SDM. Yemek Tarifleri. Beslenme ve diyet ihtiyaçlarınızı bilimsel şekilde çözer

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SDM. Yemek Tarifleri. Beslenme ve diyet ihtiyaçlarınızı bilimsel şekilde çözer"

Transkript

1 SDM Yemek Tarifleri Beslenme ve diyet ihtiyaçlarınızı bilimsel şekilde çözer

2 Değerli SDM Danışanımız, SDM diyet firması, İtalya da Societa Dietetica Medica adıyla Dr.Gilles Terrracol tarafından kurulan 20 yıllık büyük bir AR-GE çalışmasının ürünüdür. Obezite ile mücadele amacı ile geliştirilen ürünlerimiz ile yağ kaybederek kısa zamanda uzmanınızın da kontrolü ile sağlıklı kilo aralığına ulaşmanız beklenmektedir. Ürünlerimizin sağlık açısından bir engeli olmayan ve diyetin tüm gerekliliklerini yerine getirecek kişilerce uygulanması son derece önemlidir. Ketojenik SDM diyeti medyada duyduğunuz diyet trendlerinden olmayıp, Avrupa da 20 yıllık geçmişinde bilimsel çalışmalarla desteklenmiş bir çalışmanın üründür. Ürünlerimiz protein ve lif değerleri açısından zengin; yağ ve karbonhidrat değerleri açısından ise fakirdir. Bu diyet ile basit şeker, karbondirat ve yağ alımınız azalır ve metabolizmanız 4. günde yağ yakma mekanizması olan ketojeneze girer. Ürünlerimizi tartmanıza veya ölçmenize gerek yoktur. Hazırlama talimatları ve yemek tariflerinin ekli olduğu fasikül, size diyetiniz esnasında rehberlik edecektir. Gelişen ve değişen ürünlerimiz hakkında size bilgilendirmeler yaparak sizlerin damak tadına en uygun seçenekleri sunmak bizim için çok önemlidir. Ketojenik SDM diyeti ile başlayan hafifleme serüveninizde uzmanınızla beraber sizlere destek olmaktan mutluluk duyacağız... SDM Türkiye

3 Zayıflama Dönemi Diyetlerinde Neler var? Klasik SDM Diyet (Protein kaynağı olarak sadece SDM ürünlerinin tüketileceği dönem) Diyetiniz esnasında sadece SDM ürünleri ve serbest olan sebzeleri tüketebiliyorsunuz. Serbest olan sebzeler nelerdir? Yeşil yapraklı sebzeler (marul, roka, hindiba, vb.), pazı, brokoli, karnabahar, lahana, salatalık, rezene, kabak çiçekleri, mantar, soya filizleri, yeşil biber, kırmızı turp, kereviz, ıspanak, kabak, bamya. Adı geçen sebzeler dışında günlük hayatınızda sıklıkla tüketilen domates, kırmızı biber, havuç gibi sebzeler diyetin etkinliğini bozmaktadır. Hızlı sonuç alabilmek için bu diyet esnasında izin verilen yiyeceklerin dışına çıkmayınız. Klasik diyette zorlanırsanız uzmanınıza bu konuda danışınız. Karışık SDM Diyet (Protein kaynağı olarak et ve süt ürünlerinin ilave edildiği dönem) Günlük olarak uzmanınızın belirlediği sayıda SDM ürünü Süt ürünleri (50-60g az yağlı peynir / 100g az yağlı yoğurt) veya Et ürünleri (100g kırmızı et, 150g tavuk / hindi, 200g balık) olarak değerlendirebilirsiniz. Et: Yetişkin ve yağsız sığır eti (kemiksiz et, bonfile, tranç, nuar, kontrfile, antrikot), bresaola, ciğer, yağsız ekmeksiz hamburger, böbrek. Balık: Beyaz etli balıklar, kabuklular, karides, ahtapot ve suda paketlenmiş ton balığı. Tavuk/Hindi: Derisiz, tavuk ve hindi beyaz eti. Yumurta: 2 Adet ***Pişirme tekniklerinden yanmaz yapışmaz tavada, ızgarada, fırında, buharda pişirme, soteleme veya haşlama yöntemini kullanabilirsiniz. Serbest olan sebzeler nelerdir? Yeşil yapraklı sebzeler (marul, roka, hindiba, vb.), pazı, brokoli, karnabahar, lahana, salatalık, rezene, kabak çiçekleri, mantar, soya filizleri, yeşil biber, kırmızı turp, kereviz, ıspanak, kabak, bamya. Adı geçen sebzeler dışında günlük hayatınızda sıklıkla tüketilen domates, kırmızı biber, havuç gibi sebzeler diyetin etkinliğini bozmaktadır. 180g ile sınırlı sebzeler nelerdir? Kuşkonmaz, patlıcan, enginar, brüksel lahanası, yeşil fasulye, domates, sarı ve kırmızı biber, şalgam Ek olarak; Alınması gereken besin destekleri Probiyotik (Aç karnına günde 1 adet) Kalsiyum Magnezyum } ikisi bir arada bir destek de olabilir Sodyum (Sofra tuzu, sade soda ) Potasyum Multivitamin (şeker içermeyen) İzin verilen günlük ilaveler 1 küçük boy kuru soğan veya 2-3 diş sarımsak Sınırsız aromatik bitkiler, baharatlar toz halinde soğan, sarımsak Tuz, karabiber veya 2-3 dal taze soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı / gün 1 tatlı kaşığı içinde bal veya şeker ilavesi olmayan taneli 1 tatlı kaşığı sirke veya 1/2 adet limonun suyu dijon hardalı.

4 Zayıflama Dönemi Diyetlerinde Neler var? İzin verilen içecekler Günde en az 2 litre su mutlaka kullanılmalıdır, miktarı diyetisyen tarafından belirlenmek koşulu ile; Şekersiz veya tatlandırıcı ilave edilmiş (stevya, sukrolaz, aspartam) çay, kahve, poşet ıhlamur, nane, papatya çayı vb. bitki çayları tüketebilirsiniz; ancak meyve çaylarından ve kahvenize süt ilave etmekten sakınınız. Light veya zero gazlı içecekler; kola, gazoz vb. Not: Az miktarda bile olsa şeker tüketmemek diyetin başarısı için çok kritiktir. Şekerli sakız içeriğindeki şeker dahi diyetin etki mekanizmasını yani ketojenik etkiyi bozmaktadır. Zayıflama diyeti esnasında egzersiz yapılabilir mi? Kilo verme döneminde haftada 3-4 kez ortalama 45/60 dk süren yürüyüş, yüzme, bisiklet gibi aktivitelerin yapılması önerilir. Ancak kesinlikle zorunlu değildir. Kısa süreli bile olsa günlük enerji alımı düşürüldüğü için ağır sporların yapılması önerilmez. Geçiş Dönemi Nedir? Kuralların katı olduğu Klasik/Karışık SDM Diyeti uyguladığınız süre kadar Geçiş Dönemi olarak adlandırdığımız diyet programı ile devam etmeniz gerekmektedir. Bu süreç ulaşmış olduğunuz ağırlığı koruyabilmek adına son derece önemlidir. Geçiş Döneminde Diyetinize ilave edilecek besinler 1. aşamada süt, peynir, yoğurt veya önerilen kahvaltı öğünü uzmanınızın belirlediği miktarda SDM ürünü çıkarılarak eklenir 2. aşamada uzmanınızın belirlediği meyveler, belirlenen miktarda diyete SDM ürünü çıkarılarak eklenir. 3. aşamada tam tahıllı ekmek diyetinize belirlenen miktarda eklenir. 4. aşamada önerilen tahıl ve kurubaklagiller (mercimek, barbunya, börülce, kuru fasulye vb.) Geçiş dönemi esnasında egzersiz yapılabilir mi? Geçiş dönemi ile birlikte eğer egzersiz yapıyor iseniz; günlük kalori alımınız artacağı için egzersiz temponuzu da artırabilirsiniz. Koruma Dönemi Uzmanınızın belirlediği sağlıklı beslenme programı ile alışkanlıklarınızı değiştirerek uzun dönem kilo korumayı sağlayabilirsiniz. Bu dönemde de SDM ürünleri ile öğünler hazırlanabilir.

5 SDM Hazırlama Talimatları *Paketteki tozu, homojen bir yoğunluk elde edene kadar ml oda sıcaklığındaki su ile karıştırınız. Mikrodalga fırında yüksek ısıda 1 dakika ısıtınız yada orta derecede ocak ateşinde tahta bir kaşıkla karıştırarak ısıtınız (ilk kaynamada altını kapatınız). Daha iyi karışması için mikser ile de karıştırabilirsiniz. ÇORBALAR **Paketteki çorbayı bardağa boşaltınız, üzerine 50ml oda sıcaklığındaki su ile shaker da iyice karıştırınız. Kettleda kaynatmış olduğunuz sudan ml ilave ederek tekrar karıştırınız. Not: 1) İzin verilen sebzelerle ve baharatlarla tatlandırılabilir. Not: 2) Kıvam olarak yoğun gelirse su miktarı istek doğrultusunda artırılabilir. Makarnayı kaynayan tuz ve 2 damla zeytinyağı ilave edilmiş suya atıp 8-10 dakika pişiriniz (isteğe göre pişirme MAKARNALAR TATLILAR SICAK- SOĞUK İÇECEKLER süresi uzatılabilir) Not: 1) İzin verilen sebzelerle ve baharatlarla tatlandırılabilir. Paketteki tozu 50ml oda sıcaklığında su ile shaker da karıştırınız. İstediğiniz yoğunluğa göre ilave olarak ml soğuk suyla karıştırınız. Paketteki tozu 50ml oda sıcaklığında su ile shaker da karıştırınız. İstediğiniz yoğunluğa göre ilave olarak ml sıcak/soğuk suyla karıştırınız. Sıcak/soğuk tüketiniz. Ürün hazırlama önerisi: Toz olarak bulunan ürünleri önce oda sıcaklığında 50ml suda shaker ile çalkalayarak çözdürünüz, ardından üzerine daha soğuk ya da sıcak suyu ekleyiniz. Yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kutuların üzerindeki hazırlama talimatlarını özenle takip ediniz.

6 Ürünlerimiz ve İçerikleri Kırmızı Mercimek Çorbası Yoğurt Aromalı Çorba Süt proteini, kırmızı mercimek unu (%19), modifiye mısır nişastası, tuz, değişen miktarlarda baharatlar (soğan tozu, kırmızıbiber, nane, zerdeçal, kimyon, karabiber), kıvam arttırıcı (karragenan), doğal aroma verici (kekik). Bir paket (30 g) İçerik ,57 6,72 1,35 1 porsiyon (30 g) İçerik ,49 8,76 3,09 1,08 0,96 0,6 0,58 1,65 0,24 1,9 / 0,8 2,14 / 0, g (7 paket x 30 g) 210 g (7 paket x 30 g) Süt proteini, modifiye mısır nişastası, tuz, yağsız süttozu, şeker, soğan tozu, doğal aroma verici (süt), kıvam arttırıcı (karragenan), nane, aroma verici (yoğurt), doğal aroma verici (nane). Eser miktarda sert kabuklu meyveler, kabuklu deniz ürünleri, balık, yer fıstığı, yumurta, soya, kereviz ve kükürt dioksit içerebilir. Süt ürünü içerir. Sebzeli Tavuk Çorbası Eser miktarda sert kabuklu meyveler, kabuklu deniz ürünleri, balık, yer fıstığı, yumurta, soya, kereviz ve kükürt dioksit içerebilir. Süt ürünü içerir. Peynirli Gofret 1 porsiyon (300 g) İçerik Su, ön pişirilmiş tavuk (%20), havuç, krema, kereviz, 160 konsantre domates püresi, soğan, süt proteini, 18 modifiye mısır nişastası, tuz, zeytin yağı, sarımsak, 6 kimyon, kıvam arttırıcı (ksantan gam), kıvam arttırıcı 3 (guar gam), köri (sumak, zerdeçal), kırmızı acı biber, 6,9 asit (laktik asit). 2,7 0,9 1 porsiyon (40 g) İçerik 184,00 16,16 4,04 0,04 9,60 5,44 8,28 3 / 1,2 0,32/0, g 200g (5 paket x 40 g) Hamur kısmı (süt proteini, inülin, hidrolize kollajen, buğday unu (gluten içerir), kıvam artırıcı (guar gam), kabartıcılar (amonyum karbonatlar, sodyum hidrojen karbonat)), sürülebilir yağ (palm yağı, Emmental peynir tozu (%10,9) (süt, tuz, kültürler, rennet), aroma verici (peynir), emülgatörler (soya lesitini, poligliserol polirisinoleat), koruyucular (sodyum fosfat, polifosfatlar). Eser miktarda sert kabuklu meyveler ve yumurta ürünü içerebilir. Süt, süt ürünü, soya ürünü ve gluten içerir. Eser miktarda gluten, kabuklu deniz ürünleri, balık, kereviz, yer fıstığı ve sert kabuklu meyveleri içerebilir. Süt ürünü ve yumurta içerir. Çeşnili Kalem Makarna Penne / Çeşnili Kesme Makarna Tagliatelle Buğday gluteni, soya proteini, bezelye proteini, buğday unu (gluten içerir), buğday lifi (gluten içerir), yumurta akı. Kraker 1 porsiyon (50g) İçerik 172,00 31,00 6,30 1,90 1,32 0,33 1 porsiyon (40 g) İçerik 158,80 18,00 4,86 0,24 5,60 0,88 5,40 8, ,10/0,44 3x50 g paket g (6 paket x40g) Soya proteini, yumurta, buğday gluteni, modifiye mısır nişastası, yulaf lifi (gluten içerir), hindiba lifi, ayçiçek yağı, süt proteini, çavdar (gluten içerir), arpa (gluten içerir), tuz, emülgatör (soya lesitini), hidrolize kollajen, maya, kabartıcılar (amonyum karbonat, sodyum hidrojen karbonat). Eser miktarda süt, yer fıstığı, sert kabuklu meyveler, acı bakla ve susam içerebilir. Kızarmış Kıtır Ekmek Dilimleri Portakallı Kurabiye Bitkisel protein karışımı (Bezelye, buğday (gluten içerir)), bitkisel lif karışımı (turunçgil, buğday (gluten içerir)), tereyağı (süt ürünü), süt proteini, tatlandırıcı (maltitol), şeker ilavesiz portakal şekerlemesi (%3.3) [portakal (%1), kıvam arttırıcı (guar gam), tatlandırıcı (eritritol), asitlik düzenleyici (sitrik asit), tatlandırıcı (sukraloz)], zeytinyağı, aroma verici (portakal) aroma verici (vanilya), yumurta akı, kabartıcı (difosfatlar), kabartıcı (sodyum karbonatlar), antioksidan (alfa tokoferol). DOĞAL OLARAK ŞEKER İÇERİR. Soya ürünü, yumurta ürünü ve gluten içerir. Eser miktarda sert kabuklu meyve içerir. 1 porsiyon (33,75 g) İçerik 132,00 15,46 3,45 0,20 4,37 0,74 8,36 0,338/0, , g (4 paket x 50 g) 135g (4paket x 33,75g) 1 porsiyon (50 g) İçerik ,4 5,55 0,9 7,35 3,6 11,4 0,28 / 0,11 Eser miktarda sert kabuklu meyveler ve yer fıstığı içerebilir. Gluten, süt ürünü ve yumurta ürünü içerir. Buğday gluteni, modifiye mısır nişastası, natürel sızma zeytinyağı, hindiba lifi, maya, soya proteini, süt proteini, hidrolize kollajen, yulaf lifi (gluten içerir), buğday kepeği (gluten içerir), tuz, buğday maltı (gluten içerir), susam. Eser miktarda yer fıstığı ve sert kabuklu meyveleri içerebilir. Gluten, soya ürünü, süt ürünü ve susam içerir.

7 Kekikli / Domatesli Çörek Soya proteini, buğday gluteni, bezelye proteini, yumurta akı, süt proteini, buğday lifi (gluten içerir), kekik (%3), palm yağı, natürel sızma zeytinyağı, tuz, maya. Vanilyalı Puding 1 porsiyon (80 g) İçerik ,20 8,40 0,80 6,30 1,20 24,00 1 porsiyon (125 g) İçerik ,75 1,25 2,88 1,88 0,38 0,54/0,22 0,44 / 0, adet / 80g 500 g (4 paket x 125 g) Saf su, süt proteini, krema (süt ürünü), mısır nişastası, fruktoz şurubu, aroma verici (vanilya), fruktooligosakkarit, emülgatör (yağ asitlerinin mono- ve digliseritleri), stabilizör (sodyum fosfatlar), tuz, renklendirici (karotenler), tatlandırıcı (sükraloz), tatlandırıcı (asesülfam-k), kıvam arttırıcı (karragenan). Üründeki şeker oranı en az %90 azaltılarak enerjisi en az %30 azaltılmıştır. Eser miktarda yer fıstığı, sert kabuklu meyveler ve susam içerebilir. Soya ürünü, gluten, yumurta ve süt ürünü içerir. Eser miktarda hardal, sülfit, gluten, kereviz ve yumurta içerebilir. Süt ürünü içerir. Yoğurt & Çilek Aromalı Şeker İlavesiz İçecek Yoğurt & Mango Aromalı Şeker İlavesiz İçecek Su, süt proteini, çilek püresi (%3,8), krema (süt ürünü), doğal aroma verici (yoğurt) (%1), kıvam arttırıcı (pektin), kıvam artırıcı (karregenan), kıvam artırıcı (keçiboynuzu gamı), fruktooligosakkaritler, stabilizör (kalsiyum laktat), stabilizör (monopotasyum fosfat), asitlik düzenleyici (laktik asit), asitlik düzenleyici (sodyum difosfat), emülgatör (yağ asitlerinin mono- ve digliseritlerinin tartarik asit esterleri), tatlandırıcı (sükraloz), tatlandırıcı (asesülfam K), antioksidan (kalsiyum askorbat), renklendirici (likopen). Doğal olarak şeker içerir. 1 porsiyon (200ml) İçerik 100,00 15,00 1,88 1,14 3,20 1,60 2,20 0,26/0, x200ml Su, süt proteini, mango püresi (%3.8), krema (süt ürünü), doğal aroma verici (yoğurt) (%1), kıvam artırıcılar (pektin, karregenan, keçiboynuzu gamı), fruktooligosakkaritler, inülin, stabilizörler (kalsium laktat, monopotasyum fosfat), asitlik düzenleyici (sodyum difosfat), emülgatör (yağ asitlerinin mono- ve digliseritlerinin tartarik asit esterleri), tatlandırıcılar (sükraloz, asesülfam K), antioksidan (kalsiyum askorbat), renklendiriciler (karotenler, kurkumin), havuç konsantresi, elma konsantresi. Doğal olarak şeker içerir. Fenilalanin kaynağı içerir. 15,00 3,10 2,70 3,30 1,60 2,70 0,30/0, x200 ml Muhafaza Koşulları: Muhafaza Koşulları: Şeker İlavesiz Kakaolu Puding Eser miktarda gluten, soya ürünü ve yumurta ürünü içerebilir. Süt ürünü içerir. Bir kez açıldığında, ağzını sıkıca kapayarak buzdolabında saklayınız ve 24 saat içinde tüketiniz. Fındık Aromalı Sürülebilir Sos 1 porsiyon (26 g) İçerik 89,00 17,70 1,70 1,06 0,70 1 porsiyon (20 g) İçerik 57,52 13,60 0,90 0,28 3,72 0,36 0,40 2,50 7,50 0,44/0,18 0,044/0, (2 tatlı kaşığı) 182g (7 paket x26g) 1x240g Polidekstroz (çözünebilir lif), su, fındık yağı (%18), soya proteini, yağı azaltılmış kakao tozu, aroma verici (fındık) (%6), aroma verici (kakao), tuz, koruyucular (potasyum sorbat, sodyum benzoat), tatlandırıcılar (sükraloz, asesülfam K). Fenilalanin kaynağı içerir. Eser miktarda soya bulunabilir. Süt, süt ürünü ve gluten içerir. Eser miktarda diğer sert kabuklu meyveleri ve yer fıstığı içerebilir. Fındık ürünü ve soya ürünü içerir. Sütlü / Bitter Çikolata Kaplamalı Bar Şekerlemesi Çilek Reçeli Dolgu kısmı (%83,8) [süt proteini, oligofruktoz şurubu, glukoz şurubu, stabilizör (polidekstroz), nem verici (sorbitol), kakao yağı, ayçiçek yağı, yağı azaltılmış kakao tozu], sütlü çikolata kaplaması (%16,2) [şeker, kakao yağı, yağsız süt tozu, kakao kitlesi, peyniraltı suyu tozu (süt ürünü), tereyağı (süt ürünü), tam yağlı süt tozu, emülgatör (soya lesitini), doğal aroma verici (vanilya)]. Üründeki sütlü çikolatanın kakao kuru maddesi min. %25 tir. 108,00 Bir kez açıldığında, ağzını sıkıca kapayarak buzdolabında saklayınız ve 24 saat içinde tüketiniz. Süt proteini, yağı azaltılmış kakao tozu (%16), yağsız süttozu, kıvam artırıcılar (ksantan gam, karboksi metil selüloz), aroma verici (çikolata), tuz, lif (gluten içerir), fruktooligosakkaritler, tatlandırıcılar (sükraloz, asesülfam K), stabilizör (kalsiyum fosfat). Fenilalanin kaynağı içerir. Doğal olarak şeker içerir. 1 porsiyon (200ml) İçerik Eser miktarda gluten, soya ürünü ve yumurta ürünü içerebilir. Süt ürünü içerir. 1 porsiyon (44 g) İçerik 157, g İçerik 14,564 35,2 9,02 0,44 5,72 19,55 Şeker alkolü (g) 0,88 4,3 5,148 0,93 0,93 2,684 3,95 9,284 0,044 / 0,018 0,145/0, (2 tatlı kaşığı) 220g (5 paket x 44g) 200 g Süt, süt ürünü ve soya ürünü içerir. Çilek pulpu, su, tatlandırıcı (eritritol), kıvam arttırıcı (pektinler), asitlik düzenletiyici (sitrik asit), asitlik düzenleyici (kalsiyum sitrat), tatlandırıcı (steviol glikozitler). Aşırı tüketimi laksatif etki yaratabilir. Son üründe, 100 g da 60g meyve ile hazırlanmıştır. Şeker oranı en az %90 azaltılarak enerjisi en az %80 azaltılmıştır.

8 ÇORBALAR

9 SDM PORSİYONU YERİNE GEÇMEYEN ÇORBA TARİFLERİ Brokoli Çorba 1 paket brokoli 2-3 diş sarımsak Taze çekilmiş karabiber 1 adet limon Kimyon Tuz 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Sarımsaklar ince ince kıyılarak taze karabiber ile zeytinyağında kavrulur. Brokolileri benzer eşitlikte çiçeklere ayrılıp yıkanır ve tencereye eklenir. Baharatlarla kavrulan brokolilerin üzerini örtecek kadar su eklenerek karıştırılır ve pişirmeye bırakılır. Brokoliler piştikten sonra blenderdan geçirilerek üzerine limon suyu eklenir ve servis edilir. Not: Bu çorba SDM porsiyonu olarak sayılmadan tüketilebilir. Aynı çorba protokole uygun sebzeler ile de pişirilebilir. Kabak Çorba 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber 2 adet kabak ½ demet maydanoz Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Soğan ince ince kıyılarak taze karabiber ile zeytinyağında kavrulur. Kabak ve kırmızı biber benzer eşitlikte doğranıp yıkanır ve tencereye eklenir. Baharatlarla birlikte biraz kavrulur ve malzemelerin üzerini örtecek kadar su eklenerek karıştırılır ve pişmeye bırakılır. Malzemeler piştikten sonra blenderdan geçirilerek üzerine ½ demet nane doğranarak eklenir ve ocaktan alınır. Tencerenin kapağı kapalı birkaç dakika bekletilip sonrasında servis edilir.

10 YEMEK TARİFLERİ

11 Hardallı Salata Sosu 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı limon 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Sarımsağın üzerine tuz ekleyerek ezilir. Sarımsak tuzla ezildikten sonra diğer malzemelerle karıştırılarak salata için sos olarak kullanılır. İzin verilen 1. Grup sebzelerle Tarifler İpucu: Lezzeti artırmak için yemeklerinizi fırında yanmaz fırın poşeti kullanarak hazırlayabilirsiniz. Fırın Poşetinde Karışık Sebze 2 adet kabak 5-6 çarliston biber 5-6 yeşil biber 4-5 kültür mantarı Tuz, karabiber, kekik, pul biber Hazırlanışı: Sebzeler iyice yıkanır. Biberlerin çekirdekleri temizlenerek hazır hale getirilir. Kabaklar ince, mantar ve biberler kalın halka şeklinde doğranarak hazır hale getirilir. Sebzeleri zeytinyağı, tuz ve diğer baharatlarla karıştırılarak tercihe göre yağlı kağıtta veya fırın poşetine koyarak 180 derece fırında dakika pişirilir. Öneri: Eğer sebzeler yağsız pişirilirse yemeden önce wok tavada sprey yağ ile yağlayıp sotelenerek de ısıtılıp tatlandırılabilir.

12 Zeytinyağlı Kereviz Yemeği 2 orta boy kereviz 1 küçük boy soğan ½ limon suyu Tuz 1 yemek kaşığı likit tatlandırıcı Hazırlanışı: Kerevizler soyularak küp küp doğranır. Soğan zeytinyağı ile kavrularak doğranmış kerevizlerle birlikte sotelenir. Ardından tencereye su, tuz, tatlandırıcı ve limon suyu eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. İsteğe göre aromayı artırmak ve yemeğe güzel bir koku vermek için körpe kerevizin yaprak ve sapları da pişme suyuna eklenebilir. Öneri: İzin verilen sebze yemeği olarak tümünü yiyebilirsiniz. İçinde ½ limon ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı olduğunu unutmayınız. Zeytinyağlı Bamya 300 g bamya 1 küçük boy soğan 2-3 diş sarımsak ½ limon suyu 1 yemek kaşığı likit tatlandırıcı Tuz Hazırlanışı: Bamyalar iyice yıkanıp ayıklanarak birkaç damla limonlu suda bekletilir. Soğan ve sarımsak ince ince yemeklik olarak doğranarak ısınan tencereye yağ ekleyerek kavurulur. Bamyalar sudan çıkarılarak süzülür ve tencereye eklenir. Tenceredeki malzemelerin birbirine karışması için kaşıkla çevrilir. Üzerine sıcak su, tuz, kalan limon suyu ve likit tatlandırıcı eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.

13 Semizotu Salatası 1 bağ semizotu Sumak Tuz Hazırlanışı: Semizotunun topraklı sapları kesilerek bol suda birkaç tur yıkandıktan sonra salata kurutucusunda kurutulur. Salata sosu hazırlanarak üzerine eklenir. Hatırlatma: Sos olarak hardallı sosu da kullanabilirsiniz. Hardal sosta da bu hazırlanan sosta da kullandığınızı unutmayınız. Semizotu Yemeği 1 bağ semizotu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon 2-3 diş sarımsak 1 küçük soğan Tuz Hazırlanışı: Semizotunun topraklı sapları kesilerek bol suda birkaç tur yıkanır. Soğan ve sarımsak ince ince yemeklik doğranarak ısınan tencere yağ eklenerek kavrulur. Semizotları da eklenerek bir tur karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilerek yarısı servis edilir.

14 Radika Salatası 1 demet radika ½ limon suyu 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Radikalar ayıklanarak kalın sapları kesilir ve kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlanır. Süzdürülüp soğuk buzlu sudan geçirilir ve suyu sıkılır. Servis tabağına koyulup üzerine limon, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenerek servis edilir. Karışık Yeşil Salata 1 bağ roka 1 bağ kuzu kulağı Akdeniz yeşillikleri 1 adet turp Soya filizi Yeşil biber Salatalık Kereviz sapı Hardallı salata sosu Hazırlanışı: Tüm yeşillikler güzelce yıkanarak (gerekirse sirkeli suda bekletilip sonrasında iyice yıkanır) elle parçalanır. Turplar ince ince kesilir, salatalıklar soyulup küp küp doğranır. Hardallı sosla harmanlayarak servis edilir.

15 Dereotlu Kabak Sote 2 adet kabak ½ demet dereotu 1 küçük soğan Karabiber, tuz Hazırlanışı: Kabaklar 1cm kalınlığında yuvarlak olarak kesilir. Wok tava ısıtılarak eklenerek kabaklar yemeklik doğranan soğanla birlikte sotelenir ve baharat eklenir. Yumuşadıklarında öncesinde ince ince doğranan dereotu da eklenerek ılık şekilde servis edilir. Naneli Kabak Yemeği 2 adet kabak ½ demet taze nane 1 küçük soğan Karabiber, tuz Hazırlanışı: Kabaklar 1cm kalınlığında yuvarlak olarak kesilir. Wok tava ısıtılarak eklenerek kabaklar yemeklik doğranan soğanla birlikte sotelenir ve baharat eklenir. Yumuşadıklarında öncesinde ince ince doğranan nane eklenerek ılık şekilde servis edilir. İsteğe bağlı olarak kuru nane de eklenebilir.

16 Ekşili Sakız Kabak 2 adet sakız kabak (kabukları koyu yeşil yapraklı sebzeler) 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon Tuz Hazırlanışı: Kabaklar büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölünür. Kaynayan suda kabakların diriliği gidene kadar haşlanır. Sarımsaklar zeytinyağı ile iyice ezilir, rengi ağarınca limon suyu ve tuz eklenir. Kabaklar servis tabağına alınarak sos ile karıştırılır ve 2-3 saat soğumaya bırakılıp ardından servis edilir. Fırında Kabak Cipsleri (Atıştırmalık olarak da kullanabilirsiniz.) 3 dilim SDM kızarmış ekmek / grisini kırıntısı (rondoda çekiniz) 1 adet orta boy kabak Tuz, sarımsak tozu, karabiber 2 yemek kaşığı su Hazırlanışı: Kabaklar 1cm kalınlığında yuvarlak olarak kesilir. Önce suya batırılıp sonra diğer kuru malzemelerle önlü arkalı bulanarak yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Üzerine sprey şişesine koyulmuş zeytinyağı birer kez püskürtülür. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika kadar esmerleşene kadar pişirilerek servis edilir. İçerik: ½ SDM porsiyonu,

17 Fesleğenli Kabak Spagetti 2 adet orta boy kabak Tuz, karabiber Taze fesleğen 2-3 diş sarımsak Hazırlanışı: Kabaklar kalın spagetti gibi uzun şeritler halinde kesilir, sarımsaklar ince ince kıyılır. Önceden ısıtılan tava üzerine eklenerek sarımsaklar karabiber ile sotelenir. Sarımsakların üzerine kabaklar da eklenerek tuz ile tatlandırılır. Tava sallanarak hızlı ateşte kabaklar suyunu salmadan sotelenir. Kabaklar yumuşayınca tavadan alınarak üzerine tütün kıyım fesleğen eklenerek servis edilir. Sarımsaklı Atıştırmalık Brokoli Çiçekleri Brokoli çiçekleri veya karnabahar ya da her ikisi 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı susam yağı* isteğe bağlı Hazırlanışı: Dilediğiniz kadar brokoli çiçeğini saplarından ayırarak ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber serpilir harmanlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur. Önceden 220 derecedeısıtılan fırının orta rafında yaklaşık 15 dakika kadar kızartılarak bir kaseye alınır ve isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı susam yağı ile harmanlanarak servis edilir.

18 Brokoli-Mantar Sote Brokoli çiçekleri veya karnabahar ya da her ikisi 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı (mantar eklenirse 2 tatlı kaşığı) 2 diş sarımsak Tuz,karabiber Mantar* (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Dilediğiniz kadar brokoli çiçeğini saplarından ayırarak ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber serpilerek harmanlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur. İsteğe bağlı olarak mantarlar da harmanlanarak tepsiye koyulur. Önceden 220 dereceye ısıtılan fırının orta rafında yaklaşık 15 dakika kadar kızartılır. Malzemeler fırındayken arada harmanlanması önerilir. İçerik: 1 tatlı kaşığı zeytinyağ İpucu: Eğer lezzet katmak isterseniz ve Karışık Diyet Protokolü uyguluyor iseniz 30g kadar toz (60g peynir hakkınızın yarısını kullanmış olacaksınız) veya rende parmesanı ekleyip 2-3 dakika daha fırında renkleri dönene kadar pişirin. Lezzetine lezzet katın. SDM Kabaklı Fesleğenli Makarna 1 paket SDM makarna 1 küçük kabak 5-6 yaprak fesleğen Tuz, karabiber Hazırlanışı: SDM makarna kutusunun üzerinde yazan pişirme talimatlarına göre pişirilir. ile ince ince doğranan kabaklar wok tavada sotelenir ve yumuşayınca fesleğen yaprakları eklenir. Son olarak SDM makarna da ilave edilirek tuz ve karabiberle tatlandırılır.

19 Ilık Ispanak Salata 2 bağ bebek ıspanak 4-5 adet kültür mantar Soya filizi Tuz, karabiber Balsamik sirke 1 yemek kaşığı toz parmesan* (karışık diyet yapılıyor ise eklenebilir) Hazırlanışı: Mantarlar temiz ve nemli bezle silinerek 4 parçaya bölünür. Ispanaklar yıkanarak nemi alınarak sapları ve yaprakları ayrılır. Tava ısıtılarak zeytinyağı eklenir ve yağdan hafif dumanlar çıkmaya başlayınca mantarlar eklenerek sotelenir. Mantarların rengi dönünce ıspanaklar eklenerek sallamaya devam edilir ve karabiber ile tatlandırılır. Yaprakların rengi hafif dönünce tavadan servis tabağına alınır ve ılınınca üzerine soya filizleri ve balsamik sirke eklenerek servis edilir. İpucu: Yanında SDM kızarmış ekmek ile bir öğün yapabilirsiniz. İsteğe göre içine 2. grup sebzelerden tartılarak eklenebilir (Örneğin, eğer sarı ve kırmızı biber eklerseniz, mantarlardan önce sotelemelisiniz). Ispanak Kavurma 1 kase doğranmış ıspanak sapı 1 baş sarımsak 2 adet arpacık soğan Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tava ısıtılarak zeytinyağı eklenir ve yağdan hafif dumanlar çıkmaya başlayınca doğranmış sarımsak ve soğan eklenerek karamelize olunca yani rengi hafif kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Soğan ve sarımsaklar karamelize olunca yıkanmış ıspanak sapları da eklenerek sotelemeye devam edilir. Tuz ve karabiber de eklenerek renkleri dönünceye kadar tavada pişirilir ve servis edilir. İpucu: İçine SDM makarna ekleyerek bir öğün yapabilirsiniz.isteğe göre içine 2. grup sebzelerden tartılarak eklenebilir. (Örneğin eğer sarı ve kırmızı biber eklerseniz mantarlardan önce sotelemelisiniz. Hatta sotelerken mantar da eklenebilir.)

20 Pazı Kavurması 1 kase doğranmış pazı 1 baş sarımsak 2 adet arpacık soğan Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tava ısıtılarak zeytinyağı eklenir ve yağdan hafif dumanlar çıkmaya başlayınca doğranmış sarımsak ve soğan eklenerek karamelize olunca yani rengi hafif kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Soğan ve sarımsaklar karamelize olunca yıkanmış pazılar da eklenerek sotelenir. Tuz ve karabiber eklenerek renkleri dönünceye kadar tavada pişirilir ve servis edilir. İpucu: İçine SDM makarna ekleyerek bir öğün yapabilirsiniz Pazı Sapı Yemeği (Labada) 4 bağ pazının sapı 1 küçük soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, nane Hazırlanışı: Pazı sapları iyice yıkanır ve saplarındaki damarlar elle iyice soyularak tuzlu kaynar suya batırılıp çıkarılır. Tava ısıtılarak zeytinyağı eklenir ve sarımsak kavrulur. Şoklanan pazılar küp küp doğranarak tencerede bir iki tur çevrilir. Baharatlar da eklenerek ocaktan alınır ve ılık şekilde üzerine biraz limon ilave edilerek servis edilir.

21 SDM Ispanaklı Mantarlı Makarna 1 paket SDM makarna 10 adet kültür mantarı 5-6 yaprak bebek ıspanak Tuz, karabiber, pul biber Hazırlanışı: Tarifine uygun SDM makarnayı pişirin. Wok tavada ile mantarları soteleyin, yumuşayınca ıspanak yapraklarını ekleyin ardından haşladığınız SDM makarnayı da ilave ederek tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.

22 NOTLAR

23 NOTLAR

24 sdmdiyetiturkey sdmdiyeti

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet!

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! On5yirmi5.com Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! Ender Saraç'tan sağlıklı kilo verdiren diyet... Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar (oluşturma : 11/19/2015) Sağlıklı Kilo Verdirici Diyet 1. Gün Diyet Listesi

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası lezzette zirve Köfteli Den Çorbası Kahvaltı Spesiyal Kahvaltı Beyaz peynir, kaşar peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, bal, ev reçelleri, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, biber, maydanoz,

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

AYLIK YEMEK MENÜSÜ / ŞUBAT 2016

AYLIK YEMEK MENÜSÜ / ŞUBAT 2016 AYLIK YEMEK MENÜSÜ / ŞUBAT 2016 Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık, Kültür ve Spor Daire Bşk. Kantin ve Kafeteryalar Şube Md. 01.02.2016 02.02.2016 Salı 03.02.2016 Çarşamba 04.02.2016 Perşembe 05.02.2016

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

YİYECEKLER MİKTAR PORSİYON KARBONHİDRAT PROTEİN YAĞ KALORİ

YİYECEKLER MİKTAR PORSİYON KARBONHİDRAT PROTEİN YAĞ KALORİ TAHIL VE EKMEK ÜRÜNLERİ Tam Buğday Ekmeği 25g 1 dilim 10.68g 3.11g 0.88g 63kcal Çavdar Ekmeği 25g 1 dilim 12.07g 2.12g 0.82g 65kcal Tahıllı Ekmek 25g 1 dilim 10.84g 3.34g 1.06g 66kcal Kepekli Ekmek 25g

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

Cafe Restaurant R Waffle Kahvaltı Tabagı Bal & Kaymak Serpme Kahvaltı Güne Başlarken... Kahvaltı Tabağı (Klasik) Beyaz Peynir, Taze Kaşar Peyniri, Siyah Zeytin,Yeşil Zeytin, Salam-Sosis, Domates,

Detaylı

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi Mezeler Tabule Maydanoz, taze nane, dereotu, salatalık, domates, nar ve köftelik bulgur Humus/Pastırmalı Panço Patlıcan, patates ve sarımsaklı yoğurt Çiğ Köfte Muhammara Domates salçası, ceviz ve baharat

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE FR-HYE-04-719-17 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 7 İlk yayın

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesidir.

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ Yeryüzünde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında yumurtası en büyük kuş, devekuşudur. Devekuşu yumurtasının ortalama boyu 15 cm, genişliği 13 cm dir. Ortalama 1,5 kg ağırlığa,

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-01 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/BİRİM(ler) : Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 9 OBESİTE HASTALARI

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2014 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0. 0. 0.663 4,800.00 KG 3,68.26 2 ARPA YEMLİK ı: 3,68.26 2 ARPA ı 3,68.26 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.12 0.12 0.1200 3,41.00 KG 4,490.00

Detaylı

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi Ocak - Şubat 2014 Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Şehir otellerinde, şeflerin ve misafir kitlesinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış 4 banket paketi, toplam 95 reçete ile işletmenize daha çok

Detaylı

çorbalar 10,00 TL 5,00 TL beyran mercimek ezogelin (haşlanmış kuzu incik, haşlanmış pirinç, sarımsak, pul biber, karabiber, et suyu sosu ile)

çorbalar 10,00 TL 5,00 TL beyran mercimek ezogelin (haşlanmış kuzu incik, haşlanmış pirinç, sarımsak, pul biber, karabiber, et suyu sosu ile) www.kebapkar.com.tr Antep Fıstığı Gaziantep yemekleri, Türk mutfağında malzeme çeşitliliği, pişiriliş tarzları, göze ve damak tadına hitap eden sunuluş şekilleriyle her zaman için önemli biryer tutmaktadır.

Detaylı

Kahvaltı 25, ,00

Kahvaltı 25, ,00 Menü Kahvaltı Kahvaltı Tabağı... (Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Çeçil Peynir, Zeytin Çeşitleri, Domates, Salatalık, Bal, Tereyağ, Reçel Çeşitleri, Haşlanmış Yumurta, Muska Böreği, Salam, Sigara Böreği, Sınırsız

Detaylı

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile DÜĞÜN MENÜ 1 Zeytinyağlı Enginar ve Dolma Tabağı Sebze ile Doldurulmuş Zeytinyağlı Enginar, Mini İmam Bayıldı, Yaprak Sarma, Biber Dolma, Naneli Kese Yoğurdu, Limon, Domates, Salatalık, Ispanak ve Dağ

Detaylı

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi Isıtır, karıştırır, doğrar ve size mutlulukla sunar. Çorba Yapıcı Püf Noktaları ve Tavsiyeler 1. Cucinox Çorba

Detaylı

neden az yağlı az kolesterollü diyet?

neden az yağlı az kolesterollü diyet? neden az yağlı az kolesterollü diyet? DYT-YRD07 Rev / 2 Yürürlük Tarihi / 30.12.2005 Rev Tarihi / 17.18.2012 neden az yağlı az kolesterollü diyet? Kolesterol insan vücudunda doğal olarak bulunan yağa benzer

Detaylı

Prof.Dr. Muhittin Tayfur Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Prof.Dr. Muhittin Tayfur Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Prof.Dr. Muhittin Tayfur Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Diyet enerji yoğunluğu, Enerji alımı, Vücut ağırlığının uzun süreli kontrolü Yüksek diyet enerji

Detaylı

MEZZA KAHVALTI BOL PROTEIN KAHVALTI 2 ÇIRPILMIŞ YUMURTA,SOTE PATATES,DOMATES,BİBER,DANA BACON, FRANKFURTER SOSİS 28 TL.

MEZZA KAHVALTI BOL PROTEIN KAHVALTI 2 ÇIRPILMIŞ YUMURTA,SOTE PATATES,DOMATES,BİBER,DANA BACON, FRANKFURTER SOSİS 28 TL. MEZZA KAHVALTI EZİNE İNEK,KOYUN,KEÇİ PEYNİRİ,DİL PEYNİRİ,İSLİ ÇERKES PEYNİRİ,HİNDİ FÜME, FISTIKLI MACAR SALAMI,GEMLİK SİYAH VE YEŞİL ZEYTİN,BAL, REÇEL,SÖĞÜŞ (DOMATES, SALATALIK,BİBER,YEŞİLLİK),İSTEĞİNİZE

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

EK 1: YEMEK ÇEŞİTLERİ VE PORSİYON GRAMAJLARI

EK 1: YEMEK ÇEŞİTLERİ VE PORSİYON GRAMAJLARI EK 1: YEMEK ÇEŞİTLERİ VE PORSİYON GRAMAJLARI ÇİFTLİK KEBABI BOLU KEBABI ET YEMEKLERİ ROSTO (KEMİKSİZ BUT) BAHÇEVAN KEBAP ROSTO (KEMİKSİZ BUT) 100 GR 100 GR 80 GR DOMATES 25 GR DOMATES 30 GR DOMATES 40

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir.

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir. KANSER HASTALARINDA BESLENME DESTEĞİ Dengeli ve sağlıklı beslenme sadece tedavi gören kanser hastaları için değil tedavi sonrası süreçte de sağlıklı yaşamı oluşturan önemli unsurlardan biridir. Kanser

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Menü BAŞLANGIÇLAR Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Keçi Peyniri ve Domates Tart Ilık tart üzerinde fırınlanmış domates, taze keçi

Detaylı

Başlangıç. Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı 26,-

Başlangıç. Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı 26,- Başlangıç Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı Akdeniz Meze Tabağı Humus, zeytinli ahtapot salatası, acılı ezme, haydari, patlıcan salatası Kerevizli karides salatası,

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

GÜNÜN MENÜSÜ 13,00 ANA YEMEK, ZEYTİNYAĞLILAR, PİLAV, SALATA TAVUK SEHNİLZEL PORSİYON + 1 COLA 15,00 KARIŞIK JAMBONLU SANDEVİÇ + 1 COLA 13,00

GÜNÜN MENÜSÜ 13,00 ANA YEMEK, ZEYTİNYAĞLILAR, PİLAV, SALATA TAVUK SEHNİLZEL PORSİYON + 1 COLA 15,00 KARIŞIK JAMBONLU SANDEVİÇ + 1 COLA 13,00 GÜNÜN MENÜSÜ 13,00 ANA YEMEK, ZEYTİNYAĞLILAR, PİLAV, SALATA MENÜLER TAVUK SEHNİLZEL PORSİYON + 1 COLA 15,00 KARIŞIK JAMBONLU SANDEVİÇ + 1 COLA 13,00 KÖFTELİ SANDEVİÇ + 1 COLA 14,00 AYVALIK TOSTU + 1 COLA

Detaylı

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil ÜZÜM HOŞAFI 50 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil. Üzümler önceden ıslatılır ve kaynamaya bırakılır. 2. Pişmeye yakın şeker ve karanfiller ilave edilir.

Detaylı

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI MÖNÜ KAHVALTILAR (BREAKFAST) KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, dana jambon, salam, tereyağı, reçel, haşlanmış yumurta OMLET ÇEŞİTLERİ Sade, karışık,

Detaylı

DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME Diyetiniz günlük enerji

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 29,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 29, Tarih: HUBUBAT MISIR MISIR - 31/0/2017 T.C. Sayfa: 1-12 MISIR MTS 1.0 1.0 0 120.00 AD 180.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2. 2. 2.43 176.00 KG 449.6 1 MISIR ı: 629.6 2 MISIR ı 629.6 2 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.40 0.3

Detaylı

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Detaylı

w w w. b e h z a t m e z e. c o m HAKKIMIZDA Temelleri 1987 yılında atılan, Gürbüz Bekiş in kurucusu olduğu By Bekiş Grup; yıllar içerisinde Behzat, Rıfkı ve Hüsnü gibi Ankara nın gözde restaurant markalarını

Detaylı

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Kahvaltı Tabağı 15.00 Tam yağlı beyaz peynir, kaşar peyniri siyah ve yeşil zeytin, oltu peynir, dana jambon, tavuk jambon, macar salam, domates, salatalık, vişne reçeli,

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 6,500.00 KG,550.00 ARPA YEMLİK ı:,550.00 ARPA ı,550.00 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.0 3.42 0.3758 372,799.59 KG 40,080.28 3 MISIR

Detaylı

Kalamar Izgara (Izgara edilmiş kalamar şişler, roka yaprakları ve tartar sos ile)

Kalamar Izgara (Izgara edilmiş kalamar şişler, roka yaprakları ve tartar sos ile) LOBİ MENÜ SICAK BAŞLANGIÇLAR Karışık Sıcak Tabağı (Izg. köfte, sigara böreği, sosis, susamlı kaşar pane, patates tava) Karides Güveç (Karides, domates, biber, beyaz şarap) Arnavut ciğeri Tereyağlı karides

Detaylı

şçindekiler Dil SöŞüş... 67 Beyin Salatası... 68 ZeytinyaŞlı Yeşil Fasulye... 69 ZeytinyaŞlı Pırasa... 70 Tembel Pizza... 71 6

şçindekiler Dil SöŞüş... 67 Beyin Salatası... 68 ZeytinyaŞlı Yeşil Fasulye... 69 ZeytinyaŞlı Pırasa... 70 Tembel Pizza... 71 6 şçindekiler Sunuş... 15 Önsöz... 17 Teşekkür... 20 Önemli Not... 21 SALATALAR VE MEZELER Domates Salatası... 25 Kış Salatası... 25 Marul Salatası... 26 Peynirli Salata... 26 Cevizli - Üzümlü Salata...

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.12 0.50 0.1389 175,060.00 KG 24,320.80 4 MISIR MTS 1.75 1.75 1.7500 4,571.00 KG 7,999.25 16 MISIR MTS 1.00 1.00 1.0000 2,755.00 AD 2,755.00 1 MISIR

Detaylı

OBEZĠT MERKEZĠ HAFTALIK BESĠN TÜKETĠMĠ, STRES DURUMU VE AKTĠVĠTE KAYDI VE TAKĠP FORMU

OBEZĠT MERKEZĠ HAFTALIK BESĠN TÜKETĠMĠ, STRES DURUMU VE AKTĠVĠTE KAYDI VE TAKĠP FORMU Doküman Kodu:K.SS.FR.26 Yayın Tarihi:01/11/2018 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi: / /.. Sayfa 1 / 9 Tarih:././. MERKEZ ADI: Hasta Adı Soyadı : TC. Kimlik No : Lütfen aģağıdaki formu hastanın ev ödevi olarak

Detaylı

Lezzet. Keyif. /emretbursa Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park

Lezzet. Keyif. /emretbursa  Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park Lezzet Emr-et te usta eller tarafından özel yöntemlerle hazırlanan klasik ve modern sunumlu etlerimiz ağzınıza lezzet katacak. Etin en güzel hali! Keyif Aileniz ve sevdiklerinizle beraber neşe içinde yemeğinizi

Detaylı

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Başlangıçlar Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Kırmızı pancarlı somon tartar...70 t Somon, kırmızı pancar, portakal, greyfurt, kapari, salatalık, taze fesleğen, kayısılı hardal sos ile

Detaylı

HER TABAKTA LEZZET SANATI

HER TABAKTA LEZZET SANATI HER TABAKTA LEZZET SANATI AŞK TAN GELEN LEZZETLER KAHVALTI Saat 08:00 ile 17:00 arasında servis edilir. 1 2 3 4 5 6 7 Kahvaltı Tabağı (1 Kişilik) 3 Çeşit Peynir, 2 Çeşit Reçel, Domates, Salatalık, Yeşil

Detaylı

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Mart - Nisan 04 Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Restoran Destek Paketi: Turuncu Pusula Misafir memnuniyeti sizin için ne kadar önemli? İşletmenizi kara geçirmeniz önceliğiniz mi? Bütün sırlarınız

Detaylı

PİZZA WRAP BURGER SALATA MAKARNA TATLI İÇECEK GELATO GEL AL SERVİSTE 23 CM PİZZA İTALYAN MUTFAĞI GEL AL SERVİSTE 33 CM PİZZA PAKET SERVİS 285 0 475 www.barigelato.com.tr FUNGI BURGER Burger eti, sote mantar,

Detaylı

HOŞGELDİNİZ RESEPSİYONU

HOŞGELDİNİZ RESEPSİYONU MENU 1 JW Zeytinyağlı Tabağı İmam bayıldı, yaprak sarma, taze fasulye, havuç ve patates eşliğinde arpacık soğanı ile pişirilmiş enginar Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Panzarotti Baharatlı ve acılı Domates

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ FR-HYE-04-719-41

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ FR-HYE-04-719-41 FR-HYE-04-719-41 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ KOAH LI HASTANIN BESLENMESİ Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 7 İlk yayın tarihi: 01.05.2007

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

Keyifli Kahvaltılar. Omlet. Serpme Kahvaltı (En Az 2 Kişilik) 1 Kişi: 24,00. Hafif Kahvaltı Tek Kişilik: 18,00

Keyifli Kahvaltılar. Omlet. Serpme Kahvaltı (En Az 2 Kişilik) 1 Kişi: 24,00. Hafif Kahvaltı Tek Kişilik: 18,00 ME MENՄ NU Bazen saatlerce süren bir kahvaltıdır mutluluk, keyif kahvesini yudumlarken bir başka gün devam etmek üzere bitirilen Bazen küçük bir tatlı kaçamağı, yoğun iş temposunda sıcak bir kahve, keyifli

Detaylı

TARİH: SABAH KAHVALTISI: Kcal ÖĞLE YEMEĞİ: Kcal

TARİH: SABAH KAHVALTISI: Kcal ÖĞLE YEMEĞİ: Kcal TARİH: SABAH KAHVALTISI: ÖĞLE YEMEĞİ: 10 EYLÜL PAZARTESİ Kahvaltı Tabağı 1,Peynirli Poğaça, Portakal Suyu 535 Patlıcan oturtma,pirinç pilavı, cacık, karpuz 733 11 EYLÜL SALI Kahvaltı Tabağı 2,Tereyağlı

Detaylı

Set Menu 1. Midye çorbası Pırasa, beyaz soğan, patates ve pastırması

Set Menu 1. Midye çorbası Pırasa, beyaz soğan, patates ve pastırması Set Menu 1 Midye çorbası Pırasa, beyaz soğan, patates ve pastırması Tavada tavuk göğüs, karamelize soğan, maydanoz ve domates, safranlı pilav, tarhunlu tavuk suyu ile Crème Brulee Krokan, kırmızı meyveli

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-17

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-17 FR-HYE-04-719-17 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU AD ve SOYAD :... TARİH :... Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2014 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEŞİL MTS 0.0 0.0 0.000 11,200.00 KG,600.00 1 ARPA YEMLİK ı:,600.00 1 ARPA ı,600.00 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0. 0. 0.00 39,00.00 KG 21,477.0 1

Detaylı

5 uzmandan kilo verdirecek 5 öneri!

5 uzmandan kilo verdirecek 5 öneri! On5yirmi5.com 5 uzmandan kilo verdirecek 5 öneri! Kış aylarında alınan kiloları ve biriken yağları eritmek için bu uyarılara dikkat!... Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2015 Pazar (oluşturma : 6/24/2016) Ama unutmayın,

Detaylı

EK GIDALARA GEÇİŞ. Bebeginiz yorgunsa uykusuzsa ek besinlere geçiş için iyi bir zaman değildir

EK GIDALARA GEÇİŞ. Bebeginiz yorgunsa uykusuzsa ek besinlere geçiş için iyi bir zaman değildir EK GIDALARA GEÇİŞ Bebegin yiyeceği elle dokunarak tanımasına izin verin Kolay yutmasını sağlamak ve ek gıdanın akciğere kaçmasını önlemek için ek gıda verirken onu kucağınızda veya mama koltuğunda kendini

Detaylı

Malzeme : Konkase domates. Malzeme :

Malzeme : Konkase domates. Malzeme : MALTA SOS Kan portakalı Hollandez sos 1 adet 500 gr Portakalın yarısının kabuğunu rendele ve suyunu tamamen sık ve hollandez sos ile karıştır. Bu sos kuşkonmaz ve sebze yemekleri ile kullanılır. ŞARON

Detaylı

MALTA KÖŞKÜ RAMAZAN A LA CARTE İFTAR MENÜSÜ BAŞLANGIÇLAR

MALTA KÖŞKÜ RAMAZAN A LA CARTE İFTAR MENÜSÜ BAŞLANGIÇLAR MALTA KÖŞKÜ RAMAZAN A LA CARTE İFTAR MENÜSÜ HURMA, PASTIRMA, KAŞAR PEYNİR, BEYAZ PEYNİR,, SİYAH ZEYTİN, YEŞİL ÇİZİK ZEYTİN, BAL, KAYMAK, TAHİN, PEKMEZ, GÜNÜN ZEYTİNYAĞLISI VE GÜNÜN MEZESİ İÇECEKLER GÜNÜN

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : HAZİRAN 06 BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,60 0,8 0,77 44.8 KG 88.,8 HMS BUĞDAY 0,78 0,97 0,87.66.40 KG.08.70, HTS BUĞDAY 0,8 0,8 0,8 67.0 KG 46.987,4 M.G.T

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

Health Products. Diyet Shake kullanım kılavuzu

Health Products. Diyet Shake kullanım kılavuzu Health Products Diyet Shake kullanım kılavuzu I Ş LEYIŞ. Insuline & Glucagon Kilo almak veya zayıflamak insülin ve glikojen hormonları ile alakalıdır. Yanlış karbon hidratların (hızlı şeker) yenmesi ile

Detaylı

ARALIK 2018 YEMEK LİSTESİ

ARALIK 2018 YEMEK LİSTESİ ARALIK 2018 YEMEK LİSTESİ KAHVALTI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ İlkokul Öğrencilerimiz İçin; Tereyağı, Reçel, Fıstık Ezme, 01 Ara, Cumartesi Lokum, Süt Ortaokul Ve Liseye Açık Büfe Kahvaltı Verilmektedir. 02 Ara,

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ GÜNLÜK BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-12

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ GÜNLÜK BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-12 FR-HYE-04-719-12 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ GÜNLÜK BESLENME KILAVUZU Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet Birimi Sayfa 1 / 9 İlk yayın tarihi: 01.05.2007

Detaylı

YETERLİ DENGELİ BESLENME

YETERLİ DENGELİ BESLENME YETERLİ DENGELİ BESLENME Yeterli ve dengeli beslenme için günlük ihtiyaç duyulan ENERJİ ve BESİN ÖGELERİ besinlerle vücuda alınır. BESİNLER Besinler içerdikleri besin ögelerine göre 5 TEMEL BESİN GRUBU

Detaylı

www.kafedepa let.com

www.kafedepa let.com www.kafedepa let.com KAHVALTILAR Günün Çorbası Kahvaltı Tabağı Domates, Salatalık, Kaşar Peyniri, Beyaz Peynir, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Salam, Reçel, Bal, Tereyağ, Sigara Böreği, Haşlanmış Yumurta,

Detaylı

BİRİNCİ DİYET ŞEYDA COŞKUN İLE YAZA İNCECİK GİRİN- POSTA GAZETESİ MAYIS 2013 (14 GÜNLÜK DİYET & DETOKS PROGRAMI) 1. GÜN KARABUĞDAY VE ELMA GÜNÜ

BİRİNCİ DİYET ŞEYDA COŞKUN İLE YAZA İNCECİK GİRİN- POSTA GAZETESİ MAYIS 2013 (14 GÜNLÜK DİYET & DETOKS PROGRAMI) 1. GÜN KARABUĞDAY VE ELMA GÜNÜ 1. GÜN KARABUĞDAY VE ELMA GÜNÜ Kahvaltı: Karabuğday, elma Malzemeler : 1 adet orta boy yeşil elma 3 kaşık karabuğday 1 çay kaşığı kadar tarçın Hazırlanışı : Önce karabuğdayları diri kalacak şekilde haşlayacaksınız.

Detaylı

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler Besin Grupları Doğada çok çeşitli besinler bulunmakta ve her besinin besin öğesi bileşimi farklılık göstermektedir. Besin öğelerini tek bir besinle vücudumuza almamız imkansızdır. Besin öğelerinin dengeli

Detaylı

ÇORBALAR KAHVALTI SALATALAR

ÇORBALAR KAHVALTI SALATALAR ÇORBALAR GÜNÜN ÇORBASI BORÇ ÇORBA 5 TL 6 TL KAHVALTI KAHVALTI TABAĞI ( Zeytin, Beyaz Peynir, Domates, Salatalık, Salam, Tavuk, Jambon, Haşlanmış Yumurta, Kaşar Peyniri, Çilek Reçeli, Tereyağ, Bal, Tahin,

Detaylı

RESTAURANT. Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar

RESTAURANT. Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar RESTAURANT Değerli Müşterilerimiz, Ticaret hayatına Samsun da 1970 yılında kuyumculuk mesleği ile başlayan Gülhan ailesi 1993 yılında içerisinde akaryakıt

Detaylı

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER 02 / 03 GENEL BİLGİ Amerika ya özgü: Su çimi bir ile üç metreye kadar büyüyebilir ve köklerini ıslak toprağın derinliklerine yerleştirir. En çok sığ,

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EKİM 0 BÜLTEN NO : 0 SAYFA NO : HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,5 0,70 0,59.06.95 KG 6.58.889,89 HMS BUĞDAY 0,59 0,90 0,6 4.64.470 KG.94.97,6 HTS BUĞDAY 0,58 0,59 0,58 5.800 KG 5.000,00 K.A.G.T BUĞDAY

Detaylı

ÖĞR.GÖR.İHSAN KAZKONDU

ÖĞR.GÖR.İHSAN KAZKONDU 1 2 Zeytinyağı neredeyse Anadolu da yaşayan ilk insanlar kadar eski bir geçmişe sahiptir. Asya dan Anadolu ya gelen Türkler zeytinyağı ile Doğu Roma mutfağıyla tanışmışlar ve zeytinyağını tanıyan ülkeleri

Detaylı

KLASİK ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE. İçindekiler. Kullanım Şekli. Menşe. Çözünebilir Kahve Klasik

KLASİK ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE. İçindekiler. Kullanım Şekli. Menşe. Çözünebilir Kahve Klasik KLASİK ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE Çözünebilir Kahve Klasik İthal çözünebilir Kahve Bir fincana 1-2 çay kaşığı (2-3 g.) Klasik Çözünebilir Kahve yi koyup sıcak su ekleyin ve karıştırın. İsteğe göre şeker, Kahve

Detaylı

ÜÇÜNCÜ LİSTE ŞEYDA COŞKUN İLE YAZ GELMEDEN KİLOLARA VEDA- POSTA GAZETESİ ŞUBAT-MART 2014 (14 GÜNLÜK DİYET & DETOKS PROGRAMI)

ÜÇÜNCÜ LİSTE ŞEYDA COŞKUN İLE YAZ GELMEDEN KİLOLARA VEDA- POSTA GAZETESİ ŞUBAT-MART 2014 (14 GÜNLÜK DİYET & DETOKS PROGRAMI) 1. GÜN KİNOA VE NAR DETOKSU Sabah: Narlı Kinoa 4 yemek kaşığı nar 1,5 veya 2 yemek kaşığı kinoa Nane Toz zencefil NOT: Kinoa bulunamazsa karabuğday da kullanılabilir. Öğle: Narlı Kinoa Ara: Salatalık ve

Detaylı

KARIŞIK PEYNİR ERİTMESİ

KARIŞIK PEYNİR ERİTMESİ KARIŞIK PEYNİR ERİTMESİ NELİPİDE KÖY KAHVALTISI KLASİK KAHVALTI TABAĞI MENEMEN PEYNİRLİ OMLET SUCUKLU YUMURTA KAHVALTI KLASİK KAHVALTI TABAĞI 20.00 Beyaz peynir, kaşar, burgu peyniri, ezine, tulum peyniri,

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 35,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 35, HUBUBAT MISIR MISIR 01/0/2018 T.C. Sayfa: 1-13 MISIR SLAJ MTS 0.16 0.16 0.1600 23,125.00 KG 3,700.00 1 MISIR ı: 3,700.00 1 MISIR ı 3,700.00 1 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.60 0.60 0.6000 59,500.00 KG 35,700.00

Detaylı