DR. SAMĠ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞĠTĠM VE ARAġTIRMA HASTANESĠ. ORGANĠZASYON ġemasi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DR. SAMĠ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞĠTĠM VE ARAġTIRMA HASTANESĠ. ORGANĠZASYON ġemasi"

Transkript

1 Hastane Yöneticisi V. Uz. Dr. Eyüp SARI BaĢhekim Yardımcıları Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Hasta Hizmetleri Ve Sağlık Otelciliği Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürlüğü BaĢhekim Yardımcıları BaĢhekim Yardımcıları Filiz BOZDEVECĠ Ferhat DEĞĠRMENCĠ Oktay ARSLAN Uz. Dr. Eyüp SARI Uz. Dr. Cihan DÖĞER Müdür Yardımcısı Müdür Yardımcısı Müdür Yardımcısı BaĢhekim Yardımcıları BaĢhekim Yardımcıları Gülnur ÇOBAN Ahmet ÖZTÜRK Ayberk ZENGĠN Uz. Dr. Ahmet ÖRNEK Uz. Dr. Seyfettin YEġĠLBOYA Müdür Yardımcısı Müdür Yardımcısı BaĢhekim Yardımcıları BaĢhekim Yardımcıları Ebru ATĠK Sibel ÖZTÜRK Uz. Dr. Celal TÜTÜNCÜ Uz. Dr. Çağanay SOYSAL Müdür Yardımcısı Mustafa AVġAR

2 GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HASTANE YÖNETĠCĠSĠ: Amir Ve Üst Amirler: Genel Sekreter Görev Devri: BaĢhekim Yardımcısı Görev Amacı: DR. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Eğitim Ve AraĢtırma Hastanesini yönetmek. Temel ĠĢ Ve Sorumluluklar: Hasta ve çalıģan hakları, güvenliği, memnuniyeti ile sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin geliģtirilmesinden ve sağlık tesislerinin yönetiminden sorumludur. Yetkiler: Kamu hastaneleri birliklerinde görevli idareciler belirlenmiģ görev, yetki ve sorumlulukları ile birlikte, Kurumca yürürlüğe konulacak tebliğ, genelge, genel yazı ve sair yazılı emir ve talimatnameler ile belirlenecek olan görevleri de ifa etmekle yükümlüdür. 663 sayılı Kanun Hükmünde kararnamenin 30 uncu maddesinin 4 üncü fıkrası kapsamında birlik ve hastanelerdeki yönetim görevinin tek kiģiye verildiği hallerde, ilgili personel sözleģme imzaladığı pozisyon ile birlikte kendisine tevdi olunan diğer görevlere ait yükümlülükleri yerine getirir ve yetkileri kullanır. Bakanlık, Kurum ve Birlik sekreterliği tarafından belirlenen kalite ve hizmet standartlarına uygun olarak, sağlık hizmetini etkin ve verimli sunmak, bu konuda gerekli çalıģmaları yürütmek, standartlara uygunluğu ölçmek, değerlendirmek ve gerekli eğitimleri planlayarak uygulamak. Mevzuatı yakından takip ederek düzenlemeleri süratle uygulamaya koymak, sağlık tesisinde çalıģanlara karģı Ģiddet konusunda gerekli tedbirleri almak, bu konudaki Bakanlığın beyaz kod gibi uygulamaların takibini yapmak, gerektiğinde hukuki korunma yollarının kullanılabilmesi amacıyla tedbirler almak. Tıbbi hizmetlerin sunumu için gerekli olan kaynaklarının zamanında ve ihtiyaçlara uygun olarak karģılanması amacıyla gerekli tedbirleri almak, ihtiyaç planlamalarını yaparak, temini için gerekli çalıģmaları yürütmek.

3 Kurum tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda performans değerlendirmesini yaparak, bu değerlendirmeye esas bilgilerin zamanında, eksiksiz ve doğru olarak Genel Sekreterliğe verilmesini sağlamak. Sağlık tesislerindeki cihazların etkin kullanımını sağlamak, yenileme, tamir, bakım ve kalibrasyonlarının yapılmasını sağlamak, atıl kapasite oluģmasını engellemek. Tıbbi hizmet ve tıbbi cihaz alımları ile ilgili ihtiyaç programlarının sağlık tesisi düzeyinde tespit ve planlanmasını yaparak teknik Ģartnamelerin hazırlanması ve benzeri iģlemler için gerekli süreçleri yürütmek. Ağız ve diģ sağlığı tarama hizmetleri, koruyucu hizmetleri ile ilgili olarak diğer sağlık tesis ve kurumlar ile koordinasyonu kurmak, bu hizmetlerin geliģmesine yönelik faaliyetleri planlamak ve yürütülmesini sağlamak. Olağan üstü hallerde uygulanmak üzere hazırlanan acil afet planlarının organizasyonunu ve ilgili birimlerle koordinasyonunu sağlamak. Sağlık tesisinde staj alan öğrencilerin stajlarını yapmaları için gerekli düzenlemeleri planlamak, uygulaması ile denetimini yapmak. Bütçe ve yatırım tekliflerini hazırlayarak Genel Sekreterliğe sunmak. Genel Sekreter tarafından verilen diğer görevleri yapmak. BAġHEKĠM YARDIMCISI: Amir Ve Üst Amirler: Hastane Yöneticisi Görev Devri: BaĢhekim Yardımcısı Görev Amacı: TeĢhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlamak. Temel ĠĢ Ve Sorumluluklar: Hasta ve ÇalıĢan hakları ile güvenliği mevzuatı doğrultusunda, kanıta dayalı tıp, akılcı ilaç kullanımı, tıp etiği ilkeleri esas olmak üzere tıbbi hizmetlerin yürütülmesinden sorumludur. Yetkiler: Kamu hastaneleri birliklerinde görevli idareciler belirlenmiģ görev, yetki ve sorumlulukları ile birlikte, Kurumca yürürlüğe konulacak tebliğ, genelge, genel yazı ve sair yazılı emir ve talimatnameler ile belirlenecek olan görevleri de ifa etmekle yükümlüdür.

4 Tedavinin etkinliği ve hizmetlerin verimliliğine yönelik izleme, değerlendirme yapıp faaliyet raporu düzenlemek. Tıbbi hizmetlere yönelik kurul, konsey, komite ve komisyonların çalıģma düzen ve usullerini belirlemek. Tıbbi hizmetlerin, sağlık tesisinin hizmet rolüne uygun olarak sunulması için hedef ve stratejileri belirlemek, kısa, orta ve uzun dönem planlamalarını yaparak hastane yöneticisinin onayına sunmak. Tıbbi hizmet sunumu kapsamındaki uygulamaları izlemek, sonuçlarını değerlendirmek, gerektiğinde müdahale etmek ve sağlık hizmet sunumu için gerekli olan malzeme ve cihazların planlama ve ihtiyaç tespitini yaparak hastane yöneticisine bildirmek. Sağlık tesisinde verilen tıbbi hizmetlerle ilgili verilerin, aylık performans ve faaliyet raporlarının usulüne uygun olarak zamanında, doğru ve noksansız olarak hastane yöneticisine aktarılmasını sağlamak. Acil servis, yoğun bakım, perinatal merkez, organ ve doku nakli merkezleri, travma merkezleri, onkoloji, kalp-damar cerrahi, anjiyografi, üremeye yardımcı tedavi merkezleri gibi özellikli planlama gerektiren tıbbi hizmet birimlerinin sağlık tesisi için belirlenmiģ planlamalara uygun olarak hizmet rolünün gerektirdiği seviye ve kapasitede hizmet vermesini sağlamak. Evde sağlık, toplum ruh sağlığı, palyatif bakım, rehabilitasyon hizmetleri gibi toplum temelli tıbbi hizmetlerin etkin bir Ģekilde sunumunu sağlamak. Hastanelerdeki enfeksiyon kontrol komitesini kurmak, raporlarını inceleyerek, hastane enfeksiyonunun engellenmesi ile ilgili gerekli tedbirleri alınmasını sağlamak. Ağız ve diģ sağlığı tarama ve koruyucu hizmetlerin verilmesini sağlamak ve takip etmek. Sağlık tesisinde verilen tıbbi hizmetlerin hasta ve çalıģan hakları ile güvenliği, tıbbi etik ilke ve esaslarına göre yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak. Görev alanındaki personelin; Hizmet içi eğitimlerini planlamak ve uygulamak. Nöbet, çalıģma programı ve personel uyumunu düzenlemek için gerekli tedbirleri almak.

5 Hizmetin aksatılmadan sürdürülebilmesine yönelik birim içerisinde yetkilerini belirleyip, takip ve kontrolünü sağlamak. Planlanması, yer değiģikliği, görevlendirme gibi iģlemlerini hastane yöneticisinin onayını alarak yürütmek. Hastane yöneticisi tarafından verilen diğer görevleri yapmak. SAĞLIK BAKIM HĠZMETLERĠ MÜDÜRÜ: Amir Ve Üst Amirler: Hastane Yöneticisi Görev Devri: 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından; müdür ve yardımcıları hastane yöneticisi tarafından kendilerine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından imza yetkisine haizdir. Görev Amacı: Sağlık bakım hizmetlerinin planlanması, etkin ve verimli hizmet sunulması Temel ĠĢ Ve Sorumluluklar: Sağlık bakım hizmetleri; sağlık tesisine baģvuran hastaların kabulünden ayrılıģ iģlemleri tamamlanana kadar geçen süre içerisinde, müdavi hekimin teģhis, tedavi ve rehabilitasyon hususlarındaki direktifleri dikkate alınarak hasta ve çalıģan hakları, güvenliği ile memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde sunulan hizmetler ile hastanın nakli, sosyal destek sağlanması, hizmete eriģiminin kolaylaģtırılmasını sağlamaya yönelik sunulan hizmetlerin bütünüdür. Yetkiler: Kamu hastaneleri birliklerinde görevli idareciler belirlenmiģ görev, yetki ve sorumlulukları ile birlikte, Kurumca yürürlüğe konulacak tebliğ, genelge, genel yazı ve sair yazılı emir ve talimatnameler ile belirlenecek olan görevleri de ifa etmekle yükümlüdür. Sağlık bakım hizmetlerinin planlanması, etkin ve verimli hizmet sunulması, kendisine bağlı birimler ve ilgili diğer birimler ile iģbirliği ve uyum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak. Hasta bakım hizmetlerinde çalıģan personelin görev yerlerini hastane yöneticisinin onayını alarak planlamak. Sağlık bakım hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için her türlü ilaç, tıbbi sarf, malzeme ve cihazların yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır olarak bulundurulmasını sağlamak.

6 Ġlaç ve malzemelerin güvenli Ģekilde kullanımını, takibini, saklanmasını, korunmasını ve kayıtlarının düzenli bir Ģekilde tutulmasını sağlamak. Tıbbi iģlemler ve bakım hizmetlerinde kullanılan araç, gereçlerin, kullanım öncesi ve sonrası sterilizasyon ve dezenfeksiyonu iģlemlerinin yapılmasını ve denetlenmesini yapmak. Kurum politikaları doğrultusunda hasta bakım hizmetlerinde çalıģan personelin performans ve verimliliğini değerlendirerek, verimliliği arttırmaya yönelik tedbirler almak. Kurum politikaları doğrultusunda ilgili personelin hizmet içi ve uyum eğitim programlarının takibi, değerlendirmesi, geliģtirilmesi ve denetlenmesi iģlemlerini yürütmek. Sağlık tesisinin tıbbi hizmet alanlarının temizliği, yemek sunum hizmetleri, refakatçi ve ziyaretçi uygulamalarını idari ve mali hizmetler müdürü ile birlikte planlamak. Sağlık bakım hizmetleri ile ilgili alanlardaki mefruģatın ve demirbaģların kullanıma uygunluğu, temizlik kalitesi, niteliği, iç düzenleme ve uyumunun takibini yapmak. Hastane yöneticisi tarafından verilen görevleri yerine getirmek. ĠDARĠ VE MALĠ ĠġLER MÜDÜRÜ: Amir Ve Üst Amirler: Hastane Yöneticisi Görev Devri: 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından; müdür ve yardımcıları hastane yöneticisi tarafından kendilerine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından imza yetkisine haizdir. Görev Amacı: Ġdari ve mali hizmetlerin planlanması, etkin ve verimli sunulmasını sağlamak Temel ĠĢ Ve Sorumluluklar: DR. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Eğitim Ve AraĢtırma Hastanesinde sağlık hizmeti sunan personelin hizmetlerini kolaylaģtırmak amacıyla sunulan, insan kaynakları, özlük, genel evrak, arģiv, atık hizmetleri, temizlik, mutfak, güvenlik ve afet planlaması, teknik destek ve

7 sağlık tesisinin türüne uygun olarak bütçe ve muhasebe, raporlama, malî kontrol, akılcı malzeme yönetimi ve tedarik, muayene kabul ve stok yönetimi gibi hizmetleri yerine getirmekle görevlidir. Yetkiler: Kamu hastaneleri birliklerinde görevli idareciler belirlenmiģ görev, yetki ve sorumlulukları ile birlikte, Kurumca yürürlüğe konulacak tebliğ, genelge, genel yazı ve sair yazılı emir ve talimatnameler ile belirlenecek olan görevleri de ifa etmekle yükümlüdür. Ġdari ve mali hizmetlerin planlanması, etkin ve verimli sunulması, kendisine bağlı birimler ve ilgili diğer birimler ile iģbirliği ve uyum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak. Hizmetin aksatılmadan sürdürülebilmesi için personel ile her türlü malzeme ve cihazların yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır olarak bulundurulmasını ve takibini sağlamak. Mahiyetindeki personelin yetkilerini, uyumunu ve çalıģma düzenini belirleyip, eğitimli ve sertifikalı personelin çalıģma yerlerini aldıkları eğitimler doğrultusunda planlamak. Sağlık tesisindeki her türlü cihaz ve eģyaların düzenli olarak kontrol edilerek, bakım ve kalibrasyonlarının yapılıp, kayıtların tutulması, hazır ve çalıģır durumda bulundurulması ile binaların tadilat, bakım ve onarımlarının zamanında yapılması için gerekli tedbirleri almak ve yapılan çalıģmaları denetlemek. Gerekli her türlü ilaç, tıbbi cihaz, laboratuar malzemelerinin yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır olarak bulundurulmasını, eksik bulunan malzemelerin zamanında ve yeteri miktarda talep edilmesini sağlayarak, temini için gerekli hazırlıkları yürütmek. Deprem ve yangın gibi doğal afetlere karģı acil yardım ve güvenlik hizmetleri kapsamında sağlık tesisinde gerekli her türlü emniyet tedbirlerini alıp, deprem ve yangın tatbikatlarının yapılması çalıģmalarını yürütmek. ArĢiv hizmetlerini planlamak, uygulamak ve denetlemek.

8 Sağlık tesisi bilgi sistemlerinin alt yapı, donanım ve yazılım hizmetlerinin iģbirliği ve uyum içerisinde yürütülmesini ve her an çalıģır halde bulundurulmasını sağlamak. Sağlık tesisi içerisinde görev yeri ve değiģikliklerini kayıt altına alıp, personelin her türlü özlük iģleri, evrak yönetim hizmetleri ve sağlık tesisi faaliyetlerine ait aylık raporların hastane yöneticiliğine zamanında ve doğru olarak bildirimi için gerekli tedbirleri almak ve kontrolünü yapmak. Sağlık tesisinde satın alma, taģınır, bakım ve onarım, ulaģım, kütüphane, tıbbi fotoğrafhane, iletiģim, kuaförlük, bahçe ve çevre düzenlemesi, terzihane, morg ve otopark gibi hizmetlerin yürütülmesini sağlamak. Sağlık tesisi bütçesini hazırlayarak hastane yöneticisinin onayına sunmak. Gelir ve gider gerçekleģme iģ ve iģlemlerini yürütmek. Sağlık tesisinin tüketime yönelik ihtiyaçlarının hizmet sunumu için hazır bulundurulması amacıyla etkin stok yönetimini sağlamak, taģınır mal mevzuatına göre stok kayıtlarının ilgili sistemlerden günlük düzenli olarak takibini yapmak ve verilerin güncel tutulmasını sağlamak. Sağlık tesisinin tüketime yönelik ihtiyaçlarının hizmet birim maliyetlerinin, klinik tabanlı fayda maliyet analizinin, hizmet üretim ve genel iģletme giderlerine iliģkin sabit ve değiģken maliyetlerin hesaplanmasına yönelik gerekli çalıģmaları yapmak ve buna iliģkin istatistikî verilerin dokümantasyonunu sağlayarak ilgili birimlerin bu verilere ulaģması için gerekli tedbirleri almak. Satın almalarda hizmet birim maliyetlerinin, verilen sağlık hizmetini aksatmayacak Ģekilde sabit ve değiģken giderlerin düģürülmesi için gerekli çalıģmaları yapmak. Görev alanı ile ilgili kaynakların verimli kullanılmasına yönelik çalıģmalar yürütmek. Hasta ve çalıģan konforu ile çevre korumaya yönelik tedbirleri almak ve uygulamak. Refakat hizmeti, temizlik, yemek, hasta bakımı, karģılama ve yönlendirme hizmeti gibi hasta ve hasta yakını memnuniyetini artırmak amaçlı sağlık otelciliği hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak.

9 Hastane yöneticisi tarafından verilen diğer görevleri yapmak HASTA HĠZMETLERĠ VE SAĞLIK OTELCĠLĠĞĠ MÜDÜRÜ: Amir Ve Üst Amirler: Hastane Yöneticisi Görev Devri: 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından; müdür ve yardımcıları hastane yöneticisi tarafından kendilerine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından imza yetkisine haizdir. Görev Amacı: Hasta hizmetleri ve otelcilik hizmetlerinin planlanması, etkin ve verimli sunulmasını sağlamak Temel ĠĢ Ve Sorumluluklar: DR. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Eğitim Ve AraĢtırma Hastanesinde sağlık hizmeti sunan personelin hizmetlerini kolaylaģtırmak amacıyla sunulan, insan kaynakları, özlük, genel evrak, arģiv, atık hizmetleri, temizlik, mutfak, güvenlik ve afet planlaması, teknik destek ve sağlık tesisinin türüne uygun olarak bütçe ve muhasebe, raporlama, malî kontrol, akılcı malzeme yönetimi ve tedarik, muayene kabul ve stok yönetimi gibi hizmetleri yerine getirmekle görevlidir. Yetkiler: Temizlik, yemek, güvenlik, çamaģırhane, hasta karģılama gibi alanlarda çalıģan personelin niteliklerini belirlemek. Hizmet alımı ile çalıģan personelin eğitim programlarını yapmak yönetmek ve kontrol etmek. Hasta ve çalıģan memnuniyetini artırmak amaçlı (temizlik, yemek, kantin, karģılama, vale, güvenlik vb hizmetler) sağlık otelciliği hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak. Otelcilik hizmetleri kapsamında kullanılacak olan malzeme, ekipman ve cihazların özelliklerini belirlemek, yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır bulundurulması için ilgili birimleri bilgilendirmek ve kontrolünü sağlamak. Görev alanıyla ilgili olmak üzere; hizmet alımı ile yaptırılan iģlerin teknik Ģartnameye uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlemek. Hasta ve çalıģan güvenliğini sağlayabilmek için ilgili birimlerle iģbirliği yapmak.

10 Bakanlık ve Kurum tarafından belirlenen kalite standartlarının uygulanmasını,sürekliliğini ve geliģtirilmesini sağlamak. Hizmet alımı ile çalıģan personelin belirli periyotlarla yapması gereken iģ talimatlarını hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak, çalıģma Ģartlarını ve hak takibini yapmak. Sağlık tesisinin tüm dıģ mekanla ilgili (Otopark, Meydan, Park, Bahçe vb ) düzenlemelerin takibini yapmak. Sağlık tesisinin tüm iç mekan düzenlemelerinin kalite standartlarına uygun, ergonomik olarak düzenlenmesini sağlamak. Ortamda bulunan ses düzeyi, ıģık, sıcaklık, havalandırma gibi çevresel uyaranları kontrol ederek uygun hale getirilmesi için ilgili birimleri uyarmak. Yemek sunum saatlerini, refakatçi ve ziyaretçi uygulamalarını planlamak. ÇamaĢırhane hizmetlerinin uygun Ģekilde verilmesini sağlamak. Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi olan hastanelerde anne otelleri planlamak ve anne otellerinde belirlenen standartlar doğrultusunda hizmet sürekliliği sağlamak. Sağlık tesisinde kurulmuģ yada kurulacak olan refakat otellerinin standartlara uygun Ģekilde hizmet vermesini sağlamak. Görev alanı ile ilgili kaynakların verimli kullanılmasına yönelik çalıģmalar yürütmek. Kendisi ile ilgili diğer birimlerle iģ birliği ve uyum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi denetlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak. Sağlık Bakanlığı politikaları doğrultusunda alanı ile ilgili araģtırma ve geliģtirme çalıģmaları yapmak. Hastane yöneticisinin verdiği diğer görevleri yapmak. MÜDÜR YARDIMCISI: Amir Ve Üst Amirler: Ġdari ve Mali ĠĢler Müdürü / Hastane Yöneticisi Görev Devri: 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından; müdür ve yardımcıları hastane yöneticisi tarafından kendilerine yetki verilen iģ ve iģlemler bakımından imza yetkisine haizdir. Görev Amacı: Ġdari ve mali hizmetlerin planlanması, etkin ve verimli sunulmasını sağlamak

11 Temel ĠĢ Ve Sorumluluklar: Bağlı bulunduğu müdürün görev alanlarıyla ilgili iģ ve iģlemler vereceği görevleri yerine getirmekle yükümlü ve bu müdüre karģı sorumludur. Görevlerin usulüne uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesinde bağlı bulunduğu müdüre yardımcı olur. Yetkiler: Ġdari ve mali hizmetlerin planlanması, etkin ve verimli sunulması, kendisine bağlı birimler ve ilgili diğer birimler ile iģbirliği ve uyum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak. Hizmetin aksatılmadan sürdürülebilmesi için personel ile her türlü malzeme ve cihazların yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır olarak bulundurulmasını ve takibini sağlamak. Mahiyetindeki personelin yetkilerini, uyumunu ve çalıģma düzenini belirleyip, eğitimli ve sertifikalı personelin çalıģma yerlerini aldıkları eğitimler doğrultusunda planlamak. Sağlık tesisindeki her türlü cihaz ve eģyaların düzenli olarak kontrol edilerek, bakım ve kalibrasyonlarının yapılıp, kayıtların tutulması, hazır ve çalıģır durumda bulundurulması ile binaların tadilat, bakım ve onarımlarının zamanında yapılması için gerekli tedbirleri almak ve yapılan çalıģmaları denetlemek. Gerekli her türlü ilaç, tıbbi cihaz, laboratuar malzemelerinin yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır olarak bulundurulmasını, eksik bulunan malzemelerin zamanında ve yeteri miktarda talep edilmesini sağlayarak, temini için gerekli hazırlıkları yürütmek. Deprem ve yangın gibi doğal afetlere karģı acil yardım ve güvenlik hizmetleri kapsamında sağlık tesisinde gerekli her türlü emniyet tedbirlerini alıp, deprem ve yangın tatbikatlarının yapılması çalıģmalarını yürütmek. ArĢiv hizmetlerini planlamak, uygulamak ve denetlemek. Sağlık tesisi bilgi sistemlerinin alt yapı, donanım ve yazılım hizmetlerinin iģbirliği ve uyum içerisinde yürütülmesini ve her an çalıģır halde bulundurulmasını sağlamak.

12 Sağlık tesisi içerisinde görev yeri ve değiģikliklerini kayıt altına alıp, personelin her türlü özlük iģleri, evrak yönetim hizmetleri ve sağlık tesisi faaliyetlerine ait aylık raporların hastane yöneticiliğine zamanında ve doğru olarak bildirimi için gerekli tedbirleri almak ve kontrolünü yapmak. Sağlık tesisinde satın alma, taģınır, bakım ve onarım, ulaģım, kütüphane, tıbbi fotoğrafhane, iletiģim, kuaförlük, bahçe ve çevre düzenlemesi, terzihane, morg ve otopark gibi hizmetlerin yürütülmesini sağlamak. Sağlık tesisi bütçesini hazırlayarak hastane yöneticisinin onayına sunmak. Gelir ve gider gerçekleģme iģ ve iģlemlerini yürütmek. Sağlık tesisinin tüketime yönelik ihtiyaçlarının hizmet sunumu için hazır bulundurulması amacıyla etkin stok yönetimini sağlamak, taģınır mal mevzuatına göre stok kayıtlarının ilgili sistemlerden günlük düzenli olarak takibini yapmak ve verilerin güncel tutulmasını sağlamak. Sağlık tesisinin tüketime yönelik ihtiyaçlarının hizmet birim maliyetlerinin, klinik tabanlı fayda maliyet analizinin, hizmet üretim ve genel iģletme giderlerine iliģkin sabit ve değiģken maliyetlerin hesaplanmasına yönelik gerekli çalıģmaları yapmak ve buna iliģkin istatistikî verilerin dokümantasyonunu sağlayarak ilgili birimlerin bu verilere ulaģması için gerekli tedbirleri almak. Satın almalarda hizmet birim maliyetlerinin, verilen sağlık hizmetini aksatmayacak Ģekilde sabit ve değiģken giderlerin düģürülmesi için gerekli çalıģmaları yapmak. Görev alanı ile ilgili kaynakların verimli kullanılmasına yönelik çalıģmalar yürütmek. Hasta ve çalıģan konforu ile çevre korumaya yönelik tedbirleri almak ve uygulamak. Refakat hizmeti, temizlik, yemek, hasta bakımı, karģılama ve yönlendirme hizmeti gibi hasta ve hasta yakını memnuniyetini artırmak amaçlı sağlık otelciliği hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak. Hastane yöneticisi tarafından verilen diğer görevleri yapmak. Kamu hastaneleri birliklerinde görevli idareciler belirlenmiģ görev, yetki ve sorumlulukları ile birlikte, Kurumca yürürlüğe konulacak tebliğ, genelge, genel yazı ve sair yazılı emir ve talimatnameler ile belirlenecek olan görevleri de ifa etmekle yükümlüdür.

13 SORUMLU OLUNAN BĠRĠMLER. BAġHEKĠM YARDIMCILARI Adı Soyadı Uz. Dr. Eyüp SARI Uz. Dr. Celal TÜTÜNCÜ Uz. Dr. Ahmet ÖRNEK Uz. Dr. Cihan DÖĞER Yedeği Uz. Dr. Ahmet ÖRNEK Uz. Dr. Celal TÜTÜNCÜ Uz. Dr. Seyfettin YEġĠLBOYA Görevi Hastane Yönetici V. BaĢhekimliğe Bağlı Personel Birimi Radyoloji KVC Ameliyathane Çocuk Cerrahisi Ameliyathane Anestezi Hizmetleri Ġhtiyaç Talep Komisyonu Laboratuar Sağlık turizmi Yabancı Uyruklu Hastaların Sağlık Hizmetleri Pediatri Poliklinik ve Klinik Hizmetleri Yenidoğan Yoğun Bakım Hizmetleri Pediatri Yoğun Bakım Hizmetleri BaĢhekimliğe Bağlı Eğitim Hizmetleri, Yan Dal Poliklinik ve Klinik Hizmetleri, Pediatrik Acil Hizmetleri ASKOM, Sağlık Kurulu Kalite Yönetim Birimi, Hasta ĠletiĢim Birimi (SABĠM. BĠMER), Karne ÇalıĢmaları, ÇalıĢan Hakları Ve Güvenliği, Tüm Tasdik ĠĢlemler (rapor, reçete), Adli YazıĢmalar SAĞLIK BAKIM HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Uz. Dr. Seyfettin YEġĠLBOYA Uz. Dr. Cihan DÖĞER Eczane Evde Bakım Cenaze ĠĢlemleri Ġstatistik TĠG Kan Merkezi Enfeksiyon Kontrol Komitesi MHRS Sosyal Servis Balgat Semt Polikliniği Adı Soyadı Filiz BOZDEVECĠ Gülnur ÇOBAN Ebru ATĠK Uz. Dr. Çağanay SOYSAL Eğitim Birimi Kadın Doğum Ve Poliklinik Hizmetleri Kadın Doğum Acil Hizmetleri Yedeği Gülnur ÇOBAN, Ebru ATĠK Ebru ATĠK Gülnur ÇOBAN Görevi Servisler Yoğun Bakım Ünitesi Anestezi Röntgen A-B-C Blok Servisler B-C Blok Yoğun Bakım Ünitesi Ameliyathane Laboratuar Teknisyennler A-B-C Blok Poliklinikler Doğumhane Acil Servis Diyaliz Merkezi Poliklinikler Acil Servis D Blok Servisler D Blok Yoğun Bakım Ünitesi

14 Diyaliz Merkezi Anestezi Kan Transfüzyon Merkezi Röntgen Laboratuar D Blok Poliklinikler Doğumhane Kadın Doğum Acil Servis D Blok Ameliyathane HASTA HĠZMETLERĠ VE SAĞLIK OTELCĠLĠĞĠ BĠRĠMĠ Adı Soyadı Ferhat DEĞĠRMENCĠ Ahmet ÖZTÜRK Yedeği Görevi Adı Soyadı Ahmet ÖZTÜRK Temizlik Personeli Santral Morg ÇamaĢırhane Depolar Atıklar Terzihane Yemekhane Güvenlik Personeli Klinik Destek Ekibi ĠDARĠ VE MALĠ ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ Oktay ARSLAN Ayberk ZENGĠN Sibel ÖZTÜRK Mustafa AVġAR Yedeği Ayberk ZENGĠN Sibel ÖZTÜRK, Mustafa AVġAR Ayberk ZENGĠN, Mustafa AVġAR Ayberk ZENGĠN, Sibel ÖZTÜRK Görevi Genel Evrak Disiplin SoruĢturma ĠĢlemleri Gider Tahakkuk Gelir Tahakkuk Satın Alma Stok ve Genel Depo ĠĢlem Ġle Ambar Ve ĠaĢe ĠĢlemleri Bilgi ĠĢlem ve Bilgi ĠĢlem Sistemi ĠĢleri Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürünün Uygun gördüğü iģler Teknik Servis UlaĢtırma Hizmetleri Genel ArĢiv Sivil Savunma Doğrudan Temin ĠĢlemleri Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürünün Uygun gördüğü iģler Ġnsan Kaynakları Personel Tahakkuk Ve Personel Ek Ödeme ĠĢlemleri Muayene Komisyonu Sekreterliği Ve ĠĢlemleri DemirbaĢ Ve Ayniyat ĠĢlemleri Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürünün Uygun gördüğü iģler

15 BAġHEKĠM YARDIMCISI Uz. Dr. Celal TÜTÜNCÜ (Yedek: Uz. Dr. Ahmet ÖRNEK) BaĢhekimliğe Bağlı Personel Birimi Radyoloji KVC Ameliyathane Çocuk Cerrahisi Ameliyathane Anestezi Hizmetleri Ġhtiyaç Talep Komisyonu Laboratuar Sağlık turizmi Yabancı Uyruklu Hastaların Sağlık Hizmetleri Uz. Dr. Ahmet ÖRNEK (Yedek: Uz. Dr. Celal TÜTÜNCÜ) Pediatri Poliklinik ve Klinik Hizmetleri Yenidoğan Yoğun Bakım Hizmetleri Pediatri Yoğun Bakım Hizmetleri BaĢhekimliğe Bağlı Eğitim Hizmetleri, Yan Dal Poliklinik ve Klinik Hizmetleri, Pediatrik Acil Hizmetleri ASKOM, Sağlık Kurulu Uz. Dr. Cihan DÖĞER (Uz. Dr. Seyfettin YEġĠLBOYA) Kalite Yönetim Birimi,

16 Hasta ĠletiĢim Birimi (SABĠM. BĠMER), Karne ÇalıĢmaları, ÇalıĢan Hakları Ve Güvenliği, Tüm Tasdik ĠĢlemler (rapor, reçete), Adli YazıĢmalar Uz. Dr. Seyfettin YEġĠLBOYA (Uz. Dr. Cihan DÖĞER) Eczane Evde Bakım Cenaze ĠĢlemleri Ġstatistik TĠG Kan Merkezi Enfeksiyon Kontrol Komitesi MHRS Sosyal Servis Balgat Semt Polikliniği Uz. Dr. Çağanay SOYSAL Eğitim Birimi Kadın Doğum Ve Poliklinik Hizmetleri Kadın Doğum Acil Hizmetleri

17 Filiz BOZDEVECĠ Gülnur ÇOBAN Ebru ATĠK Ferhat DEĞĠRMENCĠ Ahmet ÖZTÜRK SAĞLIK BAKIM HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ HASTA HĠZMETLERĠ VE SAĞLIK OTELCĠLĠĞĠ BĠRĠMĠ Oktay ARSLAN Genel Evrak Disiplin SoruĢturma ĠĢlemleri Ayberk ZENGĠN Gider Tahakkuk Gelir Tahakkuk Satın Alma Stok ve Genel Depo ĠĢlem Ġle Ambar Ve ĠaĢe ĠĢlemleri Bilgi ĠĢlem ve Bilgi ĠĢlem Sistemi ĠĢleri Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürünün Uygun gördüğü iģler Sibel ÖZTÜRK Teknik Servis ĠDARĠ VE MALĠ ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ

18 UlaĢtırma Hizmetleri Genel ArĢiv Sivil Savunma Doğrudan Temin ĠĢlemleri Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürünün Uygun gördüğü iģler Mustafa AVġAR Ġnsan Kaynakları Personel Tahakkuk Ve Personel Ek Ödeme ĠĢlemleri Muayene Komisyonu Sekreterliği Ve ĠĢlemleri DemirbaĢ Ve Ayniyat ĠĢlemleri Ġdari Ve Mali ĠĢler Müdürünün Uygun gördüğü iģler SERVĠSLER: Yataklı sağlık hizmetlerinin sunulduğu hastaların hastalığı ile ilgili tedavi ve bakımlarının sağlık personelleri tarafından sağlandığı 24 saat esasına göre hizmet veren birimdir. POLĠKLĠNĠKLER: Hastaların hastalıkları ile ilgili teģhis ve tanı iģlemlerinin yapıldığı saat aralığında hizmet veren birimlerdir. AMELĠYATHANE: Cerrahi branģa bağlı ilaç ile tedavi edilemeyen ve cerrahi tekniklerle tedavi edilebilecek hastalıkların cerrahi iģlemlerinin gerçekleģtiği steril ortamlardır. YOĞUN BAKIM ÜNĠTESĠ: Özel tedavi ve bakım gerektiren hekim kararı ile yatıģına karar verilen özellikli birimlerdir. DOĞUMHANE Doğum hizmetlerinin yürütüldüğü, 24 saat esasına dayalı hizmet sunan birimdir. ACĠL SERVĠS

19 Acil sağlık hizmetlerinin 24 saat esasına göre sunulduğu, bünyesinde ayaktan, enjeksiyon, yataklı birim, görüntüleme hizmeti ve laboratuar hizmetlerini barındıran kompleks yapıda birimdir. AMBAR Tıbbi cihaz, medikal cihaz, tüketim malzemeleri, ilaç malzemelerinin ayrı ayrı depolandığı ve birimlerinin olduğu birimlerdir SANTRAL Hastanenin iletiģim hizmetlerinin yürütüldüğü kurum içi ve kurum dıģı telefonların yönlendirildiği birimdir. TEKNĠK SERVĠS Hastane genelinde cihaz onarım, takip, kontrollerin yapılması, mobilya, elektrik, marangoz, inģaat, boya vs. hizmetlerin sunulduğu, ayrıca idarenin verdiği görevleri yerine getiren birimdir. ANESTEZĠ 1. Ameliyathanede günübirlik veya yatan hastalar için Genel anestezi uygulamaları ve Monitörize anestezi bakımı 2. Entübasyon, solunum cihazına bağlama 3. Resüsitasyon 4. Sedasyon ve analjezi 5. Konsültasyon ĠĢlemlerinin uygulandığı birimdir. GÖRÜNTÜLEME HĠZMETLERĠ Sağlık tesisinde tanı ve teģhis amaçlı röntgen ve çekim iģlemlerinin yapıldığı birimdir. LABORATUVAR Sağlık tesisinde tanı ve teģhis amaçlı test ve karģılaģtırmaların yapıldığı birimdir. KAN MERKEZĠ

20 Laboratuar teknisyeni kadrosuyla 24 saat aralıksız hizmet vermektedir. Kan ürünü ihtiyaçlarını kızılay kan merkezinden temin etmekte olup acil durumlarda ve kızılayın ihtiyacı karģılayamadığı durumlarda donör bağıģı kabul ederek eritrosit süspansiyonu, trombosit süspansiyonu ve TDP hazırlayabilmektedir. Son teknolojik sistemlerle çalıģarak donör testlerini yapabilen cihaz, kan ürünü saklama dolapları,otomatik kanguruplama ve cross match cihazı,soğutmalı santrüfüj,trombosit agitatörü ve plazma eritme cihazı mevcuttur. Hastanenin tüm birimlerinin ihtiyaçlarının zamanında hatasız ve eksizsiz karģılanması amacımızdır. ECZANE Hastanemizde yatmakta olan hastalarımızın her türlü ilaç ihtiyacını ve eczane hizmetleri beklentilerini karģılamakta ve Sağlık Bakanlığımızın mevzuatlarına uygun Ģekilde kaliteli ve etkin bir hizmet vermektedir. Eczanemiz, Ġlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Strateji BaĢkanlığı gibi birimlerle koordineli olarak çalıģmakta ve Bakanlığımızın mevzuat ve yönetmeliklerini takip etmektedir. Eczacılarımız, kesintisiz ve en iyi Ģartlarda ilaç teminini gerçekleģtirmek, hekimlere ve diğer sağlık çalıģanlarına ilaç konusunda danıģmanlık yapmak, Ġlaçla ilgili protokoller hazırlamak, hasta bilgilendirmesi ve hastane içi eğitimler konusunda programlar geliģtirmek gibi sorumluluklara sahiptir. Hastane eczanemiz, ilaçların tedariki, stoklanması, iç ve dıģ birimlere dağıtılması ve hastaya uygun dozda uygun Ģekilde kullanılmasının kontrolüne kadar bunlarla ilgili kayıt ve döküm iģlerinin yürütülmesini gerçekleģtirmektedir. Eczanemizde ilaçlar, hem ilaç ambarı hem de eczane servis hizmetleri bölümünde uygun saklama ve depolama koģullarına göre depolanmakta ve kayıtlar tam otomasyon bilgisayar sistemi ortamında tutulmaktadır. Bu anlamda eczacılarımız; ilaç taleplerinin yapılmasında, ihale listelerinin oluģturulmasında, ihale satın alma ve mal muayene komisyonlarında görev almaktadırlar. Hastanemiz eczanesi Sağlık Bakanlığı, Ġlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü Genelgesine uygun olarak Ġlaç Takip Sistemine geçmiģtir. Eczanemiz, Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite standart kriterlere uygun olarak hizmet sunmaktadır. Bu amaçla, depoların yerleģim planlarının çıkartılması, ısı ve nem takibinin yapılması, ilaç tanım ve sistemde stok kartlarının iģlenmesi, ilaç minimum-maksimum seviyelerinin kontrollerinin takip edilmesi gibi uygulamalar titizlikle gerçekleģtirilmektedir. Eczacılarımız, güvenli ilaç kullanımı konusuna son derece önem göstermektedir. Adı ve ambalajı benzer ilaçlar, farklı dozdaki aynı ilaç, ayrı raflarda stoklanarak üzerlerine ayırt edici etiket yapıģtırılır. Ġlaçlar kendi aralarında sınıflandırılır ve daha sonra yüksek riskli ilaçlar, ıģıktan korunması gereken ilaçlar ve son kullanma tarihi yakın olan ilaçlar gibi eczanemizde her ilaç günlük ilaç çizelgeleri ya da toplu çıkıģlarla kliniklere ve dıģ birimlere dağıtılmaktadır. Ġlaçların periyodik olarak klinik ve dıģ birimlerde eczacılarımız tarafından denetimleri yapılmaktadır. Narkotik ilaçlar yasa, mevzuat

21 ve yönetmeliklere uygun olarak temin edilir, stoklanır, dağıtılır ve kontrolleri gerçekleģtirilir. Soğuk zincire tabii ilaçların saklanma ve depolanması ise her gün ısı kontrolleri yapılan buzdolaplarında yapılmaktadır. Hastane eczacılarımız, antibiyotik komitesi, enfeksiyon komitesi ve kalite yönetimi gibi birçok bilimsel ve sosyal komisyonlarda aktif olarak görev almaktadır. Akılcı ilaç kullanımı prensiplerine uygun olarak Doğru ilacı, doğru hastaya doğru zamanda ulaģtırmak ilkesiyle eczacılarımız Kliniklerde yatan hastalar için hasta bazlı ilaç hazırlayarak hizmet vermektedir. Bu konudaki çalıģmalar dikkatle sürdürülmekte, bilimsel geliģmeleri yakından takip eden, hizmet içi eğitim çalıģmalarına önem veren bir ekip tarafından bu hizmetler sunulmaktadır MAAġ Hastanemiz maaģ mutemetliği birimi 3 memur görev yapmaktadır. Hastanemizde görevli 657 sayılı kadrolu, 4-B sözleģmeli, toplu iģ sözleģmeli, sürekli iģçi, 4-C geçici iģçi, döner sermaye personeli, döner sermaye ek ödeme, nöbet ücret bordrosu ve stajyer maaģları, sigortalı olarak görev yapan personelin sigorta primleri, yeni göreve baģlayan ve ayrılan personellerin, çalıģmakta olan kadrolu ve sözleģmeli personellerimize ait özlük iģlemleri ile ilgili saymanlıkta yapılan iģlemlerinde aracılık ederek ödeme iģlemleri tahakkuka bağlanarak ilgili saymanlıklara ödemek üzere teslim edilmektedir. AYNĠYAT 2005 yılı içinde faaliyete geçen Hastanemizin bugüne kadarki yılsonu; Döner Sermaye ve Genel Bütçe hesapları, Ayniyat-Ambar biriminde görev yapan personelimizin üstün gayretiyle (Mesai içinde ve dıģında çalıģarak) Döner Sermaye Saymanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve SayıĢtay BaĢkanlığına bildirilmektedir. TaĢınır Mal Yönetmeliği çerçevesinde; DemirbaĢ, tüketim(kırtasiye, Hırdavat, ĠnĢaat ve Diğer Tüketim Malzemeleri gibi), Eczane ve Tıbbi Sarf Depoları 4 gruba ayrılarak, söz konusu birimlere TaĢınır Kayıt ve Kontrol Yetkilileri görevlendirilmesi yapılmıģtır. TaĢınır kayıt ve kontrol yetkilileri; DemirbaĢ, tüketim, Eczane ve Tıbbi sarf depoları malzemeleri BaĢhekim adına muayene usulüne uygun Ģekilde teslim almaya, teslim etmeye, kullanılmaya verileyen malzemeleri muhafaza etmek ve hesapları vermek zorundadır. Hastanemiz; DemirbaĢ ve Tüketim depoları (Hastane bünyesinde ve Sanatoryum Ek binasında) kalite birimi standartları ölçüsünde dizayn edilmektedir. Ayrıca kullanım nedeniyle yıpranan ve arızalanıp, tamir maliyetinin yüksek olması nedeniyle kullanılmaz hale gelen demirbaģ malzemeler (döner sermaye ve genel bütçe) Genel bütçeden hurdaya ayrılan malzeme ise satılmak üzere, Sanatoryum ek binaya yerleģtirilmektedir. TaĢınır Mal Yönetmeliğine göre defter kayıtlarımızı bilgisayar ortamında tutulmaktadır.

22 TaĢınır Mal Yönetmeliği (Ayniyat Yönetmeliği) Çerçevesinde Ayniyat Saymanları veya TaĢınır Kayıt ve kontrol yetkilileri doğrudan Harcama Yetkilisine (Hastanemizde BaĢhekim) bağlı olup, Döner Sermaye Mevzuatında ise BaĢhekim ve Hastane Müdürlüğüne bağlıdır MUTEMETLĠK Hastanemiz gider tahakkuk birimi olarak; Mal Alımına Ait Tahakkuk ĠĢlemleri. Hizmet Alımına Ait Tahakkuk ĠĢlemleri,Hak ediģ özeti ve Raporu. D.M.O. dan Yapılan Alımlara Ait Tahakkuk ĠĢlemleri(Avans kapanma )Fatura takibi. Hastane ve Polikliniklere Ait Elektrik,Su,Telefon ve Doğalgaz Faturaları Ġle Ġlgili Tahakkuk ĠĢlemleri. Firmaların Kati Teminatlarının Çözülmesi Ġle Ġlgili YazıĢmalar. Firmaların ĠĢ Deneyim Belgelerinin Hazırlanması. Firmaların SSK YazıĢmaları. Hastanenin Giderleri Ġle Ġlgili Kayıtların Tutulması. YazıĢmalar (icra yazıları, mahkeme yazıları, muhakemat la yapılan yazıģmalar gibi) Beyannameler: Damga vergisi, Muhtasar Beyannamesi, KDV Tevkif atı gibi iģleri yapıp, harcamaların bütçe kalemleri ve miktarları doğrultusunda yapılmasınında hizmet vermektedir Birimimizin hastanemiz bünyesindeki sorumluluğu: Kurum faturalarını düzenlemek ve denetlemek. Faturalama ve gelirlerle ilgili mevzuat takibini yapmak. Hastanemiz personelini faturalama ve Gelir Tahakkuk açısından bilgilendirerek, personelimizin hatasız iģlem yapmasını sağlamak. Ġlgili yazıģma ve istatistiklerin takibini yapmak Her ay gelir durumunun ilgili hesaplara giriģini yapmak. Dijital ortama aktarılması gerek verileri zamanında aktarmak. Hastanemizin tahakkuka bağladığı fatura bedellerinin, geri ödenip ödenmediğinin rutin takibini yapmak, ödeme yapmayan kurumlarla iletiģime geçerek çözüm sağlamak.

23 Taburcu olan hastalarımızı günlük olarak TĠG programına kodlamak Ayaktan hastalarımızı BBaG programına haftalık olarak giriģ yapmak Günübirlik yatan hastalarımızı ĠBaG programına haftalık olarak giriģ yapmak Birim olarak tüm bunları yerine getirirken amacımız, hasta haklarına uygun, kurum kalite hedefleri doğrultusunda çağdaģ ve modern hizmet sunmaktı ARġĠV Hastanemizin TeĢhisle ĠliĢkili Gruplar (TĠG) biriminden gelen dosyaların kabülü, dosya arkasında bulunan muhteviyatına göre kontrolü yapılır. Eksiksiz ve uygun dosyalar arģiv görevlisi ve teslim eden personel tarafından karıģılıklı imzalanıp arģive kabul edilir. Zimmet defterine hasta dosyalarının isimleri yazılır. Evrakların hasta dosyasında olup olmadığı tek tek kontrol edilir, evrakı eksik olan dosyalar servislere geri gönderilir, düzenlenip tekrar teslim alınır. Ġlk giriģi olan hasta dosyalarına bilgisayardan arģiv numarası verilir. Bilgisayar sisteminde numaralandırma isme göre yapılır. NumaralandırılmıĢ Dosyalar, ArĢiv defterine soyadına göre kaydedilir. ArĢivde saklanan hastalara ait tüm bilgiler müģteri mülkiyeti kapsamında değerlendirilir ve korunur. Hastanın kendisinin izni veya yasal izin olmadıkça kimseye verilmez. ĠSTATĠSTĠK Hastanemizin istatistik birimi hastanenin bütün sayısal değerlerini düzenleyerek,aylık,3 aylık ve yıllık dönemler halinde ilgili formlara aktarıp gerekli resmi kurumlara gönderir. BĠLGĠ ĠġLEM Bilgi iģlem, hastanemizin verilerini ve bilgisini saklayan, iģleyen ve ayrıģtıran birime denir. Günümüzde bilgi iģlem kurumların alt yapısını ve devamlılığını sağlayan bölüm olarak düģünülse de, genel olarak bilgi iģlem merkezinin üstlendiği çalıģmalar bunun ötesindedir. GeliĢtirilmiĢ yöntemler, teknikler ve kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlayan bilgi iģlem hizmetlerini kullanan uç kullanıcılarla iģbirliği yaparak kuruluģun çalıģmalarını geliģtirmesine destek verir. Mevcut biliģim kaynaklarını etkin kullanımını sağlayarak kurum iģletim süreçlerinde omurga görevi görür. ÇAMAġIRHANE Hastanemiz çamaģırhanesi çalıģma saatleri 07:00-17:00 saatleri arasındadır. Bu saatler arasında katlardan gelen çamaģırların sayılarak alımının yapıldığı. Ameliyathanelerden gelen ameliyat yeģillerinin ayrıģtırmasının yapıldığı bu malzemelerin tekrar özelliklerine göre yıkanmasının sağlandığı.adetlerine göre sayılarak tesliminin yapıldığı birimdir. MORG Hastane servislerinde tedavi olurken vefat eden kiģilerin cenaze iģlemlerinin tamamlanması ve cenazenin güvenli ve mevzuata uygun Ģekilde defnedilmesi için görevli kiģilere teslim etmek üzere kurulmuģ bir birimdir.

24 TERZĠHANE Hastanemiz terzi biriminde; çamaģırhaneden gönderilen kurutulmuģ çamaģırların yırtık ve söküklerinin tamiri, hastane personelinin görev sırasında giyecekleri gömlekleri, hasta çamaģırlarıyla yatak çarģaf ve yastık kılıfları vb. kurumumuz ihtiyaçları doğrultusunda dikim iģlemleri yapılmaktadır. TEMĠZLĠK Hastanemizde temizlik hizmetlerinin yürütüldüğü 24 saat esasına dayanan rutin kontrollerin sağlandığı birimdir. ġoförler Hastanemizin ulaģım hizmetlerinin kontrol edildiği, sağlandığı, resmi hizmet kapsamında hizmet veren birimdir. MUTEMETLĠK 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4-a, 4-b, 4-c statüsünde çalıģan personellerin maaģları ile daimi iģçi maaģları, Kadrolu ve geçici olarak kurumuzda çalıģan memurlar ile Sağlık Bakanlığı merkez birimlerinde çalıģan personellerin performansa dayalı döner sermaye ek ödemesi, bu personellerin peģin döner sermaye ek ödemeleri, hekimlerin 209 Sayılı Kanuna göre peģi ödemeleri ile 375 Sayılı KHK ye göre ek ödeme farkları, Personellerin Nöbet ve icap nöbetlerinin yapılması, Hekimlerin Mesleki Mali Sorumluluk sigortalarının % 50 lik kısmının sigorta yaptıran personellere iade bordrosu, Personellerin Yurt içi geçici ve daimi yolluk bordrolarının yapımı, Görevden ayrılan personellerin maaģ nakil belgelerinin tanzimi, Personellerin mahkeme kararı ile oluģan mali haklarının ödenmesi, Personellerin Emekli Sandığına emekli keseneklerinin bildirilmesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4-b, 4-c maddesi uyarınca çalıģanları ile daimi iģçilerin SGK prim bildirimlerinin yapılması, Terfi Bordrolarının düzenlenmesi, Ġcra borcu olan personellerin icra kesintilerini yapmak, Saymanlıklar ile irtibatlı olarak ilgili Ġcra Müdürlüklerine paraların havalesini takip etmek, Personellerin doğum yardımı bordrolarını düzenlemek, Personellerin Ölüm yardımı bordrolarını düzenlemek,

25 Stajyer öğrenci maaģları, Döner sermaye memuru maaģları ile emekli sandığına prim bildirimleri, Fiili hizmet bordrosu düzenlemek ve emekli sandığına prim bildirimini yapmak, Birimimizin kurum içi ve kurumlar arası yazıģmalarını yapmak, Sağlık Bakanlığı Performans Bilgi Sistemine veri giriģi yapılması, Personellere yapılan eksik ödemeler için fark bordroları tanzimi, Personellere yapılan fazla ödemeler için iade bordroları tanzimi, Saymanlıklara (Sağlık Kurumları Saymanlık Müdürlüğü ve Sağlık Kurumları 4 Nolu Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü) düzenlenen bordroların teslimi, Personellere ödemeler ile ilgili bilgi verilmesi, KALĠTE YÖNETĠM BĠRĠMĠ 1.SKS (Sağlıkta Kalite Standartları) çerçevesinde yürütülen çalıģmaların koordinasyonunu sağlamak. 2.SKS nın uygulanmasına rehberlik etmek, izlemek, değerlendirmek ve üst yönetime raporlamak. 3. Bölüm hedeflerine yönelik, bölüm tarafından yapılan analiz sonuçlarını değerlendirmek. 4.SKS çerçevesinde belirlenen aģağıdaki tüm komitelere üye olarak katılarak hasta güvenliği ve çalıģan güvenliği çalıģmalarının kontrol-takip ve sonuçlandırma iģlemlerini Hastane Yöneticisi adına yürütülmesini sağlamak. ÇalıĢan Güvenliği Komitesi Hasta Güvenliği Komitesi Eğitim Komitesi Tesis Güvenliği Komitesi 5.Güvenlik raporlama sistemi form bildirimlerinin (GRS) yönetim, kontrol-takip ve sonuçlandırma iģlemlerini yapmak. 6.Birimleri adına çalıģması uygun görülen ve Hastane Yöneticisi tarafından görevlendirilen bölüm kalite sorumluları ile SKS kapsamındaki çalıģmaların koordineli bir Ģekilde yürütülmesini sağlamak.

26 7.SKS kapsamında verilmesi gereken eğitimlerin takibini yapmak. 8.SKS çerçevesinde hazırlanan ve hastanemize ait tüm yazılı düzenlemelerin hazırlanmasına öncülük ederek; gerekli takip-kontrol ve sekretaryasını yaparak gereklilik halinde yazılı düzenlemelerin revizyon iģlemlerini yapmak. 9.Hastanedeki fiziksel durum ve iģleyiģ ile ilgili aksaklıkları tespit emek amacıyla üçer aylık periyotlarda yapılan bina turlarını organize etmek. 10.Düzeltici ve önleyici faaliyetlerin (DÖF) yönetimi, kontrol-takip ve sonuçlandırma iģlemlerini yapmak. 11.SKS çerçevesinde yapılan düzenlemelerin takibi amacıyla öz değerlendirmeleri planlamak, koordine etmek, değerlendirmek ve üst yönetime raporlamak. 12. Hastanemizde takip etmekte olduğumuz kalite indikatörlerini (21 adet) izlemek ve gerektiğinde düzeltici önleyici faaliyet baģlatmak. 13.Renkli kod uygulamalarını (Mavi-Pembe-Beyaz) düzenli olarak takip etmek, personel eğitimlerinin periyodik olarak yapılmasını sağlamak, gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetleri baģlatmak. 14.Hizmet sunumuna yönelik istatistikî bilgileri değerlendirmek. 15. Hasta / hasta yakını memnuniyet anketi (her ay) ile çalıģan (yılda 2 kez) memnuniyeti anketlerinin yapılması / yaptırılmasını sağlamak, analiz etmek raporlamak ve üst yönetime sunmak. ENFEKSĠYON BĠRĠMĠ Bilimsel esaslar çerçevesinde, yataklı tedavi kurumunun özelliklerine ve Ģartlarına uygun bir enfeksiyon kontrol programı belirleyerek uygulamak, Yönetime ve ilgili bölümlere bu konuda öneriler sunmak, Güncel ulusal ve uluslararası kılavuzları dikkate alarak yataklı tedavi kurumunda uygulanması gereken enfeksiyon kontrol standartlarını yazılı hale getirmek, bunları gerektikçe güncellemek, Yataklı tedavi kurumunda çalıģan personele, bu standartları uygulayabilmeleri için devamlı hizmet içi eğitim verilmesini sağlamak ve uygulamaları denetlemek, Yataklı tedavi kurumunun ihtiyaçlarına ve Ģartlarına uygun bir sürveyans programı geliģtirmek ve çalıģmalarının sürekliliğini sağlamak, Hastane enfeksiyonu yönünden, öncelik taģıyan bölümleri saptayarak ve bulgulara göre harekete geçerek, hastane enfeksiyon kontrol programı için hedefler koymak, her yılın sonunda hedeflere ne ölçüde ulaģıldığını değerlendirmek ve yıllık çalıģma raporunda bu değerlendirmelere yer vermek, Antibiyotik, dezenfeksiyon, antisepsi, sterilizasyon araç ve gereçlerin, enfeksiyon kontrolü ile ilgili diğer demirbaģ ve sarf malzeme alımlarında, ilgili komisyonlara görüģ bildirmek; görev alanı ile ilgili hususlarda, yataklı tedavi kurumunun inģaat ve tadilat kararları ile ilgili olarak gerektiğinde Yönetime görüģ bildirmek, Hastalar veya yataklı tedavi kurumu personeli için tehdit oluģturan bir enfeksiyon riskinin belirlenmesi durumunda, gerekli incelemeleri yapmak, izolasyon tedbirlerini belirlemek, izlemek ve böyle bir riskin varlığının saptanması durumunda, ilgili bölüme hasta alımının kısıtlanması veya gerektiğinde durdurulması hususunda karar almak,

27 Sürveyans verilerini ve eczaneden alınan antibiyotik tüketim verilerini dikkate alarak, antibiyotik kullanım politikalarını belirlemek, uygulanmasını izlemek ve yönlendirmek, Sterilizasyon, antisepsi ve dezenfeksiyon iģlemlerinin ilkelerini ve dezenfektanların seçimi ile ilgili standartları belirlemek, standartlara uygun kullanımını denetlemek, Üç ayda bir olmak üzere, hastane enfeksiyonu hızları, etkenleri ve direnç paternlerini içeren sürveyans raporunu hazırlamak ve ilgili bölümlere iletilmek üzere Yönetime bildirmek, Enfeksiyon kontrol ekibi tarafından hazırlanan yıllık faaliyet değerlendirme sonuçlarını Yönetime sunmak, Enfeksiyon kontrol ekibi tarafından iletilen sorunlar ve çözüm önerileri konusunda karar almak ve Yönetime iletmek Enfeksiyon kontrol komitesi, görev alanı ile ilgili olarak, gerekli gördüğü durumlarda çalıģma grupları oluģturabilir. Enfeksiyon Kontrol Komitesinin alt çalıģma grubu olarak Hastanemizde 2011 yılında Antibiyotik Kontrol Komitesi kurulmuģtur. EĞĠTĠM BĠRĠMĠ Hastanemiz ve bağlı semt polikliniklerinin her kademesinde çalıģan tüm personelin görevleri ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlarını geliģtirmek, çağdaģ sağlık bakım sistemlerini tanıtmak, kuruma ve birime etkin ve verimli hizmet vermeleri için eğitim materyallerini ve bilimsel mesleki metotları kullanmalarını teģvik etmek üzere planlı eğitimler yapmak ve sürekliliğini sağlamak EVDE SAĞLIK BĠRĠMĠ Evde Sağlık Hizmeti, yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaģadıkları ev ortamında hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuģ, tedavisi ilgili kliniklerce düzenlenmiģ olan tedavilerinin takibinin, uygulanmasının ve hasta yakınlarının ya da bakmakla görevli kiģilerin bu konudaki eğitimini sağlayarak hizmet vermektedir. Birimimiz sadece hafta içi mesai saatlerinde ve randevu sistemi ile hizmet vermektedir. Belediye sınırlarında ikamet eden hastaların kaydı yapılmakta ve hastanın ikamet ettiği adrese bir gün önce telefonla randevu verilerek hastanın evine gidilmekte genel muayenesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Hekimi Tarafından yapılmakta ve Evde Sağlık Hizmetleri nden yararlanıp yararlanamayacağına karar verilmektedir. Takibe alınan hastaların gerekli tetkiklerinin yapılması, sürekli kullanılan ilaçlarının doğru kullanılması konusunda eğitim verilmesi, takibinin yapılması, gerekli tıbbi malzeme ve heyet raporlarının yenilenmesi, yatak yarası varsa pansumanlarının yapılması ve gereğinde bakımından sorumlu kiģilere de bu konuda eğitim verilmesi, gerekli durumlarda Fizyoterapist desteği ile hasta yakınlarının egzersiz konusunda eğitilmesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından yapılmaktadır. KĠMLER FAYDALANABĠLĠR? Kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi gören ve taburculuk sonrası tetkik takibi gerekenler, Yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan yatalak hastalar ( örneğin Alzheimer, demans, felç gibi... )

28 Zihinsel engelli olan ( Mental Retardasyon ) kiģiler, Ġleri evre kanser hastaları. AFET VE ACĠL DURUM YÖNETĠMĠ Sivil savunma planları hazırlamak. Ġlgililerle de iģ birliği halinde planlanan iģlerin gerçekleģtirilmesi, değiģiklik ve yeniliklerin iģlenmesini, gereğinde uygulaması takip ve tedvirini sağlamak. Gerekli sivil savunma tesis ve malzeme ve teçhizatının tedarik ve teminini, mevcutlarının bakım ve korumalarını takip etmek. Sivil Savunma ekiplerinin kuruluģ ve eğitimlerini yaptırmak. Sivil savunma hizmetlerinin lüzumu ödeneklerinin bütçeye konulması, konuların sarf yerlerini teklif tespit ve takip etmek. Sivil savunma uzmanlığı birimi için çalıģma raporları hazırlamak. Sivil savunma uzmanları bulundukları daire, müessesenin en üst amirin emrine bağlı olup, bunların sivil savunma birimlerini vücuda getirirler. ve değiģik bir uygulama ise mevzuata ve hizmetin özelliğine aykırı düģmektir. Hastane Afet Planında sekretaryalık görevini yürütür. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ Birim aģağıdaki görevleri gerçekleģtirmek üzere kurulmuģtur. a) Rehberlik ve danıģmanlık; ĠĢyerinde yapılan çalıģmalar ve yapılacak değiģikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere iģin planlanması, organizasyonu ve uygulanması, kiģisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, iģ sağlığı ve güvenliği mevzuatına ve genel iģ güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için iģverene tavsiyelerde bulunmak. b) Risk değerlendirmesi; Risk değerlendirmesinin yapılmasını sağlamak; gerekli çalıģmaları planlayarak alınacak sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda iģverene önerilerde bulunmak ve takibini yapmak. c) ÇalıĢma ortamı gözetimi; 1) ÇalıĢma ortamının gözetimini yapmak, iģyerinde iģ sağlığı ve güvenliği yönünden yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulanmasını kontrol etmek.

29 2) ĠĢyerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için mevzuata uygun çalıģmalar yapmak ve uygulamaları takip etmek; doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanmasını sağlamak, periyodik olarak eğitimleri ve tatbikatları yaptırmak, acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini sağlamak. ç) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt; 1) ĠĢ sağlığı ve güvenliği eğitimlerini ilgili mevzuata uygun olarak planlamak ve uygulamak. 2) ÇalıĢma ortamının gözetimi ile ilgili çalıģmaları kaydetmek ve yıllık değerlendirme raporunu iģyeri hekimi ile iģbirliği yaparak hazırlamak. d) Ġlgili birimlerle iģbirliği; 1) ĠĢyeri hekimi ile iģbirliği yaparak iģ kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili değerlendirme yapmak, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için inceleme ve araģtırma yaparak gerekli önleyici faaliyet planlarını hazırlamak ve uygulamaların takibini yapmak. 2) ĠĢyeri hekimi ile iģbirliği yaparak yıllık çalıģma planını hazırlamak SOSYAL HĠZMET BĠRĠMĠ Sosyal Hizmet Biriminin Ġlgilendiği Konular Ġstismar ve Ġhmal Vakaları Adölesan Gebelerin Tespiti ve Bildirimi Buluntu ve Terk Bebek Vakaları Sosyal Faaliyetleri GerçekleĢtirme Engelli Hastalar Sağlık Güvencesi Olmayan Hastalar Yoksul Hastalar Aile Ġçi ġiddet Mağduru Hastalar Mülteci ve Sığınmacı Hastalar Ġnsan Ticareti Mağduru Hastalar YaĢlı, Dul ve Yetim Hastalar

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI TABLDOT SERVİSİ Kurumumuz merkez teşkilatı ve Ankara İl Müdürlüğü çalışanlarının tabldot ihtiyaçları ile ilgili öğle yemeklerinin hazırlanması, sunumu, gerekli alet, cihaz, makine, mal ve hizmetlerin satın

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI Hazırlayan: Binali KOÇ, C.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü 58140 SİVAS. Adı Soyadı : Ünitesi : İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Görevi : Üst Yönetici/Yöneticileri : Rektör Astları : Şube Müdürü, Ayniyat

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

KOD:ENF.PR.01 YAYIN TRH:MART 2009 REV TRH: EYLÜL 2012 REV NO:02 Sayfa No: 1/6

KOD:ENF.PR.01 YAYIN TRH:MART 2009 REV TRH: EYLÜL 2012 REV NO:02 Sayfa No: 1/6 1.AMAÇ: Hastanede sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü ile ilgili faaliyetleri yürütmek üzere Enfeksiyon Kontrol Komitesi nin çalışma şekli, görev, yetki ve sorumluluklarını

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI EĞT-PRS-02 SAT-PRS-01 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) Sayfa No 1/10 PRS. KODU PROSES ADI HİZMET TANIMI PROSES SORUMLUSU KULLANILACAK CİHAZLAR ÖLÇÜLECEK DEĞERLER PERFORMANS HEDEFİ PROSES HEDEFI Satın alma

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi Kod:YÖN.LS.O1 : Nisan 2010 Kullanılan Bölüm 1 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Tüm Bölümler 2 Tababet ve Şuabatı Sanatlarının İcrasına Dair Kanun Tüm Bölümler 3 Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Silivri Belediye

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

EK-1 HAVRAN ĠLÇE DEVLET HASTANESĠ HĠZMET ENVANTERĠ TABLOSU

EK-1 HAVRAN ĠLÇE DEVLET HASTANESĠ HĠZMET ENVANTERĠ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HĠZMETĠN ADI HĠZMETĠN TANIMI HĠZMETĠN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HĠZMETTEN YARARLANANLAR MERKEZĠ ĠDARE TAġRA BĠRĠMLERĠ MAHALLĠ ĠDARE DĠĞER (ÖZEL

Detaylı

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 12/02/2010 Kabul Sayısı: 65 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 06/03/2010 Tarihli

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı Silivri Belediye BaĢkanlığı

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ TC SAĞLIK BAKANLIĞI Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ Dr. Mustafa ERTEK Refik Saydam Hıfzıssıhha

Detaylı

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1. Hastane enfeksiyonunun oluşmasını ve yayılmasını önlemek 1.a) Enfeksiyon kontrol programı oluşturmak

Detaylı

Sağlık İş Kolunda Bulaşıcı Hastalıklar: İnfeksiyon Kontrol Komitesi Çalışmaları

Sağlık İş Kolunda Bulaşıcı Hastalıklar: İnfeksiyon Kontrol Komitesi Çalışmaları Sağlık İş Kolunda Bulaşıcı Hastalıklar: İnfeksiyon Kontrol Komitesi Çalışmaları Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan Özel Ankara Güven Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları Bölümü İnfeksiyon Kontrol Programlarının

Detaylı

17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR

17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR BÖLÜM 17 : YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ 17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR Amaç Madde 1:Bu yönergenin amacı ; Muratpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün organizasyon

Detaylı

Radyasyon Güvenliği. Komitesi İSMAİL YURDAKURBAN (BAŞKAN)

Radyasyon Güvenliği. Komitesi İSMAİL YURDAKURBAN (BAŞKAN) Çalışan Güvenliği Radyasyon Güvenliği KOMİTE ADI ADI-SOYADI GÖREVİ PROF.DR.SEVGİ ÖZCAN ŞENER DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ EMRE KORKUT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ GÜLDANE MAĞAT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ MELEK TAŞSÖKER -Komite,

Detaylı

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ezine Devlet Hastanesi KOMİTE VE EKİPLER KOD:KY.YD.01 Yayın Tarihi:04.01.2016 Revizyon Tarihi:00

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter Daire Başkanlığı Daire Başkanı Genel Sekreter Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için yeterli kadroyu oluşturup, iş bölümüne giderek, personeli üzerinde genel eğitim ve denetim görevini

Detaylı

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR 1. Müdürlük işlerinin kanun, nizamname ve talimatnamelere göre yapılmasını temin etmek. 2. Personel arasında disiplini ve işbirliğini kurmak,

Detaylı

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği. 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği. 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903 Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; yataklı tedavi kurumlarında sağlık

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ġstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Ġdari Hizmetler BaĢkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ġstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Ġdari Hizmetler BaĢkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ġstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Ġdari Hizmetler BaĢkanlığı ADAY MEMUR EĞİTİMLERİ Nisan,2015 İstanbul T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKĠYE

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ 1 Amaç: BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KOMİTE TOPLANTILARI PROSEDÜRÜ

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KOMİTE TOPLANTILARI PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

EK-3 ANKARA ÜNİVERSİTESİ HEPATOLOJİ ENSTİTÜSÜ GÖREV TANIMI FORMU

EK-3 ANKARA ÜNİVERSİTESİ HEPATOLOJİ ENSTİTÜSÜ GÖREV TANIMI FORMU : Hepatoloji Enstitü Müdürlüğü : Enstitü Müdürü : Prof.Dr.Cihan YURDAYDIN SORUMLULUKLARI 1- "2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu", "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu", "5070 Sayılı Elektronik Ġmza Kanunu",

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığının 16 Mayıs 2004

Detaylı

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017 T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı : 15637725-903/14806965 25/09/2017 Konu: Görevleriniz. Sayın, MAKBULE YILMAZ Müdür Yardımcısı Okulumuzdaki

Detaylı

Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu Görev Tanımı

Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu Görev Tanımı Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu Görev Tanımı Birim: Görev Adı: Amiri: Sorumluluk Alanı: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu (Bilgisayar İşletmeni) Yüksekokul Sekreteri

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU Kadro Adı : Hastane Şube Amiri Hizmet Sınıfı : Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi Sayılmayan Diğer Yöneticiler) Kadro Sayısı

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması Sayfa No İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 1. GENEL GÖREV TANIMLARI... 1 1.1. Enstitü Müdürü Görev Tanımı...

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MALZEME VE CİHAZLARIN YÖNETİMİNE İLİŞKİN PROSEDÜR

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MALZEME VE CİHAZLARIN YÖNETİMİNE İLİŞKİN PROSEDÜR SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde kullanılmakta olan tüm dayanaklı taşınırların; istemi, satın alınması, depo kayıtlarının, kullanıcı eğitimlerinin,

Detaylı

T.C. KARABAĞLAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALĠYET RAPORU BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. KARABAĞLAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALĠYET RAPORU BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. KARABAĞLAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALĠYET RAPORU BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULUġ GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kuruluş Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBÎ CİHAZ KURUMU GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBÎ CİHAZ KURUMU GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBÎ CİHAZ KURUMU GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu nun görevleri

Detaylı

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA 4 Nisan 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28962 BĠRĠNCĠ BÖLÜM YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İşletme ve İştirakler

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

T.C. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU S I R A N O HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 Akademik Personel Alımları 1-BaĢvuru

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.14 MALİ İŞLER BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.14 MALİ İŞLER BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.14 MALİ İŞLER BİRİMİ Dök.No KAİM.İKS.FRM.076 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi tarafından belirlenen amaç, ilke

Detaylı

Görev Tanımı Enstitü Müdürünün Görevleri:

Görev Tanımı Enstitü Müdürünün Görevleri: Görev Tanımı Enstitü Müdürünün Görevleri: * Enstitünün belirlenmiş amaç ve hedefleri doğrultusunda lisansüstü eğitim ve öğretim faaliyetlerini yerine getirmek * Enstitü birimleri ve her düzeydeki personeli

Detaylı

SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi : 07/02/2014 Toplantı Sayısı: 02 Sayfa : 1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvar Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2014.002.0012 - Erciyes Üniversitesi

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi nde sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların

Detaylı

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR Amaç Madde 1 Belediye İtfaiye Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı her türlü araç, makine ve ekipmanın bakım onarımını planlamak,

Detaylı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı Sayı : 41811054-010.06.01 21/05/2015 Konu : Görev Tanımları Genelgesi GENELGE (2015/1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında idarenin amaçlarına, belirlenmiģ

Detaylı

İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU

İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU İÇ KONTROL SİSTEMİ 01/06/2015 tarihinde birimimizde

Detaylı

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2015 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 7 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK EL HİJYENİ-5 ENDİKASYON KURALI ENF. HEMŞİRESİ CPR (UYGULAMALI )

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik ortamdaki her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, uluslararası

Detaylı

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç 1: Bu Yönergenin amacı Kırklareli Belediyesi İnsan

Detaylı

T.C. SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği T.C. SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar.

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Detaylı

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KURULLARININ GÖREVLERİNE İLİŞKİN TALİMAT. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KURULLARININ GÖREVLERİNE İLİŞKİN TALİMAT. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETĠM KURULU: DAĞCILIK FEDERASYONU KARAR TARĠHĠ : 21.01.2007 KARAR NO : 02 TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU KURULLARININ GÖREVLERİNE İLİŞKİN TALİMAT BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

Ġġ ÜNVANI BAĞLI OLDUĞU MAKAM EMĠR ALACAĞI MAKAM. Ġġ/GÖREV KISA TANIMI. Ġġ ÇIKTISI BĠLGĠ KAYNAKLARI. ĠLETĠġĠM ĠÇERĠSĠNDE OLUNAN BĠRĠMLER

Ġġ ÜNVANI BAĞLI OLDUĞU MAKAM EMĠR ALACAĞI MAKAM. Ġġ/GÖREV KISA TANIMI. Ġġ ÇIKTISI BĠLGĠ KAYNAKLARI. ĠLETĠġĠM ĠÇERĠSĠNDE OLUNAN BĠRĠMLER DAĠRE BAġKANI Yapı ĠĢleri ve Teknik Rektörlük Rektör, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreter Yapı ĠĢleri ve Teknik Daire BaĢkanlığı nın en üst yöneticisi, temsilcisi, harcama yetkilisidir. Dairede çalıģan

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı )

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2010/2629 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

SAMSUN BELEDĠYELER BĠRLĠĞĠ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

SAMSUN BELEDĠYELER BĠRLĠĞĠ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar SAMSUN BELEDĠYELER BĠRLĠĞĠ ÇALIġMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK Amaç: BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Samsun Belediyeler Birliği çalıģma usul

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları 1 / 13 1.1. Yüksekokul Müdürü Görev Tanımı 1.2 Görevin Adı : Yüksekokul Müdürü 1.3 Bağlı Bulunduğu Unvan : Rektör Yönetimi altında bulunan Yüksekokulda verilen eğitim öğretim hizmetlerinin en üst düzeyde

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. HENDEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 : Bu yönetmeliğin amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONEL GÖREV TANIMLARI Doküman No:Kos-2.4 Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONEL GÖREV TANIMLARI Doküman No:Kos-2.4 Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi: T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONEL GÖREV TANIMLARI Doküman No:Kos-2.4 Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi: No:03.2 01.2 Görevi : Yüksekokul Sekreteri Sorumlu Olduğu Üst

Detaylı

BİRİM GÖREV TANIMLARI

BİRİM GÖREV TANIMLARI BAĞLI OLDUĞU GÖREVİN KISA TANIMI: Keles Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Yüksekokul Müdürü Üniversite Rektörü tarafından atanmış Yüksekokul Müdürü birimin en üst idare amiridir.

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI YÖN.PL.03 04.05.2009 1 / 5 OCAK Riskli Birimlerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Riskli Birim Temizlik Şirket (29) OCAK Mutfak Eğitimi Besin Kalitesi/Yiyecek Satın Alma Ve Kontrol Yöntemleri Gıda Mühendisi

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI Doküman No EY.PL.01 Yayın 01.10.2015 Revizyon No 00 Revizyon 00 Sayfa 1 in Adı Enfeksiyon önlenmesi in Amaç ve Olası Enfeksiyonları önleyerek Tedavi sürecini kısaltmak 08.01.2016 i Hemşiresi e Çalışanlar

Detaylı

T.C. MERAM BELEDĠYESĠ DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. MERAM BELEDĠYESĠ DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. MERAM BELEDĠYESĠ DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Meram Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri

Detaylı

KUMLUCA DEVLET HASTANESİ EĞİTİMCİ ÜNVANI. Gülcan Ok Enf.Kont.HemĢ. Pratik Dosyalama Teknikleri ve Resmi YazıĢma HASTA ÇALIġAN

KUMLUCA DEVLET HASTANESİ EĞİTİMCİ ÜNVANI. Gülcan Ok Enf.Kont.HemĢ. Pratik Dosyalama Teknikleri ve Resmi YazıĢma HASTA ÇALIġAN EĞİTİM PLANLAYAN SAĞLIK KURULUŞUNUN ADI : SIRA NO EĞİTİM TÜRÜ EĞİTİM VERİLECEĞİ AY/AYLAR 1 TEMĠZLĠK 2015 Ocak KUMLUCA DEVLET HASTANESİ EĞİTİMCİ ÜNVANI EĞİTİM SÜRESİ 2 saat KULLANILACAK ARAÇ - GEREÇ EĞİTİMİN

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu UNVANI BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEYA 1 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her türlü satın alma ve ayniyat işlemlerinin yerine getirilmesi. Sağlık

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ PROSEDÜRÜ 1.ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ (EKK) TANIMI VE ÇALIŞMA ALANLARI, SORUMLULARI 2.TANIMLAR Enfeksiyon Kontrol Komitesi: 11 Ağustos 2005 tarihinde 25903 sayılı resmi gazetede yayınlanan Yataklı Tedavi Kurumları

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

Söke Adsm 2014 Yılı Eğitim Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81

Söke Adsm 2014 Yılı Eğitim Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81 0.07.0 REVİZYON 0 REVİZYON 3.05.04 SAYFA/ Sayfa / 3 Söke Adsm 04 Yılı Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları

Detaylı

Görev Tanımı. Birim: Görev Adı: Amiri: Sorumluluk Alanı: Görev Devri:

Görev Tanımı. Birim: Görev Adı: Amiri: Sorumluluk Alanı: Görev Devri: Görev Tanımı Birim: Görev Adı: Amiri: Sorumluluk Alanı: Görev Devri: Görevin Amacı: Temel İş ve Sorumluluklar: Adalet Meslek Yüksekokulu Satın alma (Bilgisayar İşletmeni Ahmet Kutlay DURMUŞOĞLU) Yüksekokul

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK I.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Lüleburgaz

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 (1) Bu Yönetmelik, kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü 1. Enstitü kurullarına başkanlık etmek, enstitü kurullarının kararlarını uygulamak ve enstitü birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak,

Detaylı

KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ HALĠL BAYRAKTAR SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ HALĠL BAYRAKTAR SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ADI 1 Öğrenci Kontenjan ve KoĢulların Belirlenmesi 3 gün 2 Akademik Takvim 3 gün 3 Kesin Kayıt ĠĢlemleri Aday Bilgi Formu, ÖSYM sonuç belgesi, Lise diploması, öğenim harcı dekontu, hizmet bedeli dekontu,

Detaylı

2010 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ 1

2010 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ 1 MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Makina İkmal Dairesi Başkanlığı 2010 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyet Raporu 2010 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ 1 2010 YILI MAKİNA İKMAL DAİRE BAŞKANLIĞI 01 OCAK-30 HAZİRAN

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ VE KAPSAM:

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Yrd.Doç.Dr.Eyüp ALTINÖZ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul kurullarına başkanlık eder ve kurul kararlarının

Detaylı

SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ, TEġKĠLAT GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ, TEġKĠLAT GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ, TEġKĠLAT GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı Silivri Belediye

Detaylı

YENİ DOĞAN SERVİS HEMŞİRESİ

YENİ DOĞAN SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

LÜTFİYE NURİ BURAT DEVLET HASTANESİ HASTANE POLİKLİNİK VE YATAN HASTA HİZMETLERİ BİRİM MALİYET HESAPLAMA İŞLEMLERİ

LÜTFİYE NURİ BURAT DEVLET HASTANESİ HASTANE POLİKLİNİK VE YATAN HASTA HİZMETLERİ BİRİM MALİYET HESAPLAMA İŞLEMLERİ LÜTFİYE NURİ BURAT DEVLET HASTANESİ HASTANE POLİKLİNİK VE YATAN HASTA HİZMETLERİ BİRİM MALİYET HESAPLAMA İŞLEMLERİ AMAÇ Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi nde maliyet muhasebesi tekniği olarak Faaliyet

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Bağlılık Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik Kütahya

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Çorum Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile teşkilat yapısını ve işleyişini düzenlemektir.

Detaylı