YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI RÖLÖVE RESTORASYON DOKTORA PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI RÖLÖVE RESTORASYON DOKTORA PROGRAMI"

Transkript

1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI RÖLÖVE RESTORASYON DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAHAR YARIYILI DOKTORA TEZ ARA JÜRİ İSTANBUL HAMAMLARI NIN VAKIF SİSTEMİ DIŞINA ÇIKMA SÜRECİ VE SORUNLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA DOKTORA TEZ ARA JÜRİ : Osman ŞİŞEN TEZ DANIŞMANI : Doç. Dr. Ayten ERDEM

2 1. VAKFIN TANIMI 1.1 Vakfın Genel Tanımı Arapça karşılığı "vakf" olan ama Türkçede "vakıf" şeklinde telaffuz edilen kelime, isim olup, "ve-ka-fe" mazi sigasından mastardır (Güler, 2002, s.7). Sözlük anlamı olarak "durdurmak, alıkoymak, ayakta beklemek, dinlendirme" manasına gelmektedir. Çoğulu "evkaf" ve "vukuf"tur. Ayrıca fil kemiğinden dizilmiş bilezik, bu bileziğin kollara takılması, kadınların benekli bir biçimde ellerine kına yakmaları, yayık üzerine geyik kanından yapılan tutkal sürülmesi... gibi farklı anlamları da vardır. Vakf deyim olarak ise terk, emanet, depo kelimelerinin karşılığında kullanılmaktadır (Öztürk, 1983, s.27). 1.2 Fıkıhta Vakıf Tanımı Vakıf kelimesinin Osmanlıca karşılığı olarak iki anlamı vardır: "vakfetmek" ve "vakf olunmuş" manasında kullanılır. Fıkıh kitaplarında mastar olarak vakfetmek anlamında kullanılırken "vakfı lazım", "vakfı sahih", "vakfı menkul", "vakfın sıhhati" ve "vakfın şeraiti" gibi kullanımları mevcuttur (Öztürk, 1983, s.27). Bununla beraber Osmanlı toplum yaşamı içinde bir müessese olarak vakıf kavramını oluşturan tanımlara baktığımızda ele almamız gereken üç kelime vardır: "vakıf", "habs", ve "Sadaka-i Muhammere".Bu kavramlar aynı zamanda fıkıhta vakıf tabirini bize anlatan terimlerdir (Güler, s.7).

3 Habs (hubs): İslam hukukunda vakıf muamelesini ifade için kullanılır. Sözlük anlamı "alıkoymak" ve "menetmek"tir. Hubs da aynı kökten gelen bir isim olmakla beraber vakıf manasında kullanılır. Sadaka-i Muhammere: Sözlük anlamı olarak sadak, Allah rızası için fakirlere verilen şeydir. Sadak, doğruluk manasına gelen "sıdk"dan türemiş bir kelimedir. Sadaka kavramını "muhammere" sözcüğü ile birlikte kullandığımızda, kendileri için mal tahsis edilen, fakirlerden başkasına haram kılınmış demektir (Kazıcı, 2003, s.35-36). 1.3 Hukukta Vakıf Tanımı İslam hukukunda vakıf, farklı ekollere göre farklı biçimlerde tanımlanır. Örneğin Ebu Hanife ye göre, vakıf, bir kimsenin sahibi olduğu bir gayr-ı menkulün gelirlerini, ödünç verme şeklinde, fakirlere veya İslam cemaatinin dini ve sosyal ihtiyaçlarının giderilmesine tahsis edilmesine dair akitdir. Ancak Ebu Hanife nin öğrencileri olan Ebu Yusuf ve İmam Muhammed e göre ise vakıf, kendisi ile bir şeyin mülkiyetinin Allah ın mülkiyetine geçtiği ve ondan gelen gelirlerin yaratıklara tahsis edildiği şer i bir muameledir. Bu noktada ortak bir vakıf tanımlamasına sahip olsalar da, Ebu Yusuf a göre sadece "vakfettim" sözü ile mülk vakıf niteliği kazanırken, İmam Muhammed bu niteliğin gerçekleşebilmesi için mülkün bir mütevelliye teslim edilmesi gerektiğini söylemektedir. İslam hukukunda farklı tanımlamalar olmasından vakfın genel bir tarifine varılamayacağı sonucu çıkarılmamalıdır. Nitekim vakfı İslam hukuku içinde "bir malı, mülkiyetten çıkarıp, menfaatini hususi şartlar üzere ebedi olarak bir hayra tahsis ederek saklamaktır" şeklinde tanımlayabiliriz (Çataltepe

4 Bu tanımdan çıkaracağımız sonucu başka bir biçimde ifade edecek olursak, "İnsanın sahip olduğu ve maddi değerler ifade eden arazi, bina, para, mal gibi şeyleri Allah rızası için, menfaatini şer i muamele ile insanların faydasına şart kılıp, mülkiyetini Allah a havale etmektir" diyebiliriz (Güler, 2002, s.7). Yani bir malı alınıp satılmaktan ebedi olarak alıkoymak; Allah yolunda hapsetmek ve menfaatini tasadduk etmek amacıyla ve büsbütün hasr ve tahsis etmektir. Medeni kanunumuza da değinecek olursak vakfın, "başlı başına mevcudiyeti haiz olmak üzere bir malın belli bir gayeye tahsisidir" şeklinde tanımlandığını söyleyebiliriz. Sonuç olarak "vakfı", kelime anlamının dışında genel hatlarıyla tanımlarsak onu hukuki bir akid şeklinde ifade etmekte sakınca yoktur. Kişinin, menkul ya da gayr-ı menkul ve diğer mülklerini dini, hayri ve sosyal bir gayeye ebediyen tahsis etmesidir (Öztürk, 1983, s.27).

5 1.4 Cumhuriyetten Önce Vakıfların Durumu Hicri birinci ve ikinci asırlarda vakıflar vâkıf tarafından tayin edilen bir mütevelli veya nâzır taafından yönetilmiş olup, Abbasîler devrinde kadılar vakıflar üzerinde nezaret (gözetim) hakkını haiz bulunmaktaydılar. Selçuklu imparatorluğunda da, vakıfların yönetimi kadılara bırakılmıştır. Sultan İzzeddin Keykâvûs I. in Sivas Darüşşifası vakfiyesi (617 H M.) ve Celâleddin Karatay ın (651 H M.) tarihli bir vakfiyesi gibi bir takım vesikalarda kadıaskerin imzasının bulunması buna bir delil teşkil etmektedir. İzzettin Keykâvûs vakfiyesindeki bir kayıt ise, merkezi idarenin büyük bir rüknünü teşkil eden Üstâd-üt-dâr ın, yalnız hükümdar vakıflarına değil memleketteki bütün vakıflara nezaret ettiğini (gözettiği), yani her vakfın özel mütevellisinin üstünde genel bir nâzır görevi de gördüğünü belirtmektedir. A) Evkâf Nezaretinin kuruluşuna kadar: Osmanlı devletinde de vakıfların yönetim ve denetim sistemi, daha önceki Türk devletlerindeki sistemden farklı değildir. Örneğin, hükümdar vakıflarına vezirlerin mütevelli veya nâzır tayin edilmeleri, kadılık teşkilâtının özellikle hususî vakıfları denetlemeleri, muhtelif zamanlarda başkent kadısının başka yerlerdeki vakıfları denetimden geçirmesi veya muhtelif yerlere ayrı ayrı müfettişler tayin olunması gibi.

6 Osman Oğullarının Bursa yı başkent yaptıklarında Orhan Gazi Bursa da inşa ettirdiği cami ve zaviye vakıflarının nezaretini (760 H M.) veziri Sinan Paşa ya tevcih etmiştir. Yıldırım Beyazıt I zamanında her vilâyete birer müfettiş-i ahkâmı şer iye tayin edilerek vakıflar ile nâzırların işlemleri bu müfettişler tarafından denetlenmiştir. Murat ve Fatih Sultan Mehmet zamanlarında kadıaskerlerin bütün vakfların denetimini yaptıklarını görüyoruz. Bununla beraber, büyük hükümdar vakıflarının, vakfiyede açıklanan büyük devlet adamları tarafından nâzır sıfatiyle ve maiyetindeki teşkilâtı vasıtasiyle yönetilmesi geleneği unutulmayarak, vakıfların böyle özel teşkilâtları günden güne çoğalmıştır. Fatih, Selim ı. Ve Kanunî Süleyman vakıflarının yönetimi sadrazamlara ve Beyazid II., Ahmet I. Vakıflarının yönetimi ise şeyhülislamlara aittir. Abdülhamit I., Hamidiye vakıfları adı ile kurduğu (1188 H M.) meşhur vakıflarının nezaretini Darüssaade ağalarına, kaymakamlığını da yazıcılarına şart kılmak suretiyle üç sorumlu memuriyetten mürekkep müstakil bir yönetim haline getirmiştir. Çeşitli değişikliklerden sonra Mahmut II. Kurduğu vakıflarını babası Abdülhamit I. in kurduğu Hamidiye vakıflarına katarak, vakıf sayısının elliye çıkmasiyle büyük bir nezaret şubesi halini aldığından, bu vakıfların yönetimi yalnız Darphane-i Amire nezaretine verilmişti (Cumhuriyetin 50. Yılında Vakflar, s.10-11).

7 B) Evkâf nezaretinin kuruluşu : Yeniçeriliğin kaldırılmasıyle (1241 H 1826 M.) Hamidiye vakıfları ile bu vakıflara bağlı olanlar, nezaretleri yeniçeri ve sekbanbaşı ağalarına ve buna benzer başka yerlere şart kılınmış vakıfların yönetimi Hamidiye vakıflarının mütevelli kaymakamlığına devredilmekle çok fazla genişlemiş ve bu nedenle yönetimi de güçleşmiş olduğundan Hicri 12. Rebiülevvel (M.1823) tarihinde, bu vakıfların yönetimi Darphane-i Amire Nezaretinden alınarak, ayrıca Evkâf-ı Hümayûn Nezareti adiyle kurulan bu nezarete verilmiş ve Darphane Nazırı ve Mütevelli Kaymakamı El-Hac Yusuf Efendi nâzır olmuştur. Haremeyen Evkâfı Nezareti de, bir müddet bağımsız kaldıktan sonra, Evkâf-ı Hümayûn Nezaretine ilhak (1254 H.1838 M.) olunmuştur (Cumhuriyetin 50. Yılında Vakflar, s.11).

8 1.5 Cumhuriyet Devrinde Bugünkü milli sınırlarımız içinde Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından sonra Şer iye ve Evkâf Nezareti olarak bir süre daha faaliyetine devam eden ve tam bir asırlık ömre sahip bulunan nezaret, tarih ve 429 sayılı kanunun 2 nci maddesi ile «Şer iye ve Evkâf Nezareti mülgadır» denilerek kaldırılmış aynı kanunun 7 inci maddesi ile de «Evkâf umuru milletin hakiki menfaiine muvafık bir şekilde halledilmek üzere bir Müdüriyeti Umumiye halinde şimdilik Başvekâlete tevdi edilmiştir» hükmü ile Başbakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü kurulmuş ve bu kuruluşa vakıflarımızın yönetim ve denetimi devredilmiştir. A) Vakıfların hukuki statülerinin düzenlenmesi: Medeni Kanunun Sureti Mer iyet ve Şekli Tatbiki Hakkındaki Kanunun 8 inci maddesi hükmü ile Medeni Kanunun mer iyetinden önce vücuda getirilen vakıflar hakkında ayrıca bir tatbikat kanunu çıkarılacağı öngörüldüğünden uzun çalışmalardan sonra, Vakıfların hukukî durumunu düzenleyici tarih ve 2762 sayılı Vakıflar Kanunu çıkarılmış ve tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kanunda 3513, 3668, 4755, 5404 ve 5982 sayılı kanunlar ile ek ve değişiklikler yapılmış olup, bugünkü duruma göre, 4/Ekim/1926 tarihinden önce vücut bulmuş vakıflar hakkında aşağıda belirtildiği ve daha evvel «Eski mazbut ve mülhak vakıfların tasfiyesi ve yeni şekiller verilmesi» başlığı altıda da ayrıca bahsedildiği üzere yeni bir tasnif, yönetim ve denetim sistemi ile tasfiye hükümleri getirilmiştir (Cumhuriyetin 50. Yılında Vakflar, s.12).

9 tarih ve 2762 sayılı Vakıflar kanununun 4. maddesiyle eski eser niteliği taşıyan vakıf eserlerinin bakım ve onarımı, bu Genel Müdürlüğün vazifeleri arasında sayılmıştır gün ve 7044 sayılı Aslında Vakıf Olupda Herhangi Bir Sebeple Diğer Kurumların Eline Geçen Eserlerin Vakıflar Genel Müdürlüğüne Devrine Dair Kanun yürürlüğe girmiş, bununla da VGM., Türkiye içinde eski eserler bakımından en büyük kurum haline gelmiştir (Mumcu, S.28 C.1-2, s.60) sayılı Eski Eserler Kanununun 7. maddesi ve 1983 tarihli 2863 sayılı kanunun 10. maddesi gereğince idaresinde bulunan vakıf eski eserlerin kullanılması ve onarılması, TKTVYK. da karar alındıktan sonra VGM e aittir. Bugün VGM. bünyesinde bu işle ilgili halen 5 bölge birim müdürlüğü altında çalışma yapılmaktadır.

10 a) Mazbut Vakıflar: - Bu kanundan önce zaptedimiş vakıflar, - Bu kanundan önce idaresi zaptedilmiş vakıflar, - Mütevelliliği bir makama şart edilmiş vakıflar, - Kanunen veya fiîlen hayrî hizmeti kalmamış vakıflar - Mütevelliliği vakfedenlerin fer ilerinden başkalarına şart edilmiş vakıflar, Mazbut vakıflar adı altında toplanmış ve bu vakıfların, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yönetileceği ve temsil edileceği, bir kül hainde tüzel kişi sayılacağı belirtilmiştir. b) Mülhak Vakıflar: Mütevelliliği vakfedenlerin fer ilerine şart edilmiş vakıflara mülhak vakıflar denmiş ve bunların mütevellileri tarafından yönetileceği ve ayrı ayrı tüzel kişiliklerinin bulunduğu gösterilmiştir. Mütevellilerin Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Genel Müdürlüğün de İdare Meclisinin kontrolü altında bulunduğu hükmü konmuştur. c) Cemaatlere ve esnafa mahsus vakıflar: Lozan barış andlaşmasında kabul edilen gayrimüslim vatandaşlara ait vakıflar ile bazı san at erbabınca kurulmuş bulunan vakıflar, herbirinin ayrı ayrı tüzel kişiliği olup mensuplarınca seçilecek kişi veya kurullar tarafından yönetilirler. Bu vakıflar da ilgili makamlar ile VGM ce denetlenecektir.

11 B) Yönetimin düzenlenmesi : Vakıflar Genel Müdürlüğü, 429 sayılı kanun ile kurulup, çıkarılan Bütçe Kanunlarındaki hükümlere ve bağlı cetvellerdeki kadrolar ile Vakıflar Kanunundaki hükümlere göre yönetilegelmekte iken, tarih ve 3461 sayılı Vakıflar Umum Müdürlüğü Teşkilâtı hkkında Kanun ile yeni bir kuruluşa girmiş ve bu kanunda 3821, 4136, 5114, 5832 Sayılı Kanunlarla ek ve değişiklikler yapılmıştır. Sonradan 3461 Sayılı Kanuna ek ve değişiklikleri, tarih ve 6760 Sayılı Vakıflar Umum Müdürlüğü Vazife ve Teşkilatı Hakkında Kanun ile kaldırılmıştır Sayılı Kanunda da tarih ve 1262 sayılı kanunla yapılan ek ve değişiklikler ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün, sınaî, ziraî ticarî ve eğitim sahalarında ekonomik girişim ve yatırımlara girme olanağı genişletilmiştir. C) Denetimin düzenlenmesi : Cumhuriyetin kuruluşu sıralarında, iyi bir denetimin yapılabilmesi için 29/Nisan/1339 (1923) taihinde çıkarılan Evkâf Müfettişleri Talimatnamesi ile yeni bir denetim organı kurulmuştur. Bu yönetmelik, tarihinde 6. maddesi değiştirilen (1924) tarihli Evkaf Heyeti Teftişiyesi Talimatnamesi ile kaldırılmıştır. Bu yönetmelik de tarihli Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Tüzüğü ile kaldırılmış olup, halen bu tüzük ve bu tüzüğe bağlı tarihli yönetmelik hükümlerine göre denetim hizmetleri yürütülmektedir (Cumhuriyetin 50. Yılında Vakflar, s.12-13).

12 2. OSMANLI İMPARATORLUĞU DÖNEMİNDE VAKIF ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ Eski ve yeni hukuk düzenimiz bakımından bir karşılaştırma yapılabilmesi açısından vakıf çeşitleri, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu dönemi itibariyle incelenecektir Menkul ve Gayrimenkul Oluşu Bakımından Vakıflar 2.2.Mahiyeti Bakımından Vakıflar Mahiyeti bakımından vakıflar 4 türlü incelenmektedir Ayniyle İntifa Olunan Hayri Vakıflar Geliri İle İntifa Olunan Vakıflar Zürri Vakıflar Avarız Vakıfları 2.3.Mülkiyeti Bakımından Vakıflar Mülkiyeti bakımından vakıflar ise; sahih ve irsadi olarak tasnif edilmiştir Sahih Vakıflar İrsadî Vakıflar

13 2.4.İdaresi Bakımından Vakıflar Mazbut Vakıflar Doğrudan doğruya devlet tarafından idare olunan vakıflardır. Bunlar kendi aralarında; selâtîn (sultanlar) vakıfları, mütevellisi kalmayan vakıflar ve idaresi mazbut vakıflar olmak üzere üçe ayrılır Selâtîn Vakıfları Bu çeşit vakıflar, Osmanlı Sultanları ve ailelerine aittir. Mütevelliliği saltanat makamına ait olan bu vakıflar, idare ve muhafazalarında birlik sağlanabilmesi için Evkaf Nezaretine devredilmişlerdir (Akı-Demirbilek,1996: 31) Mütevellisi Kalmayan Vakıflar Mütevelliliği, vâkıfın evlât ve torunlarına bırakılmış olup, sonradan bunların münkariz olması halinde Evkaf Nezareti tarafından zapt edilerek idare olunan vakıflardır (Akı-Demirbilek,1996: 31) İdaresi Mazbut Vakıflar Mütevelli olarak tayin edilen kimselerin bulunmasına rağmen, kendilerine belirli miktarda maaş tahsis edilerek vakıf işlerine müdahale ettirilmeyen, Evkaf Nezareti tarafından idare olunan vakıflardır. Köprülü ve Şehit Muhammed Paşa vakıfları, örnek gösterilebilir (Akı-Demirbilek,1996: 31).

14 Mazbut Olmayan Vakıflar Bu çeşit vakıflar, mülhak ve müstesna vakıflar olmak üzere iki kısma ayrılırlar Mülhak Vakıflar Müstesna Vakıflar Söz konusu vakıflar, kendi içinde ikiye ayrılır: Eizze Vakıfları Guzât (Gaziler) Vakfı Meşrûiyyet Üzere Tasarruf Olunan Vakıflar 2.5.Kiraya Verilmesi Bakımından Vakıflar İcâre-i Vahide-i Kadimeli Vakıflar Mukataalı Vakıflar Mukataa, arsası vakıf ve üzerindeki bina, ağaçlar gibi sonradan yapılan şeyler mülk olan ve bu mülk sahibinden alınan (yıllık olarak takdir edilmiş) bir kiradır. Bu kiraya mukataa denildiği gibi icâre-i zemin ve icâre-i seneviye de denilmektedir. Bu işlemin uygulandığı yerlere de mukataalı vakıf adı verilmektedir (Akı-Demirbilek,1996:34) İcâreteynli Vakıflar Vakfa ait arazi üzerinde bulunan binalar ve tesisatın tamire ihtiyaç duymasına rağmen, vakıf yönetimi bunu sağlayacak mali güce sahip değilse, binaların atıl kalmaması, vakfa gelir getirmesi ve ayrıca harap halde bulunanların tamirinin gerçekleştirilmesi amacıyla peşin bir kira bedeli (muaccele) verilmesi şartıyla vakfa ait binalar kiraya verilir. Alınan kiralar ile binaların tamiri sağlanır. İcâreteynli vakıfta hem arsa hem de üzerindeki binalar vakfın mülküdür. Mukataalı vakıfta ise, sadece arsa vakfa aittir. Bir başka deyişle, kiraya verilen arsanın rakabesi vakfındır (Akı-Demirbilek,1996:34).

15 3. GÜNÜMÜZDE (CUMHURİYET DÖNEMİ) VAKIF ÇEŞİTLERİ ve ÖZELLİKLERİ 3.1. Eski Vakıflar Vakıf müessesesi Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaygın olarak topluma çeşitli alanlarda hizmet vermiştir. Eski vakıflar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuş olup; günümüze kadar devam eden vakıflardır (Saydam ve Ekici; 1998:4). Eski vakıflar,vakfın gayesi ve vakfa tahsis edilen malların statüsüne göre kendi içlerinde çeşitlere ayrılmaktadır (Saydam ve Ekici; 1998:4). Şöyle ki; Mazbut Vakıflar Cumhuriyet öncesinde vakfiyelerindeki amaçları gerçekleştirmek üzere kurulan ancak; vakfiyesi gereği yönetecek kişi kalmadığından, hayır hizmetlerini gerçekleştirmesi fiilen ve hukuken imkansız hale geldiğinden Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaşatılan, yönetilen ve temsil edilen vakıflardır (Pembeçiçek,1999:61; Akipek ve Akıntürk,2007:672) Mülhak Vakıflar 5737 sayılı Vakıflar Kanunu na göre, mülga 743 Sayılı Türk Kanunu Medenisi nin yürürlük tarihinden önce kurulmuş ve vakfedenin soyundan gelenler tarafından yönetilmesi şart edilen vakıflara mülhak vakıflar denilmektedir. Ayrı ayrı tüzel kişiliğe sahip olan bu vakıflar kendi taahhüt ve borçlarından sorumlu olup; Vakıflar Genel Müdürlüğünce sıkı bir biçimde denetlenmektedirler (Pembeçiçek, 1999: 63).

16 3.2. Yeni Vakıflar Cumhuriyetin ilanından sonra kabul edilen mülga 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi ile 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu hükümlerine göre kurulan ve bu kanun hükümlerine göre faaliyetini devam ettiren vakıflar yeni vakıf olarak kabul edilmektedir (VK,2008:Md.3) Aile Vakıflar Dini Vakıflar İstihdam Edilenlere ve İşçilere Yardım Vakıfları Sosyal Sigorta Vakıfları Kamuya Yararlı Vakıflar Yüksek Öğretim Vakıfları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (GÜMEN, 2014, s.18-25, 86-90)

17 ŞAHIS Şahıs vakıf kurumlarında çeşitli inanç, sosyal, psikolojik,ekonomik, politik faydalar gözetilen anlayışın varlığı görülebilir. ŞAHIS DEVLET VAKIF TOPLUM DEVLET Devlet kişileri vakıf kurmaktaki Amaçlarıyla desteklemekle beraber toplumun hayat seviyesindeki refahlarına yönelik çalışmalarda mali-yasal altyapısal yönden destekleyici konumu da üstlenmiştir. TOPLUM Onların bazı dini, sosyal, sağlık, güvenlik, eğitim, ticaret, iş-çalışma gibi ihtiyaçları konusunda karşılıklı bir alışverişin tarafı olarak görürüz. Şekil 1. Devlet-Toplum-Kişi arasındaki üçlü vakıf müessesesinin kurulumunun görüldüğü ortaklık

18 Vakfın geliri yeterli gelmiyorsa VAKIF YAPISI AKARLAR Kiralıklar, Vergiler, Çeşitli Karlar-Kazançlar, Ortaklıklar, Müteşebbisler HAYRATLAR BÜTÇE Şekil 2. Vakıf Yapılarının Onarımının Mali İşleyişi ONARIM HARCAMALARI DİĞER HARCAMALAR Maaş, Bağış, Yardım, Aileye verilen ödenek MÜTEVELLİ KULLANICI- KİRACI HAYIRSEVERLER- MAHALLİ İNSANLAR- DEVLET/YÖNETİM

19 Yıl Sur içi Sur dışı Toplam 1640 lar / Evliya Çelebi, Seyahatname I, BOA, EV.HMH.d., ABK Muallim Cevdet Yazmaları, No: B BOA, Kamil Kepeci Müteferrik Defterleri, (Cichocki, 2011) BOA, Cevdet Belediye, Tablo 1: Osmanlı İstanbul undaki Hamam Sayıları (Yaşar, s.557) İstanbul Belediyesi İhsaiyat Mecmuası,1916, s.118

20 İSTANBUL DA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN HAMAMLAR, 1766 S HAMAMIN ADI TÜRÜ MEVKÎ VAKIF SAHİBİ S HAMAMIN ADI TÜRÜ MEVKÎ VAKIF SAHİBİ 1 YENİ HAMAM ÇİFT PAŞAKAPISI KURBUNDA 2 HASEKİ ÇİFT KETANCILAR KURBUNDA 3 SULTAN ÇİFT KETENCİLER KURBUNDA KÜTÜPHANE 19 MAHMUT PAŞA ÇİFT MAHMUT PAŞA VA HASEKİ SULTAN 20 TAHTAKALE ÇİFT SULTAN MEHMET ASUDE SULTAN 21 SIRT ÇİFT SULTAN MEHMET 4 SULTAN BAYEZIT ÇİFT AYŞE SULTAN 22 ACI ÇİFT SÜLEYMAN PAŞA HANI K MOLLA FENARİ 5 SULTAN SELİM ÇİFT SULTAN SELİM C 23 VALİDE-İ ATİK ÇİFT DİKİLİTAŞ KURBUNDA VALİDE-İ ATİK 6 AYASOFYA-I KEBİR ÇİFT HASEKİ SULTAN 24 ACI MUSLUK YEK PAŞA KAPISI KURBUNDA İBRAHİM PAŞA 7 ŞENGÜL YEK PAŞA KAPISI KURBUNDA 8 İSHAK PAŞA KUŞ. SULTAN AHMET CAMİ-İ K. MAHMUT PAŞA 25 MOLLA GÜRANİ YEK UZUNÇARŞI KURBUNDA MOLLA GÜRANİ GAZANFER AĞA 26 SÜLEYMANİYE ÇİFT ÇAMİ-İ ŞERİF KURBUNDA SÜLEYMANİYE 9 ARASTA KUŞ SULTAN AHMET CAMİ-İ K. 10 ALACA ÇİFT KADIRGA LİMANI KURBU CAMİ-İ ŞERİF 27 AYŞE HANIM KUŞ SÜLEYMANİYE CAMİ-İ ŞER YAHYA PAŞA VA. 28 KAPUDAN İBRAHİM P. YEK SÜLEYMANİYE CAMİ-İ ŞER AMCAZADE HÜSEYİN İBRAHİM PAŞA 11 ŞİFA YEK HEKİMBAŞI ÖMER 29 VEZNECİLER YEK SULTAN BAYEZIT CAMİ-İ SİYAVUŞ PAŞA 12 AKBIYIK KUŞ AHIRKAPI KURBUNDA MİHRİMAH SULTAN 30 KIZLARAĞASI ÇİFT LALELİ ÇEŞME KURBUN DARÜSSAADE AĞASI ABBAS AĞA 13 KUŞLU KUŞ MEHMET PAŞA YOKUŞU ŞEYHULİSLAM HAZ 31 İMAM KUŞ. GEDİKPAŞADA TATLI KAPI. ABDULLAH AĞA 14 BÜYÜK AĞA KUŞ. DEMİRKAPI KURBUNDA ESKİ SARAY AĞASI 32 GEDİK PAŞA ÇİFT GEDİK PAŞA 15 KÜÇÜK AĞA KUŞ... KURBUNDA ABBAS AĞA 33 ÇARDAKLI ÇİFT KÜÇÜK AYASOFYA KURBU AYASOFYA-İ SAĞİR 16 YILDIZ YEK BAHÇEKAPISI KURBUND 17 ALACA ÇİFT KETANCILAR KURBUNDA MERHUM EBULFETH V MERHUM EBULFETH V 34 HİSARDİBİ KUŞ KUMKAPI KURBUNDA ŞEYHÜLİSLAM HAZRETLERİ NEZARET-İ ALİLERİNDE OLAN 35 NİŞANCI PAŞA ÇİFT KUMKAPI KURBUNDA MEHMET PAŞA 18 HOCAPAŞA ÇİFT MERHUM EBULFETH V 36 HAVUZLU KUŞ. KUMKAPI NİŞANCILAR KU MERHUM SÜLEYMANİYE RUZNAMÇESİ OSMAN EFENDİ MEŞRUTASI

21 37 ZİNDANDELEN KUŞ. LANGA YENİ KAPISI KURBU DARÜSSADE AĞASI BEŞİR AĞA 57 HAYDAR PAŞA ÇİFT HAYDAR PAŞA 56 BOSTAN ÇİFT ÜSKÜBİ KURBUNDA AŞIK PAŞA 76 MESİH ALİ PAŞA ÇİFT ALİ PAŞA 38 LANGA YENİ KAPU HARİCİNDE KUŞ. VAKF-I HÜMAYUNDAN 58 PİRİ MUSTAFA PAŞ KUŞ. PİRİ MUSTAFA PAŞ 39 MİRAHUR ÇİFT LANGA YENİ KAPISI KURBU MİRAHUR 59 ÇUKUR ÇİFT EDİRNEDE VAKI SULTAN BAYEZID 40 KASAVET KUŞ. AKSARAY KURBUNDA KASAVET HACI İBRAHİM 41 AKSARAY ÇİFT MURAT PAŞA VAKFI 42 HORHOR KUŞ. HORHOR ÇEŞMESİ HAS ODABAŞI VAKFI 43 SOFULAR ÇİFT ET MEYDANI KURBUNDA EDİRNEDE VAKI MERHUM SULTAN BAYEZID HAN VAKFI 60 KÜLAHÇILAR KUŞ. AYASOFYA 61 MÜFTİ KUŞ. KADI ÇEŞMESİ KURBUND ZENBİLİ ALİ EFENDİ 62 KÜÇÜK MUSTAFA P. ÇİFT KARA MUSTAFA PAŞ 63 HAVUZLU KUŞ. YENİKAPI KURBU ATİK VALİDE SULT 44 ÇELEBİ MEHMET AĞA KUŞ ACI ÇEŞME KURBUNDA MEHMET AĞA VAKFI 64 FENER-İ ATİK KUŞ. FENERKAPISI KURBU KILIÇ ALİ PAŞA 45 KIZTAŞI HAMAMI ÇİFT SARAÇHANE KURBUNDA 46 İBRAHİM PAŞA ÇİFT ŞEHZADE CAMİ-İ ŞERİF K FERRUHŞAD VAKFI İBRAHİM PAŞA-I ATİK 65 AYNALI CEDİD KUŞ. TAHTA MİNARE KURBU SADR ESBAK RAGIP 66 BALAT HAMAMI ÇİFT EDİRNEDE VAKI MERHUM SULTAN BAYEZID HAN VA 47 KADIASKER ÇİFT ESKİ ODALAR MERHUM SULTAN MEHMET HAN 67 HANÇERLİ KUŞ. AYVANSARAY KURBUND KUZATTAN ABDULAH EFENDİ VAKFI 48 ACEMOĞLU MEYDAN YEK. 68 AYVANSARAY ÇİFT KOCA MUSTAFA PA 49 VEFA KUŞ. ŞEYH VEFA VE AYASOYA VAKFI 69 ARABACILAR KUŞ. AYVANSARAY KURBUNDA 50 PERTEV PAŞA KUŞ. PERTEV PAŞA VAK 70 HACAMATÇI KUŞ. TEKFUR SARAYI KURBUND 51 KOVACILAR KUŞ. VAKIF 71 SULTAN HAMAMI KUŞ. SALMATOMRUK KURBU 52 ÇİNİLİ ÇİFT ZEYREK BAŞINDA HAYRETTİN PAŞA 72 TİHTAB HAMAMI KUŞ. SALMATOMRUK KURBU MERHUM EBULFETH 53 HACI HATUN KUŞ. HACI HATUN 73 EDİRNEKAPI ÇİFT MİHRİMAH 54 KÜÇÜK PAZAR KUŞ. RUM MEHMET PAŞA 74 ZİNCİRLİKUYU ÇİFT KARAGÜMRÜK MİHRİMAH 55 AZEPLER ÇİFT KAPAN-I DAKİK KURBUN. SULTAN MEHMETH 75 KEÇECİLER ÇİFT MERHUM SULTAN BEYAZIT HAN

22 77 ÇAŞNİGİR KUŞ. MESİH ALİ PAŞA KURBUND ÇAŞNİGİR 96 ALTIN KAŞIK YEK HEKİMZADE ALİ PAŞA CA DARÜSSADE AĞASI İSMAİL AĞA VAKFI 78 KARAMAN-I SAĞİR ÇİFT MERHUM SULTAN HAN 97 ÇAVUŞ YEK BEKİR PAŞA CAMİİ ŞERİF HOBYAR 79 SARIGERZ KUŞ. BAYRAM PAŞA 98 KÜÇÜK KUŞ. ALTIMERMER KURBUND AYASOFYA KURBU 80 BEY YEK. SARIGERZ KURBUNDA MUSTAFA PAŞA 99 MACUNCU KUŞ. MACUNCU SUKUNDA EBUSSUUD EFENDİ SEKBANBAŞI HASAN 81 LÜTFİ PAŞA ÇİFT YENİBAHÇE KURBUNDA ŞAH SULTAN 100 İNADİYE HAMAMI ÇİFT ODABAŞI ÇARŞISI KURB CAFER AĞA VE AĞA 82 KÖR ALİ AĞA KUŞ. LÜTFİ PAŞA KURBUNDA ALİ AĞA 101 ARPA KUŞ. ŞEHREMİNİ KURBUNDA SEYYİD ÖMER 83 NAKKAŞ PAŞA KUŞ. SARAY İTTİSALİNDE VAKF-I HÜMAYUNDAN 102 TOPKAPI KUŞ. HATİCE SULTAN 84 ŞAHHUBAN KUŞ. KALİÇECİLER KÖŞKÜ ŞAHHUBAN 103 EMİNE SULTAN KUŞ. OSMAN HAN CAMİ-İ 85 SIÇANLI ÇİFT KALİÇECİLER DAVUT PAŞA VAKFI 104 MİMAR KUŞ. YENİKAPI KURBU MİMAR TURSUN 86 MEHTER KUŞ. KALİÇECİLER KURBUNDA 105 SİLİVRİKAPI ÇİFT İBRAHİM PAŞA 87 ŞİFA HAMAMI KUŞ. MOLLA GÜRANİ KURBU HEKİMBAŞI ÖMER EFE. 106 KOCA MUSTAFA PA. ÇİFT CAMİ-İ ŞERİF BİTİŞİĞİND KOCA MUSTAFA PA 88 SAFA KUŞ. MEHMET KETHÜDA 107 ÇAYIR HAMAMI KUŞ. MUSTAFA PAŞA KURBU KOCA MUSTAFA PAŞA VE KASAPBAŞ OSMAN AĞA 89 TEVEKKÜL KUŞ. YUSUF PAŞA ÇEŞMESİ KU TAVAŞİ MUSTAFA AĞA VE KASIM AĞA 108 ARABAKAPISI KUŞ. SAMATYA KURBUNDA 90 DENİZ ÇİFT DAVUT PAŞA İSKELESİ KU DAVUT PAŞA VAKFI 91 CERRAHPAŞA ÇİFT CAMİİ ŞERİF KURBU CERRAH MEHMET PAŞ 109 MANOĞLU KUŞ. HACE HATUN KURBUND MANOĞLU 92 ÇARDAKLI KUŞ. AVRAT PAZARINDA YENİ FIRIN KURBUNDA KASSABBAŞI MEHMET AĞA 110 AĞA HAMAMI ÇİFT SAMATYA KURBUNDA KAPU AĞASI 93 BOSTAN HAMAMI ÇİFT HASEKİ KURBUNDA MERHUM SULTAN MEHMET HAN 111 YEDİK. HACI EVHAD KUŞ. YEDİKULE KURBUNDA HACI İSMAİL 94 YAĞLIKÇI HAMAMI YEK DAVUT PAŞA MAHKEMESİ KURBU HAREMEYN VAKFI 112 YEDİKULE ÇİFT MERHUM SULTAN MEHMET HAN VAKF 95 GECE HAMAMI ÇİFT KİLİMZADE ALİ PAŞA DARÜSSAADE

23 EYÜP: SÜTLÜCE VE HASKÖY HAMAMLARI GALATA: KASIMPAŞA, TOPHANE, FINDIKLI, BEŞİKTAŞ, ORTAKÖY, ARNAVUTKÖY, RUMELİHİSARI, İSTİNYE, YENİKÖY, SARIYER, RUMELİKAVAK HİSARI HAMAMLARI 113 H. HALİD DE TÜRBE ÇİFT HAZRETİ HÂLİD CAMİ-İ ŞERİF VAKF 130 KULAKSIZ ÇİFT KASIMPAŞA DA SİNAN PAŞA VAKFI 114 ESKİ YENİ KUŞ. KASIM ÇAVUŞ MAHALLE HAZRETİ HÂLİD VA 131 PİYALE PAŞA ÇİFT KASIMPAŞA DA PİYALE PAŞA VAK 115 ÇÖMLEKÇİLER ÇİFT ÇÖMLEKÇİLER KOLLUĞU İTTİSALİ ŞEHZADE CAMİ-İ Ş. 133 İPLİKÇİ HAMAMI KUŞ. KASIMPAŞA DA KARA İSMAİL EFENDİ 116 MÜFTİ KUŞ. EMİNE SULTAN 134 AMRUTÇU HAMAMI KUŞ. KASIMPAŞA DA AZARİ EFENDİ VAKFI 117 HAMAM-I CEDİD KUŞ. NİŞANCI KURBU SAİD PAŞA 135 ÇARDAKLI PAŞA ÇİFT KASIMPAŞA ZİNCİRLİKUYU AHMET AĞA 118 OTAKÇILAR KUŞ. HÜDAİ MAHMUT EFEN. 136 KEBİR HAMAM ÇİFT KASIMPAŞA DA KASIMPAŞA CAMİ-İ ŞE. 119 KIRKIK KUŞ. RAMİ ÇİFTLİĞİ KURBU 137 MEVLEVİHANE KUŞ. KASIMPAŞA DA MEHMET EFENDİ 120 YALI KUŞ. ŞAH SULTAN VAKFI 138 TERSANE ÇİFT KASIMPAŞA DA CAMİ-İ ŞERİF 121 KERPİÇ KUŞ. EĞRİ KAPI KURBU 139 TEPEBAŞI KUŞ. 122 HARİC-İ BAB-I MEVLEVİHANE KUŞ. 140 GALATA DA YAZICI KUŞ. KULE KAPISI KURBU KATİP MEHMET EFEND 123 HARİC-İ YEDİKULE YEK KARA MUSTAFA PA 141 GALATA DA BEY KUŞ. YEŞİLDİREKLİ HAMAMI KU SULTAN MEHMETHAN 124 KARAAĞAÇ KUŞ. 142 YEŞİLDİREKLİ ÇİFT AZEPKAPISI İBRAHİMHANZADE 125 SÜTLÜCE KUŞ. KAPU AĞASI MEHMET AĞA 143 MAHKEME ÇİFT GALATA MAHKEMESİ KURBU SULTAN MEHMET HAN 126 HASKÖYDE PİRİ PA. KUŞ. PİRİ PAŞA 144 PERŞEMBE PAZARI YEK GALATA KOLLUĞU KURBU KAPUDAN MUSTAFA p 127 HASKÖY DE OSMAN PAŞA ÇİFT HATİCE SULTAN 145 KARAKÖY ÇİFT GALATADA SANDIKÇILAR İÇİNDE BEKTAŞ EFENDİ 128 HASKÖY DE KÜÇÜK KUŞ. KARAHASANOĞLU MAHALL 146 GALATA TOPHANE KAPISIDERUNUNDA ÇİFT MERHEM SULTAN MEHMET HAN 129 HASKÖY ÇARDAKLI KUŞ. FINDIKLI BAHÇESİ KURBUN SADRAZAM NEZARETİNDE OLA 147 TOPHANE DE YAMALI KUŞ. TOPHANE CAMİ-İ ŞERİF SELÇUK SULTAN 148 TOPHANE KILIÇ ALİ YEK CAMİ-İ ŞERİF KURBUNDA KILIÇ ALİ PAŞA 149 TOPHANE DE HENDEKBAŞI 150 TOPHANE BOSTANBAŞI KUŞ. KUŞ. 151 TOPHANE DE AĞA KUŞ. FİRUZ AĞA KURBU FENERBAHÇESİ 152 TOPHANE FİRUZ AĞA KUŞ. FİRUZ AĞA KURBU ACI ÇEŞME

24 53 TOPHANE DE BAHÇELİ KUŞ. AĞA CAMİİ MAHALLESİ MEHMET AĞA ÜSKÜDAR: KADIKÖY, İSTAVROZ, ÇENGELKÖY, KALINCAK, ANADOLUHİSARI, PAŞABAHÇESİ, İNCİRKÖY, BEYKOZ, ANADOLUKAVAK HİSARI HAMAMLARI 195 KADIKARYESİ KUŞ. MOLLA ÇELEBİ 54 TOPHANE ÇAVUŞBAŞI KUŞ. ÇAVUŞBAŞI 173 ANADOLU KAVAKHİSARI ÇİFT ANADOLU KAVAĞI MEHMET AĞA 55 TOPHANE DE SORMAGİR KUŞ. SORMAGİR MAHALLESİNDE ÇEŞMİ EFENDİ 174 YALIKÖY ÇİFT UNCUBAŞI MEHMET AĞA 56 FINDIKLI DA AYAZPAŞA KUŞ. 175 BEYKOZ KUŞ. HACI ODABAŞI 57 FINDIKLI DA KEBİR ÇİFT MOLLA ÇELEBİ 176 İNCİRKÖY KUŞ. SULTAN BAYEZIT MUHALLEFATINDAN ÜMMÜHANİ HATUN 58 BEŞİKTAŞ TA KÖPRÜBAŞI ÇİFT SİNAN PAŞA 177 İNCİRKÖY KUŞ. HAZİNEDAR OSMAN AĞA 59 ARAP İSKELESİ KURBUNDA KUŞ. İBRAHİM PAŞA 178 PAŞABAHÇESİ KUŞ. VAKF-I HÜMAYUNDAN 60 KETANCİLER KUŞ. BEŞİKTAŞ ÇARŞISI KURB MÜLK 179 KALINCAK KARYESİ KUŞ. YASEMİN HATUN 61 BEŞİKTAŞ TA ÇİNİLİ KUŞ. YAHYA EFENDİ TÜRBESİ 180 ANADOLU HİSARI ÇİFT YASEMİN HATUN 62 BEŞ. KILIÇ ALİ PAŞA KUŞ. ALİ PAŞA VAKFI 181 KANDİLLİ KARYESİ KUŞ. KÜTÜPHANE VAKFI 63 CEDİD ÇIRAĞAN KUŞ. 182 ÇENGELKÖY KUŞ. YENİŞEHİR(Lİ) DEFTERDAR MUSTAFA EFENDİ 64 ORTAKÖY ÇİFT HÜSREV KETHÜDA 183 İSTAVROZ KUŞ. ÖKÜZ MEHMET PAŞA 65 KURUÇEŞME KUŞ. BOSTANİYAN HASTALARI VAKFI 184 ÜSKÜDAR KÜÇÜK ÇİFT KOLLUK KURBUNDA AYASOFYA VAKFI 66 BEBEK KUŞ. BEBEK CAMİ ŞERİF 185 ÜSKÜDAR DA ESKİ ÇİFT BALABAN İSKELESİ RUM MEHMET PAŞA 67 RUMELİHİSARI ÇİFT SULTAN BAYEZİT 186 ÜSKÜDAR DA YEŞİLDİREKLİ KEBİR ÇİFT VALİDE-İ ATİK 68 RUMELİHİSARI NDA CEDİD KUŞ. MOLLA FENARİ MAHALLESİNDE VAKF 187 VALİDE-İ ATİK ÇİFT TOPTAŞI VALİDE-İ ATİK 69 İSTİNYE KARYESİ KUŞ. 188 İNADİYE KUŞ. BANDIRMA TEKYESİ KURB 70 YENİKÖY KARYESİ ÇİFT İSKENDER PAŞA 189 SELAMİ HAMAMI KUŞ. MAHALLE-İ MEZKUREDE VAKİ SELAMİ EFENDİ 71 SARIYER İSAZADE 190 ÇİNİLİ ÇİFT VALİDE-İ CEDİD CAMİİ ŞERİ VALİDE-İ CEDİD 72 RUMELİKAVAKHİSA RI KUŞ. BOSTANCILAR NEFERAT 191 ÜSKÜDAR DA AĞA ÇİFT ATİK MENZİLHANE KİLARİ AĞASI İSMAİL AĞA 192 ÜSKÜDAR DA HACI p ÇİFT DOĞANCILAR HACI PAŞA 193 ÜSKÜDAR DA AYAZMA KUŞ. CAMİİ ŞERİF KURBUNDA VAKF-I HÜMAYUNDAN 194 ÜSKÜDAR DA İHSANİYE KUŞ. SULTAN OSMAN HAN

25 4. Kültür Varlıklarının Tahrip Süreci ve Sebepleri 4.1 Hukukî Boyut Osman Hamdi Bey in Âsar-ı Atîka Nizamnamesi 1973 yılına kadar eksiklikleriyle beraber tatbik edilegelmiştir. Hükümlerin yetersizliğine karşın cezaları da oldukça hafiftir te yürürlüğe giren 1710 sayılı Eski Eserler Kanunuyla bulup haber vermeyen ve tahrip edenlere 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası öngörülmüştür (Mumcu, 1969 s.72) yılında çıkarılan 2863 sayılı kanunla da ceza süresi aynı tutulurken para cezası arttırılmıştır yılına kadar bir binanın eski eser olduğuna karar verecek merci yoktur. Sadece M.E.B. nın eski eserdir demesi yeterli idi. Bunun da hukukî geçerliliği tartışmalıydı. Tahribatlarda bu belirsizliğin de önemli payı olmuştur. Yetkililer bunun farkına vardıkları için Bakanlığın hazırladığı listelerin Bakanlar Kurulu'nca tasdiklenmesini düşünmüşler fakat bunu gerçekleştirememişlerdir. Ancak uzun seneler sonra, eski eserler tarihimizin Cumhuriyet Devrindeki en önemli olayı sayılması gereken Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu teşkil edilmiş ve mahkemeler karşılarında bir muhatap bulabilmişlerdir. Öte yandan bir hamamın Belediye tarafından istimlak edileceği haberi üzerine hamamın tescili için GEEAYK. a müracaat edip eseri tescil ettiren bir şahsa ait bir sene sonraki Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün yazısında, şahsın hamamın bir kısmını yıkıp yerine apartman yaptırdığından söz edilmesi, hem sistemin işleyişi hem de vatandaşın eski eser konusuna bakışını ortaya koyabilmektedir (EEMGM, )

26 Bu devrede özellikle İstanbul'daki imar hareketleri ve istimlakleri tartışmalara yol açmıştır. Başbakan Menderes yapılan istimlaklerin kıyıda köşede kalmış eserleri ortaya çıkaracağı için eski eserlerin lehine olduğunu söylemektedir (TTOKB, 1946,177,s.3-8). Diğer yandan A. Menderes'in istimlaklerde uzmanlardan oluşan bir komisyon kurduğu, içinde Rıfkı Melül Meriç'in de bulunduğu bu komisyon kararıyla işlerin yürütüldüğü söylenmektedir (Bolay, 1987,s,216). Buna karşılık S. Eyice eserlerin yıkım veya nakil kararlarının iyice incelenmeden alındığını, sonraki uygulamaların, bu eserlerin yıkılmadan da oradan yol geçirilebileceğini ortaya koyduğunu iddia etmektedir(eyice, 1984, s ). Tahribatlarda GEEAYK. kararlarını atlatmak şu yolla yapılmaktadır: Tahribatı yapanlar hep memur olduğu için önce Valilikçe idari soruşturma açılmakta, bu idari soruşturmada da ne hikmetse hiç suçlu bulunamadığı için mahkemeye gitmeye gerek kalmamaktadır. Bu konuda açılan soruşturmalara "... eserin etrafında çevre düzenlemesi yaparken eserin aniden yıkılıverdiği veya caminin gece üç sularında büyük bir gürültü ile birdenbire yıkılıverdiği" gibi cevaplar verilmektedir (Çal, 1990a,s.367).

27 4.2 İdari Sebepler Cumhuriyetin ilk safhasında yönetim yapısının belli bir döneme kadar işlevsel hale gelememiş olmasına paralel eski eserlerin çeşitli kurum ve kuruluşlar arasında paylaşıldığını görüyoruz. Örneğin gün ve 831 sayılı Kanunun 2. maddesine göre sular ve çeşmeler, tarihli Nizamnamenin 7. maddesine göre sebil çeşme ve şadırvanların bakım ve onarımları Belediyelere devredilmiştir (Akozan, s.35) gün ve 2762 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 4. maddesi eski eser niteliği taşıyan vakıf eserlerin bakımını ve onarımını Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne vermiştir. Eserlerin bu şekilde devlet kurumları arasında bölüşülmesi bir belirsizlik ortamının doğmasına yol açmıştır. Mesela türbelerin bir kısmı Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne devredildiği halde mülkiyetleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün elinde kalmıştır. Meskûn mahaller dışında kalan bazı eserler sahipsiz kalmış, bir kısım eserlerde de yetki karışmaları meydana gelmiştir. Eski Eserler Ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün bu kurumlar elindeki eserlerin bakım ve muhafazası işini gözetmesi ve gerekli uyarıyı yapması gerekirken, bu vazifesini yerine getirememiştir. Bir yandan mezarlıkların, çeşme ve sebillerin Belediyelerce göz göre göre tahrip edilmesine kimse bir şey diyememiş, diğer yandan Baltalimanı Sarayı'nın Balıkçılık Enstitüsü ve Kızılay tarafından, Beylerbeyi Sarayının Milli Savunma Bakanlığı tarafından gelişigüzel onarılmasına seyirci kalınmıştır.

28 Eski Eserleri Koruma Encümeni, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Özel İdare ve Sular İdaresi'nin ellerindeki eserleri satmak istediklerinden şikayet etmektedir ki bu dağınıklığın sonuçlarından biridir (Erbabacan, 1949, 85, s.13). Eski eserlerin amaçları dışında kullanılması da bu dönemdeki diğer bir sorun olarak görülmektedir. Sistem bozukluğu, gelir azalması gibi sebeplerin yanında idarecilerin şuursuzluğu, bu dönemde korunması gerekli kültür ve tabiat varlığı güzide eserleri tahrip etmeye meyyal bir anlayışı doğurmuştur. Benzerleri çoktur diye Mimar Sinan tarafından yaptırılan Ayasofya yakınındaki Haseki Hürrem Sultan Hamamı veya Gülhane surlarının bazı yerlerinin yıkılması gibi fikirler ileri sürülmüştür (Ogan, s.26-27) gün ve 7044 sayılı Aslında Vakıf Olan Tarihi ve Mimari Kıymeti Haiz Eski Eserlerin Vakıflar Umum Müdürlüğü'ne Devrine A i t Kanun ile eski eserlerin bir kısmının tekrar Vakıflar Genel Müdürlüğü eline dönmesi sağlanmıştır yılında yürürlüğe giren 1710 sayılı Eski Eserler Kanunu bu dağınıklığı devam ettirmiş, 16. maddesi ile köprülerin bakımı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce, Devlet Demir Yolları ve Devlet Su işleri Genel Müdürlüğünce kullanılan menfez, viyadük, su yolu, kanal, çeşme, tünel vb. nin onarımlarının ilgililerince yapılması hükme bağlanmıştır. 10. madde vakıf eski eserlerin bakımını Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bırakmıştır.

29 Aynı tutum 1983'deki 2863 sayılı kanunla da sürdürülür. 10. madde vakıf eserlerin bakımım Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Milli Sarayların bakımı ve onarımı ise T.B.M.M.'ne, sınır boylan ve yasak bölgelerdeki eserlerin bakım ve onarımı Milli Savunma Bakanlığı'na, kamu kurum ve kuruluşlarının mülkiyetindeki eserlerin bakım ve onarımlarının da kendilerine ait olduğuna dairdir. Bütün bunların yanında onarımlardan sorumlu i k i ana kuruluş olan Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü onarımlarında da hatalı restorasyon yoluyla eserler tahrip edilmiştir. Eleman ve ödeneğin az olmasına rağmen çok fazla eser. birden tamir edilmeye çalışılmış, bu da pek çok problemi beraberinde getirmiştir, özellikle 1950'li yıllara kadar bazı eserler rölövesi ve restorasyon projesi olmadan onarılmıştır (Öz, 1949, s.11). Cumhuriyetin i l k yıllarında daha çok olmak üzere, eski eser onarımlarında yeterli sayıda ve nitelikte eleman olmamasından doğan hatalı onarımlar da eserleri tahrip edebilmektedir. Hem idari bakımdan hem hukukî bakımdan yapılan en büyük hatalardan b i r i de eski eser korumacılığı ile imar kanunları arasında işbirliği kurulamamasıdır(alsaç, 1982, s.84-89). Eski eserler - kanunu ve imar kanunu arasında çelişkiler olması ve Belediyelerin bu durumlarda hep eser aleyhine olan imar kanununu uygulamaları sonunda pek çok eser yıkılmıştır. GEEAYK.nun kuruluşuna kadar teorik olarak Eski Eserler Ve Müzeler Genel Müdürlüğü şehirdeki eserlerin listesini hazırlayacak ve bunlar imar plânında korunacaktı. Fakat eleman eksikliği yüzünden eserlerin tam listelerinin çıkarılamaması ve o zamanlar eski şehir dokusunun korunması düşünülmediği için eserlerin büyük kısmı imar plânlarında konulmamıştır (Akçura-Çapar, 1973, s.8-10).

30 4.3 Sosyal Nedenler Çal a göre; Cumhuriyet idaresinin yeni bir rejimle beraber yeni bir Türk Kültürü de yaratmak istediği herkes tarafından kabul edilen bir husustur. Ziya Gökalp'in Türkçü fikirlerinden de etkilenerek Atatürk zamanında bu kültürün kaynağı önce Orta Asya'da arandı. Yüzyıllardır savaşmaktan yorgun düşmüş Anadolu insanına yeni bir dinamizm kazandırma isteği, geçmişte başarılan büyük işlerin yine bu millet tarafından gerçekleştirilebileceği fikrini canlandırmaya yönelmekteydi (Çal 1990b, 371). Tabiatıyla sahip çıkılmak istenen bu büyük mirasın içinde, yerine henüz geçtikleri Osmanlı nın payı yoktu (Akçura, 1973, s.5-7). Herhangi bir ülkedeki bir rejimin yerini aldığı rejim ile bağlarını koparmak istemesi normaldir. Ancak özellikle taşra idarecilerinde bu kopma çok yanlış anlaşılmış ve iş, imar hevesiyle de birleşerek Osmanlıdan kalan her şeye düşmanlık havasına sokulmuştur. I. Dünya Savaşında bilhassa Çanakkale savaşında Türk aydının büyük kısmı şehit düşmüştür. Cumhuriyet rejimi bu yüzden nispeten eğitim seviyesi daha düşük bir kesim ile işe başlamak durumunda kalmıştır. Bunun da etkisiyle Osmanlı düşmanlığı konusunda kraldan çok kralcı kesilen taşradaki bir kısım idareciler çok büyük olduğu ifade edilen bir tahribat kampanyasına giriştiler. Hükümet ancak Atatürk'ün 1933 yılında bu eserlerin korunması hakkındaki Konya'dan çektiği telgraftan sonra bu işle ilgilenmeye başlamıştır.

31 tarih ve 6 / 370 sayılı Başvekalet genelgesiyle, imar hevesi yüzünden eski eserlerin yıktırıldığının görüldüğü belirtilerek, bundan sonra Maarif Vekaleti'ne sorulmadan hiç bir eserin yıktırılmaması istenmiştir (Arık, 1947, s.49) gün ve 6/ 5548 sayılı Başvekalet genelgesiyle, illerde idarecilerin ve belediye başkanlarının vakıf eserleri haraptır diye çabucak yıktıklarının öğrenildiği, bu hareketi yapanların ağır mesuliyet altına girecekleri belirtilmiştir (Arık, 1947, s.55). Ancak bu tehditkâr genelge bile taşradaki idarecileri durduramamış olmalıdır ki Başvekaletin tarihli bir genelgesi ile askerler tarafından kullanılırken eski eser niteliği taşıdıkları için Milli Savunma Bakanlığından alınan fakat bu defa Valilik onayı ile Ziraat Bankasına buğday ambarı yapılmak üzere verilen Diyarbakır Hüsreviye ve Behramiye Camilerinin boşaltılması ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün onayı alınmadan vakıf eserlerin ve diğer idarelere ait eserlerin amaçları dışında kullanamamaları son defa istenilir (Akozan, s.38). Son olarak tarihli Başbakanlık genelgesiyle İmar Yapı ve Yollar Kanunu'na dayanarak belediyelerin vakıf eserlerin arsalarını parasız istimlak ettikleri, bazı belediyelerce de arsasını istimlâk etmek için önce üzerindeki sağlam binayı haraptır diye yıktıklarının görüldüğü, bu gibi emrivakilere meydan verilmemesi bildirilir (Akozan, s.38) lardan itibarense aralıklarla kendinden önceki dönemin her geçen gün tersine geçmişi yeniden canlandırma eğilimlerinin ağırlık kazanacağı yeni bir döneme evirileceğine şahit olacağız.

32 4.4 Mali Nedenler Cumhuriyetin ilk yıllarındaki eski eser tahribatının dolaylı olarak ekonomik sebepleri vardır. Ancak ana sebeplerden birinin kültür anlayışı olduğunu söylemiştik. Bu anlayış yanlış bir imar hevesiyle' birleşince de tahribatın ölçüsü büyümüştür. 1950'lı yıllarda ise bu kültürel sebepler bir ölçüde azalmış, ancak bu defa taassuba varan imar hevesi tahribatlarda i t i c i güç olmuştur. Bütün bunlarda yok edilenler hep abidevî yapılardır. Evler pek fazlaca korunması gerekli varlıklar olarak görülmedikleri için bu yapı grubundaki tahribatın derecesini bilemiyoruz. Ancak en fazla kaybın yine bu grupta olduğu söylenebilir. 1970'li yıllarda eski evlerin ve şehirlerin bütün olarak korunması ilkesi kanunda da yer alınca, o güne kadar eski eser tahribatı yapmada baş rolü oynayan devlet kurumlarının -başta belediyeler- yanına bir ikinci ortak olarak halk çıktı. Şehirlerin eski kısımları genellikle merkezi yerlerdedirler. Arsa olarak kıymetleri de çok büyüktür. Öte yandan buralarda oturanlar hep fakir insanlardır. Orta halli bir aile için bile babadan kalan bir evi kat karşılığı müteahhide vermek son derece caziptir. Bu i k i özelliğin bir araya gelmesi müthiş bir spekülasyon yarattı. Bu spekülasyonun sit alanları yüzünden gerçekleşememesi halkta eski eserlere" karşı genel bir soğukluk yarattı. Bu durum bazı politik gelişmelere de yol açtı. Seçim vaatlerinde siyasetçiler bulundukları seçim bölgelerinde bazen görülebilen bir yanlışlık olarak, bazı yerleri kriterlere uymamakla sit vs. alanı gibi ilan edenler bu defa da oraları sit veya koruma tescil kapsamından da çıkarmayı vadedebilmişlerdir (Milliyet, ,s.9).

33 20. Yüzyıl Başı Tarihi Yarımada nın Haritası Üzerindeki 25 ten Fazla Hamamın Lejandı (Glück, 148)

34

35

36 60 Suriçi Hamamlarının Durumu % Hamam Kullanımı; Hasarlı; Restore; 9 Hamam Dışı Kullanım; 7 0 Hasarlı Restore Hamam Dışı Kullanım Hamam Kullanımı

37 Mahmud Paşa Hamamı

38 Mahmud Paşa Hamamı 1928 tarihli PERVITITCH Haritası

39 Mahmud Paşa Hamamı Mahmud Paşa vakfından olup Arapça kitabesine göre 1466 tarihinde yapılmış çifte hamamdır. Hamam 18.yy daki büyük yangından sonra tamir görmüştür yılında yıktırılan kadınlar kısmı yerine Abud Efendi Hanı yapılmıştır. Aru 1941 de verdiği Türk Hamamları Etüdü başlıklı tezinde I. Dünya savaşı sonrası uzun süre metruk ve harap bir vaziyette oluşunu zikretmiştir te büyük bir tamir görmüş olan yapı kısa bir süre hamam olarak kullanılmaya devam edilmiş, daha sonra terk edilerek bir depo halin almış, doksanlı yıllarda ise niteliksiz bir tamir görmüştür yılında Mimar Ahtem Ektem tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonucunda soyunmalık kısmı dükkan olarak, ılıklık bölümü çay ocağı olarak, sıcaklık bölümü halı, kilim teşhir ve satış mağazası olarak kullanılmaktadır. Restorasyon çalışmaları sırasında hamamın yok olan ahşap soyunmalığı tekrar inşa edilmiştir. Günümüzde soyunmalık odaları tekstil ürünlerinin satıldığı sıra dükkanlar olarak kullanılmaktadır. Sıcaklık bölümde halvet hücrelerindeki yok olan mermer döşemeler ve mermer kurnalar değiştirilmiştir. Hamamın ılıklık girişinin sağ ve soluna ahşap bölmelerle kapatılarak mağazaların teşhir bölümleri olarak kullanılmıştır. Restorasyon projesi uygulaması sırasında hamamın taşıyıcı sisteminin sağlıklaştırılması, örtü sisteminin yenilenmesi, cephe temizliği, cephedeki çatlaklar, kopma ve erimelere yönelik herhangi bir çalışma yapıldığı gözlenmemektedir. Uygulama sırasında hamamın taç kapısı bilinçsiz kişiler tarafından hamamın mimari dokusuna uymayan bir renkte boyanmıştır.

40 Mahmud Paşa Hamamı Plan Glück, 1921 Ayverdi, 1976 Restorasyon Projesi KTVKK

41 Kesit Glück, 1921 Ayverdi, 1976

42

43

44 Mahmut Paşa Hamamı Cümle Kapısı

45 Mahmud Paşa Hamamı Glück, 1921 Ayverdi, 1976 Haskan, 1995

46

47 Mahmut Paşa Hamamı

48 Tahtakale Hamamı, (İ.T.Ü.) Mahmut Paşa Hamamı (Gezgin,1987)

49 Tahtakale Hamamı

50 Tahtakale Hamamı; 1928 tarihli PERVITITCH Haritası

51 Tahtakale Hamamı Fatih in tarihli vakfiyesinde Fatih Camii vakıfları arasında gösterilmiştir. Çifte hamam hakkındaki ilk basılı çalışma H. Glück ün de harap vaziyette olan hamamın kabaca çizdiği rölöveleriyle başlamıştır. I. Dünya Savaşı'ndan sonrası Vakıflar İdaresi tarafından satılan hamam, Aru ya göre 1940 lardan önce depo, sonra sucuk fabrikası için yapılmış betonarme döşemlerle eski plan tertibi tamamiyle bozulmuştur. Daha sonra yeni sahiplerince bütün duvarları ve kubbeleri tahrip eden ve bazı hacimlerde, örneğin erkekler soğukluğunda, 4 kat yüksekliğinde betonarme bir inşaatla doldurulmuş ve buz deposu olarak düzenlenmiştir. Ayrıca yapının etrafı da fiziki işgal altındadır li yıllarda peynir deposu olarak kullanılan yapı, bölgedeki ulaşımın giderek güçleşmesi ve depo işlevinin zorlaşması üzerine, yine bir perakendeci çarşısı olması amacıyla Doğan Kuban ve Kemal İpek tarafından arasında restore edilmek üzere betonarme eklerinden temizlenmiş, külhan yönünde ek bir bina ve onunla bağlantılı ara geçişler tasarlanmıştır. Ayrıca Özellikle kadınlar ılıklık ve sıcaklığı ile erkekler ılıklık üst örtüleri yeniden farklı bir şekilde ele alınmıştır. Yine çatlamış ve kaymış olan erkekler taç kapısı ve soğukluğun yıkılmış olan feneri yeni anlayışa vurgu yapacak özellikte sıfırdan inşa edilmiştir. Erkekler soğukluğunda ortada olması gereken havuz ya da daha geç dönemlere ilişkin herhangi bir kalıntı bulunmamıştır.

52 Tahtakale Hamamı plan (Glück, 1921) Zemin katı planı, (Kuban, 1993) Zemin katı planı restorasyondan önce (Ayverdi, 1976) Kesit (Glück, 1921) Erkekler hamamı kesit restorasyondan önce

53 Restorasyon zemin katı planı (Kuban, 1993)

54

55 KTVKK, 1900 lerin başı Restorasyon öncesi (Wiener, 1971) Restorasyon Sonrası (Kuban, 1993)

56 Erkekler camekan köşe trompu(glück, 1921)

57 İstanbul Tahtakale Hamamı İçi (Kuban, 1993, s.67)

58 Tahtakale Hamamı

59 Bayezid Hamamı

60 Bayezid Hamamı I. Selimin validesi Gülbahar Hatun un vakıfları arasındadır. Eyice ye göre (1928) 1930 lu yıllara kadar çalışmış, bu tarihlerden sonra caddeye komşu büyük kubbeli soyunma yerleri bir şahsın mülkiyetine geçmiş ve onun tarafından (deri?) depo olarak kiraya verilmiş, arkadaki sıcaklık bölümleri ise kısmen demirci atölyesi olmuş, kısmen de kendi haline bırakılmıştır. Bu arada hamamı tahrip eden müdahalelerden kaçınılmamış, kurşunlar çalınmış, tepe camları kırılmış, mermerler ve kurnalar götürülmüş, duvarlarda delikler ve geçitler açılmıştır arasında yıktırılması için gösterilen gayretler başarı elde edemeyince, hamamın büyük mekânlarının üniversite tarafından alınması yoluna gidilmiştir ve yıllarında restorasyon geçirmiş ve bazı bölümler yenilenmiştir.rektör Prof. Nâzım Terzioğlu, cadde üzerindeki kubbeli iki soyunma yerini, kütüphane ve okuma salonuna dönüştürülmek üzere tamir ettirmiş, fakat onun rektörlükten ayrılması, arkasından da vefatı üzerine, bu proje gerçekleşmeden kalmıştır. İstanbul Üniversitesi nce hazırlanan planeteryum, sergi evi (1978) projeleri uygulanmamıştır li yıllara kadar çok kötü bir durumdaydı. İstanbul Üniversitesi nin 1998 tarihli yazısıyla hamamın mülkiyetinin tamamının İÜ Rektörlüğü ne tahsisi istenmiş, 2000 yılında kamulaştırılarak İÜ Rektörlüğü nün mülkiyetine geçmiştir döneminde İTÜ öncülüğünde koruma restorasyon projesi müellifliği Planeterium ve Uzay Müzesi olarak Ahmet Ersen ve Prof. Dr. Hasan Şener ile Doç. Dr. Sinan M. Şener tarafından yapılmıştır. Daha sonra uzun restorasyonun ara döneminde yeniden işlevlendirilmesi talepleri de Kemal Kutgün Eyüpgiller tarafından projelendirilerek restore edilmeye başlanmış günümüzde İstanbul Üniversitesi bünyesinde bir hamam kültürü ve sergi merkezi olarak hizmet etmeye başlamıştır. Hamama arka depo tarafından bitişik bir de eski kafe bulunmaktadır. Hamamın su ihtiyacını karşılayan ve 5 metreden ziyade çapı olan suyu kurumuş bostan kuyusu da (dolabı günümüze gelememiştir) buradadır.

61

62 Hamamın zemin katı planı (Glück, 1921)

63 Hamamın zemin katı döşeme planı (rölöve) (yeniden işlevlendirme) (Eyüpgiller, 2004) kesit yeni işlevlendirme Güney cephe restorasyon

64 ( lerde Ordu caddesi kotunun düşmesiyle oluşan merdiven Demircanlı, 1989)

65 Bayezid Hamamı Kadınlar ve Erkekler Bölümü Girişleri (Yılbırt, 1991)

66 İstanbul Beyazıt Hamamı

67

68 Beyazıt Hamamı, Fil Gözleri

69 Çukur Çeşme Hamamı (Kazasker) Çukur Çeşme Hamamı Fatih Vakıf larındandır. Laleli de olup Laleli Hamamı ismiyle de anılır. Camcı Ali Mahallesi nde, Zeynep Kâmil ve Ahmed Şuayb sokaklarının Fethi Bey Caddesi ne açıldıkları yerde bulunuyordu. İstanbul Ansiklopedisi ne göre, 1894 te işler durumdaydı. Eyice ye göre, 1894 depreminde zarar görmüştür de Uzunçarşı-Mercan-Aksaray yangınında harap olmuş ve bir daha tamir edilmeyerek, sağlam kısımları depo olarak kullanılmış, Şehremâneti tarafından Şehremini Cemil (Topuzlu) Paşa nın isteğiyle, yanan yerler için çizilen şehir planında eski eserleri hiç dikkate almayan düzenlemede bu eski eser de feda edilmiştir arasında parça parça yıktırılarak tamamen ortadan kaldırılmıştır.

70

71 Çukur Çeşme Hamamı (Glück, 1921)

72

73

74

75 KAYNAKLAR Alman Mavileri, I. Dünya Savaşı Öncesi İstanbul Haritaları (3 Cilt). İrfan Dağdelen (Dü.). İstanbul: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü,2006. Goad Haitaları, İstanbul, 1904 Sultan 2. Abdülhamid Arşivi İstanbul Fotoğrafları, Photographs of Istanbul From The Archives of Sultan Abdülhamid 2, İstanbul: İBB Kültür A.Ş. IRCICA Ortak Yayını, Ağaoglu, Bülent, İstanbul Hamamları Bibliyografyası, İstanbul, Akar, Tuba, The role of vakıf ınstıtutıon ın the conservatıon of vakıf based Cultural herıtage, unpublished Ph.D thesis, Graduate School of Natural and Applied Sciences, METU, Ankara, Akçura,Tuğrul, v.d.,"sanayileşmemiş Bir Ülke Olarak Türkiye'de Tarihi Çevre Koruması Ve Restorasyon", Mimarlık, 1973, 118. Sayı, Ankara, , s. Akçura, Tuğrul,- "İmar Planlarında Tarihi Kent Dokusu Ve Tarihi Eserlerle İlgili Tutumların Çapar, M., İncelenmesi", Mimarlık, 1973, 118. Sayı, s. Ankara, 1973 Aktuğ, İ.,-Ersen, A., Bir 15. Yüzyıl Yapısı Olan Tahtakale Hamamında Uygulanan Bazı Yapım Teknikleri, TAÇ Vakfı Yıllığı I, İstanbul, Akıncı, Şirin, İstanbul un Fethinden Lale Devri ne Kadar Osmanlı Kagir Mimarisinde Yapım Teknikleri ( ), Doktora Tezi, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul, Alsaç, Orhan, Tarihi Çevre Korumalarında İmar Planlarının önemi, I. Milli Kültür Şurası Ekim 1982, Ankara, 1982, s. Akurgal, E., Anadolu Uygarlıkları, İstanbul 1990.

76 Baran, Bektaş, Galata hamamları ve kılıç ali paşa hamamı koruma önerileri, Yüksek Lisans Tezi, YTÜ Fen Enstitüsü, İstanbul, 2006 Barkan, Lütfi Barkan,Süleymaniye Cami ve İmareti İnşaatı ( ), Cilt I, T.T.K.B. Ankara,1972. Süleymaniye Cami ve İmareti İnşaatı ( ), Cilt II, T.T.K.B. Ankara, 1979 Batur, Afife, Osmanlı Camilerinde Almaşık Duvar Üzerine, Anadolu Sanatı Araştırmaları C. 2, İstanbul, Bektaş, Selma Bolay, S. Hayri, Cichocki, Nina, Ayasofya Haseki Hürrem Sultan Hamamı Restorasyon Önerisi ve Kütüphane Olarak İşlev Kazandırılması, Yüksek Lisans Tezi, Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul, "Genel Değerlendirme", I V. Vakıf Haftası Türk Vakıf Medeniyeti Çerçevesinde. Hacı Bayram Veli Ve Dönemi Semineri, Ankara, 1987, 216. s. Continuity and Change in Turkish Bathing Culture in İstanbul: The Life Story of the Çemberlitaş Hamam, Turkish Studies 6: s , İstanbul, 2005 The Albanian Tellâk Connection: Labor Migration to the Hammams of 18th- Century Istanbul, Based on the 1752 İstanbul Hamâmları Defteri, Turcica, 43, s , Cingöz M., Hamam Gelenekleri Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi, C.3, s , İstanbul, Çal, Halit, (a) (b) Çelik, Zeynep, Türkiye nin Cumhuriyet Dönemi Eski Eser Politikası, Doktora Tezi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara Üniversitesi, Ankara, 1990 Türkiye de Cumhuriyet Devri Taşınmaz Eski Eser Tahribatı ve Sebepleri, ADTCF Dergisi Cilt 34, Sayı 1-2, Ankara, Yüzyılda Osmanlı Başkenti Değişen İstanbul, çev: Selim Deringil, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, 1998 Demircanlı,Y.Yoldaş,İstanbul Mimarisi İçin Kaynak Olarak Evliya Çelebi Seyahatnamesi, Vakıflar

Yer Esnaf/Dükkan İsim Nefer Aded Arşiv İsmi

Yer Esnaf/Dükkan İsim Nefer Aded Arşiv İsmi Yer Esnaf/Dükkan İsim Nefer Aded Arşiv İsmi Sayf a No Koskada Kızıltaş mahallesi Mehmed şeriki Ali A.DV.d 827 s.4-5 Aksaray da Camcılar Câmii Halil Kalfa ve şakirdi 3 nefer A.DV.d 827 s.4-5 Hüsrev Paşa

Detaylı

İstanbul Hamamları: 1731-1766

İstanbul Hamamları: 1731-1766 İstanbul Hamamları: 1731-1766 Ahmet Yaşar Fatih Üniversitesi 1730 İsyanı, 2 Ekim 1730 tarihinde I. Ahmet in (1703-1730) tahtan indirilip yerine I. Mahmut un geçmesiyle sona erdi. İsyan sonrasında Sultan

Detaylı

RESTORASYON ÇALIŞMALARI

RESTORASYON ÇALIŞMALARI VAKIFLAR İSTANBUL I. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI RESTORASYON ÇALIŞMALARI (01.01.2011 Tarihi İtibari ile) restorasy n 175 restorasy n 175 RESTORASYONU TAMAMLANAN ESERLER (2004-2010) S.NO İLİ İLÇESİ TAŞINMAZ

Detaylı

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik OSMANLI YAPILARINDA İZNİK ÇİNİLERİ Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik Çinileri, KültK ltür r Bakanlığı Osmanlı Eserleri, Ankara 1999 Adana Ramazanoğlu Camii Caminin kitabelerinden yapımına 16. yy da Ramazanoğlu

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Eminönü. 247 Milyon YTL. (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Eminönü. 247 Milyon YTL. (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Eminönü Toplam Yatırım 247 Milyon YTL (İkiyüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Fatih Belediyesi, Emlak

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R Toplantı Tarihi-No: 22.10.2014-115 Karar Tarihi ve No: 22.10.2014-1962 T.C. 22.00.333 Toplantı Yeri EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, Yahşifakih Mahallesi, Hükümet (Saraçlar) Caddesi, 10 pafta, 76 ada,

Detaylı

DESTEK VERİLEN PROJELER

DESTEK VERİLEN PROJELER DESTEK VERİLEN PROJELER 1-Bereketzade Camii 2006 (İbadete Açıldı) 2-Bereketzade Tünelinin Restorasyonu 2006 3-Bereketzade Çeşmesinin Varaklanması 2006 4-Gürcistan'da 3 Cami'nin Yenilenmesi 2007 5-Kayıp

Detaylı

II. ABDÜLHAMİD ARŞİVİNDEN İSTANBUL

II. ABDÜLHAMİD ARŞİVİNDEN İSTANBUL KÜLTÜR A.Ş.'DEN BÜYÜK HİZMET II. ABDÜLHAMİD Kültür A.Ş. Sultan II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivinden hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflar yayınladı. Fotoğraf merakıyla bilinen Sultan II. Abdülhamid dünyanın

Detaylı

Bâlî Paþa Camii. Âbideler Þehri Ýstanbul

Bâlî Paþa Camii. Âbideler Þehri Ýstanbul 191 Camii minaresi Camii, Ýstanbul un Fatih ilçesinde, Hýrka-i Þerif civarýnda, Hüsrev Paþa Türbesi yakýnýnda, caddesi, Hoca Efendi sokaðýnda bulunmaktadýr. Bu camiin bânîsi, Sultan Ýkinci Bayezid in veziri

Detaylı

Osmanlı nın ilk hastanesi:

Osmanlı nın ilk hastanesi: mekan Osmanlı nın ilk hastanesi: Yıldırım Darüşşifası YAPIMI 1394 TE TAMAMLANAN VE OSMANLI DEVLETİ NİN İLK HASTANESİ OLARAK KABUL EDİLEN BURSA DAKİ YILDIRIM DARÜŞŞİFASI, OSMANLI NIN YAPI ALANINDA DEVLET

Detaylı

50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin /

50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / 50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ

Detaylı

Edirne Çarşıları. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Çarşıları. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Çarşıları Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Edirne Çarşıları ve İş Merkezleri................ 4 0.1.1 Alipaşa Çarşısı(Kapalı Çarşı).............. 4 0.1.2

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI TARİHİ : 03/12/2015 SAATİ : 14:00 OTURUM : 1 BİRLEŞİM : 1 MECLİS BAŞKAN V. : Veli ŞAHİN T.C. 1-AÇILIŞ : Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Veli ŞAHİN Başkanlığında 03/12/2015 Perşembe

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

TÜRK-İSLAM DEVRİ YAPILARINDA ESKİ ESER KAÇAKÇILIĞI TAHRİBATI, NEDENLERİ VE ÇARELER

TÜRK-İSLAM DEVRİ YAPILARINDA ESKİ ESER KAÇAKÇILIĞI TAHRİBATI, NEDENLERİ VE ÇARELER TÜRK-İSLAM DEVRİ YAPILARINDA ESKİ ESER KAÇAKÇILIĞI TAHRİBATI, NEDENLERİ VE ÇARELER Prof. Dr. Yılmaz ÖNGE Memleketimizdeki eski eser kaçakçılığı, tahribi ve bunlarla ilgili nedenler ve alınması gerekli

Detaylı

Edirne Camileri - Eski Cami. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Camileri - Eski Cami. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Camileri - Eski Cami Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Eski Cami (Cami-i Atik - Ulu Cami).............. 4 0.1.1 Eski Cami ve Hacı Bayram Veli Söylencesi.......

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

42 I MİMARİ I HAMAMLAR. Hamamlar. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin /

42 I MİMARİ I HAMAMLAR. Hamamlar. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / 42 I MİMARİ I HAMAMLAR Hamamlar Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com MİMARİ I HAMAMLAR I 43 Sağlıklı ve medeni bir yaşamın belgeleri olan hamamlarımızdan ilk bahsedenimiz yine

Detaylı

BOSNA-HERSEK TEKİ KÜLTÜR, BİLİM VE EĞİTİM ÜZERİNDEKİ OSMANLI ETKİSİ: MEVCUT DURUM

BOSNA-HERSEK TEKİ KÜLTÜR, BİLİM VE EĞİTİM ÜZERİNDEKİ OSMANLI ETKİSİ: MEVCUT DURUM Prof. Dr. Cazim HADZİMEJLİS* BOSNA-HERSEK TEKİ KÜLTÜR, BİLİM VE EĞİTİM ÜZERİNDEKİ OSMANLI ETKİSİ: MEVCUT DURUM Osmanlıların Balkanlarda çok büyük bir rolü var. Bosna Hersek te Osmanlıların çok büyük mirası

Detaylı

OSMANLI MEDRESELERİ. Tapu ve evkaf kayıtlarına göre orta ve yüksek öğretim yapan medrese sayısı binden fazlaydı.

OSMANLI MEDRESELERİ. Tapu ve evkaf kayıtlarına göre orta ve yüksek öğretim yapan medrese sayısı binden fazlaydı. B130214028 Nil ÜSTER OSMANLI MEDRESELERİ Medrese, Müslüman ülkelerinde orta ve yüksek öğretimin yapıldığı eğitim kurumlarının genel adıdır. Medrese kelimesi Arapça ders kökünden gelir. Medreselerde ders

Detaylı

Abd-i Kethüda (Cücük) Camisi

Abd-i Kethüda (Cücük) Camisi Eski Mağara Camisi'ne Yeni Mağara Camisi'nin batı duvarının yanından gidilerek ulaşılmaktadır. Tamamen terk edilmiş olan yapının içinin ve cephesi her geçen gün daha fazla tahrip olduğu görülmektedir.

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER» Genel Bilgi» Ulu Camii» Gülabibey Camii» Sulu Camii» Haliliye Camii» Eski Hükümet Konağı ve Gazipaşa İlkokulu» Yeraltı Hamamı» Abdalağa Hamamı» Hanlar» Serap Çeşmesi...»

Detaylı

Tag Archives: chp döneminde yikilan camiler

Tag Archives: chp döneminde yikilan camiler Tag Archives: chp döneminde yikilan camiler Tek parti döneminde satılan Camiler ile ilgili M. Kemal Atatürk imzalı birkaç belge NİS 272012 Tek parti döneminde satılan Camiler ile ilgili M. Kemal Atatürk

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/23

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/23 GENELGE 2001/23 İLGİ : 09.08.1994 tarih ve B.02.0.PPG.0.12-383-12761 (1994/32) sayılı genelge. Genel bütçeye dahil dairelerle katma ve özel bütçeli idareler ve bunlara bağlı sabit ve döner sermayeli müesseseler,

Detaylı

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE T.C. KONYA VALİLİĞİ KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE 0 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SAYFA I- AMAÇ 1 II- KAPSAM 1 İKİNCİ BÖLÜM I- GENEL ESASLAR VE UYGULAMA ESASLARI 1 A) GENEL ESASLAR 1 B) UYGULAMA

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Meskenlerin Haiz Olacakları Sağlık Şartlarına Ait Talimatta bu şartlarla ilgili hususlar belirtilmiştir.

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Meskenlerin Haiz Olacakları Sağlık Şartlarına Ait Talimatta bu şartlarla ilgili hususlar belirtilmiştir. Meskenler ve Umuma Mahsus Binalar Sağlığı Hakkında Genelge Tarihi:01.05.2000 Sayısı:5844-2000/33 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100TSH0100005-5844 KONU : Meskenler

Detaylı

1- GENEL BİLGİLER. A. MİSYON ve VİZYON MİSYON

1- GENEL BİLGİLER. A. MİSYON ve VİZYON MİSYON 1- GENEL BİLGİLER A. MİSYON ve VİZYON MİSYON Belediyemize ait gayrimenkulleri ilçe sakinlerinin yararını gözeterek, imar planlarında kamuya ayrılmış alanların elde edilmesini hızlandırmak ve mevcut alanların

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM HAZİRAN AYININ 1. TOPLANTISI'NIN 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM HAZİRAN AYININ 1. TOPLANTISI'NIN 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R Evrak Tarih ve Sayısı: 05/06/2015-E. T.C. KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Yatırım Programı TEKLİF: Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 27/05/2015 tarih, 2015/14044 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; 2016 Mali Yılı Bütçesi

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İşletme ve İştirakler

Detaylı

2010 YILI FALİYET RAPORU. EMLAK ve İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ

2010 YILI FALİYET RAPORU. EMLAK ve İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FALİYET RAPORU EMLAK ve İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ İçerik Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Harita Şefliği ve 2010 Faaliyetleri Numarataj Şefliği ve 2010 Faaliyetleri Emlak ve Kamulaştırma Şefliği ve 2010

Detaylı

EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI

EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI N.Cansen KIUÇÇOTE Rest.Uzm.Y.Mimar ayın Konuklar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Eski Eser Onarım çalışmaları içerisinde Edime İlinde oldukça kapsamlı restorasyonlara

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih KOMİSYON RAPORLARI Rapor No 2010 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih KOMİSYON RAPORLARI Rapor No 2010 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih. 04.05.2010 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No 2010 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : Yönetmelikler. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 03.05.2010 tarihli oturumunda komisyonumuza

Detaylı

CAMİ MİMARİSİ EMEVİLER EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ ENDÜLÜS EMEVİ DEVLETİ OSMANLI MİMARLIĞI

CAMİ MİMARİSİ EMEVİLER EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ ENDÜLÜS EMEVİ DEVLETİ OSMANLI MİMARLIĞI CAMİ MİMARİSİ EMEVİLER 661-750 Y. Doç. Dr. UZAY YERGÜN EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ TUNUS KAYRAVAN 670-726 (F: A.Ç., 2006) ŞAM EMEVİYE, 706-714 EMEVİLER DEVRİ ENDÜLÜS EMEVİ DEVLETİ 756-1031 KUDÜS MESCİD-ÜL

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER VE MÜZELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER VE MÜZELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER VE MÜZELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Şube Müdürlüğümüz 16 Kütüphane ve

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİY ÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİY ÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak : Amaç : T.C. MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİY ÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1: Bu yönetmeliğin amacı Meram Belediyesi,

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.05.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.05.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.05.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 18 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : Yer Tahsisi. (İSMEK Kurs Merkezi.) TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin

Detaylı

Bursa'da burs veren vakıflar

Bursa'da burs veren vakıflar On5yirmi5.com Bursa'da burs veren vakıflar Bursa'da burs veren vakıflar ve adresleri... Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2012 Cuma (oluşturma : 11/27/2015) 1)ABDULLAH BABA VAKFI ZÜMRÜTEVLER MAH. ÇİÇEK CAD. ZÜMRÜTEVLER

Detaylı

Kayseri nin Ağırnas köyünde doğdu. Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul a getirildi. Zeki, genç ve dinamik olduğu için seçilenler

Kayseri nin Ağırnas köyünde doğdu. Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul a getirildi. Zeki, genç ve dinamik olduğu için seçilenler EMİNE KAYHAN Kayseri nin Ağırnas köyünde doğdu. Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul a getirildi. Zeki, genç ve dinamik olduğu için seçilenler arasındaydı. Sinan, At Meydanı ndaki saraya

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R 22.00.251 Toplantı Tarihi-No : 14.01.2015-124 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 14.01.2015-2075 EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında, Medrese Alibey Mahallesi, anıtsal mimarlık örneği olarak

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 153 Mülkiyeti Leyla YILDIZ a ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi, pafta: 82, ada: 1262, Parsel: 2 de kayıtlı taşınmaz 18 M-I 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 36.00.834 Toplantı Tarihi ve No : 30.10.2014-62 Karar Tarihi ve No : 30.10. 2014-671 KARS Kars İli, Merkez İlçesi, İstasyon Mahallesi, tapunun 193 ada 1 parsel numarasında kayıtlı, Mülkiyeti Kars Belediyesine

Detaylı

İMAR + HUKUK + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU

İMAR + HUKUK + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU İMAR + HUKUK + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 05.01.2017 tarihli toplantısında Komisyonlarımıza havale edilen 04.01.2017 tarih ve 45914605-310.14.02.02-E.108 sayılı

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Muhtarlık İşleri Müdürlüğü

Detaylı

Yeni Yönetmelik, aşağıda verilmiştir.

Yeni Yönetmelik, aşağıda verilmiştir. TARİH ---------------------------- SAYI KONU 25.08.2015 2015 / / 1 SİRKÜLER ÖZETİ : Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yönetmelikte emlak vergisine ilave

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K - 60 - İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar - 61 - K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus : Sofular : 37 ve 42. Sokaklar : Hazine

Detaylı

Meclis I. Başkan Vekilliğine, kullanılan 38 oyun 34'ünü alan Tahir ÖZER

Meclis I. Başkan Vekilliğine, kullanılan 38 oyun 34'ünü alan Tahir ÖZER Karar Tarihi : 01.04.2016 Karar No : 41850698.301.05-51 : Seçimler KARAR : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince, yapılacak ilk mahalli

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.00/611. Toplantı Tarihi ve No : 25.02.

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.00/611. Toplantı Tarihi ve No : 25.02. Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015-113 57.00/611 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 27.02.2015-2438 SAMSUN Sinop İli,

Detaylı

KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ

KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ 2 www.mirasimiz.org.tr KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ Kudüs, Müslümanlarca kutsal sayılan bir şehirdir. Yeryüzündeki ikinci mescid, Müslümanların ilk

Detaylı

II. BEYAZIT HAMAMI RESTORASYONU TAMAMLAMA VE ÇEVRE DÜZENLEME İŞİ

II. BEYAZIT HAMAMI RESTORASYONU TAMAMLAMA VE ÇEVRE DÜZENLEME İŞİ II. BEYAZIT HAMAMI RESTORASYONU TAMAMLAMA VE ÇEVRE DÜZENLEME İŞİ Gökhan ERGÜVEN (Y.Mimar) Yapı Denetim Şefi Salih ÖZCİ (İnş.Müh.) Yapı Denetim Görevlisi Doğan GÜNDOĞAN (Mak.Müh.) Yapı Denetim Görevlisi

Detaylı

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonu

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonu Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonu "Bilindiği üzere ülkemiz en ücra köşesine kadar Vakıf taşınmaz Kültür Varlıkları ile doludur. Uygarlıkların beşiği olan Anadolu dünyanın hiçbir yeri ile kıyaslanamayacak

Detaylı

İstanbul-Aksaray daki meydanı süsleyen, eklektik üslubun PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI. restorasy n

İstanbul-Aksaray daki meydanı süsleyen, eklektik üslubun PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI. restorasy n A Ç I L I Ş L A R A Ç I L I Ş L A R A PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI İstanbul-Aksaray daki meydanı süsleyen, eklektik üslubun en güzel örneklerinden birini oluşturan Pertevniyal Valide

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam: MADDE 1-(1) Bu yönetmelik Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün

Detaylı

Karar Tarihi : 02.03.2015 Karar No : 41850698.301.05-55. Konu : Norm Kadro, İptal-İhdas

Karar Tarihi : 02.03.2015 Karar No : 41850698.301.05-55. Konu : Norm Kadro, İptal-İhdas Karar Tarihi : 02.03.2015 Karar No : 41850698.301.05-55 Konu : Norm Kadro, İptal-İhdas KARAR : 22/02/2007 tarihli 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, İçişleri Bakanlığı Belediye ve

Detaylı

MECLİS KARAR KAĞIDI. Karar Tarihi : 03.06.2013 Karar Numarası : 74

MECLİS KARAR KAĞIDI. Karar Tarihi : 03.06.2013 Karar Numarası : 74 MECLİS KARAR KAĞIDI Sinop Belediye Meclisini Teşkil edenlerin Adı ve Soyadı BAŞKAN : Hüseyin MİNOĞLU- Meclis I.Başkan Vekili. ÜYELER : Barış AYHAN,Rahmi BALFİDAN,Necla BOZKURT, Vahittin BULUT, Necati CANEL,

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER Karar Tarihi : 01.07.2013 Karar No : 61 Karar Konusu : S.S Yeni Akbel Konut Yapı Kooperatifi ÜYELER: İlhan ŞENER, Hüseyin ALPASLAN, Musa ÇAKMAK, Halil UYANIK(İzinli), Ertekin ŞAN, Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ,

Detaylı

T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMLAK VE ĠSTĠMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMLAK VE ĠSTĠMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMLAK VE ĠSTĠMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün

Detaylı

6. Bölüm. İdarî Yapı. Dünden Bugüne Antalya

6. Bölüm. İdarî Yapı. Dünden Bugüne Antalya 6. Bölüm İdarî Yapı 233 234 A L T I N C I Yat Limanı ve Kaleiçi - 2007 nın 5747 Sayılı Kanundan Önceki 14 İlçe İdari Haritası 235 A L T I N C I 236 A L T I N C I nın 5747 Sayılı Kanundan Sonraki 19 İlçe

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Torbalı

Detaylı

T.C. T U R H A L BELEDİYE MECLİSİ. Toplantının Ayı : Kasım 2015/11 Toplantının Tarihi : 05.11.2015 Birleşim : 1 Toplantının Günü : Perşembe Oturum : 1

T.C. T U R H A L BELEDİYE MECLİSİ. Toplantının Ayı : Kasım 2015/11 Toplantının Tarihi : 05.11.2015 Birleşim : 1 Toplantının Günü : Perşembe Oturum : 1 T.C. T U R H A L BELEDİYE MECLİSİ Sayfa 1 Toplantının Ayı : Kasım 2015/11 Toplantının Tarihi : 05.11.2015 Birleşim : 1 Toplantının Günü : Perşembe Oturum : 1 Belediye Meclisinin 05.11.2015 tarihi Perşembe

Detaylı

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon RESTİTÜSYON Tanımı ve örnekleri RESTİTÜSYON Sonradan değişikliğe uğramış, kısmen yıkılmış ya da yok

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. - 64. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. - 64. TOPLANTI GÜNDEMİ ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. 64. TOPLANTI GÜNDEMİ İLİ : ERZURUM TARİH : 3031/01/2014 Sıra No Karar No İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel Mülkiyeti Alanı ve Derecesi Nereden Geldiği

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

Tarihi Evlerin Restorasyon ve İmar Projesi Projenin Önemi: Projenin amacı: Projenin Uygulanması: Projenin Maliyeti:

Tarihi Evlerin Restorasyon ve İmar Projesi Projenin Önemi: Projenin amacı: Projenin Uygulanması: Projenin Maliyeti: Tarihi Evlerin Restorasyon ve İmar Projesi Kutsal Mescid in kutlu komşularının evlerini restore ederek onlara karşı vefa borcumuzu öderken Aksa dan Müslümanları uzaklaştırıp Yahudilere yer açmaya çalışan

Detaylı

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Karar Tarihi : 06.11.2014 Karar No : 147 BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 204-3000 Birleşim Tarihi : 0/09/204 Birleşim Saati : 20:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası 5273 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL ELEKTRİK, TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL ELEKTRİK, TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL ELEKTRİK, TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks:

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.1255 06.04.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

2017 FAALİYET RAPORU. Teftiş Kurulu Müdürlüğü

2017 FAALİYET RAPORU. Teftiş Kurulu Müdürlüğü 2017 FAALİYET RAPORU Teftiş Kurulu Müdürlüğü l. GENEL BİLGİLER: A MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1. Müdürlüğümüzün Görevleri: a) Teftiş Kurulu, Başkanın onayı ve Kurul Müdürünün görevlendirme

Detaylı

Karar Tarihi : 07.03.2014 Karar No : 41850698.301.05-31. Konu : Protokol Yapılması için Yetki Verilmesi.

Karar Tarihi : 07.03.2014 Karar No : 41850698.301.05-31. Konu : Protokol Yapılması için Yetki Verilmesi. Karar No : 41850698.301.05-31 Konu : Protokol Yapılması için Yetki Verilmesi. KARAR : Plan ve Bütçe Komisyonunun "Komisyonumuza havale edilen, Bosna Hersek Kütüphanemizin bulunduğu Bosna Hersek Halit Eroğlu

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi : 02.09.2013 Karar No : 71 Karar Konusu : Komisyonlara Havale Yazısı.

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi : 02.09.2013 Karar No : 71 Karar Konusu : Komisyonlara Havale Yazısı. T.C. Karar Tarihi : 02.09.2013 Karar No : 71 Karar Konusu : Komisyonlara Havale Yazısı. Ertekin ŞAN, Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ, Semra ULUTAŞ, Murat UĞUR(İzinli), Erdoğan Mali Hizmetler Müdürlüğü nün 26.08.2013

Detaylı

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ Yavuz KOCAMAN Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ Yavuz KOCAMAN Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 114 Mülkiyeti S.S Beyaz Site Konut Yapı Kooperatifine ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Harput Mahallesi, Pafta:72, Ada:5734, Parsel:5 de kayıtlı taşınmaz 18 K-IV 1/1000 ölçekli uygulama imar

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU RAPOR NO : 13 KONU : Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Yönetmeliği Belediye Meclisi nin 11.02.2019 tarihli birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mezarlıklar Dairesi

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 18:00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Tur Danışmanımız: Doç. Dr. Deniz Esemenli, Sanat Tarihçisi Buluşma Noktası: Üsküdar Meydanı, III. Ahmet Çeşmesi önü Tur başlama saati: 09.00 Gezimizin

Detaylı

KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MİLLET YEK.(İSTANBUL)

KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MİLLET YEK.(İSTANBUL) KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMASI YAPILAN ESER BELGELEMESİ YAPILAN ESER SÜLEYMANİYE YEK.(İSTANBUL) MİLLET YEK.(İSTANBUL) BEYAZID YEK.(AMASYA)

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Revizyon Uygulama İmar Planına Ait Komisyon Raporu

Detaylı

Sayı : 01-02-44 26.02.2015 Konu : Tavsiye Kararı Talebi KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNA

Sayı : 01-02-44 26.02.2015 Konu : Tavsiye Kararı Talebi KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNA Sayı : 01-02-44 26.02.2015 Konu : Tavsiye Kararı Talebi KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNA Türk kamu yönetiminde son dönemde yaygınlaşarak artan uzmanlaşmaya dayalı personel yaklaşımının, Bakanlık düzeyindeki ilk

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2015-27000 Birleşim Tarihi : 03/12/2015 Birleşim Saati : 17:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU 6891 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU Kanun Numarası : 3294 Kabul Tarihi : 29/5/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 14/6/1986 Sayı : 19134 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 25 Sayfa

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET İN Sarayları

FATİH SULTAN MEHMET İN Sarayları 54 MİMARİ I FATİH SULTAN MEHMET İN SARAYLARI FATİH SULTAN MEHMET İN Sarayları Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com Eski Saray (Beyazıt Sarayı) MİMARİ I FATİH SULTAN MEHMET İN

Detaylı

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS SELÇUKLU MİMARİSİ Selçuklular Orta Asya dan Anadolu ve Ön Asya ya yolculuklarında Afganistan, İran, Irak, Suriye topraklarındaki kültürlerden ve mimari yapılardan etkilenmiş, İslam dinini kabul ederek

Detaylı

KIBRIS VAKIFLARINI ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRME PROJESİ

KIBRIS VAKIFLARINI ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRME PROJESİ KIBRIS VAKIFLARINI ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRME PROJESİ KIVABİS Kıbrıs Vakıfları Bilgi Sistemi KIVABİS adı verilen Kıbrıs Vakıflar Bilgi Sistemi, projenin amacına uygun olarak, tarihi vakıfların kuruluşu,

Detaylı

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ V.Karani ŞENOCAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ V.Karani ŞENOCAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 104 Mülkiyeti Maliye Hazinesine Erzurum ili Palandöken ilçesi Güzelyurt Mahallesi, 1153 Parsel Belediyemiz sınırları içerisinde olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımız dışındadır.çevre

Detaylı

YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin)

YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin) YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin) Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kanun Numarası : 4708 Kabul Tarihi : 29/6/2001 Amaç, kapsam ve tanımlar Madde 1 - Bu Kanunun amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar plânına,

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.4154 07.12.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Çorum Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile teşkilat yapısını ve işleyişini düzenlemektir.

Detaylı

AFYONKARAHĐSAR BELEDĐYESĐ BAYINDIRLIK VE ĐMAR KOMĐSYONUNUN 09-05-2011 TARĐHLĐ VE 87-106 SAYILI RAPORLARI 01 09/05/2011-87 02 09/05/2011-88

AFYONKARAHĐSAR BELEDĐYESĐ BAYINDIRLIK VE ĐMAR KOMĐSYONUNUN 09-05-2011 TARĐHLĐ VE 87-106 SAYILI RAPORLARI 01 09/05/2011-87 02 09/05/2011-88 01 09/05/2011-87 02 09/05/2011-88 03 09/05/2011-89 04 09/05/2011-90 05 09/05/2011-91 06 09/05/2011-92 07 09/05/2011-93 08 09/05/2011-94 09 09/05/2011-95 Belediye Meclisinin 02.05.2011 Tarih ve 278 sayılı

Detaylı

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU. Ahmet İLKER Ömer DURU Ali TOPKAYA Başkan Başkan Yardımcısı Sözcü

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU. Ahmet İLKER Ömer DURU Ali TOPKAYA Başkan Başkan Yardımcısı Sözcü PLAN BÜTÇE VE HUKUK ORTAK TARİH : 05 / 03 / 2013 KARAR : 05 Tepebaşı Belediye Meclisinin 01 / 03 / 2013 tarih ve 54 sayılı Kararı ile komisyonumuza incelenmek ve Şirket kurucusu İsmail Murat KOCAMAZ ın

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI Karar No : 2017/6-1 (60) Gündem maddesi gereğince; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü nün 26/05/2017 tarih ve 16358 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 18/05/2017 tarih

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2011 / 2 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2011 / 2 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2011 / 2 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU KONU : Okulların İhtiyaçları. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin 07/03/2011 tarihli oturumunda Komisyonlarımıza

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI RÖLÖVE RESTORASYON DOKTORA PROGRAMI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI RÖLÖVE RESTORASYON DOKTORA PROGRAMI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI RÖLÖVE RESTORASYON DOKTORA PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAHAR YARIYILI DOKTORA TEZ İZLEME ARA RAPOR İSTANBUL TARİHİ

Detaylı

9. HAFTA. Ulusal sağlık politikaları: Osmanlı İmparatorluğu ve sağlık hizmetleri

9. HAFTA. Ulusal sağlık politikaları: Osmanlı İmparatorluğu ve sağlık hizmetleri 9. HAFTA Ulusal sağlık politikaları: Osmanlı İmparatorluğu ve sağlık hizmetleri 2 Sağlık hizmetleri daha çok saraya ve orduya yönelik olarak yürütülmüştür. Devletin tek resmi sağlık örgütü sarayda yer

Detaylı

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ZEYREK BÖLGESİNDE 2419 ( 13,34,35,42,45,50,51,52,58,59,68 PARSELLER) NO'LU ADADA SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ YAPILARIN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON PROJELERİ

Detaylı