Güvenlik Arama Kurtarma İstihbarat. hakkımızda. Infrared, Kızılötesi, gece görüş vb. özellikli kameralar takılarak özel üretimler yapılabilir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Güvenlik Arama Kurtarma İstihbarat. hakkımızda. Infrared, Kızılötesi, gece görüş vb. özellikli kameralar takılarak özel üretimler yapılabilir."

Transkript

1

2 hakkımızda Teknomer Mühendislik Ltd. Şti. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Harita Mühendisliği öğretim Üyeleri ve Geomatics Grup ortaklığında Tokat Teknopark AŞ bünyesinde kurulmuştur. İnsansız hava araçları tasarım, üretim ve işletimi amacıyla kurulan TEKNOMER Mühendislik Ltd. Şti; yakın hava fotogrametrisi ve güvenlik için havadan görüntü almayı sağlayan multikopterin üretimi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Güvenlik Arama Kurtarma İstihbarat Infrared, Kızılötesi, gece görüş vb. özellikli kameralar takılarak özel üretimler yapılabilir.

3 multikopter Multikopter projesi; insansız hava araçlarının haritacılık sektöründe kullanılması amacıyla Doç. Dr. Ömer Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Tekin Susam, Harita Mühendisi Mehmet Kocamanoğlu ve Arge Sorumlusu Alper Ak tarafından tasarlanıp hayata geçirilmiştir. Multikopterin; TM-GEO serisi 4, 6 ve 8 motorlu olmak üzere üç farklı versiyonu bulunmaktadır. Nihai ürün olarak kolay gibi görünen, ama detayı çok, yüksek güvenlik isteyen bir sistem olması ve yazılım ile geliştirmeye açık ileri teknoloji Multikopteri Türkiye de üretebilmek için 20 yıldır sektörde olan robot, uzaktan kumandalı araba ile 3-4 yıldır multikopter ve benzer konularda insansız hava aracı geliştiren ve kullanan ekip ile birlikte Sanayi-Üniversite işbirliği kapsamında 1.5 yıldır ARGE çalışmaları yapılmaktadır. Uluslararası arenada havadan görüntüleme teknolojilerinin, her geçen gün hayatımızda kendini hissettirmesi ve bu teknolojinin haritacılık sektöründe de kullanılabilecek olması TEKNOMER e ilham kaynağı olmuştur. Multikopterin Kullanım Alanları Yakın mesafe görüntüleme sistemine sahip multikopterlerin; mühendislik, araştırma, çevre koruma, güvenlik, arama kurtarma, sinema ve prodüksiyon, basın yayın ve istihbarat amaçlı olmak üzere çok yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Sade ve kolay kullanılabilen multikopter ile kısa sürede ortofoto, sayısal arazi modeli, nokta bulutu gibi harita ürünleri elde edilebilmektedir. Arkeoloji, doğal hayatı koruma, ziraat ve hassas tarım, endüstriyel uygulamalar, panaromik fotoğraf görüntüleme multikopterin faaliyet alanları içerisindedir.

4 Multikopterin Özellikleri Manuel veya tam otomatik kullanım özelliğine sahip, dakika arası uçabilen, planlanan rotaya göre görevini yapabilen, yer istasyonundan anlık olarak rotası izlenebilen multikopterler, kendisi için tanımlanan güvenlik sınırlarını aşması durumunda kendi kendisine EVE DÖN komutu vererek güvenli bir şekilde iniş yapabilmektedir. Haritacılık amaçlı uygulamalarda 10 ila 100 metreden, izin alınması durumunda ise 1000 metreye kadar yüksekliklerde çalışabilen, kendi etrafında veya istenen bir obje etrafında 360 derece dönerek görüntü alabilen havada oyalanma ve istenen yükseklikte kalabilme yeteneği ile multikopterler, haritacılık ve güvenlik sektörüne apayrı bir yenilik katmıştır. Türkiye de üretiliyor ve geliştiriliyor olması, amaca uygun yeni tasarımlar üretme ve bakımonarım açısından kullanıcılara ekonomi ve avantaj kazandırmaktadır. Multikopterlere; kızılötesi, termal, gece görüş vb. özellikli kameralar takılarak özel üretimler de yapılabilir. Ayrıca yakınlaştırma-odaklama özellikli kameralar ile hedeflere yaklaşım ve takip daha rahat olabilir. Standart haritacılık uygulamalarına ilave olarak heyelan takibi, baraj ve köprü gibi yüksek mühendislik ürünlerinin izlenmesi ile basın yayın amaçlı iç ve dış mekan tanıtım faaliyetleri multikopterin sağladığı diğer önemli avantajlardır.

5 Yerli Üretim TM-GEO 1MULTİKOPTER TEKNİK ÖZELLİKLER Manuel ve Full Otonom Uçuş özelliği... Full Otonom; Planlanan rota üzerinden görev yapması, istenilen yerde durup istenilen sürede video/resim çekebilmesi, dairesel ve sabit yükseklik / hız da dolaşarak görüntü alabilme Sadece özel birkaç modelde olan yerdeki operatörün hareket etmesi halinde de operatörü takip etmesi Kendini kanıtlamış profesyonel motorlar ile oyalanma modunda en az 35 dakika uçuş / görüntü alma süresi, hareket halinde iken hıza bağlı olarak dakika arası görüntü alma Yazılımı geliştirilmiş 32 bit profesyonel Otopilot Çift GPS, çift pusula ile uçuş güvenliği, stabil uçuş ve yüksek duyarlıklı hareket kabiliyeti Full 3K karbon fiber gövde ve pervane GoPro hero4 ile yüksek kalitede 4K video çekimi, 12MP fotoğraf çekimi 3 eksenli brushless Gimbal Yüksek kaliteli Lithium Polimer şarj edilebilir pil Profesyonel şarj cihazı ile hızlı modda istenirse 5dk da şarj mümkündür Futaba 8J, 2.4Ghz, 8 kanal profesyonel kumanda Profesyonel FPV görüntü aktarma sistemi 7.0 LCD monitor Yer istasyonu ile görüntü izleme Özel uygulama ile Android ve IOS cep telefonu veya tablet yedek veya asıl yer istasyonu olabilir Yer istasyonu veya uygun Tablet / Cep telefonu ile ; Quadcopter i kontrol edilebilme, batarya durumunu, GPS uydu sayısını, konumu, yüksekliği, merkeze olan uzaklığını izleyebilme, görüntüyü yerden izleme Kamerayı yönetme, uçuşu kontrol ve değiştirme, Görüntü aktarma Quadcopter yüksekliğine göre m arasıdır Bataryanın havada bitme olasılığı yoktur; uçuş güvenliği için batarya % 80 kullanıldığında görevi iptal edip kalktığı yere güvenli inebilir Tamamen güvenli, testleri defalarca yapılmış radyo ve GPS frekans kayıplarında güvenli şekilde yere veya kalktığı yere inebilme Yerli üretim olduğu için hızlı ve güvenilir servis ve bakım hizmetleri Kaliteli aksam ve parçalar özenle seçildiği için emsallerine göre en az 3 kat daha fazla uzun görev süresi

6 UYGULAMA ALANLARI Önemli projeler öncesi envanter tespiti, arazinin tanınması ve projeye doğru teklif verilmesi: Önemli projeler öncesi envanter tespiti, arazinin tanınması ve projeye doğru teklif verilmesi: Mühendislik yapıları ve önemli projeler öncesi arazinin tanınması, doğru fiyat verilmesi için etüt çalışmalarında görüntülü ve güncel çalışma imkanı sunar. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesine Katıldık Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri IŞIK ın teşrifleriyle açılan, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ne Multikopter modellerimiz ile katıldık. Haritacılık sektörü için geliştirdiğimiz Multikopterlerimiz zirve boyunca standımızda büyük ilgi ile takip edildi. Fuaye alanında multikopterimiz ile salonda uçuşlar düzenleyerek ziyaretçilere gösteri yapılmıştır. Su havzalarında kaçak yapılaşma ve Göl/Deniz kenarı ile fabrika civarı kirlilik tespiti: Kaçak yapılaşmanın en hızlı tespiti ve konum bilgisinin fotoğrafı ile elde edilmesinin en güvenilir ve ekonomik yoludur. Ayrıca göl, ırmak, deniz kenarlarındaki kirliliğin ve su seviyesinin kontrolü için görüntülü en ekonomik yoludur. Multikopterimiz Arkeoloji Çalışmalarında Multikopterlerimiz Haritacılık, Hava Fotoğrafçılığı, Arama Kurtarma ve Endüstriyel kullanım alanlarının yanında yeni bir kullanım alanı daha buldu. Türkiye nin çeşitli bölgelerinde sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında havadan görüntü alma ve haritalama çalışmalarında kullanılmaya başlanan Multikopterimiz Sivas Sulusaray kazısında kullanıldı. Harita ve Ortofoto üretimine ilave olarak Bazı diğer Kullanım Amaçları: Görüntü Alma, Tanıtım ve Basın Yayın Amaçlı: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri IŞIK ın teşrifleriyle açılan, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ne Multikopter modellerimiz ile katıldık. Haritacılık sektörü için geliştirdiğimiz Multikopterlerimiz zirve boyunca standımızda büyük ilgi ile takip edildi. Fuaye alanında multikopterimiz ile salonda uçuşlar düzenleyerek ziyaretçilere gösteri yapılmıştır. Konya Multikopter Tanıtım Toplantısı 2014 yılının son aylarında haritacılık ve kamu sektöründen konuklarımıza Multikopter tanıtım toplantımızı düzenledik. 60 kişinin katıldığı toplantıda ilgili mühendis ve idarecilere Multikopterimizin özellikleri sunum olarak anlatılmış ve bir uçuş ile canlı gösteri yapılmıştır. Ayrıca bu tanıtım da Ashtech GNSS Trimble firmasına katıldıktan sonraki ilk ürün Z-Blade teknolojili en yeni GNSS SP80 modeli de tanıtıldı. Ortofoto üretimi, CBS amaçlı envanter çıkartılması Özellikle gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm amaçlı veya bir projede kamulaştırma yapılmadan önce en hızlı durum tespiti yapılmasında, park bahçelerdeki envanteri koordinatlı fotoğraf şeklinde çıkartmak için en ekonomik ve en hızlı yoldur.

7 Taşkent de Multikopter ile Heyelan takibi 16 Kasım 2014 tarihinde Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Ölçme tekniği Anabilim dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İsmail ŞANLIOĞLU yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Mustafa Zeybek in yer aldığı Konya nın Taşkent ilçesindeki bölgedeki heyelan projesi Türkiye deki ilklerden olan İnsansız Hava Aracı (İHA) ile çalışmalarına başladı. Bu doktora tezi ile heyelan çalışmalarında profesyonel Multikopterimizin kullanılabileceği görülecektir. Arazi şartları olarak 350m kot farkının olduğu bu zor topoğrafyada klasik yöntemlere benzer hatta daha iyi sonuçlar elde edeceğimizi umuyoruz. Heyelan hareketlerinin izlenmesinde Şehirlerin bazı yerleşim bölgelerinde, karayollarında, maden sahalarında, DSİ baraj ve gölet kenarlarında, ormanlık ve vadilik sahalarda, deniz kenarlarında olan heyelan hareketlerinin izlenmesi ve olası kaymaların miktarının hesaplanabilmesi için harita ve jeoloji mühendisliği ölçme hizmetlerinin sürekli yapılması gerekir. İHA teknolojisi sayesinde periyodik izlemeler daha sık ve çok kısa süren uçuşlar ile hızlı şekilde yapılarak afetlerin izlenmesi, haritalama çalışmalarının yapılması ve olabilecek hareketlerin önceden tespit edilmesi, ortaya çıkabilecek zararları en aza indirgeyebilmektedir. 9. Mapinfo Kullanıcı Konferansı Her yıl yapılan, yeniliklerin ve kullanıcıların orijinal projelerinin sunulduğu birçok CBS yöneticisi ve kullanıcısını biraraya getiren konferansta her yıl olduğu gibi Geomatics Group olarak stant açtık. Stantta TeknoMer şirketimizin Multikopter i tanıtıldı. Konferans ta hem fuaye alanında hem de sunum salonunda uçuşlar yapılmış ve kapalı alandaki Multikopterimizin performansı herkesin beğenisini kazanmıştır. Ürünümüzün CBS ve Haritalama amaçlı özellikleri gösterildi. Deprem, Afet ve Arama Kurtarma amaçlı Acil durumlar için güvenlik görevlilerince havadan durumun maiyetini öğrenmek ve ona göre tedbir almak veya arama kurtarma işine başlamak için hızlı ve kolay tek yoldur. Alınan görüntüler anlık olarak güvenlik kuvvetlerine bir fikir verir, hatta çekilen fotoğraflardan veya yer istasyonundan olayın koordinatları hızlı kurtarma ve müdahale için belki de hayat kurtaracaktır. Deprem, Yangın, toprak kayması, sıkışan yolda trafik kazası mahaline ulaşmak, macera sporları yapılırken oluşan kazalar ve kaybolma olaylarında kullanılabilir. Bakım onarıma ihtiyaç var mı tespiti Yüksek mühendislik yapıları olan köprü, baraj, gökdelen, kule ile hızlı tren hattı, rüzgar tribünü, güneş tarlası, enerji nakil hatları, doğalgaz, petrol ve su hatları gibi hatlardaki arızaların havadan, çıkılması insan gücü ile zor olan yerlere yakın çıkarak ve zoom kamera ile yakınlaştırarak veya farklı sensörler ile tespitler kolaylaşır. Elektrik hatlarında arıza tespiti Şiddetli rüzgarlardan sonra önlem amacıyla, sıkça oluşan arızalar başlayınca hatların, direklerin ve elemanlarının daha detaylı araştırılması gerekir. Bu tespitler yüksek maliyetli helikopter kiralanması, veya elektrik kesilerek kişilerin direğe çıkarak bakması ile olabilir. Bu metotlar pahalı, zaman alıcı, tehlikeli olmakla beraber çok da detaylı olamaz. Ama multicopter ile farklı açılardan çekilen yakın plan video veya fotoğrafların ofiste detaylı incelenmesi ile arıza tespiti mümkün olabilir.

8 Otomatik uçuş planı Google Earth haritası üzerinden grafik olarak veya nokta koordinatları girilerek konumsal olarak planlanabilir. Aynı rota içerisinde farklı yüksekliklerde uçuşlar planlanabilir. Güvenli uçuş için maksimum yükseklik tanımlanabilir, Kalkılan yere dönüş sağlanabileceği gibi farklı bir yere de inmesi sağlanabilir. Türkiye de üretilmektedir. Yedek parça ve servis garantisi vardır. Tecrübelerimize dayanarak farklı görev ve güvenlik kombinasyonlarını Oto pilot ve ana kart üzerinde geliştirebiliriz. Yani cihazı satın aldıktan sonra bazı yeniliklere sahip olma şansınız vardır. Ürünümüze güvendiğimiz için AVM, Sempozyum ve Toplantı gibi iç mekanlarda her türlü çekim yapabiliriz, bir çok satıcı buna cesaret edemez. Herhangi bir frekans karışıklığı veya Jammer ile sinyal kesimi durumunda % 99 kalktığı yere dönebilen ender sistem. Bina üstü veya etrafında sabit hızla 360 derece stabil dönerek full HD görüntü alabilme 2. Kamerası ile yer istasyonuna anlık görüntü gönderme ANKARA Beytepe Mah. Beyler Cad Sok. No:2 Dostkent Sitesi Yanı Çayyolu - ANKARA T: 0 (312) (pbx) F: 0 (312) TOKAT GOP Üniversitesi Teknopark A.Ş. Kat:4 No: 405 Tokat T: 0 (356) info@gpsturk.net

HAKKIMIZDA. Genel Kullanım Sahaları. OctoXXL Octocopter

HAKKIMIZDA. Genel Kullanım Sahaları. OctoXXL Octocopter OctoXXL Octocopter HAKKIMIZDA Teknomer Mekatronik Mühendislik Ltd. Şti. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Geomatics Group ortaklığında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark bünyesinde Üniversite-Özel

Detaylı

HAKKIMIZDA DEVLET DESTEKLİ MULTİKOPTER ÜRETİM PROJESİ; GEO V2

HAKKIMIZDA DEVLET DESTEKLİ MULTİKOPTER ÜRETİM PROJESİ; GEO V2 GEO V2 HAKKIMIZDA Teknomer Mekatronik Mühendislik Ltd. Şti. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Geomatics Group ortaklığında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark bünyesinde Üniversite-Özel sektör

Detaylı

Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman kişiler tarafından 2015 yılında kurulmuştur.

Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman kişiler tarafından 2015 yılında kurulmuştur. HAKKIMIZDA Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç, alanlarında uzman kişiler tarafından 2015 yılında kurulmuştur. İnsansız Sistemler ve Elektrikli Araçlar sektörlerinde ortalama 8 yıllık teknik altyapıya sahip

Detaylı

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti.

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. www.lapisteknoloji.com info@lapisteknoloji.com LAPİS Havacılık Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

Genel Bakış 2. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, TeknoPark Yerleşkesi

Genel Bakış 2. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, TeknoPark Yerleşkesi Genel Bakış 2 Havadan görüntüleme teknolojilerinin gelişimi birçok alanda kullanım olanağı sunan insansız hava araçlarının (İHA) tasarlanmasını sağlamıştır. Haritacılık ve diğer mühendislik sektörlerinde

Detaylı

ProMark 800 ve GNSS Teknolojisindeki Büyük Gelişmeler. Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi

ProMark 800 ve GNSS Teknolojisindeki Büyük Gelişmeler. Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi ProMark 800 ve GNSS Teknolojisindeki Büyük Gelişmeler Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi 10.Eylül.2012 ProMark 800 ü Tanıtmak Spectra Precision dan yeni GNSS Alıcısı Trimble Firması Ashtech Firmasını kendi

Detaylı

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

9 HAZIRAN Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi

9 HAZIRAN Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi Mehmet KOCAMANOĞLU (Genel Müdür / Harita Mühendisi) 9 HAZIRAN 2017 Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi Trimble MX7 Sistem İçeriği Karmaşık Olmayan Yapı Kurulumu Kolay Kullanımı Kolay Portatif

Detaylı

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ TERMAL GÖRÜNTÜLEME FLIR ONE PRO KAMERA ANLIK GÖRÜNTÜ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD FREEFLIGHT THERMAL 25 DK UÇUŞ SÜRESİ BİR

Detaylı

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEME VE ÖLÇÜM SİSTEMLERİ

ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEME VE ÖLÇÜM SİSTEMLERİ ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEME VE ÖLÇÜM SİSTEMLERİ 2 ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVA ARAÇLARINDA YENİ STANDARtLAR Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak sizlere profesyönel

Detaylı

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi Retinar

Detaylı

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2)

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) 3000 m Uçuş Tavanı 80 Km Uçuş Menzili 10 + Saat Uçuş Zamanı 10 Kg Yük Kapasitesi 50 Km Canlı Video Aktarımı Burkut çok

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

Web adresi : http://www.gislab.co MEKANSAL VERİLER İLE ÜRETİLECEK TÜM ÇÖZÜMLER İÇİN... BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ.

Web adresi : http://www.gislab.co MEKANSAL VERİLER İLE ÜRETİLECEK TÜM ÇÖZÜMLER İÇİN... BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. MEKANSAL VERİLER İLE ÜRETİLECEK TÜM ÇÖZÜMLER İÇİN... BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. Misyonumuz coğrafi bilgilerin elde edilmesinden yönetimine kadar olan tüm süreçlerde son teknolojiyi kullanarak geliştirme

Detaylı

GEOMATICS GROUP MEHMET KOCAMANOĞLU MEHMET İLVAN. Harita Mühendisi Geomatics Group Genel Müdürü. Yazılım Departman Müdürü

GEOMATICS GROUP MEHMET KOCAMANOĞLU MEHMET İLVAN. Harita Mühendisi Geomatics Group Genel Müdürü. Yazılım Departman Müdürü GEOMATICS GROUP MEHMET İLVAN Yazılım Departman Müdürü MEHMET KOCAMANOĞLU Harita Mühendisi Geomatics Group Genel Müdürü 1 2 Yeni MobileMapper 10 Arazi şartlarına dayanıklı GPS/CBS Cihazı Harici anten bağlama

Detaylı

UZAKTAN ALGILAMA TEKNOLOJİLERİ ile ARAZİ ÖRTÜSÜ ve ARAZİ KULLANIMININ BELİRLENMESİ

UZAKTAN ALGILAMA TEKNOLOJİLERİ ile ARAZİ ÖRTÜSÜ ve ARAZİ KULLANIMININ BELİRLENMESİ Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Ulusal Bilgi Merkezi UZAKTAN ALGILAMA TEKNOLOJİLERİ ile ARAZİ ÖRTÜSÜ ve ARAZİ KULLANIMININ BELİRLENMESİ Demir DEVECİGİL Alpaslan SAVACI Doç. Dr. D.Murat

Detaylı

TÜBİTAK BIT-MNOE

TÜBİTAK BIT-MNOE TÜBİTAK 1511 1511-BIT-MNOE-2015-2 Havacılık ve Uzay Sektörlerine Yönelik MEMS Tabanlı Sistemlerin, Alt Bileşenlerin ve Devrelerin Geliştirilmesi Programın Amacı Nedir? Havacılık ve uzay sektörleri için

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

DRONMARKET. Türkiye nin Drone Teknolojileri Sitesi.

DRONMARKET. Türkiye nin Drone Teknolojileri Sitesi. DRONMARKET Türkiye nin Drone Teknolojileri Sitesi www.dronmarket.com 1 - Drone nedir? 2 - Tarım Çözümleri 3 - Termal Uygulamalar 4-3D Haritalama 5 - Güvenlik Çözümleri 6 - Afet ve Arama Kurtarma 7 - Fotoğrafçılık

Detaylı

Böylece sistem tedarik zincirinin tümüyle şeffaf hale gelmesini sağlar.

Böylece sistem tedarik zincirinin tümüyle şeffaf hale gelmesini sağlar. Tag2Sense lojistik izleme platformu depo ve lojistik sürecini izleyerek, herhangi bir kargonun, paketin veya paletin A noktasından B noktasına ulaşıncaya kadar başından geçen, ürüne zarar verebilecek tüm

Detaylı

Güvenlikte BOYUT farkı

Güvenlikte BOYUT farkı Güvenlikte BOYUT farkı Biz K im iz? Boyut Güvenlik Teknolojleri; 16 yıllık sektör deneyimi ile elektronik güvenlik ve kontrol sistemleri konusunda faaliyet gösteren ülkemizin önde gelen rmalarından biridir.

Detaylı

Dünya CBS Günü 2015. 19 Kasım 2015, Ankara

Dünya CBS Günü 2015. 19 Kasım 2015, Ankara Dünya CBS Günü 2015 19 Kasım 2015, Ankara Amaç Projenin amacı; kentsel analiz, planlama, tasarım ve karar destek süreçlerinin iyileşmesine katkı sağlamak amacıyla 3 Boyutlu Kent Veri Modelinin ve örnek

Detaylı

raycloud özelligi sayesinde en yüksek dogruluk ile tüm nesneleri tanımlayın ve proje doğruluğunu en üst seviyeye taşıyın.

raycloud özelligi sayesinde en yüksek dogruluk ile tüm nesneleri tanımlayın ve proje doğruluğunu en üst seviyeye taşıyın. Profesyonel ve yenilikçi özellikleriyle CAD ve GIS çözümlemelerinizde en büyük yardımcınız! Kullanıcı dostu basit ara yüzü sayesinde en zor Ortofoto, Ortomozaik, Nokta Bulutu ve DSIM gibi verilerinizi

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA. Fatih DÖNER

KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA. Fatih DÖNER KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA Fatih DÖNER TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri CBS'2007 Kongresi, 30

Detaylı

Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi

Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi emin.bank@netcad.com.tr DÜNYA CBS GÜNÜ Dünya, Yaşam Olduğunu Bildiğimiz Tek Gezegen Sorunlar? Artan Nüfus? Azalan Kaynaklar? İklim Değişikliği? Çarpık Kentleşme?

Detaylı

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAHASININ İNSANSIZ HAVA ARACI YARDIMI İLE TRUE ORTOFOTO VE HALİHAZIR HARİTASININ YAPIMI

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAHASININ İNSANSIZ HAVA ARACI YARDIMI İLE TRUE ORTOFOTO VE HALİHAZIR HARİTASININ YAPIMI İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAHASININ İNSANSIZ HAVA ARACI YARDIMI İLE TRUE ORTOFOTO VE HALİHAZIR HARİTASININ YAPIMI B. GENÇ 1, Ö. GÖKDAŞ 2, G.TAFTALI 3, S. EROĞLU 4 1 İSKİ, Harita İşleri Şube Müdürlüğü, İstanbul,

Detaylı

ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ

ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ 2 ROBONİK YERLİ ÜRETİM VE TECRÜBE Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak insansız hava sistemleri konusunda 10 yıllık tecrübemiz ile endüstriyel ve askeri uygulama alanlarında

Detaylı

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi 19.12.2017 Ar-ge Projeleri (2014 2015) Profil Katsayıları

Detaylı

Yeraltı Personel Takip ve Güvenlik Sistemi

Yeraltı Personel Takip ve Güvenlik Sistemi Yeraltı Personel Takip ve Güvenlik Sistemi www.mine-mesh.com MINE Nedir? MineMesh, Yer altında çalışan personellerin sağlığını ve güvenliğini sağlamak için, madenler içerisindeki yapıya uygun haberleşme

Detaylı

Toprak Veri Tabanı ve ÇEMobil-BGS nin Tanıtılması. Ahmet KÜÇÜKDÖNGÜL Mühendis (Orman Mühendisi)

Toprak Veri Tabanı ve ÇEMobil-BGS nin Tanıtılması. Ahmet KÜÇÜKDÖNGÜL Mühendis (Orman Mühendisi) Toprak Veri Tabanı ve ÇEMobil-BGS nin Tanıtılması Ahmet KÜÇÜKDÖNGÜL Mühendis (Orman Mühendisi) SUNUM PLANI Toprak Toprak Veritabanı Ulusal Toprak Veritabanı Çalışmaları:ÇEM-Toprak Veritabanı ÇEMobil :

Detaylı

Toplantı Salonları ve Elektronik www.labirent.com.tr Bina Otomasyon ve Elektronik Sistemler Ltd. Şti.

Toplantı Salonları ve Elektronik www.labirent.com.tr Bina Otomasyon ve Elektronik Sistemler Ltd. Şti. Toplantı Salonları ve Elektronik Sistemler Tasarımı 2014 www.labirent.com.tr Toplantı Salonları Elektronik Sistemleri Görüntüleme sistemleri: Büyük monitörler, Video Wall Sistemleri Toplantı Masası Hareketli

Detaylı

Gökhan Göl 2. MULTİKOPTER SİSTEMLERİ VE UÇMA PRENSİPLERİ

Gökhan Göl 2. MULTİKOPTER SİSTEMLERİ VE UÇMA PRENSİPLERİ 1. GİRİŞ İnsansız hava aracı (İHA) hava akımı ve tahrik kuvvetlerinden yararlanarak uçabilen yerden kumanda edilen ya da otonom yani belli bir uçuş planı üzerinden otomatik hareket eden, uçuş için içerisinde

Detaylı

Kentsel Dönüşümde Coğrafi-Kent Bilgi Sistemleri

Kentsel Dönüşümde Coğrafi-Kent Bilgi Sistemleri Kentsel Dönüşümde Coğrafi-Kent Bilgi Sistemleri Prof. Dr. Tahsin YOMRALIOĞLU İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ITU Faculty of Civil Engineering Department of Geomatics Engineering http://web.itu.edu.tr/tahsin

Detaylı

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı CBSGM Faaliyetleri Adres Arazi Örtüsü Bina Hidrografya İdari Birim Jeodezik

Detaylı

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. i-sign İçerik Yönetim Yazılımı İçerik yönetim yazılımı LCD ve LED tabanlı bilgilendirme sistemlerinde ekranlarda

Detaylı

Toplantı Salonları ve Elektronik

Toplantı Salonları ve Elektronik Toplantı Salonları ve Elektronik Sistemler Tasarımı 2015 www.labirent.com.tr Toplantı Salonları Elektronik Sistemleri Görüntüleme üe e ss sistemleri: e Büyük monitörler, Video Wall Sistemleri Toplantı

Detaylı

FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI. Prof. Dr. Ferruh YILDIZ

FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI. Prof. Dr. Ferruh YILDIZ FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI Prof. Dr. Ferruh YILDIZ LİDAR TEKNİKLERİ LIGHT Detection And Ranging RADAR a benzer ancak elektromanyetik dalganın kızıl ötesi boyunu kullanır. LIDAR: Konumlama ( GPS ) Inersiyal

Detaylı

MEKANSAL BİLİŞİM ENDÜSTRİSİ

MEKANSAL BİLİŞİM ENDÜSTRİSİ www.netcad.com.tr MEKANSAL BİLİŞİM ENDÜSTRİSİ CBS Kentsel Planlama Harita Üretimi Arazi Düzenleme Mekansal Mühendislik UA GNSS Endüstri 4.0 Yazılım (paket) Donanım Hizmet Eğitim Plan Yapımı Fotogrametrik

Detaylı

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI Özge ÖZDEMİR GIS-Harita Şefi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 06.07.2004 tarih ve DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı doğrultusunda Tekkeköy, Canik, İlkadım ve

Detaylı

Endüstriyel Balans. High Technology

Endüstriyel Balans. High Technology Endüstriyel Balans M500-2A Endüstriyel Yatay Balans 860 mm 1000 mm En Küçük Parça Çapı 70 mm (1000 D/d) En Küçük Parça Çapı 70 mm (1000 D/d) 500 kg 500 kg En Küçük Parça Ağırlığı 0,25 kg (1000 D/d ve üzeri)

Detaylı

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir.

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir. 1.1.3. Scada Yazılımından Beklenenler Hızlı ve kolay uygulama tasarımı Dinamik grafik çizim araçları Çizim kütüphaneleri Alarm yönetimi Tarih bilgilerinin toplanması Rapor üretimi 1.1.4. Scada Sistemleri

Detaylı

ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KARALOĞU

ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KARALOĞU ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KARALOĞU 2017 www.ataymuhendislik.com ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KATALOĞU 2017 HAKKIMIZDA Savunma Sanayi, Jeodezi, Fotogrametri, Uzaktan Algılama ve Havacılık Entegrasyonu konularında

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Afet Yönetiminde Teknoloji Kullanımı, 12, Bilkent Otel, Ankara 1 CBS Genel Müdürlüğü Amaçlarımız ve Görevlerimiz Amacımız; ihtiyaç

Detaylı

Ürün Portföyü Ve Olası Uygulamaları. Ağustos 2014

Ürün Portföyü Ve Olası Uygulamaları. Ağustos 2014 Ürün Portföyü Ve Olası Uygulamaları Ağustos 2014 Bölüm 1 SE Savunma ve Havacılık İHA Ürünleri Bölüm 2 İHA, İKA ve Olası Askeri Uygulamaları SE SAVUNMA ve HAVACILIK İHA ÜRÜNLERİ İHA, İnsansız HavaAraçları

Detaylı

MAN DOWN- LONE WORKER-YALNIZ ÇALIŞAN

MAN DOWN- LONE WORKER-YALNIZ ÇALIŞAN 1 REES MÜHENDİSLİK MAN DOWN- LONE WORKER-YALNIZ ÇALIŞAN Modeller D.A.N Shalosh GSM s Ex PLUS 2 REES MÜHENDİSLİK CİHAZ HAKKINDA Yalnız çalışan personel (Lone worker ) cihazları Man down diye de adlandırılan

Detaylı

ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA

ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA ARTOS7F1 ARIZA TESPİT CİHAZI VE PC OSİLOSKOP 7 FONKSİYON 1 CİHAZDA ARTOS7F1 Arıza Tespit Cihazı ve PC Osiloskop her tür elektronik kartın arızasını bulmada çok etkili bir sistemdir. Asıl tasarım amacı

Detaylı

SPS ZOOM 300. 3D Lazer Tarayıcı SPS ZOOM 300

SPS ZOOM 300. 3D Lazer Tarayıcı SPS ZOOM 300 3D Lazer Tarayıcı 3D Lazer Tarayıcı 3D lazer tarayıcı çevredesindeki nesnelerin konumsal verilerini hassas bir şekilde ölçen bir cihazdır. Toplanan nokta bulutu verileri daha sonra dijital üç boyutlu modeller

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1632 MAXLOGIC SUPERVISOR ÇEVRE SİSTEMLER İLE ENTEGRE GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM ML-1632 Supervisor yazılımı; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın ve hata olaylarının

Detaylı

Termal Kameralar. Overseas 2015.10

Termal Kameralar. Overseas 2015.10 Termal Kameralar Overseas 2015.10 Profesyonel Seri Rekabetçi fiyat-kalite Temel akıllı özellikler Yüksek Çözünürlük(336*256 /640*512) Pro Serisi Ultra Serisi Lite Serisi Ultra Smart Series Projeler için

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi CBS Web Uygulaması 8.MapInfo Kullanıcılar Konferansı 6 Kasım 2013 - ANKARA 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli

Detaylı

TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü

TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı

Detaylı

Multicar ile şirketinize hız ve avantaj katın.

Multicar ile şirketinize hız ve avantaj katın. ulticar ulticar Multicar ile şirketinize hız ve avantaj katın. Kurumsal araç ve filo kiralama hizmetlerinde anahtar teslim rahatlık sunan Multicar ile detaylarla yorulmayın, finansal ve operasyonel avantajlardan

Detaylı

SL 55+ DGPS Alıcısı.

SL 55+ DGPS Alıcısı. SL 55+ DGPS Alıcısı www.satlab.com.tr SL 55+ Yüksek Hassasiyetli DGPS Çözümü GIS Veri Toplama İhtiyaçlarınız İçin Yüksek Hassasiyetli GNSS Alıcısı Avrupa Kalitesi ve Standartları Hafif Bluetooth Çoklu

Detaylı

ARGENOM ELEKTRONİK GENEL TANITIMI

ARGENOM ELEKTRONİK GENEL TANITIMI ARGENOM ELEKTRONİK GENEL TANITIMI Hazırlayan: Uğur Çatak Tasarım Direktörü ugur.catak@argenom.com 1 Tanıtım Hakkımızda Ürünler SerNet TM Ürün Grubu UzakRöle TM Ürün Grubu Elektroduyu TM Ürün Grubu FPGA

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 8 COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ Yrd.Doç.Dr. H. Ebru ÇOLAK Kamu Ölçmeleri Anabilim Dalı www.gislab.ktu.edu.tr/kadro/ecolak Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Geographical

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU No: Proje Konusu: Öğrenci Sayısı: Proje Süresi: Proje Özeti: 3G modem ile uzaktan ısı, aydınlatma, hareket, görüntü 1 3G ile Akıllı Ev Uygulaması 1 2 Dönem kontrolü. Gerekli donanımlar Mobil Kablosuz Ağlar

Detaylı

2 FELSENMEER AG. Modeller. GSM s - GSM s Plus - GSM s Ex - GSM s Ex plus D.A.N Shalos

2 FELSENMEER AG. Modeller. GSM s - GSM s Plus - GSM s Ex - GSM s Ex plus D.A.N Shalos 2 FELSENMEER AG Modeller GSM s - GSM s Plus - GSM s Ex - GSM s Ex plus D.A.N Shalos 3 FELSENMEER AG CİHAZ HAKKINDA Yalnız çalışan personel (Lone worker ) cihazları Man down diye de adlandırılan cihazlar

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

Araç Takip Sistemi DIT Paket

Araç Takip Sistemi DIT Paket Araç Takip Sistemi DIT Paket FiloWay Araç Takip Sistemleri, sürekli gelişen teknolojiyi, rekabetçi fiyat ve eksiksiz destek hizmeti ile sunmaktadır. FiloWay in sunduğu en önemli maliyet avantajı entegre

Detaylı

HAVACILIK İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI VE UÇUŞ EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HAVACILIK İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI VE UÇUŞ EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü HAVACILIK İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI VE UÇUŞ EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

2023 ve Ötesi KAMU VERİSİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLEN AKILLI UYGULAMALAR

2023 ve Ötesi KAMU VERİSİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLEN AKILLI UYGULAMALAR TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu - 18 2023 ve Ötesi KAMU VERİSİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLEN AKILLI UYGULAMALAR 19-22 Mayıs 2016 Belek, Antalya 1 Kamu Bilişim Platformu - 18 İçindekiler

Detaylı

HAVA ARACI EĞİTİMLERİ

HAVA ARACI EĞİTİMLERİ R O B O N İ K M E K AT R O N İ K T E K N O L O J İ L E R İ S H G M O N AY L I İ N S A N S I Z HAVA ARACI EĞİTİMLERİ 2 ROBONİK HAKKIMIZDA Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak insansız hava sistemleri

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1630 MAXLOGIC SUPERVISOR GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM YAZILIMI ML-1630 Supervisor yazılımı; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın ve hata olaylarının grafiksel olarak

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Mart 2014

Kullanım Kılavuzu Mart 2014 Kullanım Kılavuzu Mart 2014 İçindekiler 1. Harita Araçları... 2 1.1 Kaydırma Aracı... 2 1.2 Ölçüm Aracı... 3 1.3 Bilgi Al Aracı... 3 1.4 Haritayı Yenile Aracı... 4 1.5 İlk Görünüm Aracı... 4 1.6 Haritayı

Detaylı

GeoSLAM. GPS ihtiyacı olmadan; 3D mobil veri elde etme

GeoSLAM. GPS ihtiyacı olmadan; 3D mobil veri elde etme GeoSLAM GPS ihtiyacı olmadan; 3D mobil veri elde etme GeoSLAM 2012 yılında İngiltere de yenilikçi bir sicili bulunan iki organizasyonun ortak girişimi olarak kurulmuştur : Avusturalya Ulusal Bilim Ajansı

Detaylı

NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Direk Tabela işlemleri, Numarataj plaka

NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Direk Tabela işlemleri, Numarataj plaka NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Direk Tabela işlemleri, Numarataj plaka işlemleri, Saha ve haritacılık işlemlerinin ; Mekânsal boyutta

Detaylı

etailer Kit Lenovo VIBE P1m 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit Lenovo VIBE P1m 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit Lenovo VIBE P1m Lenovo VIBE P1m etailer Kit'e dahil edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu Fotoğraf Galerisi bağlantısı 2 Önerilen nüsha Özet Ürünü

Detaylı

BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 44.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2014-2016

BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 44.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2014-2016 BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 44.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2014-2016 Odamızda kullanılan bilgisayar teknolojileri günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek düzeydedir. Tüm üyelik hizmetleri mevcut bilgisayarlar

Detaylı

Altasoft kolay anlaşılan, kolay uygulana ve yalın bir yazılımdır.

Altasoft kolay anlaşılan, kolay uygulana ve yalın bir yazılımdır. Yönetim Sistemlerinin uygulanmasında ve sürdürülmesinde çok önemli sıkıntılar ve kayıplar yaşanmaktadır. Altasoft bu sıkıntıları ve kayıpları en aza indiren çözümleri içeren bir yazılımdır. Çok sayıda

Detaylı

İKON Aşağıdaki resim. Google da aranacak kelimeler. Man down Felsenmeer GSM S GSM S plus GSM S ex GSM S ex plus D.A.N Shalos Felsenmeer Türkiye

İKON Aşağıdaki resim. Google da aranacak kelimeler. Man down Felsenmeer GSM S GSM S plus GSM S ex GSM S ex plus D.A.N Shalos Felsenmeer Türkiye 1 FELSENMEER AG İKON Aşağıdaki resim LONE Worker- Yalnız çalışan Man down Google da aranacak kelimeler Man down Felsenmeer GSM S GSM S plus GSM S ex GSM S ex plus D.A.N Shalos Felsenmeer Türkiye Personel

Detaylı

6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı

6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı KAYSERİ VE CİVARI ELEKTRİK T.A.Ş Yunus Emre AKDOĞAN Bilgi İşlem Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemleri Sorumlusu Elektrik Dağıtımında CBS Gereklilikleri Konuma Dayalı Gözlemler. Veri Bütünlüğü ve Senkronizasyonu.

Detaylı

Çözümleri KONTROL MERKEZİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri KONTROL MERKEZİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri KONTROL MERKEZİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Trafik Kontrol Merkezi (TKM) Trafik Kontrol Merkezi; kentlerin her gün artan ulaşım problemlerinin çözümünde önemli bir

Detaylı

ARGENOM Elektronik Özel/Konsept Projeler

ARGENOM Elektronik Özel/Konsept Projeler ARGENOM Elektronik Özel/Konsept Projeler Hazırlayan: Uğur Çatak Tasarım Direktörü ugur.catak@argenom.com 1 Tanıtım Hakkımızda Sistem/Konsept Ürünler Açık Alan Gözetleme Sistemi (Konsept) Aydınlatma Ürünleri

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON 2011 yılında; bariyer montajı, solar enerji montajı ve çelik konstrüksiyon üzerine faaliyet göstermek amacıyla

Detaylı

1309 Serisi 1354 Serisi

1309 Serisi 1354 Serisi 1309 Serisi 1354 Serisi Ekonomik Seri Arka Park Sensörü 1309 1354 Sensör Tip 09 Sensör Tip 54 Ø 18 mm Ø 18.5 mm Engele olan mesafeyi 1.7 metreden itibaren sesli olarak bildirir. 4 kademeli sesli uyarı

Detaylı

Şekil 2: Kanat profili geometrisi

Şekil 2: Kanat profili geometrisi Kanat Profili ve Seçimi Şekil 1: İki boyutlu akım modeli Herhangi bir kanat, uçuş doğrultusuna paralel olarak (gövde doğrultusunda) kesildiğinde şekil 1 olduğu gibi bir görüntü elde edilir. Şekil 2: Kanat

Detaylı

Temel Haritacılık Bilgisi. Taha Sözgen İzmir, 2015

Temel Haritacılık Bilgisi. Taha Sözgen İzmir, 2015 1 Temel Haritacılık Bilgisi Taha Sözgen İzmir, 2015 2 İçerik Tarihçe Harita Türleri Topoğrafya Haritaları Hidrografya Haritaları Ortofoto Haritaları Ölçek Kavramı Bir Haritada Bulunması Gerekenler Küresel

Detaylı

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ Başar Bilgisayar Sistemleri Ve İletişim Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: basar@basarsoft.com.tr

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ( I.Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı Verilmesi ) DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1) Ruhsat Başvuru/Beyan Formu,

Detaylı

WKM kontrol kartı ilk çalıştırılma durumunda, kalibrasyon ve konfigürasyon ayarlarının yapılması gerekir.

WKM kontrol kartı ilk çalıştırılma durumunda, kalibrasyon ve konfigürasyon ayarlarının yapılması gerekir. 5.4. İlk Çalıştırma İşlemi Her kontrol kartının kendine özgü çalışma prensibi vardır. Bu yüzden motorlar çalıştırılmadan önce kullanılan uçuş kontrol kartına göre gerekli kalibrasyon ayarları yapılmalıdır.

Detaylı

FOG COPILOT & FOG OSD V2.1 OTO PİLOT SİSTEMİ

FOG COPILOT & FOG OSD V2.1 OTO PİLOT SİSTEMİ 2013 FOG COPILOT & FOG OSD V2.1 OTO PİLOT SİSTEMİ Fatih GENÇ www.modelhobbyprojects.com 23.04.2013 www.modelhobbyprojects.com Sayfa 0 1- ÜRÜN İÇERİĞİ FOG COPILOT FOG OSD V2.1 10Hz GPS 100A Akım Sensörü

Detaylı

İçerik Fotogrametrik Üretim 2 Fotogrametri 2 Hava Fotogrametrisi...2 Fotogrametrik Nirengi 3 Ortofoto 4 Fotogrametrik İş Akışı 5 Sayısal Hava

İçerik Fotogrametrik Üretim 2 Fotogrametri 2 Hava Fotogrametrisi...2 Fotogrametrik Nirengi 3 Ortofoto 4 Fotogrametrik İş Akışı 5 Sayısal Hava İçerik Fotogrametrik Üretim 2 Fotogrametri 2 Hava Fotogrametrisi...2 Fotogrametrik Nirengi 3 Ortofoto 4 Fotogrametrik İş Akışı 5 Sayısal Hava Kameralarının Sağlayacağı Faydalar.7 Pramit Oluşturma.10 Kolon

Detaylı

Adnan Menderes Havalimanı Yarışma Maketi

Adnan Menderes Havalimanı Yarışma Maketi Adnan Menderes Havalimanı Yarışma Maketi Serçen Yapı Kooperatifi Erdemli Koop. Site Maketi Ankara Yüzme İhtisas Kulübü Haymana Tesisleri Maketi Elektronik Fuarı Maketi STFA Savronik Atış Kontrol Bilgisayarı

Detaylı

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI Trafik düzenini ve yaya güvenliği sağlamak amacıyla Sinyalizasyon Elektronik tarafından üretilen cihazdır. Kavşak kontrol cihazı mevcut kavşaklar

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1631 MAXLOGIC SUPERVISOR ENTERPRİSE GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM YAZILIMI Supervisor Enterpise; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın, hata olaylarının ve aynı zamanda

Detaylı

Endüstriyel Kaynaklı Kirlenmiş Sahaların Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Geliştirilmesi

Endüstriyel Kaynaklı Kirlenmiş Sahaların Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Geliştirilmesi İ.T.Ü. 11. Endüstriyel Kirlenme Kontrolü Sempozyumu 11-13 Haziran 2008 Endüstriyel Kaynaklı Kirlenmiş Sahaların Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Geliştirilmesi Dr. Serkan Girgin, M. Güvener, Ş. Polat, B. Büyüker,

Detaylı

MARİNER MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Gaziakdemir Mh. Çiğdem Sk. No:30 16190 Osmangazi / BURSA Tel: (224) 249 19 17 www.poseidonsat.

MARİNER MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Gaziakdemir Mh. Çiğdem Sk. No:30 16190 Osmangazi / BURSA Tel: (224) 249 19 17 www.poseidonsat. MARİNER MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Gaziakdemir Mh. Çiğdem Sk. No:30 16190 Osmangazi / BURSA Tel: (224) 249 19 17 www.poseidonsat.com info@poseidonsat.com Otuzdan fazla uyduya sahip, Dünyadaki

Detaylı

Aplikasyon Klavuzu (V )

Aplikasyon Klavuzu (V ) Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi klavuzunda da anlatıldığı üzere FieldGenius (FG), obje tabanlı bir arazi ölçme yazılımıdır. Nokta ve çizgi tipindeki vektörel objeleri kullanarak arazi ölçmeleri gerçekleştirilebilir.

Detaylı