Ahmet C. YILMAZ. Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Koordinatör Yönetici İş Güvenliği Uzmanı (A) Makine Teknik Öğretmeni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ahmet C. YILMAZ. Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Koordinatör Yönetici İş Güvenliği Uzmanı (A) Makine Teknik Öğretmeni. 0533 214 48 64 acenapy@gmail."

Transkript

1

2

3 Ahmet C. YILMAZ Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Koordinatör Yönetici İş Güvenliği Uzmanı (A) Makine Teknik Öğretmeni

4 MEB ve ÇŞGB arasında 2009 yılında protokol yapıldı. Bu süre daha sonra iki yıl uzatıldı. Yapılan protokol gereğince Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Rehberi hazırlandı.

5 KONTROL LİSTESİ NO KONTROL LİSTESİ ADI KONTROL LİSTESİ NO KONTROL LİSTESİ ADI KL - 01 OKUL ORTAK KULLANIM ALANLARI KL - 21 TEHLİKELİ YÜZEYLERE SAHİP NESNE VE AKSAMLAR KL - 02 ACİL PLAN KL - 22 KONTROLSÜZ HAREKETE GEÇEBİLECEK NESNELER KL - 03 ATÖLYELER KL - 23 SOĞUK/SICAK MADDE VEYA ARAÇLARLA TEMAS KL - 04 LABORATUAR KL - 24 AYDINLATMA KL - 05 KANTİN VE KAFETERYA KL - 25 İÇ İKLİM KOŞULLARI KL - 06 GENEL TEMİZLİK KL - 26 YÜKSEKTE ÇALIŞMA KL - 07 SINIFLAR KL - 27 MAKİNALARIN HAREKETLİ PARÇALARI KL - 08 KORİDORLAR KL - 28 EL ALETLERİ VE EKİPMANLARI KL - 09 OKUL ARAÇLARI VE SERVİSLER KL - 29 B ELEKTRİKLİ TESİSAT VE EKİPMANLAR KL - 10 TOPLANTI SALONU KL - 30 TAŞLAMA TAŞI KL - 11 OKUL DIŞI AKTİVİTELER KL - 31 KAYNAK-KESİM- KAPLAMA KL - 12 MÜZİK ODASI KL - 32 BASINÇLI KAPLAR VE TESİSATLAR KL - 13 SANAT ODASI KL - 33 BASINÇLI GAZ TÜPLERİ KL - 14 ISLAK HACİMLER ( WC VE DUŞLAR ) KL - 34 VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI KL - 15 SPOR SALONLARI KL - 35 YANGIN VE PATLAMA KL - 16 YÜZME HAVUZU KL - 36 GÜRÜLTÜ VE TİTREŞİM KL - 17 KAZAN DAİRELERİ KL - 37 KİMYASAL GÜVENLİK KL - 18 ERGONOMİ-BEDENSEL İŞLER KL - 38 KİMYASAL ATIKLAR KL - 19 ERGONOMİ-BÜRO İŞLERİ KL - 39 EKRANLI ARAÇLAR VE BİLGİSAYARLAR KL - 20 İŞ İSTASYONU VEYA TEZGAHI

6 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTI SALONU KONTROL LİSTESİ Tarih../../. Form No KL- 10 SIRA NO AÇIK LAMA GEREKLİ DEĞİL 1 Aydınlatma kumanda panosundaki açma kapama anahtarlarları ve şalterler çalışır durumda mı? 2 Uzatma kablosu kullanımını gerektirmeyecek kadar sabit tesisat var mı? 3 Tüm elektrik anahtarları ve prizleri düzgün çalışıyor mu? 4 Yeterli sayıda elektrik prizi var mı ve görsel-işitsel cihazların kullanımı için uygun yerlerde mi? 5 Toplantı salonunda havalandırma sistemi yeterli mi? 6 Zemin, kaymaya, düşmeye karşı uygun malzemeden yapılmış mı? 7 Aydınlatma sistemi yeterli mi? 8 Isıtma sistemi yeterli mi? 9 Acil durum alarmı var mı? 10 Mevzuata uygun olarak acil çıkış kapısı var mı? 11 Acil çıkış yönlendirme levhaları asılmış mı?

7 6331 sayılı ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Haziran 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren kademeli olarak uygulanmaya baģlandı sayılı ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yla birlikte SGK na bağlı olarak çalıģılan, özel-kamu ayrımı yapmaksızın bütün iģyerleri kanun kapsamına alındı.

8 6331 sayılı ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 39 maddeden oluģmaktadır. ĠĢyerlerinde ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği iģ ve iģlemlerinin yürütülebilmesi için kanuna dayalı olarak 39 yönetmelik çıkartılmıģtır.

9 2013 yılının ikinci yarısında ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kamu kurumları dahil 50 ve daha fazla iģçi çalıģtıran, çırak ve stajyer öğrencisi bulunan kurum/okullara. doğrudan yazı gönderildi.

10 . Kamuda ĠĢ Sağlığı ve Güvenliğinin BaĢlaması

11 Kamuda ĠĢ Sağlığı ve Güvenliğinin BaĢlaması ADANA ANKARA BALIKESĠR BURSA ERZURUM ESKĠġEHĠR KAYSERĠ KOCAELĠ Bu Ġl ler MEB ĠSG Modeli çalıģmalarında danıģman il olarak görev yapmakta olup, MEB nın bütün çalıģmalarında yer almaktadır.

12 MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSG MODELĠ ÇALIġMALARI Milli Eğitim Bakanlığı 2014/16 sayılı genelge yayınladı. Ankara Merkez ĠĢyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi kuruldu. MEB Merkez ve TaĢra TeĢkilatı Yıllık ÇalıĢma Takvimi hazırlandı. MEB Rehberlik ve Denetim Dairesi BaĢkanlığınca ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği konulu 2014/16 sayılı Genelgesi doğrultusunda yapılan iģ ve iģlemlerin Ġzlenmesi ve denetlenmesinin yapılması sağlandı. DYS içerisinde 918 desimal dosya koduyla elektronik imzalı ĠSG yazıģma sistemini baģlattı. Ġl ĠSGB lerinin kurulmasını gerçekleģtirdi ve Koordinatör ĠSG Yönetici görevlendirmesi yapıldı. Ġlçe ĠSG Bürolarının kurulmasını gerçekleģtirdi ve Koordinatör ĠSG Büro Yönetici görevlendirmesi yapıldı. MEBBĠS Modülü içerisinde ĠSG Modülünün açılmasını gerçekleģtirdi. MEB ĠSG Modelinin geliģtirilmesi için çalıģtaylar, seminerler ve kurslar düzenlemesi yapıldı, yapılıyor. Ġl MEM ĠĢveren Vekillerinin (Müdür Yardımcılarının) toplantıya alındı, bilgilendirme yapıldı. Ġl ĠSG Koordinatör Yöneticileri toplantıya alındı, bilgilendirme yapıldı. Ġl ĠSGB lerce ölümlü ve ağır yaralanmalı ĠĢ kazalarının Merkez ĠSGB ne bildirilmesini istiyor. Ġl ĠSGB lerce hazırlanan Yıllık Değerlendirme Raporlarının Merkez ĠSGB ne bildirilmesini istiyor. MEB Merkez ĠĢveren vekili baģkanlığı düzeyinde Ġzleme ve denetime baģlatıldı.

13 MEB ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği çalıģmaları doğrultusunda Bakanlık MĠSGB (Merkez ĠĢ Yeri Sağlık Güvenlik Birimi) kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı nda ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği çalıģmaları MĠSGB tarafından yürütülmektedir. 81 Ġl de Ġstanbul Anadolu ve Avrupa olmak üzere 82 ĠĢyeri Sağlık Güvenlik Birimi Ġl Milli Eğitim Müdürleri bünyesinde kuruldu.. Ġllere bağlı Ġlçelerde ĠĢ Yeri Sağlık Güvenlik Büroları kuruldu.

14 Kayseri Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2014 yılında okul/kurum lara yönelik ĠSG Rehberi hazırlandı yılı yaz tatilinde Kayseri Ġl Milli Eğitim de kadrolu çalıģan 22 Öğretmen ĠSG Uzmanı, yaz tatilinde 3 aylık geçici görevlendirme ile Kayseri deki bütün okulları gezip ön inceleme yaparak ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği açısından rapor tutuldu eğitim-öğretim yılında okullarda çalıģan tüm personel, eylül ayı içerisinde ĠSG kültürü kazandırmak amacıyla seminere alındı.

15 4857 Sayılı ĠĢ Kanunu kapsamında personel çalıģtıran (Daimi ĠĢci, Proje Kapsamında Toplum Yararına ÇalıĢan ĠĢ Kur ĠĢçisi, Ücretli Öğretmen) kurumlar, (Ġl ve 16 Ġlçe MEM) için ĠSG-KATĠP sistemi üzerinden ĠĢ Güvenliği Uzmanı görevlendirmesi yapıldı. Ġl MEM ve BeĢ Ġlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne ĠĢyeri Hekimi görevlendirmesi ĠSG-KATĠP sistemi üzerinden yapıldı Sayılı ĠĢ Kanunu kapsamında personel çalıģtıran Ġl ve Ġlçe Milli Eğitim Müdürlük leri ne iģ sağlığı ve güvenliğine iliģkin onaylı Tespit ve Öneri Defteri oluģturuldu.

16 . Ġl ve Ġlçe ĠĢveren Vekilleri belirlenip Makam olurları alındı. ĠĢveren ve ĠĢveren vekilleri ile toplantı yapıldı, görev ve sorumlulukları ile ilgili eğitim verildi. Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve ġube Müdürleri (ĠĢveren Vekilleri) ile toplantı yapıldı ve ĠSG hakkında bilgilendirme yapıldı, eğitimleri verildi.

17 Okul/kurumlar için ĠSG Rehber Kitabı hazırlandı. Özlük hakları Ġl MEM ne bağlı olarak Ġlçelerde çalıģan 4857 sayılı kanuna tabi iģçiler için çalıģtıkları Ġlçe MEM ler ile Ödünç ĠĢçi SözleĢmesi imzalandı sayılı ĠĢ Kanununa bağlı olarak çalıģan daimi iģçilerimizin sağlık muayneleri yapılarak sağlık raporu düzenlendi.

18 Yıllık ĠSG ÇalıĢma Takvimi hazırlandı ve Ġlçe Ġsg Bürolarına gönderildi. Yıllık Eğitim Takvimi hazırlandı ve Hizmet Ġçi Birimi ile koordineli olarak tüm çalıģanların Temel ĠSG eğitimlerinin verilmesi kararlaģtırıldı. Ġlimiz genelinde bulunan tüm Okul/kurumlar için Acil Eylem Planı hazırlandı.

19 Okul ve kurumların Risk Analizlerini hazırlamada kullanılmak üzere Tehlike Belirleme Kontrol Listeleri hazırlandı. Okul ve kurumlarda kullanılmak üzere ĠĢaret ve Levha çalıģması yapıldı. Okul ve kurumlarda meydana gelen iģ kazaları kayıt altına alındı ve üç iģ günü içerisinde SGK na bildiriminin yapılması sağlandı.

20 Ġl TeftiĢ Kurulu BaĢkan ve Marif MüfettiĢleri ile yapılan toplantıda ĠSG çalıģmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Kurum/okulların MEB 2014/16 sayılı Ġsg genelgesi gereği denetlenmesinde nelere bakılması ile ilgili okul/kurum Ġzleme ve değerlendirme formu hazırlandı. ĠSG çalıģmalarında birlik ve beraberliğin sağlanması, sürdürebilirliğin oluģması için, denetimlerin baģlangıç düzeyinde rehberlik yapılarak gerçekleģtirilmesi ne karar verildi. Okul kurumlarda çalıģan temsilcileri seçimi yapıldı, eğitimleri verildi.

21 50 den fazla çalıģanı bulunan okul/kurum lar da ĠSG Kurul ları oluģturuldu, kurul üyelerine eğitimleri verildi. Risk Analiz Ekipleri oluģturuldu, eğitimleri verildi ve okul/ kurumların risk analizlerinin yapılmasına baģlandı.

22 . Hizmetçi eğitim kapsamında çalıģana Temel ĠĢ Sağlığı Güvenliği Eğitimi verildi, eğitimlere devam edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi öğrencilerinden 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında ĠĢletmelerde Beceri Eğitimi gören ve yaz stajı yapacak öğrenciler ile Atelye ve Laboratuvar eğitimi alan öğrencilere Temel ĠĢ Sağlığı Güvenliği Eğitimi verilmektedir. Ġl ve ilçemizdeki okul/kurumlardan 410 un da Risk Analizleri yapılmıģ olup, çalıģmalar devam etmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurum ve okulların tamamında Acil Durum Eylem Planları hazırlanmıģtır.

23 . Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurum ve okullarında Acil Durum Tatbikatları yapılmaya baģlanmıģ olup, yapılan bu tatbikatlar kayıt altına alınmaktadır. Okul/kurumlarımızda çalıģanlardan ihtiyacı olan ve yeterli sayıda personelin ilk yardımcı eğitimi, hijyen eğitimi ve kalorifer kazanı yakma belgesi gibi belgeleri eksik olanların tespiti yapılarak eğitimlerinin yapılması planlandı. Ġlimizde akredite edilmiģ Ortam Ölçüm Laboratuvarı kurulacak olup, tüm okul ve kurumların ortam ölçümleri MEB nın yetiģtireceği teknik personeller ce yapılacaktır. Okul ve kurumlarda kullanılan makine ve ekipmanların periyodik kontrolleri MEB nın yetiģtireceği teknik personellerce yapılacaktır.

24 . Milli Eğitim Bakanlığı ĠSG Modeli n de OSGB lerinden hizmet satın alma bulunmayıp, yapılacak tüm ĠSG çalıģmalarının kendi insan kaynaklarıyla yapılması planlanmaktadır. Okul/kurumlarımızda yapılacak ĠSG çalıģmalarında gizlilik esas olup, yapılan ve yapılacak olan ĠSG çalıģmaları etik ilkeler doğrultusunda çalıģmalar yürütülecektir.

25 . Ġlimiz ĠSGB nce iģ sağlığı güvenliği çalıģmalarını yazılı hale getirmek ve kayıt altına almak amacıyla 918 desimal kodlu dosyalama sistemi oluģturuldu. Klasörlerde kullanılacak formlar OHSAS ĠĢ Sağlığı Güvenliği yönetim sistemi standartlarında hazırlandı. Hazırlanan bu dosya ve klasörler kurum/ okullarımızda oluģturuldu. Ġsg çalıģmaları bir standarda bağlanarak isg uzmanları ve ĠĢyeri hekimlerimizle çalıģmalara devam edilmektedir.

26 Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ (ĠSG) DOSYASI/ DÖKÜMANTASYON 918/01. YAZIġMALAR 918/02. ĠġE GĠRĠġ, BAġLAMA VE UYUM 918/03. ĠSG KURULU DOSYASI, ÇALIġAN TEMSĠLCĠSĠ 918/04. RĠSK DEĞERLENDĠRME 918/05 KAZA, OLAY, RAMAK KALA 918/06 ĠSG TEMEL EĞĠTĠM 918/07 PROSEDÜR, TALĠMAT VE PLANLAR 918/08 KONTROL, ÖLÇÜM, ĠZLEME, DENETĠM VE DEĞERLENDĠRME RAPORLARI 918/09 ACĠL DURUM VE TATBĠKATLAR 918/10 DĠĞER KAYITLAR

27 Yukarıda kullanılan klasör ve dosyalardaki formlar OHSAS ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi standardına göre her biri ayrı ayrı hazırlanmıģ olup, Okul ve kurumlarımızın kullanımına sunulmuģtur.

28 6331 sayılı kanunun 6, 7 ve 8. Maddeleri de uygulanarak bütün maddeleri yürürlüğe girmiģ olacaktır. 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ÇalıĢma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ĠSG-KATĠP modülü üzerinden ilimizdeki tüm okul/kurumlara her biri için ayrı ayrı ĠĢ Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı görevlendirmesi yapılacaktır. Kamu kurumları içerisinde ĠSG Uzmanı açısından en çok insan kaynağı kendi bünyesi içerisinde bulunması sebebiyle OSGB ler den hizmet satın almayıp bakanlık bünyesinde oluģturulan Merkez ĠĢyeri Sağlık ve Güvenlik biriminin koordinesinde Ġl ĠSGB leri aracılığıyla ilçelerde ve okullarda ĠSG hizmetleri vermeyi planlamıģ bulunmaktadır.

29 Dinlediğiniz için Teşekkürler

OKULLARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÇALIŞMALARI

OKULLARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÇALIŞMALARI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İle Milli Eğitim Bakanlığı Arasında Yürütülen OKULLARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÇALIŞMALARI Halil POLAT Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş sağlığı ve Güvenliği Genel

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Sayı : 24301423-918-E.251760 08.01.2016 Konu: İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri DAĞITIM YERLERİNE İlgi a)

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti kurumsal 2001 yılından beri kurumsal firmalara Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri başta olmak üzere Eğitim, Yönetim ve Danışmanlık hizmetleri sunduk. MEB onaylı mesleki eğitimler verdik.

Detaylı

2015-2016 YILI BORNOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2015-2016 YILI BORNOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1 1 Yıllık Çalışma Planının Yapılması 6331 Sayılı İş Sağ ve Güv Kan MEB Genelge x x İlçe İSG Bürosu İlçe MEM İSG web sayfasının oluşturulması A) İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ

Detaylı

DİŞ KLİNİK VE MUAYENEHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

DİŞ KLİNİK VE MUAYENEHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ DİŞ KLİNİK VE MUAYENEHANELERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor

Detaylı

14.05.2015 www.ankaraisguvenligi.com

14.05.2015 www.ankaraisguvenligi.com Fazıl ÖLMEZ Makine Mühendisi A Sınıfı İSG Uzmanı İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi fazilolmez@gmail.com 14.05.2015 www.ankaraisguvenligi.com 1. Adım Çalışma planı yapın (Çalışmalar bir

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ

Detaylı

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul Tempo OSGB Tanıtım 208 Nilay KEMERTAŞ Tempo Tanıtım208 İstanbul 9.09.208 Tarihçe ve Stratejik Hedeflerimiz 204 208 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Bakanlığı 204 Kasım 206 208 Tempo İş Güvenliği

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI na Sayın İlgili; Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Hekimliği Uygulama Faaliyeti ile Çok Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Laboratuarının Faaliyeti gösteren işyerleri için; 20.06.2012

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

İşyerlerinin bireysel olarak İSG Hizmetlerini gerçekleştirebilmeleri için;

İşyerlerinin bireysel olarak İSG Hizmetlerini gerçekleştirebilmeleri için; İSG Hizmetlerinin Kayıt, Takip, Kontrolü T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Yetkilendirme Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. İşyerlerinin bireysel

Detaylı

. RĠSK DEĞERLENDĠRME ÖN FORMU

. RĠSK DEĞERLENDĠRME ÖN FORMU Analiz Ekibi: Sıra No Tehlikeli Durum/DavranıĢ Olası Sonuç/RĠSK Mevcut Önlemler Olasılık RĠSK BĠLEġENLERĠ ġiddet Derecesi Risk Derecesi Önlem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sıra No 1 ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Organizasyonu

Detaylı

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ.

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. 05.05.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/72 KONU: İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında. Giriş : 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz?

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz? ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak siz değerli danışanlarımızın İş güvenliği Uzmanı,

Detaylı

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU NA GÖRE KAYITLAR- KURUM HEKĠMLĠĞĠNDE ĠġYERĠ HEKĠMLĠĞĠ ĠĢçi Sağlığı

Detaylı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı İÇERİK İstanbul Ulaşım A.Ş. Hakkında Organizasyon Yapısında İş Güvenliğinin Yeri Temel

Detaylı

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Hazırlayan Necdet DEMİR Tersane Kazaları ceza hukuk bilirkişisi Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necdet DEMİR Kimdir? 1990 Yılı Yıldız Üniversitesi Endüstri

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI EĞT-PRS-02 SAT-PRS-01 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) Sayfa No 1/10 PRS. KODU PROSES ADI HİZMET TANIMI PROSES SORUMLUSU KULLANILACAK CİHAZLAR ÖLÇÜLECEK DEĞERLER PERFORMANS HEDEFİ PROSES HEDEFI Satın alma

Detaylı

İŞYERİ KONTROL LİSTESİ (OSGB lerin hizmet sundukları işyerleri için kullanılacak kontrol listesi)

İŞYERİ KONTROL LİSTESİ (OSGB lerin hizmet sundukları işyerleri için kullanılacak kontrol listesi) İŞYERİ KONTROL LİSTESİ (OSGB lerin hizmet sundukları işyerleri için kullanılacak kontrol listesi) Sıra No Kontrol Konusu Puan* Termin Sorumlu Kişi Geliştirici Eylem 1 Çalışanlara gerekli İSG eğitimleri

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

ĠÇERĠK. 1. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YAKLAġIMI. 2. Ġġ TEFTĠġĠ SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU VE GETĠRDĠĞĠ YÜKÜMLÜLÜKLER. 4.

ĠÇERĠK. 1. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YAKLAġIMI. 2. Ġġ TEFTĠġĠ SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU VE GETĠRDĠĞĠ YÜKÜMLÜLÜKLER. 4. ĠÇERĠK 1. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YAKLAġIMI 2. Ġġ TEFTĠġĠ 3. 6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU VE GETĠRDĠĞĠ YÜKÜMLÜLÜKLER 4. GÖRÜġLER 1. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ YAKLAġIMI 1. Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ

Detaylı

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU Av. Füsun GÖKÇEN Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 4857 sayılı ĠĢ Kanunu MADDE 77 ĠġVERENLERĠN VE ĠġÇĠLERĠN

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

Dr.Yücel BENDER ĠĢyeri Hekimi

Dr.Yücel BENDER ĠĢyeri Hekimi Dr.Yücel BENDER ĠĢyeri Hekimi Yasal gereklilikleri karģılamak için, Yükümlülüklerin yerine getirildiğini kanıtlamak için, Erken tanı ve potansiyel problemlerin tespiti için, Ġzlenebilirlik sağlamak için,

Detaylı

ODUNPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI

ODUNPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ERGİN DEMİRKOL MAKİNA ÖĞRETMENİ A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ODUNPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ebsak26@gmail.com 0544 6144808 0222 2306061/178 Niçin buradayız Hukuki zorunluluk

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN Sıra No / Konu Konunun genel amacı Öğrenme hedefleri 9 / İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Detaylı

İSG Kanunu ve Ülkemizde İSG Hizmetleri

İSG Kanunu ve Ülkemizde İSG Hizmetleri İSG Kanunu ve Ülkemizde İSG Hizmetleri Dr. Rana GÜVEN, MSc., PhD. Genel Md. Yrd. 24 Eylül 2013, İstanbul İÇERİK İSG Kanunu Sonrası Neler Yaptık? İSG Hizmetleri Hedef ve Planlamalar MEVZUAT TABLOSU 23.9.2013

Detaylı

ASBESTLE ÇALIġMALARDA ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

ASBESTLE ÇALIġMALARDA ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASBESTLE ÇALIġMALARDA SAĞLIK mad men VE season GÜVENLĠK 6 episode 10 ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK Aslıcan GÜLER İSG Uzman

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığının 16 Mayıs 2004

Detaylı

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Deri ve Tenasül Hastalıklar Birim Sorumlusu : Personel

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı RİSK DEĞERLENDİRMESİ Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı YASAL DAYANAK İşyerinde Çalışanların Sağlık ve Güvenliklerini İyileştirmeye Yönelik Tedbirler Alınmasına İlişkin 12.06.1989

Detaylı

TÜM ĠġYERLERĠ TARĠHĠNDEN ĠTĠBAREN ĠġYERĠ HEKĠMĠ VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ UZMANI ÇALIġTIRMAK ZORUNDA OLACAK

TÜM ĠġYERLERĠ TARĠHĠNDEN ĠTĠBAREN ĠġYERĠ HEKĠMĠ VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ UZMANI ÇALIġTIRMAK ZORUNDA OLACAK SĠRKÜLER NO: YORDAM 2016/S 21 ĠST. 24.06.2016 TÜM ĠġYERLERĠ 01.07.2016 TARĠHĠNDEN ĠTĠBAREN ĠġYERĠ HEKĠMĠ VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ UZMANI ÇALIġTIRMAK ZORUNDA OLACAK Bilindiği gibi 30.06.2012 tarihinde 28339 sayılı

Detaylı

Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ HĠZMETLERĠ YÖNETMELĠĞĠ

Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ HĠZMETLERĠ YÖNETMELĠĞĠ Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ HĠZMETLERĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iģ sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütmek üzere kurulacak iģyeri

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ GEREĞİNCE ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILAN ÇALIŞMALAR:

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ GEREĞİNCE ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILAN ÇALIŞMALAR: 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ GEREĞİNCE ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILAN ÇALIŞMALAR: 30.06.2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6331

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 24.10.2013 İÇERİK İSG Açısından Devletin Sorumlulukları 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşverenlerin Yükümlülükleri

Detaylı

12 ARALIK ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI OSGB HİZMET TEKLİFİ. Teklif sayfası 5. www.sgi.com.tr

12 ARALIK ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI OSGB HİZMET TEKLİFİ. Teklif sayfası 5. www.sgi.com.tr ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI OSGB HİZMET TEKLİFİ 12 ARALIK 2013 SİSTEM GÖZETİM İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ EĞİTİM MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İVEDİK OSB EMİNEL İŞ

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME Değerli Meslek Mensubumuz, 6331 İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin

Detaylı

SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ GENEL DEĞERLENDİRME...9. iii

SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ GENEL DEĞERLENDİRME...9. iii İçindekiler SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ...1 1.1. Sağlık Programları... 5 1.2. Güvenlik Programları... 5 1.3. Eğitim Programları... 6 2. GENEL DEĞERLENDİRME...9

Detaylı

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERİ 01 TEMMUZ 2017 31 TEMMUZ 2017 YILLIK FAALİYET 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir toplu yapı

Detaylı

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ 7.Hafta: Risk ve Risk Analizi DYA 114 Çevre Koruma BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ RİSK ve RİSK ANALİZİ Risk Belirli bir tehlikeli olayın meydana gelme olasılığı

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

Sanayigazetesi.com.tr-ÖZEL HABER

Sanayigazetesi.com.tr-ÖZEL HABER RİSK MED, sektörde otuz beş yılı geride bırakan deneyimli kadrosu ile sektörünün en köklü firmalarından. 1977 yılında Ankara da bir grup iş güvenliği uzmanı tarafından temelleri atılan Risk MED, Türkiye

Detaylı

ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR

ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR Yeni iģ sağlığı ve güvenliği konusundaki yasalar iģverenlere birçok yükümlülükler getirmektedir. Bu yükümlülüklerin yerine

Detaylı

10 dan Az ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri. AZ TEHLĠKELĠ (Aynı miktarda) ÇOK TEHLĠKELĠ (%50 artırılarak)

10 dan Az ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri. AZ TEHLĠKELĠ (Aynı miktarda) ÇOK TEHLĠKELĠ (%50 artırılarak) 6645 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU ĠLE BI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ĠLE 6331 SAYILI ĠSG KANUNUNDAKĠ ĠDARĠ PARA CEZALARININ TEHLĠKE SINIFI VE ÇALIġAN

Detaylı

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 3 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27661 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

Detaylı

T.C. YOZGAT VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. YOZGAT VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. YOZGAT VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ( İş Sağlığı ve Güvenliği ) REHBERİ Aralık 2015 [1] YOZGAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL VE KURUMLARIMIZDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ REHBERİ Bu rehber; okul

Detaylı

İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerinin belirlenmesi ve bu risklere karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyetlerin

İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerinin belirlenmesi ve bu risklere karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyetlerin İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerinin belirlenmesi ve bu risklere karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyetlerin tümüdür. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesinde

Detaylı

GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU

GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU Risk Değerlendirme No: Tarih: İşveren: İşyeri Adresi: Yapılan İş Nedir? (Kısaca açıklayınız) İşçi sayısı: Erkek Kadın Çocuk Çırak Öğrenci RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMASININ

Detaylı

6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU ve KANUNUN GETĠRDĠĞĠ YÜKÜMLÜLÜKLER. Mehmet TUNÇ UZMANĠġ OSGB Genel Koordinatör

6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU ve KANUNUN GETĠRDĠĞĠ YÜKÜMLÜLÜKLER. Mehmet TUNÇ UZMANĠġ OSGB Genel Koordinatör 6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU ve KANUNUN GETĠRDĠĞĠ YÜKÜMLÜLÜKLER Mehmet TUNÇ UZMANĠġ OSGB Genel Koordinatör 6331 Sayılı Kanun Kapsamı 6331 sayılı ĠĢ sağlığı ve Güvenliği Kanun kapsamı; Bu

Detaylı

10 dan Az ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri 10-49 ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri. AZ TEHLĠKELĠ (Aynı miktarda) ÇOK TEHLĠKELĠ (%50 artırılarak)

10 dan Az ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri 10-49 ÇalıĢanı Olan ĠĢyerleri. AZ TEHLĠKELĠ (Aynı miktarda) ÇOK TEHLĠKELĠ (%50 artırılarak) 6645 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNU ĠLE BI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ĠLE 6331 SAYILI ĠSG KANUNUNDAKĠ ĠDARĠ PARA CEZALARININ TEHLĠKE SINIFI VE ÇALIġAN

Detaylı

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. YAPI MALZEMELERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI NİSAN 2011

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. YAPI MALZEMELERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI NİSAN 2011 YAPI MALZEMELERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI NİSAN 2011 DOĞAL TAġ ÜRÜNLERĠ STANDARTLARI VE PĠYASA GÖZETĠMĠ VE DENETĠMĠ (89/106/EEC) DOĞAL TAġ STANDATLARI TS EN 12058 Doğal TaĢ Ürünleri Yer ve Merdivenler Ġçin Kaplama

Detaylı

PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ

PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ İşverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, görev aldığı işyerinde

Detaylı

A K A D E M İ SĠRKÜLER 2016-19 DENETİM DANIŞMANLIK MÜŞAVİRLİK 28.06.2016

A K A D E M İ SĠRKÜLER 2016-19 DENETİM DANIŞMANLIK MÜŞAVİRLİK 28.06.2016 Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ MECBURĠYETĠ 01 TEMMUZ 2016 TARĠHĠNDEN ĠTĠBAREN BAġLIYOR 6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30.06.2012 tarihinde 28339 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak 01.01.2013 tarihinde

Detaylı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

T.C. OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı Sayı : 41811054-010.06.01 21/05/2015 Konu : Görev Tanımları Genelgesi GENELGE (2015/1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında idarenin amaçlarına, belirlenmiģ

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİRSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KURUM BİRİM DERSLİK, SALON, AMFİ, SEMİNER EĞİTİM SALONLAR İÇİN LİSTESİ FAALİYET ALANI TEHLİKE SINIFI BİLGİLERİ AÇIKLAMA Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

Z O R L U T E S İ S Y Ö N E T İ M İ A. Ş Z O R L U C E N T E R

Z O R L U T E S İ S Y Ö N E T İ M İ A. Ş Z O R L U C E N T E R Z O R L U T E S İ S Y Ö N E T İ M İ A. Ş Z O R L U C E N T E R İş sağlığı ve güvenliği kapsamında Zorlu Tesis Yönetimi A.Ş ve Zorlu Center da çalışan firmalarımız için istenecek belgelerin açıklaması Güncelleme:

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

Sağlıklı ve güvenli alandasınız!

Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi nedir? İş yerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca yetkilendirilen birimdir. OSGB ler,

Detaylı

Maden sektöründe İSG iyileştirme faaliyetleri

Maden sektöründe İSG iyileştirme faaliyetleri Türkiye de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (www.isgip.org) Improvement of Occupational Health and Safety Conditions at Workplaces in Turkey (www.isgip.org) Bu

Detaylı

PKD DEĞERLENDİRME FORMU

PKD DEĞERLENDİRME FORMU Tarih: PKD DEĞERLENDİRME FORMU Değerlendiren Kişi: 1 Kuruluşun Unvanı 2 Kuruluşun Adresi 3 İşveren/Vekili 4 Kuruluşun SGK Sicil No. 5 Kuruluşun Vergi No. 6 Kuruluşun Telefon ve faks Tel: Faks: 7 E-mail

Detaylı

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON ve DENETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Eğitim

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON ve DENETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Eğitim Eğitim n Adı Kodu Süresi Ücreti KYS ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri KYS 01 ISO 9001:2008 Temel 350TL 24 25 01 02 02-03 05-06 05-06 KYS 02 ISO 9001:2008 İç Tetkik 475TL 26 27 03 04 04-05

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI UYGULAMA RAPORU

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI UYGULAMA RAPORU İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI UYGULAMA RAPORU A. STAJYER BİLGİLERİ B. İŞYERİ BİLGİLERİ Adı ve Soyadı:. Mesleği: Kimyager Staj süresi:5 gün(40 saat) 14-15-16-19-20 Mart 2012 Adresi:.. Telefon:0236 Faks:0236 E-posta...

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 O İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirilmesi Yönetmeliği

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN 2017 30 NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

KANUNA HIZLI BAKIŞ. - İş yerleri, yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrılıyor.

KANUNA HIZLI BAKIŞ. - İş yerleri, yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrılıyor. 1 KANUNA HIZLI BAKIŞ - İş sağlığı ve güvenliği konusu ilk kez müstakil bir kanunda ele alındı. - Kamu ve özel sektör ayrımı gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alındı. - İş yerleri, yapılan işin

Detaylı

Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ

Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Hakkımızda Güven Net OSGB Güven Net OGSB; İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında firmalara çözüm ortağı olmak üzere

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

KYS 02 ISO 9001:2008 İç Tetkik Eğitimi 2 gün 475TL 26 27 05-06 04-05 07-08 07-08. 2 gün 350TL 9-10 17-18 26-27

KYS 02 ISO 9001:2008 İç Tetkik Eğitimi 2 gün 475TL 26 27 05-06 04-05 07-08 07-08. 2 gün 350TL 9-10 17-18 26-27 Eğitim n Adı Kodu Süresi Ücreti KYS ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri KYS 01 ISO 9001:2008 Temel 2 gün 350TL 24 25 01 02 02-03 05-06 05-06 KYS 02 ISO 9001:2008 İç Tetkik 2 gün 475TL 26 27

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĠ ÇANAKKALE

ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĠ ÇANAKKALE ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĠ 2012- ÇANAKKALE ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR

Detaylı

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON ve DENETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. 2014 EĞİTİM PLANI

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON ve DENETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. 2014 EĞİTİM PLANI Eğitim n Adı Kodu Süresi Ücreti KYS ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri KYS 01 ISO 9001:2008 Temel 2 gün 350TL 09-10 13-14 02-03 05-06 05-06 KYS 02 ISO 9001:2008 İç Tetkik 2 gün 475TL 16-17

Detaylı

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI 235 EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NO LU ŞUBE DENETLEME KURULU RAPORU MART 2008 MART 2011 ARASI 2 Mart 2008 ile 16 ġubat 2011 tarihleri

Detaylı

Çukurova Üniversitesi nde İş Sağlığı & Güvenliği Hizmetleri

Çukurova Üniversitesi nde İş Sağlığı & Güvenliği Hizmetleri Çukurova Üniversitesi nde İş Sağlığı & Güvenliği Hizmetleri Prof. Dr. Ferdi TANIR Ç.Ü. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD. Ç.Ü. İSG Eğitim, Uygulama & Araştırma Merkezi (ÇİSAM) Md./ADANA 3. Sağlık Yönetimi

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? 1 İş Sağlığı ve Güvenliğinin Tanımı. 2 İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi.

Detaylı

İSG KURULUNU OLUŞTURMAK

İSG KURULUNU OLUŞTURMAK İSG KURULUNU OLUŞTURMAK *Elli ve daha fazla çalışanın bulunduğu okul ve kurumlarda Ek-2 doğrultusunda İSG Kurulu oluşturulur. *Ellinin altında çalışanı olan okul ve kurumlarda ise İSG hizmetlerini yürütecek

Detaylı

d) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt;

d) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt; İSG MEVZUATI-1 1- İş güvenliği uzmanının görevleri nelerdir? a- Rehberlik 1) İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı,

Detaylı

2018/7 NOLU GENELGE DOĞRULTUSUNDA MEBBİS Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi İŞLEMLERİNİN SAĞLIKLI YAPILABİLMESİ İÇİN HAZIRLANAN SÜREÇ TAKİP KILAVUZUDUR

2018/7 NOLU GENELGE DOĞRULTUSUNDA MEBBİS Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi İŞLEMLERİNİN SAĞLIKLI YAPILABİLMESİ İÇİN HAZIRLANAN SÜREÇ TAKİP KILAVUZUDUR T.C. MERSİN VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 12.03.2018 2018/7 NOLU GENELGE DOĞRULTUSUNDA MEBBİS Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi İŞLEMLERİNİN SAĞLIKLI YAPILABİLMESİ İÇİN HAZIRLANAN SÜREÇ TAKİP KILAVUZUDUR

Detaylı

2014-2015. Okul Risk Analiz Raporu

2014-2015. Okul Risk Analiz Raporu 2014-2015 STRATEJİK PLAN Okul Risk Analiz Raporu MUĞLA-2015 T.C. MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI Kocamustafendi İlkokulu Okul Risk Analiz Raporu 2014-2015 Bu plan Nisan 2015 tarihinde yapılmış olup, her yıl eğitim

Detaylı

FORM OSGB HİZMETİ TEKLİF FORMU YAYIN TARİHİ 12.12.2013

FORM OSGB HİZMETİ TEKLİF FORMU YAYIN TARİHİ 12.12.2013 OSGB HİZMETİ TEKLİF U 1 / 7 YETKİLİ : ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN : Alkım İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri Ltd. Şti. TEL-FAKS : 0 312 286 0 287 E-mail : Dayanak : 20.06.2012 tarihli İş Sağlığı

Detaylı

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu.

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu. SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİMLERİ (ZORUNLU) Revizyon No 0 09.02.205 Revizyon i 02.0.208 Sayfa No Sayfa /2 Yılı:208 in Adı/Genel / in Yer Yöntemi Grup Kodu Temel Kalite i ın Şubat 0,20,30 ların Önlenmesi

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Amaç: İSG hizmetleri İlgili diğer yönetmeliklerinin uygulanması İSG hizmetlerinde ekip halinde çalışmanın önemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır Öğrenim

Detaylı

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA Doküman No: FR-34 Yayın Tarihi: 20.02.2010 Revizyon No: 3 Revizyon Tarihi: 26.12.2011 Hazırlayan: Yönetim Temsilcisi 1. Sınıf gayri sıhhi müessese Çalışma Ruhsatı Faaliyet

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU DEPREM TAHLİYE PLANI

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU DEPREM TAHLİYE PLANI ÖZEL YILDIZ İLKOKULU DEPREM TAHLİYE PLANI ANASINIFI KATI 1. KAT TAHLİYE PLANI ANASINIFI Lavabo+WC Anasınıfı Derslik Anasınıfı Oyun Odası Üst Kata Çıkış İlkokul Öğretmenler Odası Lavabo -WC Alt Kata İniş

Detaylı

TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI 2013-2014

TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI 2013-2014 TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI 2013-2014 1 OKULUMUZUN GENEL GÖRÜNÜMÜ 2 CUMHURİYET İLKOKULU TARİHÇESİ Okulumuz; bina olarak 2000 Yılında Eğitim Öğretime başlayan 75. Yıl İlköğretim

Detaylı

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA NO KATILIM GÖSTERDİĞİMİZ AKTİVİTELER 3-10 ISO VE AKREDİTASYON 11-12 SOSYAL SORUMLULUK 13 İSTATİSTİKİ VERİLER 14-18 BASINDA

Detaylı

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU . MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU Doküman No EK-1.a Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 Okullarda/Kurumlarda Çalışan Temsilcisi belirleme iş ve İşlemleri İş Sağlığı

Detaylı

DOĞUMHANE RİSK DEĞERLENDİRME PLANI ANALİZ RAPORU

DOĞUMHANE RİSK DEĞERLENDİRME PLANI ANALİZ RAPORU DOĞ.YD.02 11/10/2013 0 1/5 ENFEKSİYON RİSKİ Kan ve vücut sıvılarının cilde temas ile bulaş riski Fiziksel ortam kaynaklı bulaş riski Hastalardan inhalasyon yoluyla bulaşan solunum yolu hastalıkları ALINCAK

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ile AYTAġ ALÇI ENERJĠ MADEN VE ĠNġ. TĠC. A.ġ. MESLEKĠ EĞĠTĠM PROTOKOLÜ

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ile AYTAġ ALÇI ENERJĠ MADEN VE ĠNġ. TĠC. A.ġ. MESLEKĠ EĞĠTĠM PROTOKOLÜ MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ile AYTAġ ALÇI ENERJĠ MADEN VE ĠNġ. TĠC. A.ġ. MESLEKĠ EĞĠTĠM PROTOKOLÜ Ankara 2010 MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞĠTĠM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

DSİ İSG UYGULAMALARI

DSİ İSG UYGULAMALARI T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ İSG UYGULAMALARI Şahin KUMBAROĞLU Personel ve Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı A Sınıfı iş Güvenliği Uzmanı Devlet Su İşleri Genel

Detaylı

2017 NİSAN AYI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

2017 NİSAN AYI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLİFE CİTY KONUTLARI YÖNETİCİLİĞİ 01 NİSAN 2017-30 NİSAN 2017 1. SİTE TANITIMI, VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Söğüt Sokak No:2 813

Detaylı

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER Yasal dayanaklar 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa

Detaylı