Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi"

Transkript

1 Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi 1. Program Tanıtımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için Küresel Temiz Teknolojiler Yenilik Programı (GCIP), Türkiye de temiz teknolojilerde yenilikleri teşvik eden, KOBİ ve yeni iş girişimlerinin desteklenmesi amacı taşıyan küresel bir inisiyatiftir. Hızlandırıcı iş geliştirme programı ile bir yarışmayı birleştiren GCIP, programda her katılımcının başarılı olma şansını en üst düzeye çıkarmayı hedeflerken aynı zamanda Türkiye ve Uluslararası pazar ve piyasalarda ticari başarıyı yakalayabilme şanslarını da artırmayı hedeflemektedir. UNIDO tarafından ilk kez 2011 yılında Güney Afrika da uygulanan ve şu anda Ermenistan, Hindistan, Güney Afrika, Malezya, Pakistan, Tayland ve Türkiye nin katılımları ile uluslararası olarak tekrarlanan; KOBİ ler için GEF-UNIDO Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) gelecek vaat eden temiz teknoloji girişimlerinin teşvik edilmesi, yerel girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi, özendirilmesi ve katılımcı şirketlerin risklerinin giderilmesine (de-risks) odaklanmaktadır. GCIP Programı kapsamında, Temiz teknolojiler konusunda faaliyet gösteren başarılı Girişimci Takımlar ile KOBİ lerin iş modellerinin değerlendirmesi, yatırımcı sunumları, hem pazara yönelik hem de yatırımcıyı cezbedecek mevcut ürünlerinin geliştirilmesi için program sürecince Eğitim ve Mentorluk Desteği sağlanmaktadır. Ülke birincilerine verilecek Ulusal Ödüle ilave olarak her ülkenin en başarılı GCIP şirketleri Kasım ayında Silikon Vadisi nde düzenlenecek Global Forum da, dünyanın farklı yerlerinden gelen potansiyel ortaklar, müşteriler, yatırımcılar ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelmektedirler. 2. Neden Başvurulmalıdır? Dünyanın sürdürülebilir bir geleceği hak ettiğini düşünüyorsanız, temiz teknoloji alanlarında geleceği şekillendirecek fikirleri olan bir girişimciyseniz ve kendinize yeni yollar arıyorsanız, dünyanın en kapsamlı temiz teknoloji iş geliştirme platformuna sizde katılın. Hem işinizi hızlandırın hem de dünyayı değiştirebilecek yeşil iş fikirleriniz ile sürdürülebilirliğe katkı sağlayın. Program Değerlendirme Kriterleri: Yenilikçi teknoloji, sera gazı GHG) emisyonlarının azaltılmasını desteklemelidir. Yenilikçi teknoloji, özgün ve çığır açacak temiz bir teknoloji olmalıdır veya; Yenilikçi teknoloji, mevcut temiz teknolojilere adapte edilebilecek ve/veya ticari olarak mevcut bir teknolojinin özel bir uygulaması/uyarlaması ile sera gazı (GHG) emisyonlarının; Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji, Su kaynaklarının korunması ve tüketimin azaltılması ve/veya Atıktan Enerji Elde yanında yeni ve yeşil binalar ile azaltılmasını desteklemelidir. Yenilikçi teknoloji, verimlilik performanslarını geliştirmeyi, kârlılığı ve/veya rekabetçiliği desteklemelidir. Yenilikçi teknoloji, yeni iş kaynaklarının yaratılmasını teşvik etmelidir (doğrudan ve dolaylı olarak)

2 Yenilikçi teknoloji, gelişimi kanıtlanmış kavram aşamasında veya daha ileri bir teknik aşamada olmalıdır. Yapılacak başvurular tatbik edilmesi ve yapılması mümkün bir kavrama ve/veya ürüne yönelik olmalıdır. Cazip pazar ve mali yatırım imkânına ulaşabilecek nitelikte olmalıdır (ihraç potansiyeli). 3. GCIP den Sağlanacak Faydalar GCIP, çok önemli çeşitli aktiviteler ve iş geliştirme kaynaklarından oluşmaktadır. Bunlardan bazıları yoğunlaştırılmış mentorluk çalışması, eğitimler, yatırımcı ve sermayeye ulaşım, tanıtıma yönelik imkânlar ve kendisi ile yarışarak bu sayede kendini tanıma imkânıdır. Tüm Girişimciler program aracılığı ile sağlanan bütün imkânlardan en üst düzeyde faydalanırken bu esnada kendilerini işlerini genişletmeye yönelik hızlandırılmış bir yolda bulacaklardır. GCIP e başvurup, yarı finalist seçilecekler; yatırımcılar, sponsorlar, mentorlar, gönüllüler, program ekibi ve başarılı şirketlerden oluşan bir iletişim ağına dâhil olacaklardır. Ekosistemin her bir parçası sizin fikriniz aracılığı ile büyüyerek, gerçekleştirilebilir bir temiz teknoloji işine sahip olmanızı hedefleyecektir. Ulusal Birinciye TL lik, en iyi ikinciye (Best Runner Up) TL lik nakit para ödülleri yanında Silikon Vadisi nde Cleantech Open Global Forum a seyahat imkânlarını yakalama şansı. Konu uzmanları tarafından verilecek 10 aşamalı The Cleantech Open eğitim webinarlar ına katılabilme imkânı Mentor programına (ulusal ve uluslararası) giriş imkânı Ulusal Ödül Töreninde tanıtım ve vitrin oluşturma imkânı. Yarışmacı Nakit Ödül Diğer İmkânlar Medya Tanıtımları İş Destek Hizmeti Ulusal Birinci Ulusal İkinci (Best Runner Up) TL TL Silikon Vadisinde düzenlenecek Global Forum 2016 ya Katılma ve diğer ülke birincileri ile yarışma imkânı GCIP-Türkiye 2016 Ulusal Ödül Törenine Katılma ve Sahne Tanıtım İmkânları Medya Tanıtım Garantisi Tanıtım Reklamı /Dergi ve Gazete Makaleleri Ulusal İş ve Ekonomi Medyası ve TV TV/Radyo Röportajları GCIP Program süreçleri yanında paydaş ve destekçileri tarafından sağlanacak Kuluçka ve/veya İş Geliştirme destekleri GCIP İş Geliştirme Uzmanları tarafından verilecek Danışman ve

3 Koçluk hizmetleri (İş Planı Geliştirme ve Fikri Mülkiyet Hakları desteği). En iyi üçüncü ve dördüncü ekip TL İstedikleri takdirde kendi maddi olanaklarıyla Uluslararası girişimcilik arenası, Global Forum'da Ulusal Birinci ve İkinci ile aynı şartlarda etkinliklere katılma ve uluslararası seviyede yarışma fırsatı GCIP Ulusal Ödül Törenine Katılma ve Tanıtım imkânı Medya Tanıtım Garantisi Tanıtım Reklamı /Dergi ve Gazete Makaleleri GCIP Program süreçleri yanında paydaş ve destekçileri tarafından sağlanacak Kuluçka ve/veya İş Geliştirme destekleri GCIP İş Geliştirme Uzmanları tarafından verilecek Danışman ve Koçluk hizmetleri (İş Planı Geliştirme ve Fikri Mülkiyet Hakları desteği). * Verilecek ödüller nakit para ödülü ile çeşitli ayni destek servislerinden oluşmaktadır. Tüm nakit ödüller nakit hibe desteği şeklinde olup, olağan dışı durumlarda değişikliğe tabi olabilir. Ayrıca GCIP 2016 de diğer başarılı takımları Bakanlık Özel Ödülü, Genç Girişimcisi Ödülü, Yılın Kadın Girişimcisi Ödülleri ile Sürdürülebilirlik ve Halkın Seçimi Ödülleri bekliyor. 4. Program Nasıl İşleyecek? GCIP ödül kazanma şansı olan bir yarışma olmaktan öte, başarılı ve takdir toplayan bir eğitim programı ile tüm katılımcıları hızlandırarak, sürdürülebilir ticari başarıyı yakalayabilmelerine önayak olan bir girişimci hızlandırma programıdır. a) Katılımcı Olabilmek için Başvurular 21 Mart 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında web adresindeki Şimdi Başvur sekmesinden veya başvuru portalına ait yönlendirmenin yapıldığı link olan adresinden yapılmalıdır. Programın küresel niteliği nedeniyle başvuru sayfasındaki içerik ve e-formlar İngilizcedir. Ancak, Başvurular Türkçe veya İngilizce dillerinin herhangi birinde yapılabilir.

4 * Önemli tarihler ve içeriği öğrenmek için lütfen Program Takvimini İnceleyiniz. b) İlk Eleme: Yarı Finalistlerin İlan Edilmesi 27 Mayıs 2016 i) Tüm başvurular 21 Mayıs 2016 tarihinden itibaren incelemeye tabi tutulacaktır. Bu süreçte, başvuran takımların liderlerine ilave bilgiler sağlamaları yönünde talepler olabileceğini özellikle belirtmek isteriz. Bu türden taleplere belirtilen zaman dilimi içerisinde cevap verme sorumluluğu takım liderine aittir. ii) Takım liderleri başvurularının durumu hakkında süreçte bilgilendirilecektir. Eğer başvurunuz ilk aşamayı geçen başarılı takımlar arasında ise, başta tarafların sorumluklarını içeren hususlar da dâhil olmak üzere Program içeriği hakkında daha detaylı görüşme yapılacaktır. Yarı-Finalist Girişimci olarak seçildiğiniz takdirde başarılı bir temiz teknoloji işi oluşturmak üzere yola çıktınız demektir. iii) Girişimcilerin tam sayısı önceden belirlenmemiş olmakla birlikte, programda hedefimiz başvuruların en az üçte birinin hızlandırıcı programa dâhil edilmesidir. iv) Yarı Finalist Girişimci takımı seçildiğinizde programımıza katıldınız demektir. Aşağıda detayları belirtilen tüm faaliyet ve aktiviteler başarılı ve sürdürülebilir bir temiz teknoloji işletmesi oluşturabilmeniz için size sağlanacaktır. Not: Katılımı zorunlu aktiviteler *ile gösterilmiştir. c) Eğitim: Ulusal Akademi, Webinarlar ve İş Kampı Haziran-Eylül Arası Programımıza dahil olma hakkı kazandığınızda, işletmenizin geliştirmeye çalıştığı spesifik alanlara yönelik tavsiye ve yardım sağlayacak Specialist Mentor (teknik uzman) talep etme hakkına sahipsiniz. Program tarafından ilgi alanı, lokasyon, ihtiyaç/tecrübeler de göz önüne alınarak, sizi destekleyecek ve program süresince size yardımcı olacak en az bir Generalist Mentor (İş Rehberi) ekibinize atanacaktır. Eğitim Programı; Online Webinarlar 8 Haziran 2016 tarihinde başlayarak yarı finale kadar devam edecek çok sayıdaki webinar, konu olarak iş modellerinizi, pazarlama planlarınızı ve yatırımcı sunumlarınızı yapılandırmak için sizlere gerekli bilgi ve araçları derinliğine işleyecektir. Takımların tüm üyelerinin Webinarlar a katılması hedeflenirken, Silikon vadisinde yerleşik program ortağımız The Cleantech Open in Uluslararası başarısı kanıtlanmış iş modelleri ve tecrübe ve birikiminden faydalanarak iş girişiminizin başarı ihtimalini kuvvetlendirin. 1 Haziran 2016 tarihinden, kazanan takımların ilan edileceği Ulusal ödül törenine kadar siz ve takımınız, kendini kanıtlamış uzmanlar ile bire bir çalışma imkânını yakalayarak, iş modelinizi en ince detayına kadar şekillendirebileceksiniz. Bu birebir çalışmalar esnasında mevcut sorularınızın cevaplarını alabilecek, ipuçları yakalarken ve çalışma sayfalarınızı yeniden gözden geçireceksiniz.

5 d) Deneme Jürisi Eylül 2016 Yarı finalistlerin faaliyet gösterdiği bölgelere bağlı olarak Ankara da merkezi ve/veya Bölge/İller bazında Deneme Jürisi etkinlikleri gerçekleştirilecektir. Yarı finalistlerin dağılımı çok farklı bölgelerde ise bölgesel toplantılar yerine bu aktiviteler önemli alt bölgelerde de gerçekleştirilebilir. Deneme Jürisi çalışmasında Girişimci takımlar, düzenlenecek panelde Jüriye karşı sunum yapıp, fikirlerinin savunması istenmektedir. Deneme Jürisi, Ekim ortasında gerçekleştirilecek ve ulusal birincilerinin belirleneceği iki aşamalı final jürisi öncesinde, sunum ve iş planlarınıza ilişkin gerekli iyileştirme ve/veya düzeltmeleri yapabilmeniz için size oturum esnasında geri beslemelerde ve eleştirilerde bulunacaktır. Bu aktivite yapılması zorunlu olmayan bir çalışma olmakla birlikte, özellikle tavsiye edilmektedir. e) Final Başvurusu Son Tarihi (iş Modeli Çalışma Sayfaları, Yatırımcı Sunumu ve Yönetici Özetlerinin Sisteme Yüklenmesi) : 30 Eylül 2016 Final jürisi öncesi Son Başvuru 30 Eylül 2016, Cuma Saat: ye kadar yapılmalıdır. İş sayfaları, yatırımcı sunumları, yönetici özetlerinden oluşan çalışmaların en son halleri 30 Eylül 2016, Cuma Saat: ye kadar GCIP platformuna yüklenmelidir. Bu çalışma özetleri yarı final ve final jüri üyeleri tarafından iki aşamalı final etkinliğinde değerlendirilecektir. f) Ulusal Ödül Aktiviteleri Ekim 2016 Ulusal Ödül Programı yıl boyunca yapılan tüm aktivite ve çalışmaların zirvesidir. Bu aktivitede kendinizi tanıtma, muhtelif yatırımcılar ile tanışma ve dinleyicilere canlı olarak hitap etme imkânını bulacaksınız. Finalist olarak seçilen tüm takımların bu aktiveye katılmaları ve sunum yapmaları gerekmektedir. Finalist takımlar sahneye çıkarak Ulusal Jüri ve dinleyici kitlesi önünde sunumlarını gerçekleştireceklerdir. Programın biçimi tıpkı finalistlerin belirlendiği ikinci aşama jürisinde olduğu gibi 10 dakikalık Sunum & 10 dakikalık Soru ve Cevaplar şeklinde olacaktır. Yapılacak değerlendirme sonucunda Finalist takımlardan birisi Ulusal Birinci seçilecektir. g) Global Cleantech Innovation Program (GCIP) Mezunu Oluyorsunuz! Her şey Ulusal Ödül Aktivitesi ile bitmiyor aksine hızlandırıcı programa katılan her girişimci takım otomatik olarak GCIP den mezun oluyor. Bu sayede devam edecek süreçte; basın ve halk tanıtımları, yatırımcı ilişkileri, yeni eğitimlere davet ve sürekli mentorluk sağlama gibi imkânlardan faydalanacaklardır.

6 5. Önemli Günler Program Girişimcileri için 2016 nın Önemli Günleri Girişimci Başvuruların Kabul Edilmeye Başlanması: 21 Mart 2016 Son Başvuru Tarihi: 20 Mayıs 2016 Ön Değerlendirilme Süreci ve Yarı Finalistlerin Belirlenmesi: Mayıs, 2016 Yarı Final Jürisi, Finalistlerin Belirlenmesi: Ekim, 2016 Finalist Etkinliği, Ulusal Birincilerin Seçilmesi: Ekim, 2016 Ulusal Birinciler ile Özel Ödül Kazananların İlan Edilmesi & Ödül Töreni: 27 Ekim 2016 Global Forum 2016, GCIP Uluslararası Temiz Teknolojiler Finali: Şubat 2016/San Francisco ABD 6. Başvuru Nasıl Yapılacak? a. Başvurmak için gerekli yeterlilik koşullarını anladığınızdan ve bu koşulları sağladığınızdan emin olunuz. Başvuru kriterleri bölümü; girişiminizin mevcut durumu, programa ayırmanız gereken zaman, vb. koşulların tamamını içermektedir. Lütfen bu koşulları dikkatle inceleyerek aranan koşullara uyduğunuzu teyit ediniz. b. Kategorinizi belirleyiniz. Belirtilen 5 kategori alanından proje, ürününüze veya hizmetinize en uygun olan kategoriyi seçiniz. c. Takımınızı Oluşturun: Önce bir profil ve ardından bir takım oluşturunuz (Takım oluşturmak takım liderinin sorumluluğu ve görevidir). Not: Final Başvurunuzu tamamlamak için 20 Mayıs 2016 tarihinden önce en az iki kişilik bir takıma ihtiyacınız olacaktır.! Her takım üyesinin sistemde kayıtlı ve kendine ait kişisel bir profili olmalıdır. Bu işlem için yaklaşık bir saatinizi ayırmanız yeterli olacaktır. Yapmış olduğunuz başvuruya, oluşturduğunuz hesap üzerinden, 20 Mayıs 2016 Saat: ye kadar tekrar tekrar ulaşabilir ve istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. d. Başvurunuzu 20 Mayıs 2016, Saat:17.00 den önce tamamlayınız. Başvurunuza isteğiniz zaman başlayıp, 20 Mayıs 2016, Saat: den önce istediğiniz zaman ve dilediğiniz kadar revizyon yapabilirsiniz. Jüriler başvuruları değerlendirerek, ihtiyaç halinde tüm başvuru sahiplerinden geri besleme alabileceklerdir. Programa devam etme hakkı kazanan takımlar bilgilendirilecektir ve ihtiyaç halinde programa başlamadan da mülakata çağırılabilecektir.

7 7. Katılımcı Olabilmek: Takım üyelerinden en az bir kişinin öngörülen Program Aktivitelerinin tamamına katılması zorundadır, bu nedenle yapılacak aktiviteler ve günlerini Önemli Günler bölümünden dikkatle gözden geçiriniz. Sizlere, mümkün olduğu kadar fazla takım üyesi ile her aktiviteye katılmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede girişiminizi hızlandırarak bir sonraki adıma geçmesini sağlayacak eşsiz profesyonel geliştirme programımızdan en üst düzeyde fayda sağlayacaksınız. Profilinizi bir kez oluşturduğunuzda, Online başvuru kısmına ulaşabilirsiniz. 8. Teknoloji Kategorileri Önkoşul, sunduğunuz teknolojinin doğrudan veya dolaylı olarak mevcut kaynakların korunması ve daha verimli kullanılması, atıkların değerlendirilmesi ve sera gazı (GHG) emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunmasıdır. Bu yöndeki detaylı bilgiyi Değerlendirme Kriterleri başlığı altında bulabilirsiniz. Teknolojinizin gelmiş olduğu seviye en az uygulanabilirliği Fikri Açıdan İspat Edilmiş veya daha ileri bir seviyede olmalıdır. a) Enerji Verimliliği Enerji Verimliliği kategorisi endüstriyel proseslerde, ticari uygulamalarda ve de evsel uygulamalarda bizlere enerji tasarrufu sağlayabilecek teknoloji alanlarını içermektedir. Enerji tasarrufu sera gazı emisyonlarını azaltırken aynı zamanda enerji harcamaları üzerinde de olumlu etkileri olacaktır. Bazı örnekler vermek gerekir ise ileri teknoloji aydınlatma ve kontrol sistemleri, kullanıcı dostu akıllı enerji yönetim sistemleri, enerji verimli su ısıtıcıları ve diğer alet ve ekipmanları, yüksek verimli endüstriyel proses sistemleri, yapılarda enerji verimli; motor, pompa, ısı sensörleri ve soğutma sistemleri kullanımları. b) Yenilenebilir Enerji Kategori, güneş, rüzgâr, hidro, dalga ve biokütle gibi bitmeyen ve tükenmeyen yenilenebilir kaynaklardan enerji üretim teknolojilerinin geliştirilebilmesi için açılmıştır. Bu teknolojilerin kullanımlarının artması fosil yakıtlardan üretilen enerjiye bağımlılığı azaltılacaktır. Bu teknolojileri kullanmak, fosil yakıtların kullanımları azaltacak, enerji faturalarını düşürecek ve herkesin enerjiye ulaşabilmesi ile toplumsal ve sosyal faydalar sağlayacaktır. Bazı örnekler vermek gerekirse güneş enerjisi ile çalıştırılan cihaz ve sistemler, mini-hidro, hibrit güneş ve rüzgâr enerjisi sistemleri ve ısı enerjisinin geri kazanımı. c) Atıktan Enerji Üretimi (Wte) Bu kategori, atıklardan ısıl ve/veya ısıl olmayan yöntemlerle elektrik enerjisi ve/veya ısı şeklinde enerji üretilen prosesler olarak tanımlanmaktadır. Atıktan Enerji Üretimi, enerji geri kazanımının yöntemlerinden birisidir. Çoğu WtE prosesi direkt yakma yoluyla veya metan, metanol, etanol veya sentetik yakıtlar gibi yanabilen yatık karışımları üreterek elektrik ve/veya

8 ısının üretildiği proseslerdir. Bunun yanında biyolojik arıtım teknolojileri ile atıklardan biyogaz, biyohidrojen, biyometan ve biyodizel gibi sürdürülebilir enerji kaynaklarının üretilmesi de bu kategoride yer almaktadır. d) Su Verimliliği Bu kategori içme suyu dağıtımı, kullanımı, endüstriyel ve evsel atık kullanım sularının arıtılması, geri dönüşümü ve tekrar kullanımı, atık yönetimi, temiz su üretimi için alternatif kaynakların belirlenmesi ile atık ve su yönetimlerinin entegrasyonu konusundaki girişimleri içeren teknolojileri adres göstermektedir. Sunulacak çözümler saflaştırma, su tasarrufu cihazları, yağmurlama sistemleri ve etkin su tüketimi için su takip ve izleme sistemleri vb. teknolojiler olabilir. e) Yeşil Binalar Yeşil Binalar yenilikçi, enerji ve malzeme verimli inşa malzemeleri ile inşaatın çevresel etkilerini azaltma üzerine odaklanmaktadır. Bu kategori aynı zamanda gelişmiş tasarım veya inşaat uygulamalarını da kapsamaktadır. Örnekler, gelişmiş yerleşim planını, su yönetim sistemlerini, bina inşaatı veya operasyonunda zararlı malzemelerin azaltılmasını, çevre dostu veya geri dönüştürülmüş yeni malzemelerin kullanımını, kapalı mekândaki çevresel kaliteyi geliştirmek için sistemleri ve atık azaltımını geliştirmek veya tasfiyesi için kullanılabilecek çeşitli sistemleri içermektedir. 9. Mentorluk Programı GCIP Mentorluk programı, programımızın en önemli bileşenlerinden birisidir. Mentor programımızın misyonu her katılımcının ödül kazanma şansını en üst düzeye çıkarabilmektir, fakat daha da önemlisi yatırım sermayesinin artırılması ve sürdürülebilir ticari başarıya ulaşılabilmesidir. Bir takım programa katılım hakkı kazandığında, mentor eşleştirme prosesi başlar. Eşleştirme, takımın talep ve ihtiyaçları ile Mentor un güçlü olduğunu belirttiği alanlar gibi karşılıklı beklentiler esas alınarak her iki taraf için de ortaklaşa belirlenir. Takımlar iş planlarını ve yatırımcı sunumlarının detaylarını oluştururken birden fazla Specialist (teknik) Mentor den destek alabileceklerdir. a) Mentorlerimiz Mentorlerimiz, zamanlarını katılan takımlarımızın tamamının başarısını sağlamak üzere gönüllü olarak ayırmaya hazır, tecrübeli iş liderleri ve rehberleridir. Uygun mentorlerin takımlar ile eşleştirilmesi ile takımlar öncelikle aşağıdaki konularda destek alacaklardır. İş plan/modellerinizin temelini oluşturacak çalışma sayfalarının tamamlanması ve iyileştirilmesi Yatırımcı sunumlarınızın tamamlanması ve iyileştirilmesi Takımınızın geliştirilmesi Pazarlama

9 Satış/İş Geliştirme Finansal Planlama ve Modelleme Teknoloji Üretim Sürdürülebilirlik Pratikleri Yasal Hususlar & Fikri Mülkiyet Hakları (IP) Programımız aracılığı ile destek almayı arzu ettiğiniz, özel uzmanlık alanları ve ihtiyaçlarınız esas alınarak seçilen çok çeşitli mentorlara ulaşabileceksiniz. 1) Generalist Mentorler Temel bilimler, mühendislik bilimleri, sürdürülebilirlik ve yasal mevzuatlar gibi önemli fonksiyonel disiplinlerde en üst düzeyde tecrübeye sahip uzmanların varlığı, adaylarımızın başarılı şirketler kurabilmeleri için hayati öneme sahiptir. Generalist Mentorlar, hızlandırıcı program boyunca bilgisine başvurabileceğiniz ilgili konulardaki uzmanlardan oluşan elit bir gruptur. Çalıştıkları alanların liderleri olarak kabul edilen; araştırmacı, akademisyen, özel sektör yöneticileri ve teknik uzmanlar Generalist Mentor lar için verilebilecek tipik örneklerdir. 2) Specialist (Teknik) Mentorlar 10. Deneme Jürisi Specialist mentorlar, ilgili temiz teknoloji endüstrilerinde veya inovasyon esaslı girişimcilik alanlarında, kendilerini başarılıları ile kanıtlamış deneyimli profesyonellerdir. Hızlandırıcılık bağlamında Specialist mentorlar, takımınızın şampiyon olması için, jüri değerlendirmesine tabi tutulacak en iyi iş modellerini ve yatırımcı sunumlarını hazırlamanız için takımınıza liderlik ve koçluk yapacaktır. Hızlandırıcı program haricinde de başarılı mentorlar takımları potansiyel yatırımcı, ortak ve müşteriler ile tanıştıracak güvenilir danışmanlar haline gelmektedir. Eylül ayında gerçekleştirilecek Deneme Jürisi, katılan takımların, davet edilecek mentorlar ve diğer uzmanlar önünde sunum yaparak pratiklerini geliştirecekleri bir aktivitedir. Tüm diğer değerlendirme jürilerinin (elemelerin) aksine herhangi bir puanlama yapılmayacak olup, takımınız katılımcılardan yüz yüze ve doğrudan kendileri ile ilgili yorumları ve geri bildirimleri alabileceklerdir. Ardından aldıkları geri bildirimleri değerlendirmek ve sunumlarını güçlendirerek Ekim ayındaki Jüri Finallerine hazırlanmak üzere mentorleri ile çalışmaya devam edeceklerdir. 11. Jüri Değerlendirme Kriterleri Hızlandırıcı programda katılımcı olabilme, ardından finalistler arasında yer alabilme ve belki de birincilik ödülünü kazabilmenin yolu 3 aşamalı jüri elemesinden (ön eleme + iki aşamalı final) geçmektedir. Süreçte alınan her geri bildirim, eğitim ile başarılı ve sürdürülebilir bir işin yaratılmasındaki temellerin kaynağıdır.

10 1.Tur Başvuruların Değerlendirilmesi Bu turdaki değerlendirme çalışması 20 Mayıs 2016 son başvuru tarihinden hemen sonra yapılacaktır. Başvurular hakemlerden oluşan bir ekip tarafından incelenecektir. Başvurular panellerde akademik, araştırma, iş ve yatırım dünyasından profesör, mühendis, melek ve risk sermayesi yatırımcıları, çevre uzmanları ve hukuk uzmanları gibi profesyonellerden oluşan en az üç veya daha fazla kişiden oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir. Hakemlerin sormak istedikleri sorular olması halinde başvuru sahipleri ile telefon görüşmesi yapabileceklerdir. Birinci Turda tüm başvurular şu konularda değerlendirileceklerdir: Konsept ve Ürün (Kabul edilebilir bir teknoloji mi?) Ürün Fizibilitesi? (Ümit vaat eden bir teknoloji mi?) Türkiye de üretilen ve Fikri Mülkiyet Hakkı (IP) korunabilir bir fikir ve/veya ürün mü? Takım Türk kökenli mi? Takımın programın tüm içeriğini hakkında bilgisi var mı? Takım oluşturulmuş mu (En az 2 üyesi ve takım lideri bulunan bir takım mevcut mu)? Birinci turu geçtiğiniz takdirde bu yılki program süresince Global Cleantech Innovation Programme girişimcisi oluyorsunuz. 2. Tur Değerlendirme Finalistlerin Belirlenmesi İkinci tur esnasında, tüm başvuran takımların bir seri çalışma sayfasını doldurmuş olmaları ve her takımın canlı değerlendirileceği jüri öncesinde, jüri tarafından istenebilecek çeşitli dokümanları sağlamaları beklenmektedir. Panele katılacak jüri, akademik, araştırma, iş ve yatırım dünyasından profesör, mühendis, melek ve risk sermayesi yatırımcıları, çevre uzmanları ve hukuk uzmanları gibi profesyonellerden oluşacaktır. İkinci turdaki jüri değerlendirmesi Ekim ayında gerçekleştirilecektir. İkinci Tur değerlendirmesinin Ankara da tek bir aktivite halinde mi yoksa birkaç farklı bölgede, bölgesel düzeyde mi yapılacağına ilerleyen tarihlerde karar verilecektir. Bu kararda yarı finalist takımların faaliyet gösterdikleri bölge ve illerden katılımların sayısı etkili olacaktır. Etkinliğin bölgesel yapılması halinde, her bölge aynı hafta içerisinde ve farklı günlerde kendi değerlendirmesini gerçekleştirecektir. Her takım en fazla 10 dakikalık bir sunum gerçekleştirecek, ardından soru ve cevaplar için 10 dakikalık ikinci bir bölüm olacaktır. Jüri her sunumun ardından 5 dakikalık bir gizli değerlendirme yapacaktır.

11 İkinci Aşama Jürisindeki Değerlendirme Esasları Şu Şekildedir. Ürün ve Konsept Fizibilite Pazar Finansal Hususlar ve Karlılık Sürdürülebilirlik Takım Bu turda jürilerin yapacakları değerlendirmede; İkinci aşama jüri çalışmasında GCIP 2016 in finalisti belirlenecektir. Seçilecek takımlar Ekim ayındaki Ulusal Ödül Aktivitesinde Ulusal Kategori Birincisi ve Ulusal Birinci olmak üzere yarışacaklardır. 3.Tur Finalistlerden Ulusal Birincinin Seçilmesi Üçüncü tur jüri değerlendirmesi (Ulusal Birincinin belirlenmesi için) Ekim ayındaki Ulusal Ödül aktivitesi haftasında gerçekleştirilecektir. İkinci turda uygulanan tüm kriterler bu son turda da aynen uygulanacaktır. Jüri üyeleri tüm temiz teknoloji kategorilerini temsil edebilecek ve değerlendirebilecek şekilde oluşturulacaktır. Bu final turunda jüri üyeleri; Ulusal Birinciyi En iyi ikinci, üçüncü ve dördüncü (Best Runner-Ups) ekipler seçeceklerdir. Ayrıca, verilecek özel ödüllerden, ödüllerin niteliğine uygun ekipler için önerilerde bulunacaklardır. 12. Başvuru Koşulları ve Aranan Nitelikler Önemli: Başvurular Türkçe veya İngilizce Dillerinden Birinde Yapılabilir. Tüm Başvurular; a) Yarışmanın beş temiz teknoloji ve inovasyon kategorisinden birisine uygun olmalı ve/veya başvuru konusu ilgili kategori içerisinde tanımlanabilmelidir. Başvurunuz ile ilgili olarak en doğru kategoriyi tespit etmek için arzu ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Eğer başvurunuzu değerlendiren jüriler, fikir veya ürününüzün diğer başka bir kategoriye daha çok uyduğuna kanaat getirirse, bu durum aynı süreçte sizinle birlikte değerlendirilecektir. b) Başvuru sahipleri Serbest/Seri Girişimci veya KOBİ niteliğinde olabilir.

12 Başvuru için Girişimcilerin şirket sahibi olma veya kurma zorunluluğu aranmayacaktır. Ancak girişimcilik hızlandırıcı programımız kapsamında finalist olan girişimcilerden henüz şirket yapısında olmayan takımların program hibelerini almaya hak kazanmaları halinde, programın diğer desteklerinden faydalanabilmeleri için şirket kurmaları teşvik edilecek ve destek verilecektir. Kurulu işletmelerinde büyüklüğüne ve işletme sınıfına bakılmaksızın, mevcut mevzuat ve yönetmelik hükümlerine göre KOSGEB tarafından tanımlanan; Küçük ve Orta Ölçekli İşletme (KOBİ) niteliğinde olması gerekmektedir. KOBİ niteliğindeki işletmelerin ön elemeyi başarıyla geçmeleri halinde, bu beyanlarını doğrulayacak işletme belgesini sunmaları talep edilebilir. c) Ürün ve/veya projenin Fikri Mülkiyet Hakkına ve/veya Özel Telif Haklarına (IP) sahip ise belirtilmesi veya bu tür bir başvuru yapılması düşünüyorsa kısaca açıklanması gerekmektedir. d) Takımın en az iki kişiden oluşması, i) Takım üyelerinden en az birisinin T.C. vatandaşı olması veya Türkiye de resmi kayıtlı ikametgâhının olması ii) Programa başvurmak için henüz yeni bir takım kurmuş olabilirsiniz. Program başvurusu için kayıtlı bir şirkete sahip olma şartı aranmamaktadır. Bununla birlikte ödüllerden birinin takımınız tarafından kazanılması halinde, ödülü alabilmeniz için işletme niteliğinde ticari bir şirket yapısını kurmanız gerekecektir. Belirtilen tüm ödüller girişim sermayesi olarak hibe niteliğinde verilecektir. iii) Türkiye de geçerli bir fiziksel adresinizin bulunması ve takımınızın/şirketinizin satış, pazarlama, araştırma, geliştirme veya yönetim işlerinin Türkiye de yapılıyor olması gerekmektedir. İlave Olarak f) Başarılı takımların, ödülü almaya hak kazanabilmeleri için geçerli bir vergi levhasına sahip olmaları şartı aranmayacaktır. Başarılı takımlara şirket kuruluşları esnasında hukuki ve fikri destek ile gerekli diğer yönlendirmeler GCIP-Türkiye program paydaşları tarafından sağlanacaktır. g) İş Geliştirme ve Mentor programlarına katılmaya hak kazanan tüm başvuru sahipleri ile Gizlilik ve Güvence anlaşması imzalanacaktır. h) Mentorluk ve Eğitim programlarına katılacak yarı finalistlerin olası toplantı ve etkinlikler için yolculuk ve konaklama masrafları kendilerine aittir. i) Finalistlerden, ikameti Final Ödülleri Organizasyonunun yapılacağı şehirde olmayanlardan, her takımdan belirli sayıdaki kişiler olmak üzere seyahat (gidiş-dönüş) ve konaklama bedelleri program tarafından karşılanır.

13 j) Kazanılacak ödül, yürüyen şirket veya üniversite projelerini sübvanse etmek için kullanılamaz. Takımlar başvuruları esnasında varsa teminat olarak gösterdikleri yatırımların miktarını ve kaynağını açıkça belirtmelidirler. k) Kazanılan ödül vergiye tabii olabilir ve beyan edilmesi gerekebilir. Başvuru sahipleri bu konuda bağlı oldukları mali müşavirleri veya serbest mali müşavirlerden bilgi almalıdırlar. l) Yukarıda belirtilen hususlar dışında ortaya çıkabilecek farklı durumlarda, belirsizlik ve/veya mevcut yeni durum Global Cleantech Innovation Program (GCIP) düzenleme ve icra komitesi tarafından değerlendirilecek olup, bu ekibin alacağı karar nihai karar olacaktır. Proje komitesi ve hakemler yukarıda belirtilmeyen hususlar ve/veya belirtilen ancak daha ayrıntılı değerlendirmenin gerekli olduğu yeni durumlarda, önceden belirtilmeksizin kurallarda değişikliğe gitme hakkına saklı tutacaktır. 13. Programa Katılım Siz ve en az bir takım arkadaşınızın programın parçası olan tüm toplantı, etkinlik ve çağrılara katılması gerekmektedir. Yarı finalistimiz olarak programa dâhil olmanız halinde, siz ve en az bir takım arkadaşınızın aşağıdaki listede yer alan beş etkinliğe mutlaka katılması beklenmektedir. GCIP Ulusal Akademisi: 31 Mayıs 3 Haziran, 2016 * (Katılınan il/bölgeye bağlı olarak iki gün) Deneme Jürisi Etkinliği: Eylül 2016 * (Katılınan il/bölgeye bağlı olarak tek bir gün) Yarı Final Jürisi, Finalistlerin Belirlenmesi: Ekim, 2016 * (Katılınan il/bölgeye bağlı olarak tek gün) Final Etkinliği, Ulusal Birincilerinin Belirlenmesi: Ekim, 2016 * (il/bölgeye bağlı olarak tek gün) Ulusal Birinciler ile Özel Ödül Kazananların İlan Edilmesi & Ödül Töreni: 27 Ekim Programa Katılamayacaklar a) Program için çalışan ve faaliyet gösteren gönüllüler, jüri üyeleri, kategori uzmanları, mentorlar, kurul başkanları, Ulusal Program Takımının üyeleri, GCIP danışmanları, programın organizasyonel ve operasyonel kısımlarında görev alanlar başvuru yapamazlar. Belirtilen kişilerin aile yakınları ve akrabaları da yine aynı şekilde başvuru yapma hakkına sahip değildir. b) GCIP programının; paydaşları, destekçileri ve sponsorlarının temsilcileri ile bu kişilerin yakınları ve direk ilişkileri bulunan kişilerde programa başvuru yapamazlar. c) GCIP-2014 ve 2015 programında Ulusal Birinci ve/veya Kategori Birincisi olarak nakit para ödülü kazanan takım ve şirketler ile bu takım/şirketlerin üyeleri programa tekrar başvuru yapma hakkına sahip değildirler. GCIP-2014/2015 te yer alan ancak herhangi bir ödül kazanmayan GCIP-2014/2015 Mezunları, sundukları projeleri ve/veya yeni fikir, ürün ve projeleri ile GCIP-2016 ya tekrar başvurabilirler.

14 15. Fikri Mülkiyet Hakları (Telif Hakları) a) Başvurunuz esnasında paylaşmış olduğunuz tüm içerik büyük bir gizlilik içerisinde saklanacak ve korunacaktır. Program yönetimi başvuru sahiplerine bu gizliliği koruyacağını peşinen taahhüt eder. Bununla birlikte, gerekli olduğunu düşündüğünüz durumlarda, program başvurunuzu yapmadan önce, inovasyonunuzun fikri mülkiyet hakkını korumaya yönelik ilgili başvuruların yapıldığından emin olunuz. b) Başvurunuzu tamamlamadan önce, eğer gerekli ise İşveren, Üniversite, Takım veya inovasyonda katkısı bulunanlardan ilgili diğer kişi ve taraflardan izin alınız. İlerde üçüncü şahıs/taraflar ile yaşanabilecek anlaşmazlık ve uzlaşmazlıklarda GCIP Programı ve paydaşları hiçbir sorunluluk kabul etmeyecektir. c) Eğer yukarıda belirtilen 1 ve 2 nolu maddeler hakkında aklınızda hala soru işaretleri var ise fikri mülkiyet hakları konusundaki yasal düzenleme hükümlerine bakınız. * GCIP programı başvurunuz esnasında, başvuru kılavuzunda, Fikri Mülkiyet Hakları ile ilgili durumunuzu belirtmenizi istemektedir. GCIP Programı ve nezdinde yürütücüleri, durumunuz her ne olursa olsun paylaştığınız bilgilerin özel ve gizliliğinin çeşitli mekanizmalar ile korunacağını kesinlikle taahhüt eder. 16. Gizlilik Beyanı Panelistler, Jüri Üyeleri, Mentorlar ve Program Servis Sağlayıcıları gizlilik beyanı antlaşmasını imzalayarak program içeriğinin gizliliğini resmi olarak teminat altına almaktadırlar. 17. Diskalifiye Edilme Global Cleantech Innovation Progamme (GCIP) organizatörleri, jüri değerlendirmelerini kabul etmeyen, olası itirazları değerlendirme süreci sonrasında reddedilen, programın ruhuna aykırı ve uymayan türde davranışlar sergileyen takımları programın her hangi bir seviyesinde eleme hakkını saklı tutmaktadır. Eğer yarı finalist olarak seçilirseniz, takımınızdan en az bir üyenin belirtilen eğitim ve ödül törenlerine katılması zorunludur. Katılım olmaması halinde takımınız programdan diskalifiye edilebilir. 18. Yarışma Taahütü Katılımcılar Global Cleantech Innovation Programme in (GCIP) jürilerinin, sponsorların, program ortaklarının ve organizasyon komitesinin hiçbir karşılık beklemeksizin ve sadece program yararına olmak üzere şeffaf ve adil bir süreç gerçekleştirme yönündeki iradelerini peşinen kabul ederler. Benzer şekilde her başvuran, programa katılmakla programdaki tüm aktivitelerin, alınan kararlardaki yegâne takdir yetkisinin ve bunun yanında jüri üyeleri, sponsorlar, program ortakları ve organizasyon yetkililerinin seçilmesi ve belirlenmesinde programın takdir yetkisini de peşinen kabul etmiş sayılırlar. Başvuru sahibi program başvurusunu gerçekleştirmekle, programı düzenleyenler adına çalışanlarından, Mentorlar, Jüri Üyeleri, Sponsorlar ve ortakları hakkında, programın herhangi bir aktivitesinde ve seviyesinde, özellikle de kazananların belirlenmesi ve

15 diskalifiye edilmeleri gibi durumlarda zarar ve ziyana uğradığı gibi iddia ve taleplerle gelmeyeceğini peşinen kabul etmektedir ve bildirmektedir. İş Geliştirme ve Mentor programlarına katılmaya hak kazanan tüm başvuru sahipleri ile Gizlilik ve Güvence anlaşması imzalanacaktır. Panelistlerin ve program servis sağlayıcılarının gizlilik beyanı antlaşmasını imzalamaları gerekmektedir. Girişimci Takım olarak Global Cleantech Innovation Programme a (GCIP) kabul edilirseniz (yarıfinalist veya finalist olarak), GCIP programı için çalışan mentor ve danışmanlar, program kuralları çerçevesinde program süresince size destek olacak ve yol göstermeye çalışacaklardır. Ancak sağlanan bu destek, sahibi olduğunuz şirketiniz ile ilgili olarak Mentor a direkt bir hak (ortaklık yüzdesi veya sürekli faaliyet imkanı vb.) ve başkaca herhangi bir ayrıcalık sağlamaz ve kazandırmaz. Benzer şekilde ve aynı yaklaşımla süreçte yer alan Mentor a, bu yılki Ulusal Ödül Aktivitesi sonrasında eşleştirildiği ilgili takıma üye olma ve takımla mentorluk faaliyetlerine devam etme yönünde bir ayrıcalık ve/veya hak da kazandırmaz. Ekler Form TURCT1: Aşağıda verilen başvuru formları adresinde yer alan Şimdi Başvur sekmesi üzerinden veya başvuru portalına ait yönlendirmenin yapıldığı link olan adresindeki elektronik başvuruya ilişkin istenen bilgiler ile nasıl doldurulacağına ilişkin sorulan bilgilerin tercümelerini içeren çeşitli bilgileri kapsamaktadır ve yönlendirme amaçlıdır. Başvurular sadece elektronik olarak alınmakta olup, elden ve/veya posta yolu ile başvuru kabul edilmemektedir. Başvurunuzun Başlığı: Adınız: Pozisyonunuz: *Şirketin Ana İş Alanı: İletişim Bilgileri: Adres: Posta adresi: İl/İlçe: Bölge: Posta Kodu: Telefon:

16 Kategori (X ile işaretleyiniz) Yenilenebilir Enerji Enerji Verimliliği Atıktan Enerji Üretimi Su Verimliliği Yeşil Binalar Programı nereden öğrendiniz? Faks: E-posta Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) ile İlgili Tavsiye ve Önerileriniz Başvuru yaptığınız teknolojiniz ile ilgili olarak ihtiyaç duyduğunuz en önemli iki destek ve eğitim konusu hangisidir? 1. Şirketinizin ilerleyebilme için, önemli olduğunu düşündüğünüz dış kaynaklı en faydalı 2 katkı ne olabilir? * Bu formda kullanılan Şirket terimi jenerik kullanılmış olup, aynı zamanda belirtilen kurallar çerçevesinde programa başvuracak girişimcilerin oluşturacakları ekip ve takımları da temsil etmektedir Form TURCT2: Yarışma Başvuru Anketi Aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplar Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) katılımcı aday listelerinin oluşturulmasında kullanılacak temel bilgileri içermektedir. Vereceğiniz cevapların açık, anlaşılabilir, kısa ve öz olması önemlidir. Bu nedenle her bölümde belirtilen kelime limitine dikkat edilmelidir. Lütfen Global Cleantech Innovation Programme başvuru ile ilgili olarak Kurallar bölümünü okuyunuz. Başvurunuzun Başlığı: İsminiz: Pozisyon: *Şirketin Ana İş Alanı: İletişim Bilgileri:

17 Adres: Posta adresi: Kategori (X ile işaretleyiniz) Yenilenebilir Enerji İl/İlçe: Bölge: Posta Kodu: Telefon: Faks: E-posta: Enerji Verimliliği Atıktan Enerji Üretimi Su Verimliliği Yeşil Binalar 1 Çözümünüz ile Sunduğunuz Fırsat Nedir? ( Yükselten Alanınızı açıklayınız) (En fazla 200 kelime) 2 Hedef Pazarınız? (Lütfen, fikriniz ile çözmüş olduğunuz sorunu, kilit müşterileri, pazar segmentini, rakipleri ve konu ile ilgili düzenlemeleri KISACA açıklayınız (En fazla 200 kelime) 3 Getirmiş olduğunuz çözümünüz nedir? (Lütfen rakiplerinize karşı avantajınızı, var ise müşteri geri bildirimlerini ve telif hakkı ile ilgili mevcut durumunuzu açıklayınız). (En fazla 300 kelime) 4 Oluşturmuş olduğunuz İş Modeliniz? (Nasıl oluşturduğunuz?) (En fazla 300 kelime) 5 Çevresel, Sosyal ve Finansal sürdürülebilirliğe nasıl ulaşmayı hedeflediğiniz? (En fazla 300 kelime)

18 6 Pazara ulaşma stratejiniz? (Lütfen stratejik ortaklarınızı ve dağıtım ağınızı açıklayınız) (En fazla 200 kelime) 7 Finansal beklenti ve öngörüleriniz ve yatırım ihtiyaçlarınızı belirtiniz? (Lütfen önemli kilometre taşlarını açıklayınız) (En fazla 300 kelime) 8 Lütfen takımınızı anlatınız? (Uzmanlık alanlarınızı ve zayıf yönlerinizi tartışınız. Kritik olduğunu düşündüğünüz zayıf yönlerinizi tamamlamak için neye ihtiyacınız var?) (En fazla 200 kelime)

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi 1. Program Tanıtımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için Küresel Temiz Teknolojiler Yenilik Programı (GCIP), Türkiye

Detaylı

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye Aday Başvuru Yönergesi 1. Program Tanıtımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için Küresel Temiz Teknolojiler Yenilik Programı (GCIP), Türkiye

Detaylı

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye 2017 Aday Başvuru Yönergesi

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye 2017 Aday Başvuru Yönergesi Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Türkiye 2017 Aday Başvuru Yönergesi 1. Program Tanıtımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için Küresel Temiz Teknolojiler Yenilik Programı (GCIP), Türkiye

Detaylı

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi İŞ REHBERLERİ TEKNİK REHBERLER Turkey SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK REHBERLERİ YARIŞMA JÜRİSİ VE PANELİSTLER TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!..

Detaylı

Gelecek vaat eden TEMİZ TEKNOLOJİ İŞ FİKİRLERİNİ arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz.

Gelecek vaat eden TEMİZ TEKNOLOJİ İŞ FİKİRLERİNİ arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz. Turkey Gelecek vaat eden TEMİZ TEKNOLOJİ İŞ FİKİRLERİNİ arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz. BAŞVURULAR 2 Haziran - 1 Temmuz 2014 PROGRAM KATEGORİLERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ ATIKTAN

Detaylı

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz!

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Turkey TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Temiz teknoloji iş fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve hayata geçirebilmeniz için birlikte çalışıyoruz. PROGRAM KATEGORİLERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ

Detaylı

GLOBAL CLEANTECH INNOVATION PROGRAMME (GCIP) TÜRKİYE

GLOBAL CLEANTECH INNOVATION PROGRAMME (GCIP) TÜRKİYE GLOBAL CLEANTECH INNOVATION PROGRAMME (GCIP) TÜRKİYE Mentor Online Başvuru Kılavuzu 2016 Türkiye İçindekiler 1. Genel Bilgiler... 3 2. Belgenin Amacı... 3 3. Ne Kadar Zaman Ayrılmalı?... 4 4. Süreç Nasıl

Detaylı

Sürdürülebilir bir DÜNYA İÇİN gelişerek büyüyoruz!

Sürdürülebilir bir DÜNYA İÇİN gelişerek büyüyoruz! Turkey Sürdürülebilir bir DÜNYA İÇİN gelişerek büyüyoruz! TEMİZ TEKNOLOJİ İŞ FİKİRLERİNİ arıyor, kaynak sağlıyor ve hayata geçirebilmek için birlikte çalışıyoruz! BAŞVURULAR 21 Mart - 20 Mayıs 2016 PROGRAM

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU 2015 İyi fikirler sınırları yok eder. 1.Giriş SPOR A.Ş., 2014 yılı içinde Kurumun İçin Proje Üret Farkın Olsun sloganı ile bir proje yarışması düzenledi.

Detaylı

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ Geleneksel İHKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması KOZA, genç yeteneklerini arıyor. Bu sene 24.sü düzenlenecek KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması,

Detaylı

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Resmi Kurallar Bu yarışma sadece Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı liselerde okuyan uygunluk kriterlerine uyan öğrencilerin ve danışmanlarının

Detaylı

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi:

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: Sık Sorulan Sorular TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: 1. Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir?...s.3 2. Program nasıl çalışıyor? Not edilmesi

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası

1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası 1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası & 2. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası Kuşadası/Türkiye 1. Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egeotelekipmanlarifuari.com adresinden ulaşabilirsiniz. 2.

Detaylı

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi.

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi. İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos 4 Eylül 2015 İNOVASYONDA KADIN Girişimcilik ekosisteminde önemli bir adım olacak İnovasyonda Kadın

Detaylı

PROGRAMI. Sürdürülebilir bir dünya için temiz teknoloji fikirlerinizle değişime katkınız olsun! TEMİZ TEKNOLOJİLER GİRİŞİMCİLİK PROGRAM KATEGORİLERİ

PROGRAMI. Sürdürülebilir bir dünya için temiz teknoloji fikirlerinizle değişime katkınız olsun! TEMİZ TEKNOLOJİLER GİRİŞİMCİLİK PROGRAM KATEGORİLERİ TEMİZ TEKNOLOJİLER GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI 2017 Sürdürülebilir bir dünya için temiz teknoloji fikirlerinizle değişime katkınız olsun! PROGRAM KATEGORİLERİ YENİLENEBİLİR ENERJİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ SU VERİMLİLİĞİ

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler: Eğitim Öğrenim/Öğretim Staj Profesyonel gelişim Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri Gönüllü çalışmalar

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Meltem ALİŞEN KARACAÖREN Uzman 7 Mayıs 2013 Süleyman Demirel Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm

Detaylı

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ Moderatör Konuşmacılar : Bülent ÖZCAN (Başkan) : Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER (İletişim Koordinatörü) Emirhan H. ASLAN (Uzman, Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü) İstanbul, 19 Şubat

Detaylı

KOSGEB İN TEKNOLOJİ VE YENİLİĞE DAYALI DESTEK PROGRAMLARI ŞUBAT 2016 ANKARA

KOSGEB İN TEKNOLOJİ VE YENİLİĞE DAYALI DESTEK PROGRAMLARI ŞUBAT 2016 ANKARA KOSGEB İN TEKNOLOJİ VE YENİLİĞE DAYALI DESTEK PROGRAMLARI ŞUBAT 2016 ANKARA SUNUM PLANI AR-GE, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI

Detaylı

BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR

BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR ADAY BAŞVURU KILAVUZU BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER BÖLÜM 2: YARIŞMA KATEGORİLERİ ve AÇIKLAMALARI BÖLÜM 3: BAŞVURU BİLGİLERİ BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN

Detaylı

TÜBİTAK. TEKNOLOJI ve YENILIK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) BAŞVURU FORMU

TÜBİTAK. TEKNOLOJI ve YENILIK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) BAŞVURU FORMU TÜBİTAK TEKNOLOJI ve YENILIK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI BAŞVURU FORMU AÇIKLAMALAR 1514 -Girişim Sermavesi Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Ödüller & Fırsatlar Tanıtım

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLETMELERİ PROSEDÜRÜ SÜRECİN AMACI

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLETMELERİ PROSEDÜRÜ SÜRECİN AMACI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLETMELERİ PROSEDÜRÜ SÜRECİN AMACI Özyeğin üniversitesi öğrencilerinin girişimcilik fikirlerinin değerlendirilmesi ve Üniversite içinde ihtiyaç duyulan mal ve hizmet tedarikine

Detaylı

BÖLÜM 1: GİRİŞİMCİ ADAYLARI İÇİN İŞ FİKRİ DEĞERLENDİRME ANKETİ

BÖLÜM 1: GİRİŞİMCİ ADAYLARI İÇİN İŞ FİKRİ DEĞERLENDİRME ANKETİ GİRİŞİMCİ TANIMA ve İŞ FİKRİ DEĞERLENDİRME ANKETİ Değerli Girişimci, Aşağıdaki ankette lütfen ilgili sorularda size en yakın cevabı işaretleyiniz. Anketi doldurduktan sonra, Marmara Girişim yetkilisine

Detaylı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı 2010-2013 İzmir Bölge Planı 2010-2013 İzmir Bölge Planı

Detaylı

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ TÜBİTAK DESTEKLERİ KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Özel sektör kuruluşlarının, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik ederek, Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda

Detaylı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 06/01/2016 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 I. BÖLÜM: Genel Bilgiler 1. Başvuru Sahibinin Bilgileri Kurum/Kuruluş Adı: (tanıtım faaliyetlerinde bu isim kullanılacaktır) Posta Adresi: B AŞVURU FORMU Ülke:

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI Ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi,

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ

TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ EĞİTİM EKİBİ Prof.Dr. Birdogan BAKI, K.T.Ü., IIBF Prof.Dr. Asım KADIOGLU, K.T.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Böl. Doç.Dr. Bülent GÜVEN, K.T. U. Fatih Egitim Fakültesi TUBİTAK ARDEB 1000 PROJESİ Cumhuriyet

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

GLOBAL CLEANTECH INNOVATION PROGRAMME (GCIP) TÜRKİYE

GLOBAL CLEANTECH INNOVATION PROGRAMME (GCIP) TÜRKİYE GLOBAL CLEANTECH INNOVATION PROGRAMME (GCIP) TÜRKİYE Mentor Online Başvuru Kılavuzu 2017 Türkiye İçindekiler 1. Genel Bilgiler... 3 2. Belgenin Amacı... 3 3. Ne Kadar Zaman Ayrılmalı?... 4 4. Süreç Nasıl

Detaylı

Türk Nöroşirurji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Pediatrik Nöroşirüji Kursu TEKNİK ŞARTNAME

Türk Nöroşirurji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Pediatrik Nöroşirüji Kursu TEKNİK ŞARTNAME Türk Nöroşirurji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Pediatrik Nöroşirüji Kursu TEKNİK ŞARTNAME Madde 1. Taraflar 1.1 Türk Nöroşirürji Derneği 1.2 Türk Nöroşirürji Derneği İktisadi İşletmesi

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE FATİH PROJESİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ GELECEĞİN EĞİTİMİNE KATKI ÖDÜLLERİ YÖNERGE YARIŞMANIN KONUSU Eğitimde Teknoloji

Detaylı

etur-türkiye GÜNEŞ ENERJİSİ YOLLARI ELEKTRİKLENDİRİYOR TUR PROGRAMI SPONSORLUK DOSYASI SÜRDÜRÜLEBİLİR bir dünya için el ele

etur-türkiye GÜNEŞ ENERJİSİ YOLLARI ELEKTRİKLENDİRİYOR TUR PROGRAMI SPONSORLUK DOSYASI SÜRDÜRÜLEBİLİR bir dünya için el ele Turkey SÜRDÜRÜLEBİLİR bir dünya için el ele etur-türkiye GÜNEŞ ENERJİSİ YOLLARI ELEKTRİKLENDİRİYOR TUR PROGRAMI SPONSORLUK DOSYASI 2016 www.turkey.cleantechopen.org Turkey Günümüzün temel sorunlarını çözecek

Detaylı

"İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ

İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ "İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biridir. İş sağlığı ve güvenliğinde temel

Detaylı

TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI

TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI 2007 AMAÇ Türk denim sektörünün dünya pazarındaki payını arttırmak ve global markalarla rekabet edebilmek genç ve özgür tasarımlarla mümkündür. Ülkemizi

Detaylı

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Usul ve Esaslar, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

KOSGEB ve DESTEK PROGRAMLARI. KOSGEB Kayseri Müdürlüğü Haziran 2016

KOSGEB ve DESTEK PROGRAMLARI. KOSGEB Kayseri Müdürlüğü Haziran 2016 KOSGEB ve DESTEK PROGRAMLARI KOSGEB Kayseri Müdürlüğü Haziran 2016 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen

Detaylı

1000 ÜNİVERSİTELERİN ARAŞTIRMA PROJE POTANSİYELİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEK PROGRAMI USUL ve ESASLARI

1000 ÜNİVERSİTELERİN ARAŞTIRMA PROJE POTANSİYELİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEK PROGRAMI USUL ve ESASLARI 1000 ÜNİVERSİTELERİN ARAŞTIRMA PROJE POTANSİYELİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEK PROGRAMI USUL ve ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI DERNEK BİLGİLERİ Genç Girişim ve Yönetişim Derneği, 19 Mayıs 2003 tarihinde kurulmuş, Girişimci ruha sahip iş adamı iş kadınlarından, kamu ve

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 109b-7e90-32c2-8212-0611 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 109b-7e90-32c2-8212-0611 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 109b-7e90-32c2-8212-0611 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI. Soru & Cevap

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI. Soru & Cevap GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI Soru & Cevap Meristem ne demek? Meristem kelime anlamı olarak bitkilerin büyüme bölgelerinde bulunan ve sürekli bölünebilme yeteneğine sahip hücrelerden oluşan bir bitkisel

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI Kasım 2017 / KONYA İÇERİK KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Uluslararası Hızlandırıcı Programı Organizasyonel

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

PROJE DESTEK PROGRAMLARI. Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN

PROJE DESTEK PROGRAMLARI. Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN PROJE DESTEK PROGRAMLARI Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN SUNUM İÇERİĞİ 1. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMININ TANITIMI 2. TÜBİTAK 1512 - GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK

Detaylı

Bilim Đnsanı Destekleme Daire

Bilim Đnsanı Destekleme Daire Bilim Đnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BĐDEB) BĐDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül niteliğindedir. Burslarımız bursiyerlerin yetkinliklerini geliştirmesine yardımcı olmayı hedefler. 2

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 24.01.2016 / ANKARA

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 24.01.2016 / ANKARA ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 24.01.2016 / ANKARA İÇERİK KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı Uluslararası

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ 1. Genel Süreç Çevre Faslı Müzakere Sürecine ilişkin; Çevre Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısı 03-11 Nisan 2006, Çevre Faslı Ayrıntılı Tarama Toplantısı 29 Mayıs

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu olarak tüm şirketlerimizde İnsan Kaynakları yönetiminde uyguladığımız değerleri açıklamaktır. 2. KAPSAM Doğan

Detaylı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Kasım 2017 1 SUNUM PLANI Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR)

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2017 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama... 5 6.Yarışma Süreci...

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM (Association for Computing Machinery) 100.000 i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğudur. 1947

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2016 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası BÜYAP PROCE 2016 Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama...

Detaylı

Gürc r an n B ange g r

Gürc r an n B ange g r Gürcan Banger Hareket Noktası Kendi işini kurmaya karar vermede başlıca etkenler şunlardır: 1. İşini kaybetmek, 2. İşsizlik döneminin uzun sürmesine tepki, 3. Bir iş fırsatının belirlenmesi, 4. Daha çok

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE

ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ETKİNLİK YARIŞMASI YARIŞMA KILAVUZU 1. YARIŞMANIN AMACI Özel eğitim ihtiyacı olan bireylere sunulan özel eğitim hizmetlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş materyal

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013 SAN-TEZ PROJELERİ Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü YTÜ, 12 Şubat 2013 Sunum Planı San-Tez Programı Programın amacı Başvuru Tarihleri

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

AKILLI MEKANLAR HACKATHON YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

AKILLI MEKANLAR HACKATHON YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ AKILLI MEKANLAR HACKATHON YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1 Amaç... 3 2 Yarışmaya Katılma Koşulları ve Detayları... 3 3 Yarışma Detayları... 3 3.1 Dikey -1. Akıllı Ulaşım... 3 3.2 Dikey 2. Akıllı

Detaylı

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI 2 EKLER; EK A: DESTEK BAŞVURU FORMU (WORD FORMATINDA) EK B: BÜTÇE (EXCEL FORMATINDA B1-B2-B3) EK C: MANTIKSAL ÇERÇEVE EK D: PROJEDE YER ALAN KİLİT PERSONELİN

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİ İLANI

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİ İLANI T.C. TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİ İLANI Dicle Kalkınma Ajansı, 25/03/2015 tarihi itibarıyla proje teklif çağrısını ilan etmiş olup teklif

Detaylı

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Akademik İlişkiler İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Aşağıdaki listede önerilen projeler, öğrenciler arasında iç denetim konusunda farkındalık yaratmaya katkı sağlamak üzere enstitünüzün

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) BİDEB Organizasyon Yapısı 2 BİDEB 2011 Yılı Destek Bütçesi 2011 Toplam Destek Bütçesi 81,3 Milyon TL 3 BİDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Nuh ERDOĞAN Yurt İçi Burslar Müdür V. 31 Mayıs 2013 Boğaziçi Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DURDURABİLİRSİN YARIŞMA ŞARTNAMESİ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DURDURABİLİRSİN YARIŞMA ŞARTNAMESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DURDURABİLİRSİN YARIŞMA ŞARTNAMESİ Kurum i Yarışma Yürütme Kurulu Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Adres: Emirbeyazıt Mahallesi Uğurmumcu Bulvarı

Detaylı

SOFYA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ

SOFYA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ Teşvik Mekanizmasının Tanımı 1 İşletmelerde inovasyonların kanalize edilmesine destek 2 Yeni şirketlerin inovasyon geliştirmesine yönelik destek Başvurabilecek Adaylar 3 mali yılını doldurmuş olan mikro

Detaylı

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir?

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir? Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir? AB Çerçeve Programları, Avrupa Birliği nde çok uluslu araştırma ve teknoloji geliştirme projelerinin desteklendiği başlıca Topluluk Programı dır. İlki 1984 yılında

Detaylı

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri GENEL BİLGİLER Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak

Detaylı

2. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası. 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası. 1. Ulusal Liseler Kapalı Kutu Yarışması

2. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası. 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası. 1. Ulusal Liseler Kapalı Kutu Yarışması 2. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası & 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası & 1. Ulusal Liseler Kapalı Kutu Yarışması Kuşadası/Türkiye 1. Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egeotelekipmanlarifuari.com

Detaylı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2 1512 Programının Amacı Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden

Detaylı

MAGROTEX 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI. www.mardintarimfuari.com MAGROTEX MAR 16-19 NİSAN 2015 MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI. www.mardintarimfuari.

MAGROTEX 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI. www.mardintarimfuari.com MAGROTEX MAR 16-19 NİSAN 2015 MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI. www.mardintarimfuari. 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI TARIM GIDA HAYVANCILIK MAKİNE HİZMET www.mardintarimfuari.com 2. Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 16-19 NİSAN MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI www.mardintarimfuari.com Organizasyon

Detaylı

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 SIK SORULAN SORULAR 1. TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir? TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-Avrupa Birliği

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI İŞ PLANI

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI İŞ PLANI . İŞLETİCİ KURULUŞLARA AİT BİLGİLER.. Yurtiçi İşletici Kuruluşa Ait Bilgiler Adı Unvanı Planlanan Ortakları ve Payları.. Yurtdışı İşletici Kuruluşa Ait Bilgiler Adı Unvanı Planlanan Ortakları ve Payları..

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BGİV 2018 TAKVİMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Yarışma ve Değerlendirme

Detaylı

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir.

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir. CEMEA PayPal İş Ortağı Programı, sizler gibi ticaret ortaklarının, mağazaların artan iş ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Program üyeliğinin faydaları ve şartları hakkında ayrıntılı bilgi almak

Detaylı

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor 2 Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor merkezlerinden biri yapmak. Misyon: Her alanda profesyoneller

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ 13.04.2016 ANKARA YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU* MADDE 7 (1) Yükseköğretim

Detaylı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME 2016-2017 İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU: İTÜ GMK AR-GE Fikirleri Yarışmasının temel amacı Türkiye de eğitim gören tüm gıda mühendisliği lisans

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı