SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)"

Transkript

1 SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı yağsız süt (300 ml) 1 çay kaşığı toz tarçın Un, tatlandırıcı ve tuz karıştırılır. Karışıma limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir. Yumurtaların sarıları, aklarından ayrılarak çırpılır ve içine süt katılır. Unlu karışım, süte ilave edilir. Yumurta akları mikserle çırpılır ve kar haline getirilir. Çırpılmış yumurta akları ve diğer karışımı yavaşça karıştırır ve 150 C de ısıtılmış fırında benmari usulü ile (fırın kapları su ile doldurulmuş fırın tepsinin içine yerleştirilir) 50 dakika pişirilir. Puding toz tarçın ve limon kabuğu rendesi ile süslenerek servis yapılır. KEŞKÜL (2 kişilik) 2 su bardağı süt 1 çay bardağı pirinç unu 1 kahve fincanı dövülmüş fındık, ceviz ya da badem Pirinç unu ve tatlandırıcı tencerede karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Dövülmüş kuruyemişler eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir. Vanilya ekleyip ocaktan alınır. Kâselere boşaltılır.

2 KOLAY SUPANGLE (2 kişilik) 2,5 su bardağı süt 2,5 yemek kaşığı un 3 tatlı kaşığı kakao 3 çay bardağı tatlandırıcı 2 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı (Kedidili bisküvi veya isteğe göre kek parçaları) Yapılışı Tencerede tatlandırıcı, un ve kakao karıştırılır. Süt ağır ağır ilave edilir. Karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. İçine vanilya ve tereyağı ilave edilir. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır. Ocaktan muhallebi alınıp, yumurtalar hemen ilave edilip mikserle çırpılır. Kâselere kedidili bisküvi ya da kek parçaları koyulur. Supangle üzerine kepçe ile dökülür. SÜTLAÇ (2 kişilik) Malzemeler 2,5 su bardağı süt Yarım kahve fincanı pirinç 1 su bardağı su (200 ml) 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 tatlı kaşığı buğday nişastası İsteğe göre tarçın Pirinçler ayıklanıp yıkanır. 2,5 su bardağı süte 1 su bardağı su ve tatlandırıcı katılır. Pirinçler yumuşayıp süt koyulaşıncaya kadar arada karıştırılarak pişirilir (yaklaşık 1 saat). 1 çay bardağı soğuk su içerisine pirinç unu ve buğday nişastası yedirilip bu karışım pirinçli süte eklenir, iyice yoğunlaşana kadar devamlı karıştırılır. Hazırlanan sütlaç, küçük kaselere konulur, üzerleri tarçınla süslenir, soğutulur.

3 VİŞNE MARMELATI (1 kavanoz) 1 kg ayıklanmış vişne 4 su bardağı tatlandırıcı 1 adet limon Vişne robottan geçirilerek püre haline getirilir, bir tencereye konur, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir, ateşten almadan 5 dakika önce limon suyu ve tatlandırıcı katılır, kaynatılır ve ateşten alınarak 1 gün buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün 10 dakika kadar kaynatılır ve soğutulur. KEK-PASTA-KURABİYELER KAHVELİ ÇİKOLATALI KEK (8 dilimli) 2 su bardağı un 1 çay bardağı kakao 1,5 paket kabartma tozu 1,5 çay kaşığı karbonat 1 tutam tuz 1,5 su bardağı süt Yarım çay bardağı ayçiçekyağı 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 su bardağı sıcak filtre kahve (veya Nescafe ile hazırlanmış) Fırın 180 C ısıtılır ve kalıp hafifçe yağlanarak bekletilir. Büyük bir kalıpta un, tatlandırıcı, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuz karıştırılır. Ayrı küçük bir kaba süt, yağ, yumurtalar, vanilya ve kahve konup karıştırılır. Bu karışıma unlu karışım eklenir yavaşça düşük hızdaki mikser ile 2 dakika daha karıştırılır. Hamur hazır kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında 180 C de 35 dakika fırınlanır. Fırından çıkartılıp soğutulur.

4 HAVUÇLU KEK (10 dilimli) 4 yumurta 1 çay bardağı erimiş tereyağı 2,5 su bardağı tatlandırıcı 3 su bardağı un 3 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 1 fiske tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın Kek kalıbı, yağlanır ve unlanır. Havuçlar kazınıp ince rendelenir, ceviz dövülür, fırın ısıtılır. Yumurtalar ve tatlandırıcı iyice çırpılır. Erimiş yağ, rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz ve limon kabuğu rendesi konur. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın önce ayrı bir kapta karıştırılarak ilave edilir ve tekrar mikser ile yavaşça karıştırılır. Kalıba boşaltıp 180 derece fırında dakika pişirilir. ÜZÜMLÜ YULAFLI KURABİYE (15 adet) 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tarçın 250 gram tereyağı 1 yemek kaşığı pekmez 2 yumurta 3 su bardağı yulaf ezmesi (250gr) 1 su bardağı kuru üzüm (165 gr)(isteğe göre) Fırın 180 C ısıtılır. Ayrı bir kapta un, karbonat ve tarçın karıştırılır ve bekletilir. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı mikserle çırpılıp yumuşatılır ve tatlandırıcı konulup orta hızda krema haline getirilir. Yumurtalar, pekmez ve vanilya eklenip karışıncaya kadar çırpılır. Yavaşça ayrı kaptaki unlu karışım eklenir ve karıştırılır. Kuru üzümler ve yulaf ezmesi eklenir. Yemek kaşığı ile kaşık kaşık hafifçe yağlanmış tepsiye hamur aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 C de dakika veya hafifçe kızarıncaya kadar fırınlanır.

5 KAP KEKLER (8 porsiyon) 2,5 su bardağı un 1,5 çay bardağı tatlandırıcı 3 yemek kaşığı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat, 1 tutam tuz 1,5 su bardağı süt 3 yumurta Fırın 180 C ısıtılır ve 18 adet kağıt muffin kapları tepsiye dizilip, hazırda bekletilir. Geniş bir karıştırma kabında un, tatlandırıcı, şeker ve yumuşatılmış tereyağı 2 dakika orta hızlı karıştırılır. Kabartma tozu, karbonat ve tuz eklenir. Yavaş hızda mikser ile karıştırılır. Ayrı bir kapta süt ve yumurtalar çırpılır. Karışımın 2/3 ü unlu karışıma eklenir ve orta hızda 1 dakika çırpılır. Mikser düşük hıza getirilip kalan sütlü karışım eklenir, 30 saniye çırpılır. Kek hamuru kağıt kaplara boşaltılır ve önceden ısıtılmış fırında 180 C de dakika pişirilir. ŞEKERSİZ KURABİYELER (35 adet) 125 gr yumuşamış tereyağı 2 yumurta Yarım çay bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu 3 su bardağı tam buğday unu 1 tutam tuz 1 paket kabartma tozu Fırın 180 C ısıtılır ve fırın tepsisi hafifçe yağlanarak bekletilir. Yağlar, tatlandırıcı ve vanilya mikser veya elle tereyağı yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Yumurta, su ve limon suyu eklenip kısaca tekrar yoğrulur. Hamur unlu tezgaha alınır, ikiye bölünüp ayrı ayrı streç folyoya konup buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Hamurlar buzdolabından çıkartılıp tezgahta yarım cm kalınlığında merdane ile açılır. Dileğe göre şekiller veya bardak kullanılarak kesilir ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C de dakika pişirilir.

6 ZENCEFİLLİ ELMALI KEK (10 dilimli) 3 rendelenmiş elma 3/4 su bardağı pekmez (180 ml) 1 çay bardağı süzme yoğurt (125 gr) 3 yumurta 3 su bardağı un 2 çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu, 1 tutam tuz 2 çay kaşığı toz zencefil 1/2 çay kaşığı toz tarçın Fırın 180 C ısıtılır ve kap hafifçe yağlanarak bekletilir. Bir kaba pekmez ve yağ konulur ve çırpılır. Yumurtalar eklenir. En son elmalar eklenip iyice karıştırılır. Tüm kuru malzemeler ayrı bir kaba koyulup karıştırılır ve daha sonra elmalı karışıma eklenip tekrar karıştırılır. Hamur hazır kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında 180 C de dakika pişirilir. Fırından çıkartılıp 20 dakika soğuduktan sonra ters çevrilip servis edilir. İÇECEKLER-DONDURMALAR MUZLU SMOOTHİE (3 kadeh) 1 su bardağı buz 3 adet dilimlenmiş muz 3 yemek kaşığı tatlandırıcı 1/2 su bardağı süzme yoğurt 1/2 paket vanilya Malzemeler sırasıyla bir karıştırıcıya (blender) aktarılıp ezilir. Krema haline gelinceye kadar karıştırılır. Servis edilir.

7 ÇİKOLATALI SOĞUK İÇECEK (3 kadeh) 1,5 su bardağı buz Yarım çay bardağı tatlandırıcı Yarım çay bardağı kakao Yarım çay bardağı minik çikolata parçaları 1,5 su bardağı süt 1/2 paket vanilya Malzemeler sırasıyla bir karıştırıcıya (blender) aktarılıp ezilir. Krema haline gelinceye kadar karıştırılır. Servis edilir. İsteğe göre üzerine krema sıkılıp çikolata parçaları serpilir. KLASİK EV YAPIMI LİMONATA (4 bardak) 4-10 limon 1 litre su Limonlar yıkanıp kabukları rendelenir. Limon kabukları tencereye aktarılır içerisine tatlandırıcı ve su konulup kaynatılır, daha sonra kısık ateşte 5 dakika bırakılır. Ateşten alınıp, süzgeçten geçirilir ve soğumaya bırakılır. Limonların suyu sıkılıp soğumuş olan şurup ile karıştırılır. En az 4 saat boyunca buzdolabında soğutulur. Buz ile servis edilir. VİŞNELİ DONDURMA (SORBE) (3 porsiyon) 1 su bardağı vişne püresi 1 su bardağı süt 1/2 çay kaşığı vanilya 1 limonun suyu Vişneler püre haline getirilir ve buzdolabında birkaç saat soğutulur. Süte tatlandırıcı katılıp kısık ateşte karıştırılarak eritilir. Ateşten alındıktan sonra soğuması beklenilip, biraz da buzdolabında soğutulur. Vişne püresi, süt ve vanilya blenderde 3 dk. karıştırılıp en az 2 saat süreyle buzlukta bekletilir.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

KOLAY TATLI TARİFLERİ

KOLAY TATLI TARİFLERİ KOLAY TATLI TARİFLERİ KOLAY TATLI TARİFLERİ yazımda bugün sizler için bir kaç tane kolay tatlı tarifi paylaşacağım. Havuç tatlısı, incir tatlısı ve bahar tatlısının yapımını anlatacağım. HAVUÇ TATLISI

Detaylı

Mutlu Yıllar! 2014 Yeni Yıl Ürün Kataloğu. www.zeelandiadoruk.com

Mutlu Yıllar! 2014 Yeni Yıl Ürün Kataloğu. www.zeelandiadoruk.com Mutlu Yıllar! 2014 Yeni Yıl Ürün Kataloğu facebook.com/zeedor twitter.com/zeedor www.zeelandiadoruk.com FRAMBUAZLI GATEAUX FRAMBUAZLI GATEAUX Kakaolu Pandispanya için: 1000 g Quattro Kakaolu Pandispanya

Detaylı

Zojirushi Recipe Booklet

Zojirushi Recipe Booklet Zojirushi Recipe Booklet Bilindiği gibi iyi bir EYM seçiminden sonra sadece temel bilgileri ve bir kaç püf noktasına dikkat ederek hemen hemen tüm tarifleri uygulayabilmek mümkündür. Unutulmaması gereken

Detaylı

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ Yeryüzünde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında yumurtası en büyük kuş, devekuşudur. Devekuşu yumurtasının ortalama boyu 15 cm, genişliği 13 cm dir. Ortalama 1,5 kg ağırlığa,

Detaylı

İlkbahar - Yaz Tarifleri

İlkbahar - Yaz Tarifleri İlkbahar - Yaz Tarifleri Akdeniz Simit Reçete: 700 g PanPan Akdeniz Sebzeli Ekmek Miksi 540 g Su (15-20 C) 300 g Ekmeklik Buğday Unu 30 g Yaş Maya 5 g Tuz Dolgu reçetesi: 200 g Beyaz peynir küpleri

Detaylı

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

ALMAN PASTASI TARİFİ VE PİDE TARİFİ

ALMAN PASTASI TARİFİ VE PİDE TARİFİ ALMAN PASTASI TARİFİ VE PİDE TARİFİ Bugün sizler için tatlı ve tuzlu olmak üzere iki farklı tarif hazırladım. İlk olarak tuzlu tarifimiz olan PİDEYİ sonrada tatlı olan tarifimiz ALMAN PASTASINI yazacağım.

Detaylı

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

EK GIDALARA GEÇİŞ. Bebeginiz yorgunsa uykusuzsa ek besinlere geçiş için iyi bir zaman değildir

EK GIDALARA GEÇİŞ. Bebeginiz yorgunsa uykusuzsa ek besinlere geçiş için iyi bir zaman değildir EK GIDALARA GEÇİŞ Bebegin yiyeceği elle dokunarak tanımasına izin verin Kolay yutmasını sağlamak ve ek gıdanın akciğere kaçmasını önlemek için ek gıda verirken onu kucağınızda veya mama koltuğunda kendini

Detaylı

İçindekiler (alfabetik sırada)

İçindekiler (alfabetik sırada) YEMEK KİTABI SİGYK İçindekiler (alfabetik sırada) Bulgur Pilavı Çay Dondurma Erişte Havuçlu Pilav Hazır Çorba İrmik Helvası (yakında) Kabak Püresi Kemalpaşa Tatlısı Kremalı Erişte (Spätzle) Kuru Fasulye

Detaylı

GALETA UNLU POĞAÇA VE SUSAM MANTOLU KEK TARİFİ

GALETA UNLU POĞAÇA VE SUSAM MANTOLU KEK TARİFİ GALETA UNLU POĞAÇA VE SUSAM MANTOLU KEK TARİFİ GALETA UNLU POĞAÇA VE SUSAM MANTOLU KEK TARİFİ yazımda hamur işi yapalım dedim. Mis gibi sıcacık bir poğaça ve lezzetli mi lezzetli bir kek. İkisini de beğeneceğinize

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Zirvedeki lezzet sizin için yaratıldı

Zirvedeki lezzet sizin için yaratıldı Zirvedeki lezzet sizin için yaratıldı Yeni fikirleriniz için güvenilir ortağınız Puratos deneyim ve uzmanlığının yeni ürünü Chocolanté, Türkiye için özel olarak üretildi. Puratos çikolata üretimine tutkuyla

Detaylı

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil ÜZÜM HOŞAFI 50 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil. Üzümler önceden ıslatılır ve kaynamaya bırakılır. 2. Pişmeye yakın şeker ve karanfiller ilave edilir.

Detaylı

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR

Yeni yıl düşleri. Tarif Kitapçığı No.27. Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni yıl düşleri Tarif Kitapçığı No.27 Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. Bekir Saydam Cad. No: 68 35865 Pancar-Torbalı / İZMİR Yeni Yıl Düşleri Kar tanelerini hatırlatan lezzetli kakaolu kurabiyeler, sıcak

Detaylı

formtat 60 Pratik Tatlı Tarifleri Diyabet + Light www.takita.com.tr Prebiyotik Lifli Tatlandırıcı

formtat 60 Pratik Tatlı Tarifleri Diyabet + Light www.takita.com.tr Prebiyotik Lifli Tatlandırıcı formtat 60 Prebiyotik Lifli Tatlandırıcı şekere göre %60 enerjisi azaltılmış Pratik Tatlı Tarifleri Diyabet + Light 1 ÖLÇÜ ŞEKER YERİNE 1 ÖLÇÜ FORMTAT Bozkurt Cad. No:25/A Kapılar-İZMİR Tel: (232) 483

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

Bakliyatlı. Yemek Tarifleri

Bakliyatlı. Yemek Tarifleri Bakliyatlı Yemek Tarifleri Kitabın adı Bakliyatlı Yemek Tarifleri Hazırlayan TAFED Başkanı Zeki AÇIKÖZ Tasarım Mtr ajans www.tarim.gov.tr İçindekiler Soğuk Başlangıçlar HUMUS... KURU BÖRÜLCELİ KISIR...

Detaylı

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER

Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

ĐÇĐNDEKĐLER PASTALAR 1 TARTLAR VE KEKLER 29 TATLI ÇEŞĐTLERĐ ŞERBETLĐ TATLILAR 42

ĐÇĐNDEKĐLER PASTALAR 1 TARTLAR VE KEKLER 29 TATLI ÇEŞĐTLERĐ ŞERBETLĐ TATLILAR 42 ĐÇĐNDEKĐLER PASTALAR 1 FRĐGO 6 KARYAĞDI PASTASI 6 EKLER PASTA 6 MĐLENYUM PASTASI 7 PRENSES TATLISI 7 PAVLOVA 8 PROFĐTEROL 8 AMONYAKLI PASTA 9 SOSLU PASTA 9 ĐNCĐRLĐ PASTA 10 ALMAN PASTASI 10 HAVUÇLU PASTA

Detaylı

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler Muffin kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Muffin kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliktedirler. Bu sayede muffinleri kalıptan daha rahat çıkarabilirsiniz.

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Pakmaya dan Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Siz nerede biz de orada! Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ MUHALLEBİ İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ Pirinç 20 16 Süt 250 12.5 Şeker 30 30 TOPLAM: 59 g. SÜTLÜ İRMİKLİ PUDİNG İrmik 10

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgileri ve tarifler Silikondan mini muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların

Detaylı

Tarifler Çilek Açıyor

Tarifler Çilek Açıyor Tarifler Çilek Açıyor TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Büyümeyi Destekleyen Tarifler

Büyümeyi Destekleyen Tarifler Büyümeyi Destekleyen Tarifler DEKILER N I IC YEMEKLER 4-5 Yumurtalı Ekmek 6-7 Vanilya Aromalı Yulaf Ezmesi 8-9 Ev Yapımı Patates Püresi 10-11 En Kırmızı Çorba 12-13 TATLILAR 14-15 Meyveli ve Vanilyalı

Detaylı

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38

Yeni yıla tatlı bir başlangıç. Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Tarif Kitapçığı No.38 Yeni yıla tatlı bir başlangıç Şık, farklı ve tatlı fikirlere ne dersiniz? Yeni bir yılı karşılarken renkli sürprizler tasarlamanın heyecanını yaşamak

Detaylı

Pakmaya dan yaza özel Pudingle Rüya Gibi Tarifler

Pakmaya dan yaza özel Pudingle Rüya Gibi Tarifler Pakmaya dan yaza özel Pudingle Rüya Gibi Tarifler Siz nerede biz de orada! Pakmaya dan yaza özel Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: Pudingle Rüya Gibi Tarifler mutfaginyildizi.com Bizi izleyin,

Detaylı

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgisi ve tarif Silikondan muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların yağlanmasına

Detaylı

Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Recipe from 1500 to 1800

Recipe from 1500 to 1800 Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. Recipe from 1500 to 1800 Recipe from 1500 to 1800 İÇİNDEKİLER DANİMARKA...

Detaylı

Tarif Serisi No.16. Alıyorum, çünkü: Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.fi. Bekir Saydam Cad. No: 54 35865 Pancar-Torbal / ZM R

Tarif Serisi No.16. Alıyorum, çünkü: Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.fi. Bekir Saydam Cad. No: 54 35865 Pancar-Torbal / ZM R Aray n, bulun, smarlay n, evinize gelsin! Dr. Oetker Nostalji serisi: Eski zamanlar n sihirli kutular günümüzün modas oldu. Hamur kabartma tozu, şekerli vanilin gibi küçük yard mc ürünlerinizi veya bu

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT.COM

ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT.COM ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT. E BLOK NO: 15 SULTANBEYLİ İSTANBUL-TURKEY EMAIL: INFO@MILDOFOOD.COM BİZ KİMİZ

Detaylı

FRANSIZ BAGETİ KEPEKLİ KÖY BAGETİ TAM BUĞDAY EKMEĞİ KEPEKLİ EKMEK PANINI (ZEYTİNLİ) KEPEKLİ EKMEK BÜYÜK PANINI (DOMATESLİ) ÇAVDARLI EKMEK

FRANSIZ BAGETİ KEPEKLİ KÖY BAGETİ TAM BUĞDAY EKMEĞİ KEPEKLİ EKMEK PANINI (ZEYTİNLİ) KEPEKLİ EKMEK BÜYÜK PANINI (DOMATESLİ) ÇAVDARLI EKMEK Menu.. Ekmekler Ekmekler FRANCALA 1.25 TL FRANSIZ BAGETİ KEPEKLİ 1.75 TL TAM BUĞDAY EKMEĞİ KÖY BAGETİ 1.75 TL KEPEKLİ EKMEK PANINI KEPEKLİ EKMEK BÜYÜK PANINI (ZEYTİNLİ) ÇAVDARLI EKMEK PANINI (DOMATESLİ)

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

BAYAT EKMEKLE YAPILABİLECEK YEMEKLER

BAYAT EKMEKLE YAPILABİLECEK YEMEKLER BAYAT EKMEKLE YAPILABİLECEK YEMEKLER 1. Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice

Detaylı

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Sütlü tatlıların ana malzemesi olan sütün temizliği son derece önemlidir. Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Sektörde kullanılan açık sütler süzülerek kaynatılır. Sütlü tatlılar

Detaylı

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için tr Ürün bilgileri ve tarifler Ürün numarası: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca

Detaylı

Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri

Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri Nişasta (Buğday) (gr) (mg) (ml) Çay Kaşığı = 2,3 gr = 2.300 mg = 0,81 oz = 30 ml = 3,0 cl = 1,01 oz Tatlı Kaşığı = 7,0 gr = 7.000 mg = 2,47 oz = 65 ml = 6,5 cl = 2,20

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 . Yeni Yılda Neșeli Ikramlar! Yeni yıl yeniliklerin, umudun, neşenin, çoşkunun habercisidir. Bir sofra etrafında sevdikleriniz ile birlikte olmayı, uzun

Detaylı

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Yine ve yeniden, bir kez daha, yeni bir yılın tazeliği ve yılbaşı akşamının heyecanı kalplerimizi sarmaya başladı! İkramlarınız,

Detaylı

İÇİNDEKİLER PASTALAR 9

İÇİNDEKİLER PASTALAR 9 İÇİNDEKİLER PASTALAR 9 FRİGO 9 KARYAĞDI PASTASI 10 EKLER PASTA 11 MİLENYUM PASTASI 12 PRENSES TATLISI 13 PAVLOVA 14 PROFİTEROL 15 AMONYAKLI PASTA 16 SOSLU PASTA 17 İNCİRLİ PASTA 18 ALMAN PASTASI 19 HAVUÇLU

Detaylı

5 MUTFAK SANATÇISIYLA YEMEK

5 MUTFAK SANATÇISIYLA YEMEK 5 MUTFAK SANATÇISIYLA 50+10 YEMEK 1-KARIŞIK BAKLİYAT UNLU POĞAÇA 500 g un,75 g pişirilmiş karışık bakliyat unu(kuru fasulye, sarı mercimek ve nohut unu), 250 g margarin, 25 g maya, 2 adet yumurta, 15 g

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Pilav & Makarna ve Dolmalar

Pilav & Makarna ve Dolmalar Pilav & Makarna ve Dolmalar Büryan 750 gr kemikli kuzu eti 2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı et suyu ile su karışımı 100 gr tereyağ 1 çay kaşığı tuz Pirinç en az 2 saat önceden sıcak, tuzlu suda bekletilir.

Detaylı

KASIM AYI YEMEK LİSTESİ

KASIM AYI YEMEK LİSTESİ 31/10/2016 01/11/2016 02/11/2016 03/11/2016 04/11/2016 Menemen, B.peynir, Salatalık, Ceviz, Fırında peynirli ekmek, Domates, Çiğ Fındık Avokadolu omlet, B.peynir, Kuru siyah üzüm Tereyağlı ballı ekmek,

Detaylı

14 Şubat Sevgi Dolu Tarifler

14 Şubat Sevgi Dolu Tarifler 14 Şubat Sevgi Dolu Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün

Detaylı

70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle

70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle Çekirdekten çikolataya 70 yılı aşkın ÜLKER tecrübesiyle mükemmel lezzetler... Fildişi Sahilleri nden özenle seçilen Forastero kakao çekirdeklerini tesislerimizde kavurarak, mikron seviyesinde inceltiyoruz.

Detaylı

TUĞBA YEŞİLBAŞ. Merhaba; Sizi günlük hayatın temposundan koparan ve tüm yaratıcılığınızla başbaşa bırakacak olan bir yer biliyorum. Mutfak!

TUĞBA YEŞİLBAŞ. Merhaba; Sizi günlük hayatın temposundan koparan ve tüm yaratıcılığınızla başbaşa bırakacak olan bir yer biliyorum. Mutfak! Yemek Tarifleri TUĞBA YEŞİLBAŞ Merhaba; Sizi günlük hayatın temposundan koparan ve tüm yaratıcılığınızla başbaşa bırakacak olan bir yer biliyorum. Mutfak! Yemek yapmaktan aldığım tüm zevki tariflerime yansıttığım

Detaylı

Kremalar; pastacılıkta hemen hemen tüm çeşitlerde lezzet vermek, dolgu yapmak, süslemek ve pastanın kurumasına karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak

Kremalar; pastacılıkta hemen hemen tüm çeşitlerde lezzet vermek, dolgu yapmak, süslemek ve pastanın kurumasına karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak Kremalar; pastacılıkta hemen hemen tüm çeşitlerde lezzet vermek, dolgu yapmak, süslemek ve pastanın kurumasına karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak için kullanılan temel ürünlerden birisidir. Pastacı kreması,

Detaylı

BASİT SÜTLÜ TATLILARI HAZIRLAMA

BASİT SÜTLÜ TATLILARI HAZIRLAMA BASİT SÜTLÜ TATLILARI HAZIRLAMA Ana malzemesi süt olan un, nişasta, pirinç unu vb katkı malzemeleri kullanılarak hazırlanan tatlı çeşitleridir. Süt; iyi kalite protein, mineral madde ve vitamin yönünden

Detaylı

Basit ve Besleyici Muffin Tarifleri

Basit ve Besleyici Muffin Tarifleri On5yirmi5.com Basit ve Besleyici Muffin Tarifleri Kolesterolünüzü kontrol altında tutacak bu muffin tarifleriyle, beş çaylarınıza lezzet ve sağlık katacaksınız... Yayın Tarihi : 21 Mart 2011 Pazartesi

Detaylı

1)-KARMA CİLT: f) Nemlendirici: krem ile masaj yapılır. 1 / 7

1)-KARMA CİLT: f) Nemlendirici: krem ile masaj yapılır. 1 / 7 1)-KARMA CİLT: a) Temizleme sütü: Yüzünüze ve boynunuza dairesel hareketlerle temizleme sütünü sürüp kâğıt mendil ile temizleyin. Toniğe batırdığınız pamuk ile sütün artıklarını alıp cildi ferahlatın.

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

Hafif Yaz Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Hafif Yaz Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Hafif Yaz Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

Lezzeti taze çekirdeklerinden gelen Santral kahveleri

Lezzeti taze çekirdeklerinden gelen Santral kahveleri Lezzeti taze çekirdeklerinden gelen Santral kahveleri Sıcak Kahveler Kahvenizi nasıl seversiniz? Küçük Büyük Küçük Büyük Espresso Double Espresso 4.5 TL 6 TL Cappuccino 7.5 TL 8.5 TL Australian Cappuccino

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SÜTLÜ TATLILAR 811ORK078 Ankara,2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Çikolata Tutkunlarına Çikolatalı Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Çikolata Tutkunlarına Çikolatalı Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Çikolata Tutkunlarına Çikolatalı Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun!

Detaylı

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor.

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Çikolatada tutku ve uzmanlık Belçika dan GelenekseL tatlar Türkiye

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Waffle pişirme kalıpları

Waffle pişirme kalıpları Ürün bilgisi ve tarif Waffle pişirme kalıpları Değerli Müşterimiz! Artık Waffle makinası olmadan da Waffle pişirebilirsiniz! Waffle pişirme kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz

Detaylı

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır.

Detaylı

TÜKETİM ÜRÜNLERİ KATALOĞU

TÜKETİM ÜRÜNLERİ KATALOĞU TÜKETİM ÜRÜNLERİ KATALOĞU 40 yılı aşan tecrübemiz, 130 dan fazla ülkeye ihracatımızın güveniyle mutfağın yıldızları için kalite ve lezzet üretiyoruz. Zengin ve özgün ürün çeşitlerimizle her zaman en iyi

Detaylı

Yeni Yıla Merhaba Derken Pakmaya dan En Sevilen Kutlama ve Hediyelik Tarifler

Yeni Yıla Merhaba Derken Pakmaya dan En Sevilen Kutlama ve Hediyelik Tarifler Yeni Yıla Merhaba Derken Pakmaya dan En Sevilen Kutlama ve Hediyelik Tarifler Siz nerede biz de orada! Yeni Yıla Merhaba Derken Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Sevilen

Detaylı

Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri

Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri www.tmo.gov.tr www.ekmekisrafetme.com İÇİNDEKİLER Önsöz...5 Ekmeğin Besin Değeri... 7 Ev İçin Ekmek Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?...9

Detaylı

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Siz nerede biz de orada! Pakmaya ile Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Güzel Yılbaşı Sofraları Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü REÇEL YAPIMI. Sevim YILMAZ Ev Ekonomisi Teknisyeni

T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü REÇEL YAPIMI. Sevim YILMAZ Ev Ekonomisi Teknisyeni T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü REÇEL YAPIMI Ev Ekonomisi Teknisyeni Samsun / 2010 Kapak Tasarımı Dr. Ali KORKMAZ Dizgi/Baskı Refik YILMAZ Samsun İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi

Detaylı

( )1) Pişirilerek yapılan hamurların şurupları mayalı hamurların şuruplarından daha kıvamlıdır.

( )1) Pişirilerek yapılan hamurların şurupları mayalı hamurların şuruplarından daha kıvamlıdır. HAMUR TATLISI SORULARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME 1) Aşağıdakilerden hangisi mayalı hamur tatlılarında kullanılmaz? A) Tuz C) Kabartma tozu B) Maya D) Su 2) Aşağıdakilerden hangisi mayalı hamurlarla yapılan

Detaylı

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK?

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK? BİZ DOĞAL VE PRATİK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! Bilinen en eski gıda saklama yöntemi olan kurutma tekniğini kullanarak sizlere Naturelka sebze-meyve tozlarını ve kestane ununu hazırladık. NASIL ÜRETTİK? Sebze-meyveleri

Detaylı

Bayat ekmekten 30 çeşit yemek tarifi:)

Bayat ekmekten 30 çeşit yemek tarifi:) Bayat ekmekten 30 çeşit yemek tarifi:) 1 Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

PURE HEALTH TARİFLER

PURE HEALTH TARİFLER PURE HEALTH TARİFLER Bol vitaminli Smoothie ler ve lezzetli içecekler Leziz kokteyller ve Milchshake ler Serinletici dondurmalar Enfes çorbalar Mini mikser ile öğütme Bol vitaminli Smoothie ler ve lezzetli

Detaylı

T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü TATLILAR. Şerife Gül GÖZÜGÜL

T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü TATLILAR. Şerife Gül GÖZÜGÜL T.C. Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü TATLILAR Şerife Gül GÖZÜGÜL Tekniker Samsun / 2010 Kapak Tasarımı Dr. Ali KORKMAZ Dizgi/Baskı Refik YILMAZ Samsun İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi

Detaylı

No: 324 Mahreç İşareti DEREPAZARI PİDESİ DEREPAZARI BELEDİYESİ

No: 324 Mahreç İşareti DEREPAZARI PİDESİ DEREPAZARI BELEDİYESİ No: 324 Mahreç İşareti DEREPAZARI PİDESİ TESCİL ETTİREN DEREPAZARI BELEDİYESİ Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 26.04.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere 30.01.2018 tarihinde

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

Pakmaya dan anneler gününe özel Anne Sevgisi Kadar Tatlı Tarifler

Pakmaya dan anneler gününe özel Anne Sevgisi Kadar Tatlı Tarifler Pakmaya dan anneler gününe özel Anne Sevgisi Kadar Tatlı Tarifler Pakmaya dan anneler gününe özel o o o o O e t e z z le! k pa anne sevgisi kadar tatlı tarifler Mutfağın Yıldızı Pakmaya dan sevgili anneler

Detaylı

Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için

Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için tr Ürün bilgisi ve tarif Ürün numarası: 336 560 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89036AS1X2VII 2016-11 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca çıkarılabilmesi

Detaylı

Yağlı ciltler için mucize maskeler

Yağlı ciltler için mucize maskeler On5yirmi5.com Yağlı ciltler için mucize maskeler İşte yağlı ciltler için doğal temizlik ve bakım önerileri... Yayın Tarihi : 6 Eylül 2012 Perşembe (oluşturma : 10/26/2015) Yağlı ciltlerin bakımı için,

Detaylı

Ekmek Köftesi (Bayat Ekmek)

Ekmek Köftesi (Bayat Ekmek) Ekmek Köftesi (Bayat Ekmek) Bayat ekmek Yumurta Sarımsak Karabiber Pul biber Un Galeta unu Beyaz peynir Yapılışı: Bayat ekmek içini ufalayarak içine yumurta, baharatlar ve beyaz peynir ilave edilerek yoğurt

Detaylı