Örnek Hazırlama İçin Mikrodalga Reaksiyon Sistemi. Multiwave PRO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Örnek Hazırlama İçin Mikrodalga Reaksiyon Sistemi. Multiwave PRO"

Transkript

1 Örnek Hazırlama İçin Mikrodalga Reaksiyon Sistemi Multiwave PRO

2 Multiwave PRO Örnek Hazırlama Yöntemlerinin Ustası Multiwave PRO mikrodalga reaksiyon sistemi, mükemmel kalıntı analizi sonuçları elde etmek için ihtiyacınız olan örnek hazırlama çözümleri sağlar. Multiwave PRO yüksek sıcaklık yönetimi ve kapsamlı reaksiyon kontrolü özellikleri sağlar. Geniş aksesuar yelpazesi ile tek bir sistemde yakma, katıdan özütleme, oksijen yakma, solvent ekstraksiyonu, kurutma, evaporasyon ve UV parçalama sağlar. Mükemmel kalıntı element analizi, mükemmel örnek hazırlamayla başlar. En iyi analitik ekipmanlar kullanırken bile güvenilir ölçüm değerleri elde etmek için örnek hazırlama koşullarını optimize etmeniz gerekir. 40 yılı aşkın deneyimiyle Anton Paar bu konudaki güvenilir kaynağınızdır. Anton Paar, mükemmel cihazlar üretmenin yanı sıra aşağıda bir kısmı belirtilen uzmanlık düzeyinde uygulama desteği ve hizmetleri de sağlamaktadır: - Tüm dünyada yerel özel uygulama destek uzmanları - Yerinde ve yerel depo hizmeti seçenekleri - Tüm dünyada uygulama ve tanıtım laboratuarları - Yerinde tanıtımlar - Genişletilmiş kullanıcı eğitimleri ve web seminerleri - Anton Paar'ın web sitesinde uygulama literatürü ve yazılım yükseltmeleri Gereksinim duyduğunuzda yardım Anton Paar'ın akademik kimyacılardan oluşan ekibi gereksinimlerinize bağlı olarak örneğinize, tanımlı hedef elementlerinize ve analitik ölçüm tekniğinize uygun bir yöntem oluşturacaklardır.

3 Rahat alet gerektirmeyen kullanım Sadece ellerinizi kullanarak Multiwave PRO nun rotorları, kapları ve sensörlerini açmak ve kapatmak hızlı ve basittir. Bu aletsiz kullanım Anton Paar'a özgüdür ve sık sık tekrarlanan çalışma adımlarını kolaylaştırır. İlaç uygulamaları için uygundur Anton Paar Multiwave PRO için cihaza özgü bir yeterlilik paketi ile sizi destekler. Bu pakette, DQ, IQ, OQ ve PQ, Risk Analizi, 21 CFR Part 11 kontrol listesi, Sapma Listesi, İzlenebilirlik Matrisi, Kullanıcı SOP'si bulunmaktadır. Bu belgeler GMP, 21 CFR Part 11, GAMP 5, USP<1058> in gereksinimlerini karşılar ve tam bir cihaz yeterliliğinin tüm adımlarını kapsar. Soğutma: hızlı ve sessiz Benzersiz hava boşluğu tasarımlı entegre basınçlı hava soğutma sistemi ısıtma döngüleri sonrasında kapları dakikalar içinde soğutur. Bu optimize soğutma, işlem sürelerinin kısalmasını ve anahtar bileşenlerin çalışma ömrünün uzamasını sağlar. Sıcak basınçlı kapları taşımak ya da harici bir soğutma birimi bağlamak zorunda kalmazsınız. Bağlantıda olun VNC ile uzaktan erişim sayesinde Multiwave PRO'yu bilgisayarınızdan, dizüstü bilgisayarınızdan ya da cep telefonunuzdan kolayca çalıştırabilirsiniz. Tavizsiz güvenlik Çok sayıda aktif ve pasif güvenlik fonksiyonu tüm durumlarda sistemi, kullanıcıyı ve çevresindekileri korur. Yalnızca Multiwave PRO, harici bir test kurumundan verilmiş ETL ve GS "onaylanmış güvenlik" sertifikaları ile gelmektedir.

4 Reaksiyon Kapları Reaksiyon kapları Multiwave PRO'nun kalbidir ve başarılı bir örnek hazırlamada anahtar konumundadır. Dudaklı tip contalı kap Koni tipi contalı kap Kap kapağı Kapak, elle döndürülerek takılır. Güvenlik diski Aşırı basınç durumunda kapları korumak için uzun ömürlü bir metal güvenlik diski bulunmaktadır. Dudaklı tip conta Yüksek basınçta sızdırmazlık, kirlenme riski yok ve aşırı yüksek basınca karşı tolerans. Conta Kimyasal olarak inert ve temiz: yüksek saflıkta PTFE-TFM'den üretilmiştir. Basınç kılıfı Fiberle güçlendirilmiş PEEK ya da alüminyum oksit seramiklerden üretilmiştir. Aynı anda maksimum basınç ve sıcaklığı gerektiren yakmalar için: güçlü kuartz cam kaplar bulunmaktadır.

5 SMART VENT teknolojili kap Kap kapağı Kapak, elle döndürülerek takılır. Koni tipi conta Alet gerektiremeyen kullanım Güvenlik diski Aşırı basınç durumunda kapları korumak için uzun ömürlü bir metal güvenlik diski bulunmaktadır. Basınç kılıfı Fiberle güçlendirilmiş PEEK'ten üretilmiştir. Conta Kimyasal olarak inert ve temiz: yüksek saflıkta PTFE-TFM ya da PFA'dan üretilmiştir. Kap kapağı Güvenli yüksek basınç bırakımı ile güvenilir basınç kontrolü. Kabı alet kullanmadan taşıma olanağı. Conta Kap gövdesinin üzerine yerleştirilir - başka herhangi bir işlem gerektirmez. Kap gövdesi Kimyasal olarak inert ve temiz: yüksek saflıkta PTFE-TFM'den üretilmiştir. Entegre soğutma kanatçıkları, en hızlı soğumanın ve en kısa proses sürelerinin elde edilmesini sağlamaktadır. Kolay tartmak için düz tabanlı: kap doğrudan bir tartının üzerine yerleştirilebilir. Kompakt alüminyum rotor Yüksek düzeyde etkili ısıtma için mikrodalga alanını örnek bölgesine odaklar.

6 Asitle Yakma Rotorları Gelişmiş En yüksek yakma kalitesini elde etmek için Rotor 8N'yi kullanın. Rotor 8N, 2 saatten uzun süre boyunca 80 bar'a varan basınçta 300 C'ye varan sıcaklıkları kaldırabilmektedir. Sekiz örnek kabının her birinin basıncının sürekli olarak izlenmesi, seramikler, yarı iletkenler, cevherler, cüruf, plastikler, yağ, gres, kömür ve refrakterlerden gelen örnekler gibi kritik örneklerde bile güvenli ve hassas reaksiyon kontrolü sağlar. Dayanıklı cihaz Değiştirilebilir basınç ceketleri, astarlar, contalar, çevresel örneklerden biyolojik malzemelere, gıdadan metallere, alaşımlardan jeolojik malzemelere kadar çok çeşitli örnek türünün yakılmasına olanak tanır. Solvent ekstraksiyonu bile yapılabilir. PEEK-GF'den (MF100) seramik basınç ceketlerine (HF100) geçiş sayesinde basınç kararlılığı iki katına çıkartılabilmiştir. Büyük örnek miktarı Rotor 24HVT50 ve Rotor 24HVT80 ile SMART VENT teknolojisinin kullanıldığı kaplar, güvenilir basınç kontrolü ve farklı reaksiyon davranışına sahip örneklerin tek partide güvenli biçimde yakılması olanağı sağlar. En hızlı soğutma ve ısıtma süreleriyle birlikte 24 konum sayesinde mükemmel örnek verimi elde edilmektedir. Bu rotorlar, atık su, EPA işlemleri, çökeltiler, atıklar, çamur, bitkisel malzemeler, hayvan yemleri, içecekler, deniz ürünleri ve et dahil olmak üzere çeşitli örnek türlerinin yakılması için idealdir. Yüksek kapasite 48 konumlu rotor, yüksek kapasite örnek verimi gereksinimlerini karşılar ve örnek hazırlamadaki darboğazları ortadan kaldırır. Koni tipi contalı hazır takılı vidalı kapak ile kullanışlı ve hızlı aletsiz taşıma sağlanmaktadır. Rotor 48, su, atık su, kanalizasyon, çamur, bitki malzemeleri, toprak, çökeltiler ve EPA prosedürleri dahil olmak üzere çeşitli örnek türlerinin yakılması için kullanılabilir. Mikro örnekler 20 mg'a kadar örnek ve yaklaşık 1 ml asit gerektiren 64 konumlu rotor, biyolojik malzemeler gibi mikro örneklerin büyük ölçekli yakılması açısından benzersizdir.

7 Teknik Veri Rotor 64MG5 48MF50 24HVT50 24 HVT80 16MF100 16HF100 8NXF100 8NXQ80 Hazne sayısı Reaksiyon kontrolü 16 pozisyonda T Tüm pozisyonlarda T Tüm pozisyonlarda T ve p Reaksiyon kontrolü referans kapta u.d. p/t ya da p u.d. p/t ya da p T Kaplar MG5 MF50 HVT50 HVT80 MF100 HF100 XF100 XQ80 Örnek tüpü materyali Cam (PTFE conta) PFA ya da PTFE-TFM PTFE-TFM PTFE-TFM PTFE-TFM PTFE-TFM PTFE-TFM u.d. Basınç kılıfı u.d. PEEK-GF u.d. u.d. PEEK-GF Seramik Seramik Kuartz Hacim 5 ml 50 ml 50 ml 80 ml 100 ml 100 ml 100 ml 80 ml HF'e dayanıklılık Hayır Evet Evet Evet Evet Evet Evet Hayır p... basınç, T... sıcaklık, u.d.... uygun değil

8 Mükemmel Sensör Teknolojisi Yüksek kaliteli çözümler elde etmek ve güvenli çalışmayı sağlamak için Multiwave PRO, basınç ve sıcaklığı kontrol altında tutar. Kablosuz sıcaklık ölçümü ve kontrolü Her kabın sıcaklığının bir IR sensörü ile izlenmesi sayesinde Güvenli ve güvenilir yakma prosesleri. Örnek Kızılötesi sensörü Reaksiyon kabı Bir kızılötesi sensör her bir reaksiyon kabının alt kısmından sıcaklıkları ölçer. Multiwave PRO, sıcaklık çok yükseldiğinde sıcaklığın önceden belirlenmiş limitleri geçmemesi için mikrodalganın gücünü azaltır. Her kabın iç sıcaklığının bir IR sensörü ile kontrol edilmesi sayesinde Her kapta yakma proseslerinin hassas biçimde kontrol edilmesi. Örnek Kızılötesi sensörü Reaksiyon kabı HVT50 ve HVT80 kapları için güçlü sıcaklık modeli, isteğe bağlı bir sensöre gereksinim olmadan her kapta iç sıcaklık kontrolü sağlar. Yakma çalışmaları, farklı sıcaklık kontrol stratejilerine göre kontrol edilebilir. En sıcak örnek, en soğuk örnek ya da tüm örneklerin ortalama sıcaklığı referans olarak kullanılabilir. Kızılötesi verisi iletişimi Daldırılabilir termometre Referans kaptaki sıcaklığın ölçülmesi sayesinde Hızlı ve anlık reaksiyonlarda bile çabuk ve hassas kontrol. Sensör elektronik parçaları Sensörler Sıcaklık sensörü, reaksiyon kaplarından birine entegre edilir. Multiwave PRO, bilinmeyen örneklerin yakılması ve yöntem geliştirme için çok değerli bir cihaz halini almasını sağlayan sıcaklık rampalarını tanımlama özelliğine sahiptir.

9 Kablosuz basınç ölçümü ve kontrolü Basıncın arttırılması Kontrollü fazla basınç tahliyesi ile Sonuç: her kapta hassas basınç kontrolü ve önemli ölçüde arttırılmış yakma sıcaklıkları. HVT50 kaplarda kullanılan SMART VENT teknolojisine göre fazla basınç güvenli ve güvenilir biçimde bırakılır. Bu konsept, aşırı büyük örnek miktarlarının yakılmasına olanak sağlar. Fazla basınç Kızılötesi verisi iletişimi Referans kaptaki basıncın ölçülmesi sayesinde Sonuç: hızlı ve anlık reaksiyonlarda bile çabuk ve hassas kontrol. Sensör elektronik parçaları Sensörler Hidrolik dönüştürücü Sıcaklık sensörlü ya da sıcaklık sensörsüz bir hidrolik basınç sensörü, reaksiyon kaplarından birine entegre edilir. Her 20 milisaniyede bir basıncı ve basınç artışını ölçer. Eğer önceden belirlenmiş limitlerden biri aşılırsa, mikrodalga gücü hemen azaltılır ve gerekiyorsa soğutma gücü arttırılır. Kızılötesi verisi iletimi Sensör elektroniği Tüm kaplardaki basıncın her 20 milisaniyede bir ölçülmesiyle Sonuç: Çok çabuk ve eşzamanlı basınç ölçümü, asitle yakma için mümkün olan en yüksek sıcaklığı uygulamanızı sağlar. Örneğin, anlık reaksiyonlardan kaynaklanan kritik durumlar, basınç ölçümlerinin yüksek frekansı nedeniyle kesilir. Multiwave PRO mikrodalganın gücünü hemen azaltır ve istenmeyen reaksiyon basınç tahliyesine yol açmadan önce durdurulur. Hidrolik dönüştürücü

10 Özel Çözümler Bazı örnekler özel muamele gerektirir. Multiwave PRO, yakmaya karşı etkili alternatifleri olan benzersiz yöntemler sağlamaktadır. Oksijen Geri akış iç yüzeyi temizler Yanıcı katıları hızlı ve temiz biçimde yakmak mı istiyorsunuz? Mikrodalga endüksiyonlu oksijen yanması (MIC) XQ80 Örnek peleti Absorpsiyon çözeltisi Benzersiz, temiz ve hızlı yöntem. Halojenler ve metaller, seyreltme olmadan ölçülebilecek düşük konsantrasyonlu absorpsiyon çözeltisine hapsedilir. Ahşap, kağıt, kömür, gıda ya da polimerler gibi tüm yanıcı katılar için uygundur. Yüksek düzeyde dirençli kuartz kaplarda 8 taneye kadar örneğin paralel biçimde yakılması. Çelik bomba içinde yakma yönteminin yerine kullanılır. UV lambası Sıvı örnek Filtre diski 4 vial için tutucu Çok kısa sürede protein hidrolizi çalıştırmak mı istiyorsunuz? Harici gaz temizleyiciye Mikrodalga destekli protein hidrolizi HCl 1 saatten kısa süre içinde protein hidrolizi. Miligramdan grama kadar olan miktarlar içindir. Reaksiyon sırasında hassas sıcaklık kontrolü İnert gaz atmosferi uygulanabilir. Protein örneği

11 Koni tipi conta Organik bileşenler içeren sıvı örneklerinizi yakmanız mı gerekiyor? UV destekli yakma Benzersiz mikrodalga destekli UV lambaları, örneği yakan radikaller üretir. Elde edilen düşük konsantrasyonlu solüsyon seyreltme yapılmadan ölçülebilir. Deniz suyu, atık sular, kanalizasyon, vücut sıvıları ya da içecekler gibi malzemelerde ultra kalıntı analizleri. Düşük analitik kör çalışmalar. Solvent Örnek Manyetik balık Organik bileşenleri mi ekstrakte etmek istiyorsunuz? Mikrodalga destekli ekstraksiyonlar Yavaş ve zorlu solventli ekstraksiyon yöntemlerine etkili bir alternatif. HPLC- veya GC tabanlı analizin hem performansını hem de çıktı miktarını arttırır. US-EPA ve ASTM yöntemleriyle uyumludur. Ekstraksiyon sürelerini saatlerden dakikalara indirir. Çevre ve gıda örneklerinden PCB'lerin, PAH'ların ve hidrokarbonların ekstraksiyonları, analiz öncesi türevlendirme reaksiyonları veya polimer ekstraksiyonları için uygundur. Filtre diski Buharlaştırma işlemlerinizi hızlandırmak mı istiyorsunuz? Mikrodalga destekli buharlaştırma Rotor 8EVAP, asitlerin mikrodalga yardımı ile buharlaştırılmasını ve sulu örnek solüsyonlarının konsantre edilmesini önemli ölçüde basitleştirir. Harici temizleyici, asit buharlarını, %95'e kadar yıkayarak nötralize eder. Yakmadan önce örnek solüsyonları, analit seviyelerini arttırmak ve yakma verimini yükseltmek için konsantre edilebilir. Buharlaştırmadan sonra tüpü yakma rotoruna transfer edin. Örnekleri yakmadan önce kurutmak mı istiyorsunuz? Mikrodalga kurutma Rotor 1DRY, örnekleri etkili biçimde kurutur. Etkili kurutma: geleneksel yöntemlerden dört kat daha hızlıdır. Karbonizasyon ya da kontaminasyon içermeyen örnekler sağlar. Nem ve istenmeyen kokular egzoz sistemi ile uzaklaştırılır. Egzoz sistemine Seramik plaka

12 2016 Anton Paar GmbH Tüm hakları saklıdır. Teknik özellikler önceden bildirilmeden değiştirilebilinir. D19IP001TR-F D19IP001TR-F

Bu model, diyafram ile bir hücre ile donatılmıştır. Bu kulorimetrik Karl Fischer nem titrasyonları ve Brom Endeksi tayini için uygundur.

Bu model, diyafram ile bir hücre ile donatılmıştır. Bu kulorimetrik Karl Fischer nem titrasyonları ve Brom Endeksi tayini için uygundur. Kulometrik Karl Fischer Titratör MKC-610 Kulometrik Karl Fischer Nem Titratör MKC-610 ideal ASTM D1533, ASTM D4928, ASTM D6304, ASTM E1064 göre, ham yağlar, izolasyon sıvıları, yağlama yağları, katkı maddeleri,

Detaylı

Stabinger Viscometer SVM 3001

Stabinger Viscometer SVM 3001 Stabinger Viscometer SVM 3001 Daha Fazlasını Bekleyin Yeni Viskometriye Hoş Geldiniz Yağların ve yakıtların viskozitesinin ölçülmesi kesinlik ve uyum için gereklidir. Bu alanda iki yaklaşım bulunmaktadır:

Detaylı

ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER Asbestsiz contalar; NBR bağlayıcılı aramid, sentetik, mineral fiberden oluşmaktadır. Asbest kullanımının artık tamamen ortadan kalktığı bugünlerde,

Detaylı

Rotasyonel Kalite Kontrol Reometresi. RheolabQC

Rotasyonel Kalite Kontrol Reometresi. RheolabQC Rotasyonel Kalite Kontrol Reometresi RheolabQC RheolabQC Güçlü Kalite Kontrol Cihazı Kalite kontrol için viskozite ölçümü ve reolojik kontroller artık rutin ve kolay Tek noktalı hızlı ölçümlerden kompleks

Detaylı

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli NEM ANALİZİ VE KÜL TAYİN SİSTEMLERİ Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli 3 yeni prepash 340 serisi modli yüksek kalitede termogravimetrik analiz sunar ve önemli özellikleri benzersiz bir kombine

Detaylı

DRENAJ POMPASI İÇİN ÇÖZÜMLER. Pnömatik pompalar

DRENAJ POMPASI İÇİN ÇÖZÜMLER. Pnömatik pompalar DRENAJ POMPASI İÇİN ÇÖZÜMLER Pnömatik pompalar İŞINIZI GÜÇLENDIRIN Pnömatik pompalar, arızasız çalışmanın zorunlu olduğu durumlar için harika seçeneklerdir. Kolay kullanılırlar, güvenlidirler ve neredeyse

Detaylı

Bilinen en eski yöntemdir. Bu alanda verim yükseltme çalışmaları sürdürülmektedir.

Bilinen en eski yöntemdir. Bu alanda verim yükseltme çalışmaları sürdürülmektedir. 1) Biyokütle Dönüşüm Teknolojileri Doğrudan yakma (Direct combustion) Piroliz (Pyrolysis) Gazlaştırma (Gasification) Karbonizasyon (Carbonization) Havasız çürütme, Metanasyon (Anaerobic digestion) Fermantasyon

Detaylı

Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW

Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW SONDEX Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW Her hakkı Sondex A/S ye aittir Sondex A/S, plakalı ısı değiştiricilerin ve tatlı su distilasyon ünitelerinin geliştirilmesinde, tasarımında ve üretiminde uzmanlaşmış

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MALZEME LABORATUVARI-I DERSİ OKSİTLİ BAKIR CEVHERİNİN LİÇİ DENEYİ DENEYİN AMACI: Uygun

BARTIN ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MALZEME LABORATUVARI-I DERSİ OKSİTLİ BAKIR CEVHERİNİN LİÇİ DENEYİ DENEYİN AMACI: Uygun BARTIN ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MALZEME LABORATUVARI-I DERSİ OKSİTLİ BAKIR CEVHERİNİN LİÇİ DENEYİ DENEYİN AMACI: Uygun bir reaktif kullanarak oksitli bakır cevherindeki bakırı

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

6-Maddelerin daha az çözünür tuz ve esterleri kullanılabilir. 7-Isı, ışık ve metaller gibi katalizörlerin etkisi önlenebilir.

6-Maddelerin daha az çözünür tuz ve esterleri kullanılabilir. 7-Isı, ışık ve metaller gibi katalizörlerin etkisi önlenebilir. Hidrolize engel olmak veya hidroliz hızını yavaşlatmak için alınabilecek önlemler nelerdir? 1-pH ayarlanabilir. 2-Çözücü tipi değiştirilebilir. 3-Kompleks oluşturulabilir. 4-Yüzey aktif maddeler ilave

Detaylı

RMF TANDEM 900 OFF-LINE FİLTRELERİ

RMF TANDEM 900 OFF-LINE FİLTRELERİ Değerli Kuruluşunuza uzun yıllar güvenle hizmet verecek olan ve filtrasyon teknolojisinde günümüzün en yüksek teknolojisine sahip RMF Filtre Sistemlerine ürünlerine göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları D-2238-2015 Kimyasal koruyucu giysiyle çalışırken daha fazla güvenlik: Portatif Dräger Porta Control 3000 test ünitesiyle, giysi ve valfler kullanımdan önce kaçak

Detaylı

Prof. Dr. Bülent KESKİNLER Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Bülent KESKİNLER Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Bülent KESKİNLER Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölümü İşleyen bir sisteme danışmanlık Transfer edilen bir teknolojinin adaptasyonu Yeni teknoloji geliştirme Ar-Ge ye dayalı

Detaylı

KATI ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ

KATI ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ KATI ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ Atıktan enerji elde edilmesi, atıkların fazla oksijen varlığında yüksek sıcaklıkta yakılması prosesidir. Yanma ürünleri, ısı enerjisi, inert gaz ve kül şeklinde sayılabilir.

Detaylı

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A.

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1 BÖLÜM 1 GENEL Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1 A. Kapsam 1. Bu kurallar, basınçlı kapların ve ısı değiştiricilerinin tip testlerinin

Detaylı

Sıcaklık ölçüm cihazı (tek kanallı)

Sıcaklık ölçüm cihazı (tek kanallı) Sıcaklık ölçüm cihazı (tek kanallı) testo 926 Sıcaklık ölçümünde çok yönlü cihaz Gıda sektöründeki uygulamalar için uygundur C Kablosuz problar ile ölçüm Sesli alarm (ayarlanabilir alarm limitleri) Topsafe,

Detaylı

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi Güç İhtiyacınız Olan Her Zaman Her Yerde Seyyar kompresörlerin tek görevi vardır: ihtiyaç olan yerde ve zamanda

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100E HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at Aqua Clean BASIC YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi www.aquastream.at Avantajlar BENZERSİZ SATIŞ NOKTALARI Sıvı maddelerin, çok sayıda uygulamada sınanmış,

Detaylı

Hidroliğin Tanımı. Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır.

Hidroliğin Tanımı. Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır. HİDROLİK SİSTEMLER Hidroliğin Tanımı Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır. Enerji Türleri ve Karşılaştırılmaları Temel Fizik Kanunları

Detaylı

Portatif Yoğunluk/Özgül Ağırlık/Konsantrasyon Ölçer DMA 35

Portatif Yoğunluk/Özgül Ağırlık/Konsantrasyon Ölçer DMA 35 Portatif Yoğunluk/Özgül Ağırlık/Konsantrasyon Ölçer DMA 35 DMA 35 Hareket Halinde Yoğunluk Ölçümü DMA 35 salınımlı U-tüp teknolojisi kullanan Anton Paar'ın yeni nesil portatif yoğunluk ölçüm cihazıdır.

Detaylı

Henkel Çözüm Sağlayıcınız

Henkel Çözüm Sağlayıcınız Henkel Çözüm Sağlayıcınız Henkel Otomotiv sanayinin ortağı Henkel, yenilikçi kimya çözümlerine ve üretim yöntemleri ile ilgili teknik bilgisine dayanarak, üreticilerin sorunsuz ve verimli bir üretim sürecinde

Detaylı

plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50

plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50 plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50 - soket dişli Fig. 350...2 - alın kaynak boyunlu Boru bağlantısı, ISO 4200 e göre Boru bağlantısı, DIN 11850

Detaylı

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma.

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Testo Akıllı Problar: akıllı telefonlar için uyarlanmış, profesyonel Testo kalitesinde, kompakt ölçüm cihazları Akıllı Problar sıcaklık, nem, akış hızı ve

Detaylı

SOL Group. SOL Group. 1927 de kurulan 3500 den fazla çalışan. İtalyan merkezli. 25 ülkede faaliyet gösteren. Çok uluslu

SOL Group. SOL Group. 1927 de kurulan 3500 den fazla çalışan. İtalyan merkezli. 25 ülkede faaliyet gösteren. Çok uluslu SOL GROUP SOL Group İtalyan merkezli 1927 de kurulan 3500 den fazla çalışan Çok uluslu SOL Group 25 ülkede faaliyet gösteren Saf, medikal ve tıbbi gazların; üretimini, araştırmasını ve pazarlamasını yapan

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Pek çok kimyasala karşı direnci kanıtlanmış, bütün hava koşullarına dayanıklı kontrol kablosu

Pek çok kimyasala karşı direnci kanıtlanmış, bütün hava koşullarına dayanıklı kontrol kablosu Pek çok kimyasala karşı direnci kanıtlanmış, bütün hava koşullarına dayanıklı kontrol kablosu - Yiyecek-içecek endüstrisinde ve kompostlama tesislerinde kullanım için hava koşullarına, biyolojik yağa,

Detaylı

Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri

Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri Portatif Ölçüm Cihazları ile Gaz Kirleticilerin Ölçümleri Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35160 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232

Detaylı

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt)

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt) İÇİNDEKİLER TEMİZLİK SETLERİ... 4 MOPLAR... 6 APARATLAR... SAPLAR... 14 CAM TEMİZLİK ÜRÜNLERİ... 16 TEMİZLİK BEZLERİ... 18 SÜNGER VE OVMA ÜRÜNLERİ... 20 Temizlik Setleri Mop Temizleme alanı genişletilmiş

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

MELAquick 12+ Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011

MELAquick 12+ Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011 Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011 Dental enstrümanların hazırlanmasında karşılanması gereken ihtiyaçlar giderek artmaktadır. Sterilizasyon

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

BÜYÜK BİNALARA UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖZÜMLER

BÜYÜK BİNALARA UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖZÜMLER Plakalı Eşanjör BÜYÜK BİNALARA UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖZÜMLER ALARKO PLAKALI EŞANJÖRLER Kullanım kolaylığını ve güvenliği esas alan tasarımları ve yapılarındaki görünür kaliteleriyle öne çıkan Alarko Plakalı Eşanjörler,

Detaylı

ML LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ

ML LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ ML LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ LED li AYDINLATMA NELER KAZANDIRIR? 0212 528 87 72 Teknolojideki gelişmeler LED in aydınlatma ihtiyaçlarımızın karşılanmasında verimli ve güvenilir şekilde kullanılmasına imkan

Detaylı

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası EK LİSTE-1/8 SO 2 Elektrokimyasal Hücre Metodu TS ISO 7935 Emisyon (1) CO CO 2 Elektrokimyasal Hücre Metodu İnfrared Metodu Elektrokimyasal Hücre Metodu İnfrared Metodu TS ISO 12039 TS ISO 12039 O 2 Elektrokimyasal

Detaylı

Spreyler. www.interendustri.com

Spreyler. www.interendustri.com Vulkanize fiber, Bez ve Kağıt mesnetler üzerine elektroliz yöntemiyle kaplanan zımparalarımız, en yüksek kalite ve performansta aşındırma kabiliyetine sahip, OSA, EN, ANSI sertifikalarına uygun ve uzun

Detaylı

KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü CİHAZLAR: Analitik Terazi(RADWAG AS220 C/2) 3 Analitik Terazi (Denver Instrument).4 Atomic Absorption Spectrometer

Detaylı

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir.

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir. Kurutucu Basınçlı Hava Kurutucuları Su Nereden Geliyor? Kompresöre giren atmosferik havanın içinde su buharı bulunur. Sıkışmanın etkisiyle yoğuşarak su haline gelen bu su buharı hava hatlarında ve kullanım

Detaylı

Hafif Araçlar İçin Akü Çözümleri Yollardaki gücünüz! Exide teknolojileri ile Avrupa da üretilmiştir. Orjinal ekipman üreticisidir.

Hafif Araçlar İçin Akü Çözümleri Yollardaki gücünüz! Exide teknolojileri ile Avrupa da üretilmiştir. Orjinal ekipman üreticisidir. Hafif Araçlar İçin Akü Çözümleri Yollardaki gücünüz! Exide teknolojileri ile Avrupa da üretilmiştir. Orjinal ekipman üreticisidir. Geleceğe hazırlanın! Start- stop büyümesi Araçların %70 i karbondioksit

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI www.mahle-aftermarket.com MAHLE AFTERMARKET PRODUCT LAUNCH MAHLE AFTERMARKET TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ: CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI Tahrik sistemi, Güvenlik ve Konfor için Yenilikçi Ürünler Serbest

Detaylı

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI Kurutucu Broşürü (U) Genel Kullanıma Uygun Endüstriyel Basınçlı Hava Yüksek Kaliteli Kumlama Pnömatik Valf ve El Aletleri Pnömatik Kontrol ve Taşıma Sistemleri, Tekstil Toz

Detaylı

www.parabond.eu Parabond DL CHEMICALS

www.parabond.eu Parabond DL CHEMICALS Parquet ZINC transparent 600 700 Glazing Marine-Parquet Construction SPRAYABLE PANEL & DECORATION www.parabond.eu TR MS polimer bazlı, yüksek kaliteli, hızlı kürlenen yapıştırıcı mastik. Çok yüksek ilk

Detaylı

Patlayıcı dekompresyon. Hiç sorun değil. Patlayıcı dekompresyona dayanıklı yüksek performanslı malzemeler.

Patlayıcı dekompresyon. Hiç sorun değil. Patlayıcı dekompresyona dayanıklı yüksek performanslı malzemeler. SEAL TECHNOLOGY PREMIUM-QUALITY SINCE 1867 Patlayıcı dekompresyon. Hiç sorun değil. Patlayıcı dekompresyona dayanıklı yüksek performanslı malzemeler. COG un kaliteli hassas elastomer contaları endüstrinin

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi Çağdaş, Öncü, Yenilikçi

Yıldız Teknik Üniversitesi Çağdaş, Öncü, Yenilikçi Hava Kirliliği Ölçüm Yöntemleri Emisyon Ölçümleri (Kaynakta) İmisyon Ölçümleri Sabit kaynaklar (Yakma tesisi, fabrika, termik santral bacaları) Hareketli kaynaklar (Motorlu araçlar) Ortam havasında yapılır

Detaylı

Beş Katlı Güçlendirme

Beş Katlı Güçlendirme ÇELİK KADAR GÜÇLÜ - VE DAHA DAYANIKLI Thermoflex boru, takviyeli termoplastik borularda yüksek dayanım-ağırlık oranı, kimyasal uygunluk ve parafin toplanma direnci sağlayan, hidrokarbonlar, rafine yakıtlar

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Hygiene Emulsion Matt yüksek kalitede, saf akrilik, su bazlı iç cephe boyasıdır. Düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip olması

Detaylı

ATMOSFER KONTROLLÜ VAKUM FIRINLARINDA ISIL İŞLEM ve JET REVİZYON MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ UYGULAMALARI

ATMOSFER KONTROLLÜ VAKUM FIRINLARINDA ISIL İŞLEM ve JET REVİZYON MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ UYGULAMALARI BÖLÜM 16 ATMOSFER KONTROLLÜ VAKUM FIRINLARINDA ISIL İŞLEM ve JET REVİZYON MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ UYGULAMALARI Svl.Müh. Serkan KAPTAN 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Şubat 2004, ESKİŞEHİR ÖZET Isıl işlem

Detaylı

...Turboşarj uzmanı Holset

...Turboşarj uzmanı Holset Holset Turboşarj ...Turboşarj uzmanı Holset Holset Turboşarj Holset Turboşarjlar, dünyanın dört bir yanında turbo makine ve hava işleme konularında mükemmelligi simgelemektedir. Cummins Turbo Technologies

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100FT A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100FT Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme CoroMill QD Yüksek güvenlikli kanal frezeleme Kanal frezelemedeki ana zorluk, özellikle derin ve dar kanallar işlenirken genelde talaş boşaltmadır. CoroMill QD içten kesme sıvısına sahip türünün ilk kesicisidir.

Detaylı

Mylar COOK. Maksimum kalite ve kullanıcı dostu

Mylar COOK. Maksimum kalite ve kullanıcı dostu Mylar COOK Maksimum kalite ve kullanıcı dostu * Mylar COOK Maksimum kullanıcı dostu Patentli Mylar COOK teknolojisi tüketiciye birçok avantajlar sağlamaktadır: Kolay hazırlanış: Tüketilecek olan gıdalar

Detaylı

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI WINTREX TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI Houghton Chemical Corporation 1927 yılında endüstri ve otomotiv sektörüne kimyasal üretim için kurulmuştur. Yaklaşık 90 yıllık tarihinde;

Detaylı

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632 Veri Sayfası 608201 Sayfa 1/8 İbreli Termometre Özellikler - Panel veya yüzey montaj için sıcaklık göstergesi -Sınıf 1.5 - IP65 koruması - Gövde boyutları: 60 mm çapında, 80 mm çapında ve 100 mm çapında.

Detaylı

SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR

SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR Aralık 2016 GENEL MEVZUAT H AV A K A L İ T E S İ N İ N K O R U N M A S I Y Ö

Detaylı

Gönen Enerji Biyogaz, Sentetik Petrol, Organik Gübre ve Hümik Asit Tesisleri: Ar-Ge Odaklı Örnek Bir Simbiyoz Çalışması Hasan Alper Önoğlu

Gönen Enerji Biyogaz, Sentetik Petrol, Organik Gübre ve Hümik Asit Tesisleri: Ar-Ge Odaklı Örnek Bir Simbiyoz Çalışması Hasan Alper Önoğlu Gönen Enerji Biyogaz, Sentetik Petrol, Organik Gübre ve Hümik Asit Tesisleri: Ar-Ge Odaklı Örnek Bir Simbiyoz Çalışması Hasan Alper Önoğlu Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu

Detaylı

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER YENI G SERISI İşin gereğini ve daha fazlasını yerine getirebilmek için yeni nesil G serisinde Atlas Copco'nun güçlü döner vida elemanı ve modelinde gelişmiş bir

Detaylı

PCBler 209 ayrı bileşikten oluşurlar Bifenil üzerinde artan klor miktarı ile Suda çözünürlük azalır Buhar basıncı düşer Toprak ve/veya sedimanda birikme eğilimi artar 3 ortho meta 2 2 3 4 4 para 5 6 6

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Emulsion Matt yüksek kalitede, akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip bir iç cephe

Detaylı

REDA LOW TEMP. EVAPORATOR FOR WHEY CONCENTRATION. REDA EVAPORATOR Düşük ısıda Peynir Altı Suyu Konsantrasyonu için

REDA LOW TEMP. EVAPORATOR FOR WHEY CONCENTRATION. REDA EVAPORATOR Düşük ısıda Peynir Altı Suyu Konsantrasyonu için 1 REDA LOW TEMP. EVAPORATOR FOR WHEY CONCENTRATION REDA EVAPORATOR Düşük ısıda Peynir Altı Suyu Konsantrasyonu için Mod.CS5000-3E Peyniraltısuyu Konsantrasyonu için REDA Evaporatör ( 5.000l/h su uçurma

Detaylı

ALKAN SATRAL REG. KILAVUZU

ALKAN SATRAL REG. KILAVUZU 2010 ALKAN GAZ ALETLERİ 0216 447 08 14 (PBX) [Cilt 1, Sayı 1] ALKAN 072101 SATRAL REG. KILAVUZU İçindekiler ALKAN KILAVUZ İNERT Regülatörü 072101 Serisi İçindekiler 1.1 Uygulama 1.2 Önsöz 1.2 Teknik Veriler

Detaylı

Isı eşanjörleri. WL Tipi. Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K

Isı eşanjörleri. WL Tipi. Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K .1 X X testregistrierung Isı eşanjörleri Tipi Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için TVR Tipi VAV terminal üniteleri ve RN veya VFC Tipi gücünü mekanik olarak kendi

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1 Bükme ve Düzeltme Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tip No inç. Sayfa Boru Bükmeler Tesisat 7 5 8-4 10-18 8.2 Enstrüman 8 16-1 2 6-12 8.2 Üçlü Bükme

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

Markalama ve gravür YAĞ & GAZ endüstrisi için olan çözümler

Markalama ve gravür YAĞ & GAZ endüstrisi için olan çözümler Markalama ve gravür YAĞ & GAZ endüstrisi için olan çözümler ÜRETİCİLER İŞ ALANI BAKIM Faaliyet alanları MARKALA-İZLE-TANIMLA Gravograph, Technifor ve Propen markaları çerçevesinde, Gravotech Yağ ve Gaz

Detaylı

Hoş geldiniz GoGaS. Proses Isıtma (Kurutma/Fırınlama) Goch GmbH & Co. KG. GoGaS ın 60 yılı aşkın deneyimiyle!

Hoş geldiniz GoGaS. Proses Isıtma (Kurutma/Fırınlama) Goch GmbH & Co. KG. GoGaS ın 60 yılı aşkın deneyimiyle! Hoş geldiniz GoGaS Goch GmbH & Co. KG Proses Isıtma (Kurutma/Fırınlama) GoGaS ın 60 yılı aşkın deneyimiyle! Konu Başlıkları 1. GoGaS a genel bakış 2. İnfrared brülör kavramları 3. Uygulamalar and referanslar

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Belge No Kapsam T.C. : Y 41/006/2016 Düzenleme Tarihi : 18.10.2016* : Kömür,Sıvı Yakıt,Atık Su,Atık Yağ,Numune Alma,Emisyon Laboratuvar Adı Adres : STANDART LABORATUARLAR İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. : Atalar Mah.

Detaylı

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type LVC. Type LVC

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type LVC. Type LVC Type LVC DÜŞÜK HAVA HIZLARI VE DÜŞÜK KANAL BASINÇLARI IÇIN Değişken debili, düşük hava hızlı ve düşük kanal basınçlı üfleme havası ve emiş havası sistemlerine ait dairesel VAV terminal üniteleri 0,6 ila

Detaylı

ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. PLAKA VE CONTALAR KATALOĞU

ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. PLAKA VE CONTALAR KATALOĞU ITP MAKİNA SAN. TİC. LTD ŞTİ. ı PLAKA VE CONTALAR KATALOĞU AĞIR HİZMET TİPİ SAF TEFLON > Konvensiyonel bantlara kıyasla en az 4 misli daha yüksek yoğunluk ile imal edilmiş ve çekme dayanımı çok yüksek

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : Üniversiteler Mahallesi, Dumluıpınar Bulvarı No:1 - Çankaya 06800 ANKARA/TÜRKİYE Tel : 0 312 210 28 97 Faks : 0 312 210 56 68 E-Posta

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Gelecek için hazırız. Cep Tipi Profesyonel Ölçüm Teknolojisi YENİ! Isıtma, klima ve havalandırma sistemleri için ölçüm teknolojisi

Gelecek için hazırız. Cep Tipi Profesyonel Ölçüm Teknolojisi YENİ! Isıtma, klima ve havalandırma sistemleri için ölçüm teknolojisi Gelecek için hazırız Cep Tipi Profesyonel Ölçüm Teknolojisi Isıtma, klima ve havalandırma sistemleri için ölçüm teknolojisi YENİ! Portatif ölçüm teknolojisinde lider üretici Testo, hızlı ve zorlu günlük

Detaylı

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS EVDE BİYOTEKNOLOJİ Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS STERİLİZASYON; BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİNDE KULLANILAN STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ VE BU STERİLİZASYON

Detaylı

Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik. Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri. Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri

Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik. Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri. Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Homojen Isı Dağılımı ve

Detaylı

Tozların Şekillendirilmesi ve Sinterleme. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU

Tozların Şekillendirilmesi ve Sinterleme. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Tozların Şekillendirilmesi ve Sinterleme Fırın Tasarımı Toz metalurjisinin çoğu uygulamalarında nihai ürün açısından yüksek yoğunluk öncelikli bir kavramdır. Toz yoğunlaştırması (densifikasyon) aşağıda

Detaylı

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler Vulkanize fiber, Bez ve Kağıt mesnetler üzerine elektroliz yöntemiyle kaplanan zımparalarımız, en yüksek kalite ve performansta aşındırma kabiliyetine sahip, OSA, EN, ANSI sertifikalarına uygun ve uzun

Detaylı

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey Nem Alma Cihazları Nem Alma Cihazları Ürün Kataloğu Made in Turkey w w w. g m n e m. c o m NEM ALMA CİHAZLARI atmosferde çıplak gözle görülemeyen nemin giderilmesinde ve iklimlendirme çözümleri konusunda

Detaylı

Stabinger Viscometer Serisi. SVM Serisi

Stabinger Viscometer Serisi. SVM Serisi Stabinger Viscometer Serisi SVM Serisi Yeni Viskometriye Hoş Geldiniz Bu Willhelm. Biraz eski kafalıdır ve değişimden hoşlanmaz. Bu yüzden kısa bir süre öncesine kadar viskoziteyi ölçmek için cam kapilerler

Detaylı

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi KAMARA FIRINLAR PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi Kamara Fırınlar PLF Serisi PLF 160/30 PLF serisi uzun yıllardır güvenilir bir şekilde profesyonel kamara fırını olarak labaratuvarlarda

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 CİHAZLAR Laboratuvar Etüvü (Memmert)... 3 Desikatör... 3 Analitik Terazi

Detaylı

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i IPC s e r i s i Primer Darbeli Kırıcılar Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans IPC Serisi primer darbeli kırıcılar, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış yeni jenerasyon darbeli kırıcılardır.

Detaylı

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası Hız ve Debi Pitot Tüpü Metodu TS ISO 10780

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; Kapsam Parametre Metot adı Metot Numarası Hız ve Debi Pitot Tüpü Metodu TS ISO 10780 Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim lüğü EK LİSTE - 1/5 Hız ve Debi Pitot Tüpü Metodu TS ISO 10780 EMİSYON 1 İslilik Nem Partikül Madde CO, O 2 CO 2 NO NO X, NO 2 Renk Karşılaştırma (Bacharach)

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS 548i 40.4 L H Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS 548i 40.4 L H Optik veri aktarımı Ürün no.: 50134434 DDLS 548i 40.4 L H Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ GPC 3040 Model / Özellikler ve Avantajlar Güç 24-volt elektrik sistemi Crown un Access 1 2 3 Geniş Kapsamlı Kontrol Sistemi ve verimli AC motorları daha düşük enerji kullanımıyla daha yüksek performans

Detaylı

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta Yoğuşmalı kazan Kapasite 66-133kW THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta DÜŞÜK EMİSYON YÜKSEK VERİM THISION L ECO Yüksek kapasite Yüksek kullanım esnekliği THISION L ECO, yüksek kaliteli mühendislik

Detaylı

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ (Temsilidir.) Otomatik Kapalı Sistem Asfalt Analizörü, Bağlayıcı içeriğini belirlemek veya penetrasyon, yumuşatma noktası vb. gibi

Detaylı

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin CHICAGO PNÖMATİK TAŞIYICIYA MONTELİ HİDROLİK KIRICILAR GÜVENİLİRDİR, SAĞLAMDIR DAYANIKLIDIR. İş yaparken arıza ya da bakım için

Detaylı

Güçlü Atık Parçalama ve Briketleme Presleri

Güçlü Atık Parçalama ve Briketleme Presleri Entsorgungstechnik Güçlü Atık Parçalama ve Briketleme Presleri ekonomik - sağlam - güçlü RB 20-60 SV Briketleme Presleri RB 100-200 S Briketleme Presleri RB 400 RS Briketleme Presleri Teknik Özellikler

Detaylı

50 Hz. DOC - DIWA - DOMO DOMO GRI - DN - DL Serisi ELEKTRİKLİ DRENAJ VE PİS SU POMPALARI

50 Hz. DOC - DIWA - DOMO DOMO GRI - DN - DL Serisi ELEKTRİKLİ DRENAJ VE PİS SU POMPALARI 50 Hz DOC - DIWA - DOMO DOMO GRI - DN - DL Serisi ELEKTRİKLİ DRENAJ VE PİS SU POMPALARI Kod 191004441 Rev.A Baskı 12/2009 Temiz ve az kirli su için Dalgıç tipi Elektrikli Pompalar DIWA Serisi Temiz ve

Detaylı

Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı

Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 3820, sorumlu sürücülere nefeslerindeki alkolü test etmek için güvenilir bir yöntem sunar ve yasal olarak araç kullanmaya uygun olduklarının garantisini

Detaylı

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Başlık KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tanım İki veya daha fazla malzemenin, iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak için, mikro veya makro seviyede

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : İstanbul Yolu, Gersan Sanayi Sitesi 2306.Sokak No :26 Ergazi/Yenimahalle 06370 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 255 24 64 Faks : 0 312 255

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

Dövme çelik Yüksek sıcaklık çeliği Paslanmaz çelik Fig. 640/641 (Y) Sayfa 2. Yüksek sıcaklık çeliği Fig. 640/641 (Y) Sayfa 6

Dövme çelik Yüksek sıcaklık çeliği Paslanmaz çelik Fig. 640/641 (Y) Sayfa 2. Yüksek sıcaklık çeliği Fig. 640/641 (Y) Sayfa 6 Termodinamik buhar kapanı CONA TD Termodinamik buhar kapanı Termodinamik buhar kapanı PN40 - flanşlı (Fig. 640/641...1) - soket dişli (Fig. 640/641...2) - soket kaynak boyunlu (Fig. 640/641...3) - alın

Detaylı

Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar

Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar 1 Örnek 24 : Su içeriği %80 olan kayısılar %18 olana kadar kurutulunca ağırlığının ne kadar azaldığını hesaplayınız. 2 Kayısıların

Detaylı