2016 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (BİG-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (BİG-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)"

Transkript

1 2016 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (BİG-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Okul bahçesine futbol, basketbol, voleybol, çim saha, yürüyüş yolu vb. spor amaçlı tesisler yapılabilir mi? Alt Yapı Bileşeni kapsamında oluşturulacak alt yapı yatırımları, herkesin kullanımına açık olmak durumundadır. Okul bahçesine yapılacak spor alanlarının bölge halkının istenilen her an yararlanabilecek olmasından ziyade, okul öğrencilerine yönelik olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle programın mantığı ile örtüşmemektedir. 2. Belediye tarafından halkın kullanımına açık ücretsiz halı saha yapılabilir mi? 3. Meslek Lisesi ilçe milli eğitim aracılığı ile başvuru yapıp makine alabilir mi? Uygun değildir. Programın amacı, belirlenen ilçelerde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik hayatlarını geliştirmeye yönelik alt yapı yatırımlarıdır. Meslek liselerinin eğitim materyallerinin sağlanmasına yönelik değildir. 4. Dezavantajlı gruplara yönelik (Romen vatandaşlara yönelik ) altyapı projesi sunulabilir mi? Altyapı Bileşeni kapsamında belirli bir zümreye ya da dezavantajlı gruba yönelik olmayan, belirtilen ilçede yaşayan tüm halka yönelik olan projeler desteklenecektir. 5. Gençlik merkezi, kültür merkezi, konferans salonu, düğün salonu fonksiyonunu da içeren çok amaçlı salon yapılabilir mi? (BİG-3) Uygundur. Başvuru yapılabilir. Ancak ilgili rehber ekinde yer alan Teşvik Edilmeyecek veya Teşviki Belirli Şartlara Bağlı Yatırım Konuları-Ek-4 kapsamında olup olmadığını kontrol edilmelidir. 6. Belediyenin park yapımı projesi uygun mu? 7. Yol kenarlarına ya da parka spor aletleri uygun mudur? 8. Turizm yatırımları sosyal bileşen kapsamında uygun mudur? İlçedeki sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesine katkı sağlayacak, turistik değeri olan mekânların etrafında yapılacak ortak üretim ve satış merkezleri gibi başvuru konuları uygundur. Ancak restorasyon vb. gibi salt turistik değerlere yönelik yatırımlar uygun değildir. 9. Kale için yol yapılabilir mi? İlgili program bileşeni kapsamında yol, su kanalizasyon gibi alt yapı yatırımları uygun değildir.

2 10. Farklı programlara farklı projelerle başvuru yapılabilir mi? Bir başvuru sahibi DOĞAKA 2016 yılı Mali Destek Programlarından istediğine başvuru yapabilir ancak birden fazla programa başvuru yapamaz. Bu nedenle başvuru sahibinin kendilerine en uygun programı seçmeleri ve ona başvuru yapmaları gerekmektedir. 11. Sosyal altyapı bileşeni için inşaat işlerinde sınır var mı? Alt Yapı Bileşeni kapsamında inşaat işlerinin sınırı bulunmamaktadır. 12. Sosyal altyapı bileşeni kapsamında kahvaltı yerleri yapılabilir mi? Kamu işletmeciliğine yönelik olmaması koşulu ile, halkın sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmeye yönelik rekreasyon alanları ile birlikte sunulacak kahvaltı salonları, kafeteryalar uygundur. 13. Mevcut mesire alanı için iyileştirme yapılabilir mi? 14. Köy derneği, muhtarlar derneği başvuru yapabilir mi? Kar amacı gütmeyen, kendi adına hesap açıp, bu hesaba para aktarma ve bu hesaptan para harcama yeteneğine sahip ise başvuru yapabilir. 15. Sergi satış yerleri için büfe yapılabilir mi? Kamu işletmeciliğine yönelik olmaması koşulu ile, ilçedeki halkın sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmeye yönelik rekreasyon alanları ya da ya da ortak kullanım atölyelerinin ile birlikte yapılacak büfeler uygundur. 16. Mevcut çok amaçlı salon etrafına spor kompleksi yapılabilir mi? Kütüphane ve bina yapılabilir mi? Kütüphane için materyal alınabilir mi? 17. Projeler kapsamında gerçekleştirilecek satın alma faaliyetleri, Ajansın tabi olduğu satın alma kurallarına göre mi gerçekleştirilecektir? Program kapsamında yapılacak tüm satın alma faaliyetleri, kurum/ kuruluş olarak tabi olduğunuz bir satın alma mevzuatı var ise bu mevzuata, yok ise Ajansın tabi olduğu satın alma mevzuatına göre gerçekleştirilecektir. 18. Sosyal altyapı yatırımı sonunda faaliyet gerçekleştirme zorunluluğu var mı? Alt Yapı Bileşeni bir faaliyet programı değil altyapı programıdır. Bu yüzden fiziki koşulları sağlayacak altyapı yatırımları desteklenecektir. 19. Mesleki eğitim projeleri için eğitici masrafı, kursiyer ücreti, servis gibi bütçe kalemleri uygun maliyetler midir? İlgili Program bileşeni kapsamında nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amacıyla mesleki ve teknik eğitime yönelik altyapıların ve fiziksel koşulların oluşturulması uygundur. Eğitim faaliyetleri ve buna yönelik giderler uygun değildir. 20. Okula kurulacak mesleki eğitim atölyesi uygun mudur? Uygun değildir. Programın amacı, belirlenen ilçelerde yaşayan insanların sosyal ve ekonomik hayatlarını geliştirmeye yönelik alt yapı yatırımlarıdır. Meslek liselerinin eğitim materyallerinin sağlanmasına yönelik değildir.

3 21. Programın KOBİ Bileşeni kapsamında Soğuk hava deposu kurulabilir mi? Soğuk hava işletmeciliği uygun değildir. Ancak boylama, etiketleme, paketleme gibi süreçleri bünyesine katmak isteyen ve bu faaliyetlerle beraber kendi ürününü muhafaza etmeye yönelik yapılacak soğuk hava yatırımları uygundur. Yalnız inşa edilecek soğuk havaların rehberlerin eklerinde yer alan Ekonomi Bakanlığı Teşvik Yasası-EK-4 kapsamında 500 m 2 altında olmaması gerekmektedir. 22. Programın KOBİ Bileşeni kapsamında yurtdışından bölgeye yatırım yapılabilir mi? tarihinden önce kurulmuş, tescil edilmiş ve faaliyette olması ve elektronik son başvuru tarihi olan tarihinden önce bölgeye şube açtırması koşulu ile uygundur. 23. Yaşlı bakım hizmeti için kurs düzenlenebilir mi? İlgili program bileşeni kapsamında kurs maliyetleri uygun değildir. Nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amacıyla mesleki ve teknik eğitime yönelik altyapıların ve fiziksel koşulların oluşturulması uygundur. 24. Proje ile birlikte istihdam edilen personelin maaşı uygun maliyet mi? Proje kapsamında yeni istihdam edilecek ve proje ekibinde yer alacak personelin maaşı proje bütçesine insan kaynağı kalemi altına eklenebilir. Ancak yeni istihdam edilecek işçilerin maliyetleri uygun değildir. 25. Sosyal altyapı kapsamında sıfırdan bina yapılabilir mi? Alt Yapı Bileşeni kapsamında inşaat işlerinin sınırı bulunmamaktadır. 26. Araç kiralama ve araç alımı uygun mudur? Proje faaliyetleri dahilinde zorunlu olması halinde araç kiralama uygun maliyettir. Araç alımı ise Ajans destek miktarının %20 sini geçmeyecek şekilde uygundur. 27. Belediyeler bungalov ev yapabilir mi? Kamu işletmeciliğine yönelik olmaması koşulu ile, ilçedeki halkın sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmeye yönelik rekreasyon alanları ile birlikte yapılacak bungalov evler uygundur. 28. Ek kaynağı olmayan kurumlar eş finansmanı nasıl karşılayabilir? İlçedeki belediyeler ile ortak olarak ya da özel sektörde faaliyet gösteren işletmeleri iştirakçi olarak projelerine ekleyebilirler. 29. Limited şirketten Anonim şirkete geçen Başvuru Sahibi destek alabilir mi? tarihinde önce kurulmuş, tescil edilmiş ve faaliyette olma koşulunu sağlıyor ise uygundur. 30. Ajanstan daha önce destek aldım. Yenide başvuru yapabilir miyim? Ajansa yeniden başvuru yapılabilmesi için elektronik son başvuru tarihi itibariyle nihai ödeme tarihi üzerinden 1 yıl geçmiş olması gerekmektedir. 31. Sadece KAYS programı üzerinden yapacağımız başvurular yeterli mi? Hayır. İnternet üzerinden başvurunuz, başvuru formu ve eklerinin doldurulması, destekleyici belgelerin KAYS a yüklemesi ile tamamlanır. Ancak, Ajans tarafından proje başvurunuzun tam olabilmesi proje başvuru dosyalarının fiziki olarak da Ajansa teslimi gerekir. KAYS portalında doldurduğunuz kısımların her birinden 3 er adet

4 çıktı alınması, yetkili tarafından imzalanması ve destekleyici belgeler bu çıktılara eklenerek Ajansa son başvuru tarihi ve saatine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. 32. Proje yazma konusunda danışmanlık hizmeti almalı mıyız? Bize önereceğiniz bir firma var mı? Ajans proje yazma konusu bize destek sağlayabilir mi? Ajansımız uzmanları tarafından Mali Destek Programına ilişkin tüm il ve ilçe merkezlerinde bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılmaktadır. Yardım masalarında hazırlık aşamasında olan projelere ilişkin görüşler iletilmektedir. Ancak faydalanıcı adına Ajans uzmanlarınca proje yazılamaz veya projelere müdahale edilemez. Ajans başvuru sahiplerinin çalışabileceği danışman firma öneremez. Bu konuda Ajansımız hiçbir danışman/danışmanlık firması ile ilişki içinde bulunmamaktadır. 33. İşletmemde 250 kişiden az çalışanım var ancak yıllık mali bilançom 40 milyondan fazladır. KOBİ olarak değerlendirilir miyim? Mali destek programınız kapsamında destek alabilir miyim? Başvuru Rehberi tanımlar kısmında ifade edildiği gibi 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 40 milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler orta büyüklükteki işletmelerdir. Dolayısıyla bir işletmenin KOBİ tanımına girebilmesi için hem 250 kişiden az çalışanı olması hem de 40 milyondan az mali bilançosunun bulunması gerekmektedir. 34. Tüm başvuru şartlarını taşımak destek almak için yeterli oluyor mu? Destek alabilmek için başvuru koşullarını sağlamanız gerekmektedir. Ancak bu koşullar sağlanmış olsa dahi projeler değerlendirilirken başvuru sahibinin yeterli teknik uzmanlığa, yönetim kapasitesine, mali yapıya, finansman kaynaklarına ve proje yönetimi konusunda yeterli deneyime, talep edilen bütçenin gerçekçi olup olmadığı gibi hususları içeren bir takım niteliklere sahip olmasının da dikkate alınacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Destek alabilmek için başvuru şartlarını sağlamak gereklidir ancak destek almak için iyi hazırlanmış bir proje de olması gerektiği ve bu hususlar Program Rehberinde ilan edilen Değerlendirme Tablosu ile puanlandığı için tek başına başvuru koşulları sağlamak yeterli olmayabilir. 35. Merkezi bölge dışında olan bir şirket olarak başvuru yapmak istiyoruz. Bölgede bir şubemiz var. KOBİ kriterlerine uygunluk için esas alınacak çalışan sayısı bölgedeki şubenin ki midir yoksa toplam çalışan sayısı mıdır? Şubenin kar ve zararı merkeze aittir. Şube aracılığıyla elde edilen hakların ve üstlenilen borçların sahibi de işletmenin kendisidir. Dolayısı işletmenin bir bütün olarak istihdam ettiği toplam çalışan sayısı KOBİ tanımına uygun olmalıdır. 36. Projenin yürütüleceği arsa/arazi/depo yeri/ üretim için gerekli imar-izin-ruhsat durumu önemli midir? Destek almaya hak kazanan tüm projelerin uygulaması her koşulda meri mevzuata uygun olmalıdır. Dolayısı projenin yürütülebilmesi için işletmenin gerekli tüm yasal izinleri almış veya sözleşme imzalanmadan önce sağlamış olması gerekmektedir. 37. Hammadde satın alımı uygun maliyet olarak kabul edilir mi? Hayır, hammadde alımları uygun maliyet olarak kabul edilmeyecektir 38. İşyeri üzerinde ipotek var ise başvuru yapılabilir mi? İşletmenin ipotekli olması başvuru yapmaya engel değildir. Ancak işletme mali yapısı açısından da değerlendirileceği için ipotekli olup karlılık durumu düşükse, nakit

5 akışları yavaşsa ya da işletmenin eş-finansman olarak koyacağı en az %50 lik kısmı karşılamada zorluklar söz konusu ise, teknik ve mali değerlendirmede mali kapasite açısından yeterli puanı alamayabilir. 39. Proje kapsamında alacağım makine-ekipman-donanım hizmet alımı vb. rehin göstererek bankadan eş-finansmanımı sağlamak için kredi kullanabilir miyim? Proje kapsamında alınan makine-ekipmanlar 3 yıl boyunca rehin edilemez, teminat gösterilemez, satılamaz ve mülkiyeti başkasına devredilemez. Eş-finansman, proje kapsamında alınan ekipmanlar rehin gösterilmemek şartıyla kredi kuruluşlarından kredi olarak sağlanabilir. 40. Proje kapsamında makine ekipman alımı söz konusu. Ancak alınacak makinelerle ilgili olarak dışarıdan tedarik edilecek bir uzman tarafından eğitim alınması ihtiyacı doğmaktadır. Alınacak eğitimin maliyeti uygun maliyetler kapsamında mıdır? Uygun maliyettir ve teknik servis kapsamındadır. Makine ekipman alırken teknik servis ücreti ile birlikte bütçeye ayırmaksızın toplam olarak yazılmalıdır. Teklif mektubunuzda nakliye, kurulum ve sigorta veya garantisi makine ücretine dahil şeklinde alınmalıdır. 41. Proje ortağından kasıt firmanın ortağı mıdır? Değilse aradaki fark nedir? Burada bahsedilen ortak firma ortağı değildir. Proje ortağından kasıt; proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin iki ayrı işletme tarafından (iki KOBİ, bir KOBİ bir Kooperatif, ya da iki Kooperatif) ortaklaşa gerçekleştirilmesi ve doğacak maliyetlere beraber katlanılması veya yararlanılmasıdır yılında kurulmuş bir işletmeyim. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kaldık. Eğer bu mali destekten faydalanabilirsek faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye başlayacağız ayrıca entegre tesiste kurmak istemekteyiz. Sağlayacağınız desteklerden yararlanabilir miyiz? Faaliyette olmadığınız için uygun değildir. Program kapsamında firmanın tarihinde önce kurulmuş olmasının yanında faaliyette olma şartı da aranmaktadır. Sunacağınız destekleyici belgelerde (hesap özeti veya bilanço) finansal bir akım da gözükmeyeceğinden değerlendirme dışı kalacaktır. 43. Ajans destek miktarının %20 sini geçmemek şartıyla ticari araç alabileceğimizi söylüyorsunuz. Peki, bu ticari araç kapsamına giren araçlar nelerdir? İndirme, bindirme ve sevkiyat amaçlı frigofrik araç, forklift, küçük sabit vinç ve kamyonet gibi araçlar alınabilir. 44. Çırçır ayıklama fabrikamız var, programa başvuru yapabilir miyiz? Kütlü pamuk işleme EK-4 Teşvik Edilmeyecek veya Teşviki Belli Şartlara Bağlı Yatırım Konuları arasında yer aldığı için uygun değildir. 45. Teşvik ve mali destek aynı anda alınabiliyor mu? Bir proje kapsamında aynı makine-ekipman-teçhizat-hizmet vb. alımları için aynı anda birden fazla destek programından destek alınamaz. Teşvik Belgesine sahipseniz ve teşvik belgesi kapsamında olmayan ek yatırımlarınız için Ajansımıza başvurabilir destek alabilirsiniz. Ajanstan destek alacaksanız, Ajanstan proje başvurunuz ile talep ettiğiniz yatırım için aynı anda Ekonomi Bakanlığına ve bir başka kuruma aynı yatırım

6 içeriği için teşvik veya hibeden yararlanmamamız gerekecektir. (Başvuru Rehberi ekindeki Çifte Finansmanın Önlenmesi Taahhütnamesini inceleyiniz. 46. Desteklenecek ilçelerde hangi turizm faaliyetleri program kapsamındadır? Örneğin, turizm yatırım/işletme belgeli oteller, butik oteller, tatil köyleri, özel konaklama tesisleri ve dağ/yayla evleri sayılabilir. Ancak, karayolları dinlenme tesisi yatırımları, mola noktaları program kapsamında desteklenmeyecek konular arasındadır. (Turizm yatırımlarınız için Başvuru Rehberi ve ekindeki EK-4 Teşvik Edilmeyecek veya Teşviki belirli şartlara bağlı yatırım konularını inceleyiniz) 47. KOBİ Bileşeni kapsamında proje hazırlık faaliyetlerinin maliyetleri projeden karşılanıyor mu? Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı-3 KOBİ Bileşeni kapsamında faturalandırılmak şartıyla proje hazırlık faaliyetlerine ilişkin Ajans destek tutarının %2 sine kadar danışmanlık ve kırtasiye giderleri karşılanmaktadır. 48. Şu anda ticaret ile uğraşıyorum tarihinden önce kurulmuş bir işletmem var. Ticaretini yaptığım ürünlerin üretimini gerçekleştirmek istiyorum. Programın KOBİ Bileşenine başvuru yapabilir miyim? Evet, başvuru yapabilirsiniz. Yapacağınız üretimle ilgili faaliyet alanını elektronik son başvuru tarihine kadar faaliyet belgenize ekletmeniz gerekmektedir. 49. Ajans desteği alan firmalar, bunu gelir olarak muhasebeleştirmek zorunda mıdır? Evet, Ajanstan sağlanan destekler gelir olarak kaydedilmek zorundandır. 50. Belediyeler yenilenebilir enerji yatırımı yapabilir mi? Programın ilgili bileşeni kapsamında sadece yenilenebilir enerji yatırımları uygun değildir. Ancak yapılacak sosyal altyapı yatırımın enerji maliyetlerini azaltmaya yönelik yenilenebilir enerji yatırımları uygundur tarihinden önce kiraladığım tesiste, kiralık makine ve ekipmanlar ile faaliyet gösteriyorum. DOĞAKA ya başvuru yapabilir miyim? Şirketinizin tarihinden beri kurulmuş, tescil edilmiş ve faaliyette olması yeterlidir. Tesisin ve makine ekipmanlarınızın kira olması başvuru yapmanıza engel değildir. 52. Ajansa başvuru yapacağım proje kapsamında tavan vinci almak istiyorum. Tavan vinci makine- ekipman olarak mı değerlendiriliyor yoksa araç olarak mı? Tavan vinci makine-ekipman olarak değerlendirilmektedir. 53. Kendime ait arazi üzerinde inşaatına devam etmekte olduğum yeni yatırım tesisime makine ekipman almak üzere Ajansa başvuru yapmak istiyorum? İnşaat sürecimin devam ediyor olması başvuru yapmam için bir engel teşkil etmekte midir? Projenizi hazırlarken, devam etmekte olan inşaat işlerini temel faaliyetlerinize eklemeniz ve uygun sürede tamamlamanız ancak bu faaliyetleri bütçeye yansıtmamanız gerekmektedir. Projenizin başarılı olması halinde inşaat faaliyetleriniz bittikten sonra Ajans desteği ile yapacağınız diğer yatırımları gerçekleştirebilirsiniz. 54. Program rehberlerinde yer alan küçük ölçekli yapım işlerinden kasıt nedir? Projenin uygulanması için mutlaka gerekli olması ve proje bütçesinde öngörülen Ajans destek tutarının %30 unu geçmemek koşulu ile onarım, boya, badana, elektrik

7 ve ısınma hattı gibi yapım işlerini kapsamaktadır. (Örneğin mevcut elektrik tesisatının yeni alınacak makine ekipmanları kaldıracak kapasitesinin bulunmaması ve elektrik tesisatının güçlendirilmesi gibi) 55. İşletmemim yatırım teşvik belgesi mevcut. Yapacağım yeni bir yatırım için Ajans a başvuru yapabilir miyim? Rehberde belirtilen diğer kısıtlara uyuyor iseniz başvuru yapabilirsiniz. Ancak projenizin başarılı olması halinde yapacağınız yatırım kapsamında alacağınız makine ekipmanlar için teşvik belgesinden yararlanmamanız gerekmektedir.

2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Ahşap oyuncak imalatı mobilya sektörüne girer mi? Firmanın faaliyet belgesinde

Detaylı

2016 YILI İTHALAT BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI VE İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (İHRAC) SIKÇA SORULAN SORULAR

2016 YILI İTHALAT BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI VE İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (İHRAC) SIKÇA SORULAN SORULAR 2016 YILI İTHALAT BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI VE İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (İHRAC) SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Farklı programlara farklı projelerle başvuru yapılabilir mi? Bir başvuru sahibi

Detaylı

2014 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI (BİG) Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

2014 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI (BİG) Sıkça Sorulan Sorular (SSS) 2014 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI (BİG) Sıkça Sorulan Sorular (SSS) 1. Sadece programda belirtilen ilçelerdeki işletmeler mi başvuru yapabilecekler? Hayır. Ajans

Detaylı

2015 YILI TURİZM ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI (TZKAMU) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

2015 YILI TURİZM ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI (TZKAMU) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 2015 YILI TURİZM ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI (TZKAMU) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Kamu işletmeleri bu programa başvuru yapabilir mi? Programa kar amacı gütmeyen

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu?

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu? 1) Kısmi Hibe Destek Programları ndan yararlanan kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler, önceden aldıkları desteğin bitiminden itibaren 365 gün geçmedikçe ikinci bir destek için başvuru yapamazlar. Kar

Detaylı

2014 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (BİG-2) Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

2014 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (BİG-2) Sıkça Sorulan Sorular (SSS) 2014 YILI BÖLGE İÇİ GELİŞMİŞLİK FARKLARININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (BİG-2) Sıkça Sorulan Sorular (SSS) 1. Hangi ilçelere yapılacak yatırımlar bu program kapsamında desteklenmektedir? Hatay

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Sahibinin UYGUNLUĞU 1 2 Belediyelerin vergi borcu olması durumunda Ajansa başvurmasında

Detaylı

Soru 1: İkinci el ekipman alımı için Ajans destek programlarından yararlanabilir miyim?

Soru 1: İkinci el ekipman alımı için Ajans destek programlarından yararlanabilir miyim? 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SANAYİ ALTYAPISI MALİ DESTEK PROGRAMI YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI TURİZM VE KENTSEL ALTYAPI MALİ DESTEK

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ EKONOMİ 8.500.000 TL ÜRETİMDE ODAK ALANLAR 5.000.000 TL TOPLAM HİBE TUTARI : 13.500.000 TL ÖNGÖRÜLEN PROJE HACMİ: 25.000.000 TL 2 FKA 2014 MALİ DESTEK

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015)

2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015) 2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015) S1:Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı na tüzel

Detaylı

ÖRNEK BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-13-TRM02) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013)

ÖRNEK BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-13-TRM02) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013) ÖRNEK BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-13-TRM02) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013) 1. Hâlihazırda barınağı bulunan üreticiler hayvancılık desteğine başvuru

Detaylı

KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HIZLI BÜYÜYEN KOBİ LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME

KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HIZLI BÜYÜYEN KOBİ LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HIZLI BÜYÜYEN KOBİ LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME 1.Programın amacı nedir? KOBİ lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 14.04.2015) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI

İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI Sunum Planı İstanbul Kalkınma Ajansı ve Bölge Planı 2016 Yılı Mali Destek Programları Girişimcilik Mali Destek Programı Uygunluk

Detaylı

2014 Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi MDP (TR51/14/SOSKA) Sıkça Sorulan Sorular - 1 -

2014 Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi MDP (TR51/14/SOSKA) Sıkça Sorulan Sorular - 1 - 2014 Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi MDP (TR51/14/SOSKA) Sıkça Sorulan Sorular - 1 - ÖNEMLİ UYARI Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında projelerin tümünde,

Detaylı

Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir?

Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir? Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir? Cevap : Sözleşme imzalanmadan önce gerçekleşmiş olan harcamalar uygun maliyet değildir; ancak yararlanıcıların 15 Ekim

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

2015 YILI TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TZKOBİ) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

2015 YILI TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TZKOBİ) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 2015 YILI TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TZKOBİ) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Mevcut pansiyonumu 2-3 yıldızlı otele dönüştürmek istiyorum. Başvuru yapabilir miyim? Turizm işletme belgeli

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU

BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU 2011 Proje Teklif Çağrısı "Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi" ve "Yenilikçi Uygulamalar" Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 2 - BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU Soru

Detaylı

KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI

KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR No SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 KOBİ Mali Destek Programı 2011 Yılı Teklif Çağrısı Başvuru nin Proje Başvuruları

Detaylı

Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ

Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ 1 BATI AKDENĠZ KALKINMA AJANSI SUNUM PLANI I. KALKINMA AJANSLARI II. 2010-2013 TR61 BÖLGE PLANI III. MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2 TR61 2010-2013 BÖLGE PLANI Ulusal öncelikleri

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Soru 1 Cevap 1 Projelere eş-finansman sağlanması zorunluluğu var mı? Projelere

Detaylı

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS

DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS S.1 Ferdi başvuru yapılabilir mi? KOBİ tanımına uymaları ve başvuru sahiplerine ilişkin diğer koşulları

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

Birinci Bölüm: Yatırım ve Proje Kavramları Turizm Yatırımlarının Türleri

Birinci Bölüm: Yatırım ve Proje Kavramları Turizm Yatırımlarının Türleri Birinci Bölüm: Yatırım ve Proje Kavramları Turizm Yatırımlarının Türleri Y. Doç. Dr. Şevki ULAMA 1 Yatırım: Şans oyunları oynamak Eldeki fonları uzun bir süre kullanmak Fonların yatırıldığı ve kullanıldığı

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu Başvuru Sahiplerinin 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu birlikler bu program kapsamında uygun başvuru sahibi midirler? Cevap: TR82 Bölgesi nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf

Detaylı

DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU

DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S.NO SORU CEVAP REFERANS S.8 S.9 Ferdi başvurular uygunmu? KOBİ tanımına girecek işletmeler

Detaylı

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. Dernek ve Vakıflar için son başvuru tarihinden 3 ay önce kurulmuş olma

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 Proje kapsamında satın alımlar nasıl yapılacaktır?

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı

Karacadağ Kalkınma Ajansı 1 Karacadağ Kalkınma Ajansı Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerini kapsayan TRC2 Bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere Bölgenin kaynak ve olanaklarının tespit edilmesine,

Detaylı

2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 09 OCAK 2018 ISPARTA

2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 09 OCAK 2018 ISPARTA 2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 09 OCAK 2018 ISPARTA Geçmiş Destek Programları 2016 2015 2014 2012 2011 2010 12 Milyon 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 10 Milyon 56 proje

Detaylı

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Toplam proje bütçesinin sınırları ile en düşük ve en yüksek bütçe miktarları nelerdir? Başvuru Rehberinin 1.3. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali Kaynak bölümünde

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24 TOPLANTI GÜNDEMİ 09:45 10:00 Kayıt 10:00 10:30 2013 Teknik Destek Programı 10:30 11.00 2013 Doğrudan Faaliyet Destek Programı 11:00 11:15 Çay/kahve arası 11:15 12:15 DFD KAYS Başvuru Eğitimi 12:15 12:30

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEKLER 1- Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amaç: Küçük

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1-

GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1- GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1-1) Sağlık sektöründe faaliyet gösteriyorum. Beyin pili üretimi uygun proje konusu mudur? Sağlık sektöründe kullanılan tıbbi araç gereç,

Detaylı

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak üzere ülkemizde kar maçı gütmeyen kurum ve kuruluşlara

Detaylı

2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP DAYANAK

2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP DAYANAK 2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP DAYANAK 1 Serhat Kalkınma Ajansı nın 2011 yılı Teknik Destek Programı için belirlemiş olduğu öncelikler nelerdir? SERKA

Detaylı

Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-12-TCKB-01. SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 10.02.

Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-12-TCKB-01. SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 10.02. Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-12-TCKB-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 10.02.2012) SORU 1. Turizme dönük tesisler derken kimler kastediliyor? Restoranlar

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Son Başvuru: 02/03/2015, 17:30

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Son Başvuru: 02/03/2015, 17:30 T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI Son Başvuru: 02/03/2015, 17:30 Kentsel altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel altyapının oluşturulması

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR. TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR. TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı TR72/14/KOBİ02 İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı S1. Yeni kurulmuş bir firma bu destekten yararlanabilir

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI 2016 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI Referans No: KKTC-16-TDKB-01 SIKÇA SORULAN SORULAR - 01 1. Daha önceki Kısmi Hibe

Detaylı

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş Zümrütevler Mah.Hanımeli Cad.Prestij İş Merkezi No:10 K:1-2-3 Maltepe / İSTANBUL Tel:0216 457 32 63 PBX / Faks : 0216 457 32

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

TESKON ATÖLYE ÇALIŞMASI HAZIRLAMA VE UYGULAMA REHBERİ

TESKON ATÖLYE ÇALIŞMASI HAZIRLAMA VE UYGULAMA REHBERİ TESKON ATÖLYE ÇALIŞMASI HAZIRLAMA VE UYGULAMA REHBERİ 1. GENEL TESKON da yer alan Atölye çalışmaları en fazla 15-20 kişi arasında ayni alanda çalışan insanların katıldığı yoğun bir eğitim platformudur.

Detaylı

2010 TÜRKİYE - SURİYE BÖLGELERARASI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI V. TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME SUNUMU

2010 TÜRKİYE - SURİYE BÖLGELERARASI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI V. TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME SUNUMU 2010 TÜRKİYE - SURİYE BÖLGELERARASI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI V. TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME SUNUMU 2 Program Hakkında: 2006 yılından bu yana uygulanan ve Türkiye de Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin; Suriye

Detaylı

TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI YATIRIMLARINA MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI YATIRIMLARINA MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI YATIRIMLARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Turizmin Geliştirilmesine

Detaylı

İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ

İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Soru 1: Toplam proje bütçesinin sınırları nedir, asgari ve azami ne kadar olabilir? Cevap

Detaylı

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS DİCLE KALKINMA AJANSI 00 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU Belediyeler, sosyal sigorta prim borçları olması halinde proje başvurusu

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 23 Şubat 2011 Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı SUNUM İÇERİĞİ

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi Başvuru sahipleri ve ortakların uygunluğu Faaliyetlerin uygunluğu

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) Soru Cevap Referans 1 Köy tüzel kişiliği olarak kırsal ortak üretim altyapısının geliştirilmesi mali destek programına

Detaylı

ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TEDBİRİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TEDBİRİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TEDBİRİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME GENEL HUSUSLAR: 1. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinde, başvuru sahipleri gerçek

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI 1 2 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI Yenilenebilir Enerji Nedir? Doğal süreç içerisinde kendini yenileyebilen enerji kaynaklarına, yenilenebilir

Detaylı

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ LER MALİ DESTEK PROGRAMI - BÜTÇE Bütçe formları doldurulurken aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmelidir; 1. Bütçeye yazılan tüm

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

DESTEK SÖZLEŞMESİ ÖZEL KOŞULLAR SUNUMU

DESTEK SÖZLEŞMESİ ÖZEL KOŞULLAR SUNUMU DESTEK SÖZLEŞMESİ ÖZEL KOŞULLAR SUNUMU Destek Yararlanıcısı, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. nezdinde kendi adına, projeye özel banka hesabı açtıracaktır. Ajans, söz konusu destek kapsamında yapacağı her

Detaylı

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRK EXİMBANK (TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş.) DÜNYA BANKASI AVRUPA YATIRIM BANKASI İSLAM KALKINMA BANKASI Ortaklık Yapısı İlk özel

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (TRA2-13-İGMD03) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013)

İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (TRA2-13-İGMD03) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013) İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (TRA2-13-İGMD03) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013) 1. SGK ve vergi borcumuz olmadığına dair belge vermemiz gerekir mi? Başvuru sahibinin ve varsa ortaklarının sözleşme

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu birlikler bu program kapsamında uygun başvuru sahibi midirler? Cevap: TR82 Bölgesi nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU Tarih: 20 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 55 Katılımcı listesindeki Sayı: 50 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Mikro < 1mio 1 ve 9 2.860.438 95,20% Küçük

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU YATIRIM PROJESİ ADI İŞLETME UNVANI BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU

Detaylı

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı: 10.000.000 TL 2011

Detaylı

KOSGEB TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI TEKNOYATIRIM

KOSGEB TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI TEKNOYATIRIM KOSGEB TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI TEKNOYATIRIM / Ocak.2019 KOSGEB TEKNOYATIRIM Destek Programı Başvuru Şartları Programdan faydalanmak için aşağıda sıralanan şartlardan EN AZ BİRİNE sahip

Detaylı

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA İÇERİK 1 2 3 4 TEMEL BİLGİLER GENEL KURALLAR REHBER DOKÜMANLAR ÇAĞRI BAŞLIKLARI 5 BAŞVURU SÜRECİ 6 DEĞERLENDİRME

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI. Ar-Ge Sizden, Yatırım Devletten!

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI. Ar-Ge Sizden, Yatırım Devletten! TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI Ar-Ge Sizden, Yatırım Devletten! Teknoyatırım Destek Programı Ar-Ge ve yenilik projesi/faaliyeti çıktılarının ticarileşmesi ve yatırımını destekleyen

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016 2016 1 Akademik Teşvik Ödeneği Sıklıkla Sorulan Sorular 1 2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Bu program, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği, İş planı

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ RUHSATLANDIRMA İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı Bu çalışmanın

Detaylı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı Bilgilendirme Sunumu 16.01.2013 Çarşamba Saat 09.00 Gündem 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları: Sanayi Üretiminin Arttırılması

Detaylı

2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015)

2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015) 2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015) S1: Daha önce kurulmuş olan ancak mali sıkıntılardan dolayı faaliyete geçiremediğimiz

Detaylı

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER 1. TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla,

Detaylı

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. İlköğretim okulları, liseler ve halk eğitim merkezleri Turizm ve

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI

TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI / Mart.2016 TÜBİTAK TEYDEB 1507 Program Başvuru Şartları TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) kapsamında yer alan 1507 - KOBİ Ar-Ge

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR

2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR 2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR 1. SORU: Saanen keçi yetiştiriciliği yapmaktayım. Ben bu yetiştiriciliği tamamen kendi kaynaklarımla yapmaktayım. Güzel bir çardağım var. Fakat

Detaylı