FABLAB İZMİR. Giriş E K İ M

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FABLAB İZMİR. Giriş E K İ M 2 0 1 5"

Transkript

1

2 FABLAB İZMİR E K İ M Giriş Dünya üzerinde yüzlerce örneği bulunan ve 'Üretim Laboratuvarı' şeklinde de adlandırılan Fab Lab lar (Fabrication Laboratory), araştırmayla üretim arasındaki fikirlerin somutlaştırılmasına olanak sağlayan atölyelerdir. Fab Lab larda dijital ortamdaki tasarımların, çeşitli ölçeklerde ve çeşitli malzemeler kullanılarak yapısal veya fonksiyonel prototiplerini üretmek mümkündür. Bu amaçla Fablab İzmir Tınaztepe, DESUM tarafından 2015 yılında faaliyete geçirilmiştir. CNC Router, 3D Yazıcı, Laser Kesme ve Oyma Makinesi ve 3D Tarayıcı nın bulunduğu Fablab İzmir Tınaztepe, işleme, kesme, yazdırma, tarama gibi işlemleri yapmak için ihtiyacınız olan her cihazı barındıran bir laboratuvardır. Fablab İzmir Tınaztepe, Dokuz Eylül Üniversitesi, DEPARK, DETTO ve DESUM süreçleriyle ilişkili olarak DESUM aracılığıyla oluşturulmuştur. Fablab İzmir Tınaztepe yi desteklediği için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ne ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ne teşekkür ederiz.

3 FABLAB İZMİR E K İ M İçindekiler Laboratuvar Kuralları..1 Güvenlik Renk ve Anlamları...2 Emredici Güvenlik Sembol ve Anlamları Yasak ve Tehlike İçeren Güvenlik Sembolleri..4 CNC Router...5 CNC Router Kullanım Talimatı...6 3D Yazıcı 7 3D Tarayıcı Kullanım Talimatı 8 Laser Kesme ve Oyma Makinesi..9 Laser Kesme ve Oyma Makinesi Kullanım Talimatı D Tarayıcı 11 3D Tarayıcı Kullanım Talimatı...12

4 S A Y F A 1 LABORATUVAR KULLANIM KURALLARI 1. Sözlü veya yazılı bütün kurallara dikkatle uyulmalı, anlaşılmayan konular laboratuvar teknik personeline sorulmalı ve laboratuvarlarda izinsiz çalışılmamalıdır. 2. Laboratuvarın ciddi çalışma yapılan bir ortam olduğu hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalı ve laboratuvarlarda düzeni bozacak veya tehlikeye yol açabilecek şekilde hareket edilmemelidir. 3. Laboratuvarda çalışıldığı sürece çalışmanın özelliğine göre gözlük, yüz maskesi, eldiven vb. gözü ve cildi koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır. 4. Uzun saçlar, sallantılı takılar ve bol elbiseler laboratuvar ortamında tehlikeye yol açacaklarından dolayı; uzun saçlar arkada toplanmalı, sallantılı takılar çıkarılmalı, bol elbise giyilmemelidir. 5. Laboratuvarda yemek, içmek (sigara dahil), gıda malzemelerini bulundurmak, laboratuvar ekipmanlarını bu amaçla kullanmak yasaktır. 6. Çalışırken eller yüze sürülmemeli, ağıza herhangi bir şey alınmamalıdır. Ekipmanların kullanımı sadece kullanım talimatında açıklandığı ve laboratuvar teknik personelinin size anlattığı ve gösterdiği şekilde yapılmalıdır. Asla anlatılan ve gösterilen yöntemlerden farklı bir yöntem izlenmemelidir. 7. Laboratuvar teknik personeli izin vermediği sürece hiçbir ekipmanla ve cihazla çalışılmamalıdır. 8. Laboratuvarda, özellikle içeriden kilitlenmiş halde yalnız çalışılmamalıdır. Zorunlu hallerde kişi tek başına çalışıyorsa, yapacağı işleri bir başkasına önceden anlatmalı ve sürekli haber vermelidir. 9. Laboratuvar terk edilirken kullanılan cihazların, ekipmanların ve tezgahın temizliği gereken özenle yapılmalıdır. 10. Çalışma bittikten sonra eller sabunlu su ve gerektiğinde antiseptik bir sıvı ile yıkanmalıdır.

5 S A Y F A 2 GÜ VENLİ K GÜVENLİK RENK VE ANLAMLARI RENK ANLAMI KULLANIM ALANLARI ŞEKİL YASAK DUR Durma işaretleri, Acil Durum İşaretleri, Yangın İşaretleri DİKKAT TEHLİKE Dikkat İşaretleri, Tehlike İşaretleri ZORUNLUDUR Kullanım işaretleri Uygulama İşaretleri Sağlık İşaretleri GÜVENLİDİR Güvenlik İşaretleri Kaçış Çıkış Yolları

6 S A Y F A 3 GÜ VENLİ K EMREDİCİ GÜVENLİK SEMBOL VE ANLAMLARI

7 S A Y F A 4 GÜ VENLİ K YASAK VE TEHLİKE İÇEREN GÜVENLİK SEMBOLLERİ

8 S A Y F A 5 CNC ROUTER 1000x1000x300 mm işleme alanına sahip TTMAK CNC Router, hafif metal (alüminyum), plastik ve ahşap gibi maddeleri işleyebilme özelliğine sahiptir. Herhangi bir tasarımın CNC Router tarafından işlenebilmesi için tasarımın DXF, EPS, STL, PDF, AI-W3M,3DS, WRL, ASC, GCODE uzantılarına sahip olması gerekir. CNC için genellikle CAD programları tercih edilir. Tasarımın işlenme süreci MACH3 CNC Kontrol Yazılımı sayesinde bilgisayardan kontrol edilir. Teknik Özellikleri İşleme alanı Spindle motor hızı Spindle motor gücü 1000 x 1000 x 300 mm devir/dakika 3.0 Kwa CNC Router ile köpükten işlenen Atatürk portresi İlerleme hızı Kontrol yazılımı MACH 3 Desteklenen formatlar metre/dakika DXF, EPS, STL, PDF, AI- W3M,3DS, WRL, ASC, GCODE CNC Router Takım ucu boyutu işleme kalitesini önemli ölçüde etkiler. Aşağıda 10 luk ve 2 lik takımla işlenen Atatürk portreleri arasındaki çözünürlük farkı gözlemlenebilir. bilgisayar kontrollü dik işleme tezgahıdır. Kesme ve oyma yaparak 3D tasarımı hayata geçirir. Şekil 1: 10 luk takımla işlenen (solda) ve 4 lük takımla işlenen (sağda) Atatürk portreleri Şekil 2: CNC Router

9 S A Y F A 6 CNC ROUTER KULLANIM TALİMATI 1. CNC Router ön aşağıda bulunan kırmızı butondan 1 e getirilmesiyle açılır ve 0 a getirilmesiyle kapanır. 2. Acil stop için önde bulunan Acil stop adlı kırmızı butona basınız. 3. Cihaz, kendine ait bilgisayarda yüklü MACH3 programı tarafından kontrol edilir. 4. Parça işlenirken etrafa talaş saçılacağı için mutlaka koruyucu gözlüğünüzü takınız. Parçayı tablaya oturtmak ve tabladan kaldırmak için mutlaka eldiveninizi giyiniz. 5. Cihaz çalışırken tablaya yaklaşmayınız, parçaya veya matkap ucuna kesinlikle müdahale etmeyiniz. 6. İşleme bittikten sonra, tablayı ve yerleri talaşlardan temizleyiniz. 7. Cihaz mutlaka uzman personel tarafından kullanılmalıdır.

10 S A Y F A 7 3D YAZICI 23x23x20.5 cm basım alanına sahip Ultimaker2, Eriyik Yığma Modelleme (Fused Deposition Modelling - FDM) tekniğiyle çalışmaktadır. Sıcaklık kontrollü bir nozzle vasıtası ile termoplastik malzeme katman katman üretim tablasına serilir. Model tamamlandığında tabladan kolaylıkla sökülebilir. FDM Teknolojisine sahip 3D yazıcıların malzeme olarak makara halinde kullandığı termoplastik malzemeye filament denmektedir. Ultimaker2 ABS, PLA ve UPET filamentlerini işleyebilmektedir. Fablab bünyesinde ABS ve PLA malzemeleri mevcuttur. Ultimakerr2 nin işlediği İngiliz anahtaları. Katman kalınlığı 50 mikron (solda), katman kalınlığı 200 mikron(sağda) 3D yazıcılar sayesinde artık herkes bir tasarımcı. Çıktı alınacak 3 boyutlu tasarımın öncellikle bir CAD programında çizilmesi gerekir. STL dosyası şeklinde kaydedilen tasarım, Ultimaker2 ye ait Cura arayüz yazılımı sayesinde katmanlara ayrılır. Bu katmanlar cihazın izleyeceği x-y-z koordinat bilgilerini içerir. Katman katman x-y-z koordinat bilgilerinin olduğu dosyaya g-code denir. 3D yazıcıya bu g-code yüklenir ve tasarım basılır. Ultimaker2 nin desteklediği katman kalınlığı değerleri 20 mikron, 50 mikron, 100 mikron ve 200 mikrondur. Teknik Özellikleri Basım Alanı 23 x 23 x 20.5 cm Teknoloji FDM Katman Kalınlığı 20 mikron Hammadde PLA / ABS / UPET Kafa Sayısı 1 Hammadde Çapı 3 mm Nozzle Çapı 0.4 mm Ebatları 34 x 36 x 39 cm Platform Isıtmalı Veri Girişi SD Kart / USB Kablo Ultimaker2 nin işlediği Mühendislik Fakültesi nin amblemi Şekil 1 : Ultimaker2 nin modeli işlemesi (sol üstte ve altta) ve önden görünüşü (sağda)

11 S A Y F A 8 3D YAZICI KULLANIM TALİMATI 1. Cura yazılımı açınız. 2. STL olarak kaydedilmiş tasarımı yazılımın çalışma ekranına (Ultimaker2 yazan damalı ekran) sürükleyip bırakınız. 3. Sol taraftaki menüde, Hızlı-baskı profili seçin bölümünden Fast, Normal, High ve Ulti seçeneklerinden birini ihtiyacınıza göre seçiniz. 4. Çalışma ekranında sol üstte bulunan ikonlardan ortadaki Ayarlamaları kaydet ikonuna tıklayınız. 5. Gcode uzantılı dosyayı Ultimaker2 nin SD kartına kaydediniz. 6. Cihazı (Ultimaker2) sol arkada bulunan güç butonu 1 e getirerek açınız. 7. SD kartı Ultimaker2 ye takınız. 8. Tablanın temiz olduğundan emin olunuz, değil ise ıslak mendil ile silip mutlaka kurulayınız. 9. (Önemli not: Ultimaker2 nin menüsü yuvarlak butondan kontrol edilir. Yuvarlak butonu çevirdikçe bölümler arasında geçişler olacaktır. İstediğiniz bölümü seçmek için yuvarlak düğmenin üzerindeki çukur bölgeye basınız.) Print bölümünü seçiniz ve kaydettiğiniz gcode u seçiniz. 10. Cihaz tasarımı yazdırmaya başlayacaktır. Ekrandan yazdırma süresini takip edebilirsiniz. Süre dolduğunda spatula yardımıyla tasarımı tabladan çıkartınız ve tablayı ıslak mendil ile silip kurulayınız. 11. Ultimaker2 yi sol arkada bulunan güç butonunu 0 a getirerek kapatınız.

12 S A Y F A 9 LASER KESME VE OYMA MAKİNESİ Epilog Helix in ahşap üzerine işlediği DESUM amblemi Kişiye özel sipariş verilen ürünlerin Laser Kesme ve Oyma makineleriyle işlendiğini biliyor muydunuz?. 610 x 457 x 229 mm çalışma alanına sahip Epilog Helix Laser, plexiglas, deri, sentetik maddeler, lastik ve cam üzerinde oyma ve kesim yapmaya uyumludur. 75 Watt güce sahip CO2 Laser tüp ile daha kalın materyalleri kesme imkanı verirken, daha derin markalama sonucu hızlı üretime olanak sağlar. Otomatik odak ayarı ile malzeme üzerinde kesim ve kazıma yapabilmektedir. 2 boyutlu tasarımların yanı sıra, jpg, bmp, tiff, gif, pnr, png uzantılı siyah beyaz imajları da malzemeye işleyebilme özelliğine sahiptir. CorelDraw, Adobe Ilustrator ve Autocad grafik işleme programları ile yapılan çalışmaları ve hiçbir ara program kullanılmadan direk çizim programından gönderebilme özelliğine sahiptir. Teknik Özellikleri Çalışma Alanı 610 x 457 x 229 mm Markalanan Materyaller Ahşap, akrilik, plastik, deri, corian, kumaş boyalı metal, eloksallı aluminyum, mylar, karton, cam, kumaş, pleksiglas Çözünürlük dpl Laser Tüp tipi ve gücü CO2, Watt İşletim sistemi Windows Desteklediği programlar CorelDraw, Adobe Ilustrator, Autocad Hafıza boyutu Hareket kontrol sistemi 64 MB DC servo motor ve Enkoder Şerit sistemi Şekil 1 : Epilog Laser Helix in önden görünüşü Epilog Helix in metal yüzey üzerine işlediği DESUM yazısı Şekil 2 : Epilog Laser Helix in önden görünüşü. İşleme alanı ızgaralı alandır.

13 S A Y F A 1 0 LASER KESİM KULLANIM TALİMATI 1. CorelDraw yazılımını açınız. 2. New document seçeneği ile yeni bir doküman açıp tasarıma başlayınız. 3. Hali hazırda bir tasarımınız varsa; DWG uzantılı çizim dosyası veya JPG, BMP, PNR, PNG, TIFF, GIF uzantılı siyah beyaz bir resim olmalıdır. Tasarımınızı CorelDraw ile açınız. 4. Kesilmesini istediğiniz çizgilerin kalınlığının hairline olduğuna dikkat ediniz. 5. Cihazı (Epilog) arkada bulunan güç butonunu 1 e getirerek açınız. 6. Kesme ve işleme işlemini yapacağınız parçayı Epilog un cam kapağını açarak ızgaraya yerleştiriniz. Izgaranın sol üst noktası (0,0) noktasıdır. Parçanızı bu bilgiyi göz önünde bulundurarak konumlandırınız. 7. Yazılımda sol üstte bulunan menülerden File àprint seçeneğinden yazma, işleme ve kesme işlemlerine başlayınız. 8. Kesme işlemi için ek güç ünitesini çalıştırınız. 9. Epilog u arkada bulunan güç butonunu 0 e getirerek kapatınız.

14 S A Y F A 1 1 3D TARAYICI 20.3 çap x 20.3 cm yüksekliğinde tarama alanına sahip Makerbot Digitizer 3D Tarayıcı, objenin dış hatlarını tarayarak CAD programında çalıştırmaya elverişli STL ve THING dosyaları oluşturur. Tarama işlemi için öncelikle obje otomatik dönen tablaya konulur. Objenin dış yüzeyini görecek şekilde konumlandırılmış kamera ve iki adet Class 1 Laser Line Generator, tablanın her bir dönüş adımında ilgili bölgeyi tarar ve 360 lik dönüş sonrasında obje tamamıyla taranmış olur. Tarama süresi yaklaşık olarak 12 dakikadır. MakerWare yazılımı ile çalışır. Teknik Özellikleri 3D tarayıcılar sayesinde tasarımları CAD programlarında sil baştan çizme devri kapanmış oldu. Tarama boyutu 20.3 cm çap x 20.3 cm yükseklik Noktasal doğrusal hassasiyet [0.079 IN ±] ± 2.0 MM Detay çözünürlük 0.5 MM [ IN] 3D model başına triangel Yaklaşık 200K Tarama hızı Yaklaşık 12 dk Dönüş başına adımlar 800 Optimal ışık koşulları Yapay iç ışık Turntable üzerinde max ağırlık 3 kg Kamera 1.3 megapiksel CMOS görüntü sensörü Bağlantı USB Stepper Motor 1/16 Micro-step ile 0.9 adım açısı Yazılım Makerbot Makerware for Digitizer Dosya türü STL, THING İşletim sistemi WINDOWS (7+), MAC OSX (10.7+), LINUX (UBUNTU ) Ürün boyutu 47.5cm x 41.1cm x 20.3cm Ürün ağırlığı 2.1 kg Çalışma sıcaklığı C Şekil 1: MakerBot Digitizer ın tarama prensibi

15 S A Y F A 1 2 3D TARAYICI KULLANIM TALİMATI 1. Cihazı (Makerbot Digitizer) arkasındaki güç butonunu 1 e getirerek açınız, güç butonunun yanındaki yeşil ışığın yandığından emin olunuz. 2. MakerWare yazılımını açınız. 3. Filtrenin kameranın önünde olduğundan emin olunuz. Eğer değilse, filtreyi sürükleyerek kameranın önüne getiriniz. 4. Sol yukarıda bulunan menülerden Scanner à New scan seçeneğini seçiniz. 5. (Önemli not: Taramaya başlamadan önce oda ışıklandırmalarını kapatınız.) 6. Yazılımda ön kameranın görüntüsünü gösteren yeni bir ekran açılacaktır. Bu ekranın karanlık olduğuna dikkat edin; bu kameraya herhangi bir ışığın gelmediğini göstermektedir. 7. Parçanızı tablanın ortasına gelecek şekilde konumlandırınız. 8. Parçanızın parlaklık ve renk özelliğine uygun 3 gölge seçeneğinden birini belirleyiniz. 9. Start scan butonuna basarak tarama işlemini başlatınız. Tarama sırasında kesinlikle kameranın ve laser kaynaklarının önünden geçmeyiniz. (Önemli not: Tarama sırasında kesinlikle laser ışığına doğrudan bakmayınız.) 10. Tarama bittiğinde yazılımda Scan complete uyarısı çıkacaktır. Bu uyarı çıkmadan parçayı tabladan almayınız ve tarama işlemine müdahele etmeyiniz. 11. Multiscan seçeneğiyle çoklu tarama yapabilir, parçanızın taramasını iyileştirebilirsiniz. 12. Taramanızı kaydettikten sonra MakerWare yazılımını ve Makerbot Digitizer ı güç butonunu 0 a getirerek kapatınız. (Önemli not: Taramaların varsayılan kaydedilme yeri C:/ Kullanıcılar/ deniz/ My Things dosyasıdır.)

16

Hakkımızda PARS LAZER Pars lazer sistemleri ailesi olarak uzun yıllardır lazer sektöründeki bilgi ve deneyimini, makine imalat tecrübesi ve iş gücümüzün bulunduğu güçlü teknik kadromuzla AR-GE ve makine

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

3 Boyutlu Yazıcılar ile Neler Yapılabilir?

3 Boyutlu Yazıcılar ile Neler Yapılabilir? BİZ KİMİZ? Üretim teknolojisine devrim yaratacak nitelikte değişiklikler ve yenilikler getiren 3 boyutlu yazıcıların kullanıcıya en rahat biçimde ulaşması ve bu teknoloji ile ilgili yenilikçi ve yaratıcı

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

TAK & KULLAN MASAÜSTÜ 3D YAZICI

TAK & KULLAN MASAÜSTÜ 3D YAZICI TAK & KULLAN MASAÜSTÜ 3D YAZICI Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi Broşür Q-ABS DESTEĞİ İLE 3D BASKIYI MÜKEMMEL KILAN EV & OFİS 3D YAZICI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN Kemiq

Detaylı

2 Ders Kodu: GSR3114 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

2 Ders Kodu: GSR3114 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans DİJİTAL GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ 1 Ders Adi: DİJİTAL GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ 2 Ders Kodu: GSR3114 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 3 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 6 7 Dersin

Detaylı

ZRP 505 MONTAJ VE YEDEK PARÇA KATALOÐU 2015 @ V1.0

ZRP 505 MONTAJ VE YEDEK PARÇA KATALOÐU 2015 @ V1.0 MONTAJ VE YEDEK PARÇA KATALOÐU 2015 @ V1.0 Çeyrek asýrlýk deneyimi ile sektörün lider firmasý ZOREL ailesine hoþgeldiniz. Firmamýz tarafýndan üretilen ürünler tamamen yerli üretim olup iþinizde baþarýyý

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

Nasıl tarama yapabilirim? Nasıl veri işleyebilirim?

Nasıl tarama yapabilirim? Nasıl veri işleyebilirim? ZEB-CAM ZEB-CAM, tarama verilerinize mekânsal görüntü ekleyebilmenizi sağlayan bir ZEB-REVO eklenti opsiyonudur. Hem yeni hem de halihazırdaki REVO kullanıcıları için uygulanabilmektedir. ZEB-CAM, GeoSLAM

Detaylı

OTOKTON.XYZ CURA DİLİMLEME YAZILIMININ KURULUMU VE OTOKTON.XYZ İLE KULLANIMI

OTOKTON.XYZ CURA DİLİMLEME YAZILIMININ KURULUMU VE OTOKTON.XYZ İLE KULLANIMI OTOKTON.XYZ CURA DİLİMLEME YAZILIMININ KURULUMU VE OTOKTON.XYZ İLE KULLANIMI Cura Dilimleme Programı açık kaynak kodlu bir yazılımdır ve sürekli güncellenmektedir. Cura Dilimleme Programında dilimlenen

Detaylı

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009 1x1 Q-EMPB Đlk Numune Program Paketi Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005 Copyright 2009 Q-DAS GmbH & Co. KG Eisleber Str. 2 D - 69469 Weinheim Tel.: ++49/6201/3941-0 Fax: ++49/6201/3941-24 E-Mail:

Detaylı

Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi. KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI

Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi. KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI KEMIQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI KEMIQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ 1. alyen anahtarlar kafa

Detaylı

Kullanım kılavuzu. testo 810

Kullanım kılavuzu. testo 810 Kullanım kılavuzu testo 810 2 Ürünün kullanılması testo kısa kullanım kılavuzu 810 1. Koruma kapağı: Durma pozisyonu 2. Kızılötesi sensör 3. Hava/sıcaklık sensörü 4. Ekran 5. Kontrol tuşları 6. Batarya

Detaylı

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kapı Deliği Görüntüleyicisi Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kullanım Kılavuzu WEEE Yönetmeliği & Ürünün İmha Edilmesi Bu ürün, kullanım süresinin sonunda standart ev atıkları gibi imha

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

Kobra 3 ile Ohm Yasası

Kobra 3 ile Ohm Yasası Kobra 3 ile Ohm Yasası LEP İlgili konular Ohm yasası, Özdirenz, Kontakt Direnç, İletkenlik, Güç ve İş Prensip Voltaj ile akım arasındaki ilişki farklı rezistörler için ölçülür. Direnç akımla ilglili olan

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 3.1 Ana Pencere...7 3.2 Menü Çubuğu... 10. 3.2.1 Dosya... 11 3.2.2 Düzen... 17. 3.2.3 Görünüm... 19. 3.2.4 Resim İşleme...

İÇİNDEKİLER. 3.1 Ana Pencere...7 3.2 Menü Çubuğu... 10. 3.2.1 Dosya... 11 3.2.2 Düzen... 17. 3.2.3 Görünüm... 19. 3.2.4 Resim İşleme... İÇİNDEKİLER BÖLÜM I TEMEL ÖZELLİKLER...2 1.1 Ambalaj...2 1.2 Görünüm...2 1.3 Önerilen Sistem Özellikleri...2 1.4 Başlıca Özellikler ve Kullanım Alanları...3 BÖLÜM II PROGRAM KURULUMU...5 BÖLÜM III YAZILIM...7

Detaylı

Secura, Quintix ve Practum için Uygulama Kılavuzu

Secura, Quintix ve Practum için Uygulama Kılavuzu Secura, Quintix ve Practum için Uygulama Kılavuzu Hızlı Başlatma Yoğunluk Kontrol Sayım İstatistik Tartım Bileşenler Karışım Yüzde Tepe Noktası Dönüşüm Hareketli Tartım Terazinizin Dokunmatik Ekranı Dil

Detaylı

ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç

ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç I ÇI N D EKI LER NASIL YAPILACAĞINI ÖĞRENECEKSİNİZ: ARAH WEAVE' D E KU M AŞ G Ö RÜ N Ü M Ü BİR ÖRGÜ ÇİZİN Çİ FT KATLI B İ R Ö RG Ü O LU ŞTU RU N İ PLİ KLERİ N REN G İ N

Detaylı

reederiii Kullanım Kılavuzu

reederiii Kullanım Kılavuzu reederiii Kullanım Kılavuzu Cihazımızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanım kılavuzu size tam ve doğru bilgi vermek için

Detaylı

EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ

EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ 1 Kuş Detayları (Kayıt, Silme vb.) 2 Soyağacı Görüntüleme 3 Yarış Ekleme 4 Raporlar 5 Irk, Renk vb. Sabit Bilgi Girişi 6 İletişim Bilgileri

Detaylı

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM KOLAY KULLANIM - Hızlı Ögrenme: Araç Çubuğu, İçerik duyarlı farenin sağ tuş menüleri, Yardımcı Eğitimler - Yardım Belgeleri - Yerel ve global destek hizmetleri - Bilgi Bankası PARÇA VE MONTAJ MODELLEME

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

1981 yılında yeni fabrikasına taşınmış ve sonraki yıllarda sac bükme silindiri ve genişletilmiş metal preslerini

1981 yılında yeni fabrikasına taşınmış ve sonraki yıllarda sac bükme silindiri ve genişletilmiş metal preslerini FİBER LAZER ilaser 1950 1971 1974 1981 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant presler ve giyotin makasların

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5 1 1 1 2 1. Yardım Masası 3 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3 3. Güvenlik Ayarları 5 3.1. Açılır Pencere Engelleyicisi 5 3.2. Güvenilen Sitelere Anadolu Sigorta Adresini

Detaylı

HT-350 ISIL İLETKETLİK EĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ

HT-350 ISIL İLETKETLİK EĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ HT-350 ISIL İLETKETLİK EĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ DENEYSAN EĞİTİM CİHAZLARI SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Küçük Sanayi sitesi 12 Ekim Cad. 52.Sok. No:18/ABALIKESİR Tel:0266 2461075 Faks:0266 2460948http://www.deneysan.com

Detaylı

Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarınca Yapılacak Belge Tarama Kılavuzu

Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarınca Yapılacak Belge Tarama Kılavuzu 23.1.2015 tarihinde güncellendi Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarınca Yapılacak Belge Tarama Kılavuzu Açık Öğretim Lisesi, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılından itibaren elektronik arşiv uygulamasına başlamıştır.

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı

Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı Wi-Fi Renkli Dokunmatik Ekran Güçlü İşlemci Bulut Bağlantısı Kullanımı Kolay Yazılım KULLANIMI KOLAY YAZILIM Kullanıcı odaklı arayüz tasarımı. 3 adımda

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

LED TRAFIK IŞARETLERI

LED TRAFIK IŞARETLERI TRAFIK IŞARETLERI Ledtra markalı güneş enerjisi ile çalışan ürünlerimiz, trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Ledtra

Detaylı

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici 02/2011 Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici Maksimum verimlilik için gelişmiş tabaka kesici/router Modüler kesim konsepti. Akıllı, verimli, geleceğe hazır. G3 sadece, yapısı, temeli ve opsiyonel ekipmanlarıyla

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

İçindekiler. Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, IRIScan TM Mouse Executive 2 ile çalışmaya başlamanıza yardımcı olur.

İçindekiler. Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, IRIScan TM Mouse Executive 2 ile çalışmaya başlamanıza yardımcı olur. Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, IRIScan TM Mouse Executive 2 ile çalışmaya başlamanıza yardımcı olur. Bu kılavuzdaki tanımlarda Windows 7 ve Mac OS X Mountain Lion işletim sistemleri baz alınmıştır. Bu tarayıcı

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama O - BOX PC Software Uzaktan kumanda ve alıcı programlama PC ekran görüntüsü A ) ON/OFF butonu (2 sn basılı tutun). B ) Kumanda yükleme/okuma. Kumandayı resimde görüldüğü şekilde O-Box üzerine yerleştirin.

Detaylı

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME

KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME KESME, EĞELEME, DELME KESME EĞELEME DELME Ergonomik tasarlanan yüksek kaliteli işlemler: Ürün gamı oldukça büyüktür ve size evde, bahçede ya da atölyede çalışmanıza yardım olacaktır. 142 9100 MAKET BIÇAĞI

Detaylı

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir.

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir. Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu Apex Pointer + apeks bulucu cihazını aldığınız için tebrik ederiz. Yeni enstrümanınız kök kanal boyunu kesin ve çabuk olarak belirleme imkanı sağlar. Cihazınızdan en

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

A) DENEY NO: HT B) DENEYİN ADI: Doğrusal Isı İletimi Deneyi

A) DENEY NO: HT B) DENEYİN ADI: Doğrusal Isı İletimi Deneyi 10 A) DENEY NO: HT-350-01 B) DENEYİN ADI: Doğrusal Isı İletimi Deneyi C) DENEYİN AMACI: Aynı boyutlarda ve aynı malzemeden yapılmış bir katı çubuk boyunca ısının doğrusal olarak nasıl iletildiğini göstermek,

Detaylı

reklam makineleri makine kataloğu

reklam makineleri makine kataloğu reklam makineleri 2016 makine kataloğu İçindekiler PLEKSİGLAS BÜKÜM MAKİNELERİ... 1 ACRYLIC BENDING MACHINES CNC LAZER MAKİNELER... 2 CNC LASER ENGRAVERS CNC ROUTER... 4 CNC ROUTERS & ENGRAVERS KESİCİ

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı

AR-5420. Özellikler. Kağıt Kapasitesi 250 sayfa kaset +50 bypass. SOPM ( Bir kere tara sürekli çoğalt. ) Var. Hafıza 8 MB.

AR-5420. Özellikler. Kağıt Kapasitesi 250 sayfa kaset +50 bypass. SOPM ( Bir kere tara sürekli çoğalt. ) Var. Hafıza 8 MB. Özellikler Max. A4, min. A6 250 sayfa kaset +50 Çıkış Kapasitesi SOPM ( Bir kere tara sürekli çoğalt. ) 100 sayfa Var 0 sn.(otomatik başlama ) AR-5420 Güç harcama Ebatlar(G xdx Y) Kopya Hızı İlk kopya

Detaylı

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Windows ile özel kağıtlara, etiketlere veya asetatlara yazdırma 1. Yazılım programının Dosya menüsünde Yazdır'ı tıklatın. 2. Ürünü seçin

Detaylı

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINAV BİLGİ SİSTEMİ FOTOĞRAF YÜKLEME KLAVUZU

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINAV BİLGİ SİSTEMİ FOTOĞRAF YÜKLEME KLAVUZU PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINAV BİLGİ SİSTEMİ FOTOĞRAF YÜKLEME KLAVUZU Sınav Bilgi Sistemi üzerinden sınav başvurusundan bulunabilmek için öncelikle fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir. Yüklenecek fotoğraflar

Detaylı

TÜRKÇE. AVA5+ Flatbed Tarayıcı. Kullanım Kılavuzu. Avision Inc.

TÜRKÇE. AVA5+ Flatbed Tarayıcı. Kullanım Kılavuzu. Avision Inc. TÜRKÇE AVA5+ Flatbed Tarayıcı Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu Avision Inc. Ticari Markalar Microsoft, Microsoft Corporation'ın Amerika Birleşik Devletleri tescilli ticari markasıdır. Amerika Birleşik

Detaylı

ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER

ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER 1950 1971 1974 1981 1994 2001 2003 2011 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant

Detaylı

YABİL. İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Devamsızlıkların e-okul dan Alınması KILAVUZU. Mart

YABİL. İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Devamsızlıkların e-okul dan Alınması KILAVUZU. Mart YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Devamsızlıkların e-okul dan Alınması KILAVUZU Mart - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1

Detaylı

Ultimaker S5. Güçlü. Güvenilir. Çok yönlü.

Ultimaker S5. Güçlü. Güvenilir. Çok yönlü. Ultimaker S5 Güçlü. Güvenilir. Çok yönlü. Ultimaker S5 Ofis tipi 3B yazıcı, endüstriyel seviyede sonuçlar Endüstriyel seviyede üretim kapasitesine sahip, stabil baskı kalitesi ve yüksek baskı hacmi ile,

Detaylı

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com KULLANIM KILAVUZU 1 Değerli Müşterimiz: Bu kullanım kılavuzu Ayışığı Concept in tüm ısıtıcı masa modelleri için hazırlanmıştır. Güvenlik kuralları ve standartlarına uygun imal edilen yüksek kaliteli ve

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8 İmalat Yöntemleri MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8 Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Talaşsız İmalat Talaşlı İmalat Fiziksel-Kimyasal Hammaddeye talaş kaldırmadan bir şekil verilir Döküm Dövme Presleme Haddeleme

Detaylı

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum 1. Bilgisayarınızın C:\ Sürücüsündeki Program Files klasörüne Winlirc adında bir klasör oluşturun. SkyStar3 sürücü CD si içindeki 05 REMOTE KONTROL klasöründe WinLirc-0.6.5.zip

Detaylı

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8 Ricoh SG 7100DN PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU Windows 7 ve 8 DİKKAT! YAZICIYLA BİRLİKTE GELEN RICOH (OEM) MÜREKKEPLERİ YÜKLEMEYİN. SAWGRASS SUBLIJET-R MÜREKKEP KARTUŞARINI TAKMASDAN YAZICIYI AÇMAYIN.

Detaylı

Donanım Kurulum Kılavuzu

Donanım Kurulum Kılavuzu Paketi açma Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın. Bu kılavuzdaki resimler benzer bir model içindir. Mevcut modelden farklılık göstermesine karşın, çalışma yöntemi aynıdır. Ürünü bir Telefon Hattına Bağlama

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

YÜKSEK HIZLI, DİJİTAL KESİM SİSTEMİ

YÜKSEK HIZLI, DİJİTAL KESİM SİSTEMİ YÜKSEK HIZLI, DİJİTAL KESİM SİSTEMİ YÜKSEK VERİMLİ KESİM KAFASI Malzeme tipine göre değişiklik arz eden kesme hızı 1500 mm/s ye kadar çıkarılarak geleneksel el el kesiminden 4-6 kat daha hızlı kesim sağlar.

Detaylı

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım?

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki  C  ile  B  ışığı yanıyor ne yapmalıım? 1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım? Çözüm : Canon MP250 MP252 MP 280 MP 282 MX300 MX 320 MX 360 MG 2150 MP 495 Marka ve model yazıcılar için

Detaylı

Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu. EBSCO ebooks. http://support.ebsco.com/training/resources.php

Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu. EBSCO ebooks. http://support.ebsco.com/training/resources.php Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu EBSCO ebooks http://support.ebsco.com/training/resources.php İndir(Çevrimdışı) linkine tıklayarak çevrimdışı okumak üzere e-kitapları indirebilirsiniz. Bu seçenek ile

Detaylı

ZEB-REVO.

ZEB-REVO. ZEB-REVO www.geoslam.com ZEB-REVO portatif lazer tarayıcı hızlı ve basit 3D nokta bulutu datası toplar. Modellemek istediğiniz alanda kısa yürüyüşler yaparak datanızı kolaylıkla toplayabilirsiniz. ZEB-REVO,

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

iplasma PLAZMA-OXY KESİM

iplasma PLAZMA-OXY KESİM iplasma PLAZMA-OXY KESİM 1950 1971 1974 1981 1994 2001 2003 2011 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant presler

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

İçindekiler. Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, IRIScan TM Mouse 2 ile çalışmaya başlamanıza yardımcı olur.

İçindekiler. Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, IRIScan TM Mouse 2 ile çalışmaya başlamanıza yardımcı olur. Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, IRIScan TM Mouse 2 ile çalışmaya başlamanıza yardımcı olur. Bu kılavuzdaki tanımlarda Windows 7 ve Mac OS X Mountain Lion işletim sistemleri baz alınmıştır. Bu tarayıcı ve yazılımını

Detaylı

Öğrenmeye Başlayalım Kişisel Çalışma Ortamınızla Tanışın! eteachergroup Ltd

Öğrenmeye Başlayalım Kişisel Çalışma Ortamınızla Tanışın! eteachergroup Ltd Öğrenmeye Başlayalım Kişisel Çalışma Ortamınızla Tanışın! eteachergroup Ltd 1 İçindekiler 1. Sistem Gereksinimleri. 4 2. Programı Kurmak. 5 3. Öğrenci Dosyası Giriş.. 7 4. Öğrenci Dosyası Yapısı. 8 5.

Detaylı

UV Mürekkep, 5 Renk + Lak UV Yazıcı için mükemmel

UV Mürekkep, 5 Renk + Lak UV Yazıcı için mükemmel UV Mürekkep, 5 Renk + Lak UV Yazıcı için mükemmel * Zararsız, düşük içerikli arom-hidrokarbon zararlı metal elementlerden arınmış; * Yüksek hızda kuruma, yüksek baskı hızına uygun; * Yapışmayı önleyici

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI

VTEC MUSTEK CNC FREZE TEZGAHLARI ALÜMİNYUM, MDF, PLASTİK, STRAFOR, KOMPOZİT MALZEME İŞLEMEYE UYGUN GANTRY TİPİ CNC ROUTER FREZE TEZGAHLARI VER. 1.0 KOLON YAPISI VTEC MUSTEK KAYNAKLI ÇELİK KONSTRÜKSİYON 20 mm. KALINLIĞINDA SIK ARALIKLARLA

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 530v6 ADSL Router SpeedTouch 530v6 USB Kurulumu (MS Windows 2000/XP/ME) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı geldiği

Detaylı

- İlk dikkat edilecek konu; 3B BIM modelinin her katının ayrı bir çizim dosyasında ve DWG nin de ayrı bir çizim dosyasında olmalıdır.

- İlk dikkat edilecek konu; 3B BIM modelinin her katının ayrı bir çizim dosyasında ve DWG nin de ayrı bir çizim dosyasında olmalıdır. Konu: 3B BIM Model ve Metraj Doğru Çalışma Kategori: Metraj ve Raporlar Tarih: 29.08.2013 Program: Allplan Versiyon: 2013 Soru: Bir 3B BIM modeline başlamadan önce nelere dikkat etmeliyim, doğru ve sorunsuz

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları. Yerel yazdırma nedir? Yazılımı CD'yi kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları. Yerel yazdırma nedir? Yazılımı CD'yi kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları Not: Yerel olarak bağlanmış bir yazıcı kurulurken, işletim sisteminin Yazılım ve Belgeler CD'siyle desteklenmediği

Detaylı

MT - FP UV Dijital UV Flatbed Yazıcı

MT - FP UV Dijital UV Flatbed Yazıcı MT - FP4060 - UV Dijital UV Flatbed Yazıcı En çok baskılama alanı 60x40cm Herhangi bir materyal üzerine direk baskı Yüksek baskı hızı ile toplu üretim için ideal Bitmiş ürünler su geçirmez,uv korumalı

Detaylı

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi { DynEd İngilizce g Dil Eğitimi Sistemi i Kurulumu DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: 1-İşletim Sistemine göre en az

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU İG 150 TEK KULLANIMLIK SICAKLIK KAYIT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU KAYIT BAŞLATMA ig-150 nin üzerindeki START butonuna tüm led ler yanana kadar 3 defa basarak cihazın kayıt almaya başlaması sağlanır. Cihaz

Detaylı

Donanım Kurulum Kılavuzu

Donanım Kurulum Kılavuzu Paketi açma Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın. Bu kılavuzdaki resimler benzer bir model içindir. Mevcut modelden farklılık göstermesine karşın, çalışma yöntemi aynıdır. Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın.

Detaylı

Inspiron 24. Servis El Kitabı. 5000 Series. Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004

Inspiron 24. Servis El Kitabı. 5000 Series. Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004 Inspiron 24 5000 Series Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

USB BELLEK. Promosyon USB Bellek. * OTG özellikli USB bellek

USB BELLEK. Promosyon USB Bellek. * OTG özellikli USB bellek Promosyon USB Ücretsiz Hizmetler: - Tüm renklerde serigrafi, tampon, lazer baskı. - Silinebilir / Silinemez / Otomatik çalışan nitelikte uygulama, resim / video dosyaları, katalog yükleme. Teknik Bilgiler:

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

COOKER S. uthis. enilik

COOKER S. uthis. enilik M.. uthis Y enilik 01 TÜPLE KULLANIMI 1. Tüpten gaz vanasını açın 2. Ocağın ön panelinde bulunan siyah gaz düğmesine basarak sağa doğru yarım çevirin 3. Gaz düğmesi basılı vaziyette iken kırmızı pilot

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

2017 de Türkiye nin manyetik lineer motorları yerli üretim olan ilk lazer kesim makinesini ürettik. 3G, 120mt/dk hıza ulaştık.

2017 de Türkiye nin manyetik lineer motorları yerli üretim olan ilk lazer kesim makinesini ürettik. 3G, 120mt/dk hıza ulaştık. FiberBora FIBERBORA Almira Lazer olarak 2007 den beri sunduğumuz avantajlı destek hizmetleri ve %100 sorunsuz makine politikasıyla bugüne kadar 3.000 den fazla makine satışını gerçekleştirdik. Kullanım

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı