MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM"

Transkript

1 MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM

2 MÜZİK SETİ VE SES SİSTEMİ EĞİTİM MÜZİK SETİ ARIZALARI Müzik setleri genel olarak; Ana Besleme, CD Bölümü, Display bölümü ve Kasetçalar bölümlerinden oluşmaktadır. Müzik setleri: 3CD li, Tek CD li, DVD li, VCD li, Kasetçalar ve Radyolu olmak üzere çeşitlere ayrılmaktadır. BESLEME KARTI ÇALIŞMIYORSA: İlk olarak trafo voltajları ölçülür, trafo voltajları var ise; Radyo, Kaset çalar veya CD bölümlerinin kontrolleri yapılır, Arıza hangi bölümde ise o bölümün voltaj kontrolü yapılır.

3 Besleme bölümü çalışmıyor ise; beslemedeki voltaj transistörleri ölçülür. Voltaj transistörleri çalışıyor ise ön display voltajına bakılır. CD Bölümü çalışmıyorsa; CD kartına gelen voltaja bakılır, eğer sadece display çalışmıyorsa displaye gelen voltaja bakılır. Radyo bölümü çalışmıyorsa; öncelikle Tuner bölümüne gitmesi gereken voltaj ölçülür. Voltaj alınamıyorsa ana beslemeden kontrolü yapılır. Voltaj var ise; tuner arızası olabilir, tuner değiştirilmelidir. Radyo bölümünde sadece FM bölümü çalışmıyorsa; Radyo entegresinin 5V na bakılır. CD KARTI ÇALIŞMIYORSA: Öncelikle video çıkışını TV ye bağlayıp TV de logo olup olmadığına bakılır. Logo yok ise; CD kartına gelen voltajlar ölçülür. Voltaj yok ise; beslemedeki 5V ve 8V entegreleri kontrol edilir. Voltaj var ise; arıza VCD kartında aranır. CD kartı çalışıyor, voltajlar alınıyor, logo görünüyor ama cihaz halen CD okumuyorsa; CD gözü veya film şerit arızalı olabilir. Veya disk (CD) motoru arızalı olabilir. CD kapağı açılıp kapanmıyorsa; open motor arızalı olabilir veya open lastik arızalı olabilir. Open motor ve open lastik sağlam ise CD kartındaki motor entegresi arızalı olabilir. CİHAZDAN SES ALINAMIYORSA: Öncelikle çıkış entegre voltajları ölçülür. Voltajlar var ise; çıkış entegreleri arızalı olabilir veya volüme entegresi arızalı olabilir. Voltajlar yok ise; beslemede çıkışlara gelen voltaj kontrolleri yapılır. DİSPLAYDE AYDINLATMA YOK İSE: Beslemeden gelen AC voltaja bakılır, voltaj var ise; displaydeki DC voltaja bakılır. DC voltaj alınamıyorsa displaydeki diyotlara, transistöre ve dirençlere bakılır. Eğer bu devre elemanları sağlam ise display arızalı demektir. KASETÇALARDAN SES ALINAMIYORSA: Kasetçalar çalışıyor fakat ses alınamıyorsa; anakarta (Preanfi kartı) bakılır. Kasetçalar motorunun voltajı ölçülür. Voltaj alınamıyorsa ana beslemedeki devre elemanlarına bakılır. Voltaj var ise; teyp motoru arızalı olabilir.

4 CİHAZ KUMANDADAN KONTROL ETMİYORSA: İlk olarak kumandanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Kumanda çalışıyorsa, cihaz üzerinde bulunan alıcı göz voltajı olan 5V kontrol edilir. Voltaj görülüyorsa, sinyal çıkıp çıkmadığına bakılır. Sinyal görülüyorsa alıcı göz bozuk olabilir. Kontrollerin ardından cihaz halen kumandadan kontrol edilemiyorsa; sistem entegresi arızalı olabilir. SN3MS01 (SJ 2214) SN3MS02(SJ 2215) DVD Lİ MİCRO MÜZİK SETİ ARIZALARI Bu iki müzik setimiz DVD, VCD, MP3, Flash, SD Kart çalma özelliği ile birlikte; diğer modellerden farklı olarak 5+1 ses çıkışına sahiptir. Bu nedenle bu iki müzik setlerinde diğer müzik setlerinden farklı arızalar görülmektedir. SN3MS01(SJ 2214) MODELİ ARIZALARI: ÇALIŞMIYORSA: Cihaz fişe takıldığında WELCOME yazısı ekranda görünüp fakat cihaz hiçbir işlem yapmıyorsa; Cihazdaki DVD kart üzerinde bulunan Flash entegresi arızalı olabilir veya besleme kartında bulunan kondansatörler şişmiş olabilir.

5 DVD BÖLÜMÜ ÇALIŞMIYORSA: Cihaz normal çalışıyor fakat DVD bölümü çalışmıyorsa; DVD kartı üzerindeki 5V, +12V, (-)12V ölçülür. 1. 5V alınamıyorsa; Besleme kartındaki 7805 fix arızalı olabilir V alınamıyorsa; Besleme kartındaki 7812 fix arızalı olabilir. DVD kartı voltajları normal geliyorsa, cihaz DVD veya VCD okumuyorsa, optik göz veya film şerit arızalı olabilir. Cihazda radyo bölümünde ses var fakat DVD bölümünden ses alınamıyorsa; C41 pozisyon kodlu 100 uf 16V kondansatör arızalı olabilir. Ses bozuk çıkıyorsa; DVD kart üzerindeki Q503 ve Q506 pozisyon kodlu SMP transistörler arızalı olabilir. Transistörler komple çıkarılıp iptal etmekte herhangi bir sakınca yoktur. CİHAZ KUMANDADAN KONTROL ETMİYORSA: İlk olarak kumandanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Kumanda çalışıyorsa, cihaz üzerinde bulunan alıcı göz voltajı olan 5V kontrol edilir. Voltaj görülüyorsa, sinyal çıkıp çıkmadığına bakılır. Sinyal görülüyorsa alıcı göz bozuk olabilir. Kontrollerin ardından cihaz halen kumandadan kontrol edilemiyorsa; sistem entegresi arızalı olabilir. SN3MS02 (SJ 2215) MODELİ ARIZALARI:

6 ÇALIŞMIYORSA: Cihaz fişe takıldığında WELCOME yazısı ekranda görünüp fakat cihaz hiçbir işlem yapmıyorsa; Cihazdaki DVD kart üzerinde bulunan Flash entegresi arızalı olabilir veya besleme kartında bulunan kondansatörler şişmiş olabilir. CİHAZ AÇILIYOR FAKAT DİSPLAYIN IŞIKLARI SÖNÜYORSA: Besleme kartındaki C5, C19 pozisyon kodlu 2200uF 35V kondansatörler şişmiş olabilir. Ayrıca C8, C9, C11, C12 pozisyon kodlu 220 uf 16V kondansatörler arızalı olabilir. Bu tip arızada yukarda adı geçen kondansatörlerin tamamının değişmesi gerekir. RADYO VE CD BÖLÜMÜNDE SES YOK İSE: Q600 pozisyon kodlu 7809 fix arızalı veya 4558 entegre arızalı olabilir. Yalnızca CD bölümünde ses yok ise; DVD kart üzerindeki C502, C109, C209, C204 ve C1 pozisyon kodlu kondansatörler arızalı olabilir. Arıza görülmesi halinde kondansatörlerin komple değiştirilmesi gerekir. CD OKUMUYORSA: CD bölümü normal çalışıyor fakat CD okumuyorsa; CD gözü (optik göz) ve film şerit (film şerit ters olucak) arızalı olabilir. CD göz ve film şeritten emin olduktan sonra arıza devam ediyorsa; disk motoru arızalı olabilir. Genellikle bu arıza disk motoru arızasıdır. CİHAZ KUMANDADAN KONTROL ETMİYORSA: İlk olarak kumandanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Kumanda çalışıyorsa, cihaz üzerinde bulunan alıcı göz voltajı olan 5V kontrol edilir. Voltaj görülüyorsa, sinyal çıkıp çıkmadığına bakılır. Sinyal görülüyorsa alıcı göz bozuk olabilir. Kontrollerin ardından cihaz halen kumandadan kontrol edilemiyorsa; sistem entegresi arızalı olabilir.

7 SES SİSTEMİ ARIZALARI Ses sistemlerimiz 2 gruptan oluşmaktadır. Bunlar; EV SİNEMA SİSTEMİ (5+1 DVD Lİ SES SİSTEMİ) AMFİ SİSTEMİ EV SİNEMA SİSTEMİ (5+1 DVD Lİ SES SİSTEMİ) Ev sinema sistemi 5+1 amfi, DVD ve kolonlardan oluşmaktadır. Amfi bölümü ve DVD bölümü olmak üzere 2 gruptan oluşmaktadır. Cihazlarda optik çıkış, KOAKSİYEL (COAXIAL) çıkış bulunmaktadır. Bu özelliklerde daha iyi bir ses kalitesine ulaşılmaktadır.

8 AMFİ BÖLÜMÜ ARIZALARI: Amfi bölümü arızalarını 2 grupta inceleyebiliriz 1. SN3ESS09 (SS 5111), SS 5113, SS 5113C, SN3ESS03 (SS 5114), SN3ESS04 (SS 5115) GRUBU AMFİ ARIZALARI: Yukarıdaki modeller; Anakartları, çıkış entegreleri, displayleri aynı olan özellik bakımından bazı farklılıkları olan modellerdir. Bu tip modellerde PROLOGİC özelliği mevcuttur. Bu özellik tüm kolonlardan ses almaya yani 5+1 ses sitemini kullanmaya yarar. Eğer bu özellik kapalı konumda (OFF) ise 3 çıkıştan ses alınamaz. Bu nedenle bu özelliğin açılması (ON) gerekmektedir. 2. SN3ESS01 (SS 5107), SN3ESS02 (SS 5109), SS 5110, SN3ESS10 (SS 5112), SN3ESS05 (SS 5116), SN3ESS06 (SS 5117), SN3ESS07 (SS 5118) GRUBU AMFİ ARIZALARI:

9 Yukarıdaki modellerin anakartları, çıkış entegreleri, displayleri, çalışma sistemleri 1.gruba göre farklıdır. Bu tip modellerde PROLOGİC özelliği mevcuttur. Bu özellik tüm kolonlardan ses almaya yani 5+1 ses sitemini kullanmaya yarar. Eğer bu özellik kapalı konumda (OFF) ise 3 çıkıştan ses alınamaz. Bu nedenle bu özelliğin açılması (ON) gerekmektedir. SN3ESS02 (SS 5109) AMFİ MODELİNDE SES PROBLEMİ: Bu modelde DVD ile amfi arasında bağlantı tek kablodan alınıp sese dönüşür. Bu ara kablo cihazla birlikte verilmektedir. Başka bir kablo ile ses alınamaz. Cihazdaki farklı bir özellik de amfi gövdede bulunan bas hoparlörden normal CD, VCD veya DVD den bas sesi alınamaz. Bas sesi almak için 5+1 formatlı DVD film kullanılması gerekmektedir. AMFİ ÇALIŞMIYORSA: Trafo voltajlarının ölçümleri yapılmalıdır. Trafo voltajları normal ise ve ses problemi varsa; çıkış transistörlerinin voltajlarına bakılır, voltajlar normal ise; hangi çıkışın çalışmadığı tespit edilip çalışmayan çıkış transistörünün ve sürücü transistörlerinin voltajlarının ölçümü yapılarak arızalı olanlar değiştirilmelidir. Trafo voltajları normalden farklı ise; trafo arızası veya besleme transistörlerinden bir veya birkaçı arızalı olabilir.

10 SES ALINAMIYORSA VEYA BOZUK SES ÇIKIYORSA: Kolon çıkış uçlarında herhangi bir voltaj olup olmadığı kontrol edilir. Bunun için cihaza önce ses sinyali vermeye gerek yoktur. Kolon çıkış uçlarından herhangi birinde voltaj görülüyorsa; hangi çıkış olduğu tespit edilip o çıkışın transistörü ve sürücü transistörleri değiştirilir. Transistörler devrede iken ölçüm yapıldığında arızalı göstermeyebilir. Bu nedenden dolayı transistörleri değiştirmek en doğrusudur. Kolon çıkış uçlarında herhangi bir voltaj görülmüyorsa ve cihazda yine ses yok ise; besleme katındaki blok kondansatörler arızalı olabilir veya preamfi entegresi çalışmıyor olabilir. Preamfi entegresine gelen 5V kontrol edilmelidir. Voltaj görülüyorsa entegre arızalı olabilir. DISPLAY ÇALIŞMIYORSA: Beslemeden gelen AC voltaja bakılır, voltaj var ise; displaydeki DC voltaja bakılır. DC voltaj alınamıyorsa displaydeki diyotlara, transistöre ve dirençlere bakılır. Eğer bu devre elemanları sağlam ise display arızalı demektir. CİHAZ KUMANDADAN KONTROL ETMİYORSA: İlk olarak kumandanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Kumanda çalışıyorsa, cihaz üzerinde bulunan alıcı göz voltajı olan 5V kontrol edilir. Voltaj görülüyorsa, sinyal çıkıp çıkmadığına bakılır. Sinyal görülüyorsa alıcı göz bozuk olabilir. Kontrollerin ardından cihaz halen kumandadan kontrol edilemiyorsa; sistem entegresi arızalı olabilir.

11 SN3SS14- SN3SS15 BLUETOTHLU SES SİSTEMİ SN3SS14 ve SN3SS15 model cihazlarımız Bluetooth sistemi ile çalışmaktadır. 5V adaptör ile cihazın şarj edilmesinin ardından kablosuz olarak Bluetooth ile bağlantı yapılarak ses sinyali gönderilip cihaza aktarılır ve cihaz hiçbir bağlantıya gerek duyulmadan çalışır. Cihazdan ses alınabilmesi için cihazı öncelikle bluetootlu başka bir cihaz ile (ses sinyali gönderecek olan) eşleştirilir. Bluetooth eşleşmesi için kod olarak 0000 girilebilir. SN3SS14- SN3SS15 BLUETOTHLU SES SİSTEMİNDE GÖRÜLEBİLECEK ARIZALAR: Belirti 1: Hoparlör çalışmıyor Pil bitmiş olabilir, hoparlörü kapalı konumda tutup en az 15 dakika şarj edilmelidir. Pilin ilk defa şarj edilmesi veya şarj edildikten sonra uzun süre kullanılmaması normal bir durumdur. Belirti 2: Hoparlör şarj olmuyor Şarj cihazı arızalı ya da elektrik yoksa, şarj cihazını başka prize takın ya da yeni bir şarj cihazı kullanın.

12 Belirti 3: Cep telefonuna Bluetooth ile bağlanılamıyor Hoparlör ses arayüzü ses kablosu takılmışsa, ses kablosunu soketten çıkarın; Telefon başka bir cihazla Bluetooth bağlantısı yapıyorsa, yeni Bluetooth cihazını kapatın, cihaz birden fazla bağlantı yapamaz Az sayıda Bluetooth özellikli cep telefonu Bluetooth hoparlörleri desteklemeyebilir, cep telefonu testini tekrarlayın. Belirti 4: Çalınan müzik sesi kötü geliyor Cep telefonundaki şarkıların ses kalitesi kötüyse, yüksek kaliteli müzik dosyaları ile cihazı tekrar deneyin Bluetooth özellikli cep telefonunun kendisi kötü sonuca neden oluyorsa, cep telefonu testini tekrarlayın. Belirti 5: Hoparlör sesi gürültülü geliyor Hoparlör pillerinin şarjı düşük olabilir, şarj etmelisiniz. AMFİ SİSTEMİ

13 Amfi sistemlerinde sadece amfi bulunur, DVD Player bulunmaz. Bu sistemler 5+1 ses sistemine sahiptirler. Ses Çıkış entegreleri TDA2030 olup hepsinde aynı çıkış entegresi kullanılmıştır. Bu tip modellerde PROLOGİC özelliği mevcuttur. Bu özellik tüm kolonlardan ses almaya yani 5+1 ses sitemini kullanmaya yarar. Eğer bu özellik kapalı konumda (OFF) ise 3 çıkıştan ses alınamaz. Bu nedenle bu özelliğin açılması (ON) gerekmektedir. SNSS03 İLE SN3SS011 ARASI TÜM MODELLERİMİZ AMFİ SES SİSTEMLERİ OLARAK ADLANDIRILIR. CİHAZ ÇALIŞMIYORSA: Trafonun çıkış voltajları ölçülür, voltajlar var ise devredeki transistör veya fix voltajları kontrol edilir. Displaye giden voltaja bakılır, genellikle display 5V ile çalışır. Ön display grubunun çalışabilmesi için bu voltajın displaye gittiğinden emin olmak gerekir. CİHAZ ÇALIŞIYOR FAKAT SES YOK İSE: Cihazdaki ses entegre voltajları kontrol edilir, çıkış voltajları (+)17V ve (-)17V olarak gelmelidir. Voltajlar görülüyorsa; bas sesi kontrol edilir, Bas sesi yok ise ses çıkış entegresi arızalı olabilir. Ses çıkışları kontrolünden sonra ses hala çıkmıyorsa; Preamfi devresinde bulunan Preamfi entegresinin voltajı ölçülür, genellikle 5V ile çalışmaktadır. Voltaj görülüyorsa, preamfi entegresi arızalı olabilir veya devrede bulunan jumper kopmuş olabilir. CİHAZ KUMANDADAN KONTROL ETMİYORSA: İlk olarak kumandanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Kumanda çalışıyorsa, cihaz üzerinde bulunan alıcı göz voltajı olan 5V kontrol edilir. Voltaj görülüyorsa, sinyal çıkıp çıkmadığına bakılır. Sinyal görülüyorsa alıcı göz bozuk olabilir. Kontrollerin ardından cihaz halen kumandadan kontrol edilemiyorsa; sistem entegresi arızalı olabilir.

14 OTO AMFİ ARIZALARI SN4AMP01 (SJ-B4B67), SN4AMP02 (SJ-B4B76), SN4AMP03 (SJ-B4B86), SN4AMP04 (SJ- B4B88) modellerinde tek tip anakart kullanılmaktadır. Bu modellerde 4 ses çıkışı bulunmakla birlikte iki çıkışlı ve dört çıkışlı bağlantı olarak bağlantı yapılabilir. Bu modellerin Anakarttaki çıkış transistörleri ve sürücü transistörleri aynıdır. En fazla görülen arızalar aşağıdaki gibidir:

15 Cihaz üzerindeki LED, voltaj verildiğinde YEŞİL yanıyor ise; cihaz normal çalışıyor demektir. LED KIRMIZI yanıyorsa cihaz korumaya geçiyor (kısa devre olabilir, çıkışlar arızalı olabilir, besleme arızalı olabilir.) demektir. CİHAZ ÇALIŞMIYORSA: Beslemede bulunan Q904 pozisyon kodlu BD140 besleme transistörü veya Q903 pozisyon kodlu C945 transistörü arızalı olabilir. BD140 besleme transistörü yerine B772 besleme transistörü kullanılabilir. C919 pozisyon kodlu 1000uF 35V ve C908 pozisyon kodlu 1000uF 50V kondansatörler patlamış olabilir. Kontrolü yapılıp değiştirilmelidir. Bu model amfilere voltaj gelir gelmez direkt olarak amfi üzerindeki kırmızı led yanarsa ve cihaz açılmazsa besleme devresindeki TL494 CN stand-by entegresi arızalı olabilir. Beslemedeki Q3 pozisyon kodlu 1N5401 diyot kısa devre olmuş olabilir. Q911, Q909, Q908, Q907, Q910, Q912 pozisyon kodlu besleme transistörleri olan SFP50N06 transistörler kısa devre olmuş olabilir. Bu transistörler yerine IRFZ44 transistör kullanılabilir. CİHAZDA ÇIKIŞLARDA SORUN VAR İSE: Cihaza voltaj vermeden cihazın çıkış transistörleri ölçülmelidir arızalı olanlar değiştirilmelidir. Ölçümün ardından çıkışlarda arıza görülmemişse ve ses bozuksa; Q109, Q110, Q209, Q210, Q410, Q409, Q310, Q309 pozisyon kodlu sürücü transistörleri ölçülmeli ve arızalı olanlar değiştirilmelidir. Sürücü transistörlerinde B647 sürücü transistörü yerine B772, B667 sürücü transistörü yerine D882 transistörü kullanılabilir. Cihazın çıkış transistörlerinden B778 transistörüne orta bacağına (-)25V, D998 transistörünün orta bacağına (+)25V gelmesi gerekmektedir. Bu transistörlerin 1. Ve 3. Bacaklarında voltaj görülmemesi gerekmektedir.

16 CİHAZDA SES PROBLEMİ VARSA: Cihaza ses sinyali verildiğinde kolonlardan bozuk ve nezleli bir ses çıkıyorsa, ses giriş fişlerinde kopuk olduğundan dolayı (şase ucu)bu arızaya neden olmaktadır. Cihazın kolonlarından bir veya birkaçından ses alınamıyorsa, o çıkıştaki sürücü transistörlerinden C945 pozisyon kodlu sürücü transistörü arızalı olabilir. Cihazın hiçbir çıkışından ses alınamıyorsa ve R132, R232, R332, R432 pozisyon kodlu 10 ohm 2W dirençler yanmış ise ve kolon çıkışlarında voltaj görülüyorsa, cihazdaki bobin trafo arızalanmış olabilir. Trafonun arızalı olup olmadığını anlamak için cihaza voltaj verildiğinde, trafonun çıkış uçlarından voltaj alınıyorsa eğer trafo arızalanmış demektir. Trafo arızalı olduğunda çıkış uçları 8V 12V arasında voltaj verebilir. CİHAZ ÜZERİNDEKİ KIRMIZI LED YANIYORSA: Kablo tesisatında arıza olabilir, Yanlış kablo bağlantısı olabilir, Tesisat iyi şaselenmemiş olabilir, Hoparlör bozuk olabilir, Hoparlör empedans değerinin düşük olması nedeniyle cihaz arıza durumuna geçebilir.

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

LCD-LED TV ANAKART VE BESLEME BORDLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

LCD-LED TV ANAKART VE BESLEME BORDLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ LCD-LED TV ANAKART VE BESLEME BORDLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ LCD TV LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LCD TV'yi oluşturan

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Mobil

Detaylı

ÇOKLU ORTAM SİSTEMLERİ

ÇOKLU ORTAM SİSTEMLERİ ÇOKLU ORTAM SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Videolar Müzik Setleri VCD-DVD Player Projeksiyon Cihazı Ev Sinema Sistemleri Kameralar Kazandırılan Yeterlikler Videoların arızalarını tespit etmek ve onarmak Müzik

Detaylı

R Fidan Elektronik ses sistemlerinde lider

R Fidan Elektronik ses sistemlerinde lider R Fidan Elektronik ses sistemlerinde lider FM Modeli : GENEL ÖZELLİKLER LD-1 Çift USB Girişli - Çift SD Kartlı Çift Bluetooth'lu Çift dijital ekran- Dvd'li - 4 Karaoke Çıkışlı - Full Dijital FM Radyolu

Detaylı

MİKROİŞLEMCİ KONTROL PANOSU

MİKROİŞLEMCİ KONTROL PANOSU MİKROİŞLEMCİ KONTROL PANOSU 1 Mikroişlemci kontrol ünitesi panosunun tamirini yapmak için panonun devrelerini bölümlere ayırmak gerekmektedir. Bunlar ; 1. Tetikleme kartı 2. Referans kartı 3. İşlemci kartı

Detaylı

UYDU ALICILARI EĞİTİM

UYDU ALICILARI EĞİTİM UYDU ALICILARI EĞİTİM AT14000 SERİSİ İLE İLGİLİ ARIZALAR: AT 14000- (5 6 7 8 9 10 20 30) serisi cihazlarda genel olarak Bootta kalma ve resetlenme sorunları yaşanmaktadır. Boot arızası için U230 boot entegresi

Detaylı

Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001

Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001 Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001 ŞARJ LAMBASI KIRMIZI: Şarj oluyor. YEŞİL: Tamamen dolu. (Dolduğu zaman şarj otomatik olarak durur.) ÇALIŞMA LAMBASI Yanıp söndüğü zaman akünün azaldığını

Detaylı

RTX12-BX UZAKTAN KUMANDA

RTX12-BX UZAKTAN KUMANDA RTX12-BX UZAKTAN KUMANDA delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel-Fax:0216-348 65 21 Yüksek performanslı 12 kanal Uzaktan kontrol seti. Çalışma frekansı UHF 433.9 MHz. Açık alanda mesafe 500 mt.-1km Uygulama

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI İÇ TESİSAT DÖŞEME TEKNİKLERİ ÇAĞIRMA TESİSATLARI GÜVENLİK TESİSATLARI HABERLEŞME VE BİLDİRİM TESİSATLARI ZAYIF AKIM TESİSATI ARIZA TESPİTİ VE ONARIMI AYDINLATMA

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 FİHRİST Tek hat şeması 2 Kontrol modülü 3 Ünitenin tanımı 4-5 Çizimler 6-11 Ünitenin devreye alınması 12-19 Olağan çalışma ve periyodik kontrollar 20

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

Çok Fonksiyonlu Kablo Test Cihazı. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Çok Fonksiyonlu Kablo Test Cihazı. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Çok Fonksiyonlu Kablo Test Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz GİRİŞ Bu alet bir Net Toner ve bir Net Probdan oluşur. Aktif bir ağa kablo bağlantısını test etmek ve port

Detaylı

şarj olmuyor Nintendo DS Tamir

şarj olmuyor Nintendo DS Tamir şarj olmuyor Nintendo DS Tamir Tamir değiştirilmesi ya da EM10 filtresi atlayarak arıza şarj etmiyor. Yazan: Knut GİRİŞ DSL YOK şarj ışığı var ve pil şarj olmuyorsa, anakart üzerindeki EM10 güç kaynağı

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

LCD TV. LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir.

LCD TV. LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LCD LED TV EĞİTİM LCD TV LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LCD TV'yi oluşturan bölümler ve çalışma prensibi şu şekildedir:

Detaylı

ROKART VER 3.1 AYRINTILI MONTAJ KILAVUZU MALZEME LİSTESİ. DEVRENİN MONTAJINDA KULLANILAN ARAÇLAR Lehim teli 25 40 watt havya Yankeski Maket bıçağı

ROKART VER 3.1 AYRINTILI MONTAJ KILAVUZU MALZEME LİSTESİ. DEVRENİN MONTAJINDA KULLANILAN ARAÇLAR Lehim teli 25 40 watt havya Yankeski Maket bıçağı ROKART VER 3.1 AYRINTILI MONTAJ KILAVUZU MALZEME LİSTESİ 16F628A L293D 7805 16 pin dip soket 18 pin dip soket Tek sıra erkek soket (Header) Kırmızı led Minik sarı ledler x 2 Minik yeşil ledler x 2 2 li

Detaylı

REV01 13/02/2012 KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI

REV01 13/02/2012 KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI REV01 13/02/2012 *** Motor ve kontrol ünitesi arasındaki kablo bağlantısı yapılmıştır. Bu bağlantının değiştirilmesi veya kablonun eklenmesi ve kesilmesi

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Strike 5,50 R kullanım ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir.

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR Kamera kontrol ünitelerinde oluşan arızalar için pratik çözümler Kamera kontrol ünitesi açılmıyor. Elektrik prizinde enerji olmayabilir. Kamera kontrol ünitesinin

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

ANA KART NEDİR? ANA KART (MAIN BOARD) ANA KARTIN GÖREVİ 07.10.2013

ANA KART NEDİR? ANA KART (MAIN BOARD) ANA KARTIN GÖREVİ 07.10.2013 ANA KART NEDİR? www.sukrukaya.org Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların birbiriyle iletişimine zemin hazırlayan elektronik parçadır. Bilgisayara takılan parçaların hangi

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

ANA KARTLAR ANA KARTLAR VE KASALAR

ANA KARTLAR ANA KARTLAR VE KASALAR ANA KARTLAR VE KASALAR ANA KARTLAR 2 ANA KART (MAIN BOARD) 3 ANA KART NEDİR? Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların birbiriyle iletişimine zemin hazırlayan elektronik parçadır.

Detaylı

RTX356 Remote Control

RTX356 Remote Control RTX356 Remote Control delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel-Fax:06-348 65 Uzak mesafeli kontroller için (km) butonlu uzaktan kumanda seti. Çalışma frekansı 35 MHz. FONKSIYONLU RADYO KONTROL Kullanım

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

TEKNİK BÜLTEN. Indesit Company Tüketici Hizmetleri. Bulaşık Makinaları. Bulaşık makinalarında arıza okuma el kitabı

TEKNİK BÜLTEN. Indesit Company Tüketici Hizmetleri. Bulaşık Makinaları. Bulaşık makinalarında arıza okuma el kitabı TEKNİK BÜLTEN Indesit Company Tüketici Hizmetleri 15/12/2006 TB_BM_11_06 Bulaşık Makinaları Modeller Tüm elektronik bulaşık makinaları (Mark II, EVO III, 7 Dijit). Arıza gösterme şekli Ekranda arıza kodunu

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

TRIO ELEKTRONSKA OPREMA D.O.O. 11080 ZEMUN, R.

TRIO ELEKTRONSKA OPREMA D.O.O. 11080 ZEMUN, R. YERALTI KÖMÜR MADENLERİ ATEŞLEME MANYETOSU EKA MD SERİSİ KULLANMA VE BAKIM KLAVUZU TRIO ELEKTRONSKA OPREMA D.O.O. 11080 ZEMUN, R. Serbia Glavna 18/L30 Tel: ++381 (11) 316 72 84, Fax: ++381 (11) 307 68

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ. CTT 200 VHF ( Mikrofon Vericisi ) ORIENT ORIENTAL ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ. KABLOSUZ ÝLETÝÞÝM SÝSTEMLERÝ

KULLANMA KILAVUZU KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ. CTT 200 VHF ( Mikrofon Vericisi ) ORIENT ORIENTAL ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ. KABLOSUZ ÝLETÝÞÝM SÝSTEMLERÝ SATICI FÝRMA KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ CTT 200 VHF ( Mikrofon Vericisi ) KULLANMA KILAVUZU YETKÝLÝ SERVÝS ORIENT Oriental Elektronik San. ve Tic. Ltd. Þti. Kablosuz Ýletiþim Sistemleri Refik Belendir sokak

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Bilgisayar Kasaları. Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı BİLGİSAYAR DONANIMI. Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY

Bilgisayar Kasaları. Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı BİLGİSAYAR DONANIMI. Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY Bilgisayar Kasaları Ünite 5 Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı BİLGİSAYAR DONANIMI Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY 1 Ünite 5 BİLGİSAYAR KASALARI Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY İçindekiler 5.1. KASA ÇEŞITLERI...

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com KULLANIM KILAVUZU GW-215 E-mail: info@asi-dex.com Zaman Kontrollü Ses Sistemi Yazılım ver:2.0 GW-215 İÇİNDEKİLER: 1.Cihaz özellikleri 2.Menü kullanımı 3.Tarih ayarları 4.Saat ayarları 5.Haftanın her günü

Detaylı

ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA

ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA ARTOS7F1 Arıza Tespit Cihazı ve PC Osiloskop her tür elektronik kartın arızasını bulmada çok etkili bir sistemdir. Asıl tasarım amacı

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-IR1091-AHD, BLW-IR1092-AHD BLW-IR1081-AHD, BLW-IR1082-AHD, BLW-IR1083-AHD, BLW-IR1084-AHD UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

BESLEME KARTI RF ALICI KARTI

BESLEME KARTI RF ALICI KARTI BESLEME KARTI Araç üzerinde bulunan ve tüm kartları besleyen ünitedir.doğrudan Lipo batarya ile beslendikten sonra motor kartına 11.1 V diğer kartlara 5 V dağıtır. Özellikleri; Ters gerilim korumalı Isınmaya

Detaylı

RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi

RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi 1 delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 8/2018 Uzak mesafeli kontroller için (5km), 1 butonlu kod öğrenmeli uzaktan kumanda seti. Dış mekan

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-C series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-C SERİSİ PratikKart, Kartlı Geçiş Sistemi Pratik-C serisi, KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) mantığında

Detaylı

Aktarma organları OTOMATİK VİTES KUTUSU HAZİRAN 2001 EDITION TURQUE. RenaulT 2001

Aktarma organları OTOMATİK VİTES KUTUSU HAZİRAN 2001 EDITION TURQUE. RenaulT 2001 Aktarma organları 77 11 304 388 HAZİRAN 2001 EDITION TURQUE "İşbu dokümanda, üretici tarafından öngörülen Onarım Metodları, dokümanın düzenlenme tarihinde yürürlükte olan teknik spesifikasyonlar doğrultusunda

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU SSM-I SESLĠ ANONS KARTI. Lifkon Elektrik Elektronik SSM-I. D.No: 003 - D.Ver: 102-06.05.2015 - www.lifkon.com

KULLANIM KLAVUZU SSM-I SESLĠ ANONS KARTI. Lifkon Elektrik Elektronik SSM-I. D.No: 003 - D.Ver: 102-06.05.2015 - www.lifkon.com SESLĠ ANONS KARTI KULLANIM KLAVUZU Bütün Hakları Saklıdır. 1 / 9 İÇİNDEKİLER REVĠZYON GEÇMĠġĠ... 3 GĠRĠġ... 4 TEKNĠK ÖZELLĠKLER... 5 GENEL GÖRÜNÜM... 5 SESLERĠN AYARLANMASI... 6 BĠRDEN FAZLA ANONS SESĠNĠN

Detaylı

RTX2-LRN BX UZAKTAN KUMANDA

RTX2-LRN BX UZAKTAN KUMANDA UZAKTAN KUMANDA delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel-Fax:06-348 65 Kod öğrenmeli, Toplam 5 röle çıkışlı olarak kullanılabilen Toggle- Momentary ve Latch şeklinde çalışabilen genel amaçlı rf uzaktan

Detaylı

KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ

KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ Üretim merkezlerinde üretilen elektrik enerjisini dağıtım merkezlerine oradan da kullanıcılara güvenli bir şekilde ulaştırmak için EİH (Enerji İletim Hattı) ve

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar.

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. ActivSound 75 (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. () Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. () Kızılötesi Mikrofon Ses Kontrolü [Öğretmen (Teacher) 1 ve ] Bu kontrol, kızılötesi

Detaylı

Endüstriyel. D-Pro Automatic. Kontrol Ünitesi. TR - Kullanma Kılavuzu

Endüstriyel. D-Pro Automatic. Kontrol Ünitesi. TR - Kullanma Kılavuzu Endüstriyel D-Pro Automatic Kontrol Ünitesi TR - Kullanma Kılavuzu Kontrol Ünitesi Ana Kartı D-PRO Automatic - 2.2kW Uzaktan kumanda alıcısı Anten Optik sensör Jumper ı Kontrol kartı Kısmi Açma klemensi

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ

SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ SMD 1 Motor sürücüsü, Era Ltd.Şti. üretim portföyünde bulunan SSM-1 tipi akıllı servo motorlarla birlikte kullanılmak üzere tasarlanarak, uzun araştırmalar sonucu

Detaylı

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları :

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : ALEV MONİTÖRÜ 03H Uygulama : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Proseslerde kaçak alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında kıvılcım tespit etmek için. Yarı otomatik

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir. falcon b type Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki kılavuz ile Önsöz Değerli

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

GS3055-I GSM/GPRS Universal Kablosuz Alarm Komünikatör. BORMET www.bormet.com.tr

GS3055-I GSM/GPRS Universal Kablosuz Alarm Komünikatör. BORMET www.bormet.com.tr GS3055-I GSM/GPRS Universal Kablosuz Alarm Komünikatör GS3055-I Genel Bakış GS3055-I: 1. GSM universal kablosuz alarm haberleştiricisi yedeklemede birincil rol oynar. 2. Bir GSM network cihazı; alarm kontrol

Detaylı

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL EL KITABI SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL EL KITABI SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL EL KITABI SI-707138 TÜRKÇE -PAKET IÇERIĞI -TEKNIK ÖZELLIKLER -DONANIM KURULUMU -GARANTI MULTIMEDIA PLAYER 2,5 SATA CASING WITH REMOTE

Detaylı

www.mavidevreler.com MD-GK405 GÜÇ KAYNAĞI

www.mavidevreler.com MD-GK405 GÜÇ KAYNAĞI MD-GK405 GÜÇ KAYNAĞI 1 Köprü www.mavidevreler.com DC +5V, -5V, +12V, -12V, AC 2x12V SABİT ÇIKIŞLI GÜÇ KAYNAĞI TASARIMI ġekil 1.1 de DC +5V, -5V, +12V, -12V, AC 2x12V sabit çıkıģlı güç kaynağı devresi görülmektedir.

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754 Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör Özellikler USA-414 Güç çıkış oranı @ 4 ohm 60 W x 4 @ 2 ohm 120 W x 4 @ 1 ohm ----- Köprülü @ 4 ohm 240 W x 2 Tepki frekansı 10 Hz ~ 50 Khz

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE TASARIM FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ MÜHENDİSLİK VE TASARIM FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Fotoğrafı Öğrencinin Adı Soyadı Bölümü/Programı : Ufuk Şanver :

Detaylı

Nintendo DSi XL Anakart Değiştirme

Nintendo DSi XL Anakart Değiştirme Nintendo DSi XL Anakart Değiştirme Nintendo DSi XL anakart değiştirilmesi. Yazan: Brett Hartt GİRİŞ havuza DSi XL Drop? tamir veya anakart değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida

Detaylı

5. HAFTA KBT104 BİLGİSAYAR DONANIMI. KBUZEM Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

5. HAFTA KBT104 BİLGİSAYAR DONANIMI. KBUZEM Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 5. HAFTA KBT104 BİLGİSAYAR DONANIMI Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 Konu Başlıkları Bellekler İç Bellekler ROM Bellek RAM Bellek Dış Bellekler Sabit Disk Sürücüleri

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

ÜNİTE 5 KLASİK SORU VE CEVAPLARI (TEMEL ELEKTRONİK) Transformatörün tanımını yapınız. Alternatif akımın frekansını değiştirmeden, gerilimini

ÜNİTE 5 KLASİK SORU VE CEVAPLARI (TEMEL ELEKTRONİK) Transformatörün tanımını yapınız. Alternatif akımın frekansını değiştirmeden, gerilimini ÜNİTE 5 KLASİK SORU VE CEVAPLARI (TEMEL ELEKTRONİK) Transformatörün tanımını yapınız. Alternatif akımın frekansını değiştirmeden, gerilimini alçaltmaya veya yükseltmeye yarayan elektro manyetik indüksiyon

Detaylı

GRAFİK TASARIM Hüseyin Güner

GRAFİK TASARIM Hüseyin Güner Kitapçık Hakkında "AkademikPort Hobi Elektronik Devre Projeleri" Eğitimi AkademikPort'un açık kaynaklı elektronik kitap eğitimlerinin ikinci kitapçığı olarak yayınlanmıştır. Bu kitapçıkta sizler için hazırlanan

Detaylı

Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni.

Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni. Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası,. birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar yerleştirilir-, arka tarafında soket boşlukları vardır.

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

CUBE BLUETOOTH HOPARLÖR. kitsound.co.uk. KULLANICI KILAVUZU Christchurch, Dorset, BH23 4FL, Birleşik Krallık

CUBE BLUETOOTH HOPARLÖR. kitsound.co.uk. KULLANICI KILAVUZU Christchurch, Dorset, BH23 4FL, Birleşik Krallık kitsound.co.uk CUBE BLUETOOTH HOPARLÖR JB. 3079/Çin'de üretilmiştir. KitSound 2015 KULLANICI KILAVUZU Christchurch, Dorset, BH23 4FL, Birleşik Krallık 1 1 Bizler zanaatkârız. Bizler müzisyeniz. Biz KitSound

Detaylı

Nasıl tarama yapabilirim? Nasıl veri işleyebilirim?

Nasıl tarama yapabilirim? Nasıl veri işleyebilirim? ZEB-CAM ZEB-CAM, tarama verilerinize mekânsal görüntü ekleyebilmenizi sağlayan bir ZEB-REVO eklenti opsiyonudur. Hem yeni hem de halihazırdaki REVO kullanıcıları için uygulanabilmektedir. ZEB-CAM, GeoSLAM

Detaylı

LiftNet. Abdulkadir DEMİRKOL AYBEY ELEKTRONİK

LiftNet. Abdulkadir DEMİRKOL AYBEY ELEKTRONİK LiftNet Abdulkadir DEMİRKOL AYBEY ELEKTRONİK ÜRÜN TANITIM SEMİNERİ 16 ŞUBAT 2016 LiftNet Nedir? Aybey Elektronik in geliştirmiş olduğu LiftNet sistemi, asansörlere bilgisayar üzerinden bağlanarak; Asansör

Detaylı

İklimlendirme Soğutma Elektriği ve Kumanda Devreleri BÖLÜM ELEKTRİK TEST CİHAZLARI

İklimlendirme Soğutma Elektriği ve Kumanda Devreleri BÖLÜM ELEKTRİK TEST CİHAZLARI BÖLÜM ELEKTRİK TEST CİHAZLARI AMAÇ: Elektriksel ölçme ve test cihazlarını tanıyabilme; kesik devre, kısa devre ve topraklanmış devre gibi arıza durumlarında bu cihazları kullanabilme. Elektrik Test Cihazları

Detaylı

MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖRLERDE ARIZA BULMA YÖNTEMLERİ

MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖRLERDE ARIZA BULMA YÖNTEMLERİ MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖRLERDE ARIZA BULMA YÖNTEMLERİ 1. Cihazı Çalıştırmadan Önce, Cihaza Gelen Elektriğin Sağlıklı Gelip Gelmediğini Kontrol Edilmesi Gerekmektedir. Bunun İçin Cihazın Giriş Fazlarının

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda

RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 Yüksek performanslı 6 kanal RF kontrol alıcı verici seti. Çalışma frekansı UHF 434.9 MHz. Endüstriyel çalışmalara uyumlu.açık

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ. CR 504 - CR 504/D VHF ( Mikrofon Alýcýsý ) ORIENT

KULLANMA KILAVUZU KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ. CR 504 - CR 504/D VHF ( Mikrofon Alýcýsý ) ORIENT SATICI FÝRMA KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ CR 504 - CR 504/D VHF ( Mikrofon Alýcýsý ) KULLANMA KILAVUZU YETKÝLÝ SERVÝS ORIENT Oriental Elektronik San. ve Tic. Ltd. Þti. Kablosuz Ýletiþim Sistemleri Refik Belendir

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

P-100 P-101. Bağlantı Şeması. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

P-100 P-101. Bağlantı Şeması. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri P-100 P-101 Bağlantı Şeması İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri POWER 1 12V DC 12V-24V Güç Soketi LOCAL SENSÖR 1 GND GND 2 TAMPER Tamper swich girişi 3 ALARM Alarm sensörü Local Sensör 4 FIRE

Detaylı

7. HAFTA KBT104 BİLGİSAYAR DONANIMI. KBUZEM Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

7. HAFTA KBT104 BİLGİSAYAR DONANIMI. KBUZEM Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 7. HAFTA KBT104 BİLGİSAYAR DONANIMI Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 Konu Başlıkları Diğer Birimler Ses Kartı Tv Kartı Fax-Modem Kartı Ethernet Kartı Kasa Güç Kaynağı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual Kullanım Kılavuzu Instruction Manual KART YUVASI Değerli Müºterimiz, Bluelight ı tercih ettiğiniz için teºekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz değerli müºterilerimizin hayatını kolaylaºtırmak için özel

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GELİRLERİNE İLİŞKİN BKK YAYIMLANDI

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GELİRLERİNE İLİŞKİN BKK YAYIMLANDI 19.10.2009/155 TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GELİRLERİNE İLİŞKİN BKK YAYIMLANDI ÖZET : 3093 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu nun 4. Maddesinde 5904 sayılı Yasa nın 36 maddesi ile

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

2. Malzemeler: Bu bölümde size verilecek malzemeler anlatılacaktır ve montaj yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar belirtilecektir.

2. Malzemeler: Bu bölümde size verilecek malzemeler anlatılacaktır ve montaj yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar belirtilecektir. Bu döküman Mikroişlemciler laboratuarında yapılacak deney ve projelerde kullanılacak olan Programlama ve Port Kartının kurulum ve tanıtım amacı ile hazırlanmıştır.kartın hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen

Detaylı

MOBİL ŞARJ CİHAZI. mobil şarj cihazı telefonunuza enerji, kendinize özgürlük katın! DTS-003 Mobil Şarj Cihazı. DTS-001 Mobil Şarj Cihazı

MOBİL ŞARJ CİHAZI. mobil şarj cihazı telefonunuza enerji, kendinize özgürlük katın! DTS-003 Mobil Şarj Cihazı. DTS-001 Mobil Şarj Cihazı DTS-001 Mobil Şarj Cihazı DTS-002 Mobil Şarj Cihazı DTS-003 Mobil Şarj Cihazı Ebatlar: 92x22x22mm Baskı seçenekleri: Damla baskı, Lens Serigrafi, Offset Renk seçenekleri: Turuncu, Siyah, Beyaz, Pembe,

Detaylı

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı