MASKİ TARİFELER YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MASKİ TARİFELER YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 Yönetim Kurulu Karar Tarihi/Sayısı: Genel Kurul Karar Tarihi/Sayısı: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Tarih ve 2560 sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna 3305 sayılı kanunla eklenen ek 5 inci madde ile 6360 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci maddesine göre, tarihli ve 2014/6072 karar sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan MASKİ nin, su satışı ve kullanılmış suların uzaklaştırılması hizmetleriyle ilgili tarifelerin hangi kriterlere göre saptanacağının ve bu şekilde saptanan bedellerin hangi usul ve esaslara göre tahsil edileceğini belirlemektedir. Kapsam MADDE 2- (1) İSKİ nin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin 3 inci fıkrasıyla belirlenen görev alanı içerisinde, kaynaklardan sağladığı içme, kullanma ve sanayi suyunun ulaştırılması ve kullandıktan sonra uzaklaştırılması ile ilgili olarak abonelerine götürdüğü her türlü hizmetin bedel, teminat ve yaptırımlarıyla, bunların tahsili esasları bu yönetmelikle düzenlenir. Dayanak MADDE 3- (1) Bu yönetmeliğin yasal dayanağı, 2560 sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 23. maddesi ve Ek 5. maddeleridir. İKİNCİ BÖLÜM Tarife ve Abone Esasları Tarife MADDE 4- (1) Satış, hizmet, teminat ve yaptırımların parasal değerle belirlenmesidir. Tarife olabildiğince gerçek değerlere dayanmalı, uygulamada eşitlik sağlanmalıdır. Tarife Çeşitleri MADDE 5- (1)Bu yönetmeliğin konusu olan tarifeler 3 grupta toplanır. 1- Su Satış Tarifesi 2- Hizmetler, teminatlar ve kullanılmış suların uzaklaştırılması tarifesi. 3- Yaptırımlar tarifesi. Abone Tanımı ve Türleri MADDE 6- (1) MASKİ Genel Müdürlüğü ile bir hizmet sözleşmesi yapan gerçek ve tüzel kişilere Abone adı verilir. a) Su Abonesi. b) Kullanılmış (atık su) Su Abonesi olmak üzere 2 tür abone vardır.

2 (2) Her su abonesi, ayrı bir sözleşme yapmaya gerek olmaksızın aynı zamanda kullanılmış su abonesidir. (3) Su abonesi olmaksızın su tüketenler de atık su üreteceklerinden, bu gibilerle kullanılmış su abonesi sözleşmesi yapılır. Abonelerin Gruplandırılması MADDE 7- (1) Abonelerin gruplandırılmasıyla, tarifelerin uygulama esasları aşağıda açıklanmıştır. a) Konut Mesken Aboneliği: Barınma amacıyla oturulan yerlerde, içme ve temizlik için su kullanan ve atık su üretenlerin abonelikleridir. 1) Hayrat Çeşmesi Aboneliği: Hayır amaçlı yapılan, yaptırılan çeşme abonelikleridir. Abone çeşme için izin veren ilgili belediye adına yapılacaktır. 2) Kur-an Kursu Aboneliği: Kur-an Kursu olarak faaliyet yapan ve faaliyetini ilgili kurumlardan belgeleyen yerlerin abonelikleridir. 3) Belediye Parkı Aboneliği: Belediyelerin yeşil alan olarak plan ve projelerini yaptıkları, gezi ve mesire alanı olarak hizmet veren, aylık tüketimi 500 m3 suyu geçmeyen park bahçelerin abonelikleridir. 4) Resmi Yurt Aboneliği: Çocuk Bakım Yurtları ve Vakıf Yurtları (Çocuk Esirgeme Kurumu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu abonelikleridir. b) İşyeri (Ticarethane) Aboneliği: Gelir sağlamak gayesi ile her çeşit meslek sanat faaliyeti ve zanaatın icra edildiği yerlerle ticarethaneler, oteller, yazıhane, Özel Hastaneler, Özel Bankalar, Özek Okul Ve Özel Dershaneler, Umumi ve İş Hanlarına Ait Tuvaletler (Mülkiyeti Belediyeye Ait Olup Kiraya Verilen Yerler dâhil), mal ve hizmet (Özel eğitim hizmeti veren kurumlar) üreten işyerlerine ait aboneliklerdir. c) Sanayi Aboneliği: Hammadde üreten veya şekil, nitelik, nicelik değiştirerek seri olarak mamul veya yarı mamul madde üreten ve işyeri ile konut tarifesi dışında kalan yerlerin abonelikleridir. ç) Resmi Daire Aboneliği: Kamu Kurum ve Kuruluşlarına bağlı hastane ve sağlık kurumları, resmi okullar (okul öncesi eğitim, ilköğretim ve orta öğretim) ile üniversiteler ve askeri birlik okulları ve resmi daireler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait aboneliklerdir. d) Atık su Aboneliği: MASKİ nin su hizmetlerinden yararlanmayıp yalnızca kanalizasyon hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve sanayi tanımına giren özel ve tüzel kişilere ait aboneliklerdir.

3 Kuyu, kaptaj, havuz ve benzeri tesislerden veya tankerle yeraltı ve yüzeysel suları temin edip kullanarak atık su üreten, atan özel ve tüzel kişiler atık su sayacı taktırmak ve işler durumda muhafaza etmek, MASKİ ye başvurup abonelik sözleşmesi yapmak zorundadırlar. Bu tür abonelikler ait olduğu abone gurubuna göre kanal iştirak bedelleri ve güvence bedelleri alınarak aboneliği yapılır. MASKİ tarafından atık su kullandıkları tespit edilen gerçek ve tüzel kişilerin yapılan çağrıya rağmen gelerek abonelik sözleşmesini imzalamaması ve sayaç taktırmaması durumunda; 1) Örnekleme Aboneliği: MASKİ atık su kullanımının tespit edildiği tarihten itibaren resen atık su aboneliği tesis eder. 2) Emsal Aboneliği: Atık su kullanımının ilk tespit edildiği tarihten itibaren gerçek veya tüzel kişilerin konut veya işyerlerine emsal teşkil eden aboneliklerin değerleriyle ücretlendirme yapılan konut veya işyeri abonelikleri. 3) Götürü Aboneliği: MASKİ şebekesi dışındaki kaynaklardan temin ettiği suyu kullandıktan sonra alıcı ortama deşarj eden ancak tüm çağrılara rağmen gelerek atık su abonesi olmayan veya abone olmak istediği halde sayaç takılmasının mümkün olmadığı konutlar. e) Şantiye Aboneliği: Her türlü inşaat, maden arama, çeşitli amaçlarla kazı yapma ve bunun gibi sebeplerle özel ya da tüzel kişilerin bu etkinliklerini sürdürmek için veya bu etkinliklerini sürdürmeyi sağlayacak kalıcı tesislerin yapılmasına imkân tanımak için kurdukları, faaliyetlerinin ve kalıcı tesislerinin tamamlanmasıyla varlığı sona erecek olan geçici tesislere uygulanacak aboneliklerdir. Şantiye aboneliklerinden alınacak su iştirak bedeli inşaat proje alanının %5 i m3 inşaat su tarifesi kadar hesaplanacaktır. Prefabrik olarak yapılan inşaatlarda, abone fesih işleminde sadece şantiye aboneliğine ait sayaçtaki tüketimin tahakkuku yapılır. f) Özel İnşaat (Geçici) Aboneliği: 1) Hizmet alanı içindeki şehir, kasaba ve köylerde kurulan sergi, fuar, sirk, panayır ve bunun gibi aboneliklerdir. (Ticari tarife uygulanır) 2) Hiçbir izin almadan ve başvuru yapmadan su tüketimine başlamış, sayaç takmış, UAVT (Ulusal Adres Veritabanı) kayıtlarına bağımsız bölüm olarak işlenmiş, MERNİS kayıtlarında nüfusa dayalı adres beyanını bu adrese taşımış, yaşam koşulları oluşmuş, DASK yaptırmış ve teknik açıdan tamamında oturulmasında sakınca olmadığını belgelemiş her bir bağımsız bölüme, 3) Yapı ruhsatı bulunup da, elektrik, doğalgaz ve telefon gibi kamu hizmetlerinin en az birinden yararlandığını ispatlamak koşuluyla, yapı kullanma izni için ilgili kuruma başvurulduğu halde izin verilmeme nedeninin; a) Sigorta prim veya vergi borçlarından kaynaklanması halinde tüm bağımsız bölümlere, b) Binanın tamamından kaynaklanmayıp, binanın bazı kısımlarının yapı ruhsatına aykırı olması halinde, bu aykırılığın binanın taşıyıcı unsurlarını etkilemeyen ve teknik açıdan tamamında oturulmasında sakınca olmadığının belgelenmesi şartıyla yapı ruhsatına uygun bağımsız bölümlerine,

4 c) Binanın oturulan bölümleriyle ilgili olmayıp çevre düzenlemesi gibi eksikliklerden kaynaklanması halinde tüm bağımsız bölümlere, Yapı Kullanma İzni Belgesi alınıncaya kadar geçici olarak, kullanım türüne göre su verilen aboneliklerdir. ç) İnşaat şantiye aboneliği olup ilişiği kesilmemiş binalarda oturmaya başlayıp aboneliğe dair evrakları ile başvuranların abonelik işlemleri zaten var olan tüketimin kayıt altına alınması, kamu yararının gözetilmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için inşaat şantiye aboneliği icra ön takibe alınarak yapılır. İnşaat şantiye aboneliği yapılmadan inşaat tamamlanmış ise ruhsatta ismi geçen firma şahıs şirket vs. adına sicil açılarak kaçak tarifesinden bütün alacaklar tahakkuk edilerek icra ön takibe alınır. İnşaat alanı birden fazla bloktan (bölüm, kısım) oluşuyorsa yapımı biten bloklar için bu işlem yapılır. Özel İnşaat (Geçici) Aboneliği olup daha sonra yapı kullanma izin belgesi ibraz eden abonelere mesken abonelik ücretinden fazla alınan güvence bedeli iade edilir. g) Bağ-Bahçe Aboneliği: Bağ veya bahçe işleri yapılırken çalışanların insani ihtiyaçlarını gidermelerinde kullanılan, üzerinde sayacın da muhafaza edilebileceği yapı bulunmayan ve ticari amaçlı olmayan küçük çaplı hobi maksatlı yetiştirilen bağ ve bahçelerde içme suyu kullanımı amacı ile sayaç takılarak verilen aboneliklerdir. ğ) Besi-Ahır Aboneliği: Besi veya ahır olarak yapılmış ve içinde hayvan beslenen 200 m2 den küçük, ticari amaçlı olmayan yerlerin aboneliklerdir. Bu yönetmeliğin 7. maddesinin (c) bendinde belirtilen sanayi tarifesi uygulanacak aboneliklere ait yerlere geçici abonelik verilmez. Yukarıda belirtilen abonelere verilen su, resmi dairelerin talebi halinde yıkım ya da tahliye tarihinden bir gün önce kesilebilir. Bir bina veya tesise bu maddenin uygulanmış olması, ilgilisine kesinleşmiş bir abonelik hakkı kazandırmaz. h) Özel Sözleşme (Protokol) Aboneliği: MASKİ hizmet sınırları dışında kalan mülki birimlere dağıtımı kendi şebekeleri ile yapılmak üzere belirli noktalardan su satışı yapılan, normal tarifelerle satışı mümkün olmayan, sular için tüketim sınırlaması olmaksızın Yönetim Kurulu tarafından tarife dışı satış kararı alınan ve protokol yapılan aboneliklerdir. ı) Dernek Vakıf Aboneliği: Siyasi Partiler, Basın Kuruluşları, Sosyal Amaçlı Dernekler, Özel Yurt ve Pansiyonlar, Kooperatifler, Birlik, Odalar ve borsalara ait aboneliklerdir. i) İbadethane Aboneliği: İbadet amacıyla yapılan ve ibadethane olduğunu belgeleyen yerlerin abonelikleri. Mezarlıklardaki gasilhane vb. cenaze hizmetlerine esas aboneliklerdir. j) Belediye Aboneliği: Malatya Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerine ait yerler için oluşturulan aboneliklerdir. Bu aboneliklerden güvence bedeli, bağlantı bedelleri, iştirak bedelleri alınmayacaktır. k) İndirim Aboneliği: 1- Dul-Yetim Aboneliği:

5 Vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar, şehit yakını, dul ve yetim sıfatıyla aylık veya gelir bağlanmış bulunan kişilere ait abonelikler. 2- Engelli Aboneliği: Abonenin kendisi veya ailesinden birinin Engel Oranı %40 ve üzerinde bulunan yaş durumuna bakılmaksızın ve engel durumlarını belgelemek kaydı meskenlerde sarf ettikleri su bedeli üzerinden yapılacak tahsilat oranı (aileden birinin adına olan abonelerden sadece bir abonesine) ait abonelikler. Engelli indiriminden faydalanan abonelerin usulsüz evrak ibraz ettikleri tespit edildiğinde indirimleri iptal edilecektir. İndirimli abonelikten yararlananlar, durumlarını belirten evrakları her yıl yenilemek zorundadırlar. Yılın ilk 3 ayında evraklarını yenilemeyen abonelerin indirimleri iptal edilir, evrakları ibraz etmeleri halinde indirimden tekrar faydalandırılırlar. l) Kartlı Sayaç Aboneliği: Su tüketimi yapılmadan tüketeceği su ücretini önceden ödeyenlere ait aboneliklerdir. 1) Protokol yapılmayan firmaların kartlı sayaçlarının alınması veya kullanılması durumunda hizmet verilemeyeceğinden abonelik başvurusu kabul edilmeyecektir. 2) Kartlı sayaçlar apart otel veya daireler, yazlık villalar ve yabancı uyruklu abonelik taleplerinde Abone İşleri Dairesi Başkanlığı saha ekiplerinin teknik keşfi ve onayı ile yine montajı aynı ekip tarafından yapılması koşulu ile kullanılacaktır. 3) Onay verilmeyen yerlerde mekanik normal sayaç kullanılacaktır. 4) Daha önce kartlı sayaç abonesi olan aboneler kartlı sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirme talebinde bulunurlarsa kartlı sayaçları çalışır halde MASKİ ye vermek şartıyla geçen süre dikkate alınarak güncel sayaç ücreti 10 yıla bölünecek ve kalan yıl ücreti artı endeks olarak aboneye yüklenecektir. Kartlı sayacı bozuk çalışmayan aboneler için herhangi bir ücret ödenmeyecektir. 5) Abonelerden sökülen ve kurum uhdesine geçmiş sağlam kartlı sayaçlar yabancı uyruklu abonelik sözleşme başvurularında talep edilirse sözleşme fesih edildiği zaman tekrar mekanik sayaç takmak şartıyla ücretsiz yararlandırılabilir. m) Ortak Kullanım Aboneliği: Binalarda peyzaj sulaması koridor yıkaması vb. ortak kullanım amaçlı bina yönetim kurul kararlarıyla oluşturulan aboneliklerdir. Ortak Kullanım abonelikleri site, kooperatif veya apartman karar defterlerinde sözleşme imzalamak için yetki verilen şahıslar adına değil ilgili yapı adına yapılacaktır. Sorumluluk site, kooperatif veya apartman yönetiminde olacaktır. Ortak kullanım aboneliğine ait faturaların ödenmemesi durumunda yasal ve hukuki sorumluluk apartman, site, kooperatifte ikamet eden fiili kullanıcılara ve müteselsilen mülk sahiplerine aittir. n) Kaynak Suyu Aboneliği: MASKİ sahibi bulunduğu kaynak sularını satış yerlerinde isteklilere satabilir. Yapılacak satışlarda suyun kalitesine ve piyasa koşullarına uygun satış fiyatını Genel Kurul belirlemeye ve uygulamaya yetkilidir. o) Ham Su Aboneliği: Herhangi bir işleme tabi tutulmamış suların m3 satış fiyatı, her abone kendi tarifesi fiyatının % 50'sinin altında, % 75'inin üstünde olamaz. Ancak, konutlarda kullanılan ve kendi imkânlarıyla temin ettikleri yeraltı ve yüzeysel suların m3 satış fiyatı konut abonesi alt kademesi fiyatının % 50'sinden fazla olamaz. Zirai maksatla kullanılan (bahçe sulama dâhil) ham suların tarifesini maddede belirtilen oranlara bağlı kalmaksızın Genel Kurul belirler. Bu tür satışlarda belirli bir süre sayaçlı sarfiyatın

6 tespitinden sonra Yönetim Kurulunca yapılacak protokollerle ham su abonelerine sayaçsız olarak protokolde tespit edilen miktar üzerinden tahakkuk yapılabilir. ö) Fabrika Aboneliği: MASKİ hizmet sınırları içinde olan ve şebeke suyundan faydalanan Özel veya Kamu fabrikalarının abonelikleridir. 1) Mesken, Besi-Ahır, Bağ-Bahçe aboneliklerinde kademeli tarife uygulanacaktır. 2) Kartlı Sayaç Abonelikleri 1. Bölge ve 1. Alt bölgede Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değerinden %20 daha az değer olarak ve diğer bölgelerde Konut Mesken Aboneliğinin aynı değeri olarak, 3) Kaynak Suyu, Belediye Park, Hayrat Çeşmesi, Büyükşehir ve diğer ilçe Belediye Abonelikleri Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değeri olarak, 4) Resmi Daire, İşyeri (Ticarethane), Sanayi Abonelikleri Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değerinin 3 katı olarak, 5) Özel veya Kamu fabrika Abonelikleri Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değerinin 6 katı olarak, 6) Şantiye Abonelikleri Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değerinin 2 katı olarak, 7) Dernek-Vakıf, Özel İnşaat (Geçici), Bağ-Bahçe, Besi-Ahır abonelikleri Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değerinin 1,5 katı olarak, 8) Ham su, abonelikleri Konut Mesken Aboneliğinin kademesiz değerinin yarısı değer olarak hesaplanacaktır. 9) Yasal olarak muaf tutulan aboneliklerden, Belediye Parkı Aboneliklerinden veya kendi arıtma tesisi olan ve atık su şebekesine bağlı olmayan aboneliklerden atık su bedeli alınmayacaktır. 10) İbadethanelere ve diğer kamu kurumlarına ait lojmanlara ait abonelikler Konut Mesken Aboneliğinden hesaplanacaktır. İbadethanelere bağlı temizlik ve cami ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla kiraya verilmiş tuvaletler, cami derneği veya Müftülük tarafından tahsis evrakı verilmek şartıyla her ay tuvalet alanı kaç m2 ise o kadarlık m3 su ücretsiz verilecektir. Ondan fazla tüketimler Konut Mesken Aboneliğinin 3 katı olarak hesaplanacaktır. 11) Ortak kullanım aboneliği mesken su tarifesinin 1,5 katı değerinde kademesiz olarak hesaplanacaktır. Abone Özellikleri ve Bölgeleri MADDE 8- (1) Su aboneleri, bir sayaçtan yalnız başına su alan bağımsız birim, aynı sayaçtan su alan, aynı abone grubuna dâhil ve aynı sayaçtan su alan, farklı abone grubuna dâhil birden fazla bağımsız birim olmak üzere ayrı özellikler arz ederler. Birinci Abone ikincisi Grup Abone, üçüncü ise Karışık Grup Abone olarak adlandırılır. Farklı grup türlerinden su tüketen abonelere gruplardaki en yüksek tarife uygulanır. Sanayi ve işyeri abonelerinin aynı sayaçtan su kullanması halinde sanayi tarifesi, mesken ve işyeri abonelerinin aynı sayaçtan su kullanması halinde ise işyeri tarifesi uygulanır. (2) MASKİ Genel Müdürlüğünün belirlediği bölgelere göre abonelik türleri ve tarife uygulamalarında değişkenlikler uygulanabilir. (3) İlimiz üç ayrı bölgeye ayrılmıştır; 1.Bölge: Malatya ilinin büyükşehir olmadan önceki il belediyesi mücavir alanı içindeki mahalleler ve Yakınca, Bostanbaşı mahalleleri

7 1. Alt Bölge: Battalgazi ile Yeşilyurt ilçe merkezi ve Gündüzbey, Topsoğüt, Orduzu, Hanımınçiftliği mahalleleri 2.Bölge: Arapkir, Arguvan, Akçadağ, Doğanşehir, Darende, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan, Kuluncak, Kale ile bu ilçelere bağlı 6360 sayılı yasadan önce köy veya belde olmayan mahalleler ile Erenli, Beydağı, Yaygın, Dilek, Hasırcılar, Şahnahan, Hatunsuyu mahalleleri. 2.Alt Bölge: Arapkir, Arguvan, Akçadağ, Doğanşehir, Darende, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan, Kuluncak, Kale İlçelerine bağlanan kapanmış belde belediye mahalleleri. 3.Bölge: Arapgir, Arguvan, Akçadağ, Doğanşehir, Darende, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan, Kuluncak, Kale Yeşilyurt, Battalgazi ve merkeze bağlı köy statüsünden 6360 sayılı yasa ile mahalleye dönüştürülen yerleşim yerleri. (4) 1.Alt Bölge kapsamındaki yerler tarihinden 1. Bölge kapsamına alınacaktır. (5) 2.Alt Bölge kapsamındaki yerler tarihinden sonra 2. Bölge kapsamına alınacaktır. (6) Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe sınırlarında olan 2. bölgede yer alan mahalleler tarihinden sonra 1. Bölge kapsamına alınacaktır. (7) 6360 sayılı kanun ile köyden mahalleye dönüşen, fakat yıllardır su ve kanal hizmetinden yararlanan üniversite, hastane, tıp merkezi, cankoç villaları vb. gelişmiş mimari yapıların olduğu yerlerin abonelikleri aldıkları hizmet göz önünde tutularak merkez mahalleler ile aynı fiyat tarifesinden hesaplanmasına ayrıca Belde Belediyesi olup da kapanan ve Belediyeden Mahalleye dönüşen Dilek (Küllümağara), Şahnahan (Karşıyaka), Beydağı (Yapraklıpınar), Yaygın (Sekiler 1-2.Küme Evleri, Puluşağı, Kaymaklı, Kırım, Mengil) vb. yılardır belediye hizmetlerinden faydalanmamış içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve abonelikleri bulunmayan mezralarda mahalle muhtarının beyanı ile düzenlenmiş abonelik formları ile Abonelik verilmesine ve ücret tarifelerinin 3. Bölge tarifesinden ücretlendirilmesine yönetim kurulu yetkilidir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Su Satış Tarifesi Tarifenin Esasları MADDE 9- (1) Su satışı ve kullanılmış suların uzaklaştırılması tarifesinin belirlenmesinde rol oynayan iki ana faktörden birincisi yönetim ve işletme giderleri ile amortismanlar, aktifleştirilmeyen yenileme, ıslah ve tevsi masrafları ile belli bir kar oranıdır. a) Enerji ve Malzeme Giderleri: Üretim, ısıtma ve aydınlatma için kullanılan elektrik çeşitleri akaryakıt ve katı yakıt gibi her türlü enerji masrafları ile alüminyum sülfat, mayiklof ve benzeri işletme malzemesi harcamalarından oluşur. b) Personel Giderleri: Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar ile İş Kanununa göre çalıştırılan işçiler, sözleşmeli personel ve denetçiler aylıklarını, ikramiyelerini, yasa ve toplu sözleşmelerle sağlanan her türlü yardım, zam ve tazminatları, fazla çalışma ücretlerini, görev yolluklarını ve her türlü işveren hisselerini kapsar. c) Çeşitli Masraflar: Kiralar, haberleşme giderleri, vergi ve harçlar, mahkeme giderleri, sigorta, eğitim ve öğretim, temsil giderleri, her türlü taşıma harcamaları, güvenlikle ilgili giderler gibi masraf kalemlerinden meydana gelir. d) Amortismanlar: Sabit bir kıymet olan tesislerin ve demirbaşların ömürlerinin sonunda yenilenebilmeleri için ayrılması zorunlu olan ve miktarı yasa ve yetkili makamlarca belirlenen tutardır.

8 (2) Yatırım kredilerin yıllık anapara ve faiz miktarı amortismanlarla karşılanmadığı takdirde, aradaki fark bir masraf kalemi olarak dikkate alınır. (3) Tesislerin iyileştirilmesi ve aktifleştirilmeyen büyütme ve onarım giderleri de hesaba katılır. (4) Buraya kadar söz konusu edilen giderlere, belli bir kar oranı esas alınarak bir kâr ilave edilir Tarife Tespiti Madde 10- (1) Tarifenin belirlenmesindeki ikinci ana faktör, üretilen ve kayıplar düşüldükten sonra yapılacağı var sayılan ölçülebilir su satış miktarıdır. Su satış miktarının tahminine, gerçekleşen satışlarla üretim artışı sağlamak ve kayıpları azaltmak amacıyla alınacak önlemlerin sonuçları gerçekçi bir şekilde değerlendirilerek ulaşılır. (2) Bütün aboneliklere ait birim su ücretleri 1. Bölge Konut Mesken Aboneliği temel alınarak hesaplanır. 1. Alt Bölge Ücret Tarifesi Abonelerden Tahsil Edilecek Beher m³ Su Bedeli, abonelik ücretleri (iştirak bedelleri), Su Güvence Bedeli ücreti, 1. bölge tarife değerlerinin %20 daha az değerde hesaplanacaktır. Diğer tarife değerleri 1. Bölge ile aynıdır. 2. Bölge Ücret Tarifesi Abonelerden Tahsil Edilecek Beher m³ Su Bedeli, abonelik ücretleri (iştirak bedelleri), Su Güvence Bedeli ücreti, 1. bölge tarife değerlerinin %60 ı daha az değerde hesaplanacaktır. 2. Alt Bölge Ücret Tarifesi Abonelerden Tahsil Edilecek Beher m³ Su Bedeli, abonelik ücretleri (iştirak bedelleri), Su Güvence Bedeli ücreti 1. bölge tarife değerlerinin %70 i daha az değerde hesaplanacaktır. 3. Bölge Ücret Tarifesi Abonelerden Tahsil Edilecek Beher m³ Su Bedeli 1. Bölgenin 2/3 değerdedir. Abonelik ücretleri (iştirak bedelleri), Su Güvence Bedeli ücreti 1. Bölge ile aynı değerdedir. Ancak 6360 sayılı yasa gereği 5 yıl süreyle 1. bölge tarife değerleri üzerinden %75 indirimli olarak hesaplanacaktır. (3) Kaçak su ceza bedelleri Malatya genelinde aynı değerde hesaplanacaktır. (4) Kanalizasyon ve içme suları Deşarj Yönetmeliğine göre belediyeler içme suyu kanalizasyon ve ruhsat için alınan ücretlerden muaftırlar denilmektedir. Belediyelere ait inşaatları yapan yüklenici firmalar ve belediyelere ait şirketler ihale kapsamında yaptıkları inşaatlarda yasal muafiyet kapsamı dışında kalan bedelleri ödemek koşuluyla şantiye aboneliği yapmak zorundadırlar. (5) Ruhsat öncesi yeni abone bağlantı başvuru işlemlerini belirlemede Yönetim Kurulu yetkilidir. (6) Askıda Su Projesi: Sadece Konut Mesken veya Geçici İnşaat Abonelik guruplarında kullanılmak üzere, Mesken Aboneliği güncel tarifesi üzerinden peşin su satışı olarak tahakkuk yapılıp tahsil edilecektir. Tahsil edilen tutar ilgili şahsın sicilinde alacak olarak duracaktır. İhtiyaç sahibi abonelerin borçlarının peşin su almış şahısların hesabından ödenmesi ile oluşan virman esasına dayalı bir uygulama olacaktır. Projeye kurumlar ve şahıslar sözleşme karşılığında başvurabilirler. ABYS yazılımı ile muhasebesi ve kayıtları tutulacaktır. İlgili ihtiyaç sahibi abonelerin ihtiyaç sahibi oldukları durumlarını bildirir belgeleri teslim etmeleri şartı aranacaktır. Bilgi ve belgeler Yönetim Kurulunun belirlediği komisyon veya kişiler tarafından incelenecek ve onaylanacaktır. Ödeyemediği su borcundan dolayı icra vb. hukuki ve cezai durumlarla karşı karşıya kalan, ihtiyaç sahibi mağdur abonelerimiz talep etmeleri halinde bu sistemden faydalandırılacaklardır.

9 Bu projeye katkıda bulunmuş vatandaşlarımız istedikleri zaman ödemesini yaptıkları abonelerin listesini kurumdan veya hazır olması durumunda internet sayfamızdan takip edebileceklerdir. (8) Su faturalarına tarifeler cetvelinde genel kurul tarafından belirlenen Hat Bakım Bedeli olarak adlandırılan yıllık ücret eklenecek ve okuma dönem sayılarına göre faturalara eşit olarak yansıtılacaktır. (9) MASKİ Su ücretlerini, iştirak bedellerini ve güvence bedellerini Türkiye İstatistik Kurumu Tarafından her ay yayınlanan TÜFE artış oranlarına göre belirlemektedir. Bu ücretlendirmeye 6360 sayılı yasa ile Hizmet alanı MASKİ Genel Müdürlüğü ne bağlanan yerlerde dâhildir. Ücretlerin artış hesaplaması TÜFE oranlarının açıklanmasıyla Ocak ayından itibaren her 6 aylık dönem için yılda iki kez uygulanır. Konut ve İşyeri Abonesi Su Satış Tarifesi MADDE 11- (1) Konut, işyeri ve sanayi abonelerine yapılacak su satış gelirlerinin 8 inci maddede belirtilen yönetim ile işletme giderlerini ve bu maddeyle % 10 dan aşağı olmayacak şekilde belirlenecek kârı sağlayabilecek seviyede olması esastır. (2) İnşa halindeki binalara yapının tamamlanarak yapı kullanma izin belgesi alana kadar geçici tarife uygulanır. Toplu Su Satış Tarifesi MADDE 12- (1) Toplu su satışı yapılan mülk birimin yönetim ve işletme giderleriyle su şebekesi tesislerinin bakım, onarım ve yenileme giderlerinin bir bölümü su satış giderlerinden karşılayacağı ve komşu birimlerle su fiyatları arasında büyük farklılıklar olmamasının daha doğru olacağından hareketle buralara yapılan su satışı birim fiyatı konut abonesi fiyatından % 25 daha eksik tespit edilir. (2) Resmi daire, mesken ve işyeri abonelerinde; sayacın bozuk olmadığı şeklinde rapor düzenlendikten sonra, bir döneme ait su tüketim miktarı, son bir yılın, bir yıldan az süreli abonelerde ise tüm dönemlerin en yüksek tüketiminden fazla olması, şantiye abonelerinde ise; iki katından fazla olması durumunda; son bir yılın, bir yıldan az süreli abonelerde ise tüm dönemlerin ortalaması o dönem için tüketim miktarı üzerinden faturalama yapmaya Yönetim Kurulunun oluşturacağı Komisyon yetkili olacaktır. Kaynak Suyu Satış Tarifesi MADDE 13- (1) İdare, sahibi bulunduğu kaynak sularını satış yerlerinde isteklilere satabilir. Yapılacak satışlarda suyun kalitesine ve piyasa koşullarına uygun satış fiyatını Yönetim Kurulu belirlemeye ve uygulamaya yetkilidir. Özel Sözleşme MADDE 14- (1) Normal tarifelerle satışı mümkün olmayan sular için abonelerle, Yönetim Kurulu tüketim sınırlaması olmaksızın kaynaktan, tarife dışı satış kararı almaya da yetkilidir. Ayrıca Önceki yıllarda kamu veya özel, kurum veya kişilerle yapılmış ve 6360 sayılı yasa ile MASKİ tüzel kişiliğine devretmiş olan bütün protokol ve sözleşmeleri iptal etmeye, devam ettirmeye ve tekrar yapmaya MASKİ yönetim kurulu yetkilidir. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Hizmetler ve Teminat Tarifesi

10 Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Tarifesi MADDE 15-(1) Her su abonesi, tükettiği kadar suyu kirleteceğinden, bunların uzaklaştırılması için Atık su Bedeli ödemekle yükümlüdür. (2). Endüstriyel Nitelikte Atıksuyu olan Tesis ve İşletmelerden, Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliğinin 23. Maddesinde Belirtilen Esaslara Göre Atıksu Arıtma Bedeli (AAB) Alınır. (3) İş yeri ve sanayi kullanılmış su abonelerinden, alınacak olan Atık su bedeli, boşalttıkları atık su çevreye daha zararlı olduğundan dolayı konutlara göre daha yüksek seviyede saptanabilir. Sanayi ve işyerlerinin, MASKİ Atık suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği nde belirtilen limit değerlerin üzerindeki atık suları, kanalizasyon tesislerine ve çevreye daha zararlı olduklarından; atık su ücreti ile birlikte Atık su Arıtma Bedeli (AAB) de alınır. Sanayi ve işyerlerinin kullanılmış sularını; MASKİ nin uygun gördüğü arıtma tesislerinden geçirip limit değerleri sağlaması durumunda ise sadece yürürlükteki atık su bedeli alınır. AAB bedeli tahakkuk ettirilmez. Su Abonesi Olmayan Atık su Abonesi MADDE 17- (1) Su abonesi olmayan, fakat kanalizasyondan yararlanan konut, işyeri ve sanayi işletmeleri de su tüketip kirleteceklerinden zorunlu olarak atık su abonesi olurlar ve Atık Su Bedeli öderler. Atık su bedeli; her yıl MASKİ Genel Kurulu nca tespit edilen bedeldir. İşyeri ve sanayi tesislerinin kullanılmış sularını, MASKİ nin uygun gördüğü arıtma tesislerinden geçirip; Atık suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliğinde belirtilen limit değerleri sağlaması durumunda evsel atık kendi tarifesi üzerinden tahakkuk ettirilir. (2) Abonesiz veya usulsüz Atık su kullananların tespiti halinde 35.madde hükümleri uygulanır. Kanal Bağlantısı Olmayan Aboneler MADDE 18-(1) Su abonesi olup da kanalizasyon şebekesine bağlantısı olmayan, kullanılmış sularını onaylanmış projeye göre yapılmış atık su çukurlarına boşaltan atık su abonelerinden kullandıkları su (m3) kadar Atık su Bedeli alınır tarihli ve sayılı resmi gazetede yayınlanan Çevre ve Orman Bakanlığının Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara ilişkin yönetmeliğin 4. Maddesinin (ı) bendindeki kirleten öder ilkesine binaen abonelerden kanalizasyon bağlantısı olmasa bile atık su bertaraf ücreti alınır ve abone vidanjör hizmetinden ücretsiz faydalanır. Abone MASKİ tarafından sayaç üzerinden tespit edilen atık su miktarlarına göre tahakkuk eden atık su ücretlerini ödemek zorundadırlar. (2) Emsal abonelikler atık su kullanımının ilk tespit edildiği tarihten itibaren gerçek veya tüzel kişilerin konut veya işyerlerine örnekleme abonelikler bulunarak bunların aylık atık su miktarları kadar atık su ücreti tahakkuk ettirilir. (3) Götürü Abonelikler aylık hane başına 15m3 su tükettiği varsayılarak atık su tahakkuku yapılır. Vidanjör Tarifesi MADDE 18-(1) Vidanjörün bir seferlik çekim hizmet ücreti Genel Fiyat Analizleri kitabındaki verilere göre şöyle hesaplanır. Vidanjör satın alma bedelinin amortisman saat emsali ( ) ile çarpılmak sureti ile bulunacak bir saatlik amortisman ücretine, yakıt gideri, şoför, şoför yardımcısı ve vasıfsız işçinin birer saatlik cari ücreti eklenerek bulunacak miktara, belirlenecek bir kar oranı esas alınarak bir kâr ilave edilip vidanjörün bir saatlik çekim bedeli saptanır. Bir saat içinde 2 seferlik çekim yapacağı kabul edilerek bir seferlik çekim için yarım saatlik ücret tahakkuk ettirilir.

11 Kanal Temizleme Aracı Tarifesi MADDE 19-(1) Bağlantı kanalları herhangi bir nedenle tıkanan kullanılmış su abonelerinin kanalı Kanal Temizleme Aracı ile açılır. Kanal temizleme aracının bir seferlik çekim hizmet ücreti 18. maddedeki usulle hesaplanır. Kanal Temizleme Aracı satın alma bedelinin amortisman saat emsali ( ) ile çarpılmak sureti ile bulunacak bir saatlik amortisman ücretine, yakıt gideri, şoför, şoför yardımcısı ve vasıfsız işçinin birer saatlik cari ücreti eklenerek bulunacak miktara, belirlenecek bir kar oranı esas alınarak bir kâr ilave edilip Kanal Temizleme Aracının bir saatlik çalışma bedeli saptanır. Hendek Açma (Ekskavatör) Tarifesi MADDE 20-(1) Kanal bağlantıları yapmak veya kanal şebekesini uzatmak durumunda olanlara, İdarenin işleri olanak veriyorsa, hendek açma makinesi (ekskavatör) kiralanabilir. (2) Hendek açma makinesinin(ekskavatörün) bir saatlik ücreti Genel Fiyat Analizleri kitabının ilgili (03.502) poz numarasındaki fiyat analiziyle bulunacak ücrete bir kar oranı esas alınarak ilave yapılmak suretiyle hesaplanır. Kanal Bağlantı ve Atık su Çukuru Onayları MADDE 21-(1) İmar durumu alınmış mimari projelerinin kanal bağlantı ve atık su çukur projeleri inceleme ücreti, 3 mühendis / saat, 1 daktilo / saat, 1 memur / saat ücreti toplamıdır. Bu ücret; a) Konutlarda: Daire Sayısı(2) x İnceleme Ücreti b) İşyerlerinde: Toplam İnşaat Alanı (100m2) x İnceleme Ücreti c) Otel ve motellerde: Oda Sayısı(5) x İnceleme Ücreti d) Organize Sanayi ve Diğer Bölgelerdeki Depolar, Hangarlar, Fabrikalar: 1) 1000 m2 ye kadar(1000m2 dâhil) için yukarıdaki işyeri tarifesi uygulanır. 2) 1000 m2 den yukarısı için: (1000 m2 x inceleme ücreti) / ( (toplam inşaat alanı 1000m2) x (proje inceleme ücreti/3 ) ) / 100 olarak alındıktan sonra onaylanır. (2) Proje inceleme ücreti, en az; konutlarda iki daire, işyerlerinde 100 m2, otel ve motellerde 5 oda için hesaplanan ücrettir. Kanalizasyon Tarifesi Tahakkuk Esasları MADDE 22-(1) Kanalizasyon İşletme Bedeli; İdarenin yetki ve hizmet sahası dâhilinde olan yapılardan itibaren, nihai alıcı ortama kadar her türlü atık su altyapı tesislerinin yapımı, ıslahı, tevsii ve yenilenmesi giderlerine mahsuben bir defaya mahsus alınan hizmet bedelidir. İnşaat şantiye abonelikleri kanalizasyon bağlantıları inşaatın yaklaşık %80 ni bitince MASKİ tarafından yapılır. (2) Bakım Onarım Bedeli: Kanalizasyon şebekesinde meydana gelen arızaların giderilmesi veya arızaların daha az meydana gelmesi için boruların içinin temizliğinin ve bakımının yapılması maliyeti olup; 1 saatlik kanal temizleme(kanal açma) aracı bedeli 1 adet bakım onarım bedeli olarak kabul edilecektir. (3) Kanal İştirak Bedeli: Malatya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, kanalizasyon şebekesi bulunan bölgelerde atık su üreten her türlü yapı için alınır. Her yeni abone kanalizasyon sitemine bakım onarım ve işletme yükü getireceğinden tespit edilebiliyorsa bakım onarımı ve işletmesi MASKİ tarafından yapılan kanalizasyon şebekesinin imalat maliyeti üzerinden abone başına düşen miktarı kadar tutar olarak hesaplanır. a) İnşasına yeni başlanacak her bir yapı için mimari proje istenir. Mimari projeden bağımsız birim sayısı tespit edilir. Bağımsız birimlerden her bir mesken için, mesken dışındaki

12 yerlerin her bir 150 m2 si için 1 adet Kanal İştirak Bedeli alınır. Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ vb. tarafından yapılan binalarda bu ücret her bir bağımsız bölüm için ilk abonelik başvurusu yapan mülk sahiplerinden alınır. b) Üçüncü (3.) bölgede bulunan abone sayısı 1 ve 2 olan imarsız-kargir, yığma, kerpiç konutlar için Kanal İştirak Bedeli dörtte bir (1/4) oranında hesaplanacaktır. c) İmarsız yapıların her bir bağımsız birimi m2 arası kabul edilir. ç) Yapı kullanma izin belgesi almak, tadilat veya kat ilavesi yaptırmak ve su abonesi olmak için müracaat edenlerden, o parsel üzerinde bulunan binanın tamamının Kanal İştirak Bedeli nin yatmış olması şartı aranır. Eski binalarda mimari proje temin edilemiyorsa; MASKİ elemanlarının yerinde yapacakları ölçüme göre bağımsız birim sayısı tespit edilir. d) Parselin bulunduğu bölgede kanalizasyon şebekesi yoksa atık su çukuru projesi Madde 21 deki usule göre onaylanır. Bölgeye kanalizasyon şebekesi geldiğinde o yılın Kanal İştirak Bedeli ne göre ücret tahsil edilip bina kanalizasyon şebekesine bağlanır. Proje Onay Tarifesi MADDE 23 (1) Proje onay tarifesi şu şekildedir. a) Özel ve tüzel kişilerle yaptırılacak kanalların ve su hatlarının kendilerince hazırlatılmış projesi km. başına 8 mühendis/saat, 1 daktilo/saat, 1/4 Memur/saat ücret tutarı karşılığı onaylanır. b) Özel arıtma pompa ve deşarj tesisi; projeleri her altı litre/saniye için 12 uzman mühendis/saat, 1 daktilo/saat ve1/4 Memur/saat ücret tutarı karşılığı onaylanır. c) Taşınmaz mal sahipleri tarafından yapımı tamamlanan kanalların röleve projeleri her km.de 2 inşaat, 1 Harita Mühendisi, 1 Tekniker, 3 Şenörün yerinde yapacağı çalışma için 18 Mühendis/saat, 6 Tekniker/saat, 18 Şenör / saat, 1 Daktilo/saat ve1/4 Memur/saat ücret tutarı karşılığında onaylanır. MADDE 24 (1) Su hatlarını ve İmar Kanunu nun 23. Maddesindeki koşullar nedeniyle kanalını yapmayı üstlenenler, projelerini idaremize yaptırmak istedikleri takdirde; a) Su şebeke veya kanalın kilometre tülü başına: (16 Mühendis / saat) + (4 Harita Mühendisi / saat) + (4 Alet Operatörü / saat) + (12 Şenör / saat) + (6 Ressam / Saat) + (½ Memur / saat) ücret tutarı kadar bedel alınarak projesi düzenlenir. Ancak, bu miktar 1 km.lik proje düzenleme bedelinin % 30 undan az olamaz. b) Bir veya iki katlı, çok gözlü çürütme tesisleri ile tasfiye tesisi projeleri düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyatları ile hesaplanacak tesis maliyeti keşfinin % 8 i kadar ücret alınır. Her iki durumda da statik hesaplar fiyata dâhil değildir. (2) Projeler iş sahiplerine 2 ozalit kopya olarak verilir. Fazla her ozalit için ortalama rayiç fiyat kadar bedel alınır. Sayaç Bakım ve Onarım Ücreti MADDE 25-(1) Su sayaçlarından Sayaç Bakım ve Onarım Ücreti alınır. Bu ücret sayaç satın alma bedellerinin yıllık amortismanı, periyodik sayaç değişimleri için yapılan harcamalar ile sayaç bakım ve onarım giderlerini kapsayacak şekilde tespit edilir. Kartlı sayaçlarda garanti süresi dolmuş bakımı MASKİ tarafından yapılamayan ilgili sayaç fabrikasına veya sayaç şirketine yaptırılan sayaçların bakım onarım ücretleri aboneye yansıtılacaktır. Sökme, takma, kontrol, pasife alma, aktifleştirme işlemi MASKİ tarafından her yıl belirlenen tarifeler cetvelindeki ücret karşılığında yapılacaktır.

13 Hat Bakım Bedeli alınan abonelerin ve 10 yılını doldurmuş sayaçları olan abonelerin sayaçları ücretsiz değiştirilecektir. Hâlihazırda 10 yıldan daha genç olan sayaçlı abonelere yıllık 5,00 TL depozitolarına eklenecektir. Bu ekleme 10 yıl tamamlanana kadar, yılda bir defa yılın son gününde yapılacaktır. Normal sayaç kullanan bütün abonelerden bu ücret alınacaktır. Değişim esnasında sökülen sayaç MASKİ ye ait olacaktır. Sayaç arıza talebinde bulunan abonelerin sayaçları yeni sayaç ile değiştirilir. Arızalı olmadığı raporlanırsa yeni sayaç ücreti alınır. Arızalı ise ücret alınmaz. Sahada ücretsiz olarak değişimi yapılan sayaçlar (arızalı, 10 yılını doldurmuş vb.) için itiraz süresi iki okuma dönemidir. Bu süre içerisinde itiraz edilmediği takdirde sayaç hurdaya atılır. Sayaç Muayene Ücreti MADDE 26-(1) Doğru kayıt yapmadığı iddiasıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ölçüler ve Ayar Müdürlüğü ne şikâyet üzerine bildirilen abonenin sayacı muayene edilir. Alınacak rapora göre işlem yapılır. Muayene sonunda abonenin sayacının doğru çalıştığı tespit edilirse, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı nca belirlenen tarifesine göre sayaç söküp-takma bedeli aboneden tahsil edilir. Su Güvence Bedeli MADDE 27-(1) Sözleşme imzalayan her aboneden Güvence Bedeli alınır. Güvence Bedelleri abone türlerine göre her yıl için MASKİ Genel Kurulu nca belirlenir. Kamu kurumları bu hükmün dışındadır sayılı yasa kapsamında yeni bağlanan yerlerden aktarılan abonelerin güvence bedelleri belirlenemiyorsa bunlarla ilgili sorunları çözmede Yönetim Kurulu yetkilidir. İnşaat aboneliklerinde proje bağımsız bölüm sayısı kadar sayaç ücreti güvence bedeli olarak alınacak, şantiye aboneliği kapatılması durumunda abone tarafından sayaçlar takılmışsa depozito iade edilecek, takılmamışsa MASKİ tarafından takılıp mahsup işlemi yapılacaktır. Atık su Güvence Bedeli MADDE 28-(1) Atık su sözleşmesi imzalayan her Atık su abonesinden Atık su Güvence Bedeli alınır. Atık su Güvence Bedelleri her yıl MASKİ Genel Kurulu nca belirlenir. Kamu kurumları bu hükmün dışındadır. İnşaat Temel Suyun Deşarjı MADDE 29-(1) İnşaat çalışmaları sırasında temelde oluşan suları inşaat sahibinin talep etmesi durumunda kanal şebekesine deşarj etmesine idarece ücret mukabilinde izin verilebilir. İnşaat Temel Suyunun Ücretlendirilmesi MADDE 30-(1) İnşaatlardan çıkartılan temel suyun kanalizasyon şebekesine deşarj edilmesine izin verilenler, Atık su bedeli olarak; m3 başına, Atık su mesken tarifesinden ücretlendirilir. (2) Temel suyunu idareden izin almadan kaçak olarak kanalizasyon şebekesine deşarj edenlerin tespiti halinde 34 üncü ve 35 inci madde hükümleri kıyasla uygulanır. Sanayi Atık su Arıtma Tesisleri ve Endüstri Kuruluşlarının Uyacağı Esaslar MADDE 31-(1) MASKİ nin kuruluş kanununa istinaden; kanalizasyon şebekesine verilmesi sakıncalı maddelerle içme suyu havzalarının korunması için gereken tedbir ve düzenlemeleri kapsayan Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği ile Yüzeysel Su Kanallarının

14 Kirlenmeye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği hükümlerinin uygulanması ve etkinliğinin artırılmasına esas yönetmelik olarak; a) MASKİ nin yetki ve sorumluluk sahasında mevcut, yeni ve/veya ilave inşa edilecek olan her türlü endüstri kuruluşu ve işyerlerinde MASKİ tarafından inşaat ruhsatı, temel ve temel üstü, iskâna ait görüş verilmesi sırasında yapılan teknik incelemeler sonucunda havza ve kanal durumu bakımından özel atık su arıtma tesisi yapması gerektiği tespit edilen yapıların mükelleflerinden Atık Su Artıma Tesisi Proje Onay Ücreti alınır. b) Endüstri kuruluşları arıtma tesisi projelerinin onay işlemi ve proje onay ücret hesabı Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği nde tarif edildiği şekilde uygulanır. c) Mevcut ve yeni kurulacak olan her türlü endüstri kuruluşları MASKİ nin talep edeceği bilgi ve belgeleri temin etmekle mükelleftir. Kuruluş sorumlusu tarafından verilen bilgi ve evrakların tetkiki sonucunda MASKİ tarafından arıtma düzeyi belirtilmiş bir arıtma tesisi istenmesi halinde mükellefin her türlü sorumluluğu kendisine ait olmak üzere MASKİ tarafından verilen süre içinde teknik raporu detay proje düzeyinde hazırlanmış inşaatın başlangıç ve bitiş tarihlerini kapsayacak taahhüt edilmiş bir iş programını MASKİ ye verir. ç) Tesise işletme ruhsatı verilmeden arıtma tesisinin detay projesinde belirtildiği şekilde inşa edilmiş olması ve kuruluşun çalışmaları sırasında MASKİ teknik elemanlarınca periyodik olarak alınacak atık su numunelerinin analizi sonuçlarının arıtma tesisinin proje ekindeki teknik raporda belirtilen parametre değerini tutturması gerekir. Aksi halde arıtma tesisi üzerinde gerekli düzenlemeler yapılıp istenilen sonuçlar alınıncaya kadar o kuruluşa Atık su Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesi verilmez. d) Endüstri kuruluşlarının arıtma tesisini, İdareye verdiği iş programına göre, müddeti içinde inşa etmemesi ve ayrıca üretime geçmemesi halinde Atık suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği ndeki cezai müeyyideler uygulanır. e) Mevcut endüstri kuruluşları için (c) ve (d) maddeleri geçerli olmakla beraber, bu firmalardan arıtma tesisi inşaatının verilen iş programına göre bitirileceği tarihe kadar kanal giderlerine iştirak payı alınmaz. f) MASKİ nin yetki ve sorumluluk sahasında mevcut olan her türlü endüstri kuruluşları ve işyerlerinde gayri sıhhi müessese ruhsatına ait MASKİ tarafından görüş verilmesi aşamasında ilgili yönetmelik ve yönerge gereği müracaat eden gerçek ve tüzel kişilere; evsel nitelikte atık suları var ise; gayri sıhhi müessese ruhsatına ait MASKİ görüşü bedeli karşılığında verilir. g) Gayri sıhhi müessese ruhsatı almak için MASKİ ye müracaat eden gerçek ve tüzel kişilerden; endüstriyel nitelikte atık suyu olup da ilgili limitler üstünde atık su deşarj edenler Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği nde belirtilen esaslar dâhilinde arıtma tesisi kurmakla yükümlüdürler. Kurulacak olan arıtma tesislerinin onayı konusunda uygulanacak işlemler yönergelerde belirtilir. ğ) Arıtma tesisi yapacak olan endüstri kuruluşları; arıtma tesisi kurup, ilgili limitleri sağlayıncaya kadar Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği nde belirtilen esaslar dâhilinde MASKİ ye Atık su Arıtma Bedeli ödemekle yükümlüdürler. h) Atık su Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesi verilmesi safhasında, Atık su Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesi bedeli alınır. ı) Atık Su Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesi verilmesi safhasında ve belge verildikten sonra atık su yönergesinde tarif edilen periyotlarda alınan kontrol numunelerine ve ayrıca çevre analizleri laboratuarına gelen özel numunelere ait numune alma ve analiz ücretleri her yıl kasım ayında yapılan Genel Kurul da belirlenir. (2) Bu Yönetmeliğin içinde yer alan kanalizasyon şebekesi, Arıtma Tesisi, akarsu deşarjı v.b. ile ilgili işletme giderlerine MASKİ ce belirlenecek bir oran dâhilinde iştirak etmeye mecburdurlar.

15 Teminat Cinsleri MADDE 32-(1) Kanalizasyon İşletme Bedeli ve Kanal Yapım Teminatı olarak; a) Para ve devlet tahvilleri, b) Limit dâhili süresiz kesin banka teminat mektubu 1. veya 2.derecede ipotek kabul edilir. Ancak, iskân müsaadesinden evvel 1. veya 2. derecede ipotek, 1 ve 2. maddelerden para, devlet tahvili ve banka teminat mektubuyla değiştirilebilir. BEŞİNCİ BÖLÜM Yaptırımlar Tarifesi Tahsilatın Hızlandırılması MADDE 33-(1) Tahsilatı hızlandırma ve abonelerin borçlarını süreleri içinde ödemelerini temin için ihbarnamenin son ödeme tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmemesi halinde tahsili hususunda bu yönetmelik hükümleri ve genel hükümler suretiyle tahsilat yapılır. Borç ihbarnamesi gönderme ve borçtan dolayı kesme işlemlerinin nasıl yapılacağını Yönetim Kurulu belirler. Borç ihbarnamesi gönderilen aboneye tarifeler cetvelindeki güncel Borç ihbarnamesi gönderme bedeli yansıtılır. Su Kapama ve Açma Ücreti MADDE 34-(1) Borcun ödenmemesi halinde veya Yönetmeliğe aykırı davranış nedeni ile veya abonenin kendi isteği ile geçici kapama yaptırılması halinde; Su Kapama işlemlerinde tahliyeden kapama işlemi için ücret alınmaz. Sadece borçtan kapama işlemlerinde kapama ücreti alınır. Abonelerden kaynaklı sebeplerden gerçekleşemeyen açma veya kapama işlemleri 3. ve daha sonrası tekrar gidişlerde her bir gidiş için ayrıca ulaşım bedeli alınacaktır. Kapama, açma ve ulaşım ücretleri her yıl MASKİ Genel Kurulu nca belirlenir. Ulaşım mesafesi abonenin bağlı olduğu MASKİ şubesine olan uzaklığın iki katı (gidiş-dönüş) olarak hesaplanacaktır. Devir esnasında devreden ve devralan birlikte gelirlerse ve endeks bilgilerini kendileri getirip devir işlemini saha ekibine gerek duymadan yaparlarsa bu ücretler alınmayacaktır. Kaçak Su MADDE 35-(1) Kaçak Su Fiilleri; Abone olmadan su kullanmak, abone olduğu halde sayaçtan önce bağlantı yaparak su kullanmak, abone olduğu halde kasten sayacı çalıştırmadan su kullanmak, sayaçta ve şebekede tahribat yaparak su kullanmak, İdarenin iznini almadan sayacın ve şebekenin yerini değiştirerek su kullanmak, geçici kapalı olduğu halde su kullanmak, usulsüz su vermek v.b. hususlardır. (2) Yapı ruhsatı alan inşaat sahipleri inşaat suyu abonesi olmak zorundadırlar. Abone olmadan inşaat yapanlar, inşaat bitimini müteakip abonelik için başvurduklarında, inşaata suyu nereden temin ettiklerini belgelemek zorundadırlar. Tapusu veya ruhsatı vb. mahkemelik olan aboneliği tamamlamaya yeterli evraklarını çeşitli sebeplerden dolayı temin edemeyen ve temin edememesini belgeleyen ayrıca meskenlerinde, iş yerlerinde vb. yerlerde sayacı takılı olmak şartıyla su kullanan vatandaşlara sözleşme imzalanmadan resen kayıt yapılır ve Zabıtlı Tarife üzerinden okumacılar tarafından dönemsel endeksleri okunarak cezalı tahakkuk yapılır. Abonelik oluşuncaya kadar Kamu zararı oluşmaması için oluşturulan kayıtlar herhangi bir abonelik olmamakla beraber hukuki ve cezai işlemlerin sonucunda iptal edilecektir.

16 (3) Kaçak su olayı en az iki MASKİ personeli veya hizmet alımı yolu ile istihdam edilen personel tarafından mahallinde yapılacak araştırma ve soruşturma sonucu bir tutanak ile tespit edilir. Bu tutanakta kaçak su kullanımının ve bağlantının şekli, ölçümlenen su m3 miktarı, kaçak su kullanımının ve bağlantının şekli, kaçak su kullanımının süresi ve ayrıntılı bilgi kaydedilir. Kaçak su bilgi kaynağının, yazılı ve imzalı beyanları temin edilmeye çalışılır. Tatmin edici delil ve belgeler değerlendirilir. (4) Tutanak üç nüsha hazırlanarak imzalanır. İlgilinin de imzası alınarak bir sureti ilgiliye bırakılır. İlgilinin bulunmaması, imzadan imtina etmesi veya tutanağı almaktan çekinmesi hallerinde tutanağın bir sureti ilgilinin kapısına yapıştırılır. Keyfiyet en yakın komşusuna veya bina yöneticisi veya muhtara bildirilir ve bildirim yapılan şahsın adı soyadı MASKİ de kalacak tutanak suretine yazılır. Kaçak su kullanan şahsa düzenlenen ve 1 nüshası verilen tutanaktan 7 iş günü sonra yönetmeliğe göre tahakkuku yapılacaktır. (5) Kaçak kullanım tespiti yapılan abonelerin dilekçe ile haklı saiklerden dolayı itiraz etmeleri sonucu Kaçak Su İtiraz Değerlendirme Komisyonu tarafından düzenleme yoluna gidilebilir. Kaçak Su İtiraz Değerlendirme Komisyonu Komisyon Abone İşleri Dairesi Başkanı başkanlığında, Kaçak Su Şube Müdürü, Kaçak Su Şube Şefi, 1. Hukuk Müşavirliğinin görevlendirdiği bir avukat ve Strateji Dairesi Başkanlığının görevlendirdiği bir hesap uzmanından oluşur. Kaçak Su İtiraz Değerlendirme Komisyonu Yönetim Kurulundan alınan ihdas kararıyla göreve başlar. Abone İşleri Dairesi Başkanlığı ilgili üyelerin belirlenmesi için birimlerle yazışmalar yapar. Üyeler bağlı bulundukları daireler tarafından resmi yazıyla görevlendirilir. Komisyon her ayın son haftasında toplanır. Toplantı sekretaryasını Kaçak Su Şube Müdürlüğü yapar. Toplantı tarihi ve saati üyelere en az bir gün önceden duyurulur. Toplantı yapılamadığı durumlarda Komisyon Başkanının oluruyla bir sonraki hafta toplantı yapılır. İtiraz dilekçesi ihbarname veya tutanakta belirtilen süre içerisinde verildiyse, işleme konur ve komisyon değerlendirmesine kadar tahakkuk işlemleri bekletilir. Komisyonda çıkan kararlara istinaden tahakkuk işlemleri yapılır. Süresinde verilmeyen dilekçeleri komisyon usulden reddedip değerlendirmeyebilir. İtiraz süresi hafta sonu, bayram vb. dikkate alınarak hesaplanır. Komisyonun ekipler tarafından tekrar incelenmesi kararını verdiği itirazlar bir sonraki toplantıya kadar inceleme vb. işlemler yapılarak karara bağlanır. Komisyon acil durumlarda Komisyon Başkanının talebiyle toplanır. Komisyonda Avukat olarak bulunan üye, alınacak kararların yasaya ve ilgili yönetmeliklere uygunluğunu kontrol eder. Komisyonda hesap uzmanı olarak bulunan üye, tahakkukların ve cezaların yasaya ve ilgili yönetmeliklere uygun hesaplandığını kontrol eder. Komisyon üyelerinin izinli veya raporlu vb. zaruri nedenlerden katılamaması durumunda ilgili birim toplantıya katılmak üzere şartları sağlayan başka bir personel görevlendirecektir. Alınan kararlar tutanak halinde düzenlenir, komisyon üyelerine Kaçak Su Şube Müdürlüğü personelleri tarafından imzalatılır. İmzalatılamayan veya imzalanmayan komisyon kararları geçersizdir. Kaçak su itirazları değerlendirme komisyonuna kaçak tutanağı süresine itirazı ile başvuruda bulunan şahısların kaçak su ceza tahakkuku yapıldıktan sonra tutanaklarındaki tahakkuka

17 esas hesaplamalara belgeleriyle itiraz etmeleri durumunda, komisyon yapılan itirazı ve belgeleri uygun gördüğünde tahakkukun iptaline ve oluşan yeni durumun yeniden tahakkukuna karar verebilir. Kaçak Su Denetim Şube Müdürlüğü tarafından bütün komisyon kararları muhafaza edilir. (6) Usulsüz su kullanımı tespit edilmesi aboneliğin tarife sınıfına göre, ağaç cinsine göre, sulama dönem sayısına göre, tüketilecek su miktarına göre, bağlantı yapılan boru çapına göre, büyükbaş veya küçükbaş hayvan sayısına göre, kullanım türüne göre, sulama sistemi vb. kullanım yöntemine göre, havuz, peyzaj veya ekili alan çeşitliliğine göre hesaplamalarda öncelikle varsa konusunda uzman kurumların resmi raporları dikkate alınacaktır. Usulsüz su tüketimi yapılan alanlarla ilgili hesaplamaya esas bilgi ve belge yazılı olarak Abone İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından talep edilecektir. İlgili kurumlardan bilgi alınamadığı durumlarda yönetmelikteki maddelere göre işlem yapılacaktır. Yönetmelikte olmayan bir durum söz konusu olduğunda hesaplama Kaçak Su İtiraz Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenecektir. (7) Kaçak su tespiti halinde kaçak cezası aşağıdaki gruplarda belirtilen usule göre hesaplanır. a) İNŞAATLARDA: Kaçak su kullanımları tespitinde; 1) Sayaç varsa ve çalışıyorsa, üzerindeki endeks inşaatın abonesi yaptırılarak MASKİ Genel Kurulu yılı bütçesi zabıtlı inşaat suyu tarifesi üzerinden tahakkuk ettirilir. Süresi içinde abone yaptırılmazsa TC No ile sicil oluşturulup tahakkuk yapılır. 2) Sayaç olup, arızalı ise veya sayaç hiç yoksa yapılan inşaat alanı ölçülerek büyüklüğü 200 m2 ye kadar olan inşaatlarda bir dönemde 20 m3 su tükettiği, 200 m2 in üzerinde olan inşaatlarda ise yapılan inşaat alanın %20 si m3 kadar 1 dönemde su tükettiği kabul edilerek inşaat tarifesi üzerinden cezası tahakkuk edilir. 3) Yer altı suyu mevcut, motoru da çalışıyorsa veya inşaatta hazır beton kullanmış aynı zamanda duvarları örülmemiş ve sıva vb. işlerin yapımına başlanmamışsa; kaçak suyun şantiyede, içme ve temizlikte 1 dönemde 20 m3 kullandığı tespit edilerek zabıtlı inşaat tarifesinden tahakkuku yapılır. 4) İnşaat abonesi almış ve abonesi kapatılmamış veya abonesi kapatıldıktan sonra inşaat teslimi yapılmamış yerlerde satın almış ve taşınmış konutlara ve ortak kullanımlarına ait tüketim tespit edilirse usulsüz ve kaçak su kullanımlarında fiili kullanıcı veya mülkiyet sahiplerine zabıtlı mesken suyu tarifesi üzerinden tahakkuk yapılır. 5) Kaçak su kullanım süresinin tespiti yapılamıyorsa 1 yıl (12 aylık) süre üzerinden ceza tahakkuk yapılır. b) MESKENLERDE: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Kaçak su kullanımının tespiti ve usulsüz su kullanımı tespiti halinde Kaçak su kullanım süresinin tespitine göre her gün için 0,5 m3 1 aylık dönem için 15 m3 tüketim üzerinden kaçak su kullanımın süresinin belirlenememesi durumunda her dönem 15 m3 1yıl 12 aylık (12x15 m3) mesken de kaçak su kullanım tahakkuku yapılır. Sayaçlı fakat abonesiz ise sayaç içerisinde tespit edilen m3 endeksine göre zabıtlı mesken tarifesinden usulsüz su kullanımı tahakkuku yapılır. 2) Borçtan Kapalı (BK), Tahliyeden Kapalı (TK) aboneliklerin izinsiz su tükettikleri tespit edilmesi durumunda kaçak su bedeli hesabı sayaçlı abonesiz kapsamında değerlendirilir. 3) Geriye dönük kıyastan yükleme yapılırken elektrik tüketimi temel alınacak yerlerde, tüketim şartının minimum değeri ilgili elektrik firmasından alınan değer olarak belirlenecektir. c) TİCARETHANELERDE: Kaçak su kullanım tespitinde;

18 1) İş yerlerinde; sayaçsız olarak kaçak su kullananlar a. 1.Derece küçük işletmelerde Kaçak su kullanımı tespiti halinde kaçak su kullanım süresinin tespitine göre kaçak su kullanılan yer ofis, mağaza, yazıhane vb. ise her gün için 0,25 m3 aylık 7,5 m3 kaçak su kullanım süresinin tespit edilememesi durumunda aylık 7,5 m3 12 aylık (12x7,5 m3) ticarethanede kaçak su kullanım tahakkuku yapılır. Sayaçlı fakat abonesiz ise tespit edilen sayaç içerisindeki endeksi zabıtlı ticarethane usulsüz su kullanımı tarifesinden tahakkuk yapılır. b. 2.Derece orta işletmelerde kaçak su kullanım tespiti halinde kaçak su kullanım süresinin tespitine göre kaçak su kullanılan yer fırın, kuaför, manav, kafe, lokanta vb. ise her gün için 1 m3, aylık 30 m3 kaçak su kullanım süresinin tespit edilememesi durumunda aylık 30 m3 12 aylık (12x30m3) ticarethanede kaçak su kullanım tahakkuku yapılır. Sayaçlı fakat abonesiz ise tespit edilen sayaç içerisindeki endeksi zabıtlı ticarethane usulsüz su kullanım tarifesinden tahakkuk yapılır. c. Derece büyük işletmelerde kaçak su kullanım tespiti halinde kaçak su kullanım süresinin tespitine göre kaçak su kullanılan yer çalışması suya bağlı fabrikalar, imalathaneler, oto yıkamalar, hastaneler, dershaneler vb. ise her gün için 5 m3 aylık 150 m3, kaçak su kullanım süresinin tespit edilememesi durumunda aylık 150 m3 12 aylık (12x150m3) ticarethanede kaçak su kullanım tahakkuku yapılır. Sayaçlı fakat abonesiz ise tespit edilen sayaç içerisindeki endeksi zabıtlı ticarethane usulsüz su kullanım tarifesinden tahakkuk yapılır. ç) YAZLIK ALANLARDA: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Kaçak su kullanımının tespiti ve usulsüz su kullanımı tespiti halinde kaçak kullanılan yerin yaz aylarında kullanılan kış aylarında kullanılmayan bağ evleri, yazlıklar, ticarethaneler vb. yerler olması durumunda ise mesken ya da ticarethane ise meskenlerde her bir dönem için 15 m3 ticarethane ise 1.sınıf 2.sınıf 3. sınıf ticarethane endeksine göre 6 dönem (6 x kullanım türü) meskende kaçak su kullanım tahakkuku yapılır sayaçlı fakat abonesiz ise tespit edilen sayaç içerisindeki endeksi zabıtlı kullanım türüne göre usulsüz su kullanım tarifesinden tahakkuk yapılır. 2) Yazlık alanlarda 1 yıl 6 dönem olarak değerlendirilir. d) BAHÇE SULAMASINDA: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Kaçak su kullanım tespiti halinde büyüklüğü 300 m2 ye kadar olan bağ bahçe parsel veya müstakil ev, site ve apartman önü bahçelerde kaçak su kullanım süresinin tespitine göre her dönem için 30 m3 tüketim zabıtlı bağ bahçe tarifesi üzerinden hesaplanır. 2) Kaçak su kullanımın süresinin belirlenememesi durumunda ve kaçak su kullanımının ne amaçla kullanıldığı tespit edilemiyorsa her dönem 30 m3, 4 dönem (4 x 30m3 ) zabıtlı bağ bahçe tarifesi üzerinden kaçak su kullanım tahakkuku yapılır. 3) 300 m2 üzeri bağ bahçe ekili alanlarda alan sulama sistemi ile sulanıyorsa, ekili alanın m2sinin tespiti halinde m2sinin %10 u kadar m3 4 dönem ile çarpımı olarak hesaplanır. 4) Ekili alanlarda ağaç sayısı tespit edilebiliyorsa ağaç başına 3m3 ve 4 sulama dönemi olarak hesaplanır. e) BESİLERDE: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Besilerde ve ahırlarda kaçak su kullanımı tespiti halinde besi veya ahırdaki kullanım durumuna göre kaçak su kullanımı tahakkuk yapılır. 2 büyükbaş ve 4 küçükbaş hayvan olan yerlerde kaçak su kullanım süresinin tespitine göre her gün için 0,5 m3 1 aylık dönem için 15 m3 kullanım süresinin belirlenememesi durumunda aylık 15 m3 12 aylık (12x15) besi ve ahırda kaçak su kullanım tahakkuku yapılır.

19 2) Sayaçsız Kaçak su tüketim tespitinde 2 büyük baş ve 4 küçükbaş hayvandan fazla olan yerlerde ticari amaç olarak kullanım da ise 1 büyükbaş hayvanın 1 dönemde (ayda ) 3 m3, küçükbaş hayvanın ise 1 dönemde (ayda) 1,5 m3 su tükettiği temel alınarak hayvan sayısına göre ticarethanede kaçak su kullanım tahakkuku yapılır. (hayvan sayısı x hayvan cinsinin süre bakımından tüketimi x 12) olarak hesaplanır. 3) Sayaçlı fakat abonesiz ise sayaç içerisinde tespit edilen endeksine göre zabıtlı ticarethane tarifesinden usulsüz su kullanımı tahakkuku yapılır. f) SU ÜCRETİ ALINMAYAN YERLERDE AMACI DIŞINDA KAÇAK SU KULLANANLAR: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) MASKİ Genel Kurulunca ve mevzuat hükümleri gereğince bedelsiz su verilmesi kararlaştırılan sulardan ücret alınmaz. Yukarıda belirtilen yerlerde amacı dışında su kullanan şahısların kaçak su kullanımının tespiti halinde kaçak su kullanım alanı, şekli ve amacına göre süresinin tespiti yapılıp her birim için 1,50 m3/gün üzerinden, sayaçlı tespit halinde ise sayaç üzerindeki (m3) endeksine göre hesaplanarak tespit tarihindeki işyeri tarifesinin %50 fazlası hesaplanarak kaçak su tahakkuku yapılır. Kaçak su iş yerinde kullanılmış ise işyeri tarifesinden, meskende kullanılmış ise mesken tarifesi üzerinden tahakkuku yapılır. Şahıs cezayı ödemez ise abonesi varsa abonesi tespit edilip cezası aboneye de yüklenerek tahsil edilebilir. 2) Eğer ticari gayesi olmadığına dair, resmi belge getirildiği takdir de kaçak su tespiti uygulanmaz ve tutanak iptal edilir. g) ORTAK KULLANIM ALANLARINDA: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Ortak kullanım abonelerinde Apartman, site vs. gibi yerlerde kaçak kullanım tespiti halinde tutulan tutanak tespit edilirse yönetici adına tutulacaktır. Bina yöneticisi seçilmemiş ise varsa ortak aboneliğe yoksa bina sakinlerinin aboneliklerine kaçak su tahakkuku yapılır. Yeni binalarda boş olan dairelere tahakkuk yapılmayacaktır. Ne amaçla kullanıldığı tespit edilemeyen kaçak sularda zabıtlı mesken tarifesinden tahakkuk yapılır. 2) Ortak kullanım alanlarında apartman kat malikleri ile fiili kullanıcılar müteselsilen mesuldür. Konutlarda süresinin tespitine kaçak su kullanımın tespiti halin de her gün için 0,5 m3 1 ay için 10 m3 (belirlenen dönem x10) kaçak su kullanımın süresinin belirlenememesi durumunda her dönem 10 m3 12 aylık (12x10m3) olarak zabıtlı mesken tarifesi üzerinden tahakkuku yapılır. 3) Sayaçlı fakat abonesiz ise sayaç içerisinde tespit edilen m3 endeksine göre zabıtlı mesken tarifesinden usulsüz su kullanımı tahakkuku yapılır. 4) Ortak kulanım alanı 200 m2 üzeri alanlarda kaçak su kullanımı tespiti halinde kaçak su ticarethanede kullanılmış ise zabıtlı ticarethane tarifesinden tahakkuk yapılır. 5) Ayrıca kullanım yeri fark etmeksizin kaçak kullanım m3 miktarı o dönem için çarpanı tespit edilemeyen durumlarda (12 ay ) dönem olarak hesaplanacaktır. 6) Yüzme havuzu, hamam vb. olarak kullanılan ticarethane, resmi, özel, site ve binalardaki havuzların, hamam vb. yerlerin su sarfiyatlarının hesaplanması: süresi ve tüketimi tespit edilemiyorsa havuzun genişliği, eni ve derinliği çarpılarak, elde edilecek m3 x dönem (ilgili kamu kurumlarının yürürlükteki yasal hükümlerine istinaden belirlenecek) ve her bir musluk için 15 m3 x 12 dönem olarak hesaplanır. ğ) KUYU SUYU KULLANIMLARINDA: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkartarak kullanan kişinin eylemi kaçak su olarak değerlendirilemez. Ancak bu kişinin kullandığı kuyu suyu kadar atık su ürettiğinden ve atık

20 suların uzaklaştırılması konusunda belediye hizmetlerinden yararlandığının tespiti halinde kuyu suyunu kullanan tarife ile belirlenen atık su bedelini ödemek ve abone yapmak zorundadır. 2) Kaçak su iş yerinde kullanılmış ise zabıtlı işyeri tarifesinden, meskende kullanılmış ise zabıtlı mesken tarifesi üzerinden atık su bedeli olarak hesaplanarak tahakkuk edilir. 3) Süre hesaplanamıyorsa 1 yıl 12 dönem olarak hesaplanarak tahakkuku yapılır. 4) Eğer abone yapmayacak ise kaçak su bedeli alınarak su hattı iptal edilir. h) İZİNSİZ MÜDÜHALELERDE: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Tutanakla tespit edilen geçici kapalı veya borcundan dolayı su kapalı iken aparatı kırarak su kullananlardan sayaç var ise sayaç üzerindeki endeksin tespiti yapılıp sayaçlı abonesiz olarak hesaplanarak Aparat Kırma Cezası yüklenir. Sayaç yoksa tutanakla tespit edilmişse o dönemdeki zabıtlı su fiyatının mesken ise mesken, ticarethane ise ticarethane birim fiyatı ve tarifesi üzerinden tahakkuku yapılır. 2) Abonesi olduğu halde kasten sayacı çalıştırmayan veya sayaçta ve tesisatta tahribat yaparak kaçak su kullananlardan endeks dikkate alınmadan sayacın geriye yönelik en fazla 3 yılı geçmemek üzere ve abonelik sözleşme tarihine bakılarak sayacın geriye yönelik endeks tüketim ortalaması temel alınır. Sayaç ters takılı ise üzerindeki eksi (geriye saymış) endeks toplamı toplam tüketim miktarı olarak kabul edilir. Hangi abone türüne giriyorsa o tarife üzerinden tahakkuku yapılır. 3) Sayaç değişimi talebi, abone sözleşme fesih talebi işlemlerinde sayacı MASKİ ekipleri tarafından sökülmeyip kendisi tarafından izinsiz sökülen ve sayacını kaybettiğini resmi evraklarla ibraz edemeyen abonelere ortalama tüketime göre kayıp süresi dikkate alınarak kıyastan yükleme yapılması ve Aparat Kırma Cezası dışında Usulsüz Sayaç Kullanma Cezası işlemleri uygulanır. 4) Kaçaktan veya Kesme işleminde takılan aparatın sökülmesi veya müdahale edilmesi de Aparat Kırma Cezası olarak cezalandırılır. 5) Yangın hidrandı amacı dışında kullanılır veya mührün kırıldığı tespit edilirse, Aparat Kırma Cezası cezası ve kullandığı su hangi abone türüne giriyorsa birim fiyatı ve o tarife üzerinden tahakkuku yapılır. 6) Abonenin; abone yolunun yerini izinsiz ve kasıtlı değiştirmesi, abone yolunda veya şebekede tahribat yapması ve lüzumsuz müdahalelerde bulunulduğu tespit edildiğinde yapanların suyu kapatılır. Zararın giderilmesi için yapılan harcamalar %50 oranında hangi abone türüne giriyorsa o tarife üzerinden tahakkuku yapılır. Hakkında kamu malına zarar verdiği için kanuni işlem yapılır. ı) GEÇİCİ ABONELİKLERDE: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Abonesi olmadan sayaçsız su kullanımlarında eğer MASKİ tarafından abonelik verilemiyorsa tutanakla kayıt altına alınmış ise her birim için kullanılan yer hangi abone türüne giriyorsa o tarife üzerinden tahakkuku yapılır. 2) Sayacı var ise tutanaktaki endeks tüketimi kullanılan yer hangi abone türüne giriyorsa o tarife tahakkuku yapılır. i) TARİFE DIŞI SU KULLANIMLARINDA: Kaçak su kullanım tespitinde; 1) Aboneler daimi veya geçici bağlantı yaparak başkasına su veremez. Abone grubu değişikliği yapan aboneler MASKİ ye haber vermek zorundadırlar. 2) Aboneli olup, tabi olunması gereken abone grubu dışında (meskenden ticarethaneye su kullanmak vb.) gibi daha düşük abone gurubundan su tüketilmesi halinde, düşük tarifeli abonelikten su tüketilmiş olması nedeniyle, geçişin yapıldığı tarihten tutanakla tespitin

T. C. AKHİSAR BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ

T. C. AKHİSAR BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ T. C. AKHİSAR BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ AKHİSAR BELEDİYESİ ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USÜL VE ESASLAR GEREKÇELİ

Detaylı

ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARİFELER VE ABONE HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI

ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARİFELER VE ABONE HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI ERZURUM SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARİFELER VE ABONE HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI MADDE 1 12.05.2016 tarih ve 2016/ 3 sayılı Erzurum Su ve Kanalizasyon

Detaylı

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARIBEYLER BARAJI SULAMA SUYU TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARIBEYLER BARAJI SULAMA SUYU TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARIBEYLER BARAJI SULAMA SUYU TARİFE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Sarıbeyler barajından tarımsal sulama amaçlı

Detaylı

Karar Tarihi Karar No ÖZÜ 07/12/ /273 ELAZIĞ BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON ÜCRET GELİR TARİFESİ

Karar Tarihi Karar No ÖZÜ 07/12/ /273 ELAZIĞ BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON ÜCRET GELİR TARİFESİ Karar Tarihi Karar No ÖZÜ 07/12/2016 2016/273 ELAZIĞ BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON ÜCRET GELİR TARİFESİ Elazığ Belediye Meclisi, Meclis 1.Başkan Vekili Mithat COŞKUN'un başkanlığında 37 üyeden 30 üyenin

Detaylı

ASKİ 2015 YILI SU TARİFELERİ ve DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ

ASKİ 2015 YILI SU TARİFELERİ ve DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ASKİ 2015 YILI SU TARİFELERİ ve DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ 1 ASKİ 2015 YILI SU TARİFELERİ ve DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ 01.01.2015 tarihinden itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

Kentsel Atıksu Arıtımı Hizmet Bedeli Tahsil Yöntemleri & Tam Maliyet Esası Ücret ve Vergilerin Yeterliliği

Kentsel Atıksu Arıtımı Hizmet Bedeli Tahsil Yöntemleri & Tam Maliyet Esası Ücret ve Vergilerin Yeterliliği KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kentsel Atıksu Arıtımı Hizmet Bedeli Tahsil Yöntemleri & Tam Maliyet Esası Ücret ve Vergilerin Yeterliliği Ali SAĞLIK Genel Müdür

Detaylı

T.C. AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AYDIN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI TARİFE TEKLİFLERİ VE HİZMET TARİFESİ

T.C. AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AYDIN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI TARİFE TEKLİFLERİ VE HİZMET TARİFESİ T.C. AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AYDIN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI TARİFE TEKLİFLERİ VE HİZMET TARİFESİ T.C. AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AYDIN SU VE KANALİZASYON

Detaylı

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi Abonelik Başvuruları Bağlantı Anlaşması için Neler Yapmalıyım? Bağlantı anlaşması; 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında yeni bir tesis veya kullanım yerine elektrik enerjisi taleplerinde, tesis

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı tarihi:

MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı tarihi: Toplantı tarihi: 02.02.2016 MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI Saat:14.00 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20 ve 21. maddeleri hükümlerine uyularak, Belediye Meclisinin 02.02.2016 salı günü saat 14.00 te Belediye

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Torbalı

Detaylı

KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU ADI 1 Belge Edinme Talep ile ilgili dilekçe varsa ekleri 15 Gün 2 Bilgi Edinme Bilgi Edinme Dilekçesi 15 Gün 3 İş Deneyim Belgesi 6 B. Tahsilât makbuzu veya banka dekontu 5 Gün 4 Müşteri Şikâyetinin Cevaplanması

Detaylı

EVSEL KATI ATIK TOPLAMA VE NAKLİ HİZMET BEDELİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

EVSEL KATI ATIK TOPLAMA VE NAKLİ HİZMET BEDELİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ ARALIK 2014 BİRLEŞİM 21 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.12.2014 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 84 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFESİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Detaylı

6- ORMAN KADASTRO VE MÜLKİYETİ İLE İZİNLER

6- ORMAN KADASTRO VE MÜLKİYETİ İLE İZİNLER 6- ORMAN KADASTRO VE MÜLKİYETİ İLE İZİNLER 1- Orman Kadastro Komisyonu aşağıda belirtilen kimlerden ve kaç kişiden oluşur? I- Genel Müdürlükçe atanacak başkan, ormancı üye, ziraatçı üye ile mahalli ziraat

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA TARİFENİN NEV'İ KARAR KARAR TARİHİ SAYFA 1 İMAR MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Yapı Kullanma İzin Belgesi Alınmasına İlişkin Ücretler 1.1 Konut- Rezidans 1000

Detaylı

MASKİ TARİFELER YÖNETMELİĞİ

MASKİ TARİFELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 20.11.1981 Tarih ve 2560 sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna 3305

Detaylı

2016 Mali Yılı Bütçe Tahmini. Gelir Bütçe Tahmini: 161.450.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 207.990.000,00 Finansman: 46.540.000,00

2016 Mali Yılı Bütçe Tahmini. Gelir Bütçe Tahmini: 161.450.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 207.990.000,00 Finansman: 46.540.000,00 2016 Mali Yılı Bütçe Tahmini Gelir Bütçe Tahmini: 161.450.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 207.990.000,00 Finansman: 46.540.000,00 2016 GELİR BÜTÇESİ TAHMİNİ 1. DÜZEY GELİR BÜTÇESİ 2016 YILI ÖDENEĞİ 2017 YILI

Detaylı

T. C. YUNUSEMRE BELEDİYESİ

T. C. YUNUSEMRE BELEDİYESİ T. C. YUNUSEMRE BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ YUNUSEMRE BELEDİYESİ Temizlik İşleri Müdürlüğü ATIKSUALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK

Detaylı

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kültür Yatırım ve Girişimlerine Gelir Vergisi Stopajı, Sigorta Primi İşveren Payı ve Su Bedeli İndirimi İle Enerji Desteği Uygulamasına Dair Yönetmelik Amaç (14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete)

Detaylı

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Karpuzlu

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 29.04.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27214 ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1

Detaylı

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIMSAL SULAMA TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIMSAL SULAMA TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIMSAL SULAMA TARİFE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Baraj, gölet, bent ve yeraltısuyu kullanılarak tarımsal sulama

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2015-27000 Birleşim Tarihi : 03/12/2015 Birleşim Saati : 17:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kuruluş Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

İŞİN SÜRESİ: Madde 2- Yapı Ruhsatı alma süresi 120 (yüzyirmi) takvim günü, inşaat yapım süresi 450 (dörtyüzelli) takvim günüdür.

İŞİN SÜRESİ: Madde 2- Yapı Ruhsatı alma süresi 120 (yüzyirmi) takvim günü, inşaat yapım süresi 450 (dörtyüzelli) takvim günüdür. ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır.

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır. 10 URLA MERKEZ - ZEYTİNLER TEK SEFER 25 X2 = 50 DK 21,4 km X2 = 42,8 km 100 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi URLA MERKEZ İZMİR MERKEZ TEK SEFER 48 X2 = 54 DK 40,7 km X2 = 81,4 km 120 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi

Detaylı

YASKİ BİRLİK BAŞKANLIĞI

YASKİ BİRLİK BAŞKANLIĞI YASKİ BİRLİK BAŞKANLIĞI TARİFELER YÖNETMELİĞİ 2015 1 YALOVA ATIKSU VE KANALİZASYON ALT YAPI TESİSLERİNİ İŞLETME BİRLİĞİ (YASKİ) TARİFELER YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL ESASLAR 1- Amaç 2- Konu 3- Tanımlar

Detaylı

İŞVERENİN İHALELİ KONUSU İŞLERDE VE ÖZEL BİNA İNŞAATI İŞYERLERİNE İLİŞKİN ASGARİ İŞÇİLİK BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

İŞVERENİN İHALELİ KONUSU İŞLERDE VE ÖZEL BİNA İNŞAATI İŞYERLERİNE İLİŞKİN ASGARİ İŞÇİLİK BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ İŞVERENİN İHALELİ KONUSU İŞLERDE VE ÖZEL BİNA İNŞAATI İŞYERLERİNE İLİŞKİN ASGARİ İŞÇİLİK BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K.MD. 85 İşverenin, işin emsaline, niteliğine, kapsam ve kapasitesine göre işin yürütümü

Detaylı

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Evlilik işlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı 2-Nüfus Kayıt Örneği 3-6 Adet Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş) 4-Sağlık Raporu 5-İzin belgesi 6-Evlenme Beyannamesi

Detaylı

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1 BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/65825 İhalenin adı 5 adet sürücüsüz araç kiralama Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 12/05/2014 Toplantı Sayısı : 388 Karar Sayısı : 3280 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3280- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon,

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

İMAR BARIŞI VE KAPSAMI. İmar Barışı Nedir?

İMAR BARIŞI VE KAPSAMI. İmar Barışı Nedir? İMAR BARIŞI 1 İMAR BARIŞI VE KAPSAMI İmar Barışı Nedir? Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi düzenlenerek bu yapıların kayıt altına alınması ve böylece

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ. c) Birim park alanı: Bir aracın park etmesi için gerekli olan ve manevra alanları dahil toplam park alanını,

OTOPARK YÖNETMELİĞİ. c) Birim park alanı: Bir aracın park etmesi için gerekli olan ve manevra alanları dahil toplam park alanını, OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, yerleşme yerlerinde araçların

Detaylı

MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÜCRET TARİFESİ

MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÜCRET TARİFESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÜCRET TARİFESİ MADDE 1- İÇME SUYU VE ATIKSU ÜCRET TARİFESİ: SIRA NO ABONE TÜRÜ LER m 3 / AY BİRİM FİYAT / m 3 ATIKSU BEDELİ (Birim Fiyatın %45 i / m 3 A B C MESKEN İŞYERİ

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İşletme ve İştirakler

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU

NİLÜFER BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU NİLÜFER BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU Bu rapor, 27/10/2010 tarih 27742 sayılı resmi Gazete de yayınlanan Atıksu Altyapı Ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri

Detaylı

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan:27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ 19.11.2009 tarih ve 2009/221 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak: Madde 1: Bu Yönerge, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personelinin yararlanması

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TSE TARAFINDAN İŞ GELİŞTİRİCİ VEYA BİLİRKİŞİ ÇALIŞTIRILMASI İLE GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERLE İŞBİRLİĞİ TESİS EDİLMESİ HAKKINDA YÖNERGE Yönetim Kurulu Karar No : 12/03/2015 tarih

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

EK-1 HİZMET ENVANTER TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLER HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

EK-1 HİZMET ENVANTER TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLER HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI 20.05.0987 tarih ve 3367 sayılı kanun Köyde İkamet eden veya edecek vatandaşlar İl si Genel İSTENEN BELGELER İÇ YAZIŞMALAR Müd.,D.S.İ, Çevre ve Orman Md.vb.) 8-10 Ay DIŞ YAZIŞMALAR 1 2 Köy Gelişim planı

Detaylı

T.C. BİLECİK İL ÖZEL İDARESİ KÖY KANALİZASYON TESİSLERİ İŞLETME-BAKIM VE ONARIM YÖNERGESİ

T.C. BİLECİK İL ÖZEL İDARESİ KÖY KANALİZASYON TESİSLERİ İŞLETME-BAKIM VE ONARIM YÖNERGESİ T.C. BİLECİK İL ÖZEL İDARESİ KÖY KANALİZASYON TESİSLERİ İŞLETME-BAKIM VE ONARIM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, köy kanalizasyon tesislerinin işletme, bakım ve onarımına dair hususları düzenlemektir.

Detaylı

Yeni Yönetmelik, aşağıda verilmiştir.

Yeni Yönetmelik, aşağıda verilmiştir. TARİH ---------------------------- SAYI KONU 25.08.2015 2015 / / 1 SİRKÜLER ÖZETİ : Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yönetmelikte emlak vergisine ilave

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/135262 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/135262 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/135262 İhalenin adı Akışkan Yataklı Kurutucu ve Donanımları Temini ve Montajı Teklif sahibinin adı ve soyadı/

Detaylı

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE BİLGİLERİ İLE TÜKETİM BİLGİLERİNİN ALINMA SÜRESİ UZATILDI

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE BİLGİLERİ İLE TÜKETİM BİLGİLERİNİN ALINMA SÜRESİ UZATILDI Sirküler Rapor 30.01.2013/48-1 ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE BİLGİLERİ İLE TÜKETİM BİLGİLERİNİN ALINMA SÜRESİ UZATILDI ÖZET : 1 Ocak 2013 tarihinden önceki döneme ilişkin aktif abonelere ait mevcut abonelik

Detaylı

EĞİTİM AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİ

EĞİTİM AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİ Sağlık Bakanlığı (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu) ndan: EĞİTİM AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kurumsal sözleşme imzalamak suretiyle eğitim aile

Detaylı

TEBLİĞ ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE DAHİL OLAN ÇİFTÇİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/14)

TEBLİĞ ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE DAHİL OLAN ÇİFTÇİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/14) 14 Mayıs 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28647 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE DAHİL OLAN ÇİFTÇİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem. 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler. 19 Birleþtirme (Tevhit) Ýþlemleri

ÝÇÝNDEKÝLER. 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem. 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler. 19 Birleþtirme (Tevhit) Ýþlemleri ÝÇÝNDEKÝLER Sayfa No Konu 3 Tarihçe 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler 7 Plan Örneði 9 Yer Gösterme 11 Aplikasyon 13 Cins Deðiþikliði 16 Ýrtifak

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. 3 Haziran 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29019 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU POSTA SEKTÖRÜNDE İDARİ YAPTIRIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ASKİ Genel Kurulu Sayı: 5 16.05.2014 Konu:2014 Yılı Ek Ücret Tarifesi KARAR a) Konutlardan 1 aylık dönemde beher m3 için..... 2,18 Şehit Ailelerinin birinci derece yakınlarına ve Gazilere (durumlarını

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218 Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR

Detaylı

OSB LERDE ATIKSU YÖNETİMİ VE MEVZUAT UYGULAMALARI. Ercan GÜLAY Daire Başkanı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Bursa 2016

OSB LERDE ATIKSU YÖNETİMİ VE MEVZUAT UYGULAMALARI. Ercan GÜLAY Daire Başkanı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Bursa 2016 OSB LERDE ATIKSU YÖNETİMİ VE MEVZUAT UYGULAMALARI Ercan GÜLAY Daire Başkanı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Bursa 2016 1 SUNUM PLANI Atıksu Mevzuatı OSB lerde Mevcut Durum OSB lerde Atıksu Sorunları

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kurumumuz harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Üniversitenin mülkiyetinde, yönetiminde ve

Detaylı

T.C KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Görev, Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği

T.C KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Görev, Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği T.C KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Görev, Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği Amaç MADDE 1- (1) İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: 22.02.2007 tarihinde yayınlanan 26442 Sayılı

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete: 27

Detaylı

ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 27 Ekim 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27742 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Kentsel veya endüstriyel atıksuların toplanması, arıtılması, deşarjı veya geri kazanımı ve ıslahına ilişkin yatırımlara,

YÖNETMELİK. a) Kentsel veya endüstriyel atıksuların toplanması, arıtılması, deşarjı veya geri kazanımı ve ıslahına ilişkin yatırımlara, 27 Ekim 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27742 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN

Detaylı

2014 MALĠ YILI ÜCRET TARĠFESĠ MADDE 1 : ĠÇMESU SATIġ TARĠFESĠ

2014 MALĠ YILI ÜCRET TARĠFESĠ MADDE 1 : ĠÇMESU SATIġ TARĠFESĠ a) Konutlardan 1 aylık dönemde beher m3 için..... 2,42 b) Şehit Ailelerinin birinci derece yakınlarına ve Gazilere (durumlarını belgelemek ve yalnızca 1 abonelik verilmesi suretiyle) % 50 indirimli tarife

Detaylı

Değişiklik Yapılan Madde

Değişiklik Yapılan Madde Değişiklik Yapılan Madde Mad.1/1 Mad. 3/c'den sonra eklenmiştir. Mad.4 Değişiklik Öncesi Gümrük Genel Tebliği(Transit İşlemleri) Seri No:3 (1) Bu Tebliğin amacı, 18/7/2011 tarihli ve 2011/2033 sayılı Bakanlar

Detaylı

GEÇİCİ TEMİNAT MEKTUBU

GEÇİCİ TEMİNAT MEKTUBU GEÇİCİ TEMİNAT MEKTUBU Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü / / No:... İdarenizce ihaleye çıkarılan Genel Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan yazılım, bakım ve teknik destek işine istekli sıfatıyla katılacak

Detaylı

ATIKSU YÖNETĠMĠ Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Ahmet ALADAĞ Atıksu Yönetimi ve Planlama Birimi 12-13 Mayıs 2011 - KOCAELĠ

ATIKSU YÖNETĠMĠ Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Ahmet ALADAĞ Atıksu Yönetimi ve Planlama Birimi 12-13 Mayıs 2011 - KOCAELĠ ATIKSU YÖNETĠMĠ Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Ahmet ALADAĞ Atıksu Yönetimi ve Planlama Birimi 12-13 Mayıs 2011 - KOCAELĠ TÜRKĠYE DE ATIKSU MEVZUATI Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği (2004) ÇEVRE KANUNU

Detaylı

2019 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2019 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA TARİFENİN NEV'İ KARAR KARAR TARİHİ SAYFA 1 İMAR MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Yapı Kullanma İzin Belgesi Alınmasına İlişkin Ücretler 1.1 Konut- Rezidans 1000

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİK

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİK T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 22 Ağustos 2013 PERŞEMBE YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Sayı : 28743 Mükerrer YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: MİLLÎ

Detaylı

Ataşehir Belediye Başkanlığı. İSTANBUL İLİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Katı Atık Tarife Raporu

Ataşehir Belediye Başkanlığı. İSTANBUL İLİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Katı Atık Tarife Raporu İSTANBUL İLİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Katı Atık Tarife Raporu İSTANBUL ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KATI ATIK TARİFE RAPORU EK-1: Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuz iii EK-2:

Detaylı

TİCARET ŞİRKETLERİNİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

TİCARET ŞİRKETLERİNİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SİRKÜLER TARİHİ : 28.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/48 SİRKÜLER TİCARET ŞİRKETLERİNİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 27.11.2008 5811 Sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Yayımlandı DUYURU NO:2008/125 5811 Sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi Fen

Detaylı

Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları

Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları Sıra No Adı Başvuruda İstenen Belgeler 1 İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verme 1-Vergi levhası 2- Kimlik fotokopisi 3- Esnaf sicil veya

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) YILLIK

Detaylı

2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA TARİFENİN NEV'İ KARAR KARAR TARİHİ SAYFA 1 İMAR MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK 1 Yapı Kullanma İzin Belgesi Alınmasına İlişkin Ücretler 1.1 Konut- Rezidans 1000

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2015/117743 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2015/117743 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2015/117743 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası 1 (gerçek kişi

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

TARIM SİGORTALARI KANUNU

TARIM SİGORTALARI KANUNU 9445 TARIM SİGORTALARI KANUNU Kanun Numarası : 5363 Kabul Tarihi : 14/6/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 21/6/2005 Sayı : 25852 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 2) (05.06.2012 T. 28314 R.G.)

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 2) (05.06.2012 T. 28314 R.G.) Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT REJİMİ) (SERİ NO: 2) (05.06.2012 T. 28314 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, ülke menfaati açısından gerekli olan hallerde,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; üniversite mensupları, emeklileri, öğrencileri ve bunların

Detaylı

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK Lisans başvurusu Düzenli depolama tesisleri için tesisin bulunduğu belediyeden usulüne göre alınmış izin veya ruhsat üzerine Bakanlıktan lisans alınması

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ Düzeltmeler koyu renkli (bold) olarak gösterilmiştir. YANLIŞ 1- Ünite 1, Sayfa 5, İnşaat (yapı) Sahibi

Detaylı

Sirküler Rapor 22.09.2014/169-1 YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) DE MESLEK MENSUPLARINA İLİŞKİN SORUMLULUK DÜZENLEMESİ

Sirküler Rapor 22.09.2014/169-1 YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) DE MESLEK MENSUPLARINA İLİŞKİN SORUMLULUK DÜZENLEMESİ Sirküler Rapor 22.09.2014/169-1 YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) DE MESLEK MENSUPLARINA İLİŞKİN SORUMLULUK DÜZENLEMESİ ÖZET : Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca çıkarılan YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Değişik; 20.02.2014 tarihli YÖK Genel Kurulu)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Değişik; 20.02.2014 tarihli YÖK Genel Kurulu) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Değişik; 20.02.2014 tarihli YÖK Genel Kurulu) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı,

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ YERKÖY ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

BOZOK ÜNİVERSİTESİ YERKÖY ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak BOZOK ÜNİVERSİTESİ YERKÖY ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı: Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin

Detaylı

28 Haziran 2011 tarih ve 56/4 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir.

28 Haziran 2011 tarih ve 56/4 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. 28 Haziran 2011 tarih ve 56/4 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Giresun

Detaylı

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik 13 Nisan 2005 Tarihli Resmî Gazete Sayı: 25785 Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, belediyelerin

Detaylı

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 ( TEMMUZ 2015 ) KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde;

Detaylı

1,12 1,12 2,24 2,24. 7. Tarım İl Müdürlüğünden belgeli, fidan yetiştiriliciği yapan aboneler ile sulama amaçlı abonelerden 1 2,69

1,12 1,12 2,24 2,24. 7. Tarım İl Müdürlüğünden belgeli, fidan yetiştiriliciği yapan aboneler ile sulama amaçlı abonelerden 1 2,69 T.C. ADANA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü ( ASKĠ) ASKİ Genel Kurulunun 21/11/2012 tarih tarih ve 10 sayılı kararı ile kabul edilen 01.01.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe

Detaylı

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlanması kanuni bir zorunluluk olan ve hemgerilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini arttıracak olan Evsel Katı Atık Ücret Tarifesi, ilgili yönetmelik standartlarında

Detaylı

TURGUTLU BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU 2016. TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Evsel Katı Atık Tarife Raporu 2016 1

TURGUTLU BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU 2016. TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Evsel Katı Atık Tarife Raporu 2016 1 TURGUTLU BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU 2016 TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Evsel Katı Atık Tarife Raporu 2016 1 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlanması kanuni bir zorunluluk olan ve hemşerilerimize

Detaylı

Kamu İdaresi Türü. Belediyeler ve Bağlı İdareler. Yılı Dairesi 7. Dosya No Tutanak No Tutanak Tarihi

Kamu İdaresi Türü. Belediyeler ve Bağlı İdareler. Yılı Dairesi 7. Dosya No Tutanak No Tutanak Tarihi Kamu İdaresi Türü Belediyeler ve Bağlı İdareler Yılı 2014 Dairesi 7 Dosya No 41548 Tutanak No 44240 Tutanak Tarihi 21.3.2018 Kararın Konusu Çeşitli Konuları İlgilendiren Kararlar Konu: Katı atıkların tarife

Detaylı

YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin)

YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin) YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin) Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kanun Numarası : 4708 Kabul Tarihi : 29/6/2001 Amaç, kapsam ve tanımlar Madde 1 - Bu Kanunun amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar plânına,

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 25.11.2015 Kararın Nosu : 91 Belediyemizin 2016 mali yılında vermiş olduğu hizmetlerden dolayı alınması gereken fiyat tarife cetvellerine ek gelir ücretlerinin belirlenmesinin

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı