İLEM İHTİSAS PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İLEM İHTİSAS PROGRAMI"

Transkript

1 İLEM İHTİSAS PROGRAMI BAHAR 2012 Son Başvuru Tarihi 8 Şubat 2012

2

3 İLMİ ETÜDLER DERNEĞİ Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve düşünce geleneği nin tesis edilemediğine şahit olmak tayız. Yaşa nan bu buhranın sebebi medeniyetin köklerinden yaşanan kopuştur. İlmi geleneğimizi sürdüren ilim adamlarının yetişmesine zemin oluşturarak insanlığın sorunlarına çözüm üreten ilmi çalışmalar yapmak gayesiyle çalışmalarına yön veren İlmi Etüdler Derneği (İLEM) 2002 yılında kurul muştur. Hem çağın ruhunu hem de kendi medeniyetinin esaslarını kav rayacak dirayet ve feraset sahibi ilim adamının yetişmesi için İLEM bünyesindeki çalışmalar çok yönlü ve mukayeseli bir yaklaşımla yapılandırılmıştır. Bu kitapçıkta 2012 Bahar İhtisas Programı nın detayları yer almaktadır. Programdaki derslere ve okuma gruplarına tüm araştırmacı ve ilim adamlarını beklemekteyiz.

4 İLEM İHTİSAS PROGRAMI İlmi geleneğimizi sürdüren ilim adamlarının yetişmesine zemin oluşturarak insanlığın sorunlarına çözüm üreten ilmi çalışmalar yapmak gayesiyle 10 yıldır ilmi çalışmalar yapan İLEM de ihtisas çalışmaları dersler, okuma grupları, atölyeler ve eğitimlerle genişliyor Bahar döneminden itibaren başlayacak olan ihtisas programı ile katılımcıların alanlarındaki ilmî birikim ve tecrübelerini olgunlaştırmaları hedeflemektedir. Bu çerçevede 2012 Bahar İhtisas programında dokuz seminer, dokuz okuma grubu yer almaktadır. İhtisas seminerlerinde çeşitli alanlarda ilmi konular ele alınacaktır. Bu alanlarda çalışmalar yapan kişilerin devam edeceği bu seminerlerde eleştirel bir bakışın ve birikimin oluşturulması hedeflenmektedir. Alanında uzman isimlerin yürüteceği okuma gruplarında ise klasik isimler ve eserler çerçevesinde temel bir ilmi birikimin oluşturulması amaçlanmaktadır. Diğer taraftan programda sunumlar ve eğitimler de bulunmaktadır. Özgün ve nitelikli eserlerin akademik dolaşıma sokulmasına katkıda bulunmak, araştırmacının edindiği tecrübe ve bilgiyi paylaşmak ve tartışmak amacıyla sunumlar düzenlemektedir Bahar döneminden itibaren çalışmalarına yeni formatıyla devam edecek olan ihtisas programına lisansüstü düzeydeki öğrencilerin katılımı beklenmektedir.

5

6 Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya 8 Hafta / 1 Mart 15 Mayıs / Perşembe, 18:00 19:30 Katılım Şartları: Derste okunacak kitap ve makalelerin önceden okunup gelinmesi ve aktif katılım olması. Devam konusunda hassas ve istikrarlı olunması. Katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Bu ihtisas dersi/semineri; İslam Siyaset Düşüncesinin kaynaklarından hareketle Müslüman filozof ve düşünürlerin inşa ettikleri teori ve modelleri değerlendirerek günümüz yönetim anlayışlarıyla karşılaştırmak suretiyle yeniden okuma ve anlamayı hedeflemektedir. Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden alan Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya sırasıyla Şemsettin Günaltay ve Fikriyatı ve İsmail Hakkı İzmirli ve Felsefe başlıklı tezleri bitirmiştir yılında öğretim görevlisi olarak Cumhuriyet Üniversitesi nde başladığı akademik serüveni, Cumhuriyet Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi deneyimlerinden sonra bugün hala İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nde İslam Felsefesi ABD Başkanı olarak devam etmektedir. Yayınlanan bazı eserleri, İzmirli İsmail Hakkı Hayatı, Eserleri, Görüşleri, Türkiye nin Modernleşme Sürecinde Şemseddin Günaltay, İhvân-ı Safâ nın Dinî ve İdeolojik Söylemi, Şems-Mevlânâ Dostluğu Benlik Duvarından Kerpiç Koparmak, Sayıların Gizemi ve Tasavvufun Dinamikleri İhvân-ı Safâ Modeli-, İlkçağ Felsefesi Tarihi dir.

7 Doç. Dr. Recep Alpyağıl 6 Hafta / 11 Şubat 17 Mart / Cumartesi, 14:30-16:00 Katılım Şartları: Ders kapsamındaki okumaları yapıp, aktif bir biçimde katılmak. Katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Türkiye deki felsefe faaliyetlerine gelen-ek meselesi etrafında bir yaklaşım getirmek. Türkiye de uzun zamandır neden bir filozof çıkmadığı, neden felsefi bir gelenek bulunmadığı sorusu zaman zaman sorulagelmiştir. Bu soruya cevap vermek öncelikle geçmişle yüzleşmeyi, geçmişin felsefi birikimini ortaya koymayı gerektirir. Bu dersin amacı geçmişin birikimiyle tanışmak ve yüzleşmektir. Doç. Dr. Recep Alpyağıl İstanbul Üniversitesi, İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesidir. Yayımlanan bazı kitap çalışmaları, Gelen-Eksel ve Çağdaş Metinlerle Din Felsefesine Dair Okumalar I, Türkiye de Bir Felsefe Gelen-ek-i Kurmaya Çalışmak -Feylesof Simalardan Seçme Metinler I-II, Türkiye de Otantik Felsefe Yapabilmenin İmkanı ve Din Felsefesi, Anlama Yolunda Felsefi Denemeler I-II, Derrida dan Caputo ya Dekonstrüksiyon ve Din dir.

8 Dr. A. Cüneyt Köksal 6 Hafta / 16 Şubat 22 Mart / Perşembe, 18:00-19:30 Katılım Şartları: İslam düşüncesi konularında okumalar yapmış olmak. Katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Akıl; İslamî ilimlerin ve İslâm düşüncesinin her sahasını ilgilendiren en temel kavramlardan birisidir. İnsanın hem anlayıp idrak etmesinin, hem de eylemesinin temel ilkesi olarak akıl etrafında farklı perspektiflerden zengin bir birikimin oluşturulmuş olması tabiidir. Akıl bir yandan insanı diğer canlılardan ayırması ve onu ilâhî hitaba ve şer î mükellefiyetlere ehil kılması yönüyle dinî ilimlerin üzerinde önemle durduğu bir kavram olmuş, diğer yandan İslâm öncesi düşünce geleneklerinde ve bu meyanda antik Yunan düşüncesinde yoğun bir tefekkürün konusu olmuş ve bu birikim İslâm düşüncesini çeşitli yönleriyle etkilemiştir. Aklın İslâm ilim ve düşünce geleneklerinde farklı disiplinler ve ekoller arasında karşılaştırmalı bir şekilde incelenmesi bu seminerin amacını oluşturmaktadır. Dr. A. Cüneyt Köksal 1976 da Ankara da doğdu da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden mezun oldu. Hanefî Usûlcülerinin Elfaz Taksimindeki Metodları isimli yüksek lisans tezini 2001 de, Usûlü l-fıkh ın Mahiyeti ve Gayesi isimli doktora tezini 2007 de tamamladı. Çeşitli yayınevlerinde editörlük ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Halen İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı bünyesinde akademik ve idarî çalışmalarını sürdüren A. Cüneyd Köksal ın müellif, mütercim ve yayına hazırlayan sıfatlarıyla neşrettiği bazı eserleri yanında çeşitli dergilerde yayımlanmış yazıları ve akademik makaleleri bulunmaktadır. Bazı eserleri, Meşrutiyetten Cumhuriyete Makaleler, Osmanlı Şiiri Tarihine Giriş, Mustafa Âsım Köksal: Hayatı ve Hatıraları, Fıkıh usulünün Mahiyeti ve Gayesi dir.

9 Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu 10 Hafta / 17 Şubat-20 Nisan / Cuma, 18:00 20:00 Katılım Şartları: İngilizce, Almanca veya Fransızcadan en az birini biliyor olmak.katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Tarih yönteminde dünya üzerinde vaki olan yeni tartışmaları yakalamak, anlamak ve açıklamak. Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık ve İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi nde Siyaset Bilimi yüksek lisansı ve Hacettepe Üniversitesi nde Tarih doktorası yaptı arası Mülkiye de (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) öğretim görevlisi olarak çalıştı yıllarında Alman devlet bursu ile 2 sene Otto-Friedrich Bamberg Üniversitesi nde (Almanya); 2001 Hazel E. Heughan bursu ile 1 sene Edinburgh Üniversitesi nde (İskoçya) ve yıllarında Aix-Marseille I Üniversitesi nde (Fransa) misafir olarak akademik ve bilimsel faaliyetlerde bulundu yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Fransızca dan çevirdiği 5 çizgi romanı Yapı Kredi Yayımlarından yayımlandı. Türk devlet yapısı, devlet-toplum ve birey ilişkileri, tarihyazıcılığı, mimarlık ve estetiğe yönelik monografik, etimolojik, alfabetik ve kavramsal çalışmalar yaptı. Tarih ve siyaset bilimine dair birçok bilimsel ve popüler çalışması muhtelif yerlerde yayımlandı.

10 Yrd. Doç. Dr. Berat Açıl 8 Hafta / 16 Şubat 5 Nisan / Perşembe 18:00 19:30 Katılım Şartları: Osmanlıca ve İngilizce okuma becerisi tercih sebebidir. Katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Osmanlı toplumunda kitap, yazı ve okumayla kurulan ilişkinin irdeleneceği bu çalışmada okuma ve yazma pratiklerinin entelektüel boyutunun yanı sıra maddi boyutu da ele alınacaktır. Kağıt, kalem, mürekkep gibi yazmayla ilgili temel maddi unsurlarla birlikte meclis gibi metinlerin okunduğu alanlar da incelenecektir. Dolayısıyla çalışmada metinlerin üretilme ve tüketilme koşulları ve koşulların Osmanlı zihniyetinden hem etkilenen yönleri hem de söz konusu zihniyeti etkileme biçimleri ortaya konmaya çalışılacaktır. Yrd. Doç. Dr. Berat Açıl lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nde tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Berat Açıl, 2010 yılında doktora tezini savunarak doktor unvanını aldı yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nde araştırma görevlisi, yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi nde Türk Dili okutmanı olarak çalışan Açıl, 2009 dan bu yana İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nde görev yapmaktadır. Açıl, İstanbul Şehir Üniversitesi nin kuruluş çalışmalarına katkıda bulundu. Osmanlı edebiyatının değişik alanlarında araştırmalar yapmış ve yapmakta olan Berat Açıl; nazım ve nesir, mesnevi, alegori, anlatıbilim, roman kuramı, Osmanlı okuma ve yazma kültürü gibi alanlara ilgi duymakta ve bu konularda araştırmalar yapmaktadır. Açıl ın yazıları Varlık, Virgül, Kitap-lık, Parşömen, Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, Kritik, İnsan ve Toplum gibi dergilerde ve değişik derlemelerde çıkmıştır. Daha önce Kritik dergisinin yayın kurulu üyesi olan Açıl, İnsan ve Toplum Dergisi nin yayın kurulu üyeliğini devam ettirmektedir. Berat Açıl, World History Association üyesidir.

11 Dr. Pehlül Düzenli 8 Hafta / 11 Şubat 31 Mart / Cumartesi 15:00 16:30 - Ders Vefa Vakfında yapılacaktır. Katılım Şartları: İslam fıkıh tarihi ve Osmanlı tarihi hakkında genel bir bilgiye sahip olmak. Osmanlı hukuk tarihi detaylı bir biçimde incelenmemiştir. Bunda kaynakların henüz tam anlamıyla ortaya çıkarılamamış olmasının etkisi kadar, meselenin ele alındığı çerçevenin sorunlu olması da önemli bir etkendir. İslam fıkhı Osmanlı da süreklilik arz edecek bir biçimde uygulanmıştır. Dolayısıyla Osmanlı hukukunun fıkıh tarihi içerisinde ele alınması zaruridir. Diğer taraftan bu hukukun oluşturucuları ve uygulama mekanizmalarının anlaşılması da Osmanlı hukukunun incelenmesi bakımından önem arz etmektedir. Bu çerçevede seminerde Osmanlı hukukunda şeriatın ve örfü yeri, nişancılar, kazaskerler ve şeyhülislamlar gibi Osmanlı hukukçularının konumu ele alınacak ve fıkhın, fetvanın, kanunun hukuk sistemindeki yeri incelenecektir. Böylece Osmanlı hukuk külliyatının bugünkü durumu ve problemlerinin ortaya konulması ve derse devam edenlerin çalışmalarında temel alacakları bir yaklaşımın oluşturulması amaçlanmaktadır. Dr. Pehlül Düzenli 1967 Erzurum Tortum da doğdu Mısır el-ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden mezun oldu yılında Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku Anabilim dalında, Prof. Dr. İbrahim Kafi DÖNMEZ in danışmanlı ğında İstanbul Müftülüğü Kütüphanesinde Bulunan Meşihat Fetvaları teziyle yüksek lisansını tamamladı yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku Ana bilim dalında Prof. Dr. Ahmet Yaman danışmanlığında Osmanlı Hukukçusu Şeyhülislam Ebussuud Efendi ve Fetvaları teziyle doktorasını tamamladı. Fatih Müftülüğü, Laleli Camii nde imam-hatiplik yapmaktadır.

12 Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik 10 Hafta / 11 Şubat 14 Nisan / Cumartesi, 14:30 16:00 Katılım Şartları: Okuma düzeyinde İngilizce bilmek.katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Orta Doğu ülkelerinin dış siyasetinin ele alınacağı bu seminerde Orta Doğuyu anlamak için detaylı bir giriş verilerek ana konular genel hatlarıyla ele alınacaktır. Bu sayede derse katılanların bilgeye dayalı analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek hedeflenmektedir. Ardından Orta Doğu dış politikası nın ana konularından olan, etnik ve dinsel ve ide olojik çatışmaların ana nedenleri irdelenecek ve çatışma çözümüne dair katılımcıların kendine ait özgün görüşlerini sunma becerisi geliştirilecektir. Seminerde bölgesel güvenlik sorunlarının iç ve dış dinamikleri, uluslararası sistem açı sından ele alınacaktır. Ortadoğu ile ilgili çalışan araştırmacılar için temel bir donanım ve perspektifin verileceği seminerin önümüzdeki dönemlerde atölye çalışmaları ile sürdürülmesi amaçlanmaktadır. Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1997 yılında mezun oldu yılında Durham University School of Government and International Affairs de yazdığı Iran Turkey Relations : Conventionalizing the Dynamics of Politics, Religion and Security in Middle-Power State başlıklı doktora teziyle doktor oldu. Ortadoğu siyaseti, ekonomi politik ve enerji konularında çalışmaları olan Elik, halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

13 Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar 8 Hafta / 11 Şubat 31 Mart / Cumartesi, 16:30 18:00 Katılım Şartları: Ders için gereken okumaları yaparak aktif bir biçimde katılmak. Katılım 20 kişiyle sınırlıdır. Batı nın kendisini Doğu üzerinden tanımlaması Antik Yunan dan beri süregelen bir durumdur. Bu bağlamda Aydınlanma döneminden itibaren Batı da ortaya çıkmaya başlayan yeni toplum biçiminin de Doğu toplumları ile mukayeseli bir şekilde açıklanmaya çalışıldığını görmekteyiz. Bu bağlamda sosyoloji bir ölçüde karşılaştırmalı bir bilim olarak ortaya çıkmıştır. Modern toplumun açıklanmasında tarihsel olarak model olabilecek konumdaki Batı dışı toplumlarla karşılaştırmalar yapmak ve modern toplum biçimini onun karşısında konumlandırmak önemlidir. Bu süreçte sosyoloji şarkiyatçılığın bilgilerini derleyerek Avrupa toplumuna dair yeni açıklamalara temel oluşturmuştur Dolayısıyla şarkiyatçılığın gelişimi ve dönüşümü sosyolojinin de dönüşümünü sağlamıştır. Bu seminerde Aydınlanma düşüncesinden başlayarak Montesquieu, Smith, Hegel, Comte, Marx, Durkheim ve Weber gibi isimler üzerinden klasik sosyal teoride ötekinin konumu ele alınacaktır. Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar, lisans eğitimini 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisan sını 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında Emperyalizmi Anlamak: Teorik Yaklaşımlar başlıklı teziyle tamamladı. Doktorasını ise 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Karl Marx ve Max Weber in Doğu Toplumlarına Yaklaşımları başlıklı teziyle tamamladı. Sosyolojik teori, sosyoloji tarihi, şarkiyatçılık alanın da çalışmalarda bulunan Lütfi Sunar, hâlen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

14 Öğr. Gör. M. Owais Khan 8 Hafta / 11 Şubat 31 Mart / Cumartesi, 16:30 18:00 Katılım Şartları: Ders İngilizce yapılacaktır. Dersi takip edebilecek düzeyde akademik İngilizce bilmek. Katılım 20 kişiyle sınırlıdır. In this course we will introduce Political Theology. Political theology is an interdisciplinary subfield between the study of Political theory and Theology. During the course we will read, in English, some foundational texts and thinkers associated with the movement: Asad, De Vries, Schmitt, Lloyd, Cavanaugh, Milbank, Rose, Strauss, Lilla and others. We will explore, topic by topic, what resources Political Theology, as a new theoretical approach towards politics and the study of religion, has for Muslims thinking about the post-arab Spring future. This discussion is timely becuase of the growing dissatisfaction with unwelcomed status quo e.g the secular-liberal nation-state. Is this really the only option? Can we think beyond these limits? If so, how do we begin that conversation? It is the idea of this course that one way to start is to critically and closely read Political theologians. M. Owais Khan, North Carolina Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Atlanta da Georgia Devlet Üniversitesi nde Felsefe alanında Secular Foundations of Liberal Multiculturalism başlıklı tezi ile tamamladı. Bir yıl Şam Üniversite sinde Arapça eğitimi aldı ve bu süre zarfında İslam Dünyası nda tanınmış alimlerden klasik İslami ilimler alanında dersler aldı. Yüksek Lisans döneminde Emory Üniversitesi Hukuk Bölümü nde İslam Hukuku alanında araştırmalarda bulundu. Son 8 yıldır, özellikle siyaset ve hukuk felsefesi alanında uzmanlaştı. Owais Khan ın seküler liberalizm, kolonyalizm, liberal siyaset ahlakı, dinî şiddet ve islam hukuku vs. gibi konularda çeşitli tebliğleri vardır. M. Owais Khan halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde Felsefe hocalığı yapmaktadır.

15

16 Prof. Dr. Tahsin Görgün 10 Hafta / 11 Şubat 14 Nisan 2012 / Gün ve saat daha sonra belirlenecektir. Katılım Şartları: Eseri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilmek. Katılım 15 kişiyle sınırlıdır. Batı düşüncesinde önemli bir yere sahip olan Hegel in bu konumu, onun modernitenin temellendirilebileceği bir düşünce sistemi oluşturmasından kaynaklanmaktadır. Hegel, Aydınlanmacıların düşünsel ve felsefi mirasını sistemleştirerek modernitenin anlamlandırılabileceği bütüncül bir tarih felsefesi kurmuştur. Bu bakımdan modern düşünce Hegel in olumlu ve olumsuz mirası tarafından şekillenmiştir. Tinin Fenomenolojisi onun düşüncelerini sistemli bir biçimde ortaya koyduğu en temel eseridir. Eserin Önsöz ü, birçok otorite tarafından Hegel i anlamanın anahtarı olarak nitelenmektedir. Bu okuma grubun amacı Tinin Fenomenolojisi aracılığıyla, Hegel düşüncesini anlamaya yönelik bir girişimde bulunmaktır. Prof. Dr. Tahsin Görgün lisans eğitimini 1984 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Elmalılı Hamdi Yazır ın Görüşleri ve İlim Felsefesi başlıklı bitirme teziyle tamamladı. Freie Universität Berlin de Sprache, Handlung und Norm (Dil, Davranış ve Hüküm) başlıklı tezi ile fıkıh usulü ve felsefe doktorası yaptı yılında Türkiye ye dönerek İSAM (İslam Araştırmaları Merkezi) da araştırmacı olarak çalışmaya başladı. Ardından bir süre Almanya da Frankfurt Goethe Üniversitesinde misafir hoca olarak bulundu. Temel ilgi alanları arasında fıkıh usulü, Osmanlı dönemi ve Meverâünnehir ağırlıklı olmak üzere İslam düşüncesi tarihi; felsefenin dil, bilgi, ahlak, tarih, siyaset, bilim, toplum gibi muhtelif konuları; Kur an araştırmaları; Osmanlı-Batı ilişkileri ve Osmanlı nın Batı ya tesiri; Alman idealist felsefesi ve hermeneutik gibi konular yer almaktadır. Tahsin Görgün hâlen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nde öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

17 Doç. Dr. Ekrem Demirli 12 Hafta / 14 Şubat 1 Mayıs 2012 / Salı, 18:00-19:30 Katılım Şartları: Eseri takip edebilecek düzeyde Arapça bilmek. Katılım 15 kişiyle sınırlıdır. İbn Arabî nin Fusûsu l-hikem i nazarî tasavvuf geleneğinin kurucu metnidir. Vahdet-i vücûd öğretisini sistemleştirdiği bu eseriyle İbn Arabî, Anadolu coğrafyasında varlık kazanan son büyük metafizik geleneğin kuruluşuna öncülük etmiştir. Sadruddîn Konevî, Davud el-kayserî, İsmail Ankaravî, Abdurrezzâk Kâşânî, Abdurrahman Câmi, Abdullah Bosnevî, Abdulgani Nablûsi gibi birçok düşünür Fusûs metni etrafında, günümüze kadar süren güçlü bir metin geleneği kurmuştur. Tercüme ve telif ettiği metinlerle, nazarî tasavvuf geleneğinin Türkçe de yorumlanması ve tartışılmasına önemli katkılarda bulunan Ekrem Demirli nezaretinde yapılacak Fusûs okumaları, tasavvuf talebelerini, Fusûsu l-hikem le tanıştırma ve nazarî tasavvufun temel meselelerini bu metin etrafında tartışmayı amaçlamaktadır. Doç. Dr. Ekrem Demirli 1969 da Rize-İkidere de doğdu de Üsküdar İmam-Hatip Lisesi ni, 1993 yılında ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ni bitirdi. Aynı üniversitede 2003 yılında Sadreddin Konevi de Bilgi ve Varlık başlıklı teziyle tasavvuf alanında doktorasını tamamlayan Demirli halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapmaktadır.

18 Dr. Ömer Türker 12 Hafta / 15 Şubat 2 Mayıs 2012 / Çarşamba, 18:00-19:30 Katılım Şartları: Eseri takip edebilecek düzeyde Arapça bilmek. Katılım 15 kişiyle sınırlıdır.. İbn Sînâ nın el-işârât ve t-tenbîhât adlı eseri, mantık, fizik ve metafizik bölümleriyle, İbn Sînâ külliyatının en veciz ve etkili ifadesini sunar. Bu yönüyle, sonraki asırlarda güçlü bir şerh geleneğinin oluşumuna kaynaklık ederek bir klasik haline gelmiştir. Mes ûdî, Fahreddîn er-râzî, Nasiruddîn et-tûsî, Âmidî, Semerkandî, Kutbuddîn er-râzî, Kemal Paşazade gibi düşünürlerin bu esere yazdıkları şerhler, İşârât a, İslam dünyasındaki nazarî etkinliğin asırlar boyunca odağını oluşturan bir metin hüviyeti kazandırmıştır. İbn Sînâ metinlerinin Türkçe ye aktarılması ve yorumlanması noktasında gösterdiği önemli çabalarla bilinen Ömer Türker nezaretinde yapılacak İşârât okumaları, İslam felsefesi talebelelerini bu geleneğin en temel metniyle tanıştırma ve nazarî düşüncenin temel meselelerini metin odaklı bir şekilde tartışmayı amaçlamaktadır. Dr. Ömer Türker, 1997 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezinin (İSAM) burslusu olarak bu merkezde göreve başladı da Mukatil b. Süleyman ın Tevil Anlayışı başlıklı teziyle Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalında tamamladı. Doktorasını ise Seyyid Şerif Cürcani nin Tevil Anlayışı: Yorumun Metafizik, Mantıkî ve Dilbilimsel Temelleri başlıklı teziyle 2006 da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel Bilimleri Ana Bilim Dalında tamamladı. Halen İSAM da araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

19 Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar 8 Hafta / 11 Şubat 31 Mart / Cumartesi, Katılım Şartları: Ders için gereken okumaları yaparak aktif bir biçimde katılmak. Katılım 15 kişiyle sınırlıdır. Karl Heinrich Marx (5 Mayıs 1818 Trier - 14 Mart 1883 Londra) sadece döneminde değil bugün de önemli etkilere sahip bir düşünürdür. Her ne kadar bir ideolojinin kurucusu ve isim babası olsa da Marx moderniteye dair açıklamaları ile kalıcı hale gelmiştir. Bugün pek çok bilimsel disiplinde onun ya da ondan türeyen görüşlerin yaygın bir etkisi mevcuttur. Marx ın kaynaklarını, metodolojisini, temel fikir ve kavramlarını onun metinleri üzerinden tartışmayı amaçlayan bu okuma grubu önümüzdeki dönemlerde başka isimlerle devam ettirilecektir. Böylece sosyal teorinin kurucu isimlerinin doğrudan kendi eserleri üzerinden tanınması ve sorgulanması amaçlanmaktadır. Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar, lisans eğitimini 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisan sını 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında Emperyalizmi Anlamak: Teorik Yaklaşımlar başlıklı teziyle tamamladı. Doktorasını ise 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Karl Marx ve Max Weber in Doğu Toplumlarına Yaklaşımları başlıklı teziyle tamamladı. Sosyolojik teori, sosyoloji tarihi, şarkiyatçılık alanın da çalışmalarda bulunan Lütfi Sunar, hâlen İstanbul Üniversite si Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

20 Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk 10 Ay / Şubat Kasım 2012 / İki Haftada Bir Cuma, 18:00 20:00 Katılım Şartları: Kente, mekâna ve insanın mekânla olan ilişkisine ilgi duyan herkes okuma grubuna katılabilir. Katılım 11 kişiyle sınırlıdır. Türkiye de şehir mekânında bir hareketlilik olduğu görülmektedir. Bu hareketliliğe rağmen şehre ilişkin tasavvurların, araştırmaların yeterli olmadığı söylenebilir. Şehir Çalışmaları grubu, insanoğlunun meydana getirdiği en önemli fiziksel ve sosyal mekânlardan biri olan ve iktisadi, siyasal, sosyal ve kültürel yaşamı doğrudan etkileyebilen şehir ve şehrin yaşadığı değişimleri bu ihtiyaçtan hareketle kendine konu edinmektedir. Mimar Turgut Cansever in kente ve mekâna ilişkin yaklaşımları şehir tasavvuru açısından önemli imkânlara sahiptir. Bu çerçevede Şehir Çalışmaları grubu 2012 yılında, kent, konut, mimari gibi birçok alanda önemli bir birikimi bizlere bırakan Mimar Turgut Cansever in kent düşüncesinin izini sürmeyi planlamaktadır. Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk 1983 Bayburt doğumludur. İlk, orta ve yükseköğrenimini İstanbul da tamamladı yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladığı Kentsel Müdahaleler Açısından İstanbul başlıklı teziyle doktor oldu. Hâlen Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

21 Yusuf Ziya Gökçek 5 Ay / Şubat Haziran 2012 / İki haftada bir Çarşamba 19:00-21:00 Katılım Şartları: İletişim Fakültelerinde lisansüstü çalışmalar yapanlar katılabilir. Katılım 12 kişiyle sınırlıdır. İletişim Atelyesi öğretilegelen bir kuramsal çerçeveyi sorun haline getirip kuramsalın düşünceyi, pratiği belirleyen ya da etki eden kavramlarla ilişki düzeyini yeniden sorgulanması gerçeğini öncelemektedir. Bu bağlamda medyailetişim alanında kuramsal olarak bir çığır açan ve takipçileri tarafından sürdürülebilir bir teori imkanı sunan düşünürlerin üretimlerinin ilkelerini, çerçevelerini, kullanılabilirliklerini tartışacağımız bir zemin oluşturmaya çabalayacağız. Kitap tahlillerinin ve belirlenen süre içerisinde yazacağımız çıktıların temelde gözettiği hedef ise modern dünyada iletişim okumalarının nasıl bir sahih bir boyuta nasıl evrileceğini bulgulamaktır. Yusuf Ziya Gökçek, 1984 yılında İstanbul da doğdu. Ortaöğrenimini Esatpaşa İHL ve Burhan Felek Lisesi nde gördü yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü nü Propaganda ve Kitle Toplumu başlıklı bitirme teziyle, Yüksek Lisansını ise Beykent Üniversitesi Sinema-TV Anabilimdalını Postkolonyal Afrika Sineması başlıklı teziyle bitirdi. Doktora çalışmalarını ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilimdalı Sinema-TV bölümünde sürdümektedir.

22 İslam Düşüncesi Çalışma Grubu 16 Hafta / 15 Şubat 30 Mayıs 2012 / Çarşamba, 19:30-20:30 Katılım Şartları: Lisansüstü düzeyde çalışmalar yapan kişiler katılabilir. Katılım 20 kişiyle sı nırlıdır. İmam Buhârî nin el-câmiu s-sahîh i islam kültür ve düşünce dünyasının iki temel kaynağından biri olan hadis külliyatının en temel metnidir. Zebîdî nin et- Tecrîdu s-sarîh li-ehâdîsi câmii s-sahîh adıyla ihtisar ettiği bu eser, Babanzâde Ahmet Nâim Efendi ve daha sonra Kamil Miras tarafından Tecrîd-i Sarîh Tercemesi ve Şerhi adıyla Türkçe ye tercüme edilmiştir. Tecrîd-i Sarîh okumaları dersi, İslam kültür ve düşünce geleneğinin vahiyle birlikte en temel kurucu unsurlarından biri olan hadis külliyatı Babanzâde Ahmet Nâim Efendi nin tercümesi eşliğinde takip edilecektir. İLEM İslam Düşüncesi Çalışma Grubu, ilim geleneğimizin mirası ve dili ile temas kurmak için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu amaçla daha önce dört yıl boyunca Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır ın Hak Dini Kuran Dili adlı tefsirini okuyarak tahlil eden grup şimdi de Tecrîd-i sarîh tercemesi üzerinden özelde hadis ilminin, genelde ise dînî ilimlerin diliyle ilişki kurma imkânı araştıracaktır. Ayrıca grubun bir diğer amacı da tercüme ve şerh, hadislerin farklı yorum katmanları dâhilinde düşünce geleneğini ve Müslüman ın gündelik hayatını inşa eden yönünü incelemektir. Okumalar Hamdi Çilingir ve İbrahim Halil Üçer in moderatörlüğünde yürütülecektir.

23 Hamdi Çilingir 7 Ay / Aralık 2011 Haziran 2012 / İki haftada bir Cuma, 19:00-20:30 Katılım Şartları: Genel olarak modern dönem özel olarak da Tanzimat döneminde gerçekleşen hukuk ve İslam hukuku alanındaki gelişmelere ilgi duymak. Tercihen hukuk, sosyolo ji, tarih veya İslam hukuku alanlarında lisansüstü düzeyde çalışıyor olmak. Katılım 12 kişi ile sınırlıdır. Bu grubun temel amacı, modern dönemde hukuk alanı ile ilgili olarak çok temel bir mesele haline gelmiş olan kanunlaştırma olgusunu genel olarak hukuk teorisi özel olarak da İslam hukuku açısından ele almak ve bu çerçevede konu ile ilgili teorik okumalar yapmaktır. Hamdi Çilingir, lisans eğitimini 2006 Yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nde tamamladı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Anabilim Dalı nda hazırladığı Hadis Rivayetinde Fakih Ravinin Rolü başlıklı yüksek lisans tezi ile Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülü kazandı. Halen Marmara Üniversitesi nde İslam Hukuku alanında doktora çalışmasını sürdürmekte olan Çilingir in ilgi alanları arasında Hanefi Vakıf Hukuku ve Modernleşme Dönemi İslam Hukuku gibi konular bulunmaktadır.

24 Politik Edebiyat Çalışma Grubu 10 Ay / Şubat Kasım 2012 / İki Haftada Bir Cumartesi, 20:00-21:30 Katılım Şartları: Türk modernleşmesi ve edebiyata ilgi duyan lisansüstü ve lisans son sınıf öğrencileri katılabilir. Katılım 15 kişiyle sınırlıdır. Bu okuma grubunda Türkiye modernleşmesi sürecinde yaşanan sosyal ve siyasal dönüşümü roman ve hatırat gibi edebi eserler üzerinden tahlil etmek hedeflenmektedir. Böylece vakıanın farklı siyasi cephelerden hangi psikolojik saiklerle ilişkili olarak açıklandığına da vakıf olmak amaçlanmaktadır. Politik edebiyat kaynakları ve ortaya çıkışı itibariyle, politik görüşleri herkesin anlayabileceği bir şekilde geniş halk kitlelerine anlatmayı amaçlayan edebiyat, özellikle roman türü olarak ortaya çıkmıştır. Edebi eserin yani romanın salt bir edebiyat uğraşı değil, mevzusunun ve yazarının belli bir toplumsallık ve ideolojiyi yansıttığı fikri etrafında oluşturulan bu okuma grubunda Türk Modernleşmesi teması etrafında toplumsal ve tarihsel bir düzlemde roman lar okunmaktadır. Katılım konusunda belirli alanlara yönelik bir kısıtlama yok tur. Grubun işleyişi Kırklareli Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi H. İb rahim Erol un moderatörlüğünde tahlil usulü ile gerçekleştirilecektir.

25 01 Şubat 2012, 19:00 Hanefî Mezhebinde Kavâ id İlmi ve Gelişimi Necmettin Kızılkaya 27 Şubat 2012, 19:00 İslam Miras Hukukunda Asabe Yoluyla Mirasçılık Abdurrahman Yazıcı 07 Mart 2012, 19:00 Türk ve Yunan Tarih Ders Kitaplarında Karşılaştırmalı Öteki Algısı Betül Ayanoğlu 24 Mart 2012, 19:00 Post-Kolonyal Afrika Sineması Yusuf Ziya Gökçek 07 Nisan 2012, 19: lı Yıllarda Türkiye de Siyasal Liberalizm Ahmet Köroğlu 28 Nisan 2012, 19:00 Osmanlı Siyasetname Geleneği İçerisinde Dede Cöngi nin Yeri (Siyaset-i Şeriyye Risalesi/Geleneği) A.Sabit Tuna 12 Mayıs 2012, 19:00 Yeni Gerçekçilik ve Türk Sinemasında Gerçekçilik H.Ramazan Yılmaz

İLEM İhtisas Programı 2012 Güz

İLEM İhtisas Programı 2012 Güz İLEM İhtisas Programı 2012 Güz dersler okuma grupları atölyeler Son Başvuru 30 Eylül 2012 2 İLEM Uzunca bir süredir Türkiye de sahih bir ilim ve düşünce geleneğinin tesis edil(e)mediğine şahit olmaktayız.

Detaylı

İLEM EĞİTİM PROGRAMI İLEM EĞİTİM PROGRAMI 1 2010-2011

İLEM EĞİTİM PROGRAMI İLEM EĞİTİM PROGRAMI 1 2010-2011 İLEM EĞİTİM PROGRAMI İLEM EĞİTİM PROGRAMI 1 2010-2011 İLMİ ETÜDLER DERNEĞİ İlmi Etüdler Derneği (İLEM), medeniyetimizin birikiminden hareketle çalışmalar yapacak ilim adamlarının yetişmesine katkı sağlamak

Detaylı

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI ALANLAR ve ÖNCELİKLER AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI 1- Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı na dair araştırmaları 1. Kur an tarihi 2. Kıraat

Detaylı

İslam Ahlâk Düşüncesi Projesi

İslam Ahlâk Düşüncesi Projesi Ahlâk Düşüncesi Projesi İSLAM İSLAMAHLÂK AHLÂKDÜŞÜNCESİ DÜŞÜNCESİ PROJESİ PROJESİ düşüncesi düşüncesiiçerisinde içerisindepek pekçok çokdisiplin disiplintarafından tarafındantartıtartışılagelmiş şılagelmiş

Detaylı

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri)

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri) ARAŞTIRMA ALANLARI 1 Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı alanlarına dair araştırmaları kapsar. 1. Kur an tarihi 2. Kıraat 3. Memlükler ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM FELSEFE TARİHİ I Ders No : 0070040158 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Tahsin Görgün-Yayınlar ve Çalışmalar 1. Tahsin Görgün (Kısa Özgeçmiş)

Tahsin Görgün-Yayınlar ve Çalışmalar 1. Tahsin Görgün (Kısa Özgeçmiş) Tahsin Görgün-Yayınlar ve Çalışmalar 1 Tahsin Görgün (Kısa Özgeçmiş) 1961 yılında Sivas ta doğdu. Sivas İmam-Hatip Lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nde lisans eğitimi yaptı

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 47 Tarih : 04.09.2012 Toplantıda Bulunanlar : 1. Yrd. Doç. Dr. Süleyman TURAN, Müdür V. 2. Prof.

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih geçmiş hakkında eleştirel olarak fikir üreten bir alandır. Tarih; geçmişteki insanların yaşamlarını, duygularını, savaşlarını, yönetim

Detaylı

İLEM İhtisas Programı 2013 Bahar. dersler. okuma grupları. atölyeler

İLEM İhtisas Programı 2013 Bahar. dersler. okuma grupları. atölyeler İLEM İhtisas Programı 2013 Bahar dersler okuma grupları atölyeler Son Başvuru 24 Şubat 2013 2 Uzunca bir süredir Türkiye de sahih bir ilim ve düşünce geleneğinin tesis edil(e)mediğine şahit olmaktayız.

Detaylı

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ DERSİN KODU VE ADI TEZ 5000 Yüksek Lisans Tezi TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ DERSİN KODU VE ADI TEZ 5000 Yüksek Lisans Tezi TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan Dersi I UAD 8001 Uzmanlık Alan Dersi-II TİB 5660 Hadiste Sened ve Metin Tenkidi TİB 5190 Mukayeseli Hadis

Detaylı

program rehberi

program rehberi ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2014-2015 program rehberi ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURULAR İÇİN www.trscholarships.org www.turkiyeburslari.gov.tr www.ytb.gov.tr 17-30 KASIM TARİHLERİ ARASI

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI Kredi İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu Başlıkları (Yıllık) T

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı Sayı : 34394187-399- 24/04/2015 Konu : Lisans Öğretim Programı Değişiklik Önerisi REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

Detaylı

"Medeniyet" Üsküdar'da tartışılacak

Medeniyet Üsküdar'da tartışılacak On5yirmi5.com "Medeniyet" Üsküdar'da tartışılacak Bağlarbaşı Kültür Merkezi 9-10 Şubat tarihlerinde 'Yüceltme ve Reddiye Arasında Medeniyeti Anlamak' başlıklı uluslararası bir sempozyum yapılacak. Yayın

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İSLAM EĞİTİM TARİHİ ILA323 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5.

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart 1952 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Artvin Çoruh Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01-014 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve.Öğretim (010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI İLH001 ARAPÇA 0 Konu Başlıkları (Yıllık) T Sözlü

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

son başvuru tarihi 10 Ekim 2014

son başvuru tarihi 10 Ekim 2014 Çağdaş İslam Düşüncesi Vahdettin Işık Suheyb Öğüt Uluslararası Ekonomi Politik Modernitenin Kökenleri ve Oluşumu Necmettin Kızılkaya Dünya Tarihini Yeniden Okumak İbrahim Halil Üçer Batı Düşüncesi Batı

Detaylı

eğitim İLEM programı 10 Ekim 2013 Son Başvuru Tarihi Seminerler Akademik Rehberlik Okuma Grupları ve Tahliller Kamplar ve Geziler Dil Çalışmaları

eğitim İLEM programı 10 Ekim 2013 Son Başvuru Tarihi Seminerler Akademik Rehberlik Okuma Grupları ve Tahliller Kamplar ve Geziler Dil Çalışmaları İLEM eğitim programı Son Başvuru Tarihi 10 Ekim 2013 ilmi etüdler derneği Seminerler Akademik Rehberlik Okuma Grupları ve Tahliller Kamplar ve Geziler Dil Çalışmaları 2 Sahih ilmi çalışmalara duyulan ihtiyacın

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI T U : Teorik ders saati : Uygulamalı ders saati : Dersin redisi : Avrupa redi Transfer Sistemi 1.SINIF 1.SINIF ODU I. YARIYIL/GÜZ

Detaylı

Sahih ilmi çalışmalara duyulan ihtiyacın. İslam dünyasında modernleşme

Sahih ilmi çalışmalara duyulan ihtiyacın. İslam dünyasında modernleşme Sahih ilmi çalışmalara duyulan ihtiyacın her geçen gün daha fazla hissedildiği bir dönemden geçmekteyiz. İslam dünyasında modernleşme ilmi etüdler derneği tecrübesine paralel olarak ilim geleneğimizden

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 54 Tarih : 03.01.2013 Toplantıda Bulunanlar : 1. Prof. Dr. Salih Sabri YAVUZ, Müdür 2. Doç. Dr.

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ - YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ - YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Turkish Politics since 1923 POLS502 / Doç. Dr. Michelangelo GUİDA / Turkish Politics since 1923 POLS502 / Doç. Dr. Michelangelo GUİDA / Turkish Politics since 1923 POLS502 / Doç. Dr. Michelangelo GUİDA

Detaylı

İSLAM FELSEFESİ: Tarih ve Problemler Editör: M. Cüneyt Kaya. ISBN sayfa, 45 TL.

İSLAM FELSEFESİ: Tarih ve Problemler Editör: M. Cüneyt Kaya. ISBN sayfa, 45 TL. İSLAM FELSEFESİ: Tarih ve Problemler Editör: M. Cüneyt Kaya ISBN 978-605-4829-05-7 869 sayfa, 45 TL. VII. yüzyılın başlarında kadim medeniyet havzalarında canlılığını neredeyse kaybetmiş olan felsefe,

Detaylı

İSMAİL TAŞ, MEHMET HARMANCI, TAHİR ULUÇ,

İSMAİL TAŞ, MEHMET HARMANCI, TAHİR ULUÇ, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM AHLAK ESASLARI VE FELSEFESİ Ders No : 0070040072 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : İsmail Kıllıoğlu İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : ikillioglu@fsm.edu.tr 2. Doğum -

Detaylı

Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve dü şünce geleneğinin tesis edilemediğine, bu konuda bir buhran

Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve dü şünce geleneğinin tesis edilemediğine, bu konuda bir buhran Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve dü şünce geleneğinin tesis edilemediğine, bu konuda bir buhran yaşandığına şahit olmaktayız. Buna paralel olarak nitelikli ve özgün ilmi eserlerin istihsalinde

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK KÜLTÜRÜNDE HADİS (SEÇMELİ) Ders No : 0070040192 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla düzenlediği 2016 Uluslararası Öğrenciler Akademisi

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TÜRK DİLİ II TRD103 2 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Merkez / Bitlis Temel İslam Bilimleri /Tasavvuf Ana Bilim Dalı.

Merkez / Bitlis Temel İslam Bilimleri /Tasavvuf Ana Bilim Dalı. Adı Soyadı Ünvan Doğum Yeri Bölüm E-posta : Bülent AKOT Doç. Dr. Merkez / Bitlis Temel İslam Bilimleri /Tasavvuf Ana Bilim Dalı. bulentakot@hotmail.com EĞİTİM BİLGİLERİ Derece Bölüm Program Üniversite

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4 4 FEL0* İSLAM FELSEFESİ TARİHİ I +0 5 5 FEL04* AHLAK

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE5FBY8BV* Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı Sayı :27306776/100/ 10770 30/01/2018 Konu :Eğitim - Öğretim İşleri (Genel)

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH 307 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI 1. SINIF 1. YARIYIL İLH101 KURAN OKUMA VE TECVİD I 4 0 4 4 İLH103 ARAP DİLİ VE BELAGATI I 4 0 4 4 İLH105 AKAİD ESASLARI 2 0 2 2

Detaylı

PROGRAMLAR. Türk Din Musikisi Lisans Programı

PROGRAMLAR. Türk Din Musikisi Lisans Programı PROGRAMLAR Türk Din Musikisi Lisans Programı Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü kapsamında açılmış olan program genel amacıyla, ülkemiz topraklarındaki tarihsel müzik geleneklerinin inceliklerini kavramış,

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

seminerler yaz İLEM akademisi istanbul dan anadolu ya ilim köprüsü 17-24 Temmuz 2016, İstanbul basvuru.ilem.org.tr/egitim itap tahlili

seminerler yaz İLEM akademisi istanbul dan anadolu ya ilim köprüsü 17-24 Temmuz 2016, İstanbul basvuru.ilem.org.tr/egitim itap tahlili seminerler İLEM sinema yaz akademisi istanbul dan anadolu ya ilim köprüsü 17-24 Temmuz 2016, İstanbul basvuru.ilem.org.tr/egitim itap tahlili ilmi etüdler 1 derneği İLEM İslam dünyası modernleşme tecrübesi

Detaylı

ilem eğitim programı 2012-2013 Son Başvuru Tarihi 28 Eylül 2012 www. ilmietudler. org

ilem eğitim programı 2012-2013 Son Başvuru Tarihi 28 Eylül 2012 www. ilmietudler. org ilem eğitim programı 2012-2013 Son Başvuru Tarihi 28 Eylül 2012 www. ilmietudler. org 2 İLEM Uzunca bir süreden beri Türkiye de ilmî üretkenlik açısından ciddi bir buhran yaşanmaktadır. Toplumun farklı

Detaylı

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası brosur_tr.indd 1 20.02.2016 10:07:58 FAKÜLTEMİZ Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuş olup 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Fakültemizin misyonu

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

YÖNETMELİK. Kastamonu Üniversitesinden: KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MUHAMMED İHSAN OĞUZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Kastamonu Üniversitesinden: KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MUHAMMED İHSAN OĞUZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 12 Temmuz 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30476 Kastamonu Üniversitesinden: YÖNETMELİK KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MUHAMMED İHSAN OĞUZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURÂN A ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR ILH333 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI. 2016 SETA ANKARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI Nene Hatun Cad. No: 66 GOP 06700 Çankaya, Ankara, TÜRKİYE Tel: +90 312 551 21 00 Faks: +90 312 551

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ÇAĞDAŞ DİNİ AKIMLAR İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ÇAĞDAŞ DİNİ AKIMLAR İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ÇAĞDAŞ DİNİ AKIMLAR İLH 427 7 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Ankara Üniversitesi 2015

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Ankara Üniversitesi 2015 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: 2.Doğum Tarihi: 29 Ocak 1978 3.Ünvanı : Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Doktora DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans İlahiyat Ankara 2000 Yüksek Lisans Doktora ve Din Bilimleri (İslam

Detaylı

İslamî bilimler : Kur'an-ı Kerim'in ve İslam dininin doğru biçimde anlaşılması için yapılan çalışmalar sonucunda İslami bilimler doğdu.

İslamî bilimler : Kur'an-ı Kerim'in ve İslam dininin doğru biçimde anlaşılması için yapılan çalışmalar sonucunda İslami bilimler doğdu. Türk İslam Bilginleri: İslam dini insanların sadece inanç dünyalarını etkilemekle kalmamış, siyaset, ekonomi, sanat, bilim ve düşünce gibi hayatın tüm alanlarını da etkilemiş ve geliştirmiştir Tabiatı

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ TEMEL ĠSLAM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI YÜKSEK LĠSANS DERSLERĠ DERSĠN KODU VE ADI

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ TEMEL ĠSLAM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI YÜKSEK LĠSANS DERSLERĠ DERSĠN KODU VE ADI T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI NDA AÇILAN DERSLERĠN LĠSTESĠ (T. C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU 2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TÜRK DİLİ I TRD103 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 00700400 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor)

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Secaattin Tural 2. Doğum Tarihi : 15.07.1966 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Kırklareli Üniversitesi Derece Alan Üniversite Lisans Türk Dili

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi

ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi İlimden İrfana... 0216 428 39 60 www.ilam.org.tr İLAM AKADEMİ Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde açık öğretim ilahiyat destek seminerleri

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL.

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL. EĞİTİM TÜRÜ ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** KAMU KURUM YÖNETİCİLERİ (KKY) T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 0506 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÜNÜMÜZ İSLAM DÜNYASINDA DİNİ AKIMLAR (SEÇMELİ) Ders No : 000040194 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKİMER)

AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKİMER) AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKİMER) 10 11 1 AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı nın 26/03/2015 tarih ve 75850160-101.04/16183

Detaylı

Çağdaş Siyaset Kuramları (KAM 401) Ders Detayları

Çağdaş Siyaset Kuramları (KAM 401) Ders Detayları Çağdaş Siyaset Kuramları (KAM 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Siyaset Kuramları KAM 401 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçedir. Programın öngörülen süresi 4

Detaylı

İSLAM DÜŞÜNCE TARİHİ DERSLERİ

İSLAM DÜŞÜNCE TARİHİ DERSLERİ Klasik Metinler Üzerinden İSLAM DÜŞÜNCE TARİHİ DERSLERİ 25 Mart 2016 Son Başvuru Tarihi klasikdusunceokulu.org Klasik Düşünce Okulu Klasik Düşünce Okulu, İslam medeniyetinin çeşitli disiplinlerinde üretilen

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

MÂTÜRÎDÎ KELÂMINDA TEVİL

MÂTÜRÎDÎ KELÂMINDA TEVİL Önsöz Klasik ilimler geleneğimizin temel problemlerinden birine işaret eden tevil kavramını en geniş anlamıyla inanan insanın, kendisine hitap eden vahyin sesine kulak vermesi ve kendi idraki ile ilâhî

Detaylı

İLAHİYAT 3. SINIF - 1. ÖĞRETİM DERS ADI ÖĞRETİM ELEMANI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM GRUP FARSÇA I DOÇ. DR. DOĞAN KAPLAN İLAHİYAT HADİS TENKİDİ PROF.

İLAHİYAT 3. SINIF - 1. ÖĞRETİM DERS ADI ÖĞRETİM ELEMANI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM GRUP FARSÇA I DOÇ. DR. DOĞAN KAPLAN İLAHİYAT HADİS TENKİDİ PROF. İLAHİYAT 3. SINIF - 1. ÖĞRETİM FARSÇA I DOÇ. DR. DOĞAN KAPLAN İLAHİYAT 3 1 1 HADİS TENKİDİ PROF. DR. ADİL YAVUZ İLAHİYAT 3 1 1 KUR'AN TARİHİ (KIRAAT) YRD. DOÇ. DR. ALİ ÇİFTCİ İLAHİYAT 3 1 1 DİNLER TARİHİNDE

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE %0 HESAPLAMASINDA DİKKATE ALINACAK ASGARİ DERSLER FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4

Detaylı

Tel: / e-posta:

Tel: / e-posta: 1-Sempozyuma Davet: ULUSLARARASI CÂMİ SEMPOZYUMU (SOSYO-KÜLTÜREL VE MİMARÎ AÇIDAN) 01-02/ Ekim/ 2018 Tarih boyunca câmiler Müslümanların itikat, ibadet, ilim, sosyal, kültürel ve mimari açıdan hayatın

Detaylı

KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR.

KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR. KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR. A-2003-2004 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 1- FİZİKİ DURUM: 2003-2004 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Rektörlüğümüzce yapılan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BAŞVURULARI HAKKINDA WEB SAYFAMIZDA BULUNAN

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU İLH322 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Yüz Yüze

Detaylı

KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR.

KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR. KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR. A-2002-2003 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 1-3837 Sayılı Kanunla Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak kurulan Rize

Detaylı

KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016

KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016 KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016 Uluslararası Genç Derneği'nin İstanbul Bilimler Akademisi (İBA)'nın destekleriyle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar

Detaylı

ASIM CÜNEYD KÖKSAL DOÇENT

ASIM CÜNEYD KÖKSAL DOÇENT ASIM CÜNEYD KÖKSAL DOÇENT Adres : İcadiye-Bağlarbaşı Cad., No: 40, Üsküdar / İstanbul Telefon : 0 216 474 08 60 (Dâhili: 1216) E-Posta : ackoksal@29mayis.edu.tr Doğum Tarihi : 10/10/1976 Kadro Yeri : İSTANBUL

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE6PBEU9V* Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı Sayı :72907556/105.04/E.81294 14/09/2017 Konu :Ders Programları SOSYAL

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

ÖZGEÇMİŞ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZGEÇMİŞ ADI SOYADI: ÖMER FARUK HABERGETİREN DOĞUM YERİ VE TARİHİ: ŞANLIURFA/03.04.1968 ÖĞRENİM DURUMU: DOKTORA DERECE ANABİLİM DALI/BİLİM DALI 1 LİSANS SELÇUK İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2 YÜKSEK LİSANS 3 DOKTORA

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ARAB DİLİ VE BELAGATİ Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı, İslâm dininin temel kaynaklarını doğrudan anlayabilmek, temel İslâm bilimleri ve kültür tarihi alanlarında yazılmış olan

Detaylı

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri İLTB 601 İletişim Çalışmalarında Anahtar Kavramlar Derste iletişim çalışmalarına

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ (H. Mehmet Bayraktar İlahiyat Fakültesi) TANITIM KİTAPÇIĞI (2014-2015) KAPAK İLAHİYAT FAKÜLTESİ Tarihçe 16 Aralık 1965 tarihinde Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÜNÜMÜZ FELSEFE AKIMLARI (SEÇMELİ) Ders No : 0070040175 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

EDEBİYAT SOSYOLOJİSİ AÇISINDAN 12 EYLÜL ŞİİRİ Nesîme CEYHAN AKÇA, Kurgan Edebiyat, Ankara 2013, 334 s.,isbn Sabahattin GÜLTEKİN 1

EDEBİYAT SOSYOLOJİSİ AÇISINDAN 12 EYLÜL ŞİİRİ Nesîme CEYHAN AKÇA, Kurgan Edebiyat, Ankara 2013, 334 s.,isbn Sabahattin GÜLTEKİN 1 Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4(2): 245-249 EDEBİYAT SOSYOLOJİSİ AÇISINDAN 12 EYLÜL ŞİİRİ Nesîme CEYHAN AKÇA, Kurgan Edebiyat, Ankara 2013, 334 s.,isbn978-975-267-891-0.

Detaylı

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I İLH 103 1 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur.

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Daha önce size sunulan taslak programda kısmî değişiklikler

Detaylı

Lisans Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1994. Y. Lisans S. Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler /Temel İslam Bilimleri/Hadis 1998

Lisans Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1994. Y. Lisans S. Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler /Temel İslam Bilimleri/Hadis 1998 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı :Muammer BAYRAKTUTAR 2. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 3. Görevi : Öğretim Üyesi/Dekan Yrd. 4. Görev Yeri : Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 5. İletişim : muammerbayraktutar@hotmail.com

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

Bankacılık ve Finans, İşletme, İktisat, Maliye, Ekonometri Bölümlerinden herhangi birinden lisans mezunu olmak. Lisans mezunu olmak

Bankacılık ve Finans, İşletme, İktisat, Maliye, Ekonometri Bölümlerinden herhangi birinden lisans mezunu olmak. Lisans mezunu olmak Ek 2 : Başvuru Yapabilecek Program Listeleri ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ KABUL SINAVINA BAŞVURABİLECEK

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP* Doktora SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL. Y. Lisans EA Doktora EA SÖZEL SÖZEL

Türkiye Cumhuriyeti ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP* Doktora SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL. Y. Lisans EA Doktora EA SÖZEL SÖZEL ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Anabilim-Anasanat / Bilim-Sanat

Detaylı

atölyeler dersler okuma grupları İhtisas Programı 2014 Bahar 23 Şubat 2014 Son Başvuru

atölyeler dersler okuma grupları İhtisas Programı 2014 Bahar 23 Şubat 2014 Son Başvuru İhtisas Programı 2014 Bahar Bilgi ve Başvuru basvuru.ilmietudler.org/ihtisas/ ihtisas@ilmietudler.org 0216 310 43 18 dersler Son Başvuru 23 Şubat 2014 atölyeler okuma grupları Uzunca bir süredir Türkiye

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı