12 YIL. Millete hizmete adanmış 12 yılı EDİTÖRDEN MİLLETİN DESTEĞİYLE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "12 YIL. Millete hizmete adanmış 12 yılı EDİTÖRDEN MİLLETİN DESTEĞİYLE"

Transkript

1

2

3 EDİTÖRDEN 1 MİLLETİN DESTEĞİYLE 12 YIL Hüseyin ÇELİK Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili GENEL SEÇİMLER 03 Kasım 2002 AK PARTi % Temmuz 2007 AK PARTi % Haziran 2011 AK PARTi % 49.8 YEREL SEÇİMLER 28 Mart 2004 AK PARTi % Mart 2009 AK PARTi % Mart 2014 AK PARTi % 45.5 Millete hizmete adanmış 12 yılı geride bıraktık. 14 Ağustos 2001 de heyecanla çıktığımız bu yolda, üç genel seçim, üç yerel seçim ve iki halkoylamasını geride bıraktık. Sandıkta milletimizin huzuruna çıktık, milli irade AK PARTi den yana tecelli etti. Her sandıkta hesabımızı egemenliğin tek sahibi millete verdik. Verilemeyecek hesabımız olmadı. *** 12 yıldır olduğu gibi 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de yine millet tercihini AK PARTi den yana kullandı. Seçim sürecinde oluşturulmaya çalışılan tüm kaos senaryolarına karşın millet, partisine ve liderlerine sahip çıktı. Türkiye, bir kez daha güvene, istikrara, adalete ve kalkınmaya oy verdi. Millet, yeni Türkiye yolunda en büyük desteği verdi. *** 1 Haziran da yapılan mini seçimlerin de ardından yerel seçim sonuçlarına göre AK PARTi, 18 büyükşehir, 30 il, 563 ilçe ve 213 beldede belediye başkanlığı kazandı. AK PARTi, Türkiye genelinde toplam 1395 belediyenin 824 ünün belediye başkanlığını kazanmış oldu. Türkiye genelindeki belediye başkanlıklarının yüzde 59,07 sini kazanan AK PARTi, yine rakiplerine büyük fark attı ve diğer tüm partilerin tamamının toplamından daha fazla belediye başkanlığı kazanmış oldu. *** AK belediyeciliğin mimarı AK PARTi, bu seçimde de mevcut belediyelerinin yaptığı hizmetlerle güvenoyu alırken, bir yandan da ortaya koyduğu yepyeni projelerle birçok şehrimizin yeni tercihi oldu. Hizmet siyasetiyle 12 yıldır her seçimde aldığı oy oranı ile diğer partilere fark atan AK PARTi, karalama ve iftira siyasetini boşa çıkardı. Bu seçim, kaos ve felaket senaryolarının değil, güven ve istikrarın milletin birinci tercihi olduğunu bir kez daha gösterdi. *** Yerel yönetimlerin seçildiği 30 Mart seçimleri gösterdi ki 12 yılın ardından AK PARTi hala seçmenin birinci tercihi ve milletin yegâne ümididir. Millet 30 Mart ta sandıkta, hem 12 yıldır iktidarda olan AK PARTi nin icraatlarına güvenoyu verdi, hem de milli egemenliğe gölge düşürmeye çalışanlara sandığın sahibinin kendi olduğunu gösterdi. 30 Mart günü herkes sustu millet sandıkta konuştu. Bu sayıda 30 Mart seçimlerinin geniş bir değerlendirmesini bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi parti politikalarımızın bazı yansımaları da sizlere takdim edilecektir. Selam ve saygı ile.

4 İÇİNDEKİLER SEÇİM SONUÇLARI AK PARTi destanı milletimizin teveccühü ve desteğiyle tam 12 yıldır devam ediyor. Her seçim döneminde ortaya atılan tartışmalara, iftiralara rağmen milletimiz, sandıkta hür iradesini kullanıyor. 32 TÜRKİYE BÜLTENİ MART-NİSAN 2014 YIL 11 SAYI 82 AK PARTi ADINA SAHİBİ: HÜSEYİN ÇELİK TANITIM VE MEDYADAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YRD. Yayın Yönetimi: Ali Şahin M. Nursuna Memecan Tülay Kaynarca Yayın Kurulu: A. Edip Uğur Mevlüt Çavuşoğlu Süleyman Soylu Sevde Bayazıt Kaçar Neslihan Cenk Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Miray Ekeyılmaz Basın ve Halkla İlişkiler: Betül Kaya Deniz Günhan Ömer Arvas Gözde Çekirdek Sonkan Sıvalıoğlu Türkiye Bülteni nde yayınlanan yazı ve fotoğraflar kaynak belirtilerek kullanılabilir. Medya Takibi: Erkan Ünal Kamil Okyay Fotoğraf: Beşir Coşkun Sanat Yönetmeni: Bülent Avnamak Grafik Tasarım: Cem Şendaş Baskı ve Cilt: Star Medya Yayıncılık A.Ş.

5 İÇİNDEKİLER 3 BÖLGE PARTİSİ DEĞİL TÜRKİYE NİN PARTİSİYİZ 12 yıldır üç genel seçim, üç yerel seçim ve iki halk oylaması olmak üzere sekiz seçimde sandıkta milletin huzuruna gittik. Her seçimde de sandıktan zaferle çıktık. 29 MİLLET İSTİKLALİNE UZANAN ELLERİ SANDIĞA GÖMDÜ Mart ta sandıkların açılmasından sonra ilk sonuçlar gelmeye başladı. Son 12 yıldır her seçimde olduğu gibi yine AK PARTi, ilk dakikalardan itibaren ilk sıradaydı. Sandıkların büyük bir bölümünün açılmasıyla birlikte tüm Türkiye de büyük coşku yaşandı. AFYON İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 44 AK PARTi 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Afyon da gerçekleştirildi Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıya, AK PARTi Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, MKYK üyeleri, Kurucu Üyeler tam kadro katıldılar İL BAŞKANLARI Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı nda yaptığı konuşmada, gerilimin tarafı ve kaynağı olmayacaklarını ancak gerilim üretmek isteyenler karşısında da boyunlarını eğmeyeceklerini belirterek, hep demokrasiden yana taraf olduklarını, her zaman hukukun üstünlüğünü savunduklarını söyledi. ALMANYA AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs ta gittiği Almanya da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği nin düzenlediği etkinlikte Türk vatandaşlarımızla bir araya geldi.

6 4 TÜRKİYE BÜLTENİ AK PARTi NİN SEÇİM ZAFERLERİNİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR Sayı 60 Mart-Nisan Yılı Mart-Nisan sayımızda da yine AK PARTi nin bir seçim zaferini gururla anlattık. Derginin kapağında da bu zafer 4 SEÇİMİN GALİBİ, 7 BÖLGENİN BİRİNCİSİ başlığı ile anlatılıyor. Bu sayımızda 29 Mart yerel seçimlerinden iktidarının 7. yılında da birinci parti olarak çıkan AK PARTi nin aldığı oy oranlarının detaylarını görüyoruz. Seçimlerde 16 büyükşehirin 10 unu, 81 il belediye başkanlığından 45 ini kazanan AK PARTi nin birçok şehrimizde oyunu artırırken, birçok şehrimizin de yeni tercihi olduğu ifade ediliyor. *** AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın bazı illerde yaptığı miting konuşmalarından seçmeler de haberde yer alıyor. Miting meydanlarında Başbakan Erdoğan a gösterilen sevgi selinin birer kanıtı olan fotoğraflar eşliğinde verilen haberde, Başbakan Erdoğan ın sözleri öne çıkıyor. *** Dergide seçim haberinin ardından karşımıza yeni kabine haberi çıkıyor. Yerel seçimlerin ardından, kabinede değişiklik gerçekleştiren Başbakan Erdoğan ın, yeni görevlendirdiği bakanların kısa özgeçmişleri de haberde yer alıyor. *** Başbakan Erdoğan ın Azerbaycan a gerçekleştirdiği resmi ziyaret de bu sayıda yer alıyor. Haberde Başbakan Erdoğan ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmenin detayları ve Başbakan Erdoğan ın Türk şehitliğini ziyareti yer alıyor. Başbakan Erdoğan ın Azerbaycan Meclisi ne hitabına da haberde geniş bir yer verilmiş. *** Sayıda öne çıkan haberlerden biri de ABD Başkanı Barack Obama nın Türkiye ziyareti. 6 sayfanın ayrıldığı haberde, Obama nın Türkiye ziyareti çerçevesindeki temaslarına geniş yer verilmiş. Başbakan Erdoğan ve Barack Obama nın iki ülke ilişkilerine ilişkin verdiği önemli mesajların öne çıkarıldığı haberde, Barack Obama nın Sultanahmet Camii ziyareti de fotoğraflarla anlatılmış. ABD Başkanı Barack Obama nın TBMM Genel Kurulu na hitabı sırasında yaptığı konuşma da haberde yer alıyor. *** Bu haberin ardından Medeniyetler İttifakı İkinci Yıllık Forumu haberi karşımıza çıkıyor. Haberde, Başbakan Erdoğan ın forumun açılışında yaptığı konuşmada Mevlana nın Gel ne olursan gel dizeleriyle barış mesajı verdiği öne çıkarılmış. *** Londra da gerçekleştirilen G-20 Zirvesi bu sayımızda yer alan haberlerden bir diğeri. Aile fotoğrafının geniş bir şekilde verildiği haberde, Başbakan Erdoğan ın ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir süre sohbet ettiği detayına da yer verilmiş.

7 5 Bu sayıda yer alan haberleri şöyle sıralayabiliriz: Dönemin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile röportaj: Kıbrıs, milli davamızdır Türkiye deki yolların üçte biri bölünmüş yol olacak Dönemin AK PARTi Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile röportaj: Bölge partisi değil Türkiye nin partisiyiz Demiryollarında hızlı tren çağı Ankara-Sivas hızlı tren hattının temeli atıldı Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile röportaj: Ailesiz bir toplum, millet olamaz Ankara dev projelerle örnek başkent oluyor Muhsin Yazıcıoğlu nu ebediyete uğurladık Yerel meclislerde kadının gücü arttı Gelecek gençlikte Engelleri kaldırdık

8 TÜRKİYE AKTÜALİTE ATLASI 6 23 şehir 25 süper stadyum Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen UEFA kriterlerindeki stadyumlar Türkiye nin dört bir köşesinde bir bir yükseliyor. Bakan Çağatay Kılıç: 1950 li yıllardan kalma beton yığınları stadyumlar yerine, kentin dokusuyla uyumlu, standartları yüksek, sosyal ve kültürel alanlar da içeren dev yapıları hizmete sunuyoruz. dedi. Bakan Kılıç, İzmir den Edirne ye, Trabzon dan Diyarbakır a kadar birbirinden farklı bölgelerde stadyum çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğüne değinerek, yeni stadyumların Türkiye nin sportif geleceğine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Bakan Avcı dan atama müjdesi Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilen ve 7 Haziran 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor. Merkezi, açılışından bu yana 300 binden fazla kişi ziyaret etti. Dünyada benzeri olmayan hologram ile filmin aynı anda kullanılması tekniği uygulanarak Çanakkale Muharebeleri nin 11 farklı mekanda anlatıldığı merkezde 3 boyutlu film gösterimi de yapılıyor. Harbe Giriş salonunda, Osmanlı Devleti nin savaşa giriş nedenleri anlatılıyor. Nusrat Mayın Gemisi salonunda, deniz savaşlarında Nusrat ın boğaza döşediği mayınlarla savaşın kaderini değiştirmesine yer veriliyor. İtilaf Devletlerinin Muharebe Planları salonunda, İngiliz Ocean gemisinin Türk tabyalarına top atışları üç boyutlu olarak izlenirken, top atışlarının yarattığı sarsıntı ziyaretçilere mekanik sistemle bire bir yaşatılıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin, Ağustos ayında, yeni KPSS sonuçları üzerinden 40 bin atama yapacağız dedi. Bakan Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın da katıldığı, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen Eğitim, Fetih ve Gençlik temalı Türkiye buluşmasında konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şu andaki öğretmen sayısının yarısı son 10 yılda atandı. İnşallah daha da iyisi olacak. Zamanla bunların da üzerine çıkacağız. Diğer konularda da zamanla, şartlar olgunlaştıkça pek çok ileri adımlar atıldı, atılacak diye konuştu.

9 7 KOBİ lere teknoloji desteği Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nın Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı na ilişkin yönetmeliğinde, verilecek desteklerin, makine ve teçhizat, kredi faiz ve işletme giderlerini kapsadığı belirtildi. Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla hazırlandığı belirtilen desteklerin, işletme ve yatırım büyüklüğüne göre, yatırım tutarının yüzde 10 u ile yüzde 40 ı arasında değişeceği belirtildi. Buna göre, küçük işletmeler, yatırım proje tutarının en fazla yüzde 40 ına karşılık gelen 5 milyon liraya kadar, orta büyüklükteki işletmeler, yatırım proje tutarının en fazla yüzde 30 una karşılık gelen 4 milyon liraya kadar, büyük işletmeler, yatırım proje tutarının en fazla yüzde 10 una karşılık gelen 2 milyon liraya kadar desteklenebilecek. Gazilerle şehit yakınlarına sağlık hizmetinde öncelik Şehitlerin dul ve yetimleriyle malul ve gazilerden yatalak ya da kronik hastalığı olanlar, kayıtlı oldukları aile hekimleri ve evde sağlık hizmetleri sunan ekipler tarafından düzenli ziyaret edilecek, hizmette öncelik tanınacak. Halk sağlığı müdürlükleri, valilik ya da sosyal hizmetler il müdürlüklerinden tedarik edecekleri bu kişilere ait güncel listeleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla ve aile hekimleriyle periyodik olarak paylaşacak. Bu kişilerden yatalak ya da kronik hastalığı olanlar, kayıtlı oldukları aile hekimleri ve evde sağlık hizmeti sunan ekipler tarafından düzenli ziyaret edilecek. Tarım arazileri miras yoluyla bölünemeyecek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi nin önüne geçmek için yasal düzenleme yapılacağını açıkladı. Bölünmüşlük sebebiyle tarımda yılda 17 katrilyonluk kayıp söz konusu olduğunu vurgulayan Eker, Türkiye yi, Türkiye nin çiftçilerini, modern, verimli, ölçek ekonomisine yakın işletmelerden oluşacak bir sektöre dönüştürmemiz lazım. Onun için bu reformdur, onun için bu devrimdir, bu cumhuriyet tarihinin tarım alanındaki en büyük tartışmasız reformudur dedi.

10 DÜNYA AKTÜALİTE ATLASI 8 Balkanlar sele teslim Son 120 yılın en etkili yağışlarının neden olduğu sel felaketinden etkilenen Bosna Hersek, Sırbistan ile Hırvatistan da 35 kişi öldü, 29 bin kişi tahliye edildi. 3 aylık yağış sadece 3 gün içinde düştü. Balkanlar son 120 yılın en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Türkiye, TİKA ve Kızılay gibi kuruluşlarıyla ilk günden Boşnak kardeşlerimizin yardımına koştu. Ukrayna yeni liderini seçti Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki denge arayışı sonrası gerilimli günler yaşayan Ukrayna sandık başına gitti. Seçimlerin galibi ilk turda yüzde 55.9 oranında oy alan Petro Poroşenko oldu. Çikolata Kralı lakabıyla bilinen Poroşenko, seçimlerin ardından Ukrayna nın doğusundaki ayrılıkçı gruplar silah bırakmadan müzakere olmaz mesajı verdi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde tartışılan sonuç 28 Avrupa Birliği ülkesi, birliğin yasama organı Avrupa Parlamentosu nun 751 üyesini seçti. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yabancı düşmanı aşırı sağcılar ile AB karşıtlarının zaferi şoke etti. Fransa Başbakanı Manuel Valls, seçim sonuçlarını Siyasi deprem diye nitelerken ekonomi ve göçmen karşıtlığı konularında birçok kararın alınmasının zorlaşacağı kaydedildi. 500 milyon nüfuslu AB ülkelerinde 400 milyon seçmen bulunuyor. Son seçimde katılım oranı yüzde 43 te kaldı. 5 yılda bir gerçekleştirilen AP seçiminde 751 milletvekili seçildi.

11 9 Suriye de savaşın bilançosu 162 bin ölü! Suriye deki iç savaşın üç yıllık bilançosuna ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi nin raporuna göre, iç savaş süresince hayatını kaybedenlerin sayısı 162 bini geçti. İç savaşın başından beri gözaltına alınan ve nerede olduğu hala bilinmeyen yaklaşık 18 bin kişi ise verilere dahil değil. İsyancıların elindeki 8 bin Suriyeli asker de verilerin dışında tutulmuş. Filistin de tarihi anlaşma Mısır da beklenen sonuç Mısır da cumhurbaşkanlığı seçiminde darbenin mimarı Abdulfettah Sisi oyların yüzde 96.7 sini aldı. Müslüman Kardeşler in boykot ettiği seçimlere katılım oranı ise yüzde 44.4 te kaldı. Seçimi kazanan Sisi, 1950 lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası oldu. Mısır da geçtiğimiz yıl 3 Temmuz da yapılan darbeyle Muhammed Mursi devrildi ve Sisi liderliğindeki darbe rejimi işbaşına geldi de Hamas ın Gazze Şeridi nde yönetimi ele geçirdiğini açıklamasından bu yana devam eden kriz 7 yıl sonra çözüldü. Filistinli gruplar; El Fetih ve Hamas, ulusal uzlaşı hükümetini açıkladı. Filistin lideri Mahmud Abbas ın da katıldığı törende bakanlar yemin ederek resmen göreve başladı. Yeni yönetimde yer alan bakanlar Ramallah ta düzenlenen törende yemin etti. Hamas ile El Fetih arasındaki uzlaşı görüşmeleri, 2008 Kasım ında Gazze operasyonu nedeniyle çökmüştü.

12 10 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Türkiye Geneli

13 11

14 12 MİLLETİN DESTEĞİYLE 12 YIL GENEL SEÇİMLER 3 Kasım 2002 AK PARTi % Temmuz 2007 AK PARTi % Haziran 2011 AK PARTi % 49.8 YEREL SEÇİMLER 28 Mart 2004 AK PARTi % Mart 2009 AK PARTi % Mart 2014 AK PARTi % oylaması yapıldı. AK PARTi bu 6 yıllık iktidar süresi içinde 3 genel seçim, 3 mahalli seçim ve 2 halk seçimde de siz milletimizin huzuruna çıktı, hesabını verdi ve her seferinde de tam not aldı. İşte bu sonuçlarla Türkiye, çok uzun koalisyon hükümetleri ve onların getirdiği kaos ortamlarının ardından AK PARTi iktidarı ile istikrar ve güven ortamına kavuştu. 12 yıl boyunca tesis edilen bu istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye artık güvenli bir liman, daha sağlam bir ekonomiye sahip bir ülkedir. Cumhuriyet tarihinin ilklerinin yaşandığı, her hükümet döneminde ülkemize çok önemli hizmetlerin kazandırıldığı bir 12 yılı geride bırakıyoruz. Halkımızın karşısında yeni sınavlardan da zaferlerle çıkarak devam edeceğiz bu yola. Tıpkı geçtiğimiz 12 yılda olduğu gibi. 12 yıl boyunca olduğu gibi her türlü engele, tuzağa rağmen, halkımızın güveni ile çıktığımız bu yolda yine halkımızın desteğiyle devam edeceğiz. Tarih 14 Ağustos 2001 O gün AK PARTi nin kurulduğu gündü. AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işte bu sözleri Türkiye nin aydınlık yarınlarına işaret ediyor. Bugün önemli bir gün. Bugün Türk siyaset hayatına lider oligarşisinin çöktüğü gün olarak tekelci bir anlayışa dayanan liderci bir anlayışın yerine kollektif aklın temsilcisi olan bir anlayışın yerleştiği gün olarak geçecektir. Bugün Türk siyaset tarihine parti içi demokrasi geleneğinin yalnızca bir kuru temenni olarak değil aynı zamanda da bir zihniyet değişikliği ve zorlayıcı tüzük kuralları biçiminde egemen olduğu gün olarak geçecektir. Bugün Türk siyaset tarihinde her yönüyle şeffaf, seçmenin sorgulamasına ve denetimine açık yepyeni bir siyasal örgütlenme modelinin kurulduğu gün olarak geçecektir. Bugün Türk siyasi tarihine hizmete sevdalı insanların kurduğu AK PARTi nin doğum günü olarak geçecektir. Kutlu olsun. Bugünden sonra Türkiye mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. demişti AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. O gün AK PARTi nin kurulduğu gündü. Milletin tertemiz vicdanı AK PARTi yi siyaset sahnesine çıkaran güçtü. O günden sonra atılan her adım, aydınlık Türkiye nin yarınları, milletimizin umudu oldu. Türk siyasetinde aşılamaz denilen engeller birer birer aşılmaya başlandı. Köhnemiş gelenek cesurca yıkılmaya başlandı. Koalisyon hükümetleri döneminde yaşanan kaos yerini güven ve istikrara bıraktı. Millet AK PARTi ye güvendi. AK PARTi, attığı adımlarla milletin güvenini kazanmaya devam etti. İlk sınavını ise 3 Kasım 2002 seçimlerinde sandıkta verdi.

15 13 AK PARTi, partilerden bir parti değildir. AK PARTi bir millet hareketi, bir millet bütünleşmesidir. AK PARTi, milletin iktidarı, milletin partisidir. AK PARTi, Türkiye nin partisidir.

16 3 KASIM 2002 GENEL SEÇİMLERİ 14 HERŞEY TÜRKİYE İÇİN BAŞBAKAN ERDOĞAN: YÖNETİLEMEYEN TÜRKİYE ADETA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMUŞTUR. HEDEFİMİZ TAM ADALET, TAM KALKINMADIR. AK PARTi KURULUŞUNDAN SADECE 16 AY SONRA TEK BAŞINA İKTİDARA GELDİ. 3 Kasım 2002 seçimlerinde elde edilen büyük başarı Kuruluşundan sadece 16 ay sonra tek başına iktidara gelen AK PARTi nin kurulduğu o gün hiç kuşkusuz Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası oldu. Millete hizmet yolunda gecesini gündüzüne katan AK PARTi, yeni kaynaklar yarattı. AK PARTi ile, hayal bile edilemeyen projeler hayata geçirildi, yarım kalan projeler ise tamamlandı. Ankara ya hapsolmadan, milletimizi evinde dinleyerek, sorunları yerinde çözdük. Siyasette kavga yerine sevgiyi, sorun yerine çözümü, karanlık yerine aydınlığı seçtik. Çözümsüzlüğü çözüm olarak görenlerden olmadık. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin her zaman yanında olduk. Beraber ağladık, beraber güldük. Milletimize sunduğumuz sosyal yardımlarla devletin şefkatli elini vatandaşımıza uzattık. Kadınlarımızın siyasete aktif olarak katılmalarını sağladık. Gençlerimize siyasetin kapılarını açtık. 03 Kasım 2002 AK PARTi % 34.40

17 28 MART 2004 YEREL SEÇİMLERİ 15 TÜRKİYE BİR KEZ DAHA GÜVENE, İSTİKRAR, ADALETE VE KALKINMAYA OY VERDİ AK PARTi 12 BÜYÜKŞEHİR, 46 İL, 469 İLÇE VE 1238 BELDE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANDI. AK PARTi, 3 Kasım 2002 deki genel seçimlerde elde ettiği zaferin ardından 28 Mart yerel seçimlerinde de başarısını artırarak, sürdürdü. 28 Mart 2004 AK PARTi % 41.70

18 22 TEMMUZ 2007 GENEL SEÇİMLERİ 16 TOPLUMSAL MERKEZİN ADRESİ: AK PARTi İLK SONUÇLAR GELİRKEN AK PARTi GENEL MERKEZİ NE AKIN EDEN AK PARTiLİLER, SEÇİM BAŞARISINI DOYASIYA KUTLADI. PARTİLİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLAN AK PARTi GENEL BAŞKANI VE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, İLK DEĞERLENDİRMESİNİ BURADA YAPTI: MİLLETİMİZ AK PARTi Yİ TOPLUMSAL MERKEZİN ADRESİ OLARAK TESCİL ETMİŞTİR. CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN GÖSTERDİĞİ MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİ AŞMA HEDEFİNİ 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ OLAN 2023 TE YAKALAMAK TEMEL ÖNCELİĞİMİZ OLACAKTIR. 22 Temmuz 2007 AK PARTi % İlk seçim sonuçlarının gelmesinden sonra AK PARTi Genel Merkezi ne akın eden partililer, seçim başarısını doyasıya kutladı. Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra AK PARTi Genel Merkezi ne gelen AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; seçimle ilgili ilk değerlendirmesini burada yaptı. Başbakan Erdoğan, tüm Türkiye ye şu mesajları iletti: MİLLİ İRADE SANDIKLARA YANSIMIŞTIR Milli irade hür ve şeffaf bir ortamda sandıklara yansımıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde demokratik tercihlerini ortaya koymuş olmasından büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Demokrasimiz, önemli bir sınavını, dünyaya örnek olabilecek şekilde başarıyla vermiş,

19 17 ulaştığı olgunluğu tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemize, milletimize, demokratik hayatımıza hayırlı olsun. TOPLUMSAL MERKEZİN ADRESİ AK PARTi Milletimiz önemli bir çoğunluğu ile AK PARTi yi toplumsal merkezin adresi olarak tescil etmiştir. Bunun için oylarını AK PAR- Ti de birleştirmiştir. Bu çok önemli bir tespittir. Çok partili siyasi hayatımızda rahmetli Menderes ten sonra ilk defa milletimiz, iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içinde hiçbir iktidar, iktidarda iken oylarını artırarak iktidarda kalamamıştır. Tabii ki bu sizin kararınızdır. Çünkü AK PARTi nin hamurunu siz yoğurdunuz. EMEĞİ OLAN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM Sandıkta birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz daha da güçlenerek çıkmıştır. Bu seçimde kazanan, milletimiz olmuştur, geleceğimiz olmuştur, güven ve istikrar olmuştur. Milletimiz güven ve istikrar içinde AK PARTi ile durmak yok, yola devam kararı vermiştir. Aziz milletimize AK PARTi ye gösterdiği teveccüh ve destekten dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bu sonuçta, emeği olan bütün arkadaşlarımı, gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları ile bize gönül veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum. OYLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR Demokratik tercihini AK PARTi den yana kullanmayan değerli vatandaşlarıma da seslenmek istiyorum. Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da anlıyorum. Lütfen müsterih olun. Kime oy vermiş olursanız olun, oylarınız bizim için değerlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklı tercihlerinizi de demokratik hayatımızın zenginliği olarak görüyoruz. Demokrasi, çoğulculuk içinde farklı siyasi tercihlerin rekabetini esas alan bir rejimdir. Seçimlerden daha güçlü bir şekilde birinci çıkan parti olarak bu zenginliği korumak herkesten önce bizim görevimizdir. Rahat olunuz. Çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağız. ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ Bize verdiğiniz görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük bir gayret içinde çalışacağız. Hepimizi birleştiren ortak değer ve hedeflerimiz var. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, daha da yükseklere taşıyacağız. Milletimizin değerlerinden, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden asla taviz vermeyeceğiz. Ortak hedefimiz güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealidir. Bu hedefe ancak birlik ve bütünlüğümüzü her şeyin üstünde tutarak ulaşabiliriz. Sizlere sözümüz, hiçbir ayrım yapmadan Türkiye yi

20 22 TEMMUZ 2007 GENEL SEÇİMLERİ 18 bir ve bütün olarak kucaklamaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesini aşma hedefini 100. kuruluş yıldönümümüz olan 2023 de yakalamak temel önceliğimiz olacaktır. DEĞİŞİM VE GELİŞMEYE DEVAM Bugün sandıkta tecelli eden millet iradesi de bize değişim ve gelişmeye devam demiştir. Bu dönemde kişi başına milli gelir 10 bin dolar olacaktır. Bu Türkiye ye büyük bir sıçrama yaşatacaktır. Son 4.5 yılda geldiğimiz tarihi seviyeler yeni hedeflerimizi yakalama konusunda bize güç verecektir. Bugüne kadar sizlerle birlikte başardık, bundan sonra da sizlerle birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Ben buna inanıyorum. Milletimizin bu seçimlerde ortaya koyduğu güçlü onay ile cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan AB hedefini gerçekleştirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu zorlu yolculukta milletimizin yüksek menfaatleri ve değişim talepleri bundan önce olduğu gibi yine rehberimiz olacaktır. Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerinin takipçisi olacağız. Halkımızın yaşam standartlarının yükselmesi için ekonomik kalkınmayı ve demokratik reformları azimle sürdüreceğiz. Bugüne ka- AK PARTi 340 CHP 98 MHP 70 DTP 20 DİĞERLERİ 20 BOŞ 2

21 19 dar izlediğimiz onurlu dış politika aynen devam edecektir. Dikleşmeden, dik durmak ve düşman üretmek değil, dost kazanmak ilkelerimiz, komşularımızla ilişkilerimizde yine belirleyici olacaktır. TERÖRLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bu ilkelerle yola devam edeceğiz. Bölücü teröre karşı verdiğimiz mücadele, milletimizin sarsılmaz vatan sevgisinden aldığımız güçle sürecektir. Uzun soluklu bu mücadelede gereken her adımı, doğru zamanda atma kararlılığında olduğumuzu buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum. Çeteler başta olmak üzere ulusal güvenliğimizi, vatandaşlarımızın can emniyetini ve huzurunu hedef alan her türlü tehditle, kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Gördüğünüz gibi çeteler bir bir çöküyor. Mafya, bir bir çöktü, çöküyor. KAPIMIZ HERKESE AÇIK Türkiye bu seçimde yeni bir ak sayfa daha açmıştır. Bir siyasi rekabet sürecini geride bıraktık ve yeni bir döneme girdik. Yeni dönemde Meclis te temsil edilecek bütün siyasi partilerimizi kutluyorum. Herkesi bu yeni sayfanın gereklerine göre hareket etmeye davet ediyorum. Ben şahsım ve partim adına kimseye kırgın değilim. Kapımızı demokratik nezaket ve aldığımız temsil yetkisi içinde herkese açık tuttuğumuzu bilhassa ifade etmek istiyorum. Nihayet, hepimiz Türkiye için, milletimiz için varız. Kaybeden rakiplerimize de bundan sonrası için başarılar diliyorum. ASLOLAN TÜRKİYE NİN KAZANMASIDIR Milletimiz, kararını verdi. Seçim bitti. Ama unutmayalım ki sınavımız devam ediyor. Sakın ola ki sizin sevinciniz başkalarının sevincine gölge düşürmesin. İnanıyorum ki AK PARTi liler bu sonucu, bu başarıyı olgunluk ve vakar içinde karşılayacaktır, bize yakışan budur. Siz de bunu ortaya koydunuz, sizleri tebrik ediyorum. Başarı asla başımızı döndürmemelidir. Bizim sevincimiz, bizim gibi düşünmeyenlerin üzüntüsü olamaz, olmamalıdır. Bugüne kadar birlik siyaseti yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Aslolan, Türkiye nin, milletimizin kazanmasıdır dedik. Bundan sonra da bunun için çalışacağız. Öyleyse Durmak yok, yola devam. Türkiye nin önü aydınlıktır, Allah yolumuzu, yolunuzu açık etsin. Her şey Türkiye için. TBMM de sandalye dağılımı 22 TEMMUZ SEÇİMLERİNDE 35 MİLYON 49 BİN 651 GEÇERLİ OYUN 16 MİLYON 327 BİN 291 İNİ ALAN AK PARTi, BU ALANDA AYRI BİR REKORA İMZA ATTI milyon oy alan Türkiye nin partisi 22 Temmuz seçimlerinde 35 milyon 49 bin 651 geçerli oyun 16 milyon 327 bin 291 ini alan AK PARTi, bu alanda ayrı bir rekora imza attı. CHP 7 milyon 317 bin 808, MHP ise 5 milyon bin 869 oy alabildi. Oyunu artırarak seçilen iktidar partisi AK PARTi 2002 de yüzde 34.4 olan oy oranını 12.5 puan artırarak yüzde 46.9 a çıkardı. Böylece 53 yıl aradan sonra ilk kez bir iktidar partisi seçimlerden oyunu artırarak çıkmayı başardı. 69 ilde birinci parti AK PARTi 81 ilin 69 unda birinci parti çıkarak Türkiye nin partisi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. CHP ve Bağımsızlar 5 er, MHP ise 2 ilde birinci parti oldu. 80 ilde milletvekili çıkaran parti AK PARTi 81 ilin 80 inde milletvekili çıkarmayı başardı. CHP 46, MHP ise 42 ilden milletvekili çıkardı. 80 ilde oylarını artıran parti 2002 seçimleriyle kıyaslandığında oylarını 12.5 puan artırarak yüzde 46.9 a çıkaran AK PARTi, 81 ilin 80 inde oy oranını yükseltti. En fazla oy artışının yaşandığı il, oylarını 45 puan artıran Ağrı oldu. 10 ilde milletvekilliklerinin tamamını alan parti AK PARTi, 10 ilde milletvekilliklerinin tamamını almayı başardı. Ağrı, Bayburt, Bingöl, Bolu, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Karabük, Kilis ve Nevşehir de milletvekilliklerinin tamamı AK PARTi nin oldu.

22 29 MART 2009 YEREL SEÇİMLERİ 20 Türkiye AK PARTi ye EVET dedi 29 MART YEREL SEÇİMLERİNİN GALİBİ AK PARTi ALDIĞI YÜZDE 39 OYLA TAM 32 İLDE OYUNU ARTIRDI. MEVCUT BELEDİYELERİNİN YAPTIĞI HİZMETLERLE BİR KEZ DAHA GÜVENOYU ALAN AK PARTi, BİR YANDAN DA ORTAYA KOYDUĞU PROJELERLE BİRÇOK ŞEHRİMİZİN YENİ TERCİHİ OLDU. AK PARTi, 29 MART YEREL SEÇİMLERİNDE TEK BAŞINA CHP VE MHP NİN TOPLAMINDAN DAHA FAZLA BELEDİYE KAZANDI. 29 Mart 2009 AK PARTi % AK PARTi 3 Kasım 2002, 22 Temmuz 2007 genel seçimleri ve 28 Mart 2004 yerel seçimlerinin ardından 29 Mart yerel seçimlerinden de yüzde oyla birinci parti olarak çıktı. İl Genel Meclisi seçim sonuçlarına göre yüzde oy alan AK PARTi nin ardından ikinci parti yüzde ile CHP, üçüncü parti yüzde 16.1 lik oyla MHP oldu. AK PARTi, iki muhalefet partisinin toplamı kadar oyu tek başına aldı. Seçim sonuçları, seçmenin yüzde 39 luk oyu ile AK PARTi yi tek başına iktidar olarak görmek istediğini ortaya koydu. AK PARTi, açık ara birinci olduğunu bir kez daha gösterdi. Tüm bölgelerden en yüksek oyu AK PARTi aldı 29 Mart günü herkes sustu millet sandıkta konuştu ve yine AK PARTi ye güveninin tam olduğunu gösterdi. 22 Temmuz genel seçimlerinde muhalefet partilerine büyük üstünlük sağlayan AK PARTi, 29 Mart ta da tüm partileri geride bıraktı. Türkiye geneline baktığımızda AK PARTi, 81 ilin 62 sinde İl Genel Meclisi açısından birinci sırada yer alıyor. Bu 62 ilin 45 inde belediye başkanlığını kazanan AK PARTi, kalan illerde ise en çok oyu alan ikinci parti konumunda. Türkiye genelinde İl Genel Meclisi oy dağılımı, AK PARTi nin

23 21 her bölgeden yüksek oranda oy alan tek parti olduğunu ortaya koydu. Yine İl Genel Meclisi sonuçlarına göre, AK PARTi, 81 ilin 79 unda CHP nin Türkiye genelindeki oy oranından yüksek oy aldı. Bu da AK PARTi nin rakipleri ile arasındaki uçurumu gösteriyor. AK PARTi birçok ilde oylarını artırdı AK PARTi toplumsal merkezdeki konumunu pekiştirdi. Seçim sonuçları AK PARTi nin tüm Türkiye yi kucaklayan hizmet anlayışının benimsendiğini gösterdi. AK PARTi, 2004 yılında belediye başkanı çıkaramadığı birçok ilde belediye başkanı çıkarırken, birçok şehrimizde de oyunu artırdı. Elazığ, Gümüşhane, Tunceli, Trabzon, Mardin ve Şırnak AK PARTi nin oyunu artırdığı illerden sadece bazıları. Tüm bölgelerde en yüksek oy oranına AK PARTi ulaştı İl Genel Meclisi sonuçlarına bölgesel bazda baktığımızda AK PARTi nin tüm bölgelerde en yüksek oy oranına ulaştığını görüyoruz. AK PARTi, Karadeniz Bölgesi nde yüzde 43.9, İç Anadolu Bölgesi nde yüzde 43.3, Doğu Anadolu Bölgesi nde yüzde 40, Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde yüzde 39.3, Marmara Bölgesi nde yüzde 39.3, Ege Bölgesi nde yüzde 33.2 ve Akdeniz Bölgesi nde yüzde lık oyla birinci parti oldu. Bu rakamlar AK PARTi nin tüm Türkiye nin partisi olduğunu ortaya koyuyor. Muhalefet partilerinin eleştirilerinin aksine belirli bölgelerde değil de her bölgede yüksek oranda oy alması AK PARTi nin tüm Türkiye yi kucakladığının bir kanıtı. Tek tek bölgelerdeki İl Genel Meclisi oranlarına baktığımızda da AK PARTi ile ikinci partiler arasındaki oy farkı göze çarpıyor. Örneğin, AK PARTi nin yüzde 43.3 oy aldığı İç Anadolu Bölgesi nde ikinci parti olan CHP nin oy oranı ise yüzde İki rakam arasındaki fark AK PAR- Ti nin rakipleri ile arasındaki uçurumu gözler önüne seriyor. Yine AK PARTi nin Doğu Anadolu Bölgesi nde aldığı yüzde 40 lık oya karşın bölgede İl Genel Meclisi sonuçlarına göre ikinci parti olan DTP nin oy oranı ise yüzde AK PARTi kendisiyle yarıştı Seçim sonuçlarına bakıldığında AK PAR- Ti nin oy yüzdesi ve belediye başkanlığında CHP ve MHP nin toplamını geçtiğini gösteriyor. Bu da ortaya koyuyor ki AK PARTi seçimlerde yine kendisi ile yarıştı. 25 yılın en yüksek katılımı gerçekleşti, 29 Mart yerel seçimlerinde 48 milyon 33 bin 247 seçmenin 40 milyon 201 bin 558 i seçime katıldı. Katılım oranı yüzde 83.7 olarak gerçekleşti. Bu oran, son üç seçimdeki en yüksek oran. TÜİK verilerine göre 28 Mart 2004 te seçime 33 milyon 215 bin 477 kişinin katılmasıyla katılım oranı yüzde 76.2 olarak gerçekleşmişti. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri Türkiye Geneli

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim 7 Haziran 2015 1 Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim Erol Tuncer 2 EROL TUNCER Giriş 2015 yılında siyasî tarihimizde bir ilk yaşanmış, aynı yılın 7 Haziran ve 1 Kasım günlerinde iki kez Milletvekili

Detaylı

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Eylül 26, 2014-2:33:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yine böyle bir şölenle inşallah, bir gün biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın bana tevdi ettiği bu görevi bir başka kardeşimize

Detaylı

KAMU VE BELEDİYE HİZMETLERİNİN YEREL SEÇİME ETKİSİ

KAMU VE BELEDİYE HİZMETLERİNİN YEREL SEÇİME ETKİSİ DEĞERLENDİRMENOTU Mayıs2014 N201416 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Hasan Çağlayan Dündar 1 Araştırmacı, Ekonomi Çalışmaları KAMU VE BELEDİYE HİZMETLERİNİN YEREL SEÇİME ETKİSİ TÜİK,

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

DAR BÖLGE / DARALTILMIŞ BÖLGE

DAR BÖLGE / DARALTILMIŞ BÖLGE DAR BÖLGE / DARALTILMIŞ BÖLGE Erol TUNCER / TESAV Vakfı Başkanı 13 Ocak 2018 Dar Bölge Sistemi Dar Bölge Sisteminde ülke, milletvekili sayısı kadar seçim çevresine ayrılmakta ve böylece her seçim çevresi

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez.

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez. EKİM 2015 1. Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri 2. Amaç 3. Künye 4. Siyasi Tercihler 1 Kasım 2015 5. Örneklem (lerin kimlerle yapıldığı) 2015 2 Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri EKİM 2015 İstanbul

Detaylı

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR BÜLTEN 21.05.2015 SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR 7 Haziran genel seçimine günler kala nefesler tutuldu, gözler yapılan anket çalışmalarına ve seçim vaatlerine çevrildi. Liderlerin seçim savaşının

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015 ARGETUS ARAŞTIRMA, DANIŞMANLIK, EĞİTİM, PROJE VE ORGANİZASYON AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI 25 AĞUSTOS 2015 Mehmet Akif Mah.Recep Ayan Cad. Günaydın Sok. No:6 Kat:3 Çekmeköy

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 30 MART 2014

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 30 MART 2014 30 MART 2014 AraştırmaHakkında Araştırma, 30 Mart 2014 günü, Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi (CATI) yöntemi ile mahalli seçimlerde oy kullanan toplam 1383 seçmen ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

16 NİSAN 2017 REFERANDUMU KESİN SONUÇLARI 1

16 NİSAN 2017 REFERANDUMU KESİN SONUÇLARI 1 16 NİSAN 2017 REFERANDUMU KESİN SONUÇLARI 1 Erol Tuncer TESAV Vakfı Başkanı 28 Nisan 2017 Yurt İçi, Gümrük Kapısı ve Yurt Dışı Sandıkları Anayasa Değişikliği Halkoylaması Sonuçları Tablo 1.A Sandık Seçmen

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

ACR Group. NEDEN? neden?

ACR Group. NEDEN? neden? ACR Group NEDEN? neden? CİNSİYET YÜZDE % Kadın Erkek 46,8 53,2 YAŞ - - - - - - 18-25 26-35 20,1 27,6 36-45 46-60 29,4 15,2 60+ 7,7 I. AMAÇ Bu çalışmanın amacı, aylık periyotlar halinde düzenlediğimiz,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ HANEHALKI İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 06/03/2014 tarihinde 2013 yılı Hanehalkı İşgücü İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2013 yılında bir önceki yıla göre;

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

2014 Yerel Yönetimler Seçimleri

2014 Yerel Yönetimler Seçimleri 2014 Yerel Yönetimler Seçimleri Mülki Yönetim Birimlerinin Sayısı 2009 2014 İl Sayısı 81 81 İlçe Sayısı 892 919 Bucak Sayısı 638 - Köy Sayısı 34.305 18.067 Mahalle Sayısı 18.460 30.050 2014 Seçimlerinde

Detaylı

SEÇİM SİSTEMLERİ SUNUŞU

SEÇİM SİSTEMLERİ SUNUŞU SEÇİM SİSTEMLERİ SUNUŞU Erol Tuncer TESAV Vakfı Başkanı 2 Kasım 2013 GİRİŞ İki Ana Seçim Sistemi Çoğunluk sistemi, Nispi temsil sistemi. Seçim Sistemlerinin İki Boyutu Temsilde adalet, Yönetimde istikrar.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI PollMark Araştırma TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI EKİM 2015 Söğütözü Mah. 2178. Sok. No: 2/7 06510 Söğütözü ANKARA Tel: 0 (312) 284 99 00 (Pbx) Fax: 0 (312) 284 66 60 E-mail: info@pollmark.com.tr Ekim

Detaylı

Gayri Safi Katma Değer

Gayri Safi Katma Değer Artıyor Ekonomik birimlerin belli bir dönemde bir bölgedeki ekonomik faaliyetleri sonucunda ürettikleri mal ve hizmetlerin (çıktı) değerinden, bu üretimde bulunabilmek için kullandıkları mal ve hizmetler

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kılıçdaroğlu: İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu? Tarih : 04.06.2011 -BATMAN MİTİNGİ- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,

Detaylı

Prof. Dr. Özer SENCAR OCAK- 2013

Prof. Dr. Özer SENCAR OCAK- 2013 Prof. Dr. Özer SENCAR OCAK- 2013 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 www.metropoll.com.tr Bu rapor;

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

EK 1. 21 Temmuz 1946 Milletvekili Genel Seçim Sonuçları Seçim Sistemi: Çoğunluk Sistemi

EK 1. 21 Temmuz 1946 Milletvekili Genel Seçim Sonuçları Seçim Sistemi: Çoğunluk Sistemi EK 1 21 Temmuz 1946 Milletvekili Genel Seçim Sonuçları Seçim Sistemi: Çoğunluk Sistemi Cumhuriyet Halk Partisi() 397 85,4 Demokrat Parti (DP) 61 13,1 Bağımsızlar (DP Listesinde 4 0.9 Yer Alarak Seçilen)

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

1999 dan 2007 ye Seçmen Tercihleri ve Değişim CHP

1999 dan 2007 ye Seçmen Tercihleri ve Değişim CHP 1999 ve 2002 Seçimlerinde CHP 1999 dan 2007 ye Seçmen Tercihleri ve Değişim CHP 1999 seçimlerine Türkiye yükselen milliyetçilikle girdi. Ecevit in azınlık iktidarında seçimlere kısa bir süre kala Türkiye

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

Onlar konuşur, AK Parti yapar

Onlar konuşur, AK Parti yapar Onlar konuşur, AK Parti yapar Nisan 21, 2015-8:15:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin vadettiği şeyleri kesinlikle yapacağının altını çizdi. Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII GİRİŞ...XII I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER A. YEREL YÖNETİMLER...3 İl Özel İdareleri...3 Belediyeler...3... Köy İdareleri...4 Mahalle Muhtarlıkları...4 Yerel Yönetim

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 01 10 2014 Sayı 31 TEPAV İSTİHDAM İZLEME TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Haziran 2014 verilerinin değerlendirildiği- 31. sayısında sigortalı

Detaylı

Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti Haziran 15, 2016-1:10:00 Başbakan Binali Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

KONU : YENİ TEŞVİK SİSTEMİ

KONU : YENİ TEŞVİK SİSTEMİ KONU : YENİ TEŞVİK SİSTEMİ Bilindiği üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni teşvik sistemi açıklandı. Bu açıklamaya dayanarak aşağıda yeni teşvik sistemi genel hatlarıyla ifade edilecektir.

Detaylı

AK Parti mazlum coğrafyaların umudu

AK Parti mazlum coğrafyaların umudu AK Parti mazlum coğrafyaların umudu AK Parti İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ AZİZ BABUŞCU nun yazısı 03 te 4 te AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 199 29-TEMMUZ-5 AĞUSTOS

Detaylı

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı.

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı. Kahramanmaraş Platformu ndan Şenliği Kadın Cumhuriyet On bir kadın derneğinden oluşan Kahramanmaraş Kadın Platformu, Müftülük Meydanı nda düzenledikleri Cumhuriyet Şenliği ile Cumhuriyet in önemine dikkat

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Türkiye nin en önemli sorunu hakkındaki görüşleri En

Detaylı

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ 2015 TEMMUZ- AĞUSTOS EKONOMİK İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ Erdem ALPTEKİN Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2014 yılında ülkemizde işsizlik oranı % 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

İstanbul, AK Parti ile güzel

İstanbul, AK Parti ile güzel İstanbul, AK Parti ile güzel Aralık 05, 2013-5:15:52 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adayının yine Kadir Topbaş olduğunu söyledi. İstanbul'da iki dönem Büyükşehir Belediye

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Cumhuriyetin kuruluşu Anadolu insanının iman, namus, bağımsızlık, özgürlük, vatan ve millete sevgi ile bağlılığının inancı ve iradesi ile kendisine önderlik yapan Mustafa

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Mart 2014 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması PollMark Araştırma tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Siyasi Gündem Araştırmalarının

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Değerlendirilmesi

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Değerlendirilmesi 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Değerlendirilmesi Erol Tuncer - 18 Ağustos 2014 Bu değerlendirme, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin -Yüksek Seçim Kurulu tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açıklanan-

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Başbakan Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti Ekim 01, 2016-1:20:00 Başbakan Binali Yıldırım, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Seyranbağları Huzurevi

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu Aralık 02, 2016-2:37:00 Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi Otonomi'nin açılışında yaptığı konuşmada, başkentin gelişimine,

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 07.08.2015 Sayı 41 Genel Değerlendirme Nisan 2015 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nisan 2015 verilerinin değerlendirildiği- 41. sayısında sigortalı

Detaylı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından geniş katılımlı birlik ve dayanışma

Detaylı

21 EKİM 2007 TARİHLİ HALKOYLAMASI

21 EKİM 2007 TARİHLİ HALKOYLAMASI 21 EKİM 2007 TARİHLİ HALKOYLAMASI Erol TUNCER / Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESAV) Başkanı - 1 Kasım 2007 I. 1961 den Günümüze Halk Oylamaları 1961 den günümüze kadar 5 kez halkoylamasına

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti

Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti Türkiye Cumhuriyeti nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen parti lideri, Devlet Su İşleri nin

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi 17 Nisan 201 Yüzde (%) Birim SANDIK SONUÇLARI (yüzde) Seçim Tipi Partiler 30 BÜYÜKŞEHİR BB + 51 İGM 30 BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ

Detaylı

En büyük gücümüz teşkilatlarımız

En büyük gücümüz teşkilatlarımız En büyük gücümüz teşkilatlarımız Temmuz 28, 2012-11:30:21 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''10 yıldan beride bu tarihe layık olmak için takımımızın başı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 16 09 2014 Sayı 29 Genel Değerlendirme Nisan 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nisan 2014 verilerinin değerlendirildiği- 29. sayısında sigortalı

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 2013-2013 T. Puan kont. yerleşen Boğaziçi Ü. İstanbul

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu Kasım 06, 2016-7:47:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Erzincan can şehirdir, canların şehridir. Erzincan Türkiye'nin, Erzincan

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı DÜNYA - SİYASET 2012 yılının Şubat ayında Tunus ta yapılan Suriye nin Dostları Konferansı nın ikincisi Nisan 2012 de İstanbul da yapıldı. Konferansta Esad rejimi üstündeki uluslararası baskının artırılması,

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği TEMMUZ Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat 4.5, 4., Temmuz ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 915,37 milyon sm 3, %28,43 lük bir artış meydana

Detaylı

Başbakan Davutoğlu İzmir de halka hitap etti

Başbakan Davutoğlu İzmir de halka hitap etti Başbakan Davutoğlu İzmir de halka hitap etti Mart 08, 2016-11:02:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyareti esnasında, parti binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Başbakan

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. 1923 ten GÜNÜMÜZE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ... 5 B. 10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ... 6 C. CUMHURBAŞKANLIĞI

Detaylı

Türkiye'de "Decentralization" Süreci

Türkiye'de Decentralization Süreci Türkiye'de "Decentralization" Süreci 30 Nisan 2013 Bahçeşehir Üniversitesi İlker Girit Ahmet Ketancı Türkiye'de "Decentralization" Süreci Decentralization Prensipleri Türkiye deki Tarihi Süreç Türkiye

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2013- BAŞARI SIRASI (0,12) 2013

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ...IX KISALTMALAR... XIII I. BÖLÜM SEÇİM DÖNEMİ

İÇİNDEKİLER SUNUŞ...IX KISALTMALAR... XIII I. BÖLÜM SEÇİM DÖNEMİ I İÇİNDEKİLER SUNUŞ......IX KISALTMALAR... XIII I. BÖLÜM SEÇİM DÖNEMİ A. SEÇİM DÖNEMİNE GİRİŞ... 3 Cumhurbaşkanlığı Seçimi... 3 Erken Seçim Kararı... 4 B. SEÇİM DÖNEMİNDEKİ YASAL DÜZENLEMELER... 5 C. SEÇİM

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI Ağustos, 2014 İçindekiler Araştırma Hakkında Örneklemin Demografisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki Seçmen Davranışına Yönelik Analizler Genel Seçimlerde

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 11.06.2015 Sayı 39 Eki-08 Oca-09 Nis-09 Tem-09 Eki-09 Oca-10 Nis-10 Tem-10 Eki-10 Oca-11 Nis-11 Tem-11 Eki-11 Oca-12 Nis-12 Tem-12 Eki-12 Oca-13 Nis-13 Tem-13 Eki-13 Oca-14 Nis-14 Tem-14 Eki-14 Oca-15

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU Kasım 29, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK

Detaylı

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi On5yirmi5.com Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi Hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay? Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar (oluşturma : 2/6/2016) Aylık iş ve

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

-TÜRKİYE DE KİŞİ BAŞINA TÜKETİCİ BORCU 4 BİN TL YE YAKLAŞTI

-TÜRKİYE DE KİŞİ BAŞINA TÜKETİCİ BORCU 4 BİN TL YE YAKLAŞTI Umut Oran Basın Açıklaması 27.5.2013 -TÜRKİYE DE KİŞİ BAŞINA TÜKETİCİ BORCU 4 BİN TL YE YAKLAŞTI -SON ÜÇ YILDA KİŞİBAŞINA DÜŞEN TÜKETİCİ BORCU YÜZDE 90 ORANINDA ARTARKEN, AYNI DÖNEMDE TASARRUF NDAKİ ARTIŞ

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR HAZİRAN Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat Haziran ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 434 milyon sm3, %13,76 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı