Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VGM 160S

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 21.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 21.07.2015 Ticari adı: VGM 160S"

Transkript

1 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri: Maddenin Kullanımı / Hazırlanması: Gaz içinde sis şeklinde dağılmış sıvı, Kaygan madde / Yağlama maddesi 1.3 Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar: Üretici / Teslimatı yapan: Meusburger Georg GmbH & Co KG Kesselstraße 42 A-6960 Wolfurt Telefon Telefax offi ce@meusburger.com Güvenlik hakkında bilgiler veren kesim: offi ce@meusburger.com 1.4 Acil durum Telefon numarası: Acil durumda lütfen zehirlenme danışma hattını arayınız.. 2. Tehlikelerin Tanitimi 2.1 Madde veya karışımın sınıflandırması: Düzenlemeye göre sınıflandırma (EC) No 1272/2008: GHS02 Flam. Aerosol 1 H222-H229 Çok kolay alevlenir aerosol. Basınçlı kap: Isıtıldığında patlayabilir. GHS07 Skin Irrit. 2 H315 Cilt tahrişine yol açar. Asp. Tox. 1 H304 Solunum yoluna nüfuzu ve yutulması halinde öldürücüdür. Aquatic Chronic 3 H412 Sucul ortamda uzun süre kalıcı, zararlı etki. 2.2 Etiket elemanları (içeriği): Yönetmelik (EC) No 1272/2008 e göre etiketleme: Ürün CLP yönetmeliğine göre sınıfl andırılmış ve etiketlenmiştir. Zararlılık İşaretleri: GHS02 GHS07 Uyarı Kelimesi: Tehlike Etiketlendirme için tehlikeyi belirleyici bileşenler: Nafta (petrol), hidrojenle kükürtü giderilmiş ağır Hydrocarbons, C6-C7, n-alkanes, isoalkanes, cyclics, <5% n-hexane Zararlılık İfadesi: H222-H229 Çok kolay alevlenir aerosol. Basınçlı kap: Isıtıldığında patlayabilir. H315 Cilt tahrişine yol açar. H412 Sucul ortamda uzun süre kalıcı, zararlı etki. (Devamı sayfa 2 da)

2 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 2/7 Önlem İfadesi: P102 Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın. P210 Isıdan/kıvılcımdan/alevden/sıcak yüzeylerden uzak tutun. Sigara içilmez. P211 Aleve veya diğer ateş kaynaklarına doğru püskürtmeyin. P251 Basınçlı kap: Kullanımdan sonra bile delmeyin veya yakmayın. P273 Çevreye verilmesinden kaçının. P302+P350 DERİ İLE TEMAS HALİNDE İSE: Bol sabun ve su ile iyice yıkayın. P410+P412 Güneş ışığından koruyun. 50 oc/122of aşan sıcaklıklara maruz bırakmayın. Ek bilgiler: Yeterli havalandırma sağlanmadığı takdirde patlayabilen karışımların oluşması mümkündür. 2.3 Diğer tehlikeler: PBT ve vpvb değerlendirmesi sonuçları: PBT: Uygulanamaz. vpvb: Uygulanamaz. 3. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi 3.1 Kimyevi tanımlama: Karışımlar Tarifi: Solvent ve basınçlı gazda yağlama maddeleri terkibi İhtiva ettiği tehlikeli maddeler: CAS: bütan 10-25% EINECS: Flam. Gas 1, H220; Press. Gas C, H280 Reg.nr.: CAS: Nafta (petrol), hidrojenle kükürtü giderilmiş ağır 10-25% EC Numarası: Flam. Liq. 3, H226; Asp. Tox. 1, H304; STOT SE 3, H336; Aquatic Reg.nr.: Chronic 3, H412 EC Numarası: Hydrocarbons, C6-C7, n-alkanes, isoalkanes, cyclics, <5% n-hexane 10-25% Reg.nr.: XXXX Flam. Liq. 2, H225; Asp. Tox. 1, H304; Aquatic Chronic 2, H411; Skin Irrit. 2, H315; STOT SE 3, H336 CAS: propan 2,5-10% EINECS: Flam. Gas 1, H220; Press. Gas C, H280 Reg.nr.: CAS: izobütan 2,5-10% EINECS: Flam. Gas 1, H220; Press. Gas C, H280 Reg.nr.: İlk Yardım Önlemleri 4.1 İlk Yardım Önlemlerinin Tanımı: Genel uyarılar: Kazazedeleri temiz havaya çıkarınız. Teneffüs ettikten sonra: Temiz havaya çıkın, şikayetiniz olması durumunda doktora gidin. Cilde temas ettikten sonra: Derhal su ve sabunla yıkayarak iyice durulayınız. Devam eden cilt tahrişi halinde doktora gidiniz. Gözlere temas ettikten sonra: Gözleri, gözkapakları açık bir şekilde birkaç dakika süreyle akan suyun altına tutunuz ve doktora başvurunuz. Yuttuktan sonra: Kusmasını sağlamayınız, derhal doktor çağrınız. 4.2 Hem Akut hem de gecikmeli en önemli belirti ve etkileri: (Devamı sayfa 3 da)

3 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 3/7 4.3 Derhal Tıbbi Yardım gereği ve gereken özel tedavilerin endikasyonu: 5. Yangınla Mücadele Önlemleri 5.1 Söndürme ortamı: Elverişli söndürücü maddeler: CO2, kum, söndürme tozu. Su kullanmayınız. Yangın söndürme önlemlerini çevreye uydurunuz. Güvenlik açısından elverişli olmayan söndürücü maddeler: Su 5.2 Madde veya karışımdan kaynaklanan özel tehlikeler: Patlama ve yangın gazlarını teneffüs etmeyin Yangınla mücadele edenler için tavsiyeler: Özel koruyucu teçhizat: Nefes koruyucu alet takınız. Komple koruyucu elbise giyiniz. 6. Kaza Sonucu Yayılma Önlemleri 6.1 Kişisel önlemler, koruyucu donanımlar ve acil durum prosedürleri: Koruyucu teçhizat takınız. Korunmamış şahısları yaklaştırmayınız. Ateşleyici cisimleri yaklaştırmayınız. 6.2 Çevresel önlemler: Kanalizasyona/Yüzeysel suya/yeraltı suyuna karışmasını önleyiniz. Sulara ya da kanalizasyona karışması halinde yetkili resmi makamlara haber veriniz. 6.3 Toplama ve temizleme önlemleri ve malzemeleri: Zararlı madde karışmış malzemeyi çöp olarak madde 13 e göre tasfi ye ediniz. 6.4 Diğer bölümlere gönderiler: Güvenli kullanım ile ilgili bilgileri 7. bölümden alınız. Kişisel koruyucu teçhizat ile ilgili bilgileri 8. bölümden alınız. Tasfi ye ile ilgili bilgileri 13. bölümden alınız. 7. Elleçleme ve Depolama 7.1 Güvenli elleçleme önlemleri: Kapları açarken, taşırken ya da yere bırakırken dikkatli davranınız. Yalnız iyi havalandırılmış kesimlerde kullanınız. Yangın ve patlamadan korunmak için uyarılar: Elektrostatik dolmaya karşı önlemler alınız. Nefes koruyucu aletleri hazır bulundurunuz. Kap basınç altındadır. Güneş ışınlarından ve 50 C dan yüksek ısılardan (örneğin ampullerin ısısından) koruyunuz. Kullandıktan sonra da zor kullanarak açmayınız ve yakma yınız. Alevin içine ya da kızgın bir cisimin üzerine sıkmayınız. 7.2 Uyumsuzluklar dahil, güvenli depolama koşulları: Depolama: Depolarda ve kaplarda aranan özellikler: Serin bir yerde muhafaza ediniz. Basınçlı gaz kutularının muhafazası ile ilgili resmi yönetmelikler dikkate alınmalıdır. Yere sızmasını kesin olarak önleyiniz. Birarada depolama ile ilgili uyarılar: Gerekli değil. Depolama şartları ile ilgili diğer bilgiler: Sıcaktan ve güneş ışınlarından koruyunuz. (Devamı sayfa 4 da)

4 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 4/7 7.3 Spesifik son kullanım(lar): 8. Maruziyet Kontrolleri / Kişisel Korunma Teknik tesisatların şekillendirilmesi ile ilgili ek bilgiler: Başka bilgi yoktur, madde 7 den bakınız. 8.1 Kontrol parametreleri: Çalışma yeri ile ilgili, kontrol edilmesi gereken sınır değerleri olan bileşenler: Ürün, çalışılan mahal ile ilgili ve kontrol edilmesi gereken sınır değerleri olan maddeleri önemli miktarda ihtiva etmemektedir. Ek uyarılar: Düzenlendiği tarihte geçerli listeler esas alınmıştır. 8.2 Maruz kalma kontrolü: Kişisel koruyucu teçhizat: Genel koruyucu ve sıhhi önlemler: Kimyevi maddelerle çalışılırken geçerli ihtiyati önlemler dikkate alınmalıdır. Gazları/Buharları/Gaz içinde sis şeklinde dağılmış sıvıları teneffüs etmeyiniz. Elleri koruyucu: Koruyucu eldivenler Eldiven malzemesi: Nitril kauçuk Uygun eldivenin seçiminde yalnız imalat malzemesi değil, aynı zamanda diğer kalite özellikleri de dikkate alınmalıdır ve bunlar imalatçıdan imalatçıya değişiklik göstermektedir. Her ürün birçok malzemenin birleşiminden meydana geldiği için eldivenlerin dayanıklılığı önceden hesaplanamamaktadır ve dolayısı ile her eldiven kullanılmadan önce kontrole tabi tutulmalıdır. Eldiven malzemesine nüfuz etme süresi: Kesin delinme (aşınma) süresi eldiven imalatçısından öğrenilmeli ve bu sürelere riayet edilmelidir. Gözleri koruyucu: Koruyucu gözlük 9. Fiziksel ve Kimyasal Özellikler 9.1 Temel fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgiler: Genel bilgiler: Görünüş: Biçim: Gaz içinde sis şeklinde dağılmış sıvı Renk: Bej rengi Koku: Karakteristik Koku eşik değeri: ph - değeri: Durum değişikliği: Erime ısısı / Erime ısı alanı: Belirlenmemiştir. Kaynama ısısı / Kaynama ısı alanı: Belirlenmemiştir. Alev alma ısısı: -60 C Tutuşabilme özelliği (katı, gaz şeklinde): Uygulanamaz. Tutuşma ısısı Çözülme ısısı: Kendiliğinden tutuşabilme özelliği: Patlama tehlikesi: Ürünün patlama tehlikesi yoktur, ancak patlama tehlikesi olan Buhar/Hava karışımlarının oluşması mümkündür. Patlama sınırları: Alt: 0,6 Vol % Üst: 8,5 Vol % (Devamı sayfa 5 da)

5 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 5/7 Buhar basıncı 20 C de: 3300 hpa Yoğunluk 20 C de: 0,72 g/cm³ Nisbi yoğunluk: Buhar yoğunluğu: Buharlaşma hızı: Uygulanamaz. Çözülme kabiliyeti / karışma kabiliyeti: Hidrokarbonlarda çözünür. suyla: Çözülmez. Dağılım katsayısı (n-octanol/su): Viskozitesi: Dinamik: Kinematik: Çözücü madde oranı: Organik çözücü madde: %65,0 9.2 Diğer bilgiler: 10. Kararlılık ve Tepkime 10.1 Reaktivite: 10.2 Kimyasal stabilite (kararlılık): Termik ayrışma / kaçınılması gereken şartlar: Usulüne uygun muhafaza edildiğinde ve kullanıldığında ayrışma olmaz Tehlikeli tepki olasılıkları: Yüksek buhar basıncı nedeniyle ısı yükselmesinde aerosolün patlama tehlikesi vardır Kaçınılacak durumlar: 10.5 Uyumsuz malzemeler: Uygulanamaz Tehlikeli bozunma ürünleri: Tutuşabilir gazlar/buharlar Hidrokarbonlar, CO, CO2 11. Toksikoloji Bilgisi 11.1 Toksikolojik etkileri hakkında bilgiler: Akut toksisite: Sınıflandırma için önemli olan LD/LC50 - değerleri (toksikolojik deney değerleri): Nafta (petrol), hidrojenle kükürtü giderilmiş ağır Ağızdan LD50 > 5000 mg/kg (sıçan) Ciltten LD50 > 5000 mg/kg (tavşan) Asli tahriş edici etkisi: ciltte: Bilinen tahriş durumu yoktur. gözde: Hafi f tahriş edici. Duyarlılık yaratma: Duyarlılığı arttırıcı tesiri duyulmamıştır. 12. Ekoloji Bilgisi 12.1 Toksisite: Su toksisitesi: 12.2 Kalıcılık ve doğada bozunurluk: 12.3 Biyo-birikme potansiyeli: (Devamı sayfa 6 da)

6 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 6/ Toprakta hareketlilik: Diğer ökolojik uyarılar: Genel uyarılar: Suyu tehdit sınıfı 1 (): suyu hafi f tehdit edicidir Yeraltı suyuna, duran ve akan sulara ve kanalizasyona ulaşmasını önleyiniz. Suda yaşayan organizmalar için zararlıdır 12.5 PBT ve vpvb değerlendirmesi sonuçları: PBT: Uygulanamaz. vpvb: Uygulanamaz Diğer olumsuz etkileri: 13. Bertaraf Etme Bilgileri 13.1 Atık arıtma yöntemleri: Tavsiye: Ev çöpüyle beraber tasfi ye edilmesi yasaktır. Kanalizasyona ulaşmasını önleyiniz. Atık listesi * Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar Metalik ambalaj Temizlenmemiş ambalajlar: Tavsiye: Tasfi yesi resmi makamların yönetmeliklerine göre yapılır. 14. Taşimacilik Bilgisi 14.1 BM - numarası: ADR, IMDG, IATA 14.2 UN uygun sevkiyat adı: ADR IMDG IATA 14.3 taşıma tehlike sınıfları: ADR sınıfı UN AEROSOLLER AEROSOLS AEROSOLS, fl ammable 2 5F Yoğunlaştırılmış, sıvı hale getirilmiş ya da basınç altında çözülmüş olan gazlar Tehlike pusulası 2.1 IMDG, IATA Class 2.1 Label Ambalaj gurubu: ADR, IMDG, IATA kalkmıştır 14.5 Çevre tehlikeleri: Marine pollutant: Hayır 14.6 Kullanıcı için özel önlemler: Uyarı: Yoğunlaştırılmış, sıvı hale getirilmiş ya da basınç altında çözülmüş olan gazlar Kemler (tehlike) sayısı: - EMS - numarası: F-D, S-U 14.7 MARPOL73/78 Ek II ve IBC Koduna göre dökme halde nakliyat: Uygulanamaz. (Devamı sayfa 7 da)

7 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 7/7 Nakliyat/diğer bilgiler: ADR: Sınırlı Miktarlar (LQ) 1L İstisnai miktarlar (EQ) Kod: E0 İstisnai Miktar olarak İzin Verilmeyenler. Taşıma kategorisi: 2 Tünel kısıtlama kodu: D IMDG Limited quantities (LQ) 1L Excepted quantities (EQ) Code: E0 Not permitted as Excepted Quantity UN Model Düzenleme : UN1950, AEROSOLLER, Mevzuat Bilgisi 15.1 Madde veya karuşım için belirtilen güvenlik, sağlık ve çevre yönetmelikleri/mevzuatı: 15.2 Kimyasal güvenlik değerlendirmesi: Bir Kimyasal güvenlik değerlendirmesi yapılmamıştır. 16. Diğer Bilgiler Veriler bugünkü bilgi durumumuza istinat etmektedir, ancak ürün özellikleri ile ilgili teminat teşkil etmezler ve akdî bir hukuki ilişki tesis etmezler. Önemli terkipleri: H220 Çok kolay alevlenir gaz. H225 Kolay alevlenir sıvı ve buhar. H226 Alevlenir sıvı ve buhar. H280 Basınçlı gaz içerir; ısıtıldığında patlayabilir. H304 Solunum yoluna nüfuzu ve yutulması halinde öldürücüdür. H315 Cilt tahrişine yol açar. H336 Rehavete veya baş dönmesine yol açabilir. H411 Sucul ortamda uzun süre kalıcı, toksik etki. H412 Sucul ortamda uzun süre kalıcı, zararlı etki. Veri pusulasını düzenleyen bölüm: Madde 1 e bakın Kısaltmalar ve: Flam. Gas 1: Flammable gases, Hazard Category 1 Flam. Aerosol 1: Flammable aerosols, Hazard Category 1 Press. Gas C: Gases under pressure: Compressed gas Flam. Liq. 2: Flammable liquids, Hazard Category 2 Flam. Liq. 3: Flammable liquids, Hazard Category 3 Skin Irrit. 2: Skin corrosion/irritation, Hazard Category 2 STOT SE 3: Specifi c target organ toxicity - Single exposure, Hazard Category 3 Asp. Tox. 1: Aspiration hazard, Hazard Category 1 Aquatic Chronic 2: Hazardous to the aquatic environment - Chronic Hazard, Category 2 Aquatic Chronic 3: Hazardous to the aquatic environment - Chronic Hazard, Category 3

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması LAMINASYON TUTKALI Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 23.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 23.07.2015 Ticari adı: VPG 60

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 23.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 23.07.2015 Ticari adı: VPG 60 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca. Baskı tarihi: 26.07.2007 V - 3 Yeniden düzenleme tarihi: 26.07.2007

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca. Baskı tarihi: 26.07.2007 V - 3 Yeniden düzenleme tarihi: 26.07.2007 Sayfa: 1/6 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Kahve makinelerinden kahve kalıntılarını gideren özel tabletler. Üretici / Teslimatı yapan: KAMARETA

Detaylı

2 Muhtemel tehlikeler

2 Muhtemel tehlikeler Sayfa: 1/6 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Deterjan Güvenlik

Detaylı

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 08.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 08.05.2015 Ticari adı: VGS 160FD

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 08.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 08.05.2015 Ticari adı: VGS 160FD Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1. Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri: Daha başka önemli

Detaylı

weber.floor 4650 Ürün Güvenlik Bilgi Formu

weber.floor 4650 Ürün Güvenlik Bilgi Formu Sayfa no. 1 / 5 weber.floor 4650 Ürün Güvenlik Bilgi Formu 1. Madde veya müstahzar ve şirket/iş sahibinin tanıtıcı bilgileri 1.1. Ürünü tanıtıcı bilgiler Kod:... Unvanı WEBER.FLOOR 4650 1.2. Madde veya

Detaylı

TK.200700. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK.200700. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.09.2015 02.09.2015 Versiyon

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Çimento esaslı son kat

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 26.12.2008 tarihli 27092 mükerrer sayılı MGBF Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiştir

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 26.12.2008 tarihli 27092 mükerrer sayılı MGBF Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiştir Sayfa: 1/7 1: Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1 Ürün tanıtımı: 1.2 Madde veya karışımın belirlenen ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri: Maddenin/Müstahzarın Kullanımı:

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Baskı tarihi: 21.04.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 21.04.2015

Baskı tarihi: 21.04.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 21.04.2015 Sayfa: 1/6 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 51003 C Maddenin Kullanımı / Hazırlanması 4 ila 15 mm katman kalınlıklarında zemin dengeleme (şap kumu

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 15.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 15.07.2015 Ticari adı: VCM 20

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 15.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 15.07.2015 Ticari adı: VCM 20 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

SİNYAL ELEKTRONİK VE KOZMETİK ÜRÜNLER SAN.

SİNYAL ELEKTRONİK VE KOZMETİK ÜRÜNLER SAN. 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANITIMI 1.1 Ürün Tanımı Ürün Adı Ürün Kodu Kullanım Alanı : : 0000066/LK135 : Sinema, konferans salonları, spor salonları, iş yerleri, kafeler, restoran ve alışveriş merkezleri vb. alanlarda

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/8 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi. 1.1 Ürün tanılayıcı.. Mal numarası: 124010, 124011. 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Likit membran su yalıtım

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 112-50-5 EĐNECS - numarası: 203-978-9 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA TOZ TOPAKLAYICI Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina

Detaylı

Baskı tarihi: 11.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 11.05.2015

Baskı tarihi: 11.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 11.05.2015 Sayfa: 1/7 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 50366 B Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Mineral beton ve şap zemin tesviye için sıvı dolgu tesviye.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 28.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 28.07.2015 Ticari adı: VPW 110

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 28.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 28.07.2015 Ticari adı: VPW 110 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 60 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi: UKM Uğur Kimya Makina

Detaylı

C2 Calibration Solution 2

C2 Calibration Solution 2 Calibration Solution 2 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi : Calibration Solution 2 Mat.-No./ Genisys-No. : 03144020001 1.2 Madde veya

Detaylı

MALZEME K LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31

MALZEME K LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31 Madde veya kar m n s n fland rmas Düzenlemeye göre s n fland rma (EC) No 1272/2008 Ürün CLP yönetmeli ine göre s n fland r lmam t r. Directif 67/548/EEC veya Directif 1999/45/EC'ye göre s n fland rma Kalkm

Detaylı

Baskı tarihi: 15.04.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 15.04.2015

Baskı tarihi: 15.04.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 15.04.2015 Sayfa: 1/7 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 51153 C Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Bitümlü bazlı, çözelti maddesi içeren, örn. bitümlü hat kaplamaları

Detaylı

FOLJA TA' TAGÓRIF DWAR IS- Revize edilen sürüm no : 7 SIGURTÀ Tarih : 24 / 10 / 2012

FOLJA TA' TAGÓRIF DWAR IS- Revize edilen sürüm no : 7 SIGURTÀ Tarih : 24 / 10 / 2012 Sayfa : 1 / 6 BÖLÜM 1. Maddenin/karisimin tanimlanmasi 1.1. Ürün tanımı Marka adı : MCDh 3 1.2. Kullanım Kullanım 1.3. Şirket tanımlaması Şirket bilgisi 1.4. Acil durum olması halinde : Sadece profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS5010 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: TASKI JONTEC TENSOL F3c Madde/Müstahzarın kullanımı Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Taş yünü Güvenlik Veri

Detaylı

: DEI MULTIWAX 150ML TR

: DEI MULTIWAX 150ML TR BÖLÜM 1: Madde / Müstahzar ve şirket / iş sahibinin tanitimi 1.1 Ürün adı Ticari ismi : Tanımlama numarası : 60232 1.2 Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VCC 30

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VCC 30 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR SY 820 Ürün Tanımı Alkali Köpüğü Kontrollü Şişe Yıkama Maddesi Ürün Kodu FH-017 Ürünün Uygulama Alanı Gıda Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tan mlamas Ürün tan lay c Madde veya kar m n tan lanan ilgili kullan mlar ve tavsiye edilmeyen kullan m biçimleri Maddenin Kullan m / Haz rlanmas Her tür ah ab kaplama, yap t

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : MARINE & MARINE AA ARMUZ DOLGU MACUNU A KOMPONENTİ 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI.

Madde/Müstahzar Adı : MARINE & MARINE AA ARMUZ DOLGU MACUNU A KOMPONENTİ 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI. Sayfa No : 1/ 5 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Marine & Marine AA Armuz Dolgu Macunu A komponenti 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : 2 Komponentli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/10 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Daha başka önemli

Detaylı

Sayfa: 1/5 Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca Baskı tarihi: 28.01.2014 Yeniden düzenleme tarihi: 28.01.2014

Sayfa: 1/5 Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca Baskı tarihi: 28.01.2014 Yeniden düzenleme tarihi: 28.01.2014 Sayfa: 1/5 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: SDB-Nr.: 27566k Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Bitüm astar Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 9 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR 3 SÜLFAT 1) MADDE VE ŞİRKET TANIMI Ürünün Tanımı: Demir 3 Sülfat( Fe 2(SO 4) 3 ) Ürün İsmi: TUROKS D3S Üretici/ Tedarikçi Firma: Turoksi Kimyevi Maddeler San. Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: 11012-900126 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Boya Ahşap koruma cilası Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 7 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Yağ Çözücü

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Yağ Çözücü Ante Yağ Çözücü Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Ante Yağ Çözücü Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ProSid MI 208

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ProSid MI 208 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Kimyasal adı Calcium dipropionate 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: EDOSĐL Sıvı Mineralli Ovma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakım hijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VLS 250

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VLS 250 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 91/155/AET uyar nca

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 91/155/AET uyar nca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tan mlamas Ürün hakk nda bilgiler Maddenin Kullan m / Haz rlanmas PVA Bazl genel amaçl tutkal Üretici / Teslimat yapan: Betek Boya ve Kimya Sanayi A.. nönü Mahallesi Güzeller

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ-930 Ürün Tanımı Perasidik asit bazlı temizlik maddesi Ürün Kodu FH-024 Ürünün Uygulama Alanı Gıda Hijyeni

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik Bilgi Formu 1 Malzemenin Tanıtımı: Ürün Bilgileri: Ticari İsmi: Vitricolle CU 72 - A Malzemenin Uygulanması / Sertleştirici ajanın hazırlanması / Kürlenme ajanı İmalatçı /Tedarikçi: Tek Metal

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Polyol 3165

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Polyol 3165 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı REACH Kayıt No. Ürün REACH kaydından muaftır. 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/8 Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: OVEN CLEANER Fırın Temizleme Ürünü (Ağır Kirler ve Yanmış Yağlar için) Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:UKM

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 7 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/8 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2006 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: ULTIMAT REMOVER Endüstriyel Bulaşık Makinesi için Kireç

Detaylı

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³ 5. Yangınla Mücadele Uygun Söndürücü Koruyucu giysi Ek bilgiler : Yangın söndürme önlemlerini çevreye uydurunuz. : Bağımsız bir solunum aparatı kullanın. : Kirlenmiş söndürme suyu yasal düzenlemelere uygun

Detaylı

Jet Clean Paint Gun Cleaner H 2 O

Jet Clean Paint Gun Cleaner H 2 O Sayfa : : 1 / 9 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari adı: Jet Clean Paint Gun Cleaner H2O 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

REVİZYON : 03 YAYINLANMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 12-04-2010

REVİZYON : 03 YAYINLANMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 12-04-2010 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 302 Endüstriyel Bulaşık Makineleri İçin Sıvı Deterjan Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VPG 70 FD

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VPG 70 FD Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları: Maddenin

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 8 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/9 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 20 7664-38-2 231-633-2 10 % C < 25 % Fosforik asit HEDP 1-5 2809-21-4-1% < C< 5%: Xn; R22

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 20 7664-38-2 231-633-2 10 % C < 25 % Fosforik asit HEDP 1-5 2809-21-4-1% < C< 5%: Xn; R22 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: M-pro 705 Asidik Banyo Temizleme Ürünü Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında kullanılacak

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre GÜVENLİK BİLGİ FORMU Revize Edildiği Tarih 05.07.2010 1. Kimyasal maddenin/preparatın ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün hakkında bilgi Kimyasal maddenin/preparatın kullanımı PVD (fiziksel buhar tortulanma)

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 7 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

: TASANIT 10 L D/H/SK/CZ

: TASANIT 10 L D/H/SK/CZ 1. KİMYASAL MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/ÜSTLENENİN KİMLİKLERİ Ürün hakkında bilgi Ticari ismi : Tanımlama numarası : 61584 Kimyasal maddenin/preparatın kullanımı : Temizlik maddesi Profesyonel kullanıcılar

Detaylı

2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ

2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİ FORMU DR 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ticari adı: Firmanın Tanıtımı: MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Ölçüm kütlesi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALD SOĞUK ASFALT KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALD SOĞUK ASFALT KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI MALZEME GÜVENLİK FORMU KALD SOĞUK ASFALT KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI 1. MALZEMENİN TANIMI 1.1 MALZEMENİN ADI: KALD SOĞUK UYGULANAN ASFALT TAMİR MALZEMESİ. 1.2 MALZEMENİN KULLANIM ALANI Yollardaki bozulan

Detaylı

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tan mlamas Ürün tan lay c Madde veya kar m n tan lanan ilgili kullan mlar ve tavsiye edilmeyen kullan m biçimleri Maddenin Kullan m / Haz rlanmas Su bazl iç cephe boyas. Güvenlik

Detaylı

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi ! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 154000 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen

Detaylı

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi EPOKSİ ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

: POLYMYXIN B. KISIM 1: Maddenin/ karışımın ve şirketin/kuruluşun tanımı. KISIM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı. CAS numarası : 1405-20-5

: POLYMYXIN B. KISIM 1: Maddenin/ karışımın ve şirketin/kuruluşun tanımı. KISIM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı. CAS numarası : 1405-20-5 Yayın tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 27/06/2013 Fişi değiştirin: 12/08/2009 Versiyon: 4.0 KISIM 1: Maddenin/ karışımın ve şirketin/kuruluşun tanımı 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürünün şekli : Madde Ticari

Detaylı

MALZEME GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU (MSDS) Sayfa 1 / 8

MALZEME GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU (MSDS) Sayfa 1 / 8 Sayfa 1 / 8 CORRUBĐT LEVHA MAHYA KENAR PROFĐL 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / Đş Sahibinin Tanımı: Ürün hakkında bilgiler Ticari Adı Ürün Grubu Madde / müstahzarın kullanımı Üretici / Teslimatı yapan

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-105 YAĞLI ZEMİNLER VE YÜZEYLER İÇİN ALKALİ TEMİZLEME MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-105 YAĞLI ZEMİNLER VE YÜZEYLER İÇİN ALKALİ TEMİZLEME MADDESİ Sayfa No : 1/6 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tan mlamas Ürün tan lay c Madde veya kar m n tan lanan ilgili kullan mlar ve tavsiye edilmeyen kullan m biçimleri Maddenin Kullan m / Haz rlanmas METAL BOYA SANAY Güvenlik Veri

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DÖKÜM ALÇISI

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DÖKÜM ALÇISI Page: 1/5 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DÖKÜM ALÇISI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Döküm Alçısı Marka : Prestige Oro / Prestige Unicast / Prestige Sigma / Prestige Sparkle Kullanımı : Kuyumculuk

Detaylı

1. Maddenin ya da karışımın ve şirketin tanımı. 2. Olası tehlikeler. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi. Epoksi-Reçine Kiti (TR) Code-Nr.

1. Maddenin ya da karışımın ve şirketin tanımı. 2. Olası tehlikeler. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi. Epoksi-Reçine Kiti (TR) Code-Nr. 1. Maddenin ya da karışımın ve şirketin tanımı Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 105001 Üretici / Tedarikçi WEICON Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti. Istanbul Dünya Ticaret Merkezi EGS Business Park

Detaylı

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VGI 300

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VGI 300 Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Ticari adı: TEKASIL NEUAL PROFI Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Kullanıldığı sektör

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU illbruck GS505

GÜVENLİK BİLGİ FORMU illbruck GS505 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı GBF Kodu A-I-GS505 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VPW 80

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VPW 80 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri:

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 107-A Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Dişçilikte kullanılan yapıştırma hamuru Güvenlik Veri Dosyasını

Detaylı

01 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi. 02 Tehlikelerin Tanitimi. Sayfa: 1 / 9 Güvenlik veri pusulası 2001/58/AET uyarınca

01 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi. 02 Tehlikelerin Tanitimi. Sayfa: 1 / 9 Güvenlik veri pusulası 2001/58/AET uyarınca Sayfa: 1 / 9 01 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Ticari adı: VERDUENNER V130 Mal numarası: V13000 Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar * Üretici / Teslimatı

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa 1 nin 9 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Yağlayıcı 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Art.-Nr. 0690 112 400

Art.-Nr. 0690 112 400 BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ Yeniden düzenleme (TR) Versiyon 0.0 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Art.-Nr. 0690 112 400 1.2. Madde veya

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Ürün Kodu Z 03 Ürün ismi Sodyum Sülfür (Zırnık %60) Tel 0212 535 16 42 535 16 35

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Ürün Kodu Z 03 Ürün ismi Sodyum Sülfür (Zırnık %60) Tel 0212 535 16 42 535 16 35 EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun GÜVENLİK BİLGİ FORMU ZIRNIK ( SODYUM SÜLFÜR) YAYIN TARİHİ : 10.01.2009 1. MADDE/PREPARAT VE S IRKET/TEDARIKÇI BILGILERI Ürün Kodu Z 03 Ürün ismi Sodyum Sülfür (Zırnık %60)

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizlik maddeleri. Sadece mesleki

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SOLVENTSZ EPOKS ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürün kodu: 1.007.0570 1.007.0580 Ürünün ticari ismi DRYspray, DRYspray 2117, DRYspray 2117P 1.2. Madde

Detaylı

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tan mlamas Ürün tan lay c Madde veya kar m n tan lanan ilgili kullan mlar ve tavsiye edilmeyen kullan m biçimleri Betapol BPA-2520, kumas s rt kaplamada, elyaf baglamada, floklamada,

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 043 Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Çürük teşhis cihazı Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi AKRİLİK SONKAT BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL27-T-PU Adhesive-A. CAS NO İSİM SEMBOL R-no 8001-79-4 Castor oil - -

Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL27-T-PU Adhesive-A. CAS NO İSİM SEMBOL R-no 8001-79-4 Castor oil - - Baskı Tarihi: 23.02.2012 Kontrol Tarihi: 23.02.2012 GBF kodu: FL27-T-PU Adhesive-A 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : Üniversal poliüretan yapıştırıcı Ürün ticari ismi : CERMIFIX PU 2C - A Komponenti

Detaylı

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31

MALZEME GÜVENL K B LG FORMU 1907/2006/AT uyar nca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tan mlamas Ürün tan lay c Madde veya kar m n tan lanan ilgili kullan mlar ve tavsiye edilmeyen kullan m biçimleri Maddenin Kullan m / Haz rlanmas Su bazl boya renklendirme sistemi.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (DAP DİAMONYUM FOSFAT)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (DAP DİAMONYUM FOSFAT) 1. MADDE / MÜHTAHZARIN TANIMI Diamonyum Fosfat (DAP), : 67/548/EEC Direktiflerine göre zararlı sınıfında değildir. 2.İNSAN SAĞLIĞI Deriyle Temasta Gözle temasta Yutulduğunda Uzun Süreli Etkileri : Gübreler

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK PERMETHRİN EC Acil Telefon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (91/155/EWG) AEROSIL 200 Pharma

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (91/155/EWG) AEROSIL 200 Pharma Sayfa 1 / 6 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ticari ismi : Şirket : Degussa AG, Aerosil & Silanes Produktsicherheit AS-FA-PS Postfach 1345 D-63403 Hanau Telefon

Detaylı

AB uyarınca güvenlik talimatı

AB uyarınca güvenlik talimatı 1.) Madde veya alaşımın ve üretici veya ithalatçının tanımı Ürün hakkında bilgiler Ticari adı Dioktil fitalat (DOP) Kullanım sahası Sis önleyici/buğu oluşumunu önleyici ajanlar; yumuşatıcı ajanlar; Özel

Detaylı

MSDS Güvenlik Bilgi Formu

MSDS Güvenlik Bilgi Formu 1 Ürünün ve Firmanın Tanıtımı Ürün Adı Üretici Adres Tel : 0212 235 52 55 Fax : 0212 253 42 12 Ürün Destek Hattı : 0800 211 60 39 2 Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi : EMS FORCE MIX&MOULD EPOKSİ MACUN

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 * 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: 11036 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Ahşap kaplama Astar boya Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında

Detaylı

Z 263. GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre. Versiyon: 2.1 29.10.2015 Basım Tarihi 29.10.2015

Z 263. GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1907/2006 No'lu Yönetmeliğe (AB) göre. Versiyon: 2.1 29.10.2015 Basım Tarihi 29.10.2015 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Türk Ürün hakkında bilgi Ürünün ticari ismi Şirket: HASCO Hasenclever GmbH+Co KG Im Wiesental 77 D-58513 Lüdenscheid Organizasyon: Sorumlu kişi: Telefon:

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 20.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 20.07.2015 Ticari adı: VGM 160

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 20.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 20.07.2015 Ticari adı: VGM 160 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği: 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları: - Relevant

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 16.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 16.07.2015 Ticari adı: VAP 1000

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 16.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 16.07.2015 Ticari adı: VAP 1000 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları: - Relevant

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 070-B Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Diş yüzey muamelesi için dental materyal Güvenlik Veri Dosyasını

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 827 Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Dental porselen Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar

Detaylı