Acer-European Schoolnet Eğitici Netbook Pilot Uygulaması. Kaynak hazırlama rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Acer-European Schoolnet Eğitici Netbook Pilot Uygulaması. Kaynak hazırlama rehberi"

Transkript

1 Acer-European Schoolnet Eğitici Netbook Pilot Uygulaması Kaynak hazırlama rehberi Versiyon 1.0 Eylül 2010

2 GİRİŞ Bu doküman, teknik koordinatörler için bir rehberdir. Ağ, çalışma istasyonları ve Acer tarafından sağlanan netbook larla ilgili ihtiyacınız olan tüm temel bilgileri içermektedir. Her okula, aşağıda belirtilen ekipmanlar sağlanacaktır. ACER TARAFINDAN SAĞLANAN EKİPMANLAR Her sınıf için 25 netbook (okula göre değişmektedir) Her sınıf için 1 iş istasyonu ve bir 20" monitör Her okul için bir 1 USB CD yazıcı 1 kopya Acer Sınıf Yönetimi yazılımı TEKNİK İRTİBAT Bu ekipmanlar için adresinden teknik yardım alabilirsiniz ve ayrıca adresindeki Yardım Masasına bakabilirsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız lütfen çekinmeden irtibat kurun. AĞLAR ARA BAĞLANTI VE WIFI SINIRLAMASI Netbook lardan ve iş istasyonundan tam olarak yaralanmak için bu iki dünyayı birbirine bağlamanız gerekmektedir. Aşağıda, iş istasyonunun netbook larla iletişim kurabileceği iki yapılandırma örneği verilmiştir netbook un tamamını bağlamak için mutlaka iki WiFi erişim noktanız veya erişim alanını olması gerektiğini unutmayın. Erişim alanları ile netbook lar arasındaki iletişimi yöneten CSMA-CA protokolü maksimum 15 bağlantıyı desteklemektedir. Aynı SSID ve aynı ortak anahtarın kullanılması ancak her bir erişim alanı için farklı kanallardan iletilmesi önerilir.

3 1. ÖRNEK Okulunuzda iki WiFi erişim noktası ve internet erişimi bulunuyor. Bu örnekte okulun aynı ekipmana sahip birden fazla sınıfı var. Ana yönlendirici (router) her netbook un ağ parametrelerini bulmasını sağlar ve basit bir anahtar (hub), basit WiFi erişim alanlarının netbook ları okul ağına bağlamasını sağlar. Internet Class of 25 netbooks with Internet access 100/1000Mb Wifi access point 1 Router Wifi access point 2 100/1000Mb 100/1000Mb Switch 100/1000Mb Acer workstation 2. ÖRNEK Çalıştığınız oda, okulun geri kalanından ve buna bağlı olarak okul ağından kesildi. Bu durumda, mevcut netbook sayısına bağlı olarak iki veya üç WiFi erişim noktasıyla bağlantılı küçük bir yerel yönlendirici kullanmalısınız netbook için 2 erişim noktası, 30 netbook için 3 İsterseniz bir yönlendiriciyi bir erişim noktasıyla birleştiren bir WiFi erişim noktası da kullanabilirsiniz. Önemli olan kurala uymaktır: her 10 ila 15 netbook için ekipman kalitesine bağlı olarak 1 WiFi erişim noktası veya erişim alanı gereklidir.

4 ACER VERİTON M480G İŞ İSTASYONLARI Her sınıfa kısa sürede, ağ üzerinden belgeleri paylaşmanıza imkan tanıyan bir iş istasyonu sağlanacaktır. WINDOWS 7 DE BELGE VE ORTAM DOSYASI PAYLAŞMA Windows 7 Ev grupları işleri kolaylaştırıyor. Windows 7 Starter işletim sistemine sahip Netbook lar Ev grubu oluşturamaz ancak oluşturulmuş bir gruba katılabilir. Bu nedenle Ev grubumuzu oluşturmak için, Windows 7 Professional işletim sistemiyle çalışan ACER Veriton iş istasyonunu kullanmamız gerekiyor. Başlat a, ardından Denetim Masasına, Ağ ve Paylaşım Merkezi ne ve Ev Grubu na tıklayın. Ev grubu oluştur a tıklayın. 3 Ev grubu oluşturulduktan ve parola belirlendikten sonra, netbook lara geçebilirsiniz. Öneri: Bu işlem süresince iş istasyonunda otomatik uyku modunu devre dışı bırakın. Netbook ların ayarlanması son derece kolay: bir netbook ta Windows Explorer I açın, sol bölümden Ev grubu na ve ardından Katıl sekmesine tıklayın. Ev grubuna katıldıktan sonra, paylaşımlı klasörler listesinin Veriton iş istasyonundaki gibi Ağ altında aynı yerde bulunduğunu göreceksiniz. Bu işlemi her bir netbook ta tekrarlayın.

5 Ev gruplarıyla, görüntü ve ses dosyalarını Windows Media Player ı kullanarak ağ üzerinden de dağıtabileceğinizi unutmayın. Ayrıca Ev grubu oluşturmak için, ağa bağlandığınızda bir Ev ağı kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz Microsoft sitesinde tüm bu adımları kapsayan bir video eğitimin bulunmaktadır: ACER SINIF YÖNETİCİSİ Microsoft un paylaşım çözümünün bazı sınırlamaları bulunuyor ve bu nedenle Acer, Acer Sınıf Yöneticisi nin bir ön izleme sürümünü geliştirdi. Bu yüklemesi kolay bir program ancak iş istasyonuna ve her bir netbook a yüklenmesi ve yapılandırılması gerekiyor. Acer Sınıf Yöneticisi nin netbook ların gerçek zamanlı izlenmesi ve kontrolü dahil olmak üzere çeşitli faydalı fonksiyonları ve ayrıca dersleri öğrencilerin netbook larına dağıtmanıza imkan tanıyan faydalı paylaşma özellikleri bulunuyor. Tüm iş istasyonları, öğrencilerin çalışmasını takip etmek için ideal olarak 20" monitörlerle sağlanıyor. Bu programı, Acer tarafından bu amaç için oluşturulan web sitesinden yükleyebilirsiniz: Daha fazla bilgi için: 4

6 ACER ASPIRE ONE D250 VE D250 NETBOOK LAR YAZILIM LİSTESİ Temel yazılım 7 Zip, Microsoft Framework 3.5, GhostScript 8.71, Sun Java 6.18, Adobe Acrobat 9.3, Adobe Flash, Adobe Shockwave, PDFCreator 0.9.9, Microsoft SilverLight, OpenOffice.org 3.2, Google Earth 5, Gimp 2.6.8, PhotoFiltre 6.4.0, Apple QuickTime 7.6.5, VideoLAN VLC 1.0.5, Free Mind, PicPick ekran yakalama aracı, Audacity, Wavosaur, Satsuki Yatoshi decoder paketi (çok dilli), KompoZer , Microsoft Security Essentials (Fransızca paketi). Eğitim yazılımı: Tarih / Coğrafya OOo-HG eklentisi (Open Office için tarih ve coğrafya haritaları) Eğitim yazılımı: Fizik / Kimya Apollo, AviStep, Calendar, L'œil, Optikos, RasMol, SecuRoute, Shadows, Stellarium 0.9.0, Vision. Eğitim yazılımı: Matematik Atelier 2D, Atelier 3D, Atelier d'algèbre, Déclic ,GeoGebra 3.2, Geoplan-Geospace, Sine Qua Non Eğitim yazılımı: Yaşam ve Doğa Bilimleri CMD, Coeur2, Cycles, Division cellulaire 3e, Dodich IMC 2.0, Hormones, Immuno3e, McDo, Mesurim Pro 8, Phylo Collège, Plantes 4e, Plaques4e, Tectoglob 8. Diğer okullarla iletişim ve alışveriş için online toplantı yazılımı: Flashmeeting: (Flash tabanlı) Elluminate: (Java tabanlı) 5 Yazılım bağlantıları için aşağıdaki adrese bakınız: KULLANICI YETKİLERİNİ YÖNETME Netbook larda kullanıcı yetkilerini sınırlamak için, biri öğrenciler ve biri yöneticiler için olmak üzere iki hesap oluşturmalısınız. Ardından ebeveyn denetimlerini ayarlayabilirsiniz.

7 Ancak yazılım bir bilgisayara yüklendiğinde genellikle bir hesapta oluşturulan bilgiler, daha düşük yetkilere sahip başka bir hesaptan kullanılamaz. Ebeveyn denetimini ve yönetici/öğrenci oturumlarını kullanmak istiyorsanız, iki aşamada ilerlemeniz önerilir. Öncelikle yönetici yetkilerine sahip bir öğrenci hesabı oluşturun. Bu hesabı kullanarak, ihtiyacınız olan her şeyi bu profile yükleyin. İkinci aşama: tüm gereken yazılımlar yüklendikten sonra, bir yönetici hesabı oluşturun, bu hesaba oturum açın ve öğrenci hesabı yetkilerini standart kullanıcı düzeyine düşürün. Tüm bu işlemleri kolayca şu adımlardan yapabilirsiniz: Başlat >> Denetim Masası >> Kullanıcı Hesapları ve Aile Güvenliği. EBEVEYN DENETİMİNİ ETKİNLEŞTİRME Windows 7 de ebeveyn denetiminin yönetilmesi kolaydır ve koruma düzeyi mükemmel olmasa bile çok sayıda hizmet sağlar. Uygulamak için, bilgisayarda iki hesap oluşturun ve ardından yönetici hesabını kullanarak, Başlat düğmesine tıklayın, Ebeveyn Denetimi ne tıklayın ve ardından Kullanıcı Hesapları ve Aile Güvenliği kısmından Bir kullanıcı için ebeveyn denetimleri ayarla seçeneğine tıklayın. Daha fazla bilgi için Microsoft un sağladığı eğitim ve videoya bakabilirsiniz: Ebeveyn Denetimleri bölümünden erişebileceğiniz seçenekler, öğrenci tarafından çalıştırılabilecek programlarla ilgili zaman sınırlamaları ve program türü kısıtlamaları içermektedir. BİRDEN FAZLA BİLGİSAYARA YÜKLEMEK İÇİN KENDİ İMAJINIZI OLUŞTURMA Netbook lar için imaj dosyası hakkında daha fazla bilgi almak için şu adresle irtibat kurabilirsiniz: 2safety.fr. İsterseniz kendi dilinizde kendi imajınızı oluşturabilirsiniz. Bunun için ücretsiz bir yazılım olan EASEUS Todo Backup for Windows programını öneriyoruz. Bu programı kullanarak imaj oluşturmakla kalmaz aynı zamanda netbook unuzu kendi lisans anahtarıyla yeniden etkinleştirebilirsiniz. 6 İmaj oluşturmak için, bir netbook a yüklemek istediğiniz yapılandırmayı tam olarak kurun. Yapılandırmayı tamamladığınızda, Windows ta Todo Backup ı çalıştırın ve netbook sabit diskinin tüm bölümlerini bir imaja kopyalayın. ACER Kurtarma bölümünü unutmayın, aksi halde netbook ları başlatırken ALT-F10 a basarak Kurtarma özelliğini kullanamazsınız.

8 USB bellekte imaja sahip olduğunuz için, netbook lara yükleyebilirsiniz. Bunun için, kopyalama yazılımını içeren bir USB Açılış Diski oluşturmanız gerekmektedir. İlk imajı oluştururken, küçük ücretsiz bir program olan UNetbootin.exe yi kullandık. Bu program, USB anahtarı veya harici USB sabit diski açılış diski yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca anahtara Todo Backup Linux versiyonunu yüklemenizi sağlar. İmajımızı oluştururken, geri yükleme işlemi için gerekli her şeyi içeren bir arşiv hazırladık. Bu, 2safety.fr adresinden isteyerek temin edilebilir. USB anahtarınız hazır olduğunda, masaüstünde açılış için bunu kullanmalı ve ardından kopyalama yazılımını çalıştırmalısınız. ÖNEMLİ: Microsoft lisans koşularına uymak için, imajı geri yükledikten sonra netbook un seri numarasını geri yüklemelisiniz. Bunun için, slmgr ipk komutunun ardından söz konusu netbook un seri numarasın yazın (bu komut, Komut İstemi penceresinde yönetici yetkileriyle çalıştırılmalıdır) ve ardından etkinleştirme talimatlarını uygulayın. Lisans anahtarı her netbook un arkasında bulunmaktadır. SATIŞ SONRASI DESTEK 7 Son olarak bir sorun olduğunda ne yapmanız gerektiğiyle ilgili bir hatırlatma. Sorunlarla karşılaşabileceğinizi düşündüğümüz için, sorunlarınıza olabildiğince hızlı yanıt vermek amacıyla bir prosedür oluşturduk. Tüm teknik sorularınız için lütfen adresinden bir bilet oluşturun. Bu prosedürün iki aşaması bulunmaktadır: Öncelikle sorununuzu adresindeki Acer sitesinden veya:

9 İstanbul için: 444 ACER ( ) İstanbul dışından: ACER ( ) Çalışma Saatleri: 9:00-18:00 (Pazartesi-Cuma) Ardından durumunuzu takip edebilmemizi ve size yardımcı olmamızı sağlayacak bileti Yardım masası web sitesinden ( oluşturun. Aşağıdaki şemada ekipmanı onarım için gönderme prosedürü açıklanmaktadır: 8

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması İnternet Yapılandırma Gereksinimleri Giriş Noktanızı AP Yöneticisine bağlamak için, bilgisayarınızın TCP/IP ayarında aşağıdaki yapılandırma parametrelerini yapılandırmanız gerekmektedir: Statik IP Adresi:

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

Temel masaüstü bileşenleri

Temel masaüstü bileşenleri Temel masaüstü bileşenleri Bu bölümde önce kısaca masaüstünün ne olduğundan, nasıl kullanılabileceğinden bahsedip, ardından da masaüstünün temel bileşenlerini anlatacağız. Masaüstü, simgeler, pencereler,

Detaylı

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması...

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması... Premium Özellikler İçindekiler Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3 USB Yazıcı Paylaşma...5 Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6 NETGEAR genie Uygulaması...8 2 Ağda USB Aygıtı Paylaşma ReadySHARE, router'daki

Detaylı

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2016

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2016 Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2016 EndNote X7 EndNote; makale ya da tezinizi yazarken kullanabileceğiniz bir bibliyografik -lisanslı- yazılımdır. Sürekli gelişim, akademik

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu

testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler 1 İçindekiler... 3 2 Güç tanımı... 4 2.1. Kullanım... 4 2.2. Sistem gereksinimleri... 4 3 Kurulum... 5 3.1. Saveris Server

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

ZWCAD 2010. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD 2010. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu ZWCAD 2010 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu İçindekiler ZWCAD 2010 Paketi İçeriği... 2 Sistem Gereksinimi... 2 ZWCAD 2010 Yüklemek ZWCAD 2010 programını Tek Kullanıcı için yüklemek...

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri İçindekiler Proxy... 3 Windows Proxy Ayarlama... 4 İnternet Explorer Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 4 Chrome Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 8 Mozilla Firefox Web Tarayıcıda Proxy

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda sizlere ios işletim sistemi yüklü cihazlarla Uzaktan Eğitim Platformu E- Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Apple Store bölümüne

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ CANLI DERSLERE ERİŞİM (ÜCRETSİZ) CONNECT.HARRAN.EDU.TR DERS MATERYALLERİNE VE DERS KAYITLARINA ERİŞİM (5 TL) UE.HARRAN.EDU.TR

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN KASPERSKY LAB Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN K A S P E R S K Y S M A L L O F F I C E S E C U R I T Y Başlarken Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com.tr Revizyon : April 2009 İçindekiler

Detaylı

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Çok Fonksiyonlu

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE) İÇİN SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ KURSU 02 MART 2018 1. HESABINIZ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ

e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ e- Trakya UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ VE CANLI DERS PLATFORMU KULLANIM REHBERİ Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 2017 http://tuzem.trakya.edu.tr tuzem@trakya.edu.tr Tel: 0284 236 23 41 UZAKTAN

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ. uzaktanegitim.harran.edu.tr

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ. uzaktanegitim.harran.edu.tr T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ uzaktanegitim.harran.edu.tr 28 EYLÜL 2018 1. HESABINIZ Uzaktan Eğitim Uygulama VE Araştırma Merkezi Tarafından Verilen

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

Wi-Fi Ayarlama Rehberi

Wi-Fi Ayarlama Rehberi Wi-Fi Ayarlama Rehberi Yazıcı ile Wi-F- Bağlantıları Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Bilgisayarla Bağlama Bilgisayarla Doğrudan Bağlanma Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Akıllı Cihazla Bağlama Akıllı Cihazla

Detaylı

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve İnternet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM YAZILIMININ ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ USB 2.0 destekli anakart 64-bit destekli Intel veya AMD işlemci En

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI 1. Bilgisayarın çalışmasını sağlayan en temel yazılıma ne denir? a. Çekirdek b. Uygulama c. İşletim Sistemi

Detaylı

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Windows 7 Denetim Masası ndan (1) ve (2) numaralı ekranlardaki kırmızı işaretli komutları kullanarak işletim sisteminin güncelleştirme paketlerini denetleyerek

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim

Detaylı

SX İŞLETİM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ

SX İŞLETİM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ Versiyon 1.2 SX İŞLETİM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ Tüm Switch'lerde Çalışır SX İşletim Sistemi tüm Nintendo Switch'lerde ve tüm yazılım versiyonlarında çalışır! Tüm Oyunları Oyna SX İşletim Sistemi ile tüm favori

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) 4.4 sürümü, Fiery Server kullanımıyla görevlerin gerçekleştirilmesi için gerekli Fiery software i içerir.

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com MimioMobile Kullanım Kılavuzu mimio.com 2013 Mimio. Tüm Hakları Saklıdır. Gözden geçirme 03.09.2013. Bu belgenin veya yazılımın herhangi bir kısmı, Mimio şirketinden önceden yazılı izin alınmaksızın herhangi

Detaylı

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi Dersin Adı-Kodu: Bilgisayar II Yarıyıl Teori Uyg. Lab. Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi I (Güz) 28 28 - - - 56 3 6 Ders Dili Türkçe

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Linux un Temel Bileşenleri. Linux Nedir? Aydın ÜSTÜN (Selçuk Üniversitesi) e-posta: austun@selcuk.edu.tr 02.03.2010

Linux un Temel Bileşenleri. Linux Nedir? Aydın ÜSTÜN (Selçuk Üniversitesi) e-posta: austun@selcuk.edu.tr 02.03.2010 Linux Nedir? Aydın ÜSTÜN Selçuk Üniversitesi e-posta: austun@selcuk.edu.tr 02.03.2010 İçerik Giriş 1 Giriş Temel kavramlar Tarihçe 2 Çekirdek Linux dağıtımları Paketler 3 Neden Linux? Nereden ve nasıl

Detaylı

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı Varsayılan olarak, Microsoft Windows XP tabanlı bir bilgisayar bir etki alanının üyesi değilse, basit dosya paylaşımı bu bilgisayarda etkinleştirilmiştir. Basit

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Teknoloji ile Tanışalım

Teknoloji ile Tanışalım 2 ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 3 1.4.1. TEKNOLOJİ İLE TANIŞALIM 4 Teknoloji ile Tanışalım

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr İletişim http://uzem.kemerburgaz.edu.tr uzem@kemerburgaz.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 5 2. Kişisel Bilgisayarlar Üzerinden Sanal Sınıflara

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu süreli yayınların elektronik versiyonlarına ve lisanslı veritabanlarına erişim firmalar ile yapılan

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2014 Sayfa 1 Sisteminde sanal dersler Adobe Connect üzerinden yürütülmektedir. ADOBE CONNECT Adobe Connect,

Detaylı

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009 1x1 Q-EMPB Đlk Numune Program Paketi Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005 Copyright 2009 Q-DAS GmbH & Co. KG Eisleber Str. 2 D - 69469 Weinheim Tel.: ++49/6201/3941-0 Fax: ++49/6201/3941-24 E-Mail:

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MOBİL CİHAZLARDAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Web ortamında ilgili

Detaylı

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU Versiyon:1.0.0 1 Kutu içerisindeki tüm parçaları çıkarınız. Parçaları kılavuzdaki Kutu İçeriği bölümünü referans alarak kontrol ediniz. Eksiksiz olduğundan emin olunuz. 2 Evinizin

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Microsoft Outlook 2003 E-POSTA KURULUMU 02.11.2012 NOT: Microsoft Outlook 2003, Microsoft Office 2003 lisanslı ürünün bir parçasıdır. Microsoft Office 2003 bilgisayarınıza yüklü

Detaylı

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu 2014 Genel Bilgiler 1. Sunumları İndirmeye Başlamadan Sunum programını ve sunumları indirmeden önce www.bilgiyoluyayincilik.com adresindeki

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017 Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017 BibTeX EndNote MathType Mendeley ProCite Reference Manager RefMan RefWorks-Proquest Zotero EndNote; makale ya da tezinizi yazarken kullanabileceğiniz

Detaylı