YAŞ AÇISINDAN UYGUNLUK VE OYUNCU GELİŞİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YAŞ AÇISINDAN UYGUNLUK VE OYUNCU GELİŞİMİ"

Transkript

1 YAŞ AÇISINDAN UYGUNLUK VE OYUNCU GELİŞİMİ XV. YAŞ AÇISINDAN UYGUNLUK VE OYUNCU GELİŞİMİ A. YAŞ AÇISINDAN UYGUNLUK KURALI Oyuncu Gelişim gereksinimleri ve Yaş Açısından Uygunluk Kuralı ( YUK ) dünyadaki bütün profesyonel tenis turnuvaları için geçerlidir. Bu kurala tüm WTA turnuvaları ile sıralama puanı veren ITF Kadınlar turu turnuvaları da dahildir. 1. Tanımlar a. Profesyonel bir tenis turnuvasında yarışma Bu kurala göre, profesyonel bir tenis turnuvasında yarışma; herhangi bir WTA veya ITF kadınlar turu turnuvasının teklerde veya çiftlerde ana tabloda veya eleme tablosunda yer almak demektir. Oyuncunun sıralama puanı kazandığı her turnuva (tekler veya çiftler) oyuncunun bir takvim yılı içinde oynama hakkı olan turnuva sayısından düşülür. Ancak sıralama puanı alınamayan turnuvalar YUK kuralına göre profesyonel bir turnuvada yarışılmış sayılmaz. b. Yaş Bu kurala göre bir oyuncunun yaşı, turnuvanın tekler ana tablosunun başladığı gün göz önüne alınarak hesaplanır. 18 yaşındaki bir oyunucu artık bölüm A'da (Yaş Açısından Uygunluk Kuralı) belirtilmiş olan kurallardan muaftır ancak WTA yetkilisinden mezun olduğunu (bitirdiğini) belirten bir bilgi almadığı sürece bölüm B'de anlatılmış olan oyuncu gelişimi programına katılmaya devam etmek zorundadır. 2. Etkinliklere Katılım a. WTA, ITF Kadınlar Turu ve FED Cup etkinliklerine katılım i. 14 yaşından küçük oyuncular 14'üncü yaş gününe erişmemiş (14 yaşını bitirmemiş) bir oyuncu WTA, ITF Kadınlar Turu ve her seviyedeki FED Cup etkinlikleri de dahil olmak üzere hiçbir profesyonel tenis turnuvasına katılamaz. ii. 14 yaşında olanlar 14 yaşındaki bir oyuncu WTA sıralamasında yer alabilir ancak sahip olduğu sıralama ile doğrudan WTA turnuvalarına katılamaz. Aynı şekilde sahip olduğu sıralama veya Wild Card kullanarak WTA Şampiyonalarına katılamaz.

2 (a) Turnuvaların sayısı ve tipi Oyuncunun 14'üncü yaş günü ile 15'inci yaş gününden bir gün öncesindeki zaman aralığında oyuncunun katılabileceği turnuvalar; (i) En fazla sekiz (8) ITF Kadınlar Turu turnuvası. Bu turnuvaların en fazla üç (3) adedi ITF Kadınlar Turu $50,000 ve üstü turnuvaları olabilir; ek olarak (ii) Fed Cup (her seviyedeki Fed Cup) Oyuncu herhangi bir WTA turnuvasına wild card aldı ise o zaman oyuncunun katılabileceği ITF Kadınlar Turu turnuva sayısı düşürülecektir. Wild card aşağıdaki b bölümünde açıklanmıştır. (b) Wild Card'lar Bu yaştaki oyuncuların aşağıda açıklandığı şekilde en fazla üç (3) wild card alma hakkı bulunmaktadır; (i) WTA Uluslararası Turnuvasında veya ITF Kadınlar Turu turnuvasında kullanılmak üzere Ana Tablo veya Eleme Tablosu için bir (1) wild card; ve (ii) Sadece ITF kadınlar Turu Ana Tablo veya Eleme Tablosunda kullanılmak üzere iki (2) wild card. iii. 15 yaşında olanlar (a) Turnuvaların sayısı ve tipi Oyuncunun 15'inci yaş günü ile 16'ıncı yaş gününden bir gün öncesindeki zaman aralığında oyuncunun katılabileceği turnuvalar; (i) En fazla on (10) profesyonel tenis turnuvası; ek olarak (ii) WTA Şampiyonası (eğer hak etmişse); ek olarak (iii) Fed Cup (her seviyedeki Fed Cup) (b) Wild Card'lar Bu yaştaki oyuncuların aşağıda açıklandığı şekilde en fazla üç (3) wild card alma hakkı bulunmaktadır; (i) Herhangi bir seviyedeki WTA Turnuvasında veya ITF Kadınlar Turu turnuvasında kullanılmak üzere Ana Tablo veya Eleme Tablosu için bir (1) wild card; ve (ii) Sadece WTA Uluslararası Turnuvasında veya ITF kadınlar Turu Ana Tablo veya Eleme Tablosunda kullanılmak üzere iki (2) wild card.

3 iv. 16 yaşında olanlar (a) Turnuvaların sayısı ve tipi Oyuncunun 16'ıncı yaş günü ile 17'inci yaş gününden bir gün öncesindeki zaman aralığında oyuncunun katılabileceği turnuvalar; (i) En fazla oniki (12) profesyonel tenis turnuvası; ek olarak (ii) WTA Şampiyonası (eğer hak etmişse); ek olarak (iii) Fed Cup (her seviyedeki Fed Cup) (b) Wild Card'lar Bu yaştaki oyuncuların aşağıda açıklandığı şekilde en fazla dört (4) wild card alma hakkı bulunmaktadır; Bu wild card'lar herhangi bir WTA turnuvası ve/veya ITF Kadınlar Turu turnuvası için olabilir. Ancak oyuncuların tekler ve çiftler, Ana Tablo ve Eleme Tablosu için WTA ve ITF Kadınlar Turu tarafından açıklanmış olan takvim yılı widl card limitlerini aşmamış olmaları gerekmektedir. v. 17 yaşında olanlar (a) Turnuvaların sayısı ve tipi Oyuncunun 17'inci yaş günü ile 18'inci yaş gününden bir gün öncesindeki zaman aralığında oyuncunun katılabileceği turnuvalar; (i) En fazla onaltı (16) profesyonel tenis turnuvası; ek olarak (ii) WTA Şampiyonası (eğer hak etmişse); ek olarak (iii) Fed Cup (her seviyedeki Fed Cup) (b) Wild Card'lar Bir oyuncu 17 yaşına eriştiğinde WTA ve ITF Kadınlar Turunda bir takvim yılında izin verilen en fazla Wild Card'ı kullanma hakkına sahip olur. (İzin verilen en fazla WTA Wild Card sayıları için 4.a.vi maddesi ile 4.b.iii maddesine bakınız) Kurallara göre bir oyuncunun alabileceği Wild Card sayısı oyuncunun 17 yaşını bitirdiği tur yılına göre hesaplanır. Yani YUK kuralına göre 17 yaşını bitirmeden önce o tur yılı içinde oyuncunun kullanmış olduğu Wild Card'lar 17 yaşını bitirdikten sonra izin verilen en fazla Wild Card sayısından düşülür.

4 vi. 18 yaşında veya daha büyük yaşta olanlar (a) Turnuvaların sayısı ve tipi 18 yaşında veya daha büyük yaşta olan oyuncular WTA veya ITF Kadınlar Turunda sınırsız sayıda profesyonel tenis turnuvasına katılabilirler. (b) Wild Card'lar 18 yaşıdaki veya daha büyük yaştaki bir oyuncu WTA ve ITF Kadınlar Turunda açıkta (serbest) olan en fazla Wild Card'ı kullanma hakkına sahip olur. vii. İlk 10 ve Birincil (Premier) Oyuncu Listesi Uygunluğu (a) Yaş gereksinimi İlk 10 ve Birincil Oyuncu Listesinde yer alan oyuncular minimum sayıda turnuvaya katılacaklarını garanti etmek zorunda oldukları için, oyuncunun 17 yaşını doldurduğu tur yılından önce bu oyuncular ilk 10 ve birincil oyuncu listesine dahil edilmezler. (b) Sıralama (ranking) gereksinimleri İlk 10 veya Birincil Oyuncu Listesinde yer alabilmek için 18 yaşından küçük bir oyuncunun seçimin yapıldığı sırada tekler listesinde ilk 50 içinde yer alması gerekmektedir. (c) İlk 10 veya Birincil Oyuncu Listesi imkanlarından faydalanmadan önce oyuncunun yükümlükükleri Oyuncunun ilk 10 veya birincil oyuncu listesinde yer alacağı tur yılı başlamadan önce ve oyuncunun taahhüt edeceği turnuva planı belirlenmeden önce oyuncunun WTA operasyonlar ve oyuncu gelişimi bölümlerinin yetkilileri ile bir görüşme yapması gerekmektedir. Bu görüşmede başlayacak tur yılında oyuncunun takip edeceği turnuva programının belirlenmesi ve üzerinde anlaşılması gerekir. Oyuncu aşağıda belirtilmiş gerekleri yerine getirdikten sonra ilk 10 ve/veya birincil oyuncu listesinin sağladığı imkanlardan faydalanabilir. (i) WTA yetkilileri ile yapması gereken görüşmelerin yapılmış olması (ii) Oyuncu gelişim gereksinimlerini tamamlamış olması (iii) Oyuncu gelişim programına katılmış olması (iv) Yazılı olarak, ilk 10, Birincil Oyuncu Listesi ve oyuncu gelişim programının ne olduğunu anladığını ve kabul ettiğini bildirmiş olması Oyuncu yukarıda belirtilmiş gereklerden herhangi birini bile yerine getirmezse o zaman ilk 10 ve/veya birincil oyuncu listesinin sağladığı imkanlardan faydalanmasına izin verilmez.

5 b. Wild Card'lar viii. Liyakat yükseltmeleri (ekleri) A.3 bölümünde detaylı olarak anlatılmıştır. i. Wild Card yeterlilikleri Bir WTA turnuvasında wild card alabilmek için oyuncunun (i) Yıllık oyuncu formunu ve Resmi WTA giriş formunu doldurmuş olması (ii) gerekli tüm belgeleri teslim etmiş olması (pasaport veya doğum belgesi ile kimliğini ispat edilmiş olması ve minimum eğitim seviyesinin yeterli olduğunun ispat edilmiş olması) ve (iii) oyuncu gelişim gereksinimlerini yerine getirmiş olması gereklidir. Hiçbir şart altında bir oyuncunun WTA ve ITF Kadınlar turunda, tekler veya çiftlerde bir takvim yılında izin verilen en fazla Wild Card kullanma hakkını aşmasına izin verilmez. ii. Farklı turnuvalarda alınan Wild Card'lar Farklı turnuvalarda alınan wild card'lar oyuncunun toplam wild card hakkından düşülür. Wild Card'ın tekler veya çiftler için kullanılmış olması fark etmez. iii. Aynı turnuvada alınan Wild Card'lar yaşındaki bir oyuncu bir turnuvada hem tekler hem de çiftler için wild card alırsa, bu sadece bir (1) wild card olarak sayılacaktır. Tekler için almış olduğu wild card (ana tablo veya eleme) wild card haklarının hesaplanması için kullanılacaktır. iv. Teklerde doğrudan kabul edilmiş olduğu bir turnuvada çiftlerde wild card almak yaşları arasındaki bir oyuncu bir turnuvanın tekler kategorisine (ana tablo veya eleme) doğrudan kabul edilmişse ve çiftler kategorisi için wild card almışsa aşağıdaki kurallar uygulanacaktır; (a) Eğer oyuncu tekler kategorisinde puan kazanırsa (ana tablo veya eleme) çiftler için almış olduğu wild card YUK kurallarına göre hakkı olan wild card sayısından düşülmez (b) Eğer oyuncu tekler kategorisinde puan kazanamazsa (ana tablo veya eleme) çiftler için almış olduğu wild card YUK kurallarına göre hakkı olan wild card sayısından düşülür v. Bir WTA turnuvasına Wild Card veren başka bir turnuvadan kazanılan WC Eğer bir oyuncu bir WTA turnuvasına wild card hakkı veren başka bir turnuvayı (dolayısı ile wild card'ı) kazanmışsa oyuncunun aşağıdaki şartlar altında bu wild card'ı kabul etmesine izin verilir

6 (a) Wild Card hakkının kazanıldığı turnuva WTA tarafından kabul edilen (onaylanan) bir turnuva ise (hangi turnuvaların kabul edildiğini öğrenmek için WTA yasal birimi veya oyuncu gelişim bölümü ile konuşabilirsiniz) (b) Wild Card'ı kabul etmesi oyuncunun YUK kuralı kapsamında hakkı olan en fazla wild card kullanım sayısını geçmiyor ise c. Zorunlu (meburi) turnuvalar Zorunlu turnuvalar bölümünde anlatıldığı gibi, yaşlarından bağımsız olarak sıralamaları ile Birincil Zorunlu Turnuvaların ve Grand Slam turnuvalarının ana tablosuna katılma hakkı olan oyuncular otomatik olarak bu turnuvalara kayıt edileceklerdir. YUK kurallarına tabii olan oyuncuların turnuva planlamalarını yaparken bu zorunlu turnuvaları da planlarına almaları ve oynama hakkı verilen turnuva sayılarını buna göre ayarlamaları gerekmektedir. Yuk kuralları gereği zorunlu olan turnuvalardan önce en fazla turnuva oynama hakkını doldurmuş olan oyunculara ek hak verilmez. Herhangi bir zorunlu turnuvada veya Grand Slam'de yer alamayan oyuculara ceza ve/veya 0 puan verilir. d. Olimpik katılım 28 Temmuz 2012 tarihinde 15 yaşını doldurmuş olan oyuncular 2012 Olimiyatlarında yarışma hakkını kazanırlar yaşındaki oyuncular olimpiyat oyunlarına katılırlarsa bu katılım oynayabilecekleri en fazla turnuva sayısından düşülmeyecektir. Ek bilgi için ITF Olimpik Tennis 2012 kurallarına bakabilirsiniz. e. Gösteri maçı / WTA dışı etkinlikler Gösteri maçlarına ve/veya WTA dışı etkinliklere katılmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ancak oyuncuların Gösteri Maçı/WTA dışı etkinlikler kurallarına uymaları gerekmektedir. 3. Liyakat Yükseltmeleri (merited increases) yaşları arasındaki bir oyuncu yıllık (doğum gününden doğum gününe) en fazla dört (4) liyakat yükseltmesi kazanabilir. Liyakat yükseltmeleri, oyuncunun YUK kuralları altında hakkı olan turnuva sayısına ek olarak verilen turnuva haklarıdır ve aşağıda anlatıldığı şekilde kazanılır; a. WTA Birincil Zorunlu turnuvalar / Grand Slam Liyakat yükseltmeleri i yaşalarındaki bir oyuncu tüm oyuncu gelişim gereksinimlerini yerine getirmişse ve herhangi bir birincil zorunlu veya Grand Slam turnuvasının elemesine veya ana tablosuna sahip olduğu puanlar ile doğrudan katılım hakkı elde etmişse liyakat yükseltmesi kazanır, bu turnuva katılımına izin verilen en fazla turnuva sayısına eklenmez. İzin verilen dört (4) liyakat yükseltmesinin iki (2) adedi Grand Slam'ler için kullanılabilir. ii. Ancak eğer oyuncu; i) wild card alarak turnuvaya kabul edildi ise, ii) 14 yaşında ise veya iii) yaşında olmasına ve kendi puanları ile kabul edilmesine karşın oyuncu gelişim gereksinimlerini tam olarak yerine getirmemişse o zaman katıldığı bu turnuva YUK kurallarına göre katılabileceği en fazla turnuva hakkından düşülür.

7 b. Profesyonel Yol Liyakat Yükseltmeleri i. ITF Junior yıl sonu sıralamasında ilk yaşındaki bir oyuncu yıl sonu ITF Junior sıralamasında ilk 5 içinde ise aşağıdaki şartlara göre liyakat yükseltmesi hakkı kazanır; (a) ITF'in yıl sonu sıralamalarını yayınlamasından önce 14 yaşında olan oyuncular 15 yaşını bitirdikten sonra kullanmak üzere iki (2) liyakat yükseltmesi hakkı kazanırlar (b) 15 yaşındaki oyuncular 15 yaşlarını bitirdikten sonra kullanmak üzere iki (2) liyakat yükseltmesi hakkı kazanırlar (c) 16 yaşındaki oyuncular 16 yaşlarını bitirdikten sonra kullanmak üzere üç (3) liyakat yükseltmesi hakkı kazanırlar (d) 17 yaşındaki oyuncular 17 yaşını bitirdikten sonra kullanmak üzere üç (3) liyakat yükseltmesi hakkı kazanırlar Oyuncuların profesyonel yol liyakat yükseltmeleri hakkı kazanabilmeleri için oyuncu gelişim programının gereksinimlerini yerine getirmiş olmaları özellikle bu programın profesyonel yol kısmına uymuş olmaları gerekir. Bu şekilde uygun olan oyuncular sonraki yıllarda da liyakat yükseltmelerine uygun adaylar olarak kalırlar. ii. ITF Junior Grand Slam'lerde finalist olmak yaşlarındaki bir oyuncu bir ITF Junior Grand Slam'inin finaline çıktığında (Avustralya Açık Junior Şampiyonası, Roland Garros Junior Şampiyonası, Wimbledon Junior Şampiyonası, US Open Junior Şampiyonası ) ve oyuncu gelişim gereksinimlerini yerine getirmiş ise aşağıda açıklandığı şekilde liyakat yükseltmesine hak kazanır; (a) 15 yaşındaki oyuncular her final oynadıkları ITF Junior Grand Slam'i için bir (1) adet liyakat yükseltme hakkı kazanırlar. Ancak bu hak kaç final oynanmış olursa olsun iki (2) liyakat yükseltmesini geçemez (b) 16 ve 17 yaşındaki oyuncular her final oynadıkları ITF Junior Grand Slam'i için bir (1) adet liyakat yükseltme hakkı kazanırlar. Ancak bu hak kaç final oynanmış olursa olsun üç (3) liyakat yükseltmesini geçemez (c) Eğer oyuncu; i) 14 yaşında ise veya ii) yaşlarında ise ancak oyuncu gelişim gereksinimlerini yerine getirmemişse o zaman oyuncu liyakat yükseltmesi hakkı kazanamaz Liyakat yükseltme hakkı kazanan oyuncular bu haklarını tüm yükümlülüklerini yerine getirmişlerse hemen kullanabilirler. Yukarıdaki açıklamalar ışığında (i) ve (ii) maddelerine göre liyakat yükseltme hakkı kazanmış olan oyuncuların 15 yaşında iki (2) adet, 16 ve 17 yaşlarında üç (3) adet liyakat yükseltmesi hakkını aşmasına izin verilmez. Hem Birincil Öncelikli Turnuvalar hem de profesyonel yol ile liyakat yükseltmesi hakkı kazanmış oyuncuların bu haklarını birleştirmelerine izin verilir ancak toplamda bir yılda dört (4) adet liyakat yükseltmesi hakkını aşmalarına izin verilmez. Bir yılda kazanılmış olan liyakat yükseltme hakları bir sonraki yıla taşınabilir ancak yine bir yılda dört (4) liyakat yükseltmesi hakkından fazlasının kullanılmasına izin verilmez.

8 Özet Tablosu Aşağıdaki tablo şimdiye kadar anlatılmış olan kuralların bir özetidir. Birincil Öncelikli Turnuvalar ile Grand Slam turnuvaları oynanmaları zorunlu olan turnuvalardır ve YUK kuralına göre diğer turnuvalardan farklı kurallara veya yaptırımlara sahip olabilirler. (daha detaylı bilgi için A.2.c maddesine bakabilirsiniz) YAŞ WTA^ ITF Kadınlar Turu^ Wild Card'lar± FED Cup Olimpiyatlar Gösteri / WTA Dışı WTA ve ITF 18 Sınırsız Sınırsız kurallarına göre Evet Evet WTA Şampiyonası WTA Şampiyonası WTA ve ITF kurallarına göre Evet Evet 4 Evet Evet Sınırsız. Gösteri/WTA Dışı kuralları geçerli Sınırsız. Gösteri/WTA Dışı kuralları geçerli Sınırsız. Gösteri/WTA Dışı kuralları geçerli 3 (Birincil turnuvalar için en fazla 1 adet. Kalanlar Uluslararası ve ITF Kadınlar Turu WTA Şampiyonası için) Evet Evet 3 (Uluslararası Turnuvalar için en fazla 1 adet. Kalanlar 0, sadece wild ITF Kadınlar Turu 14 card ile 8# için) Evet Hayır Sınırsız. Gösteri/WTA Dışı kuralları geçerli Sınırsız. Gösteri/WTA Dışı kuralları geçerli ^ YUK kuralarına göre turnuva şu şekilde tanımlanmaktadır. Herhangi bir WTA veya ITF Kadınlar Turu turnuvasının eleme veya ana tablosunda, tekler veya çiftlerde yarışıp sıralama puanı kazanmak. Bir oyuncu bir turnuvanın elemesinde yarışıp ana tabloya çıkarsa bu bir (1) turnuva olarak sayılır. Bir oyuncu bir turnuvanın hem tek kategorisinde hem de çiftler kategorisinde yer alıyorsa bu da bir (1) turnuva olarak sayılır yaşlarında bir oyuncu bir yıl içinde (doğumgününden doğumgününe) en fazla dört (4) liyakat yükseltmesi kazanabilir. Liyakat yükseltmeleri oyuncunun YUK kuralarına göre izin verilen turnuva adetlerine ek olarak verilen turnuva oynama haklarıdır. (daha detaylı bilgi için 3. bölüme bakabilirsiniz) ± Bir WTA turnuvasında wild card alabilmek için oyuncunun (i) Yıllık oyuncu formunu ve Resmi WTA giriş formunu doldurmuş olması (ii) gerekli tüm belgeleri teslim etmiş olması (pasaport veya doğum belgesi ile kimliğini ispat edilmiş olması ve minimum eğitim seviyesinin yeterli olduğunun ispat edilmiş olması) ve (iii) oyuncu gelişim gereksinimlerini yerine getirmiş olması gereklidir. Hiçbir şart altında bir oyuncunun WTA ve ITF Kadınlar turunda, tekler veya çiftlerde bir takvim yılında izin verilen en fazla Wild Card kullanma hakkını aşmasına izin verilmez. Gösteri maçlarına ve/veya WTA dışı etkinliklere katılmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ancak oyuncuların Gösteri Maçı/WTA dışı etkinlikler kurallarına uymaları gerekmektedir. # 14 yaşındaki bir oyuncu en fazla sekiz (8) ITF Kadınlar Turu turnuvasına katılabilir. Bu turnuvaların en fazla üç (3) adedi ITF Kadınlar Turu $50,000 ve üstü turnuvaları olabilir. Oyuncu herhangi bir WTA turnuvasına wild card aldı ise o zaman oyuncunun katılabileceği ITF Kadınlar Turu turnuva sayısı düşürülecektir. İlk 10 listesinde olan oyuncular kurallar kitabına bakmalı ve detaylar için Florida'daki bir oyuncu gelişim görevlisi ile iletişime geçmelidirler

9 4. Turnuvalarda, turnuva mekanında oyuncuların davranışları a. Gece Maç Saatleri WTA ve WTA Turnuva yöneticileri 16 yaşından küçük oyuncuların maçlarını gece saat 21:00 'den sonra oynatmamak için ellerinden gelen en iyi gayreti göstereceklerdir b. Medya Gereksinimleri 18 yaşından küçük oyuncular turnuva başına dört (4) saatten fazla medya ile görüşme yapamazlar. Bu zaman içinde değerlendirilecek aktiviteler; i) birebir medya görüşmeleri ii) WTA'nın istediği görüşmeler iii) Turnuva aktiviteleri c. Kişisel Destek Taahhütleri Bir oyuncunun kendisine destek olan taraflara karşı olan taahhütleri o oyuncunun kendi karar verme hakkı alanındadır. Ancak bu taahhütlerin i) Maç programına ii) Oyuncu gelişim gereksinimlerine iii) Profesyonel görünüm/davranış kurallarına/gereklerine iv) Fizyolojik limitasyonlarına Engel olmaması, aykırı olmaması gerekmektedir.

10 B. OYUNCU GELİŞİM PROGRAMLARI 1. Genel program açıklaması ve süreç Oyuncu gelişim programları aşağıda açıklanmış beş (5) safhaya (evre) bölünmüştür; a. Profesyonel Yol (seçim evresi); b. Giriş, başlangıç; c. Çaylak; d. Elit; ve e. Birincil Her safhanın gerekleri aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır, ancak 18 yaşından küçük tüm oyuncular ile yaştan bağımsız olarak oyuncu gelişim programına dahil olan tüm oyuncuların her WTA turnuvasında eleme sign-in süresinin (yerel turnuva zamanına göre eleme turunun başlamasından önceki gün saat 16:00'dan önce) dolmasından önce e-posta veya telefonla oyuncu gelişim görevlisi, WTA süpervizörü veya oyuncu ilişkileri görevilisi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir 2. Profesyonel Yol Evresi a. Uygunluk ve zamanlama Profesyonel Yol evresi sadece yıl sonu ITF Junior sıralamalarında ilk 5 içinde yer alan veya herhangi bir ITF Junior Grand Slam turnuvasında final oynamış olan oyunculara açıktır. Bu durumda olan oyuncular profesyonel yol evresinde yer almayı seçebilirler ancak bunu yapmak zorunlulukları yoktur. Profesyonel yol liyakat yükseltmelerinden fayadalanabilmek için oyuncuların profesyonel yol evresine katılmış ve tamamlamış olmaları gerekmektedir. Oyuncular ve destek ekipleri profesyonel yol evresine katılmayı seçmemiş olsalar bile hala tüm oyuncu gelişim gereksinimlerini yerine getirmek zorundadırlar b. Profesyonel yol gereksinimleri i. Profesyonelliğe Giriş, Profesyonellik Yolu, Güvenlik ve Emniyet, Spor Bilimi ve İlaçlar, Doping Karşıtlığı, Planlama Bölümü ve Bir Oyuncunun Destek Ekibini Seçmesi gibi çevirim içi programlara katılım gereklidir ii. En az eğitim gereksinimleri 18 yaşın altında olan her oyuncu yasal olarak oturduğu ülkedeki en az eğitim gereksinimlerini yerine getirmiş olmalı veya getirmeye devam etmekte olmalıdır. İlk WTA turnuvasını oynadığında bu gerekleri yerine getirmekte olduğuna dair bir dökümanı WTA yetkililerine vermeli ve 18 yaşını bitirinceye kadar her yıl eğitim gerekliliklerini yerine getirmekte olduğunu WTA'e ispat etmelidir. iii. Yıllık Sağlık Kontrolü 18 yaşından küçük her oyuncu WTA tarafından belirlenmiş bir sağlık kontrolüne girmek zorundadır. Oyuncunun prosefyonel turnuvalara girmeye devam etmesine izin verilmesi için bu sağlık kontrolünün sonuçları WTA 'ya bildirilmelidir. Verilen bu bilgiler mahrem/gizli olacaktır.

11 iv. Onaylanmış Program Oyuncu çevirimiçi planlama bölümü aracılığı ile yıllık planını yapmalı ve onaylanması için başvurmalıdır. Plan sadece turnuva haftalarını değil, oyuncunun dinlenme sürelerini, turnuva öncesi haftalardaki programını, aktif dinlenme ve toparlanma sürelerini ve gelişim için ayrılan sürelerini de içerecektir. Plan bir defa onaylandığında oyuncu ve antrenörünün de bu plana onay vermeleri gerekir. Planda yapılacak değişiklikler en geç 4 hafta öncesinde WTA'ya bildirilmelidir. Onaylanmış plan kontrol edilir ve plana uymamak oyuncunun aşağıda açıklanan yaptırımlara uğramasına neden olabilir. v. Oyuncu Destek Ekibi Üyeleri Gereksinimleri (a) Onaylanmış antrenörler, Güvenlik ve Emniyet ve Planlama Bölümü gibi çevirimiçi programlarına katılmış olmalıdırlar (b) Oyanlanmış antrenörler WTA kurallarına uyacaklarına dair yazılı bir bildirimde bulunmuş olmalıdırlar (c) Oyanlanmış antrenörler kendi federasyonları ile düzenli durumda olmalıdırlar (d) Onaylanmış antrenörler kendi oyuncusu ve WTA yetkilileri ile birlikte çalışmalı, onaylanmış planı birlikte yürütmelidirler. (e) Oyuncu gelişim programına dahil olan bir oyuncu tarafından bir antrenör ile anlaşıldığı bildirildiğinde, bu antrenörün onaylanması için WTA tarafından tanınan bir organizasyondan alınmış sertifikası bulunmalıdır. (bu organizasyon Ulusal Federasyon, ITF... olabilir) Sertifikanın bir kopyası ve antrenörün düzenli durumda olduğunun onayı bu organizasyondan istenecektir. Ancak bu bilgiler tamamlandıktan sonra antrenör WTA tarafından onaylanır. Hangi antrenörle çalıştığını ve antrenör değişikliğini WTA'ye haber vermek oyuncunun sorumluluğudur. 3. Giriş, başlangış evresi a. Uygunluk ve zamanlama Giriş evresi, bir oyuncu 18 yaşında veya daha gençken ilk WTA turnuvasına katıldığında başlar. Oyuncu katıldığı ilk turnuvanın sonuna kadar yıllık oyuncu formunu doldurmak zorundadır. b. Giriş seviyesi oyuncu gereksinimleri i. Profesyonelliğe Giriş, Güvenlik ve Emniyet, Planlama Bölümü gibi çevirim içi programlara katılım gereklidir. ii. En az eğitim gereksinimleri 18 yaşın altında olan her oyuncu yasal olarak oturduğu ülkedeki en az eğitim gereksinimlerini yerine getirmiş olmalı veya getirmeye devam etmekte olmalıdır. İlk WTA turnuvasını oynadığında bu gerekleri yerine getirmekte olduğuna dair bir dökümanı WTA yetkililerine vermeli ve 18 yaşını bitirinceye kadar her yıl eğitim gerekliliklerini yerine getirmekte olduğunu WTA'e ispat etmelidir. iii. Yıllık Sağlık Kontrolü 18 yaşından küçük her oyuncu WTA tarafından belirlenmiş bir sağlık kontrolüne girmek zorundadır. Oyuncunun prosefyonel turnuvalara girmeye devam etmesine izin verilmesi için bu sağlık kontrolünün sonuçları WTA 'ya bildirilmelidir. Verilen bu bilgiler mahrem/gizli olacaktır. iv. Oyuncu oriyantasyonu programının çaylak saatleri bölümünde yer alan Spor Bilimi & İlaçlar konusundaki turnuva mahallinde yapılan etkinliğe katılmak ve geçer not almak gereklidir. v. Oyuncu gelişim programına dahil olan bir oyuncu tarafından bir antrenör

12 ile anlaşıldığı bildirildiğinde, bu antrenörün onaylanması için WTA tarafından tanınan bir organizasyondan alınmış sertifikası bulunmalıdır. (bu organizasyon Ulusal Federasyon, ITF... olabilir) Sertifikanın bir kopyası ve antrenörün düzenli durumda olduğunun onayı bu organizasyondan istenecektir. Ancak bu bilgiler tamamlandıktan sonra antrenör WTA tarafından onaylanır. Hangi antrenörle çalıştığını ve antrenör değişikliğini WTA'ye haber vermek oyuncunun sorumluluğudur. 4. Çaylak Evresi a. Uygunluk ve zamanlama Çaylak evresi 18 yaşında veya daha genç bir oyuncu; i. 52 haftalık bir dönem içinde iki (2) veya daha fazla WTA tekler turnuvasına katıldığında; veya ii. Bir adet Birincil Zorunlu tekler turnuvasına katıldığında (ana tablo veya eleme); veya iii. Bir Grand Slam tekler turnuvasına (ana tablo veya eleme) katıldığında başlamış olur. Oyuncuların çaylaklık dönemi ek olarak üç (3) WTA turnuvasına katıldıklarında veya çaylaklık dönemlerinin başlamasına yol açan WTA turnuvasının tarihinden altı (6) ay sonra sona erer. (hangisi daha önce gerçekleşirse) b. Çaylak seviyesi oyuncu gereksinimleri i. WTA profesyonel oriyantasyonuna katılmak; (a) İlgili çevirimiçi Oyuncu Gelişim eğitimine katılmak ve yapılacak olan yazılı sınavdan geçer not almak; ek olarak (b) Oyuncu oriyantasyonunun Çaylak Saatleri bölümüne katılmış ve geçer not almış olmak ii. Oyuncu gelişim programında düzenlenmiş olan eğitimlere katılmak iii. Oturmakta olduğu ülkenin en az eğitim gereksinimlerini yerine getirmiş olduğunu ya da getirmekte olduğunu kanıtlamak iv. Yıllık sağlık kontrollerine girmek v. Oyuncu destek ekibinindeki herhangi bir değişiklikten WTA'yi haberdar etmek. Oyuncunun temsilcisinde ve/veya antrenöründe bir değişiklik olduğunda bunu WTA'ye bildirmek oyuncunun sorumluluğudur. c. Oyuncu destek ekibi gereksinimleri i. Veliler WTA turnuvalarına katılma hakkı kazanmış bulunan 18 yaş altındaki her oyuncunun en az bir (1) velisi veya yasal koruyucusu aşağıdaki şartları yerine getirmek zorundadır; (a) Çevirimiçi verilen eğitimlere katılmak ve yazılı sınavdan geçer not almak (b) En fazla üç (3) ay içinde Oyuncu Gelişimi Oriyantasyonu eğitimini bitirmek (c) Yazılı olarak WTA'nın kurallarına uyacağını belirtmiş olmak (d) WTA tarafından oyuncu destek ekibi programı çerçevesinde belirtilmiş olan gereksinimleri yerine getirmek ii. Antrenörler, Oyuncu temsilcileri ve diğer onaylanmış kişiler Oyuncu gelişim programında yer alan 18 yaş altı oyuncuların antrenörleri, temsilcileri ve onaylanmış diğer kişiler aşağıdaki şartları yerine getirmek zorundadırlar; (a) En fazla üç (3) ay içinde Oyuncu Gelişimi Oriyantasyonu eğitimini bitirmek (b) Yazılı olarak WTA'nın kurallarına uyacağını belirtmiş olmak

13 (c) WTA tarafından oyuncu destek ekibi programı çerçevesinde belirtilmiş olan gereksinimleri yerine getirmek (d) Bir WTA turnuvasının başlangıcından önce turnuva mahallinde bulunan WTA ofisine gidip imza atmak (e) Oyuncu gelişim programına dahil olan bir oyuncu tarafından bir antrenör ile anlaşıldığı bildirildiğinde, bu antrenörün onaylanması için WTA tarafından tanınan bir organizasyondan alınmış sertifikası bulunmalıdır. (bu organizasyon Ulusal Federasyon, ITF... olabilir) Sertifikanın bir kopyası ve antrenörün düzenli durumda olduğunun onayı bu organizasyondan istenecektir. Ancak bu bilgiler tamamlandıktan sonra antrenör WTA tarafından onaylanır. Hangi antrenörle çalıştığını ve antrenör değişikliğini WTA'ye haber vermek oyuncunun sorumluluğudur. 5. Elit Evresi a. Uygunluk ve zamanlama Elit evresi 18 yaşında veya daha küçük bir oyuncu WTA tekler sıralamasında ilk 150 veya daha iyi bir sıralamaya sahip olduğu zaman başlar. Oyuncular WTA'dan mezun olduklarına dair bir bildirim alıncaya kadar oyuncu gelişim programına katılmaya ve gerksinimleri yerine getirmeye devam etmek zorundadırlar. b. Elit seviyesi oyuncu gereksinimleri i. Çevirimiçi olarak verilen eğitimlere katılmak, Tarih ile Planlama programlarını bitirmek ve yazılı sınavlardan geçer not almak ii. Başarı için ortaklar/arkadaşlar isimli mentör programına katılmak iii. Yıllık sağlık kontrollerine girmek iv. Oturmakta olduğu ülkenin en az eğitim gereksinimlerini yerine getirmiş olduğunu ya da getirmekte olduğunu kanıtlamak v. Oyuncu gelişim programında düzenlenmiş olan eğitimlere katılmak vi. Kariyer Gelişim programına katılmak vii. Yıl içinde belirli turnuvalar sırasında yapılan ileri meyda eğitimi 'ni tamamlamak viii. Elit seviyesine uygun duruma geldikten sonraki bir (1) ay içinde, yıllık turnuva planlamasını gözden geçirmek üzere, WTA oyuncu gelişim görevlisi ve WTA operasyonlar görevlisi ile bir araya gelmek c. Oyuncu destek ekibi gereksinimleri i. Antrenörler (a) WTA tarafından oyuncu destek ekibi programı çerçevesinde belirtilmiş olan gereksinimleri yerine getirmeye devam etmek (b) WTA turnuvasının başlangıcından önce turnuva mahallinde bulunan WTA ofisine gidip imza atmaya devam etmek (c) Çevirimiçi oyuncu gelişim eğitimlerine katılmak (d) WTA Kuralları sınavını geçmek (e) Oyuncu gelişim programına dahil olan bir oyuncu tarafından bir antrenör ile anlaşıldığı bildirildiğinde, bu antrenörün onaylanması için WTA tarafından tanınan bir organizasyondan alınmış sertifikası bulunmalıdır. (bu organizasyon Ulusal Federasyon, ITF... olabilir) Sertifikanın bir kopyası ve antrenörün düzenli durumda olduğunun onayı bu organizasyondan istenecektir. Ancak bu bilgiler tamamlandıktan

14 sonra antrenör WTA tarafından onaylanır. Hangi antrenörle çalıştığını ve antrenör değişikliğini WTA'ye haber vermek oyuncunun sorumluluğudur. (f) Oyuncu Gelişim Gereksinimlerini en fazla üç (3) ay içinde yerine getirmek ii. Veliler ve Oyuncu temsilcileri (a) WTA tarafından oyuncu destek ekibi programı çerçevesinde belirtilmiş olan gereksinimleri yerine getirmeye devam etmek (b) Etik Kurallar'a uygun davranacaklarını yazılı olarak beyan etmek (c) Oriyantasyonu bitirmiş olmak (d) WTA turnuvalarının başlangıcında imza atmaya devam etmek (e) Oyuncu gelişim eğitimlerine katılmak (f) Oyuncu Gelişim Gereksinimlerini en fazla üç (3) ay içinde yerine getirmek 6. Birincil Evre En iyi 10 listesinde ve/veya Birincil Oyuncu Listesinde bulunan veya 18 yaş veya daha küçük yaşta WTA sıralamasında teklerde ilk 100'de yer alan oyuncular Birincil Oyuncu Eğitmine ve ilgili tüm diğer oyuncu gelişim aktivitelerine katılmalıdırlar. Bunlar; (a) Finansal Planlama eğitimini tamamlamak (b) WTA CEO'su veya WTA Başkanının olduğu bir toplantıya katılmak (c) İlgili Oyuncu gelişim eğitimlerine katılmak (d) Oyuncu gelişim programına dahil olan bir oyuncu tarafından bir antrenör ile anlaşıldığı bildirildiğinde, bu antrenörün onaylanması için WTA tarafından tanınan bir organizasyondan alınmış sertifikası bulunmalıdır. (bu organizasyon Ulusal Federasyon, ITF... olabilir) Sertifikanın bir kopyası ve antrenörün düzenli durumda olduğunun onayı bu organizasyondan istenecektir. Ancak bu bilgiler tamamlandıktan sonra antrenör WTA tarafından onaylanır. Hangi antrenörle çalıştığını ve antrenör değişikliğini WTA'ye haber vermek oyuncunun sorumluluğudur. C. OYUNCULARA UYGULANACAK YAPTIRIMLAR 1. Sıralama Puanı Cezası YUK kurallarının izin verdiğinden daha fazla sayıda ve/veya seviyede turnuva oynayan bir oyuncunun fazla oynadığı turnuvadan almış olduğu puanlar sayılmayacaktır. Aynı şekilde Oyuncu Gelişim Programına uygun olmayan bir turnuvadan alınan puanlar da sayılmayacaktır. 2. Etkinliklere katılmaktan men edilmek ve/veya para cezası Ek olarak YUK kurallarına ve Oyuncu gelişim programındaki gerekesinimlere uygun davranmayan oyuncular ve oyuncu destek ekibi üyeleri $25,000 'lık bir para cezası alabilir, ITF Kadınlar Turu ve WTA turnuvalarına katılmaktan altı (6) aya kadar men edilebilirler. Bu kurallara uygun davranmayan oyuncular Profesyonel Yol Liyakat Yükseltmelerinden de faydalanmışlarsa, bu haklarını kaybedecekleri gibi yukarıda bahsedilen bazı yaptırımlarla da karşılaşabilirler. 3. İtirazlar Verilen cezalara yapılacak itirazlar, ceza bildirimi geldikten sonraki 21 gün içinde yapılmalıdır. 4. Yaş Açısından Uygunluk ve Oyuncu Gelişimi Programı sorularınız Program konusundaki sorularınız için WTA Florida Ofisinden, Oyuncu Gelişimi veya Hukuk Bölümü ile iletişime geçebilirsiniz.

2019 ITF WORLD TUR ve GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER

2019 ITF WORLD TUR ve GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER 2019 ITF WORLD TUR ve GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER Erkekler Yeni Tur Yapısı Erkekler Hangi turnuvalardan ne tip puanlar alınacak Şampiyon Finalist Yarı Final Diğer ana tablo turları Eleme Birçok sporcunun iki

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeferini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası takım şampiyonasının düzenlenmesini, idari ve teknik

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığından: TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9.

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9. TENİS AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Karar Tarih: 11/04/2018 Karar No : 168 Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; Belediye sınırları içerisinde olup, amatör takımlar arasında spor

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU SPORCU DESTEK PROJESİ

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU SPORCU DESTEK PROJESİ TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU SPORCU DESTEK PROJESİ GİRİŞ Sporcu Destek Projesi, Türkiye Tenis Federasyonu teknik kurulu tarafından, başarılı sporcuları desteklemek, ve uluslararası arenada söz sahibi konuma

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Tenis Deplasmanlı

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ

TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ AMAÇ: Sporcuların seviyelerine uygun maçları, kısa zamanda yapmalarını sağlamak. YÖNTEM: Turnuvalar 2 hafta içi, 2 hafta sonu olmak üzere en fazla 4 gün sürecektir.

Detaylı

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren veya derece alan ve

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Tenis Deplasmanlı

Detaylı

20 Ocak 2014 SİSTEM Türkiye Satranç Federasyonu Satranç Yarışmaları Prosedürü hükümleri geçerlidir,

20 Ocak 2014 SİSTEM Türkiye Satranç Federasyonu Satranç Yarışmaları Prosedürü hükümleri geçerlidir, YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI 7-8-9-10-11-12 Yaş aralığı 25 Ocak 31 Ocak 2014 YERİ 20 Ocak 2014 SİSTEM 90

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU GENEL BAŞVURULAR

ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU GENEL BAŞVURULAR T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017 2018 ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU GENEL BAŞVURULAR 02.08.2017 TARİH VE 20

Detaylı

ÖZEL MÜSABAKA VE TURNUVA TALĐMATI ĐÇĐNDEKĐLER

ÖZEL MÜSABAKA VE TURNUVA TALĐMATI ĐÇĐNDEKĐLER ÖZEL MÜSABAKA VE TURNUVA TALĐMATI ĐÇĐNDEKĐLER I. GENEL HÜKÜMLER.2 MADDE 1 AMAÇ...2 MADDE 2 TANIMLAR..2 II. UYULMASI GEREKEN KURALLAR...2 MADDE 3 TARĐHLER...2 MADDE 4 BAŞVURU 3 MADDE 5 TFF ONAYI..3 MADDE

Detaylı

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER T.C. EGE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Bornova ĠZMĠR 2014 A. ARTĠSTĠK

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ KLAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRENCİ ALIM YÖNERGESİ... 3 2. GENEL HÜKÜMLER... 3 3. KONTENJANLAR... 4 4. ÖN KAYIT

Detaylı

ANKARA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ BÖLÜM 1

ANKARA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ BÖLÜM 1 ANKARA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ BÖLÜM 1 YARIŞMA USULLERİ a. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ 18 Ocak 2016 DÜŞÜNME SÜRESİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU 2015 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 23 Ocak 29 Ocak 2016 YERİ Manavgat/ANTALYA 90

Detaylı

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, iç denetçi adaylarının belirlenmesini,

Detaylı

2013-2014 SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİNDE UYGULANACAK ESASLAR

2013-2014 SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİNDE UYGULANACAK ESASLAR 2013-2014 SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİNDE UYGULANACAK ESASLAR YEREL LİGLERİN KATEGORİLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER: A) BÜYÜKLER: 2012-2013 Sezonunda İl Tertip Komitelerince, amatör küme büyükler kategorisinde

Detaylı

1. GENEL HÜKÜMLER 2. KATEGORİLER, KATILIM VE BAŞVURU. TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI Yaş aralığı Temmuz 2014

1. GENEL HÜKÜMLER 2. KATEGORİLER, KATILIM VE BAŞVURU. TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI Yaş aralığı Temmuz 2014 YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI 13 14 15 16 17 18 Yaş aralığı 01-06 Temmuz 2014 YERİ KONYA 23 Haziran 2014

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 27.07.2018 TARİH VE 19 SAYILI SPOR BİLİMLERİ

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Genel Esasları

2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Genel Esasları 2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Genel Esasları * 2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarında, 01.01.2000 ile 31.12.2002 tarihleri arasında doğmuş(bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE YILDIZLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU SON BAŞVURU TARİHİ 18 Ocak 2016 DÜŞÜNME SÜRESİ 2015 2016 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası 23 Ocak 29 Ocak 2016 YERİ Manavgat/ANTALYA 90

Detaylı

YÜZME MÜSABAKALARI TALİMATI

YÜZME MÜSABAKALARI TALİMATI YÜZME MÜSABAKALARI TALİMATI TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YÜZME MÜSABAKALARI TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- (1)Talimatın amacı, yurtiçinde düzenlenecek yüzme yarışmalarının

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI 2016 2020 YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI Sayın Yetkili, İlgili dosyalarla ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki mail adreslileri ile irtibata geçerek gerçekleştirebilirsiniz. Faaliyet Programı ilgi ilgili

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI MÜSABAKA TARİHİ: 6-10 Nisan 2011 MÜSABAKA YERİ: İstanbul Teknik Üniversitesi olimpik Yüzme Havuzu Maslak/İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI TARİHİ : 5 Nisan

Detaylı

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, her sene İzmir Go Şampiyonu ünvanının verilmesi ve İzmir Go oyuncuları arasında

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI BRANŞLAR BASKETBOL VOLEYBOL - SALON FUTBOLU - MASA TENİSİ TURNUVA PROGRAMI Kayıt İçin Son Tarih : 15 Ekim 2014 Çarşamba Kura Tarihi : 20 Ekim 2014 Pazartesi

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU 2017 OLİMPİK MİLLİ TAKIM PROGRAMI ve MİLLİ TAKIM SEÇME SİSTEMİ Türkiye Yelken Federasyonu tarafından hazırlanan Olimpik Milli Takım Seçme Sistemi, Milli Takım Aday Kampları,

Detaylı

TC HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

TC HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU TC HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU HATAY- 2018 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

TVF PRO BEACH TOUR STATÜSÜ (TASLAK)

TVF PRO BEACH TOUR STATÜSÜ (TASLAK) TVF PRO BEACH TOUR, Türkiye Voleybol Federasyonu nun (TVF nin) bizzat kendisinin yerel yönetimler ve diğer iş ortakları ile birlikte Türkiye sıralamasında bireysel sıralamayı ve takım sıralamasını oluşturmak

Detaylı

AGK TURNUVA YÖNETMENLİĞİ

AGK TURNUVA YÖNETMENLİĞİ AGK TURNUVA YÖNETMENLİĞİ I. KULÜP TURNUVALARI 1. AYLIK KULÜP TURNUVALARI MEDAL /STABLEFORD/BESTBALL Her ay bir Medal/Stableford bir de Bestball turnuvası düzenlenecektir. Bu yılın Temmuz ve Eylül turnuvaları

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI AÇIKLAMALAR

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI AÇIKLAMALAR TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI Yeri ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BESYO Tarihi 17-19 NİSAN 2015 Tel 0374-253 45 71 TEKNİK TOPLANTI Yeri BESYO BİNASI TOPLANTI SALONU Tarihi 16 NİSAN 2015

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ 1- Halı Saha Ligi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenir. TFF tarafından atanacak Organizasyon Komitesi bu statüde yer alan hususlarda karar

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2015-2016 Sezonu Genç Erkekler Ligini, ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Gençler Ligi

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

SERBEST DALIŞ PALETLİ SABİT AĞIRLIK VE KÜP APNEA TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 20-23 Ağustos 2015

SERBEST DALIŞ PALETLİ SABİT AĞIRLIK VE KÜP APNEA TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 20-23 Ağustos 2015 SERBEST DALIŞ PALETLİ SABİT AĞIRLIK VE KÜP APNEA TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 20-23 Ağustos 2015 YARIŞMA PROGRAMI : Paletli Sabit Ağırlık Apnea Yarışma : 21 Ağustos 2015 Küp Apnea Yarışma : 22 Ağustos 2015 Yarışma

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

TÜRKĐYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALĐMATI

TÜRKĐYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALĐMATI Đcra Kurulu Kararı 13 / 1 18.4.2007 Değişiklik Karar No 45 / 2 03.06.2008 Değişiklik Karar No 126 / 2 TÜRKĐYE YELKEN FEDERASYONU ANTRENÖR TALĐMATI Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

TEKNİK KOMİSER YÖNERGESİ

TEKNİK KOMİSER YÖNERGESİ TEKNİK KOMİSER YÖNERGESİ Teknik Komiser Yönergesi - 2-28.06.2012 İÇİNDEKİLER GENEL HÜKÜMLER 5 1. AMAÇ 5 2. KAPSAM 5 3. DAYANAK 5 4. TANIMLAR 5 ESAS HÜKÜMLER 5 GÖREV VE YETKİLER 5 5. GÖREV 5 6. YETKİ VE

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ: 14/12/2012 KARAR NO: 72 TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

KKMTSD Ferdi Ligi Talimatı

KKMTSD Ferdi Ligi Talimatı Sayfa: 1/5 Md. S. Başlık Rev 0.0 2 GİRİŞ 0.1 Amaç 0.2 Kapsam 0.3 Tanımlar ve Kısaltmalar 1.0 TALİMAT 1.1 Karşılaşma Çeşitleri 1.2 KKMTSD Ferdi Ligi ne katılım ve gruplar 1.3 3 Müsabakaların oynanma şekli

Detaylı

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 5693 SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 13/9/2010 No : 2010/956 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/5/1986 No :

Detaylı

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 17/18 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ KLAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRENCİ ALIM YÖNERGESİ... 3 2. GENEL HÜKÜMLER... 3 3. KONTENJANLAR... 4 4. ÖN KAYIT İŞLEMLERİ...

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır.

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. AÇIKLAMALAR: ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. Erken Çocukluk Eğitimi (Anaokulu) ve İlkokulda; Öğrenci

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi Beden

Detaylı

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR SORUMLULUKLARINA_İLİŞKİN_ Sayfa 1/9 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD-TÜRKİYE KATILIMCILARIN HAK VE Yayınlama Tarihi 12.11.2006 Revizyon Tarihi 01.06.2013 Revizyon No 1 Yürürlük Tarihi 01.06.2013

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m)

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL Müsabaka tarihi : 24 ARALIK 17 Teknik Toplantı : ARALIK 17 MÜSABAKA HAVUZU Saat 15:00 Katılım

Detaylı

TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ

TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ 1 TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ 2 TTF HAFTA SONU-HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ AMAÇ: Sporcuların seviyelerine uygun maçları, kısa zamanda yapmalarını sağlamak. YÖNTEM: Turnuvalar

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

MASA TENİSİ FEDERASYONU VETERAN TALİMATI

MASA TENİSİ FEDERASYONU VETERAN TALİMATI MASA TENİSİ FEDERASYONU VETERAN TALİMATI TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU VETERAN YARIŞMA TALİMATI Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı, Masa Tenisi ile ilgilenen 40 yaş ve üzeri sporcuların bu spora olan ilgilerinin

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00 MERVE TERZİOĞLU YILDIZLAR TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : (YILDIZLAR) 12-15 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan 1 gün

Detaylı

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- (1) Bu Talimatın amacı; yüzme, atlama, senkronize yüzme ve açık su dallarında; Müsabakalarda, Kamplarda,Antrenmanlarda,

Detaylı

Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri

Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri 2016 2017 Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri 1. GENEL BİLGİLER Türkiye haritası coğrafi kriterler ve geçmiş basketbol şampiyonalarındaki başarıları göz önünde bulundurularak 8 bölgeye ayrılmıştır. Erkek

Detaylı

KAYSERİ SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİK DÖNEMİ KAYSERİ SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ

KAYSERİ SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİK DÖNEMİ KAYSERİ SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ İLİ KAYSERİ İLÇESİ MELİKGAZİ 2014-2015 KAYSERİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER 1. GENEL HÜKÜMLER: 13 14 20 21 ARALIK 2014 YERİ ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

SÇP No: 2. Yazılı Hasta Onamının (Bilgilendirilmiş Olur Formu) Alınması. Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Çalışma Prosedürleri

SÇP No: 2. Yazılı Hasta Onamının (Bilgilendirilmiş Olur Formu) Alınması. Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Çalışma Prosedürleri SÇP No: 2 Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Yazılı Hasta Onamının (Bilgilendirilmiş Olur Formu) Alınması Versiyon no: 1 Geçerlilik tarihi: Aralık 2013 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih...

Detaylı

BAŞARILI SPORCULARA AYLIK BAĞLANMASI İLE DEVLET SPORCUSU UNVANI VERİLMESİ HAKKINDA KANUN. (ReSmi Gazete ile yayımı: 9.7.

BAŞARILI SPORCULARA AYLIK BAĞLANMASI İLE DEVLET SPORCUSU UNVANI VERİLMESİ HAKKINDA KANUN. (ReSmi Gazete ile yayımı: 9.7. 979 BAŞARILI SPORCULARA AYLIK BAĞLANMASI İLE DEVLET SPORCUSU UNVANI VERİLMESİ HAKKINDA KANUN (ReSmi Gazete ile yayımı: 9.7.2008 Sayı: 26931) Kanun No Kabul Tarihi Amaç MADDE 1- (l) Bu Kanunun amacı; Türk

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI 1. Amaç Bu talimatın amacı, Ankara Altyapılarında yer alan takımlara ve oyunculara tecrübe kazandırmak üzere Ankara Altyapı Basketbol Ligi tarafından düzenlenecek

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI Bölüm Adı Kontenjan Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Erkek 30 Beden Eğitimi Ve Spor

Detaylı

2016 YILI İTİBARIYLA SİSTEME DAHİL EDİLMESİ PLANLANAN 2X4 HAFTA SONU TURNUVALARI HAKKINDA

2016 YILI İTİBARIYLA SİSTEME DAHİL EDİLMESİ PLANLANAN 2X4 HAFTA SONU TURNUVALARI HAKKINDA 2016 YILI İTİBARIYLA SİSTEME DAHİL EDİLMESİ PLANLANAN 2X4 HAFTA SONU TURNUVALARI HAKKINDA Bireylerin ihtiyaçlarına özgü, doğru kurgulanmış müsabaka yapılarının, sporun temel taşlarından olan rekabet duygusunu

Detaylı

BERK TUĞRA ÇALIŞKAN SATRANÇ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2. ELO SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ

BERK TUĞRA ÇALIŞKAN SATRANÇ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2. ELO SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ BERK TUĞRA ÇALIŞKAN SATRANÇ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2. ELO SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ İLİ İZMİR İLÇESİ KONAK YARIŞMANIN ADI Berk Tuğra Çalışkan Satranç Spor Kulübü Derneği 2.Elo Satranç Turnuvası BAŞLAMA-BİTİŞ

Detaylı

ARZUM TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI Mart 2015 YERİ Gaziantep

ARZUM TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI Mart 2015 YERİ Gaziantep YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER ARZUM TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI 08-14 Mart 2015 YERİ Gaziantep 04 Mart 2015 SİSTEM 9 Tur İsviçre Sistemi

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU RAGBİ DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU RAGBİ DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU RAGBİ DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Ragbi Deplasmanlı

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

İzmir ULUSLARARASI VETERAN MASA TENİSİ TAKIM TURNUVASI (ITTTCVS) AĞUSTOS 2017,İZMİR/TURKEY

İzmir ULUSLARARASI VETERAN MASA TENİSİ TAKIM TURNUVASI (ITTTCVS) AĞUSTOS 2017,İZMİR/TURKEY İzmir 2017 6. ULUSLARARASI VETERAN MASA TENİSİ TAKIM TURNUVASI (ITTTCVS) 2017 18-19-20 AĞUSTOS 2017,İZMİR/TURKEY İÇİNDEKİLER Turnuva Afişi syf:3 Turnuva Programı syf:4 Katılım Şartları syf:5 Konaklama

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ TENĠS BRANġ AÇIKLAMALARI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ TENĠS BRANġ AÇIKLAMALARI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

www.koycegiz-beachhandball.com

www.koycegiz-beachhandball.com 12. ULUSLARARASI ve TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KÖYCEĞİZ YAŞAR SEVİM PLAJ HENTBOL ŞAMPİYONASI 6-10 TEMMUZ 2009 www. koycegiz-beachhandball.com 12. ULUSLARARASI ve TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KÖYCEĞİZ YAŞAR SEVİM PLAJ

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER 1. Pamukkale Belediyesi 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası Pamukkale

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.02 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: xx.xx.xxxx Hazırlayan : Erman Bozkurt, Sezayi Özel, Sabri İskit, Oktay Deniz Kurt Onay : Sezayi Özel Onay : Işık ERTUFAN Değişiklik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ TAEKWONDO BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ TAEKWONDO BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 12 Mayıs 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27932 YÖNETMELİK Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden: MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı