DERS İÇERİKLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DERS İÇERİKLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL"

Transkript

1 DERS İÇERİKLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL BLG105 Bilgi ve İletişim Teknolojisi (2,2,3) AKTS 4 Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. SHM115 Meslek Etiği (2,0,2) AKTS 2 Bu derste meslek etiği ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu derste etik ve ahlak kavramlarını inceleyecek ve mesleki etik ilkelerine uymayı öğreneceklerdir. AMH109 Cerrahi Hastalıklar Bilgisi I (3,0,3) AKTS 5 Bu ders ile öğrenciler; çocuk hastalıkları, ürolojik hastalıklar, ortopedik hastalılar, genel cerrahi hastalıkları, göğüs hastalıları, göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, kadın hastalıkları konularında bilgi sahibi olacaklardır. SHM105 Tıbbi Terminoloji (2,0,2) AKTS 3 Bu dersin amacı; hareket sistemi, solunum sistemi, gastrointestinal sistem, merkezi sinir sistemi, dolaşım sistemi, ürogenital sistem ve diğer organlarla ilgili tıbbi ve radyolojik terimlerin ayırt edilmesi, doğru biçimde telaffuz edilmesi, yazılması ve kullanabilmesi için gerekli bilgi, becerileri ve yeterlikleri kazandırmaktır. SHM101 Anatomi (2,0,2) AKTS 4 Bu ders ile öğrencilere vücudun ana yapısı, sistemleri oluşturan yapı, organların özellikleri ve vücut içerisindeki yerleşim yerleri ile ilgili bilgi kazandırılması amaçlanmaktadır. SHM103 Fizyoloji (2,0,2) AKTS 4 Bu ders ile öğrencilere insan vücudundaki hücre, doku ve sistemlerin işleyiş mekanizması hakkında bilgi kazandırılması amaçlanmaktadır.

2 AMH105 Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon yöntemleri (1,2,2) AKTS 3 Dersin içeriği tıbbi cihaz ve aletlerin sterilizasyon ve dezenfeksiyonunda genel ilkeler, sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri (ulusal/uluslar arası), dezenfektanların mikroorganizma üzerine etkinliğinin önemi, antiseptik ve dezenfektan maddelere karşı direnç sorunu, dezenfeksiyon, sterilizasyon politikaları, ameliyathanelerde sterilizasyon ve dezenfeksiyon uygulamaları, hastanelerde ideal sterilizasyon ünitesinin yapılandırılması. AMH107 Temel Ameliyathane Hizmetleri (2,2,2) AKTS 5 Bu ders ile öğrenciler, gerek ameliyat öncesi ve sonrası gerekse de ameliyat sırasında yapacağı işler ve destekler konusunda bilgi sahibi olacaktır. TUR104 Türk Dili: (4,0,4) AKTS 4 Yazılı Anlatım: Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım; öznel anlatım, nesnel anlatım; paragraf; paragraf türleri (giriş-gelişme-sonuç paragrafları). Metnin tanımı ve metin türleri (bilgilendirici metinler, yazınsal metinler); metin olma koşulları (bağlaşıklık, tutarlılık, amaçlılık, kabul edilebilirlik, durumsallık, bilgisellik, metinler arası ilişkiler). Yazılı anlatım (yazılı kompozisyon: serbest yazma, planlı yazma); planlı yazma aşamaları (konu, konunun sınırlandırılması, amaç, bakış açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi; yazma planı hazırlama, kâğıt düzeni); bilgilendirici metinler (dilekçe, mektup, haber, karar, ilan/reklam, tutanak, rapor, resmi yazılar, bilimsel yazılar) üzerinde kuramsal bilgiler; örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları; bir metnin özetini ve planını çıkarma; yazılı uygulamalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme. Sözlü Anlatım: Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri. Sözlü anlatım; konuşma becerisinin temel özellikleri (doğal dili ve beden dilini kullanma); iyi bir konuşmanın temel ilkeleri; iyi bir konuşmacının temel özellikleri (vurgu, tonlama, duraklama; diksiyon vb.). Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma; hazırlıklı konuşmanın aşamaları (konunun seçimi ve sınırlandırılması; amaç, bakışaçısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi, planlama, metni yazma; konuşmanın sunuluşu). Konuşma türleri: (karşılıklı konuşmalar, söyleşi, kendini tanıtma, soruları yanıtlama, yılbaşı, doğum, bayram v.b. önemli bir olayı kutlama, yol tarifetme, telefonla konuşma, işisteme, biriyle görüşme/röportaj yapma, radyo ve televizyon konuşmaları, değişik kültür, sanat programlarına konuşmacı olarak katılma v.b.). Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma, konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar ve sözlü anlatım uygulamaları, konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme.

3 AMH112 Cerrahi Hastalıklar Bilgisi II (3,0,3) AKTS 5 Bu ders ile öğrenciler; kalp damar cerrahisi hastalıları, beyin cerrahisi hastalıkları, yara çeşitler, jinekolojik cerrahi hastalıkları konularında bilgi sahibi olacaklardır. IAY108 İlkyardım (2,0,2) AKTS 5 Bu ders ile öğrencinin ilk yardıma giriş, insan vücudu ve sistemler, solunum sistemi ve ilk yardım, dolaşım sistemi ve ilk yardım, kanama ve ilk yardım, şok ve ilk yardım, yaralanma ve ilk yardım, kırıklar ve ilk yardım, yanıklar, donmalar ve ilk yardım, elektrik çarpmaları ve ilk yardım, zehirlenme ve ilk yardım, bilinç kaybı ve ilk yardım, diğer acil durumlarda ilk yardım konularında bilgi sahibi edilmesi amaçlanmaktadır. SHMY100 Mikrobiyoloji (2,0,2) AKTS 3 Bu ders ile öğrencilere bakteriler, virüsler, viroidler, prionlar, maya ve küf gibi mikroorganizmaların morfolojileri, genetikleri, üremeleri ve hastalık oluşturma özellikleri üzerine detaylı bilgiler verilecektir. AMH108 Anesteziye Giriş (2,2,3) AKTS 4 Bu ders ile öğrencilerin, temel anestezi bilgileri ve anestezi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. SHM120 Genel Farmakoloji (2,0,2) AKTS 3 Bu derste öğrenciye farmakolojinin temel konuları olan farmakokinetik, farmakodinamik, ilaç uygulama yolları, ilaç allerjileri, ilaçlar arası etkileşimler ve ilaç toksisiteleri ile ilgili bilgi edindirme amaçlanmaktadır. TGT122 Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma (2,0,2) AKTS 4 Bu dersin amacı öğrencilere, Radyasyonun Biyolojik Etkileri, Radyasyondan Korunmada Temel Prensipler hakkında bilgi, beceri ve sorumluluk kazandırmaktır.

4 İKİNCİ YIL YDL203 Yabancı Dil I (3,0,3) AKTS 3 Kelime bilgisini, kelimeleri konulara göre gruplayarak genişletme, akademik ve bilimsel makale ve rapor yazma becerisini geliştirme, dinleme becerisini geliştirmeye yönelik, intensive, extensive, exposure ve task - listening çalışmalarından yararlanma ve lecture dinlerken not alma gibi stratejilerin uygulanması, belli güncel konular üzerinde tartışma, sunuş yapma ve konuşma hazırlama, akademik ve mesleki metinlerin literal, inferential, critical ve appreciative anlamayı geliştirme. ATA201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4,0,4) AKTS 4 Devrim Kavramları, Türk Devrimini Hazırlayan Nedenler, Osmanlı Devleti, Kuruluşu, Yükselişi ve Çöküş Nedenleri, Osmanlı Devleti'nin Parçalanması, Kurtuluş Savaşı'nın Hazırlık Dönemi, Düzenli Ordunun Kurulması, Savaş ve Barış (Lozan). Yeniden Düzenleme Dönemi (Türk Devrimi) Cumhuriyetle Girilen Dönem (Siyasal, Toplumsal, Askeri ve Ekonomik, Hukuksal, Kültürel, Tüm Değişiklikler). Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Dış Politikası (Yapılan Tüm Antlaşmalar ve Paktlar, Atatürk İlkeleri ve Atatürk'ün Dayandığı Bütünleyici İlkeler. Türk Devrimi'nin Ulusal ve Evrensel Değeri. YUM201 Yerinde Uygulama I (0,8,4) AKTS 4 Bu ders ile öğrencinin almış oldukları teorik eğitimi uygulamalı olarak işlemeleri ve süreçlere öğrencilerin dahil edilmesi amaçlanmaktadır. AHM295 Cerrahi Hastalıklar Bilgisi III (3,0,3) AKTS 5 Bu ders ile öğrenciler; cerrahi aletler ve masaya dizilişleri, laparoskopik ve endoskopik cerrahi, ameliyat pozisyonları, insizyon alanları ve yara kapatılması, cerrahi sufür ve iğneler konularında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. YDL206 Yabancı Dil II (3,0,3) AKTS 3 İşletme terminolojisini genişletme, akademik ve mesleki İngilizceyi dilin dört becerisini kullanarak geliştirme ve ileri seviyeye ulaştırma, Process Approach tekniğiyle akademik paper yazma ve geliştirme, intensive, extensive, speed reading tekniğinin uygulanması. YUM202 Yerinde Uygulama II (0,8,4) AKTS 15 Bu ders ile öğrencinin almış oldukları teorik eğitimi uygulamalı olarak işlemeleri ve süreçlere öğrencilerin dahil edilmesi amaçlanmaktadır.

5 SHM226 Enfeksiyon Hastalıkları (2,0,2) AKTS 5 Bu ders ile öğrencilerin enfeksiyon hastalıklarına giriş, genel bilgiler, sindirim sistemiyle bulaşan hastalıklar, besin zehirlenmesi, tifo, paratifo, poliomiyelitis, sallmonella gasroenteritidi, shigella, kolera-brucella, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar, difteri, kabakulak, influenza, boğmaca, pnömoniler, tüberküloz, kızamık, suçiçeği, deri ve mukozayla bulaşan infeksiyon hastalıkları, gonore, herpes simpleks, tetanoz, sifilis, menenjit-hepatitaıds, üriner sistem enfeksiyonları, kateter enfeksiyonları, hastane enfeksiyonları, bulaşıcı hastalıklarla savaş yöntemleri konularında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. SHM204 İletişim (2,0,2) AKTS 2 Bu ders ile öğrenciye, sözlü, sözsüz, yazılı, biçimsel, biçimsel olmayan ve örgüt içi ile dışı arasında iletişim kurma yeterlikleri kazandırılacaktır. SHM206 Hasta Bakım İlkeleri (2,0,2) AKTS 4 Bu ders ile öğrencilerin hasta bakımında temel kavramlar, temel insan gereksinimleri, sağlık ve hastalık kavramları, güvenli hastane ortamı, hayati belirtiler, ateş-nabız, arteriyel tansiyon, solunum ölçülmesi kaydedilmesi, sıcak soğuk uygulamalar. Hastane enfeksiyonlarıizolasyon-asepsi-antisepsi-sterilizasyon-dezenfeksiyon, bireysel hijyen, vital bulgu ölçme ve steril çalışma uygulamaları. Yatak istirahati, masaj ve uygulamalar-dekubitüs oluşumu ve tedavisi, hastanın yatak içinde döndürülmesi, pozisyonlar, beslenme gereksiniminin karşılanması, hastanın oral yol ve gavajla beslenmesi, boşaltım sistemi ve sorunları, sondalar lavmanlar. İlaç uygulama yöntemleri, ilaç hazırlama, parenteral ilaç uygulaması, intravenöz sıvı tedavisi, uyku ve dinlenmenin sağlanması, üriner sistem ve uygulamaları, ölümü yaklaşan hasta bakımı konularında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. SHM218 İş Sağlığı ve Güvenliği (2,0,2) AKTS 3 Bu ders, çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını önlemeye, mevcut bozulmaları gidermeye, çevreyi iyileştirmeye ve geliştirmeye, çevre kirliliğini önlemeye yönelik temel bilgiler ile iş güvenliğinin tarihsel gelişimi ve önemi, ülkemizde iş güvenliğinin genel görünümü ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, iş güvenliği kuralları, tehlikelerin kaynakları, tehlikelerin belirlenmesi, risk değerlendirmesi, risklerin kontrolü, meslek hastalıkları, iş kazaları, işçi sağlığına etkileri açısından, fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psikolojik faktörler gibi temel bilgileri içermektedir.

6 SHM209 Hasta Hakları (2,0,2) AKTS 2 Çevre Koruma dersinin amacı; çevre ve insan sağlığını koruma kuralları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Dolayısıyla öğrenciler çevre ve insan sağlığı koruma konusunda gereksinim duydukları bilgi, beceri, tutum ve davranışları öğrenmeyle kazanacaklardır. Bilgiyi kullanabilmek, diğer bir deyişle beceri edinmek, bunu sürekli bir davranış haline getirmek demektir. TTP213 Sağlık Ekonomisi ve Politikaları (2,0,2) AKTS 2 Bu ders ile öğrencinin sağlık ekonomisini ile sağlık politikalarını oluşturan faktörlerin ve politikaların sağlık ekonomisi üzendeki etkilerini incelemesini amaçlamaktadır. AMH207 Yaz Stajı (0,20,10) AKTS 10 Bu ders ile öğrencinin almış oldukları teorik eğitimi uygulamalı olarak işlemeleri ve süreçlere öğrencilerin dahil edilmesi amaçlanmaktadır. AFT202 Afet Kültürü (2,0,2) AKTS 3 Ülke gereksinimleri doğrultusunda öğrenciyi afetlerin yol açabileceği olumsuz sonuç ve tehlikeler konusunda bilinçlendirmek, olumsuzlukların azaltılmasına ilişkin önlemler konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. TTP212 Toplam Kalite Yöntemi (2,0,2) AKTS 3 Kalitenin çeşitlerini ve özelliklerini tespit edebilme,toplam kalite anlayışının yaygınlaşmasın sağlayabilme,toplam kalite yönetim sisteminin yararlarını sıralayabilmeye ve kalitenin iş yerinde uygulayabilirliğini bilerek toplam kalite yöntemleri prensiplerini uygulamayı sağlayacaktır. ÇVR202 Çevre Koruma (2,0,2) AKTS 3 Çevre ve insan sağlığını koruma kuralları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak, dolayısıyla öğrenciler çevre ve insan sağlığı koruma konusunda gereksinim duydukları bilgi, beceri, tutum ve davranışları en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamaktır.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL BLG105 Bilgi ve İletişim Teknolojisi (2,2,3) AKTS 4 Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL BLG105 Bilgi ve İletişim Teknolojisi (2,2,3) AKTS 4 Bu derste bilişim olanaklarını

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL SHM 105 Tıbbi Terminoloji (2,0,2) AKTS 3 Bu dersin amacı; Hareket

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ DERSİN DİLİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ DERSİN DİLİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ İÇERİKLERİ AHP101 ADI Ameliyathane Teknolojileri Türkçe 6 0 6 6 TÜRÜ: Mesleki Ders İdeal

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL. 1. Yarıyıl

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL. 1. Yarıyıl SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl BLG 105 Bilgi ve İletişim Teknolojisi (Uzaktan Eğitim) (2,2,3) AKTS 4 Bu ders ile öğrenciye,

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI I TÜR101 1 2+0 2 2 Ön

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKL 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI ANESTEZİ 2. YARIYIL ANS106 Anestezi Cihazı 10.06.2015 10:00-11:00 D 603/D 604 za YENİGÜN ve Ekipmanları

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. ADSG109 Ağız ve Diş Sağlığında Araç-Gereç Bilgisi - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Diş Hastalıkları

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

ALMANCA Ö Ğ RETMENL İĞİ 1

ALMANCA Ö Ğ RETMENL İĞİ 1 ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ 1 ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K KODU DERSİN ADI T U K A Almanca Dilbilgisi I 3 0 3 A Almanca Dilbilgisi II 3 0 3 A Sözlü İletişim

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Türk Dili I 2-0-2 Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım;

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU FİNAL SINAV PROGRAMI ANESTEZİ 1.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU FİNAL SINAV PROGRAMI ANESTEZİ 1. İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU FİNAL SINAV PROGRAMI ANESTEZİ 1. YARIYIL Ders Kodu Dersin Adı Dersin Sorumlusu Sınav Salonu

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

Ders T U K AKTS. 1. Dönem. Anatomi

Ders T U K AKTS. 1. Dönem. Anatomi 1. Dönem Anatomi 1- Anatomiye giriş 2- İskelet sistemi 3- Kas sistemi 4- Sinir sistemi 5- Duyu organları 6- Endokrin sistem 7- Dolaşım sistemi 8- Solunum sistemi 9- Sindirim sistemi 10-Boşaltım sistemi

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER E KREDİLERİ 1.SINIF in Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Kurulu I TIP152 Kurulu II TIP153 Kurulu III TIP154 Kurulu

Detaylı

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN MESLEK ESASLARI DERSİ PEKİŞTİRİLECEK KONULAR/BECERİLER/LAR Hasta Odası Hazırlama Hasta odası 3 20 20 Eylül 2017 Çarşamba 22 Eylül 2017 Cuma Hasta yatağı yapımı İçinde hasta olan yatağın yapımı Muayene

Detaylı

Kredi 23 30 Kredi 26 30 2. SINIF

Kredi 23 30 Kredi 26 30 2. SINIF NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ AHMET KELEŞOĞLU EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI ( I. ÖĞRETİM) 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL KODU DERSİN

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. DYLZ107 Diyalize Giriş SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU DİYALİZ TEKNİKERLİĞİ DERS İÇERİKLERİ Diyaliz öncesi, sırası ve sonrasında takip ve bakımına

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Ders Günü Ders Saati Oda. SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 H2. Cuma. SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba H2

Ders Kodu Ders Adı Ders Günü Ders Saati Oda. SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 H2. Cuma. SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba H2 --Ameliyathane Hizmetleri Programı I. Yarıyıl Kodu Adı Günü Saati Oda SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 SMY103 Fizyoloji Salı Cuma Section 1: 9-11 Section 2: 9-11 SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba

Detaylı

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 RESİMLER LİSTESİ... 1 BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ...

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 RESİMLER LİSTESİ... 1 BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ... İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 RESİMLER LİSTESİ... 1 BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ... 2 I.YARIYIL... 2 Eğitimde Bilişim Teknolojileri I (3-2-4)... 2 Matematik

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ. 1.Yarıyıl

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ. 1.Yarıyıl AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ MÜFREDAT LİSTESİ 1.Yarıyıl 1 ADT101 KLINİK ARAÇ GEREÇ VE MALZEMELERİ -I- 2 2 0 4 4 Zorunlu 2 ADT103 AĞIZ,DİŞ ANATOMİSİ VE TERMİNOLOJİSİ -I- 2 0 0 2 2 Zorunlu 3 ADT105 MADDELER

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II TÜR102 2 2+0 2 2 Ön

Detaylı

GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER

GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER DERS KATEGORİLERİ GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 9. 10. 11. 12. DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK - - 2 - SAĞLIK BİLGİSİ 1 - - - YABANCI

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. IYAB101 Acil Hasta Bakımı - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Bu dersin amacı, hastane öncesi acil bakım;

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Bütünleme Sınav Dersin Kodu ve Adı Tarihi AİT 103 Atatürk

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Bütünleme Sınav Dersin Kodu ve Adı Tarihi AİT 103 Atatürk DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 18.01.2016 10.40-11.30 34-21 TKD 103 Türk Dili I 18.01.2016 14.00-15.00 TÖMER BİNASI DPT 117 Hareketli Protezler I 22.01.2016 08.40-15.30

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM Matematik Z 2 0 2 2 Sayılar, cebir, denklemler, trigonometri ve logaritma Fizik Z 2 0 2 2 Maddenin mekanik özelliklerini, sıcaklık

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI ANESTEZİ 2. YARIYIL ANS114 Anestezi Cihazı ve Ekipmanları Yrd. Doç.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANESTEZİ VE REANİMASYON ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANESTEZİ VE REANİMASYON ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANESTEZİ VE REANİMASYON ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 ÖN SÖZ Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişimi, o ülkedeki nitelikli ve eğitimli iş

Detaylı

Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI. Türk Dili I

Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI. Türk Dili I Ġnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü AKTS Uyumlu Ders Ġçeriği DERSĠN ADI Türk Dili I Kodu Yıl-Yarıyıl-Dönem Saat/Hafta Yerel AKTS T U L Kredi 311001911998 1-1-Güz 2 0 0 2 2 DERS BĠLGĠLERĠ

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ AHMET KELEġOĞLU EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ YABANCI DĠLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI ( I.

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ AHMET KELEġOĞLU EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ YABANCI DĠLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI ( I. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ AHMET KELEġOĞLU EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ YABANCI DĠLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI ( I. ÖĞRETĠM) 1. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL 2014 2015 ÖĞRETĠM YILI 0310110002

Detaylı

SAĞLIK MESLEK LİSELERİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ XII. SINIF BULAŞICI HASTALIKLAR VE BAKIMI DERSİ İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ PROGRAMI

SAĞLIK MESLEK LİSELERİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ XII. SINIF BULAŞICI HASTALIKLAR VE BAKIMI DERSİ İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SAĞLIK MESLEK LİSELERİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ XII. SINIF BULAŞICI HASTALIKLAR VE BAKIMI DERSİ İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ PROGRAMI ANKARA 2007 GİRİŞ

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 104: KLİNİK BİLİMLERE GİRİŞ

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 104: KLİNİK BİLİMLERE GİRİŞ Ders Kurulu Başkanı: Prof. Dr. Ayşen Bayram / Tıbbi Mikrobiyoloji Başkan Yardımcıları: Yrd. Doç. Dr. Necla Benlier / Tıbbi Farmakoloji Yrd. Doç. Dr. Betül Kocamer Şimşek / Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz

2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz 2014-2015 AKADEMİK YILI MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU PROGRAMI (PAŞA) Ders Adı Öğretim Elemanı İletişim Adresi Acil Hasta Bakımı I Ülkü Yılmaz ulku.yilmaz@nisantasi.edu.tr Acil Hasta Bakımı II Ülkü Yılmaz

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 22.01.2015 14:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 YABANCI DİL I 22.01.2015 10:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 TÜRK DİLİ I 22.01.2015

Detaylı

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TBT 2201 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (2 2 3) 4 AKTS Dersin amaç ve hedefleri, Bilgisayarın donanım yapısı, Windows un tanıtımı, Word programına giriş,

Detaylı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı --Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı Ders Kodu Ders Adı Sınav Günü Sınav saati Oda SMY101 Anatomi 13.01.2017 15-16 Sınıf dağılımlarını kontrol ediniz SMY103 Fizyoloji 17.01.2016 Sınıf dağılımlarını

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ 08.00-08.50 Sistem Hastalıkları MYHST 120 Klinik Anestezi-II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Sınıfların Reanimasyon-II Biyoteknoloji Anestezi Uygulama-II Girişimcilik II

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK 26.04.2016 30.05.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 78

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI Dersin adı: TÜRK DİLİ-1 Dersin kodu: TRD 151 AKTS kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2s/hafta Teorik:

Detaylı

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS PROGRAM SINIF DERS SINAV TARİHİ SINAV SAATİ DERSLİK AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Enfeksiyon Hastalıkları 05.07.2010 10:00 101 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Seçmeli Ders 06.07.2010 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Anatomi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ADS 101 Diş Hekimliği Klinik Çalışma Yöntemleri I ( 2 0 2 4 ) Diş

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANI. Konferans Salonu. Öğr.Gör.Perihan ÖZKAŞ AÇIKGÖZ. Konferans Salonu. Öğr.Gör.Perihan ÖZKAŞ AÇIKGÖZ.

ÖĞRETİM ELEMANI. Konferans Salonu. Öğr.Gör.Perihan ÖZKAŞ AÇIKGÖZ. Konferans Salonu. Öğr.Gör.Perihan ÖZKAŞ AÇIKGÖZ. 2015-2016 BAHAR YARIYILI HAFTALIK PROGRAMI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 2. YARIYIL PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA SAATLER ÖĞR. EL. Seminer Pınar BOSTAN Genel

Detaylı

Öğrenci Sayısı SINAV TARİHİ SINAV SAATİ PROGRAM ADI SINIF DERSİN ADI DERSLİK

Öğrenci Sayısı SINAV TARİHİ SINAV SAATİ PROGRAM ADI SINIF DERSİN ADI DERSLİK PROGRAM ADI SINIF DERSİN ADI Öğrenci Sayısı SINAV TARİHİ SINAV SAATİ DERSLİK AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1 Enfeksiyon Hastalıkları 29 14.06.2010 10:00 101 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1 Seçmeli Ders 15.06.2010

Detaylı

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ders Kodu HEM202 Ders Düzeyi Lisans AKTS Kredi

Detaylı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı

--Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı --Ameliyathane Hizmetleri Ders Programı Ders Kodu Ders Adı SMY101 Anatomi 25.11.2016 10-11 (130 kişi) LR1 (70 KİŞİ) LR3 (54 KİŞİ) SMY103 Fizyoloji 22.11.2016 9-10 (137 kişi) A1.8 (45 KİŞİ) A1.3 (45 KİŞİ)

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Bütünleme Sınav AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 3 Eylül 2018 10.40-11.30 14-04 DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 Teorik 6 Eylül 2018 08.40-10.30 34-13 DPT 115 Sabit Protezler

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Özel Eğitim (2-0-2) Temel kavramlar; özel eğitim ihtiyacı olan bireyler; dil ve konuşma bozukluğu; fiziksel yetersizlik/süreğen hastalık;

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 1. Yarıyıl (Güz) 2.Yarıyıl(Bahar) 101AL DERSİN ADI T U K AKTS DERSİN ADI T U K AKTS Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri 2 0 2 4 102AL Sağlık Bilgisi ve

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 26 Ocak 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 27 Ocak 2014 08.40-10.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 28 Ocak 2015 13.40-15.30

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CER 101 AMELİYATHANE TEKNOLOJİSİ (4 0 4 6) Ameliyathanede kullanılan

Detaylı

Derslerin İçerikleri<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> I.YARIYIL Almanca Dilbilgisi I

Derslerin İçerikleri<?xml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /> I.YARIYIL Almanca Dilbilgisi I Alman Dili Eğitimi Lisans Programı nda yer alan derslerin içerikleri aşağıda verilmiştir: Derslerin İçerikleri I.YARIYIL Almanca

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ FİNAL I TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI YERİ FARMAKOLOJİ 05.01.2015 13:00 104 TÜRK DİLİ I 06.01.2015 10:00 301 ALET BAKIMI, KORUMASI VE ST. YÖN. 06.01.2015 13:00 104 DİŞ MORFOLOJİSİ 07.01.2015 13:00 104

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK VE SAĞLIK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI I. YARIYIL

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK VE SAĞLIK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI I. YARIYIL BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK VE SAĞLIK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERS TANIMLARI I. YARIYIL HSH 105 Sağlık ve Hemşirelik I (4-4-6-8) Hemşirelik kavramlarının biyolojik ve sosyal bilim

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 15 Ocak 2018 10.40-11.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 08 Ocak 2018 15.00-16.00 34-13 DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 Teorik 16 Ocak 2018 08.40-09.30

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20 3/06/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / 0 a Gönderen Alanı Yılı Acil Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Genel Cerrahi Göğüs Hastalıkları İç Hastalıkları Kardiyoloji 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Kadın

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI Genel Bilgi Başkent Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu na bağlı olarak açılan Ameliyathane Hizmetleri Programı, 2008

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜTÜNLEME SINAVI TARİHLERİ 10.05.2016

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜTÜNLEME SINAVI TARİHLERİ 10.05.2016 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ 13.06.2016 09:10 Hastane AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 13.06.2016 11:10 104 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 MUAYENEHANE YÖNETİMİ ve HASTA KAYIT 13.06.2016

Detaylı

DERS KODU Dersin Adı Ders Günü Ders Saati Oda. RTP 106 Radyolojik Anatomi Perşembe 9-12 M103

DERS KODU Dersin Adı Ders Günü Ders Saati Oda. RTP 106 Radyolojik Anatomi Perşembe 9-12 M103 RADYOTERAPİ 1.SINIF BAHAR2015/2016 DERS PROGRAMI BAHAR YARIYILI ( 02 Sömestr ) DERS KODU Dersin Adı Ders Günü Ders Saati Oda RTP 106 Radyolojik Anatomi Perşembe 9-12 M103 RTP104 Radyoterapi Fiziği II Pazartesi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi I. Yarıyıl Ders Dönemi 15.09.2014 23.01.2015 I. Yarıyıl Seçmeli Ders Final

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 16 Ocak 2017 10.40-11.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 11 Ocak 2017 12.30-13.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I Şube 1 16 Ocak 2017 13.40-15.30

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 28 Aralık 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 28 Aralık 2015 13.00-14.00 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 31 Aralık 2015 08.40-09.30

Detaylı

RADYOTERAPİ 1.SINIF BAHAR2015/2016 DERS PROGRAMI. BAHAR YARIYILI ( 02 Sömestr ) Sınav Günü. Sınav Saati. Oda 12:00-13:00

RADYOTERAPİ 1.SINIF BAHAR2015/2016 DERS PROGRAMI. BAHAR YARIYILI ( 02 Sömestr ) Sınav Günü. Sınav Saati. Oda 12:00-13:00 RADYOTERAPİ 1.SINIF BAHAR2015/2016 DERS PROGRAMI BAHAR YARIYILI ( 02 Sömestr ) DERS KODU Dersin Adı Sınav Günü Sınav Saati Oda RTP 106 Radyolojik Anatomi 31.05.2016 12:00-13:00 A3.5 RTP104 Radyoterapi

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İZLENCESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İZLENCESİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İZLENCESİ Kodu: CHB201 Adı: Cerrahi Hastalıklar Bilgisi Teorik + Uygulama: 3 + 0 AKTS: 5 Sınıf/Yarıyıl

Detaylı

T.C. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu. 2013-2014 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Final Sınavı Programı

T.C. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu. 2013-2014 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Final Sınavı Programı T.C. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Final Sınavı Programı ADS Programı Diş Hekimliği Klinik Çalışma Yöntemleri I Diş Hekimliği Araç Gereç ve Maddeler

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEK OKULU YENİ EĞİTİM PROGRAMI

SAĞLIK YÜKSEK OKULU YENİ EĞİTİM PROGRAMI SAĞLIK YÜKSEK OKULU YENİ EĞİTİM PROGRAMI 1. SINIF1. YARIYIL Kodu in Adı HaftalıkSaati ZS AKTS** T U HDS HEM 101 İnsan Anatomi D Z 3 2 5 5 KİM 167 Temel Biyokimya D Z 2 0 2 2 HEM 105 Mikrobiyoloji-Parazitoloji

Detaylı

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE SINAV TARİHLERİ Vize Sınav Vize Sınav

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE SINAV TARİHLERİ Vize Sınav Vize Sınav Adı İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE SINAV TARİHLERİ Saati Yerleri IAY 104 Acil Hasta Bakımı II 05.04.2016 IAY 102 Acil Sağlık Hizmetleri II 04.04.2016 14.00 13.00 IAY 108 Tıbbi Fizyoloji 05.04.2016

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ GAZĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 1. SINIF II. YARIYIL MZ102A - Müziksel Ġşitme Okuma Yazma II (2-2-3) Akts Kredisi:

Detaylı

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİKTE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması Bu derste öğrencinin; birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini belirleyen

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ 10.05.2016

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ 10.05.2016 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 23.05.2016 09:10 213 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II 23.05.2016 14:00 302 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 KONSERVATİF DİŞ TEDAVİSİ 24.05.2016 08:10

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 05 Ocak 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 06 Ocak 2015 08.40-10.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 15 Ocak 2015 08.40-09.30

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI. KODU DERSİN ADI TE UY AKTS Ders Süresi*

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI. KODU DERSİN ADI TE UY AKTS Ders Süresi* ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI 1.SINIF KODU DERSİN ADI TE UY AKTS Ders Süresi* DEN 180 Anatomi 2 1 6 DEN 186 Tıbbi Biyoloji 3 6 DEN 183 Biyofizik

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ)

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ) T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ) HEM101 Sağlıklı Yaşam ve Hemşirelik I (6+0+0)6 AKTS:7 Bu derste, profesyonel hemşirelik

Detaylı

1. PROGRAMLA İLGİLİ BİLGİLER 1.1 Programın Adı: FİZİK TEDAVİ TEKNİKERLİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU PROGRAMI

1. PROGRAMLA İLGİLİ BİLGİLER 1.1 Programın Adı: FİZİK TEDAVİ TEKNİKERLİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU PROGRAMI 1. PROGRAMLA İLGİLİ BİLGİLER 1.1 Programın Adı: FİZİK TEDAVİ TEKNİKERLİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU PROGRAMI 1.2 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1.3 Programın Amacı: Ülkemizde ve dünyada

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Fransızca Dilbilgisi I (3-0-3) Fransız dilinin temel dil yapıları, sözdizim ve biçim bilgisi,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2016)

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2016) T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2016) 1. Sınıf 1. Yarıyıl Güz Dönemi SBF 1101 Anatomi 3 3 - - 3 4 SBF 1103 Fizyoloji 2 2 - - 2 3 SBF 1105 Biyokimya

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANESTEZİ PROGRAMI 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 08.00-08.50 MYTKM 109 UNVİT 001 09.00-09.50 MYTKM 109 UNVİT 001 10.00-10.50 MYTTR 107

Detaylı

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESLEKİ TEHLİKE ve RİSKLERİ. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESLEKİ TEHLİKE ve RİSKLERİ. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESLEKİ TEHLİKE ve RİSKLERİ Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL Sağlık hizmeti sunumu sırasında sağlık çalışanları, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklarını tehdit eden pek çok riske maruz

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 23-27 TEMMUZ 2018 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından belirlenecek DÖNEM I HÜCRE

Detaylı

TARİHÇE. 13 Kasım 1961 de; S.S.Y. Bakanlığı bünyesinde açıldı, 28 Ocak 1975 de; İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi ne

TARİHÇE. 13 Kasım 1961 de; S.S.Y. Bakanlığı bünyesinde açıldı, 28 Ocak 1975 de; İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi ne İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NİGTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU LİSANS PROGRAMINDA ASEPSİ UYGULAMALARININ YER ALDIĞI DERSLER/KONULAR PROF. DR. NERİMAN AKYOLCU email:nakyolcu@istanbul.edu.tr 5.Ulusal Sterilizasyon

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) Dersin kodu Dersin Adı T P K AKTS 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 1

Detaylı

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık veya Hemşirelik Yüksekokulları, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik Programları mezunu

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU FİNAL BÜTÜNLEME TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI FİNAL SINAVI TARİHİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU FİNAL BÜTÜNLEME TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI FİNAL SINAVI TARİHİ FİNAL TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI FİNAL I I 2 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 ANATOMİ 25.05.2015 09:00 104 10.06.2015 09:00 104 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 KONSERVATİF DİŞ TEDAVİSİ 26.05.2015 09:00 104 11.06.2015 09:00

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İZLENCESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İZLENCESİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İZLENCESİ Kodu: TER101 Adı: Tıbbi Terminoloji Teorik + Uygulama: 2+0 AKTS: 3 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi

Detaylı

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz.

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz. DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 28 Ocak 2019 13.40-14.30 Amfi 3 TKD 103 Türk Dili I 21 Ocak 2019 15.00-16.00 Yıldız Amfi M8 Beytepe DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 ve

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 24-28 TEMMUZ 2017 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından İlan edilecektir DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 2 2100001032017 Eczacılığa Giriş 1 0

Detaylı

T.C. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu. 2013-2014 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Ders Programı

T.C. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu. 2013-2014 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Ders Programı T.C. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Ders Programı ADS Programı Diş Hek. Araç Gereç ve Maddeler Bilgisi Dişamfi3 İngilizce II Mikrobiyoloji ve

Detaylı