MART 2015 MECLİS KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MART 2015 MECLİS KARARLARI"

Transkript

1 MART 2015 MECLİS KARARLARI

2 Karar Tarihi Karar No Kararın- Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye Seçimi. 02 / 03 /2015 ( 22 ) Konusu ÜYELER : Coşkun TANIŞ (Katılmadı)-Emre SARISALTIKOĞLU (Katılmadı)-İbrahim IŞIK- Hayrettin ALTUNOK-Recep EROL-Ahmet ŞAHİN-Rıdvan YAVUZBİLGE-Tarık ERDOĞAN- GÜNDEMİN ( 1. ) MADDESİ : M E V Z U : Belediye Meclis Üyesi Halit KANAK ın Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle, Plan ve Bütçe Komisyonunda meydana gelen eksikliğin giderilmesi amacıyla, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesi gereğince, kalan süreyi tamamlamak üzere 1 yeni üye seçimi. KA R A R : 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu belirlenen Belediye Meclisimizin, 5393 sayılı yasanın 19. maddesi gereğince, tarihinde yaptığı toplantısında, 5393 sayılı yasanın 24. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi hükümleri uyarınca, kurulması zorunlu bulunan (5) kişilik Plan ve Bütçe Komisyonunda, bir yıl süreyle görev yapacak Adalet ve Kalkınma Partisine mensup Meclis Üyeleri (Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin, meclis üye sayısının, meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle belirlenen sayılarda) Gizli Oyla yapılan seçim sonucu tarih ve (46) sayılı meclis kararı ile belirlenmiştir. Ancak; Plan ve Bütçe Komisyonuna üye olarak seçilmiş bulunan meclis üyelerinden, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerden, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup iki üyeden Halit KANAK ilgi (a) dilekçesi ile Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmiştir. Bu nedenle; Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi hükümleri uyarınca, kurulması zorunlu bulunan Plan ve Bütçe Komisyonunda, kalan süreyi tamamlamak üzere, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerden, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup olacak şekilde Bir yeni üyenin yeniden belirlenmesi amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Başkanı tarafından; Meclis Üyelerinden Mir Mehmet ÖZTÜRK aday gösterildi. Başka aday çıkmadığından, konu ile ilgili olarak Gizli Oyla yapılan seçime geçildi. Gizli Oyla yapılan seçim sonucu, Meclis üyelerinden Mir Mehmet ÖZTÜRK (15) Oyla Adalet ve Kalkınma Partisinden kalan süreyi tamamlamak üzere, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine seçildi. Rıdvan YAVUZBİLGE ye (1) Oy, (14) oy ise Boş çıktı. Sonuç yüksek sesle meclise bildirildi.

3 Karar Tarihi Karar No Kararın- Uluslararası İlişkiler Komisyonuna 02 / 03 /2015 ( 23 ) Konusu Üye Seçimi. ÜYELER : Coşkun TANIŞ (Katılmadı)-Emre SARISALTIKOĞLU (Katılmadı)-İbrahim IŞIK- Hayrettin ALTUNOK-Recep EROL-Ahmet ŞAHİN-Rıdvan YAVUZBİLGE-Tarık ERDOĞAN- GÜNDEMİN ( 2. ) MADDESİ : M E V Z U : Belediye Meclis Üyesi Halit KANAK ın Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle, Uluslararası İlişkiler Komisyonunda meydana gelen eksikliğin giderilmesi amacıyla, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesi gereğince, kalan süreyi tamamlamak üzere 1 yeni üye seçimi. KA R A R : 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu belirlenen Belediye Meclisimizin, 5393 sayılı yasanın 19. maddesi gereğince, tarihinde yaptığı toplantısında, 5393 sayılı yasanın 24. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi hükümleri uyarınca, Belediyemiz hizmetleri ile ilgili olarak, Belediyemiz hizmet birimlerine yardımcı olmak üzere kurulacak olan, (5) kişilik Uluslararası İlişkiler Komisyonunda, bir yıl süreyle görev yapacak Adalet ve Kalkınma Partisine mensup Meclis Üyeleri (Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin, meclis üye sayısının, meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle belirlenen sayılarda) Gizli Oyla yapılan seçim sonucu tarih ve (51) sayılı meclis kararı ile belirlenmiştir. Ancak; Uluslararası İlişkiler Komisyonuna üye olarak seçilmiş bulunan meclis üyelerinden, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerden, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup iki üyeden Halit KANAK ilgi dilekçesi ile Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmiştir. Bu nedenle; Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi hükümleri uyarınca, Belediyemiz hizmetleri ile ilgili olarak, Belediyemiz hizmet birimlerine yardımcı olmak üzere kurulmuş bulunan Uluslararası İlişkiler Komisyonunda, kalan süreyi tamamlamak üzere, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerden, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup olacak şekilde Bir yeni üyenin yeniden belirlenmesi amacıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Başkanı tarafından; Meclis Üyelerinden Mir Mehmet ÖZTÜRK aday gösterildi. Başka aday çıkmadığından, Gizli Oyla yapılacak seçime geçildi. Gizli Oyla yapılan seçim sonucu; Meclis üyelerinden; Mir Mehmet ÖZTÜRK (14) oyla Adalet ve Kalkınma Partisinden kalan süreyi tamamlamak üzere, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyeliğine seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisinden Bedir GÜRSES e (1) oy, (15) Oy ise BOŞ çıktı. Sonuç yüksek sesle meclise bildirildi.

4 Karar Tarihi Karar No Kararın Sayılı Yasa gereği oluşturulacak 02 / 03 /2015 ( 24 ) Konusu Satış Komisyonuna üye seçimi; ÜYELER : Coşkun TANIŞ (Katılmadı)-Emre SARISALTIKOĞLU (Katılmadı)-İbrahim IŞIK- Hayrettin ALTUNOK-Recep EROL-Ahmet ŞAHİN-Rıdvan YAVUZBİLGE-Tarık ERDOĞAN- GÜNDEMİN 7. KONUSU (EK-2. MADDE) : M E V Z U : İlçemizde 6183 Sayılı Yasa gereği oluşturulacak olan Satış Komisyonunda Belediyemizi temsil etmek üzere bir adet üyenin belirlenebilmesi amacıyla seçim yapılması; KA R A R : İlimizdeki muhtelif Vergi Dairelerine borçları olan mükelleflerle ilgili olarak, 6183 sayılı yasa uyarınca yapılacak olan hacizli gayrımenkullerin satış işlemlerinin yürütülmesinde görev yapmak üzere, 6183 sayıl yasanın 90. Ve 91. Maddeleri uyarınca oluşturulacak SATIŞ KOMİSYONUNDA Belediyemizi temsil edecek üyenin belirlenmesi gerektiği Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğünün tarih ve (7074) sayılı yazısı ile bildirilmiştir. Söz konusu bu yazı doğrultusunda hazırlanan ve gündeme EK-2. Madde olarak ilave edilen Yazı İşleri Müdürlüğümüzün tarih ve (761274) sayılı teklifi uyarınca, bahse konu Satış Komisyonunda görev yapacak bir adet Belediye Meclis Üyesinin belirlenmesi amacıyla, Gizli oyla yapılan seçim sonucu, meclis üyelerinden Fahrettin ALTINTAŞ (16) oyla Satış Komisyonu üyeliğine seçildi. Diğer aday Bedir GÜRSES e ise (14) oy çıktı. Sonuç yüksek sesle meclise bildirildi.

5 Karar Tarihi Karar No Kararın- Türkoba Mahallesi 113 ada 2 parselin 06 / 03 /2015 ( 25 ) Konusu satılması. GÜNDEMİN 1. MADDESİ : M E V Z U : Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait, Büyükçekmece Türkoba Mahallesi (113) Ada (2) parsel sayılı taşınmazın, 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 18/e maddesi hükümleri uyarınca satılması hususunun müzakeresi ve karara bağlanması; ( Md.) KA R A R : Mülkiyeti Belediyemize ait olan, İlçemiz, Türkoba Mahallesi, 113 ada 2 parsel sayılı 9.298,00 m 2 yüzölçümlü, imar planlarında Ticaret Alanında kalan taşınmazın, Özel Eğitim Tesisi ve Yurt yapılmak üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 18/e maddesi hükümleri uyarınca süresi 30 (otuz) yılı geçmemek üzere irtifak ve intifa hakkı tesis edilmek suretiyle 2886 yasa kapsamında ihale edilmesi konusunda tarih, (86) karar no lu Meclis Kararı alınmıştır tarih, (86) karar no lu Meclis Kararına istinaden, söz konusu taşınmaz, üzerine Özel Eğitim Tesisi ve Yurt yapılmak üzere, 2886 sayılı yasanın 36. maddesine göre tarihinde Kapalı Teklif Usulü ile ihalesi yapılmış, ihaleye özel ve tüzel kişi ve kuruluş katılmadığından, Belediyemiz Encümen ince tarih (245) karar no lu Encümen Kararı ile yeniden ihale edilmesi kararı alınmıştır. Bu nedenle; Makamınızca da uygun görülmesi halinde, mülkiyeti Belediyemize ait olan, Türkoba Mahallesi, 113 ada 2 parsel sayılı 9.298,00 m 2 yüzölçümlü, imar planlarında Ticaret Alanında kalan taşınmazın, Belediyemiz yatırım bütçesine kaynak oluşturmak ve kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda satılması hususunda karar alınmasına ilişkin Emlak İstimlak Müdürlüğünün tarih ve (759348) sayılı yazılı teklifi, 2015 Yılı Mart Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşiminde gündemin 3. maddesi olarak müzakere edilerek, Hukuk Komisyonuna havale edilmiş olup, bu komisyonca hazırlanan rapor doğrultusunda meclisimizde müzakere edildi. Yapılan müzakerede; Mülkiyeti Belediyemize ait olan, Türkoba Mahallesi, 113 ada 2 parsel sayılı 9.298,00 m 2 yüzölçümlü, imar planlarında Ticaret Alanında kalan taşınmazın, Belediyemiz yatırım bütçesine kaynak oluşturulabilmesi ve kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda ihale edilerek satılmasına, Hukuk Komisyonunun raporunda oy çokluğuyla belirtilen uygun görüş doğrultusunda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 18/e maddesi hükümleri uyarınca yapılan oylama sonucu; (14) Ret oyuna karşılık (16) Kabul oyu olmak üzere oy çokluğu ile karar verildi.

6 SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Sözleşmeli personel istihdamı; 06 / 03 /2015 ( 26 ) Konusu GÜNDEMİN ( 2. ) MADDESİ : M E V Z U : Belediyemizde 2015 Yılında 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ve 657 Sayılı Yasanın (4/B) maddesi hükümleri uyarınca, kadro karşılık gösterilmek ve Tam Zamanlı Olarak Sözleşme yapılmak suretiyle 2 Adet Mimar ve 2 Adet Mühendis ın Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmesi ve 2015 Yılı sözleşme ücretinin belirlenmesi. ( Md.) KA R A R : Bilindiği üzere; 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 49. maddesi ile Belediyelerin norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, planlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında Avukat, Mimar, Mühendis, Şehir ve Bölge Plancısı, Çözümleyici ve Programcı, tabip, Uzman Tabip, Ebe, Hemşire, Veteriner, Kimyager, Teknisyen ve Tekniker gibi uzman ve teknik personeli, 657 Sayılı Yasanın (4/b) maddesi hükümlerine uygun olarak, yıllık sözleşme ile çalıştırabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 31/10/2005 tarih ve (11493) sayılı yazıları ile Belediyelerde sözleşmeli personel istihdamının esasları düzenlenmiş ve yapılan bu düzenlemeler ile Belediyelerde 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 49. maddesinde belirtilen alanlarda uzman ve teknik personelin Tam Zamanlı Sözleşme yapılmak suretiyle yıllık sözleşme ile çalıştırılabilmesine imkan sağlanmış olup, bu hususlar dikkate alınarak; Belediyemizde 2015 Yılında ihtiyaç duyulan (2) Adet MİMAR ile 2 Adet MÜHENDİS in Tam Zamanlı İş Sözleşmesi yapılmak suretiyle Sözleşmeli Personel istihdam edilmesi düşünülmektedir. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda; Belediyemizde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 08/01/2015 tarih ve (4) sayılı genelgesinde belirtilen alanlara uygun olarak, Belediyemiz Meclisince onaylanmış bulunan Devlet Memuru Kadro Unvanları karşılık gösterilerek (2) Adet MİMAR ile 2 Adet MÜHENDİS in Tam Zamanlı İş Sözleşmesi yapılmak suretiyle 2015 yılında Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmesi ve sözleşme ücretinin adı geçen genelge ile 2015 yılı için unvanlar bazında belirlenen Sözleşmeli Personel Tavan Ücretlerinden söz konusu kadrolar için belirlenen Tavan Ücretlerinin (Maliye Bakanlığınca belirlenecek ek ödemeler de dahil olmak üzere) ödenmek üzere belirlenmesi hususlarının, 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ile 657 Sayılı Yasanın (4/b) maddeleri hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanmasına ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün tarih ve (756782) sayılı yazılı teklifi, Belediyemiz Meclisinin 2015 Yılı Mart Ayı Meclis toplantısının tarihinde yapılan 1. birleşiminde gündemin 4. maddesi olarak müzakere edilerek, incelenmek ve değerlendirilmek üzere, Hukuk Komisyonuna havale edilmiştir. Söz konusu teklif konu ile ilgili olarak, Hukuk Komisyonunca hazırlanan komisyon raporu okunmak suretiyle, komisyon raporu doğrultusunda meclisimizde müzakere edildi. Yapılan müzakerede; 1

7 SAYFA : (2) Karar Tarihi Karar No Kararın- Sözleşmeli personel istihdamı; 06 / 03 /2015 ( 26 ) Konusu Belediyemizde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 08/01/2015 tarih ve (4) sayılı genelgesinde belirtilen alanlara uygun olarak; 1- Belediyemiz Meclisinin tarih ve (57) sayılı kararı ile onaylanmış bulunan 1 Dereceli 2 Adet Mimar Kadrosu karşılık gösterilerek (2) Adet MİMAR ın 2- Belediyemiz Meclisinin tarih ve (57) sayılı kararı ile onaylanmış bulunan 1 Dereceli 2 Adet Mühendis Kadrosu karşılık gösterilerek (2) Adet MÜHENDİS in Tam Zamanlı İş Sözleşmesi yapılmak suretiyle 2015 yılında Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmesine ve sözleşme ücretlerinin adı geçen genelge ile 2015 yılı için unvanlar bazında belirlenen Sözleşmeli Personel Tavan Ücretlerinden söz konusu kadrolar için belirlenen Tavan Ücretlerinin (Maliye Bakanlığınca belirlenecek ek ödemeler de dahil olmak üzere) ödenmek üzere belirlenmesine, Komisyon raporunda belirtilen uygun görüş doğrultusunda, 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ile 657 Sayılı Yasanın (4/b) maddeleri hükümleri uyarınca yapılan oylama sonucu; mevcudun oybirliği ile karar verildi. 2

8 SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Spor Kulübüne Yardım; 06 / 03 /2015 ( 27 ) Konusu GÜNDEMİN 3. MADDESİ : M E V Z U : Belediyemiz sınırlarındaki Büyükçekmece Bisiklet Spor Kulübü Derneğine 6360 Sayılı Kanun un 17. Maddesi ile değişik, 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 14. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) Bendi hükümleri uyarınca, nakdi yardım yapılması ve yardım esaslarının belirlenmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanması. ( EK-1. Md.) KA R A R : 6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 17. Maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 14. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendinde yapılan değişiklikle Belediyelerin, gerektiğinde sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verebileceği, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapabileceği, ancak yapılacak nakdi yardım tutarının bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemeyeceği hüküm altına alınmıştır. Sporun teşvik edilebilmesi ve amatör spor kulüplerinin maddi açıdan desteklenebilmesi bakımından, Belediyemiz sınırlarında bulunan, tüzel kişiliğe sahip ve kendi liglerinde aktif olarak faaliyet gösteren, resmi müsabakalara katılan ve fikstürde yer alan Amatör Futbol Kulüplerinden; Büyükçekmece Spor Kulübü Derneğine, Celaliye Spor Kulübü Derneğine, Kamiloba Spor Kulübü Derneğine, Kumburgaz Spor Kulübü Derneğine, Güzelce Spor Kulübü Derneğine, Büyükçekmece Mimarsinan Spor Kulübü Derneğine, Batıköy Spor Kulübü Derneğine, Karaağaç Spor Kulübü Derneğine, Tepecik Anadolu Spor Kulübü Derneğine olmak üzere toplam (9) adet Amatör Futbol kulübü ile Ayrıca yine Belediyemiz sınırlarında aktif olarak faaliyet gösteren, resmi müsabakalara katılan ve fikstürde yer alan Amatör Spor Kulüplerinden; Büyükçekmece Basketbol Kulübü Derneği ile Büyükçekmece Yelken Kulübü Derneğine, 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun, 6360 Sayılı Kanun un 17. Maddesi ile değişik, 14. maddesinin (1.) fıkrasının (b) bendi hükümleri uyarınca, her birine ayrı ayrı ve yılda bir defaya mahsus olmak üzere ,00.-TL nakdi yardım yapılması tarih ve (76) sayılı meclis kararı ile uygun görülmüştür. Ancak; Belediyemiz sınırlarında bulunan, tüzel kişiliğe sahip ve aktif olarak faaliyet gösteren, Amatör Spor Kulüplerinden, Büyükçekmece Bisiklet Spor Kulübü Derneği yetkilileri de söz konusu yardımdan yararlanma talebinde bulunmuş olup, bu husustaki tarih (759242) sayıda kayıtlı dilekçe ve gerekli evrakları içeren dosya ekte sunulmuştur. Söz konusu kulübe, 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun, 6360 Sayılı Kanun un 17. Maddesi ile değişik, 14. maddesinin (1.) fıkrasının (b) bendi hükümleri uyarınca, yılda bir defaya mahsus olmak üzere ,00.-TL nakdi yardım yapılması hususunda karar alınmasına ilişkin Yazı İşleri Müdürlüğünün tarih ve (760736) sayılı yazılı teklifi; 1

9 SAYFA : (2) Karar Tarihi Karar No Kararın- Spor Kulübüne Yardım; 06 / 03 /2015 ( 27 ) Konusu Belediyemiz Meclisinin 2015 Yılı Mart Ayı Meclis Toplantısının 02 Mart 2015 tarihinde yapılan birinci birleşiminde gündeme EK-1. Madde olarak ilave edilmek suretiyle gündemin Altıncı maddesi olarak müzakere edilerek, müştereken incelenmek ve değerlendirilmek üzere, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilmiştir. Söz konusu teklif ile ilgili olarak, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonunca müştereken hazırlanan komisyon raporu okunmak suretiyle, komisyon raporu doğrultusunda meclisimizde müzakere edildi. Yapılan müzakerede; Sporun teşvik edilebilmesi ve amatör spor kulüplerinin maddi açıdan desteklenebilmesi bakımından, Belediyemiz sınırlarında bulunan, tüzel kişiliğe sahip ve aktif olarak faaliyet gösteren, Amatör Spor Kulüplerinden, Büyükçekmece Bisiklet Spor Kulübü Derneği ne 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun, 6360 Sayılı Kanun un 17. Maddesi ile değişik, 14. maddesinin (1.) fıkrasının (b) bendi hükümleri uyarınca, yılda bir defaya mahsus olmak üzere ,00.-TL nakdi yardım yapılmasına, ayrıca; bundan sonraki dönemde, Belediyenin Amatör Spor Kulüplerini desteklemek üzere yapmış olduğu bu yardımdan yararlanmak isteyen Spor Kulüplerinin, gerekli bilgi ve belgeleri ile birlikte her yıl 30 Eylül tarihine kadar Belediyenin ilgili müdürlüklerine başvurması ve takip eden yıl bütçesi ile birlikte değerlendirilerek karara bağlanması şartıyla yardımların yapılmasına, Müşterek Komisyon Raporunda belirtilen uygun görüş doğrultusunda yapılan oylama sonucu; mevcudun oybirliği ile karar verildi. 2

10 SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Cem Evlerinin İbadethane sayılması. 06 / 03 /2015 ( 28 ) Konusu GÜNDEMİN 4. MADDESİ : M E V Z U : Cem Evlerinin İbadethane sayılması ve diğer ibadethanelerin yararlandığı tüm yasal haklardan yararlandırılmasına ilişkin olarak Mecliste Grubu bulanan Cumhuriyet Halk Partisine mensup Belediye Meclis Üyelerince yazılı olarak verilmiş bulunan önergenin müzakeresi ve karara bağlanması. ( EK-3. Md.) KA R A R : Belediye Meclisinde Grubu bulunan siyasi partilerden Cumhuriyet Halk Partisine Mensup meclis üyelerince müştereken imzalanmış bulunan; Laik, demokratik hukuk devletinde en temel kural, devletin bütün inançlara eşit uzaklıkta olması, inançlar arasında ayırımcılık yapmamasıdır. Ülkemizde birlik ve beraberliğin, dinler ve mezhepler arasındaki kardeşliğin sağlanması; devletin kendini ödemiş olduğu vergilerle finanse etmekte olan bütün dinlere mensup vatandaşlarına aynı uzaklıkta olması ve ayırımcılık yapılmaksızın eşit hizmet sunulmasına bağlıdır. Ülkemizde yaşayan Alevi inancına mensup vatandaşlarımız ibadetlerini Cem Evi olarak adlandırılan yapı veya tesislerde gerçekleştirmekte olup, bu vatandaşlarımız Cem Evlerini İbadethane olarak tanımlamaktadırlar. İnanç merkezleri ve ibadethaneleri inananları var eder ve yaşatır. Hangi inançtan olursa olsun, kişiler ibadetlerini nerede yapıyorsa oraya ibadethane denilebilir. Buna ancak o inanç kimliğine sahip insanlar karar verebilir. Nitekim; konu ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 02 Aralık 2014 tarihinde oybirliği ile almış bulunduğu kararıyla da Cem Evleri İbadethane olarak kabul edilmiştir. Cem Evlerinin İbadethane / Mabet olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından tescillendiğinden, Anayasamızın 90. Maddesine göre, Ülkemizce de kabul edilmiş bulunan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümleri ve dolayısıyla da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları Türkiye açısından bağlayıcıdır. Bu bağlamda; vatandaşlara ayırım yapmaksızın hizmet götürmesi gereken en önemli devlet kurumlarından biri de Belediyeler olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun Belediyenin Görev Yetki ve Sorumlulukları başlıklı 14. Maddesinin 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanunun 17. maddesiyle değişik 1. Fıkrasının (b) bendinde, Belediyelerin mabetlerin yapımı, bakımı ve onarımını yapabilecekleri belirtilmiştir. Bu durumda, Belediyelerin Cami, Kilise, Sinagog, Havra gibi diğer ibadethanelere olduğu şekilde, Cem Evleri için de arsa tahsis etmesi, yapım, bakım ve onarımını üstlenmesi bakımından hukuksal açıdan engel bulunmadığı gibi, bunları yerine getirmek Belediyenin asıl ve yasal görevlerindendir. Cem Evlerine de diğer ibadet yerlerine sağlanan imkanların sağlanması, inanç özgürlüğü konusunda yapılan ayırımcılığın ortadan kaldırılması bakımından çok doğru bir yaklaşım olacaktır. 1

11 SAYFA : (2) Karar Tarihi Karar No Kararın- Cem Evlerinin İbadethane sayılması. 06 / 03 /2015 ( 28 ) Konusu Tüm bu açıklamalar doğrultusunda, Alevi vatandaşlarımızın inanç özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılabilmesi ve bu vatandaşlarımıza ayırımcılık yapılmaksızın eşit hizmet sunulabilmesi bakımından, ibadethane / mabet sayılan Cami, Kilise, Sinagog, Havra gibi ibadethanelerin yanında Cem Evleri nin de ibadethane sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan tüm yasal haklardan yararlandırılması hususunda karar alınmak üzere teklifimizin meclis gündemine alınması hususunda gereğini arz ederiz şeklinde hazırlanarak, Meclis Başkanlığına verilmiş bulunan yazılı teklif, Büyükçekmece n 2015 Yılı Mart Ayı Meclis Toplantısının 02 Mart 2015 tarihinde yapılan birinci birleşiminde yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile gündeme EK-3. Madde olarak ilave edilmek suretiyle gündemin Sekizinci maddesi olarak müzakere edilerek, incelenmek ve değerlendirilmek üzere, Hukuk Komisyonuna havale edilmiştir. Söz konusu teklif ile ilgili olarak, Hukuk Komisyonunca hazırlanan komisyon raporu okunmak suretiyle,teklif komisyon raporu doğrultusunda meclisimizde incelenerek müzakere edildi. Yapılan müzakerede; Konu ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 02 Aralık 2014 tarihinde oybirliği ile almış bulunduğu kararıyla Cem Evlerinin İbadethane olarak kabul edildiği ve böylece Cem Evlerinin İbadethane / Mabet olduğunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından tescillendiği, Anayasamızın 90. Maddesine göre, Ülkemizce de kabul edilmiş bulunan ve iç hukukumuzun ayrılmaz bir parçası olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerinin ve dolayısıyla da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türkiye açısından bağlayıcı olduğu, tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanunu nun Belediyenin Görev Yetki ve Sorumlulukları başlıklı 14. Maddesinin 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanunun 17. maddesiyle değişik 1. Fıkrasının (b) bendinde, Belediyelerin mabetlerin yapımı, bakımı ve onarımını yapabileceklerinin belirtildiği, Belediyenin İmtiyazları başlıklı 15. Maddesinin 5. Fıkrasında 2/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanunun 18. maddesiyle yapılan değişiklikle Belediye ve bağlı idarelerin, meclis kararıyla mabetlere indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebileceklerinin hükme bağlandığı, Bu nedenle, Belediyelerin Cem Evleri için arsa tahsis etmesi, yapım, bakım ve onarımını üstlenmesi ve diğer hizmetleri verebilmesi bakımından hukuksal açıdan engel bulunmadığı gibi, bunları yerine getirmenin Belediyenin yasal görevi olduğu değerlendirildiğinden, T.C. 2

12 SAYFA : (2) Karar Tarihi Karar No Kararın- Cem Evlerinin İbadethane sayılması. 06 / 03 /2015 ( 28 ) Konusu Alevi vatandaşlarımızın inanç özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılabilmesi ve bu vatandaşlarımıza ayırımcılık yapılmaksızın eşit hizmet sunulabilmesi bakımından, ibadethane / mabet sayılan Cami, Kilise, Sinagog, Havra gibi ibadethanelerin yanında Cem Evleri nin de ibadethane sayılmasına ve diğer ibadet yerlerine tanınan tüm yasal haklardan yararlandırılmasına, Hukuk Komisyonu Raporunda, oyçokluğu ile verilmiş bulunan uygun görüş doğrultusunda, yapılan oylama sonucu; Mecliste Grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisine mensup meclis üyelerinin (14) Ret Oyuna karşılık, Mecliste Grubu bulunan Cumhuriyet Halk Partisine mensup meclis üyelerinin (16) Kabul Oyu olmak üzere oy çokluğu ile karar verildi. 3

13

MECLİS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- M.B. Birliğine Üye Seçimi. 05 / 05 /2014 ( 36 ) Konusu

MECLİS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- M.B. Birliğine Üye Seçimi. 05 / 05 /2014 ( 36 ) Konusu Karar Tarihi Karar No Kararın- M.B. Birliğine Üye Seçimi. 05 / 05 /2014 ( 36 ) Konusu ÜYELER : Coşkun TANIŞ-Hayrettin ALTUNOK-Ahmet ŞAHİN-Emre SARISALTIKOĞLU- Hüseyin EKİCİ-Selda GİDİŞ UZKAN-Haluk HELVACIOĞLU-Mustafa

Detaylı

MECLİS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Sözleşmeli personel istihdamı; 07 / 03 /2014 ( 17 ) Konusu

MECLİS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Sözleşmeli personel istihdamı; 07 / 03 /2014 ( 17 ) Konusu SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Sözleşmeli personel istihdamı; 07 / 03 /2014 ( 17 ) Konusu GÜNDEMİN ( 1. ) MADDESİ : M E V Z U : Belediyemizde 2014 Yılında 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ve

Detaylı

NİSAN 2015 MECLİS KARARLARI

NİSAN 2015 MECLİS KARARLARI NİSAN 2015 MECLİS KARARLARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Belediye Başkanının 2014 Yılı 06 / 04 /2015 ( 29 ) Konusu Faaliyet Raporunun müzakeresi; (Hayrettin ALTUNOK-Meclis 1. Başkan Vekili) Belediye

Detaylı

İÇİNDEKİLER OCAK 2019 MECLİS KARARLARI... 2

İÇİNDEKİLER OCAK 2019 MECLİS KARARLARI... 2 İÇİNDEKİLER OCAK 2019 MECLİS KARARLARI... 2 1 OCAK 2019 MECLİS KARARLARI DÖNEM TOPLANTI BİRLEŞİM OTURUM K. TARİHİ K. NO 2019 1 1 04.01.2019 1 Meclisimizin 04.01.2019 Cuma Günü Saat: 17.00 de yaptığı 2019

Detaylı

Karar Tarihi Karar No Kararın- Şartlı yardım talebi; 06 / 06 /2016 ( 71 ) Konusu. BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN

Karar Tarihi Karar No Kararın- Şartlı yardım talebi; 06 / 06 /2016 ( 71 ) Konusu. BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN Karar Tarihi Karar No Kararın- Şartlı yardım talebi; 06 / 06 /2016 ( 71 ) Konusu BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN ÜYELER : Coşkun TANIŞ - Emre SARISALTIKOĞLU (Katılmadı) -İbrahim IŞIK- Hayrettin ALTUNOK-Recep

Detaylı

Karar Tarihi Karar No Kararın- Meclis Başkan Vekillerinin Seçimi. 11 / 04 /2014 ( 19 ) Konusu. BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN

Karar Tarihi Karar No Kararın- Meclis Başkan Vekillerinin Seçimi. 11 / 04 /2014 ( 19 ) Konusu. BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN Karar Tarihi Karar No Kararın- Meclis Başkan Vekillerinin Seçimi. 11 / 04 /2014 ( 19 ) Konusu GÜNDEMİN ( 2. ) MADDESİ : seçimi; : 5393 sayılı yasanın 19. Maddesi gereğince Meclis 1. ve 2. Başkan Vekillerinin

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 02.09.2016 Sayısı 51 Özü İlçemiz Merkez mahallelerini kapsayan toplamda 103 adet sokak ve mevcutta bulunan caddelerin isimlerinin onaylanması hususunun görüşülmesi, Gündemin 3. Maddesi; Gündemimizin

Detaylı

Dönemi 2017 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 1 Birleşim 1 Oturum Özü T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR.

Dönemi 2017 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 1 Birleşim 1 Oturum Özü T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR. Tarihi 06.01.2017 Sayısı 1 Oturum Özü 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereği Denetim Komisyonuna üye seçimi (Gizli Oylama) yapılması. Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis

Detaylı

T.C. NAZİLLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. NAZİLLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 2009/60-1 DAİRESİ : YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Belediyemiz Meclisi 09.01.2009 Cuma günü saat 20.00 de Aytekin Başkanlık Makamından meclisimize havale olunan Yazı İşleri Müdürlüğü nün 09.01.2009 tarih

Detaylı

MECLİS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Plan ve Bütçe Komisyonu Seçimi. 02 / 06 /2014 ( 46 ) Konusu

MECLİS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Plan ve Bütçe Komisyonu Seçimi. 02 / 06 /2014 ( 46 ) Konusu Karar Tarihi Karar No Kararın- Plan ve Bütçe Komisyonu Seçimi. 02 / 06 /2014 ( 46 ) Konusu ÜYELER : Coşkun TANIŞ (Katılmadı)-Hayrettin ALTUNOK-Ahmet ŞAHİN- Emre SARISALTIKOĞLU-İbrahim IŞIK-Tarık ERDOĞAN-Fahrettin

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 5. TOPLANTI YILI 2019 SENESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 5. TOPLANTI YILI 2019 SENESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 5. TOPLANTI YILI 2019 SENESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 5. Toplantı Yılı 2019 Senesi OCAK ayı Meclis

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI 05.03.2014 TARİH VE 105 SAYILI KARARI Gündemin 2. Maddesi Karar No. 105 Özü: İsim Verme Komisyonu raporu doğrultusunda Şirinyalı Mahallesi eski Lara Caddesi-İsmet Gökşen Caddesi kesişimindeki parka Gezi

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 01 Mevcut Mustafa ÖZDEMİR- Mustafa TOKSÖZ - İsmail KAHYA- Doğan SAYDAM- Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki ile

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 23 Mevcut Yaşar KESKİN- Mustafa ÖZDEMİR- Feruze DUMAN-İsmail KAHYA- Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki ile 2017

Detaylı

MECLĠS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Büyükçekmece 516 Ada 3 ve 4 Parsellerin 03 / 11 /2014 ( 94 ) Konusu değerlendirilmesi.

MECLĠS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Büyükçekmece 516 Ada 3 ve 4 Parsellerin 03 / 11 /2014 ( 94 ) Konusu değerlendirilmesi. Karar Tarihi Karar No Kararın- Büyükçekmece 516 Ada 3 ve 4 Parsellerin 03 / 11 /2014 ( 94 ) Konusu değerlendirilmesi. ERYĠĞĠT (Katılmadı)-Dilek TEKĠN-Cemal KAYA-Ersel YAZICI-Emine DEMĠRCĠ -Muharem Aziz

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü OCAK AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR 01 Gündemin 1. maddesi;plan ve Bütçe komisyonu üyesi seçilmesine dair nün 28.12.2011 tarih 565 sayılı onayı meclise okundu. 5393 sayılı kanunun 24. maddesi gereğince

Detaylı

MECLİS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- BORÇLANMA; 07 / 07 /2014 ( 62 ) Konusu (Mimarsinan Sahili 3. Etap Düzenlemesi Yapımı)

MECLİS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- BORÇLANMA; 07 / 07 /2014 ( 62 ) Konusu (Mimarsinan Sahili 3. Etap Düzenlemesi Yapımı) SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- BORÇLANMA; 07 / 07 /2014 ( 62 ) Konusu (Mimarsinan Sahili 3. Etap Düzenlemesi Yapımı) GÜNDEMİN 1. MADDESİ : M E V Z U : Belediyemiz bütçe imkanlarının yetersizliği

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 50 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 04.05.2015 tarihli oturumunda okunan parsel 1/1000

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZETİ KARAR TARİHİ : 04/01/2019 KARAR NUMARASI : 2019/1

MECLİS KARAR ÖZETİ KARAR TARİHİ : 04/01/2019 KARAR NUMARASI : 2019/1 KARAR TARİHİ : 04/01/2019 KARAR NUMARASI : 2019/1 TEŞKİL EDENLER :Süleyman ÖZBAĞ, Fatih KAVAK, Hüsniye BAYRAM, Selami BAYHAN, Belediye Meclisi, Meclis Başkanı Süleyman ÖZBAĞ ın Başkanlığında, üyelerden

Detaylı

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir.

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir. Karar Tarihi : 02.01.2017 Karar No : 41850698.301.05-1 : Seçimler KARAR : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği, Belediyemizde 2016 Yılı Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 21.30 da Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 1. TOPLANTI YILI 2014 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 1. TOPLANTI YILI 2014 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 1. TOPLANTI YILI 2014 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 1. Toplantı yılı 2014 Senesi MAYIS ayı

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 57 Mevcut Mustafa ÖZDEMİR-Yaşar KESKİN- Feruze DUMAN- İsmail KAHYA- Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki ile 2017

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Kozluk Mahallesi İmar Plan Tadilatına Ait Komisyon

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 205/23 Karar Tarih:07/04/205 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Plan Tadilatı. Evrak No: 9483 Özet: Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 400/ Pafta, 2085 Ada 8 ve 9 parsel sayılı

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20 Karar No : 20 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5.ve 19.maddesi uyarınca görev süreleri tamamlanan 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekilinin

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Birleşim : 1 Oturum : 1

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Birleşim : 1 Oturum : 1 MECLİS I Karar Tarihi :01/02/2018 Karar Numarası : 9 Gündem No/Sıra : 9-1 KONUSU: PARKA İSİM VERİLMESİ (Kore Gazisi Feti BOZKURT) Yazı İşleri Müdürlüğünün 25/01/2018 tarih ve E-8121 sayılı Park isimlendirmesi

Detaylı

BELEDİYE MECLİS KARARLARI ZİMMET DEFTERİ

BELEDİYE MECLİS KARARLARI ZİMMET DEFTERİ BELEDİYENİN ADI:ERGENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE MECLİS KARARLARI ZİMMET DEFTERİ SNO KARAR TARİHİ KARAR NO 1 07012015 01 KARARIN KONUSU Meclis Üyeleri Merdin CANTAŞ, Selami YILDIZ ve Erol YÜRÜK ün toplantıya

Detaylı

FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR Karar Tarihi Ve Sayısı (04.01.2016) (2016-1/1-1) Konusu: (Gündeme İlave Madde: Yerleşik Alan

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 205/23 Karar Tarih:07/04/205 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Plan Tadilatı. Evrak No: 9483 Özet: Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 400/ Pafta, 2085 Ada 8 ve 9 parsel sayılı

Detaylı

======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ=========================

======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ========================= ======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ========================= Toplantı Dönemi : 2018 yılı Kasım Ayı Birleşim : 13 Oturum : 1 Tarihi : 05.11.2018 Karar Sayıları : 464, 465, 466, 467, 468, 469 ÖDEMİŞ

Detaylı

Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi

Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU 21 Kosova Cumhuriyeti İpek Belediyesi Kardeş Şehir Olma Talebi Kosova Cumhuriyeti İpek Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 02.04.2018 tarihli oturumunda

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 19 gündemin V. Bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi 1inci maddesinde yer alan Encümene iki üye seçimine ilişkin 27/03/2018 tarih ve 3449 sayılı Yazı İşleri Müdürlüğü ifadeli

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 24.06.2016 Kararın Nosu : 68 Belediye Meclisinin 01.06.2016 tarih ve 66 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen konuya ilişkin İmar Komisyonu' nun 22.06.2016 tarih ve

Detaylı

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI I TARİHİ 03.07.2014 NO 22 KONUSU E SEVK EDİLEN DİLEKÇE (CENK DEMİRKUTLU NUN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ) Gündem maddesi olarak, Cenk DEMİRKUTLU nun 12.06.2014 tarih ve 10 sayılı dilekçesi ile 130 Ada 9 parsel

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 297 KARAR 297: Meclis i Yılmaz KARAKOYUNLU, Çağlagül ÖZÇELİK, Mehmet BİLGİN, Bülent ONAT ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 298 KARAR 298 : İlçenin

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Eylül 2015 Salı günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

Belediye başkanlığının sona ermesi

Belediye başkanlığının sona ermesi Belediye başkanlığının sona ermesi MADDE 44. Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hâllerinde kendiliğinden sona erer. Belediye başkanının; a) Mazeretsiz ve kesintisiz olarak yirmi günden fazla görevini

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 26.07.2016 Kararın Nosu : 72 Meclis Üyelerinden Hüseyin ERTUĞRUL bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi' nden istifa etmiş olduğundan, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi ile

Detaylı

Orhan BULUTLAR İbrahim YÜKSEL Güven SARİ Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR İbrahim YÜKSEL Güven SARİ Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 16 Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü adına tahsisli olan Erzurum ili Palandöken ilçesi Tuzcu Mahallesi Çat Karayolu üzerinde bulunan 1003 Parsel

Detaylı

Öner YİĞİT Kutbettin HACIYUSUFOĞULLARI Ayla TARHAN İl Genel Meclisi Katip Katip 1. Başkan Vekili

Öner YİĞİT Kutbettin HACIYUSUFOĞULLARI Ayla TARHAN İl Genel Meclisi Katip Katip 1. Başkan Vekili Konu: Program Değişikliği. Toplantı : Mayıs Karar Sayısı : 101 mizin 30.11.2012 tarih ve 277 sayılı kararları ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 2013 Yılı İş Programında yapımı karara bağlanan Çatak

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA RAPOR NO : 25 KONU : Kredi Kullanılması havale edilen Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ibareli 15.04.2019 tarihli 15163508-251.06- E.826 sayılı yazı okundu. Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaatı için

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki.

MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki. MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki. Çoğunluk olduğundan oturum açıldı, gündem tetkik edildi. KARAR SAYISI- 2: 2015 Yılı Mart ayı meclis karar özetlerinin

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Karar No: 205/3 Konu: Ödüllendirme. Evrak No: 3434 Özet: Tepebağ Kültür Spor Kulübü Derneği U-7 Futbol Takımının başarılı sporcularının ödüllendirilmesi. 02/03/205 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Karar No: 206/2 Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Konu: Huzur Hakkı. Evrak No: 9467 Özet: Meclis Başkan ve Üyelerine ödenecek huzur hakkı ile Meclis Üyesi Başkan Yardımcılarına verilecek aylık ödeneğin belirlenmesi.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :37 KARAR 37 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ocak ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 1 Şubat 2016 Pazartesi günü

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :167 KARAR 167 : Kuran Kursu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu adına, İlçenin Camiatik Mahallesi 310 ada 27 parselin, Belediyemize ait uygun bir arsa ile takas edilmesine İmar Komisyon

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :96 KARAR 96 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Nisan ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 11 Nisan 2014 Cuma günü

Detaylı

ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA HUKUK KOMİSYONU RAPORU

ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA HUKUK KOMİSYONU RAPORU TEKLİFİN ÖZÜ..: 2 adet mimar kadrosunun iptal edilerek yerine 2 adet mühendis kadrosunun ihdas edilmesi talebi hk. Komisyonumuza havale edilmiş bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 14 Ocak 2015

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :40 KARAR 40: Meclis üyeleri; Mehmet BİLGİN, Okan İRGE ve Zeki ALDI nın mazeretlerinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Katip Katip Karar No :41 KARAR 41: Belediyemizde Teknik

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 207/48 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Yenileme Avan Projesi. Evrak No: 24775 Özet: Zeytinburnu İlçesi,Kazlıçeşme Mahallesi, 392 Pafta,629 Ada bütünü ile,,2,3 Parsellerin Yenileme

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ Karar No : 119 Özü: İlçemiz, İstiklal Mahallesi, 54 pafta, Karar Trh : 2923 no lu parsel. (PİN:4260,7) Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, seçilmiş Tahsin ÇUHADAR, Yusuf KARACA, Adem KÜMBET, Haluk Uğur

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.01.2012 HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU KONU : Fazla Çalışma Ücreti. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ. Karar No : 21 Özü: Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili Seçimi. Karar Trh :

T.C. SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ. Karar No : 21 Özü: Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili Seçimi. Karar Trh : Karar No : 21 Özü: Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili Seçimi. Karar Trh : Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, seçilmiş DAĞISTANLI, Hüseyin BAYRAKTAR,, Selvet KARAOĞLU, Ahmet ÇALIŞKAN,, Mehmet KOCABAY, Mahmut

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 102 KARAR 102: Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU ve Mehmet BİLGİN in mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 103 KARAR 103 İlçenin İskele Mahallesi 97 ada

Detaylı

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI I TARİHİ 02.10.2014 NO 29 KONUSU BELEDİYEMİZE AİT TABANCANIN EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE HİBE EDİLMESİ Belediye Başkanının sözlü teklifi ile Belediyemize ait olan Kırıkkale marka 74126631 seri numaralı 7/65

Detaylı

T C. GÜRSU BELEDİYESİ MECLİS KARARI. Esas No : 2014/128 ÖZETİ : Yatırım Teşvik Belgesi

T C. GÜRSU BELEDİYESİ MECLİS KARARI. Esas No : 2014/128 ÖZETİ : Yatırım Teşvik Belgesi Esas No : 2014/128 ÖZETİ : Yatırım Teşvik Belgesi Karar No : 2014/187 Mali Hizmetler Müdürlüğünün; Belediyemizin Yatırım Teşvik Belgesi başvurusu ve kabulü halinde Mali Hizmetler Müdürü M.Nesim CEYLAN

Detaylı

BELEDİYE MECLİS KARARLARI ZİMMET DEFTERİ Meclis Üyelsi Temel YÜRÜK ün izinli sayılmasına karar verildi. Doğrudan

BELEDİYE MECLİS KARARLARI ZİMMET DEFTERİ Meclis Üyelsi Temel YÜRÜK ün izinli sayılmasına karar verildi. Doğrudan BELEDİYENİN ADI: ERGENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE MECLİS KARARLARI ZİMMET DEFTERİ S.NO KARAR TARİHİ KARA R NO KARARIN KONUSU NE ŞEKİLDE KESİNLEŞTİĞİ (/ Yeniden Görüşülerek) TESLİM ALAN TESLİM TARİHİ

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :350 KARAR 350 : İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğü nün 01.08.2016 tarih ve 19606469-756-3882 sayılı yazısı ile; Urla ilçesi Altıntaş

Detaylı

MECLĠS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Tarife Gruplarının Belirlenmesi. 03 / 09 /2014 ( 72 ) Konusu

MECLĠS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Tarife Gruplarının Belirlenmesi. 03 / 09 /2014 ( 72 ) Konusu Karar Tarihi Karar No Kararın- Tarife Gruplarının Belirlenmesi. 03 / 09 /2014 ( 72 ) Konusu GÜNDEMĠN ( 1. ) MADDESĠ : M E V Z U : 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu nun 96. Maddesinin (A) Fıkrasında,

Detaylı

Komisyonuna havale edilmesine Meclisimizce mevcudun oybirliği ile karar verildi.

Komisyonuna havale edilmesine Meclisimizce mevcudun oybirliği ile karar verildi. (2015/1) Meclis te yapılan görüşmeler ve açık oylama neticesinde; Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünde görev yapan Zabıta Müdürü, Zabıta Amiri, Zabıta Komiserleri ve Zabıta Memurlarına 2015 Yılında ödenecek

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 44 Mülkiyeti Belediyemize ait Erzurum İli Palandöken İlçesi Yunus Emre (Osman Bektaş) Mahallesi Kadastronun Ada 6090, Parsel 5 de kayıtlı 2381.17 m² den ibaret konut arsası 2886 sayılı Devlet

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Birleşim : 1 Oturum : 1

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Birleşim : 1 Oturum : 1 MECLİS I Karar Tarihi :04/01/2018 Karar Numarası : 1 Gündem No/Sıra : 1-1 KONUSU: GEÇİCİ İŞÇİ VİZELERİ ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Karar No: 207/2 Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Konu: Huzur Hakkı Evrak No: 8326 Özet: Meclis başkan ve üyelerine ödenecek huzur hakkı ile meclis üyesi başkan yardımcılarına verilecek aylık ödeneğin belirlenmesi.

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü ARALIK AYI 1. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddesinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 001: Gündemin birinci maddesi; 5393 sayılı Belediye Kanunun

Detaylı

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ Orhan GÖZGEÇ Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ Orhan GÖZGEÇ Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 1 Mülkiyeti Harun ŞAHİNTÜRK e ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi, Ada: 997, Parsel:2 da kayıtlı taşınmaz 18 L-III 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda blok boşluğu

Detaylı

T.C. DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 01/10/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI 10. BİRLEŞİM 1. OTURUM KARAR ÖZETLERİ

T.C. DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 01/10/2014 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI 10. BİRLEŞİM 1. OTURUM KARAR ÖZETLERİ 1- Karar No : 170 ÖZÜ : Meclis Üyesi Suzan KÜÇÜKBAŞKAN ın mazeretli sayılmasına oybirliği ile karar verilerek ve yeterli çoğunluğun katıldığı anlaşılarak Döşemealtı Belediyesinin 01/10/2014 tarihli Meclis

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 47 Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesinde bulunan taşınmazın ifraz tevhit ve parselasyon işlemleri sonucunda Kadastronun ada 1620 parsel 17 de kayıtlı 172,38 m² den ibaret olan taşınmazda

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Karar No: 206/5 Evrak No: 3857 Özet: Sözleşmeli avukat çalıştırılması Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Konu: Sözleşmeli personel "06/06/206 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza havale edilen Yazı

Detaylı

Dönemi 2016 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 46 Birleşim 1 Oturum Özü T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ.

Dönemi 2016 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 46 Birleşim 1 Oturum Özü T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ. Tarihi 05.08.2016 Sayısı 46 Özü Mutemet Kadrosunun İptaline, 2 adet Bilgisayar İşletmeni kadrosunun İhdas edilmesi Osman ASLANTAŞ, A. Turan SARPKAYA, Abdullah TÜRK,, Cumali DOĞAN,Erdal ÜSTÜN Gündemin 3.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 117 KARAR 117 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN, Ayşın AKYARLI SAVATLI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 118 KARAR 118 1/1000

Detaylı

======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ=========================

======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ========================= ======================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ========================= Toplantı Dönemi : 2017 yılı Kasım Ayı Birleşim : 11 Oturum : 1 Tarihi : 06.11.2017 Karar Sayıları : 111, 112, 113, 114, 115 ÖDEMİŞ BELEDİYE

Detaylı

2018 YILI OCAK AYI 1. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM, 1. OTURUM KARAR ÖZETİ

2018 YILI OCAK AYI 1. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM, 1. OTURUM KARAR ÖZETİ 2018 YILI OCAK AYI 1. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM, 1. OTURUM KARAR ÖZETİ Belediye Meclisi 2018 Yılı Ocak ayı, 1. Olağan Toplantı Birinci Birleşim, Birinci Oturumunu yapmak üzere katılım tutanağında

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 4. TOPLANTI YILI 2018 SENESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 4. TOPLANTI YILI 2018 SENESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 6. SEÇİM DÖNEMİ 4. TOPLANTI YILI 2018 SENESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 4. Toplantı Yılı 2018 Senesi MART ayı Meclis

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 22.02.2016 Kararın Nosu : 28 Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen tenis kortu alanı dışında kalan kısımların Büyükşehir Belediyesine devrinin iptal edilmesinin görüşülmesi.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 37 KARAR 37 İlçenin Altıntaş Mahallesi, 509 ada, 13 ve 14 parsel sayılı, Hazine adına kayıtlı taşınmazların E:0.10, hmax: 6.50 m yapılaşma şartı ile Spor Alanı olarak düzenlenerek imar ada sınırlarının

Detaylı

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 05.04.2011 KARAR NO 6

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 05.04.2011 KARAR NO 6 I TARİHİ 05.04.2011 NO 6 KONUSU BELEDİYE ENCÜMENİNE YETKİ VERİLMESİ (KİRALAMA GAYRİMENKUL SATIŞI) Gündem Maddemin Üçüncü Maddesi olan Belediyemize ait bazı Gayrimenkullerin kiraya verilmesi ve satılabilme

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 50 Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısının 1 inci birleşim ve 1 inci oturumunda görüşülmesine geçilen ve gündemin 5 inci bölümüne Başkanlıktan Gelen Önergelerin Görüşülmesi geçmeden önce

Detaylı

ÖDEMİŞ BELEDİYE MECLİSİNİN 6 HAZİRAN 2016 TARİHLİ TOPLANTISININDA ALINAN MECLİS KARAR ÖZETLERİ

ÖDEMİŞ BELEDİYE MECLİSİNİN 6 HAZİRAN 2016 TARİHLİ TOPLANTISININDA ALINAN MECLİS KARAR ÖZETLERİ ===========================ÖDEMİŞ BELEDİYESİ======================= Toplantı Dönemi : 2016 yılı Haziran Ayı Birleşim : 6 Oturum : 1 Tarihi : 06/06/2016 Karar Sayıları : 67, 68, 69, 70, 71 ÖDEMİŞ BELEDİYE

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 01 KARAR 01 - Avrupa Birliği ne üyelik sürecinde Belediyeler ile AB li taraflar arasındaki ekonomik, sosyal diyaloğun tesis edilmesi ve güçlendirilmesi doğrultusunda faaliyet göstermek amacıyla

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 1 geçilen ve gündemin 5 inci bölümünün Başkanlıktan Gelen Önergeleri Görüşülmesi 1 inci maddesinde yer alan 2016 Meclis Tatil ayının belirlenmesine ilişkin 29/12/2015 tarih ve 11156 sayılı Yazı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Belediyelerde Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları 12.01.2010 *284 GENELGE 1) 5793 sayılı Bazı Kanun

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 28 : İller Bankasından Araç Ve İş Makinesi Alımı İçin Kredi Kullanılması Hususunun Görüşülmesi Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün Araç ve İş Makinesi Alımı Hususunda kredi

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :01 KARAR 1 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN ve Günseli ÇELİK in mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :02 KARAR 2 : Meclis Üyesi Okan İRGE

Detaylı

Orhan BULUTLAR İbrahim YÜKSEL Resul AKTAŞ Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR İbrahim YÜKSEL Resul AKTAŞ Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar Tarihi : 07.01.2013 Karar No : 1 Mülkiyeti S.S Beyaz Site Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığına ait olan Erzurum ili Palandöken ilçesi Harput Mahallesi, Kadastronun 72 Pafta, 5732 Ada, 2 Parselde kayıtlı

Detaylı

2016 YILI TARİHLİ OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

2016 YILI TARİHLİ OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ 2016 YILI 05.01.2016 TARİHLİ OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ 1.OTURUM KARAR NO:01 Konunun Özü: Canlı Müzik İzin Ücretinin Belirlenmesi Hk. Yapılan işarele oylama sonucunda 5393 Sayılı

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-125 10.06.2013 Özü: İsim verilmesi K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.06.2013 tarihli oturumunda okunan, Şehit Komiser Mustafa

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :30 KARAR 30 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ocak ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 9 Ocak 2015 Cuma günü saat

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.01.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 1 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.01.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 1 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.01.2013 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 1 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İptal-İhdas. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin 07/01/2013 tarihli oturumunda

Detaylı

OCAK 2015 MECLİS KARARLARI

OCAK 2015 MECLİS KARARLARI OCAK 2015 MECLİS KARARLARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Denetim Komisyonu kurulması ve 05 / 01 /2015 ( 1 ) Konusu Üye seçimi; Cemal KAYA-Ersel YAZICI-Emine DEMİRCİ -Muharem Aziz ZENGİN-Hüseyin EKİCİ

Detaylı

MECLİS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Tesise izin verilmesi. 03 / 12 /2013 ( 83 ) Konusu

MECLİS KARARI Karar Tarihi Karar No Kararın- Tesise izin verilmesi. 03 / 12 /2013 ( 83 ) Konusu Karar Tarihi Karar No Kararın- Tesise izin verilmesi. 03 / 12 /2013 ( 83 ) Konusu Ersel YAZICI-Erdal KAYA-Ahmet ATALAY-Kaşif ERDAL- Ali ADIGÜZEL (Katılmadı)- Mustafa YAZICI- Nazan YILDIRIM-Emine DEMİRCİ-Nihat

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Ekim 2015 Perşembe günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.12.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 09.12.2013

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 7 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 7 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU MECLİSİ Tarih : 06.09.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 7 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU KONU : Ödenek Aktarma. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 05.09.2011 tarihli oturumunda incelenmek üzere komisyonumuza

Detaylı

ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI NA BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI NA BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI NA BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Belediyemiz Meclisi nin 05 Mayıs 2014 günlü birleşiminde komisyonumuza havale edilmiş bulunan Şişli Belediye Başkanlığı nın 2013 yılı kesin

Detaylı

Tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı I. Oturum Kararları

Tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı I. Oturum Kararları 06.06.2017 Tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı I. Oturum Kararları KARAR NO 66 TARİH VE NOSU 15.05.2017 / 4212 İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ DEVİR İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ne ait 15.05.2017

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ . Faaliyetler Veya Hizmetler: İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Maaş ve ücret tahakkuku İdari işlemler Özlük işlemleri Eğitim işlemleri Evrak işlemleri. Faaliyetler:. Maaş ve Ücret Tahakkuku: Personel

Detaylı

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Norm Kadro, İptal-İhdas. : Olağan

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Norm Kadro, İptal-İhdas. : Olağan Karar Tarihi : 01.11.2016 Karar No : 41850698.301.05-188 : Norm Kadro, İptal-İhdas KARAR : 22/02/2007 tarihli 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, İçişleri Bakanlığı Belediye ve Bağlı

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 02.05.2016 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı. 2-Mecliste verilecek önergeler. 3-Birimlerden gelen önergeler. 1-(68/16)-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 04.04.2016 tarihli

Detaylı