Ober schule Bremerhaven Türkçe bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ober schule Bremerhaven Türkçe bilgiler"

Transkript

1 O Ober schule Bremerhaven Türkçe bilgiler

2 Künye İçindekiler Yayımcı: Magistrat der Stadt Bremerhaven Postfach Bremerhaven - Schulamt (Eğitim Müdürlüğü) - Stabsstelle Kommunales Bildungsmanagement im Projekt Lernen vor Ort Bremen/Bremerhaven Künye 2 Önsöz 3 Oberschule ye geçiş 4 Tüm çocuklar için bir okul 4 Dersin çeşitliliği 5 Özel destek 7 Yapı ve mezuniyet türleri 8 Mesleki yönelim 11 Öğretmenler ekipler halinde çalışıyor 12 Ebeveynlerin ve okulun işbirliği 14 Karar vermede yardım 15 Oberschule yerleri 16 İnternette Schulamt (Eğitim Müdürlüğü) 18 İçerikten ve metinlerden sorumlu: Schulamt Bremerhaven (Bremerhaven Eğitim Müdürlüğü); Lernen vor Ort Bremen/Bremerhaven Yazarlar: Bernd Taube Norbert Arnold Jan Sörnsen Christina Wiebe Fotoğraflar ve tasarım: Norbert Arnold (Eğitim Müdürlüğü) - Fotoğraflar Georg-Büchner-Schule II desteği sayesinde oluşmuştur. Bremerhaven 2010

3 Okul ve Kültür Dairesi Müdürünün önsözü Değerli Veliler, Değerli Öğrenciler, İlkokulun ardından gelen, herkesin imkanlarına göre desteklendiği ve teşvik edildiği, yeteneklerini geliştirmeye ve yetilerini genişletmeye zaman bulduğu, küçük sınıflarda okul mezuniyeti sorusu ve buna bağlı olarak eğitim yolu uzun süre açık kaldığı bir okul artık Bremerhaven için hayal kalmayacak, aksine 5. öğrenim yılında Oberschule nin başlatılmasıyla 2011/2012 eğitim yılıyla birlikte gerçek olacaktır. Haziran 2009 daki Bremisches Schulgesetz (Bremen Okul Yasasının) değişiminden sonra önümüzdeki eğitim yılından itibaren Grundschule den (ilkokuldan) sonra eşdeğer okul türleri olarak sadece Oberschule ve Gymnasium olacaktır. Temmuz 2010 da kabul edilen Bremerhaven Okul Geliştirme Planı ile Bremisches Schulgesetz (Bremen Okul Yasası) temelinde Bremerhaven de okul gelişiminin çerçevesini oluşturduk. Başvurulan yolun başarıyla sonuçlanması için ülkenin üst düzey eğitim uzmanlarından danışmanlık hizmeti aldık. Hedefimiz, kökenlerinden bağımsız olarak olabildiğince çok sayıda öğrencinin kaliteli bir okul diploması almasını sağlamak ve böylelikle eğitim olanaklarını arttırarak aynı zamanda diplomasız öğrencilerin sayısını aşırı derecede azaltmaktır. Elinizdeki broşür yeni ortaokulun nasıl yapılandırıldığına, dersin nasıl düzenlendiğine ve hangi olanakların sunulduğuna dair ilk izlenimler vermektedir. Oberschule nin başarılı bir okulun ve iyi bir öğrenimin çok sayıda unsurlarını barındırdığından, dolayısıyla da veliler ve öğrenciler için cazip bir imkan olduğundan kesinlikle eminim. Dr. Rainer Paulenz

4 Oberschule ye geçiş Oberschule tüm çocuklar için bir okuldur Veliler çocukları için Grund - schule den (ilkokuldan) sonra bir Oberschule seçmektedir. Okulda yeterli kontenjan mevcutsa çocuk istenilen okula kabul edilmektedir. İlk tercihin dışında veliler ikinci ve üçüncü bir tercih yapabilmektedir. Öğrencilerin yeteneklerini rahat geliştirmeye zamanı var. Birlikte öğrenme sırasında sadece entelektüel beceriler değil, aynı zamanda sosyal yetiler de desteklenmektedir. Öğretmenler öğrencilerin farklı becerilerini ve ilgi alanlarını dikkate almaktadır. Genel eğitim veren okulların sunduğu tüm Abschlüsse (diplomalar) ve lisanslar edinilebilmektedir.

5 5 Dersin çeşitliliği Öğrencilerin çok farklı koşullar ve tecrübelerle Oberschule ye gelmektedir. Kişiye özel öğrenme güçlendirilerek bu farklar dikkate alınmaktadır. Öğrenciler kendi çalışma hızlarıyla ödevlerini yapmaktadır, öğretmenler izleyici ve danışman konumundadır. Kişiye özel öğrenme şekillerinin yanı sıra birlikte öğrenmek de önemlidir. Kooperatif öğrenme ortak çalışma fırsatları sunmaktadır, bu sırada hayatın tamamı için önem taşıyan yetiler kazanılmaktadır.

6 Öğrencilerin derste verilen uygun yöntemler aracılığıyla öğrenmeleri için daha fazla bağımsızlık ve daha fazla sorumluluk üstlenmeleri hedeflenmektedir. Derecelendirmenin değişik şekilleri öğrencilerin farklı performanslarını ve ilgi alanlarını dikkate almaktadır. Ders prensibi olarak öğrenme grubu içindeki kişiye özel desteğin yanı sıra ders performansı derecelendirmesi İngilizce ve matematik derslerinde derece 7 den itibaren, Almanca dersinde derece 8 veya 9 ve fen dersleri fizik veya kimyada en az birinden derece 9 dan itibaren 2 zorluk seviyesindedir (G- ve E- Kurs). Öğrencilerin ilk derecelendirmesine okulun tavsiyesini dikkate alarak veliler karar vermektedir. Her yarıyılda karne konferansı olası derece değişikliklerine karar vermektedir. Öğrenim yılı 6 dan itibaren derse zorunlu seçmeli dersler eklenmektedir. Bu kapsamda öğrenciler ikinci bir yabancı dil de seçebil- mektedir. Wahlpflichtunterricht (zorunlu seçmeli ders) öğrencilerin kişisel ilgi alanlarına göre odak ders konuları belirlemelerine olanak tanımaktadır. G-Kurs = Temel talepleri içeren ders E-Kurs = Genişletilmiş talepleri içeren ders

7 7 Özel destek Yeteneklerin geliştirilmesi ve genişletilmesi Özel yeteneklere ve yetilere sahip öğrencilere konuları derinlemesine ve kendi başlarına etüt etmeleri için özel fırsatlar verilmektedir. Öğrenciler E-Kurs lara ek olarak ders performansı derecelendirmesinin eklenmesi sayesinde kabiliyetlerine göre yönlendirilmektedir. Hiçbir çocuk geride bırakılmıyor Tüm ortaokullarda özel eğitim öğretmenleri görev yapmaktadır. Kişiye özel eğitim olanaklarına rağmen belirli yetileri henüz kazanamamış veya okuma, yazım kuralları ve matematik gibi önemli alanlarda hala büyük sorunlar yaşayan öğrencilere destek vermekteler. Bu destekleme sistemi Zentrum für unterstützende Pädagogik (ZuP-Destekleyici Pedagoji Merkezi) orta vadede Georg-Büchner-Schule I ve Gaußschule III okullarının yerine geçecektir. Bir öğrencinin derste yardıma ihtiyacı olduğu görüldüğünde uygun eğitim ve destek hizmetleri almaktadır ve öğretmen ona özel ilgi göstermektedir. Ders içeriğine daha iyi hakim olan ve onlara destek veren diğer çocuklarla masa gruplarında birlikte çalışma da önemli bir yardımdır. İşbirliği aynı zamanda öğrenme grubundaki sosyal ortamı desteklemektedir. Oberschule de öğrenciler her öğrenim yılının sonunda bir sonraki öğrenim yılına geçmektedir. Bir öğrenim yılının gönüllü olarak tekrarlanması veliler ile okul arasında verilen ortak karar sonrasında mümkündür.

8 Oberschule nin yapısı Şimdiye kadar veliler çocuklarının eğitimlerini devam ettirecekleri okulda hangi Bildungsgang da (öğrenim dalında) eğitim alacaklarına karar vermek zorunda kalıyordu. Oberschule ye karar verilerek artık buna gerek kalmıyor, çünkü Oberschule şimdiye kadarki Bildungsgang larını (öğrenim dallarını) içinde barındırmaktadır. Oberschule Grundschule den (ilkokuldan) sonra gelmekte ve 5 ile 10 arası öğrenim yıllarını kapsamaktadır. Genel eğitim veren okulların sunduğu tüm Abschluss lar (diplomalar) ve lisanslar Ober schule de edinilebilmektedir: Erweiterte Berufsbildungsreife (genişletilmiş meslek eğitimi yeterlilik diploması) (Erweiterter Haupt schulabschluss - genişletilmiş ortaokul diploması ile eşdeğerdir), Mittlerer Schulabschluss (ortaöğrenim diploması) (Realschulabschluss - Real - schule diploması ile eşdeğerdir) ve Einführungsphase der Gymnasialen Oberstufe ye (fen ağırlıklı liseye hazırlık aşamasına) geçiş. Dokuz yıl sonunda Abitur a (olgunluk sınavına) giden Bildungsgang (öğrenim dalı) dışında Oberschule lerde sekiz yıl sonunda Abitur a (olgunluk sınavına) giden bir Bildungsgang (öğrenim dalı) oluşturulabilir.

9 9 Öğr. yılı 1-4 Öğr. yılı 5 Öğr. yılı 6 Öğr. yılı 7 Öğr. yılı 8 Öğr. yılı 9 Öğr. yılı 10 alternatif haftada yak. 4 saat ek ders 2 performans grubunda ders: İngilizce ve matematik Almanca Fizik veya kimya 8 yıl sonunda GyO ya geçiş 9 yıl sonunda GyO ya geçiş Grundschule (ilkokul) Sınıfta derecelendirme ile birlikte yapılan ders Wahlpflichtunterricht (Zorunlu seçmeli ders) Wahlunterricht (Seçmeli ders) mittlerer Ab schluss (ortaokul derecesi) Berufsbildungsreife (Meslek eğitimi yeterlilik diploması) Förderunterricht (Destek dersi)

10 Olgunluk sınavına giden yol 13 yılın sonunda Qualifikationsphase nin (kalifikasyon sürecinin) 2. yılı Qualifikationsphase nin (kalifikasyon sürecinin) 1. yılı Hazırlık aşaması E-Kurs lara ayrılmış matematik İngilizce Almanca ve fen olan 3 dersten en az 2 si E-Kurs lara ayrılmış matematik İngilizce Almanca ve fen olan 3 dersten en az 2 si E-Kurs a ve G-Kurs a ayrılmış matematik İngilizce Almanca dersi E-Kurs a ve G-Kurs a ayrılmış matematik İngilizce dersi Wahlpflichtunterricht (Zorunlu seçmeli ders) hariç tüm derslerin öğrenimi sınıf ile birlikte Tüm derslerin öğrenimi sınıf ile birlikte haftada yak. 31/32 saat 13. öğrenim yılı 12. öğrenim yılı 11. öğrenim yılı 10. öğrenim yılı 9. öğrenim yılı 8. öğrenim yılı 7. öğrenim yılı 6. öğrenim yılı 5. öğrenim yılı 12 yılın sonunda haftada yak. 35/36 saat haftada yak. 31/32 saat Almanca, matematik, İngilizce, toplum/ politika ve fen derslerinde ek kurslar Qualifikationsphase nin (kalifikasyon sürecinin) 2. yılı Qualifikationsphase nin (kalifikasyon sürecinin) 1. yılı Hazırlık aşaması E-Kurs da matematik İngilizce Almanca ve bir fen dersi Matematik İngilizce Almanca E-Kurs da E-Kurs da matematik İngilizce Wahlpflichtunterricht (Zorunlu seçmeli ders) hariç tüm derslerin öğrenimi sınıf ile birlikte Tüm derslerin öğrenimi sınıf ile birlikte Ortaöğrenim I Gymnasiale Oberstufe (Fen ağırlıklı lise) Dokuz yılın sonunda Abitur a (olgunluk sınavına) girmek isteyen öğrenciler 10. sınıftan sonra Einführungsphase der Gymnasialen Ober - stufe ye (fen ağırlıklı liseye hazırlık aşamasına) geçiş yapmaktadır. Abitur a (olgunluk sınavına) hızlı yolu seçmek isteyen öğrenciler 9. sınıftan sonra Gymnasiale Oberstufe ye (fen ağırlıklı liseye) geçiş yapmaktadır. Bu öğrenciler 7., 8. ve 9. sınıfta aldıkları ek Almanca, matematik, İngilizce, fen ve toplum ve politika dersleriyle dokuzuncu sınıfın sonunda geçiş yapacakları Einführungsphase der Gymnasialen Ober - stufe ye (fen ağırlıklı liseye hazırlık aşamasına) hazırlanmaktadır.

11 11 Mesleki yönelim Oberschule de mesleki yönelime büyük önem verilmektedir. Öğrenciler erkenden iş dünyasına hazırlanmaktadır. İş ve meslek oryantasyonu dersin sabit bir parçasıdır. Bu nedenle geçmiş yıllarda Bremerhaven okullarında elde edilen başarılı uygulamanın Oberschule de de devam ettirilmesi hedefleniyor. Ekonomi-İş-Teknik dersindeki çalışmaların, şirketlerdeki ziyaretlerin, firmalardaki stajların ve diğer ders projelerinin yanı sıra kabul görmüş uygulama süreci de devam ettirilmektedir. Hedefleri olgunluk sınavı olmayan 9. sınıf öğrencileri Berufsschule lerde (meslek okullarında) haftada bir gün ve şirketlerde iş dünyasına hazırlanmaktadır.

12 Öğretmenler ekipler halinde birlikte çalışıyor Ortak bir okula giden yolda önemli ön koşullar yerine getirilmelidir. Önemli ön koşullardan biri öğretmenlere, öğrencilerin farklılıklarının normal olarak görüldüğü ve her öğrencinin kendi becerilerine göre desteklendiği ve yönlendirildiği değiştirilmiş bir öğretim için yeterlilik kazandırılmasıdır. Gelecek altı yılda Bremer haven Lehrerfortbil dungs - institut (öğretmenler için ileri eğitim enstitüsü) öğretmenleri Oberschule deki işlerine hazırlamaktadır. Öğretmenler öğrenim yılı ekipleri ve uzman ekipler halinde birlikte çalışıyor. Öğrenim yılı başında yeni öğrenim yılı ders açısından ve pedagojik olarak birlikte planlanıyor. Bir öğrenim yılının sınıf öğretmenleri ve ağırlıklı ders sorumluluklarıyla eğitim veren branş öğretmenleri öğrenim yılı ekibini oluşturuyor. Bu öğrenim yılında dersin ve okul hayatının düzenlenmesi için pedagojik sorumluluk üstleniyorlar. Düzenli ara-

13 13 lıklarla yapılan toplantılarda planlamalar tekrar gözden geçiriliyor ve eklemeler yapılıyor. Bir öğrenim yılında bir dersten veya alandan sorumlu olan öğretmenler uzman ekipleri oluşturuyor. Birlikte planlıyor, konulara, yöntemlere ve hedeflerin belirlenmesine birlikte karar veriyorlar. Derslerin kalitesinden ve öğrencilerin desteklenmelerinde onlar sorumludur.

14 Ebeveynlerin ve okulun işbirliği Okulun odak noktasında öğrenciler bulunmaktadır. Her çocuğun olduğu gibi kabul edilmesi ve benzersiz bir kişilik olarak ona değer verilmesi başarılı bir okulun başlıca temelini oluşturmaktadır. Öğrencilerin faydası için ebeveynler ile okul arasındaki yakın işbirliği de buna dahildir. Çocukların severek gittiği ve başarıyla öğrendikleri okullar istisnasız olarak velilerle güven dolu bir işbirliğine sahiptir. Ebeveynler ile okul arasındaki iletişim değişik etkinliklerle meydana gelmektedir: Örneğin karşılıklı tanışma, okul hayatı hakkında bilgilendirmeler, okul festivallerinin yapılması, yaşamda değişen durumlar, özel performanslar ve öne çıkan özellikler, danışmanlık durumları (geçiş, ergenlik çağı, mesleki yönelim vs.). Okul ile yapılan işbirliği güven oluşturur, önyargıların ve korkuların yenilmesini sağlar, karşılık hoşgörüyü ve değer vermeyi teşvik eder, çocukların performans gösterme ve öğrenme isteğini destekler, çocukların sıkıntı verici olayları aşmaları sırasında verilecek desteği arttırır, çok yönlü eğitim ve yetiştirme görevini başarmada okulu desteklemektedir. Veliler olarak okula ilgi duyarak, okulun etkinliklerine katılarak ve çocuğunuzun okul kariyerini okul ile birlikte belirleyerek çocuğunuzun okuldaki başarısına büyük katkı sağlayabilirsiniz.

15 15 Veliler için karar verme yardımı İstediğim... çocuğumun Grundschulzeit i (ilkokul süresini) sınav stresinden ve gelecek korkusundan uzak geçirmesidir. çocuğumun eğitim yoluna uzun yıllar önceden karar vermek zorunda kalmamamdır. çocuğumun performans kapasitesine ve öğrenme hızına göre desteklenmesidir. çocuğumun eğitim yolunun performansa göre değişken uyarlanabilmesidir. çocuğumun küçük sınıflarda desteklenmesidir. çocuğumun başka çocuklarla birlikte olabildiğince uzun süre ders görmesi ve bu sayede geniş sosyal yeti kazanmasıdır.

16 Bremerhaven deki Oberschule yerleri Gaußschule II Georg-Büchner-Schule II Heinrich-Heine-Schule Humboldtschule Immanuel-Kant-Schule 6 Integrierte Stadtteilschule Lehe 7 Johann-Gutenberg-Schule Harita kaynağı: Bremerhaven Ölçüm ve Kadastro Dairesi Paula-Modersohn-Schule Schule Am Leher Markt Wilhelm-Raabe-Schule

17 17 Gaußschule II Georg-Büchner-Schule II Heinrich-Heine-Schule Gaußstraße Bremerhaven Georg-Büchner-Straße Bremerhaven /21 Hans-Böckler-Straße Bremerhaven Humboldtschule Immanuel-Kant-Schule Int. Stadtteilschule Lehe Johann-Gutenberg-Schule Schillerstraße Bremerhaven /72 Flensburger Straße Bremerhaven Hafenstraße Bremerhaven Fuhrenweg Bremerhaven Immanuel-Kant-Schule ve Humboldtschule ortak bir noktada Oberschule olarak birleştirilecektir. Paula-Modersohn-Schule Schule Am Leher Markt Wilhelm-Raabe-Schule Dreibergen Bremerhaven Brookstraße Bremerhaven Friedrich-Ebert-Straße Bremerhaven

18 İnternette Schulamt (Eğitim Müdürlüğü) Schulamt (Eğitim Müdürlüğü) internet sayfalarında Oberschule konusuna dair ek bilgiler ve güncel haberler bulabilirsiniz:

19 Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) ve Avrupa Sosyal Fonu (ESF) desteğiyle yapılan ortak proje Yerinde Öğrenme Bremen/Bremerhaven kapsamında erken çocuk yaştaki eğitimden yetişkin eğitimine kadar olan yaşam boyu öğrenme için birbirine uyumlu eğitim arzını desteklemek amacıyla yer faktörü eğitim irdelenmektedir. Hedef sakinlere bulundukları yerde derli toplu bir eğitim arzına erişimi kolaylaştırmak ve eğitim hizmeti sunanlar ve eğitim konusunda söz sahibi kişilerin birlikte çalışmalarını iyileştirmektir. Buna eğitim geçişlerinin daha akıcı düzenlenmesi de dahildir. Bu bağlamda Yerinde Öğrenme Bremen/Bremerhaven projesi Bremerhaven Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle elinizdeki broşür ile yeni okul türü Oberschule hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.

20 Dieses Vorhaben wird aus Mitteln des Bundesministeriums für Bildung und Forschung und aus dem Europäischen Sozialfonds der Europäischen Union gefördert.

Neukölln lü orta okul ve lise derecesindeki. Anne baba ve çocuklar için bilgiler

Neukölln lü orta okul ve lise derecesindeki. Anne baba ve çocuklar için bilgiler Neukölln lü orta okul ve lise derecesindeki okullar Anne baba ve çocuklar için bilgiler En uygun orta okul ve liseyi nasıl bulacağız? 1. Adım Öneri: Okul seçimine zamanlı başlayınız! Öneri: Çocuğunuzla

Detaylı

Broşürler ne kadar kapsamlı olursa olsun, ana-baba ve veli olarak aklınıza gelen, tüm sorulara yanıt vermesi mümkün değildir.

Broşürler ne kadar kapsamlı olursa olsun, ana-baba ve veli olarak aklınıza gelen, tüm sorulara yanıt vermesi mümkün değildir. 3 Sevgili Ana-babalar, Sayın Veliler, Çocuğunuza en uygun orta öğretim okulunun seçilmesi çok önemlidir. Karne notları kadar, çocuğunuzun öğrenme ve çalışma alışkanlığı gibi faktörler de bu seçimde önemli

Detaylı

Gesamtschule Münster-Mitte Devlet Ortaokulu

Gesamtschule Münster-Mitte Devlet Ortaokulu Gesamtschule Münster-Mitte Devlet Ortaokulu Her öğrenciye hitap eden yeni okul Tam gün okulu Okulumuzda ders çalışma, yemek yeme ve oyun oynama imkanları bulunmaktadır. Ders saatleri, çalışma zamanları

Detaylı

ENTEGRELİ LİSE (IGS)

ENTEGRELİ LİSE (IGS) ENTEGRELİ LİSE (IGS) 2 BILD Uygulanan okul reformu sayesinde, Renanya- Palatina eyaletinde düşüş gösteren öğrenci sayılarına rağmen ikamet yerine yakınlığı ve başarı odaklılığı ile öne çıkan bir okul altyapısının

Detaylı

Präsentation der Übertrittskommission I 1

Präsentation der Übertrittskommission I 1 Präsentation der Übertrittskommission I 1 Kanton Zug`da Eğitim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Markus Kunz, Belediye Okulları Müdürlüğü Okul İdaresi Yöneticisi 1. Genel Olarak 2. İkinci Dil Olarak Almanca

Detaylı

Okul Türü Seçimi. T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği E-Bilgilendirme

Okul Türü Seçimi. T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği E-Bilgilendirme Okul Türü Seçimi Değerli Vatandaşlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların içinde en önemli ve öncelikli olanı eğitimdir. Bu sorunların ortaya

Detaylı

Olpe ilçesinde anadilinde eğitim

Olpe ilçesinde anadilinde eğitim Olpe ilçesinde anadilinde eğitim Sevgili ebeveynler, Uzun yıllardan beri Olpe ilçesinde anadilinde ders verilmektedir; ancak buna rağmen bu durum her yerde bilinmemektedir. Bu broşür yardımıyla size bu

Detaylı

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler

İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler Der Oberbürgermeister İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri için bilgiler İlkokul sonrası okullara giden öğrencilerin velileri

Detaylı

SOZIALE INTEGRATION. Sosyal Entegrasyon. İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal

SOZIALE INTEGRATION. Sosyal Entegrasyon. İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal SOZIALE INTEGRATION Sosyal Entegrasyon İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal entegrasyonufırsat ve görev Sosyal Uyum Sevgili anne ve babalar, Öğrenme engelli çocuklara yönelik teşvikin kapsamı,

Detaylı

İçeriği, Amacı, Tarihsel Gelişimi ve Yapılan Değişiklikler [değiştir]

İçeriği, Amacı, Tarihsel Gelişimi ve Yapılan Değişiklikler [değiştir] Danimarka Halk Okulları İçeriği, Amacı, Tarihsel Gelişimi ve Yapılan Değişiklikler [değiştir] Folkeskole Danimarka daki devlete bağlı olan ilköğretim ve ortaokul sistemidir. Bir yıl hazırlık sınıfı ile

Detaylı

Avusturya okuluna hoş geldiniz! Türkisch

Avusturya okuluna hoş geldiniz! Türkisch Avusturya okuluna hoş geldiniz! Türkisch Değerleri Ebeveynler! Değerli Veliler! Kısa zamandır Avusturya da bulunuyorsunuz. Sizin için birçok şey yeni, buna Avusturya daki okul sistemi de dahil. Federal

Detaylı

Çocukları şu anda bir ilkokulun 1. ila 3. sınıflarına giden veya 2015 senesinin yaz mevsiminde okula kaydolacak Hameln-Pyrmont İlçesi velilerine

Çocukları şu anda bir ilkokulun 1. ila 3. sınıflarına giden veya 2015 senesinin yaz mevsiminde okula kaydolacak Hameln-Pyrmont İlçesi velilerine Çocukları şu anda bir ilkokulun 1. ila 3. sınıflarına giden veya 2015 senesinin yaz mevsiminde okula kaydolacak Hameln-Pyrmont İlçesi velilerine Hessisch Oldendorf' ta kurulacak bir Integrierte Gesamtschule'

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Mesleki ortaöğretim okullarında eğitim yolları

Mesleki ortaöğretim okullarında eğitim yolları Anne ve babalara yönelik öneriler Mesleki ortaöğretim okullarında eğitim yolları Anne ve babalara yönelik olarak düzenlenmiş olan bu broşürün amacı, Offenbach kentinde mevcut mesleki ortaöğretim okullarında

Detaylı

Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz. Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz 1

Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz. Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz 1 Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz 1 Danimarka ilköğretim okullarına hoş geldiniz Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmıştır, 2010 ISBN 978-87-603-2853-4

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Yoğun Almanca Öğrenimi

Yoğun Almanca Öğrenimi Hessen Eyaleti Kültür Bakanlığı Yoğun Almanca Öğrenimi Göçmen geçmişine sahip çocuk ve gençlere yönelik destekleyici tasarılar Intensiv Deutsch lernen/ Türkisch Hessen Eyaleti ndeki okullar yardımcı olmaya

Detaylı

Soest ve Çevresindeki Okullarda Köken Dil Dersleri

Soest ve Çevresindeki Okullarda Köken Dil Dersleri Soest ve Çevresindeki Okullarda Köken Dil Dersleri Türkisch Herausgeber: KREIS SOEST Hoher Weg 1-3 59494 Soest Erdgeschoss, Raum: E182 E184 Telefon: 0 29 21 30-0 Telefax: 0 29 21 30-3493 E-Mail: integrationszentrum@kreis-soest.de

Detaylı

Aşağı Saksonya Eğitim Bakanlığı. İlk Okul Sonrasında Devam Edilen İkinci Kademe / Ortaöğretim Okulları. Önemli Sorular ve Yanıtları.

Aşağı Saksonya Eğitim Bakanlığı. İlk Okul Sonrasında Devam Edilen İkinci Kademe / Ortaöğretim Okulları. Önemli Sorular ve Yanıtları. Aşağı Saksonya Eğitim Bakanlığı İlk Okul Sonrasında Devam Edilen İkinci Kademe / Ortaöğretim Okulları Önemli Sorular ve Yanıtları Aşağı Saksonya Önsöz Bir okuldan diğerine geçiş şekilleri Sayın Hanımefendiler,

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Sınıf Öğretmenliği Programı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Sınıf Öğretmenliği Programı TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Sınıf Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Kadrosu Dr. Öğr. Üyesi Sibel AKIN Doktora: ODTÜ- Columbia University Doç. Dr. Sibel BALCI Doktora: ODTÜ Doç. Dr. Meltem Huri

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

ULUSLARARASI BÜYÜK EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (UBED) www.ubed.org.tr İŞ İÇİN ENGEL YOK ERASMUS+ KA104 YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ RAPORU

ULUSLARARASI BÜYÜK EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (UBED) www.ubed.org.tr İŞ İÇİN ENGEL YOK ERASMUS+ KA104 YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ RAPORU ULUSLARARASI BÜYÜK EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (UBED) www.ubed.org.tr İŞ İÇİN ENGEL YOK ERASMUS+ KA104 YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ RAPORU "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI BUCAK MESLEK VE TEKNK ANADOLU LSES PLAN EYLEM PLANI ZAMANLAMA (FAALYETN BAŞLAYIŞBTŞYILI). Okulumuz u ortaokul son sınıf n leri ne daha iyi tanıtarak okula erişimi kolaylaştır mak. Okulumuz u tercih eden

Detaylı

Yeni ilkokullar. - reformla ilgili kısa rehber. Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber 1

Yeni ilkokullar. - reformla ilgili kısa rehber. Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber 1 Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber 1 Yeni ilkokullar - reformla ilgili kısa rehber İlkokullarda profesyonel yenilikler Danimarka'da gerçekten çok

Detaylı

İTALYA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ

İTALYA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ İTALYA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ İLKÖĞRETİM İtalya eğitim sisteminde ilköğretim ile orta öğretimin 1. yılı* zorunludur ve 9 yıl sürer. a)

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

Aşağı Saksonya da Eğitim Sistemi

Aşağı Saksonya da Eğitim Sistemi Ein Projekt der Arbeitsgemeinschaft Migrantinnen, Migranten und Flüchtlinge in Niedersachsen (amfn e. V.) www.men-nds.de Aşağı Saksonya da Eğitim Sistemi Cocuklarmız, Geleceçimiz Kreş / anaokulu Eğitim

Detaylı

Çocuğum 5. sınıfa geçti!

Çocuğum 5. sınıfa geçti! Çocuğum 5. sınıfa geçti! 4. sınıftan 5. sınıfa geçiş hakkında bilgiler 2016/2017 eğitim yılı Frankfurt am Main Eğitim Müdürlüğü Dieter Sauerhoff Aşağıdaki soruların yanıtlarını sizin için bu sayfalarda

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2017-2018 GİRİŞ Bu kılavuz, bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini Okulumuza, 2017-2018

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ. açılan kapı SEDA. Bașarıya

SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ. açılan kapı SEDA. Bașarıya Bașarıya açılan kapı SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ SEDA SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK AKADEMİSİ BAŞARIYA GİDEN YOL SULTANÇİFTLİĞİ SEDA İ nsanlar bireysel farklılık taşırlar. Bu farklılıkları

Detaylı

Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları

Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları Ders Adı Web Tasarımı ve Geliştirme Ders Kodu COMPE 518 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Günümüzde Federal Almanya'da Öğretmen Eğitimi:

Günümüzde Federal Almanya'da Öğretmen Eğitimi: GÜNÜMÜZDE FEDERAL ALMANYA'DA ÖGRETMEN EGiTiMi Prof. Dr. Joachim VENTER (*) Günümüzde Federal Almanya'da Öğretmen Eğitimi: «Okul, öğretmenkadar iyidir». Bu cümle sonsuza kadar geçerlidir. Gerçekten öğrencinin

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

PROJENİN AMACI: İlköğretim Okullarında Fen ve Teknoloji Dersinin Sevdirilmesi

PROJENİN AMACI: İlköğretim Okullarında Fen ve Teknoloji Dersinin Sevdirilmesi PROJENİN AMACI: İlköğretim Okullarında Fen ve Teknoloji Dersinin Sevdirilmesi PROJENİN HEDEFLERİ: Öğrencilerin Fen Dersi hakkındaki olumlu yada olumsuz görüşlerini öğrenmek Fen Dersinin sevilmemesinin

Detaylı

Lehrplan 21. Bern Kantonunun ilköğretim okullarına getirilecek olan yeni müfredat. Veliler için bilgiler. Elterninformation

Lehrplan 21. Bern Kantonunun ilköğretim okullarına getirilecek olan yeni müfredat. Veliler için bilgiler. Elterninformation Lehrplan 21 Bern Kantonunun ilköğretim okullarına getirilecek olan yeni müfredat Veliler için bilgiler Elterninformation Türkisch Erziehungsdirektion des Kantons Bern www.erz.be.ch Bir bakışta 1 > Lehrplan

Detaylı

GENEL EĞİTİM-İlköğretim I. ve II. Kademeler (Compulsory General Education/Primary and lower secondary education)

GENEL EĞİTİM-İlköğretim I. ve II. Kademeler (Compulsory General Education/Primary and lower secondary education) ALMANYA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİM Bütün çocuklar için zorunlu eğitim çağı 6 yaşında başlar ve genellikle tam zamanlı eğitim

Detaylı

Hessen de okul sistemi İLKOKUL 30 haziranda 6 yaşı dolduran ağustosta okula başlar süre 4 yıl Almanca eksikliği varsa: bir sene Vorschulklasse 3.

Hessen de okul sistemi İLKOKUL 30 haziranda 6 yaşı dolduran ağustosta okula başlar süre 4 yıl Almanca eksikliği varsa: bir sene Vorschulklasse 3. 30 haziranda 6 yaşı dolduran ağustosta okula başlar süre 4 yıl Almanca eksikliği varsa: bir sene Vorschulklasse 3. sınıfın sonunda: Lernstandserhebung D / M İngilizce 3.veza4.sınıfta başlar Gymnasiale

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ALMANYA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ALMANYA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ALMANYA HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ALMANYA NUFÜSÜ 81.471.834 (Haziran 2011 Tahmini) YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ 356.854 km² Federal Cumhuriyet, Parlamenter Hükümet

Detaylı

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf Türkçe C C B B A D B D A C A B A C D Matematik C D B D A D C A A D D C B A B Fen Bilimleri C D A B B C A D B C C D A D B Sosyal Bilgiler D C A C B A C D B B D D A B B İngilizce

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu KUVEYT TÜRK OKULU WEB SİTESİ Kuveyt Türk Okulu Web: http://www.kuveyt.meb.k12.tr/ Twitter: https://twitter.com/kturkishschool Email: 966583@meb.k12.tr 749581@meb.k12.tr

Detaylı

AVUSTURYA DA DĐN EĞĐTĐMĐ

AVUSTURYA DA DĐN EĞĐTĐMĐ AVUSTURYA DA DĐN EĞĐTĐMĐ Eğitim Uzmanı ŞABAN KARAKÖSE AVUSTURYA (Österreich, Nemçe) Genel Bilgiler Başkent: Viyana Resmi dil: Almanca Bağımsızlık: 1955 AB ye kabul: 1995 Nüfus: 8,3 milyon (2007) Para birimi:

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ÖZEL BATI KOLEJİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2016 ---- Öğretmen hizmet içi seminerleri(09.10-16:10) ---- 8. sınıf öğrencilerimiz (TEOG kursu) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 YILLIK

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

Okul Türleri Arasında GeçiĢ

Okul Türleri Arasında GeçiĢ Okul Türleri Arasında GeçiĢ Değerli VatandaĢlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların içinde en önemli ve öncelikli olanı eğitimdir. Bu sorunların

Detaylı

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

İş Başı Eğitimi (TOUR 410) Ders Detayları

İş Başı Eğitimi (TOUR 410) Ders Detayları İş Başı Eğitimi (TOUR 410) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Başı Eğitimi TOUR 410 Güz 1 6 0 4 15 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü AVRUPA KREDİ TRANSFER VE SİSTEMİ (AKTS) AKTS Avrupa yükseköğrenim alanında Bologna

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı

Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir.

Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir. Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir. Broşürümüz yüksek teşvik ihtiyacı bulunan çocukların değişik bakım imkanları hakkında bir genel

Detaylı

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

ALMAN VE TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com

ALMAN VE TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com ALMAN VE TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hasan Basri Dursun > h.b.dursun@gmail.com Almanya da yaşayan vatandaşlarımız, Alman ve Türk eğitim sistemleri hakkında genellikle yüzeysel bir bilgiye

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Denizli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi)

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP AMACI İş piyasasının talep ettiği niteliklerde meslekî yeterliliklere ve sosyal becerilere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesinin

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ Hollanda eğitim sistemine genel bakış Eğitim Nüfusu ve öğretim dili Hollanda nın toplam nüfusu 16,2 milyondur. 2003 yılında hükümet tarafından finanse edilen eğitime katılan öğrenci

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2015-2016 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2015-2016

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İleri Dilbilgisi Çalışmaları II BIS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İleri Dilbilgisi Çalışmaları II BIS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İleri Dilbilgisi Çalışmaları II BIS302 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Ders No : 0310360157 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

1. Sınıf Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Zümresinin Mesleki Gelişim Çalışmalarının Başlaması

1. Sınıf Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Zümresinin Mesleki Gelişim Çalışmalarının Başlaması 01.Ağustos.2016 ile 31.Temmuz.2017 arasında yer alan etkinlikler. Toplam :187 adet Tarih Başlama Bitiş Okul Etkinlik Adı Etkinlik Yeri 18 Ağustos 2016 Perşembe 09:00 16:00 İlköğretim 22 Ağustos 2016 Pazartesi

Detaylı

Kimya Öğretmen de Hizmet İçi Eğitim Türkiye'de İhtiyaçları

Kimya Öğretmen de Hizmet İçi Eğitim Türkiye'de İhtiyaçları Kimya Öğretmen de Hizmet İçi Eğitim Türkiye'de İhtiyaçları Murat Demirbaş 1, Mustafa Bayrakci 2, Mehmet Polat Kalak 1 1 Kırıkkale University, Education Faculty, Turkey 2 Sakarya University, Education Faculty,

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

Besuch im Pfiffikus-Haus / Kurnazların Evinde Gezi

Besuch im Pfiffikus-Haus / Kurnazların Evinde Gezi Besuch im Pfiffikus-Haus / Kurnazların Evinde Gezi Okula Başlamadan İki Yıl Önce Yapılan Dil Yetkinlik Testi Delfin 4 Sevgili Veliler! Çocuğunuz daha doğumundan itibaren değer verilip teşvik edilerek geliştirilmesi

Detaylı

yazılı karneler and secondary school students

yazılı karneler and secondary school students New written reports for primary and secondary school students New İlkokul, written ortaokul reports ve lise for öğrencileri için yeni primary yazılı karneler and secondary school students NSW Kamu Public

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ Yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 1, 2 ve 3. sınıflarımızda öğrenim

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ORTAÖĞRETİM ÖBBS RAPORU 2009 (ÖĞRENCİ BAŞARILARINI BELİRLEME SINAVI)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ORTAÖĞRETİM ÖBBS RAPORU 2009 (ÖĞRENCİ BAŞARILARINI BELİRLEME SINAVI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ORTAÖĞRETİM ÖBBS RAPORU 2009 (ÖĞRENCİ BAŞARILARINI BELİRLEME SINAVI) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı OECD üye olan

Detaylı

KURUMSAL / BİREYSEL ÇÖZÜMLER TEKLİF DOSYASI II. (ANNE - BABA ve ÖĞRENCİLERE SEMİNERLER)

KURUMSAL / BİREYSEL ÇÖZÜMLER TEKLİF DOSYASI II. (ANNE - BABA ve ÖĞRENCİLERE SEMİNERLER) 1 KURUMSAL / BİREYSEL ÇÖZÜMLER TEKLİF DOSYASI II (ANNE - BABA ve ÖĞRENCİLERE SEMİNERLER) Sayın Yetkili; EDKİSTANBUL olarak, başta okul öncesi kurumlar olmak üzere, özel ilkokul, ortaokul ya da liseler

Detaylı

/ karcicegianaokulu.com

/ karcicegianaokulu.com 0216 314 14 76-79 / karcicegianaokulu.com İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan

Detaylı

Temel Fransızca becerisi kazandırmak. Temel Fransızca konuları

Temel Fransızca becerisi kazandırmak. Temel Fransızca konuları DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca I BİS 311 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor...

final in başarı geleneği final temel liseleri ile sürüyor... Sevgili öğrenciler, değerli veliler... Dershanelerin dönüşüm sürecini kamuoyundan takip ettiniz. Biz de final dergisi dershaneleri olarak artık final liseleri ne dönüşüyoruz. final liseleri Hiçbir başarı

Detaylı

DANİMARKA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ

DANİMARKA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ DANİMARKA DA ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİM VE ÖĞRETİM Danimarka eğitim sisteminde ilköğretim zorunludur ve 9 yıl sürmektedir. İsteyen

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. Bir meslek alanında işe girebilecek seviyede temel mesleki yeterlilikleri

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Öğretim araç ve gereçlerinin reformu

Öğretim araç ve gereçlerinin reformu Öğretim araç ve gereçlerinin reformu Hamburglu öğrenciler için daha çok yeni kitap Önemli sorulara yanıtlar burada! Freie und Hansestadt Hamburg Behörde für Bildung und Sport Hamburg Senatosu kararlaştırdı:

Detaylı

www.hamburg.de/bsb/elterninfo Türkisch Yeni baslayanlar için veli çalısması Sınıf veli temsilciliği »Sekiz yıldan uzun bir süredir veli konseyinde aktif olarak çalışıyorum. Bu şekilde çok sayıda göçmen

Detaylı

REALSCHULE PLUS. plus. Realschule. Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme broşürü. Rheinland-Pfalz için Plus

REALSCHULE PLUS. plus. Realschule. Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme broşürü. Rheinland-Pfalz için Plus REALSCHULE PLUS Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme broşürü Realschule plus Rheinland-Pfalz için Plus REALSCHULE PLUS Rheinland-Pfalz okul sisteminin geleceğiyle ilgili bilgilendirme

Detaylı

Bu sunumda şu konular anlatılıyor: Genel olarak eğitim yapıları vede eğitim sistemindeki geçişkenlik ve veli ile işbirliği Almanca konuşamayan yada

Bu sunumda şu konular anlatılıyor: Genel olarak eğitim yapıları vede eğitim sistemindeki geçişkenlik ve veli ile işbirliği Almanca konuşamayan yada 1 2 Bu sunumda şu konular anlatılıyor: Genel olarak eğitim yapıları vede eğitim sistemindeki geçişkenlik ve veli ile işbirliği Almanca konuşamayan yada az almanca konuşan çocuklar için Kanton Zug`da ne

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM

DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM Baden-Württemberg Eyaletinde DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM (Studieren ohne Hochschulreife) Değerli VatandaĢlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

Değerli Veliler! Sizlere ve çocuklarınıza en iyi dileklerimi sunarım! Doraja Eberle Eyalet Görevlisi

Değerli Veliler! Sizlere ve çocuklarınıza en iyi dileklerimi sunarım! Doraja Eberle Eyalet Görevlisi Değerli Veliler! Çocukları ve aileleri merkez noktasına koymak benim özel bir arzumdur. Her çocuk farklıdır, her çocuğun kendine ait eşsiz kişiliği ve bireysel yetenekleri vardır. Bundan dolayı aileden

Detaylı