YOLBİL 4.0 KULLANIM KLAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YOLBİL 4.0 KULLANIM KLAVUZU"

Transkript

1 YOLBİL 4.0 KULLANIM KLAVUZU

2 1.) PROGRAMIN ÇALIŞTIRILMASI Yolbil, Microsoft Windows Mobile, Pocket PC gibi yeni nesil.net Compact Framework 2.0 SP2 destekleyen taşınabilir cihazlarda çalışabilir. Microsoft Windows Mobile 4.0 ve üstü işletim sistemlerini desteklemektedir. Yazılım otomatik olarak kurulum yapabilmektedir. Hafıza kartınızda Yolbil yazılımıyla ilgili üç adet klasör bulunmaktadır. 2577, Yolbil, NetCF bu klasörler hafıza kartında ana dizinde bulunmaktadır ve isimleri değiştirilmemelidir. Hafıza kartınızı taktığınızda otomatik kurulum başlayacaktır. NET CF 2.0 Yazılımı cihazınızda kurulu değil ise nereye kurmak istediğinizi soracaktır.

3 Device seçip Install u tıklayın kurulum tamamlandıktan sonra cihazınızı yeniden başlatmanız için Ok tuşuna basmanız gerekecektir. Net CF 2.0 SP2 programının kurulum aşamasından sonra programın çalıştırılması için yapılması gereken, klasik bir windows programını çalıştırmayla aynı işlem adımlarına sahiptir. Öncelikle Start menüsünden File Explorer çalıştırılır ve Show kısmından sırasıyla My Devices Storage Card Yolbil seçilir.

4 Klasör içindeki Yolbil programı tıklamanız yeterli olacaktır. Ardından karşınıza açılış ekranı gelecektir. Karşınıza gelecek ekran görüntüsü örneği aşağıdaki gibidir. Burada karşınıza Haritaya Git ve Navigasyon bölümlerinden birine girmeniz için sizin seçim yapmanızı bekleyecektir. Burada Haritaya Git deyip harita bölümüne girdiğinizde yazılımın tüm fonksiyon ve ayarlarına ulaşabilirsiniz. Navigasyon bölümüne tıklarsanız karşınıza aşağıdaki gibi Bul Menüsü çıkacaktır. Bu bölüm yalnızca hedef noktanıza gitmek için adres arayıp hedefe navigasyon başlatmanıza izin verecektir. Diğer menülere ve ayarlara ulaşmak için Harita bölümüne girmeniz gerekmektedir.

5 Yolbil menülerinin kullanımı esnasında herhangi bir anda programdan çıkmak için menünü şağ alt köşesindeki Kapatma tuşunu kullanarak çıkabilirsiniz. Program açık iken Windows Mobile ekranına dönmek isterseniz sol alt köşedeki Masaüstüne Küçültme tuşunu kullanabilirsiniz. bu tuşa basıldığında Yolbil ekranı küçülüp masaüstünüzde sağ alt köşede Yolbil ikonu haline dönüşecektir. İkonu tıkladığınızda tekrar yazılıma dönebilirsiniz.

6 YOLBİL PROGRAMININ AYARLARININ YAPILMASI a.) GPS Donanımı Ayarları; Yolbil çalıştırıldıktan sonra Açılış Ekranından Haritaya Git bölümüne girilir. Burada ekranın sol üst köşesindeki Menü tuşuna tıklayıp Ayarlar sekmesinde GPS kısmına girip GPS Port u ve GPS Hızını ayarlamanı gerekmektedir. Cihazınızdaki GPS in hangi porttan çalıştığını biliyorsanız buradan port ve hız ayarını yapıp kaydetmeniz yeterli olacaktır. Bilmiyorsanız GPS Port u ve GPS Hızını Otomatik seçip kaydetmeniz gerekmektedir.

7 Ayarları Kaydettikten sonra GPS verisinin gelip gelmediğini kontrol etmek isterseniz Kaydet tuşunun altındaki GPS tuşuna bastınızda arka planda GPS portlarınız otomatik olarak taranacaktır. GPS menüsündeki Sol üst köşedeki ikaz işareti üç değişik renkte uyarı vermektedir. Ayarlamış olduğunuz GPS portundan sinyal gelmiyor ise KIRMIZI, sinyal geliyor ancak henüz koordinat hesaplanamamış ise SARI, koordinat hesaplandıktan sonra ise YEŞİL yanacaktır. Bu esnada sinyal alınmaya başladıktan sonra sinyal gelen GPS uydularının listesi gelecektir.

8 Koordinatlarınız hesaplandığında aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi yeterli sinyal alınan uydular yeşil diğerleri kırmızı görünecektir. Bu işlemde sonra GPS iniz kullanıma hazırdır. b.) Rota Ayarları; Sırası ile Menü Ayarlar Rota Hesaplama butonlarına basarak Rota Ayarları kısmına ulaşıp Yolbil yazılımının Navigasyon ve Simülasyon Esnasında sizi yönlendirirken nasıl bir yönlendirme yapılacağını kontrol edebilirsiniz.

9 Rota Ayarları kısmında Kısa yol hesapla ve Rahat yolu hesapla seçenekleri gelmektedir. Buradaki temel fark ise biri kısa yolu hesaplarken, diğeri hızlı yolu hesaplamaktadır. Hemen altındaki Nasıl Hesaplayalım? kısmında ise, paralı yolu kullanma, feribot kullanma seçenekleri isteğe bağlı olarak değiştirilebilmektedir. Simulation Hızı ise Buradan Buraya butonlarını kullanarak başlatmış olduğunuz Simülasyon hızını belirlemenizi sağlar. c.) Dil ; Sırası ile Menü Ayarlar Dil kısmına girdiğinizde Harita ekranı üzerinde grafik ölçek gösterimiyle, Button Ses özelliğini acıp kapatmanıza yardımcı olur.

10 d.) Today Ekranı Sırası ile Menü Ayarlar Today kısmında Pocket Pc nizin Açılış ekranında Yolbil Kısayolunu yükleyip kaldırabilmenizi sağlar.

11 e.) POI Seçenekleri Sırası ile Menü Ayarlar POI Seçenekleri kısmında Harita üzerindeki gösterilecek donatı noktalarını (POI) seçebileceğiniz bölümdür. Burada istediğiniz kırılıma izin vererek ya da tümünü seçerek haritanızın üzerindeki donatı noktalarının gösterilmesini sağlayabilirsiniz. f.) Gece Modu Sırası ile Menü Ayarlar Gece Modu kısmında Haritadaki renklerin gece renklerine geçmesini sağlar.

12 2.) MENÜLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER I ) Adres Arama; Menü tuşları iki aşamalı çalışmaktadır aynı tuşuna ilk bastığınızda açılacak ikinci kez batığınızda kapatılacaktır. Sırası ile Menü Bul Adres butonu kullanıcılara sadece bir sokak/cadde araması sunmayıp aynı zamanda herhangi bir noktanın aranmasına da izin vermektedir. Buna göre Yolbil kullanarak bir alışveriş merkezi, belediye binası, cami vb. Donatı noktalarını da aramanıza olanak sağlamaktadır. Adres butonuna bastığınızda ilk olarak sizden adres arama işlemini gerçekleştirmek istediğiniz ili seçmenizi isteyecektir. En son arama yaptığınız il her zaman aktif kalıp listede seçili olara karşınıza gelecektir. İl seçimini yapıp Tamam tuşuna bastığınızda adres arama kriterini belirlemeniz için klavye ekrana gelecektir. Bu bölümde Derya sk yazıp tamam tuşuna bastığınızda içerisinde Derya sk geçen tüm verileri liste olarak sıralanmış olacaktır. Eğer aramış olduğunu kelimeyi yanlış yazdı iseniz yada arama kriterini değiştirmek isterseniz. Klavye butonuna basıp klavyeye geri dönüp Derya sk yazısını düzenleyebilirsiniz.

13 Derya sk yazıp tamam tuşuna bastığınızda içerisinde Derya sk geçen 59 tane sonuçu ekranda listelemektedir. Bu seçimi daha da daraltmak isterseniz KapıNo butonunu tıklayarak açılan pencerede bilinen kapı numarasını girerek listeyi daha da küçültebilirsiniz. Kapı numarası 3 olanları listele değimiz de listedeki sayı 20 taneye düşmüştür. Son olarak aramakta olduğunu kriterin hangi mahallede olduğunu listeden

14 bakılıp seçim yapılarak Tamam butonuna tıklanması ile ilgili sokak/cadde ekranda gösterilecektir.

15 II ) Koordinata Gitme Sırası ile Menü Bul Koordinat kısmında girilen koordinata göre harita ortayalacaktır. Koordinatları isterseniz DMS Derece-Dakika-Saniye, isterseniz DD Decimal Degrees (Derece Ondalıklı) olarak girebilirsiniz. III ) Geçmiş Sırası ile Menü Bul Geçmiş kısmında daha önceden yapmış olduğunuz adres aramalarınız listelenmekte ve bu liste sayesinde geçmiş aramalarınıza daha hızlı ulaşmanız sağlanmaktadır.

16 IV ) En Yakın POI Sırası ile Menü Bul En Yakın POI butonu ile ekranda seçmiş olduğunuz bir noktaya istediğini bir POI kategorisinden en yakın olanı bulmanızı sağlar. Burada yapılacak iş haritada bir başlangıç noktasını seçmek Sırası ile Menü Bul En Yakın POI butonuna basmaktır. Bu esnada size aramakta olduğunuz POI nın hangisi olduğunu belirlemeniz için POI Listesi gelecektir. Burada istediğiniz POI yi seçerek Tamam a bastığınızda POI listelenecektir. Listeyi genişletmek için ekrandaki + butonuna basılarak taranılan alan genişletilebilir ya da - butonu ile seçimi daraltabilirsiniz. İstenilen POI seçildikten sonra Tamam butonuna basıldığında seçilen POI ekrana gelecektir.

17 V ) Favori Noktalar Sırası ile Menü Favori butonu ile acılan menüde Haritada seçilmiş olan bir noktayı favorileriniz arasına kaydetmenizi yapa daha önceden kaydetmiş olduğunuz favori noktaları düzenlemenizi sağlar.

18 Ekranda eklemek istediğiniz noktayı seçip Sırası ile Menü Favori Ekle butonunu tıklayıp klavye yardımı ile isim bilgisi girilip tamam tuşuna basılarak favori noktanın girilmesi sağlanır. Bu nokta ekranda POI katmanı ile birlikte gözükecektir.

19 3 - ) NAVİGASYON ve SİMÜLASYON YAPILMASI I ) Simülasyon Harita üzerinden seçilen bir yerden diğer bir seçilen yere simülasyon yapılabilmesi için başlangıç ( Buradan ) ve bitiş (Buraya) noktalarının belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için haritadan (Adres arama, favoriler, Koordinat gibi özellikler kullanılarak ) bir başlangıç noktası seçilir ve ROTA menüsünden Buradan düğmesine basılır. Ardından seçilen başlangıç noktası harita üzerinde yeşil bir nokta olarak ekranda gösterilir. Ardından haritadan simülasyon için bitiş noktası seçilir ve ROTA menüsünden Buraya düğmesine basılır.

20 Bu işlemin ardından Yolbil başlangıç - bitiş noktaları arasında yönlendirmeyi hesaplayıp size simülasyon rotasını hesaplayıp Mavi bir çizgi ile takip edilmesi gereken rotayı gösterecektir.

21 Rota hazırlandıktan sonra, sol üst köşeden Menü butonuna basılıp Rota Seçenekleri Menüsünde Sim. başlat düğmesine basıldığında Yolbil sesli olarak başlangıç noktasından bitiş noktasına nasıl gidileceğini hem gösterip hem de sesli olarak yolu tarif edecektir. Simülasyonu durdurmak için Rota Seçenekleri Menüsünde Simülasyonu durdur düğmesini, Çizilen rotayı temizlemek için İzi Sil düğmesini kullanabilirsiniz. II ) Navigasyon Yapılması Navigasyon yapılarak Gidilecek nokta haritada bulunup haritadan seçilir.

22 Gidilecek nokta seçildikten sonra Nav Başlat tuşuna basılır. Tuşa basıldıktan sonra program otomatik olarak bulunduğunuz noktayı GPS sinyallerinden hesaplamaya çalışır. GPS Sinyalinden koordinatınız hesaplandıktan sonra Ekranda Hesaplanıyor yazısı belirir.

23 Rota Hesaplandıktan sonra Lütfen İşaretli Yolu Takip Edin diyerek sesli olarak siz yönlendirmeye başlar. Siz hareket ettikçe sizi rotada tutmak için sesli uyarılar vermeye devam edecektir. Herhangi bir nedenden dolayı rotadan ayrılır yada yanlış bir yola saparsanız bir süre sonra rotayı tekrar hesaplayıp sizin için yeni bir rota çizecektir. III ) Rotaya Durak Eklenmesi Herhangi bir hedef noktaya giderken ( Navigasyon veya Simülasyon) yol üzerinde gitmek istediğiniz ara durak noktaları ekleyebilirsiniz. Bunun için navigasyon yada simülasyon için rota hesaplandıktan sonra gidilmek istenen ara nokta haritada bulunup haritada seçilir sonra ROTA menüsünde Durak Ekle butonuna basılarak durak eklenir. Durak eklendiğinde rota otomatik olarak tekrar hesaplanır ve rota güzergâhına seçmiş olduğunuz noktada eklenir. Her eklenilen durak noktası için bir sayı verilir en fazla beş adet durak eklenebilir.

24 Eklenilen durakları düzenlemek için Rota menüsünde Durak Düzenle butonundan durakların sırası değiştirilip durak noktaları kaldırılabilir. Gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra tamam butonuna basıldıktan sonra rota tekrar hesaplanacaktır..

Kullanım Kılavuzu V1.0

Kullanım Kılavuzu V1.0 spotniq Başar Bilgisayar Sist. Ve İlt. Tek. Ltd. Şti. Ankara Merkez: İstanbul Şube: ODTÜ Teknokent: Oguzlar Mh. 32. Sk. Sahrayıcedit Mh. Derya Gümüş Bloklar A Blok No:22/11 Sk. Zemin Kat No:4 ANKARA 06520

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa.

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa. KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU Kaynak : www.veppa.com Hakkında EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

BORDRO. Kullanım Kılavuzu

BORDRO. Kullanım Kılavuzu BORDRO Başlangıç Kullanım Kılavuzu Bu Klavuz, Mikrokom Firmasına Ait, GMS.Net Bordro Yazılımına geçiş yapan kullanıcılara yardımcı olması dileği ile HEDEF BİLGİSAYAR ve BİLİŞİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Tarafından

Detaylı

WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 5 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 9 Havale İşlemi... 9 Üst Veri,

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) Otomasyon Programı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ABİS Nedir?... 2 Sistem Gereksinimleri...

Detaylı

Afadist Kullanım Kılavuzu

Afadist Kullanım Kılavuzu Afadist Splash Ekranı Afadist Kullanım Kılavuzu Uygulama açılırken ekrana gelen, uygulamanın sahiplerini belirten ekrandır. Bu ekranda herhangi bir işlem yapılamaz. Bir kaç saniye içinde yerini login ekranına

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması)

NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması) NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması) Prizmatik Ölçü Yöntemi ile Detay Alımında yapılması gereken işlem, poligon

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MERSİN BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:2 MERKEZ/MERSİN Telefon : 03242313127 Fax : 03242382959 Internet : www.mersinbarosu.org.tr E-mail : info@mersinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013 203 HATTAT TARIM Müşteri Bayi/Müşteri Portali Customer Web Gate: İnternet üzerinden Satınalma işlemi yapabilir, Teslimatlarınıza, Muhasebesel kayıtlarınıza,satınalma Raporlarınıza, (Anket-Duyuru-Uyarı)

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

AKBİM TERCİH ROBOTU 2015 KULLANIM KILAVUZU

AKBİM TERCİH ROBOTU 2015 KULLANIM KILAVUZU AKBİM TERCİH ROBOTU 2015 KULLANIM KILAVUZU İLK OLARAK YENİ TERCİH BUTONUNA TIKLIYORUZ Öğrenci bilgilerini ( ad, soyadı, okul türü, puanları vb..) 2 şekilde girebilirsiniz 1.Ekrana açılan sonuç al bölümüne

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE TR İlk kurulum 1. Tercih ettiğiniz dili seçin, ardından seçiminizi onaylamak için Bu ayarı daha sonra Bölgesel ayarlar içerisinden değiştirebilirsiniz. 2. Son

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU Checkpoint VPN Uygulaması kurum dışından kurumiçi kaynaklara erişim için kullanılan uzaktan erişim uygulamasıdır. VPN erişimi için VKVAH ve KUH hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 4 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 5 Paraf İşlemi... 5 Red İşlemi... 6 İmza İşlemi... 6 İlgi ve Ek Görüntüleme... 6 Güvenli

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

Temel Sağlık İstatistikleri Modülü TSİM Hizmet Detay Belgesi HDB Halk Sağlığı Müdürlüğü HSM Toplum Sağlığı Merkezi TSM Aile Sağlığı Merkezi

Temel Sağlık İstatistikleri Modülü TSİM Hizmet Detay Belgesi HDB Halk Sağlığı Müdürlüğü HSM Toplum Sağlığı Merkezi TSM Aile Sağlığı Merkezi ÇORUM, KASIM 2012 2 Kısaltmalar Temel Sağlık İstatistikleri Modülü Hizmet Detay Belgesi Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Aile Sağlığı Merkezi Halk Sağlığı Laboratuvarı Kanser Erken Teşhis

Detaylı

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum 1. Bilgisayarınızın C:\ Sürücüsündeki Program Files klasörüne Winlirc adında bir klasör oluşturun. SkyStar3 sürücü CD si içindeki 05 REMOTE KONTROL klasöründe WinLirc-0.6.5.zip

Detaylı

İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI

İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI Yayın tarihi : 7.Haziran.2011 Yayın no : 1.0-1 - 1. ANA PENCERE... 3 2. KRİTERLER... 4 2.1 TcKimlik/Vergi No:... 4 2.2 Ünvan:... 4 3.0 İTHALATÇI SİCİL KART(LAR)I...

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU

YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU 1- Kayan yazı tabelasının enerji kablosuna 220V enerji veriniz. Tabelada daha önce yazılmış bilgiler varsa ekranda akmaya başlayacaklardır. 2- Kayan yazı

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

Logo Mobile Kurulum ve Kullanım

Logo Mobile Kurulum ve Kullanım Logo Mobile Kurulum ve Kullanım Logo Mobile Ürünlerimize entegre olarak raporlama çözümleri sunan Logo Mobile ürünümüz kullanıma sunulmuştur. Ürünün kurulum ve kullanım detaylarına bu makaleden erişebilirsiniz.

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı