ydyo.beun.edu.tr BEU Duyuru Grubu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ydyo.beun.edu.tr BEU Duyuru Grubu www.facebook.com/groups/1558636941035101"

Transkript

1 ydyo.beun.edu.tr BEU Duyuru Grubu

2 HOŞGELDİNİZ Hoşgeldiniz Genel Bilgiler Akademik Takvim Eğitim İncirharmanı Yerleşkesi Binamız Ulaşım Son Notlar Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. Yeni bir öğretim yılına başlarken üniversitemizde eğitim hakkını kazanmış siz değerli öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor; eğitim-öğretim yılında sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Yabancı Diller Yüksekokulu olarak sunacağımız Temel İngilizce eğitiminin amacı, olumlu bir işbirliği ortamı yaratarak dil öğrenme yolculuğunuzda sizleri desteklemek ve küresel dünyaya uyum sağlamanız için gerekli donanımı sağlamaktır. Bu süre zarfında akademik kadromuz size en iyi şekilde rehberlik edecektir. Sizlerin de gerekli sorumluluğu alacağınıza inanıyorum. Okumakta olduğunuz bu kitapçık Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda geçireceğiniz bir yıl boyunca size yardımcı olacak bilgiler içermektedir. Verimli bir akademik yıl geçirmenizi diler, başarılarınızın hayat boyu devamını dilerim. İng. Okt. Okşan DAĞLI Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü

3 Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü öğretim yılında Rektörlük yönetimi altında eğitimine başlamıştır yılında ise kurumsallaşmasını tamamlayarak yüksekokul olmuştur. Kampüs, Merkez Kampüs'e yaklaşık 5 km uzaklıkta olan merkez ilçe Kozlu'nun İncirharmanı mevkiinde bulunmaktadır. İncirharmanı Kampüsü, doğal güzelliği olan bir bölgede yer almaktadır. Üniversitemize bağlı Fakülte ve Yüksekokulların zorunlu hazırlık ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı bulunan bölümlerinin yabancı dil (İngilizce) eğitimi bu kampüste yapılmaktadır. Üniversite öğreniminiz boyunca yabancı dilde alacağınız dersleri takip edebilmenizi sağlamak için hepsi konusunda deneyimli, genç ve dinamik eğitmenler tarafından kapsamlı bir dil eğitim programı uygulanmaktadır.

4

5 Hazırlıkta İngilizce Eğitimi, CEF (Avrupa Dil Öğretimi Çerçeve Programı) na göre düzenlenmiştir. Seviyeler: A1 (Elementary) / A2 (Pre-Intermediate) / B1 (Intermediate). Öğrenciler düzey belirleme sınavından aldıkları notlara göre seviyelerine uygun kurlara yerleştirilirler. Sınıflar ortalama 20 kişiden oluşur. Her sınıfın bir sınıf danışmanı bulunmaktadır. Sınıf danışmanları öğrencilere ders ve ders dışı sorunları ile ilgili olarak onlara rehberlik etmek ve onları yönlendirmek ile yükümlüdür. Ayrıca öğrenciler ve yönetim arasında bir nevi köprü vazifesi üstlenmiştir. Her sınıfın bir de sınıf temsilcisi bulunmaktadır. Sınıf temsilcileri Eğitim-Öğretim başladıktan sonra danışman hocalar tarafından seçilir ve öğrenci işlerine bildirilir. Sınıf danışmanları sınıf ile ilgili işlerde danışman hocaya karşı sorumludur.

6 Giriş Sınavları Okula kaydınızı takiben dil eğitimine başlamadan önce girmek zorunda olduğunuz iki sınav vardır. 1. Genel Seviye Tespit Sınavı Bu yıl tarihinde uygulanacak olan bu sınavla başarı durumunuza göre hazırlık eğitiminden ve bunu takiben ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olup olmayacağınıza karar verilir. Katılımınız zorunludur. Sınav yeri ve saati ydyo.beun.edu.tr adresinde üniversiteye kaydınızın hemen ardından ilan edilir. 2. Sınıf Belirleme Sınavı Bu yıl tarihinde uygulanacak olan bu sınavla yabancı dil bilirlik düzeyiniz belirlenmeye çalışılarak düzeyinize uygun olan kurda ve sınıfta eğitiminizin planlanması hedeflenmektedir. Kolaydan zora doğru giden bir dizi soruyu yanıtlayarak eğitiminiz için çok doğru bir adım atmış olursunuz. Muafiyet sınavına girmiş olma şartı aranmaz. Bu sınava girmeksizin herhangi bir dil sınıfına yerleştirilemezsiniz.

7 Ders Saatleri Temel İngilizce Bölümü nde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages / CEFR) baz alınarak yapılan yerleştirme işlemi sonucu bulunduğunuz kurlara göre aşağıdaki dersler verilmektedir: A1 A2 B1 A1 (Uygulmalı İngilizce ve Çevirmenlik) 24 saat Main Course (EF) 16 saat Main Course (EF) 22 saat Main Course (LL) 14 saat Main Course (EF) 2 saat Speaking 2 saat Speaking 2 saat Lab 6 saat Grammar 2 saat Lab 2 saat Lab 26 ders saati/hafta 20 ders saati/hafta 24 ders saati/hafta 20 ders saati / hafta Derslere giriş çıkış saatleri ise şöyledir: Ders saatleri 9:00-9:50 1. Ders 10:00-10:50 2. Ders 11:00-11:50 3. Ders 12:00-12:50 4. Ders 12:50-13:40 Öğle arası 13:40-14:30 5. Ders 14:40-15:30 6. Ders 15:40-16:30 7. Ders 16:40-17:30 8. Ders

8 Devam Koşulu İngilizce hazırlık programında derslere devam zorunludur. 1 sene için derslere %80'den az olmamak üzere devam etmek ve devam durumunuzu takip etmeniz kendi sorumluluğunuzdadır. Devam koşulunu yerine getirmemiş olan öğrenciler devamsızlıktan dolayı başarısız olmuş sayılırlar, sene sonundaki yeterlilik sınavına giremezler ve dolayısıyla hazırlık sınıfından devamsızlıktan kalır ve bir sonraki yıl yeniden muafiyet ve düzey belirleme sınavına girmek şartıyla hazırlık sınıfını çıkan seviyeye göre tekrar etmek zorunda kalırlar Ancak isteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyorsanız, başarısız olmanız durumunda bir sonraki yıl 1. sınıftan devam edebilirsiniz.

9 Başarı ve Değerlendirme Hazırlık sınıfını başarılı bir şekilde bitirebilmek için öğrencilerin B1 seviyesini başarılı bir şekilde okuyup bitirmiş olmaları gerekmektedir. ÖĞRENCİLERİN BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ 3 TEMEL KISTAS ÜZERİNEDİR 1- Derse Devam Durumu 2- Sürekli Değerlendirme Puanı 3- Final/Yeterlilik Sınavı Notu

10 Sürekli Değerlendirme Sürekli Değerlendirme şunları içerir: a)sene içerisinde hazırlanan öğrenci gelişim porfolyosu b)sene içerisinde yapılan sözlü değerlendirmeler c) Sene içerisinde verilen ödev ve proje notları d) Sene içerisinde yapılan ara sınavlar ve quizler.

11 Yıl içi Sınavları (Güz) Güz Döneminde uygulanacak sınavlar: 3 Quiz 2 Ara Sınav 1 Student Portfolio 2 Vocabulary Portfolio Quiz 1 Poster Sunumu

12 Yıl içi Sınavları (Bahar) Bahar Döneminde uygulanacak sınavlar: 3 Quiz 2 Ara Sınav 1 StudentPortfolio 2 Vocabulary Portfolio Quiz Final Sınavı Bütünleme Sınavı

13 Sınav Tanımları ve İçerikleri Quizler: Bir dönemde 3 quiz yapılır. Her bir sınav o vakte kadar işlenen ders konularını içerir. Quizler çoktan seçmeli dilbilgisi, kelime, okuma ve dinleme sorularından ya da bunların sadece bir kısmından oluşabilir. Ayrıca açık uçlu soru, cümle oluşturma, paragraf yazma v.s biçiminde sorulara yer verilebilir. Quizlerin tarihi ise yapılacağı tarihten 1 hafta önce öğrenci panolarında ilan edilip, ilgili günde 1 ders saati süresince uygulanır ve dersler sonrasında ve öncesinde devam eder. Yazılı Ara Sınavlar: Öğrenciler sınav gününe kadar işlenen konulardan yazılı ara sınava olurlar. Sorular çoktan seçmeli dilbilgisi, kelime, okuma ve dinleme sorularından oluşur. Ayrıca yazma bölümü de açık uçlu soru, cümle oluşturma, paragraf yazma v.s biçiminde sınava dahil edilebilir. Yazılı ara sınavlar belirlenen günde ve saatte İncirharmanı Kampüsü nde yapılır ve o gün dersler devam etmez. Sözlü Ara Sınavlar: Öğrenciler sınav gününe kadar işlenen konulardan sözlü ara sınav olurlar. Öğrencilerden 2 kişi olarak girdikleri sınav salonunda soru-cevap, tartışma, veya role-play v.s şeklinde konuşmaları istenir. Bu sınavlar ara sınavları takiben ya da öncesinde ara sınavın bir bölümü olarak uygulanır. Ödevler ve Projeler: Derse giren öğretim elemanları öğrencilere işledikleri konularla ilgili bireysel ya da gurup olarak ödev veya proje verir ve bunları notlandırır. Bu ödevler poster sunumları, video çekimleri, role play videolar ve sunumları içerir. Öğrenci Gelişim Dosyası: Öğrenciler genellikler her ünite sonunda yazma bölümündeki konuyla ilgili paragraf, vs yazarlar, sınıf danışmanlarından dönüt alarak son halini verdikleri ikinci halini ve ilk halini yazma dersi için takip ettikleri dosyalarında saklamaları gerekmektedir. Öğrenciler her dönem sonunda o dönem için hazırladıkları dosyadan gelişimlerine, ödev sayılarına vs bakılarak bir not alırlar. Final/Yeterlilik Sınavı: Dinleme, dilbilgisi, kelime, okuma, yazma, konuşma bölümlerinden oluşur. Bütün sene işlenen konular sınava dahildir. Yazılı sınavın öncesinde 1 hafta sürecinde konuşma sınavları yürütülür. Okuma değerlendirme: Öğrenciler ayrıca her bir dönem boyunca seviyelerine uygun okuyacakları 3 hikaye kitabından dönem içinde yapılacak olan sınavlarda ve sınıf içi değerlendirmelerde sorumlu olurlar. Her bir kitap için son okuma tarihi öğrencilere akademik yıl başında duyurulur.

14 İncirharmanı Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu binası 2 katlı 4 bloktan oluşmakta ve tüm bölümlerin Temel İngilizce dersleri bu binadaki dersliklerde verilmektedir. Tüm bloklar ve derslikleri erişim kolaylığı açısından farklı renklerle boyanmıştır.

15 BLOK İSİMLERİ: A BLOK (Derslikler) B BLOK (Derslikler) C BLOK Müdüriyet, Öğretim Elemanları Odaları, Öğrenci İşleri ve Kütüphane D BLOK (Derslikler)

16 DERSLİK NUMARALARI Numaralar, dersliklerin kaçıncı katta olduğu bilgisini verir. Örn: 107: 1. kat 205: 2. kat

17 EN ÇOK KAFA KARIŞTIRAN NOKTA: A blok ile B blok arasında bulunan metal plakalar iki bloğu birbirinden ayırır.

18 DERSLİKLER

19 A, B ve D Bloklarda üst katlarda bulunmaktadır. LABORATUVARLARIMIZ

20 Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosu Temel İngilizce Bölüm Sekreterliği ve Modern Diller Bölümü Sekreterliğinden oluşmaktadır. Öğrenci İşleri Bürosu nda YDYO Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliği esaslarına uygun olarak, sınav, mazeret, sağlık raporları, kayıt işlemleri, devam ve devamsızlık işlemleri ve dilekçe başvuruları kabul işlemleri yürütülür. ÖĞRENCİ İŞLERİ

21 MÜDÜRİYET ve BÖLÜM BAŞKANLIKLARI Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü, Yüksekokul Sekreterliği, Temel İngilizce ve Modern Diller Bölüm Başkanlıkları C Blok 2. katta bulunmaktadır.

22 Çeşitli toplantı ve etkinliklerin yürütüldüğü Konferans Salonu D Blok 2. katta bulunmaktadır. Konferans Salonu

23 KÜTÜPHANE D blok 2. katta hizmet veren kütüphanemiz sizlere eğitiminiz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz ve ödünç alabileceğiniz kaynak kitaplar, sözlükler ve çeşitli hikaye ve romanlara erişim imkanı sağlamaktadır. Tüm bunlara erişim için sadece kayıt yaptırmanız yeterlidir. Tüm bunların yanı sıra sessiz bir ortamda çalışabilmek ya da serbest internet erişimli bilgisayarlardan faydalanmak için de kütüphaneyi kullanabilirsiniz.

24 KANTİN

25 YEMEKHANE

26 Unutmayın! Yemekhaneye girmeden önce öğrenci kimlik kartlarınıza para yüklemeniz gerekiyor.

27 ÖĞRENCİ OTOPARKI D Bloğun karşısındaki alan öğrenci araçlarına ayrılmıştır.

28 ÇEVREYE DUYARLI OLALIM

29 Ulaşım Bülent Ecevit Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce (Hazırlık) Bölümü İncirharmanı Yerleşkesi, Kozlu, Zonguldak Telefon: Fax:

30 Son notlar YDYO ile ilgili her türlü duyurular aşağıda verdiğimiz web sitemiz kanalıyla yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, sınav duyurularını, sınav listelerini buradan takip etmek zorundadırlar. Ayrıca, duyurular ve hazırlık eğitiminiz boyunca tüm konularda resmi ve detaylı bilgileri içeren Temel İngilizce Bölümü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ulaşabilmek için Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu web sitemizi ziyaret ediniz

31 Eğitim-Öğretim Yılında Hepinize Başarılar Dileriz.

*Öğrenci El Kitapçığı

*Öğrenci El Kitapçığı *Öğrenci El Kitapçığı * Bu el kitapçığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi nin zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlerine/programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencileri Yüksekokulumuzca yürütülecek olan yabancı

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI A1 ELEMENTARY A2 PRE-INTERMEDIATE B1 INTERMEDIATE B1+ UP-INT (ISTEĞE BAĞLI) 1. KUR

Detaylı

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç,

Detaylı

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-18 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI A1 ELEMENTARY A2 PRE-INTERMEDIATE B1 INTERMEDIATE B1+ UP-INT (ISTEĞE BAĞLI) 1. KUR

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokuluna hoşgeldiniz. İÇERİK KAYIT VE GRUPLANDIRMA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİKLER ÖNEMLİ TAVSİYELER ÖĞRENCİ İŞLERİ SAYFASI AKADEMİK

Detaylı

KTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ AKADEMİK TAKVİMİ

KTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ AKADEMİK TAKVİMİ 2018-2019 KTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ AKADEMİK TAKVİMİ * Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Yabancı Diller Yüksekokulunun belirlediği Yeterlik (Muafiyet) Sınavlarından hemen önce öğrencilerin

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı, Bursa Teknik Üniversitesi 1.Sınıf öğrencilerinin sorumlu oldukları İngilizce derslerinden muaf olmalarına yönelik bir sınavdır.

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet 1. Yabancı dil Hazırlık Programından nasıl muaf olabilirim? 1.1 Hazırlık programına yeni kayıt yaptıran zorunlu fakülte öğrencileri (sadece Mühendislik Fakültesi, İngilizce

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde. 1 - Bu yönergenin amacı, 04.12.2008

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2018-2019 Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu nun Temel İngilizce Birimi tarafından

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ Amaç Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Ve Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (24/02/2014 gün ve 28923 sayılı R.G de yayımlanmıştır.

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Ve Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (24/02/2014 gün ve 28923 sayılı R.G de yayımlanmıştır. Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Ve Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (24/02/2014 gün ve 28923 sayılı R.G de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin Yabancı Diller

Detaylı

Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri

Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri 2015-2016 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Sınav Hazırlama, Ölçme ve Değerlendirme Birimi Testing Office TESTING OFFICE Okt. Stefan RATHERT Okt. Ö. Faruk DARENDE Görev ve Sorumluluklar Yıl boyunca

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜR V. PROF. DR. SAFFET AYASUN ÖZET SUNUM ÖZETİ TARİHÇE MİSYON VİZYON AKADEMİK YAPI İDARİ YAPI BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU WELCOME TO BARTIN UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES Değerli Öğrencilerimiz; Üniversitemize hoş geldiniz. Üniversitemiz,

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ Danışmanlık M-MYO-SR-051 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Kayıtlı bütün öğrenciler için danışman, Üniversitenin ilk kayıt döneminden önce ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ile Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz. ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÜKSEK LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2012-2013 1 Sevgili Öğrenciler; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2012 2013 AKADEMİK TAKVİMİ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi Yabancı

Detaylı

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ KAYIT KABUL (1) Üniversitenin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan lisans diploma programlarına yerleştirilen

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI

ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI o Almanca Uluslararası İşletme veya Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerine yerleşen öğrenciler Yeditepe Üniversitesi Akademik

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, T.C. Maltepe Üniversitesinin

Detaylı

ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Zorunlu

Detaylı

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI İçindekiler İngilizce Hazırlık Programı 4 ÖNSÖZ 5 PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ 6 AKDEMİK TAKVİM 8 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 10 SINAV TÜRLERİ 12 DÜİYES 14 HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI Sevgili öğrenciler,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU ORTAK SERVİS DERSLERİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU ORTAK SERVİS DERSLERİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU ORTAK SERVİS DERSLERİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Esas ve Usullerin amacı, Trakya Üniversitesi nin zorunlu ortak

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM VE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır.

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır. İngilizce Hazırlık Programı 1- Temel Kavramlar ve Uygulamalar ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor?

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? On5yirmi5.com Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? İşte İngilizce kursu düzenleyen üniversiteler... Yayın Tarihi : 3 Şubat Çarşamba (oluşturma : 12/27/) Üniversitelerin yabancı diller fakülteleri

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / 371-3-A Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kültür Üniversitesi nin zorunlu

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB ITP HAZIRLIK Hazırlık atlama sınavına Lisans öğrencileri, Yabancı Diller Bölümü Yeterlik Sınavında başarısız olanlar, İngilizce Hazırlık sınıfında devamsızlıktan

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 1 T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bölümlerine

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AĞUSTOS-2015 1 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Üniversitesi'nin zorunlu ve isteğe

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Gedik Üniversitesi Yabancı Diller

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde. 1- Bu yönergenin amacı, Kocaeli

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Şubat 2019 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30690 (2. Mükerrer) YÖNETMELİK Manisa Celal Bayar Üniversitesinden: MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Sınavı (YDMS) (1) Yabancı

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. İstanbul Kültür Üniversitesi nde okumaya hak kazandım. İngilizce Hazırlık Programı

Detaylı

Değiştirilen ders saatlerinin eski ve yeni hali aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Değiştirilen ders saatlerinin eski ve yeni hali aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ I- Başlangıç (Elementary) Seviyesi Ana Derslerin (Main Course) 22 olan ders saatleri 18 saate indirilmiştir. Öğrencilerin okuma becerilerinin daha iyi yapılandırılması

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 1 Dokuz Eylül Üniverstesi Yabancı Diller Yüksekokulu na Hoşgeldiniz! İçindekiler 1. Giriş

Detaylı

DGS Ek Kontenjan Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Oryantasyonu Cüneyt GAFFAROĞLU

DGS Ek Kontenjan Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Oryantasyonu Cüneyt GAFFAROĞLU DGS Ek Kontenjan Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Oryantasyonu 12.12.2017 Cüneyt GAFFAROĞLU 2. Kur 3. Kur 11 hafta 11.12.2017 08.03.2018 + 1 hafta telafi kuru 12-16.03.2018 11 hafta 19.03.2018 31.05.2018

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI

ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI ALMANCA/FRANSIZCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI o Almanca Uluslararası İşletme veya Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerine yerleşen öğrenciler Yeditepe Üniversitesi Akademik

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (Senatonun 04.06.2015 tarih ve 2015/07-05 sayılı kararıyla kabul edilmiştir) T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YENİ KAYITLAR Üniversiteye yerleştirilen öğrencilerin

Detaylı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği (Resmi Gazete 01 Temmuz 2012 / 28340 )

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği (Resmi Gazete 01 Temmuz 2012 / 28340 ) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği (Resmi Gazete 01 Temmuz 2012 / 28340 ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI 1. Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı nedir? Hazırlık Atlama Sınavı olarak da bilinen Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci,

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, yabancı bir dilde öğrenim gören

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı

IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı IENG 441 ve IENG 442 Uygulama Planı I. İçerik Bitirme projesi iki ana aşamadan oluşmaktadır. Bunlar, birinci dönem sistem analizi ve genel tasarımının yapıldığı IENG 441 ve ikinci dönem sistem geliştirme

Detaylı

I. ATAMALAR ve TERFİLER

I. ATAMALAR ve TERFİLER I. ATAMALAR ve TERFİLER YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU OKUTMAN VE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN ATANMA VE DEĞERLENDİRİLMELERİNE İLİŞKİN İLKELER TANIM Yabancı Diller Yüksek Okulu nda görev yapan Okutman ve Öğretim

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖK ÖYP PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI MART 2015

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖK ÖYP PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI MART 2015 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖK ÖYP PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI MART 2015 1 Dokuz Eylül Üniverstesi Yabancı Diller Yüksekokulu na Hoşgeldiniz! İçindekiler 1. Giriş

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK SINIFI İLE LİSANS PROGRAMLARINDA İNGİLİZCE DERSLERİNİN EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: DUYURU Tarih: (01.12.2015) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Ayvansaray Üniversitesinin

Detaylı

T.C. Đstanbul Okan Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü. Soru ve Yanıtlarla Đngilizce Hazırlık Sınıfı (PACE)

T.C. Đstanbul Okan Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü. Soru ve Yanıtlarla Đngilizce Hazırlık Sınıfı (PACE) T.C. Đstanbul Okan Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü 2018 2019 EğitimÖğretim Yılı Üniversitemizde İngilizce Hazırlık Sınıfının adı PACE tir (Preliminary Academic Course of English). PACE öğrencileri

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013. SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER

SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013. SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER ÖĞRENCİLER İÇİN HABER BÜLTENİ SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013 SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER Akademik Takvim 2 Katkı payı/öğrenim ücreti ödemelerine ilişkin hükümler, katkı 3 payı/öğrenim ücreti miktarları,

Detaylı

EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU

EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU 27.12.2018 tarihinde EPI seviyesindeki 33 öğrenci ile hazırlık programında yer alan dersler, kullanılan kaynaklar ve sınavlar

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI BİRİNCİ BÖLÜM EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Şırnak Üniversitesi İlahiyat

Detaylı