BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI"

Transkript

1 BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014

2 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Test Hızı: Tekrarlanabilir Pozisyonlama Hassasiyeti: Hareketli Traversin Pozisyon Ölçme Çözünürlüğü: Düşey Test Mesafesi: Çapraz Kafa Test Mesafesi: Yatay Test Mesafesi: Boyutlar (en x boy x yükseklik) mm : Ağırlık: Bilgisayar Yazılımı: Çalışmaya Uygun Ortam Sıcaklığı: Güç: BESMAK BMT 200ES MODEL 200 kn (20 TON) KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI Alman Menşeili DOLI Kontrolör 1) DOLI Kontrolör 2) DOLI El Kumandası 3)Bilgisayar Yazılımı Test&Motion (Yük ve Deplasman Kontrollü) ± adım Minimum 0,01 kn/s Ayarlanan değerin 1,0% ±0,05% mm/dk ±1 µm 0,0082 µm 1450 mm 1350 mm 600 mm 955 x1050 x kg Mevcut (Test&Motion, Windows 7 ve Windows 8 İşletim Sistemi ile uyumludur.) 10 C~30 C, Nem <80% 380 V, 50 Hz

3 BESMAK BMT 200ES Model 200 kn (20 ton) Kapasiteli Elektromekanik Universal Test Cihazı çift kolonlu, zemin tipi elektromekanik servo çekme basma eğilme test makinasıdır. Elektromekanik Universal Test Cihazı ilgili çene ve aparatlar kullanılarak birçok testi standartlarına uygun olarak testler gerçekleştirebilmektedir. Cihazın yanında ek olarak 20kN ve 200kN kapasiteli yük hücreleri de verilmektedir. Verilen bütün yük hücrelerinin hassasiyeti Class 0.5 dir ve ISO standardına göre ±%0.5 yük hassasiyeti vardır. Yük hücreleri kalibrasyon sertifikaları ile birlikte teslim edilmektedir. Verilen bütün yük hücreleri çekme ve basma yönünde testlere uydundur. Standartlar; ISO , ASTM E4, DIN 51221, AFNOR A03-501, TS EN ISO , TS EN ISO 527-1, TS EN ISO 178:2010. Aparatların tamamı Universal Test Cihazına kolay ve hızlı bir şekilde monte ve demonte edilebilmektedir. Yük hücreleri takıldıktan sonra cihaz tarafından otomatik olarak algılanabilmektedir. Sistemde AC sürücü ve AC motor bulunmaktadır. BASMA TEST PLAKALARI Şekilde altta görülen basma plakası küresel yataklı, üstte görünen sabit yataklı basma plakasıdır. Basma plakaları istenilen standartlarda, şekil ve ölçülerde üretilebilmektedir.

4 Basma plakaları en az 200 kn kapasiteli ve 120 mm çapında olacaktır. Aynı zamanda basma plakaları oynar başlığa sahiptir. ÜÇ / DÖRT NOKTA EĞİLME DENEYİ APARATI Şekilde örnek üç/dört nokta eğilme deneyi aparatları görülmektedir. Üç nokta eğme aparatı en az 20 kn kapasiteli ve en az mm ayarlanabilir alt destek aralığına sahip özelliktedir. Destek genişliği 40 ± 0,1 mm ve alt ve üst destek yarıçapı 5 ± 0,01 mm olacak şekildedir.

5 NUMUNE BOYUT VE ŞEKİLLERİNE GÖRE ÜRETİLEBİLEN ÇENE SETİ Çene takımları ve tutucuları gibi aparatlar cihaz beraberinde istenilen özelliklere uygun olarak verilmektedir. Cihazla birlikte verilecek olan 200 kn ve 20 kn kapasiteli çene takımlarının özellikleri talep edildiği gibidir. 200 kn kapasiteli çene takımı çift yandan sıkıştırmalı, hidrolik tiptir. TS EN ISO Method A ya uygun testlerde kullanılabilir. Çalışma basıncı en az, bar aralığındadır. 480±5 bar basınçtaki sıkma kuvveti en fazla 400 kn dur mm arasındaki numuneleri tutabilir özelliktedir. Çene takımı ile birlikte, çene ağız takımları da istenilen miktarlarda verilmektedir. Yassı numuneler için; 74±0,1 mm çapında, 1±0,01 mm diş derinliğinde işlenmiş ve 74±0,1 mm çapında, 1,5±0,01 mm diş derinliğinde işlenmiş takımlar verilmektedir.

6 Yuvarlak numuneler için; en az 6-15 mm arasındaki çaplar için ve en az mm arasındaki çaplar için uygun çeneleri yerinden sökmeden aparat değişikliğine imkan veren T slotlu geçiş adaptörleri mevcuttur. Adaptörlere M5, M6, M8, M10, M12, M14, M16, M18, M20 ölçülerinde civata çekme çeneleri bağlanmaktadır. 20 kn kapasiteli çene takımı kamalı tiptir ve en az 0-12 mm arasındaki numuneleri tutabilme özelliğine sahiptir. UZAMA ÖLÇER Cihazda kullanılan uzama ölçer tam otomatik metal temaslı tip uzama ölçerdir. Hassasiyeti, en fazla 0,03 µm dir. TS EN ISO 9513 standartlara göre Sınıf 0,5 dir. uygundur. En az 10 mm ile 205 mm aralığında ölçüm yapabilmektedir. En az 80 mm ölçme yolu vardır. TS EN ISO Method A ya uygun ölçüm yapacak hassasiyettedir. Uzama ölçer ile birlikte en az 60 mm genişliğindeki yassı ve en az 30 mm çapındaki yuvarlak numuneleri tutabilecek, kapanma kuvveti en az 0,1-1 N aralığında ayarlanabilir, ön yüklemeyi müteakip, test numunesi üzerine otomatik olarak kapanabilen, kopma anına kadar numune üzerinden uzama değerlerini ölçerek bilgisayara gönderebilen, kopma anında ve tanımlanan referans yük veya uzama değerinde otomatik olarak açılan iki adet ölçme çatalı verilmektedir. Uzama ölçerin akredite kuruluşlardan alınmış kalibrasyon belgesi mevcuttur.

7 Yukarıda elektromekanik sistemlerde kullanılan otomatik ekstensometre örnekleri gösterilmiştir. Hassasiyetleri EN ISO 9513 standardına göre Class 0.5 ya da daha iyidir. Numune tutucu kısımları otomatik olarak kapanmaktadır, ilk boyu motorlu sistemi sayesinde otomatik ayarlamaktadır, Numuneye göre otomatik merkezleme sistemi bulunmaktadır. Test sonunda otomatik olarak çatallar açılmaktadır. Doli kontrol sistemi (closed loop) ve Doli Test&Motion yazılımı ile senkronize çalışmaktadır. İlk ölçüm boyu mm arası numune özelliklerine göre değişebilir ve strok mesafesi (hareket mesafesi) 50mm ile 150mm arası değişmektedir. B) ELEKTRONİK KONTROL SİSTEMİ B.1) VERİ TOPLAMA VE KONTROL SİSTEMİ DOLI EDC 220 Almanya dan ithal edilen EDC Kontrolör, yüksek teknolojiye sahip test makinalarında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle veri toplama ve kapalı çevrim (geri besleme) kontrolü için tasarlanmış güçlü ve etkin bir sistemdir. Tuşları ve ekranı olmayan EDC 220, statik ve dinamik test makineleri için dizayn edilmiştir. Sabit kontrol, yüksek ölçüm hassasiyeti ve yüksek aktarma-toplama hızı (1kHz (1000Hz)) gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca cihaz, kendini tanımlama ve kendini kalibre edebilme fonksiyonlarına da sahiptir. Günümüzde, statik ve dinamik test makinalarında yaygın olarak kullanılan en güvenilir cihazdır. Yüksek hızlı Ethernet veya USB portundan bilgisayara bağlanır. Eyleyiciyi (actuator) kontrol eden çıkış kanalına ek olarak, temel bir test makinasında bulunan tüm ölçüm kanalları cihazın üstünde mevcuttur.

8 B.2) TEST&MOTION Bilgisayar Test Yazılımı DOLI test yazılımı Test&Motion sayesinde testler bilgisayar ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Testlerin anlık verileri, grafikleri, test sonuçları yazılım penceresinde gözlemlenebilmekte; sonuçlar ve grafikler bilgisayar ortamında saklanabilmekte ve çıktı alınabilmektedir. Yazılım firma/kuruma göre kişiselleştirilebilmekte, istenilen sonuçlar çıktı ekranına yansıtılabilmektedir. Cross-head hareketi bilgisayar yazılımı sayesinde tek tuşla rahatça yapılabilmektedir ve cross-head test sonlandığında test ayarlarından belirleyebileceğimiz bir hız ile (maksimum 750 mm/dk) ilk konumuna dönmektedir. Test ayarları ve cihaz ayarları yazılım sayesinde basit bir şekilde yapılabilmektedir. Ayrıca yazılım en az 9 dil desteklemektedir ve uzaktan yardım ile firmamız tarafından 7/24 online destek sağlanmaktadır. Yazılımın, Türkçe dil seçeneği mevcuttur.

9

10 YAZILIM EKRAN GÖRÜNTÜLERİ ve ÖZELLİKLERİ Düz ve nervürlü metal malzemelerin TS EN ISO standardına uygun olarak kopma yükü, kopma uzaması, maksimum yük, maksimum uzama vb. verilerini sunabilecek çekme, akma testleri yapar. Grafik sonuç ekranı ve buna bağlı test sonuçları TS EN ISO standardına uygun olarak plastik çekme ve TS EN ISO 178:2010 standardına göre de plastik malzemelerde 3 nokta eğme, yay davranışlı malzemelerde çekme ve basma deneyleri yapılabilmekte ve deney sonuçları görülebilmektedir.

11 Aşırı yük koruma parametresine sahiptir. Aşırı yük anında sistemi otomatik durdurur. Aşırı yük koruma paraparametresi

12 Deney başlangıcında otomatik olarak sıfırlama yapabilir. Sensörlerin başlangıç sıfırlama fonksiyonu

13 Otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. Kullanıcı tarafından belirlenen yük ve yük kaybı oranında test sonlandırılır.

14 Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği vardır. Test sonunda otomatik geri dönme özelliği

15 Uzama ölçer bağlanabilme özelliğine sahiptir. Uzama ölçer tanıma ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir. Yazılım ve uzama ölçer senkronize bir şekilde çalışmakta ve istenilen testler gerçekleştirilebilmektedir.

16 Video ekstensometre tanıma ekran görüntüsü

17 Kontrol elektronikleri, yük hücresi ve ekstansometre gibi algılayıcıları otomatik olarak tanıyabilir ve kalibrasyonlarını sağlayabilme. Yük hücresi ve ekstansometre algılayıcılarını tanıma fonksiyonu Yük ve deplasman kontrollü kalibrasyon fonksiyonu

18 TS EN ISO standardına uygun özellikte gerinme kontrollü deney yapılır. Gerinme hızı standart değerler set edilebilir ve toleransları karşılar. Gerinme hızı kontrol fonksiyonu

19 Yükleme hızları set edilebilir. Cihaz, set edilen yükleme hızını ± %0.1 hata ile gerçekleştirebilir. Yükleme hızı kontrol fonksiyonu Hareket ölçüm çözünürlüğü en az 0,0082 µm dir.

20 Test öncesi, numuneye üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri (çene sisteminden kaynaklanabilecek yükler, mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler vb.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir(sıfırlama yapmadan). Hidrolik çenelerde numune üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri alma ve doğrudan yük ölçümü fonksiyonu

21 Y ekseninde yük veya gerilme, X ekseninde şekil değiştirme veya birim şekil değiştirme değerleri ile numuneye ait grafikler çizebilir.

22 Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerlerini gösterir. Grafik üzerinde seçilen herhangi bir noktaya ait test bilgileri Yazılım sayesinde test sonuçları; Kg/mm 2, Kg/cm 2, N, N/cm, KSI, PSI, MPa gibi birimlerin en az biri cinsinden verilebilir ve istenildiği takdirde birim dönüşümü gerçekleştirilebilir.

23 B.3) El Kumandası Teknik şartname madde te belirtilen çenelerin kontrolü DOLI RMC-7 uzaktan kumanda konsolu ile sağlanabilmektedir. Madde te özellikleri yer alan uzama ölçer kontrolü yine DOLI RMC-7 uzaktan kumanda konsolu üzerindeki açma-kapama tuşları ile sağlanabilmektedir. Konsol üzerinde hassas pozisyonlama amaçlı çok fonksiyonlu akıllı tuş ve hareketli traversin kontrolünü sağlayabilecek akıllı yön tuşları yer almaktadır.

24 Kablolu yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanı sunan DOLI el kumandası sayesinde DOLI kontrolör üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm işlemler yapılabilmektedir. DOLI el kumandasının sunduğu en önemli özellik numunenin cihaza yerleştirilmesi sırasında hiçbir zorluk çekmeden cihazın kontrol edilebilmesidir. Mıknatıslı yapısı sayesinde herhangi bir metal kısma tutturulabilmektedir. (Örneğin: Universal Test Cihazı kolonu) Doli Test&Motion Yazılımı ve Doli Kontrol Ünitesi ile senkronize çalışmaktadır ve gerçek zamanlı veri akışı sağlanmaktadır. Doli Test&Motion Yazılımı Windows 7 Ultimate 64 Bit işletim sistemi ile uyumlu çalışmaktadır.

25 Cihazlar ile birlikte aşağıda belirtilen özelliklerde 1 er adet masaüstü bilgisayar verilmektedir. Bilgisayar; En az çift çekirdekli, En az 3 GHz hızında işlemcisi olan, En az 4 GB DDR-3 ana belleğe sahip, En az 512 MB PCI-E harici ekran kartına sahip, En az 17" anma ölçüsüne sahip LCD ekranı olan, En az 8 GB a kadar RAM destekli ana karta sahip, En az 320 GB kapasiteli SATA II Harddisk e sahip özelliktedir. DVD sürücü özellikleri aşağıda belirtildiği gibidir. En az 16X DVD okuma hızı olan, En az 8X tekrar yazma hızı olan, En az 24X DVD yazma hızı olan, Kasa, en az 300 W güçte beslemeli ATX tip kasa şeklindedir. Q Türkçe klavye mevcuttur.

26 Optik hareket algılayıcı ve sayfa kaydırmalı fare vardır. Dahili modem, ses kartı ve hoparlör vardır. Cihazlarla birlikte 1 er adet lazer yazıcı verilmektedir. Cihazlarla birlikte 1 er adet istenilen özelliklerde kesintisiz güç kaynağı verilmektedir. Cihazda yapılan test sonuçları bilgisayar ekranından izlenebilir durumdadır. Cihazla elde edilen test sonuçlarının bilgisayara aktarılması için ara ünite kablosu, uzama ölçer kablosu ve yük hücresi kablosu cihaz ile birlikte verilir. Bilgisayara ait işletim sistemi ve testlerin yazılım programı Türkçe ara yüze sahiptir. Cihazın kullanımında, bakım ve onarımında ihtiyaç duyulacak tüm alet ve edevat cihazla birlikte verilir. Cihaz ve aksesuarlar için en az 2 yıl garanti verilir. Cihaz için 10 yıl parça temini garantisi verilir. Cihaz ve ek donanımlarının montaj ve işletime alınması tarafımızca yapılır. Firmamız ISO 9001 ve satış sonrası servis yeterlilik belgelerine sahiptir. Cihazın CE Sertifikası mevcuttur.

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz

Detaylı

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol:

Detaylı

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite:

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

Fark basınç ölçüm cihazı

Fark basınç ölçüm cihazı Fark basınç ölçüm cihazı testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur Sıcaklık kompanzasyonlu fark basınç sensörü, 0... 2000, cihaza entegre Sıcaklık ve basıncı ölçmek üzere kullanılan farklı probların

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi R YENİ Fiber Laser Kesim Makinesi Koruyucu Cam Lazer ışınlarının verebileceği zararları engellemek ve sac kesimini

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEY FÖYÜ (TEK EKSENLİ EĞİLME DENEYİ) ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR. AHMET TEMÜGAN DERS ASİSTANI ARŞ.GÖR. FATİH KAYA

Detaylı

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite verimlilikle buluştu DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite ve uygun maliyetin birleşimi Yeni DR6000 UV-VIS spektrofotometre, laboratuvardaki rutin analizler ve zorlu fotometrik uygulamalar için

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda monitörler için kumanda Masaüstü TFT piyasada standart bulunan TFT'lere göre, zorlu endüstriyel ortamlarda dahi sürekli olarak sorunsuz çalışırlar.

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı

YATAY SARIM MAKİNASI SB-YSM-500

YATAY SARIM MAKİNASI SB-YSM-500 YATAY SARIM MAKİNASI SB-YSM-500 Ana Parçaları ve çalışma şekli Nu. PARÇA AÇIKLAMA 1 Ana kontrol paneli 2 Sarıcı gövdesi 3 Baglantı aynası Dokunmatik ekran ile donatılmış, Operatör makine ve bileşenlerini

Detaylı

Sayfa 28-2. Sayfa 28-3

Sayfa 28-2. Sayfa 28-3 Sayfa -2 GENİŞLETME MODÜLLERİ EXP SERİSİ Dijital giriş ve çıkış Analog giriş ve çıkış PT100 sensörler için giriş İletişim modülleri (RS232, RS485, Ethernet, vs.) GSM/GPRS modem Saat takvimli veri depolama

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

Ürün Hattı. Belden Kırmalı Tandem Silindir ARX 9-11 t Serisi. www.tsmglobal.com.tr

Ürün Hattı. Belden Kırmalı Tandem Silindir ARX 9-11 t Serisi. www.tsmglobal.com.tr Ürün Hattı Belden Kırmalı Tandem Silindir ARX 9-11 t Serisi www.tsmglobal.com.tr 2 Ammann yeni nesil ARX 90 ve ARX 110 belden kırmalı tandem silindirleri asfalt sıkıştırma teknolojisine farklı bir tasarım

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI Beton Basınç Dayanımı Test Presi Test Sistemi aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır;

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm 250 STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

ATH-SW Serisi yüzey montaj termostat

ATH-SW Serisi yüzey montaj termostat Gönderi adresi: Mackenrodtstraße 4, Adres: Ataşehir TEM Yanyol, Darende İş Merkezi 36039 Fulda, Almanya No:7 D.4, Ataşehir - İstanbul Posta adresi: 36035 Fulda, Almanya Telefon: 06 455 865 Telefon: +49

Detaylı

ZEMİN MUKAVEMETİ: LABORATUVAR DENEY YÖNTEMLERİ

ZEMİN MUKAVEMETİ: LABORATUVAR DENEY YÖNTEMLERİ ZEMİN MUKAVEMETİ: LABORATUVAR DENEY YÖNTEMLERİ Arazide bir yapı temeli veya toprak dolgu altında kalacak, veya herhangi bir başka yüklemeye maruz kalacak zemin tabakalarının gerilme-şekil değiştirme davranışlarını

Detaylı

1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ Adı:Kesintisiz güç kaynağı Miktarı:8 Adet Tkinorm:506-000-0004 1-GENEL ÖZELLİKLER 1.1-Kesintisiz güç kaynakları 5 kva gücünde olmalıdır

Detaylı

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı:

Detaylı

Elektrik Makinaları I. Senkron Makinalar Stator Sargılarının oluşturduğu Alternatif Alan ve Döner Alan, Sargıda Endüklenen Hareket Gerilimi

Elektrik Makinaları I. Senkron Makinalar Stator Sargılarının oluşturduğu Alternatif Alan ve Döner Alan, Sargıda Endüklenen Hareket Gerilimi Elektrik Makinaları I Senkron Makinalar Stator Sargılarının oluşturduğu Alternatif Alan ve Döner Alan, Sargıda Endüklenen Hareket Gerilimi Bir fazlı, iki kutuplu bir stator sargısının hava aralığında oluşturduğu

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU Yazan: Eren AYDIN Düzenleyen: - Tarih: 10.09.2012 Sürüm: 1.0 İçindekiler 1. DONANIM... 3 1.1 BAĞLANTILAR VE SİSTEMİN ÇALIŞTIRILMASI... 3 2. YAZILIM... 5 2.1 KURULUM... 5 2.2

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1. BASINÇ, AKIŞ ve SEVİYE KONTROL DENEYLERİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1. BASINÇ, AKIŞ ve SEVİYE KONTROL DENEYLERİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1 BASINÇ, AKIŞ ve SEVİYE KONTROL DENEYLERİ DENEY SORUMLUSU Arş.Gör. Şaban ULUS Haziran 2012 KAYSERİ

Detaylı

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI Honeywell M6410/L M7410 KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI UYGULAMA ÜRÜN SPESİFİKASYONU M6410/L, M7410 Küçük lineer vana motorları; fancoil kontrülü, ikincil ısıtma soğutma üniteleri ve zon kontrolü uygulamalarında,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer Toprak PH Metre Ölçer PH- 220S 17.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan

Detaylı

PLATFORM VE KÖPRÜ UGULAMALARINDA KULLANILAN AKIŞ BÖLÜCÜLER

PLATFORM VE KÖPRÜ UGULAMALARINDA KULLANILAN AKIŞ BÖLÜCÜLER 279 PLATFORM VE KÖPRÜ UGULAMALARINDA KULLANILAN AKIŞ BÖLÜCÜLER Ahmet DİNÇER ÖZET Akışı bölmek, hidrolik uygulamalarda karşılaşılan en büyük problemlerden birisidir. Hidrolik enerji en kolay hareket ettirebildiği

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman F İ R M a Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman EHRT ürün yelpazesi, busbarların komple işlemlerini (kesme, zımbalama ve büküm) içerir. Çalıştığımız firmalar genellikle elektrik endüstrisine

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Olasılık ve İstatistik Dersinin Öğretiminde Deney ve Simülasyon

Olasılık ve İstatistik Dersinin Öğretiminde Deney ve Simülasyon Olasılık ve İstatistik Dersinin Öğretiminde Deney ve Simülasyon Levent ÖZBEK Fikri ÖZTÜRK Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Sistem Modelleme ve Simülasyon Laboratuvarı 61 Tandoğan/Ankara

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ i AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ TRAKTÖR AKS MİLİNİN YORULMA ANALİZİ MUSTAFA PERÇİN 120712010 YALÇIN DEMİRER 120712021 DANIŞMAN PROF. DR. SÜLEYMAN TAŞGETİREN Afyon

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU TEKNİK VERİLER 1. Çalışma voltajı: 3V ±0,2V (DC) 2. Yük Akımı: 5 A 3. Hassasiyet: ± 0,5 ºC 4. Sıcaklık ayar aralığı: 10ºC - 30ºC 5. Zamanlama Hatası: 1%

Detaylı

105 mm. 59 mm. 115 mm. 570 gr -> 17282 -> 17282

105 mm. 59 mm. 115 mm. 570 gr -> 17282 -> 17282 L1 L2 B1 B2 115 mm 59 mm 105 mm 570 gr C1 -> 17282 C2 -> 17282 9 A 2a 4 1a 2b 5 7 3 1b 6 8 D1 D2 2m E1 E2 Δ1 = X1 - Y1 Δ2 = X2 - Y2 Δ3 = X3 - Y3 E3 1 mm D3 F1 2m F2 F3 s > 5m > 16 2 3 ft F4 F5 TR Kullanma

Detaylı

2234 2236B DĠJĠTAL TAKOMETRE KULLANIM KILAVUZU

2234 2236B DĠJĠTAL TAKOMETRE KULLANIM KILAVUZU 2234 2236B DĠJĠTAL TAKOMETRE KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER.1 2. ÖLÇÜM DEĞERLENDİRME 1 3. HAFIZA 2 4. PİL DEĞİŞTİRME..3 5. FOTO TAKOMETRE.3 6. FOTO / KONTAK TAKOMETRE. 5 UYARI!! HAYVAN VEYA İNSAN GÖZLERİNİN

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Döküm, sıvı haldeki akıcı olan malzemelerin, üretilmek istenen parçanın biçiminde bir boşluğa sahip olan kalıplara dökülerek katılaştırıldığı bir üretim yöntemidir.

Detaylı

NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNELERİ

NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNELERİ NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNELERİ SA Serisi ATOMİZÖRLER Yüksek hava debisi Üstün manevra kabiliyeti Mükemmel ilaçlama performansı New Holland SA Serisi bağ bahçe atomizörleri asılır tip olarak SA400 ve SA600

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

Mekatroniğe Giriş Dersi

Mekatroniğe Giriş Dersi Mekatroniğe Giriş Dersi 1. ve 2. Hafta Temel Kavramlar Mekatronik Nedir? Mekanik Sistemler Elektrik-Elektronik Sistemler Bilgi Sistemleri Bilgisayar Sistemleri Bu Haftanın Konu Başlıkları SAÜ - Sakarya

Detaylı

ERGONOMĐK ĐŞ ARAÇLARI ve ALETLERĐ. Đş Araçlarının Đnsana Uyumu. Tutma yeri konstrüksiyonlarında şu hususlara dikkat etmek gerekir

ERGONOMĐK ĐŞ ARAÇLARI ve ALETLERĐ. Đş Araçlarının Đnsana Uyumu. Tutma yeri konstrüksiyonlarında şu hususlara dikkat etmek gerekir ERGONOMĐK ĐŞ ARAÇLARI ve ALETLERĐ MAK4091 Ergonomi 1 Đş Araçlarının Đnsana Uyumu 1. El ile yönetilen iş aletleri 1.1 Kas kuvveti ile çalıştırılanlar 1.1.1 Tek bacaklılar: Bıçak, çekiç, tornavida v.b. 1.1.2

Detaylı

BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ

BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ (Temsilidir.) (Temsilidir.) DOLI KONTROLLÜ SERVO-HİDROLİK GÜÇ ÜNİTESİ TEKNİK ÖZELLİKLER; Kapasite: Gövde Tipi :

Detaylı

Konveyörler NP, NI Serisi

Konveyörler NP, NI Serisi NP, NI Serisi NP Serisi T-Max konveyörleri, üretim şartlarınıza uygun olarak, Avrupa da, optimum verimde çalışacak şekilde imal edilmiştir. Alüminyum konstrüksiyon kasası, yüksek sıcaklığa dayanıklı bant

Detaylı

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:026-348 65 2 Genel amaçlı, 6 Röle çıkışlı toggle (buton tip) geçici hafızalı (momentary) ve latch olarak çalışabilen alıcı,verici

Detaylı

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

GÜÇ MODU F (Hassas Mod) E (Ekonomik Mod) P (Güç modu) HP (Yüksek Güç Modu) Hassas haraket gerektiren hafif çalıșmalar içindir Düșük yakıt tüketimi istenen çalıșmalar içindir Genel kazı ve yükleme çalıșmaları

Detaylı

1- Hidrolik Aksesuar Ekipmanları

1- Hidrolik Aksesuar Ekipmanları 1- Hidrolik Aksesuar Ekipmanları Hidrolik vibrasyon kazıcıları, hidrolik ekskavatörlerinizin uygulama menzilini uzatır ve yeni operasyon alanları açar. Sürücüler üniversal mafsal ile vinç koluna eklenir

Detaylı

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI 02 10.03.2014 S.Bülent Revize standart şartları ARZU YAĞCI YILMAZ ilave edildi 01 01.07.2011 S.Bülent Kaynak Operatörü ARZU YAĞCI YILMAZ şartları ilave edildi 00 02.02.2010 Arzu YAĞCI Dr.Arif ÇANACIK İlk

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

Mikrodenetleyici Tabanlı, Otomatik Kontrollü Çöp Kamyonu Tasarımı

Mikrodenetleyici Tabanlı, Otomatik Kontrollü Çöp Kamyonu Tasarımı Mikrodenetleyici Tabanlı, Otomatik Kontrollü Çöp Kamyonu Tasarımı Elif Tunç*, Suat Demir, Serap Altay Arpali elif.tunc@hotmail.com suat_demir@hotmail.com saltay@cankaya.edu.tr Çankaya Üniversitesi, Elektronik

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR

TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR 1. Teknik şartnamede yer alacak hükümler ve talep edilecek her husus; tereddüde, yanlış anlamaya ve bir isteğin diğeri ile çelişmesine

Detaylı

PROXXON MF-70 CNC KİTİ

PROXXON MF-70 CNC KİTİ PROXXON MF-70 CNC KİTİ Ürün Tanımı Proxxon MF-70 el kontrollü mikro frezenizi 3 eksenli CNC makinesine çevirir Proxxon MF-70 ile yapabildiğiniz her işlemi daha hızlı ve daha kolay yapmanızı sağlar Kolay

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

TA-COMPACT-DP. Kombine Δp kontrol cihazı, balanslama ve kontrol vanaları Küçük basınçtan bağımsız devreler için

TA-COMPACT-DP. Kombine Δp kontrol cihazı, balanslama ve kontrol vanaları Küçük basınçtan bağımsız devreler için TA-COMPACT-DP Kombine Δp kontrol cihazı, balanslama ve kontrol vanaları Küçük basınçtan bağımsız devreler için IMI TA / Fark basınç kontrol vanaları / TA-COMPACT-DP TA-COMPACT-DP TA-COMPACT-DP küçük devrelerdeki

Detaylı

brother 430F Elite A.G LS- 01/ 02-BR Lastik Birleştirme Otomatı KULLANIM KILAVUZU

brother 430F Elite A.G LS- 01/ 02-BR Lastik Birleştirme Otomatı KULLANIM KILAVUZU brother 430F Lastik Birleştirme Otomatı Elite A.G LS- 01/ 02-BR KULLANIM KILAVUZU 0 MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Lastik uçlarının üst üste veya uç uca çember şeklinde birleştirilmesinde yüksek verimli programlanabilir

Detaylı

ARDUİNO VE GPS MODÜLÜ İLE GPS KOORDİNATLARININ ALINMASI ARDUİNO VE SD KART MODÜLÜ İLE KULAKLIKTAN SES ÇALMA

ARDUİNO VE GPS MODÜLÜ İLE GPS KOORDİNATLARININ ALINMASI ARDUİNO VE SD KART MODÜLÜ İLE KULAKLIKTAN SES ÇALMA ARDUİNO VE GPS MODÜLÜ İLE GPS KOORDİNATLARININ ALINMASI ARDUİNO VE SD KART MODÜLÜ İLE KULAKLIKTAN SES ÇALMA Projeyi Hazırlayanlar: İsmail TELLİ Aden MOHAMUD İçindekiler: 1. Arduino Ve Gps Modülü İle Gps

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 S ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Detaylı

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7 7. 30Ekim - 2Kasım 202 6. AFTA 22-23Ekim 202 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : : BİLGİ VE TEKNOLOJİ

Detaylı

JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ

JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ 1- Yeraltı konteyner sistemine sıkıştırmalı çöp aracından alınan jaklı hortumla konteyner sistemine bağlantı yapılıp manuel kumanda ile çalışması sağlanacaktır.

Detaylı

Genel Özellikler Bu kılavuz GENERAL Life GMK-05-MB kalorimetresinin çalışmasını, özelliklerini ve montajın nasıl yapıldığı bilgisini içerir.

Genel Özellikler Bu kılavuz GENERAL Life GMK-05-MB kalorimetresinin çalışmasını, özelliklerini ve montajın nasıl yapıldığı bilgisini içerir. Mekanik Kalorimetre (M-BUS) GMK-05-MB Genel Özellikler Bu kılavuz GENERAL Life GMK-05-MB kalorimetresinin çalışmasını, özelliklerini ve montajın nasıl yapıldığı bilgisini içerir. GENERAL Life kalorimetre,

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

432F2. Caterpillar 432F2 Bekolu Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

432F2. Caterpillar 432F2 Bekolu Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-11086 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4281-5274 mm 432F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20

Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20 Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894 avcılar

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

BĐSĐKLET FREN SĐSTEMĐNDE KABLO BAĞLANTI AÇISININ MEKANĐK VERĐME ETKĐSĐNĐN ĐNCELENMESĐ

BĐSĐKLET FREN SĐSTEMĐNDE KABLO BAĞLANTI AÇISININ MEKANĐK VERĐME ETKĐSĐNĐN ĐNCELENMESĐ tasarım BĐSĐKLET FREN SĐSTEMĐNDE KABLO BAĞLANTI AÇISININ MEKANĐK VERĐME ETKĐSĐNĐN ĐNCELENMESĐ Nihat GEMALMAYAN Y. Doç. Dr., Gazi Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü Hüseyin ĐNCEÇAM Gazi Üniversitesi,

Detaylı

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış A-100 Teknik Özellikler Yük taşıma kapasitesi A100 : Tek kanat - 110 kg., çift kanat 140 kg. Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış vasıtasıyla.

Detaylı

Temel Bilgisayar Programlama

Temel Bilgisayar Programlama BÖLÜM 9: Fonksiyonlara dizi aktarma Fonksiyonlara dizi aktarmak değişken aktarmaya benzer. Örnek olarak verilen öğrenci notlarını ekrana yazan bir program kodlayalım. Fonksiyon prototipi yazılırken, dizinin

Detaylı

Firma Bilgileri 4. Sistem Grupları 24

Firma Bilgileri 4. Sistem Grupları 24 2 Firma ilgileri 4 Firma 5 Garanti 6 Sertifikalar 7 Sistem Grupları 24 Tek çılım Sistem Tablosu 25 Vasistas Sistem Tablosu 26 Çift çılım Sistem Tablosu / Dikey Devirmeli Uygulama 27 Çift çılım Sistem Tablosu

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PH22

Kullanım Kılavuzu PH22 PH22 24.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz.... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan bir PH 22 satın aldığınız

Detaylı

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları 3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE Sıcak Su Kazanları 1 Hoval 3-geçişli sıvı/gaz yakıtlı sıcak su kazanlarının avantajları Ürünlerimiz teknolojinin son örneğini temsil ederken, yaratıcı

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat?

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat? Yedi Karat Kullanım Klavuzu Yedi Karat nedir? Karat, fiziksel dünya ile iletişim ve etkileşim kurulabilmesini sağlayan, elektronik prototip geliştirme kartıdır. Karat, tek başına çalışabilen interaktif

Detaylı

AKINTI GÜÇ DEĞİRMENİ

AKINTI GÜÇ DEĞİRMENİ AKINTI GÜÇ DEĞİRMENİ BOĞAZLAR İÇİN 2 MW HİDROÇARK NEHİR-ÇAY AKINTI DEĞİRMENİ kıyı akıntı KIYIDA İNŞA HALİ ÖN GÖRÜNÜŞÜ GÜÇ DEĞİRMENİ PERSPEKTİF GÖRÜNÜŞ NEHİR-ÇAY AKINTI DEĞİRMENİ ÜSTTEN GÖRÜNÜŞÜ NEHİR-ÇAY

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

TS7200 PLATFORMU ÜZERİNDE SERİ PORT-ETHERNET DÖNÜŞTÜRÜCÜ UYGULAMASI

TS7200 PLATFORMU ÜZERİNDE SERİ PORT-ETHERNET DÖNÜŞTÜRÜCÜ UYGULAMASI TS7200 PLATFORMU ÜZERİNDE SERİ PORT-ETHERNET DÖNÜŞTÜRÜCÜ UYGULAMASI 22 Eylül 10 Ekim (3 Hafta) : TS-7200 gömülü sisteminin incelenmesi, çevrebirimlerin fonksiyonlarının araştırılması ve yazılım geliştirme

Detaylı

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm 24" (23.6" Görüntülenebilir) Zero Client Monitör Genel Bakış ViewSonic SD-Z245 22 inç (23,6 inç görüntülenebilir) zero client monitör, donanım hızlandırmalı

Detaylı

Deneyimler. Jacques L. Lagerberg, Willem W. Oldenburg, Ronald S. Huisman Corus, Netherland. James Yardy, Martin Kendall Heraeus Electro-Nite, Belgium

Deneyimler. Jacques L. Lagerberg, Willem W. Oldenburg, Ronald S. Huisman Corus, Netherland. James Yardy, Martin Kendall Heraeus Electro-Nite, Belgium Tandiş Sıcaklığının Sürekli Ölçümünde Yepyeni Bir Yaklaşım ile Deneyimler Jacques L. Lagerberg, Willem W. Oldenburg, Ronald S. Huisman Corus, Netherland James Yardy, Martin Kendall Heraeus Electro-Nite,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/19) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/19) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/19) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: AB0018K AB0018K Adresi : Dumlupınar Mahallesi Cemal Gürsel Cad. Altuncu İş Merkezi No: 51/7A Pendik İSTANBUL / TÜRKİYE

Detaylı