Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka ( Basından)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka (06.12.2012-Basından)"

Transkript

1

2 Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka ( Basından) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yap4ğı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre e>. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yap5ğı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem K a n u n u n u n 3 1 i n c i m a d d e s i n i n 6. n c ı Kkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmış5r.

3 Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka ( Basından) Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8.inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parx ve/veya seri numarasının Bakanlık Resmi İnternet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yap5ğı kesinleşen 25 gıda işletmesi ve bu işletmelerin üre[ği 37 parx ürüne ait (17 peynir, 12 yoğurt, 7 tereyağı, 1 UHT süt) bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

4 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı A Yağlı Eritme Peyniri Firma Adı B Eritme Peyniri Firma Adı C Peynir Karışımı (Nişasta)

5 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı D Peynir Karışımı (Nişasta) Firma Adı E Tam Yağlı Tulum Peyniri Firma Adı E Tulum Peyniri

6 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı E Tulum Peyniri Firma Adı F Tam Yağlı Tulum Peyniri Firma Adı G Tam Yağlı Tulum Peyniri

7 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı H Taze Kaşar Peyniri Firma Adı H Taze Kaşar Peyniri Firma Adı I Kaşar Peyniri

8 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı J Homojenize Yoğurt (Bitkisel Yağ ve jelaxn) Firma Adı K Tam Yağlı Homejenize Yoğurt (Bitkisel Yağ ve jelaxn) Firma Adı L Homejenize Yoğurt

9 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı M Tam Yağlı Yoğurt (JelaXn) Firma Adı N Yarım Yağlı Yoğurt (JelaXn) Firma Adı O Homojenize Yoğurt (JelaXn)

10 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı P Tam Yağlı Homojenize Yoğurt (JelaXn, Bitkisel Yağ ) Firma Adı R Tam Yağlı Tava Yoğurdu (JelaXn, Bitkisel Yağ ) Firma Adı S Kaymaksız Yoğurt (JelaXn, Bitkisel Yağ )

11 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı S Pastörize Yağlı Homojenize Kaymaksız Yoğurt (JelaXn, Bitkisel Yağ ) Firma Adı T Tava Yoğurt (JelaXn, Bitkisel Yağ ) Firma Adı U Geleneksel Tereyağ

12 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı V Tereyağı Firma Adı W Pastörize Tereyağı Firma Adı X Tereyağı

13 Süt ve ürünlerine yapılan hileler Firma Adı X Tereyağı Firma Adı Y Tereyağı Firma Adı Z Yarım Yağlı UHT Keçi Sütü (İnek Sütü)

14 Basından

15 Süt hileleri Sütün, insan haya5ndaki yeri insanlık tarihi kadar eskidir. Binlerce yıldır insan vücudunun en fazla ihxyaç duyduğu içecek olmayı sürdüren süt, uzmanlara göre; içerdiği bol miktarda kalsiyum ve vitamin nedeniyle bir çok hastalığı önlüyor, hana tedavi ediyor ve vücut direncini ar5rıyor. Ancak, süt ve ürünlerinde yapılan hileler, bu yararlı besin öğelerinin bir çok hastalığa davexye çıkarmaktadır.

16 Süt hileleri Süt bir hileye maruz kalmış ise alışılmış görünüş ve kıvamında olmayabilir. Bu durum, daha çok sütün renginde ve kıvamında kendini hisse[riyor. Sütü daha yağlı kıvamda göstermek için çeşitli boyalar, un ve nişasta gibi kıvam ar5rıcı maddeler ka5lıyor. Ayrıca sütün kesilmesini önlemek için; özellikle yazın sıcak havalarda soda gibi asitliği giderici maddeler ilave edilmektedir.

17 Süt hileleri Çoğu zamanda bakteriyel faaliyex önlemek için formaldehit, borik asit, hidrojen peroksit gibi b a k t e r i ö l d ü r ü c ü ö ze l l i k t e m a d d e l e r ka5labilmektedir. Ayrıca sütün uzun süre kesilmeden (bozulmadan) kalabilmesini muhafaza etmek maksadıyla diğer bir hile ise çoğunlukla sütün pişirilmesidir. Pişirme işlemi sırasında sütün teknik ve biyolojik özellikleri kayboluyor. Bu hile yöntemine daha çok, fabrikalar başvuruyor.

18 Süt hileleri Bir diğer hile yöntemi ise; süte su, yağsız süt, yayık al5 ve peynir suyu ka5lmasıdır. Sokakta sa5lan sütlerin önemli bir bölümü, yağı yayvan kaplarda beklexlerek ya da krema makinalarından geçirilerek yağı alınmış sütlerdir. İnsanların ucuzu arama eğiliminden yararlanan sokak sütçüleri çoğu zaman sütü yarı yarıya sulandırmaktadırlar.

19 Süt ürünlerihileleri İyi süt hakkında toplumun bilgisinin hala yetersiz olması, modern işletmelerin hala ürexci ve tükexciye yeterli düzeyde ulaşamaması bu düzenin sürüp gitmesine neden olmaktadır. Sadece süt değil, süt ürünleri de hileye maruz kalmaktadır. Tereyağı, bazı pazarlarda, yetersiz yoğurmayla bileşiminde olması gerekenden fazla su içerecek şekilde hazırlanmaktadır.

20 Süt ürünleri hileleri Öte yandan içerisine tuz ka5ldığı halde tuzsuzmuş gibi gösterilerek profesyonelce yapılmış hilelere de rastlanmaktadır. Özellikle sade yağa çok daha ucuz olan kuyruk yağı ya da margarin ka5labilmektedir.

21 Süt ürünleri hileleri Semt pazarlarında sa5lan süt ürünleri ve özellikle peynirler konusunda toplumumuz maalesef gerçek bilgi sahibi değil. Halkımız maalesef, ne aldığını, hangi şartlarda ürexldiğini, ne gibi sağlık riskleri taşıdığını bilmiyor. Örnek olarak; kaşar peyniri yapımında soya proteini veya patates püresi kullanılıbiliyor.

22 Süt ürünleri hileleri Pazarlarda taze peynirler sa5lıyor. Ancak bu peynirlerin çiğ sünen ürexldiğini ve dolayısıyla sağlık açısından zararlı mikroorganizmalar içerdiği bilinmiyor. Hana bazı tükexciler, olgunlaşmamış, hastalık riski yüksek peynirleri tercih e[klerini ifade ediyor. Brucella, tüberküloz v.b. hastalıkların çiğ sünen de bulaşabildiğini unutmamak gerekiyor.

23 Süt ürünleri hileleri anlaşılabilir mi? TükeXcinin süt ürünlerinde yapılan hileleri anlaması çok zordur. Bununla birlikte bazı ipuçları bulunmaktadır. Renk, koku, kıvamda meydana gelen değişimler yapılan bir hileyi işaret edebilir. Su ka5lmış süt rengi, daha morumsu bir renk dağılımı gösterir.

24 Süt ürünleri hileleri anlaşılabilir mi? Bir başka şekilde ise sütün yağının alınması renginin sarıdan beyaza doğru dönmesine sebep olur. Fakat bunlar daha çok görerek yada koklayarak yapılan belirlemeler olduğundan hilelerin tespit edilmesi çoğu zaman mümkün değildir.

25 Tavsiyeler Açıkta sa5lan ve menşei (orijini) belli olmayan ürünler tükexlmemelidir. Hileli ürünler, ürexm yerleri belli olmayan ürünler olması nedeniyle genellikle pazarlarda sa5lırlar. Mümkün olduğunca, bu yerlerden sa5n almaktan kaçınmak gerekmektedir. Bu yerlerin denexmlerinin yapılması da çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Sağlık açısından da oldukça tehlikeli olan bu ürünlerin alınmamasına dikkat edilmelidir.

26 Tavsiyeler Bu bağlamda güvenilir firmalara ait ürünlerin tercih edilmesi hem tükexci sağlığı ve ekonomik ç ı ka r l a r ı a ç ı s ı n d a n, hem d e ka l i tenin ödüllendirilmesi ve haksız rekabexn önlenmesi açısından yerinde bir davranış olacak5r. Her ürexm izni olan ve ambalajlı ürünlere de güvenilmemelidir. Bu ürünler sa5n alınırken öncelikle ürexm tarihine bakılmalı ve soğukta muhafaza zincirinin bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir.

27 Problemin kaynağı ekonom(et)ik Piyasadaki bu hilelerin temelinde süt ürexcisinin içinde bulunduğu zor ekonomik ve sosyal şartlar yatmaktadır. Süt ürexcisinin ürününü değerlendirecek sütçülük tesisleri ve kooperaxfler bulunmamaktadır. Ayrıca maddi ihxyaçlarını karşılayacak faizi vb formalitesi az kredi, verimli hayvan, ucuz yem hastalıklarla mücadele, pazarlamada kolaylık, emeğin ölçüsünde pay ve daha buna benzer ihxyaçların karşılanamaması ve sütün çoğunlukla aracıların, mandıracıların eline geçmesi yani koordinasyon eksikliğinden kaynaklı problemler bulunmaktadır.

28 Problemin kaynağı ekonom(et)ik Ayrıca, eğixmsizlik ve bilgisizlik ürexcilerin bu tür davranışta bulunmalarına neden olmaktadır. Bu nedenle sık sık eğixm seminerleri düzenlenmeli, broşürler basılıp dağı5lmalıdır. Öte yandan herkesin benimseyebileceği, teknik ve standart işleme teknikleri konusunda ürexcinin mutlaka bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

29 TükeXcinin kapısına sokak değil pastörize süt gitmeli TükeXciyi bu Xpte ürünlerin tükexmine sevk eden temel sebep ekonomikxr. Sokak sütçülüğü ortadan kaldırılmalı veya ıslah edilmelidir. Bu işi yapan kişilere, fabrikaların üre[ği pastörize sütün pazarlaması yap5rılabilir. Bazı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tükexcinin kapısına pastörize süt ulaş5rıldığında, tükexci sokak sütünü almayacak5r.

30 Yeni tebliğ yoğurmaki hileleri önleyecek Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 16 Şubat`ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği`nin, yoğurda yapılabilecek bazı hilelerin önlenebilmesi açısından önemli olduğunu bildirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada; gelişen sanayi, hızlı kentleşme ve toplumda demografik yapının değişmesi gibi nedenlerle yoğurt ürexminde ev Xpi ürexmden sanayi Xpi ürexme ciddi bir yönelme olduğuna dikkat çekildi. Sanayi Xpi ürexmin ise TSE`nin 1330 sayılı standardı ile standardize edildiği kaydedilen açıklamada, `2001 yılında Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliği yayımlanırken, uluslararası bir kuruluş olan FAO ile WHO ortak kuruluşu olan Kodeks Alimentarius Komisyonu`nun ilgili standardının taslağında yer alan tanımlar ile TSE 1330`da yer alan en az yüzde 12 yağsız kuru madde ve en az yüzde 4 protein oranı tebliğe yansı5lmış5r. Böylece sanayi Xpi ürexmin asgari kriterleri belirlenmişxr.` denildi.

SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu nun 31 inci maddesinin

Detaylı

Akselller Gıda Süt Ltd. Şti. /ANKARA Erzincan Şavak Beytepe Çiftliği 237 Akpınarbaşı Gıda Süt Mam. Tic. San. Ltd. Şti. /ANKARA (Nişasta, Bitkisel Yağ)

Akselller Gıda Süt Ltd. Şti. /ANKARA Erzincan Şavak Beytepe Çiftliği 237 Akpınarbaşı Gıda Süt Mam. Tic. San. Ltd. Şti. /ANKARA (Nişasta, Bitkisel Yağ) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu nun 31 inci maddesinin

Detaylı

ET ÜRÜNLERİ - 1. Kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyuna Duyuru Tarihi. Firma Adı Ürün Adı Marka Parti/ Seri No. Kasap Köfte

ET ÜRÜNLERİ - 1. Kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyuna Duyuru Tarihi. Firma Adı Ürün Adı Marka Parti/ Seri No. Kasap Köfte ET ÜRÜNLERİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu nun 3 inci maddesinin 6 ncı

Detaylı

Bakanlık uyardı:bu ürünleri almayın!

Bakanlık uyardı:bu ürünleri almayın! On5yirmi5.com Bakanlık uyardı:bu ürünleri almayın! Bakanlık, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 39 parti ürün ile içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen 6 parti ürünü kamuoyu ile paylaştı. Yayın

Detaylı

Memişoğlu Kırmızı Biber Gıda Teks. İnş. Pet. Ür. San. Tic.Ltd.Şti. KAHRAMANMARAŞ. Kırmızı Pul Biber Ü.T:18.05.2013.

Memişoğlu Kırmızı Biber Gıda Teks. İnş. Pet. Ür. San. Tic.Ltd.Şti. KAHRAMANMARAŞ. Kırmızı Pul Biber Ü.T:18.05.2013. BAHARAT Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 3inci maddesinin 6ncı fıkrası

Detaylı

SÜT ÜRÜNLERİ. Firma Adı Ürün Adı Marka. Yağlı Eritme Peyniri. (Bitkisel yağ) Eritme Tulum Peyniri. (Bitkisel yağ) Tulum Peyniri.

SÜT ÜRÜNLERİ. Firma Adı Ürün Adı Marka. Yağlı Eritme Peyniri. (Bitkisel yağ) Eritme Tulum Peyniri. (Bitkisel yağ) Tulum Peyniri. SÜT ÜRÜNLERİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu nun 3 inci maddesinin 6 ncı

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ Taslak (2014/..)

TÜRK GIDA KODEKSİ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ Taslak (2014/..) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ Taslak (2014/..) Amaç Madde l (1) Bu Tebliğin amacı, ısıl işlem görmüş içme sütlerinin tekniğine uygun

Detaylı

sağlıklı nesiller için

sağlıklı nesiller için sağlıklı nesiller için Peynir Çeşitleri TAM YAĞLI BEYAZ PEYNİR TAM YAĞLI BEYAZ PEYNİR Lokum Kıvamında 17 kg 4,5 kg 17 kg 4,5 kg - 2 kg (Tava) Paketleme : Tavada 4 adet Paketleme 1kg: Tavada 12 adet Paketleme

Detaylı

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Manda sütü Afyon kaymağı Lüle kaymağı Manda yoğurdu Dondurma Manda tereyağı Manda peyniri

Detaylı

BAL. Süzme Çiçek Balı. Delta 13C Protein ile. Süzme Çiçek Balı. Delta 13C Protein ile. Delta 13C Bal arasındaki

BAL. Süzme Çiçek Balı. Delta 13C Protein ile. Süzme Çiçek Balı. Delta 13C Protein ile. Delta 13C Bal arasındaki BAL Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası

Detaylı

TÜRKİYE SÜT SEKTÖR İSTATİSTİKLERİ ÖZET RAPORU

TÜRKİYE SÜT SEKTÖR İSTATİSTİKLERİ ÖZET RAPORU TÜRKİYE SÜT SEKTÖR İSTATİSTİKLERİ ÖZET RAPORU BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI Türkiye de Yıllar İtibariyle Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Sayıları (Bin Baş) Irklara Göre Sığır Sayıları Yıl Kültür Melez

Detaylı

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : /10/2018

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : /10/2018 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068. 934.01.17 19/10/2018 Konu : Yaklaşık maliyet araştırması Sayın : Daire Başkanlığımıza bağlı Sosyal

Detaylı

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 15.02.2002 24672 1. Değişiklik 15.10.2003 25260 Madde 5 3b

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..)

TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından; Amaç TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..) Madde 1 -(1) Bu Tebliğin amacı, içme sütlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, depolanması,

Detaylı

Sayı : /12/2016 Konu : Teklife Davet

Sayı : /12/2016 Konu : Teklife Davet 28/12/2016-E.61354 T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-28/12/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde kullanılmak

Detaylı

İZMİR DE SÜT SEKTÖRÜNE BAKIŞ

İZMİR DE SÜT SEKTÖRÜNE BAKIŞ İZMİR DE SÜT SEKTÖRÜNE BAKIŞ Büyük tarımsal ekonomiler sıralamasında 7. sırada yer alan ülkemiz tarımının milli gelire, istihdama ve dış ticarete katkısı giderek artmaktadır. Tarım sektörü; 2008 yılında

Detaylı

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ Doküman No F.P İlk Yayın Tarihi MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ Doküman No F.P İlk Yayın Tarihi MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI Rev. /Tarih 00/..202 Sayfa / 5 MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI in Adı Tal.. Aerobik Koloni Sayısı* AT.MB.02 Tüm Gıdalar, Yemler 4833-66 2. Bacillus cereus * AT.MB.03 Tüm Gıdalar, Yemler EN/ISO 7932 79,2 3.

Detaylı

www.sutsesut.com Sütse faaliyete başladığı günden bugüne ürünlerinin güvenle tüketilecek yüksek standartlarda olmasını hedeflemiştir. Kaliteye olan hassasiyeti ile hareket ederek çözüm ortağı olarak büyümeyi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 40942840-934-20-c- 07/01/2015 Konu : Teklife Davet Sayın :... - Tel : Faks : Kurumumuzun ihtiyacı olan (7) kalem MUHTELİF GIDA

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-5 ARPA MTS 0.57 0.5 0.5833 463,470.00 KG 270,362.25 21 ARPA 0.62 0.62 0.6200 53,540.00 KG 33,14.80 1 ARPA YEMLİK ı: 303,557.05 22 ARPA ı 303,557.05 22 SARI MTS 0.65 0.70

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2017-E.63092

Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2017-E.63092 Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2017-E.63092 Sayı : 35677068-934.99 26.12.2017 Konu : Teklife Davet Sayın : T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Aşağıda miktarı ve özellikleri

Detaylı

TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: /25242)

TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: /25242) TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: 27.09.2003/25242) Değişiklik : 06.02.2009tarih ve 27133 sayılı R. G. Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik

Detaylı

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir:

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği nin amacı şu şekilde tespit edilmiştir: TÜRK GIDA KODEKSİ Türk Gıda Kodeksi; Türkiye de satışa sunulan gıdalara ilişkin hijyen, etiketleme, pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları, ithalat ve ihracat denetimi ve belgelendirme sistemi, tahlil

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/06/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/06/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA 0.60 0.1 0.6224 332,840.00 KG 20,160.30 8 ARPA YEMLİK ı: 20,160.30 8 ARPA ı 20,160.30 8 SARI 0.68 0. 0.301 5,896,60.00 KG 4,305,10.21 23 ı: 4,305,10.21 23

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com Hakkımızda Kuruluşumuz 1998 yılında Merih Gıda Süt Ürünleri Yem Hayvancılık Ltd. Şti. ünvanıyla 278 kg süt ile üretimine başlamıştır. Mutlak kalite ve lezzet prensibi ile

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA MTS 0.66 0.67 0.6677 71,270.00 KG 47,585.95 7 ARPA YEMLİK ı: 47,585.95 7 ARPA ı 47,585.95 7 SARI MTS 0.60 0.68 0.6593 53,654,530.00 KG 35,376,180.46

Detaylı

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz.

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz. Krema ve Kaymak Tebliği R.G. Tarihi:27.09.2003 R.G. Sayısı:25242 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlaması, işlemesi, muhafazası, depolanması,

Detaylı

Posta adresi: Altıntaş Meslek Yüksek Okulu 43800 Altıntaş /KÜTAHYA

Posta adresi: Altıntaş Meslek Yüksek Okulu 43800 Altıntaş /KÜTAHYA Laboratuvar adı: Gıda Eğitim Laboratuvarı Bağlı olduğu kurum: Altıntaş Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Sorumlusu: - e-posta: - Posta adresi: Altıntaş Meslek Yüksek Okulu 43800 Altıntaş /KÜTAHYA Telefon:

Detaylı

Gıda Mevzuatı ve AB Yasalarına Uyum

Gıda Mevzuatı ve AB Yasalarına Uyum Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Mevzuatı ve AB Yasalarına Uyum Zeliha Bahar KENTEL Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Kodeks Çalışma Grup Sorumlusu bahar.kentel@tarim.gov.tr

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/08/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/08/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA MTS 0.56 0.61 0.571 34,400.00 KG 19,670.00 2 ARPA 0.55 0.63 0.6115 997,40.00 KG 609,945.5 3 ARPA YEMLİK ı: 629,615.5 5 ARPA ı 629,615.5 5 SARI MTS 0.65 0.77

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

Tire İzmir % Tire İzmir % 2007 50.802 369.477 14% 25.005 614.805 4% 2008 58.142 368.591 16% 28.000 561.079 5%

Tire İzmir % Tire İzmir % 2007 50.802 369.477 14% 25.005 614.805 4% 2008 58.142 368.591 16% 28.000 561.079 5% Tire de ağırlıklı olarak büyükbaş hayvancılık olmak üzere küçükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı ve arıcılık yapılmaktadır. Hayvancılığa verilen önemle çiftçilerin elinde bulunan yerli ırkların yöreye

Detaylı

Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen ve Kontroller (27-31 Mayıs 2013, Brescia, İTALYA)

Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen ve Kontroller (27-31 Mayıs 2013, Brescia, İTALYA) Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen ve Kontroller (27-31 Mayıs 2013, Brescia, İTALYA) Dr. İLKNUR GÖNENÇ Gıda Mühendisi 30 EKİM 2013 ANKARA SUNU AKIŞI Eğitim; Amaç Yer Ġçerik Değerlendirme Eğitimle İlgili Bilgiler

Detaylı

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 76,360.

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 76,360. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK 0/04/206 T.C. Sayfa: - 6 ARPA YERLİ TTS 0.65 0.65 0.6500 250,000.00 KG 62,500.00 ARPA BİRALIK ı: 62,500.00 ARPA YEMLİK ARPA YERLİ TTS 0.65 0.65 0.6500 250,000.00 KG 62,500.00

Detaylı

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR ,064, KG 17,213,806.

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR ,064, KG 17,213,806. 01//2018 HUBUBAT. ARPA ARPA TOHUMLUK - 30//2018 T.C. Sayfa: 1-7 ARPA MTS 00 500,000.00 KG 450,000.00 1 ARPA TTS 1.12 1.25 1.1937 48,300.00 KG 57,655.40 2 ARPA TOHUMLUK ı: 507,655.40 3 ARPA ı 507,655.40

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/11/2014. 12 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/11/2014. 12 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA MTS 0.65 0.65 0.6500 360,950.00 KG 234,617.50 38 ARPA YEMLİK ı: 234,617.50 38 ARPA ı 234,617.50 38 SARI MTS 0.53 0.75 0.6704 16,706,420.00 KG 11,199,189.50

Detaylı

SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde kurulan,

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/04/2017. Tarih: Sayı:

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/04/2017. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA 01/0/2017 ARPA TOHUMLUK - 30/0/2017 T.C. Sayfa: 1-5 ARPA TTS 0.89 1.00 0.9267 75,970.00 KG 70,397.90 3 ARPA TOHUMLUK ı: 70,397.90 3 ARPA ı 70,397.90 3 SARI MTS 0.68 0.89 0.7621 1,625,820.00

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : /09/2015 Konu : Teklife Davet

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : /09/2015 Konu : Teklife Davet T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-30/09/2015 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler Restaurant ve Kafe de kullanılmak üzere

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 15 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29089 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/32) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; devam

Detaylı

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 25,200.

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 25,200. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/206-3/0/206 T.C. Sayfa: - 7 ARPA TTS 0.8 0.8 0.8050 97,670.00 KG 59,24.35 ARPA YEMLİK ı: 59,24.35 ARPA TOHUMLUK ARPA MTS 0.70 0.70 0.7000 36,000.00 KG 25,200.00 3 ARPA TOHUMLUK

Detaylı

SIKÇA KARŞILAŞILAN HİLELER VE SAPTAMA YÖNTEMLERİ

SIKÇA KARŞILAŞILAN HİLELER VE SAPTAMA YÖNTEMLERİ SIKÇA KARŞILAŞILAN HİLELER VE SAPTAMA YÖNTEMLERİ Doğada yeterli ve dengeli beslenmenin gerektirdiği ögelerin tümünü amaca uygun biçimde içeren ve her yaştaki insanın beslenme kaynağı olarak kullanılabilecek

Detaylı

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR Süt ve süt ürünleri mikrobiyolojisinde yararlı mikroorganizmalar temel olarak süt ürünlerinin üretilmesinde kullanılan çeşitli mikroorganizmaları tanımlamaktadır.

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin TÜRK GIDA KODEKSİ 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 29 Mart 2018, Mersin RESMİ OTORİTE & YASAL DAYANAK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Detaylı

Sayılı TGK-KOYULAŞTIRILMIŞ SÜT VE SÜTTOZU TEBLĐĞĐ. ( tarih ve sayılı R.G.)

Sayılı TGK-KOYULAŞTIRILMIŞ SÜT VE SÜTTOZU TEBLĐĞĐ. ( tarih ve sayılı R.G.) 2005-18 Sayılı TGK-KOYULAŞTIRILMIŞ SÜT VE SÜTTOZU TEBLĐĞĐ (12-04-2005 tarih ve 25784 sayılı R.G.) Değişiklik: Yayımlandığı R.Gazete:03.09.2008-26986 Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, koyulaştırılmış süt

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM 5 Aralık 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28488 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

BİTKİSEL YAĞLAR. Rafine Vinterize Yemeklik Ayçiçek Yağı

BİTKİSEL YAĞLAR. Rafine Vinterize Yemeklik Ayçiçek Yağı BİTKİSEL YAĞLAR Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu nun 31 inci maddesinin 6

Detaylı

T.C. ODEMIS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ZEYTİN YAĞI , KG 786,372.

T.C. ODEMIS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ZEYTİN YAĞI , KG 786,372. HUBUBAT T.C. Sayfa: 1-6 TOHUMU TTS 195.00 195.00 195.0000 110.00 AD 21,50.00 1 ı: 21,50.00 1 ı 21,50.00 1 BUĞDAY BUĞDAY YEMLİK BUĞDAY YEMLİK BEYAZ MTS 0.75 0.75 0.7500 2,70.00 KG 2,055.00 1 BUĞDAY YEMLİK

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUAR BİRİMİ ANALİZ LİSTESİ

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUAR BİRİMİ ANALİZ LİSTESİ in Adı Matriks Metot Cihaz 1 1000 Dane Ağırlığı Tayini Tahıl ve Baklagiller TS EN ISO 520 Nisan 2011 1 gün 27.00 2 3 4 Ayranda Yoğunluk Tayini İncelik Derecesinin Tayini (Öğütülmüş Baharat) Baharatlarda

Detaylı

DENGELİ BESLENME NEDİR?

DENGELİ BESLENME NEDİR? DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gereken dört temel besin grubu olan; süt ve ürünleri, et ve benzeri, sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar dan hergün sizin için gerekli

Detaylı

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE DİĞER İLGİLİ DÜZENLEMELER

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE DİĞER İLGİLİ DÜZENLEMELER TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE DİĞER İLGİLİ DÜZENLEMELER İlhami ŞAHİN Gıda Mühendisi Kodeks Çalışma Grubu Sorumlusu Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 23 Kasım 2017,

Detaylı

Beyaz Peynir. Ürün Adı Gramaj Ambalaj Barkod. Klasik İnek Peyniri (Sert) Ürün Adı Gramaj Ambalaj Barkod. Klasik İnek Peyniri (Sert)

Beyaz Peynir. Ürün Adı Gramaj Ambalaj Barkod. Klasik İnek Peyniri (Sert) Ürün Adı Gramaj Ambalaj Barkod. Klasik İnek Peyniri (Sert) www.aygoren.com Hakkımızda Aygören Süt Ürünleri; 1982 yılında Balikesir İli Balya ilçesi Hisaralan Köyünde 100 m 2 kapalı alanda sezonluk (bahar döneminde) çalışan peynir mandırası olarak kurulmuştur.

Detaylı

Gıdalarda Taklit Tağşişlerin Tespiti ve Gelişen Analiz Yöntemleri. Dr. Berrin Şenöz Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı

Gıdalarda Taklit Tağşişlerin Tespiti ve Gelişen Analiz Yöntemleri. Dr. Berrin Şenöz Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Gıdalarda Taklit Tağşişlerin Tespiti ve Gelişen Analiz Yöntemleri Dr. Berrin Şenöz Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı TAKLİT; bir maddeyi şekil, bileşim ve nitelikleri itibarıyla yapısında bulunmayan özelliklere

Detaylı

BAŞLANGIÇ VE DEVAM SÜTLERİNİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ?

BAŞLANGIÇ VE DEVAM SÜTLERİNİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ? BAŞLANGIÇ VE DEVAM SÜTLERİNİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ? Prof. Dr. AZİZ EKŞİ Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 57. MİLLİ PEDİATRİ KONGRESİ, 01 KASIM 2013, ANTALYA Beslenme ve Gıda yaşamak için

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ PEYNİR TEBLİĞİ Taslak (2014/..)

TÜRK GIDA KODEKSİ PEYNİR TEBLİĞİ Taslak (2014/..) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: Amaç TÜRK GIDA KODEKSİ PEYNİR TEBLİĞİ Taslak (2014/..) Madde l (1) Bu Tebliğin amacı, doğrudan tüketime veya daha ileri işlemeye sunulan peynirlerin tekniğine

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSĠ PEYNĠR TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO:

TÜRK GIDA KODEKSĠ PEYNĠR TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ PEYNĠR TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/6) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, doğrudan tüketime

Detaylı

BAL TANIMI BALIN BİLEŞİMİNİ OLUŞTURAN MADDELER

BAL TANIMI BALIN BİLEŞİMİNİ OLUŞTURAN MADDELER BAL TANIMI Bal, Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı Bal Tebliğinde "Bal; bal arılarının çiçek nektarlarını, bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra, kendine

Detaylı

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 153,750.

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA TOHUMLUK , KG 153,750. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK T.C. Sayfa: - 7 ARPA YERLİ MTS 0.70 0.70 0.7000 5,000.00 KG 3,500.00 ARPA YERLİ TTS 0.8 0.85 0.8233 08,50.00 KG 89,333.48 4 ARPA BİRALIK ı: 92,833.48 5 ARPA TOHUMLUK ARPA MTS

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/10/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/10/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-5 ARPA MTS 0.70 0.73 0.7073 190,000.00 KG 134,386.00 8 ARPA TTS 0.76 0.79 0.7622 218,980.00 KG 166,899.30 2 ARPA YEMLİK ı: 301,285.30 10 ARPA ı 301,285.30 10 SARI

Detaylı

BAL. Ürün Adı. Süzme Çiçek Balı

BAL. Ürün Adı. Süzme Çiçek Balı BAL Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 3 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sağlık İşleri Müdürlüğü KİMYASAL ANALİZLER

T.C. TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sağlık İşleri Müdürlüğü KİMYASAL ANALİZLER KİMYASAL LER YÖNTEMİ 1 2 3 -Ürün TS leri -Ürün TS leri -TS 2590 Toplam katı madde - tüm gıdalar %10 LUK HCl de çözünmeyen kül- tüm gıdalar Acılık kreis testi- tahinhelva ve tüm yağlarda 100 gr/ml 2 gün

Detaylı

Merhaba, Ekici Peynir olarak, işini aşkla yapan, yılların verdiği tecrübe ve uzmanlık bilgisini ürünlerine aktaran peynir uzmanı bir şirketiz.

Merhaba, Ekici Peynir olarak, işini aşkla yapan, yılların verdiği tecrübe ve uzmanlık bilgisini ürünlerine aktaran peynir uzmanı bir şirketiz. TANITIM Kataloğu Merhaba, Ekici Peynir olarak, işini aşkla yapan, yılların verdiği tecrübe ve uzmanlık bilgisini ürünlerine aktaran peynir uzmanı bir şirketiz. Tüketicilerimizi kalite ve lezzetin bir

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 2 0,75 0,75 0,75 35.980,00Kg 26.985,00 HŞ ARPA 35.980,00 Kg 26.985,00 Buğday Yemlik Buğday Aşurelik 20 0,86 0,92 0,88 4.989.520,00Kg 4.414.020,86 HŞ 7 1,30 1,50 1,40 57.150,00Kg

Detaylı

43.SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

43.SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ 1-Halk Sağlığı Hizmetleri 1- Dezenfeksiyon Böcek Fare/sıçan Ve Haşeri İlaçlama Ücreti 100 M2 Den Fazla Her M2 İçin 2- Dezenfeksiyon Böcek Fare/sıçan Ve Haşeri İlaçlama Ücreti 100m2 Ye Kadar Olan Yerler

Detaylı

SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ

SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Süt Nedir? SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Gıda Mühendisi Tülay DURAN Türk standartları çiğ süt standardına göre: Süt; inek, koyun, keçi ve mandaların meme bezlerinden salgılanan, kendine özgü tat ve kıvamda

Detaylı

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II Tereyağ Tereyağı, ağırlıkça % 80-90 oranında süt yağı, en fazla % 2 oranında yağsız süt kuru maddesi, ve en fazla % 16 oranında su içeriğine sahip tuzlu olanlara ise %2 oranında

Detaylı

HUBUBAT MAMÜLLERİ HUBUBAT MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/11/2015

HUBUBAT MAMÜLLERİ HUBUBAT MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/11/2015 HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK Sayfa: 1-7 ARPA YERLİ 0.67 0.67 0.6700 82,380.00 KG 55,194.60 1 ARPA BİRALIK ı: 55,194.60 1 ARPA YEMLİK ARPA YERLİ MTS 00 186,200.00 KG 1,720.00 1 ARPA MTS 00 8,680.00 KG 5,208.00

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/03/2017. Tarih: Sayı:

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/03/2017. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA ARPA TOHUMLUK - 1/0/2017 T.C. Sayfa: 1-6 ARPA TTS 0.87 0.92 0.879 29,600.00 KG 258,161.20 7 ARPA TOHUMLUK ı: 258,161.20 7 ARPA ı 258,161.20 7 SARI MTS 0.67 0.85 0.750,657,160.00 KG 2,744,009.90

Detaylı

ANALİZ ŞARTLARI FORMU

ANALİZ ŞARTLARI FORMU KLS/4.4.FR/03 17/06/2013 00/-- 1/5 Güncelleme No:08 Güncelleme Tarihi:06/04/2016 %10 HCl' de çözünmeyen kül TS 2383,TS 4500 Bisküvi, Buğday Unu 2 gün 90 %10 HCl' de çözünmeyen kül TS 1566 ISO 1577,ISO

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/12/2015

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/12/2015 HUBUBAT ARPA 0/2/205 ARPA TOHUMLUK - 3/2/205 T.C. Sayfa: - 7 ARPA MTS 0.56 0.70 0.654 997,000.00 KG 649,422.50 8 ARPA 0.7 0.72 0.75 56,920.00 KG 2,23.30 3 ARPA TOHUMLUK ı: 76,635.80 84 ARPA ı 76,635.80

Detaylı

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 *Sebze ve meyve normal potasyumlu diyette serbest ama

Detaylı

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR 0.73 0.6673 1,297,860.00 KG 866,116.

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR 0.73 0.6673 1,297,860.00 KG 866,116. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201-30/0/201 Sayfa: 1-6 ARPA TTS 0.63 0.63 0.6300 27,800.00 KG 17,51.00 1 ARPA YEMLİK ı: 17,51.00 1 ARPA ı 17,51.00 1 SARI MTS 0.57 0.73 0.6673 1,297,860.00 KG 866,116.25

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/03/2010. Tarih: Sayı: 3 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/03/2010. Tarih: Sayı: 3 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2010-1/0/2010 T.C. Sayfa: 1-5 ARPA YERLİ TTS 0.5 0.50 0.474 440,560.00 KG 192,696.00 6 ARPA YEMLİK ı: 192,696.00 6 ARPA ı 192,696.00 6 SARI MTS 0.8 0.48 0.4580 12,756,780.00

Detaylı

Kimya Bilim Danış ışmanlığı Çalıştayı Farklı Kaynaklardan Elde Edilen Sütlerin S Mayalanma Sürelerinin S ve ph Değişimlerinin imlerinin Karşı şılaştırmalı Olarak İncelenmesi PROJE EKİBİ: : Nurdan Yavuz

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Mısır Yemlik Mısır Yemlik 6 0,81 0,83 0,82 1.807.850,00Kg 1.486.805,75 HŞ 1 0,80 0,80 0,80 512.400,00Kg 409.920,00 MS MISIR 2.320.250,00 Kg 1.896.725,75 HUBUBAT 1.896.725,75 HUBUBAT MAMÜLLERİ

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ 01/02/2017. Tarih: Sayı: - 28/02/2017 Satış Şekli

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ 01/02/2017. Tarih: Sayı: - 28/02/2017 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA TOHUMLUK - 8/0/017 Sayfa: 1-7 ARPA MTS 0.75 0.75 0.7500 106,000.00 KG 79,500.00 ARPA TTS 0.8 0.90 0.8507 104,980.00 KG 89,307.7 3 ARPA TOHUMLUK ı: 168,807.7 5 ARPA ı 168,807.7 5 SARI

Detaylı

Köylüm Klasik Kaşar 400 g. Adet/Koli Ortalama koli ağırlığı (kg) Adet barkodu. Adet/Koli Ortalama koli ağırlığı (kg) Adet barkodu

Köylüm Klasik Kaşar 400 g. Adet/Koli Ortalama koli ağırlığı (kg) Adet barkodu. Adet/Koli Ortalama koli ağırlığı (kg) Adet barkodu Ali Yalçındağ (Yetim Ali) bugünkü Köylüm ün mayası sayılabilecek küçük mandırayı 193 yılında kurdu. Bu, sadece bahar aylarında koyun ve keçi sütlerinden tulum peyniri üreten bir işletmeydi. Kendinden sonra

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz. 3 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29642 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2016/7) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KÜRESELLEŞME STRATEJİLERİ İÇERİSİNDE TÜRKİYE SÜT SEKTÖRÜ NE YAPACAK?

KÜRESELLEŞME STRATEJİLERİ İÇERİSİNDE TÜRKİYE SÜT SEKTÖRÜ NE YAPACAK? KÜRESELLEŞME STRATEJİLERİ İÇERİSİNDE TÜRKİYE SÜT SEKTÖRÜ NE YAPACAK? Dr. İsmail MERT ASÜD Genel Sekreteri 3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 Haziran 2015 SÜTÜN ÜRETİM DEĞERİNİN PAYI Üretim Değeri Dünyada: Tarımsal

Detaylı

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da bir yıllık sürede, bebeğin en önemli gıdasını anne sütü

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 1 0,97 0,97 0,97 20.310,00Kg 19.700,70 HŞ ARPA 20.310,00 Kg 19.700,70 Buğday Yemlik 10 0,92 1,04 0,95 1.353.110,00Kg 1.287.166,71 HŞ BUĞDAY 1.353.110,00 Kg 1.287.166,71 Mısır

Detaylı

EDĠRNE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ KĠMYASAL LABORATUVARI ANALĠZ LĠSTESĠ

EDĠRNE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ KĠMYASAL LABORATUVARI ANALĠZ LĠSTESĠ Adı Matriks Yöntem/Cihaz Metod Kaynağı Numune Miktarı 1 Alkol % (Hacmen) Distile Alkollü İçecekler düzeneği, Alkolmetre, piknometre Consleg:2000R2870 2 Asitlik Tarhana TS 2282,2004 3 Asitlik Zeytin TS

Detaylı

KARS ĐLĐNDE ÜRETĐLEN ĐNEK SÜTLERĐNĐN BAZI KĐMYASAL ÖZELLĐKLERĐ

KARS ĐLĐNDE ÜRETĐLEN ĐNEK SÜTLERĐNĐN BAZI KĐMYASAL ÖZELLĐKLERĐ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKĐM 2010-DÜZCE KARS ĐLĐNDE ÜRETĐLEN ĐNEK SÜTLERĐNĐN BAZI KĐMYASAL ÖZELLĐKLERĐ Sinem Aydın* Asya Çetinkaya** Emre Bayrakçı*** *: Öğrenci,

Detaylı

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ Keçi, kuru ve sıcak yerlerde ve özellikle tarımsal açıdan geri kalmış bölgelerde yaşayan insanlar için çok önemli bir besin ve gelir kaynağıdır. Gerek

Detaylı

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3.

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3. Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikaları 1.-Sığı ığır r ve Dana Eti 2.-Koyun ve Keçi i Eti 3.-Kuru Yem 4.- 5.Kanatlı Eti ve Yumurta Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 1 0,80 0,80 0,80 19.300,00Kg 15.358,89 HŞ ARPA 19.300,00 Kg 15.358,89 Buğday Aşurelik 20 1,23 1,65 1,50 61.870,00Kg 92.566,23 HŞ BUĞDAY 61.870,00 Kg 92.566,23 Mısır Yemlik

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. ODEMIS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. ODEMIS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ HUBUBAT 01//2015-30//2015 T.C. Sayfa: 1-7 SILAJI (KG) MTS 0.15 130.00 0.2597 2,205,946.00 KG 572,932.24 3 YEMLİK MTS 0.69 0.69 1.0460 52,320.00 KG 54,728.74 2 ı: 627,660.98 5 ı 627,660.98 5 OTU MTS 0.50

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Mısır Yemlik Mısır Slajlık 4 0,87 1,70 1,17 264.892,91Kg 310.300,15 HŞ 1 0,25 0,25 0,25 400.000,00Kg 100.000,00 MS MISIR 664.892,91 Kg 410.300,15 HUBUBAT 410.300,15 HUBUBAT MAMÜLLERİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE VE İŞLETMELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE VE İŞLETMELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE VE İŞLETMELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Koordinatörlüğü bünyesinde; Fakülte Döner Sermayesine bağlı faaliyet

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Yumuşak Buğday Yumuşak Buğday Yemlik Buğday Yemlik 1 0,85 0,85 0,85 573.420,00Kg 487.407,00 HŞ 1 0,75 0,75 0,75 93.043,00Kg 69.782,25 MS 1 0,91 0,91 0,91 9.750,00Kg 8.862,75 HŞ

Detaylı

4. GURUP SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ MESLEK GURUBU İLE İLGİLİ FİRE VE ZAYİAT ORANLARI

4. GURUP SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ MESLEK GURUBU İLE İLGİLİ FİRE VE ZAYİAT ORANLARI BEYAZ PEYNİRDE FİRE VE ZAYİAT ORANLARI : Balıkesir'de beyaz peynir üretimi klasik ve kültürlü olarak yapılmaktadır. İnek sütünden karışık olarak (yerli ırk ve diğer yabancı ırklar) kültürlü beyaz peynir

Detaylı

GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı

GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı GENEL MÜDÜRLÜK YAPISI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-ORGANİZASYON ŞEMASI GENEL MÜDÜR GENEL MÜDÜR

Detaylı

İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI

İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI Şebnem BORAN Gözde SEVİLMİŞ Süt özellikle protein, yağ, vitamin (C vitamini hariç) ve mineraller (başta kalsiyum ve fosfor olmak üzere) gibi beslenmede çok önemli olan toplam

Detaylı

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir.

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir. Doğru beslenme için karbonhidrat, yağ ve proteinler belirli oranlarda belirli miktarlarda düzenli olarak alınmalıdır. Alınan kalori verilen kaloriden fazla olduğu zaman kilo alımı başlar. Her gün yenilen

Detaylı

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR ,545, KG 8,232,419.

T.C. KOZAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR ,545, KG 8,232,419. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/01/014 T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.60 0.6000 7,500.00 KG 4,500.00 1 ARPA YERLİ TTS 0.55 0.55 0.5508 9,330.00 KG 5,139.00 1 ARPA MTS 0.55 0.55 0.5500 78,100.00 KG

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Mısır DDGS Mısır DDGS Mısır DDGS 10 0,71 0,71 0,71 5.665.460,00Kg 4.008.177,87 HŞ 2 0,60 0,60 0,60 21.873.501,00Kg 13.073.214,56 İA 12 0,74 0,79 0,78 1.123.340,00Kg 875.765,17 V MISIR

Detaylı

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.)

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.) TEBLĠĞ TASLAĞI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (Tebliğ No:.) Amaç MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı, kahve ve kahve ekstraktlarının tekniğine

Detaylı