Reklamcılıkta Otomasyon ve Yapay Zeka. Yapay zeka küçük işletmelere ve pazarlamacılara nasıl fayda sağlayacak?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Reklamcılıkta Otomasyon ve Yapay Zeka. Yapay zeka küçük işletmelere ve pazarlamacılara nasıl fayda sağlayacak?"

Transkript

1 Reklamcılıkta Otomasyon ve Yapay Zeka Yapay zeka küçük işletmelere ve pazarlamacılara nasıl fayda sağlayacak?

2 Giriş Yapay zeka (AI) günümüzde neredeyse her yerde karşımıza çıkan bir terim. Hollywood sağ olsun, yapay zekanın dünyayı kontrol ettiği en korkunç distopyaları konu alan birçok senaryoya aşina olduk. Sadece film senaryoları değil, gelecek tahminleri de bir o kadar kasvetli! Toplumun %70 i yapay zekanın yükselişinin, işten çıkarmaların artması ve mahremiyetin azalması ile sonuçlanacağını düşünüyor. Üst düzey yöneticilerin %85 i, yapay zekanın firmalarına rekabet üstünlüğü kazandıracağını düşünse de organizasyonların sadece %15 i şu anda yapay zekayı kullandıklarını söylüyor. Yapay zekanın faydaları genel olarak bilinse de firmalar hala bu teknolojiyi nasıl kullanacakları hakkında bihaber. Peki bu kadar karamsar olmakta haklılar mı? Yapay zekanın gerçek potansiyeli tam olarak anlaşılıyor mu? Yapay zekayı pazarlama stratejilerine ekleyenler ve işletmelerini büyütmek için pazarlama otomasyonu kullanmaya başlayanlardan ne öğrenebiliriz?

3 Giriş Bu faydaların en rahat gözlemlenebildiği yer ise pazarlama dünyası! Neden mi? Geleneksel medyanın 2012 den beri düşüşte olmasına kıyasla reklam harcamalarının seneden seneye artması ve Google ile Adobe gibi, dünyanın en hızlı büyüyen firmalarının yapay zeka teknolojisine en hızlı adapte olan firmalar arasında olması yeterli mi? Marketin hızlı genişlemesi ve en düşük pazarlama bütçesine sahip firmaların bile yapay zekaya yöneliyor olması, her türlü işletmenin yapay zeka ve otomasyon deneyimine başlaması için zamanın geldiğini gösteriyor. Yapay zeka teknolojisinin %71 i ses tanıma, makine öğrenimi ve kişisel asistanlık için kullanılıyor. Ses tanıma Makine öğrenme Kişisel Asistanlar Diğer

4 Yapay Zeka İşletme sahipleri ve dijital pazarlamacılar olarak genelde kendimize şu soruyu sorarız: Nasıl daha hızlı büyürüm? Ses tanıma ve yapay zeka teknolojilerini stratejinize dahil etmek, firmanızın büyüme hızını arttırmanın en etkili yollarından biri olabilir. Yapay zekanın hızı ve içgörülerinin doğruluğu, benzer modelleri fark etme, fırsatları tanıma ve değişimleri çok daha akıllıca ve hızlı bir şekilde başarma yeteneğini de beraberinde getiriyor. Yapay zeka, daha doğrusu makine öğrenimi, karmaşık problemleri rekor zamanda çözüme ulaştırır. Çalışanlarınızın verilerini tek tek inceleyerek haftalar harcamasındansa ya da tek bir probleminizi çözen bir yazılımla büyük yatırımlar yapmaktansa, zamanla öğrenen ve kendini geliştiren, işletmelerin kritik sorularına daha doğru ve hızlı şekilde yanıtlar veren yapay zeka teknolojisinden yararlanmak nasıl olur? Bu sebeple, boyutuna bakmaksızın tüm firmaların pazarlama stratejilerinde uygulayabileceği yapay zeka kullanımlarından en yaygın olan üçünü inceledik.

5 1. Reklam hedefleme Google Pazarlama Platformu gibi reklam platformları makine öğrenme teknolojilerini kullanarak işletmelere, müşterilerini daha iyi bir şekilde hedefleme imkanı sunuyor. Bu tarz platformların birincil verilere ulaşması sayesinde işletmeler ideal kitlelerini yaşa, cinsiyete, ilgi alanlarına, alışveriş alışkanlıklarına ve çok daha fazlasına göre tanımlayabiliyor. En uygun kitle bulunduktan sonra, makine öğrenme platformları bu aşamayı bir adım öteye taşıyor ve en iyi sonucu alabilmek için reklamı hedeflenen kitlenin konumuna, kullandığı aygıta ve yakın zamanlardaki davranışlarına göre kişiselleştirebiliyor.

6 1. Reklam hedefleme Yapay zekanın işletmelerin daha iyi hedefleme yapabilmeleri için sahip olduğu güce örnek vermek için küçük bir işletmenin yerel gazeteye verdiği reklam örneğine bakalım. Reklamın sadece önerilen servis ile ilgilenen kişilere gösterildiğini ve dolayısıyla sadece o zamanlarda ödeme aldığını düşünelim. Dahası, reklamların daha çok fark edileceği ve daha etkili olacakları şekilde, gazetelerdeki yerleşim planının da değiştiğini düşünün. Harry Potter daki değişen gazete görüntüleri gibi. Bilimkurgu bir filmden fırlamış bir sahne canlandı değil mi gözünüzde? Bu sadece senaristlerin hayal alemindeki bir görüntü değil. Artık dijital pazarlama dünyasının bir parçası olmuş durumda!

7 2. Öneriler Günümüzde müşteriler çok sabırsız. Yüklenmesi üç saniyeden fazla sürmesi durumunda web siteyi terk eden mobil kullanıcı oranının %50 den fazla olması da bunu kanıtlar durumda. Durum bu iken online firmaların, müşterilerinin ne istediğini hızlı bir şekilde anlamaları gerekiyor. Ziyaretçilerini müşterilere çevirmek için ilgi alanlarını ve alışveriş alışkanlıklarını takip edip onlara uygun ürünleri öneren Amazon gibi firmalar, yapay zeka kullanımları ile marketi domine ediyor. Yapay zeka tarafından kontrol edilen öneri mekanizmaları yeni bir teknoloji değil aslında. Amazon neredeyse 20 yıldır kullanıcılarına kitap önerileri yaparken bu teknolojinin çeşitli versiyonlarını kullanıyor. Teknoloji geliştikçe ve yapay zekanın adaptasyonu arttıkça bu önerilerin doğruluğu da aynı hızda gelişiyor ve bu da teknolojinin kullanımını artıyor.

8 2. Öneriler Öneri mekanizmasını başarılı bir şekilde kullanan bir başka ünlü marka ise Netflix. Kullanıcılarının tercihlerini kullanarak onları 200 den fazla gruba ayıran Netflix te kullanıcıların geçirdiği zamanın %80 i öneriler ile oluşuyor.

9 3. Kişiselleştirme İnsanlar internete adapte oldukça ve internet kullanımı arttıkça, kullanıcıların beklentileri de aynı oranda arttı. Bir zamanlar internette gezinip, istedikleri her türlü bilgiye ulaşma ile şaşkına dönen kullanıcılar şimdi çok seri bir şekilde internette dolaşıyor ve çok daha iyi bir deneyim sahibi olmayı bekliyor. İyi bir deneyim için sıraladıkları şartların en üst sırasında ise deneyimin spesifik olarak kendileri için tasarlanması geliyor. Kullanıcıların %84 ünün kişiselleştirilmiş deneyimi önemli bir faktör sayması ve %69 unun, firmanın büyüklüğü ne olursa olsun, Amazon benzeri bir hizmet beklemesi ile yapay zeka ve kişiselleştirme entegrasyonu kullanmayan firmaların işi gittikçe zorlaşıyor.

10 Otomasyon Teknolojisever pazarlamacıların kullandıkları araçlar arasında, yapay zekanın yanı başında otomasyon bulunuyor. Doğru kullanıldığı zaman otomasyon, pazarlama bölümleri ve işletme sahiplerine; müşterilerine daha iyi ulaşma ve daha iyi analiz yapma imkanı sunuyor. İşletmenin kurulduğu ilk zamanlarda çoğu görev manuel şekilde yapılıyor ancak teknolojinin yardımı olmazsa, firma büyüdükçe bu görevler yönetilmez bir hal alıyor. Pazarlama otomasyonu, başarılı bir otomasyon stratejisi için hayati önem taşıyan üç ögeden oluşuyor ve pazarlamalarında şu anda otomasyon kullansınlar ya da kullanmasınlar, tüm işletmelerin dijital pazarlama stratejilerinin bir parçası olması gerekiyor.

11 Otomasyon Müşteri verileri Müşterilerin ne yaptıkları, hangi ürünleri satın aldıkları, hangi saatler ya da günlerde aktif oldukları gibi etkileşimlerinin ve davranışlarının depolandığı bir merkezi veri deposu bulunması pazar bölümlemesine olanak tanır. Pazarın bölümlenebilmesi otomasyonun yapı taşını oluşturur, doğru koşullar altında ve doğru zamanda iletişime geçmek, bir işletmeye birçok açıdan puan kazandıracaktır. Pazarlama platformu Pazarlama platformları, müşterilerin e-posta ve SMS gibi birçok kanaldan aldıkları kişiselleştirilmiş mesajların büyük yükünü omuzlarında taşıyan bir yazılımdır. Müşteri bilgileri ve içgörülerinden oluşan bir veri tabanına sahip olmak iyi bir şey ama işletmenin büyümesi için kullanılmadığı zaman, o kadar efor boşa gitmiş oluyor.

12 Otomasyon Analizler Son olarak ele aldığımız analiz kısmı ise firmaların pazarlama performanslarını anlamak için gerçekleştirdikleri bir aşamadır. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını ve pazarlama aktivitelerinin yatırım getirileri üzerindeki etkisini görmek için kullanılır. Müşteri veri tabanı ve pazarlama platformu ile beraber çalışılarak iyi bir analiz platformu oluşturularsa, işletme pazarlama stratejisi ile ilgili tüm kritik sorularına anında yanıt alır.. Etkili kullanıldığında pazarlama otomasyonu, işletmenin aldığı sonuçları hızlı bir şekilde arttıran etkileyici bir yöntem olabilir. Lüks çikolata üreticisi Hotel Chocolat müşterileri hakkında topladığı davranış ve etkileşim verilerini kullanarak, otomatik olarak yarattığı müşteri grupları ile kişiselleştirilmiş e-posta kampanyalarına imza atıyor. Kampanya sonucunda, e-posta ile kazanılan gelirin %20 artması ve ortalama sipariş değerlerinde %22 artış olduğu görülüyor. Daha alakalı ve hedefli e-postalar ile markanın; üyelikten çıkma oranları sabit kalırken, e- postaların açılma ve tıklanma oranlarında artış görülüyor.

13 Sonuç Yapay zekanın ve otomasyonun ne olduğunu ve önemini anladıktan sonra kendi işletmeniz için bunu nasıl kullanacağınızı sorguluyor olabilirsiniz. Yapay zeka kullanan ürün ve servisler sayesinde artık bu daha da basitleşiyor. Google ın Cloud, Amazon un AWS Machine Learning gibi platformları sayesinde yapay zekaya giriş bariyerleri azalıyor. İşletmeler, makine öğrenim mekanizmalarını anlamak ve öğrenmek için vakit harcamalarına gerek kalmadan bugün, Google Home ve Amazon Alexa kullanarak otomatik chat botlar, yazı ve görsel tanıma gibi teknolojiler ile yapay zeka dünyasına giriş yapabiliyorlar. Dahası, Adobe un Marketo ve Salesforce un Pardot gibi pazarlama platformları, etkili market bölümlemesi ve otomasyon araçları sunuyor. Bütçeleri ve karmaşıklıkları, bu araçların küçük işletmelere uygun olmamasına sebep olsa da MailChimp gibi bir araç kullanmak, müşteri bölümleme ve otomasyon için ilk adımları oluşturabilir.

14 Sonuç İster yapay zeka ve otomasyon dünyasında tamamen yeni olun, ister bu araçlara aşina olun. Etkili bir yapay zeka stratejisinin sırrı, öncelikli pazarlama hedeflerinizden odağınızı ayırmamak ve adım adım ilerlemek. Bu sırada başarınızın yapı taşlarını takip etmeye ve ölçmeye önem verin. Yapay teknolojinin ve otomasyonun her özelliği sizin için uygun olmayabilir. Hangilerinin sizin için uygun olduğunu anlamak için test yapın ve hangi yaklaşımın sizin için uygun olduğunu deneye deneye bulun. Odağın, firmanın hedeflerinden ayrılmadığı ve firmaya uygun bir yaklaşımın bulunduğu zaman, yapay zeka ve otomasyon büyük ya da küçük, yerel ya da global tüm firmalar için harikalar yaratabilir. Tek yapmanız gereken geleceğe bugünden bir adım atmak.

15 Okuduğunuz İçin Teşekkürler! Yapay zekanın dijital pazarlama üzerindeki etkisi hakkında daha fazlasını öğrenmek isterseniz, web sitemizdeki blogumuza da bekleriz! Durağan Sayfalardan Yapay Zekalara Yolculuk: Dijital Pazarlama Bu Yolculukta Nasıl Evriliyor? Kullanıcı Verilerine Göre 2020 Yılında Bizi Nasıl Bir Dijital Dünya Bekliyor? Yapay Zekâ İnsanlığı Yok Edecek Mi? Zeki Müren De Bizi Görecek Mi?

16

17 Kaynaklar Olivia Krauth, TechRepublic, Report: 71% of consumers fear AI will infringe on their privacy, MIT Sloan Business Review, Reshaping Business with Artifcial Intelligence, Giselle Abramovich, Adobe, Study Finds Investments In Customer Experience Are Paying Of, Statista, Change in digital marketing spending and traditional advertising according to CMOs in the United States from 2012 to 2018, Google, New Industry Benchmarks for Mobile Page Speed, marketing-resources/data-measurement/mobilepage-speed-new-industry-benchmarks Salesforce, Customer Expectations Hit All Time High, Harvard Business Review, How Marketers Can Personalise As Scale,

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin

Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin Yayınlanma tarihi: Şubat 2017 Konular Mobil, Ölçüm Tüketicilerin beklentileri her zamankinden daha yüksek. Bu

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Akbank Direkt Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Yaşam tarzımız teknoloji ile yeniden şekilleniyor Mobil, iş dünyasını domine etmeye başladı. alibaba.com un en büyük satış payı

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Yazan: Justin Joy, Natalie Zmuda, Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Sephora, Starcom ve Carat gibi şirketlerde çalışan birçok pazarlama ve ajans yöneticisine,

Detaylı

İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir?

İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir? İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir? Yazar Peter Lewis Yayınlanan Ağustos 2016 Konular Hareketli Perakende Tüketim maddeleri İşaretçi teknolojisi, cihazları daha faydalı hale

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Ölçüm, Reklamcılık Bugünün çok kanallı ve çok cihazlı dünyasında, veriler bir markanın hem en önemli varlığı hem de karşılaştığı

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Tahmine Dayalı Analitik Tahmine Dayalı Analitik bugünün koşulları ve gelecek aktivitelerden

Detaylı

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız?

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Türkiye deki pazarlama faaliyetlerinizden en iyi geri dönüşü alın. 1 RAMADAN TURKEY 2017 Ramazan Özeti Ramazan boyunca tüketim alışkanlıkları büyük ölçüde değişerek

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

Satışların Hacmini Artırmak İçin Mobil Ölçümle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelme

Satışların Hacmini Artırmak İçin Mobil Ölçümle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelme Satışların Hacmini Artırmak İçin Mobil Ölçümle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelme Yayınlanan Ocak 2017 Konular Mobil, Ölçüm, Mobil cihazlar tüketicilerin ayrılmaz bir parçası oldu ve her pazarlamacının

Detaylı

Mobil Cihazlara Öncelik Veren Bir Dünyada Büyümenin Sırrı Ölçümdür

Mobil Cihazlara Öncelik Veren Bir Dünyada Büyümenin Sırrı Ölçümdür Mobil Cihazlara Öncelik Veren Bir Dünyada Büyümenin Sırrı Ölçümdür Yazan Matt Lawson Yayınlanma tarihi: Kasım 2016 Konular: Mobil, Ölçüm Mobil cihazlara öncelik veren dünyamız, pazarlamacılara çok sayıda

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza EKİM 2017 Geride bıraktığımız son iki yılda, Türkiye ekonomik olarak tarihindeki en dalgalı dönemlerinden birisini yaşadı. Bu dalgalanmayı sektörlere indirgediğimizde, markaların ve tüketicilerin denizleri

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

İstanbul Ticaret Odası Websphere Portal Çözümü ile İstanbul Trafiğini Nasıl Hafifletti?

İstanbul Ticaret Odası Websphere Portal Çözümü ile İstanbul Trafiğini Nasıl Hafifletti? Ali Beklen Yazılım Mimarı 15/10/2009 İstanbul Ticaret Odası Websphere Portal Çözümü ile İstanbul Trafiğini Nasıl Hafifletti? Gündem İstanbul Ticaret Odası e-ito Proje Kapsamı ve Ekibi Çözüm Gündem İstanbul

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim

Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim Burcu Kutlu, SAP Türkiye Çözüm Yöneticisi https://www.youtube.com/watch?v=v-nnatpmlju DİJİTAL DÖNÜŞÜM Son 50 Yılda Teknoloji Nasıl Değişti? Olgunlaşması için gereken

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor

n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor ŞİRKET n11.com Müşteri n11.com, Mart 2013'te Türk Doğuş Grubu ile Güney Kore'li SK Grubu

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Webrazzi Etkinlikler '19

Webrazzi Etkinlikler '19 Webrazzi Etkinlikler '19 2006 yılının Ağustos ayında Arda Kutsal tarafından kurulan Webrazzi, internet alanında Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri inceleyerek analiz eden Türkiye nin lider medyasıdır. Sektöre

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Banner Reklamlar Yaratıcı ve Etkili Olabilir: Google Media Lab'in Öğrendikleri

Banner Reklamlar Yaratıcı ve Etkili Olabilir: Google Media Lab'in Öğrendikleri Banner Reklamlar Yaratıcı ve Etkili Olabilir: Google Media Lab'in Öğrendikleri Tarafından yazılmıştır Bob Arnold Yayınlandı Ağustos 2015 Google Media Lab'den Bob Arnold'a göre, banner reklamların kötü

Detaylı

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN Emarsys CRM Ads Pazarlama stratejinize veri destekli, akıllı reklamlarla güç katın Kendi kişi verilerinizi kullanarak

Detaylı

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Bu raporun içeriği Curiocity tarafından SHERPA adına hazırlanmıştır. İzinsiz olarak alınamaz ve kullanılamaz. TÜRKİYE DE KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Yayınlanan Nisan 2015 Konular Reklâm Etkileşim metrikleri kullanıcıların online videolara nasıl tepki verdiğini gösterir. Ancak marka metrikleri

Detaylı

Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor?

Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor? www.pwc.com Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor? Mustafa Fuat Vardar Dijital dönüşümü anlamak Büyük veri- Neden Şimdi? KENTLİEŞME Yeni Müşteriler Yeni Davranışlar Yeni Talepler Yeni Formatlar

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012 Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile müşterinin en güçlü olduğu çağda yaşıyoruz Müşteriler bilgiye sınırsızca

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Tüketici Davranışları

Tüketici Davranışları E-ticaret Pazarlaması ve Reklam Online Tüketiciler: İnternet ve Tüketici Davranışları Amerikan ailelerinin yaklaşık%70 (85 milyon) ibroadband internetbağlantısına sahip-2013 Büyüme yavaşladı Bazıdemografikgrouplar

Detaylı

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015 SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET Ekim, 2015 SOSYAL DÜNYAYA GENEL BAKIŞ Günden güne sosyal medya, bireylerin günlük rutininin bir parçası haline gelmekte ve bu bütünleşme yalnızca boş vakitleri değerlendirmek

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

Programatik Ekosistem

Programatik Ekosistem Programatik Ekosistem İçerik 1. Programatik Ekosistem 2. Programatik Teknolojiler 3. IAB Türkiye Girişimleri EMEA da programatik kullanımı oranı: %92 Görüntülü reklam kampanyaları için programatik kullananların

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN.

PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN. PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN. PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN. KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÜRÜN TAVSİYELERİ Bu akıllı tavsiye sistemi, doğru kişiler

Detaylı

Sakız ve şekerlemeyle ördük kasa önlerini en baştan...

Sakız ve şekerlemeyle ördük kasa önlerini en baştan... Sakız ve şekerlemeyle ördük kasa önlerini en baştan... Araştırmanın Künyesi BÖLÜM 1 ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ Kullanılan Yöntem (ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (Açıklayınız) Araştırmanın Evreni/ Hedef Kitlesi

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı

Şirin Soysal. KPMG Türkiye Denetim Şirket Ortağı Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı

Şirin Soysal. KPMG Türkiye Denetim Şirket Ortağı Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı Şirin Soysal KPMG Türkiye Denetim Şirket Ortağı Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı 1 Kurumsal Raporlama Yolculuğu Şirin Soysal, Şirket Ortağı, KPMG Türkiye Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı Hakan Aytekin,

Detaylı

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır?

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Yayınlanan Aralık 2015 Konular Video Çekirdek kitlenizde kaç oyun meraklısı olduğunu biliyor musunuz? MediaVest te Grup Kıdemli Başkan

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN.

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS SMS Pazarlamasını Çok Kanallı Stratejinize Ekleyin Emarsys SMS: SMS Pazarlamasını

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

-SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI-

-SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI- -SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI- Pazarlamadünyasi.com un Vodaco Agency işbirliği ile 04 Ağustos 30 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Sosyal Medya araştırması sonuçlandı. İnternet kullanıcıları sosyal

Detaylı

BIG CONTENT > BIG DATA

BIG CONTENT > BIG DATA BIG CONTENT > BIG DATA Pazarlama Zirvesi 2013 Paralel Oturumlar KREA Digital 5 Aralık 2013 AKIŞ Terminoloji Bugün, Yarın ve Sonrası İçerik Doğru Soru : Nasıl? Uygulama Örnekler 1 Big Content > Big Data

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

Dijital Voltaj. Aralık 2017

Dijital Voltaj. Aralık 2017 Dijital Voltaj Aralık 2017 2017 de dijital platformlarda en çok arananlar Kaynak:http://www.haberturk.com/google-da-2017-yilinda-en-cok-arananlar-listesi-belli-oldu-1753263-ekonomi Facebook tan kullanıcıları

Detaylı

Uygulama Pazarlaması Neden Küçük Adımlara Dayalı Bir Oyundur?

Uygulama Pazarlaması Neden Küçük Adımlara Dayalı Bir Oyundur? Uygulama Pazarlaması Neden Küçük Adımlara Dayalı Bir Oyundur? Yazan: Ken Rudin Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Uygulamalar, Ölçüm Yeni indirme işlemleri uygulama pazarlamacılarını çok mutlu edebilir,

Detaylı

TrueView ile Video için Google AdWords.

TrueView ile Video için Google AdWords. TrueView ile Video için Google AdWords. Reklam videonuzu izleyen kişilerş için ödeme yapın. YouTube'un Boyutu ve Kapsamı. #1 Çevrimiçi video sitesi #2 En büyük arama motoru (Google'dan sonra) #3 En büyük

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz?

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Günümüzde tüketiciler ihtiyaç duydukları ya da istedikleri bir şey olduğunda refleks olarak Yayınlandı Nisan 2015 telefonlarına uzanıyor.

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Ekim 2017 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DİJİTALLEŞME İLE İŞ MODELLERİ DÖNÜŞÜYOR Dünya nın en geniş

Detaylı

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN.

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS SMS Pazarlamasını Çok Kanallı Stratejinize Ekleyin Emarsys SMS: SMS Pazarlamasını

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Araştırma Trendleri. Vural Çakır. Nobody s Unpredictable. 25 February 2010

Araştırma Trendleri. Vural Çakır. Nobody s Unpredictable. 25 February 2010 Araştırma Trendleri Vural Çakır 25 February 2010 Nobody s Unpredictable Araştırma için de genelde 2009 kötü bir yıldı Dünya (%) Türkiye (%) GDP -0.8-5.5 Reklam Harcamaları -10.2-19.0 Araştırma -7.0-14.2

Detaylı

2015Yılında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Dijital Trend

2015Yılında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Dijital Trend DIGINEWS 2015 2 2015Yılında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Dijital Trend Temel bazı trendler 2015 te de değişmeyecek, fakat daha çok kabullenilmeleri ve akılda tutulmaları gerekecek. Mobil Aramalar Çapraz

Detaylı

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor?

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Yazar Deepika Pandey Yayınlanma tarihi: Haziran 2017 Konular: Arama, Tüketici Analizleri, Çok Kanallı Tüketicilerin beklentileri büyük

Detaylı

www.satisortakligi.org SATIŞ ORTAKLIĞI Satış Ortaklığı/Affiliate Marketing : Bir ürünün satışına aracılık ederek gelir elde etme sistemi Satış Ortağı/Affiliate : Ürünün satışından komisyon kazanmak için

Detaylı

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi ... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi Mobil hızlı ve kolay alışveriş için en elverişli cihaz haline geliyor. Müşterilerin laptop ın başında e-ticaret sitenizde uzun uzun gezindiği

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF

Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- PAZARLAMADA SATIŞIN YERİ VE ÖNEMİ.

Detaylı

Bir Medya Ajansının Soruları (ve Yanıtları): YouTube Satın Alımından En iyi Sonuç Nasıl Alınabilir?

Bir Medya Ajansının Soruları (ve Yanıtları): YouTube Satın Alımından En iyi Sonuç Nasıl Alınabilir? Bir Medya Ajansının Soruları (ve Yanıtları): YouTube Satın Alımından En iyi Sonuç Nasıl Alınabilir? Yazar Mike Law Yayınlanan Haziran 2016 Konular Video Reklâm Markaların insanlarla bağlantı kurma yöntemlerine

Detaylı

Demografive Öykü Anlatma Tarzının, Video Reklam Etkinliğini Etkileme Biçimi

Demografive Öykü Anlatma Tarzının, Video Reklam Etkinliğini Etkileme Biçimi Demografive Öykü Anlatma Tarzının, Video Reklam Etkinliğini Etkileme Biçimi Demografive Öykü Anlatma Tarzının, Video Reklam Etkinliğini Etkileme Biçimi Yazan: Ben Jones Yayınlanma Tarihi: Ocak 2016 Konular

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

Yarı Raporu AĞUSTOS 2018

Yarı Raporu AĞUSTOS 2018 Tür i S s a M d AĞUSTOS 2018 Tüm dünyada sosyal medya kullanımı arttıkça, bu mecralara yapılan reklam yatırımları da hızla artıyor. Hedef kitle için doğru mecraya doğru yatırım yapmanın önemi oldukça net.

Detaylı

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM Google Arama Ağı Reklamı. Tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmetleri Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. Siz de yalnızca reklamınıztıklanıp web siteniz ziyaret edildiğinde veya telefonla

Detaylı

E-Posta Pazarlama Listenizdeki Pasif Üyelerle Ne Yapmak Gerekir?

E-Posta Pazarlama Listenizdeki Pasif Üyelerle Ne Yapmak Gerekir? E-Posta Pazarlama Listenizdeki Pasif Üyelerle Ne Yapmak Gerekir? Burada yayınlanan notların tüm hakları Emarsys e aittir. İzin almadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz, çoğaltılamaz ve kopyalanamaz.

Detaylı

Bireysel emeklilik sektöründeki beklentiler ve trendler

Bireysel emeklilik sektöründeki beklentiler ve trendler Bireysel emeklilik sektöründeki beklentiler ve trendler Türkiye bireysel emeklilik sektörü; değişen düzenlemeler, teknolojik gelişmelerle birlikte yeni sunulan ürün ve hizmetler ve artan rekabet sayesinde

Detaylı

Responsive Tasarım Önerileri!

Responsive Tasarım Önerileri! Responsive Tasarım Önerileri! !Mobil kullanıcı, masaüstü kullanıcısından farklı olarak hedef odaklı hareket eder. Gezinti ve keşif deneyimini geliştirmek için gereksiz objeleri ve hataları minimalize etmelisiniz.!

Detaylı

sosyal & dijital pazarlama

sosyal & dijital pazarlama sosyal & dijital pazarlama en sağlıklı iletişim dijital dünya üzerinde gerçekleşir. gerçek kişilere eriştiğinizi görmek harika bir deneyim. bir müşterimiz diyor ki; İnternet ve Sosyal Medya benim için oldukça

Detaylı

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI Düzen Değişti HAMİNNE DİJİTAL MEDYA & SOSYAL AĞ PAZARLAMA Haminne, dijital medya ve sosyal ağlar üzerinde; lokal ve ulusal pazarlama çözümleri üreten, şehir hedefli yayın ve yayıncıları ile yüz binlerce

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı