Labris UTM Sürüm Notları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Labris UTM 3.0.1 Sürüm Notları"

Transkript

1 Labris UTM Sürüm Notları Doküman Sınıfı Halka Açık Tarih 5 Eylül 2014 Sürüm İş 282 İçindekiler İçindekiler Özet Bu sürümdeki önemli yenilikler 1. Kurulum Sihirbazı 2. Wauth 3. Logview Log İzleme Aracı 4. VPN Modülü: 5. Network Visibility 6. Kullanıcı Yönetimi 7. Sertifika Yönetimi 8. Filtre+ 9. Tanı araçları 10. SSH İnceleme Motoru 11. Geriye vekil sunucu 12. İsteğe ve cihaz modellerine göre modül aktivasyonu Bu sürümdeki hata düzeltmeler dışındaki diğer çalışmalar VPN üzerine çalışmalar 3G USB stick modemler üzerine çalışmalar WAUTH kullanıcı yetkilendirme sistemi üzerine çalışmalar AD entegrasyonu üzerine çalışmalar: Yedekli işletim üzerine çalışmalar: Kullanılabilirliği artırma Güvenlik Duvarı üzerine çalışmalar: Yeni donanım modelleri bildirimi Logview Diğer çalışmalar Güvenlik Açıkları Özet 3.0 sürümü geniş yeni özellik listesinin daha önceki sürümlerde Labris UTM cihazları tarafından güncelleştirme olarak alınabileceği sürümdür. Bununla beraber bir takım iyileştirmeleri de sunmaktadır. Bu dokümanda bu sürüm içerisinde çalışılan önemli yeni özellik başlıkları dikkatinize sunulmuştur.

2 Bu sürümdeki önemli yenilikler 1. Kurulum Sihirbazı Labris UTM kurulumlarını yol gösterilmiş adımlarla kolayca tamamlamak için bir kurulum sihirbazı eklenmiştir. Kurulum sihirbazı ile aşağıdaki adımlar takip edilerek bir kurulum gerçekleştirilebilmektedir: Cihaz ismi ve çalışma modu, Ağ ve güvenlik ayarları, DNS ayarları, DHCP ayarları. Kurulum sihirbazını başlatmak için yeni cihazınızda adresine ulaştığınızda doğrudan sihirbaz ekranına yönlendirileceksiniz. Daha önce kurulumu yapılmış cihazlarda ise cihaz üst menüsünde Sihirbaz simgesine tıklayabilirsiniz. Sihirbaz ile beraber her bir adımda gelen ön tanımlı ayarlar varsa daha önce yapmış oldupunuz ayarlar olacak şekilde gelmektedir. Her adımda ayarlar bir sonraki adıma geçmeden uygulanmaktadır. Bu nedenle daha önce kurulmuş olan cihazlarda ayarları değiştirirken bu hususa dikkat edilmelidir. Kurulum sihirbazının temel ekranlarından birkaç örneği aşağıda bulabilirsiniz. Sihirbazın tüm kullanım detayları için Labris UTM Kullanıcı dokümantasyonunu takip edebilirsiniz.

3 2. Wauth Bu sürümle beraber WAUTH Misafir ve Kullanıcı yetkilendirme modülünde temel değişiklikler yapılmıştır. Wauth iç kullanıcıların da yetkilendirilmesi için bir araç haline gelirken yine bu sürümde gelen merkezi kullanıcı yönetimi ve veritabanı ile entegre hale gelmiştir. Aşağıda bu sürümler beraber Wauth modülünde gelen temel değişiklerin bir özeti sunulmaktadır. a. Kullanıcı giriş sayfası tasarımı tamamen değiştirildi ve yeni bir görünüme sahip oldu.

4 b. Wauth ile ilgili konsol ihtiyacı gerektiren ayarların tamamı arabirimden yönetilebilir hale gelmiştir.

5 c. Wauth birden fazla ağ arabiriminde aynı anda çalıştırılabilir hale getirildi. Bu sayede UTM ya da LOG cihazlarının birden fazla arabirimine aynı anda misafir/kullanıcı yetkilendirme uygulanabilir hale gelindi. d. Wauth'un çalıştığı ağ arabirimi üzerinde, yetkilendirme istenmeyecek (örneğin bir insan önünde olmayan sunucuları) veya yetkilendirme zorunlu tutulacak cihazların tanımlanabileceği özellik eklendi. MAC, IP, IP-Aralığı şeklinde olan bu tanımlar LMC Kullanıcı yönetimi modülü üzerinden yapılabilir hale getirildi. e. Kullanıcı Giriş ara yüzü tamamen özelleştirilebilir oldu. Türkçe ve İngilizce şekilde her alanın düzenlenebileceği bir ayar ekranı eklendi. f. Wauth'un 3 üncü Parti yetkilendirme sistemleri ile entegrasyonu sağlandı. Bu yetkilendirmeler tek tek kullanılabileceği gibi aynı anda da kullanılabilecek şekilde bir tasarım sunuldu. a. Active Directory Entegrasyonu b. SMS yetkilendirme. (Başvurusuz, prosedürsüz) i. Hazır SMS Depo Entegrasyonu ii. Mobil Ödeme ile SMS yetkilendirme c. Veri tabanı Entegrasyonu. - Entegrasyonu Hazır ürünler.

6 i. Fidelio Otel yazılımı (Oracle) ii. Sentez Otel Yazılımı (MsSQL) iii. Akınsoft Volwox 6.0 Entegrasyonu (Firebird) iiii. Rmos Otel Yazılımı (XML) iv. Amonra Otel Yazılımı (XML) v. Asyasoft -Özel Veri tabanı entegrasyonları i. MySQL ii. MsSQL iii. Oracle iv. PostgreSQL v. Firebird vi. SQLite g. SMS kullanıcıları için özel karşılama sayfası ile misafirleri yönlendirebilme özelliği eklendi. h. SMS ile şifre alımı sürecinin kontrollü yapılabilmesi için ortak anahtar kontrolü ile SMS gönderimi yapılması sağlandı. Böylece kablosuz misafirlerin yetkilendirildiği ağlarda kurum dışı kişilerin bu internet altyapısını kullanmasının önüne geçen bir mekanizma sunuldu. i. Kullanıcı Giriş sözleşmesi oluşturabilme ve giriş ekranında bu sözleşmeyi okuyup onayladıktan sonra giriş yapmasını sağlayan özellik eklendi. j. IPSec VPN veya MPLS gibi L3 networkleri IP+Kullanıcı eşlemesi ile yetkilendirebilme özelliği eklendi. k. Kullanıcının kendi şifresini değiştirebileceği bir alan eklendi. l. Kullanıcıları otomatik Kullanıcı gruplarına dahil edebilme özelliği eklendi. Bu sayede grup için yazılmış kurallara otomatik dahil olması sağlandı. Ayrıca yerel kullanıcılar açılırken istenilen kullanıcı grubuna otomatik dahil edilebilmesi sağlandı. m. SMS ve Veri tabanı entegrasyonu ile otomatik giriş yapan kullanıcılar istenilen bir gruba otomatik dahil edilebilir. n. Güvenlik Duvarı, Webfiltre, Bant Genişliği yönetimi, Uygulama kontrolü gibi alanlarda kullanıcı adı ile kural yazabilme özelliği eklendi o. Kullanıcı adı ile kayıt altına alma özelliği eklendi. 3. Logview Log İzleme Aracı Logview Labris ürünleri için geliştirilmiş web tabanlı etkileşimli log izleme, arama ve NoC pano sistemidir. Bu sayede Labris UTM kullanıcıları chazın ürettiği tüm logları web tabanlı akan ekranlarda izleyebilecek, log akarken bunlarda filtreleme yapabilecektir. a. Özellikler Sistem genelindeki tüm kayıtların gerçek zamanlı izlenmesi Gerçek zamanlı filtreleme Ardışık filtreleme Geçmiş kayıtlarda kayıt arama Widget bazlı görünüm Pano (Dashboard) üzerinde kişiselleştirilmiş görünümler oluşturabilme ve kayıt edebilme Sistem kaynak izleme Servis yönetimi Değişken yayılım desteği ile internet tarayıcısının ortam ve boyutuna göre biçim alabilme Farklı kaynakların izlenebilmesi Alanların görünürlüğünün özelleştirilebilmesi Sütun yeniden boyutlandırma Sütun yeniden sıralama Sütun sıralama Web tabanlı erişim Farklı tarayıcı ve farklı işletim sistemi desteği Filtrelenmiş ve filtrelenmemiş kayıtların CSV ve TXT'ye aktarılması

7 Filtrelenmiş ve filtrelenmemiş kayıtların CSV ve TXT'ye aktarılması b. Kullanım biçimleri ve Ekran görüntüleri Logview Labris ürünleri başlangıç sayfasında LOGVIEW linkine tıklayarak erişilir. Resim 1. Labris Pano Ekranı Üst navigasyon barında bulabileceğiniz kısa yollarla gerçek zamanlı akış bazlı şekilde kayıtları açabilirsiniz. Resim 2. Gerçek zamanlı izleme

8 Resim 3. Tarihsel kayıtlar Resim 4. Filtrelenmiş kayıtlar tablosu

9 Resim 5. Filtrelenmiş sütun örneği Resim 6. Tarihsel kayıt ekranını özelleştirme penceresi

10 Resim 7. Özel bir tarih aralığı ile tarihsel kayıt ekranı oluşturma Resim 8. Kayıtların dışarı alınması

11 Resim 9. Sütun görünürlüğünün değiştirilmesi Resim 10. Kişiselleştirilmiş şekilde kayıt edilmiş ekranların seçimi 4. VPN Modülü: IPSec VPN yönetim modülü tamamen yenilenmiştir. Bu sayede IPSEC VPN'lerin tam esnek şekilde yapılandırılabilmesi sağlanmıştır. Aynı zaman IPSEC altyapısı da yenilenmiştir. Bu yeni modül ile beraber VPN'ler için profil tabanlı yapı kurgulanmıştır. Bu sayede profiller tanımlanarak tanımlanacak IPSEC VPN'lerin profilleri olarak

12 Bu yeni modül ile beraber VPN'ler için profil tabanlı yapı kurgulanmıştır. Bu sayede profiller tanımlanarak tanımlanacak IPSEC VPN'lerin profilleri olarak bunlar seçilebilmektedir. Bu sayede aynı yapılandırma özelliklerine sahip uç noktalar tek bir profil altından hızlıca eklenebilir hale gelinmiştir. Ayrıca VPN kurulma sürecini kolaylaştırmak adına VPN yapılandırması için gerekli ön tanımlı güvenlik duvarı kurallarının otomatik eklenebilir olması sağlanmıştır. Yine VPN kurulma sürecini kolaylaştırmak için VPN politikasında hem karşı ve yerel ağlar hem de uç IP bilgileri için daha önce güvenlik duvarı içerisinde tanımlanmış nesneler kullanılabilir hale getirilmiştir. Ayrıca VPN politikasında birden fazla yerel Ağ veya IP adresi kullanılabilir hale getirilerek farklı subnetler için farklı VPN'ler tanımlama zorunluluğu kalmamıştır. Yine karışık ve yoğun VPN ortamlarında işlemleri kolaylaştırma için IPSEC faz ayarları da bir taslak olarak kayıt edilebilmekte ve bu sayede aynı şifreleme ve doğrulama yöntemlerini birden fazla tanımlamak yerine tek bir kere tanımlayıp istenilen VPN Profilinde kullanmak mümkün hale gelmiştir.

13 Bağlantı izleme ekranı ile profillere göre VPN bağlantılarını ve bunların durumlarını, bağlantıların içeirsinde geçen paket ve veri miktarlarını içerir şekilde izleme imkanı getirilmiştir. 5. Network Visibility Visibility, web ortamında sunmuş olduğumuz ağ trafik izleme aracıdır. Bu araç ile anlık olarak ağda o anda ne olduğu ile ilgili bilgiler detaylı ve grafikler içerisinde alınabilmektedir. Aracın önemli fonksiyonları aşağıdaki şekilde listelenebilir.

14 a. Modül üzerinden, aktif olarak kurulan bütün bağlantıları detaylı olarak görülebilmektedir. Ayrıca bağlantıların, client-server veri akışını detaylı olarak analiz etme özelliği içerilmiştir. b. Seçili olan arabirim üzerindeki anlık kullanım takip edilebilmektedir.

15 c. İç veya dış arabirim üzerinde trafik akışı detaylı olarak görülebilmektedir. d. Akıllı arama özelliği ile trafik oluşturan bütün noktalar görüntülenebilmektedir.

16 e. Kurulan bütün bağlantılar görsel ortamda takip edilebilmektedir. Ayrıca her bir noktaya tıklanarak onun hakkında daha detaylı bilgiler alınabilmektedir. f. Belirtilen bir IP ile ilgili bütün bilgilerin görülebileceği ekranlar sunulmuştur. 6. Kullanıcı Yönetimi Yerel ve uzak bütün kullanıcı veri tabanlarının yönetilebileceği Kullanıcı Yönetimi Modülü geliştirilmiştir. Bu modül ile tek bir noktadan tüm UTM bileşenlerinde kullanılabilecek yerel kullanıcılar oluşturulması, üçüncü parti AD ve benzeri yetkilendirme sistemleri ile entegrasyon sağlanması, tüm bu kullanıcıların gruplanabilmesi mümkün hale gelmiştir. Örnek kullanıcı tipleri: 1. Yerel Kullanıcı ve grupları 2. Aktif Dizin (Active Directory) Kullanıcı ve Grupları 3. Wauth Kullanıcıları (Otel Entegrasyonu ile gelen kullanıcılar, SMS kullanıcıları. ) Bu modül ayrı bir LMC modülü olarak sunulmuştur. Bu modül ile grup ve kullanıcılar oluşturulabilir. Oluşturulan kullanıcılar ve gruplar başka gruplara üye yapılabilir.

17 Kullanıcı yönetimi ile oluşturulan kullanıcılar diğer servislerde kullanılabilir. Bazı örnek kullanıcı tabanlı servisler: 1. Güvenlik Duvarı 2. WebFiltre 3. Uygulama Kontrolü 4. Bant Genişliği 5. SSL VPN 6. Gelişmiş IP Yönlendirmeleri 7. Wauth yetkilendirme sistemi Ayrıca Kullanıcı Yönetimi, Labris MNG Merkezi Yönetim Cihazı ile entegre edildi. Otomatik kullanıcı veri tabanı senkronizasyonu ile bütün lokasyonlarda

18 Ayrıca Kullanıcı Yönetimi, Labris MNG Merkezi Yönetim Cihazı ile entegre edildi. Otomatik kullanıcı veri tabanı senkronizasyonu ile bütün lokasyonlarda aynı kullanıcı veri tabanının kullanılması sağlanmaktadır. Birden fazla cihazın yönetildiği Labris MNG yapılarında her bir tekil cihazının kendi alanı (domain) içinde çalışabildiği bir yapı sunulmuştur. Yine Labris MNG yapılarında opsiyonel olarak yerel kullanıcılara Roaming (Gezici kullanıcı) yetkilendirmesi yapılabilme özelliği eklendi. Bu sayede A lokasyonundaki kullanıcı B lokasyonuna gittiğinde aynı kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilir ve aynı güvenlik politikaları ile yetkilendirilebilir olmuştur. 7. Sertifika Yönetimi Sertifika yönetim aracı oluşturulmuştur. Bu araçlar sistem genelinde kullanılacak tüm sertifikaların yönetimini sağlanmaktadır. Sertifika yönetim arabiriminde kullanılan temel kullanım biçimleri aşağıdaki şekildedir. 1- Birden fazla kök sertifika oluşturma 2- Sunucu ve Kullanıcı sertifikaları oluşturma 3- Oluşturulan sertifikaları dışa aktarma veya başka bir sertifikayı içe aktarma 8. Filtre+ Filtre+ modülü Labris'in şu ana kadar sunmakta olduğu web filtre karaliste veritabanına ek olarak sunulan veritabanı olup çok daha geniş bir içerik sunmaktadır. Bu veritabanı ile 500 milyon üzeri URL, 6 milyar üzeri web sayfası 150'den fazla farklı kategoride tanımlanmış şekilde sunulmaktadır. Modül ayrı bir lisans dahilinde sunulmakta olup alım opsiyonları için en yakın müşteri temsilcisi ile bağlantıya geçilebilir.

19 9. Tanı araçları Tanı araçları menüsü altında ağ durumunun analizi için daha önce metin arabirim üzerinden kullanılan birçok test ve tanı aracı, grafik arabirimden kullanılabilir hale getirilmiştir. Örnek araçlar ve kullanımları ile ekran görüntüleri aşağıda sunulmuştur.

20

21

22

23 10. SSH İnceleme Motoru SSH inceleme motoru özelliği ile cihaz üzerinden geçen ssh bağlantıları Labris UTM tarafında incelenebilmekte ve inceleme sonucunda aşağıdaki görevler uygulanabilmektedir. SSH'ı tünel olarak kullanan HTTP/HTTPS erişimlerinin engellenmesi SCP tünellerinin engellenmesi SSH metin konsol girişlerinin engellenmesi SFTP'nin engellenmesi SSL inceleme motoru yapılandırması LMC'de güvenlik duvarı ismine tıklandığında alt sağ alanda açılan bölümde bir sekme içerisinde yapılabilmektedir.

24 11. Geriye vekil sunucu Labris UTM ürünü içerisinde tek bir dış IP'den hizmet veren ancak içeride birden fazla sunucuya dağılmış web hizmetlerinin bu tek dış IP üzerinden hizmet vermesi için gerekli altyapıyı sağlayan geriye vekil sunucu özelliği eklenmiştir. 12. İsteğe ve cihaz modellerine göre modül aktivasyonu Bu sürüm ile beraber duyurulan Logview modülü ve eski sürümlerinde itibaren var olan ERM raporlama sistemi ile ilgili kısıtlama ve cihaz kaynaklarını verimli kullanmak adına bu modüllere yapılabilecek değişiklikler aşağıda listelenmiştir. Hem ERM(LRMS) hem Logview modülleri, ürün web arabirimi üzerinden açılıp kapatılabilecektir. Bu sayede bu fonksiyonları kullanmayan kullanıcılar sistem kaynaklarını diğer fonksiyonlar için kullanabilir hale gelmiştir. Logview modülü, yeterli donanım kaynağına sahip olmayan UTM 1*, UTM 24, UTM 30, UTM 40, L2, L3 modellerde etkinleştirilemeyecektir. Bu modellerdeki kullanıcılarımızın bu yeni özelliği kullanabilmeleri için cihaz güncelleme seçeneklerini değerlendirmeleri tavsiye edilmektedir. Güncel tüm modeller için adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu sürümdeki hata düzeltmeler dışındaki diğer çalışmalar VPN üzerine çalışmalar LSG-404 : LMC VPN Yönetim arabiriminin yeniden geliştirilmesi LSG-1484 : VPN tanımlamaları sonrası güvenlik duvarı kurallarının otomatik eklenmesi LSG-221 : SSLVPN kayıtlarının ayrı bir log dosyasına konması LSG-109 : SSLVPN Windows 8 istemcisinin Windows 8 ile uyumluluğunun sağlanması LSG-491 : SSLVPN arabirimlerinin Ağ Ayarları modülü içinde görüntülenmesi ve böylece bu arabirimlerin arabirim işlemlerinin yapılabilmesi, bu arabirimleri içeren yönlendirme, yük dengeleme, hat yedeklilik kurallarının yazılabilmesi LSG-1154 : SSLVPN modülünün yeni Kullanıcı Veritabanı ile entegrasyonu LSG-918 : SSLVPN bağlantısının kurulmuş olduğu internet hattının gidip gelmesi (örneğin DSL hatlar) sonucu VPN bağlantısının gelmemesi durumunun düzeltilmesi LSG-822 : Windows SSLVPN istemcisinin merkezden verilmiş yönlendirmeleri uygulayabilmesi LSG-424 : Windows SSLVPN istemcisinin Windows UAC yetki altyapısı ile beraber çalışabilirliğinin sağlanması LSG-2176 : VPN bağlantıları gerekli olan UDP4500 portunu otomatik açması LSG-1766 : Aggressive modun yeni altyapıy eklenmesi LSG-1270 : SSLVPN client İngilizce desteği 3G USB stick modemler üzerine çalışmalar LSG-1011 : 3G Geliştirmeleri LSG-1190 :Yeni nesil kendisini bir ethernet olarak tanıtan 3G modemler için desteğin eklenmesi LSG-974 : Takılı ve bağlı olduğu halde GSM operatörü seviyesinde internet hizmetini vermemeye başlayan modemlerin algılanması ve otomatik olarak bağlantının yeniden kurulması LSG-1014 : 3G USB modemlerin Bağlanma ve İnternet durumlarının LMC üzerinden Ağ Ayarları modülü içerisinde görüntülenmesi LSG-1012 : 3G USB modemlerin şebeke sinyal seviyesinin Bağlanma ve İnternet durumlarının LMC üzerinden Ağ Ayarları modülü içerisinde görüntülenmesi LSG-1333 : UTM ürün kullanıcı dokümantasyonuna 3G Modem özelliğinin yeni nesil modemleri içerecek şekilde eklenmesi LSG-1189 : UTM ürünü içerisinde yalnızca 3G özelliklerini yönetme yetkisine sahip kullanıcı rolü eklenmesi LSG-1017 : 3g modemleri uzaktan Reset edebilme LSG-2155: Eski nesil 3g modemlerde default gw seçeneği LSG-2119: Yeni nesil 3G Modem tak çıkar sonrasında ön tanımlı ağ geçitini silmesi durumu WAUTH kullanıcı yetkilendirme sistemi üzerine çalışmalar LSG-1188 : Wauth kullanıcı girişi ekranının güncel tasarım pratiklerine uygun şekilde yenilenmesi LSG-895 : Giriş ekranı tasarımının son kullanıcı Firma/Kurum tarafından özelleştirilebilme esnekliğinin artırılması LSG-1174 : Wauth Akınsoft otel yazılımı entegrasyonu LSG-1155 : Labris Marka Stratejisi kapsamında gerekli değişiklikler LSG-1400 : Wauth ön tanımlı güvenlik modunun MAC kayıt haline getirilmesi LSG-893 : Wauth için LMC kullanıcıları haricinde yetkileri kısıtlanabilir bir operatör kullanıcısı tipi tanımlanması LSG-1057 : Wauth Otel Kullanıcıları ve SMS kullanıcıları için ayrı ayrı ön tanımlı kullanıcı grubu ayarlanabilmesi LSG-703 : Wauth arayüzünde kullanıcı açılırken grup seçilebilmesi LSG-665 : Yeni kullanıcı veritabanı ve Wauth paketlerinin kurulum sırasında birbirini senkronize etmesi LSG-629 : Wauth IP+user yetkilendirmesinin desteği LSG-752 : Wauth enable/disable işleminin güvenlik duvarındaki arabirim özellik ekranlarında yapılması. LSG-1449 : Aktif kullanıcıların algılanması yöntemlerinin iyileştirilmesi

25 LSG-1308 : Wauth veritabanı - gerçek engelleme tutarlığının iyileştirilmesi LSG-1292 : SMS ve OTEL alanlarındaki grup seçimlerinde sadece yerel grupların listelenmesi LSG-1291 : Wauth Notlar kısmına not eklenebilmesi LSG-968 : Eski yapılandırma tiplerinde göç betiklerinin eklenmesi LSG-964 : İnternet tarayıcısından proxy yazıldığı durumda Wauth'a yönlendirme yapılabilmesi LSG-958 : Wauth eski sürümlerinden gelen kullanıcıların alan(domain) yapısına göre güncellemesi LSG-832 : WAUTH multiple login'in son sürümde de çalışır hale getirilmesi LSG-711 : Birden fazla arabirim için ayar yapılabilmesi LSG-929 : Wauth yetkilendirme giriş ve yönetici ekranlarının tasarımlarının düzenlenmesi LSG-1123 : Kullanıcı yönetiminin bileşenlerinin Wauth kota kontrol tablo yapısına göre senkronizasyon yapması LSG-1070 : Yeni ekranların oluşturulması: Ortak anahtar hata ekranı, Ortak anahtar yönlendirme yazısı, Her iki SMS gönderme seçeneğinde Şifre gönder dendiğinde süreç ekranı, Sms yetkilendirmesi hata ekranı, Ayarlardaki jeton al seçeneği ekranı LSG-1066 : Wauth son kullanıcı ekranlarında kullanılabilirliği iyileştirme çalışmaları LSG-1064 : Dil düzenlemeleri LSG-1811 : Wauth AD kullanıcıları için Tüm kullanıcılar kısmında iki tane listeleme seçeneği ile tüm kullanıcıların ya da aktif AD kullanıcılarının listelenebilmesi LSG-1177 : Wauth yetkilendirme metodlarının ve tüm ayarlarının arabirim bazlı yapılabilmesi LSG-2000 : Wauth yetkilendirmesinde grup kontrolü ve ACL desteği LSG-2128 : Wauth logosunun değiştirilmesi LSG-1976 :Wauth içinde sanal arabirim IP'lerinin kullanılabilmesi LSG-533 : LMC aracılığı ile wauth için default inactivity time ayarı AD entegrasyonu üzerine çalışmalar: LSG-1045 : AD logon / logout bilgisi için Sunucu üzerine ajan kurulacak bilgi alınması ile NTLM vekil yetkilendirme yöntemine ek olarak ikinci AD yetkilendirme modeli alternatifinin oluşturulması LSG-1825: Labris AD Child Domain Entegrasyonu ile AD Child Domain yapılarındaki kullanıcıların görüntülenmesi ve bunlar üzerinden yetkilendirme yapılabilmesi LSG-972 : AD istemci PC'lerden gelen şüpheli IP bildirimlerinin ve flip-flop durumlarının algılanması LSG-878 : Webcache'in AD kullanıcıları değişimlerinin daha erken algılamasının sağlanması Yedekli işletim üzerine çalışmalar: LSG-1262 : HA : Host bilgi dosyasında fazla bilgi oluşumunun engellenmesi LSG-1260 : HA : Senkronizasyon yazılımının yenilenmesi LSG-1242 : HA : Sync sonrası kuralların otomatik uygulanması LSG-1240 : HA : 2 cihaz arası güvenli erişim yönteminin iyileştirilmesi LSG-1239 : HA : SSH bağlantı limiti kaynaklı senkronizasyon sorunlarının engellenmesi LSG-1237 : HA : SQL veritabanlarına duran kullanıcı bilgisi ve benzer bilgilerin çift taraflı senkronizasyonu LSG-1231 : HA : Ağ ayarlarının senkronizasyona dahil edilmesi LSG-1229 : HA : Dhcp sunucusu ayarlarının senkronizasyona dahil edilmesi LSG-2162 : HA : Pasif cihaza konsol erişim listesinden erişim sağlanabilmesi LSG-1238 : HA : Userdb sync kontrolü Kullanılabilirliği artırma LSG-382 : LMC ile cihaza bağlanma sürecinin 1 adım olacak şekilde kısaltılması, basitleştirilmesi LSG-920 : LMC'ye girişte, her seferinde Java Security Warning mesajı görünmesinin engellenmesi LSG-917 : LMC'de modüller arası geçişin önemli ölçüde iyileştirilmesi LSG-916 : LMC filtre modülünde bir gruba IP ekledikten sonra ön tanımlı gruba geçmesinin engellenmesi LSG-915 : LMC filtre modülünde politika grubu seçip engellenecekler ve engellenmeyecekler ekranı arasında geçilerde grubun ön tanımlı gruba geçmesinin engellenmesi Güvenlik Duvarı üzerine çalışmalar: LSG-1490 : Firewall: QoS kuralı uygulama şeklinde değişiklikleri LSG-829 : Köprü modunda Uygulama Denetimi özelliğinin eklenmesi LSG-174 : Ön tanımlı ağ ve IP eskime (timeout) ayarlarının düzenlenmesi LSG-1021 : Güvenlik duvarı kural uygulanması süresininde önemli iyileştirmeler LSG-884 : Sel engelleme sistemi ön tanımlı değerlerinin düzenlenmesi Yeni donanım modelleri bildirimi 2014 yılı içerisinde aşağıdaki Labris UTM donanım modelleri tasarlanmış ve pazar sunulmuştur. Güncel tüm modeller için ucts/product/lbrutm-series-appliances/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

26 ucts/product/lbrutm-series-appliances/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Labris UTM12 Labris UTM26 Labris UTM34 Labris UTM44 Labris UTM64 Labris UTM Logview LOGVIEW-270: Logview modülü bünyesinde beklenmeyen durumların tespiti ve bunların yönetilerek stabilitenin artırılması LOGVIEW-279: Logview veritabanı arabirim bağlantılarında stabilizasyon LOGVIEW-201: Firewall'da Action tipine göre log satırlarının renklendirilmesi LOGVIEW-207: Farklı ekran boyutlarında testlerin yapılması ve bunlarda görsel iyileştirmeler LOGVIEW-258: Network loglarında ICMP TYPE ve CODE bilgilerinin de yer almasının sağlanması. Diğer çalışmalar LSG-644 : IP Yönlendirme modülünün isminin "Ağ Ayarları" olarak değiştirilmesi LSG-457 : Ethernet hız/mod/mtu/ ayarlarını yapılabilmesi ve durum kısmında gözlenebilmesi LSG-1172 : LMC'de webfilter yapılandırma uygulama işleminin süresinin kısaltılması LSG-1374 : DHCP IP dağıtımının ayrılmış aralığın sonundan değil başından yapılması LSG-1249 : Yeni eklenmiş yapılandırma dosyalarının listelendirilmesi ve senkronizasyona eklenmesi LSG-1202 : Veritabanı güncelleme sisteminin ortak şifre yerine lisans bilgisi ile çalışır hale getirilmesi LSG-912 : Daha önce metin arabirimden yönetilen always_direct ve nonauth-destinations yapılandırmalarının grafik arabirimden yapılması LSG-842 : Log işleme ve yazma performansında artırımlar LSG-715 : Ethernet yapılandırmalarındaki elle yapılandırılmış MAC adresi ve MTU satırlarının LMC tarafından korunması LSG-697 : ön tanımlı sysctl değişkenlerine liberal tcp ayarının yapılması LSG-604 : grub ayarlarında console=tty0'ın kalkması ve ana çıktı olarak seri konsolun kullanılması LSG-508 : LMC nin desktop kısayol ikonunun Labris logosu ile oluşturulması. LSG-293 : LMC backup içerisinde son zamanda eklenen dosyalar ve db'lerin olduğundan emin olunması LSG-164 : Web filtreleme ön tanımlı filtre yapılandırmalarında düzenlemeler LSG-1179 : Filtre ağırlıklı kalıp modunun daha önceki isimleri ile normal değil singular modda çalışmasının sağlanması LSG-1153 : /tmp kökünün Raid arabirimler değil doğrudan tek harddisk üzerinden sunulması LSG-1055 : HEAD istekleri yetkilendirilmeme nedeniyle ön tanımlı filtre grubuna düşmemeli LSG-1047 : Dahili SQL ilişikisel veritabanı yazılımı sürüm güncellemesi LSG-942 : ADSL hatlarının operatör kaynaklı düşmesi sonrasında tekrar bağlanması sürecinde iyileştirmeler LSG-938 : Yapılandırma yedeklerinde eksik kullanıcı veritabanı bilgilerinin eklenmesi LSG-913 : Windows update'in çalışması için gerekli web filtre ayarlarının yeni ve update edilecekler sistemlerde yapılması LSG-849 : Filtre+ veritabanı güncellemeleri rastgele saate yapılmalı LSG-505 : Mesajlaşma sisteminde 8 karakterden büyük şifrelerin kullanılabilmesi LSG-2016 : Filtre non-authdestination ve alwaysdirect dosyalarında satır çiftlenmesinin engellenmesi LSG-1969 : Filtre yetkilendirme metodlarında sıralama LSG-1977 : Webcache external_acl default ttl değeri optimizasyonu LSG-1962 : Appcontrol ssl trafiklerde başarım iyileştirmeler LSG-2178 : Smon içinde olası disk bozulmalarını sezmek ve haberdar etmek LSG-922 : Yapılandırma yedek boyutun küçültülmesi LSG-1031 : Fabrika ayarlarına dönüşte iyileştirmeler LSG-2152 : ppp, tap, tun, bond arabirimleri için SNAT uygulanması LSG-2073 : labris-sata-raid kurulumunda raid boot device ise kurulumun gerçeklenememesi LSG-2072 : Bazı USB CDROM'lar ile iso kurulumunda hataların engellenmesi LSG-1153 : Uygun cihazlarda /tmp bölümünün Raid arabirim olmaması ve ramfs olarak ayarlanması Güvenlik Açıkları LSG-186 : AD entegrasyonu güvenlik güncellemeleri Daha güvenilir logout çalışmaları Openssl security fixes

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

Berqnet Sürüm Notları Sürüm 4.1.0

Berqnet Sürüm Notları Sürüm 4.1.0 Sürüm Notları Sürüm 4.1.0 Sürüm Notları 1 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. Giriş Desteklenen Modeller Yükselebilecek Sürümler ve Yedek Dosyaları Sürümle Gelen

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

ARiL Veri Yönetim Platformu Gizlilik Politikası

ARiL Veri Yönetim Platformu Gizlilik Politikası ARiL Veri Yönetim Platformu Gizlilik Politikası NAR Sistem Bilgi Teknolojileri A.Ş. nin sunmuş olduğu ARiL Veri Yönetim Platformu üzerinde kullanıcıların arzusuna bağlı olarak elde edilen verilerin toplanması,

Detaylı

Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi

Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TECHNOLOGY SOLUTIONS Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Test ve Kabul Raporu TRscaler Technology Solutions 2013 A N K A R A Ü N İ V E R S İ T E S İ T E K N O L O J İ G E L İ Ş T İ R M E

Detaylı

Labris LBR-S Labris LBR-S4-100A YILI DEVLET MALZEME OFİSİ ÜRÜN KATALOĞU Labris Güvenlik Programlar

Labris LBR-S Labris LBR-S4-100A YILI DEVLET MALZEME OFİSİ ÜRÜN KATALOĞU Labris Güvenlik Programlar 315.381115 Labris LBR-S4-500 LABRİS LBR-S4-500 FIREWALL GÜVENLİK AĞ GEÇİDİ S4000 YAZILIM PAKETİ (500 Kullanıcılı ); Yazılım Özellikleri: Firewall,VPN, SSL VPN, İçerik filitreleme, Antivirüs / Antispam

Detaylı

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme Kerem Can Karakaş kerem.can.karakas@linux.org.tr Neden Bir Ateş Duvarı Sahibi Olmalıyım? İç ağım dışarıdan korunabilmeli, Birden çok bilgisayar beraberce tek bağlantıdan

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım. Komut Satırı ile Vedalaşın

Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım. Komut Satırı ile Vedalaşın Neus Nedir? APN trafiğinizin tüm kontrolü tek arayüzde! Neus un grafik arayüzü, gelişmiş raporlama ve yönetim fonksiyonları sayesinde APN ağlarınızı kolayca yönetin! Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım.

Detaylı

Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı

Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı MCKS İthalatçı web servisleri internet üzerinden güvenli şekilde erişime açılmıştır. Erişime ait ağ bağlantısı aşağıda şematik olarak gösterilmiştir. Şekil - 1: MCKS-ithalatçı

Detaylı

Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi

Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi Zararlı Yazılım Analiz ve Mücadele Merkezi TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Sunum İçeriği Zararlı Yazılım Bulaşma

Detaylı

tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız.

tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. SIM geçerli Sinyal zayıf WLAN açık PIL durumu İnternet Explorer ile http://192.168.1.1 adresine giriniz,

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1 http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Genel Bakış Labris ürünlerinin Aktif Dizin ile entegrasyonu yapılarak Güvenlik Duvarı,

Detaylı

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz...

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Asistek Firewall kullanmanın pek çok yararı vardır: Asistek Firewall, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip Güvenlik Duvarı servislerini barındırarak çeşitli

Detaylı

Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010

Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010 Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010 1 www.webguvenligi.org Web uygulama güvenliği kontrol listesi 2010, OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu tarafından güvenli web uygulamalarında aktif olması

Detaylı

Computer and Network Security Cemalettin Kaya Güz Dönemi

Computer and Network Security Cemalettin Kaya Güz Dönemi Computer and Network Security 153101010 Cemalettin Kaya Güz Dönemi 2016-2017 Giriş pfsense Nedir? Neden pfsense? Diagram Kurulum Donanım Seçimleri Minimum Gereksinimler Yapılandırma Konfigurasyon Ayarlar

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor

Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Bir Bilgisayar Bağlanıyor Diğeri Bağlanmıyor Değerli Müşterimiz, Ağınızda bir bilgisayarda internet bağlantısı mevcut, diğerinde mevcut değilse bazı ayarları kontrol etmeniz gerekebilir. Kontrol etmeniz

Detaylı

Firewall un En Kolay Hali berqnet le Tanışın!

Firewall un En Kolay Hali berqnet le Tanışın! Firewall un En Kolay Hali berqnet le Tanışın! Kolay Kurulum ve Kolay Yönetim Yasalara Uygun Loglama (5651) Mobil Raporlama Uygulaması Ücretsiz Teknik Destek Türk Lirası Fiyatlar %100 Yerli AR-GE 0850 577

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 11 Temmuz 2013 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman

Detaylı

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme LOGO Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarında Olması Beklenen Özellikler ve Uygulama Bazlı Filtreleme Mustafa COŞAR - İsmail ARIK Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ağ Güvenliği ve Önemi Kurumsal

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 17 Eylül 2012 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman Numarası

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0 berqos Sürüm 4.0 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. GİRİŞ DESTEKLENEN MODELLER YÜKSELEBİLECEK SÜRÜMLER VE YEDEK DOSYALARI SÜRÜMLE GELEN YENİLİKLER ÖNEMLİ NOTLAR

Detaylı

Microsoft SQL Server 2008 Oracle Mysql (Ücretsiz) (Uygulamalarımızda bunu kullanacağız) Access

Microsoft SQL Server 2008 Oracle Mysql (Ücretsiz) (Uygulamalarımızda bunu kullanacağız) Access Programlamaya Giriş VERİ TABANI UYGULAMASI ÖN BİLGİ Veritabanları, verilere sistematik bir şekilde erişilebilmesine, depolanmasına ve güncellenmesine izin veren, yüksek boyutlu veriler için çeşitli optimizasyon

Detaylı

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir.

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Aksaray Üniversitesi

Detaylı

Temel masaüstü bileşenleri

Temel masaüstü bileşenleri Temel masaüstü bileşenleri Bu bölümde önce kısaca masaüstünün ne olduğundan, nasıl kullanılabileceğinden bahsedip, ardından da masaüstünün temel bileşenlerini anlatacağız. Masaüstü, simgeler, pencereler,

Detaylı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 1/ 22 SAÜ.NET Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri 2/ 22 SAÜ.NET 1. SAÜ Ağ Alt Yapısı 2. Ortaya Çıkan Yeni İhtiyaçlar 3. LightWeight Sistem 4. Yeni Oluşturulan Kablosuz Ağ Bileşenleri

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 S a y f a 4 S a y f a 5 S a y f a 6 S a y f a 7 şeklini alır. Bu durumda kullanıcı yasaklı konumdadır.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı PC veya Server Üzerinde Quedra Kurulumu Önemli Notlar : Kurulum sırasında Quedra a vereceğiniz IP adresinin internete çıkışında bir kısıtlama olmadığından emin olunuz. Özellikle Firewall veya modem içerisindeki

Detaylı

Eğitim Dokümanı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi (Merkez Yönetim Yazılımı Uygulama Ekranları )

Eğitim Dokümanı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi (Merkez Yönetim Yazılımı Uygulama Ekranları ) Eğitim Dokümanı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi (Merkez Yönetim Yazılımı Uygulama Ekranları ) 05.12.2013 Technology Solutions İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Cihaz Ayarları... 3 i. Yeni

Detaylı

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme

Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme S a y f a 1 antikor Kurumsal Güvenlik ve Web Filtreleme SshClient, Putty v.s. S a y f a 2 S a y f a 3 Yönetici olarak AntiKor a girmek için SshClient veya Putty programı kullanılır. IP olarak kurum içinden

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

Gökhan AKIN. ĐTÜ/BĐDB Ağ Grubu Başkanı ULAK-CSIRT Güvenlik Grubu Üyesi. http://www2.itu.edu.tr/~akingok

Gökhan AKIN. ĐTÜ/BĐDB Ağ Grubu Başkanı ULAK-CSIRT Güvenlik Grubu Üyesi. http://www2.itu.edu.tr/~akingok DHCP SERVĐSĐNE YENĐ BĐR BAKIŞ Gökhan AKIN ĐTÜ/BĐDB Ağ Grubu Başkanı ULAK-CSIRT Güvenlik Grubu Üyesi http://www2.itu.edu.tr/~akingok DHCP Servisi Dynamic Host Configuration Protocol, RFC 2131: IP bazlı

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

Veri Tabanı-I 1.Hafta

Veri Tabanı-I 1.Hafta Veri Tabanı-I 1.Hafta 2010-2011 Bahar Dönemi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Burdur 2011 Muhammer İLKUÇAR 1 Veri ve Veri Tabanı Nedir? Veri Bir anlamı olan ve kaydedilebilen

Detaylı

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü Checkpoint Endpoint VPN Client SSL-VPN Kurulum Dökümanı 2 İçerik 1 Giriş... 3 1.1 Dökümanın amacı... 3 1.2 Platform Destek... 3 2 Kurulum aşamasında yapılması gerekenler...

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog/Fauna SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman Damgası Evet Evet Evet

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK KAYITLARI GÜVENLİĞİNDE IEEE 802.1x STANDARDININ KULLANILMASI

ELEKTRONİK SAĞLIK KAYITLARI GÜVENLİĞİNDE IEEE 802.1x STANDARDININ KULLANILMASI ELEKTRONİK SAĞLIK KAYITLARI GÜVENLİĞİNDE IEEE 802.1x STANDARDININ KULLANILMASI *Meriç ÇETİN **Murat AYDOS *Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü **TÜBİTAK Ulusal E-imza Sempozyumu 7-8 Aralık

Detaylı

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz.

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz. KoruMail, kullanıcı doğrulama işlemi için herhangi bir dizin sunucu (MS Active Directory, Novell edirectory, Sun Directory Server, OpenLDAP) olmadığı durumlarda kullanıcıları dizin sunucu yerine, MySQL

Detaylı

NETFİLTER VE LİNUX TABANLI BİR FİREBOX TASARIMI

NETFİLTER VE LİNUX TABANLI BİR FİREBOX TASARIMI NETFİLTER VE LİNUX TABANLI BİR FİREBOX TASARIMI Gürkan KARABATAK Fırat Üni. Enformatik Bölümü gkarabatak@firat.edu.tr Yrd.Doç.Dr Hasan H.BALIK Fırat Üni. Mühendislik Fakültesi balik@firat.edu.tr ÖZET Günümüzde

Detaylı

Açık Kod VPN Çözümleri: OpenVPN. Huzeyfe ÖNAL huzeyfe@enderunix.org

Açık Kod VPN Çözümleri: OpenVPN. Huzeyfe ÖNAL huzeyfe@enderunix.org Açık Kod VPN Çözümleri: OpenVPN Huzeyfe ÖNAL huzeyfe@enderunix.org EnderUNIX Yazılım m Geliştirme Ekibi Sunum Planı VPN Tanımı VPN Çeşitleri VPN terimleri VPN Teknolojileri AçıkKod VPN Projeleri OpenSSH

Detaylı

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu süreli yayınların elektronik versiyonlarına ve lisanslı veritabanlarına erişim firmalar ile yapılan

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

Cyberoam Single Sing On İle

Cyberoam Single Sing On İle Cyberoam Single Sing On İle Active Directory Konfigürasyonu Cyberoam üzerinde bu konfigurasyonunun yapılmasının amacı DC üzerinde bulunan son kullanıcı ve grupların hepsini Cyberoam üzerine alıp yönetebilmektir.

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi 05.12.2013 TRscaler Technology Solutions SİSTEM MİMARİSİ: Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Teknik Şartnamesinde

Detaylı

AHTAPOT Merkezi Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kontrol Paneli

AHTAPOT Merkezi Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kontrol Paneli AHTAPOT Merkezi Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kontrol Paneli Bu dökümanda, Ahtapot bütünleşik güvenlik yönetim sisteminde kullanılan Merkezi Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi uygulamasının yapılandırması,

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Değerlerinizi Koruyun!

Değerlerinizi Koruyun! İnternet ve Bilgi Teknolojileri Değerlerinizi Koruyun! NetKilit ; Sizin dışınızdaki kullanıcıların internet ve dosya erişimlerini kolayca sınırlandırmanızı sağlayan, donanım korumalı (NetKilit Anahtarı)

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU 01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Organizasyon Tanımı... 5 3. Açılış... 17 4. Defter Sihirbazı... 17 5. İmzalama... 22 6. Berat Oluşturma... 22 7. Berat İmzalama...

Detaylı

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme Logo da Buluta Online Veri Yedekleme 2014 İçindekiler Logo da Buluta Online Veri Yedekleme... 3 Web Portali Kullanım Kılavuzu... 4 Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Girişi... 4 Ana Sayfa... 7 Raporlar...

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog SureLog(Korelasyonlu) SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman

Detaylı

08217 Internet Programcılığı I Internet Programming I

08217 Internet Programcılığı I Internet Programming I Ders Tanıtım Sunumu 08217 Internet Programcılığı I Internet Programming I Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Dersin Adı Ders Tanıtım Bilgileri

Detaylı

NextGeneration USG Series

NextGeneration USG Series NextGeneration USG Series Unified Security Gateway UTM Fonksiyonları: Content Filter: Kullanıcıların internet erişimleri esnasında sistem yöneticisinin yasakladığ i çeriklere erişimi engelleyen, yasaklama

Detaylı

İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2 10. HAFTA MYSQL - PHPMYADMIN. Hazırlayan Fatih BALAMAN. İçindekiler. Hedefler. Mysql Nedir.

İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2 10. HAFTA MYSQL - PHPMYADMIN. Hazırlayan Fatih BALAMAN. İçindekiler. Hedefler. Mysql Nedir. İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2 10. HAFTA İçindekiler MYSQL - PHPMYADMIN Mysql Nedir PhpMyAdmin Nedir PhpMyAdmin Arayüzü Hedefler Mysql' in görevini söyleyebilir PhpMyAdmin' in kullanım amacını söyler Hazırlayan

Detaylı

Kurumsal Masaüstü ve Sunucularda Pardus

Kurumsal Masaüstü ve Sunucularda Pardus Kurumsal Masaüstü ve Sunucularda Pardus Linux Dağıtımı Çekirdek (Linux) Temel Araçlar (GNU, Freedesktop) Masaüstü Ortamı (KDE, GNOME...) Internet Uygulamaları (Firefox...) Ofis Uygulamaları (Openoffice.org...)

Detaylı

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim?

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik sunucusu, yerel ağ ile interneti sağlayan DSL modem veya Router arasına girerek bütün İnternet trafiğinin üzerinden geçmesini sağlar

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı

BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Ekim 2017

BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Ekim 2017 BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI Ekim 2017 Bulut Bilişim ve Büyük Veri Araştırma Laboratuvarı (B3LAB) Kamunun ihtiyaçları doğrultusunda, açık kaynak kodlu ve güvenli çözümler için Ar-Ge

Detaylı

Seminar. İnternetin Kontrol Edilmesi. Recep Tiryaki Teknik Servis Muduru 1

Seminar. İnternetin Kontrol Edilmesi. Recep Tiryaki Teknik Servis Muduru 1 Seminar İnternetin Kontrol Edilmesi Recep Tiryaki Teknik Servis Muduru 1 Taslak Bolum 1 Content Security Management (CSM) - Web Content Filter ile DNS Filter - APP Enforcement User Management - Ayarlanabilir

Detaylı

Yeni Nesil Ağ Güvenliği

Yeni Nesil Ağ Güvenliği Yeni Nesil Ağ Güvenliği Ders 6 Mehmet Demirci 1 Bugün Taşıma katmanı güvenliği (TLS, SSL) İnternet katmanı güvenliği (IPSec) Kablosuz bağlantı güvenliği Güvenlik duvarları 2 SSL/TLS SSL ilk olarak Netscape

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

Plaka Tanıma. Plaka. Tanıma Sistemi. Sistemi

Plaka Tanıma. Plaka. Tanıma Sistemi. Sistemi Plaka Plaka Tanıma Tanıma Sistemi Sistemi Otus Plaka Tanıma Sistemi (PTS), kontrollü geçiş yapılan noktalarda giriş ve çıkış yapan araçların plakasını okuyarak elde ettiği veriler ile kontrol ve doğrulama

Detaylı

dolpway Firewall Hotspot bir kutuda!!! Bilişim güvenliğinde ihtiyacınız olan herşey dolpway.com.tr

dolpway Firewall Hotspot bir kutuda!!! Bilişim güvenliğinde ihtiyacınız olan herşey dolpway.com.tr dolpway Firewall Hotspot 5651 Bilişim güvenliğinde ihtiyacınız olan herşey bir kutuda!!! Firewall Özellikleri Web Filtreleme Web FiltrelemeWeb FiltrelemeWeb FiltrelemeKurumunuzda kişi bazlı veya grup bazlı

Detaylı

TS EN ISO 9241-151 EŞLEŞTİRME LİSTESİ

TS EN ISO 9241-151 EŞLEŞTİRME LİSTESİ Kriter No Kriter Başlığı Rehber İlke Başlığı A 6. Üst Düzey Tasarım Kararları ve Tasarım Stratejisi 6.1 Genel özellikler 6.2 Web uygulamasının amacının belirginliği 3.10.1. Kurumsal Bilgiler 1.3.2. Kullanıcıların

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması,

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması, Projenin Amacı DSİ Genel Müdürlüğünde, Bölge Vaziyet Planı çalışmaları kapsamında üretilen ve mevcut DSİ faaliyetlerini içeren CBS veri setleri ile CBS Veritabanının incelenerek yine mevcut CBS donanım,

Detaylı

Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı

Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı İçindekiler 1. Yazılım Gereksinimleri 1 2. Network Gereksinimleri 1 3. Müşteri Analizi 2 4. Kurulum Adımları 2 4.1 Clonera Virtual Replication

Detaylı

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öncelikle bilgisayarlarınızda bulunan internete girmenizi sağlayacak olan tarayıcıyı açmanız gerekmektedir. Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın,

Detaylı

ProFTPD FTP Sunucusu. Devrim GÜNDÜZ. TR.NET Sistem Destek Uzmanı. devrim@gunduz.org

ProFTPD FTP Sunucusu. Devrim GÜNDÜZ. TR.NET Sistem Destek Uzmanı. devrim@gunduz.org Devrim GÜNDÜZ TR.NET Sistem Destek Uzmanı devrim@gunduz.org http://seminer.linux.org.tr http://belgeler.linux.org.tr http://lkd.belgeler.org http://www.linux.org.tr/belgeler.php http://www.gunduz.org/belgeler.php

Detaylı

Doğum Yeri : Gölcük Askerlik Durumu : Yapıldı. Uyruğu : T.C Sürücü Belgesi : B Sınıfı (2001)

Doğum Yeri : Gölcük Askerlik Durumu : Yapıldı. Uyruğu : T.C Sürücü Belgesi : B Sınıfı (2001) ENDER GÖKSEL Adres : Birlik Mah. 415. Cad. Oyak Sitesi 33/4 48. Giriş Birlik /Çankaya ANKARA E-mail : endergoksel@gmail.com Cep Tel : 0533 718 76 07 Ev Tel : 0312 440 63 67 Kişisel Bilgiler Doğum Tarihi

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Gökhan Eryol TÜBİTAK-ULAKBİM Neşe KAPTAN KOÇ TÜBİTAK-ULAKBİM

Gökhan Eryol TÜBİTAK-ULAKBİM Neşe KAPTAN KOÇ TÜBİTAK-ULAKBİM Akademik Ağlarda Dolaşım: eduroam Gökhan Eryol TÜBİTAK-ULAKBİM Neşe KAPTAN KOÇ TÜBİTAK-ULAKBİM GÜNDEM eduroam Nedir? Güvenli Ağ Teknolojileri Kurumlar: Bağlanmak için ne yapmalı? Kullanıcılar: Bağlanmak

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok.

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok. Digitus DN-13010 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz Digitus DN-13010 isimli ürünün görevi modem ya da bazı ağ cihazlarınla bağlantı sağlayarak, üzerindeki USB arabirimleri sayesinde depolama aygıtlarından

Detaylı

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım Hakkımızda LOGOBI Yazılım A.Ş. iş zekası alanında faaliyet gösteren, Türkiye de sahip olduğu yüzlerce müşterinin

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri İçindekiler Proxy... 3 Windows Proxy Ayarlama... 4 İnternet Explorer Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 4 Chrome Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 8 Mozilla Firefox Web Tarayıcıda Proxy

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı Dr. Enis Karaarslan Ege Üniversitesi Network Yönetim Grubu Danışmanı 11/4/2009 Dr. Enis KARAARSLAN 1 HEDEF Ege Üniversitesi Bilgisayar Ağı (Computer Network) ) altyapısını,

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr PROJE HAKKINDA Bilgimi Koruyorum e Öğrenme Projesi DPT tarafından desteklenmiş olan Ulusal Bilgi Sistemleri Programı kapsamında gerçekleştirilmiş

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı