Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0875 1, ,551 2, ,19 37,70

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "21.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0875 1,4951 123,551 2,9160 1071,19 37,70"

Transkript

1 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0827 1, ,555 2, ,20 36,79 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0875 1, ,551 2, ,19 37,70 Düşük 1,0805 1, ,059 2, ,00 36,39 Amerika 0,25%-0,50% İsviçre -0,75% Kapanış 1,0867 1, ,221 2, ,13 36,63 Pivot 1,0849 1, ,944 2, ,77 36,91 Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Gündem Uluslararası piyasalardaki geçen hafta FED'in başladığı faiz artırımı haftanın son işlem gününde de etkili oldu. Özellikle faiz artırımının başlamasıyla birlikte gelişmiş ülke Merkez Bankaları'nın politikalarının farklılaşması, pariteler üzerinde Dolar etkisinin daha fazla etkili olmasına neden oluyor. Hem gelişmekte olan ülkelerin hem de gelişmiş ülkelerin ABD tarafında sıkılaştırmanın başlamasıyla risk altına girdiği beklentileri Dolar tarafındaki güçlenmenin devam etmesini destekleyebilir. Özellikle bu süreçte hem FED üyelerinin yapacağı açıklamalar hem de açıklanacak ABD verileri etkili olabilir. Her ne kadar ABD ekonomisi ciddi bir toparlanma trendi yakalamış olsa da, açıklanacak verilerde bozulma görülmesi, FED'in ikinci faiz artırımını kayda değer bir süre etkileyebileceği beklentisiyle, kısa vadeli dip seviyelerine yakın seyreden diğer para birimlerinin tepki vermesini destekleyebilir. Bugün sabah saatlerinde Japonya tarafında açıklanan tüm sanayi aktiviteleri endeksi verisi ise; beklentilerin hafif üzerinde geldi. Bu hafta ekonomik takvimin zayıf olması, volatil seyri sakinleştirebilir. Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki 06:30 Japonya *** Tüm Sanayi Aktiviteleri Endeksi 0,9% -0,2% 07:00 Japonya Japonya Merkez Bankası Aylık Ekonomik Bülteni 09:00 Euro Bölgesi * Almanya ÜFE (Aylık) (Kasım) -0,2% -0,4% 09:00 Euro Bölgesi * Almanya ÜFE (Yıllık) (Kasım) -2,4% -2,3% 10:00 Türkiye ** Tüketici Güveni (Aralık) 77,15 15:30 ABD ** Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi (Kasım) 0,2-0,04 17:00 Euro Bölgesi *** Tüketici Güveni (Aralık) -5,9-5,9

2 EURUSD 1,0820'de Destek Aldı... Destekler: Dirençler : EURUSD'da haftanın son işlem gününde, FED sonrası görülen sert düşüşün tepki alımları ile yükseliş gösterdiği takip edildi. Özellikle FED ile AMB'nin para politikası konusunda farklılık göstermesi EURUSD'da aşağı yönlü hareketi desteklese de, teknik seviyelerde paritenin desteklenmesi yukarı yönlü harekete neden oluyor. Kısa vade parite 200 günlük hareketli ortalaması olan seviyesini aşacak kadar güçlenemese de, desteğinin altına gevşemede de isteksiz görülüyor. 1,0820 seviyesini kendine destek alarak yükselen EURUSD paritesi şu saatlerde 1,0870 seviyesini test etmekte. Fiyatın bu seviye üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketin 50 günlük hareketli ortalamanın yakın olduğu 1,0920 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde daha önce de öneminden bahsedilen 1,0820 seviyesi bulunmakta. Aşağı yönlü harekette önemli bir destek olarak görülen bu seviyenin kırılımı, salınımı hızlandırabilir. Bugünkü ekonomik takvim sakin görünmekle birlikte, Almanya dan açıklanacak verilerin takip edilmesinde fayda bulunmaktadır.

3 GBPUSD'de Yükselişler Satış Fırsatı Veriyor... Destekler: Dirençler : Destekler: Dirençler : GBPUSD'de haftanın son işlem gününde Dolar endeksine bağlı olarak yükseliş görülse de, paritedeki zayıflık, yükselişlerin kalıcı olmasını engelledi. Özellikle FED'in faiz artırım sürecine başlamasıyla birlikte kısa vadeli dip seviyelerine gerileyen paritede İngiltere tarafına dair kısa vadeli bir beklentinin olmaması, aşağı yönlü baskının devam etmesini sağlayabilir. Ancak Dolar endeksi bazlı kısa vadeli tepki alımlarını da takip etmekte fayda var. GBPUSD teknik olarak incelendiğinde, 1.49 seviyesi paritenin kısa vadeli dip seviyesi olarak takip edilmeye devam ediyor. Özellikle bu seviyenin altındaki fiyatlamalarda, satış baskısı kalıcı olamazken, Asya seansında da tepki alımlarının 1.49 seviyesinin üzerine çıkmayı başardığı takip edildi. Bugün GBPUSD'nin 1.49 seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesi halinde ve 1.50 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir. Yükselişlerde kar satışlarının ön plana çıkması seviyesine doğru, yükselişi baskılayabilir. Kısa vadede dip seviyesi olarak ise; 1.49 seviyesi takip edilmeye devam edilebilir.

4 USDJPY Kısa Vadeli Dibine Yakın... Destekler : Dirençler : USDJPY'de Cuma günü Japonya Merkez Bankası ve Japonya hükümetinin aldığı kararlar takip edildi. Japonya Merkez Bankası'nın varlık alımlarını sabit tutmasıyla birlikte sabah saatlerinde gevşemeye başlayan USDJPY, günü içindeki aşağı yönlü hareketini korudu. Japon hükümetinin de piyasa destekleyici bir harcama paketini onaylaması, USDJPY'deki güçlenmenin devamını sağladı. Japonya tarafında bu sabah ise; açıklanan tüm sanayi aktiviteleri endeksi %1 seviyesinde beklentilerden hafif iyi geldi. USDJPY teknik olarak incelendiğinde, Cuma günkü sert satış baskısı 121 seviyesinin üzerinde tutunmayı başardı. Paritede Asya seansında bu seviyeden destek alınarak kısmen toparlanma gözükse de, toparlanmanın yeterince güçlenememesi, kısa vadeli dip olarak gözüken seviyesine doğru çekilmeyi destekleyebilir. 121 seviyesinin üzerinde pozitifliğin devam etmesi içinse, sabah saatlerinde test edilmesine rağmen aşılamayan seviyesinin aşılması gerekmekte. Bu durumda hareketin seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir.

5 USDTRY Sert Geriledi... Destekler : 2,8910 2,8750 2,8580 Dirençler : 2,9090 2,9240 2,9420 USDTRY'de haftanın son işlem gününde TCMB beklentiler anketi takip edildi. Aralık ayı beklentiler anketinde son gelen büyüme verilerinin ardından büyüme verisi beklentilerinin artış gösterdiği görülürken, yıl sonu Dolar kuru ve TÜFE beklentileri de yükseldi. Paritede ise; FED'in faiz artırımı sonrası başlayan kar satışları bu hafta yapılacak olan PPK toplantısında faizlerin artırılacağı beklentileri ile devam etti. Özellikle TCMB'nin yarın yapacağı toplantı parite üzerinde belirleyici olabilir. Her ne kadar USDTRY'deki gevşeme Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmeme konusunda elini güçlendirmiş olsa da, FED bir sonraki hamlesine dair riskler, Merkez Bankası'nın aksiyon alacağı beklentisine neden oluyor. Cuma günü gelen sert satışlarla birlikte 2,9090 seviyesi altına gerileyen USDTRY paritesinde fiyatın kısa vadeli yükseliş hareketinin dışına çıktığı gözlemlenmekte. Fiyatın yukarı hareketine devam edebilmesi için öncelikle şu saatlerde test ettiği ve 50 günlük üssel hareketli ortalamanın denk geldiği 2,9090 seviyesinin üzerine çıkması gerekmekte. Bunu başarması durumunda yukarı yönlü hareketin 2,9240 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir. Satış baskısının tekrardan hakim olması durumunda ise 2,8910 alt tarafta kısa vadeli takip edilebilecek destek seviyesi olabilir.

6 ALTIN Ons'da Sıkışma Eğilimi... Destekler : Dirençler : Altın Ons'da FED'in faiz kararı sonrası kısa vadeli dip seviyesini tekrar test eden hareket, bu seviyeden bulduğu destekle toparlanmaya devam ediyor. Orta uzun vadede FED'in faiz artırım sürecinde agresif bir takvim izleyebileceği beklentileri Altın'a dair beklentileri zayıflatsa da, fiyatlamanın dip seviyelerde uzun süre oyalanması, kısa vadeli tepki alımlarını destekleyebilir seviyesini destek aldıktan sonra düzeltme hareketi gerçekleştiren ALTIN Ons fiyatı şu saatlerde 1068 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor. Grafiğe bakıldığında fiyatın yukarıdan baskılandığı gözlemlenmekte. Fiyattaki yükselişler şuan için düzeltme olarak değerlendirilebilir. Yükselişlerin güvenilir olabilmesi için öncelikle 1088 seviyesi üzerinde tutunma gerçekleştirmelidir. Satış baskısının tekrardan hakim olması durumunda 1060 seviyesi test edilebilecek ilk seviye olabilir seviyesi alt tarafta önemli destek olarak gözükmekte. Bu seviyenin kırılımı aşağı yönlü hareketi hızlandırabilir. Ekonomik takvim sakin bu sebeple teknik seviyeleri takip etmek daha faydalı olabilir.

7 Brent Petrol Dipleri Kırmaya Devam Ediyor... Destekler : Dirençler : Brent Petrol'de kısa vadeli düzeltme hareketinin ardından FED sonrası gevşeme, kademeli olarak, yeni kısa vadeli diplere ulaşmaya devam ediyor. Brent için görünümün pozitif olduğunu söylemek zor. Ayrıca her yükselişin satış baskısı olarak değerlendirilmesi de, yukarı yönlü kıpırdanmalara bile izin vermiyor. Gün içi yükselişler, fiyatların oldukça dip seviyelere gerilemesi nedeniyle görülebilir. Ancak Brent Petrol'de şuan her yükseliş satış fırsatı olarak değerlendirilecek gibi gözüküyor. Brent petrol teknik olarak incelendiğinde, kademeli satış baskısı haftanın son işlem gününde de devam ederek, seviyesinin altına gevşedi seviyesinin altında, satışların 2008 yılındaki dip seviyesi olan seviyelerinde tutunmaya çalıştığı görülse de, kısa vadede 36 ve seviyelerine doğru geri çekilme görülebilir. Brent Petrol'de kısmi tepki alımlarında ise; 36.69'un aşılması halinde seviyesine doğru yükseliş görülebilir. Ancak kar satışlarını takip etmekte fayda var.

8 Yasal Uyarı : Bu dokümanda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme ve yorum güvenilir olduğu düşünülen Alan Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Departmanı tarafından burada sunulan bilgilerin doğruluğu ve bütünlüğü konusunda makul özen gösterilmiş olmakla beraber, olabilecek hatalar ve eksikliklerden sorumlu değildir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez, içerik haber verilmeksizin değiştirilebilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu belgede yer alan yatırımla ilgili bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Burada yer alan görüşler, yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilere uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgi, değerlendirme, yorum ve istatistiki şekil ve değerlendirmelerin kullanımı sonucunda ortaya çıkacak doğrudan ve /veya dolaylı zararlardan Alan Menkul Değerler A.Ş. sorumlu olmayacaktır. Tüm hakları saklıdır

23.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0984 1,4908 121,311 2,9508 1080,85 36,69

23.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0984 1,4908 121,311 2,9508 1080,85 36,69 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0913 1,4883 121,214 2,9159 1078,43 36,36 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0984 1,4908 121,311 2,9508 1080,85 36,69 Düşük

Detaylı

16.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1125 1,4304 114,145 2,9110 1238,15 39,72

16.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1125 1,4304 114,145 2,9110 1238,15 39,72 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1101 1,4299 113,794 2,8687 1234,07 39,72 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1125 1,4304 114,145 2,9110 1238,15 39,72 Düşük

Detaylı

05.02.2016. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,50% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10%

05.02.2016. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,50% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1103 1,4595 117,885 2,9130 1141,81 35,30 Yüksek 1,1239 1,4668 118,240 2,9264 1157,39 35,79 Düşük 1,1069 1,4529 116,527 2,8895 1139,43 34,15 Kapanış

Detaylı

Gündem 05.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 05.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1191 1,5129 119,923 3,0266 1113,65 47,94 Yüksek 1,1318 1,5237 120,406 3,0371 1141,40 48,47 Düşük 1,1151 1,5128 118,690 2,9874 1104,80 46,91 Kapanış

Detaylı

Gündem 29.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 29.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1191 1,5187 120,495 3,0477 1145,82 Yüksek 1,1248 1,5242 120,601 3,0614 1148,34 Düşük 1,1148 1,5157 119,698 3,0291 1128,19 Kapanış 1,1244 1,5174 119,920

Detaylı

08.02.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1248 1,4591 117,430 2,9237 1174,60 35,12

08.02.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1248 1,4591 117,430 2,9237 1174,60 35,12 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1206 1,4588 116,775 2,9109 1155,43 34,36 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1248 1,4591 117,430 2,9237 1174,60 35,12 Düşük

Detaylı

Ekonomik Gündem Piyasalar haftanın ilk işlem gününe hafta sonu İngiltere de yayımlanan Brexit anketi ile birlikte oldukça hareketli başladı. Yayımlanan ankette Birlik içerisinde kalmak isteyenlerin sayısı

Detaylı

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 21 Mart Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Villeroy negatif faizin etkili olduğu görüşünde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau bugünkü açıklamasında, merkez

Detaylı

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 16 Haziran N Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU FOMC para politikasını korudu, Brexit referandumu kararda etkili oldu Dün gerçekleştirilen FOMC toplantısında politika yapıcılar para politikasını koruma

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün sonu RAPORU 21 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün sonu RAPORU Aralık ayında tüketici güveni geriledi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün yayımlanan verilere göre, Tüketici Güven Endeksi Aralık ayında

Detaylı

Ocak. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ocak. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 22 Ocak Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Merkez bankalarının ayrışması devam edecek Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bu sabah saatlerinde Davos ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomi

Detaylı

14.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1031 1,5239 122,230 2,9883 1079,85 39,71

14.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1031 1,5239 122,230 2,9883 1079,85 39,71 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0940 1,5159 121,578 2,9239 1071,55 39,53 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1031 1,5239 122,230 2,9883 1079,85 39,71 Düşük

Detaylı

04.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

04.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0617 1,4945 123,248 2,8888 1053,60 42,75 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0981 1,5155 123,561 2,8966 1065,53 44,66 Düşük

Detaylı

Yurt içerisinde ise Konut Satış İstatistikleri takip edilecek. Avrupa Birliği'nde bankalar için stres testlerine başlanacak.

Yurt içerisinde ise Konut Satış İstatistikleri takip edilecek. Avrupa Birliği'nde bankalar için stres testlerine başlanacak. Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik gündemde takip edilecek önemli datalar Avrupa senasında Fransa Tüketici Güven Endeksi, İnigltere Mortgage Onayları ve CBI Dağıtım Kanalları endeksi, ABD seansında ise ABD

Detaylı

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Son Sözü Yellen Söyleyecek 27 Mayıs 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Petrol fiyatlarının yükselmesinden endekslerin destek bulduğunu

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0687 1,5202 123,191 2,8835 1082,95 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0692 1,5238 123,500 2,8896 1084,80 45,07 Düşük

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 30 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Japonya Merkez Bankası (BoJ) faizlerde değişikliğe gitmedi Japonya Merkez Bankası (BoJ), 8 e 1 oy çokluğuyla para politikasında değişikliğe gitmeme kararı

Detaylı

Ekonomik Gündem Bugün tüm piyasaların odağında ABD Tarım-Dışı İstihdam rakamı olacaktır. Fed üyelerinin konuşması ve Dolar daki düşüşün teknik dip noktaları denemesi sonrası bu haftayı Dolar da güçlenme

Detaylı

TCMB bugün faiz kararını açıklayacak. Ayrıca banka Güz 2015 dönemi 6 aylık Yatırım Anketi sonuçlarını açıklayacak.

TCMB bugün faiz kararını açıklayacak. Ayrıca banka Güz 2015 dönemi 6 aylık Yatırım Anketi sonuçlarını açıklayacak. Ekonomik Gündem TCMB bugün faiz kararını açıklayacak. Ayrıca banka Güz 2015 dönemi 6 aylık Yatırım Anketi sonuçlarını açıklayacak. Brezilya iki gün sürecek faiz toplantısına başlıyor. Bugün Avrupa Merkez

Detaylı

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 02 Kasım Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Williams henüz karar faiz artırımı kararı yok dedi San Francisco FED Başkanı John Williams FED in son toplantısının ardından Aralık ayından bahsetmesinin

Detaylı

Ekonomik Gündem Hisse senetleri, Fed'in faiz oranlarını daha yavaş bir hızla yükselteceği sinyallerini vermesiyle, kazançlarını koruyarak, küresel hisse senetlerinde Ocak ayından beri en sert satışları

Detaylı

Japonya Merkez Bankası aylık raporunu bugün açıklıyor.

Japonya Merkez Bankası aylık raporunu bugün açıklıyor. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası aylık raporunu bugün açıklıyor. Fitch, Sırbistan ve Mısır ın notlarını teyit etti, S&P ise Slovenya nın notunu teyit ederken, Moody s Güney Kore nin kredi notunu

Detaylı

11.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17

11.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1011 1,4212 112,620 2,9130 1261,65 39,55 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17 Düşük

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Haftanın son işlem gününde, İngiltere GFK Tüketici Güveni, Fransa TÜFE, Tüketim Harcamaları, GSYH ve ÜFE, Euro Bölgesi İş Dünyası Güven Endeksi, Ekonomik Güven Endeksi, Sanayi Güven Endeksi,

Detaylı

Ayrıca FED başkanı Yellen'in yarın saat 17:30'da konuşması olacak.

Ayrıca FED başkanı Yellen'in yarın saat 17:30'da konuşması olacak. Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, ABD ekonomisinin faiz artırımını kaldıracak denli güçlü olduğu yolundaki iyimserliğin küresel hisse senetlerine alım getirmesi ile birlikte değer kazandı ve bunun

Detaylı

21.01.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72

21.01.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0907 1,4155 117,620 3,0392 1087,88 28,63 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72 Düşük

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Çin Merkez Bankası kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği beşinci faiz indirimine karşın global piyasalardaki çalkantılar sürmeye devam ediyor. Şanghay Bileşik Endeksi nin son dört gündeki

Detaylı

Gündem 27.11.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 27.11.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,0625 1,5124 122,730 2,8872 1071,25 46,11 Yüksek 1,0627 1,5130 122,760 2,9285 1074,99 46,30 Düşük 1,0600 1,5066 122,503 2,8854 1069,77 44,98 Kapanış

Detaylı

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 03 Mart Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Enflasyon Şubat ayında geriledi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan verilere göre Şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0635 1,5125 122,845 2,8506 1069,25 45,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0673 1,5155 122,961 2,8838 1081,60 46,47 Düşük

Detaylı

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi Günün Gelişmeleri: Çarşamba günkü Fed toplantısı öncesinde Dolar güçlenmesi hammadde fiyatları üzerinden şimdilik risk algısını olumsuz etkiliyor. Bu sabah Japonya Merkez Bankası ise faizlerde ve parasal

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0993 1, ,510 2, ,37 37,96

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0993 1, ,510 2, ,37 37,96 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0968 1,4881 120,403 2,9063 1069,18 36,57 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0993 1,4913 120,510 2,9149 1075,37 37,96 Düşük

Detaylı

İsveç Merkez Bankası Riskbank para politikası kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak.

İsveç Merkez Bankası Riskbank para politikası kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak. Ekonomik Gündem Bugün piyasalar tarafından bazı merkez bankalarının ve Fed Başkanlarının konuşmaları takip edilecek. Bınlardan başlıcaları, İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, Kanada

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0993 1, ,631 2, ,15 37,89

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0993 1, ,631 2, ,15 37,89 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0953 1,4911 120,358 2,9208 1076,34 37,85 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0993 1,4936 120,631 2,9253 1077,15 37,89 Düşük

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) 2 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) Hafta başında Yunanistan meselesinde çözüme yaklaşıldığı yönünde haberlerin ardından altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı hakim

Detaylı

DÖVİZ PİYASASINDA GÜNE BAKIŞ 30.01.2015

DÖVİZ PİYASASINDA GÜNE BAKIŞ 30.01.2015 DÖVİZ PİYASASINDA GÜNE BAKIŞ 30.01.2015 Piyasa Notları : Almanya da Ocak ayı enflasyonu yıllık bazda -0.30% olarak açıklanırken, işsizlik oranı %6.5 a geriledi. ABD de açıklanan haftalık işsizlik maaş

Detaylı

Ekonomik Gündem. Ekonomik Takvim

Ekonomik Gündem. Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya piyasaları Wall Street den devraldığı yükselişle açılsa da açılıştaki kazançların bir kısmını vermiş görünüyor. Japonya Nikkei endeksi güne % 0.63 yükselişle 16.669 seviyesinde önceki

Detaylı

ABD de S&P Case Shiller konut fiyat endeksi %5.1 arttı, beklenti %5.1

ABD de S&P Case Shiller konut fiyat endeksi %5.1 arttı, beklenti %5.1 SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 28 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ ABD'de dayanıklı mal siparişleri beklenenden az düştü Küresel piyasalardaki zayıflığın ABD li şirketleri de olumsuz etkilemesiyle

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalar FED Öncesi Sakin. 14 Mart 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr. Piyasalar

SABAH BÜLTENİ. Piyasalar FED Öncesi Sakin. 14 Mart 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr. Piyasalar SABAH BÜLTENİ Piyasalar FED Öncesi Sakin 14 Mart 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr Piyasalar *FED iyimserliği ve AMB adımlarının etkisi ile Cuma gününü yükselişle tamamlayan BİST-

Detaylı

02.02.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0912 1,4444 121,488 2,9772 1129,80 36,05

02.02.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0912 1,4444 121,488 2,9772 1129,80 36,05 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0831 1,4245 121,286 2,9519 1116,41 35,45 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0912 1,4444 121,488 2,9772 1129,80 36,05 Düşük

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 06 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 06 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 06 Haziran 2014 05.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35983 1,36599 0,45 ALTIN 1243,80 1253,40 0,77 TRY 2,11513 2,09592 0,90 EURTRY 2,87559 2,86263 0,45 JPY 102,743 102,407 0,32 GBP

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 22 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Ekim de tüketici güveni arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan verilere göre, Tüketici Güven Endeksi Ekim ayında bir önceki aya

Detaylı

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1379 1,4358 112,566 2,8146 1232,10 40,16 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Düşük

Detaylı

Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,50% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10%

Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,50% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1202 1,4609 109,953 2,9870 1255,40 48,88 Yüksek 1,1237 1,4613 110,589 2,9908 1260,31 49,38 Düşük 1,1196 1,4485 109,848 2,9708 1248,87 48,07 Kapanış

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Şubat 2015 ı GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Şubat 2015 25.02.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,13398 1,13612 0,18 ALTIN 1200,71 1203,95 0,26 TRY 2,46239 2,48780 1,03 EURTRY 2,79271 2,82679 1,22 JPY 118,961 118,857 0,08 GBP

Detaylı

02.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0638 1,5125 123,280 2,9160 1074,86 45,16

02.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0638 1,5125 123,280 2,9160 1074,86 45,16 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0566 1,5056 123,070 2,9128 1064,75 44,58 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0638 1,5125 123,280 2,9160 1074,86 45,16 Düşük

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0912 1, ,868 2, ,16 37,90

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0912 1, ,868 2, ,16 37,90 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0910 1,5000 122,197 2,9304 1072,68 37,55 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0912 1,5001 122,868 2,9478 1073,16 37,90 Düşük

Detaylı

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ Geçtiğimiz hafta ABD de tüketici güven endeksi beklentilerin üzerinde geriledi. ISM imalat endeksinde ise yükseliş trendinin korunduğu görülüyor. Hafta boyunca, doların güçlü seyrinin

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Brexit endişesi yüzünden gelişmiş ülke tahvillerinde güvenilir liman alımları görülmeye devam ediyor. Almanya nın 10 yıllık tahvil faizi dün ilk defa negatif bölgeye geçerek -%0.034 oldu. Dün İngiltere

Detaylı

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi USD/TRY

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi USD/TRY 10 Mart Detaylı Enstrüman Analizi USD/TRY USD/TRY de düşüş devam eder mi? Küresel piyasalarda artan risk iştahı ile gelişen ülke para birimleri Şubat ayından bu yana ABD doları karşısında güçlü bir seyir

Detaylı

31.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63

31.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0932 1,4813 120,515 2,9180 1061,58 36,48 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63 Düşük

Detaylı

Haftanın ilk işlem gününde, küresel piyasaların gündemi sakin olup endekslerde sınırlı fiyat hareketleri görüldü. Yurt içinde ise hafta

Haftanın ilk işlem gününde, küresel piyasaların gündemi sakin olup endekslerde sınırlı fiyat hareketleri görüldü. Yurt içinde ise hafta Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1049 1,3187 105,340 2,9621 1333,36 47,70 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1084 1,3314 106,264 2,9875 1335,63 47,90 Düşük

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ekim 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ekim 2015 Perşembe Günlük Bülten 1 Ekim 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Çin piyasalarının tüm gün kapalı olduğu yeni işlem gününde erken saatlerde Asya nın iki büyük ekonomisi Çin ve

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda FED Tutanakları Bekleniyor.. 6 Ocak 2016-8:30. Eylül Genç Araştırma Uzman Yardımcısı GENEL GÜN ÖZETİ

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda FED Tutanakları Bekleniyor.. 6 Ocak 2016-8:30. Eylül Genç Araştırma Uzman Yardımcısı GENEL GÜN ÖZETİ SABAH BÜLTENİ Piyasalarda FED Tutanakları Bekleniyor.. 6 Ocak 2016-8:30 Eylül Genç Araştırma Uzman Yardımcısı GENEL GÜN ÖZETİ Türkiye tahvilleri düştü ve lira değer kaybetti Türkiye hazine tahvilleri 21

Detaylı

Küresel piyasalardaki yukarı yönlü eğilim haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle ABD Borsaları rekorlarını zorlamaya

Küresel piyasalardaki yukarı yönlü eğilim haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle ABD Borsaları rekorlarını zorlamaya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1167 1,2920 101,143 2,9501 1337,28 47,05 Yüksek 1,1203 1,2945 101,453 2,9609 1343,87 48,52 Düşük 1,1153 1,2865 100,868 2,9389 1335,77 46,84 Kapanış

Detaylı

Euro Bölgesi 0.00% Japonya -0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek

Euro Bölgesi 0.00% Japonya -0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1.1375 1.4448 108.990 2.9538 1264.32 47.81 Türkiye 7.50% İngiltere 0.50% Yüksek 1.1379 1.4454 109.560 2.9740 1276.38 48.10 Düşük

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Tutanaklar Sonrası Piyasalar.. 7 Ocak 2016-8:30. Eylül Genç Araştırma Uzman Yardımcısı GENEL GÜN ÖZETİ

SABAH BÜLTENİ. Tutanaklar Sonrası Piyasalar.. 7 Ocak 2016-8:30. Eylül Genç Araştırma Uzman Yardımcısı GENEL GÜN ÖZETİ SABAH BÜLTENİ Tutanaklar Sonrası Piyasalar.. 7 Ocak 2016-8:30 Eylül Genç Araştırma Uzman Yardımcısı GENEL GÜN ÖZETİ Fed tutanakları: Bazı üyelere göre faiz kararı 'ucu ucuna' alındı Fed'in para politikalarını

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1032 1,5457 120,481 2,8360 1142,13 49,43 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1053 1,5497 120,820 2,8592 1143,12 49,66 Düşük

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1057 1, ,521 2, ,15 41,47

Euro Bölgesi 0,05% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1057 1, ,521 2, ,15 41,47 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1013 1,4262 113,416 2,9121 1266,55 40,68 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1057 1,4275 113,521 2,9298 1278,15 41,47 Düşük

Detaylı

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0941 1,5144 122,594 2,8839 1062,55 44,09 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Düşük

Detaylı

ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014

ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014 ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014 TÜFE Mayıs ayında aylık %0,31 yükselişle ile ortalama piyasa beklentisinin (-%0,10) bir miktar üzerinde geldi. Yıllık olarak ise 12 aylık TÜFE %9,16 olarak gerçekleşti (Beklenti:

Detaylı

Yurt içi piyasaların kapalı olduğu bayram boyunca uluslararası piyasalarda sert satış baskısı vardı. Özellikle Dolar endeksi tekrar sert

Yurt içi piyasaların kapalı olduğu bayram boyunca uluslararası piyasalarda sert satış baskısı vardı. Özellikle Dolar endeksi tekrar sert Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1099 1,2929 101,301 2,9367 1362,66 49,12 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1107 1,3047 101,399 2,9420 1370,81 49,58 Düşük

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0992 1,5313 121,490 2,9119 1164,71 47,99 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1068 1,5382 121,511 2,9215 1169,71 48,29 Düşük

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5308 121,126 2,9342 1142,13 48,57 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1072 1,5467 121,479 2,9421 1142,64 49,98 Düşük

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 27 Ocak 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 27 Ocak 2016 Çarşamba Günlük Bülten 27 Ocak 2016 Çarşamba Piyasa Gündemi Günlük Bülten ABD tarafında açıklanacak yoğun veri gündeminin yer aldığı yeni günde dikkatler TSI 21:00 de açıklanacak Fed tutanaklarına çevrildi. Hafta

Detaylı

* ABD istihdam rakamları ile haftayı 2.91 seviyesinin altında tamamlayan dolar/tl yeni haftaya 2.9052 seviyesinden başladı.

* ABD istihdam rakamları ile haftayı 2.91 seviyesinin altında tamamlayan dolar/tl yeni haftaya 2.9052 seviyesinden başladı. SABAH BÜLTENİ Piyasaların Yönünü ECB Belirleyecek 7 Mart 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr Piyasalar * BİST-100 endeksi Cuma günü ABD istihdam rakamları sonrası günü yüzde 0.47

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Ocak 2016 Salı. Dün Çin den gelen kötü verilerin etkisiyle Asya piyasaları

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Ocak 2016 Salı. Dün Çin den gelen kötü verilerin etkisiyle Asya piyasaları Günlük Bülten 5 Ocak 2016 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün Çin den gelen kötü verilerin etkisiyle Asya piyasaları Günlük Bülten öncülüğünde başlayan satış dalgası yeni günde de devam ediyor.

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0985 1, ,270 3, ,44 30,98

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0985 1, ,270 3, ,44 30,98 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0865 1,4412 118,058 3,0202 1078,57 30,98 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0985 1,4427 118,270 3,0514 1097,44 30,98 Düşük

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0877 1, ,880 3, ,85 32,27

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0877 1, ,880 3, ,85 32,27 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0873 1,4220 117,692 3,0110 1101,36 29,54 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0877 1,4363 118,880 3,0213 1102,85 32,27 Düşük

Detaylı

Küresel piyasalar dün kararsız FED tutanakları sonrası kısmi bir pozitiflik seyrederken, Avrupa tarafının daha olumlu seyrettiği

Küresel piyasalar dün kararsız FED tutanakları sonrası kısmi bir pozitiflik seyrederken, Avrupa tarafının daha olumlu seyrettiği Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1284 1,3039 100,250 2,9183 1349,34 49,74 Türkiye 7,50% İngiltere 0,25% Yüksek 1,1366 1,3172 100,500 2,9345 1356,12 51,04 Düşük

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0750 1,5115 123,180 2,9210 1092,28 47,04 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0764 1,5145 123,450 2,9231 1094,73 47,83 Düşük

Detaylı

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1459 1, ,200 2, ,74 48,18

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1459 1, ,200 2, ,74 48,18 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1348 1,4604 108,087 2,8121 1265,90 47,11 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1459 1,4670 108,200 2,8142 1296,74 48,18 Düşük

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0737 1,5293 122,872 2,8427 1082,25 44,27 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0739 1,5309 123,054 2,8470 1088,20 45,47 Düşük

Detaylı

Uluslararası piyasalar dün zayıf bir ekonomik takvim takip ederlen, kısmi gevşeme gösterdi. Özellikle ABD piyasaları zirve seviyeleri

Uluslararası piyasalar dün zayıf bir ekonomik takvim takip ederlen, kısmi gevşeme gösterdi. Özellikle ABD piyasaları zirve seviyeleri Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,0972 1,3134 106,137 3,0678 1322,12 45,71 Yüksek 1,0998 1,3165 106,723 3,0678 1323,85 45,86 Düşük 1,0951 1,3095 105,739 3,0224 1312,27 44,85 Kapanış

Detaylı

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,10598 1,56122 123,55 2,75923 1094,79 Yüksek 1,10839 1,56896 124,02 2,77479 1102,03 Düşük 1,09669 1,55877 123,33 2,75323 1090,5 Kapanış 1,09831 1,56032

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 2 Kasım 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. 4. Ak Parti dönemi

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 2 Kasım 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. 4. Ak Parti dönemi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 2 Kasım 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ 4. Ak Parti dönemi TBMM'nin 26'ncı dönem milletvekillerini belirlemek için bugün yapılan genel seçimde, 7 Haziran'a göre oy oranını

Detaylı

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1179 1, ,320 2, ,83 40,63

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1179 1, ,320 2, ,83 40,63 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1178 1,4152 112,819 2,8744 1222,01 40,38 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1179 1,4157 113,320 2,8819 1223,83 40,63 Düşük

Detaylı

Gündem 21.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 21.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1430 1,5587 120,003 3,0118 1131,15 Yüksek 1,1460 1,5658 120,409 3,0160 1141,82 Düşük 1,1270 1,5514 119,058 2,9785 1127,64 Kapanış 1,1298 1,5530 119,971

Detaylı

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5267 121,094 2,9256 1156,05 49,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0986 1,5321 121,190 2,9430 1162,79 49,35 Düşük

Detaylı

Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,0590 1,5033 122,847 2,9242 1058,33 44,85 Yüksek 1,0595 1,5068 123,341 2,9363 1069,84 45,72 Düşük 1,0558 1,4993 122,689 2,8979 1053,39 44,41 Kapanış

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri TRY nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden olumsuz ayrıştığı ve USD karşısında yaklaşık %3.8 değer kaybettiği Mart sonundan bu yana 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık 90 baz puan

Detaylı

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1339 1, ,475 2, ,96 46,48

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1339 1, ,475 2, ,96 46,48 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1262 1,4479 111,192 2,8436 1237,91 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1339 1,4638 111,475 2,8489 1244,96 46,48 Düşük

Detaylı

Türkiye 7.50% İngiltere 0.50% Amerika 0.50% İsviçre -0.75% Euro Bölgesi 0.00% Japonya -0.10%

Türkiye 7.50% İngiltere 0.50% Amerika 0.50% İsviçre -0.75% Euro Bölgesi 0.00% Japonya -0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1.1404 1.4483 107.249 2.9187 1277.56 45.11 Yüksek 1.1479 1.4544 107.420 2.9426 1295.67 46.10 Düşük 1.1386 1.4414 106.436 2.9100 1274.51 44.19 Kapanış

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0939 1, ,115 3, ,62 30,22

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0939 1, ,115 3, ,62 30,22 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0891 1,4243 117,281 3,0357 1089,15 28,67 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0939 1,4340 118,115 3,0459 1094,62 30,22 Düşük

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Temmuz 2015 Perşembe. Bir yandan Yunanistan diğer yandan Çin tarafında

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Temmuz 2015 Perşembe. Bir yandan Yunanistan diğer yandan Çin tarafında Günlük Bülten 16 Temmuz 2015 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Bir yandan Yunanistan diğer yandan Çin tarafında Günlük Bülten yaşanan gelişmelerin etkisiyle fiyatlanmaya devam eden küresel

Detaylı

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1246 1,3229 102,398 2,9775 1322,40 45,99 Yüksek 1,1284 1,3278 102,756 2,9886 1328,21 46,99 Düşük 1,1219 1,3179 101,925 2,9652 1309,32 45,67 Kapanış

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 17.06.2016

Günlük Teknik Analiz Bülteni 17.06.2016 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 74,671-2.05 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 91,749-2.09 Sınai 76,744-1.76 I 74,400 III 77,100 Mali 98,577-2.06 II 73,800 II 76,200 Hizmetler 51,802-2.03

Detaylı

Teknik Bülten. 23 Şubat 2016 Salı

Teknik Bülten. 23 Şubat 2016 Salı Güne Başlarken... Ham petrol fiyatları küresel hisse senetlerindeki ralli ve arzı dondurma görüşmelerine dair haberlerle 2 haftanın zirvesini gördü. Avrupa borsaları petrol fiyatlarındaki ralliyle 3 haftanın

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Hazırlayanlar Mehmet KARAKAVUK Yaprak KADIZ

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Hazırlayanlar Mehmet KARAKAVUK Yaprak KADIZ Günlük Bülten 20 Temmuz 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Yunanistan sorununun bir miktar çözülmesi sonrası yön bulmaya Günlük Bülten çalışan piyasalarda yeni sorun Çin olarak görülmekte.

Detaylı

Mart. Haftaya Bakış 21-25 Mart 2016

Mart. Haftaya Bakış 21-25 Mart 2016 21 Mart Haftaya Bakış 21-25 Mart 2016 Haftaya Bakış Merkez Bankası Kararları Ardından Piyasalar Kendi İç Dinamiklerine Dönebilir Geçtiğimiz iki hafta boyunca, Merkez Bankası kararları ile yön bulan piyasaların

Detaylı

Gündem 26.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 26.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1107 1,5393 120,709 2,8729 1165,85 48,28 Yüksek 1,1140 1,5419 121,490 2,9145 1179,51 48,62 Düşük 1,0997 1,5306 120,233 2,8598 1159,10 47,43 Kapanış

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 16 Mart 2015, Sayı: 11. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 16 Mart 2015, Sayı: 11. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 11 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1, ,581 2, ,57 37,91

Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1, ,581 2, ,57 37,91 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0932 1,4813 120,515 2,9180 1061,58 36,54 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0937 1,4845 120,581 2,9303 1063,57 37,91 Düşük

Detaylı

Euro Bölgesi 0.00% Japonya -0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek

Euro Bölgesi 0.00% Japonya -0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1.1375 1.4448 108.990 2.9538 1264.32 47.81 Türkiye 7.50% İngiltere 0.50% Yüksek 1.1379 1.4454 109.560 2.9740 1276.38 48.10 Düşük

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Cuma günü A.B.D. de açıklanan istihdam verileri öncesinde günün büyük kısmında %2.12-%2.14 aralığında hareket eden A.B.D. nin 10 yıllık tahvil faizi, olumlu bulunan istihdam raporunun ardından %2.16 seviyesinin

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1016 1,5415 120,735 2,8234 1134,50 48,86 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1031 1,5445 121,240 2,8493 1138,39 50,89 Düşük

Detaylı

Gündem 28.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 28.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1055 1,5353 121,090 2,8899 1163,45 47,40 Yüksek 1,1078 1,5359 121,094 2,9149 1168,86 47,54 Düşük 1,1031 1,5283 120,165 2,8882 1161,07 46,39 Kapanış

Detaylı