ERMENİ VE TÜRK GAZETECİLER ODAMIZI ZİYARET ETTİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERMENİ VE TÜRK GAZETECİLER ODAMIZI ZİYARET ETTİ"

Transkript

1 EKİM 2014 SAYI 42 ERMENİ VE TÜRK GAZETECİLER ODAMIZI ZİYARET ETTİ Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine destek verilmesi amacıyla düzenlenen Avrupa Birliğince desteklenen Ermenistan- Türkiye Otobüs Turu Fethiye den geçti. 13 Ekim de İstanbul da başlayan etkinlik 26 Ekim tarihinde Ermenistan ın Tbilisi kentinde sona erecek. 8 Türk ve 8 Ermeni gazeteci, İstanbul dan başladıkları yolculuklarında, İzmir ve Denizli nin ardından Fethiye ye geldiler. İlçemizde FTSO unda Oda yöneticileriyle görüşen heyet, Fethiye merkez ve çevresindeki bazı alanları gezdi. Ermenistan- Türkiye Otobüs Turu Fethiye, Antalya, Adana ve Kapadokya nın ziyaret edilmesinin ardından Gürcistan ın Tbilisi kentine gidilecek. Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine destek verilmesi amacıyla düzenlenen Avrupa Birliğince desteklenen Ermenistan- Türkiye Otobüs Turu Fethiye den geçti. 13 Ekim de İstanbul da başlayan etkinlik 26 Ekim tarihinde Ermenistan ın Tbilisi kentinde sona erecek. 8 Türk ve 8 Ermeni gazeteci, İstanbul dan başladıkları yolculuklarında, İzmir ve Denizli nin ardından Fethiye ye geldiler. İlçemizde FTSO oda yöneticileriyle görüşme yapmalarının ardından şehir turuna katılan heyet, öğleden sonra Antalya ya hareket etti. Ermenistan- Türkiye Otobüs Turu Antalya, Adana ve Kapadokya nın ziyaret edilmesinin ardından Gürcistan ın Tbilisi kentine gidilecek. Yolculuk Yerevan ve Goris kentlerini ziyaretin ardından sona erecek. İlçemizin, FTSO nun desteğiyle Ülke genelinde İstanbul, İzmir, Denizli, Antalya ve Adana gibi illerin yanında Kapadokya ile beraber ziyaret kapsamına alınması FTSO yöneticilerince mutluluk verici olarak karşılandı. Ziyarette Türk ve Ermeni gazetecilere İlçemizi tanıtıcı materyaller veren FTSO yöneticileri, bölge gezisini de planlayarak İlçemizi en iyi şekilde tanıtmak için çaba sarf ettiler. 17 Ekim Cuma FTSO yu ziyaret eden heyeti, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Gürsu Özdemir, Ramazan Angay, Ömer Eriz, Genel Sekreter Füsun Şahin karşıladı. Haberin detayları için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

2 FTSO`DAN VALİ AMİR ÇİÇEK`E ZİYARET Muğla Valiliğine atanan Amir Çiçek i ziyaret eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, başta kruvaziyer liman ve Babadağ Teleferik projesi olma üzere devam eden projeler hakkında bilgiler verip, çalışmalarda destek istediler. Vali Çiçek, çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, Her türlü çalışmada üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan,Yönetim Kurulu üyeleri Günay Özütok, Burhanettin Tuna ve M. Adnan Bakırcı 16 Ekim perşembe günü Muğla Valisi Amir Çiçek i ziyaret ederek başarılar dilediler. Muğla Valiliği ile beraber gerçekleştirilen başarılı çalışmalar hakkında bilgiler veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan FTSO tarafından gerçekleştirilen ve devam eden projeleri sıralayarak,vali Amir Çiçek ten destek istedi. Arıcan konuşmasında 1901 yılında kurulmuş köklü bir kurumuz, yönetimde çalışan tüm arkadaşlarımız gönüllülük esasına göre çalışmaktadır.gündemimizde yürüttüğümüz projeler içerisinde Kruvaziyer Liman, Babadağ Teleferik Projesi, Kaya Köyünün turizme kazandırılması, Fethiye İşletme Fakültesinin kazadırılması, Babadağ 1200 pistinin hizmete açılması bulunmaktadır. Valiliğimiz bugüne kadar Ankara bürokrasisi ile aramızda köprü vazifesi görmüştü. Sizlerden de aynı desteği göreceğimize inanıyoruz dedi. Vali Amir Çiçek konuşmasında,iletişim konusunda sıkıntı yaşanmayacağını belirterek devam eden projelerde başa dönülmeyeceğini, kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Vali Amir Çiçek Sizlerden aldığım izlenimler sonucunda görüyorum ki Fethiye nin gelişmesi için fedakarca çalışan sizler gibi işadamları ve FTSO Yöneticileri var. Fethiye nin gelişmesi için yapılacak her türlü projede ilişkilerin iyi şekilde kurulması için bizler üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız dedi Fethiye yi ilerleyen zamanlarda daha iyi tanıyacağını ifade eden Vali Çiçek Fethiye nin sektörel çeşitliliği var.birincil sektörünün turizm olduğunu düşünsek bile tarım ve taşımacılık sektörlerini de ele almalıyız. Diğer yandan ise alternatif turizm alanlarını da ortak akıl ile ele alarak geliştirmeye çalışmalıyız.çalışmalarımızı daha stratejik,planlı ve ortak akıl ile yapmalıyız ki sonuçları daha mükemmel olsun dedi.

3 ÖĞRENCİLER MESLEKİ EĞİTİM İLE TANIŞIYOR Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yürütülen ''Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi'' projesi kapsamında Seydikemer Bağlıağaç Şehit Nizamettin Akan Orta Okulu öğrenci ve velileri, kısıtlı imkanlarla eğitimlerine devam ederek mesleklerinde üst seviyelere ulaşmış başarılı rol modellerle tanıştırıldı. Mesleki ve teknik eğitim hakkında farkındalık yaratılması amacıyla yapılan etkinlikte, insanların sevdiği işi yapmasıyla başarının yakalanabileceğine dikkat çekildi. Etkinlik öğrenci ve velilerce ilgi ile izledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yürütülen kısa adı MELİG olan ''Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi'' projesi kapsamında mesleki ve teknik eğitim hakkında farkındalık yaratılması amacıyla organize edilen Muğla Eğitimde Bilge Hareketi Meslek Tanıtım-Kariyer Planlama Uygulama Örneği "İstersem Başarırım Projesi " 15 Ekim 2014 tarihinde Seydikemer Bağlıağaç Şehit Nizamettin Akan Orta Okulunda gerçekleştirildi. haberin detayları için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz.

4

5 FTSO ÜYELERINE İNDIRIMLI İNGILIZCE VE RUSÇA DIL KURSU Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üye işletmelere yabancı dil kurslarında %67 indirim imkânı sunuyor yılından beri her yıl sonbahar ve kış dönemlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Amerikan Kültür Derneği Dil Okulu iş birliği ile üye işletmelere yönelik düzenlenen indirimli dil kurslarından şimdiye kadar 345 kişi faydalandı. İngilizce ve Rusça dillerinde düzenlenecek yabancı dil kursları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üye işverenlerin veya çalışanlarının yabancı dil bilgisi ihtiyacının karşılanması amacıyla bu yıl da gerçekleştirilmeye devam ediyor. Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Fethiye Temsilciliği ne indirimli İngilizce-Rusça dillerinde yabancı dil kursu kayıtları başlamış olup dil kursları fiyatı üye işletmeler için %67 iskontolu uygulanacaktır. Düzenlenecek kurs 100 kişi ile sınırlıdır. Kurslarda her işletme için 4 kişilik kontenjan bulunmaktadır. İlgilenenler kayıt için Amerikan Kültür Derneği`nin numaralı telefonlarından bilgi alabilirler. Kursa katılabilmek için gerekli evraklar; nüfus cüzdanı fotokopisi ve işletme çalışanları için maaş bordrosudur. Odamızla ilgili tüm haber ve duyurular için sosyal medyadan lütfen bizi takip edin.

6 FETHİYE LEZZETİNDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ TURİZMİNE Turizm sektörünce desteklenen Fethiye Lezzeti projesini başlatan The Travel Foundation (Seyahat Vakfı) temsilcileri FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ı ziyaret ederek sürdürülebilir deniz turizminin gelişmesi için yapılacak çalışmalara destek istediler. Arıcan, FTSO olarak deniz temizliğine gereken önemin verilmesini her fırsatta dile getirdiklerini belirterek Seyahat Vakfının çalışmalarına gereken desteği seve seve vereceklerini söyledi. 15 Ekim Çarşamba günü FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ı makamında ziyaret eden İngiltere de Kurulan The Travel Foundation (Seyahat Vakfı) Genel Müdürlüğü Fethiye Bölge Müdürü Naomi Mcclure, Pazarlama Sorumlusu Vicky Erdoğan ve Proje Koordinatörü Şemsi Toprak Fethiye de sürdürülebilir turizm konusunda yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi vererek destek istediler. Haberin devamı ve detayları için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz. Odamızla ilgili tüm haber ve duyurular için sosyal medyadan lütfen bizi takip edin.

7 GEKA YATIRIM UZMANI HER CUMA DEĞERLİ ÜYELERİMİZE ODAMIZ BİNASINDA HİZMET VERMEKTEDİR. HER YERDE ELEMAN ARAMAYIN...

8 ODA AİDATLARINIZI KREDİ KARTINIZLA İNTERNET SİTEMİZDEN ÖDEYEBİLİRSİNİZ.

9 ODA AİDAT BORÇLARINA YAPILANDIRMA Kamuoyunda torba yasa olarak da anılan İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Üye aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yeni uygulama, 6552 sayılı Kanun ile 5174 sayılı TOBB Kanununa eklenen Geçici 18.Maddesiyle yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede; 1) Uygulama üyelerimizin 11 Eylül 2014 tarihinden önce Odamıza ödemesi gerektiği halde ödememiş oldukları, 2014 yılı Ekim ayında ödemesi gereken aidat 2.taksiti dışındaki tüm aidat borçlarını kapsamaktadır. 2) Üyelerin, geçici 18.madde ile düzenlenen uygulamadan yararlanılabilmesi için en geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar Odamıza dilekçe ile başvurması şarttır. 3) Kapsama giren aidat borçlarına ilişkin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre hesaplanmış gecikme zamları silinecektir. Ancak 11 Eylül 2014 tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak yeni tutar, asıl alacağa(aidat aslına) ilave edilerek, toplam meblağ hesap edilecektir. Ödeme hesap edilen toplam meblağ üzerinden yapılacaktır. 4) Peşin Ödemede %10 İndirim: Ödenmesi gereken toplam meblağın tamamının, en geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvurması ve 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenecek olması halinde, toplam tutara % 10 oranında indirim uygulanacaktır. 5) Ödeme Taksitle Yapılabilecektir: En geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvurulması ve taksit seçeneği talep edilmesi halinde, yeniden hesap edilen meblağ sekiz eşit takside bölünür. Birinci taksitin son ödeme tarihi 31 Aralık 2014 olup kalan miktar 3 er aylık dönemler halinde yedi taksitte ödenecektir. 6) Ancak taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde, uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar ana para borcundan düşülecek ve kalan borç için 6183 sayılı Kanun uyarınca gecikme zammı işletilmeye devam edilecektir. 7) Toplam meblağ ve taksit tutarları, vade tarihine kadar kredi kartı ile tek çekim tahsil edile bilinir. Ayrıca kredi kartı ile taksitlendirme yapılamaz. 8) Uygulamadan yararlanmak isteyen borçlu üyelerin, belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir. Bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekalet ücretleri karşılıklı olarak talep edilemeyecektir. 9) İşi bırakma veya resen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Odamız kayıtları devam eden üyelerimizin vergi mükellefiyetlerinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için bu uygulama hükümleri uygulanacak olup vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş olan aidat borçlarının ise tahsilinden vazgeçilecektir.

10 AVUSTURYA -TÜRKIYE GTİP BAZINDA KARŞILAŞTIRMALI FIYAT BILGISI Türkiye ile Avusturya arasında ticari ve ekonomik ilişkilerine ilişkin güncel gelişmeler, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlere ilişkin duyuru ve raporlar Ticaret Müşavirliğinin web sayfasında, musavirlikler.gov.tr%3chttp/ mevcuttur. Ekte sunulan aylık raporların incelenmesinden görüleceği üzere, Türkiye ile Avusturya arasındaki yaklaşık 2,5 milyar Avro ya ulaşan ikili ticaret hacmimiz her yıl kayda değer artış göstermektedir. Diğer yandan, Avusturya ya ihracatımızın, Avusturya dan ithalatımızdan daha yüksek bir oranda artması, uzun yıllardır ülkemiz aleyhine olan ticaret dengesinin önümüzdeki yıllarda Türkiye lehine bir seyir izleyeceğine dair olumlu işaretler vermektedir. Söz konusu çalışma neticesinde toplam 528 kalem üründe, Avusturya nın genel ithalatı ile Türkiye den yaptığı ithalat arasında %10 un üzerinde bir fiyat farkı olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu ürünlerdeki fiyat avantajı, ayrıca Türkiye nin genel ihracatına ilişkin madde bazındaki istatistiki veriler ile de teyit edilmiştir. Öte yandan, Türkiye nin genel birim ihraç fiyatlarına ilişkin veriler, ihracatçı firmalarımızın fiyat ve rekabet koşullarına ilişkin hassasiyetleri dikkate alınarak listeye konulmamıştır. Ayrıca, firmalarımız Ticaret Müşavirliği adresine e-posta ile taleplerini ilettikleri taktirde, kendilerine söz konusu ürünlerin Avusturya daki ithalatçıların irtibat bilgileri de temin edilecektir. ULUSLARARASI YATIRIM KONFERANSI 28 Ekim 2014 tarihlerinde Pakistan ın başkenti İslamabad da Uluslararası 27 Yatırım Konferansı düzenlenecektir. Konferansın amacının Pakistan da yatırım fırsatı sunan sektörlerin öne çıkarılması olduğu ve 200 den fazla yerli ve yabancı yatırımcı, işadamı, karar verici ve uzmanın bir araya getirilmesinin beklenmektedir. Konferansın açılışının Pakistan Başbakanı tarafından yapılacağı ve Pakistan Cumhurbaşkanı tarafından da katılımcıların onuruna bir akşam yemeği verileceği belirtilmiştir. Konferansın programının Pakistan da yatırım fırsatları, teşvikler ve politika parametrelerini vurgulayan kapsamlı sunumlar içerdiği ve enerji, yatırım ortamı ve yasal çerçeve, petrol ve gaz, özelleştirme, karayolları ve altyapı, maden ve mineraller ile tarım ve hayvancılık gibi sektörleri kapsayacaktır.

11 MILLI ARAMA MOTORU GELIYOR Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜBİTAK tarafından milli bir arama motorunun geliştirilmesinin planlandığını bildirdi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri nin soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, TÜBİTAK tarafından yürütülen BİLGEM BTE Bulut Bilişim ve Büyük Veri Araştırma Laboratuvarı Projesi nin 2014 yılı yatırım programına, 100 milyon lira ödenekle alındığını belirtti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2016 yılında tamamlanması planlanan proje kapsamında Ar-Ge çalışmaları yürütüleceğini, TÜBİTAK tarafından bu çalışmalar kapsamında milli bir arama motorunun geliştirilmesinin planlandığını ifade etti. Kamu kurumlarınca ortak olarak kullanılacak merkezi bir e-posta platformunun geliştirilmesine yönelik herhangi bir çalışma yürütülmediğini kaydeden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kamu Bulut Bilişim Altyapısı Oluşturulması eylemi kapsamında ortak bir hizmet olan e-posta platformuna ilişkin çalışmaların yürütülmesinin değerlendirdiğini bildirdi Dünya Gazetesi Haberi BAU 2015 YAPI VE İNŞAAT FUARI - TÜRKIYE MILLI KATILIM ORGANIZASYONU Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin tarafımıza gönderdiği bilgilendirme yazısında; Almanya nın Münih şehrinde, Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek BAU 2015 Yapı ve İnşaat Fuarı Türkiye Milli Katılım Organizasyonu nun İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Yazıda devamla, Avrupa nın en prestijli Yapı ve İnşaat Fuarı BAU 2015 in her yıl ortalama 2000 firmayı ağırladığı, e yakın profesyonel ziyaretçi sayısı olduğu belirtilmekte olup, İstanbul Ticaret Odası tarafından, doğal taş, yapay taş, dış mekan düzenlemesi, seramik, iç mekan malzemeleri ve ürünleri konularında lider firmaların yer aldığı A4 salonunda fuara katılım gerçekleştirileceği ifade edilmiştir. Duyurunun detayı için lütfen websayfamızı ziyaret ediniz.

12 EYLÜLDE 5 BIN 126 ŞIRKET KURULDU, 879 ŞIRKET KAPANDI, eylül ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket TOBB istatistiklerini açıkladı. Buna göre, eylülde kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,54 artarak 5 bin 126 oldu. Eylülde kurulan 440 yabancı ortak sermayeli şirketin 120 si Suriye, 29 u İran, 27 si de Irak ortaklı oldu. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 11,12 azaldı ve 879 olarak gerçekleşti. Eylülde kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 27,61, kooperatif sayısında yüzde 60 ve gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 28,87 artış oldu. Kapanan şirketler bir önceki aya göre yüzde 16,89 ve gerçek kişi ticari işletmeleri yüzde 7,25 artarken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 4,92 azaldı. Eylülde kurulan toplam 5 bin 206 şirket ve kooperatifin yüzde 81,16 sı limited şirket, yüzde 17,29 u anonim şirket, yüzde 1,54 ü ise kooperatiflerden oluştu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 39,55 i İstanbul, yüzde 11,91 i Ankara, yüzde 5,74 ü İzmir de kuruldu, aynı ayda Bilecik, Bayburt, Bartın ve Ardahan da şirket kuruluşu gerçekleşmedi. Bu yılın 9 ayında, kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,92, kooperatif sayısı yüzde 7,21 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 23,83 artış kaydetti Dünya Gazetesi Haberi BENZIN BIR HAFTADA 18 KURUŞ INDI Petrol fiyatları son 4 yılın en düşük seviyelerinde seyrederken, benzinin litresine bir haftada ikinci kez indirim geldi. Litrede 8 kuruşluk indirim dün gece yarısından itibaren geçerli oldu. Benzin fiyatlarında daha önce yapılan 10 kuruşluk indirim ile birlikte bir haftada toplam 18 kuruşluk indirim gerçekleştirilmiş oldu Dünya Gazetesi Haberi

Yenilenebilir enerji konusunda

Yenilenebilir enerji konusunda KASIM 2014 SAYI 44 YENILENEBILIR ENERJI KONFERANSI Yenilenebilir enerji konusunda Güney Ege Bölgesi nin ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğinin artması ve bölgede yenilenebilir enerji yatırımlarının

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret EKİM 2014 SAYI 43 BAYAR İLİŞKİLER KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Vergi Dairesi ile FTSO arasında yaşanan sıcak ilişkilerin

Detaylı

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa 365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ı ziyaret etti.

Detaylı

FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 46 Tarih: 01.12.2014 FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Güneşli Köy Okulu öğretmenleri ile kutladı. Fethiye Ticaret

Detaylı

FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 47 Tarih: 08.12.2014

FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 47 Tarih: 08.12.2014 FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 47 Tarih: 08.12.2014 SEYDİKEMER ESNAF ODASINDAN FTSO YA ZİYARET Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır ve ekibi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Detaylı

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU Yap-işlet-devret modeliyle sınır kapılarını modernize etmek üzere TOBB ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret

Detaylı

FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI

FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI Turizm sektörünün en önemli fuarı olan Travel Turkey, 8 inci kez 4-7 Aralık tarihlerinde İzmir de gerçekleştirildi. Fuara katılım 30 ülke ile rekor düzeyde gerçekleşti.

Detaylı

ARICAN DAN YENİYIL MESAJI

ARICAN DAN YENİYIL MESAJI ARICAN DAN YENİYIL MESAJI Sevgili Fethiyeliler ve Saygıdeğer Üyelerimiz; Zaman su gibi akıyor ve bir yılı daha geride bırakıyoruz. Başarılı ve verimli bir yılın sonunda artan sorumluluklarımız ve yüksek

Detaylı

YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU

YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 45 Tarih: 24.11.2014 YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU Fethiye nin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkıda bulunanların ödüllendirildiği gece oldukça coşkulu geçti. Fethiye

Detaylı

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneğinin yaptırdığı Fethiye. www.fto.org.tr FAKÜLTE İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneğinin yaptırdığı Fethiye. www.fto.org.tr FAKÜLTE İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR EKİM 2014 SAYI 40 FAKÜLTE İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneğinin yaptırdığı Fethiye İşletme Fakültesi B Blok inşaatı hızla devam ediyor. Dernek

Detaylı

FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ

FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ MART 2014 SAYI 13 FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ Mart 2014 Pazar Günü Belediye Başkanlığı 30 Seçimi öncesinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye Milliyetçi Hareket Partisi(MHP),Cumhuriyet

Detaylı

GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI FETHİYE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI FETHİYE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ EKİM 2014 SAYI 41 GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI FETHİYE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu ekim ayı toplantısını kendilerine destek veren Fethiye Belediye Başkanı

Detaylı

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz TEMMUZ 2014 SAYI 27 FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI`NDAN VEDA ZİYARETİ. Haberin ayrıntıları ve odamızla ilgili tüm haberler için lütfen web sitemzi ziyaret ediniz.

MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI`NDAN VEDA ZİYARETİ. Haberin ayrıntıları ve odamızla ilgili tüm haberler için lütfen web sitemzi ziyaret ediniz. AĞUSTOS 2014 SAYI 32 MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI`NDAN VEDA ZİYARETİ Tayin olması nedeniyle veda ziyaretine geldiği FTSO da oldukça sıcak karşılanan Muğla Vergi Dairesi Müdürü Zafer Evci, FTSO ile oldukça

Detaylı

İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM AĞUSTOS 2014 SAYI 33

İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM AĞUSTOS 2014 SAYI 33 AĞUSTOS 2014 SAYI 33 KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri ziyaret ettikleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer

Detaylı

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR ARALIK 2013 SAYI 48 TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerinin sorunlarının öğrenilip çözümü için çaba sarf edilmesi amacıyla düzenlenen 2013 yılı bölgesel

Detaylı

Sayı :2014/29 Ankara, 19/09/2014 Konu : Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması Hakkında SİRKÜLER

Sayı :2014/29 Ankara, 19/09/2014 Konu : Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması Hakkında SİRKÜLER Sayı :2014/29 Ankara, 19/09/2014 Konu : Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması Hakkında SİRKÜLER Kamuoyunda Torba Yasa veya Af Yasası olarak adlandırılan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin sorunlarını ilk

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin sorunlarını ilk ARALIK 2013 SAYI 46 PASPATUR CANLANDIRILMAYA İHTİYACI VAR Toplantıda yaşanan sorunların yanında oldukça kötü duruma geldiği belirtilen Paspatur Çarşısının canlandırılması için gerekenler ön plana çıktı.toplantıda

Detaylı

6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLAN GÜMRÜK VERGİSİ, CEZA VB.

6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLAN GÜMRÜK VERGİSİ, CEZA VB. 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLAN VERGİ, CEZA VB. BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLAN GÜMRÜK VERGİSİ, CEZA VB. BORÇLAR

Detaylı

SİRKÜLER 2014/19 6552 SAYILI TORBA KANUNDA AF VE BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER

SİRKÜLER 2014/19 6552 SAYILI TORBA KANUNDA AF VE BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER 16/09/2014 SİRKÜLER 2014/19 6552 SAYILI TORBA KANUNDA AF VE BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması

Detaylı

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN E-BÜLTEN İLE YENİDEN 7020 SAYILI KANUN YAPILANDIRMA İMKANI 2016 yılında yapılan taksitlendirmeler ile ilgili ödeme süreleri de dörder ay uzatılmış ve Mayıs 2017 sonuna kadar süre tanınmıştır. Söz konusu

Detaylı

İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ

İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ EYLÜL 2014 SAYI 38 İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ nın desteğiyle Rusya İş Gezisi kapsamında Moskova Gıda Fuarına katılarak Rus FTSO işadamlarıyla görüşen Fethiyeli yaş sebze ve meyve ticareti yapan

Detaylı

ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA

ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA ŞUBAT 2014 SAYI 7 ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Fethiye de ortak akıl oluşturmak ve Fethiye sorunlarını tespit edip çözüm bulmak amacı ile sivil toplum kuruluşlarını

Detaylı

TUNCELİ DEFTERDARLIĞI. Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR

TUNCELİ DEFTERDARLIĞI. Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR TUNCELİ DEFTERDARLIĞI Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR KAPSAM-1 213 sayılı V.U.K. kapsamına giren; - 30/4/2014 tarihinden önceki dönemlere,

Detaylı

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/34 27.05.2017 KONU : Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 7020 sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

ÖZET BAŞLIKLAR. Çemberlitaş, Binbirdirek Mh. Piyerloti Cd. Dostlukyurdu Sk. Yeşil Ap. No : 1 Kat : 2 D : 6 Fatih / İstanbul

ÖZET BAŞLIKLAR. Çemberlitaş, Binbirdirek Mh. Piyerloti Cd. Dostlukyurdu Sk. Yeşil Ap. No : 1 Kat : 2 D : 6 Fatih / İstanbul 13/09/2014 Değerli Mükelleflerimiz, Uzun zamandır çoğu mükellef tarafından beklenen, 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar MART 2014 SAYI 10 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası İş Hayatındaki Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI Babadağ dan 12 ay uçuşun yolunu açacak

Detaylı

Ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatı için önemli bir konumda olan Moskova Gıda Fuarında

Ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatı için önemli bir konumda olan Moskova Gıda Fuarında EYLÜL 2014 SAYI 37 FETHİYE MARKASI MOSKOVA GIDA FUARINDA Ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatı için önemli bir konumda olan Moskova Gıda Fuarında ilçemizde üretilen tarım ürünleri, FTSO nun desteğiyle

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet sayfası aracılığıyla

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7020 sayılı Kanun, 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile; Kesinleştiği halde ödemede gecikilmiş borçlarda

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

Kesinleştiği halde ödemede gecikilmiş borçlarda Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme,

Kesinleştiği halde ödemede gecikilmiş borçlarda Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme, 1 Temmuz 2016 31 Mart 2017 Dönemi Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7020 sayılı Kanun, 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile; Kesinleştiği halde

Detaylı

ANKARA BAROSU EĞİTİM SEMİNERİ 6552 SAYILI TORBA KANUN

ANKARA BAROSU EĞİTİM SEMİNERİ 6552 SAYILI TORBA KANUN ANKARA BAROSU EĞİTİM SEMİNERİ 6552 SAYILI TORBA KANUN (Kasa-Ortaklar Cari Hesapları ve Yeniden Yapılandırma) Yrd.Doç.Dr.Mehmet Ali AKTAŞ maktas978@gmail.com KANUN BAŞLIĞI Torba Kanun olarak adlandırılan

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004341 24/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 469 Sayın Üyemiz, 1. Gabon, Senegal Ticaret

Detaylı

BİLGİ NOTU: /

BİLGİ NOTU: / BİLGİ NOTU: 20.09.2016/2016-11 6736 SAYILI KANUN KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI AY L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S AY I - 7 ( E Y L Ü L 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ Telefon:

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve İŞ DÜNYASI İLE EĞİTİM KURUMLARI BULUŞACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve İŞ DÜNYASI İLE EĞİTİM KURUMLARI BULUŞACAK EYLÜL 2014 SAYI 38 İŞ DÜNYASI İLE EĞİTİM KURUMLARI BULUŞACAK Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve teknik eğitimin daha kaliteli hale getirilmesini

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/14

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/14 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/14 31.01.2017 KONU: 29 Ocak 2017 tarihli ve 29963 sayılı Resmi Gazete de konuya ilişkin olarak 5 Seri No.lu Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

Tarih: Sayı: 2014/33

Tarih: Sayı: 2014/33 Tarih: 19.09.2014 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2014/33 Konu: 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve İlgili Diğer Kanunlar Kapsamında Gümrük Yükümlülüğü Doğan ve 6183 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Takip Edilen

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

Tarımsal sulama aboneleri için Ödeme Planı aşağıda gösterilmektedir.

Tarımsal sulama aboneleri için Ödeme Planı aşağıda gösterilmektedir. 6824 SAYILI KANUN'UN 2 MADDESİNE İSTİNADEN, ELEKTRİK DAĞITIM/PERAKENDE SATIŞ ŞİRKETLERİNDEN DEVİR ALINAN ELEKTRİK ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI Amaç Madde 1-6824

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2)

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2) BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2) Resmi Gazete No: 30085 Resmi Gazete Tarihi: 03/06/2017 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 27/5/2017

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

/101-1 MÜCBİR SEBEP HALİ DOLAYISIYLA VERİLMEYEN BEYAN VE BİLDİRİMLERİN, 31 AĞUSTOS 2018 TARİHİNE KADAR VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR

/101-1 MÜCBİR SEBEP HALİ DOLAYISIYLA VERİLMEYEN BEYAN VE BİLDİRİMLERİN, 31 AĞUSTOS 2018 TARİHİNE KADAR VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR 13.06.2018/101-1 MÜCBİR SEBEP HALİ DOLAYISIYLA VERİLMEYEN BEYAN VE BİLDİRİMLERİN, 31 AĞUSTOS 2018 TARİHİNE KADAR VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR ÖZET : Van İlinin tamamı ile Ağrı İli Patnos ve Bitlis İli Adilcevaz

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 044 11.09.2014. Konu: Vergi ve SGK Borçlarında Yapılandırma Kanunu (Torba Yasa)

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 044 11.09.2014. Konu: Vergi ve SGK Borçlarında Yapılandırma Kanunu (Torba Yasa) Sirküler Sayı: 2014 044 11.09.2014 Konu: Vergi ve SGK Borçlarında Yapılandırma Kanunu (Torba Yasa) İçindekiler Yasa Kapsamına Giren Vergi Borçları... 2 Yararlanma Koşulları... 2 Taksitle Ödeme İmkanı...

Detaylı

HARMANDAR: BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR.

HARMANDAR: BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR. HAZİRAN 2014 SAYI 26 HARMANDAR: BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Mansur Harmandar, Muğla Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi ile ilgili çalışmaları yerinde

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 31.05.2017 /2017-43 / Alacakların Yapılandırılması Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren, Bazı Alacakların

Detaylı

SİRKÜLER 2017/ yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitler 4 er ay ertelenmiştir.

SİRKÜLER 2017/ yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitler 4 er ay ertelenmiştir. SİRKÜLER 2017/17 30/01/2017 Sayın Yetkili; 6736 sayılı Kanun (Af Kanunu) kapsamında yapılandırılan borçların taksit ödeme süreleri 4 er ay uzatıldı. Ayrıca Kanun dan yararlanma hakkını kaybedenler için

Detaylı

4. TOPLUMSAL RAPORLAR

4. TOPLUMSAL RAPORLAR 4. TOPLUMSAL RAPORLAR 11.08.2016 SMMMO Başkanı Zafer Büyüknohutçu, TBMM'den geçerek yasalaşan vergi ve prim barışının gerçek ve tüzel kişilere sağladığı avantajları

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz; ULUDAĞ ÜYELERİ NE GENEL KONULAR 1. İTO / HANNOVER MESSE 2018 HK. 2. İİB / CIFF 2018 GUANGZHOU ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI HK. 3. İİB / FINE FOOD AUSTRALIA 2018 FUARI MİLLİ KATILIM ORG. HK.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Yasemin TAŞKIN - Maliye Bölümü - Mali Hukuk Anabilim Dalı

Yrd. Doç. Dr. Yasemin TAŞKIN - Maliye Bölümü - Mali Hukuk Anabilim Dalı YENİ TORBA ÖZET KANUNDAKİ VERGİ AVANTAJLARINA GENEL BAKIŞ 11.11.2014 HAZIRLAYAN Yrd. Doç. Dr. Yasemin TAŞKIN - Maliye Bölümü - Mali Hukuk Anabilim Dalı GİRİŞ Kısaca Torba Kanun olarak bilinen ve 11 Eylül

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001195 10/04/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/105 Sayın Üyemiz, 1. St. Petersburg Yaş Meyve

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/060

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/060 Sirküler Tarihi : 08.06.2017 Sirküler No : 2017/060 7020 SAYILI KANUN GEREĞİNCE YENİDEN YAPILANACAK ALACAKLARA İLİŞKİN 1 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ ÖZETİ 3 Haziran 2017 gün ve 30085 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan

Detaylı

İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ

İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ EYLÜL 2014 SAYI 38 İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ nın desteğiyle Rusya İş Gezisi kapsamında Moskova Gıda Fuarına katılarak Rus FTSO işadamlarıyla görüşen Fethiyeli yaş sebze ve meyve ticareti yapan

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Yıl : 3 Sayı : 34 01 Kasım - 01 Aralık 2014. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır

Yıl : 3 Sayı : 34 01 Kasım - 01 Aralık 2014. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır Haberler Yıl : 3 Sayı : 34 01 Kasım - 01 Aralık 2014 nın yayın organıdır Denizcilik ve Sanayi Biter Sahte İş Müfettişlerine Dikkat İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılan açıklamada işverenlere uyarıda

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

KANUN SA 7020 S YI A LI B

KANUN SA 7020 S YI A LI B 7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN HAZİRAN 2017 1 YAPILANDIRMA HÜKÜMLERİ MADDE İÇERİK 1. Madde Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. Madde Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması

Detaylı

VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2)

VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2) VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2) Resmi Gazete No: 30448 Resmi Gazete Tarihi: 11/06/2018 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. Sirküler Tarihi : 23.08.2016 Sirküler No : 2016-36 Konu : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. (Diğer Borçlar) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 24.08.2016 Sirküler No : 2016/21 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 6736 SAYILI KANUN HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE SSK BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI Bilindiği üzere 6736 Sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR? 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) borçlarının yeniden yapılandırılarak borç yükünün önemli ölçüde azaltılması

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/29

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/29 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 09.06.2017 Sayı : 2017/29 Değerli Müşterimiz, BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER 7020 Sayılı Kanunla; kesinleşmiş olup son vade tarihi 31 Mart

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI 2016 Yapılandırma Hangi Alacakları/Borçları Kapsıyor? 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ait olup, 19/8/2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde

Detaylı

Değerli üyemiz,

Değerli üyemiz, 7143 S.K. GÖRE YAPILANDIRMASI BOZULANLAR 2019 YILI ŞUBAT AYI SONUNA KADAR GECİKME ZAMMI İLE BİRLİKTE ÖDEMELERİ ŞARTIYLA YAPILANDIRMA HAKLARI DEVAM EDECEK. Değerli üyemiz, 28.12.2018 28/12/2018 Tarih ve

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/66

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/66 TARİH : 11.06.2018 NUMARA : 2018/66 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/66 Konu : 7143 Sayılı Kanunun 2 Seri No.lu Genel Tebliği 11.06.2018 tarihli ve 30448 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan; 7143 Sayılı Kanunun

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

FTSO EN ÜST DERECEDE SERTİFİKA ALDI

FTSO EN ÜST DERECEDE SERTİFİKA ALDI OCAK 2014 SAYI 3 FTSO EN ÜST DERECEDE SERTİFİKA ALDI Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde düzenlenen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni,

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ Sirküler Tarihi : 31.05.2017 Sirküler No : 2017/069 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA VE BİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/113

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/113 12.09.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/113 KONU: İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına

Detaylı

SGK DA YENİDEN YAPILANDIRMA

SGK DA YENİDEN YAPILANDIRMA SGK DA YENİDEN YAPILANDIRMA Bilindiği üzere 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27 Mayıs 2017 tarihli

Detaylı

Bu madde hükmünden faydalananlar, uzlaşma, tarhiyat öncesi uzlaşma, cezalarda indirim hükümlerinden faydalanamazlar.

Bu madde hükmünden faydalananlar, uzlaşma, tarhiyat öncesi uzlaşma, cezalarda indirim hükümlerinden faydalanamazlar. VERGİ SİRKÜLERİ KONU: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN VERGİ MEVZUATINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİ: KESİNLEŞMEMİŞ VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR SAYI: 2016-2

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001258 17/04/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/110 Sayın Üyemiz, 1. Yönetmelik Taslağı 2.

Detaylı

YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO. Silinecek/Ödenecek Kısım. Alacak aslının tamamı ödenecek.

YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO. Silinecek/Ödenecek Kısım. Alacak aslının tamamı ödenecek. YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO Ödeme aslının tamamı Gecikme faizi ve gecikme zammı gibi fer i amme alacaklarının tamamı Maliye Bakanlığına, İl Özel İdarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince

Detaylı

Taksitleri Zamanında Ödemeyerek Kanun dan Yararlanma Hakkını Kaybedenler

Taksitleri Zamanında Ödemeyerek Kanun dan Yararlanma Hakkını Kaybedenler Mali Bülten VERGİ 2017/3 Af Kanunu nda Süre Uzatımının Detayları Belli Oldu 31.01.2017 Özet: 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun a eklenen geçici 2.madde çerçevesinde,

Detaylı

SDI Audit &Financial

SDI Audit &Financial Sayı &Tarih : S.Ö.B.22.G.4-24.10.2013 Özet Bülten : :Trafik Para Cezalarının Yeniden Yapılandırılması (6495 Sayılı Kanun Geç. Md.2/2) Hakkında Değerli Müşterimiz; Trafik Para Cezalarının Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

7143 SAYILI VERGİ ve DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

7143 SAYILI VERGİ ve DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN 7143 SAYILI VERGİ ve DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN 7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA GÜMRÜK ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASINA

Detaylı

6552 SAYILI KANUNLA BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK OLARAK YAPILAN DÜZENLEMELER

6552 SAYILI KANUNLA BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK OLARAK YAPILAN DÜZENLEMELER 6552 SAYILI KANUNLA BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA YÖNELİK OLARAK YAPILAN DÜZENLEMELER 1. KONU: Kamuoyunda Torba Kanun olarak adlandırılan 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

Sirküler No: 076 İstanbul, 12 Eylül 2014

Sirküler No: 076 İstanbul, 12 Eylül 2014 Sirküler No: 076 İstanbul, 12 Eylül 2014 Konu: Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Özet: 11 Eylül 2014 tarihli (mükerrer)

Detaylı

SON DÖNEM KAMUYA OLAN BORÇLARIN YENĠDEN YAPILANDIRILARAK TAKSĠTLER HALĠNDE ÖDENMESĠ ĠMKÂNI GETĠRĠLMĠġTĠR

SON DÖNEM KAMUYA OLAN BORÇLARIN YENĠDEN YAPILANDIRILARAK TAKSĠTLER HALĠNDE ÖDENMESĠ ĠMKÂNI GETĠRĠLMĠġTĠR SİRKÜLER NO: YORDAM 2017/S 30 ĠST. 06.06.2017 SON DÖNEM KAMUYA OLAN BORÇLARIN YENĠDEN YAPILANDIRILARAK TAKSĠTLER HALĠNDE ÖDENMESĠ ĠMKÂNI GETĠRĠLMĠġTĠR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı R. Gazetede yayınlanan

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu OCAK 2014 SAYI 2 ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesaj yayınladı. Arıcan, basın mensuplarının

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR? 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) borçlarının yeniden yapılandırılarak borç yükünün önemli ölçüde azaltılması

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

TORBA YASA YÜRÜRLÜKTE

TORBA YASA YÜRÜRLÜKTE TORBA YASA YÜRÜRLÜKTE 10.09.2014 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve kamuoyunda TORBA YASA olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

İlçemizdeki sorunları yerinde incelemeye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman

İlçemizdeki sorunları yerinde incelemeye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman AĞUSTOS 2014 SAYI 34 TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRÜ`NDEN ANLAMLI ZİYARET İlçemizdeki sorunları yerinde incelemeye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya 20 Ağustos Çarşamba

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 30.09.2016 Sirküler No : 2016/25 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR DAVA SAFHASINDA BULUNAN VERGİ ALACAKLARINDA VERGİ AFFI UYGULAMASI Bilindiği üzere vergi affı yasası olarak bilinen 6736 sayılı

Detaylı

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR MERT AK MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ Vergi Sirküleri Sayı : Vergi -2014/3 Tarih : 30 Eylül 2014 VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR - 6552 sayılı yasaya göre bir alacağın yapılandırılarak ödenebilmesi için 3

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

G E N E L G E 2009-25

G E N E L G E 2009-25 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/ 73-034/121 9.2.2009 Konu : Tarım sigortası primlerinin tahakkuk ve

Detaylı

Yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksidini ödeyemeyerek hakkını kaybedenlere yeniden ödeme hakkı getirildi.

Yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksidini ödeyemeyerek hakkını kaybedenlere yeniden ödeme hakkı getirildi. O R K U N O R K U N duyuru 207 TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6770 SAYILI KANUNLA 550, 633 VE 6356 SAYILI KANUNLARDA

Detaylı

girmektedir.

girmektedir. 30.05.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/49 KONU: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı.

Detaylı