Edebiyat Defteri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Edebiyat Defteri www.edebiyatdefteri.com"

Transkript

1 Edebiyat Defteri Yasal Uyari: Bu ekitap, bilgisayariniza indirip kayit etmeniz ve ticari olmayan kisisel kullaniminiz için yayinlanmaktadir. Siirlerin kopyalanmasi, gercek veya elektronik ortamlarda yayinlanmasi, dagitilmasi Türkiye Cumhuriyeti yasalari ve uluslararasi yasalarla korunmaktadir ve telif haklari temsilcisinin önceden yazili iznini gerektirir. Bu dokuman Edebiyatdefteri.Com tarafindan yayinlanmistir. Edebiyatdefteri.Com tüm bolumleriyle, Fikir ve Sanat Eserleri Yasasi'na %100 uygun olarak yayin yapmaktadir.

2 ANLATTI BANA- Edebiyatdefteri.com Dun yine konustu hatiralarin Ben sordum o seni anlatti bana Resmine sarilip yatiyor dedi Bitmeyen hasreti anlatti bana Yaptigin cehize sandiklar darmis Her ilmek dugumde gozyasin varmis Simdi o gonlunu hasretim sarmis Ben sordum o seni anlatti bana Artik cicekleri sulamaz dedi Saclari daginik toplamaz dedi Sensiz hayal bile kuramaz dedi O bitkin halini anlatti bana Sen yoksun yaninda dunya bosaldi Birakti kendini iyice saldi Eridi tukendi bir kemik kaldi Belki olur dedi. Anlatti bana Gecen aksam yine dua etmissin Ne olur sevdigim donsun demissin O yoksa bedenim olsun demissin Ben sustum o seni anlatti bana.

3 Aci Mektup.- Edebiyatdefteri.com Dun arkadasimdan bir mektup aldim. Askina gorucu geldiler diyor. Alir almaz sana haberi saldim. Kizin da aklini celdiler diyor. O, hep kusatandi sense bir ada. Baslangicta her sey guzeldi diyor. Sana yapilani duydum sofrada. Lokma bogazima dizildi diyor. Nemli ceyizleri serdi, kuruttu. Nisan davetleri basildi diyor. Sevdigin coktandir seni unuttu. Boynuna gerdanlik asildi diyor. Merasim yapildi gitmedim; sorma! Nisan yuzukleri takilmis diyor. Sende unut onu, kalbini yorma Kina, hatiranla yakilmis diyor. Boynu bukuk sevdan yurek daglarken Dugun icin aslar kaynadi diyor. Sen gurbette boynu bukuk aglarken; O, gelinlik giydi, oynadi diyor. Namus bu mu diye sordum zalime. Utancindan yer-gok yarildi diyor. Sus-pus oldu dili etmez kelime. Tuttugun o dallar kirildi diyor. Hain seni neden, kalbinden atmis? Soyle de arkadas, bileyim diyor. Yanagini yaslar yine islatmis Sevda mendilimle sileyim diyor.

4 Adina Gul Dedim ya!- Edebiyatdefteri.com Adina gul dedim ya! Gul acsin yanaklarin Gunden gune yesersin, sevinsin yapraklarin. Gonca idi buyumus, gul olmus basaklarin. Adina gul dedim ya! Gul kokar duygularim. Bir kor dusse dalina, gozyasimla sularim. Nasil dert oldu bilsen birakip gitmelerin. Hayir midir ser midir icimden yitmelerin? Huzne mahkûm birakti hasrete itmelerin. Adina gul dedim ya! Gulle dolu baglarim. Sen yoksun ya yanimda gule bakar aglarim. Ayaz dusse temmuza, kararir bulutlarim. Ozlem akar gozyasim bugulu agitlarim. Gidisin donusune hamile umutlarim. Adina gul dedim ya! Seni gulde koklarim. Islemissin tenime, senle dolu yoklarim. Nedense hep hazanda, dalislarim efkâra. Cig dustu, usuyorum, cikar miyim bahara? Diz cokmus umutlarim, iyilesmez bu yara. Adina gul dedim ya! Gelmez oldu yazlarim. Gonlum dem_i hazan da. Sizim sizim sizlarim. Yenik dustum sevdaya hic kendimi ovemem. Boynum bukuk kadere talihimi dovemem. Gonul kiblem sanadir baskasini sevemem. Adina gul dedim ya! Seni gulden sorarim. Bir gul diktim tavafa. Doner doner ararim.. Siirime mukemmel yorumuyla can veren degerli ustad Muzaffer Tekbiyik beyefendiye sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum. ]

5

6 Aglayacagim.- Edebiyatdefteri.com Aci gecen gunu bitti sayip da; Yarinlara umut baglayacagim. Sen de sevdigine gonul koyup da; Aldirdigin zaman. Aglayacagim. Tadimlik vermedin bana nesenden. Iki gozum giryan selde cilenden, Sevdanin nasini gonul hanenden; Kaldirdigin zaman. Aglayacagim. Ben de sevdim gonul verdim arsiza. Vefasiz kendini cekti hep naza. Sen de yuregini bir gun hirsiza; Caldirdigin zaman. Aglayacagim. Bilirdim seni ben askin kadini. Daga tasa yazdim andim adini. Sevda sahnesinde yâr miadini; Doldurdugun zaman. Aglayacagim. Hata ariyorsan yokla icini. Vicdanina bir sor soyler sucunu. Kendi ellerine o ak sacini; Yoldurdugun zaman. Aglayacagim. Yanar icin, alev sarar bacayi. Gul diye koklarsin sen de yoncayi. Bahar diye guze salip goncayi; Soldurdugun zaman. Aglayacagim. Itilip kalinca kendi haline; Oyuncak olursun elin diline. Dostum diyenleri o ahvaline; Guldurdugun zaman. Aglayacagim. Ask defterinden sil kayitlarini. Mendiline dok, yak agitlarini. Yasatayim derken umutlarini. Oldurdugun zaman. Aglayacagim. Nedamet gizliyse bin bir ahinda, Her mavi can ceker bir siyahinda. Kaybedip kendini ask dergâhinda; Cildirdigin zaman. Aglayacagim. Siirimi gunun siiri seckisine layik goren degerli yonetim kurulu uyelerine sukranlarimi

7 sunuyorum. Saygilarimla...

8 Ah Anne Ah!- Edebiyatdefteri.com Ah anne ah! Hatirlar misin bilmem... Yine bir bayram arifesinde ayirmisti kader, seni benimle Bir tren garinda sirtimi sivazlayip, Elime de uc bes kurus harclik verirken; Ezile- buzule. "Baska yok ogul, Bunu da tefeci Osman agadan bire bes, zorla aldim. Idare et ogul," demistin Daha dun gibi aklimda, Bir suru de nasihat etmistin. "Birak sazi, sozu, siirler para etmez, Bizim memlekette de krizer bitmez., Iyi bir ise girersen ogul, Allah seni muhannete muhtac etmez" Demistin ya anne. Aynen dedigin gibi, Ne memlekette kriz bitti, Nede bizim siirler para etti. Isi sorma anne! Hic olmadi ki Rahmetli babamin kostekli saatini Son kez opup koyarken cebime; Siki sikiya tembih etmistin Darda kalmadan satma diye Hani demistin ya binerken trene; "Kendine iyi bak beni dusunme" diye. Gozyaslarini da silmistin elinin tersiyle... Tren gardan kalkarken, bende sana bakarken; Gordum ya cokusunu dizlerinin ustune O gunden bu gune oluyum anne! Hic aglama demistin ama Bir gozyasi goluyum anne!... Bilmem sensiz gecen kacinci yildayim. Icimdeki hasreti de, beni de oldur anne! Kostekli saati satmadim ama dardayim Bayramim sana geldigim gundur anne... Aciyi, neseyi, sevmeyi, sevilmeyi, Icim kan aglarken gulmeyi, Senden ogrendim anne, Zorluklara direnmeyi. Nasil da guzel soylerdin ninniyi... Babamin olumune yaktigin agitlari... Hem okur hem aglardin,

9 Yazdigin destanlari... Unumun elegi idin, Evimin diregi idin, Nasil da birakip gittin, Gozumun bebegi idin diye pes pese duzerdin. Nasilda gozyaslari dokerdin! degil mi anne? Iste o gunden beri asigim; Asigim ben siire anne. Siir ve sen simdi benim tek servetim. Gozumde yikilmaz bir dagsin anne! Para etmese de bilirim cok seversin. Senin de yuregine siirler yagsin anne... Benim bayramim sana geldigim gundur anne!

10 Aklima Gelir..- Edebiyatdefteri.com Dusunce icime bir ask cemresi Kahrettigim sonlar aklima gelir Calsa da gonlumu sevda umresi Hep cektigim canlar aklima gelir. Guzel soz yazamam sevi selimden Dokemem kâgida dusse dilimden Basina buyruk bu asi kalemden Damlayan alkanlar aklima gelir. Karanlik ruhumun sonmus atesi Hic olume mahkûm yasar mi kisi Geceye dogarken gorsem gunesi Hep battigi anlar aklima gelir. Zaman seridini sarsam geriye Ne var ne yok diye baksam maziye Bu sel nedir diye sorsam sevgiye Agladigim gunler aklima gelir. Bundan daha iyi gunu bulamam Acmayacak gulu artik sulamam Acimasiz asklar, hic risk alamam Karanlik o dunler aklima gelir. Kor olmus yuregim yansam da tutmem Sevenim olsa da ben sevda gutmem Yalniz ilk askima beddua etmem Teninde ki benler aklima gelir. Gulkurusu dusmez artik sayfaya Razi degil gonul aska cefaya Yarida son bulan diri sevdaya Kazdigim o sinler aklima gelir..

11 ALISTIM - Edebiyatdefteri.com Kul olsam da sikâyet etmem askin odundan Icim kan aglasa da ben gulmeye calistim Gencligimi calip son bulan askin ardindan Gozyaslari dokerek ayrilmaya alistim. Nazar degmesin diye sakinirken gozumden Yandim ama yakmadim uzak tuttum kozumden Anlik sevgiler icin koparilip ozumden, Guller gibi dalindan kirilmaya alistim. Bogdu bagrinda beni coskun bir sevda seli Onun bunun ugruna oldum divane deli Halkalari yas tutmus kirik bir zincir gibi Kor hasretin carkina sarilmaya alistim. Vardir elbet benimde bir sucum bir gunahim Yillar yili cekerim bitmiyor ki hic ahim Bir azap sarayinda ne sultanim ne sahim Hep hain kursunuyla vurulmaya alistim Bu genc yasta gonlum her turlu derdi tatti Bilmem ki rabbim beni kula kul mu yaratti Her gelen pisman etti, son gideni aratti Her gun dunden bin beter kahrolmaya alistim.

12 Anaya Mektup- Edebiyatdefteri.com Icerdeyim anne, cezam muebbet. Sucumu kadere yorsana anne. Namus belasina dustum zindana. Gelip hatirimi sorsana anne. Yasamak cok zormus, sinavdan caktim. Serefim ugruna kendimi yaktim. Cocuklari sanki yetim biraktim. Onlara kol kanat gersene anne. Sakin ha kahrolup bagrini delme. bu suc kaderimde hic benden bilme. Yeter ki mutlu ol gelmezsen gelme. Esten dosttan haber versene anne. Yillardir burada sarardim soldum Belki hak ettim de belami buldum. Esimden de haber alamaz oldum Gelininden haber versene anne. Sende bil hayata basladim sondan Coktandir umudu kesmisim candan Bilirim ki sindir bana bu zindan Yok mu bir caresi desene anne? Alinca mektubu tez cevap gonder Soyle torunlarin ne yer, ne icer? Yatalak hastaydi iyi mi peder? Yaralarim derin sarsana anne. ANADAN MEKTUBA CEVAP Karari duyunca inan sok oldum. Bir zaman hafizam silindi ogul. Ne zaman ki aklim yerine geldi. Uzuntuden bana, felc indi ogul. Elimde degil ki nasil geleyim? Caresizim gayri, soyle neyleyim? Akiyor gozyasim sanki seldeyim Benimde bu sabrim tukendi ogul. Kolu komsu hep bir el ele verdik. Emlak, mulk ne varsa, pazara serdik. Gulsen'le Birsen'i dugunle verdik. Mehmet'de askere yollandi ogul.

13 Gecen her gun bana hasret ekliyor. Benimde yuregim artik tekliyor. Azrail basimda sanki bekliyor. Omrumun sonu na gelindi ogul. Nasil desem yavrum kirilma bana. Kurbanin olayim sakin aglama. Babani sormussun verdik topraga. Mezarinin ustu gulendi ogul. Sizin sevdaniza aklim ermiyor. Gelinimi artik gozum gormuyor. Nasil soyleyeyim dilim varmiyor. Yarin gitti elle evlendi ogul.

14 Anladim Gidiyorsun...- Edebiyatdefteri.com Anladim Gidiyorsun Nedendir anlamadim sustu sarkilar sazlar. Niye karardi gunler, veda mi ediyorsun? Once bulutlar coktu, yas tuttu hep yildizlar. Sonra kaydi gecemden, anladim gidiyorsun. Gozumden damlayan yas, icime akan kandi. Volta atti ayrilik vuslat ufuklarinda. Gitme dedim duymadin, me sesi yankilandi Yuregimin karanlik, derin bosluklarinda. Oysa! Oysa ben seni gitmen icin sevmedim. Canimi koydum sevgi ile sen arasina. Olecegimi bile bile terk etmez dedim. Ayrilamam demistin sende can pahasina. Soyle, simdi giderken yerinde mi o aklin? Sen gidince ne olur soyle biliyor musun? Batan bir gemideyiz faydasi yok kumsalin. Betin benzin sararmis, yoksa oluyor musun? Sen yinede meleksin Azrail den farkin yok Hasretin ur baglasin merhem olma yarama. Dilerim hep mutlu ol pismanliga hakkin yok Belki curur bedenim, donersen de arama. (Sahsima aittir)

15 Anlatti Bana (Huzun Soleni)- Edebiyatdefteri.c Dun yine konustu hatiralarin. Ben sordum, o seni anlatti bana. Resmine sarilip yatiyor dedi. Bitmeyen hasreti anlatti bana. Yaptigin cehize sandiklar darmis, Her ilmek dugumde gozyasin varmis. Simdi o gonlunu hasretim sarmis. Ben sordum, o seni anlatti bana. Artik cicekleri sulamaz dedi. Saclari daginik toplamaz dedi. Sensiz hayal bile kuramaz dedi. O bitkin halini anlatti bana. Sen yoksun yaninda dunya bosaldi. Birakti kendini iyice saldi. Eridi, tukendi bir kemik kaldi. Belki olur dedi. Anlatti bana. Gecen aksam yine dua etmissin. Ne olur sevdigim donsun demissin. O yoksa bedenim olsun demissin. Ben sustum, o seni anlatti bana.

16 Arkadas...- Edebiyatdefteri.com Sevda uzerine birazcik egil. Dusunmeden karar verme arkadas. Simdi aglamanin zamani degil. Mevsim hazan gulu derme arkadas. Benim de gozlerim hep yasli bil ki. Olursem gulerim, gulerim belki. Hangisine yansam? Dert bir degil ki. Nasil anlatayim? Sorma arkadas. Teselli ugruna, her an icip de. Yalandan kendine roller bicip de. Benim gibi askla dalga gecip de. Yuzune aglari orme arkadas. Atesin yanmadan dumanin tuter. Ummadigin anda baykuslar oter. Senin de dertlerin olunce biter. Bos yere hayaller kurma arkadas. Ben de cok dolmusum, ben de tasarim. Nefes alisima ben de sasarim. Bu kadar aciyla nasil yasarim? Dusunup aklini yorma arkadas. Beni dusunup de kalma arada Yok islahim benim basim belada Bekleyenin vardir senin silada Bu gurbet ellerde durma arkadas Bir sevda ugruna yandim da bittim. Imkânsiz asklarin, ustune gittim Sende bil, cezayi coktan hak ettim Kanasin bu yaram sarma arkadas. Askin kanunu yok kanma sozune. Ne yazina aldan nede guzune. Bir kez kapanmissa kapi yuzune; Ikinciye sakin vurma arkadas.

17 Askimiz Bitsin...- Edebiyatdefteri.com Artik yaptiklarin zoruma gitmez. Sevdiklerin seni hep mutlu etsin. Kim suclu, kim masum tartisma bitmez. Beni sevmedin de, askimiz bitsin. Yasantim hep harap gonlum virane. Sevgin bu kadarsa kuramam hane. Bahane ararsan iste bahane. Beni sevmedin de, askimiz bitsin. Yalandan olsa da soyle kirilmam. Sanma ki sevdigim senden ayrilmam. Bagrima tas basar sana sarilmam. Beni sevmedin de, askimiz bitsin. Ne hale dusurdun gel de beni gor. Sana az diyorsan, yuzume ag or. Adin zalim olsun soyadin nankor. Beni sevmedin de, askimiz bitsin. Hani beraberdik hic yoktu gurbet? Bir saat ayrilsak duyardik hasret. Ben de sevmedim de hadi inkâr et. Beni sevmedin de, askimiz bitsin.

18 Askin Dusurdu.- Edebiyatdefteri.com Bakma bana oyle masumum diye Cinligin sabrimi inan tasirdi Perisanligimdan utancin niye? Beni bu dertlere, askin dusurdu. Demek kucuk gordu beni gozlerin Ok gibi kalbimi, deldi sozlerin Yuzumde ki aglar, senin izlerin Beni bu dertlere, askin dusurdu. Bilmem ki gozunde nedir degerim Ben bir hicim lakin Allah'im kerim. Kim neye layiksa o versin derim Beni bu dertlere, askin dusurdu. Her soz kursun gibi cikti dilinden Kangren bu yaram senin elinden Kaymis gozbebegim hicran selinden Beni bu dertlere, askin dusurdu. Cildirdim askinla yak artik kina. Oynadin benimle kirildim sana. Icip siziyorsam suc bulma bana. Beni bu dertlere, askin dusurdu. Duvarda cerceve sandikta album Benimle beraber cekiyor zulum. Bakta gor filmime delik bu kalbim. Beni bu dertlere, askin dusurdu.

19 Ayriligi Anlat Bana.- Edebiyatdefteri.com Hadi beni ikna et, ayriligi anlat bana. Bir veda siiri yaz ki icinde huzun olmasin. Butun hatiralari yak, aklina geleni sina. Sil beni butun mazinden arkada gozun kalmasin. Eger nefret ediyorsan benden buyuk bir hincla. Bosalt butun kinlerini hadi ihanetle sucla. Ne verdinse bire bin al, yasamak istemem borcla. Pisman olsan da yuzume bakacak yuzun kalmasin. Hadi yanan yureklere su serp, bir cozum turet. Kor et gozlerimi sana, hic gormesin senden suret. Goze aldinsa gitmeyi, bana da kalmayi ogret. Geriye soylenmedik bir tek cumle sozun kalmasin. Sen Levh-i Mahfuzda imza attin nikah defterime. Simdi baskasini sevip nasil koyarsin yerime? Askinla beni de oldur lakin gelme makberime. Topla kirintilarini git benden tozun kalmasin. Bu askin gunahi senin vicdanin rahatsa gizle. Uy seytana el eliyle cizilen rotani izle. Bundan boyle ne kendini ozlet nede beni ozle. Sil de git. Senden sonra ki omrumde izin kalmasin. Demek ki sen hep yalanci baharim oldun sevimde. Daha ne suclarin gizli kimbilir sahte takvimde. Actigin kapilari bir bir kapat gonul evimde. En kuytu koselerimden cik, zerre gizin kalmasin. Bundan boyle bana seni animsatan her sey haram. Siril siklam sevda olsam atesinde yanmaz ciram. Sen de bilesin yazgulum kapanacak gonul yaram. Sondur gunesini atik baharin yazin kalmasin. Oyle bir des ki yarami sargisi olsun biber-tuz. Senle carpan yuregimin butun ezberlerini boz. Yak bu gece Istanbul u sonerse namerttir Beykoz. Al git dokuntulerini sinemden sizin kalmasin.

20 Ayrilmadik mi?- Edebiyatdefteri.com Bas tacimiz dedik sucu sevgiye Bulmadik sevgilim ayrilamadik mi? Allah a duadan bir gun geriye Kalmadik sevgilim ayrilmadik mi? Dusumuzde kaldi mutlu bir yuva Butun hayalimiz dustu bak suya Hicbir seven kalpten dilden beddua Almadik sevgilim ayrilmadik mi? Fedakârlik yaptik cektik sanciyi Bala bandik yedik her dem aciyi Ayriliga cikan hicbir kapiyi Calmadik sevgilim ayrilmadik mi? Bir seyler yapmazsak sonumuz husran Kime ne yaptik ki kim bize dusman Her kahrini cekip bu asktan pisman Olmadik sevgilim ayrilmadik mi? Yuregi hasretle deldik dagladik Bitap halimize gulduk agladik Her kisa direndik yaza bagladik Solmadik sevgilim ayrilmadik mi? Gipta ettik aska sarilanlara Kucaklasin dedik darilanlara Uzulduk, agladik ayrilanlara Gulmedik sevgilim ayrilmadik mi?. Sevenleri Allah kayirir derdin Ac birakmaz aska doyurur derdin Bizi ancak olum ayirir derdin Olmedik sevgilim ayrilmadik mi?

21 Belki Ruhlar Kavusur.- Edebiyatdefteri.com Can bu kadar kolay cikar mi tenden? Soktun yuregimi ayirdin benden. Yollarina bakip aci cekmezdim. Beni birakip da, gitmeseydin sen. Gece gunduz boyle icer miydim ben? Azicik yuzumu guldurseydin sen. Sen gittin gideli mevta gibiyim. Keske silahinla, oldurseydin sen. Beklesem donmeni verirdim guven. Baska âlemlere dalmasaydin sen. Aglasam, gozume toz kacti derdim. Ayrilik karari almasaydin sen. Bir zaman sevmistim gutmem sana kin Beni dusman gibi gordunse de sen. Sen hep mutlu yasa, beddua etmem. Aglari yuzume ordunse de sen. Benden uzaklarda kalasin esen. Gonlunce bir yuva kurdunsa da sen. Kendime degil de sana aglarim. Kallesce arkamdan vurdunsa da sen. Eski anilara dalarim bazen Ben hala yanarim, sondunse de sen Can bedenden cikti, mezar arama Gittigin yerlerden dondunse de sen. Iki gozum cesme yas damlar iken Hakkim helal olsun guldunse de sen. Beden degil, belki ruhlar kavusur. Habersizce benden oldunse de sen.

22 BENI KAYBETTIN- Edebiyatdefteri.com Beni Kaybettin Bu kadar agir soz hic beklemezdim. Gururumu kirdin, cok ayip ettin. Yuzume bakmadan gittigin o gun Kazancini bilmem! Beni kaybettin. Gidenin ardindan, tutmam artik yas Ellerle bir olup, kurdun ya kumpas Bilesin ki artik degilim paspas Yoluna serilmem! Beni kaybettin. Yeni sevgili bul, guzelce yagla. Yalanla, dolanla kendine bagla. Dok gozyaslarini, timsahca agla. Oyununa gelmem! Beni kaybettin. Beni bana birak, ustume gelme. Ne halin varsa gor, ufkumu bolme. Civi cak dunyaya, yasa da olme. Acina uzulmem! Beni kaybettin. Ask bagindan ne yer nede icerim. Gul olsan ne koklar, nede severim. Bu aski, mezara gomer giderim. Onunde egilmem! Beni kaybettin. Bahcemde bir guldun, soldun demistin. Askim ile yaktim, kulsun demistin. Artik benim icin, oldun demistin. Yeniden dirilmem! Beni kaybettin. Âsik Suleyman im, bitsin bu derdim Mutlulugum icin, omrumu verdim Tatli soze kanar, yine severdim Sevdama yenilmem! Beni kaybettin.

23 Benim Kaderim- Edebiyatdefteri.com Sorup da arkadas kafana takma Anlatsam da sana bitmez kederim. Islak mendilime huzunle bakma Gozyasimi silmek benim kaderim. Yazimin farki yok ki kisimdan. Icimi goren var bakip disimdan. Her kavgada yenik dertli basimdan, Saclarimi yolmak benim kaderim. Kanayan yarami henuz sararken, Yeniden actilar durup dururken, Hayatta azicik huzur ararken, Felaketi bulmak benim kaderim. Yas da olsa kirilir bir dala konsam. Ben anlamam diyor kime dert yansam. Duymazdan geliyor adini ansam. Her an yalniz kalmak benim kaderim. Sabirla gecmiyor gonul yarasi. Her halim olumle kalim arasi. Yarida son bulan askin sonrasi; Cildirip da gulmek benim kaderim Bu cektigim aci degil ilk defa. Sevenlerden bile gormedim vefa. Bin turlu cefaya bir turlu sefa. Suremeden olmek benim kaderim.

24 Birakma Beni- Edebiyatdefteri.com Ne olur cok gorme bana visali Bedene can gibi sevmisim seni Leyla sina hasret, Mecnun misali, Eriyen dag gibi, birakma beni Lal olmus sevdanin, konusan dili. Oldurecek beni, askin bu hali, Anla ki, senden cok sevmisim seni. Narin da yag gibi, birakma beni. Dur gitme, varligin icime sinsin. Hep yanimda ol ki hasretim dinsin Lale sensin, sumbul sensin, gul sensin, Ciceksiz bag gibi, birakma beni Sensiz hayat bana, sanki iskence. Seni anar oldum, her gun her gece. Bakisin durusun, sanki bilmece Kordugum ag gibi, birakma beni Zirvede kalmak zor, korktum inanki Varligin yuksekte, hedefte sanki En ufak bir (y)okla dusecek gibi Icimde cig gibi, birakma beni. (Sahsima Aittir)

25 BILE BILE GIT- Edebiyatdefteri.com Gideceksen eger, dur dinle beni. Son sozlerim bunlar, gule gule git. Cilelerle dolu, dertli Dunya'da, Ben sensiz yasamam. Bile bile git. Dun aksam dusundum, verdim karari. Sensiz yasamanin, yok ki anlami. Yarida son bulan, aska mezari, Bu gece kazarim. Bile bile git. Ecel dolu askin, yolu yordami. Bayram oldu sevdan, bense kurbani. Inan daragacina, yagli urgani, Bu gece asarim. Bile bile git. Oynanir mi boyle, gonul oyunu? Taslar bile sarar kirli yosunu. Seven bu kalbime, kahpe kursunu, Bu aksam sikarim. Bile bile git. Bu son gidisinle, acilir yaram. Cinnet gecirttirir, bana bu sevdam. Bil ki artik bana, yarinlar haram. Bu aksam olurum. Bile bile git.

26 BILSIN- Edebiyatdefteri.com BILSIN En kotu gunumde birakti beni Yeni bir hayata basladim bilsin Firsat sundu bana ayriligimiz Onsuz mutlu gunler yasadim bilsin. Yeni bir sevgili aradim buldum Yikilan dunyami yeniden kurdum Soyleyin zalime onu unuttum Yarali kalbimden disladim bilsin Cok cekecegi var hemen olmesin Dunden beter olsun yuzu gulmesin Bir daha benimle hayal gormesin Uc yeminle onu bosadim bilsin. Dogru muydu sanki bana yaptigi Nasil tasir bilmem bunca gunahi Dun aksam gizlice kiydim nikâhi Namahrem yerleri oksadim bilsin. Tatli soz olmaz mi yârin agzinda Bir cicek gormedim gonul baginda Kista kiyamette ocak ayinda Sevdanin bagrinda yazladim bilsin.

27 Bir Dudak Payi (Aglatiyorsun)- Edebiyatdefter Bu kadar duygusal, siir olmaz ki. Ilk dortlukte beni, hirpaliyorsun. Dunya'nin derdini ustume yikip, Son dortlukle beni, aglatiyorsun. Koskoca omrunde, hic mi gulmedin? Bu kadar aciyla, nasil olmedin? Hic mi paylasmadin, niye bolmedin? Dusundukce beni, aglatiyorsun. Nereden bulursun, bu kadar derdi? Allak bullak ettin, simdi sen beni. Kaleminden akan, gozyasi seli, Her dortlukte beni, aglatiyorsun. Dun aksam siirini, birine verdim. Okudu agladi, teselli ettim. Ben senin gibi bir, sair gormedim. Son misrada beni, aglatiyorsun. Uyusturdun beni, verdin aciyi. Tiryakisi ettin, kalbe sanciyi. Gozyasiyla aram, bir dudak payi. Dogum gunum beni. Aglatiyorsun.

28 Bir Tek Degisen Sensin..- Edebiyatdefteri.com Her an uyum icinde akrep ile yelkovan. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Askim icin olmeye ben raziyim her zaman. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Bir gonul mahkûmuyum cekerim Allah kerim. Sana degil vefasiz, ben sevdama esirim. Yine roman hayatim, yine destan siirim Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Seni dusundugumde yine gozum dolacak. Kaderi ellerimin, saclarimi yolacak. Bu yaz sonu hazanda yine guller solacak. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Bak yine ayni yerden tekrar batacak gunes. Dustugu yeri yakti, yine yakacak ates. Sende fani mutluluk, bende gonul cilekes. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Yuzlerini eksitsen cig duser yuregime. Her sozun beni baglar kelepce bilegime. Cevap beklemem artik senden son dilegime. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Usudum dediginde buz tutuyor daglarim. Gozunden damla dusse hungur hungur aglarim. Bir sehla bakisina, yine erir yaglarim. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin. Duman yine vefakâr, ates yaninca tuter. Binlerce kez kahrettin demedim artik yeter. Aciyi bal ederken arinin omru biter. Her sey yerli yerinde bir tek degisen sensin.

29 Bitiremedim.- Edebiyatdefteri.com Bir yabanci gibi baktim aynaya, Ben degilim diye haykiramadim. Beddua okudum zalim dunyaya, Batsin dedim ama batiramadim. Gurur yendi bizi sevdadan etti. Saygi kalmayinca sevgide bitti. Ne halin varsa gor, dedi de gitti. Yalvardim yakardim getiremedim. Her gunum bir roman her anim oyku. Her halim bir destan her halim turku Ne kadar agirmis hayatin yuku Yuklendim dort buklum, goturemedim. Reva midir bana derdin boylesi? Neyin mahkûmuyum neyin kolesi? Yok mu isyanimin bir hal caresi? Bir turlu aklimi yetiremedim. Kurutur ihanet sevgi golunu. Nedamet yesertmez askin gulunu. Su gonul sahnemde dertli rolunu, Oynadim, oynadim bitiremedim.

30 Bitiyorsun Sen- Edebiyatdefteri.com Ektin hasretini derin yarama. Buram buram bende, tutuyorsun sen. Varligini sardim son sigarama. Bir icimlik kaldin bitiyorsun sen. Soldurdun baharda gullerimizi. Lal ettin simdi sen dillerimizi. Bosluga birakip ellerimizi. Bizi yalnizliga itiyorsun sen. Her turlu aciyi gomduk sineye. Birimizden biri cikmaz seneye. Hasret mermisini surup hazneye. Basip da tetige gidiyorsun sen. Can mi biraktin sen sanki bedende Nasil yasayayim yuregim sende? Sen giderken seni unutup bende, Kendine de veda ediyorsun sen. Islemis icime silinmez sevda. Cok guzelmis hayat, bana ne fayda? El bebek gul bebek olsa da Dunya, Beni kahretmeye yetiyorsun sen.

31 Bitkisel Hayattayim.- Edebiyatdefteri.com Gulum senin yuzunden hasta dustum ben yine Yasam destek hanede bilmem hangi kattayim. Korkma zarar veremem dokunamam tenine Gittigin gun olmusum, bitkisel hayattayim. Nasil olsa anlamam, konus lakin yalansiz Hangi yurek vefali, hangi yurek vicdansiz? Ne ruh kaldi ne beden, imkânlarim imkânsiz Gittigin gun olmusum, Bitkisel hayattayim. Beklentisi kalmamis, umutsuz umutlarim Senden ilham almiyor, yagmursuz bulutlarim Sevin iste, yikildi, tabularim, putlarim Gittigin gun olmusum, bitkisel hayattayim. Bakma oyle anlamli yapamam sana yorum Can verdi beynimde cevapsiz bin bir sorum Bitti derdim dunyayla kalmadi hicbir zorum Gittigin gun olmusum, bitkisel hayattayim. Cek elini ustumden, alda basini kasi Derdim bitti sayende, dindi gozumun yasi. Iki gonulde rahat, onurunu sen tasi Gittigin gun olmusum, bitkisel hayattayim. Senden davaci degil en ucra kuytularim Ruyalardan korkmuyor, uykuda uykularim Bana azap vermiyor, duygusuz duygularim Gittigin gun olmusum, bitkisel hayattayim.

32 Bize Dokunma.- Edebiyatdefteri.com Sen beni her hastan gibi belleme. Yurek yarasi bu saskin bakinma. Tekler lakin durmaz, acir! Elleme. Cek elini doktor, ona dokunma. O, yardan hatira ize dokunma Cek elini doktor. Bize dokunma. Dinle beni doktor; bu gonul zorda. Komur oldu bu yurek yaniyor narda. Her turlu derdimin devasi yarda; Cek elini doktor, ona dokunma. Sen yakana el at, koze dokunma. Cek elini doktor. Bize dokunma. Sevda savasinda dustuk biz yenik. Ne yapsin yuregim degil ki celik. Mahkûm olduk aska boynumuz egik. Cek elini doktor, bana dokunma. Anlamazsin zaten, oze dokunma. Cek elini doktor. Bize dokunma. Hic bosu bosuna ugrasma doktor. Bu derdimin sende ilaci yoktur. Hic itiraz etmem olumde haktir. Cek elini doktor, bana dokunma. Gordugunle yetin gize dokunma. Cek elini doktor. Bize dokunma. Ortak bagimiz var sizilarimla. Bir ask kurbaniyiz acilarimla. Ben boyle yasarim sancilarimla. Cek elini doktor, bana dokunma. Hastalik baharda guze dokunma Cek elini doktor. Bize dokunma (Sahsima aittir)

33 Bu Aksam.- Edebiyatdefteri.com Hic karsi gelmeyin yoksa kudurur. Alsin beni benden biksin bu aksam. Birakin zalimi tutman ne olur. Dunyayi basima yiksin bu aksam. Zalimin eline dustum duseli. Kaybettim kendimi oldum bir deli. Bosuna ugrasip etmen teselli. Birakin gozyasim aksin bu aksam. Hep benim ustume oynadi kumar. Binlerce kez atti hep yek geldi zar. Benim kaybedecek baska neyim var? Kursun zara beni yaksin bu aksam. Cignenen gururum simdi bana ar. Beni birakip ta olmus ele yar. Onsuz yasamanin ne anlami var? Birakinda canim ciksin bu aksam. Cagirin zalimi tanitin beni. Ne hallere koymus gorsun seveni. Dayanirsa kalbi yirtsin kefeni. Cansiz bedenime baksin bu aksam. (Sahsima Aittir)

34 Bu Nasil Yurek.- Edebiyatdefteri.com Bu kadar kibir olmaz, sen aklini sasirdin. Bu son sansindi senin, yine mi tepeceksin. Oksayan ellerimi acimadan isirdin. Atide tekmeleyen ayagi opeceksin. Sanki hic yasamadim hayati yalan ettin. O koskoca bedenden sade iskelet kaldi. Beni benden gasp ettin, budadin talan ettin Olumsuz askimizdan, ecele bilet kaldi. Muhurlu gonul kapim kimseye acmiyorum. Kalbim agir yarali, olmedim, tekliyorum. A-bi hayat suyundan versen de icmiyorum. Ecelimsin sen benim, haydi gel, bekliyorum. Bir gun olsun kizmadim, sesimi yukseltmedim. El pence divan durdum, sen sabrimi test ettin. Her zulmune katlandim, sevgimi eksiltmedim. Sana canim dedikce, sen canima kast ettin. Bende cok sevdim deme, seven gonul terk etmez. Hakettin cekeceksin, sakin ha benden bilme. Varliginla yoklugun bundan boyle fark etmez. Omur gunum aksamda, ister gel, ister gelme. Bir of cektim Beykoz dan, Agri dagi sallandi. Nasil yurek var sende, hissetmedi, duymadi? Gonul yaram kanadi, dere - tepe allandi. Kahrolasi bu gonul, hâla senden caymadi..

35 Bu Sehir.- Edebiyatdefteri.com Bu sehirde benim varligim bitmis. Geldigin gibi git diyor tas, toprak. O soldurdu beni diye kin gutmus. Sevda agacindan dusen her yaprak. Hep beni gostermis suclu aynasi. Benimle acilmis gunah sayfasi. Dikenlerle dolmus askin tarlasi. Sevgiler bitmezmis, gonuller kurak. Her gun caresizim. her gun olgunum. Bir gun kahretmeden gecmiyor gunum. Yine yol gorundu, yine surgunum. Anladim bu sehir degil son durak. Her tarafi karla kapli yazimin, Mahkûmu olmusum alin yazimin. Mesk perdesi kirik gonul sazimin, Hep de bam teline vuruyor mizrak. Esim dostum benden vazgecmez sandim. Sirtini donduler elden utandim. Can ceken bedenden biktim, usandim. Kurtulusum olsun benim bu firak.

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam.

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam. Onaylayan Administrator Pazartesi, 21 Mayýs 2007 Besteciler.org Amerika A memo Burasý New York Amerika Evler karýþtý bulutlara Nasýl bir zaman Nasýl bir yaþam A memo Ýnsanlar simsiyah, kýzýl, beyaz Sokaklar

Detaylı

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan,

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan, Yücel Terkanlýoðlu Onaylayan Administrator Cumartesi, 23 Þubat 2008 Son Güncelleme Pazartesi, 27 Ekim 2008 Besteciler.org HTML clipboard Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için

Detaylı

Fatih Baþtürk DÖNEMEM SANA. sevdim yürekten anlamadýn sen. dur gitme dedim dinlemedin sen. yalvara yalvara geriye dönsen

Fatih Baþtürk DÖNEMEM SANA. sevdim yürekten anlamadýn sen. dur gitme dedim dinlemedin sen. yalvara yalvara geriye dönsen Fatih Baþtürk Onaylayan Administrator Çarþamba, 20 Haziran 2007 Son Güncelleme Salý, 03 Haziran 2008 Besteciler.org DÖNEMEM SANA sevdim yürekten anlamadýn sen dur gitme dedim dinlemedin sen yalvara yalvara

Detaylı

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.11.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 27.03.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar Yýldýz Tilbe 1 Onaylayan Administrator Pazar, 06 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org ADAM OLSAYDIN Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar Kendini arattý, beni bulmadý yar Düþtüm

Detaylı

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp.

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp. Sezen Aksu 2 Onaylayan Administrator Pazar, 20 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org Çok Ayýp Söz - Müzik: Sezen Aksu Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun

Detaylı

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günü parlatan gözler. Havayı yumuşatan nefes. Yüzlere gülücük dağıtan dudaklar. Konuşmadan anlatan kaşlar. Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günaydın...

Detaylı

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.7.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ömer Turhan. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ömer Turhan. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 03.09.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İntikam. Ölüm Allah ın Emri

İntikam. Ölüm Allah ın Emri İntikam Bilir misin sen her gece Kendinle oturup konuşmayı Geceden uyanmamaya ant içip Gün ışığıyla yeniden doğmayı Bilir misin sen her güne hayata küskün başlamayı Anti sosyal kişilik olup da Şişelerin

Detaylı

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.12.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.11.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 30.9.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.10.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.04.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne AYŞE BENEK KAYA Doğan kaya nın eşidir. 1956 da Sivas ta doğmuştur Tevfik ve Türkân Benek in kızıdır. Sivas ta Dört Eylül İlkokulu ve Selçuk Ortaokulunu bitirdikten sonra Sivas Merkez İlköğretmen Okuluna

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri 1950 Sivas Gürün'de doğdu. 10 yaşlarında saz çalıp, türkü-deyişler okudu. 15 yaşında kendi yapıtı ilk plağıyla büyük üne kavuştu. Konser turneleri, kasetler, plaklar, uzunçalar, long playler ve günümüz

Detaylı

Çiğdem Başar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Çiğdem Başar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 21.2.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 05.05.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır Berk Yaman Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR Evveel zaman içinde yaşayan iki âşık varmış. Kara sevdaları

Detaylı

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 14.9.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.4.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri On5yirmi5.com En güzel 'Anneler Günü' şiirleri En güzel 'Anneler Günü' şiirlerini sizler için listeledik... Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2013 Cuma (oluşturma : 1/17/2017) 12 Mayıs Anneler Günü... Sizin için

Detaylı

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

SEYFETTİN YAZAR. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

SEYFETTİN YAZAR. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 15.4.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 Düzenleyen Administrator Salý, 15 Haziran 2010 Mersin Gazetesi KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 YAZIK Abidin GÜNEYLÝ-Mersin Küfürün adýný günah koymuþlar Etsem bana yazýk etmesem

Detaylı

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.1.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.8.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

, ERZİNCAN, TÜRKİYE.

, ERZİNCAN, TÜRKİYE. [ 0001 ] Bunca çilenin sonu değil mi bir avuç toprak Ölümden yana korkum yok Tek korkum unutulmak İsmail GÜN 1953-03-09; Mart, Pazartesi - 2000-07-11; Temmuz, Salı 2014-02-09; Şubat, Pazar :: 10.10.32

Detaylı

Devrim Mehmet Pattabanoğlu

Devrim Mehmet Pattabanoğlu - şiirler - Yayın Tarihi: 15.2.2016 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Şiir Anadan Örnekler. Köyden ayrılalı nice yıl oldu Yıkıldı evimiz selinen doldu Hani bacı kardeş nerede kaldı özlüyorum ben seni güzel Alvar

Şiir Anadan Örnekler. Köyden ayrılalı nice yıl oldu Yıkıldı evimiz selinen doldu Hani bacı kardeş nerede kaldı özlüyorum ben seni güzel Alvar Şiir Anadan Örnekler Köyden ayrılalı nice yıl oldu Yıkıldı evimiz selinen doldu Hani bacı kardeş nerede kaldı özlüyorum ben seni güzel Alvar Akıyor ırmağı yeşildir köyü Kokuyor burnuma tekke'nin çayı Sayıyorum

Detaylı

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Sabuhi Rahimov. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sabuhi Rahimov. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 21.1.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

gece bana gündüzleri uğramaz gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır

gece bana gündüzleri uğramaz gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır geçiş geçtim beklemekten uzun hikayedir gece uykudayken gelir şşşşşşt deyince ağzı şarap tadındadır hatıralarım karışır o hep kızar söylenir öper koklar ve hep kızar çağırır beni kollarının beşiğine yatırır

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

Ali Rıza Malkoç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ali Rıza Malkoç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Şeytan Der ki Ey İnsan!..

Şeytan Der ki Ey İnsan!.. Şeytan Der ki Ey İnsan!.. Dengenin engelidir, şeytanların çengeli, Eûzu besmeledir, çengellerin engeli. KUR ÂN DİYOR Kİ! (Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: Şüphesiz Allah size gerçek

Detaylı

YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI. Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340

YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI. Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340 - ŞİİR - Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340 1. Baskı: Eylül 2017 ISBN: 978-605-67450-2-7 Editör: Sıfır Editör

Detaylı

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 10.11.2010 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Bilgi güçtür. Sevdiğiniz kişiyi dinleyin ve kendinizi eğitin.

Bilgi güçtür. Sevdiğiniz kişiyi dinleyin ve kendinizi eğitin. Bu kitapçığı, büyük olasılıkla kısa bir süre önce sevdiklerinizden biri size cinsel kimliği ile biyolojik/bedensel cinsiyetinin örtüşmediğini, uyuşmadığını açıkladığı için okumaktasınız. Bu kitapçığı edindiğiniz

Detaylı

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır?

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır? 5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) Öğle üstü bir cip gelip obanın çadırları önünde durdu. Çocuklar hemen çevresinde toplaştılar. Cipten önce veteriner, sonrada kaymakam indi. Obanın yaşlıları hemen

Detaylı

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 01.08.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

GÜZEL SÖZLER. (Derleyen; Veyis Susam) * Ne kadar çok olsa koyunun sürüsü, Ona yeter imiş kasabın birisi. * Alçak, ölmeden önce, birkaç kere ölür.

GÜZEL SÖZLER. (Derleyen; Veyis Susam) * Ne kadar çok olsa koyunun sürüsü, Ona yeter imiş kasabın birisi. * Alçak, ölmeden önce, birkaç kere ölür. GÜZEL SÖZLER (Derleyen; Veyis Susam) * Ne kadar çok olsa koyunun sürüsü, Ona yeter imiş kasabın birisi. * Alçak, ölmeden önce, birkaç kere ölür. Yiğit ise sadece bir kere.. 1 / 23 * Âlimin benzer misali,

Detaylı

bez gez sez tez biz çiz diz giz boz roz koz poz toz yoz çöz göz köz söz buz muz tuz büz düz güz

bez gez sez tez biz çiz diz giz boz roz koz poz toz yoz çöz göz köz söz buz muz tuz büz düz güz Son harflerini vurgulayarak okuyunuz. bak çak fak gak hak kak pak sak şak tak yak bek dek kek pek sek tek yek bık çık sık tık yık cik bas has kas mas pas tas yas kes ses pes fıs kıs his kis pis sis pus

Detaylı

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi BÝRÝNCÝ BÖLÜM 1 Dünya döndü Son ders zili çalýnca tüm öðrenciler sevinç çýðlýklarý atarak okulu terk etti. Ýkili öðretim yapýlýyordu. Sabahçýlar okulu boþaltýrken, öðleci grup okula girmeye hazýrlanýrdý.

Detaylı

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir?

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir? ALTIN BALIK Bir zamanlar iki balıkçı varmış. Biri yaşlı, diğeriyse gençmiş. İki balıkçı avladıkları balıkları satarak geçinirlermiş. Bir gün yine denize açılmışlar. Ağı denize atıp beklemeye başlamışlar.

Detaylı

TEOG 1. Dönem Türkçe Denemesi (3) 1

TEOG 1. Dönem Türkçe Denemesi (3) 1 TEOG Dönem Türkçe Denemesi (3) 1 2. Çağa meydan okuyan, bu meydan okuma içinde kendi hayatını kuran, kendini çalışmaya adadıkça büyüyen, çoğalan gönül adamlarını, büyük dimağları, ufuk insanlarını anlamak

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Acele karar vermeyin Köyün birinde bir yaşlı adam varmış. Çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanıyormuş. Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, kral bu at için ihtiyara neredeyse hazinesinin tamamını

Detaylı

Sevda Üzerine Mektup

Sevda Üzerine Mektup 1 Ferda Çetin 21401765 Sevda Üzerine Mektup Sevgilim, Sana mektup yazmamı istiyorsun. Yazayım, tamam, ama hayal kırıklığına uğramazsın umarım. Ben senin gibi değilim. Şiirler yazamam, süslü sözler bilmem.

Detaylı

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi.

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi. Malum ülkemiz son dönemde Globalleşen dünya ile birlikte oldukça sıkıntılı. Halk olarak bizlerde de pek çok sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar, siyasi sıkıntılar, sabotaj planları, suikast planları. Darbe

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi UĞUR BÖCEKLERİ ARALIK YENİ YIL Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Bizlere kutlu olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Sizlere kutlu olsun Eski yıl sona erdi Bu

Detaylı

Osman Gülışık1. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Osman Gülışık1. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 24.06.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Hafta Sonu Ev Çalışması YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Zaman adlı ölümsüz bir dev vardı. Bir gün Zaman, Yıl Dede'yi dört kızıyla birlikte yeryüzüne indirdi. Kızlar, yeryüzünü çok sevdiler. Hepsi bir yana dağılıp

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

Anneciğim (Çocuk Şarkısı) Bekle beni anneciğim Bir gün sana döneceğim Pamuk gibi ellerinden Doya doya öpeceğim

Anneciğim (Çocuk Şarkısı) Bekle beni anneciğim Bir gün sana döneceğim Pamuk gibi ellerinden Doya doya öpeceğim Anneciğim (Çocuk Şarkısı) Bekle beni anneciğim Bir gün sana döneceğim Pamuk gibi ellerinden Doya doya öpeceğim Anneciğim anneciğim Benim canım anneciğim Anneciğim anneciğim Benim güzel anneciğim Demet

Detaylı

&[1 CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR! SERIS.INDEN BAZILARI. l O - Cin Ali Kır Gezisinde. Öğ. Rasim KAYGUSUZ

&[1 CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR! SERIS.INDEN BAZILARI. l O - Cin Ali Kır Gezisinde. Öğ. Rasim KAYGUSUZ CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR!.. SERIS.INDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula Başlıyor

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 169 VEFA VE CÖMERTLİK ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 5523 15 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR

BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR ÖTÜKEN Ârif Nihat Asya BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR Şiirler: 1 BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR Servet Asya ya Armağanımdır. DESTAN O zaferler getiren atların Nalları altındanmış; Gidişleri akına, Gelişleri akındanmış.

Detaylı

SİBELANNE ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI

SİBELANNE ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI SİBELANNE ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI ULAŞIM VE TRAFİK HAFTASI * Trafiğin tanımı yapıyoruz(yayalar,taşıtlar vb.) *Trafik işaretlerini öğreniyoruz. Trafik polisinin görevlerini öğreniyoruz.

Detaylı

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55 Ramazan Manileri // Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ BU AY HANGİ KAVRAMLARI ÖĞRENECEĞİZ? Hızlı-Yavaş Ön-Arka Sağ- Sol BEYİN FIRTINASI YAPALIM Büyüdüğünde hangi mesleği seçeceksin ve nasıl bir yerde yaşayacaksın? Bir gemi olsaydın nerelere giderdin? Neler

Detaylı

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý.

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Üstüne, günlerin yorgunluðu çökmüþtü. Bunu ancak oyunla atabilirdi. Caný oyundan

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi 2018 ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi 2018 ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi 2018 ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ YERLİ MALI Yerli malı yiyelim, yerli malı loy loy. Yerli malı giyelim, haydi arkadaş. Yerli malı alalım, yerli malı loy

Detaylı

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$ ilk yar'larımızın değerli dostları, çoktandır ekteki yazıyı tutuyordum, yeni gönüllülerimizin kaçırmaması gereken bir yazı... Sevgili İbrahim'i daha önceki yazılarından tanıyanlar ekteki coşkuyu çok güzel

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

Tuğrul Tanyol. Beyaz at. Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde

Tuğrul Tanyol. Beyaz at. Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde Tuğrul Tanyol Beyaz at Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde Karanlık avlularda oturdum İçimde vahşi tamtamları inlerken ölümün Tüm putların

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

Paragraftaki açıklamaya uygun düşen atasözü aşağıdakilerden hangisidir?

Paragraftaki açıklamaya uygun düşen atasözü aşağıdakilerden hangisidir? 1) İnsanlar, dağlar gibi yerlerinden kımıldamayan cansızlar değildir. Arkadaşlar, tanışlar birbirlerinden ne kadar uzakta olursa olsun ve buluşmaları ne kadar güç olursa olsun, günün birinde bir araya

Detaylı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı Ay Yine Gecikti Ferhat Şahnacı 4 TEŞEKKÜRLER Şiirlerimi okuyarak değerli görüşlerini okuyucuyla paylaşan Sayın Ataol Behramoğlu na, şiirlerimi yönettiği sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlayan Sayın

Detaylı

Eze meze Yýllar geçti geze geze. Neler gördüm neler! Daðlar gördüm yerden biter, gökte yiter. Daðlar gördüm kayalý, kayalarý oyalý.

Eze meze Yýllar geçti geze geze. Neler gördüm neler! Daðlar gördüm yerden biter, gökte yiter. Daðlar gördüm kayalý, kayalarý oyalý. Eze meze Yýllar geçti geze geze. Neler gördüm neler! Daðlar gördüm yerden biter, gökte yiter. Daðlar gördüm kayalý, kayalarý oyalý. Aðaçlar gördüm yeryüzü yaþýnda; Gölgesinde yaz uyur, kýþ uðuldar baþýnda.

Detaylı

Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi)

Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi) Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi) TAKVİMDEKİ DENİZ Ölüm ve Üstad Ölümün Üstad ın şiirindeki yeri o kadar büyüktür ki, Çile başyapıtının bir bölümü ölüme ayrılmıştır. Tabi bu, ölümün sadece bu bölümdeki

Detaylı

İSTİKLÂL MARŞI'MIZ. Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı.

İSTİKLÂL MARŞI'MIZ. Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı. İSTİKLÂL MARŞI'MIZ Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı. Kimisi yazılmış bilmem hangi krala; lorda, barona. Küçümsemem ama, benzetirim

Detaylı

Yusuf Bulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Yusuf Bulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.12.2004 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

Derleyen: Yücel Feyzioğlu. Resimleyen: Serap Deliorman

Derleyen: Yücel Feyzioğlu. Resimleyen: Serap Deliorman Derleyen: Yücel Feyzioğlu Resimleyen: Serap Deliorman Balkar-Karaçay Derleyen: Yücel Feyzioğlu Resimleyen: Serap Deliorman Balkar-Karaçay Yeni çağın yenisinde, eski çağın berisinde, göçebeler yaşarmış

Detaylı

Sevgili dostum, Can dostum,

Sevgili dostum, Can dostum, Sevgili dostum, Her insanı hayatta tek ve yegâne yapan bir öz benliği, insanın kendine has bir kişiliği vardır. Buna edebiyatımızda, günlük yaşantımızda ve dini inançlarımızda çeşitli adlar vermişlerdir.

Detaylı

Edebiyat Defteri www.edebiyatdefteri.com

Edebiyat Defteri www.edebiyatdefteri.com Edebiyat Defteri www.edebiyatdefteri.com Yasal Uyari: Bu ekitap, bilgisayariniza indirip kayit etmeniz ve ticari olmayan kisisel kullaniminiz için yayinlanmaktadir. Siirlerin kopyalanmasi, gercek veya

Detaylı

Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

Walt Whitman. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.4.2004. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Walt Whitman. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.4.2004. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Walt Whitman - şiirler - Yayın Tarihi: 9.4.2004 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yasal Uyarı: Bu ekitap, bilgisayarınıza indirip kayıt etmeniz ve ticari olmayan kişisel kullanımınız için yayınlanmaktadır.

Detaylı

GADİR ESİNTİLERİ -9- Şiir: İsmail Bendiderya

GADİR ESİNTİLERİ -9- Şiir: İsmail Bendiderya GADİR ESİNTİLERİ -9- Şiir: İsmail Bendiderya GADİR ESİNTİLERİ (9) Şiir: İsmail Bendiderya Edit: Kadri Çelik - Şaduman Eroğlu Son Okur: Murtaza Turabi Hazırlayan: D.E.K. Kültürel Yardımcılık, Tercüme Bürosu

Detaylı

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları.

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları. HASTA İŞİ İnsanların içlerinde barındırdıkları ve çoğunlukla kaçmaya çalıştıkları bir benlikleri vardır. O benliklerin içinde yaşadıkları olaylar ve onlardan arta kalan üzüntüler barınır, zaten bu yüzdendir

Detaylı

Selçuk Uğur. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Selçuk Uğur. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 29.4.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı