TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ. ZTD 101 Türk Dili-I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ. ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2"

Transkript

1 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ I.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZTD 101 Türk Dili-I Temel dil bilgisi kuralları, Kelime çeşitleri, Zamanlar ve anlatım içinde zaman uygunluğu. Dünya dil grupları. Türkçe nin dünya dil grupları arasındaki yeri. Sözlü ve yazılı anlatım şekilleri. İmla, noktalama ve yazım kuralları. Doğru cümle kurma, cümle çözümlemesi. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZAI 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları, 19.yy. Sonunda Osmanlı Devleti nin Durumu, 1.Dünya Savaşı ve Mondros Mütarekesi, İşgaller ve Tepkiler, Mustafa Kemal in Samsun a Çıkışı, Kongreler ve Teşkilatlanma, Misak-ı Milli ve Türkiye Büyük Millet Meclisi nin Açılışı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ne karşı Ayaklanmalar, Milli Cepheler, Mudanya ve Lozan Antlaşmaları in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZYD 101 Yabancı Dil-I A1/1 seviyesinde dilbilgisi, sözcük bilgisi etkinlikleri, günlük İngilizce, okuma, dinleme, yazma alıştırmaları.. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 101 Genel Ekonomi İktisadın tanımı, yöntemi, temel kavramlar, arz ve talep kavramları, esneklikler, fayda, tüketici davranışları, üretim maliyetleri, üretici dengesi, piyasa dengesi, tam rekabet piyasası, tekel piyasası ve diğer eksik rekabet piyasaları. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 103 Genel İşletme İşletmenin tanımı, işletmenin kuruluş amaçları, kuruluş şekilleri, işletmenin sınıflandırılması, türleri ve kapasitesi, işletmeler arası işbirliği şekilleri, işletmecilikte geçerli olan ilkeler. Yönetimin tanımı, yönetimin işlevleri, yönetim ve yönetici özellikleri, pazarlama, üretim, üretim planlaması, finansman, insan kaynakları, Ar-Ge.

2 in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 105 Genel Hukuk Bilgisi Hukuk kavramı, hukuk kurallarının niteliği ve hukuk sistemi, kamu hukuku ve özel hukuk dalları, hukukun kaynakları, hakkın tanımı ve türleri, hakkın kullanılması ve korunması, şahıs, şahıs türleri ve ehliyetler, borç ilişkisi ve sorumluluk, yargı ve türleri. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 107 Lojistiğin Temel İlkeleri -I Lojistik sektörünün dünyadaki ve Türkiye deki tarihsel gelişimi, lojistiğin öneminin açıklanması, lojistikle ilgili temel kavramlar, lojistiğin temel ilkeleri, lojistik sektörünün ülke ekonomisine katkısı, lojistik hizmetlerinin sınıflandırılması, uluslararası ticari alanlarda lojistik hizmetinde meydana gelen gelişmeler. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS MAT101 Matematik-I Kümeler, sayılar denklemler ve eşitsizlikler. Fonksiyon kavramı, üstel ve logaritmik fonksiyonlar. Türev ve integral. Matris ve determinantlar. Oranlar, yüzde hesaplamaları, dış ve iç iskonto kayıpları, ayarlar, finansman alanında ve bankacılıkta kullanılan ve bileşik faize dayalı matematik yöntemleri. SEÇMELİ DERS in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 109 Genel Muhasebe Muhasebenin tanımı, muhasebenin ilkeleri, bilanço ve gelir tablosu, muhasebe defter ve belgeleri, muhasebe süreci, mal alım ve satım incelemelerinin sürekli envanter yöntemine göre kayıt edilmesi. Hazır değerler ve menkul kıymetler, alacaklar duran varlıklar, borçlar, mali borçlar, öz kaynaklar, gelirler ve giderler, dönem sonu envanter işlemleri, hesapların kapatılması, dönem sonu mali tabloların düzenlenmesi in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 111 Pazarlama İlkeleri Temel kavramlar, tüketici pazarları ve endüstriyel pazarlar, pazar bölümlendirme ve hedef pazar seçimi, mamul ve fiyat kavramlarının açıklanması,dağıtım kanalları ve fiziksel dağıtım yöntemleri, pazarlamada tutundurma faaliyetleri, pazarlama araştırmasının açıklanması, pazar araştırma yöntemleri, pazarlama yönetimi ve uluslar arası pazarlama yönetimi. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 113 İletişim İlk çağlarda iletişimin ortaya çıkışı ve gelişimi, Sosyal gelişmelere paralel olarak iletişimin gelişmesi ve çeşitlenmesi, Güç ve iktidar için iletişimin kullanılması, İletişim nedir?, İnsanlar niçin iletişim kurar: (Haberleşmek, Paylaşmak, Bilgilenmek, var olmak, Eğlenmek - Mutlu olmak.), Doğrusal İletişim Modeli (İletişimin faktörleri): (Kaynak, İleti, Hedef.)

3 in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 115 İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan kaynakları ile ilgili temel kavramlar ve teorik çerçeve; dünyada ve Türkiye de işgücü piyasaları; insan kaynakları planlaması; iş analizleri; personel seçme ve yerleştirme; eğitim yönetimi; kariyer yönetimi; motivasyon; iş tasarımı; iş değerleme; ücret yönetimi. Performans değerleme; psikoteknik değerleme; ödüllendirme; kamuda insan kaynakları; uluslararası insan kaynakları; endüstri ilişkileri; toplu pazarlık; işgören katılımı ve disiplin; işgören sağlığı ve güvenliği; bürokratik işlemler; insan kaynakları bilgi sistemleri. II.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZTD 102 Türk Dili-II Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler, imlâ-noktalama işaretleri; sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete, dergi çalışmaları ve uygulamaları. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZAI 102 Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi-II İnkılâp, İhtilal, Reform Kavramları, 19. Yüzyılın Sonunda Osmanlı Devleti nin Durumu, 1. Dünya Savaşı ve Mondros Mütarekesi, İşgaller ve Tepkiler, Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a Çıkışı, Kongreler ve Teşkilatlanma, Misak-ı Milli ve TBMM nin açılışı, TBMM ye Karşı Ayaklanmalar, Milli Cepheler, Mudanya ve Lozan Antlaşmaları in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZYD 102 Yabancı Dil-II A1/2 seviyesinde dilbilgisi, sözcük bilgisi etkinlikleri, günlük İngilizce, okuma, dinleme, yazma alıştırmaları in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 102 Dış Ticaret İşlemleri Dış ticarete genel bakış, geçmişten bugüne dış ticaretin gelişimi, dış ticarete gereksinim duyulmasının nedenleri, MTO, Tacir sıfatının kazanılması, uluslararası satış sözleşmeleri, teslim şekilleri, ödeme şekilleri, örnek uygulamalar. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 104 Lojistiğin Temel İlkeleri-II Temel lojistik kavramlarının tanıtımı, tedarik zincirleri ve uygulama alanları, lojistiğin fiziksel dağıtım ve tedarik ağı sistemlerinin açıklanması, dış kaynak kullanımı, lojistik bilgi sistemleri, entegre lojistik ve lojistiğin temel fonksiyonlarının tanıtımı.

4 in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 106 Lojistik İktisadı Gayri safi milli hasıla-milli gelir ve hesaplanması, istihdam ve işsizlik, milli gelir ve istihdamı belirleyen faktörler, çarpan mekanizması, kapalı ve açık ekonomilerde milli gelir dengesi, para arzı, para talebi ve faiz, paranın değeri ve fiyatlar genel düzeyi, devletin ekonomik hayata müdahalesi, para ve maliye politikaları, enflasyon ve döviz piyasaları ve dış ticaret. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS MAT 102 Matematik-II Doğrusal ve II. Dereceden Fonksiyonlar ve Grafikleri, Üstel ve Logaritmik Fonksiyonlar ve Grafikleri. Limit ve Süreklilik, Türev kavramı, Türev Uygulamaları, Belirsiz İntegral, Belirli İntegral, Doğrusal Denklem Sistemleri, Matrisler, Determinantlar in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 108 Ticaret Hukuku Ticaret hukuku kavramı, ticari işletme ve tacir sıfatları, ticaret unvanı ve diğer ticari adlar, ticaret sicili, ticari defterler, ortaklık kavramı ve kollektif ortaklıklar, komandit ortaklıklar, anonim ortaklıklar, limited ortaklıklar, kıymetli evraka ilişkin genel esaslar. SEÇMELİ DERS in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 112 Uluslararası Ticari Belgeler Dış ticarette kullanılan ticari belgeler, sevk belgeleri, dolaşım belgeleri, yükleme belgeleri, TIR karneleri, anlaşma şartlarının gerektirdiği diğer belgeler, sigorta belgeleri, finansman belgeleri, sertifikalar, gözetim belgeleri, örnek uygulamalar. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi BTP100 Bilgi ve İletişim Teknolojisi ,5 3 Bilgisayarın donanımı ve yazılımı ile ilgili temel kavramların tanıtımı, PC lerde işletim sistemleri, internet kullanımı hakkında genel bilgiler in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi LOJ110 Uluslararası İşletmecilik Uluslararası İşletmecilik Kapsamı, Tarihsel Gelişimi, Uluslararası İşletmeciliğe Geçiş Nedenleri, Uluslararası İşletmecilik Türleri, Uluslararası İşletmeciliği Etkileyen Faktörler, Uluslararası İşletmecilik Teorileri, Uluslararasılaşma Süreci, Uluslararası Pazarlara Giriş Yöntemleri, Uluslararası Çevre, Çokuluslu Şirketler, Uluslararası Yönetim, Elektronik Ticaret ve Uluslararası İşletmeciliğe Etkileri, Uluslararası İşletmecilik Diplomasisi.

5 in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi LOJ114 Kalite Yönetim Sistemleri Kalite kavramı, standart ve standardizasyon, standardın üretim ve hizmet sektöründeki önemi, yönetim kalitesi ve çevre standartları, kalite yönetim sistem modelleri, stratejik yönetim, yönetime katılma, süreç yönetim sistemi, kaynak yönetim sistemi, EFQM mükemmellik modeli III.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 201 Depolama ve Tedarik Teknikleri Depo ve depolama kavramları ile öneminin anlatılması, depo ve depolama çeşitleri, depolama yönetimi, depo iş süreçleri, depo yeri seçiminin önemi, Depo yerleşim planının hazırlanması ile ilgili döşeme ve donatılar, antrepo ve serbest bölgelerin depolamadaki yeri, depolamada ambalajlama, depolamada karşılaşılan riskler, Tedarik fonksiyonlarının ve tedarik sistemlerinde farklılıkların açıklanması. Satın alma değişkenlerinin tanıtımı, Tedarik zincirinin tanıtılması, tedarik yönetimi, Tedarikçiler tedarik sistemine etkileri. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 203 Lojistik Yönetimi Lojistik yönetiminin tanımı, lojistikte yönetimin önemi, lojistik yönetiminin esasları, lojistik yönetiminin ana unsurları, yönetimde engeller ve fırsatlar, müşteri hizmeti ve planlama fonksiyonları, hizmet yönetimi, envanter yönetimi, antrepo yönetimi ve lojistik konumlandırmasının çeşitli yönleri, lojistik hizmet bileşenleri,küresel ekonomi yönetimi. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 205 Taşımacılık Sistemleri Taşımacılığa giriş, taşımacılığın unsurları, taşımacılık organizasyonu, taşımacılığın yasal boyutları, taşımacılık altyapısı, taşımacılık yönetimi ve ekonomisi ve taşımacılık düzenlemeleri taşımacılıkta kullanılan kavramlar, taşıma sistemleri, kombine taşıma çeşitleri, Dünyada ve Türkiye'de taşımacılık. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 207 Ulaştırma Mevzuatı Türk dış ticaret mevzuatları, ihracat rejim kararı, ihracat yönetmeliği, ihracat tebliğleri, ithalat rejim kararı, ithalat yönetmeliği, ithalat tebliğleri, standardizasyon rejim kararı, standardizasyon yönetmeliği, TSE mevzuatı, karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu mevzuatı, uluslar arası TIR mevzuatı, örnek uygulamalar. Dış ticarette yatırım ve teşvik mevzuatı,, koruma tedbirleri ve sınırlamalar, kota damping ve sübvansiyon tedbirleri, uluslar arası nakliye ve lojistik mevzuatı, IATA, FIATA, IRU ve diğer taşıma birliklerinin tanıtılması ve uygulamalarının açıklanması. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 209 Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi Uluslararası ticaretin nasıl muhasebeleştirileceğinin açıklanması, lojistik işlemlerine ait hesap planlarının açıklanması, lojistikle ilgili diğer muhasebe kayıtlarının tanıtımı.

6 in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 211 Uluslararası Pazarlama Teknikleri Temel kavramlar, uluslararası pazarın incelenmesi, uluslararası mal stratejileri, uluslararası fiyat stratejileri, uluslararası dağılım stratejileri, uluslararası tutundurma stratejileri. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 213 Uluslararası İktisat Uluslararası ticaret teorisi, dış ticaretin ekonomik etkileri, döviz piyasası, ödemeler bilânçosu, dış ticaret politikası ve politika araçları, gümrük tarifeleri ve kotalar, tarife dışı araçlar, dünya ticaretinin serbestleştirilmesi, GATT ve iktisadi birleşmeler, dünyadaki iktisadi gruplamalar. SEÇMELİ DERS in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 217 AB-Türkiye İlişkileri Karşılaştırmalı bir çerçeve içerisinde Türkiye AB ilişkilerinin tarihsel gelişimini siyasi, ekonomik ve hukuki boyutlarıyla değerlendirmek, AB tarihçesi, AB-Türkiye ilişkileri, AB nin politikaları, Türkiye nin mevcut ekonomik yapısının analizi, AB-Türkiye ilişkilerindeki son gelişmeler, Gümrük Birliği ve Türk sanayisinin rekabet gücü in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 219 İstatistik Temel kavramlar, verilerin toplanması, düzenlenmesi ve sunulması (basit seri, frekanslı seri, sınıflı seri, birimli frekanslar, grafikler), Merkezi eğilim ve dağılım ölçüleri (aritmetik ortalama, tartılı ortalama, kareli ortalama, geometrik ortalama, harmonik ortalama, mod, medyan, kartiller, açıklık, standart sapma) in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ215 Uluslararası Yazışma Teknikleri İletişimin ve yazılı iletişimin iş hayatındaki yeri ve önemi; sağlam anlatım ve şartları; paragraf çalışmaları; yazışmada yaratıcılık; yazı düzenleme; İş hayatında yazışmanın önemi, iş yazısı yazmada uyulacak ana ilkeler, iş mektuplarının anlatım ve şekil yönünden bölümleri; lojistikte kullanılan terimler ve yazışma yöntemleri; İş mektupları ve ticari yazışma teknikleri: teklif mektubu, teklife yanıt, talep sonucu ve talep dışı yapılacak teklif yazışması; Akreditif açılması; Ödeme emri; Yazışma uygulamaları; İş İngilizcisinde kullanılan terimler; iş mektuplarının yazılması; gelen ve gönderilen iş mektupları; iş yazılarının türleri; iş raporları; resmi yazılar ve resmi yazışma kuralları; resmi yazı türleri.

7 IV.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 202 Fiziksel Dağıtım Sistemleri Fiziksel dağıtım sistemlerinin temel kavramları, kapsamı, dağıtım sistemleri, dağıtım sistemlerini etkileyen çevresel faktörler, fiziksel dağıtım kanal alternatifleri, Fiziksel dağıtım kuruluş yerinin seçimi ve önemi, yurtiçi ve yurtdışı dağıtım teknikleri, fiziksel dağıtımda kullanılan araç çeşitleri, fiziksel dağıtımda müşteri ilişkileri ve müşteri memnuniyeti in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 204 Gümrükleme Gümrükle ilgili temel kavramlar, 4458 sayılı Gümrük Kanunu nun tanıtılması, Türkiye de gümrük işlemlerinin açıklanması, gümrük vergisi uygulamasında mükellefiyet, istisna, muafiyet ve genel işlemler, eşyanın gümrük idaresine sunulması, gümrük rejimleri, gümrük beyannamesinin tanıtılması, 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu nun anlatılması, örnek uygulamalar. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 206 Kambiyo İşlemleri Kambiyo ve kur sistemleri, kambiyonun tanımı, Döviz kuru, serbest döviz, kur sistemleri, 1567 sayılı TPKK ve 32 sayılı TPKK nın açıklanması,örnek uygulamalar. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 208 Lojistik Sigortacılığı Sigortacılıkla ilgili temel kavramlar ve rizikonun tanıtımı, sigortanın yararları ve ilkeleri, sigorta sözleşmeleri ve sigorta tazminatı, sigorta tazminatının hesaplanması, sigorta çeşitleri, sigorta sektörünün ülke ekonomisine katkısı, lojistikte sigortanın önemi, lojistik sigortası işlemleri, lojistikte yapılan sigorta çeşitleri. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 210 E-Ticaret Elektronik ticaretin tarihi gelişimi, internet ve elektronik ticaretle ilgili temel kavramlar,e- ticaretin önemi, internet üzerinden yürütülen lojistik hizmetlerinin açıklanması, internette pazarlama ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi, örnek elektronik ticaret uygulamaları in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 212 Uluslararası Vergilendirme Dış ticarete yönelik müdahalenin amaçları ve yöntemleri, dış ticarette vergilendirme nedenleri, vergilendirmenin yarattığı etkiler, dış ticarette vergilendirmenin siyasi, ekonomik ve sosyal amaçlı olarak politika aracı olarak kullanılması, nominal koruma, efektif koruma, Türkiye de dış ticaretin vergilendirilmesi, ithalatta alınan vergi ve fonlar, gümrük vergileri, KDV uygulamaları, gümrük vergilerine eş etkili vergiler ve fonlar, ihracattan alınan vergi ve fonlar.

8 in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi LOJ 216 Meslek Etiği Etik kavramı, Etik Teorileri, Sonuçsalcı teoriler, Görecelilik teorisi, Ödev teorileri, Dürüstlük kavramı k, Doğruluk avramı, Sadakat kavramı, Sözünde durma kavramı, Başkalarını yardım etmek, Başkalarına saygı göstermek, Bireysel etik kavramı, İş etiği, Meslek etiği kavramı in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 214 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku İş hukukunun konusu, nitelikleri, İş hukukunun kaynakları, İş hukukunun temel kavramları, hizmet akdi kavramı, nitelikleri ve türleri, hizmet akdinin yapılması, işçi ve işverenin hak ve borçları, işin düzenlenmesi, ücretli tatiller, işçi ve işveren ilişkileri, toplu iş sözleşmelerinin özellikleri, toplu iş sözleşmelerinin yapılması, iş uyuşmazlıkları ve toplu iş uyuşmazlığı kavramı, bu uyuşmazlığın çözümü, grev ve lokavt kavramı. SEÇMELİ DERS in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 222 Ticari Matematik Basit yüzde ve binde hesabı yapabilme, hesap makinesi ile pratik işlem yapabilme,alış fiyatı, maliyet fiyatı, satış fiyatı, net satış fiyatı, brüt satış fiyatı, net kâr, brüt kâr gibi kavramları açıklayarak maliyetten kâr yada zarar, satıştan kâr yada zarar gibi hesapları yapabilme, karın zarardaki dengi ile zararın kardaki dengini bulabilme. Orantının özelliklerini bilerek, ortaklık işlerinde oranlı bölmeyi kullanarak problem çözebilme. Karışım, ortalama fiyat, bileşim ve alaşım terimlerini kavrayabilme, karışım, ortalama fiyat, bileşim ve alaşımla ilgili problemlerini çözebilme. Basit ve bileşik faiz hesaplarını yapabilme, ıskonto kavramı, dış ıskonto hesabı, iç ıskonto hesabı, iç ve dış ıskonto arasındaki farkların bulunması. Oran hesabı yapabilme, senet ve kapitallerin değiştirilmesi ve taksitle alışveriş problemlerini çözmek. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 224 Üretim Yönetimi Üretim yönetiminin tarihsel gelişimi, amaçları ve fonksiyonları; Üretim sistemleri; üretim stratejileri, üretim stratejisinde odaklaşma ve üretim yönetimi kararları; Ürün tasarımı ve yeni ürün geliştirme; Talep tahminleri; Teknoloji türleri ve teknoloji seçimi; Fabrika kuruluş yeri seçimi; Fabrika düzenleme; Lojistik in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 226 Stratejik Yönetim Strateji kavramı, önemi ve sınırları, strateji ile ilgili benzer kavramlar, vizyon, misyon, politika, program, taktik, yöntem, plan, stratejik yönetimin aşamaları, işletme stratejisinin sınırları, stratejinin önemi. in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. Kredi AKTS LOJ 220 Türkiye Ekonomisi Türkiye Ekonomisine Kısa Bakış, Türkiye Ekonomisinin Sosyo Ekonomik Göstergeleri, Türkiye Ekonomisinin Sektörel Analizi, Sanayi Sektörü, Tarım Sektörü, Türkiye de Dış Ticaretinin Genel Yapısı, Türkiye nin Dış Ticaretinin Ülkelere Göre Dağılımı, AB nin Tarihi Gelişimi, AB nin Genişleme Süreci, AB nin Kurumları, Türkiye AB İlişkileri, Türkiye ile AB Ülkeleri Arasındaki Dış Ticaret.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Dersin Dersin Adı Teorik Uygulama Top. Ders AKTS Kodu

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 SONRASI)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 SONRASI) TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 SONRASI) I.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZTD 101 Türk Dili-I

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU LOJİSTİK POGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU LOJİSTİK POGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU LOJİSTİK POGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Sınıf 1. Yarıyıl LOJ 103 Genel İşletme (3+0-3) İşletmenin Tanımı, İşletmenin Kuruluş Amaçları, Kuruluş Şekilleri, İşletmenin

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI I.ve II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI I.ve II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI I.ve II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ LOJ 101 GENEL İKTİSAT Teorik 2, Kredi 2, AKTS 2 İktisat ın tanımı,

Detaylı

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA / DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM) ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA / DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM) ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2 İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA / DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM) I.YARIYIL ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2 Temel dil bilgisi kuralları, Kelime çeşitleri,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS BORÇLAR HUKUKU 0102311 3 3+0 3 4. Ön Koşul Dersleri. Dersin Dili. Türkçe.

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS BORÇLAR HUKUKU 0102311 3 3+0 3 4. Ön Koşul Dersleri. Dersin Dili. Türkçe. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat BORÇLAR HUKUKU 0102311 3 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri Mikroekonomik Analiz I IKT701 1 3 + 0 6 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih, Talep, Maliyet, Üretim, Kar, Arz.

Detaylı

MUHASEBE VE DENETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ)

MUHASEBE VE DENETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ) MUHASEBE VE DENETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ) 8.2. Ders İçerikleri 8.2.1. Zorunlu Dersler MLY 101 Denetim Ticari faaliyetler ile ilgili olayların önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini araştırmak

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HİLVAN MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI. 1. SINIF I. DÖNEM Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U TS Kredi AKTS

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HİLVAN MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI. 1. SINIF I. DÖNEM Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U TS Kredi AKTS HARRAN ÜNİVERSİTESİ HİLVAN MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM 1505101 Türk Dili I Z 2 0 2 2 2 Türk Dili dersinde dil, kültür, dil-kültür ilişkisi, medeniyet-kültür

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ATATÜRK İLKE VE İNKİLAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri.

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Gümrük İncelemeleri 7 Aralık 2010

Gümrük İncelemeleri 7 Aralık 2010 www.pwc.com/tr IX. Çözüm Ortaklığı Platformu Gümrük İncelemeleri 7 Aralık 2010 Konular Güncel Gümrük İncelemeleri Hakkında Bilgiler Güncel Gümrük İnceleme Konuları İnceleme Süreci İnceleme Sürecinde Stratejiler

Detaylı

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015 Öğr.Gör.Mehmet KÖRPİ İŞLETMENİN TANIMI Sonsuz olarak ifade edilen insan ihtiyaçlarını karşılayacak malları ve hizmetleri üretmek üzere faaliyette bulunan iktisadi birimler işletme olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi (LOJ 310) Ders Detayları

Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi (LOJ 310) Ders Detayları Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi (LOJ 310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi LOJ 310 Bahar 3 0

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2 Temel dil bilgisi kuralları, Kelime

Detaylı

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not Dönem I Cari Varlıklar (30/09/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot Bağımsız (31/03/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 793.766.217 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 617.053.844 623.405.482

Detaylı

VAKIF MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. )

VAKIF MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ) (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4

Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. TURİZM İŞLETMELERİ MUHASEBESİ Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir)

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR Dipnot 31 Aralık 2011 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 367.180.985 389.133.254 1- Kasa

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ MUHASEBESİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 165.631.605 121.912.642 1- Kasa 2.12, 14 1.086 370 2-

Detaylı

27 Mart 2014 Perşembe 28 Mart 2014 Cuma. 26 Mart 2014 Çarşamba. 29 Mart 2014 Cumartesi. 24 Mart 2014 Pazartesi. Kayıtlı Öğrenci Sayısı

27 Mart 2014 Perşembe 28 Mart 2014 Cuma. 26 Mart 2014 Çarşamba. 29 Mart 2014 Cumartesi. 24 Mart 2014 Pazartesi. Kayıtlı Öğrenci Sayısı SINIFI ÖĞRETİMİ ŞUBE Öğr.Gör. No PROGRAM DERS KODU DERSLER ÖĞRETİM ELEMANI BANKACILIK 2S NÖ 1 322514112 Finansal Hizmetler Ekonomisi 12 Öğr.Gör.Belma TOKAR 68 12 4 114 115 11:00 BANKACILIK 2S NÖ 1 322514114

Detaylı

NSAN KAYNAKLARI VE ÇALI MA L K LER TEZL

NSAN KAYNAKLARI VE ÇALI MA L K LER TEZL NSAN KAYNAKLARI VE ÇALI MA L K LER TEZL 1. Yar y l Dersin Kodu Seçmeli Dersler Dersin Ad Kredi Teori Uygu lama Sosyal Bilimlerde Ara t rma Yöntemleri 3 3 0 nsan Kaynaklar Planlamas 3 3 0 Küreselle me ve

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR 1 OCAK 2006 30 HAZİRAN 2006 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU 1. Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Stratejik Pazarlama Yönetimi. MAN503T Güz 1 3 3 7. Dersin Dili.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Stratejik Pazarlama Yönetimi. MAN503T Güz 1 3 3 7. Dersin Dili. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Stratejik Pazarlama Yönetimi MAN503T Güz 1 3 3 7 Ön Koşul - Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar Varlıklar geçmiş Dipnot 30 Eylül 2012 31 Aralık 2011

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE'DE İŞTİRAKLERİN GELİŞİM SÜRECİ VE KONUYA İLİŞKİN DÜZENLEMELER

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE'DE İŞTİRAKLERİN GELİŞİM SÜRECİ VE KONUYA İLİŞKİN DÜZENLEMELER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER TABLOLAR LİSTESİ ŞEKİLLER LİSTESİ KISALTMALAR GİRİŞ 1 BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE'DE İŞTİRAKLERİN GELİŞİM SÜRECİ VE KONUYA İLİŞKİN DÜZENLEMELER I. TÜRKİYE'DE İŞTİRAKLERE İLİŞKİN

Detaylı

BANKA MUHASEBESİ 0 DÖNEN DEĞERLER HESAP GRUBU

BANKA MUHASEBESİ 0 DÖNEN DEĞERLER HESAP GRUBU BANKA MUHASEBESİ 0 DÖNEN DEĞERLER HESAP GRUBU 0 DÖNEN DEĞERLER Dönen değerler bilançonun aktifinde yer alan, likiditesi en yüksek varlık grubu olup bu hesap grubunda yer alan hesapların ortak özelliği

Detaylı

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği KOSGEB DESTEKLERİ 1. Tematik Proje Destek Programı 2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı 3. AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı 4. Genel Destek Programı 5. KOBİGEL Kobi Gelişim

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

TÜSİAD Rekabet Çalışma Grubu Toplantısı DEVLET YARDIMLARI. Abdulgani GÜNGÖRDÜ Rekabet Uzmanı 24.10.2008

TÜSİAD Rekabet Çalışma Grubu Toplantısı DEVLET YARDIMLARI. Abdulgani GÜNGÖRDÜ Rekabet Uzmanı 24.10.2008 TÜSİAD Rekabet Çalışma Grubu Toplantısı DEVLET YARDIMLARI Abdulgani GÜNGÖRDÜ Rekabet Uzmanı 24.10.2008 Rekabet Politikası Teşebbüslere uygulanan anti-tröst kurallar Devlet yardımlarının kontrolüne ilişkin

Detaylı

DEMİRYOLUNUN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN YENİ YAPILANMA SERBESTLEŞME TÜRKİYE DEMİRYOLU ALTYAPISI VE ARAÇLARI ZİRVESİ 24 25 EKİM 2013 İSTANBUL TÜRKİYE

DEMİRYOLUNUN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN YENİ YAPILANMA SERBESTLEŞME TÜRKİYE DEMİRYOLU ALTYAPISI VE ARAÇLARI ZİRVESİ 24 25 EKİM 2013 İSTANBUL TÜRKİYE DEMİRYOLUNUN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN YENİ YAPILANMA SERBESTLEŞME TÜRKİYE DEMİRYOLU ALTYAPISI VE ARAÇLARI ZİRVESİ 24 25 EKİM 2013 İSTANBUL TÜRKİYE NOPPEN CORRIDOR OF INSIGHTS 1 DEMİRYOLUNDA YENİ YAPILANMA VE

Detaylı

MUHASEBE SÜRECİ. Dönem Başındaki İşlemler. Dönem İçinde Yapılan İşlemler. Dönem Sonunda Yapılan İşlemler

MUHASEBE SÜRECİ. Dönem Başındaki İşlemler. Dönem İçinde Yapılan İşlemler. Dönem Sonunda Yapılan İşlemler ENVANTER VE BİLANÇO MUHASEBE SÜRECİ Dönem Başındaki İşlemler Dönem İçinde Yapılan İşlemler Dönem Sonunda Yapılan İşlemler Genel Geçici Mizanın Düzenlenmesi Dönem Sonu Envanterinin Çıkarılması Dönem Sonu

Detaylı

VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/35 TARĐH: 29.06.2011

VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/35 TARĐH: 29.06.2011 VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/35 TARĐH: 29.06.2011 KONU Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunlarında yer alan tevkifat oranları ile 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun yer alan banka ve sigorta muameleleri vergisi

Detaylı

01.Şub.14 02.Şub.14 2 Gün Cumartesi - Pazar 10:00-18:00. 22:00 15.Şub.14 16.Şub.14 2 Gün Cumartesi - Pazar 09:00-16:00

01.Şub.14 02.Şub.14 2 Gün Cumartesi - Pazar 10:00-18:00. 22:00 15.Şub.14 16.Şub.14 2 Gün Cumartesi - Pazar 09:00-16:00 OCAK 2014 EĞİTİM TAKVİMİ Dönem Sonu Kapanış İşlemleri ve 11.Oca.14 12.Oca.14 2 Gün Cumartesi - Pazar Muhasebesel Kurum Kültürü ve Kurumiçi İletişim 11.Oca.14 12.Oca.14 2 Gün Cumartesi - Pazar Kişisel Planlama,

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM KAR AMACI GÜTMEYEN ORGANİZASYONLAR VE PAZARLAMA

BİRİNCİ BÖLÜM KAR AMACI GÜTMEYEN ORGANİZASYONLAR VE PAZARLAMA İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM KAR AMACI GÜTMEYEN ORGANİZASYONLAR VE PAZARLAMA Kar Amacı Gütmeyen Organizasyonlar: Kavramsal Bir Bakış... 3 Kar Amacı Gütmeyen Organizasyonlar ve Kavramlaştırma... 3 Kar Amacı

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK ULUSLARARASI PORTFÖY YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK ULUSLARARASI PORTFÖY YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK ULUSLARARASI PORTFÖY YÖNETİMİ 1.1. Uluslararası Portföy ve Yönetimi Kavramları... 1 1.2.Uluslararası Portföy Çeşitlendirmesi ve Etkileyen Faktörler... 3 1.2.1. Yatırımcının

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

3. YARIYIL DERS PLANI. Kodu Dersin Adı Statü T U HDS AKTS

3. YARIYIL DERS PLANI. Kodu Dersin Adı Statü T U HDS AKTS 1. YARIYIL DERS PLANI BAF101 Oryantasyon Zorunlu 2 0 2 2 İKT101 Mikroekonomiye Giriş Zorunlu 3 1 4 6 İKT103 Sosyal Bilimlerde Matematik I Zorunlu 3 0 3 5 İŞL203 Finansal Muhasebe I Zorunlu 3 1 4 6 SKY103

Detaylı

Yasin ÇOBAN İŞLETME İKTİSADI

Yasin ÇOBAN İŞLETME İKTİSADI Yasin ÇOBAN İŞLETME İKTİSADI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETME İKTİSADI 1. İŞLETME İKTİSADININ TANIMI... 1 2. İŞLETME İKTİSADININ TARİHİ... 1 3. İŞLETME İKTİSADININ KONUSU... 1 4. İŞLETME İKTİSADININ

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI İNG 101 İngilizce I 3 0 3 Z İŞLM 247 Elektronik

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim tablosu 3 Nakit akım tablosu

Detaylı

ELEKTRİK ENERJİSİ VE AHMET OKTAY KAVAS ME 86

ELEKTRİK ENERJİSİ VE AHMET OKTAY KAVAS ME 86 ELEKTRİK ENERJİSİ VE VERGİLER AHMET OKTAY KAVAS ME 86 4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu (3 Mart 2001) Amaç, kapsam ve tanımlar MADDE 1 Bu Kanunun amacı; elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük

Detaylı

1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 )

1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) 11. GÜZ YARIYILI BİRİNCİ ÖĞRETİM DERS PROGRAMLARI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) 13:00-15:50 : HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI ( Grup 2 ) ANS Eğitim 3 Blok - 207 Yrd.Doç.Dr. ETHEM KADRİ PEKTAŞ

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30 Haziran

Detaylı

GELİR TABLOSU A-BRÜT SATIŞLAR

GELİR TABLOSU A-BRÜT SATIŞLAR Gelir tablosu, iģletmenin belli bir dönemde elde ettiği tüm gelirler ile aynı dönemde katlandığı bütün maliyet ve giderleri ve bunların sonucunda iģletmenin elde ettiği dönem net kârı veya zararını gösteren

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.2010-30.09.2010 DÖNEMİ BİLANÇOSU 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 18.743.519,30 8.951.613,03 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE)

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmemiş Geçmemiş Dipnot Referansları 30.09.2009 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 27,180,536 28,730,807

Detaylı

Gümrük Müsteşarlığının görevlerini daha etkin ve verimli yerine getirmesini sağlayacak şekilde idari kapasitesinin arttırılması

Gümrük Müsteşarlığının görevlerini daha etkin ve verimli yerine getirmesini sağlayacak şekilde idari kapasitesinin arttırılması ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER (KANUN) I. 2007-2008 YASAMA DÖNEMĐNDE (01/10/2007-30/09/2008) ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER Çıkarılacak Yasal Adı 29.0007.1.01 Tasfiye

Detaylı

Av. Oğuzhan SONGÖR Emekli Hakim Rekabet Kurulu Eski İkinci Başkanı Başkent-Ufuk-Atılım Üniversiteleri Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi

Av. Oğuzhan SONGÖR Emekli Hakim Rekabet Kurulu Eski İkinci Başkanı Başkent-Ufuk-Atılım Üniversiteleri Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi 1 Av. Tuncay Songör 2 Av. Oğuzhan SONGÖR Emekli Hakim Rekabet Kurulu Eski İkinci Başkanı Başkent-Ufuk-Atılım Üniversiteleri Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi I. YASAL DÜZENLEME ELEKTRİK PİYASASINDA KAYIP-KAÇAK

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Dersin Kodu Dersin Adı Teorik Uygulama Top. Ders Kredi AKTS ZTD101

Detaylı

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler GENEL MUHASEBE DERSİ Dersin Modülleri Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler Kazandırılan Yeterlikler Kanunlara uygun biçimde fatura veya yerine geçen belgeleri

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Organizasyon

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Halkla İlişkiler ve Organizasyon A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak varlığını hissettirmektedir.

Detaylı

(ESKİ ŞEKİL) İÇTÜZÜĞÜ

(ESKİ ŞEKİL) İÇTÜZÜĞÜ (ESKİ ŞEKİL) DENİZBANK A.Ş. A TİPİ İMKB ULUSAL 100 ENDEKSİ FONU İÇTÜZÜĞÜ MADDE 1- FONUN KURULUŞ AMACI: 1.1. DENİZBANK A.Ş. tarafından 3794 sayılı Kanunla değişik 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu nun

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE(İKİNCİ ÖĞRETİM)PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE(İKİNCİ ÖĞRETİM)PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.SINIF 1. YARIYIL IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE(İKİNCİ ÖĞRETİM)PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

PORTFÖY ÜRETİM ŞİRKETLERİNİN OLUŞTURULMASI VE ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI. Sefer BÜTÜN. EÜAŞ Genel Müdürü ÖZET:

PORTFÖY ÜRETİM ŞİRKETLERİNİN OLUŞTURULMASI VE ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI. Sefer BÜTÜN. EÜAŞ Genel Müdürü ÖZET: PORTFÖY ÜRETİM ŞİRKETLERİNİN OLUŞTURULMASI VE ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI Sefer BÜTÜN EÜAŞ Genel Müdürü ÖZET: Mülkiyeti kamuya ait işletme hakları özel sektöre devredilmemiş

Detaylı

B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I

B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I İLİŞKİSEL PAZARLAMA 31 MAYIS 2014 K O R A Y K A R A M A N

Detaylı

İÇİNDKKtLEk " ' : ' ' _ I

İÇİNDKKtLEk  ' : ' ' _ I İÇİNDKKtLEk " ' : ' ' _ I - S a v T a ~% GİRİŞ.:, r.. 1 BİRİNCİ BÖLÜM KOOPERATİFLERİN HUKUKÎ NİTELİĞİ VE VERGİ HUKUKUNDAN DOĞAN YÜKÜMLÜLÜKLERİ I. KOOPERATİF HAKKINDA GENEL BİLGİLER 3 A. Kooperatifin Tanımı

Detaylı

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş ALTERNATİF İKİNCİ ESNEK (DÖVİZ) EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 23.12.2015 TARİH

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU 1 EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: Euro Menkul

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

Halkla İlişkilerde Medya İlişkileri (PR 337) Ders Detayları

Halkla İlişkilerde Medya İlişkileri (PR 337) Ders Detayları Halkla İlişkilerde Medya İlişkileri (PR 337) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Halkla İlişkilerde Medya İlişkileri PR 337 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama- İletişim ve Reklam SGT 430 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1. AMAÇ Madde 2. KAPSAM Madde 3. HUKUKİ

Detaylı

www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.

www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12. www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) SORU - 1 : PARS Ticaret Aġ nin 31.12.2013 tarihli geçici

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın BDDK Başkanım, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Borsamız

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili

Detaylı

SERMAYE ŞİRKETLERİNDE KÂR DAĞITIMI

SERMAYE ŞİRKETLERİNDE KÂR DAĞITIMI SİNCAN İMKB TİCARET MESLEK LİSESİ ŞİRKETLER MUHASEBESİ DERSİ SERMAYE ŞİRKETLERİNDE KÂR DAĞITIMI Mehmet Ali GÜLER 1 ANONİM ŞİRKETLERDE KAR DAĞITIMI 1. Kâr: İşletmenin faaliyet döneminde öz kaynaklarında

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. KISIM 1. İŞLETME SERMAYESİNİN TANIMI... 5 2. İŞLETME SERMAYESİNİN FİNANSAL YÖNETİMDEKİ YERİ... 6

İÇİNDEKİLER I. KISIM 1. İŞLETME SERMAYESİNİN TANIMI... 5 2. İŞLETME SERMAYESİNİN FİNANSAL YÖNETİMDEKİ YERİ... 6 İşletme Sermayesi Yönetimi v İÇİNDEKİLER I. KISIM I. İŞLETME SERMAYESİNİN TANITIMI... 3 1. İŞLETME SERMAYESİNİN TANIMI... 5 2. İŞLETME SERMAYESİNİN FİNANSAL YÖNETİMDEKİ YERİ... 6 3. İŞLETME SERMAYESİ YÖNETİMİNİN

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM DIŞ TİCARETİN TANIMI VE KAPSAMI

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM DIŞ TİCARETİN TANIMI VE KAPSAMI İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM DIŞ TİCARETİN TANIMI VE KAPSAMI 1. DIŞ TİCARETİN YURTİÇİ TİCARETTEN FARKI... 4 2. DIŞ TİCARETİN NEDENLERİ... 5 2.1. Doğal ve Beşeri Kaynak Yetersizliği...

Detaylı

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I KOMİSYON BAŞKANI: OSMAN FEYZİ BOYNER Amaç: Küresel ekonomik trendler çerçevesinde gelişen dış ticaret ve yatırım olanaklarını takip ve analiz etmek, Doğrudan yabancı

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI

YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI Enerji arz güvenliğine küçük küçük ama toplamda en büyük katkıyı sağlayacak bir çözümdür. Çaılarımız boş ve kullanılmıyor. Ülkemizde 8.000.000 konut çatısı ve

Detaylı

Demiryolu Taşımacılığı ve Bilişim Teknolojileri. Mete Tırman

Demiryolu Taşımacılığı ve Bilişim Teknolojileri. Mete Tırman Demiryolu Taşımacılığı ve Bilişim Teknolojileri Mete Tırman Konu Başlıkları Bilişim Teknolojileri ve Taşımacılık Global rekabette Demiryollarının Konumu Rekabet ve Bilişim Teknolojileri Bilişim ve Demiryollarındaki

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 14 SUNUŞ 16 BİR SEÇİM YAPMA BİLİMİ OLARAK EKONOMİ VE VERİMLİLİK İLKESİ 19 BÖLÜM 1 VERİMLİLİK-KAVRAMSAL ÇERÇEVE

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 14 SUNUŞ 16 BİR SEÇİM YAPMA BİLİMİ OLARAK EKONOMİ VE VERİMLİLİK İLKESİ 19 BÖLÜM 1 VERİMLİLİK-KAVRAMSAL ÇERÇEVE İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 14 SUNUŞ 16 BİR SEÇİM YAPMA BİLİMİ OLARAK EKONOMİ VE VERİMLİLİK İLKESİ 19 BÖLÜM 1 VERİMLİLİK-KAVRAMSAL ÇERÇEVE Soru 1 Verimlilik nedir? 25 Soru 2: Verimlilikle ilişkili kavramlar nelerdir?

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Banka, Şube ve Personel Sayıları

Banka, Şube ve Personel Sayıları İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler.. 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim... 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

COMU EZINE MESLEK YÜKSEKOKULU Dış Ticaret 2015-2016 Öğretim Yılı 2. dönem 1. Sınıf- Sınav Takvimi Sınav Tarihleri COMU EZINE MESLEK YÜKSEKOKULU

COMU EZINE MESLEK YÜKSEKOKULU Dış Ticaret 2015-2016 Öğretim Yılı 2. dönem 1. Sınıf- Sınav Takvimi Sınav Tarihleri COMU EZINE MESLEK YÜKSEKOKULU Dış Ticaret 2015-2016 Öğretim Yılı 2. dönem 1. Sınıf- Takvimi Tarihleri Ders adi Dersliği Saati Sınıv Türü Türk Dili II Konferans- 11:00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Derslik 1 12:00 Yabancı Dil II (İngilizce)

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI R.G. Tarihi : 13 Aralık 2013 R.G. Sayısı : 28850 TÜRMOB Türkiye Serbest

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu çalışma usul ve esasları ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu bünyesinde yer alan

Detaylı

HAYALi ihracatln BOYUTLARI

HAYALi ihracatln BOYUTLARI HAYALi ihracatln BOYUTLARI 103 Müslüme Bal U lkelerin ekonomi politikaları ile dış politikaları,. son yıllarda birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmiştir. Tüm dünya ülkelerinin ekonomi politikalarında

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Lüleburgaz

Detaylı

ELEKTRİK PİYASALARI 2015 YILI VERİLERİ PİYASA OPERASYONLARI DİREKTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK PİYASALARI 2015 YILI VERİLERİ PİYASA OPERASYONLARI DİREKTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK PİYASALARI 2015 YILI VERİLERİ PİYASA OPERASYONLARI DİREKTÖRLÜĞÜ 1 GENEL MÜDÜR SUNUŞU; Gündelik hayatın vazgeçilmez unsuru haline gelen enerji, bireylerin yaşamında ve ülkelerin sosyo-ekonomik

Detaylı

Banka, Şube ve Personel Sayıları

Banka, Şube ve Personel Sayıları İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler.. 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim... 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

Örneğin, salepi herhangi bir kuzey ülkesinde pazarlamayı düşünebilirsiniz.

Örneğin, salepi herhangi bir kuzey ülkesinde pazarlamayı düşünebilirsiniz. Hasmet Gokirmak MBA508 Uluslararası Ticaret Dönem Projesi Süleyman Şah Üniversitesi, Tezsiz Yüksek Lisans Programı Bahar 2016 Hasmet Gokirmak 20 Şubat 2016 Bir ülke seçin ve Türkiye de üretilen fakat hedef

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

EKİM E K O D GELİR TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Vergi Gelirleri 22.726.202.675,34 25.757.805.708,14 13,34

EKİM E K O D GELİR TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Vergi Gelirleri 22.726.202.675,34 25.757.805.708,14 13,34 İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GELİRLERİ EKİM E K O D GELİR TÜRÜ EKİM 4 EKİM DEĞİŞİM % Vergi Gelirleri.76..67,34.77.8.78,4 3,34 Gelir ve Kazanç Üzerinden Alınan Vergiler 733.33.4,99 84..99,7 9,6 Gelir

Detaylı

Bölüm 11. Yönetim Stratejilerinin Uygulanmasında Kullanılan Teknikler İŞLETME BİRLEŞMELERİ. (Mergers)

Bölüm 11. Yönetim Stratejilerinin Uygulanmasında Kullanılan Teknikler İŞLETME BİRLEŞMELERİ. (Mergers) Bölüm 11 Yönetim Stratejilerinin Uygulanmasında Kullanılan Teknikler İŞLETME BİRLEŞMELERİ (Mergers) İki veya daha fazla sayıda bağımsız işletmenin, eski kimlik ve tüzel kişiliklerini sona erdirerek, sahip

Detaylı