DÖNEM 1 ve 2 ÖĞRENCİ KURUL TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÖNEM 1 ve 2 ÖĞRENCİ KURUL TOPLANTISI-30.06.2014"

Transkript

1 DÖNEM 1 ve 2 ÖĞRENCİ KURUL TOPLANTISI Yer: Kemal Atay Amfisi Katılım Prof. Dr. M. Bilgin SAYDAM Dekan KATILDI Prof. Dr. Feyza DARENDELİLER Dekan Yardımcısı KATILDI Prof. Dr. Rukiye EKER ÖMEROĞLU Eğitim Koordinatörü KATILDI Prof. Dr. Rüstem NURTEN Dönem-1 Koordinatörü KATILDI Prof. Dr. Ümmühan İŞOĞLU ALKAÇ Dönem-2 Koordinatörü KATILDI Prof. Dr.Hasan KUDAT Dönem-3 Koordinatörü KATILDI Prof. Dr. Zeynep SOLAKOĞLU TEAD Başkanı KATILDI Doç. Dr. Ayşe PALANDUZ Ölçme Değerlendirme Koordinatörü KATILDI Ayşe Demir (Öğrenci Bürosu Şefi) Toplantı gündemi ve içeriği: Dönem-2 öğrencilerinin değerlendirme ve istekleri Dönem-1 öğrencileri toplantıya katıldı ancak öğrenciler tarafından sorun iletilmedi. Toplantıda konuşulanlar, anahatları ve açıklamalarla aşağıda özetlenmiştir. Yapılması kararlaştırılanlar konusunda Öğrenim Yılı öncesinde webden tekrar bilgilendirme yapılacaktır. Dönem 2 Öğrenci temsilcisi, o Dönem sınavı söz verildiği gibi aynı gün açıklandığı için, arkadaşları adına memnuniyet ve teşekkürlerini iletti. o Entegre sisteme karşı olmadıklarını belirtti SORUNLAR/TALEPLER YAPILANLAR HEDEFLER 1 Sınavlarda 5 yanlışın 1 doğruyu götürme uygulamasının kaldırılması Yıl içinde tapılan toplantılarda bu konuda düzenleme yapılacağı duyuruldu. Bu uygulamanın notları nasıl etkilediği değerlendirildi. Yönerge değişikliği yapıldı öğrenim yılı ile ilgili düzenleme 2 ay içinde yapılacak 2 AGNO nun düşmesi önemli bir sorun. PhD yapacakların, diğer fakülte mezunlarının puan olarak gerisinde kalmasına neden olabilir Soru analizleri ve sınav hazırlama eğitimlerine devam edilecek. 3 Dönem sınavı çok yoğun ve ağır ve dilim başına düşen soru sayısı az (bazı dilimlerde 12 soru!) Dönem sınavının ikiye bölünmesi planlanıyor. Dönem-2 DKK onayına sunacak, Dönem-3 çalışacak.

2 4 Sınav öncesinde çalışma süresinin çok kısa olması Ders programları, daha uzun sınav öncesi çalışma süresi verilecek şekilde planlanacak. 5 Sınavlarda sorulan sorular kötü, hedefe uygun değil, notlarda verilmeyen, derste vurgulanmayan konulardan soru çıkıyor Öğretim üyeleri ile sınav sorularının değerlendirildiği toplantılar yapıldı. Soru hazırlama tekniği eğitimleri verildi. Bu toplantılar devam edecek. Hedefe uygun olmayan sorular denetlenecek ve düzeltilecek veya elenecek 6 Sınav sonuçları geç açıklanıyor Bunun nedeni sınav ertesinde soru itirazları, bu itirazların çözümlenmesi, soruların zorluk ve ayırt edicilik analizleri ve hepsi sonuçlandığında optik cevap formlarının yeniden okutulmasının zaman almasıdır. Ancak bu süreç öğrencinin lehine işler. Her sınavdan sonra itiraz süreci çizelgeler üzerinden takip edilmeye başlandı. İtiraz süresi 24 saatle sınırlandırıldı. Öğretim üyelerinden de 24 saatte cevap vermeleri istendi. Ölçme Değerlendirme Bürosuna yeni eleman alındı. İtiraz sürecinde sürelere daha katı bir şekilde uyulacak. Bir özdeğerlendirme ile sınav sonuçlarının açıklanma süreci hızlandırılacak 7 Klinik ve Patolojilere Giriş diliminde 3 saat/gün Mikrobiyoloji dersi var. İlgili AD öğretim üye ve koordinatörü ile görüşüldü, dilim içinde yer alan bazı dersler entegre oturuma dönüştürüldü Mikrobiyoloji derslerini azaltılacak 8 Bazı dilimlerde (özellikle Sinir Duyu diliminde) Anatomi dersleri çok yoğun Yeni program hazırlanırken bu dersler yayıldı. Sinir-Duyu dilimindeki yoğunluk, dersler ilgili olabilecek dilimlere yayılarak azaltıldı. 9 Uygulama grupları çok kalabalık, yararlanılmıyor Bu konuda daha önceki önerilere göre bazı iyileştirmeler yapıldı. İyileştirmeler devam edecek. 10 Uygulama Sınavının 2 kez/yıl olması Dönem-2 de düzenleme yapıldı, DKK Onayını bekliyor Dönem-3 çalışılacak!

3 11 Uygulama sınavının dilim başına yapılması Bu sene Dönem-2 için uygulama notu tek ve tüm dilimlere etki edecek ortak not olarak belirlendi ve sene başında duyurusu yapıldı. Bu yılki uygulama açıklandığı şekilde yapılacak. Önümüzdeki yıl için DKK da tartışılarak, dilime etki edecek bir uygulama notu oluşturulması için düzenleme yapılacak. 12 Ders yoğunluğu fazla. Boş saatlerin artması gerekir. Dönem 1 ve 2 için ders sayıları belirli oranlarda azaltıldı. Boş zamanların artırılmasına çalışılacak. 13 Bazı dilimlerde klinik derslerin yoğunluğu fazla. klinisyenler öğrencinin düzeyini bilmiyor ve preklinik düzeyine inemiyorlar. Bu konularda klinisyen hocalarla her dilim öncesi konuşuldu. Klinik derslerin yoğunlukları geribildirimlere göre bazı dilimlerde azaltıldı, bazı çok beğenilen dilimlerde korundu. Öğretim üyeleri ile toplantılar devam edecek. 14 Koşullu geçme olacak mı? Bu dönem için böyle bir durum söz konusu değil Öğrenci sorularına farklı kişiler tarafından tutarsız cevaplar veriliyor. Entegre sistem diğer fakülte örneklerine bakılmadan mı uygulandı? Önceki yıllarla karşılaştırıldığında ders sayıları arttı. Dönem koordinatörleri, Öğrenci işleri, Ölçme Değerlendirme Koordinatörü ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı sorularınızı yanıtlamaya ehil ve yetkilidir. Bu kişiler ayrıca 15 günde bir toplanmaktadır. Sorularınız TOAK da görüşülmek üzere Öğrenci İşlerine de iletilebilir. Tüm büyük fakültelerin programları irdelendi ve deneyimlerinden yararlanıldı. Program 2009 Aralık ayında başlayan bu araştırma sürecinden sonra 2012'de hayata geçti. Ayrıca klasik sistemden memnun olmayan çok sayıda öğrenci anketi elimizde mevcuttur. Önceki eğitim programında ilk 3 senenin dersleri sistemlere göre yerleştirildi ve bazı klinik dersler eklendi.

4 18 Ders slaydları ve notlar webde bulunmuyor. Tüm öğretim üyelerinden ders notları veya slaydlar istendi. Bazı hocalar kaynak vereceklerini belirtti. Bu konu sistemden kontrol edilecek. Kontrol edildi: Dönem 2'nin derslerinin %70'i web sitesinde mevcut. Dönem başlamadan öğretim üyelerinden ders notları veya slaytlarını dersin öğrenim amaç ve hedefleriyle birlikte güncelleyerek webe koymaları istenecek. Takip sıkılaştırılacak. 19 Yaz okulu, ek sınav olacak mı? Teknik olarak uygunluğu araştırılacak. 20 Boş saatlerimizin artması gerek. Dönem-2 ders programında ara saatlerde olan uygulamalı çalışma saatleri sabah / öğleden sonraya alınarak, 1 veya 2 grup pratik yaparken 7 veya 6 grup için dinlenme saati ayrılmış oldu. Bu konuda ileri çalışma yapılacak. 21 Herşey sene başında belirli olsun. Özellikle Dönem 2 ile ilgili birçok nokta kitapçıkta yer aldı ve duyuruldu. Tüm dönemlerin kitapçıklarında programın ayrıntılı gözükmesi sağlanacak. 22 Bütünlemeden kalıp seneye dilim tekrarı yapacak öğrenci bütün yılın değil yalnız tekrar ettiği dilimin uygulamasından sorumlu olsun. Dönem 1'de zaten bu uygulama yapılıyor. Dönem 2'de gelecek yıl bu şekilde uygulanacak. 23 Finalde baraj olmasın. Finalde anabilim dalı barajı yok. Yalnızca her dilime ait soruların %40'ını yapamayanlar İ.Ü. Yönetmeliği'ne uygun şekilde bütünlemeye kaldılar. 24 Hareket diliminde uygulama bütünlemesine girdim. Ancak anatomi veya histoloji uygulamalarından biri için dönem sonu uygulama notum (yüksek olan) geçerli olsun. Hareket Dilimi için Uygulama Bütünleme sınavına girenler uygulama sınavının bütün bileşenlerini (Anatomi, Histoloji, vs) birlikte almak zorundadır. Bu notlardan biri bütünleme sınavından, biri dönem sınavından alınamaz. 25 Dönem 1'deki biyofizik dersleri dönem 2'de tekrarlandı. İlgili öğretim üyeleriyle konuşulacak. Prof. R. Nurten tekrar derslerin kaldırılacağını söyledi. Diğer Dilimlerde de ders azaltma toplantısı 1 Temmuzda yapılacak. Yapılan toplantıda her AD'dan tekrarlar azaltıldı.

5 26 Klinik derslerin sayısı azalsın; ancak temel bilimler derslerinin sayısı azalmasın çünkü hocalar ders saati azaldığında içeriği de azaltmıyorlar. Aynı içeriği daha kısa sürede vermek için hızlı anlatıyorlar. Dilimin amaç ve hedeflerine göre derslerde değişiklikler yapılmakta. Klinik Öğretim üyelerinin hedeflere göre ders anlatmaları konusunda sürekli çalışma yapılmakta. Çalışmalar ve düzeltmeler devam edecek. 27 Anabilim dalı barajı %50'den %20'ye düşürülsün. Değerlendirilecek 28 Dönem sınav sorularının ÇEP e göre düzenleneceği söylenmişti, ama sınav soruları ayrıntılıydı. Soru analizleri ve soru hazırlama eğitimleri yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Sorular ÇEP'e uygunluk açısından değerlendirilecek 29 Diseksiyon çok kalabalık Maket alımı için istekte bulunuldu. Her masanın başına ekran konularak ve incelenen bölge büyütülerek gösterilebilir. 30 Bilimsel proje çalışmalarına daha çok katılmak istiyoruz. Bu konuda gerekli yönlendirmeler yapılacak 31 Kırtasiyelerden not alınmaması için gereği yapılmalı Dilimlerde ders veren öğretim üyeleri ders notu hazırlamayı kabul etti, basımı dekanlık tarafından üstlenilecek ve ITF med tarafından ücretsiz dağıtılacak Dilim koordinatörleri ile toplantı yapılıp sürecin hızlanması ve önümüzdeki seneye yetişmesi sağlanacak 32 Resmi duyuru sitemizin sosyal medya olmaması gerek. Resmi duyuru sitemiz her zaman İTF Web sitesi olmuştur. Ancak sınıf temsilcileri buradan bilgi alarak sosyal medyada paylaşmaktadır.

TEMEL HEKİMLİK UYGULAMALARI EĞİTİM VE SINAV REHBERİ. A) 3. sınıf programına alınan Temel hekimlik uygulamaları

TEMEL HEKİMLİK UYGULAMALARI EĞİTİM VE SINAV REHBERİ. A) 3. sınıf programına alınan Temel hekimlik uygulamaları TEMEL HEKİMLİK UYGULAMALARI EĞİTİM VE SINAV REHBERİ 1. TEMEL HEKİMLİK UYGULAMALARI A) 3. sınıf programına alınan Temel hekimlik uygulamaları 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında işlenecek Temel hekimlik uygulamaları

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO Üniversitesi Senatosunun 17.08.2015 tarih ve 2015/06-3 no lu kararıyla onaylanmıştır. Ek-3 SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Dönem 2 Koordinatörlüğü: Koordinatör: Doç. Dr. Mustafa TÖZÜN, Halk

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. Sınav Uygulama, Ölçme ve Değerlendirme Yönergesi Esasları

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. Sınav Uygulama, Ölçme ve Değerlendirme Yönergesi Esasları BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Sınav Uygulama, Ölçme ve Değerlendirme Yönergesi Esasları 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK a. Amaç: Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi nde lisans öğreniminde

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Raporu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Raporu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Raporu Haziran 2017 2016 2017 Eğitim Öğretim yılında Dönem 6 ; 01.07.2016; Dönem 4 19.09.2016; Dönem 1,2,3 ve 5

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2015-2016 Anket Analizi 2015-2016; Güncellenme tarihi: 08.03.2016;

Detaylı

KARAR 42.01- Tıp Fakültesi Dekanlığı nın 30.10.2013 tarih ve 2233 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 42.01- Tıp Fakültesi Dekanlığı nın 30.10.2013 tarih ve 2233 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 42.01- Tıp Fakültesi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI 2017-2018 PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI 1 İÇİNDEKİLER I. GİRİŞ a) Mezuniyet öncesi Tıp Eğitimi programı b) Program değerlendirme kurulunun

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ FAKÜLTE KURULU KARARLARI

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ FAKÜLTE KURULU KARARLARI T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ FAKÜLTE KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı : 4 Toplantı Tarihi : 4.06.0 Katılanlar : Dekan : Prof. Dr. Mehmet Bilgin SAYDAM : Prof. Dr. Kayıhan ġahġnoğlu

Detaylı

ÖNEMLİ BİLGİLER. Öğrencinin girme hakkı olmadığı halde bir sınava girmesi durumunda aldığı not ilan edilmiş olsa dahi iptal edilir.

ÖNEMLİ BİLGİLER. Öğrencinin girme hakkı olmadığı halde bir sınava girmesi durumunda aldığı not ilan edilmiş olsa dahi iptal edilir. ÖNEMLİ BİLGİLER İTF Yönergesi (04) Ölçme Değerlendirme Bölümünde belirtilen tüm kurallar geçerli olmak kaydıyla Genişletilmiş Dönem Koordinasyon Kurulu (DKK) toplantısında alınan kararlar doğrultusunda

Detaylı

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Genel Anatomi(P) İTF. Anatomi ABD. Genel Anatomi(P) İTF. Anatomi ABD.

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Genel Anatomi(P) İTF. Anatomi ABD. Genel Anatomi(P) İTF. Anatomi ABD. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 1.SINIF Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II Türk Dili II Türk Dili II Fizyoterapi ve Reh. Etik Prensipler (T) Fizyoloji II (T)

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Orjinal Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans

Detaylı

İletişim: 0 282 250 31 19

İletişim: 0 282 250 31 19 NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEKOKULUMUZA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÖĞRENCİLERE DUYURU 1. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu uygulama

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 2008-2015

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 2008-2015 T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-215 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, İzmir

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2014-2015 Anket Analizi 2014-2015; Güncellenme tarihi: 20.03.2015;

Detaylı

1. SINIF DERS PROGRAMI

1. SINIF DERS PROGRAMI 1. SINIF DERS PROGRAMI 1. Sınıfın derslerinden teorik olanlar E dershanesinde, pratik olanlar E dershanesi, simulasyon laboratuarları ve Temel Bilimler laboratuarlarında gerçekleştirilecektir. Temel Bilimler

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ Güz Yarıyılı

GÜZ DÖNEMİ Güz Yarıyılı MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARIN FAALİYET PLANLARI 2013-2014 Her komisyon haftalık faaliyet planlarını kontrol etlidir. Eksik yapılan veya hiç yapılmayan faaliyetlerden komisyon başkanları sorumludur.

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2014-2015 Anket Analizi 2014-2015; Güncellenme tarihi: 20.03.2015;

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI

RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI Bu rapor dört alt başlık altında düzenlenmiştir. İlk başlık genel katılım hakkında bilgi vermektedir. İkinci alt başlıkta performans ortalamaları

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı GÖREV TANIM FORMU ALT YETKİLİSİ ALT YETKİLİSİ Serhat ACAR Öğrenci İşleri Şefi Görev Tanımı Havale edilen evrakları teslim alarak, personel arasında dağılımını yapılması, İşlem yapılacak evrakların ve Dekan Yardımcısı ile

Detaylı

C. ÖĞRETİM ELEMANLARINA GÖRE NİCEL VE NİTEL ANALİZ SONUÇLARI

C. ÖĞRETİM ELEMANLARINA GÖRE NİCEL VE NİTEL ANALİZ SONUÇLARI RAPOR ÖĞRETİM ÜYELERİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ BULGULARI Bu rapor Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalına ait dersleri okutan öğretim elemanları hakkında öğrenci görüşlerine

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ 1.SINIF DERS PROGRAMI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ 1.SINIF DERS PROGRAMI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ Gün Mazeret S. 1. DERS KURULU Biyoistatistik Pratik 30.10.2018 09.30 10.06.2019 09.30 Tıbbi Biyoloji Pratik

Detaylı

IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı

IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı I. İçerik Bitirme projesi iki ana aşamadan oluşmaktadır. Bunlar, birinci dönem sistem analizi ve genel tasarımının yapıldığı IENG 441 ve ikinci dönem sistem geliştirme

Detaylı

Tıp Eğitimi Form No 03 (TEFN.03) Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu Geribildirimi. Dönemi / Tarihler DÖNEM 1( )

Tıp Eğitimi Form No 03 (TEFN.03) Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu Geribildirimi. Dönemi / Tarihler DÖNEM 1( ) Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu Geribildirimi Tıp eğitimi öğrenci komisyonu tarafından, eğitim süreci boyunca, doldurulan ayrıntılı değerlendirme raporudur. Tıp Eğitimi Form No 03 (TEFN.03) Dönemi / Tarihler

Detaylı

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 1 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 1 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 1 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 1 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 218-219 Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 1 TANITIM REHBERĠ Hazırlayan DÖNEM 1 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ 1 Dönem 1 Koordinatörlüğü: Koordinatör: Prof. Dr. Meltem KURUġ, Histoloji

Detaylı

RİSK ANALİZİ. X X 12 4 Lisans ile birlikte kullanıldıklarından dersliklerdeki yoğunluk. X X 6 5

RİSK ANALİZİ. X X 12 4 Lisans ile birlikte kullanıldıklarından dersliklerdeki yoğunluk. X X 6 5 MALZEME YÖNETİMİ VE BİNA EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİ RİSK ANALİZİ No 1 2 3 Alanları Yüksek Lisans ve doktora programlarının açılabilmesi veya açık olan programların öğrenci alabilmesi için gerekli olan asgari

Detaylı

Eğitim Merkezimizin de Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Projesi Hayata Geçiyor!

Eğitim Merkezimizin de Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Projesi Hayata Geçiyor! Eğitim Merkezimizin de Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Projesi Hayata Geçiyor! Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı Yenilik ve İyi Uygulamaların

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

18. ASİSTAN UYUM EĞİTİMİ PROGRAMI Şubat 2017

18. ASİSTAN UYUM EĞİTİMİ PROGRAMI Şubat 2017 1 18. ASİSTAN UYUM EĞİTİMİ PROGRAMI 13 16 Şubat 2017 13 Şubat Pazartesi 2017 08:30-09:00 Açılış, İstanbul Tıp Fakültesinin tarihçesi, Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Ve İTF Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönergesinin

Detaylı

Sicil No Adı Soyadı İşe Başlama Ünvanı Tarihi 4328 Hayrettin Aydın 20.12.1999 Sağlık Teknisyeni Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi

Sicil No Adı Soyadı İşe Başlama Ünvanı Tarihi 4328 Hayrettin Aydın 20.12.1999 Sağlık Teknisyeni Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi Anatomi Anabilim Dalı Sicil No Adı Soyadı İşe Başlama Ünvanı 4328 Hayrettin Aydın 20.12.1999 Sağlık Teknisyeni Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Laboratuvar temizliği Anatomi pratik uygulamalarında kullanılan

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI TARAFINDAN 2010-2014 YILLARI ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM-ARAŞTIRMA KONULARINDAKİ YENİ UYGULAMALAR PROF. DR. OKTAY DİNÇ 1 A- ALT YAPI İLE İLGİLİ FAALİYETLER

Detaylı

Döner Sermaye Ek Ödeme Dr. Mehmet Özkahya Ege Üniversitesi

Döner Sermaye Ek Ödeme Dr. Mehmet Özkahya Ege Üniversitesi Döner Sermaye Ek Ödeme Dr. Mehmet Özkahya Ege Üniversitesi DS Ek Ödeme Ocak 2010 da ilgi yasa (ÜNİVERSİTE VE SAĞLIK PERSONELİNİN TAM GÜN ÇALIŞMASINA VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN.

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ İŞ PLANI TAKVİMİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU 2011-12-23 İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ İŞ PLANI TAKVİMİ Faaliyet Öngörülen Tarih Hazırlık Aşaması

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Bölüm Akademik Kurul Toplantısı İşlemleri Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Bölüm Başkanlığı tarafından Bölüm Akademik Kurul Toplantısının gündemi, tarih, saat ve yeri üst yazı ile tüm öğretim elemanlarına

Detaylı

1.Ulusal Tematik Tıp Eğitimi Toplantısı Raporu Tıp Eğitiminde Ölçeme Değerlendirme Sistemleri

1.Ulusal Tematik Tıp Eğitimi Toplantısı Raporu Tıp Eğitiminde Ölçeme Değerlendirme Sistemleri 1.Ulusal Tematik Tıp Eğitimi Toplantısı Raporu Tıp Eğitiminde Ölçeme Değerlendirme Sistemleri Tıp Eğitimi Çalışma Kolu 2014 2015 1.Ulusal Tematik Tıp Eğitimi Toplantısı Raporu Tıp Eğitiminde Ölçeme Değerlendirme

Detaylı

DENETİMLİ ÇALIŞMA İLKELERİ

DENETİMLİ ÇALIŞMA İLKELERİ DENETİMLİ ÇALIŞMA İLKELERİ Madde 1: Denetimli Çalışma, I - VIII. Yarıyıl için ilgili yarıyıldaki mesleki zorunlu, IX. Yarıyılda ise seçmeli derslerin öğretim üye ve elemanları tarafından verilen zorunlu

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Bağıl değerlendirme sistemi nedir; nasıl hesaplanır? Cevap: Bağıl sistemin esası, aynı sınıfta olan ve aynı dersi alan öğrencilerin başarılarının sınıf ortalamasına göre belirlenmesidir.

Detaylı

IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı

IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı I. İçerik Bitirme projesi iki ana aşamadan oluşmaktadır. Bunlar, birinci dönem sistem analizi ve genel tasarımının yapıldığı IENG 441 ve ikinci dönem sistem geliştirme

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-218 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-218

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 18.09.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/6 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Form-1 EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ MEZUNĠYET ÖNCESĠ ÖĞRENĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ MEZUNĠYET ÖNCESĠ ÖĞRENĠM VE SINAV YÖNERGESĠ ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ MEZUNĠYET ÖNCESĠ ÖĞRENĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet

Detaylı

MARLOV ANKET SONUÇLARI

MARLOV ANKET SONUÇLARI www.argelabs.c r MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU DÖNEM 3 MART 2018 ÖĞRENCİ KURUL MEMNUNİYETİ ANKETİ ÖZELLİKLERİ Kurul memnuniyeti anketi soruları, Tamamen Katılıyorum - Tamamen Katılmıyorum arasında olacak

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-218 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

17.11.2014 PAZARTESİ

17.11.2014 PAZARTESİ 17.11.2014 PAZARTESİ OSMAN A B Kan Lenfoıd 2 (Patoloji) 3. (A ) Tıbbi Bilimlere Giriş -Biyokimya (A ) Tıbbi Bilimlere Giriş -Biyokimya (B- ) Kan Lenfoıd 2 (Tıbbi Mikrobiyoloji) 3.(A ) Kan Lenfoıd 2 (Fizyoloji)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara

TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Bilgi Yönetimi Programı İnternete dayalı 2 yıllık bir

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Çevre Mühendisliği Bölümü İÇ VE DIŞ PAYDAŞ TOPLANTILARI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Çevre Mühendisliği Bölümü İÇ VE DIŞ PAYDAŞ TOPLANTILARI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Çevre Mühendisliği Bölümü İÇ VE DIŞ PAYDAŞ TOPLANTILARI MART 2018 1 1. Bölüm İç ve Dış Paydaşlarının Belirlenmesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Detaylı

Sevgili Öğrenci Adayları;

Sevgili Öğrenci Adayları; Sevgili Öğrenci Adayları; Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010 yılında öğretime başlamıştır. Resim, Heykel ve Grafik Bölümleri bulunan Fakültemizde halen Resim bölümünde öğrenim devam

Detaylı

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA İŞLEYİŞ SÜRECİ

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA İŞLEYİŞ SÜRECİ PROGRAMI HAZIRLAMA İŞLEYİŞ SÜRECİ Ders yılının 2. dönemi başında yapılan ilk DKK toplantısı Ders yılı başlangıç ve bitiş tarihleri, yarıyıl ve diğer tatillerin saptanması DKK Kurulu 3 Gün Anabilim Dallarından

Detaylı

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I Öğrencileri İçin Kılavuz

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I Öğrencileri İçin Kılavuz NEAR EAST UNIVERSITY FACULTY OF MEDICINE ACADEMIC YEAR 2013-2014 Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I Öğrencileri İçin Kılavuz 2013-2014 Akademik Yılı Dekan: Prof. Dr. Gamze MOCAN, MD Koordinatör:

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/02/2016-E.5487 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü *BD2055409011* Sayı : 98849140-100- Konu : 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-217 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf

Detaylı

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI MEVCUT DURUM Bilişim Teknolojilerinin amacı dışında kullanımı. Eğitim ve

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON EĞİTİMİ. Eğitimde Hedefler;

SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON EĞİTİMİ. Eğitimde Hedefler; SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON EĞİTİMİ Yard.. Doç. Dr. Türkan ÖZBAYIR Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, İzmir

Detaylı

TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI

TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI Değerli Tıp Eğitimi Gönüllüleri, TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI Sizlere bu seneki Küçük Çalışma Grubu başvurularını duyurmaktan büyük mutluluk duyarız. Bu sene Ulusal Tıp Eğitimi

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI Amaç Madde 1. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi nde (İKÇÜ-TF)

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (İNTÖRN) YÖNERGESİ 2014 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar Amaç: BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde,

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-Mart 2019

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-Mart 2019 Fakülte Kurulu Kararları» UTAK Üyeleri Belirlendi Toplantı No: 81 Toplantı Tarihi: 14.02.2019 Karar No: 02 Fakültemizde 2018/2019 Öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren Fakülte UMDE Takip Kurulu (UTAK)

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 4009 Dersin Öğretim Dili: Türkçe

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ MEZUNĠYET ÖNCESĠ ÖĞRENĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ MEZUNĠYET ÖNCESĠ ÖĞRENĠM VE SINAV YÖNERGESĠ ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ MEZUNĠYET ÖNCESĠ ÖĞRENĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerine Katılan Birimlerin Görev, Yetki ve Sorumluluklarını Tanımlayan Yönerge Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI ÇANAKKALE TİCARET BORSASI HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI Yürürlük Tarihi : 03.01.2011 Revizyon No. : 0 Sayfa : 0/2 KONU SORUMLU PLANLANAN YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRME Üye Bilgileri Güncelleme Tüm

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İstanbul

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI (TÜRKÇE) EK ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI (TÜRKÇE) EK ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI (TÜRKÇE) EK ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU DİYARBAKIR, 2018 1 FAKÜLTENİN GENEL TANITIMI Üniversitenin Adı Rektörün Adı Soyadı Fakültenin

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Kalite Koordinatörlüğü Oluşumu Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon

Detaylı

Gıda ve Tarım Sektöründe Uzun Vadeli Senaryolar Çalıştayı. 25 Aralık 2013

Gıda ve Tarım Sektöründe Uzun Vadeli Senaryolar Çalıştayı. 25 Aralık 2013 Gıda ve Tarım Sektöründe Uzun Vadeli Senaryolar Çalıştayı 25 Aralık 2013 İçerik Katılımcı Profili Çalıştayın Gerekçesi Çalıştayda görüşülen konular Gıda ve Tarım Sektöründe Uzun Vadeli Senaryolar Katılımcı

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ 1. AMAÇ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, başta Çankaya Üniversitesi nin kendi ihtiyaçları olmak üzere,

Detaylı

S.D.Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 19.09.2013 36 13

S.D.Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 19.09.2013 36 13 S.D.Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 19.09.2013 36 13 YÖNETİM KURULU ÜYELERİ 1- Doç.Dr.Nejdet ADANIR 4- Prof.Dr.A.Nesimi KİŞİOĞLU 2- Doç.Dr.Efkan

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Atatürk Üniversitesi

Detaylı

Kurum adı:.tarih: 1. Uzmanlık eğitim programının yazılı amaç ve hedefleri var mıdır? Varsa; amaç ve hedeflerini belirtiniz:

Kurum adı:.tarih: 1. Uzmanlık eğitim programının yazılı amaç ve hedefleri var mıdır? Varsa; amaç ve hedeflerini belirtiniz: Ek A. EĞİTİM KURUMU VE PROGRAMINI DEĞERLENDİRME FORMU (Eğitim kurumunun ziyareti öncesinde Anabilim Dalı Başkanı/Klinik Şefi tarafından doldurulacaktır.) Kurum adı:.tarih: 1. Uzmanlık eğitim programının

Detaylı

22 Eylül 2006. Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu

22 Eylül 2006. Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu 22 Eylül 2006 Dr. Lütfü Baş Dr. Figen Özgür Dr. Akın Yücel Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu Başkan 2. Başkan, Sayman Genel Sekreter Yeterlik Kurulu Dr. Lütfü Baş Yeterlik

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Sayı : 64529847-03/12/2015 Konu : 2016-2017 Akademik Takvim REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Fakültemize

Detaylı

MARLOV ANKET SONUÇLARI

MARLOV ANKET SONUÇLARI www.argelabs.c r MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU DÖNEM II - KASIM 2018 ÖĞRENCİ KURUL 1 MEMNUNİYETİ ANKETİ ÖZELLİKLERİ Kurul memnuniyeti anketi soruları, Tamamen Katılıyorum - Tamamen Katılmıyorum arasında

Detaylı

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 2015 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2015 - ANKARA İÇİNDEKİLER GİRİŞ.... 1 I - OCAK-HAZİRAN 2015 DÖNEMİ

Detaylı

T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA-2016 T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20142015 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1ĠSTENĠLEN

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci Dr. Pınar ŞEN İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU BİTİRME PROJESİ. Dersin Kodu: MMM 4098

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU BİTİRME PROJESİ. Dersin Kodu: MMM 4098 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: BİTİRME PROJESİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 098 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Fakülteyi Seçmelerinde Etkili Faktörler

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Fakülteyi Seçmelerinde Etkili Faktörler 21 Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Fakülteyi Seçmelerinde Etkili Faktörler Füsun Yarış*, Kemal Turhan**, Gamze Çan***, Yavuz Özoran**** ÖZET Amaç: Çalışmada Karadeniz Teknik

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Orjinal Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bilgi Yönetimi. İnternete Dayalı Önlisans Programı. Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bilgi Yönetimi. İnternete Dayalı Önlisans Programı. Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu Uzaktan Eğitim Çalıştayı Süleyman Demirel Üniversitesi 7 Haziran 2002 İsparta -

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan eğitimöğretim

Detaylı

ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU

ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU KLİMİK Kongresi AGUH Toplantısı 28.03.2015 Dr.Şafak Göktaş AGUH SON 1,5 SENEDE NELER YAPTI? SON 6 AYINDA NELER YAPACAK? 10 yıl öncesine uzanan İnfeksiyon

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK ve BÖLÜM WEB SİTELERİNE BİLGİ GİRİŞLERİ İÇİN YÖNERGELER

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK ve BÖLÜM WEB SİTELERİNE BİLGİ GİRİŞLERİ İÇİN YÖNERGELER 2013 Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK ve BÖLÜM WEB SİTELERİNE BİLGİ GİRİŞLERİ İÇİN YÖNERGELER Bu doküman Eğitim Fakültesi web sitesine ve Eğitim Fakültesi bünyesindeki Bölümlerin

Detaylı