ÖNSÖZ. İnsan, tabiatı gereği inanan bir varlıktır. Bu bakımdan inanç temelinden uzaklaşarak

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖNSÖZ. İnsan, tabiatı gereği inanan bir varlıktır. Bu bakımdan inanç temelinden uzaklaşarak"

Transkript

1

2

3

4

5 ÖNSÖZ İlahi Aşkın Sesi, marifete hasret gönüllere bir sadâ olabilmek için üzerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirecek, dünya ve İslam coğrafyasındaki tüm mahsun gönüllerin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürmesi için gereken desteği her zaman verecektir. İnsan, tabiatı gereği inanan bir varlıktır. Bu bakımdan inanç temelinden uzaklaşarak yaşaması mümkün değildir. Toplumda huzur, barış, sevgi ve güven ortamı; ancak insani vasıfları gelişmiş bireylerin bir arada yaşayabilmesiyle mümkündür. İnsani vasıflardan önemli biri de kendisi dışındaki insanlara faydalı olmak ve onları da mutlu edebilmek değil midir? 03 İLAHİ AŞKIN SESİ İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması bu varoluşun gereğini yerine getirme düsturuyla yola çıkan, ömrünü Yaradanı arama yolundaki serüvenine katkı sağlamaya adamış insanların yaşam hikâyelerinden ilham alınarak kurgulanmıştır. Bu yolculuk, huzuru kendi içinde, tebessümü dostlarının yüzünde arayan yüce gönüllerin simgelerinden biri olarak yola çıkmıştır. İlahi Aşkın Sesi, marifete hasret gönüllere bir seda olabilmek için üzerine düşeni yapma gayretidir. İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması seste ve gönülde ahengi birleştirme amacıyla yola çıkmıştır. Beste, notaların olağanüstü bir ahenk ile birlikte art arda sıralandığı ruha sükun ve ilham veren sadâdır. Sadâ ise, insan gönlüne açılan ilahi kapının latif bir anahtarıdır. İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması da bu kavramlardan yola çıkarak kırık kalplere derman olabilme idealini benimsemiş ve bu ideali kendine misyon edinmiştir. Dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan besteci ve müzisyenlerin eserlerini ilham arayan gönüllere ulaştırabilme gayreti ile gerçekleştirilecek olan İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması bu düşüncenin vücut bulmuş halidir.

6 HAKKIMIZDA 04 İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması Tasavvuf musikisinin önemli değerlerinden biri olan form zenginliğini yeniden canlandırmak, bestecileri son dönemde yeterince eser bestelenmeyen formlarda eser bestelemeye ve yeni form arayışlarına teşvik eden, uluslararası bir organizasyonudur. İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması dünyanın her yerinden, farklı kültürlerden yetenekli bestecilerin katılımı ile zenginleştirilen, geleneksel olarak her yıl düzenleyeceği İlahi Aşkın Sesi konserleri ile musikinin duygusal gücünden yaralanarak insanlığa ilahi aşk mesajları vermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması katılımcılarından aldığı güçle çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirme arzusundadır. Böylece; günümüz dünyasının yaşadığı sorunlara ilahi aşk ve sevgi temelinde alternatif çözümler sunmayı, farklı bakış açılarıyla ruhsal ve duygusal olgunluğa eriştirmeyi amaçlamaktadır. İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması insanlığın yaşadığı duygusal dönüşümlerden her yıl farklı bir tema seçip dünya kamuoyunun dikkatini o yöne çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması bu nitelikleriyle ilahi aşk yolunda kültürler arası köprüler kurma görevi üstlenmektedir.

7

8

9 Eşref-i Ümmet olanlar Hafız-ı Kur an olur, Hafız Kur an olanın Hafızı, Kur an olur, Kim Kelamullah ı ezber eylerse Allah için, Hamisi Allah olur, o Nail-i İhsan olur. Hem okur hem okutursa Hak için Kur an ı kim? Lutf-i Hak la du cihanda mahsar-i ğufran olur. Sadrını her kim okutursa Hak için Kur an ile Kalbine hikmet dolar, aşk ile hayran olur Hafız Abdullah Nazırlı

10 İLAHİ AŞK 08 Bütün kültürlerde İlahi Aşk olumlu bir değere sahiptir ve bütün dinlerin arzuladığı yüce amaçlardan biridir. İnsanlığa manidar bir katkı yapmak, İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması nın misyonunun temelini teşkil eder. Başka bir anlatımla İlahi Aşk, kötülüklerden, kavgalardan, savaşlardan uzak; sevgi, huzur ve sükûn içinde yaşamak olarak da tanımlanabilir. İnsana verilecek her türlü destek, bu alandaki her gayret bizim için önemlidir.

11

12

13 TASAVVUF Bir ahlâk ve hâl ilmi olan tasavvuf, Yaradan ı kalben tanıma sanatıdır. Kalbi kötü huylardan arındırarak, duru ve saf kılmayı öğreten manevi bir mekteptir. Tasavvufu yalnızca yaşayan bilir. Tasavvuf ehli, kalbinde olanı, sözle değil, yaşayarak anlatır. Nasıl ki bir aşık sevdiğine methiyeler dizer ama içindekini bir tek kendi bilirse, işte tasavvuf ehli de böyledir. Bütün o nağmeler ve besteler ilahi aşkla beslenmiş gönüllerden gelen naif esintilerdir. 11 İLAHİ AŞKIN SESİ Yaradan a duydukları büyük aşkın küçük birer tezahürüdür.

14 NAĞME /MELODİ Küçük bir melodi bazen insana defalarca dile getirilen nasihatlerin veremediğini verebilir. Kamil İnsan ın yetiştirilmesine nağme ile katkıda bulunmak, bu projenin temel hedeflerinden biridir. Bu hedefe ulaşma yolunda tasavvuf musikisinden faydalanılması projenin amaçları arasındadır. 12 Projenin ortaya çıkaracağı en büyük değer insanların gönlünde İlahi Aşk a dair bir yeşerme olmasıdır. Müziğin farklı alanlarında eser üreten farklı disiplinden dili başka, rengi başka, değerleri başka, ama insan olma ortak paydasında buluşan bestecilerin yarışma platformunda meydana getirecekleri ezgiler insanlığı İlahi Aşk a bir adım daha yaklaştıracaktır. Birlikte geçirecekleri konser etkinlikleri sırasında besteci ve sanatçılar farklı yaklaşımları paylaşarak öğrenecekler. Bunun sonucunda da ülkelerine dostluklarla dönecekler. İlahi Aşkın Sesi beste yarışması, sadece bir başlangıç olabilir. Bu dostluklar kalplerde yeni yeni çiçeklerin açmasına vesile olacak ve insanların içsel yolculuğa çıkmasına katkı sağlayacaktır.

15

16

17 ŞİİR Ahmet Yesevi ile başlayan tasavvuf edebiyatı, Anadolu da Mevlâna, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli gibi şahsiyetlerin gayretleriyle yayılmıştır. Günümüzde ise Hafız Abdullah Nazırlı Hoca Efendi gibi ilim irfan sahibi zatların çabalarıyla varlığını sürdürmektedir. Tasavvuf şiiri Allah ve Peygamber aşkını konu edinir. Amaç, insanları yanlıştan, kötüden, çirkinden sakındırıp, doğruya, iyiye, güzele sevk etmektir. Hem aruz, hem de hece ölçüsüyle yazılan şiirlerin çoğu ezgilidir. 15 İLAHİ AŞKIN SESİ Şiir, farklılık ve çeşitlilik içindeki ahengi yakalamanın adıdır.

18 GELENEKTEN GELECEĞE 16 Kalemden kâğıda damlayan harfler ölü gibi hareketsiz duruyorsa, o harflerden şiir olmaz. Şiir olacak harfler sözcüğünden belli olur. Aşk ile yazılmış her harf, kelime ve cümle kıpır kıpırdır, duramaz yerinde. Kâğıdı bir baştan bir başa gezer; gönülleri de Tutamaz içindeki sırrı, lakin söyleyemez de. İşte bu yüzden sırrına ortak olacak ve haykıracak bir bestekâr arar durur kendine. Eski bir enstrümanla yeni besteler yapılabilir. Ve aynı şekilde yeni bir enstrümanla da eski güfteler bestelenebilir. Eski demek her zaman eskimiş demek değildir. Aksine aşk ile yazılmış her güfte beste ile demlenir, musiki ile lezzetlenir. Adı ister yeni olsun isterse eski; şiir elle değil yürekle yazılır; musiki kulakla değil kalp ile duyulur. Bu geleneğin geleceği bu sırda yatar.

19

20

21 Ya Rasulullah! Mübarek cismi şerifin nurdur. Cihanda bir nazirin yok hilkatin bi kusurdur. Padişahlar huzurunda hizmetinle memurdur. Kapında cümle hükümran zübabtır, murdur. Seni tasdik edenler şüphesiz ki cümle mağfurdur. Senin din-i mübinin, ümmetin âlemde mensurdur. Yüzünden dökülen ter ben olaydım. Ayağın bastığı yer ben olaydım. Bedir, Uhud savaş meydanında Yolunda can veren er ben olaydım. Hafız Abdullah Nazırlı

22 YERELDEN EVRENSELE 20 İnsanın hayatta yapabileceği en güzel ve en önemli şey başkalarına yardım edebilmektir. İnsan, başkalarının dertleri ile dertlendikçe, onlar için çözüm yollarını aradıkça ve bu doğrultuda projeler geliştirdikçe onları daha iyi anlar. Aşk ve sevgi kültürünün ve karşılıklı saygının gelişebilmesi için dünya bu anlayışa ihtiyaç duymaktadır. İlahi Aşkın Sesi, ilerleyen dönemlerde gençlerin insanlığın problemlerinin çözümüne katkı için projeler ortaya koymalarını ve bunları hayata geçirmelerini öngörmekte; kendini yalnızca projelerin hayata geçmesi adına bir kolaylaştırıcı gibi konumlandırmaktadır. Burada önemli olan, yerel ve kılcallardan gelen projelerin küresel bir vizyon ile geliştirilmesi için gerekli olan altyapının sağlanmasıdır.

23

24

25 AŞKIN SESİ Rivayet odur ki; bir gün, Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hz. Ali ye bir sır verir. Bu öyle derin bir sırdır ki Hz. Ali nin yüreğini kor gibi yakar. Bunu kimseyle paylaşamaz ama bu sır içine sığmaz, yüreği daha fazla taşıyamaz olur. Nihayetinde dayanamayıp sırrını kör bir kuyuya söyler. Derin bir nefes çekip kuyuya Huuuu!! diye haykırır. Kuyu bu sırra dayanamayıp, suyla dolup taşar. Kuyunun etrafı küçük bir vaha olur, her yerinden sazlıklar çıkar. Derken günün birinde bir âşık bu sazlıktan bir kamış koparır. Ona şekil verip aşk ile üfler. Kamıştan Huuuu! diye bir ses çıkar. 23 İLAHİ AŞKIN SESİ İşte o ses Hz. Ali nin sırrıdır. Ve bu sırrı da sadece âşıklar anlar. İşte bu aşk ile dertlenmiş ilim ve irfan ehlinden olan Hafız Abdullah Nazırlı nın gönlünden kopup gelmiş güftelerin bestelerini bulması amacıyla İlahi Aşkın Sesi temalı bir yarışma düzenlenmiştir.

26 TEMA 24 MUSIKI, INSANA HOŞ VE EĞLENCELI BIR ZAMAN GEÇIRME ARACI GIBI GÖRÜNSE DE asıl vazifesi, vicdanı iyilik ve güzelliğe yönlendiren bir araç olmasında yatmaktadır. Müzik, bütün insanlığın ortak dilidir. Bir melodi, nerede ve kim tarafından bestelenmiş olursa olsun, hangi duyguyu ifade etmek için bestelenmişse, herkes onda aynı duyguyu hisseder. Savaşın, kargaşanın ve karmaşanın hüküm sürdüğü bu günün dünyasında barış ve sevgi adına söylenebilecek pek çok söz vardır. Herkesin bir bestenin notaları gibi uyum ve ahenk içerisinde yaşaması için İlahi Aşk insanlığın tek çıkış noktasıdır. Öyleyse aşk önce gönüllerde başlamalı ve bütün insanlığı sarmalıdır.

27 Ayni dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşan insanlar anlaşabilir. Mevlâna

28

29 BAŞVURU İLAHİ AŞKIN SESI BESTE YARIŞMASINA KATILMAK IÇIN kendini yeterli hisseden besteciler web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Başvurusunu tamamlayan katılımcılar, kullanıcı adı ve şifresi ile başvuru yapacakları alanlara erişim sağlayabilecek, bu alan içerisinde katılımlarına ilişkin bilgileri girebilecek, değiştirebilecek, süreç ve sonuç hakkında bilgi edinebilecek ve organizasyon yetkilileri ile iletişime geçebilecekler. 27 İLAHİ AŞKIN SESİ

30 DEĞERLENDİRME 28 KARGAŞANIN VE KAVGALARIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA insanlığı tekrar aşka ve sevgiye davet etme heyecanı ile yarışmaya katılan bestecilerin eserleri Ön Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilerek finalistler ilan edilecektir. Geniş katılımlı bir beste yarışması olarak kurgulanan İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması nda finale kalan eserler, Final Jürisi tarafından değerlendirilecek ve öne çıkan eserler ödüllendirilecektir.

31

32

33 SESLENDİRME 31 DÜNYANIN DÖRT BIR YANINDAN YARIŞMAYA KATILAN BESTECI VE MÜZISYENLERIN yarışma finalinde ödüle layık görülen eserleri, tanınmış ses sanatçıları tarafından seslendirilerek yayınlanacaktır. Stüdyo ortamında bestelerin ruhuna uygun enstrümanlar eşliğinde seslendirilecek olan eserler, çeşitli etkinliklerle izleyicilerle buluşturulacaktır. İLAHİ AŞKIN SESİ

34 ÇOK SESLİ KORO 32 İLAHİ AŞKIN SESI BESTE YARIŞMASI SONRASINDA gerçekleştirilecek etkinliklerde icra edilecek tek sesli (monophonic) ile çok sesli (polyphonik) eserleri seslendirmek üzere koro final konserlerinde izleyici ile buluşacaktır. Ödül alan eserleri, Kültür Bakanlığı-Tasavvuf musikisi koroları seslendirecektir.

35

36

37 KONSER 35 İLAHİ AŞKIN SESI BESTE YARIŞMASI IÇIN BESTELENEN eserler orkestra ve koro eşliğinde seslendirilecektir. İLAHİ AŞKIN SESİ Elâzığ, İstanbul, Ankara, Konya ve Makedonya da gerçekleşecek konserlere seçkin bir davetli kitlesi iştirak edecek, konserler yazılı ve görsel basında yer alacaktır.

38 Sokaklarına Aşk Sinmiş Şehir Elazığ 36 Şiir ve musikiye verdiği değerle adından sıkça söz edilen Elazığ, İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması final etkinliklerinin ilkine ev sahipliği yapacak. Elazığ, şiir ve musikinin şehri olarak bilinir. Harput un eteklerine kurulan kent, dünün kalesiyle, mektep ve medreseleriyle, camileri, hanları hamamları, çarşıları âlim ve sanatkârları ile sanatsal ve kültürel yaşamı ile ilgi odağı olmuştur. Elazığ, aynı zamanda İslam tarihinin de önemli bir şehri olmakla birlikte, başlıca kültür ve sanat merkezleri arasında yer almaktadır. Şiir ve musikiye olan ilgisiyle öne çıkan Elazığ, bu yarışma ve konserlerle gönlünü dünyaya açmış olacaktır.

39

40

41 Tasavvuf musikisi İstanbul dan İnsanlığa Seslenecek 39 İLAHİ AŞKIN SESİ Medeniyetlerin beşiği İstanbul, musiki sevdalısı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. İstanbul, dünya müziğine şaheser niteliğinde eserler kazandırmış pek çok sanatçıya ilham vermiş, ev sahipliği yapmıştır. Binlerce yıl farklı inanç ve kültürden insanların barış içinde beraber yaşadığı şehir, şimdi de İlahi Aşkın Sesi final etkinliklerinin dördüncüsüne ev sahipliği yapacak.

42 Tasavvufun Kalbi Konya da İlahi Aşkın Rüzgârı Esecek 40 İhtişamı ile göz kamaştıran Konya, yüreklerinde İlahi Aşk a duydukları özlem ile dünyayı dolaşan bestecilerin eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Konya, Selçuklu İmparatorluğu na ait yapıları, Mevlâna Celalettin-i Rumi ye ait külliyesi, meşhur tarihi yapıları ve kütüphaneleriyle ünlenmiş bir sanat şehrimizdir. Zengin tasavvuf gelenekleri ve çeşitli etkinliklerle bütün kültürlerden insanların ziyaretgâhı olma özelliğini hep korumuştur. İnsanın duygusal ve ruhsal gelişimini sağlamak için bir araya gelmiş usta bestecilerin eserlerine ev sahipliği yapacak olan Konya, İlahi Aşkın Sesi projesinin önemli bir parçası olacak.

43

44

45 Nezaketin Aşkla Buluştuğu Ülke Makedonya 43 İLAHİ AŞKIN SESİ Makedonya, İlâhî Aşkın Sesi Beste Yarışması na katkı sağlamak için gerçekleştirilecek final etkinliklerine nezaketi ile hoş geldiniz diyecek. Balkanların en sakin ülkelerinden birisi olan Makedonya, yeniden varoluşun ülkesi olarak bilinmektedir. Dünyanın en nazik ve sakin insanlarının bir arada yaşadığı, aynı zamanda modern ve geleneksel musikinin bir arada gelişebildiği örnek bir ülkedir. Kültür, tarih ve tasavvufun uyum içerisinde bir arada yaşadığı Makedonya İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması na katkı sağlamak için gerçekleştirilecek etkinliklere nezaketi ile hoş geldiniz diyecek.

46 TARİHLER Yarışmanın İlanı 1 Mayıs 2016 Son Başvuru 28 Ağustos Finalistlerin İlanı 2 Eylül 2016 Final Değerlendirmesi 3-4 Eylül 2016 Sonuçların İlanı 5 Eylül 2016

47

48

49 ŞARTNAME İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması dünyanın her yerinden, farklı kültürlerden yetenekli bestecilerin katılımı ile zenginleştirilen, geleneksel olarak her yıl düzenleyeceği İlahi Aşkın Sesi konserleri ile musikinin duygusal gücünden yaralanarak insanlığa ilahi aşk mesajları vermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması katılımcılarından aldığı güçle çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirme arzusundadır. Böylece; günümüz dünyasının yaşadığı sorunlara ilahi aşk ve sevgi temelinde alternatif çözümler sunmayı, farklı bakış açılarıyla ruhsal ve duygusal olgunluğa eriştirmeyi amaçlamaktadır. 47 İLAHİ AŞKIN SESİ İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması insanlığın yaşadığı duygusal dönüşümlerden her yıl farklı bir tema seçip dünya kamuoyunun dikkatini o yöne çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması bu nitelikleriyle ilahi aşk yolunda kültürler arası köprüler kurma görevi üstlenmektedir.

50 48 KONU Hafız Abdullah Nazırlı nın şiirlerinden seçilen güftelerin Din, Câmi, Tekke ve Tasavvuf Mûsikîsi kaidelerine göre bestelenmesi. AMAÇ Projenin uzun vadedeki genel amacı, Türk İslam Mûsikî Sanatına hizmet etmek ve bu anlayışı benimseyen yetenekli bestecilerin yardımıyla, gelecek nesillere kültür aktarımında katkı sağlamaktır. Gençlere müzikal becerilerini sergileyebilecekleri bir ortam yaratarak yeni bestecilerin yetişmesine imkân sağlamak, Cami ve Tasavvuf Mûsikîsinin repertuarını tüm biçim ve türleri ile geliştirmek, bestecileri nitelikli eserler vermeye teşvik etmek, Cami ve Tasavvuf Mûsikîsinin dünyada tanıtımına katkıda bulunmak. Konularını ve kaynağını İslam, Tasavvuf kültürünün geçmişinden alan besteler yapılmasına katkıda bulunmak, Manevi yaşantımıza etki edecek ve gelecek kuşaklara bırakılabilecek bir kültür mirası oluşturmak ve kültürlerarası öğrenme sürecine katkıda bulunmaktır. KATILIM ŞARTLARI 1 Yarışma bütün bestecilerin katılımına açıktır, uluslararası bir organizasyondur. 2 Yarışmaya grup halinde katılmak serbesttir. Ödül kazanılması halinde grup adına tek bir ödül verilir. 3 Ödül törenine katılacak olan yarışmacıların yeme-içme, transfer ve konaklama ihtiyaçları organizasyon tarafından karşılanacaktır. 4 Her yarışmacı yarışmaya birden fazla eser ile katılabilir. Bireysel başvuruda bulunanlar grup ile veya grup başvurusu yapanlar bireysel olarak başvuruda bulunamazlar. 5 Yarışmaya online olarak başvurmak tüm koşulları kabul etmek anlamına gelir. 6 Yarışmaya başvuran katılımcıların sorumlulukları kendilerine aittir. Organizatör kurumlar doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. 7 Yarışmacılar organizasyon süresince organizasyon sekreterliğinden yarışma süreci, detayı, ödül töreni ve sunumu hakkında bilgi alabilirler.

51 TEKNİK ŞARTNAME 1 Hangi tür ve biçimde olursa olsun Din, Câmi, Tekke ve Tasavvuf Mûsikîsi kaideleri ile irtibat kurarak bu mirası geleceğe taşıyabilecek bir özellik sergilemelidir. 2 Yarışma tüm tür ve biçimlere açık olmakla birlikte eserlerin süresi 10 dakikayı geçmemelidir. 3 Kompozisyon yönünden, söz, ezgi, ritim bütünlüğü taşımalıdır. 4 Ezgi ile söz arasında uygunluk bulunmalıdır. Eserler icra edilecek dil kurallarına uygun biçimde kullanılmalı ve doğru prozodi ile söylenecek biçimde yazılmış olmalıdır. 5 Eserlerde seçilen enstrümanlarda bir sınırlandırma olmamakla birlikte, Klasik Cami ve Tasavvuf musikisinde kullanılan enstrümanların tercih edilmesi önerilir. 6 Yarışmaya gönderilen eserler daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış, hiçbir kurum veya kuruluşa kaydettirilmemiş, video, cd, dvd, mp3 vb. hiçbir üründe yer almamış ve özel/resmi hiçbir radyo ve tv yayın kuruluşunda daha önce yayınlanmamış olmalıdır. 7 Eserlerin yerli veya yabancı bilinen eserlerle bariz benzerlikleri bulunmamalıdır. 8 Yarışmaya gönderilen eserler yarışma sonuçlanıp ödül kazananlar belli olmadan önce hiçbir yerde yayınlanamaz. ESER TESLİMİ 1 Eserler temiz ve okunaklı olarak tükenmez kalemle yazılmış olmalıdır. 2 Nota yazısı ve usul bölünmeleri, geleneksel müzikler için Arel - Ezgi - Uzdilek sistemine uygun olmalı, diğer tür ve biçimlerde geçerli uluslararası standartlar gözetilmelidir. 3 Kural dışı durumlarda, özel işaret ve açıklama notları eklenmeli, icra, hız ve ifade nüansları işaretlerle gösterilmelidir. 4 Eserin bütün güftesi şiir kitabı içerisinden seçilmeli, gerekirse, prozodi açısından farklılık gösteren bölümler, eserin altına ayrıca yazılmalıdır. 5 Eserin kaydını içeren bir CD de diğer evraklarla beraber online veya posta yolu ile iletilmelidir. Söz konusu kaydın bilgisayar desteği ile de yapılması mümkündür. 49 İLAHİ AŞKIN SESİ

52 POSTA YOLU BAŞVURU 1 Besteciler her eser için en az 5 harften oluşan ayrı bir rumuz kullanmalıdır. 2 Besteciler, her eser için, biri küçük KİMLİK ZARFI, diğeri büyük EVRAK ZARFI olmak üzere, 2 adet zarfı iç içe yerleştirip yarışma sekretaryasına göndermelidir. 3 Besteciler birden fazla eserle yarışmaya katılıyorlarsa, her eser için, istenilen dokümanlar ve zarflar ayrı ayrı düzenlenmelidir. 4 Son başvuru tarihinden sonra yarışma sekretaryasına ulaşan eserler değerlendirmeye tabi tutulmazlar. 5 Posta ile müracaatlarda, nota ve/veya güfte üzerinde ve/veya zarflarda eser sahibinin adı belirtilmişse veya kimlik belirleyecek şekilde bir işaret konmuşsa, söz konusu eser değerlendirmeye alınmadan yarışma dışı tutulacaktır. 50 A KİMLİK ZARFI 1 Kimlik zarfı (Küçük Zarf) üzerine yalnız rumuz yazılacaktır. 2 Kimlik zarfı içinde; Kimlik Bilgi Formu (D1 Formu) ve Yarışma koşullarını kabul ettiğini belirten form (D2 Formu) bulunur. B EVRAK ZARFI 1 Evrak zarfı (Büyük Zarf) üzerinde Gönderici bölümüne Rumuz ve Adres/Alıcı bölümüne İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması ve Adres yazılmalıdır. 2 Evrak zarfı (Büyük Zarf) içinde, notalar, güfte, CD ve kapalı olarak kimlik zarfı bulundurulmalıdır. ONLINE BAŞVURU 1 Online başvuru 3 adımda tamamlanır. 2 Birinci adımda Kimlik Bilgi Formu (D1 Formu) eksiksiz olarak doldurulmalıdır. 3 İkinci adımda eserin yazılı olduğu notalar online olarak yarışma sekreterliğine gönderilmelidir. 4 Üçüncü adımda stüdyo veya bilgisayar ortamında seslendirilmiş eserler online olarak yarışma sekreterliğine gönderilmelidir. 5 Başvuru sürecinde Online sekreterlik yarışmacıyı yönlendirecektir. Yarışmacı tarafından online olarak gönderilen bilgi ve dokümanlar online yarışma sekreterliği tarafından incelenerek, tespit edilen eksiklikler katılımcı profilinde belirtilecektir.

53 SEÇİCİ VE FİNAL DEĞERLENDİRME KURULLARI 1 İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması na katılmak üzere başvuran besteler iki aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutulur. Ön değerlendirme sonucunda final değerlendirmesine katılmaya hak kazan eserlerin içinden ilan edilen sayıda beste ödüllendirilir. 2 Seçici Kurul, yarışmaya gönderilen eserleri inceler ve hakkında karar verir. Seçici Kurul hazırlayacağı raporda, Ödüle Değer eserleri belirtir. 3 Ödüle layık görülen eserler basın ve yayın organları ile internet adresinden kamuoyuna duyurulur. 4 Seçici Kurul yapacağı değerlendirmede ödüle layık proje bulamadığı takdirde ödül kademelerinden herhangi birisini boş bırakabilir, Teşvik ödülü sayısını sınırlayabilir veya artırabilir. TELİF HAKLARI 1 HAN Vakfı eserlerin seslendirilecek yayın, yer ve zamanını tayin etme, kısmen veya tamamen yayınlama yetkisine sahiptir. 2 HAN Vakfı bu yarışmada elde ettiği tüm eserleri, plak, band, kaset, nota, CD ve benzeri şekilde çoğaltma, yabancı yayın kuruluşlarına, birliklerine, eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve ticari olarak kullanma hakkına sahiptir. 3 Besteci, yarışmaya gönderdiği eserini, yarışma sonuçlanmadan önce hiçbir yerde ve hiçbir şekilde yayınlayamaz. Yayınladığı veya yayınlattığı takdirde eser değerlendirme dışı bırakılır. 4 Besteciler; eserin bütünüyle kendilerine ait olduğunu ve hiçbir şekilde hiçbir eserden alıntı yapmadıklarını, eseri bugüne kadar düzenlenen hiçbir yarışmaya göndermediklerini taahhüt eder. 5 Yarışmaya katılan tüm eserlerin telif hakkı HAN Vakfı na aittir. 51 İLAHİ AŞKIN SESİ

54 Destekleyen Kurumlar 52 T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu nun katkılarıyla hazırlanmıştır. İLETIŞIM İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması Hoşdere Caddesi No: 194/2 Çankaya, Ankara, Türkiye T F E.

55

56

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BESTE YARIŞMASI SAVAŞIN 100.YILINDA ÇANAKKALE DE BARIŞ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Konu: Çanakkale Kara Savaşlarının 100. Yılı Anma Etkinlikleri

Detaylı

ÖNSÖZ. İnsan, tabiatı gereği inanan bir varlıktır. Bu bakımdan inanç temelinden uzaklaşarak

ÖNSÖZ. İnsan, tabiatı gereği inanan bir varlıktır. Bu bakımdan inanç temelinden uzaklaşarak ÖNSÖZ İlahi Aşkın Sesi, marifete hasret gönüllere bir sadâ olabilmek için üzerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirecek, dünya ve İslam coğrafyasındaki bütün mahsun gönüllerin mutlu ve huzurlu

Detaylı

T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ 18. KADIKÖY TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI-2019 ŞARTNAME SON MÜRACAAT TARİHİ: 10 NİSAN 2019

T.C. KADIKÖY BELEDİYESİ 18. KADIKÖY TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI-2019 ŞARTNAME SON MÜRACAAT TARİHİ: 10 NİSAN 2019 GÖNÜLLÜ MERKEZİ 18. KADIKÖY TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI-2019 ŞARTNAME SON MÜRACAAT TARİHİ: 10 NİSAN 2019 Tel: 0216 346 71 71-0216 346 57 57 - GSM: 0532 323 72 34 nesibe.musevitoglu@kadikoy.bel.tr

Detaylı

PAMUKKALE DE A.S.K A YOLCULUK 1.ULUSLARARASI ŞİİR YARIŞMASI --- Cemal SAFİ Adına --- ( ARZU KABUKÇU ) ÖZEL ŞARTNAMESİ

PAMUKKALE DE A.S.K A YOLCULUK 1.ULUSLARARASI ŞİİR YARIŞMASI --- Cemal SAFİ Adına --- ( ARZU KABUKÇU ) ÖZEL ŞARTNAMESİ PAMUKKALE DE A.S.K A YOLCULUK 1.ULUSLARARASI ŞİİR YARIŞMASI --- Cemal SAFİ Adına --- ( ARZU KABUKÇU ) ÖZEL ŞARTNAMESİ MADDE 1 : AMAÇ : a ) Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak, Genç şairleri

Detaylı

KONYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ALTIN KALP MÜNÂCÂT VE NA T YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GENEL HÜKÜMLER

KONYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ALTIN KALP MÜNÂCÂT VE NA T YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GENEL HÜKÜMLER KONYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ALTIN KALP MÜNÂCÂT VE NA T YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışmayı Düzenleyen Kurum : Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü GENEL HÜKÜMLER Yarışmanın Amacı

Detaylı

Yarışmaya, Meram ilçemizin geçmişten günümüze tarihi, kültürel, sosyal ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı eserler kabul edilecektir.

Yarışmaya, Meram ilçemizin geçmişten günümüze tarihi, kültürel, sosyal ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı eserler kabul edilecektir. 1.YARIŞMANIN KONUSU: MERAM MİNYATÜRYARIŞMASI Yarışma konusu, Konya Meram Belediyesi tarafından MERAM başlığı ile isimlendirilmiştir. Medeniyetimizin müstesna estetiğini yansıtan en özgün sanat dallarımızdan

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI "2. ALTIN KİRAZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI-2017" ÖZEL ŞARTNAMESİ

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2. ALTIN KİRAZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI-2017 ÖZEL ŞARTNAMESİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI "2. ALTIN KİRAZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI-2017" ÖZEL ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER MADDE 1 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2017

Detaylı

ÜMC 100. YIL TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) 2018 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

ÜMC 100. YIL TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) 2018 YARIŞMA ŞARTNAMESİ ÜMC 100. YIL TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) 2018 YARIŞMA ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÜMC 100.Yıl etkinlikleri içerisinde ÜMC 100.Yıl Türk Sanat Müziği Beste Yarışması-2018 adıyla bir yarışma düzenlenmiştir.

Detaylı

SANAT KÖPRÜSÜNÜ BESTEYLE KURUYORUZ ALTIN KÖPRÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI. T.C. Büyükçekmece Belediyesi SON KATILIM TARİHİ: 25 AĞUSTOS 2017

SANAT KÖPRÜSÜNÜ BESTEYLE KURUYORUZ ALTIN KÖPRÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI. T.C. Büyükçekmece Belediyesi SON KATILIM TARİHİ: 25 AĞUSTOS 2017 SANAT KÖPRÜSÜNÜ BESTEYLE KURUYORUZ ALTIN KÖPRÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI SON KATILIM TARİHİ: 25 AĞUSTOS 2017 T.C. Büyükçekmece Belediyesi ALTIN KÖPRÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BORNOVA BELEDİYESİ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

BORNOVA BELEDİYESİ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ BORNOVA BELEDİYESİ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ I-AMAÇ: Bornova yı tanıtan, Bornovalı olma ruhunu pekiştiren ve Bornova nın dokusunu anlatan Şiirlerin yazılması. II-YARIŞMA ŞARTLARI: A) Şiirler dil, üslûp,

Detaylı

KONYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ALTIN KALP MÜNACAT VE NAAT YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GENEL HÜKÜMLER

KONYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ALTIN KALP MÜNACAT VE NAAT YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GENEL HÜKÜMLER KONYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ALTIN KALP MÜNACAT VE NAAT YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışmayı Düzenleyen Kurum: Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü GENEL HÜKÜMLER Yarışmanın Amacı:

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MARġI GÜFTE YARIġMASI TEKNĠK ġartnamesġ. Yarışmanın amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi marşının güftesini belirlemek

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MARġI GÜFTE YARIġMASI TEKNĠK ġartnamesġ. Yarışmanın amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi marşının güftesini belirlemek I. AMAÇ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MARġI GÜFTE YARIġMASI TEKNĠK ġartnamesġ Yarışmanın amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi marşının güftesini belirlemek II. YARIġMAYA KATILACAK ESERLER ve ESER SAHĠPLERĠNDE

Detaylı

URLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1. TANJU OKAN POP MÜZİK BESTE YARIŞMASI 2016 ŞARTNAMESİ

URLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1. TANJU OKAN POP MÜZİK BESTE YARIŞMASI 2016 ŞARTNAMESİ URLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1. TANJU OKAN POP MÜZİK BESTE YARIŞMASI 2016 ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Urla Belediye Başkanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Kompozisyon

Detaylı

4 ) Şiirler Times New Roman karakteri ve 14 punto ile yazılacak ve en fazla A4 kağıdı büyüklüğünde olacaktır. Bilgisayar çıktısı alınacaktır.

4 ) Şiirler Times New Roman karakteri ve 14 punto ile yazılacak ve en fazla A4 kağıdı büyüklüğünde olacaktır. Bilgisayar çıktısı alınacaktır. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÂREN ŞİİR YARIŞMASI Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak, genç şairleri yeni eserler üretmeye teşvik etmek ve ülkenin isim yapmış şairlerini bir araya toplayarak

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI 2016 ŞARTNAMESİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI 2016 ŞARTNAMESİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI 2016 ŞARTNAMESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1.Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI 2018 ŞARTNAMESİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI 2018 ŞARTNAMESİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI 2018 ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı desteği ile 3. Altın Nota Türk

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2. ÇOKSESLİ KORO ESERİ BESTE YARIŞMASI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Konu: 2. Çoksesli Koro Eseri Beste YarıĢması, Dünya koro müziği edebiyatına

Detaylı

ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI. ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi

ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI. ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi 1- AMAÇ Asansör sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve endüstriyel

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI Türkiye de ilklerin üniversitesi olan Karabük Üniversitesi tarafından 3. Ulusal Karabük

Detaylı

HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Yarışmanın Adı: Hediyem İstanbul Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması Yarışmanın Konusu: İSTKA Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi

Detaylı

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME 3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME AMAC Bu Sene 3.sünü gerçekleştirdiğimiz, «Merter Moda Tasarımcılar Yarışması» Üniversitelerin Moda ve Tekstil bölümünde

Detaylı

TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI

TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI 2007 AMAÇ Türk denim sektörünün dünya pazarındaki payını arttırmak ve global markalarla rekabet edebilmek genç ve özgür tasarımlarla mümkündür. Ülkemizi

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU LOGO YARIŞMA ŞARTNAMESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU LOGO YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Konu ve Amaç: T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU LOGO YARIŞMA ŞARTNAMESİ Sürekli yenilenen ve büyüyen, çağdaş nitelikleriyle yüksek eğitim standartlarına sahip

Detaylı

AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU BANDIRMA BELEDİYESİ 27. ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞCENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Bandırma Kuşcenneti, tarihin çok eski dönemlerinden günümüze ulaşan bir dünya mirasıdır.

Detaylı

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. Başvuru Şekli

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. Başvuru Şekli 1 Üniversiteliler Arası %100 Yarışması Türkiye çapındaki tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği yaşam kalitesini geliştirmeyi hedefleyen proje fikirleri yarışmasıdır. Yarışmanın amacı, üniversite

Detaylı

"İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ

İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ "İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biridir. İş sağlığı ve güvenliğinde temel

Detaylı

İZMİR HEDİYELİKLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İZMİR HEDİYELİKLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1 İZMİR HEDİYELİKLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ORGANİZASYON Spina Bifida nın önlenmesi ve bu konuda toplumda farkındalık yaratılması amacıyla Türkiye Spina Bifida Derneği yararına İzmir Alaybey Lions

Detaylı

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ Geleneksel İHKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması KOZA, genç yeteneklerini arıyor. Bu sene 24.sü düzenlenecek KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması,

Detaylı

GİTAR YARIŞMASI. I. Tanım Amaç Katılma Koşulları Tarih ve Yer Bilgileri. TC uyruklu tüm klasik gitaristlere açık ulusal gitar yarışmasıdır.

GİTAR YARIŞMASI. I. Tanım Amaç Katılma Koşulları Tarih ve Yer Bilgileri. TC uyruklu tüm klasik gitaristlere açık ulusal gitar yarışmasıdır. GİTAR YARIŞMASI I. Tanım Amaç Katılma Koşulları Tarih ve Yer Bilgileri I.a Tanım: TC uyruklu tüm klasik gitaristlere açık ulusal gitar yarışmasıdır. I.b Amaç: Yarışma sürecinin ve bu süreci takip eden

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI 2017 ŞARTNAMESİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI 2017 ŞARTNAMESİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2. ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI 2017 ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Antalya Büyükşehir Başkanlığı desteği ile 2.Altın Nota Türk Sanat Müziği

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ IOS ve ANDROİD TABANLI UYGULAMA, OYUN VE İNTERAKTİF KİTAP YARIŞMASI 1. KONU: Hazırlanacak çalışmalar, trafik güvenliği ile ilgili doğru bilgi ve tutumları konu edecektir. 2. AMAÇ:

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara  adresinden ulaşılabilecektir. Tuzla Kısa Film Yarışması Çocukluğumuzun geçtiği şehrimizden, şehrimizin çocuklarının hikayeleri bizleri sarsın istedik. Yaşadığımız şehir ve geleceğimiz olan çocuklarımızın hikayelerini izleyicilerle

Detaylı

ÖZEL BURSA BİLTEK ANADOLU LİSESİ VEFATININ YÜZÜNCÜ YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KONULU KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÖZEL BURSA BİLTEK ANADOLU LİSESİ VEFATININ YÜZÜNCÜ YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KONULU KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖZEL BURSA BİLTEK ANADOLU LİSESİ VEFATININ YÜZÜNCÜ YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KONULU KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN MAKAM / BİRİM YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI

Detaylı

UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMINI ÖNLEME KISA FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ. Uyuşturucu madde kullanımını önleme kısa film yarışması.

UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMINI ÖNLEME KISA FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ. Uyuşturucu madde kullanımını önleme kısa film yarışması. UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMINI ÖNLEME KISA FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1) KONU 2) AMAÇ Uyuşturucu madde kullanımını önleme kısa film yarışması. Uyuşturucu madde bağımlılığının sağlığa, insan ilişkilerine ve

Detaylı

2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI SEMPOZYUMU HZ. PEYGAMBER VE İNSAN YETİŞTİRME DÜZENİMİZ

2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI SEMPOZYUMU HZ. PEYGAMBER VE İNSAN YETİŞTİRME DÜZENİMİZ 1 2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI SEMPOZYUMU HZ. PEYGAMBER VE İNSAN YETİŞTİRME DÜZENİMİZ DÜZENLEYEN Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü SEMPOZYUMUN GEREKÇESİ Yüce Allah, tekamül ve gelişime

Detaylı

e-imza Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK Rektör a. Rektör Yardımcısı

e-imza Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK Rektör a. Rektör Yardımcısı Evrak Ana. Üni. Tarih Evrak ve Sayısı: Tarih 14/06/2016-E.5655 ve Sayısı: 15/06/2016-E.37386 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BD8107914312* Sayı :76144028-821.99-

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 109b-7e90-32c2-8212-0611 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 109b-7e90-32c2-8212-0611 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 109b-7e90-32c2-8212-0611 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yol kullanıcılarında trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik kısa film hazırlanmasıdır. Hazırlanacak filmlerde işlenebilecek

Detaylı

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: 2. AMAÇ: KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ KISA (SPOT) METRAJLI FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yol kullanıcılarında trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik kısa film hazırlanmasıdır. Hazırlanacak filmlerde

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA Ünitesi : Genel Sekreterlik Sayı : 2017/02-13/21791 Konu : UEFA EURO 2024 Slogan Yarışması 05.12.2017 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE

ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ETKİNLİK YARIŞMASI YARIŞMA KILAVUZU 1. YARIŞMANIN AMACI Özel eğitim ihtiyacı olan bireylere sunulan özel eğitim hizmetlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş materyal

Detaylı

SUNUŞ. Yarışmaya katılacak bestecilerimize başarılar dileriz. İZMİR KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI (İKSEV)

SUNUŞ. Yarışmaya katılacak bestecilerimize başarılar dileriz. İZMİR KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI (İKSEV) SUNUŞ Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması nın dokuzuncusu 2014 yılında yapılacaktır. Böylesine kapsamlı bir yarışmayı 1996 yılından bu yana sürdürerek, kültürel yaşamımıza yeni ve önemli halkalar

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 YARIŞMANIN ADI: GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu nun düzenlediği 3. Atık Malzeme Proje Yarışması YARIŞMANIN

Detaylı

HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ III. POPÜLER MÜZİK FESTİVALİ

HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ III. POPÜLER MÜZİK FESTİVALİ HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ III. POPÜLER MÜZİK FESTİVALİ PROJE : Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi III. POPÜLER MÜZİK FESTİVALİ PROJEYİ HAZIRLAYAN: Zeki GÜVEN YER : Denizli Teraspark Outlet

Detaylı

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ŞEHİTLİK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ŞEHİTLİK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ŞEHİTLİK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI KONU : ŞEHİTLİK 1. AMAÇ: ŞARTNAMESİ Fotoğrafla ilgilenen amatör ve profesyonel bireylerin çalışmalarını desteklemek, son eserlerini bir

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4.ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI (NOTALYA) ŞARTNAMESİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4.ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI (NOTALYA) ŞARTNAMESİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4.ALTIN NOTA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE (ŞARKI) YARIŞMASI (NOTALYA)- 2019 ŞARTNAMESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı desteği ile 4.Altın

Detaylı

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu.

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. AMAÇ Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. 1994 yılında Rabat ta (Fas) kurulan UMAR, Akdeniz çevresinde bulunan ülkelerdeki

Detaylı

Yeter ki Sen Hayal Et Yarışması Nedir?

Yeter ki Sen Hayal Et Yarışması Nedir? Yeter ki Sen Hayal Et Yarışması Nedir? Avukat stajyerlerinin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmelerini,düşünmelerini ve harekete geçmelerini sağlamak,vizyonlarını genişletip motive ederek başarıyı

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ İNSAN HAKLARI AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GİRİŞ 10.12.1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin kabul tarihi her yıl bütün

Detaylı

BORNOVA BELEDİYESİ BORNOVA NIN ŞARKILARI YARIŞMASI ŞARTNAME. Birinci Bölüm

BORNOVA BELEDİYESİ BORNOVA NIN ŞARKILARI YARIŞMASI ŞARTNAME. Birinci Bölüm BORNOVA BELEDİYESİ BORNOVA NIN ŞARKILARI YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI Birinci Bölüm Bornova yı tanıtan, Bornovalı olma ruhunu pekiştiren ve Bornova nın dokusunu müzikle anlatmayı amaçlayan Bornova

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 2. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME 2016-2017 İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU: İTÜ GMK AR-GE Fikirleri Yarışmasının temel amacı Türkiye de eğitim gören tüm gıda mühendisliği lisans

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, genç kuşaklara yaratıcı yazarlığı ve edebi çeviriyi

Detaylı

AFİŞ VE SLOGAN YARIŞMA ŞARTNAMESİ

AFİŞ VE SLOGAN YARIŞMA ŞARTNAMESİ İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ AFİŞ VE SLOGAN YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Amaç Dünyada ve Ülkemizde büyük önemi olan İSG-İş Sağlığı ve Güvenliği konularında, farkındalık yaratılması, halkın biliçlendirilmesi ve devamlılığının

Detaylı

Karaman İlimizde ve Türkiye genelinde düzenlenen ödüllü Sihirli Lamba Masal Yarışması başlıyor...

Karaman İlimizde ve Türkiye genelinde düzenlenen ödüllü Sihirli Lamba Masal Yarışması başlıyor... Karaman İlimizde ve Türkiye genelinde düzenlenen ödüllü Sihirli Lamba Masal Yarışması başlıyor... İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce; III. Millî Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında, okul öncesi çocuklarımız

Detaylı

DENİZLİ HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ VII. 23 NİSAN ÇOCUK KOROLARI ŞENLİĞİ

DENİZLİ HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ VII. 23 NİSAN ÇOCUK KOROLARI ŞENLİĞİ DENİZLİ HAKKI DEREKÖYLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ VII. 23 NİSAN ÇOCUK KOROLARI ŞENLİĞİ PROJE : Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi VII. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği PROJEYİ HAZIRLAYAN: Zeki GÜVEN YER

Detaylı

"Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Koruyalım"

Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Koruyalım Y A Y İ N L A R İ? MESVÂK HLmŞEEBİS CELİŞİHVAKFI Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Koruyalım Ödüllü Resim Yarışması Şartnamesi 1. GIRIŞ Firmamızca "Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Korumak" konulu resim

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, ülkemizde eğitim alan başta Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler olmak üzere

Detaylı

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir.

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir. 27. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 28 Nisan 8 Mayıs 2016 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 27. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan - 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Dünya Kitle

Detaylı

AKYURT BELEDİYESİ ÇANAKKALE KONULU ŞİİR YARIŞMASIŞARTNAMESİ

AKYURT BELEDİYESİ ÇANAKKALE KONULU ŞİİR YARIŞMASIŞARTNAMESİ AKYURT BELEDİYESİ ÇANAKKALE KONULU ŞİİR YARIŞMASIŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KONU VE AMAÇ Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü Anma etkinlikleri kapsamında, Akyurt Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri

Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri 3. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖNSÖZ Değerli Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

ELFED / ELZIĞ DERNEKLER FEDERASYONU HARPUT, ELAZIĞ VE KÜLTÜRÜ KONULU TÜRK HALK MÜZİĞİ PARA ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ELFED / ELZIĞ DERNEKLER FEDERASYONU HARPUT, ELAZIĞ VE KÜLTÜRÜ KONULU TÜRK HALK MÜZİĞİ PARA ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ELFED / ELZIĞ DERNEKLER FEDERASYONU HARPUT, ELAZIĞ VE KÜLTÜRÜ KONULU TÜRK HALK MÜZİĞİ PARA ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER GİRİŞ MADDE 1: ELFED Elazığ Dernekler Federasyonu

Detaylı

TBMM ÇOCUK ANİMASYON VE ÇİZGİ FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

TBMM ÇOCUK ANİMASYON VE ÇİZGİ FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TBMM ÇOCUK ANİMASYON VE ÇİZGİ FİLM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU: 2. AMAÇ: Çocuklara yönelik hazırlanan animasyon ve çizgi filmler aşağıda belirtilen konu veya konular çerçevesinde hazırlanacaktır: TBMM

Detaylı

VODAFONE FREEZONE 17. TÜRKİYE LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI

VODAFONE FREEZONE 17. TÜRKİYE LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI 1 VODAFONE FREEZONE 17. TÜRKİYE LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI BAŞVURU FORMU (15 SAYFADAN OLUŞMAKTADIR-LÜTFEN FAKSLAMAYINIZ) 2 Başvuru formu, illere göre farklılık gösteren aşağıda belirtilen tarihlerde,

Detaylı

DİNÇER ÖZER İLE 9. ULUSLARARASI VURMALI ÇALGILAR FESTİVALİ BİLGİLENDİRME VE BAŞVURU KOŞULLARI 2015

DİNÇER ÖZER İLE 9. ULUSLARARASI VURMALI ÇALGILAR FESTİVALİ BİLGİLENDİRME VE BAŞVURU KOŞULLARI 2015 DİNÇER ÖZER İLE 9. ULUSLARARASI VURMALI ÇALGILAR FESTİVALİ BİLGİLENDİRME VE BAŞVURU KOŞULLARI 2015 İşbirliği-Resmi iletişim-duyuru: Milli Eğitim Bakanlığı - Gençlik ve Spor Bakanlığı- ZİÇEV Engelliler

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

T.C. BURDUR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 25381993-821.05-E.13093984 18.12.2015 Konu: RESFEBE Yarışması

T.C. BURDUR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 25381993-821.05-E.13093984 18.12.2015 Konu: RESFEBE Yarışması T.C. BURDUR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sayı : 25381993-821.05-E.13093984 18.12.2015 Konu: RESFEBE Yarışması... İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ...MÜDÜRLÜĞÜ Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri

Detaylı

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994 Adı Soyadı: Güldeniz EKMEN AGİŞ Doğum Tarihi: 01.08.1958 Unvanı: Yardımcı Doçent Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı İst. Teknik Üniv. 1979 Y. Lisans Türk Müziği İst.

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

Detaylı

ORTAK DEĞERLERİN AVRUPA BARIŞINA ETKİLERİ PROJESİ IRKÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞI VE BUNA BAĞLI ŞİDDET KONULU ŞİİR/MAKALE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ORTAK DEĞERLERİN AVRUPA BARIŞINA ETKİLERİ PROJESİ IRKÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞI VE BUNA BAĞLI ŞİDDET KONULU ŞİİR/MAKALE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ORTAK DEĞERLERİN AVRUPA BARIŞINA ETKİLERİ PROJESİ IRKÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞI VE BUNA BAĞLI ŞİDDET KONULU ŞİİR/MAKALE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1.AMAÇ Avrupa da ve dünyada hızla yayılmakta olan ırkçılık

Detaylı

- Eserlerin ana nüsha ve kopyalarının üzerine sadece rumuz yazılacaktır.

- Eserlerin ana nüsha ve kopyalarının üzerine sadece rumuz yazılacaktır. 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÜŞ GÜNLÜĞÜ MASAL - ÖYKÜ - ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Rota Koleji, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı nda Türkiye geneli ortaokul, lise ve dengi okullara yönelik Düş Günlüğü adıyla

Detaylı

DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR KONULU ÖĞRETMENLER VE ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI TÜRKÇEYİ DOĞRU VE GÜZEL KULLANMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR KONULU ÖĞRETMENLER VE ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI TÜRKÇEYİ DOĞRU VE GÜZEL KULLANMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR KONULU ÖĞRETMENLER VE ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI TÜRKÇEYİ DOĞRU VE GÜZEL KULLANMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI Madde-1 Dilimiz Kimliğimizdir temasıyla Cumhurbaşkanımız

Detaylı

8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 8. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını teşvik ederek öğrenimini gördükleri

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu Avrupa Birliği gençlik sloganı olan Bizim Avrupamız, Bizim Geleceğimiz konusunda promosyon ürünü tasarımı yapılması. Türü Promosyon ürün tasarımı yarışması Amacı

Detaylı

6 HAZİRAN 2011, SARIYER / İSTANBUL

6 HAZİRAN 2011, SARIYER / İSTANBUL 6 HAZİRAN 2011, SARIYER / İSTANBUL KONUŞAN BALIK DENİZ VE ÇOCUK ŞENLİĞİ Konuşan Balık Deniz ve Çocuk Şenliği her sene Dünya Çevre haftasında ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve ana fikrini

Detaylı

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMELERİ KENDİ SÖZLÜĞÜMÜ OLUŞTURUYORUM YARIŞMASI 1- Yarışmaya İstanbul ilindeki tüm okulların ilkokul ve

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMELERİ KENDİ SÖZLÜĞÜMÜ OLUŞTURUYORUM YARIŞMASI 1- Yarışmaya İstanbul ilindeki tüm okulların ilkokul ve SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMELERİ KENDİ SÖZLÜĞÜMÜ OLUŞTURUYORUM YARIŞMASI 1- Yarışmaya İstanbul ilindeki tüm okulların ilkokul ve ortaokul kademesinden öğrenciler katılabilir. 2- Öğrenciler

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SLOGAN YARIŞMASI YÖNERGESİ 2016

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SLOGAN YARIŞMASI YÖNERGESİ 2016 SLOGAN YARIŞMASI YÖNERGESİ 2016 İçindekiler Genel Bilgiler.. 1 Yarışma Kuralları ve Değerlendirmeler. 2 Yarışmanın Süreci ve Yapısı... 4 Esere Ait Haklar. 5 Yarışma Dışı Bırakılacak Eserler. 6 GENEL BİLGİLER

Detaylı

Dersler Tamam. TASARIMLA DEVAM!

Dersler Tamam. TASARIMLA DEVAM! YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Dersler Tamam. TASARIMLA DEVAM! OKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSELERARASI TASARIM YARIŞMASI İnsanlar için tasarlanmış ve her alanda

Detaylı

- Eserlerin ana nüsha ve kopyalarının üzerine sadece rumuz yazılacaktır.

- Eserlerin ana nüsha ve kopyalarının üzerine sadece rumuz yazılacaktır. 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÜŞ GÜNLÜĞÜ MASAL - ÖYKÜ - ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Rota Koleji, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı nda Ege Bölgesi geneli ortaokul, lise ve dengi okullara yönelik Düş Günlüğü

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ÜNİVERSİTE TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını

Detaylı

Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi

Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi YARIŞMA ADI: Meyveler Çiçek Açtı konulu Fotoğraf Yarışması YARIŞMANIN KONUSU: Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi fotoğraf ile anlatabilmek

Detaylı

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ İNSAN HAKLARINDA FARKINDALIK KONULU İLKÖĞRETİM ve ORTAÖĞRETİM OKULLARI ARASI AFİŞ YARIŞMASI

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ İNSAN HAKLARINDA FARKINDALIK KONULU İLKÖĞRETİM ve ORTAÖĞRETİM OKULLARI ARASI AFİŞ YARIŞMASI 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ İNSAN HAKLARINDA FARKINDALIK KONULU İLKÖĞRETİM ve ORTAÖĞRETİM OKULLARI ARASI AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAME Sakarya Valiliği tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında

Detaylı

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri GENEL BİLGİLER Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 İYİ UYGULAMA/MATERYAL BAŞVURULARI İÇİN ÇAĞRI www.egitimdeiyiornekler.org Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2012, 31 Mart 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde

Detaylı

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI Rize-2015 RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN KONUSU: 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına

Detaylı

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME 3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME AMAC Bu Sene 3.sünü gerçekleştirdiğimiz, «Merter Moda Tasarımcılar Yarışması» Üniversitelerin Moda ve Tekstil bölümünde

Detaylı

Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda

Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda Akılcı İlaç Kullanımı Konulu Kısa Film Yarışmasının Amacı: Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olmaktadır. Bu şekilde akılcı olmayan

Detaylı

2. KONU: Karikatür Yarışmasının Konusu ENGELLERİ KALDIRALIM dır.

2. KONU: Karikatür Yarışmasının Konusu ENGELLERİ KALDIRALIM dır. 2016 YILI BASIN YAYIN HALKLA İLİŞKİLER VE MUHTARLIKLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI TANITIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELSİZ İZMİR 2016 ULUSLARARASI KONGRESİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ENGELLERİ KALDIRALIM KONULU

Detaylı

EBA ÇİZGİ 1. EBA KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

EBA ÇİZGİ 1. EBA KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ EBA ÇİZGİ 1. EBA KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN AMACI: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışma ile Türk Millî Eğitim Sistemi nin genel amaç ve temel

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip

Detaylı

Şiir ve Öykü Yarışması. Verilen Görselden Hareketle Şiir Yazma Yarışmasına:

Şiir ve Öykü Yarışması. Verilen Görselden Hareketle Şiir Yazma Yarışmasına: YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU TUVALDEN KALEME ŞİİR VE ÖYKÜ YAZMA YARIŞMASI

Detaylı

ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAYINLARI. Konusu: Urfa Üzerine Yazılmış Şiir Seçkisi

ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAYINLARI. Konusu: Urfa Üzerine Yazılmış Şiir Seçkisi ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAYINLARI ŞEHİR TANITIM YAYINLARI 1 Yayın Adı: Şiir Şehir Urfa Konusu: Urfa Üzerine Yazılmış Şiir Seçkisi Hazırlayan: Mehmet KURTOĞLU Sayfa Sayısı: 160 Toplam Baskı

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 27/03/2017-E.7383 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BEKVKR8P* Sayı : 57452775-821.05-E. Konu : Trafikte Saygı Konulu Ödüllü Kısa (Spot) Film Yarışması SOSYAL

Detaylı

KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI: İlçe merkezi ve köylerinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımı, korunması, gelecek nesillere aktarılması,

Detaylı

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ II. ULUSLARARASI İSLÂM SANATLARI YARIŞMASI

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ II. ULUSLARARASI İSLÂM SANATLARI YARIŞMASI KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ II. ULUSLARARASI İSLÂM SANATLARI YARIŞMASI Yarışmanın Amacı Kadim bir medeniyet beşiği olan Konya nın 2016 İslâm Dünyası Turizm Başkenti olması sebebiyle başta kültür ve turizm

Detaylı

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMELERİ

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMELERİ SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMELERİ KENDİ SÖZLÜĞÜMÜ OLUŞTURUYORUM YARIŞMASI 1- Yarışmaya İstanbul ilindeki tüm okulların ilkokul ve ortaokul kademesinden öğrenciler katılabilir. 2- Öğrenciler

Detaylı