Teknopar HAZIR BETON SANTRALĐ OTOMASYON PROGRAMI (T-SB/V4.2)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Teknopar HAZIR BETON SANTRALĐ OTOMASYON PROGRAMI (T-SB/V4.2)"

Transkript

1 Teknopar HAZIR BETON SANTRALĐ OTOMASYON PROGRAMI (T-SB/V4.2) Beton Üretiminizde Siz de Yüksek Teknolojiyi Kullanın Beton üretiminizdeki kalite zincirinin en önemli parçalarından biri santralinizin otomasyon sistemidir. Kullanmayı planladığınız beton santrali otomasyonundan beklentilerinizi bir düşünün : Beton üretimi, insan faktörü en az düzeye indirilerek tam otomatik bir şekilde bilgisayar/plc denetimi ile yapılmalıdır. Böylece insandan kaynaklanan unutma, yanlışlık, dalgınlık gibi hatalar yok edilmiş olur. Olabildiğince hızlı ve güvenilir beton üretimi yapabilmeli Otomasyon programınız santralinize özgü olmalı ve esnek bir yapıda size özgü değişikliklere açık olmalıdır. Otomasyon programı, bilgisayarla tanışmamış eğitim seviyesi en düşük insanların bile rahatça öğrenip kullanabileceği bir şekilde olmalıdır. Đstatistik çalışmalarında temel alınmak üzere, geniş bir raporlama özelliğinin bulunması gerekir. Otomasyonu kuran firmanın köklü ve kurumsal bir firma olmasına dikkat edilmeli ve gerektiğinde kısa sürede teknik destek alınabilmelidir. Kullanılan ekipmanların modern, sağlam, standartlara uygun ve kaliteli olması gerekir. Hazır beton sektöründen geldiğimiz için, otomasyondan ne beklediğinizi ve ne istediğinizi çok iyi biliyor ve sizi en iyi biz tanıyoruz. On yılı aşkın tecrübe ve bilgi birimimizle oluşturduğumuz ve adeta bir dantel gibi işlediğimiz beton santrali otomasyon programımız ile hazır beton sektörünün bu alanında hizmet vermekten gurur duymaktayız. Hiç Bu Kadar Detaylı ve Bu Kadar Sade Bir Programla Tanıştınız mı?

2 T-SB/V.4.2 Hazır Beton Santrali Otomasyon programı tamamen kendi geliştirdiğimiz, beton tasarımı ve üretimi için özgün bir yazılımdır. Program yazılımını kendimiz geliştirdiğimiz için son derece esnek bir yapıya sahip olup ihtiyaçlarınız doğrultusunda gelişebilir özelliktedir. Ekranda gereksiz hiçbir ayrıntıya yer verilmemiş olmasının sebebi operatörün üretim esnasında tesisi ve üretimi kolayca takip edebilmesidir. Üretim esnasında, üretimin bulunduğu aşamaya göre ekran şekil ve ifadeleri değişmektedir. Öğrenmesi ve kullanması son derece kolaydır. Programı ilk defa çalıştırdığınızda karşınıza çıkan üretim ekranındaki sadeliği, görsel tasarım ve ergonomiyi hemen fark edeceksiniz. Özenle oluşturulmuş mönüler, kısa yol tuşları ve durum çubuğu size birçok kolaylığı birlikte sunarlar. Program, kullanıcı ile sürekli iletişim içindedir. Kullanıcı, ne yapması gerektiği konusunda zaman zaman bilgilendirildiği gibi, hata yaptığı durumlarda da uyarılarak doğru işlem yapması sağlanmaktadır. Programın karşısına geçtiğinizde uygulanan görsellik sayesinde, beton santralinizin hemen karşınızda çalışıyor gibi santralinizle bütünleşeceksiniz. Programı Tanıyalım Temel Tanımlar Programın bu kısmında araçlarınızı,şoförlerinizi, operatörlerinizi, kullandığınız malzemeleri, şifre ve yetkileri tanımlayabiliyorsunuz böylece program sizi tanımış oluyor. Kullandığınız malzemelerin (agrega, çimento, katkı, m.katkı) isimlerini ve tanımlarını belirleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Malzemelerin yerlerini değiştirdiğiniz zaman, kolayca göz tanımlarından bunu yapabilirsiniz. Göz tanımlarında yaptığınız değişiklik tüm sisteme otomatik olarak adapte edilir. Firmanıza özgü tanımları yapabilirsiniz. Araçlarınızı, plaka kapasite marka ve model olarak tanıtabilir ve bu aracı kullanan şoförü belirleyebilirsiniz. Program üretim esnasında bu aracı seçtiğinizde aracın kapasitesini ve kullanan şoförü otomatik olarak hatırlayacaktır.

3 2- Reçete Tanımları Sizin için beton formülü tasarım ekranı geliştirdik Teknopar Otomasyon programı size en gelişmiş ve kullanışlı reçete tanımlama olanağı vermektedir. Reçetelerinizi TS-EN206 da belirlenen standartlara göre oluşturabilir ve tanımlayabilirisniz. Đstenildiği kadar reçete tanımlama imkanı Reçete Adı ve Reçete Tanımı kavramıyla bir reçeteyi, birden fazla karışım kombinezonlarıyla oluşturabilme özelliği. Agrega toplamlarınızı reçeteyi tanımlarken anında görebilirsiniz Her beton için ayrı su/çimento(w/c) oranı tanımlayabilir. Bu orana göre otomatik Su miktarını hesaplatabilirsiniz. Kullanacağınız kimyasal katkı miktarını ister kg cinsinden isterse de çimentonun % oranı cinsinden girebilirsiniz.

4 Oluşturduğunuz reçetenin m3 karşılığı anında ekranda hesaplanır. Böylece eksik ya da fazla hacimle karışım yapmanız önlenir. (*) Oluşturduğunuz reçetenin birim ağırlığını (kg/m3) ister kendiniz hesaplayabilir, isterse de bilgisayara hesaplatabilirsiniz.(*) Her bir reçetenin W/C oranı, birim ağırlığı farklı olarak kaydedilmektedir. Herhangi bir reçeteyi oluştururken bunker kapasitesini aştığınız veya karışımda herhangi bir hata yaptığınız zaman program bu reçeteyi kaydederken sizi uyaracaktır. Oluşturduğunuz reçeteleri toplu halde listeleyip inceleyebilir, isterseniz yazıcıdan reçetelerinizin çıktısını alabilirsiniz. Su/çimento oranları ve birim ağırlıkları tanımlanmamış reçeteleri kaydetmenize izin verilmez. Her bir oluşturduğunuz reçetenin, çevresel etki sınıfını, klorür içeriği sınıfını, kıvam sınıfını, maksimum dane büyüklüğünü ayrı ayrı tanımlayabilir ve irsaliyenizde istediğiniz alanlarda bu bilgilerin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Reçetelerinize kolay ulaşabilmeniz için, siz bir reçeteyi kaydettiğiniz zaman o reçete, tanımına göre alfabetik sıraya sokularak saklanır. (*) Not: Bu değerlerin doğru olabilmesi için temel ayarlar laboratuar bölümündeki özgül ağırlıkların, su emme miktarlarının ve beton hava miktarının doğru olarak girilmesi gereklidir. 3- Müşteri ve Şantiye Tanımları Đstediğiniz kadar müşteri ve bu müşterilere ait şantiyeleri kaydedebilirsiniz. Bu kayıtlarınızda müşterilerinize ait tüm bilgiler saklanır. Her müşteri için otomatik müşteri kodu verilip müşteri kayıt tarihi otomatik olarak yazılır. Müşteri ve şantiyeler içinde arama yapabilme özelliği vardır. Girilen her müşteri ve şantiye indekslenerek alfabetik sıraya konulmaktadır. Böylece açılır kutularda müşteri veya şantiyesine ulaşmak son derece kolaydır.

5 Müşteri kayıt dosyalarında oluşabilecek hataların otomatik düzeltilmesi yapılır. Böylece müşteri kayıtlarınızı güvenle tutabilirsiniz. Müşteri ekranında toplam kaç kaydınızın olduğu, ileri geri tek tek ilerleyebilme tuşları ile kayıtlar arasında kolayca gezinebilme imkanı sunar Müşteri ekranında bir müşteriye ait bilgiler ile bu müşterinin tüm şantiyeleri aynı anda görüntülenebilmektedir. Herhangi bir şantiye bilgisini değiştirmek veya silmek için sadece şantiye üzerine gelip tıklamanız yeterlidir. 4- Temel Ayarlar Her türlü çalışma ayarı elinizin altında Tesisinizle ilgili parametre ve ayarları bu bölümde bulabilirsiniz. Bu bölümdeki parametreler, bir anlamda beton santralinizin ne şekilde ve hangi koşullarda çalışmasını istediğinizi gösterir. A) Zaman Ayarları Mikserinizin karıştırma ve boşaltma sürelerini belirleyebilirsiniz Mikser kapağınızın fasılalı açmasını ve bunla ilgili fasıla sürelerini belirleyebilirsiniz. Kapaklar arasında bir diğer tartıma geçilirken kantarınızın kararlı hale gelmesi için geçecek bekleme süresini ayarlayabilirsiniz Bekleme bunkeriniz varsa bunun ne kadar sürede boşalacağını belirleyebilirsiniz. Malzemelerin hangi öncelikle miksere gireceğini, karışım için miksere girme sıralarını ayarlayabilirsiniz. Vibratörlerinizin çalışma şekillerini belirleyebilirsiniz. Çimento silolarının şok hava işlemleri sistem tarafından otomatik yapılmaktadır. Uygulanacak şok havanın sürelerini ayarlayabilirsiniz. B) Kapasite Ayarları Kantarlarınızın fiziki olarak tartabileceği maksimum kapasite değerlerini tanımlayabilirsiniz. Bu değerlere göre sistemde ortaya çıkabilecek kapasite aşımlarında uyarılar alacaksınız Mikserinizin karıştırma kapasitesini buradan kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

6 Çimento silonuzun ve kimyasal katkı tanklarınızın kapasitelerini girebilirsiniz. Kantarların, dolum esnasında sistemin daha hızlı çalışmasını sağlamak üzere hangi değerleri boş (sıfır) kabul edilebileceğini belirleyebilirsiniz. C) Uyarı ve Şut Değeri Tanımları Üretim esnasında herhangi bir malzemenin alımı sırasında, ön uyarı sınırı ile belirlenen değerden fazla veya eksik bir fark oluşmuşsa, sistem görsel ve sesli olarak uyarıda bulunur ve dozajlamanın bu malzeme ile ilgili bölümü durdurulur. Dozajlamanın devam edebilmesi için operatörün onayı beklenir. Durdurma sınırı ise ön uyarı sınırın üç katı olup, bu miktarda bir fark oluşmuşsa dozajlama otomatik olarak kesilir ve uyarı verilir. Her bir malzemenin şut değeri ayrı ayrı tanımlanabilir. Tanımlanan bu şut değerleri sadece ilk doluma başlama esnasında kullanılır. Bundan sonra sistem, malzeme alışındaki farklara göre şut değerlerini otomatik olarak öğrenir ve uygular. Bazı sistemlerde her bir agrega, ikişer kapaktan alınmaktadır. Böyle sistemlerde alınacak malzemenin kaç kilogramını çift kapaktan, kaç kilogramını tek kapaktan alınacağı (Yavaş Alım Ayarı) belirlenebilir. Aynı sistem su için de geçerlidir. Đnce ve kaba su alım vanası sisteme konulmuşsa kaç litre suyun kaba dolum vanasından kaç litre suyun da ince dolum vanasından alınacağı belirlenebilir.

7 D) Agrega Nem Değerleri Teknopar beton santrali otomasyon programı ile agregalarda nem tahvili yapabilirsiniz. Bunun için agrega nem ölçme sensörünüz varsa ve sisteme bağlı ise buradaki bilgi otomatik örnekleme yolu ile sisteme aktarılır ve hangi bunkerde nem tahvili yapmak istiyorsanız o bunker üzerinde buluna küçük butona dokunarak nem tahvilini başlatabilirsiniz. Eğer sistemde bir nem sensörünüz yoksa, bu durumda laboratuarınızın size vereceği %nem miktarını girerek sistemin manuel nem tahvili yapmasını sağlayabilirsiniz. E) Laboratuar Bilindiği gibi hazır beton ağırlık esasına göre değil hacim esasına göre piyasaya arz edilen bir malzemedir. Bu yüzden reçete bölümünde tanımladığınız beton formüllerinizin hacmen birim miktara (m3) uyup uymadığı son derece önemlidir. Reçetelerinizin m3 karşılıkları ile birim ağırlıklarının doğru hesaplanabilmesi için imalatta kullandığınız malzemelerin a) Özgül ağırlıklarının (gr/cm3) b) Su emme miktarlarının (%) c) Beton hava miktarınızın (%) programa doğru olarak girilmesi gerekir.

8 F) Vibratör Ayarları Vibratörlerinizin çalışma koşullarını istediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz. Agrega vibratörleri malzeme alımı sırasında devreye giren vibratörlerdir. Bu yüzden bu vibratörler malzeme alımına başlandıktan kaç saniye sonra devreye gireceğini veya malzeme akmıyorsa otomatik devreye girip girmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Bunker vibratörleri malzemenin boşaltılması esnasında boşaltmaya yardımcı olmak amacıyla devreye girerler. Bu vibratörlerde, vibratörün devreye girmesi bunker üzerinde kalan malzemeye göre ayarlanır. 5- Üretim Beton santralinizde kullanılan ekstra vibratörlerin de bu ekrana eklenmesi mümkündür. Beton santraliniz maksimum hızda çalışsın Günlük sevkıyatınıza göre önceden üretim planı oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz üretim planından sevkıyat yaptığınız şantiyelerin sipariş miktarlarını, çıkarılan ve kalan beton miktarlarını, araç sayılarını takip edebilirsiniz.

9 Üretim planınızda yer alan bir şantiyeye beton çıkarabilmek için müşteri adı, adresi, şantiyesi, beton cinsi, teslim şekli gibi bilgileri her defasında tekrar girmeniz gerekmez. Sadece üretim planındaki kaydı seçip, beton miktarı ile taşıyan aracın plakasını girmeniz yeterlidir. Araç plakasını girdiğinizde program o araca ait şoförü otomatik olarak ekrana getirecektir. Aracı kullanan şoför o gün değişmişse, şoför listesinden aracı kullanacak başka bir şoför seçilebilir. Üretim için sıraya alınmış kayıtlar ekranda görülebilir. Kayıtlarda bir yanlışlık varsa, yanlış kaydı silmek için üzerine gelip tek tuşla bu kaydı silebilirsiniz. Üretim için arka arkaya toplam dört kayıt girilebilir. Bu kayıtlar sıra ile otomatik olarak üretime alınır. Üretime alınan kayıtların rengi yeşil ile işaretlenerek üretime alındığı bildirilir. Üretime alınan kaydın yanına üretimin ne şekilde yapılacağı yazılır. Örneğin mikseriniz 2 m3 karıştırma kapasitesinde ise ve siz 8 m3 beton doldurmak istiyorsanız (4 peryod x 2m3) yazılır. Üretim esnasında her bir malzeme bunkerinin üzerinde alınması hedeflenen miktar, alınan miktar ve malzeme alındıktan sonra farkı görülür. Üretim sonunda ise kümülatif alınan malzeme miktarları ve farkları görüntülenir.

10 Üretim aşamaları ekrandan görsel olarak takip edilir. Her bir bunkerin (agrega, çimento, katkı ve su) kaçıncı peryotta oldukları, mikserin kaçıncı peryotu karıştırdığı, transmikserin içerisinde kaç peryot beton olduğu bahsedilen ekipmanların üzerindeki küçük kutucuklardan öğrenilir. Herhangi bir bunker malzemesini almış ve hazır durumdaysa, bunkerin altında küçük yeşil yuvarlak görünür. Ayrıca her bunkerin ağırlık göstergesinin altında ağırlıkla değişen bir bar göstergesi bulunmaktadır. Bu gösterge ile kantar kapasitesinin durumu grafik olarak izlenebilir. Eğer bir kantar ölçme kapasitesini aşmışsa bu durum ekranda gösterilerek operatör uyarılır. Üretim esnasında kapak sensörleri sistem tarafından otomatik olarak kontrol edilir. Sensörde bir arıza varsa veya ilgili kapak mekanik olarak arızalı açılmıyor veya kapanmıyorsa bu kapak ekranda gösterilerek operatörün bu kısmı kontrol etmesi istenir. Operatör, bilgisayar ekranından tüm santrali görsel olarak takip edebilir. Çalışan veya arızalı ekipmanlar renk değişimi yoluyla veya animasyonlarla gösterilir. Mikseriniz ve varsa bekleme bunkerinizin boş veya dolu olduğu otomatik takip edilerek ekranda gösterilir. Herhangi bir çimento silosunda veya katkı tankında malzeme bitmişse, çimentonun veya katkının gelmediği konusunda bir uyarı verilir. Eğer diğer silolarınızdan birinde aynı tip çimento veya katkı varsa eksik kalan kısmını buradan tamamlatabilirsiniz. Devam eden üretimi istediğiniz noktada Üretimi Burada Durdur düğmesini tıklatarak durdurabilirsiniz Beton üretiminin herhangi bir aşamasında önemli bir arıza meydana gelmiş ve artık mevcut üretimi devam ettiremeyeceğiniz bir durumla karşılaştığınızda üretimi resetleyebilirsiniz. Beton üretimi yapılırken, herhangi bir ekipmanı kontrol etmek veya müdahale etmek için üretime geçici olarak ara verebilirsiniz. Üretime ara verdiğinizde mikser ve yükleme bandı dışındaki tüm ekipmanlar duracaktır. Aynı düğmeye bir kez daha basarsanız üretim kaldığı yerden devam edecektir. Üretim sırasında betonunuzun durumuna göre suyu istediğiniz kadar kısıp artırabilirsiniz. Bu işlem anında yerine getirilir. Üretim sonunda (veya seçiminize göre başında) irsaliye ekranı otomatik olarak ekrana gelecektir. Bu ekranda yapılan üretimin tüm detayları vardır. Ekranın alt kısmında da kümülatif malzeme bilgileri yer alır. Bilgisayar her bir üretime kendisi otomatik olarak bir numara verir. Böylece yapılan üretim, bilgisayar (irsaliye) numarası ile saklanır.

11 Üretim sırasında alınan malzeme miktar ve farkları devamlı olarak denetlenir. Malzemenin eksik veya fazla alınması durumunda, bu fark bir sonraki periyotta tahvil edilerek mükemmel tartım sonuçları elde edilir. 6- Đrsaliye Teknopar beton santrali otomasyon programında Đrsaliye kavramı, sadece müşteriye irsaliye yazdırmak için kullanılan bir format veya bölüm değildir. Aynı zamanda yapılan üretimlerin tüm detayları ile saklandığı bir kara kutu özelliği taşır. Bu sayede tesisin ilk çalışmaya başladığı tarihten itibaren yaptığınız tüm üretimleri ayrıntılarıyla bulmak mümkündür. Örneğin altı ay önce bir müşteriye verdiğiniz betonun tüm ayrıntılarına ulaşmanız ve rapor olarak görüntüleyip yazdırmanız mümkündür.

12 Đrsaliyenizi üretim başında veya sonunda kestirmeniz mümkündür. Đrsaliye formatını oluşturmak veya değiştirmek son derece kolaydır. Đrsaliye formatı ekranında, irsaliyenizde bastırmak istediğiniz alanları seçip bu alanları kağıdın neresine yazması gerektiğini belirleyebilirsiniz. Đrsaliyenize sabit text alanları ekleyebilir bunları müşteriyi bilgilendirmek veya uyarmak için kullanabilirsiniz. Örneğin kışın bu text alanına Betonunuzu Soğuktan Koruyunuz uyarısı yazıp bunun tüm irsaliyelerde görülmesini sağlayabilirsiniz. Đki farklı irsaliye formatı tanımlayıp aynı anda iki farklı irsaliye formatında çalışabilirsiniz. Yanlışlık bulunan irsaliyelerde düzeltme yapıp yeniden bastırabilirsiniz. Herhangi bir irsaliye kaydını irsaliye şeklinde değil de detaylı bir üretim raporu şeklinde görebilir ve yazdırabilirsiniz. Đrsaliye dosyalarınızda hata oluşması durumunda Đrsaliye Düzeltme programını çalıştırarak dosyadaki bozuklukların otomatik düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Đrsaliyenizin font büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. 7- Stok Hazır Beton üretimi karışımda bulunan malzemelerin hassas bir şekilde tartılıp dozajlama yapılması esasına dayandığı için, üretimde kullanılan malzemelerin stok durumlarını takip etmek mümkün ve gereklidir. Ekranda her silo ve tank için bir stok seviye göstergesi bulunur. Bu seviye göstergesinden silo veya tank durumunuzu her an gözleyebilirsiniz. Üretim esnasında malzemeler kullanıldıkça, kullanılan malzemeler otomatik olarak stoktan düşürülür ekrandaki seviye göstergesi de buna göre düşer. Bilgisayarınız kapalı dahi olsa manuel olarak alınan malzemeler kaydedilerek stoktan düşürülür. Üretim raporlarında da bu durum malzeme, miktar ve tarih olarak gösterilir. Ekrandaki stok butonuna bastığınızda yukarıdaki ekran görülür ve malzemelerinizin stok durumlarını hem rakamsal olarak hem de seviye çubuğu şeklinde görebilirsiniz.

13 8- Raporlar Tesisinize herhangi bir malzeme geldiğinde, ilgili malzemeyi Yeni Malzeme Gir butonuna basarak stok girişini yapabiliriz. Stok giriş yaparken malzemeyi getiren aracın plakasını, Đrsaliye Numarasını ve varsa notlarınızı kaydedebiliriz. Teknopar Beton Santrali Otomasyon Programının geniş bir raporlama özelliği vardır. Đşletmenizin istatistiksel olarak ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere bu raporlar sayesinde ulaşmak mümkündür. Raporları HTML veya TXT formatında kaydedebilir veya yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz. A) Stok Raporları Stok raporlarını üç şekilde alabilirsiniz I) Detaylı Stok Raporu Raporunu almak istediğiniz malzemeyi ve hangi tarihler arasında görüntülenmesini istediğinizi seçtiğinizde bu malzemenin gün gün stok dökümü ekrana gelir. Her güne ait devralınan stok miktarı, gün içinde harcanan miktar, gün içinde stok girişi yapılmışsa bu kayıtlar, gün sonu devreden stok miktarı görülebilir. II) Özet Stok Đcmali Özet raporunu almak istediğiniz malzemeyi ve hangi tarihler arasında görüntülenmesini istediğinizi seçtiğinizde bu malzemenin belirlenen tarihler III) arasındaki stok hareketlerini tablo olarak inceleyebilirsiniz. Günlük Stok Raporu Stok raporunu alacağınız tarihi seçip raporu görüntülediğinizde, tüm malzemelerin seçilen güne ait stok hareketlerini tablo biçiminde görebilirsiniz. B) Üretim Raporları I) Genel Üretim Raporu Bu raporda, belirlediğiniz tarihler arasında gün gün üretilen beton cinsleri ve miktarları ile her bir beton cinsini üretebilmek için harcanmış malzemeleri ve bunların günlük toplamları ile rapor sonunda genel toplamları yer alır. Eğer gün içinde manuel üretim yapılmışsa, manuel yapılan üretim ve harcanan malzemeler de rapor edilir. II) III) Beton Cinsine Göre Üretim Raporu Bu rapor cinsinde günlük üretilen beton cinsleri ve bunların miktarları ile bu beton cinslerini şantiyelere taşımak için araçların sefer sayılarını görebilirsiniz. Rapor sonunda da genel toplamlar yer alır. Teslim Şekline Göre Üretim Raporu Belirlediğiniz tarihler arasında yapılan üretimde, betonun müşteriye ne şekilde teslim edildiği (pompalı, mikserli veya tesis teslimi) özet tablo halinde sunulur. Rapor sonunda da tüm teslim şekillerinin bu tarihler arasındaki genel toplamları yer alır. C) Müşteri Raporları I) Müşteri Bazında Günlük Rapor Hangi günün raporunu alacaksak bu tarihi seçip raporu görüntülediğimizde, gün içerisinde hangi müşterilerin hangi şantiyelerine ne cins ve kaç m3 beton çıkardığımızı, ne şekilde teslim ettiğimizi, kaç araç çıkarıldığı her bir müşteri için bunların toplamları ve gün sonundaki genel toplamlarımızı görüntüleyebiliriz. II) Müşteri/Şantiye Seçimine Göre Rapor

14 III) Herhangi bir müşterinizin, seçtiğiniz bir şantiyesine veya tüm şantiyelerine belirlediğiniz tarihler arasında yapılan sevkıyat bilgilerini görüntüleyebilir ve bu bilgilerin toplamlarını görebilirsiniz. Detaylı Rapor En çok kullanılan bilgilendirme ekranı ve rapor şekli budur Bu rapora, hem rapor mönüsünden hem de ekranda bulunan kısa yol butonundan ulaşabilirsiniz. Bir tarih seçip raporu görüntülediğinizde seçtiğiniz tarihteki yapılmış bütün üretimler liste halinde ekranda görülür. IV) Ekranda irsaliye numarası,müşteri kodu, müşteri adı, şantiye adı, üretimin başlama ve bitiş saatleri, beton cinsi, miktarı, teslim şekli, araç plakası şoförü ve üretimin başarıyla tamamlanıp tamamlanamadığına dair bilgiler bulunur. Bu sayfayı bu şekli ile liste olarak yazdırabilirsiniz. Eğer burada listelenen üretimlerden birinin detaylarını görmek istiyorsanız, görmek istediğiniz üretimin üzerine gelip tıklamanız yeterlidir. Ekrana, seçtiğiniz üretimin tüm detayları malzeme raporları da dahil olmak üzere gelecektir. Burada a- Görüntülenen üretimi firmanıza özgü bir üretim raporu şeklinde yazdırabilir bu raporu dosyalayabilir ya da onaylayıp ilgili müşterinize verebilirsiniz. b- Bu üretime ait irsaliyeyi iki farklı formatta yazdırabilirsiniz. c- Bu üretime ait irsaliye üzerinde düzeltme yapabilirsiniz. Mikser Taşıma Raporu Seçtiğiniz tarihler arasında araçlarınızı plakalarına göre gruplayarak gün gün taşıdığı betonu yaptığı sefer sayısını ve bunların toplamlarını görmeniz mümkündür. Böylece araçlarınızın verimini, yakıt tüketimlerini istatistiksel olarak değerlendirmeniz mümkün olur.

15 V) Personel (Şoför) Raporu Seçtiğiniz tarihler arasında transmikserlerinizde çalışan şoförleri isimlerine göre gruplandırılarak gün gün taşıdığı betonu yaptığı sefer sayısını ve bunların toplamlarını görmeniz mümkündür. Böylece çalışan şoförlerinizin verimini istatistiksel olarak değerlendirmeniz mümkün olur. 9- Kantarlar ve Kalibrasyon Kantarlarda ağırlık ölçümü için Yük Hücreleri (Load Cell) kullanılmaktadır. Yük hücrelerinden gelen elektriksel işaret sinyal dönüştürücülerle (transmitter) PLC için anlamlı analog bilgilere çevrilir. Bu analog bilgiler okunurken ortalama alınarak daha kararlı ve doğru ağırlık bilgileri elde edilir. Kantarların kalibrasyonları iki farklı şekilde yapılabilir. a) Normal Kalibrasyon ile iki adımda kolayca kantarınızı kalibre edebilirsiniz. b) Kalibrasyon Sihirbazını kullanarak adım adım transmitterinizin sıfır ve kazanç ayarlarını yapıp kantarınızı kalibre edebilirsiniz. Burada yapacağınız her iş şekil ve resimlerle anlatılıp adım adım yönlendirilirsiniz. Kantarların darasını almak için darasını alacağınız kantarın üzerine gelip tıklamanız yeterlidir. Kantarlarınıza ait tüm bilgileri toplu olarak Hizmet mönüsündeki Kantar Bilgileri kısmında görebilirsiniz. Bu kısımda kantarda okunan ağırlığı, A/D dönüştürücü değerini, PLC analog modül girişindeki gerilim değerini, kantar darasını ve bu kantarın fiziki olarak tartabileceği en büyük ağırlık değerini görebilirsiniz. 10- Diğer Özellikler Arşivleme Özelliği Üretim miktarınız arttıkça dosya boyutlarınız da buna paralel olarak artacaktır. Dosya boyutlarının çok büyük boyutlara ulaşması halinde de bunların erişim süreleri uzar ve sistem yavaşlamaya başlar. Bu süreç üretim yoğunluğunuza bağlı olarak değişir. Sistemin yavaşladığını hissettiğinizde yeni bir arşiv oluşturarak üretim bilgilerinizi bu arşivlerde saklayabilirsiniz. Herhangi bir tarihteki üretim bilgisine erişebilmek için o

16 tarihi kapsayan arşiv çağrılarak üretim bilgileri bulunabilir. Böylece programınız yıllarca hızlı ve sorunsuz şekilde çalışır Yedek Alma Tek tuşla bilgilerinizin yedeğini alabilirsiniz. Yedekleme işlemi program tarafından otomatik olarak yürütülür PLC Input/Output Bilgisayar ekranından PLC giriş ve çıkışlarını takip edebilirsiniz. Haberleşme Seri haberleşme portunuz arızalandığında diğer bir iletişim noktası seçebilir ve parametrelerini değiştirebilirsiniz. Müşteri ve Đrsaliye Düzenleme Müşteri kayıtlarınızda veya irsaliye kayıtlarınızda ortaya çıkabilecek hataların otomatik olarak düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Ekran Şifresi Bilgisayarın bulunduğu kabini kısa bir süre terketmeniz gerektiğinde, program ve ayarlar ile kimsenin oynamasını istemiyorsanız bilgisayarı kapatmak yerine ekranı tek tuşa basarak kilitleyebilirsiniz. Ekran açık durur ancak hiçbir kontrol ve mönü çalışmaz. Ekranı tekrar açmak istediğinizde özel şifrenizi girerek açabilirsiniz.

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

OSMANLI MENKUL E-ŞUBE HİSSE SENEDİ VE VARANT

OSMANLI MENKUL E-ŞUBE HİSSE SENEDİ VE VARANT OSMANLI MENKUL E-ŞUBE HİSSE SENEDİ VE VARANT HİSSE SENEDİ Şirket kodlarını kolayca bulabilirsiniz, Aynı pazarda işlem gören varantlar için ayrı bir işlem ekranı mevcuttur, Portföyünüzde görüntülediğiniz

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır.

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. Evrak Ekle Kurum İçi Giden Evrak Ekleme Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. İçyazı No sistem tarafından otomatik verilmekte, müdahale

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

YATIRIM PORTALI E-ŞUBE

YATIRIM PORTALI E-ŞUBE YATIRIM PORTALI E-ŞUBE OSMANLI MENKUL E-ŞUBE Yenilenen tasarımı, ürün çeşitliliği ve fonksiyonları ile e-şubemizi çok seveceksiniz. 4 NEDEN OSMANLI MENKUL E-ŞUBE? Yatırım ürünü çeşitliliği, Hisse, Vadeli,

Detaylı

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar.

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar. BiberPOS Ana Menüsü: Sipari Al: Sipari alma ve ödeme i lemleri yap l r Kapat: Program kapat r. Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas

Detaylı

FOREACH V1.8. Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı. www.sercantogrul.com 0506 588 17 18

FOREACH V1.8. Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı. www.sercantogrul.com 0506 588 17 18 FOREACH V1.8 Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı www.sercantogrul.com 0506 588 17 18 İçindekiler Foreach Hakkında... 2 1-Anasayfa... 3 2-Bakım Kartı... 4 3-Tanımlama İşlemleri... 5

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

Analiz aşaması sıralayıcı olurusa proje yapımında daha kolay ilerlemek mümkün olacaktır.

Analiz aşaması sıralayıcı olurusa proje yapımında daha kolay ilerlemek mümkün olacaktır. Analiz Raporu Kısa Özet Her geçen gün eczanecilik sektörü kendi içerisinde daha da yarışır hale geliyor. Teknolojinin getirdiği kolaylık ile eczane otomasyonu artık elinizin altında. Çoğu eczacılar hastalarına

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama Bölüm 1:Araç çubuğu Yan sekmeler Yandaki araç çubuğu üzerinde dört adet sekme vardır. Sayfa Düzenleyiciye basarak oluşturduğunuz/oluşturacağınız sayfaları küçük

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 13 Kasım 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL STOK BİLGİLERİNİ KULLANARAK TOPLU ALIM TALEP FİŞİ OLUŞTURMA Satın Alma ve Teklif Yönetimi modülü ile ihtiyaç duyulan stoklar otomatik belirlenip,

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

İçindekiler Hosting hizmeti için silme isteği oluşturulması Reseller Paketi altında hosting hizmetinin oluşturulması Kesintiyi en aza indirmek için

İçindekiler Hosting hizmeti için silme isteği oluşturulması Reseller Paketi altında hosting hizmetinin oluşturulması Kesintiyi en aza indirmek için Mevcut Share Hsting Paketlerinin Reseller Paketleri Altına Aktarılması İçindekiler Hsting hizmeti için silme isteği luşturulması Reseller Paketi altında hsting hizmetinin luşturulması Kesintiyi en aza

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI)

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) Toplu tarama yapmak için; sol menüden tarama yapmak istediğiniz ilgili fakülteyi seçerek Ara demeniz gerekmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

Sizin İçin Geliştirdiğimiz Tek Bir Yazılım Sistemi İle, İşletmenizi Profesyonelce Yönetin!

Sizin İçin Geliştirdiğimiz Tek Bir Yazılım Sistemi İle, İşletmenizi Profesyonelce Yönetin! Sizin İçin Geliştirdiğimiz Tek Bir Yazılım Sistemi İle, İşletmenizi Profesyonelce Yönetin! 2003 Yılında Kurulan Açılım Soft A. Ş. 2003-2005 arasında ARGE ve Ürün Geliştirme Faaliyetleri yürütmüştür. Bu

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU

MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU 1-) MedData nın sitesinden MedData SağlıkNet Sistemi exe sini indirin. 2-) Hastane kullanıcısından bölümler kısmına 4050 bölüm numaralı sağlık net bölümü eklenir. 3-) Hastane

Detaylı

Endüstri Mühendisliğine Giriş. Jane M. Fraser. Bölüm 2. Sık sık duyacağınız büyük fikirler

Endüstri Mühendisliğine Giriş. Jane M. Fraser. Bölüm 2. Sık sık duyacağınız büyük fikirler Endüstri Mühendisliğine Giriş Jane M. Fraser Bölüm 2 Sık sık duyacağınız büyük fikirler Bu kitabı okurken, büyük olasılıkla öğreneceğiniz şeylere hayret edecek ve varolan bilgileriniz ve belirli yeni becerilerle

Detaylı

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde!

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde! Koru1000 Koru1000 beklentilerinizin ötesinde! 2016 5 10 15 bar 16 Koru1000 Ölçemezsen, Yönetemezsin! 2 Koru1000 bir ENVEST ürünüdür. envest ba k y y! Envest, enerji ve su verimliliğini ön planda tutan,

Detaylı

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar i : 11.11.2013 Karar No : 2013/DK-THD/605 Gündem Konusu : Tüketici Şikâyetlerinin İşletmeciler Tarafından Çözülmesine İlişkin Usul ve

Detaylı

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ GĐRĐŞ 1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ Đnternet tarayıcınızdan http://www.hkmo.org.tr/ adresine girdikten sonra sayfanın sağ üst kısmında yer alan ÜYE GĐRĐŞĐ bağlantısına tıklayarak Harita ve Kadastro Mühendisleri

Detaylı

İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir.

İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

VEGAWINA5 2016 VERSION

VEGAWINA5 2016 VERSION VEGAWINA5 2016 VERSION Bundan Böyle Her Yıla Ait Hazırlanan Setup İçin Login Ekranında Version Yılı Yazacaktır Program Kurulumunda Ana Sayfa ( Boss ) Modülü Kurulumu Zorunlu Hale Getirilmiştir Hizmet\Firma\Kullanıcı

Detaylı

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 yazılımı, daha etkin tasarım yapmanıza ve iletişim kurmanıza yardım eder. Ödediğiniz fiyat karşılığında mükemmel

Detaylı

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ İçindekiler Tablosu... 1 KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU(OKUL)... 3 1.ETS (Evrak Takip Sistemi )Nedir?... 3

Detaylı

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir.

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir. Gizlilik İlkesi Bu gizlilik ilkesi ( Gizlilik İlkesi ) zaman zaman değiştirilebilir. Değişiklikleri size özellikle bildirmeyeceğiz, bu nedenle bu Gizlilik İlkesi'ni yeniden okumak ve değişikliklerden haberdar

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 S ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365 OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Office 365 Microsoft Office (Word, Excel vb.) dokümanlarınızı bulut platformuna taşımanızı sağlayan Office 365 ürününe https://portal.office.com/home adresinden

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :22.02.2011 Karar No :2011/DK-10/91 Gündem Konusu :İnternetin Güvenli Kullanımı. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü 6 ncı ve 50 inci maddeleri

Detaylı

Öğrenci Web(Öğretim Üyesi) Verdiğim Dersler Not İşlemleri Danışmanlık İşlemleri Lisansüstü İşlemleri Bologna Süreci

Öğrenci Web(Öğretim Üyesi) Verdiğim Dersler Not İşlemleri Danışmanlık İşlemleri Lisansüstü İşlemleri Bologna Süreci Öğrenci Web(Öğretim Üyesi) -Akademik Takvim -Ders Programı (Sunulan Dersler) -Sınav Programları Verdiğim Dersler -Ders İzleme Formu (Syllabus) -Ders Öğrenci Listesi -Ders Devam Durum Girişi Not İşlemleri

Detaylı

BÖLÜM 1 : ENERJ YÖNET C S N N B LD R LMES

BÖLÜM 1 : ENERJ YÖNET C S N N B LD R LMES YEN LENEB L R ENERJ GENEL MÜDÜRLÜ Ü ENVER PORTALI ENERJ YÖNET C S MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU DUYURU: 18/04/2007 tarih ve 5627 Say l Enerji Verimlili i Kanunu kapsam nda 27/10/2011 tarih ve 28097 Say l Resmi

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

LABORATUVARIN DÖNER SERMAYE EK ÖDEME SİSTEMİNE ETKİSİ. Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu Gaziantep Üniversitesi

LABORATUVARIN DÖNER SERMAYE EK ÖDEME SİSTEMİNE ETKİSİ. Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu Gaziantep Üniversitesi LABORATUVARIN DÖNER SERMAYE EK ÖDEME SİSTEMİNE ETKİSİ Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu Gaziantep Üniversitesi Bir etkinliğin sonucunda elde edilen çıktıyı nicel ve/veya nitel olarak belirleyen bir kavramdır.

Detaylı

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir?

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir? DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının %25 i oranında devlet tarafından katılımcının emeklilik hesabına ödenen tutardır. Devlet katkısı başlangıç tarihi

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA Önsöz 4 Stratejik Planlama ve Bütçe Yol Haritası 5 Örnek İşletme Hakkında 6 Gider Yükleme Sistemi 8 Satış Bütçesi Oluşturma 9 Faaliyet Gider Bütçesi Oluşturma 12 Bütçe Sistem Otomasyonu

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU İÇERİK A. YATIRIM FONLARI ALIM SATIM İŞLEMLERİ KILAVUZU... 3 B. YATIRIM FONU ALIM/SATIM YETKİ TANIMLAMA GİRİŞ VE SİLME... 3 C. YATIRIM FONU ALIM/SATIM

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM

TEKNOLOJİ VE TASARIM TEKNOLOJİ VE TASARIM YAPIM KUŞAĞI SINIFLAR ODAK NOKTALARI 7. SINIF Üretiyoruz 8. SINIF Üretelim Tanıtalım Öğrencinin: Adı Soyadı: Aslı KARTAL Sınıf, No: 7/C, 2729 Yahya KARAKURT Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR MODÜLÜ ENVANTER AKTARMA İŞLEMLERİ 1. ENVANTER AKTARMA İŞLEMİ İÇİN EXCEL DOSYASININ İNDİRİLMESİ VE EXCEL FORMATI Envanter aktarma işleminin gerçekleştirilebilmesi için http://www.dmisproje.muhasebat.gov.tr/download.html

Detaylı

ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI

ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI MAKYAJ SİHİRBAZI NEDİR? Oriflame Makyaj Sihirbazı, tek bir dokunuşta birbirinden farklı makyaj stilini ve görünüşü denemenize imkan tanır. Oriflame müşterilerinin

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00 Müşteri : Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sok. No: 14 K2 Plaza Kat: 11 Kadıköy 34742 İstanbul Türkiye Konu : Seçilen Yakıt Özelliklerin Belirlenmesi için Dizel Yakıtlara İlişkin Testlerin, Doğrulanması

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

NARENCİYE PAKETLEME OTOMASYON YAZILIMI

NARENCİYE PAKETLEME OTOMASYON YAZILIMI NARENCİYE PAKETLEME OTOMASYON YAZILIMI PROGRAMIN ÖZELLİKLERİ Tanımlar Modülü ile programı firmaya uyarlama PROGRAMIN ÖZELLİKLERİ Sezon bazında çalışma Birden çok fabrika desteği Dış üretim merkezlerini

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU Atık Üreticileri için Kullanım Kılavuzu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı 2010-1 - Kayıt Giriş 1. http://cbs.cevreorman.gov.tr veya http://www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr

Detaylı

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim?

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi nedir? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi (MPSA), daha fazla esneklik ve kolaylaştırılmış self servis araçlar sağlayan basitleştirilmiş bir sözleşmedir. MPSA, Microsoft

Detaylı

DENEY 2: PROTOBOARD TANITIMI VE DEVRE KURMA

DENEY 2: PROTOBOARD TANITIMI VE DEVRE KURMA A. DENEYİN AMACI : Protoboard kullanımını öğrenmek ve protoboard üzerinde basit direnç devreleri kurmak. B. KULLANILACAK ARAÇ VE MALZEMELER : 1. DC güç kaynağı, 2. Multimetre, 3. Protoboard, 4. Değişik

Detaylı

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine

Detaylı

ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu

ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu Serpil YETGİN * Öz Günümüzde daha fazla bilginin elektronik olarak elde edilmesi,

Detaylı

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 10 Kasım 2015

ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 10 Kasım 2015 ALPHA ALTIN RAPORU ÖZET 10 Kasım 2015 3 Kasım 2015 tarihli Alpha Altın raporumuzda paylaştığımız görüşümüz; RSI indikatörü genel olarak dip/tepe fiyatlamalarında başarılı sonuçlar vermektedir. Günlük bazda

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yaz l m ile çal ma esnas nda zaman iyi kullanmak için makro haz rlayabileceksiniz. ARA TIRMA Sürekli tekrar n yapt n zi lemlere

Detaylı

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1 Çevrimiçi paylaşım 3.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

GENCAYSTAR B2B WEB SISTEMI KULLANMA KILAVUZU

GENCAYSTAR B2B WEB SISTEMI KULLANMA KILAVUZU GENCAYSTAR B2B WEB SISTEMI KULLANMA KILAVUZU WEB SISTEM GİRİŞ İlk olarak e-posta adresinize gönderilen B2B giriş şifreniz ile sisteme giriş yapılması gereklidir. www.gencaystar.com.tr üzerinden giriş yapılabileceği

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ. 2. ŞASİ ÖLÇÜM SİSTEMLERİ 2.1. Teleskopik Ölçüm Cetvelleri

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ. 2. ŞASİ ÖLÇÜM SİSTEMLERİ 2.1. Teleskopik Ölçüm Cetvelleri ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 2 Firma kataloglarındaki değerleri referans alarak ve şasi yapısındaki yüzeysel bozukluklara dikkat ederek şasinin ölçümünü yapabilecektir. ARAŞTIRMA Sanayide

Detaylı

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar Lütfen Dikkat! Bu kitapta herhangi bir şekilde adı geçen ürün, marka veya şirket isimleri sahiplerine aittir. Kitapta yer alan

Detaylı