MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu"

Transkript

1 MEZGĐT L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu Kafası gövdesine orantılı büyüklükte olan Mezgitin ağzı büyüktür. Çenelerinde sivri dişler bulunur. Alt çenelerinde daima kısa bir bıyığı vardır. Gözleri iridir. Yanal çizgisi belirgin olup, kuyruğa doğru uzanır. Karın yüzgeci, göğüs yüzgeçlerinin bir parça önündedir. Bu balığın en önemli karakteristik özelliği üç adet sırt yüzgeci ile iki adet anal yüzgecinin bulunmasıdır. Başı, sırtı ve yan taraflarının üst kısmı boz-mavi veya sarı kurşunidir. Karnı gümüşi, parlak ve beyazdır. Göğüs yüzgeçlerinin kaidesi üzerinde yuvarlak siyah leke bulunur. Maksimum uzunluğu 70 cm olup, Karadeniz de ise 40 cm dir. Ortalama uzunluğu cm arasındadır. Karadeniz de ise ortalama uzunluk 16 cm olup; ortalama ağırlığı 40 gr dır. ÜREME DÖNEMĐ : Demersal balıklar içerisinde en fazla avı veren türün mezgit olduğu görülecektir. Bunun nedenleri; mezgitin yazın oluşan termoklin tabakasının altındaki büyük bir sahayı kullanabilmesi, fekonditesinin yüksek olması ve yıl boyunca üreme özelliğidir. Yapılan çalışmalarda mezgit balığının dişisinin yaklaşık 2 yaşında ortalama 15 cm boyunda üremeye başladığı tespit edilmiştir. Üreme, sonbahar ve ilkbahar aylarında çok yoğun olmak üzere yıl boyunca sürer. Yazın minimum seviyeye düşer. Üreme sıcaklığı 7-15 C arasında değişir. AV YASAĞI: Minimum av boyu 13 cm dir. 1 Mayıs-1 Eylül arası genel av yasakları uygulanır. TÜKETĐM ZAMANI: TÜR/AY OCAK ŞUBAT MART NĐSAN MAYIS HAZĐRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKĐM KASIM ARALIK Mezgit TÜKETĐM ŞEKLĐ: Tava, buğulama, haşlama olarak tüketilir.

2 TARĐFLER : MEZGĐT TAVA 1 kg mezgit 2 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Kızartma yağı Mezgitlerin filetosu çıkarılır. Un tuzla karıştırılır. Filetolar önce una batırılır sonra çırpılmış yumurtaya bulanır. Teflon tavada sığ yağda kızartılır. MEZGĐT KROKET 1/2 kg mezgit (haşlanmış, soğutulmuş, derisi ve kılçıkları ayıklanmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 50 gr galeta unu 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 yumurta (hafif çırpılmış) 3 çorba kaşığı un Sosu 1 soğan (ince doğranmış) 1 çay kaşığı zencefil (dövülmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ 1/4 su sirke 1 su bardağı balık suyu 4 dilim limon Orta büyüklükte bir kâsede balık, 1 çay kaşığı tuz, biber, galeta unu ve 2 çorba kaşığı maydanozu karıştırıp, yumurtayı ekleyiniz. Ellerinizle, balık karışımından 10 küçük kroket yapıp una bulayınız. Kroketleri buzdolabında en az 45 dakika bekletiniz. Küçük bir kâsede soğan, zencefil ve kalan maydanoz ve tuzu karıştırıp bir kenara koyunuz. Büyük bir tavada tereyağı rafine yağla birlikte orta ateşte eritip, köpükleri kaybolunca, soğan ve baharat

3 karışımını koyunuz; karıştırarak 2-3 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Sirke ve balık suyunu ekleyip sosu karıştırarak iyice ısıtınız; ateşi kısıp, 2-3 dakika kaynatınız. Kroketleri tavaya koyup sosa bulayınız ve 6-7 dakika kızartınız. Bir kevgirle kroketleri tavadan alıp ısıtılmış bir servis tabağına diziniz; sosu üstüne döktükten sonra, kenarlarını limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.

4 ISPANAKLI MEZGĐT 4 adet mezgit 1 diş sarımsak 500 gr ıspanak 150 ml su 1 tablet Tavuk Bulyon 100 ml krema 40 gr Tereyağ 1 adet limon 3 dal taze kekik Üzeri için : Tane karabiber 3 adet kuru kayısı 1 dal yeşil soğan Sarımsağı temizleyip kıyın. Ispanakları yıkayıp süzün. Tencerede kekik ve sarımsağı soteleyin. Ispanakları ekleyip 150 ml sıcak suda eritilmiş tavuk bulyonlu suyu, krema ve Tereyağı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç kez sallayın. Balıkları tavada ya da ızgarada kızartın. Servis tabağına ıspanağı alıp üzerine limon dilimleri ve ızgarada pişirilmiş balıkları yerleştirin. Çekilmiş karabiber, çok ince doğranmış yeşil soğan ve isteğe göre suda bekletildikten sonra zar şeklinde doğranıp tavada karamelize edilmiş kayısı parçaları ile servis edebilirsiniz.

5 BEYAZ PEYNĐRLĐ MEZGĐT 6 parça mezgit fileto 6 parça beyaz peynir (kibrit kutusu kadar) 1 adet domates 2 adet yeşil biber 1 bardak hazır çiğ krema Tane karabiber Balıkları yıkayın. Fırına dayanıklı cam bir kaba sıralayın. Her balık parçasının üzerine önce kibrit kutusu büyüklüğündeki ince peynirleri, sonra halka şeklinde doğradığınız domatesleri ve yeşilbiberleri yerleştirin. Üzerine karabiber serpiştirin. Son olarak kremayı gezdirin. 175 derecedeki fırında peynirler eriyip, balıklar pişene kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

6 PAZILI MEZGĐT SARMA 4 adet iri mezgit balığı 4 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 demet pazı 6 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz Üzümleri ılık suda bekletin. Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Süzdükten sonra saplarını kesin. Kılçıkları çıkarılmış mezgitleri küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, yarım bardak suyla 5 dakika haşlayın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları karabiber ve tuzla ovun. Sıvıyağ, üzüm ve balıkları da attıktan sonra dolma içiniz hazır demektir. Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını ezin. Balıklı harçtan bir parça koyup sarın. Tencereye, önce pazı yapraklarını, sonra dolmaları koyun. Dolmaları küçük bir tabakla kapatın. 1 bardak su ilave edip 20 dakika pişirin. Yemeği, yoğurtlu mayonezle servis yapabilirsiniz.

7 FIRINDA MEZGĐT FLETO 4 adet mezgit fileto 4 çorba kaşığı limon suyu 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş büyük boy sarımsak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı biberiye (ince kıyılmış) 100 gr badem (hafif kavrulmuş, ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı bayat ekmek kırığı 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber (arzu ederseniz) Tuz Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Limon suyunun yarısı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak ve biberiyenin yarısını çırpın. Zeytinyağlı karışımı mezgit filetolarının üzerine gezdirin ve hafifçe ovalayarak her taraflarına sürün. Oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin. Kalan bütün malzemeleri iyice karıştırın. Mezgit filetolarını derili kısımları fırın tepsisine gelecek şekilde yerleştirin ve bademli harcı üzerlerine paylaştırıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık dk pişirin. Haşlanmış veya sotelenmiş sebze ile birlikte servis yapın.

8 MEZGĐT PANE 1 kg. mezgit filetosu, 2 adet yumurta, 3-4 çorba kasığı un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 3 diş sarımsak, dereotu, tuz Galeta ununu robotta maydanoz ve sarımsakla un kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtaları çırpın. Mezgit filetolarını önce una, sonra yumurtaya ve hazırladığınız galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu ile yağın fazlasını alın. Mezgit paneyi, limon ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

9 MANTARLI MEZGĐT 1 paket Mezgit Fileto (500 gr) 200 ml krema 250 gr mantar 4-5 dal dereotu 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz Karabiber Mezgit filetoların büyük olan parçalarını ikiye keserek üzerine tuz ve karabiber ekleyip yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Kremayı dökün ve balıkların üzerine yayılmasını sağlayın. Mantarları dilimleyin ve tavada tereyağ ile bir kaç dakika soteleyip kaba ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile servis yapın.

10 MAYONEZLĐ MEZGĐT 4 adet mezgit filetosu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak 5-10 dal maydanoz Yarım limon Limon, yağ, tuz ve pul biber karıştırılır, mezgitlerin üzerine sürülür. 20 dakika beklettikten sonra ızgarada pişirilir. Sarımsak dövülür, maydanoz ince kıyılır, mayonezle karıştırılır. Servis tabağına mezgit konur, yanına sarımsaklı, maydanozlu mayonez bırakılır.

11 MEZGĐT GRANĐTE 4 mezgit filetosu (kalın kesilmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1 küçük soğan (rendelenmiş) 125 gr gravyer ya da kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı hardal 2 çorba kaşığı ketçap 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber Önce ızgaranızı kızdırınız. Balık filetolarını fırça ile yağlayıp ızgaraya yerleştiriniz ve her iki yüzünü de 5-6'şar dakika, çatalla dokunulduğunda etler kolayca dağılana kadar, kızartınız. Bu arada, küçük bir kâsede soğan, peynir, hardal, ketçap, tuz, karabiber ve pul kırmızı biberi tahta bir kaşıkla karıştırınız. Filetoları ızgaradan alıp, hazırladığmız peynirli sostan hepsinin üstüne yayınız. Tekrar ızgaraya koyup 3-5 dakika daha kızartınız. Bir kayık tabağa yerleştirip süsledikten sonra, hemen servis ediniz.

12 PORTAKAL SOSLU MEZGĐT 4 adet mezgit fileto ½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu tuz, karabiber 2 adet çırpılmış yumurta 1 ½ su bardağı ufalanmış mısır gevreği 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ Sos Đçin : 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 yemek kaşığı toz şeker ½ su bardağı tavuk suyu ½ su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 ½ yemek kaşığı silme mısır nişastası Fırını 220 dereceye getirin. Bir kapta ½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyuna dereotunu ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp yayvan bir kaba dökün. Balıkları karışımın içinde dakika bekletin. Balıkları önce mikser ile çırpılmış yumurtalara bulayın. Mısır gevreklerini iri kalacak şekilde bir tur doğrayıcıdan geçirin. Yumurtaya batırdığınız balıkları, doğrayıcıdan geçirdiğiniz mısır gevreğine bulayın. Üzerlerine erimiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında dakika üstleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sos Đçin Bir sos kabında şeker ve sirkeyi karamel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Tavuk suyunu ekleyip, bir dakika el blenderıyla karıştırarak pişirin. Đçine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını eritin. Pişirdiğiniz sosa karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ekleyin. Sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırında kızaran balıkları portakal sosu ile servis yapın.

Türk mutfagına özgü özenle hazırlanmış lezzetleri sevdiklerinizle nefis bir ortamda tatmanın keyfini çıkarın. Afiyet Olsun...

Türk mutfagına özgü özenle hazırlanmış lezzetleri sevdiklerinizle nefis bir ortamda tatmanın keyfini çıkarın. Afiyet Olsun... Türk mutfagına özgü özenle hazırlanmış lezzetleri sevdiklerinizle nefis bir ortamda tatmanın keyfini çıkarın. Afiyet Olsun... Güne Başlangıç Köy Kahvaltısı Usluoğlu Special Kahvaltı Serpme Kahvaltı Süzme

Detaylı

PULLU SAZAN. L: Cyprinus carpio Đ: Common carp A: Carpfen F: Carpe

PULLU SAZAN. L: Cyprinus carpio Đ: Common carp A: Carpfen F: Carpe PULLU SAZAN L: Cyprinus carpio Đ: Common carp A: Carpfen F: Carpe Sazan balığı (Cyprinus carpio), sazangiller (Cyprinidae) familyasına adını veren tatlısu balığıdır. Göl ve yavaş akan derelerde bulunur.

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ DİABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME Diyetiniz günlük enerji

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-17

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU FR-HYE-04-719-17 FR-HYE-04-719-17 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME ve DİYET BİRİMİ PERİTON DİYALİZİ HASTALARINDA BESLENME KILAVUZU AD ve SOYAD :... TARİH :... Hazırlayan AD/BD/Birim(ler): Beslenme ve Diyet

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi Mezeler Tabule Maydanoz, taze nane, dereotu, salatalık, domates ve köftelik bulgur Humus/Pastırmalı Panço Patlıcan, patates ve sarımsaklı yoğurt Çiğ Köfte Muhammara Domates salçası, ceviz ve baharat çeşitleri

Detaylı

EK 1: YEMEK ÇEŞİTLERİ VE PORSİYON GRAMAJLARI

EK 1: YEMEK ÇEŞİTLERİ VE PORSİYON GRAMAJLARI EK 1: YEMEK ÇEŞİTLERİ VE PORSİYON GRAMAJLARI ÇİFTLİK KEBABI BOLU KEBABI ET YEMEKLERİ ROSTO (KEMİKSİZ BUT) BAHÇEVAN KEBAP ROSTO (KEMİKSİZ BUT) 100 GR 100 GR 80 GR DOMATES 25 GR DOMATES 30 GR DOMATES 40

Detaylı

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune FENER BALIĞI L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune Fener balığı (Lophius piscatorius), Lophiidae familyasına ait ilginç bir balık türü. Yüzünün önüne sarkan "feneri" ile denizin

Detaylı

Kullanım talimatları. Yemek Tarifleri İçerir

Kullanım talimatları. Yemek Tarifleri İçerir Kullanım talimatları Yemek Tarifleri İçerir İçindekiler Sayfa Giriş 3 Breville önce güvenlik tavsiye eder 4 Breville Wizz Stick Professionalınızı tanıyın 6 Wizz Stick Professionalın çalıştırılması 7 Wizz

Detaylı

Migren tüm dünyada hem kad nlarda hem de erkeklerde görülen, s k rastlanan ve a r l

Migren tüm dünyada hem kad nlarda hem de erkeklerde görülen, s k rastlanan ve a r l Ço umuzun günlük olarak tüketti i s radan g dalar bafl a r lar na yol açabilirler. Ancak bu yiyeceklerin baz lar n ö ünlerinizden ç karman z ya da tüketti iniz miktarlar azaltman z lezzetli ö ünlerden

Detaylı

Menü 1 DÜĞÜN PASTASI LİMİTLİ YERLİ İÇKİ MÜZİK GRUBU MASA SANDALYE SÜSLEMELERİ GELİN - DAMAT MASASI GELİN YOLU - BALAYI ODASI

Menü 1 DÜĞÜN PASTASI LİMİTLİ YERLİ İÇKİ MÜZİK GRUBU MASA SANDALYE SÜSLEMELERİ GELİN - DAMAT MASASI GELİN YOLU - BALAYI ODASI Menü 1 Amerikan Salata, Acılı Ezme Tarator Çerkez Tavuğu, Dil Peyniri Beyaz Peynir, Dana Füme Biber Dolma, Domates-Salatalık Söğüş Alabalık Füme ARA SICAK Sebzeli Çin Böreği Domatesli Pesto Sosu ile Yeşil

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır.

Detaylı

Ana Renkler- Ara Renkler Beşgen Altıgen Gece-Gündüz Mutlu-Üzgün Taze -Bayat Aşağı-yukarı Aşağıda-yukarıda

Ana Renkler- Ara Renkler Beşgen Altıgen Gece-Gündüz Mutlu-Üzgün Taze -Bayat Aşağı-yukarı Aşağıda-yukarıda ANADİL ETKİNLİKLERİ KAVRAM GELİŞİMİ AKIL OYUNLARI Havada yaşayan canlılarla ilgili sohbet ediyoruz. Meraklı kutumuzdan çıkan canlıların özelliklerini araştırıyoruz. Kelebek şarkısını öğreniyoruz. Ana Renkler-

Detaylı

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi Ocak - Şubat 2014 Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Şehir otellerinde, şeflerin ve misafir kitlesinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış 4 banket paketi, toplam 95 reçete ile işletmenize daha çok

Detaylı

Elma ve armutta ateş yanıklığı (Erwinia amylovora)

Elma ve armutta ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) Elma, armut ve ayva gibi yumuşak çekirdekliler ile diğer bazı kimi sert çekirdekliler konukçusudur. Asıl zararı yumuşak çekirdeklilerde olu hastalık özellikle elma ve armutta şiddetli zararlara neden olmaktadır.

Detaylı

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet Lezzet MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler Lezzet Fesleğen ve sarımsak soslu köfte 4-6 KİŞİLİK GEREKLİ MALZEME Yarım kg kıyma 1 yumurta 3-4

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI :

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI : PALAMUT L: Sarda sarda Büyüklüğüne göre: Vanoz, Çingene Palamudu, Palamut, Kestane Palamudu, Zindandelen, Torik, Sivri, Altı parmak, Peçuta Đ: Atlantic bonito A: Bonito F: Bonite à dos rayé Uzun ve iri

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel Vücutta egemen olan renk zeytin yeşili olup, üst kısımları kahverengi veya

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

www.sokmarket.com.tr dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 36-40 numaralarda

www.sokmarket.com.tr dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 36-40 numaralarda www.sokmarket.com.tr www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 28 Ağustos- Veliler! Okullar açılmadan

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

KARIŞIK PEYNİR ERİTMESİ

KARIŞIK PEYNİR ERİTMESİ KARIŞIK PEYNİR ERİTMESİ NELİPİDE KÖY KAHVALTISI KLASİK KAHVALTI TABAĞI MENEMEN PEYNİRLİ OMLET SUCUKLU YUMURTA KAHVALTI KLASİK KAHVALTI TABAĞI 20.00 Beyaz peynir, kaşar, burgu peyniri, ezine, tulum peyniri,

Detaylı

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ MUHALLEBİ İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ Pirinç 20 16 Süt 250 12.5 Şeker 30 30 TOPLAM: 59 g. SÜTLÜ İRMİKLİ PUDİNG İrmik 10

Detaylı

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile DÜĞÜN MENÜ 1 Zeytinyağlı Enginar ve Dolma Tabağı Sebze ile Doldurulmuş Zeytinyağlı Enginar, Mini İmam Bayıldı, Yaprak Sarma, Biber Dolma, Naneli Kese Yoğurdu, Limon, Domates, Salatalık, Ispanak ve Dağ

Detaylı

DÜNYA MUTFAKLARI - I (AVRUPA-AFRİKA) KURS PROGRAMI

DÜNYA MUTFAKLARI - I (AVRUPA-AFRİKA) KURS PROGRAMI DÜNYA MUTFAKLARI - I (AVRUPA-AFRİKA) KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Dünya Mutfakları I (Avrupa-Afrika) 5. PROGRAMIN DAYANAĞI : 1739 sayılı Milli

Detaylı

Yağlar ve Margarinler

Yağlar ve Margarinler Yağlar ve Margarinler Fats & Oil Pastacılık Yağları Bakery Fats Teremyağ 06089-03 Pastacı 06087-00 Börek 06088-05 Ürün barkodu / Unit barcode 68691375608935 Ürün barkodu / Unit barcode 8691375608704

Detaylı

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası lezzette zirve Köfteli Den Çorbası Kahvaltı Spesiyal Kahvaltı Beyaz peynir, kaşar peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, bal, ev reçelleri, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, biber, maydanoz,

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson GÜMÜŞ L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson Vücut yanlardan hafif yassılaşmış, ince uzun bir şekildedir. Baş uzunluğu vücut yüksekliğine

Detaylı

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Mart - Nisan 04 Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Restoran Destek Paketi: Turuncu Pusula Misafir memnuniyeti sizin için ne kadar önemli? İşletmenizi kara geçirmeniz önceliğiniz mi? Bütün sırlarınız

Detaylı

Kalp Damar Hastal klar

Kalp Damar Hastal klar Kalp Damar Hastal klar Kalp damar hastal klar (kardiyovasküler hastal klar) dünyada en fazla ölüme sebep olan hastal klar n bafl nda gelmektedir. 2005 y l nda ölen her üç kifliden birinin hayat n kalp

Detaylı

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede Boyu 50-60 santimetreye ulaşan dülger balığı, geçici balıktır. Mayısta Marmara'dan Karadeniz'e

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA!

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! Eylül - Ekim 2012 HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! lezzeti ortaya çıkarın .... ISTER TAVUK, ISTER BALIK, ISTER ET LEZZET. TIKKA MASALA, BARBEKÜ, KEBAP VE CAJUN HEPSİ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

Ek 1. Standard hracatta Zorunlu Uygulamada Bulunan Ürünler Listesi G.T..P. Madde smi lgili Standart

Ek 1. Standard hracatta Zorunlu Uygulamada Bulunan Ürünler Listesi G.T..P. Madde smi lgili Standart 31 Aral k 2004 tarih ve 25687 say (3. Mükerrer) Resmi Gazete de yay mlanan D Ticarette Teknik Düzenlemeler ve Standardizasyon Yönetmeli inde De iklik Yap lmas Hakk nda Yönetmelik ile de tirilmi tir. Ek

Detaylı

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe Sırtı mavimsi yeşil, yanları gümüşi ve karın beyazdır. Kuyruk yüzgecinin rengi sarıdır. Maksimum uzunluk

Detaylı

GIDALARIN MUHAFAZASINDA SOĞUK UYGULAMASI

GIDALARIN MUHAFAZASINDA SOĞUK UYGULAMASI GIDALARIN MUHAFAZASINDA SOĞUK UYGULAMASI Soğukta muhafazanın dayandığı genel ilke, düşük sıcaklıklarda mikroorganizma faaliyetinin, kimyasal ve biyokimyasal reaksiyon hızlarının yavaşlamasıdır. Soğuk uygulaması

Detaylı

Kurallara uygun iyi bir mutfak yapmanın en etkili yolu mimar, işletmeci, mutfak şefi ve müteahhidin ortak çalışmaları ile ortaya çıkar.

Kurallara uygun iyi bir mutfak yapmanın en etkili yolu mimar, işletmeci, mutfak şefi ve müteahhidin ortak çalışmaları ile ortaya çıkar. 1 Kurallara uygun iyi bir mutfak yapmanın en etkili yolu mimar, işletmeci, mutfak şefi ve müteahhidin ortak çalışmaları ile ortaya çıkar. 2 Mimar Malsahibi Mutfak şefi Müteahhit 3 4 Mutfağın yapılacak

Detaylı

İFTAR BÜFESİ 1. Çorba Şehriyeli ezogelin çorbası

İFTAR BÜFESİ 1. Çorba Şehriyeli ezogelin çorbası İFTAR BÜFESİ 1 Peynir çeşitleri, siyah ve yeşil zeytin, sucuk, pastırma, bal, reçel, tereyağı, kuru meyveler: hurma, kayısı, kuru üzüm, fındık, fıstık, Mini salata bar, patlıcan salatası, Çerkez tavuğu,

Detaylı

BOOSTERS ENERGIZE GINGERELLA SOUL-C. SLIM DOWN (250 ml) SUNDAZE HEART ON. H2O, limon, zencefil, zerdeçal, agave. elma, greyfurt, salatalık

BOOSTERS ENERGIZE GINGERELLA SOUL-C. SLIM DOWN (250 ml) SUNDAZE HEART ON. H2O, limon, zencefil, zerdeçal, agave. elma, greyfurt, salatalık GREENS GREEN MACHINE elma, salatalık, yeşil biber, marul, ıspanak, maydanoz, limon Vitamin ve mineral açısından zengin olup, sindirim sistemine ve vücudun doğal arınımına katkı sağlar. SKIN GLOW armut,

Detaylı

UZAKDO U BASININDA ÇIKAN B R SÜT fi F GÜRÜ

UZAKDO U BASININDA ÇIKAN B R SÜT fi F GÜRÜ SÜT fi in tarihi 1922 yılında fiükrü Efendi tarafından açılan Taksim Muhallebicisi ne dayanmaktadır. Bugün Akbank Sanat Merkezi nin bulundu u yerde hizmet vermifl olan muhallebici, 1953 yılında Niflantaflı

Detaylı

Morbıd obezite tedavisinde kullanılan endoskopik gastrıc balon kullanılması videoteknik sunum

Morbıd obezite tedavisinde kullanılan endoskopik gastrıc balon kullanılması videoteknik sunum Morbıd obezite tedavisinde kullanılan endoskopik gastrıc balon kullanılması videoteknik sunum R.Bademci, E. Altınlı,E. Eroglu,C.Camcı İstanbul bilim üniversitesi Morbıd obezite tedavisinde cerrahi prosedürlerin

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF)

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF) TANIMI MasterFlow 920 AN, metakrilat esaslı, iki bileşenli, yüksek performanslı, stiren içermeyen, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. STANDARTLAR

Detaylı

DÜĞÜN MENÜLERİ PİLİÇ MENÜLER DÜĞÜN YEMEĞİ TAVUK MENÜSÜ 1

DÜĞÜN MENÜLERİ PİLİÇ MENÜLER DÜĞÜN YEMEĞİ TAVUK MENÜSÜ 1 PİLİÇ MENÜLER DÜĞÜN YEMEĞİ TAVUK MENÜSÜ 1 kruditeleri, dip sos eşliğinde peynir ve zeytin şişler, kavun ve karpuz meyve topları. Ege Mezeleri Tabağı Ege Yeşillikleri üzerinde Cherry Domates ve Salatalık

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF 0.40 0.3906 155,000.00 KG 60,550.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF 0.40 0.3906 155,000.00 KG 60,550. HUBUBAT MISIR MISIR 01/0/2016-1/0/2016 T.C. Sayfa: 1-12 MISIR SLAJ MTS 0.10 0.11 0.101 670,946.00 KG 69,174.72 2 MISIR MTS 0.60 2.04 0.684 15,120.00 KG 104,77.97 5 MISIR ı: 17,948.69 7 MISIR ı 17,948.69

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ET YEMEKLERİ II ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Lezzet. Keyif. /emretbursa Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park

Lezzet. Keyif. /emretbursa  Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park Lezzet Emr-et te usta eller tarafından özel yöntemlerle hazırlanan klasik ve modern sunumlu etlerimiz ağzınıza lezzet katacak. Etin en güzel hali! Keyif Aileniz ve sevdiklerinizle beraber neşe içinde yemeğinizi

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Siz nerede biz de orada! Pakmaya ile Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Güzel Yılbaşı Sofraları Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz

Detaylı

PROJE DANIŞMANI Prof. Dr. MEHMET AY

PROJE DANIŞMANI Prof. Dr. MEHMET AY TÜBİTAK-BİDEB KİMYA LİSANS ÖĞRENCİLERİ KİMYAGERLİK, KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ, BİYOMÜHENDİSLİK ARAŞTIRMA PROJESİ EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI KİMYA-3 ( Çalıştay 2012 ) GRUP ADI: SÜRPRİZ YUMURTA PROJE

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

VAN GÖLÜ İNCİ KEFALI BALIĞININ ENDÜSTRİYEL HAMMADDE OLARAK KULLANILABİLME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI PROJESİ

VAN GÖLÜ İNCİ KEFALI BALIĞININ ENDÜSTRİYEL HAMMADDE OLARAK KULLANILABİLME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI PROJESİ VAN GÖLÜ İNCİ KEFALI BALIĞININ ENDÜSTRİYEL HAMMADDE OLARAK KULLANILABİLME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI PROJESİ Yöre ekonomisine olan katkısı ve insan beslenmesindeki öneminin yanı sıra, muhteşem üreme göçüyle

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal LÜFER L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal Türkiye deki suların ve Đstanbul un deyim yerindeyse en özel balığıdır.

Detaylı

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. EEE Yönetmeliğine Uygundur. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dondurma tabloları (Hamur işleri, yumurta, süt mamülleri) DONDURULACAK SÜRE MALZEMENİN HAZIRLANIĞI ÇÖZME VE YİYECEKLER VE MİKTARI

Detaylı

Size Özel Düğün Paketimiz

Size Özel Düğün Paketimiz Size Özel Düğün Paketimiz Düğün yemeği öncesinde, cips, çerez, yeşil zeytin, krudite ve soslardan oluşan 1 saatlik hoşgeldiniz kokteyli ve showcake Beyaz sandalye giydirmesi ve dantel masa örtüsü, şamdan,

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

YEMEK HİZMETLERİ MEMNUNİYET ÖLÇÜM ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YEMEK HİZMETLERİ MEMNUNİYET ÖLÇÜM ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU YEMEK HİZMETLERİ MEMNUNİYET ÖLÇÜM ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mart - 01 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan ve Müsteşarlığımızdan 375 personel (253 erkek, 122 kadın) ve Ekonomi Bakanlığından 276 personel

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! 20-26 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. 10.90

FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! 20-26 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. 10.90 FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! 20-26 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem

Detaylı

ı ı A A şey yapman gereken

ı ı A A şey yapman gereken D Ş ı ı R D A A yapman gereken şey SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi, Kat 3, 34664 Bağlarbaşı, Üsküdar, İstanbul Tel.: (0216) 474 23 43 Sertifika No. 12603

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV

Detaylı

güne baslarken kahvaltılar

güne baslarken kahvaltılar güne baslarken kahvaltılar Menemen Karışık Peynir Eritmesi Padya Köy Kahvaltısı Soğuklar : 2 çeşit reçel, pekmez, tulum peyniri, köy peyniri, ezine peyniri, kaşar peyniri, helva, siyah ve yeşil zeytin,

Detaylı

Büyük kuşlar için kutu yuvalar. Peçeli baykuş yuvası

Büyük kuşlar için kutu yuvalar. Peçeli baykuş yuvası Büyük kuşlar için kutu yuvalar Kuşların çoğu ağaç deliklerine yuva yaparlar. Yaşlı ve kurumuş ağaçlar fırtınalardan dolayı devrildiği için buraları kuşlar için önemli yuvalar teşkil etmezler. Bu yüzden

Detaylı

PROJE ADI DOĞAL ÇEVRECĠ SEBZE-MEYVE KURUTMA SĠSTEMĠ. PROJE EKĠBĠ Süleyman SÖNMEZ Ercan AKÇAY Serkan DOĞAN. PROJE DANIġMANLARI

PROJE ADI DOĞAL ÇEVRECĠ SEBZE-MEYVE KURUTMA SĠSTEMĠ. PROJE EKĠBĠ Süleyman SÖNMEZ Ercan AKÇAY Serkan DOĞAN. PROJE DANIġMANLARI TÜBĠTAK-BĠDEB LĠSE ÖĞRETMENLERĠ (FĠZĠK, KĠMYA, BĠYOLOJĠ VE MATEMATĠK) PROJE DANIġMANLIĞI EĞĠTĠMĠ ÇALIġTAYLARI LĠSE-1 (ÇALIġTAY 2011) FĠZĠK GRUP SES-2011 PROJE ADI DOĞAL ÇEVRECĠ SEBZE-MEYVE KURUTMA SĠSTEMĠ

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı

w w w. b e h z a t m e z e. c o m HAKKIMIZDA Temelleri 1987 yılında atılan, Gürbüz Bekiş in kurucusu olduğu By Bekiş Grup; yıllar içerisinde Behzat, Rıfkı ve Hüsnü gibi Ankara nın gözde restaurant markalarını

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 Projenin Amacı... 1. 2 Giriş... 1. 3 Yöntem... 1. 4 Sonuçlar ve Tartışma... 6. 5 Kaynakça... 7

İÇİNDEKİLER. 1 Projenin Amacı... 1. 2 Giriş... 1. 3 Yöntem... 1. 4 Sonuçlar ve Tartışma... 6. 5 Kaynakça... 7 İÇİNDEKİLER 1 Projenin Amacı... 1 2 Giriş... 1 3 Yöntem... 1 4 Sonuçlar ve Tartışma... 6 5 Kaynakça... 7 FARKLI ORTAMLARDA HANGİ RENK IŞIĞIN DAHA FAZLA SOĞURULDUĞUNUN ARAŞTIRILMASI Projenin Amacı : Atmosfer

Detaylı

MasterFlow 916 AN. Polyester Esaslı, Ankraj Harcı. Tanımı

MasterFlow 916 AN. Polyester Esaslı, Ankraj Harcı. Tanımı Polyester Esaslı, Ankraj Harcı Tanımı MasterFlow 916 AN, polyester esaslı, iki bileșenli, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. Test & Standartlar n

Detaylı

Tarif Serisi No.16. Alıyorum, çünkü: Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.fi. Bekir Saydam Cad. No: 54 35865 Pancar-Torbal / ZM R

Tarif Serisi No.16. Alıyorum, çünkü: Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.fi. Bekir Saydam Cad. No: 54 35865 Pancar-Torbal / ZM R Aray n, bulun, smarlay n, evinize gelsin! Dr. Oetker Nostalji serisi: Eski zamanlar n sihirli kutular günümüzün modas oldu. Hamur kabartma tozu, şekerli vanilin gibi küçük yard mc ürünlerinizi veya bu

Detaylı

Kasım - Aralık 2014. Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız.

Kasım - Aralık 2014. Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız. Kasım - Aralık 2014 Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız. Gurme Menü Yılbaşına Özel Menü Yılın en özel menüsünü hazırladığınız

Detaylı

AYLIK YEMEK MENÜSÜ / ŞUBAT 2016

AYLIK YEMEK MENÜSÜ / ŞUBAT 2016 AYLIK YEMEK MENÜSÜ / ŞUBAT 2016 Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık, Kültür ve Spor Daire Bşk. Kantin ve Kafeteryalar Şube Md. 01.02.2016 02.02.2016 Salı 03.02.2016 Çarşamba 04.02.2016 Perşembe 05.02.2016

Detaylı

Besin grupları içinde kalori değeri açısından eşdeğer olan gıdalar: Ekmek grubu: 1 dilim ekmek (çavdar, kepek, beyaz, tam buğday unundan, mısır)

Besin grupları içinde kalori değeri açısından eşdeğer olan gıdalar: Ekmek grubu: 1 dilim ekmek (çavdar, kepek, beyaz, tam buğday unundan, mısır) Besin grupları içinde kalori değeri açısından eşdeğer olan gıdalar: Ekmek grubu: 1 dilim ekmek (çavdar, kepek, beyaz, tam buğday unundan, mısır) ½ hamburger ekmeği 1/3 sandviç ekmeği 1 dilim etimek 2-3

Detaylı

Malzeme : Konkase domates. Malzeme :

Malzeme : Konkase domates. Malzeme : MALTA SOS Kan portakalı Hollandez sos 1 adet 500 gr Portakalın yarısının kabuğunu rendele ve suyunu tamamen sık ve hollandez sos ile karıştır. Bu sos kuşkonmaz ve sebze yemekleri ile kullanılır. ŞARON

Detaylı

Gülsüm-Levent Balc? Davet Sofras?

Gülsüm-Levent Balc? Davet Sofras? Gülsüm-Levent Balc? Davet Sofras?.. Dün ak?am, arkada?lar?m?z Gülsüm ve Levent çiftinin evlerine davetliydik. Gülsüm, inan?lmaz lezzetli ve çe?itli yemeklerle midelerimizi?enlendirdi. Hepsinin tarifini

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi

1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 paket spagetti 4 domates 5 sivribiber 200 gr zeytin 2-3 diş sarımsak 1 kaşık domates salçası 3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK?

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK? BİZ DOĞAL VE PRATİK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! Bilinen en eski gıda saklama yöntemi olan kurutma tekniğini kullanarak sizlere Naturelka sebze-meyve tozlarını ve kestane ununu hazırladık. NASIL ÜRETTİK? Sebze-meyveleri

Detaylı

On Kolay. Smoothie. Tarifi

On Kolay. Smoothie. Tarifi On Kolay Smoothie Tarifi Badem Sütü 1 Malzemeler 1 su bardağı çiğ badem 2 su bardağı içme su 2 hurma Hazırlanışı: Geceden ıslattığınız bademlerin ve hurmaların suyunu süzün. Blendırda 2 dakika karıştırın.

Detaylı

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Kahvaltı Tabağı 15.00 Tam yağlı beyaz peynir, kaşar peyniri siyah ve yeşil zeytin, oltu peynir, dana jambon, tavuk jambon, macar salam, domates, salatalık, vişne reçeli,

Detaylı

Bitkilerde Çiçeğin Yapısı, Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu

Bitkilerde Çiçeğin Yapısı, Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu Bitkilerde Çiçeğin Yapısı, Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu Çiçeğin Yapısı Tohumlu bitkilerin eşeyli üreme organı çiçektir. Açık tohumlu bitkilerin çiçeklerine kozalak adı verilir. Erkek kozalaklarda

Detaylı

Şok Şok 29 Haziran - 5 Temmuz Aktüel Ürünler Facebook Sayfamız Şok Market'in 29 Haziran - 5 Temmuz V Çikolatin Sütlü Çikolata 250gr

Şok Şok 29 Haziran - 5 Temmuz Aktüel Ürünler Facebook Sayfamız Şok Market'in 29 Haziran - 5 Temmuz V Çikolatin Sütlü Çikolata 250gr Merhabalar Değerli ziyaretçilerimiz,yeniden indirimli ürün kataloğumuzla karşınızdayız,bu haftaki indirim ürünlerini yayınladığımız Firma Şok Makalemiz de Şok 29 Haziran - 5 Temmuz Aktüel Ürünler ini Sizler

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 29,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 29, Tarih: HUBUBAT MISIR MISIR - 31/0/2017 T.C. Sayfa: 1-12 MISIR MTS 1.0 1.0 0 120.00 AD 180.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2. 2. 2.43 176.00 KG 449.6 1 MISIR ı: 629.6 2 MISIR ı 629.6 2 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.40 0.3

Detaylı

TEBLİĞ. Ek- 1 Ürün Listesi

TEBLİĞ. Ek- 1 Ürün Listesi 9 Ekim 2011 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28079 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERĠNĠN ĠTHALAT DENETĠMLERĠNĠN DIġ TĠCARET VERĠ SĠSTEMĠ ÜZERĠNDEN YAPILMASINA DAĠR 2010/42 SAYILI DIġ TĠCARETTE

Detaylı