Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Faaliyetler ve Araştırmacılara Sağlanan Destekler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Faaliyetler ve Araştırmacılara Sağlanan Destekler"

Transkript

1 Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Faaliyetler ve Araştırmacılara Sağlanan Destekler Prof.Dr.Adem KALINLI BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Haziran 2012

2 İçerik BAP Koordinasyon Birimi Mevzuatı ve Teşkilat Yapısı Yeniden Yapılandırma Çalışmaları BAP Birimi Çalışma Ofisleri Araştırmacılara Sağlanan Destekler Uygulama İlke ve Esasları

3 BAP Hakkında Yönetmelik Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4684 sayılı kanunla değişik 58. maddesine dayanılarak düzenlenmiştir. Bilimsel Araştırma Projesi: Tamamlandığında sonuçları ile alanında bilime evrensel veya ulusal ölçülerde katkı yapması, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması beklenen bilimsel içerikli, projeler ile bilim insanı yetiştirme ve araştırma alt yapısı geliştirme projeleridir.

4 BAP Hakkında Yönetmelik Araştırma Projeleri, yükseköğretim kurumunun veya ülkenin bilim politikasına uygun konulara öncelik verilerek değerlendirilir ve seçilir. Araştırma Projelerinin evrensel ve ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması esastır. Lisans üstü tez araştırmaları da araştırma projeleri kapsamında desteklenebilir.

5 BAP Hakkında Yönetmelik Proje Yöneticisi: Projeyi teklif eden, hazırlanmasından, yürütülmesinden sorumlu olan öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık, ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılardır. Araştırmacı: Bilimsel araştırma projesinin yürütülebilmesi için proje yöneticisi tarafından proje ekibinde gösterilen; öğretim elemanları ile proje konusu ile ilgili lisans veya lisansüstü öğrenim görmekte olan öğrenciler ile mezunlarıdır.

6 BAP Koordinasyon Birimi BAP Koordinasyon Birimi: Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonunun sekretarya hizmetlerinin yürütülmesi, bütçe ödeneklerine ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesinden sorumlu birimdir. BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü: Biriminin faaliyetlerinin yükseköğretim kurumu adına yürütülmesinden sorumlu, üst yönetici tarafından belirlenen ve üst yöneticiye karşı sorumlu kişidir.

7 BAP Hakkında Yönetmelik BAP Komisyonu: Yönetmelik hükümleri gereğince bilimsel araştırma projelerinin kabulü, değerlendirilmesi, desteklenmesi ve izlenmesi amacıyla oluşturulan komisyondur. Komisyonun görev, yetki ve sorumlulukları ilgili Yükseköğretim Kurumunun Senatosunca çıkarılacak bir yönerge ile düzenlenir.

8 BAP Komisyonunun Görevleri Proje başvuru takvimini hazırlayarak duyurur, Projelerle ilgili formları hazırlayarak araştırmacılara duyurur, Her yıl, projeler için sağlanacak destek limitlerini belirler, Desteklenmesine karar verilen projeler için ayrıntıların belirtildiği sözleşme protokolü hazırlar, Proje başvuruları ve değerlendirmelerinde dikkate alınacak ilkeleri belirler, Yürütülmekte olan proje yürütücülerinden altı ayda bir alınan ve projelerin ilgili dönemini kapsayan ara raporları değerlendirir,

9 BAP Komisyonunun Görevleri Proje yürütücülerinden gelen ek süre, ek bütçe ve diğer talepleri değerlendirerek karara bağlar, Gerekli gördüğü hallerde proje çalışmalarını yerinde inceleyebilir, proje yürütücülerini değiştirebilir, projeyi yürürlükten kaldırabilir, Sözleşme ve yönerge maddelerine aykırı durumlarda gerekli yaptırımlara karar verir, Ülkemiz ve Üniversitemiz bilim politikalarına uygun olarak öncelikli araştırma alanlarını ve konularını belirler ve duyurur, İlgili Yönetmelik kapsamında, ERÜ Rektörlüğü nün verdiği diğer görevleri yerine getirir.

10 BAP Biriminin Gelirleri (a) Yükseköğretim kurumunun döner sermaye işletmelerinden elde edilen her türlü gayri safi hasılatın %5 inden az olmamak üzere, yükseköğretim kurumu yönetim kurulunun belirleyeceği oranda aktarılacak tutarlar, (b) Bilimsel Araştırma Projelerinden elde edilen gelirler, (c) Bilimsel Araştırma Projeleri için yapılacak bağış ve yardımlar, (d) Yükseköğretim kurumu yönetim kurulunun izni ile yükseköğretim kurumunun yurtiçindeki veya yurtdışındaki kuruluşlarla yapacağı ortak araştırmalar için ilgili kuruluşlar tarafından ödenecek tutarlar, (e) Diğer gelirler.

11 Özel Hesaptan Yapılacak Harcamalar BAP Biriminin özel hesapta izlenen bütçesi, proje süresi ile sınırlı olmak üzere, projeler kapsamında ihtiyaç duyulan: Tüketim malları ve malzeme alımları, yolluk ve hizmet alımları, Demirbaş alımları, makine ve teçhizat alımları ile, Diğer giderleri karşılamak üzere kullanılır.

12 Taşınır İşlemleri Satın alınan dayanıklı taşınırlar, yükseköğretim kurumu envanterine alınır ve bunları kullanacak proje yürütücüsüne ya da belirleyeceği kişiye zimmetlenir. Tüketime yönelik mal ve malzemeler ise doğrudan proje yürütücüsünün kullanımına tahsis edilir.

13 BAP Satın Alma Mevzuatı Ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç BAP Birimi harcamaları 4734 Sayılı Kanuna tâbi değildir. BAP Birimi tarafından desteklenen projeler kapsamında yapılacak mal ve hizmet alımları, 01/12/2003 tarihli ve 2003/6554 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilir.

14 BAP Satın Alma Mevzuatı Temel İlkeler: Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece mal ile hizmet alımı bir arada ihale edilemez. Bütünlük arz eden mal veya hizmet alımları kısımlara bölünemez. Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz.

15 Yeniden Yapılandırma Faaliyetleri 2009 Yılında yeniden yapılandırma çalışmalarına başlandığında BAP Biriminin durumuna yönelik bazı hususlar: Yılda iki kez proje başvurusu alınabiliyor. BAP Komisyonu ve 3 Alt Komisyon mevcut (toplam 40+ üye) Başvurular için sonuçlandırma süresi: ortalama 4-6 ay, Süreçler kağıt ortamında yürütülüyor. Projeler hakemlere posta yoluyla iletiliyor. Proje süreçlerinin takibinde güçlükler yaşanıyor, Sonuçlandırılmamış 443 proje mevcut, Fiziksel imkanlar yetersiz, Komisyon toplantı odası yok, Envanter takibi yapılamıyor, Araştırma sonuçları takip edilemiyor, 7 Personel mevcut.

16 Yeniden Yapılandırma Faaliyetleri 2009 Yılı başlangıcında BAP Birimi yönetim yapısı Koordinatörlüğe dönüştürülmüştür. Anket çalışması yapılarak, BAP Biriminin faaliyetleri ve işleyişine yönelik görüş ve öneriler toplanmıştır. Tüm üniversitelerin yönergeleri ve uygulamaları incelenmiştir. Yeni bir yönerge hazırlanarak tarihinde yürürlüğe konmuştur.

17 Yeniden Yapılandırma Faaliyetleri Personel sayısı değişikliklerle de beraber 7 den 14 e çıkartılmıştır. Tüm personel, birim içi eğitim faaliyetleriyle ve eğitim seminerlerine gönderilmek suretiyle görevleriyle ilgili eğitime tabi tutulmuştur. İç denetim ve performans izleme mekanizmaları oluşturulmuştur. Tüm süreçler elektronik ortamda yürütülmeye başlanmıştır.

18 ERÜ BAP Koordinasyon Birimi 2000 yılından günümüze kadar kapatılmayan projelerden 300 den fazlası sonuçlandırılmıştır yılları arasında BAP birimi tarafından satın alınan malzemelerin envanteri ve proje dosyaları elektronik ortama aktarılmıştır. Envanter takibi ve mükerrer alımların önüne geçilmesi suretiyle yıllık 1 milyon TL civarında kaynak tasarrufu sağlanmıştır. Türkiye genelinde civarında araştırmacıya ait iletişim ve araştırma alanlarını içeren hakem havuzu oluşturulmuştur.

19 ERÜ BAP Koordinasyon Birimi Alt komisyonlar kaldırılmış, hızlı ve etkin çalışan BAP Komisyonu oluşturulmuştur. Eskiden BAP Komisyonu toplantı sayısı yıllık 3-4 iken, yeni yapılanma ile yılda 30 un üzerinde toplantı gerçekleştirilmeye başlanmıştır. 7/24 elektronik ortamda başvuru imkanı sağlanmıştır. Proje başvuruları ve talepler süratle sonuçlandırılmaya başlanmıştır. Proje süreçleri ve sonuçları elektronik ortamda takip edilmeye başlanmıştır.

20 ERÜ BAP Koordinasyon Birimi Projelere sağlanan maddi destekler artırılmıştır. Yeni destek türleri uygulamaya konulmuştur. Araştırmalar kapsamında yurt içi ve yurt dışı seyahatler için önemli destekler oluşturulmuştur. Araştırmacıların projeleri kapsamında kabul edilen bildirilerini sunabilmeleri için yurt içi ve yurt dışı kongrelere katılımlarına destek sağlanmaya başlanmıştır.

21 ERÜ BAP Koordinasyon Birimi Stratejik yönetim araçları oluşturulmuştur. Birim faaliyetlerini anlık izleyebilecek ve raporlayabilecek mekanizmalar oluşturulmuştur. İlk kez, öncelikli araştırma alanları tespit edilmiştir. Araştırma İşbirliği kataloğu İngilizce olarak hazırlanmıştır. Önde gelen ulusal ve uluslararası üniversiteler ile araştırma işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Araştırmacılara daha geniş kapsamlı destekler sağlanması amacıyla yeni çalışma ofisleri oluşturulmuştur.

22 Yeni Kurulan Ofisler BAP Koordinasyon Birimi Araştırma Projeleri Akademik ve Mali Süreçler Bölümü Proje Bilgilendirme ve Destek Bölümü Bilimsel Araştırma Dokümantasyon Bölümü Proje Ofisi Satın Alma Ofisi Ulusal Projeler Destek Ofisi Uluslararası Projeler Destek Ofisi Patent ve İnovasyon Destek Ofisi Bilimsel Metin Destekleme Ofisi Yeni kurulan bölümlerde idari ve akademik personel istihdam edilmiş olup, ilgili personelin faaliyet alanlarına yönelik eğitimleri devam etmektedir.

23 Akademik ve Mali Süreçler Bölümü Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonunun sekretarya hizmetlerinin yürütülmesi. Birimin bütçe ödeneklerinin özel hesaba aktarılması ve özel hesaba ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesi. Araştırmacılarının görev aldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarca desteklenen projelerin ilgili mevzuatla belirlenen süreçlerinin yürütülmesi. Desteklenen projelerin akademik, idari ve harcama süreçlerinin düzenlenmesi, yürütülmesi ve takip edilmesi. Proje süreçlerinin koordinasyonunun sağlanması.

24 Proje Bilgilendirme ve Destek Bölümü Ulusal ve uluslararası araştırma programlarını (TUBITAK, DPT, Bakanlıklar, AB, NATO vb) izlemek ve araştırmacılara duyurmak. Araştırma programlarıyla ilgili fırsatları tanıtan toplantılar düzenlemek. Araştırma programlarıyla ilgili projelerin hazırlanmasında araştırmacılara danışmanlık hizmetleri sağlamak. Proje desteği sağlayan kurumlarla ve organizasyonlarla iletişim kurarak gelişmeleri takip etmek. Kurumlar ve disiplinler arası bilimsel araştırma projeleri oluşumlarına destek olmak. Patent ve İnovasyon oluşumlarına destek olmak. Belirlenen fikri mülkiyet haklarının ticarileşme sürecinde araştırmacılara destek ve katkı sağlamak. Araştırmacılar tarafından hazırlanan özgün bilimsel metinlere dilbilimsel bağlamda destek hizmetinin sunulması.

25 Bilimsel Araştırma Dokümantasyon Bölümü Ulusal ve uluslararası kaynaklarca desteklenen projelerle ilgili veritabanı oluşturulması. Bilimsel yayın, tez, patent v.b. araştırma çıktılarına ilişkin veritabanı oluşturulması. Bilimsel başarı ve ödüllere ilişkin envanterin oluşturulması. ERÜ ev sahipliğinde düzenlenen panel, sempozyum, kongre v.b. bilimsel etkinliklerin envanterinin oluşturulması. Üniversite araştırma performansının ölçülmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili çalışmalar yürüterek ve raporlar hazırlanması.

26 Bilimsel Araştırma Dokümantasyon Bölümü Araştırma politikaları, stratejileri ve önceliklerinin belirlemesi ile ilgili faaliyetleri yürütmek. Araştırmacıların sahip olduğu bilgi, beceri ve çalışmaların tanınmasına katkı sağlamak. Akademik birimler ve araştırma merkezlerinin bilimsel araştırma faaliyetlerini izlemek ve kayıt altına almak. Üniversite içerisinde yürütülen bilimsel araştırmalar ve faaliyetlerle ilgili yıllık rapor hazırlamak ve yayınlamak.

27 Hedeflenen Bazı Faaliyetler Tüm süreçlerin standardize edilmesi, belgelenmesi Birim için ISO hizmet kalitesi sertifikasyonu alınması Üniversitemizin kurum dışı kaynaklardan faydalanma oranının artırılması Ulusal ve uluslararası araştırma işbirliklerinin artırılması Katma değeri yüksek projelerin oranının artırılması

28 Araştırmacılara Sağlanan Destekler 2012 yılı için proje türleri ve sağlanan destek limitleri: Normal Araştırma Projesi (NAP): TL * Çok Disiplinli Araştırma Projesi (ÇAP): TL Öncelikli Alan Araştırma Projesi (ÖNAP): TL Yüksek Lisans Tez Projesi: TL Tıpta Uzmanlık Tez Projesi: TL Diş Hekimliğinde Uzmanlık Tez Projesi: TL Doktora Tez Projesi: TL Sanayi İşbirliği Projesi: TL Sempozyum Düzenleme Projesi: TL * Ulusal Araştırma İşbirliği Destek Projesi: 3.000TL * Uluslararası Araştırma İşbirliği Destek Projesi:10.000TL * Dış Kaynaklı Projeler İçin İhtiyaç Projesi: Proje bütçesinin %10 u * 2012 yılında uygulamaya konulan proje destekleri

29 Araştırmacılara Sağlanan Destekler Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi (DEKAM) ve Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERKAM) bünyesinde yürütülecek tez projeleri için destek limitleri: Yüksek lisans tez projeleri için 7.000TL, Doktora veya uzmanlık tez projeleri için TL Bu merkezlerde yürütülecek tez projeleri için ilgili merkez müdürünün ve tez danışmanının imzalarının yer aldığı Çalışmanın ilgili merkezde yürütüleceğine dair bir belgenin başvuruda sisteme yüklenmesi ve kabul edilen projeler için bu belgenin aslının BAP Birimine teslim edilmesi zorunludur.

30 Genel Uygulama Esasları Projeler Kapsamında Seyahat Giderlerinin Karşılanması: Araştırmanın gerçekleştirilebilmesi için zorunlu olan yurtiçi/yurtdışı seyahat giderleri ile ilgili ilkeler: Ulusal/uluslararası bir kongreye proje kapsamında üretilen bildiri ile ilgili alınmış sunum davetinin bulunması durumunda, katılım ve seyahat giderleri tez projeleri için ilgili destek üst limitinin %25 ini, NAP projeleri için destek üst limitinin %15 ini ve ÖNAP projeleri için destek üst limitinin %10 unu aşmamak üzere karşılanabilir. Kongre/sempozyum katılım desteğinin verilebilmesi için proje ekibinden bir kişinin ilgili etkinliğe fiili olarak katılımı ve katılım belgesinin birime teslim edilmesi zorunludur. Araştırmanın gerçekleştirilebilmesi için belirli bir zaman diliminde başka bir araştırma merkezinde bulunulması gereken zorunlu durumlarda en fazla 3 ay süreyle destek sağlanabilir. Projelerin başvuru aşamasında Komisyon tarafından onaylanan seyahat bütçelerindeki tutarlar makine-teçhizat, sarf malzemesi v.b. diğer harcama kalemlerine aktarılamaz.

31 Genel Uygulama Esasları Projeler Kapsamında Kongre/Sempozyuma Katılım Amaçlı Seyahat Giderlerinin Karşılanmasında Uyulacak Usuller: Proje başvurusunda ilgili seyahat bütçesinin öngörülmüş olması, Katılım tarihinden en az 15 gün önce, talep dilekçesinin ve ekinde katılım davetinin, birim yönetim kurulu kararı ve Rektörlük izin onaylarının BAP Koordinasyon Birimine teslim edilmesi, Katılımın ardından, katılım belgesinin, katılım ve seyahat ile ilgili harcama belgelerinin ve bildiri örneğinin BAP Koordinasyon Birimine teslim edilmesi, Yurt dışı katılımlarda katılım belgesine ilave olarak, katılım belgesi İngilizce dışındaki bir yabancı dilde hazırlanmış ise katılım belgesinin Dekan, Dekan Yardımcısı, Anabilim Dalı Başkanı, Bölüm Başkanı veya Müdür tarafından onaylanmış tercümesi ve Pasaport un ön yüzü ve giriş-çıkış kaşelerinin bulunduğu sayfanın fotokopisinin BAP Koordinasyon Birimine teslim edilmesi.

32 Uygulama Esasları Araştırma Amaçlı Seyahat Giderlerinin Karşılanmasında Uyulacak Usuller: Proje başvurusunda seyahat gerekçesinin, yürütülecek araştırma faaliyetlerinin, ilgili yerde kalınmak istenen sürenin ve tahmini gider tutarının detaylı olarak izah edilmesi, Belirli bir merkezde yürütülecek çalışmalar için ilgili merkezden alınan kabul/davet mektubunun sisteme yüklenmiş olması, Seyahat tarihinden en az 15 gün önce, talep dilekçesinin ve ekinde davet mektubunun, birim yönetim kurulu kararı ve Rektörlük izin onaylarının BAP koordinasyon Birimine teslim edilmesi, Katılımın ardından, faaliyet raporunun ara rapor formatında otomasyon sistemi aracılığı ile BAP Koordinasyon Birimine sunulması, Seyahat ile ilgili belgelerin, çalışma bir merkezde yürütülmüş ise ilgili merkezden alınan katılım ve faaliyet yazısının BAP Koordinasyon Birimine teslim edilmesi.

33 Genel Uygulama Esasları Projeler Kapsamında Kırtasiye Giderlerinin Karşılanması: Sempozyum düzenleme projeleri dışında kalan diğer projelerde baskı, yazıcı çıktısı, fotokopi, kağıt ve benzeri diğer kırtasiye giderleri için sağlanabilecek destek tutarı 1000TL ile sınırlıdır. Ancak resmi nitelik taşıyan kurum ve kuruluşlar kapsamındaki arşiv, kütüphane v.b. organizasyonlardan sağlanacak basılı materyal veya fotokopi gibi giderler için bu sınırlama dikkate alınmaz.

34 Uygulama Esasları Sağlanabilecek Ek Kaynak Limitleri: Tez projeleri için sağlanabilecek ek kaynak miktarı ilgili destek üst limitinin en fazla %10 u kadar olabilir. Sempozyum Düzenleme Projeleri, Ulusal Araştırma İşbirliği Destek Projeleri ve Uluslararası Araştırma İşbirliği Destek Projeleri için ek kaynak desteği sağlanmaz. Diğer tüm proje türleri için sağlanabilecek ek kaynak miktarı destek üst limitinin en fazla %25 i ile sınırlıdır. Projelere ek bütçe sağlanabilmesi gerekçesinin BAP Komisyonu tarafından uygun görülmesine bağlıdır.

35 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Normal Araştırma Projesi (NAP) Çok Disiplinli Araştırma Projesi (ÇAP) Öncelikli Alan Araştırma Projesi (ÖNAP) Daha önce aldığı NAP, ÇAP veya ÖNAP projesini başarıyla kapatmış olan proje yürütücüsü, önceki projelerinden yayın yapabilmeleri için tanınan 2 yıllık sürede bu türlerden birinde yalnızca bir kez yeni bir proje önerebilir, araştırmacılar da benzer şekilde yalnızca yeni bir araştırma projesinde görev alabilir. Diğer proje türlerinde sayı sınırlaması bulunmamaktadır.

36 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Çok Disiplinli Araştırma Projesi (ÇAP): ERÜ den farklı disiplinlerden en az iki bölüm veya anabilim dalından birden fazla öğretim üyesinin birlikte hazırlayacağı Araştırma Projeleridir. Öncelikli Alan Araştırma Projesi (ÖNAP): En az üç merkezli ve çok disiplinli olma koşulu vardır. Sağlık bilimlerinde anabilim dalları, diğer alanlarda ise bölümler ayrı merkez olarak değerlendirilecek, ancak bölüm ve fakülteler arası işbirlikleri tercih nedeni olacaktır. Proje yürütücüsü ERÜ mensubu olmak üzere, diğer üniversitelerin farklı bölümleri ile bu kapsamda gerçekleştirilecek projelerde desteklenebilecektir. ÇAP ve ÖNAP projelerinin değerlendirilmesinde hakem değerlendirmesine ilave olarak proje ekibinin katılımı ile panel düzenlenir.

37 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Tez Projeleri: Tez projelerinin yürütücüsü tez danışmanıdır. Üniversitemiz personelinin başka bir üniversitede lisansüstü eğitime devam etmesi durumunda tez projesi desteği alabilmesi için tez danışmanının veya ikinci danışmanın ERÜ öğretim üyesi olması gereklidir. Bu tür projeler için başvuru aşamasında ilgili öğretim üyesinin danışman olarak atandığına dair ilgili enstitü yönetim kurulu kararının da sisteme yüklenmesi ve BAP Birimine teslim edilmesi zorunludur. Çalışma tamamlandığında tezin bir nüshası sonuç rapor olarak otomasyon sistemi üzerinden Birimi sunulur. Raporlar Komisyon tarafından karara bağlanır. Projenin sonuçlandırılabilmesi için, proje yürütücüleri tezin başarılı bulunarak tamamlandığına dair ilgili enstitüden veya fakülteden alınmış bir belgeyi birime teslim etmek zorundadır. Çalışmanın BAP Birimi tarafından desteklendiğine dair bir ibareye yer verilmeyen rapor (tez) değerlendirmeye alınmaz.

38 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Sanayi İşbirliği Projeleri: Projenin tarafı olan akademik personel ve kuruluşun bir personeli ortak yürütücü olabilir. Proje başvurusunda, NAP Projelerinde istenen hususlara ilave olarak aşağıdaki belgelerinde sağlanması istenir: Proje Ortaklık Anlaşması: Projenin tarafı olan akademik personel ile ilgili kuruluşun yetkilisi arasında yapılan ve ortaklar arasında projeye ilişkin görev, yetki, sorumluluk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, patent, tescil ve benzeri konuların belirtildiği anlaşmadır. Proje Öneri Formu: Online gerçekleştirilecek başvuru formunda, NAP projelerinde istenen hususlara ilave olarak, projenin başarı ölçütleri, projede yer alan kuruluşun teknik ve personel alt yapısı, proje yönetimine ilişkin bilgileri, katma değer, rekabet ve verimlilik açısından yapması beklenen katkı, akademisyenlere yapması beklenen katkı ve projenin sürdürülebilirliği hususlarında bilgi talep edilir. Proje kapsamında BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan tüm makine ve teçhizatlar, üniversitemiz demirbaş listesine kayıt edilir.

39 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Sempozyum Düzenleme Projeleri: ERÜ ev sahipliğinde düzenlenecek ulusal veya uluslararası bilimsel içerikli, bilim ve danışma kurulu gibi organları olan, sözlü veya poster sunumlarının hakem değerlendirmesiyle belirlendiği ve bildiri kitabının basıldığı sempozyumlara yönelik projelerdir. Sempozyum web sayfasının bulunması ve başvuruda belirtilmesi zorunludur. Sempozyum projeleri fakültelerde her bölüm için, sağlık bilimlerinde her bir anabilim dalı için ve diğer eğitim birimlerinde ise birim için yılda bir kez desteklenebilir. Sempozyum projeleri için sağlanan destek, sempozyum tanıtım afişlerinin ve bildiri kitabının basılması, sarf malzemeleri ve hizmet alımı kapsamında gerçekleştirilecek muhtelif harcama kalemlerini kapsar. Sempozyum Düzenleme Projeleri demirbaş alımlarına ve katılımcıların seyahat ve konaklama gibi giderlerine kapalıdır. Ancak, üniversitemiz mensubu olan ve düzenleme ekibinde yer alan akademik personelin sempozyum öncesi hazırlıklar v.b. zorunlu nedenlerle gerçekleştirecekleri seyahat giderleri karşılanabilmektedir.

40 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Ulusal Araştırma İşbirliği Destek Projeleri: (UAIP) ERÜ mensubu araştırmacıların ulusal yükseköğretim kurumları veya araştırma merkezlerinde yürütülen TÜBİTAK, Bakanlıklar, vakıflar, Yükseköğretim Kurumları BAP Projeleri (tez projeleri hariç) veya diğer organizasyonlar tarafından fonlanan bilimsel araştırmaya yönelik projelere katılımlarının desteklenmesine yöneliktir. Bu kapsamda, araştırma sonucunda bilimsel yayın, patent veya endüstriyel uygulama üretilme potansiyeli de dikkate alınarak destek sağlanıp sağlanmayacağı doğrudan BAP Komisyonu tarafından karara bağlanır. Çalışmalar kapsamında bilimsel yayın üretilmesi veya patent alınması durumunda ERÜ mensubu araştırmacıların Erciyes Üniversitesi ni adres göstermeleri zorunludur.

41 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Ulusal Araştırma İşbirliği Destek Projeleri: (UAIP) Bu kapsamda belirtilen limitleri aşmamak üzere araştırmacıların yalnızca seyahat amaçlı giderleri karşılanabilir. Bu projeler için ek bütçe sağlanmaz. Araştırmacıların ilgili proje kapsamında başka organizasyonlar tarafından sağlanan seyahat desteklerine mükerrer destek talep etmemeleri esastır. Başvuruda, BAP Birimi başvuru dosyası kullanılarak proje içeriği ve araştırmacının projedeki görevi hakkında bilgi verilmesi ve ilgili araştırmacının onaylanan proje ekibinde yer aldığını gösteren belgelerin sunulması zorunludur. Henüz kesinleşmemiş veya onaylanmamış projeler için alınan davet mektupları değerlendirmeye alınmaz. Proje sonucunda yürütülen çalışmaları ve araştırmada sağlanan gelişmeleri özetleyen kısa bir rapor sunulur. Bu kapsamda araştırmacıların aynı anda bir projesi desteklenir.

42 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Uluslararası Araştırma İşbirliği Destek Projeleri (IRCP): ERÜ mensubu araştırmacıların yurt dışından yükseköğretim kurumları veya araştırma merkezlerinde yürütülen ve bir organizasyon tarafından fonlanan bilimsel araştırma projelerine katılımlarının desteklenmesine yöneliktir. Başvuru, Değerlendirme, Yürütme ve Sonuçlandırma süreçleri Ulusal Araştırma İşbirliği Destek Projeleri ile aynıdır. İlgili araştırmacının onaylanan proje ekibinde yer aldığını gösteren belgelerin sunulması zorunludur.

43 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Dış Destekli Projeler İçin İhtiyaç Projesi (DIP): Üniversitemizin dışındaki ulusal veya uluslararası kurumlarca fon desteği sağlanan ve ERÜ mensubu araştırmacıların yürütücü olarak görev aldığı bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesine yönelik projelerdir. Bu kapsamda TÜBİTAK 1001 programı gibi yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak yürütülen araştırma projeleri dikkate alınır ve üniversitemize kazandırılan kurum dışı desteğin %10 u ile sınırlı olmak üzere maddi destek sağlanabilir. Kalkınma Bakanlığı (DPT) veya diğer kurumlarca desteklenen alt yapı oluşturmaya yönelik projeler ve SAN-TEZ gibi sanayi organizasyonlarına yönelik projeler destek kapsamı dışındadır.

44 Proje Türleri İle İlgili İlkeler Dış Destekli Projeler İçin İhtiyaç Projesi (DIP): Başvuruda, BAP Birimi başvuru dosyası kullanılarak proje içeriği hakkında bilgi verilmelidir. Projenin ilgili kurum veya organizasyon tarafından desteklendiğine dair resmiyet arz eden belgelerin (Proje Başlığı, proje ekibi ve proje bütçesine dair bilgilerin yer aldığı belge veya belgeler) de sunulması zorunludur. Projelerin yürütülme ve sonuçlandırılma süreçleri NAP projeleri ile aynı usullere göre gerçekleştirilir. Başvurular Komisyon tarafından değerlendirilerek karara bağlanır. Bu kapsamda yalnızca devam etmekte olan projeler için destek sağlanabilir.

45 Adres: Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, Rektörlük Binası, 4. Kat, Melikgazi KAYSERİ İletişim: Telefon: (352) Faks : (352) e-posta: bapsekreterya@erciyes.edu.tr web:

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL İLKELER Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim

Detaylı

ERÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2015 Yılı Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler

ERÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2015 Yılı Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler ERÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2015 Yılı Uygulama Esasları A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri, doktora, tıpta uzmanlık

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Uygulama Esasları A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, İstanbul AREL Üniversitesinde tam zamanlı

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 Yılı Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 Yılı Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 Yılı Uygulama Esasları A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğretim

Detaylı

T.C. Namık Kemal Üniversitesi Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Faaliyet Raporu

T.C. Namık Kemal Üniversitesi Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Faaliyet Raporu T.C. Namık Kemal Üniversitesi 2016 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Faaliyet Raporu Tekirdağ-Nisan 2017 1 SUNUŞ 26 Kasım 2016 tarihli ve 29900 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 3 PROJE SAYILARI

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları. Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik

Yükseköğretim Kurumları. Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönetmelik, yükseköğretim kurumlarında öğretim üyeleri

Detaylı

T.C. Namık Kemal Üniversitesi Yılı Bilimsel AraĢtırma Projeleri Koordinasyon Birimi Faaliyet Raporu

T.C. Namık Kemal Üniversitesi Yılı Bilimsel AraĢtırma Projeleri Koordinasyon Birimi Faaliyet Raporu T.C. Namık Kemal Üniversitesi 2017 Yılı Bilimsel AraĢtırma Projeleri Koordinasyon Birimi Faaliyet Raporu Tekirdağ-Mart 2017 1 SUNUŞ 26 Kasım 2016 tarihli ve 29900 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM VE DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM VE DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM VE DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge Bartın Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hakkari Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık, ya da sanatta

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde1. Bu yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi BAP01 Temel Araştırma Projesi BAP02 Hızlı Destek Projesi Öğretim nın kurum dışı destekli proje sayılarını ve yüksek etki değerli dergilerde makale sayılarını artırmaya yönelik olarak desteklenen araştırma

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri bu belgede belirtilen

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı, Proje Geliştirme

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi. Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi. Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu. 2015 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu 1 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğretim üyeleri

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2015 Yılı Uygulama Esasları

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2015 Yılı Uygulama Esasları NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2015 Yılı Uygulama Esasları A. Genel İlkeler Bilimsel Araştırma Projelerine Kimler Başvurabilir: Namık Kemal Üniversitesi öğretim

Detaylı

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26.12.2016 SENATO 2016/12-II Amaç BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesinin stratejik

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2016 YILI UYGULAMA İLKELERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2016 YILI UYGULAMA İLKELERİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2016 YILI UYGULAMA İLKELERİ 1. Kapsam BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri, bu uygulama ilkelerinde belirtilen

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel İlkeler

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel İlkeler İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Tanım ve Kapsam: BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi. Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi. Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu. 2015 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu 1 Kasım 2015 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XXI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge Bitlis Eren Üniversitesi

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU ARALIK 2015 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠ KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel Ġlkeler

AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠ KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel Ġlkeler AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠ KOORDĠNASYON BĠRĠMĠ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel Ġlkeler Destek Sayısı Limitleri: Proje yürütücüleri yürütmekte olduğu bir projesini başarı ile

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ (İstanbul Üniversitesi Senatosunun 02.07.2015 tarih ve 3 sayılı toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Karar

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Bezmialem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam: Dayanak:

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam: Dayanak: T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönerge, Ardahan Üniversitesi nde Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında Ardahan Üniversitesi öğretim

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠNĠN SEÇĠMĠ, KABULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, DESTEKLENMESĠ VE ĠZLENMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNERGE

DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠNĠN SEÇĠMĠ, KABULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, DESTEKLENMESĠ VE ĠZLENMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNERGE DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠNĠN SEÇĠMĠ, KABULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, DESTEKLENMESĠ VE ĠZLENMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNERGE Dayanak, Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı

Detaylı

PROJE TÜRLERİNE GÖRE BAŞVURU KOŞULLARI

PROJE TÜRLERİNE GÖRE BAŞVURU KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ(SBÜ) BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ(BAP) KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİRİMİ PROJE UYGULAMA ESASLARI VE ARAŞTIRICI UYGULAMA KILAVUZU 1- Projelerin desteklenmesi ile ilgili her konuda SBÜ

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurumları nda

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 19.02.2018 tarih ve 221/851 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Bilimsel Araştırma Proje Türleri Proje Başvuruları Proje Değerlendirme Projelerin yürütülmesi Projelerin Sonuçlandırılması 2013 Başvuruları I) Yüksek Lisans Tez

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak 1 İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Üniversite nde yürütülen bilimsel araştırma proje

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 18.01.2011 tarih ve 2011/25 sayılı Senato Kararı ile değişiklik yapılmıştır. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1- Bu yönerge, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU 2017 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) İLKELERİ MADDE 1) AMAÇ VE DAYANAK 1.1. Bilimsel çalışma, araştırma ve yayınların nitelik-niceliğini arttırmak, Ankara Üniversitesi aidiyet bilincini güçlendirmek

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU (2009-2014) 0 İÇİNDEKİLER SUNUŞ.. 2 1-GENEL BİLGİLER.. 3 A-Misyon ve Vizyon.. 3 B-Yetki, Görev Ve Sorumluluklar.

Detaylı

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ : MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Araştırma Proje ödeneğinden

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP ) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP ) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP ) KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Bezmialem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Cumhuriyet Üniversitesinden: CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, toplumda

Detaylı

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir.

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir. ODÜ-BAP 2018-2019 BAP NEDİR? Üniversite kaynaklarının öğretim elemanları tarafından hazırlanan, katma değeri yüksek, bilimsel/sanatsal/sosyal içerikli projeleri kapsamında kullanılmasını düzenleyen bir

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

Amaç ve Dayanak. Tanımlar ve Proje Türleri

Amaç ve Dayanak. Tanımlar ve Proje Türleri YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Amaç ve dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4684 sayılı Kanunla

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Üniversitemiz öğretim üyeleri ile Doktora, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık ya da Sanatta Yeterlilik

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta ve diş hekimliğinde

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık

Detaylı

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; BOREN öncelikleri doğrultusunda Yönetim Kurulu kararları dikkate alınarak, belirlenecek alanlarda

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME ve KOORDİNASYONU BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge de; öz bütçeden bağımsız, ulusal ve uluslararası

Detaylı

Tarihli 12 Nolu Senato Karar Eki T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BİRATTO) DİREKTÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

Tarihli 12 Nolu Senato Karar Eki T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BİRATTO) DİREKTÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ 03.04.2018 Tarihli 12 Nolu Senato Karar Eki T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BİRATTO) DİREKTÖRLÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1

Detaylı

F.Kemal ÖZTÜRK Daire Başkanı

F.Kemal ÖZTÜRK Daire Başkanı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ar-Ge Merkezleri San-Tez Programı Teknopazar Destek Programı Teknogirişim Sermayesi Desteği Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Rekabet Öncesi İşbirliği F.Kemal ÖZTÜRK

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI 2015 YILI UYGULAMA YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI 2015 YILI UYGULAMA YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI 2015 YILI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi (ERÜ) mensubu araştırmacıların almış

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- Bu yönerge Çukurova Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta, veterinerlik ve diş

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) ESASLARI

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) ESASLARI ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Esaslar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Dayanak

BOZOK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Dayanak BOZOK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma ve geliştirme

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI BĐLĐMSEL ARAŞTIRMA PROJELERĐ HAKKINDA YÖNETMELĐK

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI BĐLĐMSEL ARAŞTIRMA PROJELERĐ HAKKINDA YÖNETMELĐK YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI BĐLĐMSEL ARAŞTIRMA PROJELERĐ HAKKINDA YÖNETMELĐK Resmi Gazete Tarihi: 10.04.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24722 YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI BĐLĐMSEL ARAŞTIRMA PROJELERĐ HAKKINDA YÖNETMELĐK

Detaylı

MSGSÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME RAPORU.

MSGSÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME RAPORU. MSGSÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017 www.msgsu.edu.tr MİSYON: Üniversitemizin araştırma alt yapısının geliştirilmesine öncelik verilerek, sanatsal, kültürel

Detaylı

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI A TÜRÜ ARAŞTIRMA PROJELERİ 1. Projeler için belirlenen üst limit A1 türü projelerde 10.000,00 TL, A2 türü projelerde 25.000,00 TL'dir. 2. Başvurular: 2015 Yılı İçin

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 yılı Bilimsel Araştırma Projelerinin kabulü ve desteklenmesine ilişkin BAP Komisyonu kararlarında dikkate alınacak ilkeler şunlardır:

Detaylı

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ PROJE DESTEKLEME ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ PROJE DESTEKLEME ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 22.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27384 Amaç ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ PROJE DESTEKLEME ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ı. BÖLÜM: KAPSAM VE TANıMLAR

ı. BÖLÜM: KAPSAM VE TANıMLAR ... IŞIK ÜNivERSiTESi BiliMSEL ARAŞTIRMA PROJELERiYÖNERGESi ı. BÖLÜM: KAPSAM VE TANıMLAR Kapsam Madde - 1: Bu yönerge, Işık Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimini

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge; Pamukkale Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOMİSYONU UYGULAMA YÖNERGESİ Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 4684 sayılı kanunla değişik 58. maddesi ve 10.04.2002 tarihli

Detaylı

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu Yönerge, Nevşehir Hacı Bektaş

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DIŞ KAYNAKLI ARAŞTIRMA PROJELERİ VE ONURLANDIRMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DIŞ KAYNAKLI ARAŞTIRMA PROJELERİ VE ONURLANDIRMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DIŞ KAYNAKLI ARAŞTIRMA PROJELERİ VE ONURLANDIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME, TASARIM VE YENİLİK PROJELERİ İLE FAALİYETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu yönerge, Süleyman Şah Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, yüksek

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2017 Proje Türleri-Limitleri Proje Türleri Kaynak Destek Tutarı Rapor Dönemi Sonuç Raporu Yüksek Lisans Tez Bap 7.000,00 6 Ayda Bir

Detaylı

T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Kapsam ve dayanak Madde 1 Bu Yönerge, Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Araştırmalar ödeneğinden destek

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLERİ Proje Kodu: 1901-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Destekleme Programı Projeleri Proje Özelliği: Proje yürütücülerinin OMÜ içinden

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 28/03/2017 Toplantı Sayısı : 1196 Karar Sayısı : 28207 28207- Uluslararası Bilimsel Etkinlik Destek (UBED) İlkeleri çerçevesinde 2017 yılında

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Bu Yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) bünyesinde

Detaylı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Niğde Üniversitesi bünyesinde yürütülen "Bilimsel Araştırma

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Erzincan Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılar tarafından yönetilen bilimsel araştırma proje

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel İlkeler

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI. A. Genel İlkeler İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Tanım ve Kapsam: BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin yönetimi ve

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu "Uygulama Esasları"nın amacı Erciyes Üniversitesi mensubu araştırıcıların almış oldukları

Detaylı

Amaç ve kapsam. Dayanak

Amaç ve kapsam. Dayanak YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BÜTÇELERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN TEFRİK EDİLEN ÖDENEKLERİN ÖZEL HESABA AKTARILARAK KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İLE ÖZEL HESABIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE () Bu Yönerge Turgut Özal Üniversitesi personeli olan öğretim üyeleri

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Tanımlar

İKİNCİ BÖLÜM Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyeleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE PROJE DESTEK BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ İLKELERİ

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE PROJE DESTEK BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ İLKELERİ T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE PROJE DESTEK BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ İLKELERİ Amaç ve Kapsam TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI NO KARAR SAYISI 10/01/2019 2018-2019/11

Detaylı