BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu"

Transkript

1 BSO Başkanı Uğur ve BTSO Başkanı Burkay iki kentin sanayisi için yapılacakları konuştu Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti. Ziyarette, bölgesel işbirliği kapsamında ortak akılla Bursa ve Balıkesir sanayisi için neler yapılabileceği konuşuldu. BSO Başkanı Uğur, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde açacakları mesleki eğitim kursu için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki BTSO Mesleki Eğitim Kampusü hakkında bilgi aldı, uygulamaları inceledi. Uğur, ara eleman ihtiyacının önemine vurgu yaptı.

2 BSO İÇİN BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ SANAYİCİNİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur,Organize Sanayi Bölgesi nin ve kent ekonomisinin gelişmesi için çalışmalarına ve istişare ziyaretlerine hızla devam ediyor. Uğur,marka haline gelen kentte büyüyen OSB deki eksiklikleri giderme adına birbiri ardına düzenlediği ortak akıl toplantıları sonrası,üyelerinin yüzlerini güldürecek adımlar atıyor.bölgede mevcut yatırımları bulunan firmaların ortak görüşü olan ara eleman ihtiyacının,gelecek olan dev yatırımlar sonrası daha da artacak olması, Başkan Uğur u bu konuda nihai bir çözüm üretmeye yöneltti.. Bu bağlamda Organize Sanayi Bölgesi nde,çeşitli kurumların da desteğini alarak bir mesleki eğitim merkezi oluşturmayı hedefleyen Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur,Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti..ortak akıl ile Bursa ve Balıkesir sanayisi için neler yapılabileceğini görüşen ikili,bölgesel işbirliği konusunda mutabakata vardı. Ara eleman ihtiyacının önemini bir kez daha vurgulayan BSO Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi nde açacakları mesleki eğitim kursu için, Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası nın mesleki eğitim ile ilgili uygulamalarını inceledi. Görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten Uğur, Balıkesir sanayisini ülkede zirveye taşımaya kararlı olduklarını belirtti.

3 Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur geçtiğimiz günlerde de Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek i makamında ziyaret etmişti.uğur,tümgeneral Akyürek ile görüşmesinde,organize Sanayi Bölgesi nin yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısı konusunda 6 ncı Ana Bakım Merkezi'nin bünyesinde bulunan Bakım Okulu ile işbirliği konusunu ele almıştı. Yapılan bu girişimlerle sağlanacak olan kalifiye eleman ihtiyacı,hem Organize Sanayi Bölgesi ndeki mevcut firmalara hem de yapılacak olan yatırımlara güven ortamı sağlayacak. Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur,Organize Sanayi Bölgesi nin ve kent ekonomisinin gelişmesi için çalışmalarına ve istişare ziyaretlerine hızla devam ediyor. Uğur,marka haline gelen kentte büyüyen OSB deki eksiklikleri giderme adına birbiri ardına düzenlediği ortak akıl toplantıları sonrası,üyelerinin yüzlerini güldürecek adımlar atıyor.bölgede mevcut yatırımları bulunan firmaların ortak görüşü olan ara

4 eleman ihtiyacının,gelecek olan dev yatırımlar sonrası daha da artacak olması, Başkan Uğur u bu konuda nihai bir çözüm üretmeye yöneltti.. Bu bağlamda Organize Sanayi Bölgesi nde,çeşitli kurumların da desteğini alarak bir mesleki eğitim merkezi oluşturmayı hedefleyen Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur,Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti..ortak akıl ile Bursa ve Balıkesir sanayisi için neler yapılabileceğini görüşen ikili,bölgesel işbirliği konusunda mutabakata vardı. Ara eleman ihtiyacının önemini bir kez daha vurgulayan BSO Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi nde açacakları mesleki eğitim kursu için, Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası nın mesleki eğitim ile ilgili uygulamalarını inceledi. Görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten Uğur, Balıkesir sanayisini ülkede zirveye taşımaya kararlı olduklarını belirtti. Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur geçtiğimiz günlerde de Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek i makamında ziyaret etmişti.uğur,tümgeneral Akyürek ile görüşmesinde,organize Sanayi Bölgesi nin yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısı konusunda 6 ncı Ana Bakım Merkezi'nin bünyesinde bulunan Bakım Okulu ile işbirliği konusunu ele almıştı. Yapılan bu girişimlerle sağlanacak olan kalifiye eleman ihtiyacı,hem Organize Sanayi Bölgesi ndeki mevcut firmalara hem de yapılacak olan yatırımlara güven ortamı sağlayacak.

5 Sanayiciler Organize Sanayi Bölgesi ni marka haline getirmek için bir araya geldi. Sanayici işadamları,marka haline gelen kentte büyüyen Organize Sanayi Bölgesi için ortak akıl etrafında toplandı. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Bölge Müdürü Mesut Eray önceki gün Sanayi Odası na ait hizmet binasında,bölgede faaliyet gösteren firmaların sahipleriyle,yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, temsilcilere yeni projelerin amaçlarını anlattı. Yeni girişimler üyeleri heyecanlandırırken,ara eleman ihtiyacı için yapılan çalışmalar da sanayicilerin yüzünü güldürdü. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur yaptığı konuşmasında ; bölge sanayicilerini dinlemek,organize Sanayi Bölgesi ne gelen yeni yatırımcıları tanıtmak arzusuyla toplandıklarını belirterek; imzalanan protokollerle,bölgeye,112 Acil Servis hizmeti ve İtfaiye merkezi kazandırdıklarını ifade etti.işveren ve işçiye daha iyi hizmet sunabilmek için,bu tür organizasyonlara katılımın öneminden bahseden Uğur,üyelerle devam eden istişareler neticesinde,bölgedeki eksiklikleri gidermeye devam edeceklerini söyledi.

6 Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray ise kurumsallaşmayla ilgili yaptıkları atılımlara değinerek,üye yatırımcıları bölgeye yapılan hizmetlerle ilgili bir sunumla bilgilendirdi. Sunumunda,Bölge Müdürlüğü faaliyetleri, yol yapımı, çevre temizliği, itfaiye mobil aracı, acil sağlık hizmetleri istasyonu, kredi çalışmaları, otobüs seferleri, itfaiye amirliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol, atıksu arıtma tesisi, trafo merkezi bakımı, yedek trafo çalışmaları ve Marangozlar sitesi ile ilgili detaylı bilgiler veren Eray, ruhsat ve izinler ile ilgili yapılan görüşmeleri de anlattı. Daha sonra Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Genel Müdürü Ramazan Karakök,Balıkesir Sanayi Odası üyelerine,mesleki yeterlilik belgeleri hakkında bilgiler vererek,64 meslekte sınav ve belgelendirme yapıldığını belirtti. Sanayi Odası üyelerinden Barış Sağlam bilgilendirmeler sonrası yaptığı açıklamada,toplantının oldukça faydalı olduğunu dile getirerek,son dönemde yapılan bir çok yeni yapılanma sayesinde Organize Sanayi Bölgesi nde boş yer kalmadığını söyledi. Üyelerden Bedri Kurtoğlu ise, sanayicinin bir takım sıkıntılarının da konuşulup çözüm yollarının arandığı,verimli bir toplantı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Firma sahiplerinden Hüseyin Bekki ise yatırımcının bir araya gelip kaynaştığı bu tür yemeklerin devamlı yapılmasının ekonomiye büyük yarar getireceğini söyleyerek,yapılan hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Marangozlar Odası Başkanı Kamil Güler de toplantı sonrası yaptığı açıklamada; Marangozlar olarak,organize Sanayi Bölgesi nde 250 bin metrekarelik bir alanda 247 dükkanlık bir iştirakçi olduklarını belirterek,önümüzdeki dönemlerde Balıkesir in sanayisine,ekonomisine,katma değerine katkıda bulunacağız. diye konuştu. Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler,Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları anlatma ve sanayicinin isteklerini dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, gelişen sanayisiyle Balıkesir in bundan sonra yapılacaklarla da beraber,ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını söyledi. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da,verimli bir toplantının ardından sanayicilerle birlikte Balıkesir için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.yatırımcının

7 mesleki yeterlilik açısından donanımlı kalifiye elemanına ciddi ihtiyaçları olduğunu belirten Uğur,bu konuda bir eğitim ve atölye merkezi oluşturacaklarını söyleyerek,sanayicinin sıkıntısına nihaib çözüm bulacaklarını ifade etti. İstişare toplantılarında sık sık bir araya gelen Organize Sanayi Bölgesi üyeleri Balıkesir in sürekli gelişimini kendilerine hedef edinerek önemli kararlar alıyor.

8

9 Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek i makamında ziyaret etti. Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray ın da bulunduğu ziyarette Tümgeneral Mehmet Akyürek ara eleman sıkıntısının önüne geçmek için Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin önemine değindi. Kendisinin de aynı zamanda Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı olduğunu belirten Tümgeneral Akyürek eğitim merkezinin ihtiyacı olduğu Kara Kuvvetlerinin teknik personeli subay ve astsubayı yetiştirdiğini söyledi. Bu açıdan, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgelerinin yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısını kendilerinin de zaman zaman yaşadığını ifade etti. Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur bünyesinde 6 ncı Ana Bakım Merkezinin de bulunduğu Bakım Okulu ile işbirliği yapabileceklerini söyledi. Askere yeni gelmiş kısa dönem erlerle sohbet ederek hayırlı teskereler diledi.

10 Balıkesir Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi firmaları dün yapılan istişare toplantısında bir araya geldi. Sanayici işadamları, marka haline gelen kentte büyüyen organize sanayi bölgesi için ortak akıl etrafında toplandı. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Bölge Müdürü Mesut Eray önceki akşam Sanayi Odası'na ait hizmet binasında, bölgede faaliyet gösteren firmaların sahipleriyle, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, temsilcilere yeni projelerin amaçlarını anlattı. Yeni girişimler üyeleri heyecanlandırırken, ara eleman ihtiyacı için yapılan çalışmalar da sanayicilerin yüzünü güldürdü. BÖLGEDEKİ EKSİKLİKLER GİDERİLECEK Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur konuşmasında ; Bölge sanayicilerini dinlemek, Organize Sanayi Bölgesi'ne gelen yeni yatırımcıları tanıtmak arzusuyla toplandıklarını belirterek; imzalanan protokollerle,bölgeye,112 Acil Servis hizmeti ve İtfaiye merkezi kazandırdıklarını ifade etti. İşveren ve işçiye daha iyi hizmet sunabilmek için, bu tür organizasyonlara katılımın öneminden bahseden Uğur, üyelerle devam eden istişareler neticesinde, bölgedeki eksiklikleri gidermeye devam edeceklerini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray ise kurumsallaşmayla ilgili yaptıkları atılımlara değinerek, üye yatırımcıları bölgeye yapılan hizmetlerle ilgili bir sunumla bilgilendirdi. Sunumunda, Bölge Müdürlüğü faaliyetleri, yol yapımı, çevre temizliği, itfaiye mobil aracı, acil sağlık hizmetleri istasyonu, kredi çalışmaları, otobüs seferleri, itfaiye amirliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol, atıksu arıtma tesisi, trafo merkezi bakımı, yedek trafo çalışmaları ve Marangozlar Sitesi ile ilgili detaylı bilgiler veren Eray, ruhsat ve izinler ile ilgili yapılan görüşmeleri de anlattı. Daha sonra Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Genel

11 Müdürü Ramazan Karakök, Balıkesir Sanayi Odası üyelerine, mesleki yeterlilik belgeleri hakkında bilgiler vererek,64 meslekte sınav ve belgelendirme yapıldığını belirtti. SANAYİ BÖLGESİNDE BOŞ YER KALMADI Sanayi Odası üyelerinden Barış Sağlam bilgilendirmeler sonrası yaptığı açıklamada, toplantının oldukça faydalı olduğunu dile getirerek, son dönemde yapılan bir çok yeni yapılanma sayesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde boş yer kalmadığını söyledi. Üyelerden Bedri Kurtoğlu ise, sanayicinin bir takım sıkıntılarının da konuşulup çözüm yollarının arandığı, verimli bir toplantı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Firma sahiplerinden Hüseyin Bekki ise yatırımcının bir araya gelip kaynaştığı bu tür yemeklerin devamlı yapılmasının ekonomiye büyük yarar getireceğini söyleyerek, yapılan hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Marangozlar Odası Başkanı Kamil Güler de toplantı sonrası yaptığı açıklamada; "Marangozlar olarak, Organize Sanayi Bölgesi'nde 250 bin metrekarelik bir alanda 247 dükkanlık bir iştirakçi olduklarını belirterek, önümüzdeki dönemlerde Balıkesir'in sanayisine, ekonomisine, katma değerine katkıda bulunacağız" diye konuştu. Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları anlatma ve sanayicinin isteklerini dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, gelişen sanayisiyle Balıkesir'in bundan sonra yapılacaklarla da beraber, ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını söyledi. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da, verimli bir toplantının ardından sanayicilerle birlikte Balıkesir için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yatırımcının mesleki yeterlilik açısından donanımlı kalifiye elemanına ciddi ihtiyaçları olduğunu belirten Uğur, bu konuda bir eğitim ve atölye merkezi oluşturacaklarını söyleyerek, sanayicinin sıkıntısına nihai çözüm bulacaklarını ifade etti.

12

13 Balıkesir Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi firmaları dün yapılan istişare toplantısında bir araya geldi. Sanayici işadamları, marka haline gelen kentte büyüyen organize sanayi bölgesi için ortak akıl etrafında toplandı. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Bölge Müdürü Mesut Eray önceki akşam Sanayi Odası na ait hizmet binasında, bölgede faaliyet gösteren firmaların sahipleriyle,yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, temsilcilere yeni projelerin amaçlarını anlattı. Yeni girişimler üyeleri heyecanlandırırken, ara eleman ihtiyacı için yapılan çalışmalar da sanayicilerin yüzünü güldürdü. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur yaptığı konuşmasında ; Bölge sanayicilerini dinlemek, Organize Sanayi Bölgesi ne gelen yeni yatırımcıları tanıtmak arzusuyla toplandıklarını belirterek; imzalanan protokollerle,bölgeye,112 Acil Servis hizmeti ve İtfaiye merkezi kazandırdıklarını ifade etti. İşveren ve işçiye daha iyi hizmet sunabilmek için, bu tür organizasyonlara katılımın öneminden bahseden Uğur, üyelerle devam eden istişareler neticesinde, bölgedeki eksiklikleri gidermeye devam edeceklerini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray ise kurumsallaşmayla ilgili yaptıkları atılımlara değinerek, üye yatırımcıları bölgeye yapılan hizmetlerle ilgili bir sunumla bilgilendirdi. Sunumunda, Bölge Müdürlüğü faaliyetleri, yol yapımı, çevre temizliği, itfaiye mobil aracı, acil sağlık hizmetleri istasyonu, kredi çalışmaları, otobüs seferleri, itfaiye amirliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol, atıksu arıtma tesisi, trafo merkezi bakımı, yedek trafo çalışmaları ve Marangozlar sitesi ile ilgili detaylı bilgiler veren Eray, ruhsat ve izinler ile ilgili yapılan görüşmeleri de anlattı. Daha sonra Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Genel Müdürü Ramazan Karakök, Balıkesir Sanayi Odası üyelerine,mesleki yeterlilik belgeleri hakkında bilgiler vererek,64 meslekte sınav ve belgelendirme yapıldığını belirtti. Sanayi Odası üyelerinden Barış Sağlam bilgilendirmeler sonrası yaptığı açıklamada, toplantının oldukça faydalı olduğunu dile getirerek, son dönemde yapılan bir çok yeni yapılanma sayesinde Organize Sanayi Bölgesi nde boş yer kalmadığını söyledi. Üyelerden Bedri Kurtoğlu ise, sanayicinin bir takım sıkıntılarının da konuşulup çözüm yollarının arandığı, verimli bir toplantı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

14 Firma sahiplerinden Hüseyin Bekki ise yatırımcının bir araya gelip kaynaştığı bu tür yemeklerin devamlı yapılmasının ekonomiye büyük yarar getireceğini söyleyerek, yapılan hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Marangozlar Odası Başkanı Kamil Güler de toplantı sonrası yaptığı açıklamada; Marangozlar olarak, Organize Sanayi Bölgesi nde 250 bin metrekarelik bir alanda 247 dükkanlık bir iştirakçi olduklarını belirterek, önümüzdeki dönemlerde Balıkesir in sanayisine, ekonomisine, katma değerine katkıda bulunacağız. diye konuştu. Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları anlatma ve sanayicinin isteklerini dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, gelişen sanayisiyle Balıkesir in bundan sonra yapılacaklarla da beraber, ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını söyledi. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da, verimli bir toplantının ardından sanayicilerle birlikte Balıkesir için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yatırımcının mesleki yeterlilik açısından donanımlı kalifiye elemanına ciddi ihtiyaçları olduğunu belirten Uğur, bu konuda bir eğitim ve atölye merkezi oluşturacaklarını söyleyerek, sanayicinin sıkıntısına nihai çözüm bulacaklarını ifade etti. İstişare toplantılarında sık sık bir araya gelen Organize Sanayi Bölgesi üyeleri Balıkesir in sürekli gelişimini kendilerine hedef edinerek önemli kararlar alıyor. T.C Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Arabuluculuk Sempozyumu Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımlarıyla Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Odamız adına hukuk temsilcilerimizin de takip ettiği sempozyumda arabuluculuk müessesesinin Amerika, İngiltere ve Avusturya daki uygulamaları, zorunlu arabuluculuk, hukuki teşvik ve adalete erişim, arabuluculuk etiği, eğitimi ve denetimi, arabuluculuk yapabilecek kişiler ve kurumlar, Türkiye de arabuluculuğun ve adaletin geleceğine bakış, iş hukukunda arabuluculuk ve ticaret hukukunda tahkim ve arabuluculuk konuları işlenmiştir.

15

16 Balıkesir Sanayi Odasının ev sahipliğinde (Perşembe) günü saat 11:00 de Balkonuk Center da Süt ve Hayvancılık Sektörü İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. T.C. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Sayın Mustafa Kayhan, Ulusal Süt Konseyi Başkanı Sayın Harun Çallı nın da katıldığı toplantıda Hayvancılık, Et ve Süt sektörleri bir araya geldi. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur un yaptığı açılış konuşmasının ardından, sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen toplantıda söz alan T.C. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Sayın Mustafa Kayhan Bakanlığın sektör ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, oda üyelerinin, birlik ve kooperatif temsilcilerinin sektör ile ilgili sorunları ve çözüm önerileri üzerinde mütalaada bulunuldu. Toplantının bitiminde davetliler için verilen öğle yemeğinin ardından toplantı sona erdi.

17

BALIKESİRLİ SANAYİCİLER 72. TOBB GENEL KURULU İÇİN ANKARA DA Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Mali Genel Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar

BALIKESİRLİ SANAYİCİLER 72. TOBB GENEL KURULU İÇİN ANKARA DA Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Mali Genel Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar BALIKESİRLİ SANAYİCİLER 72. TOBB GENEL KURULU İÇİN ANKARA DA Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Mali Genel Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde,

Detaylı

HER ZAMAN YANINDAYIZ

HER ZAMAN YANINDAYIZ HER ZAMAN YANINDAYIZ Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Üyelerimizin isteklerini dikkate alıp, sanayi ve ekonomik alanda Balıkesir in sürekli gelişimini sağlayacağız dedi Balıkesir Sanayi Odası

Detaylı

Yerli otomobil hedefi

Yerli otomobil hedefi Otomotiv ve havacılık firmalarına parça üreten Alman devi PD Grup, Balıkesir OSB de 100 milyon Euro luk yatırımla üretim tesisi kuracak. Airbus uçaklarının camları, Mercedes, BMW gibi otomotiv devlerinin

Detaylı

GENÇ BAŞKAN A DURMAK YOK Üyelerine en iyi hizmeti sunmak,her zaman gelişimin ve değişimin öncüsü bir sanayi odası olmak vizyonuyla Balıkesir

GENÇ BAŞKAN A DURMAK YOK Üyelerine en iyi hizmeti sunmak,her zaman gelişimin ve değişimin öncüsü bir sanayi odası olmak vizyonuyla Balıkesir GENÇ BAŞKAN A DURMAK YOK Üyelerine en iyi hizmeti sunmak,her zaman gelişimin ve değişimin öncüsü bir sanayi odası olmak vizyonuyla Balıkesir sanayisini ilerletmeyi hedefleyen Balıkesir Sanayi Odası Yönetim

Detaylı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğretmen ve öğrencilerine Tablet Bilgisayarları, binasında yapılan törenle dağıtıldı.

Detaylı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 2008 YILINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILDI - İLAÇ VE TIBBİ MALZEME KONUSUNDA

Detaylı

Ali Emiri Kültür Merkezi 12.04.2016 / 13:00-18:00

Ali Emiri Kültür Merkezi 12.04.2016 / 13:00-18:00 Istanbul Center For International Students İstanbul Uluslararası Öğrenci Merkezi Ali Emiri Kültür Merkezi 12.04.2016 / 13:00-18:00 İstanbul Aydın Üniversitesi / 444 1 428 www.aydin.edu.tr ULUSLARARASI

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor

Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kentte görev yapan gazeteciler ile kahvaltı programında

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM

YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM Enerjinin Önemi Enerji, Dünyamızın en önemli ihtiyaçlarından biridir. Türkiye nin son otuz yılda enerji talebi yıllık ortalama %8 artış göstermiştir.ülkemiz elektrik enerjisinin

Detaylı

ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi 23 Nisan mesajı ile Genel Merkez ve Tüm Şubeler adına yapılan basın açıklaması ekte bilgi ve değerlendirmenize

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

kendilerine hedefler belirlemeleri gerektiğini de vurgulayan Uğur,işleriyle dertlenen,ülke ekonomisine ve bulundukları yere katkıda bulunmak için

kendilerine hedefler belirlemeleri gerektiğini de vurgulayan Uğur,işleriyle dertlenen,ülke ekonomisine ve bulundukları yere katkıda bulunmak için Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi öğrencileri Stratejini Belirle Doğru Hamleyi Yap panelinde şehrin genç,dinamik ve başarılı iş adamlarıyla bir araya geldi. Balıkesir Sanayi Odası Yönetim

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ZİYARETİ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ZİYARETİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ZİYARETİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Üyeleri Mert Pala, Mustafa Tüzün ve İTO Dış İlişkiler Masası Şefi Pınar

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR Sektörlere Göre Dağılım 60 %52 50 %39 %46 Tarım 40 Sanayi 30 % 14 %19 %21 İnşaat 20 %8 10 % 1 Hizmetler 0 KADIN ERKEK 2

Detaylı

İnşaat Sanayi KSO da buluştu

İnşaat Sanayi KSO da buluştu Ayakkabı ve tekstil sektör toplantısı yapıldı. Sektörlerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı geniş bir katılımla gerçekleşti İnşaat Sanayi KSO da buluştu KSO Başkanı Kütükcü, Sektörlerimizi

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın BDDK Başkanım, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Borsamız

Detaylı

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014 MART 2014 Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.03.2014 Bankanın Ticaret Ünvanı : TAIB YatırımBank A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak Aksoy İş Merkezi No. 7 Kat 3 Zincirlikuyu,

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) KULLANIMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ (11 Mart 2013)

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) KULLANIMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ (11 Mart 2013) Sayı 42 Mart 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) KULLANIMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ (11 Mart 2013)

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU Tarih: 10 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 38 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA İLK ADIM ATILDI

TEKNOVERSİTE YOLUNDA İLK ADIM ATILDI İSTE BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ TEKNOVERSİTE YOLUNDA İLK ADIM ATILDI Teknoversite vizyonu ile yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi nde Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) kuruldu ve açılışı

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Ekim 14, 2011-2:43:35 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bedensel, işitme ve görme özürlüler kendi içinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına

Detaylı

Ekim Ayı Faaliyet Raporu

Ekim Ayı Faaliyet Raporu Ekim Ayı Faaliyet Raporu Değerli KAGİDER üyeleri, KAGİDER adına dopdolu geçen bir Ekim ayını geride bıraktık. Yeni iletişim ajansımız ile düzenlediğimiz, yeni yönetim kurulumuzu ve hedeflerimizi duyurmayı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 2 5 EKİM 2012 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2012

İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 2 5 EKİM 2012 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2012 İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 2 5 EKİM 2012 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2012 Hazırlayan: Zeynep Armağan Dış İlişkiler Masası Uzman Yardımcısı

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

Türkiye - Özbekistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu I. Dönem Toplantısı Protokolunun Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2585

Türkiye - Özbekistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu I. Dönem Toplantısı Protokolunun Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2585 13.07.2001 Cuma Sayı: 24461 (Asıl) YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Milletlerarası Andlaşmalar Türkiye - Özbekistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu I. Dönem Toplantısı Protokolunun Onaylanması Hakkında

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

SIRA SAYISI: 279 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 279 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 279 Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan

Detaylı

Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı

Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -GELİŞMEKTE OLAN SAĞLIK SEKTÖRÜ VE SAĞLIĞA ERİŞİMDEKİ ARTIŞ, KAMU HARCAMALARINI

Detaylı

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi.

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Üniversitesi 10 Yaşında başlıklı söyleşi, Cumhuriyet Konferans Salonu nda gerçekleştirildi.

Detaylı

Kapak Konusu. www.madencilik-turkiye.com

Kapak Konusu. www.madencilik-turkiye.com Kapak Konusu www.madencilik-turkiye.com Türk Madencilik Sektörü Londra da Yatırım Dünyası ile Buluştu Madencilik alanında ülkemizde ve dünyada sektöre en faydalı etkinlikleri organize eden yerli şirket

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 OCAK / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

COP 21 Paris Değerlendirme Toplantısı Herkes elini taşın altına koymalı!

COP 21 Paris Değerlendirme Toplantısı Herkes elini taşın altına koymalı! COP 21 Paris Değerlendirme Toplantısı Herkes elini taşın altına koymalı! TÜSİAD ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği Refah Fonu İşbirliği, REC Türkiye ve Amerikan Büyükelçiliği desteği ile yapılan,

Detaylı

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Doç.Dr. Nilgün GÖRER TAMER (Şehir Plancısı) Her fakülte içerdiği bölümlerin bilim alanına bağlı olarak farklılaşan öznel

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 MART AYI / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR DE BAŞLADI

1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR DE BAŞLADI 1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR DE BAŞLADI DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://www.teb.org.tr/uploads/izmirtoplant//085a0831.jpg 40. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı 26 Mayıs 2016 Perşembe Günü

Detaylı

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Oryantasyon Rehberi 2015 Mart 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu kitapçığın amacı, bölümümüz öğrencilerinin eğitimleri süresince ihtiyaç duyabilecekleri

Detaylı

İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları

İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları On5yirmi5.com İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları Başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere merkezi sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanları ortaya çıktı. Yayın Tarihi : 31 Temmuz

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük: Devleti Yönetecek Güç

Detaylı

S V L TOPLUM, YEREL YÖNET MLER VE GENÇL K AB ÜYEL YOLUNDA" S V L TOPLUMLA D YALOG TOPLANTISI 4 SONUÇ B LD RGES 11 ARALIK 2010, STANBUL

S V L TOPLUM, YEREL YÖNET MLER VE GENÇL K AB ÜYEL YOLUNDA S V L TOPLUMLA D YALOG TOPLANTISI 4 SONUÇ B LD RGES 11 ARALIK 2010, STANBUL S V L TOPLUM, YEREL YÖNET MLER VE GENÇL K AB ÜYEL YOLUNDA" S V L TOPLUMLA D YALOG TOPLANTISI 4 SONUÇ B LD RGES 11 ARALIK 2010, STANBUL "Sivil Toplum, Yerel Yönetimler ve Gençlik AB Üyeli i Yolunda Sivil

Detaylı

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 16 Mayıs 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29002 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I KOMİSYON BAŞKANI: OSMAN FEYZİ BOYNER Amaç: Küresel ekonomik trendler çerçevesinde gelişen dış ticaret ve yatırım olanaklarını takip ve analiz etmek, Doğrudan yabancı

Detaylı

ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 15 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL

Detaylı

Küresel Krize Alternatif Çözüm. 29 Kasım 2010 Pazartesi

Küresel Krize Alternatif Çözüm. 29 Kasım 2010 Pazartesi Küresel Krize Alternatif Çözüm 29 Kasım 2010 Pazartesi Türkiye yeni bir dünya düzeninin oluşumunda bütün halkların haklarının âdilce korunabileceği bir denge unsuru olabilmek için iç ve dış politikada

Detaylı

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI

JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI FARKINDALIK ARTIRMA TOPLANTILARI Burs Programı Türkiye nin Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden üniversitelere önemli görevler düşüyor. Bu sebeple, toplumun her

Detaylı

ANADOLU DA BEYİN FIRTINASI

ANADOLU DA BEYİN FIRTINASI ANADOLU DA BEYİN FIRTINASI Güneş Sigorta ve CNBC-e işbirliği ile Kasım ayında Kayseri den başlayan Güneş Ekonomi Buluşmaları 6 ay boyunca 6 farklı ilde ekonominin nabzını tutacak. Geneş Sigorta Genel Müdürü

Detaylı

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi EYLÜL 2014 Çevresi hakkında duyarlı, Ortak değerlere katkı sağlayan, Kirliliğin kaderimiz olmadığının farkında olan bedenen sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum

Detaylı

İŞ DÜNYASI DEV ORGANİZASYONDA BULUŞTU..

İŞ DÜNYASI DEV ORGANİZASYONDA BULUŞTU.. İŞ DÜNYASI DEV ORGANİZASYONDA BULUŞTU.. ICC 62. TÜRKİYE GENEL KURULU YAPILDI.. ICC Türkiye Milli Komitesi 62 inci Genel Kurulu İstanbul da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Milletler arası Ticaret

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU. Sayfa 1 / 7

ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU. Sayfa 1 / 7 ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ, GÖZDEN GEÇİRME RAPORU 2015 Sayfa 1 / 7 10 Ocak 2016 ARCHİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. 2015 YILI KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ,

Detaylı

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 23 dönem Çalışma Programında; Oda etkinliklerinin TMMOB örgütlülüğü ile ilişkilendirilerek ortak alanlar

Detaylı

TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI

TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI 12 13 Kas m 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi nde düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi ne ubemizce kat m sa land. Turkcell Teknoloji Zirvesinde kat m sa lanan sunumlarda

Detaylı

Genel Görünüm. Faiz Oranları Gelişmeleri. Fiyat Gelişmeleri EYLÜL 2010

Genel Görünüm. Faiz Oranları Gelişmeleri. Fiyat Gelişmeleri EYLÜL 2010 EYLÜL 2010 Genel Görünüm Faiz Oranları Gelişmeleri Para Politikası Kurulu(PPK) nun 16 Eylül 2010 tarihinde yaptığı toplantıda Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo Ters

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MUSTAFA SERDAR ÖZBEK Doğum Tarihi: Şubat 977 Unvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi Hukuk

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015 Öğr.Gör.Mehmet KÖRPİ İŞLETMENİN TANIMI Sonsuz olarak ifade edilen insan ihtiyaçlarını karşılayacak malları ve hizmetleri üretmek üzere faaliyette bulunan iktisadi birimler işletme olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

REFORM EYLEM GRUBU BİRİNCİ TOPLANTISI BASIN BİLDİRİSİ ANKARA, 8 KASIM 2014

REFORM EYLEM GRUBU BİRİNCİ TOPLANTISI BASIN BİLDİRİSİ ANKARA, 8 KASIM 2014 REFORM EYLEM GRUBU BİRİNCİ TOPLANTISI BASIN BİLDİRİSİ ANKARA, 8 KASIM 2014 Reform Eylem Grubu nun (REG) ilk toplantısı, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası

Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası 2007 NİSAN EKONOMİ Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası Türkiye ekonomisi dünyadaki konjonktürel büyüme eğilimine paralel gelişme evresini 20 çeyrektir aralıksız devam ettiriyor. Ekonominin 2006 da yüzde

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Tarım ürünlerimiz Ukrayna da. Birliği, İla Foods Ltd., Legnar İthalat İhracat Ltd., Akdeniz. İhracatçıları Birliği,

FAALİYET RAPORU. Tarım ürünlerimiz Ukrayna da. Birliği, İla Foods Ltd., Legnar İthalat İhracat Ltd., Akdeniz. İhracatçıları Birliği, KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Bu sayıda: Yıldızlara İlk Işık Genç Profesyoneller den 2 DEİK eğitimine katıldık 2 KTSO ile TSE arasında Hizmet Protokolü imzalandı 3 Odamızın Yerli Malı Haftası

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU İLERİ ARAŞTIRMALAR ŞUBAT 2016 0 Odamız 15 No.lu Eğitim Meslek Komitesi Üyeleri ve sürücü kursu olarak hizmet veren kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla

Detaylı

Değerli dinleyicilerimiz. Yeni bir engelli kadın gündemiyle daha sizlerle birlikteyiz. Önce haber başlıkları.

Değerli dinleyicilerimiz. Yeni bir engelli kadın gündemiyle daha sizlerle birlikteyiz. Önce haber başlıkları. ENGELLĠ KADIN GÜNDEMĠ HAZIRLAYAN: ġule SEPĠN Değerli dinleyicilerimiz. Yeni bir engelli kadın gündemiyle daha sizlerle birlikteyiz. Önce haber başlıkları. - ULUSLARARASI TOPLUMSAL CĠNSĠYET VE SPOR SEMPOZYUMU.

Detaylı

İklim Değişikliği ile Mücadelede Medya Üstüne Düşeni Yapıyor mu?

İklim Değişikliği ile Mücadelede Medya Üstüne Düşeni Yapıyor mu? İklim Değişikliği ile Mücadelede Medya Üstüne Düşeni Yapıyor mu? Medyanın iklim değişikliği ile mücadele için yapabileceği katkılar 23 Şubat ta İstanbul da, Gazeteciler için İklim Değişikliği Yuvarlak

Detaylı

KURUYEMİŞ SEKTÖR RAPORU

KURUYEMİŞ SEKTÖR RAPORU KURUYEMİŞ SEKTÖR RAPORU Ocak 2016 Kuruyemiş sektörü geçtiğimiz sezon kuraklı ve don gibi olumsuz koşullar nedeniyle rekoltelerde düşüş yaşarken fiyatlarda önemli artışlara sahne olmuştur. Geçtiğimiz yıl

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ Geçtiğimiz hafta ABD de tüketici güven endeksi beklentilerin üzerinde geriledi. ISM imalat endeksinde ise yükseliş trendinin korunduğu görülüyor. Hafta boyunca, doların güçlü seyrinin

Detaylı

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi'nin akademik değerlendirme ve kalite geliştirme ile stratejik

Detaylı

POMPA ve KOMPRESÖRLER

POMPA ve KOMPRESÖRLER POMPA ve KOMPRESÖRLER Hazırlayan Tolga TAYLAN 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi POMPA ve KOMPRESÖRLER SITCNo :742,743 ArmonizeNo :8413,8414 TÜRKİYE DE ÜRETİM

Detaylı

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Meslek Lisesi Koçları Programı Okul & Şirket Buluşması, 23 Şubat 2016, 09:00 16:30 Koç Holding, Nakkaştepe

Detaylı

VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM

VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM 1 2 VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM 3 VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Yayın No.10 ISBN 975 94473 6 3 Kapak tasarım: Şule İLGÜĞ - ilgug75@hotmail.com Baskı Yeri:

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI R.G. Tarihi : 13 Aralık 2013 R.G. Sayısı : 28850 TÜRMOB Türkiye Serbest

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 14. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2006-2007 105 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 105 106 14. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2006-2007 6. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN ELAZIĞ İL TEMSİLCİLİĞİ 12 Mart 2007 tarihinde, Elazığ İMO İl Temsilciliği

Detaylı

YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI

YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI Enerji arz güvenliğine küçük küçük ama toplamda en büyük katkıyı sağlayacak bir çözümdür. Çaılarımız boş ve kullanılmıyor. Ülkemizde 8.000.000 konut çatısı ve

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 Güz Yarıyılı Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 Dersin Kodu: TRD 151 Şube Kodu: AKTS Kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2 s/ hafta Teorik: 2s/ hafta Uygulamalı: 0 s/hafta

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

Tahkim. Beşiktaş'ı bekleyen tehlike. TFF Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi uyarınca

Tahkim. Beşiktaş'ı bekleyen tehlike. TFF Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi uyarınca 10 EKİM 2013 Beşiktaş'ı bekleyen tehlike Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş'ın cezasını onamasından sonra Siyah-Beyazlı ekibi lig maratonu içinde bir başka tehlikenin beklediği ortaya çıktı. TFF Müsabaka Talimatı'nın

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Rakamlarla Sektörümüz: 3 kıtadan 77 ülkeye doğrudan hizmet götüren, Toplam Yatırımı 5 Milyar Doları aşan, Yan sektörleri ile birlikte yaklaşık

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 EDİTÖRLER Dr.Ünal HÜLÜR Turgut ALTUN Fatma İPEK Sibel ŞANLI İl Sağlık Müdürü Sağlık

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı