Form No: GBF-02 Revizyon No: - CEM I 42,5 N PORTLAND ÇİMENTO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Form No: GBF-02 Revizyon No: - CEM I 42,5 N PORTLAND ÇİMENTO"

Transkript

1 1/10 1. MÜSTAHZAR VE FİRMA TANITIMI 1.1. Müstahzar Hakkında Bilgiler: Alternatif Ürün İsmi: Ticari Adı: 1.2. Müstahzarın Kullanımı / Uygulama Alanı: 1.3. Üretici / İthalatçı/ Teslimatı yapan: Firma Adı: LİMAK ÇİMENTO SAN. VE TİC. A.Ş. ERGANİ ŞUBESİ Adresi: Elazığ Yolu 2. km Ergani / DİYARBAKIR Telefonlar: (+90) Fax: (+90) ergani@limakcement.com Web: Güvenlik Bilgi Formu Hakkında Bilgi Veren: 1.5. Acil Durumda Aranabilecek Yerler: Hatice CEBECİ - haticecebeci@limakcement.com Acil Danışma: (+90) Acil İlk Yardım Merkezi: 112 Zehir Danışma Merkezi: 114 İtfaiye: 110 Çimento; hidrolik bağlayıcı olarak beton ve harç yapımında yaygın bir şekilde kullanılır. Çimento; kâğıt torba veya dökme olarak silobaslarla dağıtılmaktadır. 2. BİLEŞİMİ/İÇERİK HAKKINDA BİLGİ 2.1. Kimyasal Tanımlama: MADDE % CAS NO EINECS NO TEHLİKE RİSK - KİREÇTAŞI Xi R36/38 ALÇITAŞI Bu madde 67/548/EEC, 1272/2008/EC ve Yerel Yönetmelikler uyarınca tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır Ek Uyarılar: Çimento ve çimento müstahzarları Cr +6 değerli tuzlar içerdiğinden alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

2 2/10 3. TEHLİKELERİN TANITIMI 3.1. Sınıflandırma: Mevcut AB ve Türkiye Yerel Yönetmelikleri ile uyumlu olarak sınıflandırılmıştır. Fizikokimyasal: Uygulanmaz Sağlık: R36/38: Gözleri ve cildi tahriş edicidir. Çevre: Uygulanmaz Sağlık Üzerindeki Etkileri: Sağlık Üzerindeki Potansiyel Akut Etkileri: Göz: Cilt: Solunum: Yutma: Gözle teması halinde temas süresiyle ilgili olarak ciddi hasar oluşabilir. Ciltle doğrudan teması halinde kimyasal yanıklar oluşabilir. Müstahzarın uzun süreli veya tekrarlı olarak cilt ile teması halinde tahrişe neden olabilir. Ciltte kızarıklık, şişme, ciltte pul pul dökülme ve kalınlaşma oluşturabilir. Çimento tozunun sık solunması; üst solunum yolu tahrişine veya akciğer hasarına yol açabilir. Çimentonun az miktarda yutulmasının vereceği zarar bilinmemekle birlikte, büyük miktarlarda yutulması ağız, boğaz, mide ve sindirim sisteminde kimyasal yanıklara neden olabilir Sağlık Üzerindeki Kronik Etkileri: Çimento IARC veya NTP tarafından kanserojen olarak listelenmemiştir. Ancak içerdiği eser miktarda kristal silika Kanser Yapıcı Etkisi: ve Cr+6 nın IARC veya NTP tarafından kanserojen olarak sınıflandırıldığı bilinmektedir. Kristal Silika: Bu ürün az miktarda kristal silika içermektedir. Bu sebeple uzun süre ve tekrarlanan solumalarda ciddi, geri dönülemez ciğer hastalıklarına sebep olabilir. Cilt: Cr+6 değerli tuzlar içerdiğinden uzun süreli veya tekrarlı olarak cilt ile teması halinde dermatit oluşabilir Çevre Üzerindeki Etkileri: Dökülme/Sızıntı: Kaza durumunda çevreye yayılmaması için gerekli önlemleri alınız ve yerel yönetmeliklere göre hareket ediniz. Malzemenin su ile temasında 2-5 saat süre arasında donacağından; kanalizasyon ve benzeri su tahliye kanallarına bırakılması önlenmelidir. Donmuş malzeme kanalizasyon ve drenaj sistemlerini tıkayabilir. 4. İLK YARDIM TEDBİRLERİ 4.1. Genel Uyarılar: Gözde ve deride oluşabilecek iritasyon ve yanıklar için doktora başvurun. Göz ile Temas: Deri ile Temas: Solunum: Yutma: Göz kapağı kaldırılarak en az 15 dakika bol su ile yıkanır. Gözlerde kontak lens bulunuyorsa ancak yetkili kişilerce çıkarılması için vakit kaybetmeden doktora veya hastaneye başvurulur. Çimentonun ve çimento harcının, uzun süreli veya tekrarlı olarak cilt ile teması halinde cilt soğuk su ve Ph nötr sabun veya şampuanla yıkanır. Çimento tozunun solunması durumunda maruz kalan kişi derhal temiz havaya çıkarılır. Öksürme ve benzeri durumlarda doktora veya hastaneye ulaştırılır. Öncelikle tavsiye için Zehir Bilgi Merkezi veya doktor ile temasa geçilir. Yutulma durumunda hasta kesinlikle kusturulmamalıdır. Bilinci yerinde ise bol su içirilir. Eğer kusma meydana gelmiş ise nefes yolunu açmak ve kusmuğun akciğere kaçmasını önlemek amacıyla hasta öne doğru eğilir veya sol tarafına yaslandırılır. Vakit kaybetmeden doktora veya hastaneye ulaştırılır Doktor İçin Not: Semptomatik tedavi uygulayın (belirtilere göre tedavi edin).

3 3/10 Yüksek derecede alkalin malzemelere akut veya kısa süreli tekrarlı maruziyetler halinde: Solunum zorluğu nadirdir, ancak yumuşak doku ödeminden ötürü arasıra görülür. Endotrakeal entübasyonun başarılı bir şekilde uygulanabileceği öngörülmemesi halinde, cricotiroidotomi veya trakeotomi gerekebilir. Belirtiye göre oksijen verilir. Şok halinde perforasyon önerilir, entravenöz hat ve sıvı uygulanması gerekir. Alkalin aşındırıcıların neden olduğu hasar sıvılaşma nekrozu yoluyla meydana gelir, burada yağların sabunlaşması diye tabir edilen yağ asitlerinin sodyum veya potasyum tuzlarını oluşturması ve proteinlerin çözülmesi doku içine doğru derin penetrasyon oluşumuna izin verir. Alkaliler maruziyet sonrasında da zarar vermeye devam ederler. Ağız Yoluyla Alınması: Süt ve su tercih edilen seyrelticilerdir. Yetişkin bir kişiye 2 bardaktan fazla su verilmemelidir. Ekzotermik ısı reaksiyonu yarayı şiddetlendirebileceğinden nötralize edici maddeler asla verilmemelidir. Kusturma kesinlikle kontrendikedir. Aktif kömür alkaliyi absorbe etmez. Gastrik lavaj kullanılmamalıdır. Destekleyici bakım aşağıdakileri içerir: İlk olarak ağızdan beslemeyi kesiniz. Endoskopide transmukozal yara saptanırsa, sadece ilk 48 saat içerisinde steroitlere başlayınız. Cerrahi müdahale gerekliliğini değerlendirmeden önce, doku nekrozunun miktarını dikkatli bir şekilde değerlendiriniz. Yutma zorluğu (disfaji) oluşan hastalar, tıbbi müdahaleye yönlendirilmelidir. Cilt Ve Göz: Yara dakika boyunca yıkanmalıdır. Göz yaralanmalarında tuzlu su (saline) gerekir. [Ellenhorn & Barceloux: Medical Toxicology] 5. YANGINLA MÜCADELE TEDBİRLERİ 5.1. Genel Tehlikeler: Tozu solumaktan kaçının. Islak çimento yakıcıdır Parlama Noktası: Çimentolar yanıcı değildir ve diğer maddelerle karıştığında patlama, yanma riski taşımaz Uygun Söndürücüler: Çimento yangın ile ilgili bir tehlike oluşturmamaktadır. Herhangi bir yangın durumunda ise mücadele durumuna uygun olan söndürücü ile müdahele edilir Yanma Ürünleri: Yok 5.5. Müdahelede Gerekli Kişisel Koruyucu ve Donanımlar: Yangınla mücadele esnasında görevli personel koruyucu ekipman ve pozitif basınç moduna yüze tam ve rahat oturan solunum cihazı (SCBA) kullanır. 6. KAZA SONRASI YAYILMAYA KARŞI TEDBİRLER 6.1. Genel Bilgi: Bölüm 8 de açıklandığı gibi uygun koruyucu ekipman giyin. 6.2.Dökülme / Sızıntı : Ortamda dağılmış çimento tozu bulunuyorsa solumaktan kaçının ve ciltle temas ettirmeyin. Çimentonun havaya tozumasını sebep olabilecek eylemlerden kaçının.

4 4/10 Mümkünse kuru olarak temizleyin. Islak çimento oluşmuşsa uygun metaryelin içinde donmasına izin verin. Atıkların bertarafı için etiketlenmiş uygun kablara yerleştirin. 7. KULLANIM/ELLEÇLEME VE DEPOLAMA 7.1. Elleçleme ve Depolama: Sağlık, güvenlik ve çevrenin korunmasını teminen, tehlikeli kimyasallarla çalışılan işlerde ve işyerlerinde alınacak tedbirlere ilişkin 12/08/2013 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edilmeli, işyerindeki çalışma usullerinin planlanmasına ve örgütsel tedbirlerin alınmasına özen gösterilmelidir Elleçleme: Torbalı Çimento ağır olduğunundan taşıma sırasında sırt, kol, omuz ve bacaklarda burkulma ve incinmelere sebep olabilir. Taşırken ergonomi kurallarına uygun hareket edilmelidir. Orijinal ambalajının zarar görmemesi için gerekli tedbirleri alınız Depolama: Torbalı çimentoyu torbası içinde kuru, serin ve iyi havalandırılan ortamda muhafaza ediniz. Dökme çimentoyu ise uygun silolarda, nem almayacak şekilde muhafaza ediniz. Laboratuvar uygulamalarında desikatör içinde saklayınız. Ortak depolamada depolama ile ilgili uyarılar: Yiyecek, içecek ve hayvan besleme alanlarından uzak tutunuz. Kimyasalları depolamada kullanılan genel kurallara uyunuz. Kapalı yerlere gerekli tedbirleri almadan girmeyiniz. Çimento kapalı alan duvarlarına yapışarak kabuklaşabilir, yan yüzeylerde yığılmalar olabilir. Oluşan kabuklar ansızın düşebilir, yığılmalar çökebilir. Depolama süresi için üreticiden bilgi alın. 8. MARUZİYET KONTROLLERİ / KİŞİSEL KORUNMA 8.1 Mesleki Maruziyet Limitleri: Mesleki Maruziyet Sınır Değerleri MADDE ADI EINECS No CAS No. Sınır DeğerTipi (Ülke) TLV (ABD) PEL KİREÇTAŞI TLV (ABD) PEL ALÇITAŞI TLV (ABD) PEL 8.2. Maruziyet Kontrolleri: OSHA Uzun Süreli TWA (8 Saat) mg/m 3 15 (Toplam) 5 (Solunabilir) 15 (Toplam) 5 (Solunabilir) 15 (Toplam) 5 (Solunabilir) ACGIH Kısa Süreli STEL (15 Dakika) mg/m 3 1 (Solunabilir) KAYNAK ACGIH OSHA ACGIH OSHA ACGIH OSHA Kişisel korunmanın gerekli olduğu yerlerde kullanılacak donanım ve uygun koruma yöntemleri tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ' Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik'e uygun olarak tanımlanmıştır.

5 5/ Kişisel Koruyucu Donanım: Göz: Deri: Solunum: Çimento tozunun yoğun olduğu alanlarda çalışırken CE sertifikalı göze tam uyan göz koruyucuları kullanın. Çimentonun yoğun bulunduğu ortamlarda kontakt lens kullanılması tavsiye edilmez. Çimento harcı ile yapılacak çalışmalarda uzun süreli temastan korunmak için geçirimsiz, aşınmaya dayanıklı koruyucu kıyafetler kullanın. (Bot, eldiven v.s.) Normal koşullarda herhangi bir solunum koruma gerektirmez. Çimento tozunun yoğun olduğu alanlarda çalışırken CE sertifikalı solunum cihazlarını/maskelerini kullanın. 9. FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Görünüm Katı (Toz) Özgül Ağırlık (g/cm 3 ) Renk Gri Viskozite cps 25 C Koku Yok Buhar Basıncı hpa 20 C ph (Suda) 20 C Patlama Tehlikesi 2, ,20 Geçersiz Geçersiz Ürünün patlama tehlikesi yoktur Kaynama Noktası ( C) 760 mmhg Geçersiz Oksidasyon Özellikleri Geçersiz Erime Noktası ( C) >1000 o C Ortalama Tane İriliği (Micron) Parlama Noktası ( C) 760 mmhg Geçersiz Suda Çözünebilirlik (%) Kendiliğinden Alevlenme Sıcaklığı ( C) Geçersiz 0,1-1,0 NOT: Yukarıdaki özellikler, Tehlikeli Maddelerin ve Müstahzarların Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelikte Ek-3 Bölüm A da öngörülen yöntemlere veya karşılaştırılabilir diğer bir yönteme göre belirlenmiştir. 10. KARARLILIK ve TEPKİME Kimyasal Kararlılık: Ürün normal şartlar altında kararlıdır. Kullanımına kadar kuru tutun, uyumsuz maddelerle temasından kaçının Uyumsuz Maddeler: Islak çimento alkali, asitler, amonyum tuzları ve alüminyum metaller ile uyumlu değildir. Çimento hidroflorik asit içerisinde çözünerek aşındırıcı silikon tetra florit gazı üretir. Çimento su ile reaksiyona girerek silikatlar ve kalsiyum hidroksiti oluşturur. Silikatlar; flor, klor gibi güçlü oksitleyicilerle reaksiyona girerler. Bilinen herhangi bir tehlikeli reaksiyonu yoktur Tehlikeli Bozunma Ürünleri: Yoktur Tehlikeli Polimerizasyon: Yoktur. 11. TOKSİKOLOJİK BİLGİ Akut Toksisitesi MADDE ADI EINECS No CAS No. DİĞER BİLGİLER KİREÇTAŞI ALÇITAŞI LD50: IDLH: 5000 mg/m 3 LD50: IDLH:Belirlenmemiş LD50: IDLH:Belirlenmemiş

6 6/ Kronik Toksisite (Kanserojenik, Mutajenik ve Üremeye Toksik Etkisi): Kanser riski maruziyetin süresi ve derecesine bağlıdır. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), araştırma sonuçlarına göre çimentoyu kanserojen ürünler listesine almamıştır. Göz veya deri ile teması halinde, portland çimento yüksek derecede kostik haline dönüşerek, göz ve deride yanıklara neden olacaktır. Kuru veya ıslak çimentonun göz ile teması halinde yanık veya kornea hasarı oluşabilir. Büyük miktarlarda ıslak veya kuru çimentonun gözle teması söz konusu ise gözlerde orta derecede tahrişten kimyasal yanıklara kadar uzanan etkiler oluşabilir. Portland çimentosu 29 CFR (Risk Bildirimi) de belirtildiği gibi, bu ürün, NTP, IARC veya OSHA listelendiği sekliyle, hiçbir kanserojen madde içermemektedir. Bununla birlikte içeriğinde eser miktarda kanserojen olarak sınıflandırılmış maddeler ihtiva edebilir. Portland Çimentosu Kristal silica içerebilir. Silika Kristali IARC tarafından insan üzerinde kanserojen olarak listelenmiştir. İnsanlar üzerinde yapılan çalışmalar akciğer kanserine sebebiyet verebildiğini göstermiştir. Risk maruziyet miktarı, süresi ve seviyesine bağlı olarak değişir. Alçıtaşı tümerojeniktir: RTECS kriterlerine göre kanserojendir. Tümerojenik: Uygulama yerine ait tümör oluşumu (Ref: ZHPMAT) Maruziyet Yolu/Organizma : intraperitonel sıçan Doz: en düşük yayınlanan toksik doz: 450 mg/kg/3 hafta aralıklı Ürünün daha yüksek konsantrasyonlarda aktif madde içermesi durumunda dahi ; 29 CFR (Risk Bildirimi) de belirtildiği gibi, bu ürün, NTP, IARCveya OSHA listelendiği sekliyle, hiçbir kanserojen madde içermemektedir. Mutajenik etki açısından herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Üremeye toksik etki açısından herhangi bir bulguya rastlanmamıştır Diğer Toksikolojik Etkileri: Alerjik Etki: Tekrarlanan Dozlardaki Etki: Alerjik Etki Krom (VI) içerir. Alerjik reaksiyonlara sebep olur. Tekrarlanan veya uzun süren temaslar halinde dermatitis, deride kuruluk, çatlaklar ve tahriş oluşabilir. İş ortamında ince dağılımlı tozların yüksek seviyelerine tekrarlı maruziyetler, pnömokonyoz olarak bilinen solunumla ortaya çıkan akciğer hastalıklarına sebep olabilir. Astım benzeri belirtiler, maddeye maruziyet sona erdikten sonra aylarca hatta yıllarca devam edebilir. bunlar öksürük ve küçük solunum zorluklarından hırıltılı ve güçlükle solumayla birlikte bronşite kadar değişen tepkilerdir. Bayıltıcı Etki: Bilinen bir etkisi yoktur Duyarlılık Yaratma: Bilinen bir etkisi yoktur Gelişimsel Toksikolojik Etkiler: Bilinen bir etkisi yoktur Doğurganlık: Bilinen bir etkisi yoktur Gözle teması halinde temas süresiyle ilgili olarak ciddi hasar oluşabilir. Çimento, göz rahatsızlığı ve aşındırıcı göz Göz ile temas: iltihaplanmasına neden olabilir. Cilt ile temas: Solunum: Yutma: Ciltle doğrudan teması halinde kimyasal yanıklar oluşabilir. Müstahzarın uzun süreli veya tekrarlı olarak cilt ile teması halinde tahrişe neden olabilir. Ciltte kızarıklık, şişme, ciltte pul pul dökülme ve kalınlaşma oluşturabilir. Çimento tozunun sık solunması; üst solunum yolu tahrişine veya akciğer hasarına yol açabilir. Çimentonun az miktarda yutulmasının vereceği zarar bilinmemekle birlikte, büyük miktarlarda yutulması ağız, boğaz, mide ve sindirim sisteminde kimyasal yanıklara neden olabilir Ek Toksikolojik uyarılar: Toksikolojik sınıflandırması içerik bilgisi ve elde olan mevcut bilgilere dayanılarak yapılmıştır. EC ve yerel yönetmeliklere göre sağlığa yönelik tehlike sınıflandırması: Xi-Tahriş Edici

7 7/ EKOLOJİ İLE İLGİLİ BİLGİLER Ekotoksisite: Kuru çimento olarak ekosistem için tehlikeli değildir Hareketlilik (Mobilite) : Görünüm Katı (Toz) Suda Çözünebilirlik (%) 0,1-1,0 Çevresel hareketliliği belirlerken, ürünün kimyasal ve fiziksel özelliklerini dikkate alınız (Bakınız 9. Bölüm) Yüzey Gerilimi: Suyu Tehdit Sınıfı: İçme Suyuna Etkisi: Çevresel bilinen veya tahmin edilen dağılımı: Bilgi yok. Bilgi yok. Bilgi yok. Bilgi yok Kalıcılık ve Bozunabilirlik: İlgili çevresel ortamda biyolojik bozunma potansiyeli Oksidasyon veya hidroliz gibi diğer işlemlerle bozunabilirlik potansiyeli Bozunmaya ilişkin yarılanma ömrü Atık su arıtım tesisleri üzerindeki etkisi Biyobirikim Potansiyeli: Ürünün biyolojik ortamda (biota) birikme potansiyeli Ürünün besin yoluyla geçme potansiyeli Log Pow veya BCF değeri Diğer Ters Etkiler: Ürünün; mikroorganizmaların faaliyetleri üzerinde baskılayıcı etkiye sahip olup olmadığı ile ilgili bilgi olmadığından, atık su arıtım tesisleri üzerindeki muhtemel etkisi bilinmemektedir. Ozon Tabakasını İnceltme (Azaltma) Potansiyeli Fotokimyasal Ozon Üretme Potansiyeli Küresel Isıtma (Sera Etkisi) Potansiyeli Çevre Üzerindeki Diğer Olumsuz Etkileri Yoktur 13. BERTARAF BİLGİLERİ / İMHASI İLE İLGİLİ KONULAR Atıkların ve kullanılmış ambalajların resmi yönetmeliklere uygun şekilde imha edilir. Kanalizasyon ve drenaj sistemlerine, yer üstü ve yer altı sularına karışmasına izin vermeyin.

8 8/ TAŞIMACILIK BİLGİLERİ Taşımacılık yönetmeliği gereğince sınırlı miktarlarda paketlenmiş belirli sınıflardaki tehlikeli maddeler için özel hüküm içermez. Küçük miktarların serbest bırakılması/dökülmesi ile ilgili düzenlemelerine dikkat edilmesi gerekir. 15. MEVZUAT BİLGİSİ Xi Tahriş edici Etikette yer alan tehlikeyi belirleyici bileşenler: Portland Çimentosu Kireç Taşı Risk İbareleri: Güvenlik İbareleri: R36/38: Gözleri ve cildi tahriş edicidir. S2: Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. S46: Yutulması halinde hemen doktora başvurun, kabı veya etiketi gösterin. S22: Tozlarını solumayın. S24/25: Göz ve cilt ile temasından sakının. S26: Göz ile temasında derhal bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. S36/37/39: Uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven, koruyucu gözlük/maske kullanın Özel Etiketleme Bilgileri: Krom (VI) içerir. Alerjik reaksiyonlara sebep olur Kullanım Sınırlamaları: Ürün hakkında yasal bir kısıtlama veya bilinen bir sınırlama mevcut değildir Ek Bilgiler: Ürün Tehlikeli Maddelerin ve Müstahzarların Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik"te ve AB mevzuatında öngörülen usul ve esaslara göre sınıflandırılmış ve etiketlenmiştir Tehlike İşareti ve Sembolü: Bu güvenlik bilgi formundaki hükümlerin uygulanmasına yönelik, mevzuat veya ilgisi olabilecek diğer ulusal tedbirler için aşağıdaki yönetmelikleri inceleyin. Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Tehlikeli Maddelerin ve Müstahzarların Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik Bazı Tehlikeli Maddelerin, Müstahzarların ve Eşyaların Üretimine, Piyasaya Arzına ve Kullanımına İlişkin Kısıtlamalar Hakkında Yönetmelik İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında yayımlanmış tüm yönetmelikler. Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği

9 9/ DİĞER BİLGİLER 16.1 Yasal Enstrümanlar: Bu doküman 1907/2006 sayılı tüzük, 2001/58/EC, ISO uyarınca, R.G tarih ve Mük. Sayılı Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi çerçevesinde hazırlanmış ve yönetmeliğin öngördüğü şekilde belgelendirilmiş akredite uzman personel tarafından hazırlanmış ve onaylanmıştır Güvenlik Bilgi Formunu Hazırlayan/Düzenleyen/Yayınlayan: Limak Çimento San. Ve Tic. A.Ş adına Uzman : Kimya Mühendisi Saadet Deniz ÜÇÜNCÜ Uzman Akreditasyonu No: TSE-GBF-1378 scecen@limakcement.com Risk Düzenlemeleri (Bölüm 2'de verilen risk cümleleri tanımları): Ek Bilgi: R22: Yutulması halinde zararlıdır R36/38: Gözleri ve cildi tahriş edicidir. Kullanıcıların, ürünlerin emniyetli bir biçimde kullanımına ve elden geçirilmesine yönelik mevcut yasa, yönetmelik ve prosedürlere uyma ve uygulama sorumlulukları vardır. Teknik bilgi ve beceriye sahip, aldığı sorumluluk ve riskin bilincinde olan kişiler tarafından kullanılması önemle bildirilir. Bahse konu çimento ürünlerinin kullanım koşullarının; firmanın kontrolü dışında, fabrika sahası dışında olması nedeniyle firma, belirtilmiş yada uygulanmış herhangi bir güvence ve garanti vermez. Ayrıca, Güvenlik Bilgi Formunun içeriğinden doğacak hiçbir sorumluluğu varsaymaz.bu Güvenlik Bilgi Formunda sağlanan bilgiler hazırlandığı tarihteki mevcut en iyi tecrübe, bilgi ve inançlarımız temel alınarak hazırlanmıştır. Verilen bilgiler, güvenli elleçleme, kullanım, işleme, depolama, taşıma imha ve bertaraf etme için rehber olması amacı ile tasarlanmıştır. Bu bilgiler, dokümanda belirtilmediği sürece, sadece belirlenmiş madde için geçerlidir ve bu maddenin diğer maddelerle birlikte kullanılması durumunda veya herhangi diğer bir proseste kullanılması halinde geçerli olmayabilir. Kullanım için güvenlik bilgi formundaki bilgileri dikkate alınız. Bu Güvenlik Bilgi Formu ürünü uygun güvenlik düzenlemelerine göre tanımlar ancak ürün özelliklerinin güvencesini garanti etmez. Herhangi bir teminat teşkil etmez ve ürün özellikleri yasal olarak geçerli bir sözleşme ilişkisi tesis etmez Kısaltmalar: SCBA: Self Contained Breathing Apparatus Kişisel solunum cihazı TWA : A Time-Weighted Average - 8 saatlik normal çalışma süresindeki İzin verilebilir zaman ağırlıklı ortalama derişimi STEL : A Short Term Exposure Limit - Başka bir süre belirtilmedikçe, 15 dakikalık sürede maruz kalınan, aşılmaması gereken limit değer. mg/m3: the amount of the Material in milliliters in 1 m3 air At 20 o C & 101, 3 Kpa - 1 m3 e düşen madde miktarının mg cinsinden değeri ppm: parts per million, the amount of the Material in milliliters in 1 m3 air. (ml/m3) - Milyonda bir birim IDLH: Dangerous To Life or Health Concentrations - Sağlığa ve yaşama derhal tehlikeli olabilecek derişimler NTP: National Toxicology Program - Ulusal Toksikoloji Programı IARC: The International Agency for Research on Cancer - Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı ZHPMAT: Zentralblatt fuer Bakteriologie, Parasitenkunde, Infektionskrankheiten und Hygiene, Abteilung 1: Originale, Reihe B: Hygiene, Krankenhaushygiene, Betriebshygiene, Praeventive Medizin. (Stuttgart, Fed. Rep. Ger.) V , For publisher information, see ZAOMDC. OSHA : Occupational Safety and Health Association - İşçi sağlığı ve güvenliği derneği

10 10/10 RID: Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail - Tehlikeli Malların Demiryolu ile Uluslararası taşımacılığı hakkındaki tüzük IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods - Tehlikeli Malların Uluslararası Denizclik Kodu ICAO: International Civil Aviation Organization - Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü IATA: International Air Transport Association - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği CAS: Chemical abstract service registry number - Kimyasal maddelerin servis kayıt numarası EINECS: European inventory of chemical substances - Kimyasal maddelerin Avrupa envanteri

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. 1. Ürün ve Firma Tanıtımı SAYFA-1/7 Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Ürün Türü EFDAL AZBİN SC Fungusit Kullanımı/Uygulama Alanı Mantar İlacı Üretici / İthalatçı / Teslimatı yapan: Firma Adı Tarkim Bitki

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR KT-34 L Ürün Tanımı Sebze

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-P Ürün Tanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Ürün ÜrünTanımı :TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Semboller

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 920 Ürün Tanımı Gıda

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA TOZ Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 3 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: SUMA TOZ Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 3 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA TOZ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

SU DİSTİLE ANALİZ. Avrupa birliği yönetmeliklerine göre tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır.

SU DİSTİLE ANALİZ. Avrupa birliği yönetmeliklerine göre tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır. Sayfa No: 1/11 Hazırlanma 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde Hakkındaki Bilgiler Ticari Adı : Su Distile Analiz Ürün Kodu/No: 8046 1.2. Kullanımı/Uygulama Alanı: Histiolojik

Detaylı

1. ÜRÜN / FİRMA TANIMI 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3. TEHLİKELERİN TANIMI. Ürünü Hakkında Bilgiler

1. ÜRÜN / FİRMA TANIMI 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3. TEHLİKELERİN TANIMI. Ürünü Hakkında Bilgiler 1. ÜRÜN / FİRMA TANIMI Ürünü Hakkında Bilgiler Ürün Adı: BAUPAK YÜZEY SERTLEŞTİRİCİ KORUNT Tanımlama / Kullanım: Taze beton yüzeylere toz halinde uygulanan çimento esaslı, yüksek kalitede korunt agrega

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR F 10 Ürün Tanımı Konsantre

Detaylı

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _ Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI Kimyasal Adı KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-510 Ürün Kodu FH-002 Ürünün Uygulama Alanı Gıda hijyeni Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri San. Tic.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR ALCOHOL 100 Ürün Tanımı

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin karışımı 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY P Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7790-28-5 232-197-6 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEEP Ürün Tanımı Leke Çıkarıcı

Detaylı

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzar Adı : Boydur VialidRephalt Madde/Müstahzar Türü:Asvalt Tamir Malzemesİ. Madde/Müstahzar Kullanımı:Reaktif soğuk karışım Üretici Firma :

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : ANA YIKAMA DETERJANI Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2.

Detaylı

KALSİYUM KARBONAT (KALSİT)

KALSİYUM KARBONAT (KALSİT) 1. KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürünün Adı : KALSİYUM KARBONAT Ürünün Kimyasal Formülü : CaCO 3 Yapı malzemelerinin üretiminde; kimyasal proseslerde; metalürji ve cam Kullanım Alanları : üretiminde;

Detaylı

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde)

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde) Güvenlik Bilgi Formu " Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkındaki Yönetmeliğe ( 26.12.2008-.No.27092)" uygun olarak hazırlanmıştır. ATAMER

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün bilgisi Ürünün ticari ismi : Emülsiyon polimer içeren su izolasyon malzemesidir. :Yurtbay AquaLatex Sıvı Üretici/Şube 1 Şirket ünvanı : Yurtbay Seramik

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-649 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Poliroad Su Bazlı Yol Çizgi Boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı yolçizgi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 71-36-3 Kullanım alanları : N-Butanol ağırlıklı olarak boya ve

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA INOX D7 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1979 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA INOX D7 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1979 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1979 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA INOX D7 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Endosplus Ürün Özelliği Dezenfektan 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı Endoskop Alet Dezenfektanı

Detaylı

Hazırlanma Tarihi :02.11.2007 Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: 01.01.2014 : OXY OTOMATLAR İÇİN AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ

Hazırlanma Tarihi :02.11.2007 Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: 01.01.2014 : OXY OTOMATLAR İÇİN AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA DIS D4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS3352 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: SUMA DIS D4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS3352 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS3352 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA DIS D4 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/08/2015 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR MOLDEX Ürün Tanımı Sert

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Gram s Lugol Çözeltisi ÜRÜN KODU CB6075 02 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuvar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: SEWER LINE Biyolojik Atık Su Arıtma Sistemleri İçin Ön Arıtma ve Koku Giderme Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN ADI Teknoser 100

ÜRÜN ADI Teknoser 100 Deri Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Cad. Gergef Sok. No: 6 TUZLA / İSTANBUL Tel: 0216 429 10 00 Fax: 0216 429 02 00 www.teknoyapi.com.tr e-mail : info@teknoyapi.com.tr 1/5 BÖLÜM 1 ÜRÜN VE ŞİRKET BİLGİLERİ

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR MATİK Ürün Tanımı Ağartıcılı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 15.05.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR B 22 Ahşap ve Mobilya Temizleme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakım/hijyen ürünü

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA LIGHT D1.2 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-520 Ürün Tanımı Asidik

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR NÖTR Ürün Tanımı Alkalite

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Zemin temizleyici 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU BETEX SATEN PERDAH ALÇISI

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU BETEX SATEN PERDAH ALÇISI Sayfa : 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Şirketin Tanımı Ürün Adı: Saten Perdah Alçısı Kullanım Alanları: Elle uygulanan, yüksek yapışma özelliğine sahip, boya altı son kat perdah alçısıdır. Üretici Firma: Saint-Gobain

Detaylı

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CRYSTAL A8 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA CHLOR D4.4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA CHLOR D4.4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CHLOR D4.4 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Konsantrasyon (%) Portland Çimento Xi R37/38, R41, R Metakrilik Asit 0,001 0,01 C, Xn R35, R21/22

Konsantrasyon (%) Portland Çimento Xi R37/38, R41, R Metakrilik Asit 0,001 0,01 C, Xn R35, R21/22 1. MADDE / ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün Adı Ürün Tanımı : Tekno AD : Çimento esaslı, eski beton ile yeni beton arasındaki aderansı arttıran, donatıyı korozyona karşı koruyan, su geçirimsizlik özelliğe

Detaylı

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Hazirlanma Tarihi 16-May-2011 Revize Edildiği Tarih 16-May-2011 Revizyon numarası 1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

Hazirlanma Tarihi 16-May-2011 Revize Edildiği Tarih 16-May-2011 Revizyon numarası 1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Hazirlanma Tarihi 16-May-2011 Revizyon numarası 1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün ismi Eşanlamlıları Tavsiye edilen kullanım şekli Bilgi bulunmamaktadir. Laboratuar kimyasalları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün bilgisi : Çimento esaslı gazbeton örgü harcıdır. Ürünün ticari ismi : Yurtbay GazBeton Kullanım alanları : Gazbeton, tuğla gibi yapı elamanlarının

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MSDS KANUNİ SORUMLULUK Malzeme Güvenlik Bilgi Formları 26 Aralık 2008 tarih ve 27092 sayılı Remi Gazetede yayınlanan Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 925 Ürün Tanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu CAM KÜRECİK

Güvenlik Bilgi Formu CAM KÜRECİK 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1- Maddenin kimliği Ticari Adı 1.2- Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımı Kullanım

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP BOOSTER ENZİMLİ

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DERZ Ürün Tanımı Derz Temizleme

Detaylı

ÜRÜN ADI Teknorep 300

ÜRÜN ADI Teknorep 300 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1/5 BÖLÜM 1 ÜRÜN VE ŞİRKET BİLGİLERİ ÜRÜN ADI Teknorep 300 TANIMI Suda çözünmeyen Çimento esaslı, tek bileşenli elyaflı kalın tamir harcıdır. BÖLÜM 2 YAPISI HAKKINDA BİLGİ

Detaylı

Adres: Organize Sanayi Bölgesi No: 32, 06850 Hasanoğlan/ Ankara, Türkiye

Adres: Organize Sanayi Bölgesi No: 32, 06850 Hasanoğlan/ Ankara, Türkiye Rev. No :01 Sayfa :1/5 1. Madde/Müstahzar ve Şirketin Tanımı Ürün Ticari Adı: Rigips Makina Plus Sıva Alçısı Kullanım Alanları: Her türlü yüzey üzerine (beton, brüt beton, tuğla, bimsblok, gazbeton vb.)

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ROOM CARE R5 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ 1. MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN / DAĞITICININ TANITILMASI 1.1. Madde / Karışım Kimliği Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok. EINECS No : Yok. 1.2. Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları

Detaylı

UNEPOX PRIMER CWB A KOMPONENT

UNEPOX PRIMER CWB A KOMPONENT UNEPOX PRIMER CWB A KOMPONENT Form No: MS062 1.MADDE VE FiRMA TANIMI 1.1 Madde Hakkında Bilgiler Ticari Adı UNEPOX PRIMER CWB A KOMPONENT Ürün Kodu /No EPX04PRI-09 1.2 Kullanımı / Uygulama Alanı: İki komponentli,

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kireç kalıntılarını

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR SÜLFAT LİKİT 1) MADDE VE ŞİRKET TANIMI Ürünün Tanımı: Demir (II) Sülfat likit Ürün İsmi: TUROKS D2S Üretici/ Tedarikçi Firma: Turoksi Kimyevi Maddeleri San. Tic. Ltd.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HBY 5 Ürün Tanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/08/2015 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AC PLUS Ürün Tanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC)

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC) Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: DESOMED EURO Kimya San. Ve Ticaret A.Ş. Yazıbaşı Beldesi Balkan Cad. No:33 Torbalı / ĐZMĐR Tel: 0.232.853 97

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: MAGIC STAR Yağ Tutucu ve Drenaj Hattı için Biyolojik Yağ Giderme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Bıo Chem

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: CLAX DURASOFT 5LL1 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS6017 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: CLAX DURASOFT 5LL1 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS6017 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS6017 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX DURASOFT 5LL1 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı:

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/5 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: PERSONA PEARL S 100 Sedefli Sıvı El Sabunu Ürünün uygulama alanı: Kişisel Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

Yayın Tarihi: 06.07.2010

Yayın Tarihi: 06.07.2010 1/5 26.12.2008 tarihinde 27092 sayılı mükerrer Resmi gazetede yayımlanan Güvenlik Bilgi Fomlarının hazırlanması 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI LÜ TİCARİ ADI Hidroklorik Asit HCl 2. BİLEŞİMİ

Detaylı