Bu Takvim Şiddete Maruz Kalan Kadınlarımıza Atfen Hazırlanmıştır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu Takvim Şiddete Maruz Kalan Kadınlarımıza Atfen Hazırlanmıştır."

Transkript

1 Bu Takvim Şiddete Maruz Kalan Kadınlarımıza Atfen Hazırlanmıştır. Sevgililer sevdaya dönüşür Hoşgörü, şevkat gelişir Aile mutluluk bölüşür Kadın eli değerse Terör biter, şiddet kalkar Sevgi çoğalır, merhamet artar Sokakta kalmaz çocuklar Kadın eli değerse

2 ŞİDDET TÜRLERİ ) Fiziksel Şiddet Tokat atmak, tekmelemek, yumruklamak, hırpalamak, kolunu bükmek, boğazını sıkmak, bağlamak, saçını çekmek, kesici veya vurucu aletlerle yaralamak, kezzap veya kaynar suyla yakmak, vücudunda sigara söndürmek, ellerini ayaklarını ezmek, sakat bırakmak, işkence yapmak, sağlıksız koşullarda yaşamaya mecbur bırakmak, sağlık hizmetlerinden yararlanmasına engel olarak bedensel zarar görmesine neden olmak gibi eylemler FİZİKSEL ŞİDDETTİR. Kadına yönelik fiziksel şiddetin en ağır biçimlerinden biri, töre/namus bahanesiyle kadına uygulanan şiddettir. Kadının giydiği kıyafet, gittiği yer, yabancı kişilerle konuşması, evlilik dışı ilişkisinin olması, evlilik dışı hamile kalması, bakire olmaması, ailenin ya da akrabalarının uygun gördüğü kişi ile evlenmek istememesi, boşanması gibi bahanelerle kadına eşi ya da akrabaları tarafından şiddet uygulanması ya da öldürülmesi TÖRE/NAMUS BAHANESİYLE kadına uygulanan şiddettir. Ne yazık ki, bu suçun işlenmesine eş ya da akrabalar karar verebilmektedir. Töre/namus bahanesiyle kadına uygulanan şiddet yasalarımıza göre suçtur ve cezalandırılmaktadır. ) Psikolojik Şiddet Bağırmak, korkutmak, küfür etmek, tehdit etmek, hakaret etmek, ailesiyle akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla ya da başkalarıyla görüştürmemek, eve kapatmak, küçük düşürmek, çocuklarından uzaklaştırmak, kıskançlık bahanesiyle sürekli kontrol altında tutmak, başka kadınlarla kıyaslamak, kadının nasıl giyineceği, nereye gideceği, kimlerle görüşeceği konusunda baskı yapmak, kadının kendini geliştirmesine engel olmak gibi eylemler PSİKOLOJİK ŞİDDETTİR. ) Cinsel Şiddet Evli olduğu kişi bile olsa kadını istemediği yerde, istemediği zamanda ve istemediği biçimlerde cinsel ilişkiye zorlamak (tecavüz), başkalarıyla cinsel ilişkiye zorlamak, cinsel organlara zarar vermek, çocuk doğurmaya ya da doğurmamaya, kürtaja, enseste (akrabalar arası cinsel taciz ve tecavüz), fuhuşa zorlamak, zorla evlendirmek, telefonla-mektupla ya da sözlü olarak cinsel içerikli rahatsızlık verici davranışlarda bulunmak gibi eylemler CİNSEL ŞİDDETTİR. ) Ekonomik Şiddet Para vermemek veya kısıtlı para vermek, ailenin tasarrufları, gelir ve giderleri konusunda bilgi vermemek, kadının mallarını ve diğer gelirlerini elinden almak, çalışmasına izin vermemek, istemediği işte zorla çalıştırmak, çalışıyorsa iş hayatını olumsuz etkileyecek kısıtlamalar getirmek, aileyi ilgilendiren ekonomik konularda kadının fikrini almadan tek başına karar vermek gibi eylemler EKONOMİK ŞİD- DETTİR.

3 Merhaba, Kadını ihmal etmek, insanı, hayatı ve geleceği ihmal etmektir. Sosyolojik olarak kadın, ailenin temel direği, kültürel ve ahlakî değerlerin koruyucusudur. Toplumların kültürleri tarihî geçmişlerine bağlı olup, aktarılan bir mirastır. Gelişmekte olan dünyada kadın hâlâ geçmişini geleceğine aktaran yegâne varlıktır. Türk toplumunda kültür aktarımını kadınlar başarıyla gerçekleştirerek asırlar boyu Türk milletinin millî birlik ve beraberliğini sağlamışlardır. Başarı kadınla erkeğin el ele vermesiyle kazanılmıştır. Çünkü kadınla erkek bir kuşun iki kanadı gibi birbirini tamamlamaktadır. Toplum için vazgeçilmez unsur olan kadınlarımızın modern hayata uyumu ve başarısı için desteklenmesi gerekmektedir. Bu destek hem kadının insan olarak hakkıdır hem de geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin artması sebebiyle farkındalık yaratmak için hazırladığımız bu takvim, toplum hayatı için iyi örneklerin çoğaltılarak yaşatılmasına vesile olacaktır. Kadının eli, kadın sağlıklı ve dengeli olduğu müddetçe her yere uzanacaktır. Kadın Hareketi Derneği olarak kadın eli değerse her yerde daha fazla huzur, daha fazla düzen, daha fazla sevgi, seviye ve daha fazla iş ve başarı olacağına inanıyoruz. İdrak edeceğimiz yeni yılın, milli birlik ve beraberlik içerisinde, şiddetten uzak ve huzurlu geçmesini dileriz. Yönetim Kurulu Adına Doç.Dr. Elif LOĞOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu, Huzurlu Bir Yıl Geçirmenizi Dileriz.

4 OCAK january Aylık Hamile Kadına Dayak... 0 Konya da Kocası Tarafından Dövülen Aylık Hamile Kadın Hastaneye Kaldırıldı. Burnu Kırılan Kadın Çocuğum Var ve Gidecek Yerim Yok Dedi.

5 OCAK january Çocukların yaşamadığı bir dünya korkunç olurdu. ARALIK ŞUBAT 0 0 0

6 ŞUBAT february Eski Eşi 0 Yerinden Bıçakladı... 0 Mersin in Tarsus İlçesi Bağlar Mah. tekstil işçisi boşanmalarına rağmen birlikte yaşamaya devam ettiği eski eşi ile kıskançlık yüzünden tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle mutfaktaki bıçağı alan kocası, eşini 0 yerinden bıçaklayıp kaçtı.

7 ŞUBAT february Bir memleketin yükselmesi ev ve aile muhabbetine bağlıdır. OCAK MART 0 0 0

8 MART march Günlük Hayat Mücadelesini Kazanamadı... Dünya Kadınlar Günü 0 Konya da gün önce eşi tarafından işkence görüp uyuşturucu verilerek otobüs durağına bırakılan yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

9 MART march Dünyada her şey kadının eseridir. ŞUBAT NİSAN 0 0 Dünya Kadınlar Günü 0

10 NİSAN april Antalya da Kadına Şiddet... 0 Antalya nın Kaş İlçesinde yaşayan bir kadına, telefon rehberindeki bir numara nedeniyle yıllık eşi ve iki kardeşi tarafından şiddet uygulandı.

11 NİSAN april Her aile bir tarihtir. Hatta okumasını bilene göre bir destandır. MART 0 MAYIS 0 0

12 MAYIS may Dayaktan Kaçmak İçin Atladım... 0 Anneler Günü Antalya nın Altınova semtinde dün sabaha karşı 0.00 sıralarında, aşırı içkili olarak eve gelen dayakcı koca Eşini dövmeye başladı. Şiddetin dozu artınca balkona kaçan eşi nci kattaki evin balkonundan atladı.

13 MAYIS may Anneler, her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar. NİSAN 0 HAZİRAN 0 0 Anneler Günü

14 HAZİRAN june Hamile Kadına Koca Dayağı... 0 Bartın da aylık hamile bir kadın, kocasını sevgilisiyle telefonla konuşurken yakalayınca şiddete maruz kaldı.

15 HAZİRAN june Her kadın, yuvası için mukaddes bir kalkandır. MAYIS TEMMUZ 0 0 0

16 TEMMUZ july Kadına Şiddet Durmak Bilmiyor... 0 Balıkesir de yaşadıkları inşaat halindeki bir evde, iki gün boyunca, eşine plastik boru, kerpeten, bıçak ve makasla işkence yaptı, acısını hissetmesin diye Ağrı kesici ilaçlar da içirdi.

17 TEMMUZ july Kadın olmasaydı hayatın neşesi olmazdı. HAZİRAN AĞUSTOS 0 0 0

18 AĞUSTOS august Kadına Şiddete Kezzap Karıştı... 0 Diyarbakır da eşinden boşanmak isteyen genç kadının suratına eşi kezzap döktü.

19 AĞUSTOS august Bir babanın çocuklarına yapabileceği en büyük iyilik onların annelerini sevmektir. TEMMUZ 0 EYLÜL 0 0

20 EYLÜL september Kars ta Kadına Şiddet... 0 Eşi ve kayınbiraderi tarafından darp edilen kadın hastanede tedavi altına alındı.

21 EYLÜL september Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. AĞUSTOS 0 EKİM 0 0

22 EKİM october Karısını Döven Alkollü Kocaya Yıl Hapis... 0 Nineler Günü Yargıtay, alkollü olarak nedensiz yere eşini dövmeyi, kasten yaralama suçu kapsamında değerlendirdi ve dayakçı kocanın yıldan yıla kadar hapis cezası getiren hükümle yargılanması gerektiğine karar verdi.

23 EKİM october Aile, toplumların özüdür. Aileyi tahrip etmeye yeltenenler toplumu tahrip ederler. EYLÜL 0 KASIM 0 0 Nineler Günü

24 KASIM november Şiddet Mağduru Kadına Kaymakamlık Sahip Çıktı... 0 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Antalya nın Kaş ilçesine bağlı Karadağ köyünde pazartesi günü kocası ve kocasının kardeşleri tarafından çocuğunun önünde dövülerek şiddete maruz kalan yaşındaki kadına, Kaş Kaymakamlığı sahip çıktı.

25 KASIM november Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk kadınına, ne mutlu ona sahip olan Türk milletine. EKİM 0 ARALIK 0 0 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü

26 ARALIK december Yatalak Kadına Dayak... 0 Kadın Hakları Günü Edirne de, Yatalak Hasta Bir Kadın, Oğlu, Gelini ve Torunu Tarafından Darp Edildi.

27 ARALIK december Yaşım ilerledikçe yaşam benim gözümde daha da güzelleşiyor. KASIM 0 OCAK 0 0 Kadın Hakları Günü

28 Ocak / January Şubat / February Mart / March Nisan / April Mayıs / May Haziran / June Temmuz / July Ağustos / August Eylül / September 0 Ekim / October 0 Kasım / November 0 Aralık / December 0

Bu Takvim Şiddete Maruz Kalan Kadınlarımıza Atfen Hazırlanmıştır.

Bu Takvim Şiddete Maruz Kalan Kadınlarımıza Atfen Hazırlanmıştır. Bu Takvim Şiddete Maruz Kalan Kadınlarımıza Atfen Hazırlanmıştır. Sevgililer sevdaya dönüşür Hoşgörü, şevkat gelişir Aile mutluluk bölüşür Kadın eli değerse Terör biter, şiddet kalkar Sevgi çoğalır, merhamet

Detaylı

YAŞAM BOYU DÖNEMLERİNE GÖRE KADIN CİNSİYETİNİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR / OLAYLAR

YAŞAM BOYU DÖNEMLERİNE GÖRE KADIN CİNSİYETİNİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR / OLAYLAR Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet gelir, eğitim düzeyi fark etmeksizin farklı toplum ve kültürlerin yaşadığı ortak bir sorundur ve dünyadaki bütün kadınlar kocaları, babaları, kardeşleri

Detaylı

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years,

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years, 2013 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam January February March April May June July August September October November December Total Türkiye 87 444 88 519

Detaylı

Cinsel ŞİDDETTİR. Ekonomik ŞİDDETTİR. Fiziksel ŞİDDETTİR

Cinsel ŞİDDETTİR. Ekonomik ŞİDDETTİR. Fiziksel ŞİDDETTİR Kadını istemediği yerde, istemediği zamanda ve istemediği biçimde cinsel ilişkiye zorlamak Çocuk doğurmaya zorlamak Kürtaja zorlamak Fuhşa zorlamak Cinsel organlarına zarar vermek Cinsel özellikleri bakımından

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG Mart - 2014 KADINA YÖNELİK ŞİDDET 2 Şiddet Nedir? Sahip olunan güç veya kudretin, yaralanma ve

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE KADIN HAKLARI BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE KADIN HAKLARI BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE KADIN HAKLARI BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? KADIN KADIN HAYATA HAYATA CAN, TOPR KADIN HAYATA CAN, TOPR Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü nün görevleri nelerdir? Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!!

Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!! Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!! Acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden,temel bir insan hakkı ihlali olan şiddete DUR DE! KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR! VE KONUK EVİ Şiddet Sadece

Detaylı

Şiddet. Tanımı. İstanbul Sözleşmesi

Şiddet. Tanımı. İstanbul Sözleşmesi Şiddet Tanımı Kadınlara yönelik şiddet; bir insan hakları ihlali ve kadınlara yönelik ayrımcılığın bir biçimi olarak anlaşılmaktadır ve ister kamusal ister özel alanda meydana gelsin, kadınlara fiziksel,

Detaylı

KÜTÜPHANE İNGİLİZCE DERGİ LİSTESİ

KÜTÜPHANE İNGİLİZCE DERGİ LİSTESİ SAYFA NO : 1/8 Sıra No Dergi Adı Mevcut Sayılar Adet 1 Journal of Dairy Science 1986 January 1 1986 February 1 1986 March 1 1986 April 1 1986 May 1 1986 June 1 1986 July 1 1986 August 1 1986 September

Detaylı

KADINLAR İÇİN EL KİTABI

KADINLAR İÇİN EL KİTABI KADINLAR İÇİN EL KİTABI EV İÇİ ŞİDDET NEDİR? Şiddet denilince hepimizin aklına ilk anda dayak ya da tecavüz gibi olaylar gelir. Fakat esasında şiddet, yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Şiddetin pek çok

Detaylı

18 Şubat Antalya İskelesi

18 Şubat Antalya İskelesi 8 Şubat 935 - Antalya İskelesi 205 SUNUŞ Not: Bu takvimdeki fotoğraflar İnşaat Mühendisleri Odası 50.Yılda 50 Eser Kitabı ndan alınmıştır. İnşaat Mühendisleri Odası nın kuruluşunun üstünden 60 yıl geçti.

Detaylı

Zorbalıklarına karşı verilen hapis cezası da paraya çevrilemeyeceği gibi ertelenmeyecek.

Zorbalıklarına karşı verilen hapis cezası da paraya çevrilemeyeceği gibi ertelenmeyecek. Dayakçı eşe hapis Eşine dayak atanlardan, işkence yapanlardansanız ya da işkenceye maruz kalanlardansınız bu haberi iyi okuyun. Eşine dayak atan zorbalar, artık uyku uyumasın çünkü yeni tasarı, zorba eşlere

Detaylı

UĞUR KOLEJİ BEYKENT ANAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

UĞUR KOLEJİ BEYKENT ANAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ UĞUR KOLEJİ BEYKENT ANAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL SEPTEMBER 2014 TESİ RTESİ 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 ORYANTASYON HAFTASI BAŞLANGICI 15 16 17 18 19 20 21

Detaylı

Buca da kadınlar yalnız değil Çaresiz Değiliz Çare Biziz

Buca da kadınlar yalnız değil Çaresiz Değiliz Çare Biziz Buca da kadınlar yalnız değil Çaresiz Değiliz Çare Biziz Kadına yönelik şiddet bir insan hakları sorunudur. Dünyanın hemen hemen her köşesinde karşımıza çıkan bu sorunun temelinde, erkek egemenliğindeki

Detaylı

12 Oryantasyon (Tüm Okul) GEZİ Okul bölümlerinin gezilmesi

12 Oryantasyon (Tüm Okul) GEZİ Okul bölümlerinin gezilmesi EYLÜL SEPTEMBER TESİ EYLÜL SEPTEMBER RTESİ 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 25 26 27 28 29 02 03 04 05 06 07 08 09 Kokteyl Oryantasyon (Tüm Okul) 10 Oryantasyon (Tüm Okul)

Detaylı

18 Şubat Antalya İskelesi

18 Şubat Antalya İskelesi Şubat 35 - Antalya İskelesi UŞ Belli bir uygarlığın anlayış ve beğeni ölçülerine uygun olarak, bir duygunun, güzelliğin, tasarının anlatımında gösterilen üstün yaratıcılığın, ustalığın ölçüsüdür sanat.

Detaylı

GNSS Küresel Navigasyon Uydu Sistemleri. Yrd.Doç.Dr.Serkan AYDIN Marmara Üniversitesi Elektronik Otomasyon Bölümü

GNSS Küresel Navigasyon Uydu Sistemleri. Yrd.Doç.Dr.Serkan AYDIN Marmara Üniversitesi Elektronik Otomasyon Bölümü GNSS Küresel Navigasyon Uydu Sistemleri Yrd.Doç.Dr.Serkan AYDIN Marmara Üniversitesi Elektronik Otomasyon Bölümü Konum Belirleme: Tüm uydular uzaydaki konum bilgilerin yayınını yapar. Bu yayını alan alıcı

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014 TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması Kasım, 2014 ANAR, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi) sahibidir ve tüm iş süreçlerinde ISO 20252 ve GAB standartlarına uygun hizmet

Detaylı

KADIN ÇALIġMALARI ġube MÜDÜRLÜĞÜ KADIN DANIġMA MERKEZĠ BĠRĠMĠ 2013 YILI VERĠLERĠ

KADIN ÇALIġMALARI ġube MÜDÜRLÜĞÜ KADIN DANIġMA MERKEZĠ BĠRĠMĠ 2013 YILI VERĠLERĠ KADIN ÇALIġMALARI ġube MÜDÜRLÜĞÜ KADIN DANIġMA MERKEZĠ BĠRĠMĠ 2013 YILI VERĠLERĠ 01 Ocak 2013 tarihinden 31 Aralık 2013 tarihine kadar Kadın Danışma Merkezimize gelerek başvuru yapan kadın sayısı 286 dır.

Detaylı

İsyanım. Suskunluğumda. Şiddetin. Başucumda ŞİDDET VERİLERİ

İsyanım. Suskunluğumda. Şiddetin. Başucumda ŞİDDET VERİLERİ İsyanım Suskunluğumda Şiddetin Başucumda... 2014-2015 ŞİDDET VERİLERİ "Erkek şiddeti çetelesi"nden ne murat ettiğimize gelince: umarız çetelemiz kadın katline, fiziksel, psikolojik, cinsel şiddete karşı

Detaylı

AYLAR-Months OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN January February March April May June

AYLAR-Months OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN January February March April May June 20-TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPAN VATANDAŞLARIN GİRİŞ KAPILARINA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI(2008*) Distribution of Turkish Citizens Returning to Turkey by Provinces of Entry and Months (2008*) GİRİŞ KAPILARI VE VASITA

Detaylı

Gümrüklere göre ithalat Imports by customs offices. (Değer: Bin $ / Value: Thousand $)

Gümrüklere göre ithalat Imports by customs offices. (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Gümrüklere göre ithalat Imports by customs offices (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Yıl Kodu Gümrük adı Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Year Code Customs

Detaylı

ŞİDDET VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI VELİ EĞİTİM SEMİNERİ. HAZIRLAYANLAR Temel Önleme Ekibi

ŞİDDET VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI VELİ EĞİTİM SEMİNERİ. HAZIRLAYANLAR Temel Önleme Ekibi ŞİDDET VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI VELİ EĞİTİM SEMİNERİ HAZIRLAYANLAR Temel Önleme Ekibi ŞİDDET NEDİR? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel

Detaylı

Kadına Yönelik Şiddet ŞEYDA YILDIRIM SOSYAL HİZMET UZMANI İZMİR AİLE DANIŞMA MERKEZİ

Kadına Yönelik Şiddet ŞEYDA YILDIRIM SOSYAL HİZMET UZMANI İZMİR AİLE DANIŞMA MERKEZİ Kadına Yönelik Şiddet ŞEYDA YILDIRIM SOSYAL HİZMET UZMANI İZMİR AİLE DANIŞMA MERKEZİ Şiddet Kadına Yönelik Şiddetin Yaygınlığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Şiddet: Kişinin, fiziksel cinsel, psikolojik

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları 23 Temmuz -03 Ağustos 2018 Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının

Detaylı

Konu: Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı nca 2016 Yılı Vergi Takvimi hazırlanmıştır.

Konu: Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı nca 2016 Yılı Vergi Takvimi hazırlanmıştır. No: 2016/13 Tarih: 01.01.2016 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340 00 87

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları 23 Temmuz -03 Ağustos 2018 Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının

Detaylı

İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi KADINA ŞİDDET TÜM TOPLUMUN SORUNUDUR SESSİZ KALMAYIN!

İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi KADINA ŞİDDET TÜM TOPLUMUN SORUNUDUR SESSİZ KALMAYIN! İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi KADINA ŞİDDET TÜM TOPLUMUN SORUNUDUR ŞİDDETE MARUZ KALDIĞINIZDA NELER YAPABİLİRSİNİZ? Şiddetin Türleri Fiziksel Şiddet Dövmek, kilit altında

Detaylı

22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları. Katılan kişi sayısı: 22864

22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları. Katılan kişi sayısı: 22864 22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları Katılan kişi sayısı: 22864 Görüşmenin yapıldığı dil Sayı % Türkçe 19562 85,6 Kürtçe 3252 14,2 Zazaca 15 0,1 Arapça 35 0,2 Rusça 0 0,0 Farsça 0 0,0 Diğer 0 0,0 Toplam

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Çocuk; Kanuna göre reşit olma durumları hariç 18 yaş altı herkese çocuk denir. Çocuk bütün canlılar içinde en uzun süre bakımı, korunmayı ve sevgiyi gerektiren varlıktır. Bir toplumun ilerleyebilmesi ve

Detaylı

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ ORTAOKUL adanaozelbaskentokulları bilim bizde toplanır bizden yayılır - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ Haziran ( Hafta) Temmuz Ağustos

Detaylı

! "#!#$$ %!$&$ '($'))!$ "&$&$ $!&# *+",#! & # $ - # & &$'*+",#

! #!#$$ %!$&$ '($'))!$ &$&$ $!&# *+,#! & # $ - # & &$'*+,# "%#-/%+-1 %+-2%%-"-3435%$ 2",/6 &$#! "#!#$$ %!$&$ '($'))!$ "&$&$ $!&# *+",#! & # $ - # & &$'*+",#.$#$ $$ / $ " # #1$$&& "!& +$$ $23 # # "&$ 2 #4 1#$!$&#$$ "&$&) # ') '!$ "&$&&$5! &$$$$#%6.7 $&#$3 & 2 &

Detaylı

Güz Yarıyılı Başlangıç Bitiş. Çift Anadal - Yan dal Program Kontenjan ve Koşullarının Fakülteler Tarafından Rektörlüğe Bildirilmesi için son gün

Güz Yarıyılı Başlangıç Bitiş. Çift Anadal - Yan dal Program Kontenjan ve Koşullarının Fakülteler Tarafından Rektörlüğe Bildirilmesi için son gün TOROS ÜNİVERSİTESİ - EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS, LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Hazırlık Programı ve Enstitülere ait akademik takvim ayrıca belirtilmiştir.) (Kabulü: 20/04/ tarih ve 03/13 no.lu Senato Kararı)

Detaylı

2011 OCAK. 2010 Cu Fri. 2011 Cu Fri JANUARY. ARALIK DECEMBER Sa Tue. ŞUBAT FEBRUARY Sa Tue. Perşembe Thursday. Pazartesi Monday.

2011 OCAK. 2010 Cu Fri. 2011 Cu Fri JANUARY. ARALIK DECEMBER Sa Tue. ŞUBAT FEBRUARY Sa Tue. Perşembe Thursday. Pazartesi Monday. OCAK JANUARY Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-2: Cinsel Suç Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Grafik Listesi...

Detaylı

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Kadın Sağlığına Etkileri. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Kadın Sağlığına Etkileri. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Aile İçi Şiddetin Kadın Sağlığına Etkileri 1 Öğrenim Hedefleri Toplumsal cinsiyet ayrımcılığının, yaşam dönemlerine göre kadın sağlığına olan etkilerini açıklar, Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile kadına

Detaylı

YAKIN İLİŞKİDE ŞİDDETİN BEYAZ YAKALI ÇALIŞANLARA ve İŞLETMEYE ETKİSİ

YAKIN İLİŞKİDE ŞİDDETİN BEYAZ YAKALI ÇALIŞANLARA ve İŞLETMEYE ETKİSİ YAKIN İLİŞKİDE ŞİDDETİN BEYAZ YAKALI ÇALIŞANLARA ve İŞLETMEYE ETKİSİ Melsa Ararat, PhD Roundtable: Women s access to and retention in decent work in Turkey Palais de France, Istanbul 15 th March 2016 1

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ SORULAR & YANITLAR MÜLTECİLER İÇİN ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK Şubat 2016 Güncellemesi Türkiye ye sığındım. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ. 27 Temmuz 2014 (Pazar, Arife, ½ gün) 28-30 Temmuz 2014 (Pazartesi- Çarşamba)

TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ. 27 Temmuz 2014 (Pazar, Arife, ½ gün) 28-30 Temmuz 2014 (Pazartesi- Çarşamba) TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 2014-2015 1 Temmuz 2015 (Çarşamba) 1 Temmuz 2014 (Salı) VI. Sınıf Eğitiminin Başlaması 16 Temmuz 2015 (Perşembe, Arife, ½ gün) 17-19 Temmuz

Detaylı

SON BEŞ YIL ŞİDDET VERİLERİ

SON BEŞ YIL ŞİDDET VERİLERİ SON BEŞ YIL ŞİDDET VERİLERİ Yapılan basın taraması ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda son 5 yılda (11-15 Kasım) Diyarbakır da; kadın dövülerek, bıçaklanarak, boğularak ve silahla

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının İlan Edilmesi e-devlet Üzerinden Yeni Öğrenci Kayıtları

Detaylı

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 KADINA KARŞI ŞİDDETE SON!

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 KADINA KARŞI ŞİDDETE SON! KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 KADINA KARŞI ŞİDDETE SON! KADINA YÖNELİK AİLE ŞİDDET BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Bu yayın Avrupa Birliği

Detaylı

CEZA HUKUKU ÖZEL HÜKÜMLER. Yrd. Doç. Dr. Selman DURSUN

CEZA HUKUKU ÖZEL HÜKÜMLER. Yrd. Doç. Dr. Selman DURSUN CEZA HUKUKU ÖZEL HÜKÜMLER Yrd. Doç. Dr. Selman DURSUN Cinsel Davranışın Boyutu CİNSEL SUÇLARIN BAĞLANTI VE AYIRIM NOKTALARI TABLOSU Vücut dokunulmazlığını ihlal etmeyen (bedensel temas içermeyen) cinsel

Detaylı

YANIT S ANIT S YF ARI

YANIT S ANIT S YF ARI YANIT SAYFALARI DOLDUR DOLDURABİLİRSEN Şekildeki boş kutulara öyle sayılar yazın ki soldan sağa ve yukarıdan aşağıya dört işlem yaptığınızda sonuçlar dışındaki sayıyı versin. 28 + 1-10 =4 8 + 10-22 =2

Detaylı

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Çalışmaları Araştırma Merkezi Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti

Detaylı

İç Hatlarda Havayolu Yolcu Taşımacılığı

İç Hatlarda Havayolu Yolcu Taşımacılığı İç Hatlarda Havayolu Yolcu Taşımacılığı Dr. Esen Sirel Sezin Elçin Süleyman Cengiz Rekabet Politikası ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Ankara, Mart 2005 Havayolu Taşımacılığında Serbestleşme Birçok

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA YAYINLARI

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA YAYINLARI 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA YAYINLARI 312 YIL: 24 YEAR: 24 OCAK - ŞUBAT 2014 JANUARY - FEBRUARY 2014 MART - NİSAN 2014 MARCH - APRIL 2014 122 120 ISSN 1303-5444 120 120 121 ISSN 1303-5444 MAYIS - HAZİRAN

Detaylı

2017 OCAK-MAYIS AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER. Doç. Dr. Ahmet UĞUR Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı

2017 OCAK-MAYIS AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER. Doç. Dr. Ahmet UĞUR Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı 2017 OCAK-MAYIS AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER Doç. Dr. Ahmet UĞUR Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı GSYH Büyümesi GSYH Büyümesi 2017 yılı Ocak-Mart döneminde GSYH zincirlenmiş

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KÜTÜPHANESİ DERGİLER (MAYIS 2012)

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KÜTÜPHANESİ DERGİLER (MAYIS 2012) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KÜTÜPHANESİ DERGİLER (MAYIS 202) 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 32 33 34 35 000 ABA ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ

KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ CİNSİYET TEMELLİ AYRIMCILIK VE TOPLUMDA KADININ YERİ ONLİNE KİTAPÇIĞI Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Gençlik Topluluğu 2015-2016 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Kadın Dostu Akdeniz

Detaylı

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE EŞİT, ADİL, ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE Sendikal Güç Birliği Platformu Kadınları Basın-İş Belediye-İş Deri-İş Hava-İş Kristal-İş Petrol-İş Tek Gıda-İş Tez-Koop-İş Tümtis TGS www.sendikalgucbirligi.org

Detaylı

10-14 Haziran / 2013

10-14 Haziran / 2013 Piyasa Değeri - TL = 4,830,000,000 Fiili Dolaşımdaki Pay % = 10 Aselsan (4000, 8.72000, 8000, -0.40000) Volume (2,282,848) 10-14 Haziran / 2013 ARAŞTIRMA ASELS 2010/03K 2011/03K 2012/03K 2013/03K Net Satış

Detaylı

BATMAN BAROSU ÇOÇUK HAKLARI KOMİSYONU

BATMAN BAROSU ÇOÇUK HAKLARI KOMİSYONU BATMAN BAROSU ÇOÇUK HAKLARI KOMİSYONU BATMAN ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINAN VERİLERE GÖRE; 2008-2012 Yılları arasında meydana gelen adli olay sayısının yıllara göre dağılımı: 1000 900 800 700 600 500

Detaylı

22 İL. Hane Ziyaretleri 2015 Raporu

22 İL. Hane Ziyaretleri 2015 Raporu 22 İL Hane Ziyaretleri 2015 Raporu 2015 yılı içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 22 ilde 22864 kadın evlerinde ziyaret edilerek onlara aileleri, evlilikleri ve çocuklarıyla ilgili

Detaylı

BASIC COLLECTION. Öğrenme - Öğretme Yöntem ve Teknikleri

BASIC COLLECTION. Öğrenme - Öğretme Yöntem ve Teknikleri BASIC COLLECTION 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... LİSESİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI SEPTEMBER 17-21 Sep 24-28 Sep PRONOUNS konu anlatımı basic skills 1-2 basic reading 1-2 basic vocabulary 1-2

Detaylı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı. Yasalarımız kadının yanında. Aile içi şiddetle mücadele ediyoruz.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı. Yasalarımız kadının yanında. Aile içi şiddetle mücadele ediyoruz. Şiddetin olmadığı bir toplum istiyoruz. Devletin tüm kurumlarıyla işbirliği içindeyiz. Aile içi şiddetle mücadele ediyoruz. Yasalarımız kadının yanında. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı www.aile.gov.tr

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MOBBİNG KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MOBBİNG KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM 1 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MOBBİNG KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Bu usul ve esaslar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri

Detaylı

YAŞLI İHMAL VE İSTİSMARI. Prof. Dr. Aliye Mandıracıoğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı

YAŞLI İHMAL VE İSTİSMARI. Prof. Dr. Aliye Mandıracıoğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı YAŞLI İHMAL VE İSTİSMARI Prof. Dr. Aliye Mandıracıoğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Şimdi 10 kişiden 1 2050 de 5 kişiden 1 2150 de 3 kişiden 1 gelişmekte olan ülkelerde nüfus yaşlanması

Detaylı

KADıN İSTİsMARI * Ümran Demir*** Ayden Özkan** Atatürk Üniv. Hemşirelik Yüksekokulu Dergisi, Cilt: 5, Sayı: 1,2002

KADıN İSTİsMARI * Ümran Demir*** Ayden Özkan** Atatürk Üniv. Hemşirelik Yüksekokulu Dergisi, Cilt: 5, Sayı: 1,2002 KADıN İSTİsMARI * Ayden Özkan** Ümran Demir*** ÖZET Kadın istisman, fiziksel, cinsel ve duygusal zarar veren farklı eylemlerin bütününü içermektedir. Uzun dönemde zihinsel, fiziksel ve cinsel sağlık sorunları

Detaylı

Aylık İstatistiki Bilgiler Bülteni Monthly Statistical Bulletin. Haziran 2013 / June 2013

Aylık İstatistiki Bilgiler Bülteni Monthly Statistical Bulletin. Haziran 2013 / June 2013 OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ AUTOMOTIVE MANUFACTURERS ASSOCIATION Aylık İstatistiki Bilgiler Bülteni Monthly Statistical Bulletin Haziran 213 / 213 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA K.KAMYON: AYA L.

Detaylı

ISTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ

ISTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ 2016-2017 AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ 05-07 Temmuz 2016 Salı - Ramazan Bayramı tatili (Arife: 04 Temmuz Pazartesi) 01-31 Ağustos 2016 Pazartesi - 01-31 Ağustos 2016 Pazartesi - Lisansüstü güz dönemi başvuruları

Detaylı

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU Çocuğun Cinsiyeti: TC Kimlik No: Görüşmecinin Görevi: Görüşme Tarihi: Doğum Yeri

Detaylı

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU Çocuğun Cinsiyeti: TC Kimlik No: Görüşmecinin Görevi: Görüşme Tarihi: Doğum Yeri

Detaylı

SEMA MARAŞLI DAN. Kadınları şiddetten koruyacak yeni yasa tasarısı için MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP

SEMA MARAŞLI DAN. Kadınları şiddetten koruyacak yeni yasa tasarısı için MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP SEMA MARAŞLI DAN Kadınları şiddetten koruyacak yeni yasa tasarısı için MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP Milletvekillerine Açık Mektup ve 25 Tespit Sayın Milletvekillerimiz, Öncelikle hepinize iyilikler ve vatana

Detaylı

Bir Hak İhlali: ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI

Bir Hak İhlali: ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI Bir Hak İhlali: ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI Çocuk İhmali ve İstismarı BM Çocuk Hakları Sözleşmesi Başta Olmak Üzere Uluslararası İnsan Hakları Begelerine Göre Hak İhlalidir! Madde 19: Hiç kimse, çocuklara

Detaylı

- Dünya'da aile içi şiddet: - Yanlış İnanış: "Aile içi şiddet sanıldığı kadar yaygın değildir."

- Dünya'da aile içi şiddet: - Yanlış İnanış: Aile içi şiddet sanıldığı kadar yaygın değildir. - Yanlış İnanış: "Aile içi şiddet sanıldığı kadar yaygın değildir." - Gerçek: Dünya üzerinde her ırk ve ülkeden dört aileden birinde aile içi şiddet görülür. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunun yaptırdığı

Detaylı

YILDIRM IR A M Dr. Dr Al tan t Eşsizoğlu

YILDIRM IR A M Dr. Dr Al tan t Eşsizoğlu YILDIRMA Dr. Altan Eşsizoğlu Sinir hapı alıp trafik kazası yapan uzman doktor intihar etti Zonguldak'ta, dün sinir hapı içip alkol kullanan ve tünelde kaza yapan bayan doktor E.T., olaydan 24 saat sonra

Detaylı

Toplumsal cinsiyet ve şiddet

Toplumsal cinsiyet ve şiddet Toplumsal cinsiyet ve şiddet Cinsel içerikli kitap ve dergilerin cinsel saldırganlığı artırmadaki rolü nedir? Cinsel şiddetin gösterimi gerçekte cinsel saldırganlığı artırır mı? Şiddet içerikli ve şiddet

Detaylı

ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARIN TOPLUMSAL ENTEGRASYONDA YAŞANAN ZORLUKLARI

ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARIN TOPLUMSAL ENTEGRASYONDA YAŞANAN ZORLUKLARI ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARIN TOPLUMSAL ENTEGRASYONDA YAŞANAN ZORLUKLARI Esin ÖZÇELİK 1 ÖZET Türkiye'nin gündeminden düşmeyen bir konu kadına yönelik şiddet hiç şüphesiz yıl tartışılıyor fakat görülüyor

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ANKARA

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ANKARA T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ANKARA 213 YILINDA MEYDANA GELEN AİLE İÇİ ŞİDDET, KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE ÇOCUK SUÇLARININ DEĞERLENDİRMESİ ASAYİŞ DAİRE BAŞKANLIĞI AİLE İÇİ ŞİDDETLE

Detaylı

Gümrüklere göre ihracat Exports by customs offices

Gümrüklere göre ihracat Exports by customs offices Gümrüklere göre ihracat Exports by customs offices (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Yıl Kodu Gümrük Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Year Code Customs

Detaylı

PT/Mo SA/Tu ÇA/We PE/Th CU/Fr CT/Sa PA/Su

PT/Mo SA/Tu ÇA/We PE/Th CU/Fr CT/Sa PA/Su (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma söyle: Namazlarını dosdoğru kılsınlar, alışveriş ve dostluğun olmayacağı günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıklardan (Allah için) gizli-açık harcasınlar.

Detaylı

27-31 Mayıs / 2013 ARAŞTIRMA. Teknik Analiz

27-31 Mayıs / 2013 ARAŞTIRMA. Teknik Analiz Piyasa Değeri - TL = 477,000,000 Fiili Dolaşımdaki Pay % = 57.00 Bagfaş (52.5000, 51.5000, 52.2500, -0.50000) 27-31 Mayıs / 2013 ARAŞTIRMA BAGFS 2010/03 2011/03 2012/03 2013/03 75 70 65 60 55 50 45 40

Detaylı

İçindekiler: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu nun amacı. Kadınların mücadelesi neleri değiştirdi? Takip ettiğimiz davalar ve sonuçları

İçindekiler: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu nun amacı. Kadınların mücadelesi neleri değiştirdi? Takip ettiğimiz davalar ve sonuçları İçindekiler: 2 2 3 8 9 9 10 Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu nun amacı Kadınların mücadelesi neleri değiştirdi? Takip ettiğimiz davalar ve sonuçları Çözüm önerimiz 5 temel talebimiz Tüm kadınları

Detaylı

CİNSEL SALDIRILAR ACİL HEKİMİNİN SORUMLULUKLARI. Dr. Serhat KOYUNCU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil tıp A.D

CİNSEL SALDIRILAR ACİL HEKİMİNİN SORUMLULUKLARI. Dr. Serhat KOYUNCU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil tıp A.D CİNSEL SALDIRILAR ACİL HEKİMİNİN SORUMLULUKLARI Dr. Serhat KOYUNCU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil tıp A.D Tanımlar Cinsel saldırı çeşitleri Yasal düzenlemeler Acil hekiminin sorumlulukları Cinsel saldırı,

Detaylı

ACADEMIC CALENDAR

ACADEMIC CALENDAR May 2017 05.05.2017-05.09.2017 Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu için Son Gün July 2017 01.07.2017-29.12.2017 Lisansüstü Güz Dönemi Doktora Yeterlik Sınavları August 2017 21.08.2017-18.09.2017 Güz Yarıyılı

Detaylı

18-22 Kasım / 2013 ARAŞTIRMA. Teknik Analiz. Piyasa Değeri - TL = 1,723,005,222 Fiili Dolaşımdaki Pay % = 21.00

18-22 Kasım / 2013 ARAŞTIRMA. Teknik Analiz. Piyasa Değeri - TL = 1,723,005,222 Fiili Dolaşımdaki Pay % = 21.00 18-22 Kasım / 2013 Piyasa Değeri - TL = 1,723,005,222 Fiili Dolaşımdaki Pay % = 21.00 Aksa Enerji (2.84000, 2.79000, 2.81000, +0.05000) Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec 2012 Feb Mar Apr May Jun Jul

Detaylı

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÖZEL GÜNLER Aşağıdaki önemli günlerden

Detaylı

REHBERLİK SERVİSİ. Anne-Babalar Okula Hazır Mıyız?

REHBERLİK SERVİSİ. Anne-Babalar Okula Hazır Mıyız? REHBERLİK SERVİSİ Anne-Babalar Okula Hazır Mıyız? OKULA GİTTİĞİNİZ İLK GÜNÜ HATIRLIYOR MUSUNUZ? Hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bu başlangıç hem onun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin

Detaylı

Su ayak izi ve turizm sektöründe uygulaması. Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Su ayak izi ve turizm sektöründe uygulaması. Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Su ayak izi ve turizm sektöründe uygulaması Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Kapsam Ayak izi kavramı Türkiye de su yönetimi Sanal su Su ayak izi ve turizm Karbon ayak

Detaylı

SOSYAL DUVARLARI YIKALIM DOĞRU SÖZLÜK. #dogrusozluk

SOSYAL DUVARLARI YIKALIM DOĞRU SÖZLÜK. #dogrusozluk SOSYAL DUVARLARI YIKALIM DOĞRU SÖZLÜK Merhaba, Neredeyse her gün gazete ve TV lerde karşılaştığımız manşetler, haberler, diziler ve sinema filmleri bizi bu kitapçığı hazırlamaya yönlendirdi. Türkiye de

Detaylı

Şiddete. Gürcan Banger. 15 Ocak 2007

Şiddete. Gürcan Banger. 15 Ocak 2007 Kadına Yönelik Y Şiddete Hayır! Stop Violence Against Women! Gürcan Banger 15 Ocak 2007 Neden İngilizce? Bu sunumun başlığının bir bölümünün İngilizce bir cümle içerdiğini fark ettiniz. Lütfen bunu, bir

Detaylı

Oda Yayınları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Oda Yayınları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Oda Yayınları 756 Oda Yayınları ODA YAYINLARI - 2013 757 ODA YAYINLARI - 2013 758 Oda Yayınları ODA YAYINLARI - 2013 759 ODA YAYINLARI - 2014 KASIM - ARALIK 2013 NOVEMBER - DECEMBER 2013 OCAK - ŞUBAT 2014

Detaylı

NAMUSA SALDIRI. Namusa saldırı fiillerini ana hatları ile şu şekilde toplamak mümkündür:

NAMUSA SALDIRI. Namusa saldırı fiillerini ana hatları ile şu şekilde toplamak mümkündür: Namusa Saldırı 327 NAMUSA SALDIRI Namusa saldırı fiillerini ana hatları ile şu şekilde toplamak mümkündür: Hayayı Ortadan Kaldıran Fiiller 1- Bir kadınla zina etmeye veya bir erkekle ilişkide bulunmaya

Detaylı

Polis 'Adın çıkar evine git' deyip ölüme göndermiş - Evrensel.net

Polis 'Adın çıkar evine git' deyip ölüme göndermiş - Evrensel.net 1 / 6 07.04.2015 16:07 ANASAYFA YAZARLAR GÜNDEM İŞÇİ-SENDİKA POLİTİKA DÜNYA DERGİLER 2014'te dünyada ve Türkiye'de ne oldu? Yemen'de ne oldu, bugün ne oluyor? ANASAYFA / GÜNCEL Polis Ve 'Adın elbet çocuk

Detaylı

December October November

December October November 27 5 12 19 26 2 9 March April 16 24 30 7 May 14 21 28 4 June 11 18 25 2 July Türk Telekom (6.90000, 6.82000, 6.88000, +0.06000) Volume (2,690,017) 9 16 23 30 6 August 13 22 3 10 17 September 24 1 8 October

Detaylı

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ Merhaba arkadaşlar, adım Öykü ilköğretim 2. sınıf öğrecisiyim. Gün içinde düşüncelerimi, duygularımı, hissettiklerimi yazdığım bir günlük defterim var. Günlük defterime bugün not aldığım,

Detaylı

D. PİRE. aralarında köprü kurar. İnsanların çoğu duvar, çok azı da. Yard.Doç.Dr. Havva ÖZTÜRK Ebe Tülay BAYRAMOĞLU Trabzon

D. PİRE. aralarında köprü kurar. İnsanların çoğu duvar, çok azı da. Yard.Doç.Dr. Havva ÖZTÜRK Ebe Tülay BAYRAMOĞLU Trabzon İnsanların çoğu duvar, çok azı da aralarında köprü kurar D. PİRE Yard.Doç.Dr. Havva ÖZTÜRK Ebe Tülay BAYRAMOĞLU Trabzon Latince de kararsız kalabalık, şiddete yönelmiş topluluk anlamındadır İngilizce de

Detaylı

2. Haber Listesi. 15:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 15:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 10 07.04.2015 15:55 15:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 1. Anasayfa 2. Haber Listesi 3. Yazarlar 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1. Anasayfa 2. Yazılar

Detaylı

KARS IN KUŞLARI Kars Biyoçeşitlilik Projesi

KARS IN KUŞLARI Kars Biyoçeşitlilik Projesi KARS IN KUŞLARI Kars Biyoçeşitlilik Projesi Mutlu Yıllar... 2006 Saksağan Pica pica Fotoğraf: Çağan Hakkı Şekercioğlu Ocak-January 2006 Benekli bülbül - Luscinia luscinia bbenekli sinekkapan - Muscicapa

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının İlan Edilmesi e-devlet

Detaylı

EDİTÖRDEN. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olan ergenlik, insan hayatının en

EDİTÖRDEN. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olan ergenlik, insan hayatının en İÜifâ/ Ergenleri Bilgilendirme ve Farkındalık Kazandırma Eğitim Programı EDİTÖRDEN Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olan ergenlik, insan hayatının en önemli dönemidir denilebilir. Bedendeki hızlı

Detaylı

Bismillahirrahmanirrahim Aile Sözleşmesi

Bismillahirrahmanirrahim Aile Sözleşmesi Bismillahirrahmanirrahim Aile Sözleşmesi Önsöz Aile; insanın yetişmesi, neslinin hayatta kalması ve devamlılığının beşiğidir. Günümüzde insanlık aleminin aile bağlarının ve değerlerinin muhafazasına ve

Detaylı

2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar. 5 Çocuk hakları ve aile rolü. 8 Demokrasi ve değerler

2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar. 5 Çocuk hakları ve aile rolü. 8 Demokrasi ve değerler 1 Güncel konular ve sosyal ilişkiler 2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar 3 Eşitlik ve ayrımcılığa karşı mücadele 4 Sağlık, ve özellikle cinsel sağlık ve uyuşturucuyu

Detaylı

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz?

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Aile, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde,toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli

Detaylı

ACADEMIC CALENDAR

ACADEMIC CALENDAR May 2017 05.05.2017-05.09.2017 Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu için Son Gün August 2017 21.08.2017-18.09.2017 Güz Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması 31.08.2017-31.08.2017 Arefe September 2017

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... LİSESİ 12. SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... LİSESİ 12. SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... LİSESİ. SINIFLAR İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI SEPTEMBER 17-21 Sep 24-28 Sep PRONOUNS konu anlatımı + Grammar Activity + Grammar Tests Progress Test - pronouns Vocabulary

Detaylı