ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Doç.Dr. Rahmi Güçlü. Doğum Tarihi : 8 Haziran Öğrenim Durumu :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Doç.Dr. Rahmi Güçlü. Doğum Tarihi : 8 Haziran 1962. Öğrenim Durumu :"

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Doç.Dr. Rahmi Güçlü Doğum Tarihi : 8 Haziran 1962 Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Makine Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi 1985 Yüksek Lisans Gemi İnşaat Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi 1988 Doktora Makine Müh./Konstrüksiyon Yıldız Teknik Üniversitesi 1996 Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı : Gemi Pervane-Şaft Sistemindeki Mekanik Titreşimler, Prof.Dr. Nihat Tekin. Doktora Tezi Başlığı ve Tez Danışmanı : Dişli Sistemlerinde Dinamik Analiz, Prof. Necati Tahralı. Görevler : Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl Arş.Gör. Makina Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Dr. Makina Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Yrd.Doçent Makina Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Doçent Makina Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri : 1) Ateş, Gökhan V., Taşıt Titreşimleri ve Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Konucuk, M.Yavuz, Dişli Sistemlerinin Titreşimlerinin Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Keş, Sezgin, Çok Serbestlik Dereceli Bir Taşıtın Titreşimleri ve Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Eren, Ali 4 Tekerlek Tahrikli (4x4) ve Silah Platformlu Askeri Jipin Dinamik Analizi, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005.

2 5) Hazinedar, Cihan 4x2 ve 4x4 Tahrikli Olarak Üretilen Askeri Personel Jiplerinde Titreşimlerin Analizi, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Yazıcı, Hakan Çok Serbestlik Dereceli Bir Yapının Titreşimlerinin Bulanık Mantıkla Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Metin, Muzaffer Raylı Sistem Araçlarının Modellenmesi ve Titreşimlerinin Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Esen, Murat İmalat Sektöründe Gürültü Kontrolü ve Uygulamaları, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, (Devam ediyor) 9) Durusoy, Görkem Kaan Gemilerde Gürültü ve Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, (Devam ediyor) Yönetilen Doktora Tezleri : 1) Bayraktar, Meral Raylı Taşıtların Dingillerinin Dinamik Analizi, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, (Devam ediyor) 2) Yazıcı, Hakan Değişik Bozucu Girişler Etkisi Altındaki Yapısal Sistemlerin Titreşimleri ve Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, (Devam ediyor) 3) Metin, Muzaffer İstanbul Hafif Raylı Sistemlerinin Titreşimleri ve Kontrolü, YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, (Devam ediyor) Yürüttüğü ve Yeraldığı Projeler : 1) 3 ve 4 Vitesli Şanzımanların Gürültü ve Titreşim Testleri, K.K.K Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası Projesi, N. Tahralı, R. Güçlü, ) Aktarma Organlarının Dinamik Analizi ve Mukavemet Etüdü, K.K.K Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası Projesi, N. Tahralı, R. Güçlü, S. Gani, E. Ömürlü, ) Bilgisayarlı Şanzıman Bremze Odası Kurulması, K.K.K Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası Projesi, N. Tahralı, R. Güçlü, ) Bilgisayar Destekli Şanzıman Dişlileri Hata ve Titreşim Analizleri, K.K.K Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası Projesi, N. Tahralı, R. Güçlü, A.Ekrekli, ) T Model Prototip Komuta Kontrol Aracın İç Mekan GAUSS Gürültü Ölçmeleri ve İzolasyon, K.K.K Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası Projesi, N. Tahralı, R. Güçlü, ) Vites Kutularındaki Dişliçark Mekanizma Sistemlerinin Titreşim ve Gürültü Gibi Dinamik Problemlerinin Giderilmesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi, Proje No: 92-A , N. Tahralı, R. Güçlü, A.Ekrekli,

3 7) Titreşimlerin Tarihi Yığma Yapılar Üzerindeki Etkisi, YTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Proje No: , G. Arun, R. Güçlü, A.Erel, T. Kocatürk, ) Raylı Sistem Titreşimlerinin Yolcu ve Çevre Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, R.Güçlü, M. Metin, H. Yazıcı, N.S. Yalçın, MAG Proje No: 106M443, (Yürütücü). 9) Raylı Sistem Araçlarının Modellenmesi ve Titreşimlerinin Kontrolü, YTÜ BAPK-İBB Akademik Araştırmaları Destekleme Programı Projesi, R. Güçlü, M. Metin, (Yürütücü). 10) Yakıt Hücreli ve Ultra-Kapasitörlü Hibrit Taşıtlar İçin Enerji Yönetim Sisteminin Tasarım ve Uygulaması, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, M. Uzunoğlu, R. Güçlü, H. Görgün, A. Balıkçı, Ö. Ç. Onar, B. Vural, U. Hasırcı, MAG Proje No: 107M355, (Danışman). TÜBİTAK ve KOSGEB Projelerinde Panelistlikler / Danışmanlıklar / Hakemlikler : 1) Doğrusal ve Dönel Harekette Kullanılan Sızdırmazlık Elemanlarının Performans Karakteristiklerinin Analizi, Optimum Parametrelerin Belirlenmesi ve Tribolojik Davranışlarının İncelenmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M191, ) FDM (Fused Deposition Modeling) Yöntemi ile Çalışan Hızlı Prototip Cihazının Üretilmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M196, ) Elektromekanik Ürünler İçin Bir Tasarım Sistemi Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M226, ) Ön Yüklü Helisel Bası Yaylarının Lineer Statik, Burkulma ve Serbest Titreşim Problemleri İçin Bir Paket Program Hazırlanması ve Tasarım Grafiklerinin Eldesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M307, ) Tekrarlı Yükler Etkisi Altında Kalan Kompozit Malzemelerde Yorulma Davranışı İçin Mikro-Makro Model Gelistirilmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M194, ) Hazneden Granül Boşaltımında Azami Deşarj Debisi Sağlayan Ağızlık Geometrisinin Tasarımı, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M198, ) Termal ve Mekanik Yüklere Maruz Malzemelerin Kaynak Birleşmelerinin Optimal Tasarımı, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M229, ) Kriyojenik Soğutmanın Frezeleme İşlemlerinde Kesme Kuvvetleri, Takım Ömrü ve Yüzey Pürüzlülüğüne Etkisinin Deneysel Olarak İncelenmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 106M290, 2006.

4 9) Bilateral Control System with Time Delay Compensation - Zamansal Gecikme Telafili İki Yönlü Kontrol Sistemleri, TÜBİTAK 2501-ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İşbirliği Programı Projesi, ) Sıva Makinesi Robotu Tasarım ve İmalatı, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M060, ) Mafsal boşluğu ve uzuv esnekliğinin yüksek hızda çalışan mekanizmaların dinamiği üzerine etkilerinin teorik ve deneysel araştırılması ve güçlendirilmiş mekanizma tasarım yaklaşımlarının geliştirilmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M125, ) Sertleştirilmiş Takım Çeliklerinin Yüksek Hızlarda İşlenebilirliklerinin Titreşim Analizi ve Akustik Emisyon Yöntemleriyle İncelenmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M128, ) Yürüme Kusurlu Hastalarda Bipedal Yürüme Dinamiğinin İncelenmesi ve Yeni Bir Robotik Alt Ekstremite Aygıt Tasarımı, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M121, ) Uzay Koşullarının İncelenmesi ve Değerlendirilmesi, Küçük Uyduların Kontrol Yöntemlerinin Geliştirilmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M136, ) Yüksek Hassasiyetli 6 Serbestlik Dereceli, Paralel Robot Uygulaması, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M148, ) Kartezyen Robot ve Kontrol Sisteminin Tasarımı ve Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M150, ) Egzost Susturucularının Akış ve Akustik Etkilerinin Geliştirilmesi, TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Projesi, MAKİTEG Proje No: , ) Sahte veya Standart Dışı Para Sayma, Ayırma ve İşleme Makinesi Geliştirilmesi, YTÜ KOSGEB-ARGE Projesi, ) Biyodizel Yakıtı İle Çalışan Bir Dizel Motorun Titreşim-Gürültü Analizi ve Arıza Teşhisi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M582, ) Havalandırma ve İklimlendirme Sistemlerinde Aktif Gürültü Kontrolü, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M584, ) Aktif Manyetik Yataklı Elastik Rotor Sisteminin Sürekli Kararlı Kontrolü, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M595, 2007.

5 22) Tek Alt Ekstremite Güç Kaybı Olan Hastaların Exoskeleton Robotik Sistemlerle Desteklenmesi, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M598, ) FFC (F Flight Cockpit)-ÜVEYK, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 107M601, ) Kuvvet Geri-beslemeli Robotlar Aracılığı ile Beceri Eğitimi ve Fizik Tedavi, TÜBİTAK 3501-Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Projesi Başvurusu, EEEAG Proje No:107M604, ) Aktif Kontrol Donanımı ile Uçuş Zarfı Koruması, TÜBİTAK 3501-Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Projesi, MAG Proje No: 107M605, ) Koşul Bazlı Bakım Yöntemleri Geliştirilerek Enerji Üretiminde Verimliliğin Artırılması ve Rüzgar ile Elektrik Enerjisi Üretimine Uygulanması, TÜBİTAK 3501-Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Projesi, MAG Proje No: 107M610, ) Dikey Sac Plaka Kumlama Makinesi Tasarımı ve İmalatı TÜBİTAK 1507-KOBİ Ar-Ge Projesi, MAKİTEG Proje No: , ) Bara Kesme ve Soyma Makinesi Tasarım ve İmalatının Geliştirilmesi TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Projesi, MAKİTEG Proje No: , ) Salınımlı Tip Dalga Enerjisi Konvertörleri İçin Kontrol Sistemi Tasarımı ve Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M098, ) Giyilebilir Alt Ekstrem Dış İskelet (exo-skeleton) Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M134, ) Mermer Mozaik Dizme Otomasyonu İçin Sistem Geliştirme, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M075, ) El Halısı Dokuma Sürecinin Robotizasyonu, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M087, ) Kombo Çocuk Parkları, TÜBİTAK 1507-KOBİ Ar-Ge Projesi, MAKİTEG Proje No: , ) Transformatör Yüksek Gerilim Sargı Makinası, TÜBİTAK 1507-KOBİ Ar-Ge Projesi, MAKİTEG Proje No: , 2008.

6 35) Sertleştirilmiş Çeliklerin Yüksek Hızla Frezelenmesinde Yüzey Bütünlüğü Üzerine Kesme Parametreleri Etkilerinin Araştırılması, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M447, ) Sac Metal Malzemelerin Sıvı Basıncı ile Derin Çekilebilirlik Oranlarının Deneysel Olarak Tayini, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M460, ) Konvansiyonel CNC Freze Tezgahlarının Yüksek Hızlı İmalat Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M462, ) Baskı Plakasına Süzdürme Çubuğu Eklenmesiyle Alaşımlı Alüminyum Sacların Hidro Şekillendirme Yöntemi İle Şekillendirilebilme Kabiliyetinin Artırılması, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M516, ) Lazer İşleme Donanımlı Mikro Sistem İş İstasyonu, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M520, ) Makine İmalatında Kullanılan Kestamid Malzemelerde Yüzey Pürüzlülüğünü Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi, TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı Projesi, MAG Proje No: 108M545, ) Aktif Manyetik Yataklı Elastik Rotor Sisteminin Sürekli Kararlı Kontrolü, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi Danışmanlığı, MAG Proje No: 107M595, ) Robot Kollar İçin Yürek Mekanizması Esaslı Ağırlık Dengeleme Mekanizması, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M429, ) Sabit Kanatlı Hava Araçları İçin Arıza Durumu Uçuş Kontrol Sistemi Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M470, ) Ortopedik Ameliyat Robot Sistemi Geliştirilmesi, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projesi, MAG Proje No: 108M477, ) Bal Peteği Sandviç Kompozitlerin Dinamik Davranışlarının İncelenmesi, TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı Projesi, MAG Proje No: 108M544, 2008.

7 Hakemlik Yapılan Dergiler I) Ulusal Dergiler 1. YTÜ, Sigma Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi 2. Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 3. Fırat Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi (FFMÜ) 4. Balıkesir Üniversitesi, Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi 5. Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri Dergisi 6. TOK 08, Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı II) Uluslararası Dergiler 1. Journal of Sound and Vibration 2. IEEE Transactions on Industrial Electronics 3. International Journal of Vehicle Autonomous Systems 4. Journal of Intelligent and Fuzzy Systems 5. Journal of Vibration and Control 6. Sadhana-Academy Proceedings in Engineering Sciences 7. Mathematical and Computational Applications 8. Engineering Structures 9. Shock and Vibration SCI Dergilerdeki Hakemlikler 1. Robust Adaptive Control of Multiple Link Robot Manipulators using Dynamic Fuzzy Neural Networks, IEEE Transactions on Industrial Electronics, Paper No: IE-1271, Active Suspension Control of a Railway Vehicle with Flexible Body, International Journal of Vehicle Autonomous Systems, Paper No: IJVAS YGU, An Adaptive Fuzzy Controller for Anti-lock Braking System (ABS), Journal of Intelligent and Fuzzy Systems, Paper No: IFS , Analyses of a Rectangular Bridge as an Isotropic Plate under a Traveling Full Vehicle Model, Journal of Vibration and Control, Manuscript Number: JVC05-51, Implementation of Artificial Neural Network-Based Tracking Controller for High Performance Stepper Motor Drives IEEE Transactions on Industrial Electronics, Paper No: TIE-00295, 2005.

8 6. Neural-Network-Based Skin Effect Coefficients Prediction in Closed Round Rotor Bar for High-Speed Induction Machine IEEE Transactions on Industrial Electronics, Paper No: TIE-00305, Effect of Bulk Modulus on Performance of a Hydrostatic Transmission Control System, SADHANA-Academy Proceedings in Engineering Sciences, Paper No: PE 1395, Development of the Hydraulic Pressure Control Valve for the Automotive Active Suspension System, Journal of Sound and Vibration, Manuscript Reference Number: JSV05/070, Sliding Mode Control of a Prosthetic Hand Finger, Journal of Vibration and Control, Manuscript Number: JVC06-65, Vibration Control of Electrorheological Seat Suspension with Human Body Model Using Sliding Mode Control, Journal of Sound and Vibration, Manuscript Reference Number: JSV-D , Grey-based Variable Structure Control for Buildings, Journal of Sound and Vibration, Manuscript Reference Number: JSV-D , Continuous Terminal Sliding Mode Control for Uncertain Structural Systems, Journal of Sound and Vibration, Manuscript Reference Number: JSV-D , Active Control of Irregular Buildings Considering Soil-Structure Interaction Effects, Engineering Structures, Manuscript Reference Number: ENGSTRUCT-D , Optimum Robust Control of Nonlinear Hydraulic Servo System, IEEE Transactions on Industrial Electronics, IECON08 Manuscript Reference Number: HD , Damping Optimization for Comfort and Reduced Vertical Dynamic Contact Forces Between Railway Vehicle and Track, Journal of Vibration and Control, Manuscript Number: JVC08-64, Fuzzy Sliding Mode Control of Plate Vibrations, Shock and Vibration, Manuscript Number: SAV 08-9, Ulusal Hakemli Dergilerdeki Hakemliklerden Bazıları 1. Tabakalı Kompozit Kirişin Doğal Frekansının Bulunması, Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri Dergisi, Yapıların Sismik Denetiminin Deneysel İncelenmesi, Fırat Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi (FFMÜ), 2006.

9 3. Bir DC Motorun Gerçek Zamanlı Kontrolünde Üç Yöntem, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, İnsan Operatörlerin Akıllı Sistemlerle Modellenmesi, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Bir Hidrolik Robotun Yapay Sinir Ağı İleri Beslemeli Bulanık Mantık Kontrolü, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Mayın Tarama ve Gözlem Amaçlı Mobil Robot Tasarımı ve Kontrolu, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Yerel Olmayan Koşullar ile Verilmiş Bir Optimal Kontrol Problemi, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Geleneksel Charpy Vurma Deney Verilerinin Sanal Enstrümantasyon Teknikleri ile Elde Edilmesi ve Değerlendirilmesi, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Araç Durumlarının ve Tekerlek Sürtünme Kuvvetlerinin Genişletilmiş Kalman Süzgeci ile Kestirilmesi, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Aktif Kütle Sönümlemeli Bir Binanın Sismik İzolasyonu İçin Kayma Yüzeyi Hareketli Ağ Tabanlı Bulanık Kayan Kipli Denetimin Uygulanması, TOK 08, Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Doktora ve Yüksek Lisans Tezlerinde Jüri Üyelikleri : YTÜ, F.B.E., H. Fehmi Yavuz, Y.L., YTÜ, F.B.E., T. Veli Mumcu, Y.L., YTÜ, F.B.E., Gökhan Saatçı, Doktora, YTÜ, F.B.E., İ. Onur İlkorur, Doktora, Marmara Üniv., F.B.E., Mustafa Demetgül, Doktora, YTÜ, F.B.E., Hakan Yazıcı, Y.L., YTÜ, F.B.E., İlkay Özyiğit,Y.L., İstanbul Üniv., F.B.E., H. Kutay Çelikel, Y.L., YTÜ, F.B.E., Tevfik Alp Özalpar, Y.L., YTÜ, F.B.E., Onur Taşkan, Y.L., İTÜ, F.B.E., Uğur Cemil Karaman, Y.L., YTÜ, F.B.E., İbrahim Alışkan, Y.L., İstanbul Üniv., F.B.E., Boğaç Bilgiç, YL, İstanbul Üniv., F.B.E., L. Emir Sakman, Doktora, YTÜ, F.B.E., Muzaffer Metin, Y.L., 2008.

10 YTÜ, F.B.E., M. Onat Dinçer, Y.L., İTÜ, F.B.E., Cem Meriç, Y.L., YTÜ, F.B.E., Abdulkadir Bostancı, Y.L., 2008 İstanbul Üniv., F.B.E., Yener Taşkın, Doktora, Marmara Üniv., F.B.E., Ahmet Emre Çetin, YL, İTÜ, F.B.E., Serhat Yumuşak, Y.L., Doktora Yeterlik Sınav Jürisi Üyelikleri : İstanbul Üniv., F.B.E., Yener Taşkın, YTÜ, F.B.E., Şaban Çetin, YTÜ, F.B.E., S. Emre Pusat, İstanbul Üniv., F.B.E., Yunus Ziya Arslan, YTÜ, F.B.E., Hakan Yazıcı, Doktora Tez İzleme Komitesi Üyelikleri : İstanbul Üniv., F.B.E, L. Emir Sakman, YTÜ, F.B.E., Şaban Çetin, YTÜ, F.B.E., S. Emre Pusat, YTÜ, F.B.E., Hakan Yazıcı, Yrd. Doç. ve Öğretim Görevliliğine Yükseltme Jüri Üyelikleri : YTÜ Makine Müh. Böl., Dr.İbrahim Eren, Öğr. Görevliliğine Atama Jüri Üyeliği, İstanbul Üniv., Makine Müh. Böl., Dr.Murat Kucur, Yrd.Doçentliğe Yükseltme Jüri Üyeliği, YTÜ Gemi İnş. ve Gemi Mak. Müh. Böl., Dr.Serkan Ekinci, Yrd.Doçentlik Y.Dil Jüri üyeliği, İdari Görevler : Bölüm Başkan Yardımcısı, YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, Fakülte Kurulu Üyesi, YTÜ Makine Fakültesi, Yönetim Kurulu Üyesi, YTÜ Koruma ve Yaşatma Derneği, , Dernek Başkanı, YTÜ Koruma ve Yaşatma Derneği, Onur Kurulu Üyesi, Gemi Mühendisleri Odası, Dekan Yardımcısı, YTÜ Makine Fakültesi, Anabilim Dalı Başkanı, YTÜ Mak. Müh. Böl. Makine Teo. Sistem Din. ve Kont. ABD, 2007-

11 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi, YTÜ Makine Fakültesi, Diğer Akademik Görevler: T.C. Başbakanlık, Türk İşbirliği ve Kalkınma Dairesi Başkanlığı (TİKA), Türkiye Resmi Kalkınma Yardımları Kapasite Programı (KAP) Üyeliği, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Ar-Ge Merkezleri ve Rekabet Öncesi İşbirliği Projeleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu Üyeliği, YTÜ Ar-Ge ve Girişimcilik Günleri 2008 (ARGEGG 08) Organizasyonu, 3-5 Kasım TOK 08 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı Program Kurulu Üyesi, 8-10 Ekim Ulusal Sistem Mühendisliği Kongresi Düzenleme Komite Üyesi, 6-8 Şubat TOK 07 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı Program Kurulu Üyesi, 5-7 Eylül YTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümünün Kuruluşunda Görevli, YTÜ FBE Makine Teorisi ve Kontrol Lisans Üstü Programının Kurucu Üyesi, Lisansüstü Giriş Bilim Sınavı ve Mülakatı Komisyonu Üyelikleri. Strateji ve Kalite Geliştirme Komisyon Üyeliği, Fakülte Disiplin Soruşturması Raportörlüğü, Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu Düzenleme Kurulu Üyesi, Fakülte Disiplin Soruşturması Komisyonu Üyeliği. Af Komisyonu Üyelikleri. Döner Sermaye İşlerinde Danışmanlıklar. Mahkemelerde Bilirkişilikler. YTÜ Makine Mühendisliği Bölümünü Tanıtım Görevleri. Bilimsel Üyelikler : Who s Who in the World Makine Mühendisleri Odası Gemi Mühendisleri Odası YTÜ Koruma ve Yaşatma Derneği Ödüller : YTÜ Akademik Teşvik Belgesi, YTÜ Teşekkür Belgesi - Science Citation Index Yayınları, TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülleri (3 Adet), 2005.

12 YTÜ Teşekkür Belgesi - Science Citation Index Kapsamındaki Makalelerde, Doçentler Arasında Üniversite Birinciliği, TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, YTÜ Teşekkür Belgesi - Science Citation Index Yayınları, TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, YTÜ Teşvik Ödülü, 8 ve üzeri SCI Makale Yayınlama, TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, Verdiği lisans ve lisansüstü dersleri : Lisans Dersleri: Makine Dinamiği I Makine Dinamiği II Mekanik Titreşimler Otomatik Kontrol Endüstriyel Akustik ve Gürültü Makine Dinamiği ve Titreşimler Lisansüstü Dersleri: İleri Endüstriyel Akustik ve Gürültü Titreşimlerin İzolasyonu Sistem Dinamiği ve Kontrol Mekanik Sistemlerde Modelleme ve Simülasyon Taşıt Titreşimlerinin Aktif Kontrolü İleri Taşıt Dinamiği ESERLER A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler : A1. Ekrekli, A., Guclu, R., Tahrali, N., Experimental Detection of Faults in a Gearbox, Mathematical & Computational Applications, 1(2), 35-41, 1996 (EI). A2. Guclu, R., Fuzzy Logic Control of Vibrations of Analytical Multi-Degree-of-Freedom Structural Systems, Tr. Journal of Engineering & Environmental Sciences, 27(3), , 2003 (EI). A3. Yagiz, N., Yuksek, I., Yuksek, K., Guclu, R., Kikushima, Y., Analysis of Viaduct Road Vibrations using Cluster Filtering and Actuation, Tr. Journal of Engineering & Environmental Sciences, 27(4), , 2003 (EI).

13 A4. Guclu, R., Active Control of Seat Vibrations of a Vehicle Model Using Various Suspension Alternatives, Tr. Journal of Engineering & Environmental Sciences, 27(6), , 2003 (EI). A5. Guclu, R., Active Suspension Control of Eight Degrees of Freedom Vehicle Model, Mathematical & Computational Applications, 9(1), 1-10, April 2004 (EI). A6. Guclu, R., The Fuzzy-Logic Control of Active Suspensions without Suspension-Gap Degeneration, Strojniski Vestnik-Journal of Mechanical Engineering, 50(10), , 2004 (SCI). A7. Guclu, R., Yagiz, N., Comparison of Different Control Strategies on a Vehicle using Sliding Mode Control, Ir. Journal of Science and Technology, IJST 28(4B), , 2004 (SCI). A8. Guclu, R., Sertbas, A., Evaluation of Sliding Mode and Proportional-Integral-Derivative Controlled Structures with an Active Mass Damper, Journal of Vibration and Control, 11, , 2005 (SCI). A9. Guclu, R., Fuzzy Logic Control of Seat Vibrations of a Non-Linear Full Vehicle Model, Nonlinear Dynamics, 40(1), 21-34, 2005 (SCI). A10. Yuksek, I., Kepceler, T., Guclu, R., Yagiz, N., Cluster PID Control of Viaduct Road Vibration, International Applied Mechanics, 41(10), , 2005 (SCI). A11. Sakman, L. E., Guclu, R., Yagiz, N., Fuzzy Logic Control of Vehicle Suspensions with Dry Friction Non-linearity, Sadhana-Academy Proceedings in Engineering Sciences, 30(5), , 2005 (SCI). A12. Guclu, R., Sliding Mode and PID Control of a Structural System Against Earthquake, Mathematical and Computer Modelling, 44(1-2), , 2006 (SCI). A13. Guclu, R., Yazici, H., Fuzzy Logic Control of a Non-linear Structural System against Earthquake Induced Vibration, Journal of Vibration and Control,13(11), , 2007 (SCI). A14. Yagiz, N., Sakman E. L., Guclu, R., Different Control Applications on a Vehicle using Fuzzy Logic Control, Sadhana-Academy Proceedings in Engineering Sciences, 33(1), 15-25, 2008 (SCI). A15. Guclu, R., Gulez K., Neural Network Control of Seat Vibrations of a Non-linear Full Vehicle Model using PMSM, Mathematical and Computer Modelling, 47(11-12), , 2008 (SCI). A16. Guclu, R., Yazici H., Vibration Control of a Structure with ATMD against Earthquake using Fuzzy Logic Controllers Journal of Sound and Vibration, 318(1-2), 36-49, 2008 (SCI). A17. Gulez, K., Guclu, R., CBA-Neural Network Control of a Non-linear Full Vehicle Model, Simulation Modelling Practice and Theory, 16(9), , 2008, (SCI).

14 A18. Yagiz, N., Guclu, R., Sliding Mode Control of a Building with ATMD Under Earthquake Excitation, Soil Dynamics and Earthquake Engineering, (SCI). (İncelemede) A19. Guclu, R., Yazici H., Vibration Control of Structural Systems against Earthquake using Active Controllers, Shock and Vibration, (SCI). (İncelemede) A20. Guclu, R., Yagiz, N., Robust Control of Active Suspensions without Suspension Gap Degeneration, Mathematical and Computer Modelling, (SCI). (İncelemede) A21. Guclu, R., Yazici H., Self-Tuning Fuzzy Logic Control of a Non-linear Structural System with ATMD against Earthquake, Nonlinear Dynamics, (SCI). (Baskıda) A22. Guclu, R., Yazici H., Vibration Control of a Non-linear Structural System with ATMD against Earthquake by the use of Fuzzy PID Type Controllers, Nonlinear Dynamics, (SCI). (Düzeltme yapıldı) A23. Guclu, R., Metin, M., Fuzzy Logic Control of Vibrations of a Light Rail Transport (LRT) Vehicle under used in Istanbul Traffic, Journal of Vibration and Control, (SCI). (Kabul edildi) B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler : B1. Guclu, R., Tahrali, N., Ekrekli, A., Frictional Parameter Evaluations of Cyclo Gear Drives, Vibration and Noise Symposium 95, pp , Venice, Italy, B2. Yagiz, N., Yuksek, I., Guclu, R., Sliding Mode Control of a Multi-Degre of Freedom Structural System, 2 nd International Symposium on Mechanical Vibrations (ISMV-2000), pp , Islamabad, Pakistan, B3. Yagiz, N., Kepceler, T., Yuksek, I., Guclu, R., Sliding Mode Control of a Flexible Single Arm Robot, 2nd International Symposium on Mechanical Vibrations (ISMV-2000), pp.63-69, Islamabad, Pakistan, B4. Yagiz, N., Yuksek, I., Guclu, R., Sliding Mode Control of Active Suspensions without Suspension Gap Degeneration, 5th International Conference on Mechatronic Design and Modeling, September, Konya, Turkey, B5. Yagiz, N., Yuksek, I., Guclu, R., Ertal, C., Sliding Mode and PID Control of a Structural System, Proceedings of ESDA2002: 6th Biennial Conference on Engineering Systems Design and Analysis, pp.1-5, Istanbul, Turkey, B6. Yuksek, I., Yagiz, N., Guclu, R., Kikushima, Y., Tanaka, N., Active Control of Viaduct Road Vibrations using Sliding Modes, The Sixth International Conference on Motion and Vibration Control-MOVIC 2002, pp , Saitama, Japan, 2002.

15 B7. Yazici, H., Guclu, R., Self-Tuning Fuzzy Logic Controller of Vibrations of a Multi- Degree-of-Freedom Structural Systems, 5 th International Symposium on Intelligent Manufacturing Systems (IMS-2006), May 29-31, pp , Sakarya, Turkey, B8. Guclu, R., Yagiz, N., Control Methods Applied on Structural Systems, 5 th International Symposium on Intelligent Manufacturing Systems (IMS-2006), May 29-31, pp , Sakarya, Turkey, B9. Guclu, R., Yagiz, N., LQR and Sliding Mode Controller Design for a Multi-Degree-of- Freedom Structure with Active Mass Damper, 5 th International Symposium on Intelligent Manufacturing Systems (IMS-2006), May 29-31, pp , Sakarya, Turkey, B10. Yazici, H., Guclu, R., Fuzzy Logic Control of Vibrations of Tall Structural System, Proceedings of the International Conference on Modeling and Simulation, Aug , pp , Konya, Turkey, B11. Yazici, H., Guclu, R., Fuzzy PID Controller of Vibrations of Multi-Degree-of-Freedom Structural Systems, 7 th International Congress on Advances in Civil Engineering-ACE 2006, Oct , pp. 270, ace CD (ISBN ), Istanbul, Turkey, B12. Yazici, H., Guclu, R., Active Vibration Control of a Building Structure Using a Hybrid Fuzzy Logic P+ID Controller, The 36 th International Congress & Exhibition on Noise Control Engineering, Inter-noise 2007, Aug , pp.36, in CD, Istanbul, Turkey, B13. Metin, M., Guclu, R., Yazici, H., Yalcin, N. S., Fuzzy Logic Control of High Speed Rail Vehicle Vibrations on Corrugated Rail, The 36 th International Congress & Exhibition on Noise Control Engineering, Inter-noise 2007, Aug , pp.37, in CD, Istanbul, Turkey, B14. Yalcin, N. S., Guclu, R., Metin, M., Yazici, H., Analyses of Railway Induced Vibrations for Different Track Types, The 36 th International Congress & Exhibition on Noise Control Engineering, Inter-noise 2007, Aug , pp.36, in CD, Istanbul, Turkey, B15. Metin. M., Guclu, R., Yazici, H., Yalcin, N. S., A Comprasion of Control Algorithms for a Half Rail Vehicle Model under Track Irregularity Effect, The Mechanics Conference to Celebrate the 100 th Anniversary of The Department of Engineering Science and Mechanics, May 29-30, Virginia, USA, B16. Yazici, H., Guclu, R., Active Vibration Control of a Structure with ATMD using a Robust Self-tuning Scheme P-ID Type Fuzzy Controller, The Mechanics Conference to Celebrate the 100 th Anniversary of The Department of Engineering Science and Mechanics, May 29-30, Virginia, USA, 2008.

16 C. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler : C1. Tahralı, N., Zengin, T., Güçlü, R., T-Model Araç Gelişiyor (Vites Kutularındaki Gürültü ve Titreşimler), Silahlı Kuvvetler Dergisi, Sayı:336, 75-80, C2. Tahralı, N., Akgül, H., Güçlü, R., Gani, S. ve Ömürlü, E., T-Model Araç Gelişiyor-2, Araç Aktarma Organlarının Dinamik Analizleri, Silahlı Kuvvetler Dergisi, Sayı:345, 45-49, C3. Ekrekli, A., Güçlü, R., Tek Serbestlik Dereceli Bir Titreşim Sisteminin PID ve MDK ile Kontrolu, YTÜD Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi, Sayı:1996/3-4, 38-47, C4. Yağız, N., Güçlü, R., Yüksek, İ., Aktif Kütle Sönümleyicili Çok Serbestlik Dereceli BirYapının Depreme Karşı LQR Kontrolü, Mühendis ve Makina Dergisi, Sayı:498, 20-24, C5. Guclu, R., Yagiz, N., Dynamic Analysis of Vehicle Power Transmission Systems, YTÜD Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi, Sayı:2001-1, 83-90, C6. Yağız, N., Güçlü, R., Yüksek, İ., Fuzzy Logic Control of Vehicle Suspension Systems for Bumpy Roads, YTÜD Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi, Sayı:2002-3, 75-82, C7. Yağız, N., Güçlü, R., Yüksek, İ., PD Control of Vibrations of Multi-Degree of Freedom Structural Systems, YTÜD Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi, Sayı:2003-1, , D. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler : D1. Güçlü, R., Tahralı, N., Ekrekli, A., En Küçük Kareler Metodu ile Bir Dişli Çark Sisteminin Titreşim Parametrelerinin Tahmin Hesabı, 6.Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, K.T.Ü., S , Trabzon, D2. Güçlü, R., Ekrekli, A., Tahralı, N., Bilgisayar Destekli Bir Dişli Sisteminde Hata Analizi, 1.Sistem Mühendisliği ve Savunma Uygulamaları Sempozyumu, Kara Harp Okulu, S , Ankara, D3. Tahralı, N., Güçlü, R., Gani, S. ve Ömürlü, V.E., Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası nda Üretilen T-Model Jeep in Aktarma Organlarının Dinamik Analizi, 1. Sistem Mühendisliği ve Savunma Uygulamaları Sempozyumu, Kara Harp Okulu, S , Ankara, D4. Güçlü, R., Ekrekli, A., Tahralı, N., Dinamik Sistemlerde Non-Recursive Dijital Filtrasyon, 7.Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Y.T.Ü., S , Istanbul, D5. Güçlü, R., Ekrekli, A., Tahralı, N., Dijital Filtre Kullanılarak Vites Kutularında Hatalı Eleman Tesbiti Üzerine Bir Simülasyon Uygulaması, 2. Ulusal Hesaplamalı Mekanik Konferansı, KTÜ, S , Trabzon, D6. Güçlü, R., Tahralı, N., Vites Kutularında Gürültü Ölçümleri, 3. Ulusal Akustik Kongresi, YTÜ, S , Istanbul, 1997.

17 D7. Güçlü, R., Yağız, N., Yüksek, İ., Aktif Ayarlı Kütle Sönümleyicili Bir Binanın Kayan Kipli Kontrolu, UMTS 2001, 10.Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Selçuk Üniversitesi, S , Konya, D8. Yağız, N., Güçlü, R., Erdem, S.S., Bulanık Mantık ile Taşıt Süspansiyon Sistemlerinin Aktif Kontrolu, OTEKON 02, Otomotiv Teknolojileri Kongresi, Uludağ Üniversitesi, S , Bursa, D9. Güçlü, R., Yapısal Sistemlerin Titreşimlerinin Bulanık Mantıklı Kontrolü, UMTS 2003, 11.Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Gazi Üniversitesi, S , Ankara, D10. Güçlü R., Tahralı N., Uçak İniş Takımlarında Geçirgenlik Değerinin Çeşitli Zorlayıcı Frekanslarda İncelenmesi, HİTEK 2004, Havacılıkta İleri Teknolojiler ve Uygulamaları Sempozyumu, HHO Komutanlığı, S.43-47, İstanbul, D11. Güçlü R., Ateş, G.V., Beş Serbestlik Dereceli Taşıtın Titreşimlerinin Aktif Kontrolü, UMTS 2005, 12. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Erciyes Üniversitesi, S , Kayseri, D12. Güçlü R., Konucuk, M.Y., Dişli Sistemlerinin Titreşimlerinin Aktif Kontrolü, UMTS 2005, 12. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, Erciyes Üniversitesi, S , Kayseri, D13. Yazici, H., Güçlü R., Öz Uyarlamalı Bulanık Mantıklı P-ID Kontrolörüyle 9 Katlı Bir Binanın Aktif Titreşim Kontrolü, TOK 07 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Sabancı Üniversitesi, S , İstanbul, 4-7 Eylül, D14. Metin, M., Güçlü R., Yazici, H., Yalcin, N.S. Raylı Taşıt Titreşimlerinin Bulanık PID Kontrolör ile Kontrolü, TOK 07 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, Sabancı Üniversitesi, S.77-82, İstanbul, 4-7 Eylül, D15. Yazici, H., Güçlü R., Bulanık Kazanç Ayarlamalı PD Kontrolör ile Bir Yapının Aktif Titreşim Kontrolü, TOK 08 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, İTÜ, İstanbul, Kasım D16. Metin, M., Güçlü R., Ölçekleme Çarpanları Kendiliğinden Ayarlanabilen PID Tipli Bulanık Kontrolör ile Bir Hafif Metro Aracına Ait Düşey Titreşimlerin Aktif Kontrolü, TOK 08 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, İTÜ, İstanbul, Kasım E. Diğer yayınlar (Kitap) : E1. Tahralı, N., Kaya, F., Yüksek, İ., Güçlü, R., Makina Dinamiği, Yıldız Teknik Üniversitesi Basım-Yayın Merkezi, İstanbul, 1999.

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Prof.Dr.Rahmi GÜÇLÜ. Doğum Yeri ve Tarihi : Yozgat, 1962. Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Prof.Dr.Rahmi GÜÇLÜ. Doğum Yeri ve Tarihi : Yozgat, 1962. Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Prof.Dr.Rahmi GÜÇLÜ Doğum Yeri ve Tarihi : Yozgat, 1962 Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Makina Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Metin ZEYVELİ 2. DoğumTarihi : 30 Haziran 1971 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Makine Eğitimi Gazi Üniversitesi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mustafa NİL

Yrd. Doç. Dr. Mustafa NİL Yrd. Doç. Dr. Mustafa NİL ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Y. Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Tolga YÜKSEL Ünvanı Birimi Doğum Tarihi Yrd. Doç. Dr. Mühendislik Fakültesi/ Elektrik Elektronik Mühendisliği 23.10.1980

Detaylı

Prof.Dr. Rahmi GÜÇLÜ

Prof.Dr. Rahmi GÜÇLÜ Prof.Dr. Rahmi GÜÇLÜ YTÜ Makine Fakültesi Dekan Yardımcısı Makine Müh. Bölümü, Makine Teorisi Sistem Dinamiği ve Kontrol Anabilim Dalı Başkanı TÜBİTAK TEYDEB MAKİTEG Danışma Kurulu Üyesi (Sanayi ve KOBİ

Detaylı

ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ

ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ ÖZGEÇMĠġ VE ESERLER LĠSTESĠ ÖZGEÇMĠġ Adı Soyadı: Hilal CAN Doğum Tarihi: 05.02.1976 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Doktora FBE Makine Eğitimi Gazi Üniversitesi 1999-2004 Y. Lisans

Detaylı

Yrd.Doç. Dr. Tülin ÇETİN

Yrd.Doç. Dr. Tülin ÇETİN Yrd.Doç. Dr. Tülin ÇETİN ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1987-1992 Lisans Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2001-2004 Y. Lisans

Detaylı

KİTAP ADI KONU YAYINEVİ SAYFA SAYI DİLİ BASIM TARİH KİTAP TÜR ISBN KONFERANS ADI KONFERANS KONUSU ÜLKE KONFERANS TÜRÜ TARİH

KİTAP ADI KONU YAYINEVİ SAYFA SAYI DİLİ BASIM TARİH KİTAP TÜR ISBN KONFERANS ADI KONFERANS KONUSU ÜLKE KONFERANS TÜRÜ TARİH ÖZGEÇMİŞ TC KİMLİK NO: PERSONEL AD: SOYAD: DOĞUM TARİHİ: SİCİL NO: UYRUK: EHLİYET: 17599029596 MEHMET ZİLE 10/1/70 12:00 AM A55893 TÜRKİYE B DİL ADI SINAV ADI PUAN SEVİYE YIL DÖNEM İngilizce TOEFL IBT

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Arif Ankaralı Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Makina Müh. Bölümü Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1988 Y. Lisans Makina Müh. Programı Selçuk Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Prof.Dr.Rahmi GÜÇLÜ Doğum Yeri ve Tarihi : Yozgat, 1962 Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Makina Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

AKTĐF KÜTLE SÖNÜMLEYĐCĐLĐ ÇOK SERBESTLĐK DERECELĐ BĐR YAPININ DEPREME KARŞI LQR KONTROLÜ

AKTĐF KÜTLE SÖNÜMLEYĐCĐLĐ ÇOK SERBESTLĐK DERECELĐ BĐR YAPININ DEPREME KARŞI LQR KONTROLÜ AKTĐF KÜTLE SÖNÜMLEYĐCĐLĐ ÇOK SERBESTLĐK DERECELĐ BĐR YAPININ DEPREME KARŞI LQR KONTROLÜ Nurkan Yağız*, Rahmi GÜÇLÜ** ve Đsmail YÜKSEK** *Đstanbul Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Avcılar, Đstanbul

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDATI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDATI SINIF-DÖNEM : 1. Sınıf - Güz DERS KODU MATH 101 PHYS 101 CHEM 101 MCE 101 MCE 103 ENG 101 TDL 101 Matematik I Calculus I Z 4 0 6 Fizik I Physics I Z 3 2 6 Genel Kimya General Chemistry Z 3 0 5 Makina Mühendisliğine

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Teknik Eğitim, Elektronik- Bilgisayar Eğitimi Marmara Üniversitesi.

Detaylı

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar)

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Mekatronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi, Çankaya Üniversitesi Akademik Dereceler 1981, Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR

ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR Yrd. Doç. Dr. Afşın Alper CERİT AKADEMİK GEÇMİŞİ Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü İmalat ve Konstrüksiyon Anabilim Dalı Adana Yolu Üzeri E-90 Karayolu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans. Görev Ünvanı Alan Görev Yeri Yıl Arş. Gör.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans. Görev Ünvanı Alan Görev Yeri Yıl Arş. Gör. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Asım Gökhan YETGİN 2. Doğum Tarihi : 1979-Kütahya 3. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. E-mail : gokhan.yetgin@dpu.edu.tr 5. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Elektrik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Hasan Karakul Doğum Tarihi : 04.05.1980 Unvanı : Yrd.Doç.Dr Öğrenim Durumu : Doktora (Üniversite) Çalıştığı Kurum :İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Teknik Eğitim Fakültesi, Makina Eğitimi. Fen Bilimleri Enstitüsü, Makina Eğitimi A.B.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Teknik Eğitim Fakültesi, Makina Eğitimi. Fen Bilimleri Enstitüsü, Makina Eğitimi A.B. ÖZGEÇMİŞ ADI SOYADI ÜNAVI : VOLKAN : KIRMACI : YRD. DOÇ. DR. UZMANLIK ALANI : Isı transferi, Isıtma, Soğutma, Doğalgaz, Havalandırma ve İklimlendirme sistemleri. ÖĞRENİM DURUMU Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Ad Soyad :Yrd.Doç:Dr.Hüseyin MUTLU Eğitim Durumu

ÖZGEÇMİŞ Ad Soyad :Yrd.Doç:Dr.Hüseyin MUTLU Eğitim Durumu ÖZGEÇMİŞ Ad Soyad :Yrd.Doç:Dr.Hüseyin MUTLU Eğitim Durumu 1. Lisans : Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Makina Mühendisliği, 1986 2.Yüksek Lisans: Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Kürşat Mustafa KARAOĞLAN. İletişim Bilgileri :, PK:, / İş Adresi. Telefon. : Mail. 2.

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Kürşat Mustafa KARAOĞLAN. İletişim Bilgileri :, PK:, / İş Adresi. Telefon. : Mail. 2. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Kürşat Mustafa KARAOĞLAN İletişim Bilgileri İş Adresi, PK, / Telefon Mail.Doğum Tarihi kkaraoglan@karabuk.edu.tr Doğum Yeri GAZİANTEP 3. Ünvanı Öğr.Gör.. ÖĞRENİM DURUMU Derece Mezun

Detaylı

2004 Üniversitesi Y. Lisans İnşaat Mühendisliği İzmir Yüksek 2008 Teknoloji Enstitüsü Doktora İnşaat Mühendisliği Ege Üniversitesi 2015

2004 Üniversitesi Y. Lisans İnşaat Mühendisliği İzmir Yüksek 2008 Teknoloji Enstitüsü Doktora İnşaat Mühendisliği Ege Üniversitesi 2015 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Eyyüb KARAKAN 2. Doğum Tarihi: 23.06.1980 3. Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Çukurova 2004 Üniversitesi Y. Lisans İzmir Yüksek

Detaylı

Arş. Gör Mehmet AYVAZ

Arş. Gör Mehmet AYVAZ Arş. Gör Mehmet AYVAZ ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği 00-00 Y. Lisans Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 00-00 Doktora

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR LİSTESİ Adı Soyadı: Nihal UZCAN ERATLI Doğum Tarihi: 27 Nisan 1962 Adres: İTÜ İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Maslak-İSTANBUL Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yüksek Lisans Tezi : Analysis and Control of Bipedal Human Locomotion Tez Danışmanı: Prof.Dr.Erol UYAR, Ağustos 2003

ÖZGEÇMİŞ. Yüksek Lisans Tezi : Analysis and Control of Bipedal Human Locomotion Tez Danışmanı: Prof.Dr.Erol UYAR, Ağustos 2003 ÖZGEÇMİŞ Ad Soyad : Özgün BAŞER Doğum Tarihi : 03.07.1978 Adres : İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Atatürk Organize Sanayii Bölgesi (A.O.S.B.) Mahallesi Havaalanı Caddesi,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: NURİ ERDEM Doğum Tarihi: 10.03.1971 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Harita Müh. Yıldız Teknik Üniversitesi 1995

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SANAL ARTIRILMIŞ VE AKILLI TEKNOLOJİLER (SAAT) LABORATUVARI SAAT Laboratuvarı Koordinatör: Yrd. Doç. Dr. Gazi Erkan BOSTANCI SAAT

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Kamile ŞANLI KULA İletişim Bilgileri : Ahi Evran Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Adres Matematik Bölümü, KIRŞEHİR

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Kamile ŞANLI KULA İletişim Bilgileri : Ahi Evran Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Adres Matematik Bölümü, KIRŞEHİR Resim ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Kamile ŞANLI KULA İletişim Bilgileri : Ahi Evran Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Adres Matematik Bölümü, KIRŞEHİR Telefon : 386 280 45 50 Mail : kskula@ahievran.edu.tr

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tolga DEMİRCAN. Akışkanlar dinamiğinde deneysel yöntemler

Yrd. Doç. Dr. Tolga DEMİRCAN. Akışkanlar dinamiğinde deneysel yöntemler Yrd. Doç. Dr. Tolga DEMİRCAN e-posta 2: tolgademircan@gmail.com Uzmanlık Alanları: Akışkanlar Mekaniği Sayısal Akışkanlar Dinamiği Akışkanlar dinamiğinde deneysel yöntemler Isı ve Kütle Transferi Termodinamik

Detaylı

Yrd. Doç. Dr.Yiğit Aksoy

Yrd. Doç. Dr.Yiğit Aksoy Yrd. Doç. Dr.Yiğit Aksoy ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği 00 Y. Lisans Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği 00 Doktora Celal

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans İşletme Atatürk Üniversitesi İşletme (MBA) (Pazarlama Yönetimi ve İşletme Yönetimi)

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans İşletme Atatürk Üniversitesi İşletme (MBA) (Pazarlama Yönetimi ve İşletme Yönetimi) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Burak KÜÇÜK 2. Doğum Tarihi: 06.11.1981 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Lisans İşletme Atatürk Üniversitesi 2003 Y. Lisans İşletme (MBA)

Detaylı

ÇALIŞTIĞI KURUMLAR Kurum Adı Görev Unvanı Yıllar Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu

ÇALIŞTIĞI KURUMLAR Kurum Adı Görev Unvanı Yıllar Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gürkan SOY ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Gazi Üniversitesi Talaşlı Üretim Öğretmenliği 007-0 Y. Lisans Gazi Üniversitesi Makine Eğitimi 0-0 Doktora Gazi Üniversitesi

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V3 DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2007 Y. Lisans Uygulamalı Matematik Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2007 Y. Lisans Uygulamalı Matematik Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sercan TURHAN 2. Doğum Tarihi: 03. 09. 1985 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2007 Y. Lisans Uygulamalı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5502 UZMANLIK

Detaylı

FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. YARIYIL:

FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. YARIYIL: 1. YARIYIL: ALINABİLMESİ İÇİN ADI T+U+L KREDİ 0010090001 Makine Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 2 0010090002 Bilgisayar Destekli Teknik Resim 1 3+1+0 3,5 6 0010090003 Temel Bilgi Teknolojisi 2+0+0 2 4 0010090004

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: HALİL ÖZDEMİR Doğum Tarihi:17.03.1977 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tekstil Mühendisliği Çukurova Üniversitesi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL MKM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Mehmet DEMĠRALP. 2. Doğum Tarihi : 02/01/1966. 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Mehmet DEMĠRALP. 2. Doğum Tarihi : 02/01/1966. 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Mehmet DEMĠRALP 2. Doğum Tarihi : 02/01/1966 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Derece Üniversite Alanı Yılı Lisans Gazi Üniversitesi Makine Eğ. Otomotiv AD 1989 Yüksek

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta Ders Kodu MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2016-2017 EĞİTİM PLANI Dersin Adı Kuramsal Uygulama Saat/Hafta Pratik/ Laboratuvar Yıl 1 / Yarıyıl 1 507001012006 Türk Dili I 2 0 0 2 2 2 Zorunlu 507001022006

Detaylı

Derece Alan Üniversite Fakülte/Enstitü Mez. Yılı Lisans Elektrik Müh. Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi 27.07.1987

Derece Alan Üniversite Fakülte/Enstitü Mez. Yılı Lisans Elektrik Müh. Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi 27.07.1987 1. ÖZGEÇMİŞ 1.1 Adı Soyadı: Mustafa NALBANTOĞLU 1.2 Doğum Yeri ve Tarihi: KIRIKHAN/HATAY 10.12.1965 1.3 Eğitimi: Derece Alan Üniversite Fakülte/Enstitü Mez. Yılı Lisans Elektrik Müh. Yıldız Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı :OSMAN AYTEKİN. 2. Doğum Tarihi :01.02.1970. 3. Unvanı :YRD.DOÇ.DR.

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı :OSMAN AYTEKİN. 2. Doğum Tarihi :01.02.1970. 3. Unvanı :YRD.DOÇ.DR. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :OSMAN AYTEKİN 2. Doğum Tarihi :01.02.1970 3. Unvanı :YRD.DOÇ.DR. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İNŞ. MÜH. GAZİANTEP ÜNİV. 1993 Y. Lisans İNŞ. MÜH. DUMLUPINAR

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM)

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) I. YARIYIL MAK1001 Matematik I 4 2 6 MAK1003 Fizik I 3 1 5 MAK1005 Genel Kimya 2 1 4 MAK1007 Lineer Cebir 3 0 3 MAK1009

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2+0+0 2 2 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 2+0+0 2 2

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2+0+0 2 2 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 2+0+0 2 2 1. YARIYIL 0010090001 0010090002 0010090003 ADI T+U+L KREDİ Makine Mühendisliğine Giriş Bilgisayar Destekli Teknik Resim 1 Temel Bilgi Teknolojisi 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 0010090004 İngilizce 1 0010090005

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi 1975 Elektrik Müh. Yıldız Teknik Üniversitesi 1978 Elektrik Yük. Müh. Yıldız Teknik Üniversitesi 1985 Doktor

Yıldız Teknik Üniversitesi 1975 Elektrik Müh. Yıldız Teknik Üniversitesi 1978 Elektrik Yük. Müh. Yıldız Teknik Üniversitesi 1985 Doktor ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : FAHRETTİN ARSLAN Doğu Tarihi : 04 NİSAN 1954 Doğum Yeri : BATMAN Ünvanı : Prof. Dr. Yabancı Dili : İngilizce Medeni Hali : Evli 3 çocuklu Adresi : İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mustafa BOZDEMİR Doğum Tarihi: 01 Ocak 1973 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans TEF Makine Eğitimi Bölümü Gazi Üniversitesi 1994

Detaylı

BAHAR YARIYILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF DERS PROGRAMI (TÜRKÇE)

BAHAR YARIYILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF DERS PROGRAMI (TÜRKÇE) 0-0 BAHAR YARIYILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. SINIF DERS PROGRAMI (TÜRKÇE) Fizik (Grup ) 0.0 0.0 A A Arş.Gör. Dr.Boğaç BİLGİÇ 0. 0. A Fizik (Grup ) A 0.0.0 A Fizik (Grup ) A..0.0.00.0..00.0 A Öğr.Gör.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ ve YAYINLAR LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ ve YAYINLAR LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ve YAYINLAR LİSTESİ 1. Adı Soyadı............. : Hatice ( KIRIMLI ) SEZGİN 2. Doğum Tarihi............ : 11 Haziran 1959 3. Ünvanı................. : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu :

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: SADETTİN ORHAN Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Makine Mühendisliği Selçuk Üniversitesi 1992 Y. Lisans Makine Mühendisliği

Detaylı

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi 2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 ZORUNLU MM 101 GENEL MATEMATİK-I 3 0 3 5 ZORUNLU MM 103 LİNEER

Detaylı

Halil NOHUTCU. EĞİTİM MEZUNİYET YILI BÖLÜM ÜNİVERSİTE LİSANS 1992 İnşaat Mühendisliği

Halil NOHUTCU. EĞİTİM MEZUNİYET YILI BÖLÜM ÜNİVERSİTE LİSANS 1992 İnşaat Mühendisliği ÖZGEÇMİŞ BİLGİ FORMU ADI SOYADI Halil NOHUTCU ÜNVANI Yrd.Doç.Dr. TELEFON NO +90 2362412141 SIP TELEFON NO 2073 FAX +90 2362412143 E-MAİL halil.nohutcu@bayar.edu.tr WEB SAYFASI YABANCI DİL İngilizce EĞİTİM

Detaylı

E. Özkaya, Değişik sınır şartlarına sahip kütle kiriş sistemlerinin nonlineer titreşimleri, Celal

E. Özkaya, Değişik sınır şartlarına sahip kütle kiriş sistemlerinin nonlineer titreşimleri, Celal Prof.Erdoğan ÖZKAYA ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Yıllar Lisans Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği 99 Y. Lisans Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği 99 Doktora Dokuz

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 MM 105 FİZİK-I

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI MKM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI MKM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6602 TEZ

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V2 DERS PLANI (2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

Prof. Dr. Hakan BOYACI

Prof. Dr. Hakan BOYACI Prof. Dr. Hakan BOYACI ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Yıllar Lisans Makine Mühendisliği Boğaziçi 990 Y. Lisans Nükleer Mühendislik / İstanbul Teknik Nükleer Bilimler ABD Nükleer Enerji

Detaylı

BAHAR YARIYILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF DERS PROGRAMI (TÜRKÇE)

BAHAR YARIYILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF DERS PROGRAMI (TÜRKÇE) 0-0 BAHAR YARIYILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. SINIF DERS PROGRAMI (TÜRKÇE) Fizik (Grup ) 0.0 0.0 A Arş.Gör. Dr.Boğaç BİLGİÇ 0. 0. Fizik (Grup ) A 0.0.0 Fizik (Grup ) A..0.0.00.0. Fizik Lab. (Grup ).00.0

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 13 MM 105

Detaylı

MAK 401 MAKİNA PROJE DERSİ KONULARI. Prof. Dr. Erdem KOÇ. Doç. Dr. Hakan ÖZCAN

MAK 401 MAKİNA PROJE DERSİ KONULARI. Prof. Dr. Erdem KOÇ. Doç. Dr. Hakan ÖZCAN MAK 401 MAKİNA PROJE DERSİ KONULARI Not: Ders konuları seçilirken aşağıda belirtilen formun doldurulup bölüm sekreterliğine verilmesi gerekmektedir. Prof. Dr. Erdem KOÇ Konu Rüzgar Türbinlerinde Kanat

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ BELGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ BELGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ BELGESİ KİMLİK VE İLETİŞİM BİLGİLERİ Unvanı Adı Soyadı E posta Prof. Dr. Erhan ATA erhan.ata@dpu.edu.tr Telefon 507 7631676 Dumlupınar Ün. Evliya Çelebi Yerleşkesi

Detaylı

Doç. Dr. Buket OKUTAN BABA

Doç. Dr. Buket OKUTAN BABA Doç. Dr. Buket OKUTAN BABA ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Lisans Cumhuriyet Makine Mühendisliği 987-99 Y. Lisans Cumhuriyet Makine Mühendisliği 994-996 Doktora Dokuz Eylül Makine Mühendisliği

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (Y.L.) PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (Y.L.) PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (Y.L.) PROGRAMI -5 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU Ders Kodu Bim Kodu Ders Adı Türkçe Ders Adı İngilizce Dersin Dönemi T Snf Açıl.Dönem

Detaylı

MUSTAFA ATAKAN AKAR YARDIMCI DOÇENT

MUSTAFA ATAKAN AKAR YARDIMCI DOÇENT MUSTAFA ATAKAN AKAR ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 24.03.2015 Adres Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Otomotiv Mühendsiliği Bölümü Telefon E-posta 3223386060-2727 aakar@cu.edu.tr Doğum

Detaylı

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız?

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Lisansüstü Eğitiminizi Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1990 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1994

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2017-2018 EĞİTİM PLANI Ders Kodu Dersin Adı Kuramsal Uygulama Saat/Hafta Pratik/ Laboratuvar Yıl 1 / Yarıyıl 1 507001012006 Türk Dili I 2 0 0 2 2 2 Zorunlu 507001022006

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. ÖĞRENİM DURUMU Derece Mezun Olunan Alan Üniversite Yıl. Lisans Bilgisayar Mühendisliği SELÇUK ÜNİVERSİTESİ June 1905

ÖZGEÇMİŞ. 4. ÖĞRENİM DURUMU Derece Mezun Olunan Alan Üniversite Yıl. Lisans Bilgisayar Mühendisliği SELÇUK ÜNİVERSİTESİ June 1905 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Kürşat Mustafa KARAOĞLAN İletişim Bilgileri İş Adresi : Eskipazar M.Y.O. Telefon : Mail : kursatkaraoglan@gmail.com.doğum Yeri : Gaziantep 3. Ünvanı : Öğr.Gör. 4. ÖĞRENİM DURUMU

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V4 DERS PLANI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN) 1.Sınıf / Güz

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 14-15 EĞİTİM PLANI Ders Kodu Dersin Adı Saat/Hafta Kuramsal Uygulama Pratik/ Laboratuvar Toplam AKTS Dersin Türü Yıl 1 / Yarıyıl 1 57116 Türk Dili I 5716

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı

Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı 1. Yarıyıl FIZ1001 Fizik 1 Temel Bilimler 3 0 2 4 5 - MAK1051 Bilgisayar Destekli Teknik Resim Meslek Dersi 2 2 0 3 5 - MAK1061 Temel Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

MAK1002 STATİK Zorunlu YAD112 YABANCI DİL II (ALMANCA) Zorunlu

MAK1002 STATİK Zorunlu YAD112 YABANCI DİL II (ALMANCA) Zorunlu Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği 1. Yarıyıl Dersleri MAT1071 MATEMATİK I Zorunlu 3 2.00 0 6.00 MAK1005 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMAYA GİRİŞ Zorunlu 2 0.00 1 4.00 MAK1001 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN. Doğum Tarihi: 8.Ağustos.98. Unvanı: Yrd. Doç. Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Selçuk Üniversitesi 98 Y. Lisans Mimarlık Gazi Üniversitesi

Detaylı

Öğr.Gör. H. Zeki DİRİL

Öğr.Gör. H. Zeki DİRİL Öğr.Gör. H. Zeki DİRİL BÖLÜMÜ Makine DOĞUM TARİHİ.06.960 TELEFON NO 0236 234 44 6 FAKS 0236 234 44 5 E-POSTA hzekidiril@gmail.com YABANCI DİL İngilizce EĞİTİM Mezuniyet Yılı Üniversite Bölümü ÖN LİSANS

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl 1. Adı Soyadı : Atınç YILMAZ 2. Doğum Tarihi : 01/05/1983 3. Unvanı : Dr.Öğr.Üyesi 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar Mühendisliği Haliç Üniversitesi 2005 (Burslu)

Detaylı

KONTROL VE OTOMASYON MÜH. BÖLÜMÜ

KONTROL VE OTOMASYON MÜH. BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON MÜH. BÖLÜMÜ http://www.kontrol.itu.edu.tr İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK FAKÜLTESİ KONTROL ve OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ NEDİR Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği; elektrik,

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN AKTS KODU ÖN ŞARTLAR 1,2. (ECTS) 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik Resim I 4 4+1+0 4,5 5 TOPLAM KREDİ 20,5 30. Ek-3.

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN AKTS KODU ÖN ŞARTLAR 1,2. (ECTS) 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik Resim I 4 4+1+0 4,5 5 TOPLAM KREDİ 20,5 30. Ek-3. Ek-3.a T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ 1. SINIF 1.YARIYIL

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Arif Ankaralı Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Makina Müh. Bölümü Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1988 Y. Lisans Makina Müh. Programı Selçuk Üniversitesi

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN 1.Sınıf / Güz Dönemi FIZ-137 KIM-607 Fizik

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

DOÇ. DR. ÇETİN YILMAZ

DOÇ. DR. ÇETİN YILMAZ DOÇ. DR. ÇETİN YILMAZ KİŞİSEL BİLGİLER İş Adresi : Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü 34342 Bebek, İstanbul Telefon : +90-212-359-6436 Faks: +90-212-287-2456 E-posta: cetin.yilmaz@boun.edu.tr

Detaylı

Sıvı Depolarının Statik ve Dinamik Hesapları

Sıvı Depolarının Statik ve Dinamik Hesapları Sıvı Depolarının Statik ve Dinamik Hesapları Bu konuda yapmış olduğumuz yayınlardan derlenen ön bilgiler ve bunların listesi aşağıda sunulmaktadır. Bu başlık altında depoların pratik hesaplarına ilişkin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos.1958 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Selçuk Üniversitesi 1985 Y. Lisans Mimarlık

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI Programa Kabul Lisansüstü Danışmanı nın belirlenmesi Kayıt Tez Danışmanı Tez Konusu 1. Yarıyıl Ders 2. Yarıyıl Ders Tez Danışmanı ve Tez Konusu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Makine Dinamiği A.B.D. Ferrara Üniversitesi / İtalya 2012

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Makine Dinamiği A.B.D. Ferrara Üniversitesi / İtalya 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Salih Seçkin Erol e-mail: sserol@kilis.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 1976 3. Unvanı: Makine Mühendisliği Bilim Doktoru 4. Yabancı Dil: İngilizce (KPDS: 86,25 2012 İlkbahar) ; (IELTS-Akademik:

Detaylı

Doç. Dr. Raşit ATA. ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Yıllar Lisans Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1987-1991

Doç. Dr. Raşit ATA. ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Yıllar Lisans Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1987-1991 Doç. Dr. Raşit ATA ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Yıllar Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 987-99 Y. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği A.B.D. Elektrik Programı

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015 %25 V1 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFTAN İTİBAREN) Açıklama:

Detaylı

Sponsorlar için detaylı bilgi, ekte sunulan Sponsor Başvuru Dosyası nda yer almaktadır.

Sponsorlar için detaylı bilgi, ekte sunulan Sponsor Başvuru Dosyası nda yer almaktadır. TOK 2014 OTOMATİK KONTROL ULUSAL TOPLANTISI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İZMİT Sayın Yetkili, Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi nin kararıyla Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı ve Sergisi 2014 (TOK 2014), Kocaeli

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V5 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ve ÜST SINIFLAR) Açıklama:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 80000 Osmaniye/Türkiye Telefon : 03288251818/3688 Faks : 03288251866

ÖZGEÇMİŞ. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 80000 Osmaniye/Türkiye Telefon : 03288251818/3688 Faks : 03288251866 Doç. Dr. ÖNDER KAŞKA Doğum Yılı: 1975 Yazışma Adresi : ÖZGEÇMİŞ Makine Mühendisliği Bölümü 80000 Osmaniye/ Telefon : 03288251818/3688 Faks : 03288251866 e-posta : EĞİTİM BİLGİLERİ onderkaska@osmaniye.edu.tr

Detaylı

Misyon Yönetim Eğitim Başlıca Araştırma ve İnceleme Konuları Bilimsel Çalışmalar Bölüm Faaliyetleri Araştırma sistematiğine sahip Araştırmalarını dışlaştırabilen ve savunabilen Deneysel ve teorik modelleme

Detaylı

SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ

SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi: Nonlinear Dynamical State Feedback Design for Tracking and Chaotification. Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi: Nonlinear Dynamical State Feedback Design for Tracking and Chaotification. Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: SAVAŞ ŞAHİN Öğrenim Durumu: DOKTORA Tel: +90.232.3293535 / 3713 E-posta: phd.savas.sahin@gmail.com savas.sahin@ikc.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Elektronik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı Soyadı: Rüştü Uçan Doğum Tarihi:.04.04.1956 Ünvanı: Yrd.Doç..Dr. 4.Öğrenim Durumu ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Makine Müh. İstanbul Müh.Mim.Akademisi 1979 Y. Lisans Makine Müh. İstanbul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi: Nonlinear Dynamical State Feedback Design for Tracking and Chaotification. Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi: Nonlinear Dynamical State Feedback Design for Tracking and Chaotification. Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: SAVAŞ ŞAHİN Öğrenim Durumu: DOKTORA Tel: +90.555.7426731 E-posta: phd.savas.sahin@gmail.com Öğrenim Durumu: savas.sahin@ikc.edu.tr Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Elektronik ve Haberleşme

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ SAYFA:1/5 1 MAK000 İNGİLİZCE(HAZIRLIK) 0 0 0 0 I. YARIYIL DERSLERİ 2 MAK1001 MATEMATİK I Zorunlu 4 2 5 6 3 MAK1003 FİZİK I Zorunlu 3 1 4 5 4 MAK1005 GENEL KİMYA Zorunlu 2 1 3 4 5 MAK1007 LİNEER CEBİR Zorunlu

Detaylı

FATMA KANCA. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Matematik Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yüksek Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2004

FATMA KANCA. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Matematik Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yüksek Lisans Matematik Kocaeli Üniversitesi 2004 FATMA KANCA EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Matematik Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2011 Yüksek Lisans Matematik Kocaeli 2004 Lisans Matematik Kocaeli 2001 AKADEMİK UNVANLAR Kurum/Kuruluş

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : :

ÖZGEÇMİŞ. : : 1. Adı Soyadı : Fatma Zehra DOĞRU ÖZGEÇMİŞ Adres Telefon E-posta : Giresun Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri Bölümü, GİRESUN : 04543105411 : fatma.dogru@giresun.edu.tr 2. Doğum

Detaylı

Doç.Dr. M. Mengüç Öner Işık Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü oner@isikun.edu.tr

Doç.Dr. M. Mengüç Öner Işık Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü oner@isikun.edu.tr Doç.Dr. M. Mengüç Öner Işık Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü oner@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : Mustafa Mengüç ÖNER 2. Doğum Tarihi : 01.02.1977 3. Unvanı : Doçent Dr. 4. Öğrenim Durumu : ÖĞRENİM

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Seda KIRMACI ARABACI

Dr. Öğr. Üyesi Seda KIRMACI ARABACI Dr. Öğr. Üyesi Seda KIRMACI ARABACI Adres Telefon Faks e-posta İLETİŞİM BİLGİLERİ Celal Bayar Üniversitesi,, Makine Müh. Bölümü, Muradiye, Manisa 36 0 3 77 36 4 43 seda.kirmaci@cbu.edu.tr Web sayfası ÖĞRENİM

Detaylı