MESLEK LİSESİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ"

Transkript

1 MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ

2 MESLEĞİN ÖNEMİ İnsan yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biri meslek seçimidir. Meslek seçimindeki temel amaç mutlu bir geleceğin planlamasını yapmaktır. Kendine güvenen ve mutlu birey olabilmek için meslek seçimine gereken önemi vermek ve doğru kariyer planlaması yapabilmektir...

3 İnsanlar, kişilikleri, yetenekleri ve ilgileri yönünden birbirlerinden farklı oldukları gibi her mesleğin gerektiği ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri de farklılık gösterir. Bireyin seçme özgürlüğü, doğru tercihler yapabilme doğrultusunda kullanabilmesi için neyi niçin istediğini, ne gibi bedensel, zihinsel ve ekonomik olanaklara sahip olduğunu bilmesi, yani kendini iyi tanıması gerekir...

4 Kişinin meslek seçimi ve benlik alanları içinde bulundukları yaşam koşuları, aile yapısı, önceki yaşantıları, ülkenin eğitim politikası ve şans gibi faktörlerden etkilenir...

5 Meslek seçiminde önemli olan bireyin fiziksel ve zihinsel yetenekleri, sosyo-ekonomik durumu, cinsiyeti, o meslek eğitiminde ve meslekte başarılı olma olasılığı ve daha bir çok faktörü göz önüne alarak, seçenekler içinde en uygun olanına karar verilmesidir!..

6 ALAN SEÇİMİ Alan seçimi; Meslek seçiminin ilk aşamasını oluşturur. Bu açıdan önemlidir.

7 MESLEK LİSESİ ÇOK PROĞRAMLI LİSELER KIZ MESLEK LİSESİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TİCARET MESLEK LİSESİ ÜNİVERSİTE 2 YILLIK BÖLÜMLERE SINAVSIZ GEÇİŞ 4 YILLIK ALANI İLE İLGİLİ BÖLÜMLERE YGS İLE GİRİŞ TEKNİK LİSELER GENEL LİSE SOSYAL BİLİMLER YABANCI DİL TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ ÜNİVERSİTE 4 YILLIK ALANINDA OLAN BÖLÜMLERE VE 2 YILLIK BÖLÜMLERE YGS ve LYS İLE GİRİŞ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 160 MESLEK SEÇENEĞİ

8 ALAN SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILIR? 9. Sınıflarda : Alan/Dal ayrımı yapılmaksızın bütün dersler ortaktır. Başvuru: ( ) Tarihleri arası yapılır Belirtilen süreler içersinde Alan Tercih Formu Doldurulup Okul Müdürlüğüne teslim edilir ve E- OKUL sistemine girilir. Kimler Başvuru Yapabilir: Devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına düşenler hariç 9.sınıfta öğrenim gören tüm tüm öğrenciler alan tercihi yapabilir. Ancak 10. sınıfa geçmeye hak kazanan öğrencilerin başvuruları E-OKUL tarafından dikkate alınacaktır.10. Sınıfa geçmeye hak kazanmayan öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacaktır.

9 ALAN SEÇİMİ NASIL YAPILIR? 9. sınıfın sonunda öğrencimiz kendi okulu dahil en fazla 3 okul ve her bir okul için en fazla 5 farklı alan seçebilir.

10 ALAN SEÇİMİ NASIL YAPILIR? Alan seçimi yapılırken baz alınan puan hesaplama yöntemi şöyledir; Söz konusu bir öğrencinin ilköğretimdeki diploma puanın %40'ı ve 9. sınıf yıl sonu puanının %60'ı toplanarak hesaplanacak olan Alana Yerleştirme Puanı esas alınacaktır.

11 ÖRNEK : Okulumuz 9. sınıfta okuyan bir öğrencimizin ilköğretim diploma puanı 100 puan üzerinden 86 olsun, ve bu öğrencimizin 9. sınıf yıl sonu başarı puanı ise yine 100 tam puan üzerinden 72 olsun. Buna göre; 86x0,40+72x0,60=34,4+43,20=77,60 söz konusu öğrenci alan seçimi yaparken bu puanı baz alarak seçim yapacaktır.

12 ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Öğrencinin Velinin Sınıf Öğretmeninin T.C. Kimlik No Adı Adı Adı Soyadı Soyadı Soyadı Sınıfı Numarası İmzası İmzası İmzası TERCİH DEĞERLENDİRME VE TAVSİYE PUANLAMA ÇİZELGESİ Okul Tercih Sırası Alan Tercih Sırası Sıra Tercih Edilen Okul adı 1. Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Alan Sıra 1 Makine Teknolojileri Alanı Makine Teknolojileri Alanı Alan Adı 2. Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi 3 Ertuğrulgazi Lisesi Fen Bilimleri Alanı

13

14 TERCİH YAPARKEN; Okul tercihi yaparken en çok istediği okuldan en az istediği okula şeklinde sıralama yapmalıdır. Çünkü puanların eşitliği durumunda bu sıralama dikkate alınacaktır. Bir öğrenci her okuldan en fazla 5 alan tercihi yapabilecektir. İsterse veya seçtiği okulda 5 alan yoksa daha az alan tercihi de yapabilir. Öğrencinin açıkta kalmaması adına tercihlerin tümünü yapması uygun olacaktır. Bunlardan bir tanesinin de Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi olmasında yarar vardır.

15 TERCİH YAPARKEN; Okulumuzda okuyan bir öğrencinin başka okulları tercih etme hakkı olduğu gibi başka okullardaki öğrencilerin de okulumuzu tercih edebileceğini; Bu okulda okuyan öğrenci ile dışarıdan başvuran öğrenci arasında yönetmelik gereği bir ayrım yapılamayacağı sadece puan üstünlüğüne dikkat edileceği unutulmamalıdır.

16 TERCİH YAPARKEN; Anadolu kısmında Alan ayrımı 9.sınıfın başında OKS puanına göre yapılacağından bu alan seçilemeyecektir. 10. Sınıfta : Öğrenci ortalaması ve seçimine göre yerleştiği ALANDA eğitimine devam eder. 11. Sınıfta : Alana ait bir DALDA ağırlıklı olarak mesleki eğitim verilir. 12. Sınıf : İşyeri STAJ uygulamasına ayrılmıştır. Haftanın 3 günü işyerlerinde staj yapılır, 2 gün ise okulda teorik eğitimler devam eder. Mezun olan öğrencilerimiz: Kendi işyerlerinde, özel sektörde veya kamu alanlarında iş hayatına katılırlar. Eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz için: 4 Yıllık fakülte veya 2 yıllık yüksekokul programları vardır.

17 OKULUMUZDA BULUNAN ALANLAR VE BUNLARA BAĞLI DALLAR MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDE BULUNAN ALANLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI METAL TEKNOLOJİLERİ ALANI MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI

18 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Bilişim Teknolojileri (BT), güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir.

19 OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA YER ALAN DALLAR WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA DALI Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir. Görevleri : İş organizasyonu yapmak. Analiz yapmak. İhtiyaçları değerlendirmek. Algoritma yapmak. Web sitesinin görsel tasarımını yapmak. Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek. Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

20 BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS DALI Tanım : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişidir. Görevleri : İş organizasyonu yapmak. Analiz yapmak. İhtiyaçları değerlendirmek. Hataları tespit etmek. Algoritma yapmak. Arıza gidermek. Devre tasarımı yapmak. Devreyi gerçekleştirmek. İhtiyaç olursa bilgisayar ile kontrol edilebilen projeler geliştirmek. Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek. Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

21 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI Bölümün amacı; endüstri meslek liselerimizin genel amacı doğrultusunda; beceri ağırlıklı temel teknik bilgilere sahip elemanlar yetiştirmektir. Teknolojik gelişmeler sonucu günümüz endüstrisinde kullanılan, elektrik ve elektronik kavramlar çeşitli şekillerde birleşerek birbirini tamamlamakta ve bilgisayarla desteklenip bir bütün oluşturmaktadır. Günümüzde Elektrik Enerjisi olmadan yaşamanın çok güç olacağı düşünülmektedir. Bölümümüz, elektrik enerjisinin elde edilmesi, dağıtımı, kullanılabilecek duruma getirilmesi, elektrikli araç ve cihazların tesisi, montajı, bakımı, onarımı ile ilgili alanları kapsar.

22 OKULUMUZDA ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANINDA YER ALAN DALLAR ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ DALI Tanımı: Elektrikli ev aletleri teknik servis elemanının sahip olması gereken, ev ve iş yerlerinde; soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik, kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Görevi: Soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik, kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajına yapma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek.

23 ELEKTRİK TESİSAT PANO MONİTÖRLÜĞÜ DALI Tanımı : Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Görevi: Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

24 ENDÜSTRİYEL BAKIM-ONARIM DALI Tanımı : Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdeki sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Görevi: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.

25 BOBİNAJ DALI DALI Tanımı : Bobinajcının sahip olması gereken elektrik motorlarının bakımı, onarımı ve transformatörlerin imalatını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı : Çeşitli, elektrik motorlarının bakım onarımını yapma ve transformatörlerin imalatını yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek.

26 MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını hedeflemiştir. Makineler, insanların hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir. Makine teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. Alan, ülkemizde ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri yüksektir, ekonominin lokomotifi durumundadır.

27 OKULUMUZDA MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANINDA YER ALAN DALLAR ENDÜSTRİYEL KALIPÇILIK DALI Tanımı: Talaşlı imalat tezgahlarını kullanabilen, üretilecek parçaya göre kalıp tasarımını yapabilen, yaptığı her türlü kalıpları preslere bağlayabilen, pres ayarlarını yapabilen, kalıptan ürün alabilen, kalıp onarımını ve çalıştığı tüm makinelerin periyodik bakımını yapabilen nitelikli kişidir. Görevleri Teknik resim çizmek, Bilgisayar destekli iki ve üç boyutlu çizim yapmak, İmalat işlemleri yapmak, Parçaya uygun kalıp tasarımı yapmak, Sac metal kalıpları yapmak, Birleşik sac metal kalıpları yapmak, İş kalıpları yapmak.

28 BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI DALI(CNC) Tanımı: Klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen, makinelerin üzerindeki tüm sistemlerin bakım ve onarımını yapabilen nitelikli kişidir. Görevleri: Teknik resim çizmek. Temel imalat ve montaj işlemleri yapmak. Bilgisayar destekli iki ve üç boyutlu çizim yapmak. Takım yolları oluşturmak. ( Sayısal kod üretmek) CNC tezgahlarını kullanmak. İş güvenliği kurallarına uymak. İş organizasyonu ve planlama yapmak. Çalıştığı makinelerin bakım ve onarımını yapmak.

29 MAKİNE BAKIM-ONARIM DALI TANIMI: Makine Bakım Onarım Dalı; tezgah kurulumunu yapan, tezgahların bakım kataloglarını inceleyerek arıza tespitini yapan, arızalı parçayı onaran ya da yenisi ile değiştiren tezgah ve makinelerin periyodik bakımlarını yapan nitelikli kişiler yetiştirmeyi hedefler. GÖREVLERİ : Sistemi faal durumda tutmak, Makinelerin periyodik bakımını yapmak, Arıza tespiti yapmak, Onarım yapmak, Makine yerleşimi yapmak, Makine montajı yapmak, Mesleki gelişim ve sanayicilere rehberlik yapmak,

30 METAL TEKNOLOJİLERİ ALANI Metal Teknolojisi alanı, sanayinin istediği gibi mesleğinde yeniliklere açık ve nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Metal Teknolojisi alanı; metalleri sıcak veya soğuk olarak biçimlendirme, kaynak işleri, ısıl işlemler, malzeme muayene yöntemleri, mesleği ile ilgili NC, CNC tezgâhlarında çalışma konularının verildiği meslek alanıdır. Metal Teknolojisi alanındaki meslekler, ülke kalkınmasında ve istihdam alanında çok büyük bir yere sahip olduğu için ana mesleklerdendir. Bunun için de çağın yeniliklerini yakalamak zorundadır. Gelişmekte olan ülkemizde sanayinin Metal Teknolojisi alanından mezun olmuş nitelikli ara elemanlara ihtiyaç bulunmaktadır.

31 OKULUMUZDA METAL TEKNOLOJİLERİ ALANINDA YER ALAN DALLAR KAYNAKÇILIK DALI TANIMI: Kaynakçı; elektrik ark kaynağı, oksi-gaz kaynağı, elektrik direnç kaynağı, TİG, MİG-MAG ve toz altı kaynak tekniklerini kullanarak çeşitli metallerin sökülemeyecek şekilde birleştirmesini yapan, farklı kalınlıktaki gereçleri elektrik arkı ve plazma ile kesebilen nitelikli kişiye kaynakçı denir GÖREVLERİ: Metal Teknolojisi Alanı kaynakçılık dalında okuyan öğrenciler, lise seviyesinde genel kültür derslerinin yanı sıra;, temel soğuk ve sıcak şekillendirme, endüstride ihtiyaç duyulan TIG, MIG-MAG, elektrik ark kaynağı, oksi-gaz kaynağı, malzeme muayene, bilgisayar destekli çizim, temel elektrik ve teknik yabancı dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

32 ÇELİK YAPILANDIRMA DALI TANIMI: Çelik yapılandırmacı; metalleri talaş kaldırma yöntemlerinden daha çok eğme-bükme, kesme, delme ile şekillendirerek, birbirleri ile çeşitli yöntemlerle birleştirebilen, çelik eşya,mobilya, basit kaldırma ve taşıma araçları, çeşitli su depoları, güneş enerjili kolektörleri, merdivenler ve parmaklıklar, çelik çatı sistemlerini vb uygulamaları, sacdan boru işlerini, toz altı kaynak teknikleri uygulayabilen, mesleği ile ilgili CNC tezgahlarında çalışabilen nitelikli kişidir. GÖREVLERİ: Çelik konstrüksiyonculuğu dalında okuyan öğrenciler, temel oksi-gaz ve sıcak şekillendirme, elektrik ark kaynağı, soğuk şekillendirme, metal yüzey işlemleri, çelik yapılandırma, çelik çatı kiriş sistemleri, mesleği ile ilgili NC, CNC tezgahlarında çalışma, bilgisayar destekli çizim, temel elektrik ve teknik yabancı dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır

33 MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI TEKNOLOJİLERİ ALANI Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı; işlevsel özellikleri ile mekânları kullanışlı hâle getiren, estetik değeriyle de yaşadığımız ya da çalıştığımız mekânların sıcak, sevimli ve renkli ortamlar hâline gelmesini sağlayan bir alandır. Bu alan sanatı ve tekniği birleştirerek ürünü ortaya çıkarmaktadır. Alanda ahşap ve ahşap ürünleriyle birlikte boya, vernik, cam, plastik, çelik ve metal gibi gereçler de kullanılmaktadır. Türkiye de mobilya dekorasyon alanındaki işletmelerin çoğu atölye tipi küçük ölçekli işletmelerdir. Son yıllarda, geleneksel yöntemlerle üretim yapan bu atölyelerin yerini tam donanımlı fabrikalar almaya başlamıştır.

34 MOBİLYA VE İÇMEKAN TASARIMI TEKNOLOJİLERİ ALNANINDA YER ALAN DALLAR İÇMEKAN VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ DALI Tanımı: İç mekan ve mobilya teknolojisi meslek elemanının sahip olduğu, iç mekan ve mobilya elemanlarının üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır. Görevi: Mobilya ve iç mekan tasarımı alanında mobilya ve içmekan teknolojisi mesleğinin gerektirdiği iç mekan ve mobilya elemanlarının üretimi yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesidir.

35 MOBİLYA VE İÇ MEKAN RESSAMLIĞI DALI Tanımı: Mobilya ve iç mekan ressamlığı, meslek elemanının sahip olduğu iç mekan yerleşimlerini planlama ve bilgisayarla çizme yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır. Görevi: Mobilya ve iç mekan tasarımı alanında mobilya ve içmekan tasarımı mesleğinin gerektirdiği iç mekan yerleşimlerini planlama ve bilgisayarda çizme yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesidir.

36 OKULUMUZDAKİ ALANLAR DIŞINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN TERCİH EDEBİLECEKLERİ OKULLAR VE ALANLARI KIZ MESLEK LİSESİ ENDÜSRTİ MESLEK LİSESİ TİCARET MESLEK LİSESİ ÇOK PROGRAMLI LİSE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZLERİ TEKNİK LİSELER (Teknik Liseye geçiş şartlarını taşıyanlar seçebilecektir. ) GENEL LİSELER

37 OKULUMUZDAKİ ALANLAR DIŞINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN TERCİH EDEMEYECEKLERİ OKULLAR ANADOLU MESLEK LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ FEN LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN TÜM ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI

38 TEKNİK LİSE YE GEÇİŞ A) 9.Sınıfı doğrudan ortalama ile veya ortalama yükseltme sınavları sonunda geçmiş olması B) Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik ve Kimya derslerinin; 1)Her birinden doğrudan veya ortalama yükseltme sınavı sonunda başarılı olması, 2)Yıl sonu başarı puanı ortalamasının en az olması gerekmektedir. C) Bir öğrenci en fazla iki teknik liseye başvurabilir ve istediği alanları tercih edebilir.

39

40 MESLEKİ EĞİTİM VE ALANLARLA İLGİLİ KAPSAMLI BİLGİ İÇİN.

41 2010 ÖSS' YE GÖRE LİSE TÜRLERİNİN LİSANS YERLEŞTİRME ORANLARI Ön Lisans/ Lisans Yerleşen Sayısı Başvuru Lise Türü Sayısı Sosyal Bilimler Lisesi ,44 Fen Lisesi ,82 Öğretmen Liseleri ,22 Yerleştirme Oranı Otelcilik ve Turizm M.Liseleri ,82 Y.D. Egt. Yapan Özel Lise ,98 Ticaret Meslek Liseleri Anadolu Lisesi ,37 Teknik Liseler ,89 Özel Fen Lisesi ,23 Özel Lise ,16 Endüstri Meslek Liseleri ,71 Lise (YDA) ,43 Imam Hatip Liseleri ,22 Lise ,44 Kiz Meslek Liseleri ,04 Güzel Sanatlar Liseleri ,66

42 SİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ BİR MESLEK VE BAŞARILI BİR GELECEK DİLEKLERİMİZLE Cemal AKYÜREK Mimar Sinan Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Psikolojik Danışmanı

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını

Detaylı

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ Okulumuz 9 uncu sınıfında öğrenim gören tüm öğrencilerimizin,

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Alanımız 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında; 52 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetinebaşlamıştır. Makine Teknolojisi Alanı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyetine devam etmektedir.

Detaylı

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ Okulumuz 9 uncu sınıfında öğrenim gören öğrencilerimizinden,

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 29

ÖĞRENME FAALİYETİ 29 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 29 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyet sonucunda, makine teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Teknolojinin gelişmesi

Detaylı

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda yapılır. Dal seçimi 10 uncu sınıfın sonunda yapılır.

Detaylı

GAZALTI VE TİG KAYNAK MAKİNELERİMİZ HİDROLİK ŞERİT TESTERE VE PROFİL BÜKME MAKİNELERİMİZ SİLİNDİR BÜKME VE DAİRE KESME MAKİNELERİMİZ PROFİL KESME VE SÜTUNLU MATKAP TEZGÂHIMIZ ATÖLYEMİZİN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 32

ÖĞRENME FAALİYETİ 32 ÖĞRENME FAALİYETİ 32 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonucunda, metal teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Metal teknolojisi alanı,

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks:

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks: Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: 264.274 4820 Faks: 264.2816270 www.sakaryafatihl.meb.k12.tr/ OKULUMUZ Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak; 9 idarecimiz, 153 öğretmenimiz,

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ Bilişim Teknolojileri (BT) kavramı, bilgisayar dünyasındaki hızlı gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bilişim Teknolojileri, sadece

Detaylı

Sınav Tarihi : 15.09.2014

Sınav Tarihi : 15.09.2014 Tarihi : 15.09.2014 Tarihi 1 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 GEOMETRİ YAZILI A208- A208 2 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 KİMYA YAZILI A207- A207 3 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 YABANCI DİL YAZILI

Detaylı

T.C. Düziçi Kaymakamlığı Düziçi 75. Yıl Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Alan-Dal ve Okul Tanıtımı Her Tür ve Derecedeki Okul Öğrenci, Velilerine ve Halka Açık Olarak; ʺMesleki Eğitimin Tanıtımıʺ Etkinlikleri

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSİYON (YAPILANDIRMACI) ELEMANI

ÇELİK KONSTRÜKSİYON (YAPILANDIRMACI) ELEMANI TANIM Metallere çeşitli tezgah ve makinelerde eğme-bükme, kesme, delme ile şekil vererek ve her türlü kaynak yapmak suretiyle birleştirerek çelik eşya, mobilya, basit kaldırma ve taşıma araçları, çeşitli

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek

Detaylı

İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız.

İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

Elektrik- Elektronik

Elektrik- Elektronik Elektrik- Elektronik ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI Elektrik Elektronik Teknolojisinde; elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu en iyi şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler

Detaylı

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -4 AMAÇ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ TANIM Plastik kalıplarının çizimlerini yaparak tasarımını ve üretimini gerçekleştirir. Gerekli şartlar sağlandığında atölyede kalıp üretimini yapan bilgisayarlı tezgâhlarda üretim programını hazırlayan

Detaylı

Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ

Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek olmuştur.

Detaylı

BiliĢim Teknolojileri Alanı

BiliĢim Teknolojileri Alanı BiliĢim Teknolojileri Alanı A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MERSİN İLİNDE MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM LERİN YÜZDELERİ VE BİR ÖNCEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEMİNE GÖRE Atatürk Teknik ve Endüstri

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI 9.04.2018 FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1 ALANIMIZIN AMACI: Her türlü makineyi ve makinenin parçasını tasarlayabilen, tasarımının

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 33

ÖĞRENME FAALİYETİ 33 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 33 MOBİLYA VE DEKORASYON ALANI Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda mobilya ve dekorasyon alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ 2002 TARİHÇEMİZ İlçemizde faaliyet gösteren; Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, 2002-2003 yılında birleştirilerek METEM e dönüştürülmüştür.

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ TANIM Metal veya metal olmayan makine parçalarının istenilen ölçülerde en az malzeme, insan gücü ve takım tezgâhları (presler, enjeksiyon makineleri vb.) yardımıyla, en kısa sürede üretilebilmesini sağlayan

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında şu an Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları bulunmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında diğer dalların açılması düşünülmektedir.

Detaylı

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğretmenleri 1- Mustafa TOPÇU Alan Şefi 2- Akif ÖZGÜR. Atölye Şefi 3- Mahir KARTAL.. Atölye Şefi 4- Süleyman KUVVET. Atölye Şefi 5- Emirer

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ENERJİ DAĞITIM TESİSLERİ BAKIM ONARIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ENERJİ DAĞITIM TESİSLERİ BAKIM ONARIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ENERJİ DAĞITIM TESİSLERİ BAKIM ONARIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : AHŞAP TEKNOLOJİSİ : AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : AHŞAP TEKNOLOJİSİ : AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : AHŞAP TEKNOLOJİSİ : AHŞAP CNC MAKİNE OPERATÖRÜ : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Ahşap CNC Makine Operatörü, teknik

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI NOTLAR 1 - Sınav Türü Bölümündeki; Y.M.K (Yeni Moduler Sistem) : 01.07.2010 tarihinden sonra merkezimize ilk defa kayıt olan kişilerin sınav tarihlerini ifade eder. 2 - Sınav Türü Bölümündeki; M.K (Moduler

Detaylı

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İşgücü İstem Formu (Form 1) Meslek Adı: Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İstenen Meslek : Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ

UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ TANIM Uçak mühendislerinin gözetimi ve denetimi altında uçak motorlarının ve diğer hava araçları motorlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir.

Detaylı

AKILLI BİNA OTOMASYON SİSTEMLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ :

AKILLI BİNA OTOMASYON SİSTEMLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ : AKILLI BİNA OTOMASYON SİSTEMLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Binalara ait yangın algılama ve ihbar sistemleri,

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI TANIM Yeni veya mevcut bir makinenin veya makine parçasının bilgisayar destekli katı modellemesini yapan montaj resmini ve detay resimlerini istenilen ölçekte ve belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ TANIMI: Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

SOĞUTMA SİSTEMLERİ TEKNİSYENİ

SOĞUTMA SİSTEMLERİ TEKNİSYENİ TANIM Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip eden, soğutucu cihazların montaj, bakım ve onarımını yapabilen, soğutma sistemlerini proje ve standartlara uygun olarak kuran, maliyet ve iş akışını kontrol eden,

Detaylı

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim,

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim, dalları yer almaktadır.

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Ahşap malzemelerden yapılan her türlü sabit, hareketli doğramaların ve iç-dış mekan doğramaların projelerine göre imalat, montaj ve onarım işlemlerini, kendi başına ve/veya ekip halinde ve belirli

Detaylı

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ 016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ YGS DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI Test Testin Kapsamı Soru Sayısı Türkçe Testi Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular... 0 Sosyal Bilimler

Detaylı

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI ELEMANI

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI ELEMANI TANIM Klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen,

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -1 AMAÇ AHŞAP TEKNOLOJİSİ Bu faaliyette verilecek

Detaylı

T.C. Balıkesir / Ayvalık /Mesleki Eğitim Merkezi Yılı HAZİRAN Döneminde Açılan Sınavların Ders Zaman Listesi

T.C. Balıkesir / Ayvalık /Mesleki Eğitim Merkezi Yılı HAZİRAN Döneminde Açılan Sınavların Ders Zaman Listesi 29602 GENEL MUHASEBE 18/06/2016 14 : 40 29605 BİLİŞİM SİSTEMLERİ 20/06/2016 10 : 40 29613 MOBİLYA İÇ MEKAN RESMİ 1 29620 MALİYET HESABI 29634 GİYİM AKSESUARLARI 29636 BİTKİ FİZYOLOJİSİ 22/06/2016 10 :

Detaylı

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ TANIM Makine parçalarının üretiminde kullanılan takım tezgahlarını, bilgisayarla çalıştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Üretim yapılacak parçanın, makinede hangi işlemlerden

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ALAN/DAL MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI (BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI, ENDÜSTRİYEL KALIP, BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI, MAKİNE BAKIM ONARIM, MERMER İŞLEME VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME,

Detaylı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Ülkemizde son yıllarda yapılan bütün çalışmalarda Türk ekonomisinin uluslararası rekabet gücünün artırılması ve Avrupa Birliği ile bütünleşmesi hedeflenmiştir. Günümüzde

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ TANIM Model oluşturmak üzere döküm yolu ile elde edilmesi gereken makine parçalarının, kalıplama tekniklerine ve döküm esaslarına uygun olarak ağaç,

Detaylı

GEMİ BLOK MONTAJ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

GEMİ BLOK MONTAJ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR GEMİ BLOK MONTAJ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : GEMİ YAPIMİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Gemi blok montaj mesleğinin sahip olduğu omurga, döşek, posta, dikme imalatı yeterliklerine

Detaylı

SULTANBEYLİDEKİ MESLEK LİSELERİ BÖLÜMLERİ

SULTANBEYLİDEKİ MESLEK LİSELERİ BÖLÜMLERİ SULTANBEYLİDEKİ MESLEK LİSELERİ BÖLÜMLERİ SULTANBEYLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ (puansız) 1)Bilişim Teknolojileri Alanı: -web programcılığı dalı; İnternet program ve sayfaları oluşturabilme, görseller

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

HABERLEŞME SİSTEMLERİ TEKNİSYENİ/TELEKOMÜNİKASYON TEKNİSYENİ

HABERLEŞME SİSTEMLERİ TEKNİSYENİ/TELEKOMÜNİKASYON TEKNİSYENİ TANIM Haberleşme sistemlerinin montaj, kontrol, bakım ve onarım işlemlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER - Ölçüm ve hesaplama

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -13 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ TEMİZLEYİCİ VE YIKAYICI EV ALETLERİ BAKIM ONARIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ TEMİZLEYİCİ VE YIKAYICI EV ALETLERİ BAKIM ONARIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ TEMİZLEYİCİ VE YIKAYICI EV ALETLERİ BAKIM ONARIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA

Detaylı

İYİBİR MESLEK GÜZEL BİR GELECEK

İYİBİR MESLEK GÜZEL BİR GELECEK TEKİRDAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İYİBİR MESLEK GÜZEL BİR GELECEK MAKİNA TEKNOLOJİSİ METAL TEKNOLOJİSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI MOTORLU

Detaylı

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ TANIM Demiryollarında enerji tesisleri, elektrikli işletme tesisleri ile santrallerin ve sinyalizasyonun, kent içi raylı ulaşım sistemlerinin elektrik ve elektronik

Detaylı

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT 1- LİSE MEZUNU OLANLAR TÜRKÇE, MATEMATİK, İŞLETME BİLGİSİ TKY, DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNDEN MUAF OLDUKLARI İÇİN SINAVA GİRMEYECEK 2- KİMLİK KARTI YANINDA

Detaylı

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz,

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz, OKULUMUZ ALANLARI 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılması sebebiyle okulumuzda, sadece 9. sınıf öğrencileri bulunmakta olup, bu yıl için meslek alanlarında eğitim öğretim yapılamamaktadır. 2014-2015

Detaylı

Bölümü/Bilgisayar (Donanım) (Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi), Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar. Teknisyenliği Bölümü

Bölümü/Bilgisayar (Donanım) (Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi), Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar. Teknisyenliği Bölümü Sıra DPB KODLARI OSYM KODLARI No. KODU ÖĞRENİM KOŞULU Nit1 Nitelik1 Açıklama Nit2 Nitelik2 Açıklama Nit3 Nitelik3 Açıklama Nit4 Nitelik4 Açıklama Nit5 Nitelik5 Açıklama Nit6 Nitelik6 Açıklama Nit7 1 2001

Detaylı

DERİ GİYİM TEKNİSYENİ / DERİ KONFEKSİYON TEKNİSYENİ

DERİ GİYİM TEKNİSYENİ / DERİ KONFEKSİYON TEKNİSYENİ TANIM Teknolojik gelişmelere ve modaya uygun olarak, deri giysilerin (manto, ceket, etek vb.) modellerini geliştiren, kalıplarını hazırlayan, üretimin diğer aşamalarını düzenleyen ve denetleyen kişidir.

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ GÜNEŞ PANELLERİ VE FOTOVOLTAİK SİSTEMLERİ KURULUM BAKIM VE ONARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ GÜNEŞ PANELLERİ VE FOTOVOLTAİK SİSTEMLERİ KURULUM BAKIM VE ONARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ GÜNEŞ PANELLERİ VE FOTOVOLTAİK SİSTEMLERİ KURULUM BAKIM VE ONARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

Detaylı

METALÜRJİ TEKNİSYENİ

METALÜRJİ TEKNİSYENİ TANIM Metalürji Teknisyeni, topraktan çıkarılan maden filizlerinin (cevherlerinin) işlenmesi, hammaddeye ve mamul maddeye dönüştürülmesi aşamalarında metalürji mühendisi ve teknikerine yardım eden kişidir.

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ

T.C. ANKARA VALİLİĞİ OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ Meslek Alan/Dalı... : AHŞAP ÜST YÜZEY İŞLEMLERİ 1 PRATİK UYGULAMA 16.06.2015 09:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2 SİGORTA VE VERGİ MEVZUATI 16.06.2015 09:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 3 MUHASEBE

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC FREZEDE PROGRAMLAMA - FANUC GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC FREZEDE PROGRAMLAMA - FANUC GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MAKİNE TEKNOLOJİSİ CNC FREZEDE PROGRAMLAMA - FANUC GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

AĞ İŞLETMENİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

AĞ İŞLETMENİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR AĞ İŞLETMENİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEK : AĞ İŞLETMENİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ

Detaylı

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI AHŞAP TEKNOLOJİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MUHASEBE VE FİNANS Alanları bulunmaktadır. SINAVSIZ GEÇİŞ YERLEŞTİRME

Detaylı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları Nisan 2015 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları (Bu Yayın Sorgun - Akdağmadeni ve Saraykent İlçeleri ile Yozgat İl Merkezindeki Okullarımızı Kapsamaktadır) SORGUN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI TEKNİSYENİ

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI TEKNİSYENİ TANIM Fizyolojik sinyallerin teşhis ve tedavi amaçlı izlenmesi ve işlenmesinde kullanılan, tüm vücut/fizyolojik sinyal izleme cihazları ile teşhis ve takip cihazlarının kurulum, montaj, bakım, onarım ve

Detaylı

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM Bir işletmenin, işletmecilik ve mühendislik anlayışına uygun biçimde yönetilmesini, üretimden satışa kadar olan sürecin denetlenmesini sağlayan, hem mühendislik, hem işletme yöneticiliği

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ MESLEK NEDİR Meslek insanlara yararlı mal veya hizmet üretmek ve karşılığında bir gelir elde etmek için yapılan

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ REKLÂM TABELÂCILIĞI ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ REKLÂM TABELÂCILIĞI ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ REKLÂM TABELÂCILIĞI ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI 2008 ANKARA SEKTÖR ALAN ALANIN TANIMI ALANIN AMACI DAL/MESLEK PROGRAMLARI

Detaylı

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ TANIM Bir olay, düşünce veya duyguyu iki veya üç boyutlu olarak tasarlayan ve bunu resim ve heykel gibi sanat alanlarına uyarlayan sanatçılara yardımcı ara elemandır. A-GÖREVLER - Üç boyutlu tüm şekillerin

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ 3 BOYUTLU TASARIM - CATIA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MAKİNE TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ 3 BOYUTLU TASARIM - CATIA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MAKİNE TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ 3 BOYUTLU TASARIM - CATIA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA

Detaylı

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ALANIN AMACI Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler

Detaylı

METAL TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ENDÜSTRİYEL KALIPÇI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

METAL TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ENDÜSTRİYEL KALIPÇI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü METAL TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ENDÜSTRİYEL KALIPÇI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama TANIM Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki

Detaylı

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ALANIN TANIMI: Ahşap ve ahşap ürünlerinin, insan ihtiyaçlarını karşılayacak şekil ve normlara getirilmesi amacı ile yapılan tüm çalışmalar Mobilya ve İç Mekân Tasarım

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ PLASTİK MODELLEME ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MAKİNE TEKNOLOJİSİ PLASTİK MODELLEME ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MAKİNE TEKNOLOJİSİ PLASTİK MODELLEME ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI SINAV TARİHLERİ 1.DÖNEM DERSLER 1. SINAV-UYGULAMA 2.SINAV-UYGULAMA

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI SINAV TARİHLERİ 1.DÖNEM DERSLER 1. SINAV-UYGULAMA 2.SINAV-UYGULAMA METAL TEKNOLOJİSİ ALANI SINAV TARİHLERİ 1.DÖNEM TEKNİK RESİM 10-A/13.11.2018/7-8. DERS 10-B/14.11.2018/3-4. DERS 10-C/14.11.2018/9-10.DERS 10-A/25.12.2018/7-8. DERS 10-B/26.12.2018/3-4. DERS 10-C/26.12.2018/9-10.DERS

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

DEKORATİF EV TEKSTİLİ TEKNİSYENİ/EV TEKSTİL KONFEKSİYON TEKNİSYENİ

DEKORATİF EV TEKSTİLİ TEKNİSYENİ/EV TEKSTİL KONFEKSİYON TEKNİSYENİ TANIM Ev tekstil ürünlerinin (mutfak takımları, nevresim takımları, tül ve perdeler, banyo takımları, yatak örtüsü ve pikeler, hurçlar, yastıklar, sehpa, masa ve dolap örtüleri v.b) model tasarımları,

Detaylı

ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI

ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI ÖĞRETMENLERİMİZ NECİP AKYÜREK DAL ŞEFİ AYHAN TEKİN DAL ÖĞRETMENİ ADNAN BAYRAM DAL ÖĞRETMENİ ÖĞRETMENLERİMİZ EREN KURT DAL

Detaylı

BOBİNAJCI TANIM A- GÖREVLER

BOBİNAJCI TANIM A- GÖREVLER TANIM Endüstride kullanılan, elektrik motorları ile elektrik bobini kullanılan makinelerin ve cihazların arızalarını onaran ya da yeni kullanılacak bobinlerin sarım işlemlerini yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

2014 HAZİRAN DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

2014 HAZİRAN DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI 2014 HAZİRAN DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERSİN ADI SINAV TÜRÜ SINAV TARİHİ AŞÇILIK MUTFAK UYGULAMALARI Y.M.K 09.06.2014 15:00 AŞÇILIK TÜRK MUTFAĞI Y.M.K 10.06.2014 14:00 AŞÇILIK TEMEL YİYECEK

Detaylı

DÖKÜM TEKNİSYENİ İZMİR A 1.1 2014/I

DÖKÜM TEKNİSYENİ İZMİR A 1.1 2014/I TANIM Dökümü istenen modelleri döküm kalıp kumu içine kalıplayan, metal ve alaşımları ergiterek hazırlanmış kum kalıplara veya metal kalıplar içerisine dökerek istenen şekli veren, döküm sonucu elde edilen

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2014 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2014 3 0 4 4

Detaylı

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

KESİM TEKNİSYENİ (GİYİM)

KESİM TEKNİSYENİ (GİYİM) TANIM Tekstil atölyelerinin kesimhane bölümlerinde kumaşı istenilen ölçü ve nitelikte kesen kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kumaşı model ve kesim listesi doğrultusunda depodan

Detaylı