Vergimi Kolayca Nasıl Öderim?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vergimi Kolayca Nasıl Öderim?"

Transkript

1 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 2007

2 Gelir İdaresi Başkanlığı

3 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? VERGİMİ KOLAYCA NASIL ÖDERİM? 2007 ÜCRETSİZDİR Bu rehbere elektronik ortamda internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

4 Gelir İdaresi Başkanlığı Ayrıntılı bilgi için 6183 Sayılı Kanun Uygulaması Müdürlüğü nün (0.312) numaralı telefonlarına, Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı nın (0.312) numaralı telefonuna ve Alo Maliye 189 telefon hattına başvurabilirsiniz. Bu rehber, halihazırda yürürlükte olan mevzuat hükümleri ve tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 5615 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 371 sıra no lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yapılan değişiklikler dikkate alınarak hazırlanmıştır. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 33 Nisan 2007

5 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? İÇİNDEKİLER Giriş...5 Vergimi Nasıl Öderim? İnternet Ortamında Elektronik Beyanname Verme Kağıt Ortamında Beyanname Verme... 8 A- Bankalar Aracılığıyla Vergi Ödeme...9 B- İnternet Yoluyla Bankalar Aracılığıyla Ödeme Bankalar Üzerinden Vergi Borcu Ödenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar...10 C- Vergi Dairelerini Kullanarak Vezne Aracılığıyla Vergi Ödeme D- Çek ile Vergi Ödeme Vadesi Geçmiş Vergi Borçlarının Ödenmesi Bağlı Bulunulan Vergi Dairesi Dışında Bir Başka Vergi Dairesine Ödeme Yapabilme Durumu İl Dışında Ödeme Yapabilme Durumu Tablo-1. Vergi Türlerine Göre Beyan ve Ödeme Süreleri Tablo-2. Verginizi Ödeyebileceğiniz Anlaşmalı Bankalar Tablo-3. Bankalara Ödeyebileceğiniz Vergiler... 20

6 Gelir İdaresi Başkanlığı

7 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? GİRİŞ Vergi ödevi Anayasamızın 73 üncü maddesinde Siyasi Haklar ve Ödevler arasında sayılmış ve Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. hükmüne yer verilmiştir. Burada öncelikle verginin kamu giderleri için bir karşılık olduğu vurgulanmış ve herkes için bunun bir borç olduğu belirtildikten sonra adalet ilkesi uyarınca mali gücüyle orantılı vergi ödeme öngörülmüştür. Ülkemizdeki kamu hizmetlerinin bir kısmından ücret ya da katkı payı mukabilinde yararlanmak mümkün iken bir kısmından da hiçbir ücret ödemeksizin herkes dilediği kadar yararlanabilmektedir. Şehirlerarası demiryolu hizmetleri, belediyelerce sağlanan ulaşım hizmetleri, sağlık hizmetleri ücret karşılığı yararlanılabilen hizmetlere örnek olmasının yanı sıra, genel anlamda eğitim ve sağlık hizmetleri, adalet hizmetleri, karayolları, parklar ve bir kısım sosyal tesisler, temizlik hizmetleri, güvenlik hizmetleri de karşılıksız verilen hizmetlere örnek olarak verilebilir. Ücret ödemeksizin herkesin dilediğince faydalanabildiği hizmetler ve milli güvenliğe, kamu düzenine ve uluslararası faaliyetlere yönelik yapılan harcamaların önemli bir kısmı vergilerle karşılanmaktadır. Hem uluslararası ve ulusal anlamda huzurlu bir yaşam için hem de sosyal devletin fonksiyonlarından birisi olan yüksek gelirliler ile düşük gelirliler arasındaki fırsat eşitliğinin sağlanması anlamında ödenecek vergiler çok önem arz etmektedir.

8 Gelir İdaresi Başkanlığı Herkesin öncelikle kendi ödevini yapması ve kendi sorumluluklarını yerine getirmesi açısından mali gücüne göre, bütün vatani görev ve ödevlerde olduğu gibi, vergi ödeme konusunda da üstüne düşeni yerine getirmesi durumunda güçlü devlet ve çağdaşlık hedefi kısa sürede yakalanabilecektir. Bu broşürde vatandaşların vergilerini kolay ve rahat bir şekilde ödemeleri için alternatif yollar sunulmuş ve vatandaşların işini kolaylaştırmak bakımından öncelikli olarak teknolojinin imkanlarından yararlanılması tavsiye edilmiştir. Bu anlamda internet ve bankalar da vergi dairelerinin fonksiyonlarını üstlenmiş bulunmaktadır. Broşürün, mükelleflerimizin işini kolaylaştırması ve mükellef memnuniyeti prensibine katkı sağlaması umuduyla işlerinizde başarılar dileriz.

9 VERGİMİ NASIL ÖDERİM? Vergi ödemek için dört yöntem bulunmaktadır; 1- Yetkili banka şubelerine ödeme yöntemi. 2- İnternet yoluyla bankalar aracılığıyla ödeme yöntemi. 3- Vergi Dairelerini kullanarak vezne aracılığıyla ödeme yöntemi. 4- Çek ile ödeme yöntemi. Verginin ödenebilir hale gelmesi için öncelikle kesinleşmesi diğer bir ifadeyle tahakkuk etmesi gerekir. Verginin tahakkuk etmesinin olağan yolu ise beyannamenin internet ortamında veya kağıt ortamında verilmesidir. - İnternet Ortamında Elektronik Beyanname Verme Beyanname internet üzerinden verilecek ise; - Mükellefin şifresi var ise kendi şifresini kullanarak, - Mükellefin şifresi yok ise anlaşması olan bir meslek mensubu (Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir veya Yeminli

10 Gelir İdaresi Başkanlığı Mali Müşavir gibi.) aracılığıyla beyanname verebilmektedir. Beyannamenin internet üzerinden verilmesi, mükelleflerin emek ve zaman kaybına uğramadan, işlerini kolayca ve kısa sürede tamamlamalarını sağlayacaktır. - Kağıt Ortamında Beyanname Verme Mükellefin kendisi tarafından veya meslek mensupları (Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir veya Yeminli Mali Müşavir gibi.) aracılığıyla beyanname doldurulduktan sonra bağlı olunan Vergi Dairesine gidilip, ilgili vergilendirme bölümüne beyanname verilerek vergi tahakkuk ettirilir. Tahakkuk işlemi tamamlandıktan sonra ilgili memur tarafından mükellefe Tahakkuk Fişi verilecektir.

11 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? A- Bankalar Aracılığıyla Vergi Ödeme Tahakkuk ettirilen vergi, tahakkuk fişi üzerinde gösterilen (vade tarihi) ödeme süresi içinde ödenmelidir. (Vergi çeşitlerine göre beyan ve ödeme zamanları Tablo-1 de gösterilmiştir.) Vergi dairelerindeki yoğunluktan dolayı işlerin daha rahat ve çabuk halledilmesi için Tahakkuk Fişi ile birlikte vergi tahsiline yetkili olan bankalardan herhangi birisine gidilerek banka gişesinden Tahakkuk Fişi ni göstermek suretiyle ya da beyanınız üzerine normal bir fatura ödeme işlemi gibi vergi ödenebilmektedir. (Vergi tahsiline yetkili bankalar Tablo-2 de gösterilmiştir. Bu konuda devamlı güncellenen listeyi internet sitesinin Yararlı Bilgiler kısmında bulabilirsiniz.) Bankaya vergi ödedikten sonra ilgili görevliden verginin ödendiğine dair Vergi Tahsil Alındısı alınacaktır. Motorlu Taşıtlar Vergisinin ödenmesinde aracın plaka numarasının verilmesi halinde ödeme yapılabilecektir. Vergilerinizi, anlaşmalı bankalar ya da internet aracılığıyla banka hesabınızdan çok daha az zaman ve emek harcayarak ödeyebilirsiniz.

12 10 Gelir İdaresi Başkanlığı B- İnternet Yoluyla Bankalar Aracılığıyla Ödeme Vergilerin, bankaların vergi tahsilatına yetkili olması şartıyla, internet bankacılığını kullanarak ödenmesi de mümkündür. Ancak bazı vergilerin bizzat bankaya gidilerek, bazı vergilerin ise gerek bankaya bizzat gidilerek gerekse internet kullanılmak suretiyle bankaya gitmeden ödenmesi mümkündür. V E Z N E Bankalar üzerinden ödenebilecek vergilerin internet kullanımına göre ayrımı Tablo-3 te gösterilmiştir. e-beyanname ve e-tahsilat Vergiyi beyan edip ödemenin en kısa yolu. Bankalar Üzerinden Vergi Borcu Ödenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Vergi borcunu ödemek için bankaya gidildiğinde, olası yanlış işlemlerin yapılmasının önlenmesi, hem mükellefin hem de çalışanların gereksiz yere zaman ve iş kaybının önüne geçilmesi açısından çok önemlidir.

13 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 11 Bu bakımdan aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir: 1- Bankadan ödeme yaparken bağlı bulunulan vergi dairesinin adı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi halde başka vergi dairesinin hesabından ödeme yapılarak işlerin uzamasına sebep olunabilmektedir, 2- Yatırılan verginin kodu doğru işaretlenmelidir, 3- İsim ve vatandaşlık kimlik numaraları tutarlı olmalıdır. Örneğin, eşinin vergi borcunu ödeyen bir mükellef eşinin vatandaşlık kimlik numarasını vermelidir, kendi vatandaşlık kimlik numarasını eşi için veya bir başkası için kullanmamalıdır, 4- Bankaya ödeme yapıldıktan sonra verilen Vergi Tahsil Alındısı ndaki bilgiler mutlaka kontrol edilmelidir, 5- Bankaya yapılan ödeme bilgilerinin teknik nedenlerle vergi dairesi kayıtlarına birkaç gün gecikmeli geçtiği göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi halde bu süre içinde vergi dairesinden borcu yoktur yazısı alınmak istendiğinde borç ödenmemiş görüleceği için mükerrer ödeme yapılması söz konusu olabilecektir. MAKBUZ MAKBUZ MAKBUZ Trafik para cezalarını kolayca ödemek için; anlaşmalı bankalara gidebilir ya da internet aracılığıyla banka hesabınızdan ödeyebilirsiniz.

14 12 Gelir İdaresi Başkanlığı C- Vergi Dairelerini Kullanarak Vezne Aracılığıyla Vergi Ödeme Beyanname elektronik ortamda internet aracılığıyla veya kağıt ortamında verildikten sonra Tahakkuk Fişi düzenlenmesi sonucunda vergi kesinleşmiş olur. Vergi borcu tahakkuk tarihinden itibaren tahakkuk fişi üzerinde belirtilen ödeme süresi içinde bağlı olunan vergi dairesinin veznesine Tahakkuk Fişi nin gösterilmesi suretiyle ya da beyanınız üzerine de ödenebilir. Ödemenin sonunda verginin ödendiğine dair Vergi Dairesi Alındısı alınacaktır. Motorlu Taşıtlar Vergisi, o mahalde bu verginin tahsiliyle görevli bir vergi dairesinin bulunması halinde görevli vergi dairesinin veznesine veya tahsile yetkili banka şubesine ödenebilecektir. V E Z N E VERGİ DAİRESİ V E Z N E Ödemelerinizi Vergi Dairesi Veznesinden yapmanız durumunda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için Vergi Dairenizin çalışma saatlerini önceden öğreniniz.

15 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 13 D Çek ile Vergi Ödeme Vergiler mükellefin kendisinin düzenleyeceği bir çek ile de ödenebilmektedir. Çekle yapılacak ödemelerde, çekin ödemenin yapıldığı günde veya bir önceki günde düzenlenmiş olması gerekmektedir. Çekler, bankaya veya vergi dairesinin veznesine teslim edildiği gün vergi ödenmiş sayılacaktır. Vadesi Geçmiş Vergi Borçlarının Ödenmesi Vadesi geçmiş vergi borçları sadece vergi dairelerine ödenebilmektedir. Başka bir ifadeyle banka veya internet aracılığıyla bu tür vergi borçlarının ödenmesi mümkün değildir. Vadesi geçmiş olan vergi borçlarının bağlı olunan vergi dairesine gidilerek vatandaşlık kimlik numarasına göre ilgili bölümden borç durumunun öğrenilmesi suretiyle herhangi bir vezneye ödenmesi mümkündür. Vadesi geçmiş olsa dahi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, vadesinin rastladığı yılın sonuna kadar bankalara ödenebilmektedir.

16 14 Gelir İdaresi Başkanlığı Bağlı Bulunulan Vergi Dairesi Dışında Bir Başka Vergi Dairesine Ödeme Yapabilme Durumu Mükellefler bağlı oldukları vergi dairesinin dışındaki başka bir vergi dairesine de vergilerini ödeyebilirler. Ancak bu vergi daireleri, aynı belediye sınırları veya büyükşehir belediyesinin bulunduğu yerlerde büyükşehir belediye sınırları içinde olmamalıdır. Bu durumda beyan edilen vergiye ilişkin Tahakkuk Fişi nizi göstererek veya beyanınıza göre verginizi ödeyebilirsiniz. İl Dışında Ödeme Yapabilme Durumu İl dışındaki mükellefler tam otomasyonlu veya henüz otomasyona geçmemiş bir vergi dairesine giderek aynı yöntemle vadesi gelmemiş veya vadesi geçmiş vergilerini ödeyebilirler. Ödeme sonunda vergi dairesi tarafından verginin ödendiğine dair Vergi Dairesi Alındısı düzenlenerek mükelleflere verilmektedir.

17 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 15 TABLO-1 Verginin Türü Gelir Vergisi Kurumlar Vergisi Katma Değer Vergisi Gelir Vergisi Stopajı VERGİ TÜRLERİNE GÖRE BEYAN VE ÖDEME SÜRELERİ Beyanname Verme Son Günü Her yıl Mart ayının 25 i (Gelir sadece Basit Usulde tespit edilen ticari kazanç ise, Şubat ayının 25 i) Hesap döneminin kapandığı ayı takip eden 4. ayın 25 i Aylık Dönem: Her ayın 24 ü Üçer Aylık Dönemler : 1.Dönem (Ocak-Mart): 24 Nisan 2.Dönem (Nisan-Haziran): 24 Temmuz 3.Dönem (Tem.-Eylül): 24 Ekim 4.Dönem (Ekim-Aralık): 24 Ocak Aylık Dönem: Her ayın 23 ü Üçer Aylık Dönemler: 1.Dönem (Ocak-Mart): 23 Nisan 2.Dönem (Nisan-Haziran): 23 Temmuz 3.Dönem (Tem.-Eylül): 23 Ekim 4.Dönem (Ekim-Aralık): 23 Ocak Ödeme Son Günü İki taksit 1.Taksit, 31 Mart 2.Taksit, 31 Temmuz Hesap döneminin kapandığı ayı takip eden 4. ayın son günü. Aylık Dönem: Her ayın 26 sı Üçer Aylık Dönemler : 1.Dönem (Ocak-Mart): 26 Nisan 2.Dönem (Nisan-Haz.): 26 Temmuz 3.Dönem (Tem.-Eylül): 26 Ekim 4.Dönem (Ekim-Aralık): 26 Ocak Aylık Dönem: Her ayın 26 sı Üçer Aylık Dönemler: 1.Dönem (Ocak-Mart): 26 Nisan 2.Dönem (Nisan-Haz.): 26 Temmuz 3.Dönem (Tem.-Eylül): 26 Ekim 4.Dönem (Ekim-Aralık): 26 Ocak

18 16 Gelir İdaresi Başkanlığı Verginin Türü Kurumlar Vergisi Stopajı VERGİ TÜRLERİNE GÖRE BEYAN VE ÖDEME SÜRELERİ Beyanname Verme Son Günü Her ayın 23 ü Ödeme Son Günü Her ayın 26 sı G.M.S.İ. Her yıl Mart ayının 25 i İki taksit 1.Taksit, 31 Mart 2.Taksit, 31 Temmuz Basit Usul Vergi Geçici Vergi Her yıl Şubat ayının 25 i 1.Dönem (Ocak-Mart): 14 Mayıs 2.Dönem (Nisan-Haziran): 14 Ağustos 3.Dönem (Tem.-Eylül): 14 Kasım 4.Dönem (Ekim-Aralık): 14 Şubat İki taksit 1.Taksit, Şubat 2.Taksit, 30 Haziran 1.Dönem (Ocak-Mart): 17 Mayıs 2.Dönem (Nisan-Haz.): 17 Ağustos 3.Dönem (Tem.-Eylül): 17 Kasım 4.Dönem (Ekim-Aralık): 17 Şubat Tablo-1 deki vergilerin haricinde, - SSK, Bağ-Kur, İşsizlik Sigortası Primleri, - Veraset ve İntikal Vergisi, - Emlak Vergisi ve çevre temizlik vergisi, - İstihkaktan kesinti suretiyle tahsil edilen damga vergisi, - Sürekli mükellefiyeti bulunanlar için makbuz karşılığı ödenmesi gereken damga vergisi, - Muhtasar beyanname ile beyan edilen gelir vergisi ve damga vergisi, - Petrol ve doğalgaz ürünlerine ilişkin özel tüketim vergisi,

19 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 17 - Belediyelere ödenecek vergiler, - Gelir Vergisi Kanunu geçici 61 inci maddesi uyarınca hesaplanan yatırım indirimi stopajı, - Yarışma ve çekilişlerle futbol müsabakalarına ve at yarışlarına ait müşterek bahislerle ilgili intikal vergisi, - Şans oyunları vergisi, - Kolalı gazoz, alkollu içecekler ve tütün mamullerine ilişkin özel tüketim vergisi, - Motorlu taşıt araçlarına ilişkin özel tüketim vergisi, - Dayanıklı tüketim ve diğer mallara ilişkin özel tüketim vergisi, - Çeklere ait değerli kağıtlar vergisi gibi vergi ve stopaj bildirimlerinin beyan ve ödeme zamanlarıyla ilgili bilgiler, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasının Yararlı Bilgiler kısmında Vergi Takvimi olarak her ay güncellenmek suretiyle yayınlanmaktadır. Söz konusu kısıma adresinden, anasayfa>yararlı bilgiler>vergi takvimi şeklinde ulaşılabilmektedir. Vergilerin beyan veya ödeme zamanları; iş yoğunluğu, hava şartları, doğal afetler ve olağanüstü haller gibi sebeplerle, Sirküler yayınlanmak suretiyle değiştirilebilmektedir. Bu tür değişiklikler Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasında Haber/Duyuru şeklinde kamuoyuna duyurulmaktadır.

20 18 Gelir İdaresi Başkanlığı TABLO-2 VERGİNİZİ ÖDEYEBİLECEĞİNİZ ANLAŞMALI BANKALAR Banka Adı Telefon Faks T.C. ZİRAAT BANKASI AKBANK ŞEKERBANK TÜRKİYE İŞ BANKASI FİNANSBANK YAPI KREDİ BANKASI TÜRKİYE HALK BANKASI TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI GARANTİ BANKASI TÜRK EKONOMİ BANKASI TEKSTİLBANK FORTİSBANK DENİZBANK ANADOLUBANK

21 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 19 VERGİNİZİ ÖDEYEBİLECEĞİNİZ ANLAŞMALI BANKALAR Banka Adı Telefon Faks HSBC BANK OYAKBANK ALTERNATİF BANK TEKFENBANK ASYA KATILIM BANKASI ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI TURKISH BANK Vergi tahsilatı konusunda Gelir İdaresi Başkanlığı ile anlaşma yapmış olan bankalar, tutarı ne olursa olsun banka ile ödeme kapsamındaki vergileri kabul etmek zorundadırlar. Vergi tutarının küçük olması nedeniyle ödemenizin kabul edilmemesi durumunda ilgili bankanın Rehberimizde yer alan Müşteri Hizmetleri numaralarını arayabilir ya da GİB Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı nın 0 (312) no lu telefonuna durumu iletebilirsiniz.

22 20 Gelir İdaresi Başkanlığı TABLO-3 BANKALARA ÖDEYEBİLECEĞİNİZ VERGİLER VERGİ TÜRÜ Bizzat Bankaya Giderek Ödeme İnternet Üzerinden Ödeme Yıllık Gelir Vergisi X X Gelir Vergisi Stopajı X X Kurumlar Vergisi X X Kurumlar Vergisi Stopajı X X Katma Değer Vergisi X X Özel Tüketim Vergisi X X Banka Sigorta Muameleleri Vergisi X X Gelir Geçici Vergi X X Kurum Geçici Vergi X X Damga Vergisi X X Gayrimenkul Ser. İradı Vergisi X X Basit Usul Ticari Kazanç Vergisi X X Diğer Ücret Vergisi X X Noter Harcı X X Vergini bankadan öde, zamanı kazanca dönüştür.

23 Vergimi Kolayca Nasıl Öderim? 21 BANKALARA ÖDEYEBİLECEĞİNİZ VERGİLER VERGİ TÜRÜ Bizzat Bankaya Giderek Ödeme İnternet Üzerinden Ödeme Motorlu Taşıtlar Vergisi X X Trafik Para Cezası X X 5035 RTÜK Eğitime Katkı Payı X X 5035 Sayılı Kanuna Göre Finansal Faaliyet Harcı X X 5035 Sayılı Kanuna Göre Özel İletişim Vergisi Tapu Harcı Veraset ve İntikal Vergisi Yurt Dışı Çıkış Harcı X X X X X Esnaf Sicil Harcı Ticaret Sicil Harcı Geçiş Ücreti ve İdari Para Cezası Karayolları Taşıma Kanunu İdari Para Cezası X X X X Kaliteli, etkin ve verimli hizmet için varız. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

24 22 Gelir İdaresi Başkanlığı

ALTINCI KISIM VERGİ ALACAĞININ KALKMASI ÖDEME

ALTINCI KISIM VERGİ ALACAĞININ KALKMASI ÖDEME ALTINCI KISIM VERGİ ALACAĞININ KALKMASI ÖDEME I-MADDE METNİ: Verginin Ödeneceği Daire: Madde 110-Vergi borcu, mükellefin bu bakımdan bağlı olduğu vergi dairesine ödenir. Mükellef vergi borcunu vergi dairesinin

Detaylı

2008 Yılı Vergi Takvimi

2008 Yılı Vergi Takvimi 2008 Yılı Vergi Takvimi Gelir İdaresi Başkanlığı Bu yayına elektronik ortamda www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 52 Aralık

Detaylı

2008 Yılı Vergi Takvimi

2008 Yılı Vergi Takvimi 2008 Yılı Vergi Takvimi Bu yayına elektronik ortamda www.gib.gov.tr ve www.nigdesmmmo.org.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Bu takvim 10.12.2007 tarihi itibariyle günceldir. Herhangi bir değişiklik olup

Detaylı

Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ücretsizdir Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No:101 Aralık 2009 Bu takvim 31.12.2009 tarihi

Detaylı

Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ücretsizdir Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No:101 Aralık 2009 Vergi takviminde yer alan

Detaylı

2009 YILI VERGİ TAKVİMİ

2009 YILI VERGİ TAKVİMİ 2009 YILI VERGİ TAKVİMİ Bu takvim 31.12.2008 tarihi itabariyle günceldir. Herhangi bir değişiklik olup olmadığını Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) adresinde yer alan

Detaylı

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 Levent İSTANBUL Tel: (0212) pbx Fax: (0212)

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 Levent İSTANBUL Tel: (0212) pbx Fax: (0212) SİRKÜLER NO: POZ-2008 / 01 İST, 02. 01. 2008 -Vergi Takvimimizin okunmasında dikkat edilecek hususlar; 1. Takvimimize göre beyan ve ödeme sürelerinin sonu tatil gününe rastlayan işlemleriniz için V.U.K

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. Arkan&Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 06.01.2009 2009 Yılı Vergi Takvimi Hakkında DUYURU NO:2009/06 01.01.2009 31.12.2009 döneminde beyan edilmesi ve ödenmesi gereken vergiler ile bildirimlere

Detaylı

Bu yayına elektronik ortamda adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Bu yayına elektronik ortamda  adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ÜCRETSİZDİR Bu yayına elektronik ortamda http://www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 118 Aralık 2010 Vergi takviminde yer alan

Detaylı

www.gib.gov.tr VERGİ TAKVİMİ

www.gib.gov.tr VERGİ TAKVİMİ www.gib.gov.tr Ücretsiz dir VERGİ TAKVİMİ GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 154 Aralık 2012 2013 VERGI TAKVIMI Vergi takviminde yer alan tarihler, 213 sayılı Vergi

Detaylı

12 Ocak 2015 23 Ocak 2015 15 Ocak 2015 26 Ocak 2015 20 Ocak 2015

12 Ocak 2015 23 Ocak 2015 15 Ocak 2015 26 Ocak 2015 20 Ocak 2015 2015 VERGİ TAKVİMİ Vergi takviminde yer alan tarihler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18. maddesi uyarınca, sürelerin son gününün resmi tatile rastladığı durumlarda, tatili takip eden ilk iş günü olarak

Detaylı

2015 VERGİ TAKVİMİ. Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 195 Aralık 2014

2015 VERGİ TAKVİMİ. Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 195 Aralık 2014 2015 VERGİ TAKVİMİ Vergi takviminde yer alan tarihler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18. maddesi uyarınca, sürelerin son gününün resmi tatile rastladığı durumlarda, tatili takip eden ilk iş günü olarak

Detaylı

2012 YILI VERGİ TAKVİMİ

2012 YILI VERGİ TAKVİMİ SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 111 İST, 30. 12. 2011 -Vergi Takvimimizin okunmasında dikkat edilecek hususlar; 1. Vergi Takvimimizde yer alan tarihler, Vergi Usul Kanunu hükümleri çerçevesinde, beyan ve ödeme

Detaylı

2016 VERGİ TAKVİMİ. Bu takvim 31.12.2015 tarihi itibariyle günceldir.

2016 VERGİ TAKVİMİ. Bu takvim 31.12.2015 tarihi itibariyle günceldir. ocak 01 2016 VERGİ TAKVİMİ Vergi takviminde yer alan tarihler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18. Maddesi uyarınca, sürelerin son gününün resmi tatile rastladığı durumlarda, tatili takip eden ilk iş günü

Detaylı

www.muhasebetr.com 2010 VERGĐ TAKVĐMĐ

www.muhasebetr.com 2010 VERGĐ TAKVĐMĐ 2010 VERGĐ TAKVĐMĐ Ay Đlk Tarih Son Tarih Konu Ocak 05/12/2009 05/01/2010 Kasım 2009 Dönemine Ait Mal ve Hizmet Alımlarına Đlişkin Bildirim (Form Ba) 05/12/2009 05/01/2010 Kasım 2009 Dönemine Ait Mal ve

Detaylı

Ay İlk Tarih Son Tarih Konu

Ay İlk Tarih Son Tarih Konu Ocak 01/01/2015 12/01/2015 01/01/2015 12/01/2015 01/01/2015 12/01/2015 01/01/2015 15/01/2015 01/01/2015 15/01/2015 16-31 Aralık 2014 Dönemine Ait Noterlerce Yapılan Makbuz Karşılığı 16-31 Aralık 2014 Dönemine

Detaylı

16-31 Aralık 2009 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine Đlişkin Özel Tüketim Vergisinin Beyanı ve Ödemesi

16-31 Aralık 2009 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine Đlişkin Özel Tüketim Vergisinin Beyanı ve Ödemesi 2010 OCAK AYI VERGĐ TAKVĐMĐ 5 Ocak 2010 Kasım 2009 Dönemine Ait Mal ve Hizmet Alımlarına Đlişkin Bildirim (Form Ba) Kasım 2009 Dönemine Ait Mal ve Hizmet Satışlarına Đlişkin Bildirim (Form Bs) 11 Ocak

Detaylı

DUYURU DUYURU: /26. Mayıs 2016 Vergi Takvimi. Ay İlk Tarih Son Tarih Konu

DUYURU DUYURU: /26. Mayıs 2016 Vergi Takvimi. Ay İlk Tarih Son Tarih Konu 1 DUYURU: 04.05.2016/26 2016 Vergi Takvimi DUYURU 2015 Yılına İlişkin Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin Kesin Mizan Bildirimi Mart 2016 Dönemine Ait Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet sayfası aracılığıyla

Detaylı

Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği GUYADER - İnkilap sok.22/1 Kızılay / ANKARA E-Mail : info@guyader.org.tr. Gelir Uzmanları VERGİ TAKVİMİ

Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği GUYADER - İnkilap sok.22/1 Kızılay / ANKARA E-Mail : info@guyader.org.tr. Gelir Uzmanları VERGİ TAKVİMİ Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği GUYADER - İnkilap sok.22/1 Kızılay / ANKARA E-Mail : info@guyader.org.tr Gelir Uzmanları VERGİ TAKVİMİ Broşürü Özkan AYKAR Gelir Uzmanı Ankara 2014 2014 YILI VERGİ

Detaylı

Vergi Takvimi. www.denetimvergi.com. www.vergimuhasebe.blogspot.com.tr. Ay İlk Tarih Son Tarih Konu

Vergi Takvimi. www.denetimvergi.com. www.vergimuhasebe.blogspot.com.tr. Ay İlk Tarih Son Tarih Konu Vergi Takvimi www.denetimvergi.com www.vergimuhasebe.blogspot.com.tr Ay İlk Tarih Son Tarih Konu Ocak 01/01/2014 10/01/2014 01/01/2014 10/01/2014 01/01/2014 15/01/2014 01/01/2014 15/01/2014 01/01/2014

Detaylı

2014 MALİ TAKVİM Ocak 10 Ocak 2014 15 Ocak 2014 20 Ocak 2014 23 Ocak 2014

2014 MALİ TAKVİM Ocak 10 Ocak 2014 15 Ocak 2014 20 Ocak 2014 23 Ocak 2014 2014 MALİ TAKVİM Ocak 10 Ocak 2014 16-31 Aralık 2013 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin Özel Tüketim 16-31 Aralık 2013 Dönemine Ait Noterlerce Yapılan Makbuz Karşılığı Ödemelere Ait 15

Detaylı

2014 YILI VERGİ TAKVİMİ

2014 YILI VERGİ TAKVİMİ 2014 YILI VERGİ TAKVİMİ OCAK Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı Web Sitesi Vergi takviminde yer alan tarihler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18. maddesi uyarınca, surelerin son gününün resmi tatile rastladığı

Detaylı

2016 VERGİ TAKVİMİ. Ufuk SAATCİ Gelir Uzmanı. Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği GUYADER - İnkilap sok.22/1 Kızılay / ANKARA

2016 VERGİ TAKVİMİ. Ufuk SAATCİ Gelir Uzmanı. Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği GUYADER - İnkilap sok.22/1 Kızılay / ANKARA 2016 VERGİ TAKVİMİ Ufuk SAATCİ Gelir Uzmanı Ocak 2016 2016 Yılı Vergi Takvimi 01/01/2016 11/01/2016 16-31 Aralık 2015 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin Özel 01/01/2016 12/01/2016 16-31

Detaylı

OCAK 16 VERGİ TAKVİMİ

OCAK 16 VERGİ TAKVİMİ OCAK 16 VERGİ TAKVİMİ 01/01/2016 11/01/2016 01/01/2016 12/01/2016 01/01/2016 15/01/2016 01/01/2016 15/01/2016 01/01/2016 15/01/2016 16-31 Aralık 2015 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin

Detaylı

HAZİRAN - 2011 DÖNEMİ MALİ TAKVİM ;

HAZİRAN - 2011 DÖNEMİ MALİ TAKVİM ; HAZİRAN - 2011 DÖNEMİ MALİ TAKVİM ; İlk - 01.06.2011-10.06.2011 16-31 Mayıs 2011 Dönemine Ait Petrol Ve Doğalgaz Ürünlerine Ġlişkin Özel Tüketim Vergisi Beyanı Ve Ödemesi Mayıs / 2011 Dönemine Ait Özel

Detaylı

ARALIK KASIM OCAK EKİM ŞUBAT VERGİ EYLÜL TAKVİMİ MART NİSAN AĞUSTOS TEMMUZ MAYIS HAZİRAN. www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR

ARALIK KASIM OCAK EKİM ŞUBAT VERGİ EYLÜL TAKVİMİ MART NİSAN AĞUSTOS TEMMUZ MAYIS HAZİRAN. www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR KASIM ARALIK OCAK EYLÜL EKİM VERGİ TAKVİMİ ŞUBAT MART AĞUSTOS NİSAN TEMMUZ HAZİRAN MAYIS www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 172 Aralık 2013

Detaylı

Ankara, 03,07,2008. Sayı : 2008/6343 Konu : Mali Tatil Nedeniyle Beyan ve Ödeme Süreleri YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA

Ankara, 03,07,2008. Sayı : 2008/6343 Konu : Mali Tatil Nedeniyle Beyan ve Ödeme Süreleri YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA Ankara, 03,07,2008 Sayı : 2008/6343 Konu : Mali Tatil Nedeniyle Beyan ve Ödeme Süreleri YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA Bilindiği üzere 1 20 Temmuz 2008 tarihleri arasında Mali Tatil uygulanacak olup,

Detaylı

Aralık 2013 Dönemine Ait İlan ve Reklam Vergisinin. 20 Ocak 2014

Aralık 2013 Dönemine Ait İlan ve Reklam Vergisinin. 20 Ocak 2014 10 Ocak 2014 16-31 Aralık 2013 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin Özel Tüketim Vergisinin 16-31 Aralık 2013 Dönemine Ait Noterlerce 15 Ocak 2014 Aralık 2013 Dönemine Ait Kolalı Gazoz, Alkollü

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ÜCRETSİZDİR GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Yayın No: 135 Aralık 2011 Vergi takviminde yer alan tarihler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18. maddesi uyarınca, sürelerin son

Detaylı

DUYURU DUYURU: /2. Ocak 2017 Vergi Takvimi. Ay İlk Tarih Son Tarih Konu

DUYURU DUYURU: /2. Ocak 2017 Vergi Takvimi. Ay İlk Tarih Son Tarih Konu 1 DUYURU: 02.01.2017/2 2017 Vergi Takvimi DUYURU Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinde, Toplam Gelir İçindeki Zirai Kazançları %75 ve Daha Yüksek Oranda Olanlar İçin 2. Taksit 2017 Yılında Kullanılacak

Detaylı

2012 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2012 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 2012 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Sayın Üyemiz, 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı tarih itibariyle yürürlüğe girmiş bulunan 5604 sayılı Malî Tatil İhdas

Detaylı

www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR

www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR Ana Sayfa Mevzuat e-işlemler İletişim www.gib.gov.tr Vergilerinizle Büyüyen Türkiye Sade, hızlı ve kullanımı kolay www.gib.gov.tr sitemiz yenilenmiştir ÜCRETSİZDİR Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri

Detaylı

2016 VERGİ TAKVİMİ. 11 Ocak Aralık 2015 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin Özel Tüketim Vergisinin Beyanı ve Ödemesi

2016 VERGİ TAKVİMİ. 11 Ocak Aralık 2015 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin Özel Tüketim Vergisinin Beyanı ve Ödemesi 2016 OCAK AYI VERGİ TAKVİMİ 2016 VERGİ TAKVİMİ 11 Ocak 2016 16-31 Aralık 2015 Dönemine Ait Petrol ve Doğalgaz Ürünlerine İlişkin Özel Tüketim Vergisinin 12 OCAK 2016 16-31 Aralık 2015 Dönemine Ait Noterlerce

Detaylı

BEYANANME VERME ZAMANI GELİR VERGİSİ GELİR VERGİSİ (BASİT USULDE VERGİLENDİRİ LENLER) GELİR VERGİSİ GELİR/KURUM GEÇİCİ VERGİ

BEYANANME VERME ZAMANI GELİR VERGİSİ GELİR VERGİSİ (BASİT USULDE VERGİLENDİRİ LENLER) GELİR VERGİSİ GELİR/KURUM GEÇİCİ VERGİ VERGİ TÜRÜ (BASİT USULDE VERGİLENDİRİ LENLER) /KURUM GEÇİCİ VERGİ STOPAJI (AYLIK) BEYANNAME TÜRÜ Yıllık Gelir Vergisi Yıllık Gelir Vergisi (Basit Usulde Vergilendirilenler İçin) Münferit (Dar Mükellefiyete

Detaylı

BEYANNAME TÜRÜ BEYANNAME VERME SÜRESİ ÖDEME. İzleyen yılın Mart ayının başından son günü akşamına kadar verilir.

BEYANNAME TÜRÜ BEYANNAME VERME SÜRESİ ÖDEME. İzleyen yılın Mart ayının başından son günü akşamına kadar verilir. BEYANNAME TÜRÜ BEYANNAME VERME SÜRESİ ÖDEME Yıllık Gelir Vergisi Münferit İzleyen yılın Mart ayının başından son kadar Takvim yılı içinde memleketi terk edenlerin beyannameleri memleketi terkten önce gelen

Detaylı

BEYANNAME VERME VE ÖDEME SÜRELERİ

BEYANNAME VERME VE ÖDEME SÜRELERİ Yıllık Gelir Vergisi BEYANNAME VERME VE ÖDEME SÜRELERİ BEYANNAME TÜRÜ BEYANNAME VERME SÜRESİ ÖDEME SÜRESİ 1.Taksit Mart ayı İzleyen yılın Mart ayının başından 25. günü akşamına kadar sonuna kadar, 2.Taksit

Detaylı

TARİH : NUMARA : 2017/82 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/82. : 2017 Yılı Mali tatil Uygulaması Hakkında

TARİH : NUMARA : 2017/82 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/82. : 2017 Yılı Mali tatil Uygulaması Hakkında TARİH : 30.06.2017 NUMARA : 2017/82 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/82 Konu : 2017 Yılı Mali tatil Uygulaması Hakkında Bilindiği üzere mali tatili düzenleyen 5604 sayılı kanun 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı

Detaylı

İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş D:

İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş D: İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

e-beyanname UYGULAMASI

e-beyanname UYGULAMASI e-beyanname UYGULAMASI (Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi uygulaması, tam otomasyona geçmiş vergi dairelerine verilecek beyannameleri kapsamaktadır.) E-BEYANNAME VERMEK ZORUNDA OLANLAR VERİLMESİ

Detaylı

BEYANNAME VERME ve ÖDEME SÜRELERĐ

BEYANNAME VERME ve ÖDEME SÜRELERĐ Dr. Ahmet Kavak Yeminli Mali Müşavir BEYANNAME VERME ve ÖDEME SÜRELERĐ 1. YILLIK GELĐR VERGĐSĐ BEYANNAMELERĐ A. Bir takvim yılına ait beyanname izleyen yılın Mart ayının başından 25 nci günü akşamına kadar

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) www.gib.gov.tr 1 Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) www.gib.gov.tr 1 Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet

Detaylı

Mali Tatil Hatırlatmaları

Mali Tatil Hatırlatmaları 03.07.2013 Mali Tatil Hatırlatmaları 15.03.2007 tarih ve 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun un 1. maddesi gereği 02.07.2013 22.07.2013 dönemi mali tatildir. Mali tatil uygulamasına ilişkin

Detaylı

Sirküler Rapor /205-1

Sirküler Rapor /205-1 Sirküler Rapor 25.11.2014/205-1 BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN BAŞVURU SÜRESİ 1 ARALIK 2014 PAZARTESİ GÜNÜ SONA ERİYOR ÖZET : 6552 sayılı Kanunun 73 üncü

Detaylı

2015 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2015 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 2015 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üyemiz, İst. 26/06/2015 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı tarih itibariyle yürürlüğe girmiş bulunan 5604 sayılı

Detaylı

4 A-Yapılandırma. Kapsamındaki Borçlar

4  A-Yapılandırma. Kapsamındaki Borçlar 4 www.gi.gov.tr A-Yapılandırma Kapsamındaki Borçlar A- YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR Vergi dairelerine; 30 Haziran 2016 tarihinden (u tarih dahil) önceki dönemlere ait vergi, resim, harç ve unlara

Detaylı

Tapu harçları için taksitlendirmeden yararlanılabilir. 03.12.2008 Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz

Tapu harçları için taksitlendirmeden yararlanılabilir. 03.12.2008 Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz Tapu harçları için taksitlendirmeden yararlanılabilir 03.12.2008 Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz Tahsilat Genel Tebliği uyarınca tecil ve taksitlendirmeden yararlanmak isteyen mükelleflerin bağlı oldukları

Detaylı

19 B-Matrah ve Vergi. Artırımında Bulunulması

19   B-Matrah ve Vergi. Artırımında Bulunulması 19 www.gib.gov.tr B-Matrah ve Vergi Artırımında Bulunulması Mükelleflerin 2011-2015 yıllarında beyan ettikleri; B - MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINDA BULUNULMASI b Gelir Vergisi, b Kurumlar Vergisi, b Gelir/Kurumlar

Detaylı

SİRKÜLER 2014/71. 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Yayınlanan Tebliğ Taslağındaki Açıklamalar

SİRKÜLER 2014/71. 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Yayınlanan Tebliğ Taslağındaki Açıklamalar ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. Adres : İşçi Blokları Mah. Mevlana Bulvarı No.182 Ege Plaza B Blok Kat.20 D.88 Balgat-Çankaya / ANKARA Telefon : 0 312 472 02 37-38 Mersis No

Detaylı

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN E-BÜLTEN İLE YENİDEN 7020 SAYILI KANUN YAPILANDIRMA İMKANI 2016 yılında yapılan taksitlendirmeler ile ilgili ödeme süreleri de dörder ay uzatılmış ve Mayıs 2017 sonuna kadar süre tanınmıştır. Söz konusu

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/055 BURSA, 25.06.2014

SİRKÜLER: 2014/055 BURSA, 25.06.2014 SİRKÜLER: 2014/055 BURSA, 25.06.2014 Konu:2014 Yılı Mali Tatil Uygulamaları hakkında Sayın Mükellefimiz, 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun 1. maddesi gereği 2014 yılında 01.07.2014

Detaylı

VERGİ ADI ŞUBE İNTERNET 1 YILLIK GELİR VERGİSİ VAR VAR VAR YOK YOK VAR VAR VAR VAR YOK D.K.P. STOPAJI (DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI) VAR VAR VAR YOK YOK

VERGİ ADI ŞUBE İNTERNET 1 YILLIK GELİR VERGİSİ VAR VAR VAR YOK YOK VAR VAR VAR VAR YOK D.K.P. STOPAJI (DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI) VAR VAR VAR YOK YOK VERGİ KODU VERGİ ADI ŞUBE İNTERNET ALO GARANTİ CEP ŞUBE PARAMATİK 1 YILLIK GELİR VERGİSİ 2 3 7 ZIRAİ KAZANÇ GELİR VERGİSİ GELİR VERGİSİ S. ( D.K.P. STOPAJI (DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI) 10 KURUMLAR VERGİSİ

Detaylı

C-İşletme Kayıtlarının

C-İşletme Kayıtlarının İşletme kayıtlarının düzeltilerek gerçek duruma uygun hale getirilmesinden faydalanmak isteyen mükelleflerin en geç 30 Kasım 2016 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir.

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

vergi ceza harç kodları

vergi ceza harç kodları Güncelleme Tarihi: 31.03.2009 Vergi Kodu Vergi Adı 0001 Yıllık Gelir Vergisi 0002 Zırai Kazanç Gelir Vergisi 0003 Gelir Vergisi S. (Muhtasar) 0004 Gelir Götürü Ticari Kazanç 0005 Gelir Götürü Serbest Meslek

Detaylı

Sirküler No: 2018 / 22 Tarih:

Sirküler No: 2018 / 22 Tarih: Sirküler No: 2018 / 22 Tarih: 01.02.2018 Konu: ELEKTRONİK ORTAMDA SUNULAN HİZMETLERİN VERGİLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN KDV TEBLİĞ YAYIMLANDI. 2 31 Ocak 2018 tarihli ve 30318 sayılı Resmi Gazete de 17 Seri No.lu

Detaylı

Mali tatilin uygulanacağı tarihler 6661 sayılı Kanun un 18 inci maddesi ile 5604 sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun;

Mali tatilin uygulanacağı tarihler 6661 sayılı Kanun un 18 inci maddesi ile 5604 sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun; Sn. ÜYEMİZ Bildiğiniz üzere; 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5604 sayılı kanun mali tatili düzenleyen hükümler içermekteydi. Ancak, 27/01/2016 tarih ve 29606

Detaylı

7143 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRMASI KANUNU MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI

7143 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRMASI KANUNU MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI 7143 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRMASI KANUNU MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Ataşehir Bulvarı Ata 2-3 Plaza Kat 10 No: 88 Ataşehir-İSTANBUL Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına

Detaylı

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER 2007 ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÜCRETSİZDİR Bu broşüre elektronik ortamda www.gib.gov.tr internet sayfasından ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Detaylı

girmektedir.

girmektedir. 30.05.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/49 KONU: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı.

Detaylı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ve Trafik Para Cezalarının Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesinden Kredi Kartı İle Ödenebileceği Anlaşmalı Bankalar

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ve Trafik Para Cezalarının Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesinden Kredi Kartı İle Ödenebileceği Anlaşmalı Bankalar İÇİNDEKİLER 1. Kamu Alacaklarının Takip ve Tahsili Nasıl Yapılır? 6 2. Ödeme Emri Nedir ve Kimler Adına Düzenlenir? 6 3. Ödeme Emrinde Hangi Hususlar Yer Alır? 6 4. Hangi Nedenlerle Ödeme Emrine Karşı

Detaylı

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 1. LEVENT/İSTANBUL Tel:0 212 281 29 29 Fax: 0 212 280 01 80

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 1. LEVENT/İSTANBUL Tel:0 212 281 29 29 Fax: 0 212 280 01 80 SİRKÜLER NO: POZ-2012/ 64 İST. 28/06/2012 1-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında uygulanacak Mali Tatil uygulamasının vergi beyannamelerinin verilme ve vergilerin ödeme sürelerine ilişkin olarak aşağıda bazı

Detaylı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı Özet 20.04.2017 tarihinde, Plan ve Bütçe Komisyonu na sunulan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısında, kesinleşmiş

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 31.05.2017 /2017-43 / Alacakların Yapılandırılması Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren, Bazı Alacakların

Detaylı

Tarih : Sayı : Konu : Mali Tatil Uygulaması

Tarih : Sayı : Konu : Mali Tatil Uygulaması Tarih : 14.07.2016 Sayı : 2016-32 Konu : Mali Tatil Uygulaması MALİ TATİL UYGULAMASI VE DEĞİŞİKLER SONUCUNDA BEYAN VE BİLDİRİM SÜRELERİ 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak mali

Detaylı

- 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları,

- 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, VERGİ SİRKÜLERİ Tarih :31.05.2017 Sayı : 2017/39 Konu : Soru-Cevaplarla 7020 sayılı Yapılandırma Kanunu 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğegiren 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI.

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI. VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI. 23.12.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 301 Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile Vergiye Uyumlu Mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. Sirküler Tarihi : 23.08.2016 Sirküler No : 2016-36 Konu : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. (Diğer Borçlar) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin

Detaylı

SİRKÜLER 2014/19 6552 SAYILI TORBA KANUNDA AF VE BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER

SİRKÜLER 2014/19 6552 SAYILI TORBA KANUNDA AF VE BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER 16/09/2014 SİRKÜLER 2014/19 6552 SAYILI TORBA KANUNDA AF VE BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: 02.06.2017 Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. 2 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı

Detaylı

Mali Bülten No: 2015/62

Mali Bülten No: 2015/62 ` Mali Bülten No: 2015/62 Vergi/ 0 Haziran 2015 2015 Yılı Mali Tatili 1 Temmuz da Başlıyor kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: 28.0.2007 tarih ve 26476 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 5604

Detaylı

2016 Yılı Mali Yükümlülükler Takvimi

2016 Yılı Mali Yükümlülükler Takvimi 2016 Yılı Mali Yükümlülükler Takvimi Ocak 2016 Şubat 2016 Mart 2016 Nisan 2016 Mayıs 2016 Haziran 2016 Temmuz 2016 Ağustos 2016 Eylül 2016 Ekim 2016 Kasım 2016 Aralık 2016 Ocak 2016 11/01/2016 16-31 Aralık

Detaylı

MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SIRA NO: 1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 2)

MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SIRA NO: 1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 2) İstanbul,19.04.2016 Sirküler No: 2016/010 MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SIRA NO: 1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 2) 27 Ocak 2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete'de

Detaylı

KAMU MALİYESİ VE VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER HAFTALIK RAPOR

KAMU MALİYESİ VE VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER HAFTALIK RAPOR Sayfa 1 / 6 KAMU MALİYESİ VE VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER HAFTALIK RAPOR 09 Haziran 2014 I. Kamu Maliyesi ve Vergi Mevzuatında Gelişmeler II. Basın Özetleri III. Haftalık Vergi Takvimi I. KAMU MALİYESİNDE

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI KAPSAMA GİREN İDARELER Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri ve Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/075 Ref: 4/075. Konu: MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/075 Ref: 4/075. Konu: MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 12.04.2016 Sayı: 2016/075 Ref: 4/075 Konu: MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR Hatırlanacağı üzere 27.1.2016 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 6661

Detaylı

Vergi Daireniz Artık Bir Tık Yakınınızda

Vergi Daireniz Artık Bir Tık Yakınınızda Vergi Daireniz Artık Bir Tık Yakınınızda www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Şubat/2019 Yayın No: 310 İnteraktif Vergi Dairesi nedir? Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık Sayı : 2016-017 Tarih : 11.04.2016 Konu : Mali Tatil Uygulaması Hakkında Genel Tebliğ (Sıra No: 1) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 2) 10.04.2016 tarih ve 29680 sayılı Resmi Gazete yayımlanan

Detaylı

Kesinleştiği halde ödemede gecikilmiş borçlarda Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme,

Kesinleştiği halde ödemede gecikilmiş borçlarda Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme, 1 Temmuz 2016 31 Mart 2017 Dönemi Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7020 sayılı Kanun, 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile; Kesinleştiği halde

Detaylı

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ 2016 E-BÜLTEN SAYI KONU 2016-01 İhracat İşlemlerinde E-Fatura Düzenleme Zorunluluğunun 1/7/2017 Tarihine Ertelenmesi 2016-02 Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 295) 2016-03

Detaylı

BİLGİ NOTU / Bu bilgi notumuzda anılan kanunun vergi alacakları ile ilgili düzenlemelerine yer verilecektir.

BİLGİ NOTU / Bu bilgi notumuzda anılan kanunun vergi alacakları ile ilgili düzenlemelerine yer verilecektir. BİLGİ NOTU 17.03.2011/2011-03 6111 SAYILI KANUN TAHSİLATIN HIZLANDIRILMASI Kamuoyunda Af Kanunu olarak bilinen 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık

Detaylı

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesine göre (I) sayılı listede yer alan malların teslimlerinde vergilendirme dönemi, her ayın ilk 15 günlük birinci ve kalan günlerinden

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR? 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) borçlarının yeniden yapılandırılarak borç yükünün önemli ölçüde azaltılması

Detaylı

1. Mali tatilin uygulanacağı tarihler:

1. Mali tatilin uygulanacağı tarihler: 03.07.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/54 KONU: MALİ TATİL. 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkındaki Yasa gereğince; mali tatil 1 Temmuz ila 20 Temmuz

Detaylı

Daha az vergi ödemek için maaş zammından feragat edilemez. 06.08.2008 / Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz

Daha az vergi ödemek için maaş zammından feragat edilemez. 06.08.2008 / Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz Daha az vergi ödemek için maaş zammından feragat edilemez 06.08.2008 / Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz Gelir Vergisi'nin yapısından dolayı çalışanların maaşlarındaki artışa göre yer aldıkları gelir vergisi

Detaylı

4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAME

4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAME 4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30735 TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak

Detaylı

7143 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN ALACAK VE İŞLEMLER

7143 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN ALACAK VE İŞLEMLER 7143 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN ALACAK VE İŞLEMLER KONU: Bilindiği üzere, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi

Detaylı

MALİ DANIŞMANLIK HAFTALIK RAPORU 15 Eylül 2014

MALİ DANIŞMANLIK HAFTALIK RAPORU 15 Eylül 2014 Sayfa 1 / 8 MALİ DANIŞMANLIK HAFTALIK RAPORU 15 Eylül 2014 I. KAMU MALİYESİNDE VE VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER: TORBA YASA YÜRÜRLÜKTE 10.09.2014 tarihinde TBMM Genel Kurulunda

Detaylı

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM 4 Nisan 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30735 TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak

Detaylı

2017 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2017 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üyemiz, 2017 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Bilindiği üzere mali tatili düzenleyen 5604 sayılı kanun 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı tarih itibariyle

Detaylı

41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. BAKIŞ MEVZUAT KONU 41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Sayı 2012/ 35 ÖZET 41 seri No lu Belediye Gelirler Kanunu Genel Tebliğinde, belediyelerin ilan ve reklâm vergisi ve

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7020 sayılı Kanun, 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile; Kesinleştiği halde ödemede gecikilmiş borçlarda

Detaylı

KANUN SA 7020 S YI A LI B

KANUN SA 7020 S YI A LI B 7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN HAZİRAN 2017 1 YAPILANDIRMA HÜKÜMLERİ MADDE İÇERİK 1. Madde Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. Madde Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 08.01.2018 Sayı : 2018/3 Değerli Müşterimiz; Vergiye uyumlu, bir diğer ifadeyle vergisini tam ve zamanında ödeyen mükellefler için vergi indirimi teşviki getirilmiştir. Vergiye

Detaylı

2016 Yılı Mali Takvim Uygulamaları

2016 Yılı Mali Takvim Uygulamaları 2016 Yılı Mali Takvim Uygulamaları Duyuru No: 2016/52 İstanbul, 01.07.2016 1. Mali tatilin uygulanacağı tarihler 5604 sayılı Kanunun 1. maddesinin (1) numaralı fıkrasında, Her yıl temmuz ayının birinden

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/25

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/25 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 17.04.2018 Sayı : 2018/25 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. Uyumlu Mükelleflere % 5 Vergi İndirimi

Detaylı

301 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 2017 / 122

301 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 2017 / 122 BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı ÖZET 301 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 2017 / 122 Tebliğde vergiye uyumlu mükelleflerin yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin

Detaylı

27 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6661 sayılı Kanun ile mali tatil uygulamasında bazı değişiklikler yapılmıştı.

27 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6661 sayılı Kanun ile mali tatil uygulamasında bazı değişiklikler yapılmıştı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,12/04/2016 Sayı:2016/22

Detaylı

Vezin Sirküler

Vezin Sirküler Vezin Sirküler 2016-020 SİRKÜLERİMİZİN KONUSUNU MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ DE (SIRA NO: 1) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 2) OLUŞTURMAKTADIR. 10.04.2016 tarih ve 29680 sayılı

Detaylı