Değerli Üyelerimiz, Genel Kurul sürecini iyi değerlendirerek belirlenen zamanı aşmamak için, bu yıl ki faaliyetlerimize kısaca değinmek istiyorum.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Değerli Üyelerimiz, Genel Kurul sürecini iyi değerlendirerek belirlenen zamanı aşmamak için, bu yıl ki faaliyetlerimize kısaca değinmek istiyorum."

Transkript

1 Değerli Üyelerimiz, Genel Kurul sürecini iyi değerlendirerek belirlenen zamanı aşmamak için, bu yıl ki faaliyetlerimize kısaca değinmek istiyorum. Bu yıl içerisindeki çalışmalarımızda oldukça yoğun mesai harcadığımız kesim Kamu Kuruluşları olmuştur. Bu çalışmalara kısaca değinirsek: Gümrük Müsteşarlığı ile yapılan temaslarda, yeni gümrük kanunu ile yönetmeliğinin uygulamalarda yarattığı ve yaratacağı aksaklıkların giderilmesi için yapılan çalışmalarımızı öncelikli olarak söyleyebiliriz. Söz konusu çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir. Yeni gümrük uygulamaları ile ilgili, geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yapılması öngörülmektedir. Bu toplantının, idarenin yeni düzenlemeleri ile mevcut ve olası sorunların giderilmesine yönelik, durum değerlendirmesi için yapılması planlanmaktadır. Denizcilik Müsteşarlığı birimleri ile yapılan görüşmelerde ise, önümüzde forwarder lar için hazırlanmakta olan yönetmelik çalışmaları bulunmaktadır. Halen TBMM de beklemekte olan Türk Ticaret Kanunu nun yeni şekliyle meclisten çıkmasından sonra yönetmeliğin ele alınıp, görüş ve önerilerimizin değerlendirilerek, yönetmelik çalışmalarının sonlandırılması öngörülmüştür. Bildiğiniz gibi forwarderların çalışmalarını içeren yasal çerçeve Türk Ticaret Kanunu nun no.lu maddeleri içersinde belirlenmiş bulunmaktadır. Amacımız Türk Ticaret Kanunu ile bağlantılı, sektörümüz çalışma koşullarını aksatmayacak bir yönetmeliğin yürürlüğe konulmasıdır. Yine bilindiği gibi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanan ve Malların Tamamen ya da Kısmen Denizyoluyla Uluslararası Taşıma Sözleşmeleri ne dair Anlaşma ROTTERDAM KURALLARI olarak, BM Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Deniz ticaretine yeni düzenlemeler getirecek olan söz konusu kurallar, bu güne kadar 21 ülke tarafından kabul edilerek imzalanmıştır. Uygulama ancak 25 ülke imzaladıktan ve her bir ülke bunu kendi ülkesinde yürürlüğe sokma kararı aldıktan sonra başlayacaktır.

2 Ülkemizde de söz konusu kuralların kabulü ile ilgili kamu-sektör müşterek çalışmaları halen devam etmektedir. Kuralların ülkemiz tarafından kabulü halinde, sektörümüz üzerinde yaratacağı olumsuzluklar, çekincelerimiz olarak Denizcilik ve Dış Ticaret Müsteşarlığı na bildirilmiştir. Dış Ticaret Müsteşarlığı ile yaptığımız çalışmalara gelince; Müsteşarlıkta yeni kurulan Lojistik Daire Başkanlığı ile koordineli çalışmalar oldukça olumlu bir şekilde yürütülmektedir. Sektörümüzü en iyi anlayan ve yaşadığımız sorunların çözümü için oldukça gayret gösteren bir Kamu Yönetimi tarzının benimsendiğini görmekteyiz. Bu tarz düşünce zenginliği ile sorunlara çözüm üretebilme gayreti, diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca da benimsendiği takdirde, Sektör- Kamu yönetimi işbirliği gerçekten ivme kazanmış olacaktır. Ulaştırma Bakanlığı nın ilgili Genel Müdürlükleri ile yaptığımız çalışmalara gelince: Kara Ulaştırmasındaki Yetki Belgeleri ve Mesleki Yeterlilik konularında başlangıçtan itibaren yaşanılan dar boğazlar devam etmektedir. Sektörü ilgilendiren; R, L, H ve G belgelerinde uygulanan ücretlerin yüksekliği ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için DANIŞTAY da açtığımız dava sonucuna yaptığımız itiraz, İdari Davalar Genel Kurulu nda karar aşamasında beklemektedir. Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi üst düzey yönetimiyle yaptığımız müşterek çalışmalarda; Kargo Acentelerinin Görev, Yetki ve Sorumluluklarını belirleyen SHT Talimatının yenilenmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Talimatın revize edilerek yeniden yayınlanmasından önce, sektör lehine iyileştirmelerin yapılması için öngörülerimiz dikkate alınmıştır. DHMİ Genel Müdürlüğü, AHL de ihtiyaca cevap verecek bir Kargo Tesisinin inşası için proje aşamasına gelmiş, proje ile ilgili Ankara da düzenlenen toplantıda, tarafımıza bilgi aktarılarak görüşlerimiz alınmıştır.

3 Söz konusu tesis, AHL genişleme proğramı içersinde bir kargo terminali olarak düşünülmekte, 7 kargo uçağının yükleme/boşaltma yapabileceği apron, hemen arkasında kargo taşıyıcıları ile acentelerin, gümrük binasının ve depo alanlarının yer alacağı bu kompleks, araç trafiği açısından E-5 ile de bağlantılı tasarlanmaktadır. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA ve Havayolu Taşıyıcıları Kargo temsilcileri ile sektörü temsilen derneğimiz Havayolu Çalışma Grubu üyelerinin yaptığı görüşmeler, 21 Ekim 2009 tarihinde tamamlanmıştır. Sağlanan protokol esas alınarak IATA Avrupa Bölge Direktörlüğü nde onaylanan anlaşmaya göre; hava kargo acentelerinin IATA-CASS a vermekte oldukları banka teminat mektuplarının, yerel kargo finansal kriterlerindeki değişiklikler göz önünde bulundurularak güncelleştirilmesi, (acenta satışlarının artmasıyla, artan risk oranına göre teminat tutarının yükseltilmesi) teminat mektuplarının süreli olarak da verilebilmesinin yanı sıra, teslim süresi 60 gün olarak belirlenmiştir. Demiryolu Taşımacılığı konusunda TCDD Yönetimi ile görüşmeler sürdürülmektedir. Ancak özel sektörün önünü açacağı söylenen Demiryolu Çerçeve Kanununun ne zaman, ne şekilde çıkartılacağı tüm sorgulamalarımıza rağmen, TCDD tarafından aydınlığa kavuşturulmamıştır. Üzerinde önemle durulması gereken bu konunun, Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) ile birlikte geniş katılımlı bir zirvede ele alınması plânlanmaktadır. Değerli Üyelerimiz, Bildiğiniz gibi, sektörü temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımız sadece Kamu Kurumları ile sınırlı kalmamaktadır. Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Deniz Ticaret Odaları (DTO), İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin Ticaret Odaları gibi kuruluşlarla temaslarımız sürdürülmekte, TİM Taşımacılık ve Lojistik Konseyi nde, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ile Lojistik ve Taşımacılık Komitesi nde, Deniz Ticaret Odası Forwarder lar Komitesi nde, TOBB bünyesindeki Ulaştırma-Lojistik,

4 Sivil Havacılık ve Denizcilik Sektör Meclisleri nde üye olarak bulunan derneğimiz yöneticileri, sektörün ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda girişimlerde bulunmakta, öngörülerimizi aktarmaktadırlar. Uluslararası ilişkilerde etkinliğimiz ise her zaman olduğu gibi sürdürülmektedir. FIATA ve CLECAT üyeliğimizin getirdiği sorumluluk çerçevesinde bu kuruluşların en aktif üyelerinden birisi olarak bulunmaktayız. FIATA Karayolu Çalışma Grubu Başkanlığı nı Sn. Kosta SANDALCI üstlenirken, Demiryolu Çalışma Grubu nda üye olarak Sn. Hacer UYARLAR yer almaktadır. Sektörümüzü ve siz değerli üyelerimizi uluslararası ilişkilerde başarı ile temsil etmekte olan derneğimiz yöneticileri, Şubat 09 Haziran 09 Ekim 09 Kasım 09 Kasım 09 Demiryolu Türkiye Konferansı, İstanbul Taşımacılık Lojistik Fuarı, Münih IX. Balkan Kongresi, Ohrid Uluslararası Taşımacılık Formu, Leipzig Forwardar lar Günü Toplantısı, Odessa Fiata Karayolu Çalışma Grubu Toplantısı,Milano Fiata Dünya Kongresi, Cenevre Ulaştırma Şurası, İstanbul Pazar Alanı Semineri, İstanbul KEİ, Avrupa-Asya Bölgeleri Taşımacılığı Geliştirme Toplantısı, İstanbul Avrupa-Akdeniz Formu, Barselona Kentlerinde gerçekleşen çeşitli uluslararası kongre, konferans ve toplantılara katılarak sektörle ilgili sunumlar gerçekleştirmişlerdir. Sizlere daha önce duyurduğumuz gibi, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı(EİT), Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu, ECOLPAF Taşımacılık Federasyonu nun oluşumunda, ülkemizi temsilen kurucu üye olarak yer almaktayız. ECOLPAF oluşumu Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ülke lojistik Derneklerinin katılımları ile sağlanmaktadır. Bölgedeki ülkelerin kara ve demiryolu ile kombine taşımacılıkta yaşadıkları sorunların müşterek çözümünde ve lojistik hizmetlerin kolaylaştırılmasında etkin rol üstlenilmesi beklenmektedir.

5 Değerli Üyelerimiz, Konuşmamı bitirmeden önce çok kısa olarak eğitim çalışmalarımıza da değinmek istiyorum. Sektörde her kademede görev alanlar için düzenlediğimiz seminerler, UTİKAD veya şirketlerinizin eğitim merkezlerinde verilmekte olup, SATIŞ, LOJİSTİK, DEPO, FİLO YÖNETİMİ, YENİ GÜMRÜK DÜZENLEMELERİ İLE İTHALAT-İHRACAT UYGULAMALARI seminerlerinden yararlanabilirsiniz. Bugün sizlere, eğitim yayınlarımıza bir yenisini daha eklediğimizi özellikle duyurmak istiyorum. Genel Kurul öncesi takdim edilen Uluslararası Demiryolu Eşya Taşımacılığı adlı eserimiz de, daha önce yayımlanan eserlerde olduğu gibi bir ilk. Sektörümüzün, Eğitim Kurumlarımızın ve Kamu nun yararlanacağı, içerik olarak dopdolu bir eser. Emeği geçen yazarlar Başkanımız Sayın Kosta SANDALCI ya, Demiryolu Taşımacılığı konusunda duayenlerden Sayın Aydın GÜVENLER ve Eğitim Koordinatörümüz Sayın Doç. Dr. Murat ERDAL hocamıza şükranlarımızı sunuyorum.

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA UTİKAD Türkiye de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu, kombine taşımacılık ile lojistik hizmetler üreterek taşıma organizasyonunu

Detaylı

DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTAKİ GELİŞMELER TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ

DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTAKİ GELİŞMELER TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ LOJİSTİK Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, servis hizmeti ve bilgi akışının, ham maddenin başlangıç noktasından, ürünün

Detaylı

UTĠKAD. HOġGELDĠNĠZ 25. YILIMIZI KUTLUYORUZ! 26.01.2011

UTĠKAD. HOġGELDĠNĠZ 25. YILIMIZI KUTLUYORUZ! 26.01.2011 HOġGELDĠNĠZ 25. YILIMIZI KUTLUYORUZ! 26.01.2011 GÜNDEM UTĠKAD FAALĠYETLERĠ VE YENĠ DÖNEM HEDEFLERĠ Kosta SANDALCI UTĠKAD Yönetim Kurulu BaĢkan Yrd. ĠZMĠR BÖLGESĠ FAALĠYETLERĠ Volkan BIKMAZ UTĠKAD Ġzmir

Detaylı

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD 10.09.2015 UTİKAD Türk Taşımacılık ve Lojistik Sektörünün Çatı Kuruluşu Temsil ve Organizasyonlar Eğitim ve Yayınlar Projeler

Detaylı

YAŞAR ROTA. Demiryolu Taşımacılığı Derneği Genel Müdürü

YAŞAR ROTA. Demiryolu Taşımacılığı Derneği Genel Müdürü YAŞAR ROTA Demiryolu Taşımacılığı Derneği Genel Müdürü SUNUM PLANI Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Eğitim için Demiryolunu tanımak ve anlamak -Türkiye nin Demiryolu ve Lojistik Yeteneği -Tarihin akışını

Detaylı

Etkinliğin Organizasyonu: Ödül etkinliğinin adı ve organizasyonu, Aysberg Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti. adına yasalarla korunmaktadır.

Etkinliğin Organizasyonu: Ödül etkinliğinin adı ve organizasyonu, Aysberg Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti. adına yasalarla korunmaktadır. Yarışma Şartnamesi Etkinliğin Adı: Lojistik Ödülü Ödülün Adı: Lojistik Atlas Etkinliğin Organizasyonu: Ödül etkinliğinin adı ve organizasyonu, Aysberg Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti. adına yasalarla korunmaktadır.

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03-010.06.02/2821 13/11/2012 Konu : Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi TÜM

Detaylı

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Konya Havalimanı, 2 yılında hizmete girmiş, 21 de dış hatlar yolcu trafiğine açılmış olup, yıllık uçak kapasitesi 17.52 dir. Havaalanı 196. m² alan üzerine kurulmuştur. Konya Havalimanı 213 yılı

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI 2 0 1 8 PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI UKRAYNA ALTYAPISI: YATIRIMCILAR için AÇIK Forumumuz: - Ukrayna'nın altyapı projelerinde yatırımların oluşumu ve artışını; - altyapı projelerinin çekiciliğini

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat ÖNSÖZ Birinci Bölüm Turizm ve Seyahat Turizm... 1 Turist... 2 Seyahat... 2 İnsanların Seyahat Amaçları... 4 Turizmin Sınıflandırılması... 6 Turizm Tipleri... 6 Seyahat Acentalarının Dünyada ve Türkiye

Detaylı

EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ

EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ 1- Kitap genelinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ifadesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2- Kitap

Detaylı

2 UTİKAD FAALİYET RAPORU 2015

2 UTİKAD FAALİYET RAPORU 2015 FAALİYET RAPORU 2015 2 UTİKAD FAALİYET RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı... 7 UTİKAD Organizasyon Yapısı... 8 Organizasyon Şeması... 8 Yönetim Kurulu ve Diğer Kurullar... 9 İcra

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI Eski adıyla İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) günümüzde nüfusunun çoğunluğu veya bir kısmı Müslüman olan ülkelerin üye olduğu ve üye ülkeler arasında politik, ekonomik, kültürel,

Detaylı

UTİKAD FAALİYET RAPORU 2012. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği

UTİKAD FAALİYET RAPORU 2012. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD FAALİYET RAPORU 2012 Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği İÇİNDEKİLER YÖNETİM KURULU BAŞKANI SUNUŞU... 2 DERNEK YAPISINA İLİŞKİN BİLGİLER... 3 2012 YILI FAALİYET RAPORU

Detaylı

Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş

Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş ŞAH LOJİSTİK müşterilerimizin her türlü memnuniyeti odaklı hizmet

Detaylı

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ Murat Erdal, Metin Çancı, Uluslararası Taşımacılık Yönetimi, UTİKAD Yayını, İstanbul, 2003 (355 sayfa, 205x255mm.,1.Hamur, İplik Dikişli Lüks Cilt). Uluslararası Taşımacılık

Detaylı

3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ

3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ 3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ Cumhuriyetin 1950 yılına kadar olan döneminde, doğru bir ulusal politika ile demiryolu ve denizyoluna ağırlık verilmiştir. leştirilen atılım sonunda, ülkenin

Detaylı

DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA HAVALİMANI İHALESİ BASIN TOPLANTISI

DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA HAVALİMANI İHALESİ BASIN TOPLANTISI DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA HAVALİMANI İHALESİ BASIN TOPLANTISI Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Sn. Mahmut Tekin, Antalya Havalimanı ile ilgili son zamanlarda basında sıkça yer alan

Detaylı

DTD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI TOBB ULAŞTIRMA ve LOJİSTİK MECLİSİ ÜYESİ EBK SERAMİK KÜMESİ ÜYESİ TURKON DEMİRYOLU GENEL MÜDÜR YRD.

DTD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI TOBB ULAŞTIRMA ve LOJİSTİK MECLİSİ ÜYESİ EBK SERAMİK KÜMESİ ÜYESİ TURKON DEMİRYOLU GENEL MÜDÜR YRD. DTD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI TOBB ULAŞTIRMA ve LOJİSTİK MECLİSİ ÜYESİ EBK SERAMİK KÜMESİ ÜYESİ TURKON DEMİRYOLU GENEL MÜDÜR YRD. Multi Modal İmkanlar Mart 2012 2010 yılında sadece Hamburg

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya 1 Sunum İçeriği Genel Müdürlüğün Kuruluşu, Teşkilat Şeması ve Görevleri Liman Başkanlıklarının IMDG Kod Uygulamalarındaki

Detaylı

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI Hacı Dede Hakan KARAGÖZ

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Ekonomik İşbirliği Teşkilat (EİT), üye ülkeler arasında yoğun ekonomik işbirliğinin tesis edilmesini amaçlayan bölgesel düzeyde bir uluslararası teşkilattır. Teşkilat, 1964 yılında kurulan Kalkınma İçin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI ANKARA 2010 HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER KURALLARI KURS PROGRAMI

Detaylı

Azerbaycan parsiyel nakliye

Azerbaycan parsiyel nakliye Azerbaycan'a lojistik taşı m alarınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş ŞAH LOJİSTİK müşterilerimizin her türlü memnuniyeti odaklı hizmet

Detaylı

DERNEK HABERLERİ. BÜLTEN: Ocak 2009 / 05

DERNEK HABERLERİ. BÜLTEN: Ocak 2009 / 05 BÜLTEN: Ocak 2009 / 05 DERNEK HABERLERİ - Brokerlerimizin Ruhsat Yenileme Çalışmalarına Devam Edildi 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu nun 21.inci maddesinin ikinci fıkrasına dayanılarak, Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI DAĞITIM YERLERİNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Sayı : 45224183-166.03 Konu : Kara Kapıları Master Planı Hazırlanması Projesi DAĞITIM YERLERİNE Kara gümrük kapılarının mevcut fiziki yapısının iyileştirilmesinde, uygulanan

Detaylı

2013 YILI FAALİYET RAPORU

2013 YILI FAALİYET RAPORU İçindekiler 7 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 8 2013 den Satır Başları 9 Rakamlarla UTİKAD 2013 10 Dernek Organları 13 Çalışma Grubu Faaliyetleri 16 Sektörel Girişimler 19 Temsil Edilen Kurumlar 20 Kurumlara

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ Bilindiği gibi Romanya ülkemiz ticaretinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.bununla birlikte

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya 1 Sunum İçeriği Genel Müdürlüğün Kuruluşu, Teşkilat Şeması ve Görevleri Liman Başkanlıklarının IMDG Kod Uygulamalarındaki

Detaylı

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI YURTİÇİ FUAR KATILIM DESTEKLERİNE İLİŞKİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI YURTİÇİ FUAR KATILIM DESTEKLERİNE İLİŞKİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI YURTİÇİ FUAR KATILIM DESTEKLERİNE İLİŞKİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kısaltmalar ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2693. Bakanlar Kurulundan

Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2693. Bakanlar Kurulundan 01.08.2001 Çarşamba Sayı: 24480 (Asıl) YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Milletlerarası Andlaşmalar Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı:

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı

Menopoz kitabının satışı sürdürülmektedir. Sayı :1 FLORENCE NİGHTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU MEZUNLARI DERNEĞİ BÜLTENİ HAZİRAN 2003-2005 DÖNEMİNDEKİ FAALİYETLER 1. Mesleki Eğitim Araçlarının Hazırlanması

Detaylı

TÜRKĠYE LOJĠSTĠK PERSPEKTĠFĠNDE HATAY. Cavit UĞUR UTĠKAD Genel Müdürü

TÜRKĠYE LOJĠSTĠK PERSPEKTĠFĠNDE HATAY. Cavit UĞUR UTĠKAD Genel Müdürü TÜRKĠYE LOJĠSTĠK PERSPEKTĠFĠNDE HATAY Cavit UĞUR UTĠKAD Genel Müdürü SUNUġ UTİKAD Türkiye Lojistik Sektörü 2011 Hatay : Lojistik Olanaklar 2 UTĠKAD 3 UTĠKAD Ülkemiz Lojistik Sektörünün En Büyük Temsilcisi

Detaylı

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1.1. Lojistik Kavramı 1.2. İş Hayatında Lojistiğin Artan Önemi 1.3. Lojistik

Detaylı

TÜRK LOJĠSTĠK SEKTÖRÜ DEĞERLENDĠRMESĠ. 29 Mayıs 2012 Hyatt Otel - Taksim

TÜRK LOJĠSTĠK SEKTÖRÜ DEĞERLENDĠRMESĠ. 29 Mayıs 2012 Hyatt Otel - Taksim TÜRK LOJĠSTĠK SEKTÖRÜ DEĞERLENDĠRMESĠ 29 Mayıs 2012 Hyatt Otel - Taksim UTĠKAD TaĢıma ĠĢleri Organizatörleri Kuruluş: 1986 Ülkemiz Lojistik Sektörünün En Büyük Temsilcisi Olan STK 400 e varan üye firma

Detaylı

TANITIM DOSYASI FAST LOGISTICS SOLUTIONS. www.fls.com.tr. www.fls.com.tr

TANITIM DOSYASI FAST LOGISTICS SOLUTIONS. www.fls.com.tr. www.fls.com.tr TANITIM DOSYASI Şirketimiz, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ne bağlı Gümrük Müdürlüklerinde, Edirne (Kapıkule-Hamzabeyli), Çorlu Serbest Bölge, İzmit, Bursa, İzmir ve Karadeniz Ereğli de bulunan

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ğ Türkiye Sektör Meclisleri Ambalaj Meclisi Bankacılık ve Finans Meclisi Bilgisayar ve İletişim Tekn. Meclisi Bilgisayar Yazılımı Meclisi Cam Ve Cam Ürünleri Sanayi Meclisi Çimento ve Çimento Ürünleri

Detaylı

YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş. Ders - III. Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ

YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş. Ders - III. Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş Ders - III Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ Giriş Taşıma, taşınacak eşyanın bir başlangıç noktası ile bitiş noktası arasındaki fiziksel hareketi

Detaylı

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU Kuruluşu: Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU - 2007 yılı Nisan ayında, Türkiye-Afganistan ve Pakistan Devlet Başkanları Zirvesi esnasında TOBB a yapılan çağrı

Detaylı

Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanlığı LİMAN BAŞKANLIKLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI

Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanlığı LİMAN BAŞKANLIKLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanlığı LİMAN BAŞKANLIKLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI II. MERKEZ TEŞKİLATI LİMAN BAŞKANLIKLARI HİZMETİÇİ EĞİTİM VE

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ERZURUM ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ERZURUM ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) EK-2 SIRA NO BAŞVURUDA 1 13181 sayılı Kararname tatbikatları 2 Altyapı Proje İşleri 3 Altyapı Uygulama İşleri - 1 ay 4 Ara ve revize iş programı 5 Avan proje, uygulama proje yapım ve hazırlıkları 10.11.1984

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

ASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLER

ASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLER ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ FAALİYET RAPORU 2016 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ

Detaylı

1. Türkiye Demiryolu Konferansı TOBB Konferans Salonu, Ankara (30-31 Ekim 2012)

1. Türkiye Demiryolu Konferansı TOBB Konferans Salonu, Ankara (30-31 Ekim 2012) 31 Ekim 2012 1. Türkiye Demiryolu Konferansı Demiryolu Yük Taşımacılığında Hizmet Alan ve Hizmet Verenler ve Demiryolu Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler I. Oturum 09:00-10:5 (15 şer dk. tek tur + 15 dk.

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

HAVACILIK GENEL HAVACILIK

HAVACILIK GENEL HAVACILIK HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ Havacılık faaliyetleri kaça ayrılır? Nasıl Sınıflanır? Kuralar neden koyulmaktadır? Havacılık kurallarını kim koyar? Havacılık kurallarında rol alan havacılık organizasyonları

Detaylı

HAVACILIK GENEL HAVACILIK

HAVACILIK GENEL HAVACILIK HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ Havacılık faaliyetleri kaça ayrılır? Nasıl Sınıflanır? Kuralar neden koyulmaktadır? Havacılık kurallarını kim koyar? Havacılık kurallarında rol alan havacılık organizasyonları

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkileri

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkileri Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkileri Yasemin Elibol * 1. Giriş Türkiye Büyük Millet Meclisi nin (TBMM) dış ilişkileri, 28 Mart 1990 tarih ve 3620 sayılı TBMM nin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi

Detaylı

KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI

KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI 11-13 Ekim 2018 Ankara Lojistik Üssü, Kahraman Kazan, Ankara 1. Gün 11 Ekim Perşembe Konferans Sponsoru KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI 09:00-10:00 Kayıt, Kahve İkramı ve Salona Giriş 10:00 11:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

ÖMER FARUK BACANLI. DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015

ÖMER FARUK BACANLI. DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015 ÖMER FARUK BACANLI DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015 * DTD hakkında Genel Bilgi, * Ulaştırma Sektör üne Genel Bakış, * Türkiye nin Ulaştırma Sektör ündeki Yeri, * Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi,

Detaylı

BÖLÜM I KÜRESEL LOJİSTİK KAVRAMI ve LOJİSTİK ÜSLER

BÖLÜM I KÜRESEL LOJİSTİK KAVRAMI ve LOJİSTİK ÜSLER İÇİNDEKİLER BÖLÜM I KÜRESEL LOJİSTİK KAVRAMI ve LOJİSTİK ÜSLER 1.1. Küresel Ulaştırma Pazarı ve Yatırım Harcamalarındaki Eğilimler 1.2. Küresel Lojistik Anlayışının Gelişimi ve Temel Entegrasyon Türleri

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) 25 OCAK 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

gürcistan parsiyel nakliye

gürcistan parsiyel nakliye Gürcistan'a loj i stik taşımalarınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş ŞAH LOJİSTİK müşterilerimizin her türlü memnuniyeti odaklı hizmet

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (TKSD)FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (TKSD)FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (TKSD)FAALİYET RAPORU TKSD nin 2015 yılında yapmış olduğu faaliyetler aşağıdaki başlıklar altında toplanmıştır: 1-Yönetim Kurulu Toplantıları Yönetim Kurulumuz 2015 yılı

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA)

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) UCLG Nedir? Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kentlerin ve yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını

Detaylı

DIŞ DENETİM VE SAYIŞTAYIN YENİ MALİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDE DEĞİŞEN RÖLÜ VE YAPISI

DIŞ DENETİM VE SAYIŞTAYIN YENİ MALİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDE DEĞİŞEN RÖLÜ VE YAPISI DIŞ DENETİM VE SAYIŞTAYIN YENİ MALİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDE DEĞİŞEN RÖLÜ VE YAPISI Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve Mali Analiz Yüksek Lisansı Bütçe Uygulamaları ve Mali Mevzuat

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL Nihayet! Türkiye nin Havacılık ve Uzay Teknolojileri Bakanlığı var!.. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Uluslararas Loj st k Platformu

Uluslararas Loj st k Platformu 11-13 EK M 2018 ANKARA BA KENT ANKARA DA Uluslararas Loj st k Platformu www.ankaralojistikzirvesi.com Eş Zamanlı 2 Gün Konferans / 3 Gün Fuar Neden Loj st k Z rves? Lojistik Sektörü Türkiye'de ve çevre

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması. HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi

Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması. HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UNITED NATIONS (UN) NEW YORK BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ

Detaylı

TOBB AVRUPA BİRLİĞİ. Avrupa ile İletişim Projesi. Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü

TOBB AVRUPA BİRLİĞİ. Avrupa ile İletişim Projesi. Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü TOBB AVRUPA BİRLİĞİ Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü ODA SİSTEMLERİ 1. Üyeliğin Zorunlu Olduğu Sistemler (Türkiye, Fransa, Almanya, İspanya, Hollanda, Yunanistan) 2. Üyeliğin

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Dr. ÖMER FARUK EROL İDARENİN SİVİL HAVACILIK ALANINDA HAVA TAŞIMACILIĞINA İLİŞKİN FAALİYETLERİ

Dr. ÖMER FARUK EROL İDARENİN SİVİL HAVACILIK ALANINDA HAVA TAŞIMACILIĞINA İLİŞKİN FAALİYETLERİ Dr. ÖMER FARUK EROL İDARENİN SİVİL HAVACILIK ALANINDA HAVA TAŞIMACILIĞINA İLİŞKİN FAALİYETLERİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR...XXI GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE DE

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 7 UTİKAD Organizasyon Yapısı 8 Organizasyon Şeması 8 Yönetim Kurulu ve Diğer Kurullar 9 İcra KuruluYapısı 10 2014 den Kareler

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

DÖNEM: 23 YASAMA YILI:

DÖNEM: 23 YASAMA YILI: DÖNEM: 23 YASAMA YILI: 5 TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU GENEL KURUL KARAR CETVELİ Sayı: 16 YAYIM TARİHİ 01/04/2011 T.C. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Dilekçe Komisyonu Genel Kurulu Kararı Karar No: 50 Tarih: 25

Detaylı

GAYRİKABİL-İ RÜCÜ SİCİLDEN TERKİN VE İHRAÇ TALEBİ YETKİ FORMU NUN (IDERA) KAYDA ALINMASINA, İPTAL EDİLMESİNEVE İCRASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-IDERA)

GAYRİKABİL-İ RÜCÜ SİCİLDEN TERKİN VE İHRAÇ TALEBİ YETKİ FORMU NUN (IDERA) KAYDA ALINMASINA, İPTAL EDİLMESİNEVE İCRASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-IDERA) Amaç GAYRİKABİL-İ RÜCÜ SİCİLDEN TERKİN VE İHRAÇ TALEBİ YETKİ FORMU NUN (IDERA) KAYDA ALINMASINA, İPTAL EDİLMESİNEVE İCRASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-IDERA) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve

Detaylı

ROTTERDAM KURALLARI ve FREIGHT FORWARDER LAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ROTTERDAM KURALLARI VE FREIGHT FORWARDER LAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

ROTTERDAM KURALLARI ve FREIGHT FORWARDER LAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ROTTERDAM KURALLARI VE FREIGHT FORWARDER LAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ROTTERDAM KURALLARI VE FREIGHT FORWARDER LAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Şubat 2009 da uluslararası deniz ticaretine yeni düzenlemeler getiren önemli bir Konvansiyonu kabul etti.

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Basın Duyurusu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması 16-17 Kasım 2012 Concorde De Luxe Resort Hotel Antalya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel

Detaylı

TAŞIMA HUKUKUNDA FİİLİ TAŞIYICI

TAŞIMA HUKUKUNDA FİİLİ TAŞIYICI Dr. Sami AKSOY TAŞIMA HUKUKUNDA FİİLİ TAŞIYICI ( Actual Carrier in Transport Law ) İÇİNDEKİLER TAKDİM... VII ÖNSÖZ... XI İÇİNDEKİLER...XIII KISALTMALAR...XXI GİRİŞ...1 I. KONU...1 II. AMAÇ...2 III. KAPSAM

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 . Müfredat Toplam Kredi Programdan mezun olabilmek için Yükseköğretim

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ MALİ İŞBİRLİĞİ TARİHSEL GELİŞİM Avrupa Komisyonu tarafından sunulan öneri üzerine, Avrupa Konseyi 17 Temmuz 2006 tarihinde yeni bir Katılım

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

UTİKAD SİGORTALI KONŞİMENTO UYGULAMASI

UTİKAD SİGORTALI KONŞİMENTO UYGULAMASI SİGORTALI KONŞİMENTO UYGULAMASI 1 GRAS SAVOYE 1907 de kuruldu 1992 den beri Fransa nın & Avrupa nın en büyük brokeri Dünyanın en büyük 10 brokerinden biri 5 milyar Euro dan fazla prim üretimi 39 ülkede

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA Sigorta Acentelerinin Türkiye Geneline Göre Dağılım Oranı (%) Sigorta Acentelerine İlişkin Bazı Veriler 7.794 Gerçek kişi acente sayısı

Detaylı

FAALİYET ALANLARIMIZ

FAALİYET ALANLARIMIZ MERKEZİMİZ HAKKINDA Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) 2001 yılında, Üniversitenin örgün ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında verilecek eğitimleri düzenlemek ve

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili TAŞIMACILIK MEVZUATI Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "ÇİN İ ANLAMAK & ÇİN İLE İŞ YAPMAK-3 KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN ÇİN İ ANLAMAK & ÇİN İLE İŞ YAPMAK-3 KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "ÇİN İ ANLAMAK & ÇİN İLE İŞ YAPMAK-3 KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI 11 Aralık 2015 İstanbul, Martı Otel Saygıdeğer Büyükelçim, Değerli Konuklar, Sevgili

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAKTIR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı - plastik sanayicisinin derneği - PAGDER Reha GÜR PAGDER Başkanı PAGDER Örgütlenmeye başlama 1950 1960 1969 2000 2017 Resmi Kuruluş 19.06.1969 PAGDER Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek

Detaylı

Ö N S Ö Z. Binali YILDIRIM Ulaştırma Bakanı

Ö N S Ö Z. Binali YILDIRIM Ulaştırma Bakanı Ö N S Ö Z Ülkemizde ulaştırma sektörü; taşıma türlerinin birbirlerini tamamlayıcı, dengeli bir yapı içinde geliştirilmesine yönelik, maliyet, erişilebilirlik, trafik güvenliği, çevresel etki gibi önemli

Detaylı

-1470- (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998 Sayı:23360)

-1470- (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998 Sayı:23360) -1470- TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA TİCARET VE EKONOMİK VE TEKNİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998

Detaylı

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER EUROSAI AFETLERDE KULLANILAN KAYNAKLARIN DENETİMİ ÇALIŞMA GRUBU 1. TOPLANTISI Arife COŞKUN * Berna ERKAN ** ARKA PLAN Dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan birçok

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ:... 1

İÇİNDEKİLER GİRİŞ:... 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ:... 1 Birinci Ayrım: MİLLETLERARASI ÖRGÜT TEORİSİ... 3 I. Milletlerarası Örgütlerin Doğuş Nedenleri... 3 II. Uluslararası İlişkiler ve Milletlerarası Örgütler... 5 III. Milletlerarası

Detaylı

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO Bir Dönemin Ardından 2009-2013 Nisan 2013 DSO Yeni Hizmet Binamızın Yapımı İçin Dev Adımlar Attık Odamızı yeni hizmet binasına kavuşturabilmek adına dev adımlar attık. Binamızın mimari projesinin tamamlandığı

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ YENİ TTK KAPSAMINDA TAŞIMA İŞLERİ II İstanbul Barosu ve Bahçeşehir Üniversitesince ortaklaşa düzenlenen 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Taşıma İşleri II konulu panel 1 Şubat 2014 Cumartesi

Detaylı

BÖLÜM 13. BASIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 13. BASIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI BÖLÜM 13. BASIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI Oda Basın Birimi çalışmaları, etkinlikler, raporlar, meslek ve uzmanlık alanlarımızla ilgili konular ve güncel gelişmelere ilişkin görüşlerimizi basın ve kamuoyunun bilgisine

Detaylı

DEMĠRYOLU YÜK TAġIMACILIĞINDA SERBESTLEġTĠRĠLME ve REKABET

DEMĠRYOLU YÜK TAġIMACILIĞINDA SERBESTLEġTĠRĠLME ve REKABET DEMĠRYOLU YÜK TAġIMACILIĞINDA SERBESTLEġTĠRĠLME ve REKABET Elektrikli Raylı UlaĢım Sistemleri Sempozyumu ERUSIS 15 09.05.2015 Cavit UĞUR UTĠKAD Genel Müdürü UTĠKAD Türk TaĢımacılık ve Lojistik Sektörünün

Detaylı