Formüller ÜNİTE 5. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Formüller Menüsü İşlev Kitapçığı Tanımlı Adlar Formül Denetleme Hesaplama

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Formüller ÜNİTE 5. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Formüller Menüsü İşlev Kitapçığı Tanımlı Adlar Formül Denetleme Hesaplama"

Transkript

1 Formüller ÜNİTE 5 Formüller Menüsü İşlev Kitapçığı Tanımlı Adlar Formül Denetleme Hesaplama Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra hücrelere uygulanacak formüller hakkında bilgiler öğrenilecektir.

2 1.7. Formüller Menüsü Formüller menüsü şekil 158 de görülmektedir. Şekil 1. Formüller Menüsü İşlev Kitapçığı İşlev kitaplığı sekmesi üzerinde farklı kategorilerde işlevler ve formüller şekil 159 da görüldüğü gibi tanımlanmaktadır. Şekil 2. İşlev Kitaplığı Sekmesi İşlev kitapçığında en temelde bulunan ve sık kullanılan işlevler ve kullanımları aşağıda listelenmektedir. Topla: Topla(Sayı1:Sayı2) şeklindedir. Verilen Sayı1 ile Sayı2 aralığını toplar. Ortalama: Ortalama(Sayı1:Sayı2) şeklindedir. Verilen Sayı1 ile Sayı2 aralığının ortalamasını almaktadır. Sayıları Say: Bağ_Değ_Say(Sayı1:Sayı2) şeklindedir. Verilen Sayı1 ile Sayı2 aralığında kaç adet sayı bulunduğunu hesaplamaktadır. En Büyük: Mak(Sayı1:Sayı2) şeklindedir. Verilen Sayı1 ile Sayı2 aralığındaki en büyük sayı değerini bulmaktadır. En Küçük: Min(Sayı1:Sayı2) şeklindedir. Verilen Sayı1 ile Sayı2 aralığındaki en küçük sayı değerini bulmaktadır. Mutlak: Mutlak(Sayı) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin pozitif halini verir.

3 Karekök: Karekök(Sayı) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin karekökünü hesaplamaktadır. Kuvvet: Kuvvet(Sayı1:Us) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin Us değeri kadar kuvvetini hesaplamaktadır. Üs: Üs(Sayı) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin e sayısının üssü olarak kullanılması sonucundaki hesap değerini vermektedir. Eğer: Eğer(Sayı Kıyaslama; Doğru; Yanlış) şeklindedir. Kıyaslama sonucuna göre doğru ya da yanlış olan kısım hücreye yazdırılacaktır. Bugün: Bugün() şeklindedir. Günün tarihini verir. Ay: Ay(Sayı) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin ay karşılığını verir. Gün: Gün(Sayı) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin gün karşılığını verir. Şimdi: Şimdi() şeklindedir. Günün tarih ve saat bilgisini verir. Çarpım: Çarpım(Sayı1:Sayı2) şeklindedir. Verilen Sayı1 ve Sayı2 değerlerinin arasındaki tüm hücrelerin çarpımlarını verir. Tamsayı: Tamsayı(Sayı) şeklindedir. Verilen sayı değerini tamsayıya çevirerek verir. Yuvarla: Yuvarla(Sayı; Hane) şeklindedir. Verilen Sayı değerini gene verilen hane değeri kadar hassasiyete çevirir. Cos: Cos(Sayı) şeklindedir. Verilen Sayı değerinin kosinüs değerini verir. Uzunluk: Uzunluk( metin ) şeklindedir. Verilen metnin karakter sayısını verir. Lira: Lira(Sayı; Onluk) şeklindedir. Verilen Sayı değerini Lira olarak verilen ondalık değerini kuruş hanesi sayısı yaparak verir. Bu formülleri bir örnek üzerinden incelemek istersek; şekil 160 da görüldüğü gibi çeşitli ürünlerin satıldığını farz edelim. Bu ürünlerin satışında %18 Kar ve %8 KDV oranı olduğunu düşünelim.

4 Şekil 3. Formüllerin Kullanımı Bu durumda satış fiyatını bulmak istersek: =C3*(1+0,18+0,08) şeklinde bir formül yazarak Ana Karta a ait olan satış fiyatını bulabiliriz. Ana Kart için Ciro değerini =D3*E3 şeklinde formül yazarak bulabiliriz. Ana Kart satışından elde edilen toplam Kar miktarını =C3*E3*0,18 şeklinde formül yazarak bulabiliriz. Ana Kart satışından ödenecek olan toplam KDV miktarını =C3*E3*0,08 şeklinde formül yazarak bulabiliriz. Toplam Ciro miktarını bulmak için =TOPLA(F3:F12) şeklinde formül yazmamız yeterli olacaktır. Satılan ürün adedini bulmak için =BAĞ_DEĞ_SAY(F3:F12) formülünü yazmamız yeterli olacaktır. Ortalama Satış Adedi miktarını bulmak için =ORTALAMA(E3:E12) formülü yazılarak bulunabilir. En Çok Satılan Ürün Adedi miktarını =MAK(E3:E12) formülü ile bulabiliriz. Hesaplamalar sonucunda tablomuzun son hali şekil 161 de görülmektedir.

5 Şekil 4. Formüllerin Kullanımı Tanımlı Adlar Tanımlı Adlar adlı sekme şekil 162 de görülmektedir. Şekil 5. Tanımlı Adlar Simge seçildiğinde şekil 163 te görülen Ad Yöneticisi adlı pencere karşımıza çıkacaktır.

6 Şekil 6. Ad Yöneticisi Bu pencere üzerinde seçili olan hücre için yeni adlı butona tıklanarak Yeni Ad adlı pencere şekil 164 te görüldüğü gibi açılacaktır. Şekil 7. Yeni Ad

7 Bu pencere ile seçilen hücreye yeni bir ad tanımlanması gerçekleştirilecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Bu husus ise; bu penceredeki kapsam kısmıdır. Kapsam kısmında Çalışma Kitabı seçili olduğu durumda tüm çakışma kitabında yapılan tanım geçerli olacaktır. Diğer seçenekler olarak sekme adları bulunmaktadır. Kapsam alanında sekme adları seçildiğinde verilen ad tanımı sadece bu sekme için kullanılabilecektir. Simgesi seçildiği durumda seçili olan hücre için şekil 164 te görülen Yeni Ad adlı pencere karşımıza gelecektir. Yukarıda anlatılanlar bu durumda aynen geçerlidir. Şekil 8. Ad Tanımla Menüsü Şekil 165 te görülen Ad Tanımla yanında bulunan oka tıklandığında Ad Tanımla ve Adları Uygula adlı iki farklı seçenek karşımıza çıkacaktır. Eğer herhangi bir hücreye ad tanımlaması yapılmış ise Adları Uygula diyerek formüllerde ad tanımlamalarını uygulatıp kullanabiliriz. Şekil 9. Formülde Kullan Şekil 166 da Formülde Kullan menüsü görülmektedir. Bu menüde oluşturulan ad tanımlamaları listesi ve Ad Yapıştır adlı kısım bulunmaktadır. Herhangi bir hücre seçili olduğu durumda bu hücreye bir formül yazılacağında istenilen bir hücrenin ad tanımlaması buradan seçilerek kullanılabilir. Ayrıca seçilen bir hücre için Ad Yapıştır kullanılarak aynı işlem uygulanabilir. Simgesi seçildiğinde şekil 167 de görülen Seçimden Ad Oluştur adlı pencere karşımıza gelecektir.

8 Şekil 10. Seçimden Ad Oluştur Penceresi Bu pencere kullanılarak adları seçili olan hücrelerde otomatik olarak oluşturur Formül Denetleme Formül denetleme sekmesi şekil 169 da görülmektedir. Şekil 11. Formül Denetleme Sekmesi Simge seçildiğinde şekil 169 da görüldüğü gibi hücre değerlerinin hesaplanmasında etkileyen hücreleri oklarla gösterecektir. Şekil 12. Etkileyenlerin İzlenmesi

9 Simge seçildiğinde etkilenenler şekil 170 de görüldüğü gibi oklarla gösterilecektir. Şekil 13. Etkilenenlerin İzlenmesi Aynı şekilde mevcut simgelere birden çok tıklama yapıldığında her tıklama için bir üst seviyedeki etkilenmeler gösterilmektedir. Simge seçildiğinde şekil 171 de görülen menü karşımıza gelecektir. Şekil 14. Okları Kaldır Menüsü Bu menüden Okları Kaldır seçildiğinde tüm oklar; Etkileyen Okları Çıkar seçildiğinde etkileyenler için eklenen oklar ve Etkilenen Okları Çıkar seçildiğinde sadece etkilenenler için oklar kaldırılacaktır. Simgesi seçildiğinde şekil 172 de görüldüğü gibi sekme üzerindeki tüm formüller gösterilecek tekrar seçildiğinde eski haline geri gelecektir.

10 Şekil 15. Formüllerin Gösterilmesi Simge seçildiğinde şekil 173 te görülen menü karşımıza çıkacaktır. Şekil 16. Hata Denetimi Bu menüden Hata Denetimi seçildiğinde hata var ise gösterilecek yoksa şekil 174 te görüldüğü gibi hata olmadığına dair mesaj karşımıza gelecektir. Şekil 17. Hata Denetimi Herhangi bir hata bulunduğu durumda şekil 175 te görülen pencere karşımıza gelecektir.

11 Şekil 18. Hata Denetimi Bu pencere üzerinde nasıl bir hata yapıldığı ve sonraki hatalar görülüp nasıl düzeltilebileceği görülmektedir. Hata İzle seçildiğinde şekil 176 da olduğu gibi hata var ise hatanın kaynağı okla işaretlenecektir. Şekil 19. Hatanın İzlenmesi Simge seçildiğinde seçili olan hücre için şekil 177 de görülen Formül Değerlendir penceresi karşımıza gelecektir. Şekil 20. Formül Değerlendir Bu pencere üzerinde seçili olan hücre için formül değerlendirmesi yapılabilmektedir.

12 Simgesi seçildiği durumda şekil178 de görülen Gözcü Penceresi açılacaktır. Şekil 21. Gözcü Penceresi Bu pencere üzerinden gözcü ekleyerek sayfada yapılacak olan değişiklikler için istenilen hücrelerin değişimlerinin izlenmesi sağlanmaktadır Hesaplama Hesaplama sekmesi şekil 179 da görülmektedir. Şekil 22. Hesaplama Sekmesi Simge seçildiğinde açılan menüden formüllerin ne zaman hesaplanacağı şekil 180 de olduğu gibi seçilebilir.

13 Şekil 23. Hesaplama Seçenekleri Simgesi seçilerek hesaplamaların yeniden yapılması sağlanmaktadır. Simgesi seçilerek sayfada bulunan tüm hesaplamaların yeniden yapılması gerçekleştirilmektedir.

14 Her bir karakteri bir byte olarak temsil etmek amacıyla kullanılan sisteme ASCII kodlama sistemi adı verilmektedir. Şekil 9 da görüldüğü gibi her bir rakam, harf ve simgeye bir ASCI kodu karşılık gelerek kullanılmaktadır. Microsoft Excel de verilen bir dizi sayılar arasında en büyüğünü bulan fonksiyonu kullanarak elde edebilirsiniz. Microsoft Excel de sizde kendinize özel bir fonksiyon oluşturabileceğinizi tartışınız. Microsoft Excel de formül denetleme menüsünden Etkilenenleri izle sekmesinin özelliklerini keşfedin.

15 Bu ünitemizde Microsoft Excel de hücreleri kullanarak bir veri tablosunda hesaplama işlemleri yaparken fonksiyonları kullanarak sonuç elde etme ve çıkan hataları nasıl çözümleneceği konusuna değinilmiştir.

16 1. Excel de bir hücrenin değerini aşağı yönde sürükleme yöntemiyle 20 kez çoğaltınız. 2. Excel de Ad Tanımla sekmesini kullanarak bir hücreye ad veriniz.

17

18 BAŞVURULAN VE FAYDALANILABİLECEK KAYNAKLAR 1. İzzet TAMER, Dinçer ÇELİK "Bilgisayara Giriş II", SFS Grup Yayınevi, ISBN: , 2013 Ocak, pp:190

Slayt Gösterimleri ÜNİTE 13. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Slayt Gösterimleri ÜNİTE 13. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Slayt Gösterimleri ÜNİTE 13 Slayt Gösterisi Menüsü Slayt Gösterisi Başlat Ayarla Monitörler Gözden Geçir Menüsü Yazım Denetleme Açıklamalar Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint üzerinde slayt

Detaylı

Dış Veri Alma ÜNİTE 6. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat

Dış Veri Alma ÜNİTE 6. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat Dış Veri Alma ÜNİTE 6 Veri Menüsü Dış Veri Al Bağlantılar Sırala ve Filtre Uygula Veri Araçları Anahat Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra veri alma

Detaylı

ÜNİTE 9. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint Nedir? Giriş Menüsü Pano Slaytlar Yazı Tipleri Paragraf Çizim Düzenleme.

ÜNİTE 9. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint Nedir? Giriş Menüsü Pano Slaytlar Yazı Tipleri Paragraf Çizim Düzenleme. Microsoft Powerpoint Nedir? ÜNİTE 9 Microsoft Powerpoint Nedir? Giriş Menüsü Pano Slaytlar Yazı Tipleri Paragraf Çizim Düzenleme Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında

Detaylı

Görünüm Seçenekleri ÜNİTE 14. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Görünüm Seçenekleri ÜNİTE 14. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Görünüm Seçenekleri ÜNİTE 14 Görünüm Menüsü Sunu Görünümleri Asıl Görünümler Göster Yakınlaştır Renkli/Gri Tonlama Pencere Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint üzerinde slâytların nasıl görüntülenebileceği

Detaylı

Excel' de formüller yazılırken iki farklı uygulama kullanılır. Bunlardan;

Excel' de formüller yazılırken iki farklı uygulama kullanılır. Bunlardan; 7. FORMÜLLER SEKMESİ Excel in en çok kullanılan yönü hesaplama yönüdür. Hesaplamalar Formüller aracılığıyla yapılır. Formüller sekmesi anlatılırken sık kullanılan formüller ve formül yazımı da anlatılacaktır.

Detaylı

Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4 Sayfa Düzeni Menüsü Temalar Sayfa Yapısı Sığdırmak için Ölçeklendir Sayfa Seçenekleri Yerleştir Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

ÜNİTE 1. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel Nedir?

ÜNİTE 1. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel Nedir? Microsoft Excel Nedir? ÜNİTE 1 Microsoft Excel Nedir? Excel Sayfaları Çalışma Sayfası Hücrenin Özellikleri ve Biçimlendirme Sayı Sekmesi Hizalama Sekmesi Yazı Tipi Sekmesi Kenarlık Sekmesi Dolgu Sekmesi

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10 Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında bilgiler verildikten

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI 1 2 3 Microsoft Office Word Belgesinde çalışmamızı tamamladıktan sonra simgesine tıkladığımızda açılan menüde dosyamızı kaydedebiliriz veya yazıcıdan çıktısını alabiliriz. Çalışmamızda değişiklik yapmak

Detaylı

Microsoft Excel. Çalışma Alanı. Hızlı Erişim Çubuğu Sekmeler Başlık Formül Çubuğu. Ad Kutusu. Sütunlar. Satırlar. Hücre. Kaydırma Çubukları

Microsoft Excel. Çalışma Alanı. Hızlı Erişim Çubuğu Sekmeler Başlık Formül Çubuğu. Ad Kutusu. Sütunlar. Satırlar. Hücre. Kaydırma Çubukları Microsoft Excel Microsoft Excel yazılımı bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız

Detaylı

MS Excel. Excel Microsoft Office in bir parçasını oluşturur. Office 2007, Office 2010, Office 2013, Office 2016

MS Excel. Excel Microsoft Office in bir parçasını oluşturur. Office 2007, Office 2010, Office 2013, Office 2016 MS Excel Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde hesap yapabilme, tablolar içinde verilerle grafik oluşturma, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme

Detaylı

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo Microsoft Excell Excel Nedir? Excel programı; veriler üzerinde hesap yapabilme, verileri tabloya dönüştürebilme, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme, grafik oluşturma, veri yönetimi yapabilir. http://mf.dpu.edu.tr/~eyup

Detaylı

Temel Excel Kullanım Bilgisi

Temel Excel Kullanım Bilgisi Temel Excel Kullanım Bilgisi Excel Fonksiyonları Başlangıç Microsoft Excel in en zevkli olan formül kısmı hakkında kısa kısa bilgileri ve bazı formüllerin nasıl yazıldığını burada bulacaksınız.

Detaylı

Microsoft Excel 2007 DERS-3 FONKSİYONLAR MANTIKSAL FONKSİYONLAR

Microsoft Excel 2007 DERS-3 FONKSİYONLAR MANTIKSAL FONKSİYONLAR Microsoft Excel 2007 DERS-3 FONKSİYONLAR MANTIKSAL FONKSİYONLAR Matematiksel Fonksiyonlar Matematiksel fonksiyonlardan Topla ve Çarpım bir önceki bölümde Temel Fonksiyonlar başlığı altında anlatılmıştı.

Detaylı

Excel Formüller ve Fonksiyonlar. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015

Excel Formüller ve Fonksiyonlar. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015 Excel Formüller ve Fonksiyonlar Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015 Excel de Yapabileceklerimiz Temel aritmetik işlemler (4 işlem) Mantıksal karşılaştırma işlemleri (>,>=,

Detaylı

MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 2

MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 2 MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 2 Formüller ve İşlevler A. Aritmetik ve Mantık Formülleri Aritmetik formüllerini kullanmak için operatörlere ve hücre adreslerine gereksinim vardır. Operatör bir işlemin

Detaylı

SEÇİM İŞLEMLERİ. Yüzde Hesaplamaları HÜCRE KOPYALAMA & TAŞIMA FORMÜL GİRİŞİ FORMULLER 3) DÖRT İŞLEM. a) Bugün: b) Şimdi: c) Topla: d) Çarpım:

SEÇİM İŞLEMLERİ. Yüzde Hesaplamaları HÜCRE KOPYALAMA & TAŞIMA FORMÜL GİRİŞİ FORMULLER 3) DÖRT İŞLEM. a) Bugün: b) Şimdi: c) Topla: d) Çarpım: SEÇİM İŞLEMLERİ Windows altında çalışan bütün programlarda bir prensip vardır. Bu da Önce seç sonra yap tır. Ne yapmak istiyorsanız ilk önce onunla ilgili veri alanlarını seçmeli daha sonra istenilen işlemi

Detaylı

ÜNİTE 9 ÜNİTE 9 MICROSOFT EXCEL - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 9 ÜNİTE 9 MICROSOFT EXCEL - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 9 MICROSOFT EXCEL - II BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ İÇİNDEKİLER Çalışma sayfasına yeni nesneler eklemek Veriler ile ilgili işlemler Grafikler ler Sıralama Yapmak Filtreleme Yapmak

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

BÖLÜM12. 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM. 2.1. Formüller

BÖLÜM12. 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM. 2.1. Formüller BÖLÜM12 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM 2.1. Formüller Formül, bir sayfadaki verilerin aritmetiksel, mantıksal, istatistiksel vb. işlemleri yapması için kullanılan denklemlerdir ve bize sonuç bildirirler.

Detaylı

EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER

EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER Toplama İşlemi. Bu İşlemleri yapmadan önce ( toplama- Çıkarma Çarpma-Bölme ve formüllerde) İlk önce hücre İçerisine = (Eşittir) işareti koyman gerekir. KDV HESAPLARI ÖRNEK;

Detaylı

Word 2007 - Otomatik Düzelt

Word 2007 - Otomatik Düzelt Word 2007 - Otomatik Düzelt Otomatik düzelt penceresinin anlatılması OTOMATİK DÜZELT PENCERESİ OTOMATİK DÜZELT Otomatik Düzelt penceresine iki yoldan ulaşabiliriz. 1. Microsoft Office Düğmesi > Word Seçenekleri

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

Çarpım fonksiyonu, seçilen hücredeki rakamların veya belirtilen hücre aralığının çarpımını alır.

Çarpım fonksiyonu, seçilen hücredeki rakamların veya belirtilen hücre aralığının çarpımını alır. Excel Fonksiyonları =TOPLA() Fonksiyonu Topla fonksiyonu seçilen hücrelerdeki rakamların veya belirtilen rakam dizisinin toplamını alır. Topla fonksiyonunu kullanmadan + operatörü ile formül yazarak toplama

Detaylı

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu BÖLÜM 6 6. BELGELER ÜZERİNDE YAPILABİLECEK İŞLEMLER 6.1. Git işlemi Yazılan belgeler rapor, ödev, kitap tez gibi sayfalarca uzunlukta olabilir. Sayfalarca uzunluktaki belgede herhangi bir sayfaya gitmek

Detaylı

İNTERNET TARAYICISI ÜZERİNDE ÇALIŞABİLEN ELEKTRİK TALEP TAHMİNİ ANALİZ PROGRAMI

İNTERNET TARAYICISI ÜZERİNDE ÇALIŞABİLEN ELEKTRİK TALEP TAHMİNİ ANALİZ PROGRAMI TMMOB TÜRKİYE VI. ENERJİ SEMPOZYUMU - KÜRESEL ENERJİ POLİTİKALARI VE TÜRKİYE GERÇEĞİ İNTERNET TARAYICISI ÜZERİNDE ÇALIŞABİLEN ELEKTRİK TALEP TAHMİNİ ANALİZ PROGRAMI Barış Sanlı Dünya Enerji Konseyi Türk

Detaylı

Access e Nasıl Ulaşılır. Araç çubuklarını yeniden düzenlemek için Görünüm komutunun Araç çubukları seçeneği kullanılır.

Access e Nasıl Ulaşılır. Araç çubuklarını yeniden düzenlemek için Görünüm komutunun Araç çubukları seçeneği kullanılır. 1 Access e Nasıl Ulaşılır Araç çubuklarını yeniden düzenlemek için Görünüm komutunun Araç çubukları seçeneği kullanılır. 2 Çeşitli araç çubukları arasında seçim yapılarak pencere üzerine eklenebilir. Bunun

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

Excel Dosyasını Kaydetme;

Excel Dosyasını Kaydetme; MICROSOFT EXCEL 2007 Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Bu program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Bu hesaplamalar basit işlemler olabileceği

Detaylı

Dr. Fatih AY Tel: 0 388 225 22 55 fatihay@fatihay.net www.fatihay.net

Dr. Fatih AY Tel: 0 388 225 22 55 fatihay@fatihay.net www.fatihay.net Bilgisayar Programlama Ders 6 Dr. Fatih AY Tel: 0 388 225 22 55 fatihay@fatihay.net www.fatihay.net Fonksiyon Prototipleri Fonksiyon Prototipleri Derleyici, fonksiyonların ilk hallerini (prototiplerini)

Detaylı

Microsoft Excel 4.BÖLÜM

Microsoft Excel 4.BÖLÜM Microsoft Excel 4.BÖLÜM İstatistiksel fonksiyonları kullanma: EĞERSAY, BOŞLUKSAY, KAÇINCI EĞERSAY fonksiyonu EĞERSAY işlevi, bir aralıkta yer alan ve belirtilen tek bir ölçüte uyan hücrelerin sayısını

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ 1.Giriş: İstanbul Üniversitesi AKSİS (Akademik Kayıt Sistemi ) ne http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapılır.

Detaylı

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Hücreleri Biçimlendirme ELEKTRONİK ÇİZELGE Formülleri Kullanma Verileri Sıralama Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Elektronik Çizelge de sayıları; bin ayracı, yüzde oranı, tarih/saat ve para

Detaylı

Bö lü m 7: Hesap Tablöları

Bö lü m 7: Hesap Tablöları Bö lü m 7: Hesap Tablöları Könü 2: Förmü ller ve Grafik Biçimlendirme Hazırlayan: Serdar Engin Koç Bü könü bittiğinde; Grafikleri biçimlendirebilecek Hesap tablösüna girilen verileri alfabetik ölarak veya

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

EXCEL FORMÜLLER, FONKSİYONLAR

EXCEL FORMÜLLER, FONKSİYONLAR EXCEL FORMÜLLER, FONKSİYONLAR Hesaplama Operatörleri Excel de kullanılan hesaplama operatörleri, (+), (-), (*) ve (/) dir. Bu operatörler kullanılarak Excel uygulamanızda dört işlem yapabilirsiniz. Excel

Detaylı

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır.

ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. ELEKTRONİK TABLOLAMA Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan elektronik tablolama programlarından

Detaylı

MICROSOFT EXCEL 2010 ÇALIŞMA SORULARI

MICROSOFT EXCEL 2010 ÇALIŞMA SORULARI MICROSOFT EXCEL 2010 ÇALIŞMA SORULARI 1.Aşağıdakilerden hangisi Elektronik Tablolama programıdır? a) Powerpoint b) Winword c) Excel d) Word 2.Aşağıdakilerden hangisi Excel çalışma kitabının dosya uzantısıdır?

Detaylı

12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 )

12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 ) 12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 ) 25.09.2017 METİN VE GÖRÜNÜM DÜZENLEME ETİKETLERİ : etiketleri dökümana başlık eklemek için kullanılır. etiketinde ki x ifadesi 1 den 6 ya kadar

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

MS Excel. Excel Microsoft Office in bir parçasını oluşturur. Office 2007, Office 2010, Office 2013, Office 2016

MS Excel. Excel Microsoft Office in bir parçasını oluşturur. Office 2007, Office 2010, Office 2013, Office 2016 MS Excel Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde hesap yapabilme, tablolar içinde verilerle grafik oluşturma, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 6

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 6 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 6 İçerik Fonksiyonlar Tek Satır Fonksiyonlar Karakter Fonksiyonlar Sayısal Fonksiyonlar Tarih ve Saat Fonksiyonları Dönüştürücü Fonksiyonlar Çoklu Satır Fonksiyonlar

Detaylı

Değerlendirme Soruları 140. Şerit Kullanımı 124 Şerit Sekmeleri 124 Şeridi Gizleme 125 Eklentiler 125

Değerlendirme Soruları 140. Şerit Kullanımı 124 Şerit Sekmeleri 124 Şeridi Gizleme 125 Eklentiler 125 ! 1 Excel Nedir? 2 Excel in Gelişimi 2 Yeni Özellikler 11 Görünüm 11 Bulut Desteği 11 Şablonlar 14 Anlık Veri Çözümleme 16 Hızlı Veri Doldurma 17 Grafik Önerileri (Recomended Charts) 17 Dilimleyiciler

Detaylı

OfficeExcelProgramıAnlatımı

OfficeExcelProgramıAnlatımı OfficeExcelProgramıAnlatımı Panoyu Kullanmak Microsoft Office programlarında kopyalama ve taşıma işlemi yapılırken kopyalanan veya kesilen metin, resim vb. kısımlar panoda saklanır. 24 adet kopyalama veya

Detaylı

Excel Dosyasını Kaydetme;

Excel Dosyasını Kaydetme; MICROSOFT EXCEL Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Bu program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Bu hesaplamalar basit işlemler olabileceği

Detaylı

7. SLAYT İÇİNDEKİ NESNELERE CANLANDIRMA AYARLARI YAPMAK

7. SLAYT İÇİNDEKİ NESNELERE CANLANDIRMA AYARLARI YAPMAK BÖLÜM 9 7. SLAYT İÇİNDEKİ NESNELERE CANLANDIRMA AYARLARI YAPMAK Slayt içerisine yerleştirilen her bir nesne ( metin, resim, film, ses ) için ayrı ayrı görsel efektler uygulanabilir. Bu sayede sununun etkinliği

Detaylı

Şekil Yazı tipini biçimlendirme araç çubuğu simgeleri

Şekil Yazı tipini biçimlendirme araç çubuğu simgeleri BÖLÜM 2 2. YAZILARI BİÇİMLENDİRME 2.1. Yazı Tipini Değiştirme Word programında, yazılan bilgiler daktilodaki gibi tek tip yazı olmaz. Yazılarda farklı biçimler kullanılarak belgelerin daha etkileyici olması

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 2014 Microsoft Office Excel 2007 Öğr. Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu İçindekiler MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007... 4 EXCEL ORTAMINDA ÇALIŞMAK... 4 EXCEL ÇALIŞMA SAYFASI...

Detaylı

16. Kesit ve Cephe Aracı

16. Kesit ve Cephe Aracı 16. Kesit ve Cephe Aracı Bu Konuda Öğrenilecekler: Kesit/cephe bilgi kutusu ile çalışmak Kesit/cephe oluşturmak Kesit/cephe geçerli ayarlarıyla çalışmak Kesit/cephelere erişmek ve değiştirmek Kesit/cephelerin

Detaylı

TC BİECİK İL MİLLİ HALK YIL

TC BİECİK İL MİLLİ HALK YIL TC BİECİK İL MİLLİ HALK YIL halk a saa yeri Sö bi Ilimiz fgffhfhfgh fhfhfghfgh Microsoft Power Point programını çalıştırınız. Slaytın zemin rengini yeşil yapınız. Otomatik şekil kullanarak gri

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

Microsoft Excel Uygulaması 2

Microsoft Excel Uygulaması 2 Microsoft Excel Uygulaması 2 Dört Temel İşlem: MS Excel hücrelerinde doğrudan değerlere ya da hücre başvurularına bağlı olarak hesaplamalar yapmak mümkündür. Temel aritmetik işlemlerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Stok kod Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında Stok tanım ekranı açılmaktadır. 1 Stok kod liste ekranında, mevcut seçili kayıt üzerinde fare

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 17.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

4 Front Page Sayfası Özellikleri

4 Front Page Sayfası Özellikleri 4 Front Page Sayfası Özellikleri İsterseniz Frontpage penceresinin sağ tarafından, isterseniz araç çubuklarından faydalanarak yeni bir sayfa açın. Frontpage te çeşitli sayfa şablonları bulunmaktadır. Ancak

Detaylı

1) Personel Bilgi Girişi... 4. 2) Resmi Tatil Tanımlama... 23. 3) Đzin Türü Tanımlama... 24. 4) Personel Đzin Tahakkuk Girişi...

1) Personel Bilgi Girişi... 4. 2) Resmi Tatil Tanımlama... 23. 3) Đzin Türü Tanımlama... 24. 4) Personel Đzin Tahakkuk Girişi... yo SUNUŞ Türkiye de pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektörünün de kendine özgü çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Hastanelerde tutulacak düzenli kayıtlar, doğru analizler ve sistemli bir çalışma

Detaylı

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT EXCEL - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Çalışma sayfası

Detaylı

FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR

FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR C FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR Konuya Hazırlık 1. Excel de formül kullanmanın faydalarını açıklayınız. Formüller, bir sayfadaki verileri kullanarak işlem yapan denklemlerdir. Bir formülde, aynı sayfadaki

Detaylı

Bağlantılar dışarıdan alınan verilerin (bu farklı Excel dosyası da olabilir) özelliklerini düzenlemek ve verilerin son halini almak için kullanılır.

Bağlantılar dışarıdan alınan verilerin (bu farklı Excel dosyası da olabilir) özelliklerini düzenlemek ve verilerin son halini almak için kullanılır. MICROSOFT EXCEL 2010 Tekno-K@mp Eğitim ID 1 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 23 Ana Kategori Menüler / Sekmeler Alt Kategori Veri Sekmesi Konu Veri Araçları ve Anahat Grupları Ek

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür.

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. İnternet tarayıcınızdan http://jfmobis.jfmo.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

Ürün Profil ve Yapılandırma Kodu Tanımlama

Ürün Profil ve Yapılandırma Kodu Tanımlama ESNEK YAPILANDIRMA YENİLİKLERİ Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Stoğa ait profil tanımının ve yapılandırma kodlarının tek bir ekrandan tanımlanıp ilişkilendirilebilmesi amacı ile geliştirilmiştir. 22/03/2005

Detaylı

ÜYE LOGIN. keygentr KEY ĐNTERNET HĐZMETLERĐ LTD. ŞTĐ.

ÜYE LOGIN. keygentr KEY ĐNTERNET HĐZMETLERĐ LTD. ŞTĐ. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. Đnternet tarayıcınızdan http://pemop.peyzajmimoda.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM Fakülte/Bölüm/Program tanıtım ekranı Üniversite de var olan programların tanıtım bilgileri girişinin yapıldığı ekrandır. Herhangi

Detaylı

1) Đlaç Malzeme Đstem... 1. 2) Order Girişi... 3

1) Đlaç Malzeme Đstem... 1. 2) Order Girişi... 3 S a y f a i S a y f a ii S a y f a iii ĐÇĐNDEKĐLER 1) Đlaç Malzeme Đstem... 1 2) Order Girişi... 3 S a y f a iv S a y f a 1 1) Đlaç Malzeme Đstem Đlaç / Malzeme Đstem formu; serviste yatan hastalara, seçilen

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

Office 2007 Otomatik Düzelt Seçenekleri

Office 2007 Otomatik Düzelt Seçenekleri Sırasıyla öncelikle; Microsoft Office Düğmesi, Word, Yazım Denetleme, Otomatik Düzeltme ne gireriz. Otomatik Düzelt penceresine girdiğimizde karşımıza aşağıdaki pencere gelecektir. 1.)Otomatik Düzeltme

Detaylı

UYGULAMA 2 TABLO YAPIMI

UYGULAMA 2 TABLO YAPIMI 1 UYGULAMA 2 TABLO YAPIMI Amaç: SPSS 10 istatistiksel paket programında veri girişi ve tablo yapımı. SPSS 10 istatistiksel paket programı ilk açıldığında ekrana gelen görüntü aşağıdaki gibidir. Bu pencere

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE DOĞRULAMA VE DENETLEME DOĞRULAMA Bir hücre grubuna veri girişi için doğrulama kriterleri (tamsayı, ondalıklı,

Detaylı

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 Öğr.Gör.Ali ATALAY EXCEL PAKET PROGRAMI Günümüzde hesap tablosu, veri analizi, kod yazımı, grafik çizimi, veri tabanı oluşturma gibi bir çok özelliği olan

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ... 3 3. OPERASYON BİLGİLERİ... 4 3.1. İşlem Bilgileri... 4 3.2. Hasta Öyküsü

Detaylı

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon MENÜ AYARLAMA Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Fusion@6 serisi ürünlerde ürün ana menüsü çeşitli temalarla görsel olarak

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Rastgele Değişkenlerin Dağılımları I Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Ders konusu Bu derste; Rastgele değişkenlerin tanımı ve sınıflandırılması Olasılık kütle fonksiyonu Olasılık yoğunluk

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 7 7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ 7.1. Belgeye Resim Eklemek Word programı; belgelere kendi içindeki resim galerisinde bulunan resimleri veya başka programlarda düzenlenmiş resimleri

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE Excel, Microsoft Office paketinde yer alan ve iş hayatında en sık kullanılan programlardandır. Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri)

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel Bilgi Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ. Programcılık, problem çözme ve algoritma oluşturma

TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ. Programcılık, problem çözme ve algoritma oluşturma TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ Programcılık, problem çözme ve algoritma oluşturma Programcılık, program çözme ve algoritma Program: Bilgisayara bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Fonksiyonlar. C++ ve NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA 51. /* Fonksiyon: kup Bir tamsayının küpünü hesaplar */ long int kup(int x) {

Fonksiyonlar. C++ ve NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA 51. /* Fonksiyon: kup Bir tamsayının küpünü hesaplar */ long int kup(int x) { Fonksiyonlar Kendi içinde bağımsız olarak çalışabilen ve belli bir işlevi yerine getiren program modülleridir. C programları bu modüllerden (fonksiyonlar) oluşurlar. Fonksiyonların yazılmasındaki temel

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı