VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 01.01. 31.12.2006 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU"

Transkript

1 VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU

2 VESTEL BEYAZ EġYA SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLARINA ĠLĠġKĠN BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU Vestel Beyaz EĢya Sanayi ve Ticaret A.ġ. Yönetim Kurulu na, 1. Vestel Beyaz EĢya Sanayi ve Ticaret A.ġ. ( ġirket ) tarihi itibariyle ekte yer alan bilançosunu, aynı tarihte sona eren yıla ait gelir tablosunu, özsermaye değiģim tablosunu ve nakit akım tablosunu, önemli muhasebe politikalarının özetini ve dipnotları Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) yayımladığı denetim ilke ve kurallarına göre denetlemiģ bulunuyoruz. Finansal Tablolarla İlgili Olarak İşletme Yönetiminin Sorumluluğu 2. ġirket yönetimi finansal tabloların Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartlarına göre hazırlanması ve dürüst bir Ģekilde sunumundan sorumludur. Bu sorumluluk, finansal tabloların hata ve/veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanan önemli yanlıģlıklar içermeyecek biçimde hazırlanarak, gerçeği dürüst bir Ģekilde yansıtmasını sağlamak amacıyla gerekli iç kontrol sisteminin tasarlanmasını, uygulanmasını ve devam ettirilmesini, koģulların gerektirdiği muhasebe tahminlerinin yapılmasını ve uygun muhasebe politikalarının seçilmesini içermektedir. Bağımsız Denetim Kuruluşunun Sorumluluğu 3. Bizim sorumluluğumuz, yaptığımız bağımsız denetime dayanarak bu finansal tablolar hakkında görüģ bildirmektir. Bağımsız denetimimiz, Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartlarına uygun olarak gerçekleģtirilmiģtir. Bu standartlar, etik ilkelere uyulmasını ve bağımsız denetimin, finansal tabloların gerçeği doğru ve dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığı konusunda makul bir güvenceyi sağlamak üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir. 4. Bağımsız denetimimiz, finansal tablolardaki tutarlar ve dipnotlar ile ilgili bağımsız denetim kanıtı toplamak amacıyla, bağımsız denetim tekniklerinin kullanılmasını içermektedir. Bağımsız denetim tekniklerinin seçimi, finansal tabloların hata ve/veya hileden ve usulsüzlükten kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususu da dahil olmak üzere önemli yanlıģlık içerip içermediğine dair risk değerlendirmesini de kapsayacak Ģekilde, mesleki kanaatimize göre yapılmıģtır. Bu risk değerlendirmesinde, iģletmenin iç kontrol sistemi göz önünde bulundurulmuģtur. Ancak, amacımız iç kontrol sisteminin etkinliği hakkında görüģ vermek değil, bağımsız denetim tekniklerini koģullara uygun olarak tasarlamak amacıyla, iģletme yönetimi tarafından hazırlanan finansal tablolar ile iç kontrol sistemi arasındaki iliģkiyi ortaya koymaktır. Bağımsız denetimimiz, ayrıca iģletme yönetimi tarafından benimsenen muhasebe politikaları ile yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun uygunluğunun değerlendirilmesini içermektedir. 5. Bağımsız denetim sırasında temin ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüģümüzün oluģturulmasına yeterli ve uygun bir dayanak oluģturduğuna inanıyoruz.

3 Görüş 6. GörüĢümüze göre, iliģikteki finansal tablolar, Vestel Beyaz EĢya Sanayi ve Ticaret A.ġ. nin tarihi itibariyle finansal durumunu, aynı tarihte sona eren yıla ait finansal performansını ve nakit akımlarını, Sermaye Piyasası Kurulu nca yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmaktadır. Ġstanbul, ENGĠN Bağımsız Denetim Serbest Muhasebecilik Mali MüĢavirlik A.ġ. Member Firm of Grant Thornton International Emre Halit Sorumlu Ortak BaĢdenetçi Yıldızposta Caddesi Dedeman ĠĢhanı No:48 Kat: Gayrettepe Ġstanbul

4 MALĠ TABLOLAR ĠÇĠNDEKĠLER BĠLANÇOLAR GELĠR TABLOLARI ÖZSERMAYE DEĞĠġĠM TABLOLARI NAKĠT AKIM TABLOLARI NOT 1 ORGANĠZASYON VE FAALĠYET KONUSU NOT 2 MALĠ TABLOLARIN SUNUMUNA ĠLĠġKĠN ESASLAR NOT 3 UYGULANAN DEĞERLEME ĠLKELERĠ / MUHASEBE POLĠTĠKALARI NOT 4 HAZIR DEĞERLER NOT 5 MENKUL KIYMETLER NOT 6 FĠNANSAL BORÇLAR NOT 7 TĠCARĠ ALACAK VE BORÇLAR NOT 8 FĠNANSAL KĠRALAMA ALACAKLARI VE BORÇLARI NOT 9 ĠLĠġKĠLĠ TARAFLARDAN ALACAKLAR VE BORÇLAR NOT 10 DĠĞER ALACAKLAR VE BORÇLAR NOT 11 CANLI VARLIKLAR NOT 12 STOKLAR NOT 13 DEVAM EDEN ĠNġAAT SÖZLEġMELERĠ ALACAKLARI VE HAKEDĠġ BEDELLERĠ NOT 14 ERTELENEN VERGĠ VARLIKLARI VE YÜKÜMLÜLÜKLERĠ NOT 15 DĠĞER CARĠ / CARĠ OLMAYAN VARLIKLAR VE KISA / UZUN VADELĠ YÜKÜMLÜLÜKLER NOT 16 FĠNANSAL VARLIKLAR NOT 17 POZĠTĠF/NEGATĠF ġerefġye NOT 18 YATIRIM AMAÇLI GAYRĠMENKULLER NOT 19 MADDĠ VARLIKLAR NOT 20 MADDĠ OLMAYAN VARLIKLAR NOT 21 ALINAN AVANSLAR NOT 22 EMEKLĠLĠK PLANLARI NOT 23 BORÇ KARġILIKLARI NOT 24 ANA ORTAKLIK DIġI PAYLAR/ANA ORTAKLIK DIġI KAR ZARAR NOT 25 SERMAYE/KARġILIKLI ĠġTĠRAK SERMAYE DÜZELTMESĠ NOT 26 SERMAYE YEDEKLERĠ NOT 27 KAR YEDEKLERĠ NOT 28 GEÇMĠġ YIL KAR / ZARARLARI NOT 29 YABANCI PARA POZĠSYONU NOT 30 DEVLET TEġVĠK VE YARDIMLARI NOT 31 KARġILIKLAR, ġarta BAĞLI VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER NOT 32 ĠġLETME BĠRLEġMELERĠ NOT 33 BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA NOT 34 BĠLANÇO TARĠHĠNDEN SONRAKĠ OLAYLAR NOT 35 DURDURULAN FAALĠYETLER NOT 36 ESAS FAALĠYET GELĠRLERĠ NOT 37 FAALĠYET GĠDERLERĠ NOT 38 DĠĞER FAALĠYETLERDEN GELĠR/GĠDER VE KAR/ZARARLAR NOT 39 FĠNANSMAN GĠDERLERĠ NOT 40 NET PARASAL POZĠSYON KAR/ZARARI NOT 41 VERGĠLER NOT 42 HĠSSE BAġINA KAZANÇ NOT 43 NAKĠT AKIM TABLOSU NOT 44 MALĠ TABLOLARI ÖNEMLĠ ÖLÇÜDE ETKĠLEYEN YA DA TABLOLARIN AÇIK YORUMLANABĠLĠR VE ANLAġILABĠLĠR OLMASI AÇISINDAN AÇIKLANMASI GEREKLĠ OLAN DĠĞER HUSUSLAR

5 VE TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE BĠLANÇOLARI Dipnot VARLIKLAR Referansları Cari / Dönen Varlıklar Hazır Değerler Menkul Kıymetler (net) Ticari Alacaklar (net) Finansal Kiralama Alacakları (net) ĠliĢkili Taraflardan Alacaklar (net) Diğer Alacaklar (net) Canlı Varlıklar (net) Stoklar (net) Devam Eden ĠnĢaat SözleĢmelerinden Alacaklar (net) Ertelenen Vergi Varlıkları Diğer Cari/Dönen Varlıklar Cari Olmayan / Duran Varlıklar Ticari Alacaklar (net) Finansal Kiralama Alacakları (net) ĠliĢkili Taraflardan Alacaklar (net) Diğer Alacaklar (net) Finansal Varlıklar (net) Pozitif/Negatif ġerefiye (net) Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller (net) Maddi Varlıklar (net) Maddi Olmayan Varlıklar (net) Ertelenen Vergi Varlıkları Diğer Cari Olmayan/Duran Varlıklar TOPLAM VARLIKLAR ĠliĢikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluģturur.

6 VE TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE BĠLANÇOLARI Dipnot ÖZSERMAYE VE YÜKÜMLÜLÜKLER Referansları Kısa Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar (net) Uzun Vadeli Finansal Borçların Kısa Vadeli Kısımları (net) Finansal Kiralama ĠĢlemlerinden Borçlar (net) Diğer Finansal Yükümlülükler (net) Ticari Borçlar (net) ĠliĢkili Taraflara Borçlar (net) Alınan Avanslar Devam Eden ĠnĢaat SözleĢmeleri HakediĢ Bedelleri (net) Borç KarĢılıkları Ertelenen Vergi Yükümlülüğü Diğer Yükümlülükler (net) Uzun Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar (net) Finansal Kiralama ĠĢlemlerinden Borçlar (net) Diğer Finansal Yükümlülükler (net) Ticari Borçlar (net) ĠliĢkili Taraflara Borçlar (net) Alınan Avanslar Borç KarĢılıkları Ertelenen Vergi Yükümlülüğü Diğer Yükümlülükler (net) ÖZSERMAYE Sermaye KarĢılıklı ĠĢtirak Sermaye Düzeltmesi Sermaye Yedekleri Hisse Senetleri Ġhraç Primleri Hisse Senedi Ġptal Karları Yeniden Değerleme Fonu Finansal Varlıklar Değer ArtıĢ Fonu Özsermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları Kar Yedekleri Yasal Yedekler Statü Yedekleri Olağanüstü Yedekler Özel Yedekler Sermayeye Eklenecek ĠĢtirak Hisseleri ve Gayrimenkul SatıĢ Kazançları Yabancı Para Çevrim Farkları Net Dönem Karı/Zararı GeçmiĢ Yıllar Kar/Zararları TOPLAM ÖZSERMAYE YÜKÜMLÜLÜKLER ĠliĢikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluģturur.

7 VE TARĠHLERĠNDE SONA EREN YILLARA AĠT GELĠR TABLOLARI Dipnot Referansları ESAS FAALĠYET GELĠRLERĠ SatıĢ Gelirleri (net) SatıĢların Maliyeti (-) 36 ( ) ( ) BRÜT ESAS FAALĠYET KARI Faaliyet Giderleri (-) 37 ( ) ( ) NET ESAS FAALĠYET KARI Diğer Faaliyetlerden Gelir ve Karlar Diğer Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 ( ) ( ) Finansman Giderleri (-) 39 ( ) ( ) FAALĠYET KARI Net Parasal Pozisyon Kar/Zararı VERGĠ ÖNCESĠ KAR Vergiler 41 ( ) ( ) NET DÖNEM KARI HĠSSE BAġINA KAZANÇ 42 0,36 0,37 ĠliĢikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluģturur.

8 VE TARĠHLERĠNDE SONA EREN YILLARA AĠT ÖZSERMAYE DEĞĠġĠM TABLOLARI Sermaye Sermaye Yedekleri Hisse Senedi Ġhraç Primleri Özsermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları Kar Yedekleri Yasal Yedekler Olağanüstü Yedekler GeçmiĢ Yıllar Karı Net Dönem Karı Toplam Özsermaye bakiyesi Sermaye artıģı - Sermaye düzeltme farkları ( ) GeçmiĢ yıl karı ( ) GeçmiĢ yıllar karına transfer ( ) -- Yasal yedeklere aktarım ( ) Olağanüstü yedeklere aktarım ( ) Sermaye yedeklerine aktarım (36.015) Net dönem karı bakiyesi Sermaye artıģı - Halka arz GeçmiĢ yıllar karına transfer ( ) -- Yasal yedeklere aktarım ( ) Olağanüstü yedeklere aktarım ( ) Net dönem karı bakiyesi ĠliĢikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluģturur.

9 VE TARĠHLERĠNDE SONA EREN YILLARA AĠT NAKĠT AKIM TABLOLARI FAALĠYETLERDEN DOĞAN NAKĠT AKIMLARI Dipnot Referansları Vergi öncesi kar Vergi öncesi kar ile faaliyetlerden doğan net nakit akımlarının mutabakatı için yapılan düzeltmeler Amortisman ve itfa payları Kıdem tazminatı karģılığı Stok değer düģüklüğü karģılığı ġüpheli alacaklar karģılığı -- (1.149) Diğer karģılıklardaki artıģ azalıģlar Maddi duran varlık satıģ karı/(zararı) ( ) Faiz geliri 38 ( ) ( ) Faiz gideri Faaliyetlerle ilgili varlık ve borçlardaki değiģim öncesi faaliyet geliri Ticari alacaklardaki değiģim (70.319) ĠliĢkili taraflar bakiyesindeki değiģim ( ) Stoklardaki değiģim ( ) ( ) Diğer dönen varlıklardaki değiģim ( ) ( ) Ticari borçlardaki değiģim ( ) Diğer kısa vadeli yükümlülüklerdeki değiģim ( ) ( ) Ödenen kıdem tazminatları 23 ( ) ( ) Faaliyetlerden elde edilen net nakit akımları ( ) Yatırım faaliyetlerindeki nakit akımları Maddi duran varlık alımları 19 ( ) ( ) Maddi olmayan duran varlık alımları 20 ( ) ( ) Satılmaya hazır varlıklardaki azalıģ Yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan net nakit çıkıģları ( ) ( ) Finansal faaliyetlerdeki nakit akımları Banka kredilerindeki değiģim net ( ) ĠliĢkili taraflardan sağlanan fonlardaki değiģim Nakit sermaye artıģları Ödenen faiz ( ) ( ) Alınan faiz Finansal faaliyetlerden kaynaklanan net nakit akımları Nakit ve nakit benzerlerindeki değiģim Dönem baģı hazır değerler Dönem sonu hazır değerler ĠliĢikteki dipnotlar bu mali tabloların ayrılmaz parçasını oluģturur.

10 6 NOT 1 ġġrket ĠN ORGANĠZASYON VE FAALĠYET KONUSU Vestel Beyaz EĢya Sanayi ve Ticaret A.ġ. ( ġirket veya Vestel Beyaz EĢya ) 1997 yılında Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuģ olup merkezi Ambarlı Petrol Ofisi Dolum Tesisleri Yolu, Zorlu Plaza, Avcılar / Ġstanbul da bulunmaktadır. ġirket faaliyetine 1999 yılında baģlamıģ olup buzdolabı, split klima üniteleri, çamaģır makinesi ve piģirici cihazlar üretimi, satıģı ve dayanıklı tüketim malları ticareti yapmaktadır. 278 bin m2 kapalı alana sahip üretim tesisleri Manisa Organize Sanayi Bölgesi nde toplam 373 bin m2 açık alan üzerine kurulmuģtur. ġirket Ahmet Nazif Zorlu ailesinin kontrolü altında bulunan Vestel ġirketler Topluluğu na dahildir. ġirket yurt dıģı satıģlarını Vestel Topluluğu na dahil olan Vestel DıĢ Ticaret A.ġ. ile yurt içi satıģlarını ise Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ. aracılığıyla gerçekleģtirmektedir. 31 Aralık 2006 itibariyle, ġirket in hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran hissedarlar ve hisse oranları aģağıdaki gibidir (dipnot 25): Pay % Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ. ( Nama yazılı hisse senetleri) 68,5 Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ. (Hamiline hisse senetleri, halka açık) 4,1 Diğer ortaklar (Hamiline hisse senetleri, halka açık) 27,4 ġirket in bünyesinde istihdam edilen personel sayısı kiģidir ( : 2.978). 100,0

11 7 NOT 2 MALĠ TABLOLARIN SUNUMUNA ĠLĠġKĠN ESASLAR Uygulanan Muhasebe Standartları ġirket muhasebe kayıtlarını ve yasal mali tablolarını Yeni Türk Lirası ( YTL ) cinsinden, Türk Ticaret Kanunu ( TTK ), Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) yayınlamıģ olduğu tebliğler, Vergi Usul Kanunu ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan Tekdüzen Hesap Planı Ģartlarına uygun olarak hazırlamaktadır. ĠliĢikteki mali tablolar, yasal kayıtların, tarihi maliyet esası temel alınarak, mali tabloların gerçeği yansıtması ilkesi doğrultusunda, Yeni Türk Lirası nın 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle satın alma gücünde meydana gelen değiģikliklerin yeniden ifade edilmesi de dahil olmak üzere yapılan sınıflama ve düzeltmeler ile Sermaye Piyasası Kurulu nun 15 Kasım 2003 tarih ve Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sermaye Piyasasında Muhasebe Standartları Hakkında Tebliğ (SPK nın Seri XI, No 25 sayılı tebliği) hükümlerine uygun olarak hazırlanmıģtır. Mali tablolar ve dipnotlar, SPK tarafından 20 Aralık 2004 tarihli duyuru ile uygulanması zorunlu kılınan formatlara uygun olarak sunulmuģtur. Para Ölçüm Birimi tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin Para Birimi Hakkındaki 5083 sayılı Kanun a göre, tarihinden itibaren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin para birimi Yeni Türk Lirası, Yeni Türk Lirası nın alt birimi Yeni KuruĢ olmuģ ve bir Yeni Türk Lirası (YTL) yüz Yeni KuruĢ a (YKr) eģitlenmiģtir. Sermaye Piyasası Kurulu nun 30 Kasım 2004 tarihli duyurusuna istinaden, 31 Aralık 2006 tarihinde sona eren döneme iliģkin mali tablolar, karģılaģtırma amacıyla kullanılacak olan bir önceki döneme ait finansal verileri de dahil olmak üzere, YTL cinsinden gösterilmiģtir. Yüksek Enflasyon Dönemlerinde Mali Tabloların Düzeltilmesi Sermaye Piyasası Kurulu nun 17 Mart 2005 tarih ve 11/367 sayılı kararı ile mevcut objektif kriterler dikkate alındığında, yüksek enflasyon döneminin sona erdiği; ayrıca yüksek enflasyon döneminin devamına iliģkin diğer emarelerin de büyük ölçüde ortadan kalktığı hususları çerçevesinde, 2005 yılında mali tabloların enflasyona göre düzeltilmesi uygulamasına son verilmesine karar verilmiģtir. Bu karar neticesinde, 31 Aralık 2006 ve 2005 tarihleri itibariyle mali tablolar herhangi bir düzeltme iģlemine tabi tutulmamıģtır. Mali tabloların enflasyona göre düzeltilmesi uygulamasına son verilmesinin etkileri aģağıda belirtilmiģtir: Yüksek enflasyon döneminin sona ermesinden dolayı cari dönem mali tabloları düzeltme iģlemine tabi tutulmamakta, önceki raporlama dönemlerine ait tutarlar ise paranın enflasyon düzeltmesi uygulamasına göre raporlanan son bilanço tarihindeki satın alma gücüne göre düzeltilerek ifade edilmektedir. Yüksek enflasyon dönemlerinde bilanço tarihindeki cari satın alma gücü ile ifade edilmemiģ olan parasal olmayan varlık ve borçlar ile özsermaye kalemleri, ilgili aylık düzeltme katsayıları kullanılarak düzeltilmiģ olup; yüksek enflasyon döneminin sona ermesi ile birlikte enflasyon düzeltmesi uygulamasına göre raporlanan son bilanço tarihindeki satın alma gücü ile ifade edilen değerleri söz konusu varlık, borç ve özsermaye kalemlerinin 1 Ocak 2005 tarihindeki açılıģ değerleri olarak kabul edilmektedir. Önceki raporlama dönemlerine ait mali tablolar paranın enflasyon düzeltmesi uygulamasına göre raporlanan son bilanço tarihindeki satın alma gücü esas alınarak düzeltilmiģtir.

12 8 NOT 3 UYGULANAN DEĞERLEME ĠLKELERĠ / MUHASEBE POLĠTĠKALARI Mali tabloların hazırlanmasında izlenen önemli muhasebe politikaları aģağıda özetlenmiģtir: Hasılat Satılan malların riskinin ve faydasının alıcıya transfer olduğu, satıģla ilgili ekonomik faydanın iģletmeye akacağının muhtemel olması ve gelir tutarının güvenilir bir Ģekilde hesaplanabildiği durumda gelir oluģmuģ sayılır. Perakende satıģlarda müģterinin memnun kalmaması durumunda satılan malın Ģartsız geri alınacağına iliģkin müģteriye bir garanti verilmesi durumunda da sahiplikle ilgili önemli risk ve getirilerin alıcıya transfer edildiği kabul edilir. Aynı iģlem ile ilgili hasılat ve giderler eģanlı mali tablolara alınmaktadır. SatıĢ karģılığında nakit veya nakit benzerlerinin alındığı durumlarda, hasılat söz konusu nakit veya nakit benzerlerinin tutarıdır. Ancak, ġirket satıģları büyük ölçüde vadeli olarak gerçekleģtirilmekte ve satıģ bedelinin makul değeri, alacakların bugünkü değerine indirgenmesi suretiyle bulunmaktadır. Alacakların bugünkü değerinin belirlenmesinde; satıģ bedelinin nominal değerini, ilgili mal veya hizmetin peģin satıģ fiyatına indirgeyen faiz oranı kullanılır. SatıĢ bedelinin nominal değeri ile bu Ģekilde bulunan makul değer arasındaki fark, faiz geliri olarak ilgili dönemlere yansıtılmaktadır. Hasılat olarak kayıtlara alınan tutarların tahsilinin Ģüpheli hale gelmesi durumunda, ayrılan Ģüpheli alacak karģılığı, hasılat tutarının düzeltilmesi suretiyle değil, bir gider olarak mali tablolara alınır. Net satıģlar, indirimler ve iadeler düģüldükten sonraki faturalanmıģ satıģ bedelinden oluģmaktadır. Stoklar Stoklar, net gerçekleģebilir değer ya da maliyet bedelinden düģük olanı ile değerlenir. Stok mamul, yarı mamul ve ilk madde malzeme maliyetini oluģturan unsurlar malzeme, direkt iģçilik ve genel üretim giderleridir. Maliyeti, ağırlıklı ortalama metodu ile hesaplanmaktadır. Net gerçekleģebilir değer, olağan ticari faaliyet içerisinde oluģan tahmini satıģ fiyatından, tamamlanma maliyeti ve satıģı gerçekleģtirmek için gerekli satıģ maliyetlerinin indirilmesiyle elde edilen tutardır. Maddi Varlıklar Maddi duran varlıklar, elde etme maliyetinden birikmiģ amortismanın ve oluģmuģ olan değer kayıplarının düģülmesi ile gösterilmektedir. Maddi duran varlıklar doğrusal amortisman metoduyla faydalı ömür esasına uygun bir Ģekilde amortismana tabi tutulmuģtur. Maddi duran varlıkların amortisman oranları, tahmin edilen faydalı ömürleri esas alınarak hesaplanmakta olup aģağıda gösterilmiģtir: Arazi ve arsalar -- Yeraltı ve yerüstü düzenleri Binalar Özel maliyetler 5 Makine, tesis ve cihazlar ve kalıplar 5-20 TaĢıt araçları 5 Mobilya ve demirbaģlar 5-10 Maddi duran varlığın kayıtlı değeri, geri kazanılabilir değerinden fazla ise, karģılık ayrılmak suretiyle kayıtlı değeri geri kazanılabilir değerine indirilir. Maddi duran varlıkların elden çıkartılması sonucu oluģan kar ve zararlar faaliyet karına dahil edilirler. Yıl

13 9 Maddi Olmayan Varlıklar Maddi olmayan varlıklar, iktisap maliyeti üzerinden kaydedilir ve beģ yılı aģmamak koģuluyla beklenen faydalı ömürleri esasına göre itfa edilmektedir. Araştırma, Geliştirme Maliyetleri AraĢtırma maliyetleri giderin yapıldığı tarihle giderleģtirilmektedir. GeliĢtirme projelerine iliģkin giderler (yeni veya tekamül ettirilen ürünlerin dizaynı ve test edilmesine iliģkin giderler) ileri dönemlerde ekonomik fayda yaratabilme beklentisi olması Ģartıyla maddi olmayan duran varlıklar altında aktifleģtirilmekte ve kıst esasına göre beģ yılda itfa edilmektedir. AktifleĢtirilen araģtırma, geliģtirme giderleri ürünü ilgilendiren olaylar veya değiģimler çerçevesinde gözden geçirilmekte ve itfa edilmemiģ bakiyenin fayda yaratması beklenmediği durumlarda değer düģüģ karģılığı ayrılmaktadır. Varlıklarda Değer DüĢüklüğü ġirket, her bir bilanço tarihinde, bir varlığa iliģkin değer kaybının olduğuna dair herhangi bir gösterge olup olmadığını değerlendirir. Eğer böyle bir gösterge mevcutsa, o varlığın geri kazanılabilir tutarı tahmin edilir. Eğer söz konusu varlığın veya o varlığa ait nakit üreten herhangi bir biriminin kayıtlı değeri, kullanım veya satıģ yoluyla geri kazanılacak tutarından yüksekse değer düģüklüğü meydana gelmiģtir. Geri kazanılabilir tutar varlığın net satıģ fiyatı ile kullanım değerinden yüksek olanı seçilerek bulunur. Kullanım değeri, bir varlığın sürekli kullanımından ve faydalı ömrü sonunda elden çıkarılmasından elde edilmesi beklenen nakit akımlarının tahmin edilen bugünkü değeridir. Değer düģüklüğü kayıpları gelir tablosunda muhasebeleģtirilir. Borçlanma Maliyetleri ĠnĢa edilebilmesi veya satıģa hazırlanabilmesi önemli bir zaman dilimi gerektiren varlık alımları veya yatırımları ile dolaysız olarak iliģkilendirilebilen ve inģaat veya üretim sırasında tahakkuk eden borçlanma maliyetleri ilgili varlığın maliyetine eklenmektedir. Varlığın amaçlandığı Ģekilde kullanıma veya satıģa hazır hale getirilmesi için gerekli faaliyetlerin tamamen bitirilmesi durumunda, borçlanma maliyetlerinin aktifleģtirilmesine son verilir. Diğer borçlanma maliyetleri tahakkuk ettikleri dönemlerde giderleģtirilmektedir. Finansal Araçlar ġirket yönetiminin likidite ihtiyacının karģılanmasına yönelik olarak veya faiz oranlarındaki değiģimler nedeniyle satılabilecek olan ve belirli bir süre gözetilmeksizin elde tutulan finansal araçlar, satılmaya hazır finansal yatırımlar olarak sınıflandırılmıģtır. Bunlar, yönetimin bilanço tarihinden sonraki 12 aydan daha kısa bir süre için finansal aracı elde tutma niyeti olmadıkça veya iģletme sermayesinin arttırılması amacıyla satıģına ihtiyaç duyulmayacaksa duran varlıklar olarak gösterilir, aksi halde dönen varlıklar olarak sınıflandırılır. ġirket yönetimi, bu finansal araçların sınıflandırmasını satın alındıkları tarihte uygun bir Ģekilde yapmakta olup düzenli olarak bu sınıflandırmayı gözden geçirmektedir. Tüm finansal yatırımlar, ilk olarak bedelin makul değeri olan ve yatırımla ilgili satın alma masrafları da dahil olmak üzere maliyet bedelleri üzerinden gösterilmektedir. Finansal Risk Yönetimi Amaç ve Politikaları ġirket faaliyetlerinden dolayı, borç ve sermaye piyasası fiyatlarındaki, döviz kurları ile faiz oranlarındaki değiģimlerin etkileri dahil çeģitli finansal riskleri yönetmeye odaklanmıģtır. ġirket risk yönetim programı ile piyasalardaki dalgalanmaların getireceği potansiyel olumsuz etkilerin en aza indirgenmesini amaçlamıģtır.

14 10 Faiz Oranı Riski ġirket, faiz oranlarındaki değiģmelerin faiz getiren yükümlülükler üzerindeki etkisinden dolayı faiz oranı riskine maruz kalmaktadır. Söz konusu faiz oranı riski faiz oranı duyarlılığı olan varlık ve yükümlülüklerini dengelemek suretiyle oluģan doğal tedbirlerle yönetilmektedir. Likidite Riski Mevcut ve ilerideki muhtemel borç gereksinimlerinin fonlanabilme riski, yeterli sayıda ve yüksek kalitedeki kredi sağlayıcılarının eriģilebilirliğinin sürekli kılınması suretiyle yönetilmekte ve ġirket likidite ihtiyacını kısa vadeli finansal araçlarını nakde çevirerek örneğin ticari alacakların tahsilatı ile fonlamada esnekliği sağlamaya çalıģmaktadır. Döviz Kuru Riski ġirket ağırlıklı olarak ABD Doları ve Euro cinsinden borçlu veya alacaklı bulunan meblağların Yeni Türk Lirası na çevrilmesinden dolayı kur değiģikliklerinden doğan döviz kur riskine maruz kalmaktadır. Bu riskler, döviz pozisyonunun analiz edilmesi ile takip edilmekte ve sınırlandırılmaktadır. Kredi Riski Finansal varlıkların sahipliği karģı tarafın sözleģmeyi yerine getirmeme riskini beraberinde getirir. Ticari alacakların önemli bir kısmı iliģkili Ģirketlerdendir. Yurt içi satıģlar, Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ ( Vestel Pazarlama A.ġ. ) vasıtası ile yapılmakta olup iliģkili Ģirketin alacakları bayilerden yeterli teminat alınması ile sağlanmaktadır. Yurt dıģı satıģlar ise Vestel DıĢ Ticaret A.ġ aracılığı ile yapılmakta olup iliģkili Ģirketin alacakları Türk Eximbank tarafından teminat altına alınmıģtır. Finansal Enstrümanların Makul Değeri Makul bedel, bir finansal enstrümanın zorunlu bir satıģ veya tasfiye iģlemi dıģında istekli taraflar arasındaki bir cari iģlemde, el değiģtirebileceği tutar olup; eğer varsa oluģan bir piyasa fiyatı ile en iyi Ģekilde belirlenir. Finansal enstrümanların tahmini makul bedelleri, ġirket tarafından mevcut piyasa bilgileri ve uygun değerleme metotları kullanılarak tespit edilmiģtir. Ancak, makul bedeli belirlemek için piyasa verilerinin yorumlanmasında tahminler gereklidir. Buna göre, burada sunulan tahminler, ġirket in bir güncel piyasa iģleminde elde edebileceği tutarları göstermeyebilir. AĢağıdaki yöntem ve varsayımlar, makul değeri belirlenebilen finansal enstrümanların makul değerinin tahmininde kullanılmıģtır: Parasal Varlıklar Yılsonu kurlarıyla çevrilen döviz cinsinden olan bakiyelerin makul değerlerinin, kayıtlı değerlerine yakın olduğu öngörülmektedir. Nakit ve nakit benzeri değerler dahil maliyet değerinden gösterilen finansal varlıkların kayıtlı değerlerinin, kısa vadeli olmaları nedeniyle makul değerlerine eģit olduğu öngörülmektedir. Ticari alacakların kayıtlı değerlerinin, ilgili değer düģüklük karģılıklarıyla beraber makul değeri yansıttığı öngörülmektedir. Finansal varlıkların makul değerinin ilgili varlıkların kayıtlı değerlerine yaklaģtığı kabul edilir. Parasal Borçlar Banka kredileri ve diğer parasal borçların makul bedellerinin, kısa vadeli olmaları nedeniyle kayıtlı değerlerine yakın olduğu öngörülmektedir. Ticari borçlar makul değerleri üzerinden gösterilmiģtir. Döviz cinsinden olan uzun vadeli krediler yılsonu kurundan çevrilir ve bundan dolayı makul bedelleri kayıtlı değerlerine yaklaģır. Banka kredilerinin kayıtlı değerleri ile tahakkuk etmiģ faizlerinin makul değerlere yaklaģtığı tahmin edilmektedir.

15 11 NetleĢtirme Bir finansal varlık veya bu varlığın bir kısmı ġirket in bu finansal varlığa veya bu varlığın bir kısmına iliģkin nakit akımları üzerindeki sözleģme ile belirlenen haklarının sona ermesi veya kaybedilmesi veya ġirket in bu finansal varlığa veya bu varlığın bir kısmına iliģkin nakit akımları üzerindeki sözleģme ile belirlenen haklarını transfer etmesi ve bu hakların tamamına veya bir kısmına iliģkin devam eden bir katılımının bulunmaması koģullardan en az birinin varlığı halinde mali tablolardan çıkarılır. Bu koģullardan herhangi birinin finansal varlığın sadece bir kısmı için geçerli olması halinde, varlığın o kısmı mali tablolardan çıkarılır ve diğer kısımlarının mali tablolara alınmasına devam edilir. Kur DeğiĢiminin Etkileri Yabancı para cinsinden yapılan iģlemleri ve bakiyeleri YTL ye çevirirken iģlem tarihinde geçerli olan ilgili kurları esas almaktadır. Bilançoda yer alan yabancı para birimi bazındaki parasal varlıklar ve borçlar bilanço tarihindeki döviz kurları kullanılarak YTL ye çevrilmiģtir. Yabancı para cinsinden olan iģlemlerin YTL ye çevrilmesinden veya parasal kalemlerin ifade edilmesinden doğan kur farkı gider veya gelirleri ilgili dönemde gelir tablosuna yansıtılmaktadır. Hisse BaĢına Kazanç Hisse baģına kazanç, net dönem karından veya zararından hisse senedi sahiplerine isabet eden kısmın, içindeki ağırlıklı ortalama hisse senedi sayısına bölünmesiyle hesaplanır. KarĢılıklar KarĢılıklar geçmiģteki olaylardan kaynaklanan olası bir yükümlülük olması (hukuki veya yapısal yükümlülük), bu yükümlülüğün gelecekte yerine getirilmesi için gerekli aktif kalemlerde bir azalıģın muhtemelen söz konusu olması ve yükümlülük tutarının güvenilir bir biçimde saptanabilmesi durumunda tahakkuk ettirilmektedir. Tahakkuk ettirilen bu karģılıklar her bilanço döneminde gözden geçirilmekte ve cari tahminlerin yansıtılması amacıyla revize edilmektedir. Teknik Servis Garanti KarĢılığı KarĢılık, ġirket in üretimini gerçekleģtirdikleri malların arızalı çıkması durumunda gerçekleģebilecek arızalar için muhtemel, tamir, onarım gibi hizmet servis giderleri için ayrılmıģtır. ġarta Bağlı Varlık ve Yükümlülükler Taahhüt ve muhtemel yükümlülük doğuran iģlemler, gerçekleģmesi gelecekte bir veya birden fazla olayın neticesine bağlı durumları ifade etmektedir. Dolayısıyla, bazı iģlemler ileride doğması muhtemel zarar, risk veya belirsizlik taģımaları açısından bilanço dıģı kalemler olarak tanınmıģtır. Gelecekte gerçekleģmesi muhtemel mükellefiyetler veya oluģacak zararlar için bir tahmin yapılması durumunda, bu yükümlülükler gider ve borç olarak kabul edilmektedir. GerçekleĢmesi muhtemel gelirler, gerçekleģmenin imkan dahilinde olduğu durumda gelirlere yansıtılmaktadır. Kiralama ĠĢlemleri Kiracı Olarak ġirket Finansal Kiralama ġirket, finansal kiralama yoluyla edinmiģ olduğu ve mülkiyetin bütün önemli risklerinin ve getirilerinin fiili olarak kiralama süresi sonunda ġirket e geçtiği sabit kıymetleri, bilançoda kira baģlangıç tarihindeki makul değeri ya da, daha düģükse minimum kira ödemelerinin bilanço tarihindeki bugünkü değeri üzerinden yansıtmaktadır. Finansal kiralama iģleminden kaynaklanan yükümlülük, kalan bakiye üzerinde sabit bir faiz oranı sağlamak için, ödenecek faiz ve anapara borcu olarak ayrıģtırılmıģtır. Finansal kiralama iģlemine konu olan sabit kıymetin ilk edinilme aģamasında katlanılan masraflar maliyete dahil edilir. Finansal kiralama yolu ile elde edilen sabit kıymetler tahmin edilen ekonomik ömürleri üzerinden amortismana tabi tutulur. Operasyonel Kiralama Kiralayanın malın tüm risk ve faydalarını elinde bulundurduğu kira sözleģmeleri operasyonel kiralama olarak adlandırılır. Bir operasyonel kiralama için yapılan ödemeler, kiralama süresi boyunca doğrusal yönteme göre gider olarak kayıtlara alınmaktadır.

16 12 ĠliĢkili Taraflar Ortaklar, önemli yönetim personeli ve yönetim kurulu üyeleri, aileleri ve onlar tarafından kontrol edilen veya onlara bağlı Ģirketler, iģtirak ve ortaklıklar ile Zorlu Holding Grubu na ve Vestel Grubu na dahil Ģirketler ve onlara bağlı Ģirketler, iģtirak ve ortaklıklar iliģkili taraflar olarak kabul edilmiģtir. Finansal Bilgilerin Bölümlere Göre Raporlaması ġirket, beyaz eģya imalatı ve satıģı faaliyetlerini yürütmektedir. ġirket in satıģını yaptığı ürünler farklı risk ve getirilere sahip olmadığından, endüstriyel bölüm tanımlanmamıģtır. Coğrafi bölümleri ile ilgili finansal bilgi not 33 te sunulmuģtur. Devlet TeĢvik ve Yardımları Makul değerleri ile izlenen parasal olmayan devlet teģvikleri de dahil olmak üzere tüm devlet teģvikleri, elde edilmesi için gerekli Ģartların iģletme tarafından yerine getirileceğine ve teģvikin iģletme tarafından elde edilebileceğine dair makul bir güvence oluģtuğunda mali tablolara yansıtılır. Devletten temin edilen feragat edilebilir borçlar, feragat koģullarının iģletme tarafından yerine getirileceğine dair makul bir güvence oluģması durumunda devlet teģviki olarak kabul edilir. ÇalıĢanlara Sağlanan Faydalar / Kıdem Tazminatları Yürürlükteki kanunlara göre, ġirket, emeklilik dolayısıyla veya istifa ve iģ kanununda belirtilen davranıģlar dıģındaki sebeplerle istihdamı sona eren çalıģanlara belirli bir toplu ödeme yapmakla yükümlüdür. Söz konusu ödeme tutarları, bilanço tarihi itibariyle geçerli olan kıdem tazminat tavanı esas alınarak hesaplanır. Kıdem tazminatı karģılığı, tüm çalıģanların emeklilikleri dolayısıyla ileride doğacak yükümlülük tutarları bugünkü net değerine göre hesaplanarak iliģikteki mali tablolarda yansıtılmıģtır. Kurum Kazancı Üzerinden Hesaplanan Vergiler Bilanço tarihi itibariyle dönem sonuçlarına dayanılarak tahmin edilen Kurumlar Vergisi yükümlülüğü için karģılık ayrılmaktadır. Kurumlar Vergisi yükümlülüğü, dönem sonucunun kanunen kabul edilmeyen giderler ve indirimler dikkate alınarak düzeltilmesinden sonra bulunan matrah üzerinden hesaplanmaktadır. Vergi karģılığı, dönem karı dikkate alınarak hesaplanmıģ ve hesaplamada ertelenmiģ vergi göz önünde bulundurulmuģtur. ErtelenmiĢ vergi, bilanço yükümlülüğü metodu dikkate alınarak hesaplanmıģtır. ErtelenmiĢ vergi aktif ve pasiflerin mali tablolarda yansıtılan değerleri ile yasal vergi bazı arasındaki geçici farkların vergi etkisi dikkate alınarak yansıtılmaktadır. ErtelenmiĢ vergi yükümlülükleri, aģağıdaki durumlar haricinde bütün vergiye tabi geçici farklılıklar için kayıtlara alınmaktadır. ErtelenmiĢ vergi alacakları, vergiden indirilebilir geçici farklar, kullanılmamıģ vergi varlıkları ve kayıplarının taģınmasından faydalanılabilecek kadar vergilendirilebilir kar oluģması ölçüsünde, kullanılmamıģ vergi alacakları ve kullanılmamıģ vergi kayıpları için kayıtlara alınmaktadırlar. ErtelenmiĢ vergi alacağının taģıdığı değer, her bilanço tarihinde gözden geçirilir ve ertelenmiģ vergi alacağının tamamen ya da kısmen kullanımına olanak sağlayacak yeterli vergilendirilebilir karın olası olmadığı durumlarda azaltılır. ErtelenmiĢ vergi alacakları ve yükümlülükleri varlığın gerçekleģtiği ya da yükümlülüğün ifa edildiği dönemde geçerli olan ve bilanço tarihinde yürürlükte olan vergi oranına göre hesaplanır. Nakit Akım Tablosu Nakit akım tablolarında yer alan nakit ve nakit benzerleri, nakit ve banka mevduatı ile vadesi 3 ay veya daha kısa olan menkul kıymetleri içermektedir.

17 13 NOT 4 - HAZIR DEĞERLER Kasa Bankalar - Vadesiz mevduat Vadeli mevduat Aralık 2006 tarihi itibariyle vadeli mevduatın vadesi olup yabancı para faiz oranı yıllık %3 ile %5,5 ve YTL için yıllık %19,75 tir ( : vadesi olup yıllık faiz oranları yabancı para için %2 ve YTL için %14). NOT 5 MENKUL KIYMETLER ġirket in menkul kıymetleri bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır). NOT 6 FĠNANSAL BORÇLAR Kısa vadeli finansal borçlar - YTL Uzun vadeli finansal borçların kısa vadeli kısımları - ABD$ EURO Uzun vadeli finansal borçlar - ABD$ EURO

18 14 ġirket, yıllarında üretimde kullanılmak üzere makine ve teçhizat yatırımlarının finansmanı için yurt dıģı kaynaklı 5 yıldan uzun vadeli EURO döviz cinsi bazında çeģitli krediler temin etmiģtir. 31 Aralık 2006 itibariyle bu kredilerin kısa vadeli toplamı YTL ( : YTL) ve uzun vadeli toplamı YTL ( : YTL) dir. Kredilerin anapara ve faiz ödemeleri 6 aylık taksitler halinde olup son geri ödeme taksiti Aralık 2012 tarihindedir. Yıllık faiz oranları Euribor + (%0,625 - %0,75) dir. ġirket, üretim kapasitesini arttırmak için Haziran 2003 tarihinde EURO kredi temin etmiģtir. Bilanço tarihi itibariyle EURO ( YTL) anapara borcu bulunmaktadır. Kredinin son ödeme taksiti Mayıs 2009 tarihinde olup yıllık faiz oranı Euribor + %3,25 dir 31 Aralık 2006 itibariyle ġirket iģletme finansmanında kullanmak üzere YTL ( ABD$) kredi temin etmiģ olup ortalama faiz oranı yıllık %5,5 dir. Kredinin geri ödeme vadesi Mayıs 2007 dir ( : YTL ( ABD$)). ġirket in kısa ve uzun vadeli toplam finansal borçlarının ödeme planı aģağıdaki gibidir: Bir yılı geçmeyen Bir yılı geçen ve iki yılı geçmeyen Ġki yılı geçen ve üç yılı geçmeyen Üç yılı geçen ve dört yılı geçmeyen Dört yılı geçen ve beģ yılı geçmeyen BeĢ yılı geçen ġirket çeģitli finansal kuruluģlardan temin etmiģ olduğu krediler için çeģitli teminatlar vermiģtir (dipnot 31)

19 15 NOT 7 TĠCARĠ ALACAK VE BORÇLAR Kısa vadeli ticari alacaklar Cari hesap alacakları Verilen depozito ve teminatlar Kısa vadeli ticari borçlar Cari hesap borçları Borç senetleri Alınan depozito ve teminatlar ErtelenmiĢ finansman geliri (-) ( ) ( ) Aralık 2006 tarihi itibariyle ticari borçlar hesabında HSBC Bank aracılığıyla alınan ABD Doları tutarında vadeli mal alımı bulunmaktadır.

20 16 NOT 8 FĠNANSAL KĠRALAMA ALACAKLARI VE BORÇLARI ġirket in finansal kiralama alacakları bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır) Kısa vadeli finansal kiralama borçları - ABD$ EURO Uzun vadeli finansal kiralama borçları - ABD$ EURO ġirket in kısa ve uzun vadeli toplam finansal kiralama borçlarının ödeme planı aģağıdaki gibidir: Toplam finansal kiralama borçları Bir yıl içinde ödenecek Bir yıldan fazla ve dört yıldan az Dört yıldan fazla Gelecek dönemlerde ödenecek faizler (-) ( ) ( ) Finansal kiralama anapara borcu Finansal kiralama anapara geri ödemeleri aģağıdaki gibidir: Bir yıl içinde ödenecek Bir yıldan fazla ve dört yıldan az Dört yıldan fazla Finansal kiralama borçlarının ödenmemesi durumunda, konu varlıkların mülkiyeti kiralayana intikal etme hakkı dolayısıyla teminat altındadır.

21 17 NOT 9 ĠLĠġKĠLĠ TARAFLARDAN ALACAKLAR VE BORÇLAR a) ĠliĢkili Taraflardan Alacaklar ĠliĢkili taraflardan kısa vadeli alacaklar Ticari alacaklar - Cari hesap alacakları Alacak senetleri Diğer alacaklar ErtelenmiĢ finansman gideri (-) ( ) ( ) Personelden alacaklar ĠliĢkili kuruluģlardan ticari alacaklar aģağıdaki gibidir: Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ Vestel Digital Üretim Sanayi A.ġ Vestel CIS Limited Vestel DıĢ Ticaret A.ġ Diğer iliģkili kuruluģlar ErtelenmiĢ finansman gideri (-) ( ) ( ) tarihi itibariyle, ġirket in Denizbank A.ġ. de YTL vadesiz mevduatı bulunmaktadır. ġirket in Denizbank A.ġ. ve Euro Deniz Off-shore Bank Ltd. vadeli mevduat hesaplarından döneminde elde ettiği faiz geliri YTL dir ( : YTL).

22 18 b) ĠliĢkili Taraflara Borçlar ĠliĢkili taraflara kısa vadeli borçlar Ticari borçlar - Cari hesap borçları ErtelenmiĢ finansman geliri (-) (17.651) ( ) ĠliĢkili kuruluģlara ticari borçlar aģağıdaki gibidir: Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel Holland BV Vestel Digital Üretim Sanayi A.ġ Zorlu Holding A.ġ Vestel DıĢ Ticaret A.ġ Diğer iliģkili kuruluģlar ErtelenmiĢ finansman geliri (-) (17.651) ( ) tarihi itibariyle, ġirket in Denizbank A.ġ. den temin ettiği kredilerin toplam tutarı YTL dir. ġirket in Denizbank A.ġ. den temin edilen krediler için döneminde ödenen toplam faiz gideri YTL ( : YTL) dir.

23 19 c) ĠliĢkili Taraflarla Yapılan ĠĢlemler ĠliĢkili taraflarla yapılmıģ önemli iģlemler aģağıdaki gibidir: SatıĢlar Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ Vestel Komünikasyon Sanayi ve Ticaret A.ġ Zorpet Zorlu Petrol Nakliyat A.ġ Vestel DıĢ Ticaret A.ġ Vestel Dijital Üretim Sanayi A.ġ Vestel CIS Limited AlıĢlar Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ Vestel Komünikasyon Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel DıĢ Ticaret A.ġ Vestel Dijital Üretim Sanayi A.ġ Diğer iliģkili kuruluģlar Kur farkı ve vade farkı geliri Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ Vestel Komünikasyon Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel DıĢ Ticaret A.ġ Vestel Dijital Üretim Sanayi A.ġ

24 Diğer gelirler Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.ġ Kur farkı gideri Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ġ Vestel DıĢ Ticaret A.ġ d) Yönetim Kurulu baģkan ve üyeleriyle, genel müdür, genel koordinatör, genel müdür yardımcılarına sağlanan faydalar 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle ödenen maaģ ve ücretler toplamı YTL ( : YTL) dir. e) Alınan / verilen teminatlar ġirket, çeģitli finansal kuruluģlar için grup firmalarına çeģitli teminatlar vermiģtir (dipnot 31). f) Operasyonel kiralama ġirket, operasyonel kiralama yolu ile Deniz Destek Oto Kiralama A.ġ. den araç kiralamıģtır (dipnot 31).

25 21 NOT 10 DĠĞER ALACAKLAR VE BORÇLAR Kısa vadeli diğer alacaklar Vergi dairesinden alacaklar Kısa vadeli diğer yükümlülükler Ödenecek vergi ve fonlar Ödenecek sosyal güvenlik kesintileri Personele borçlar Diğer NOT 11 CANLI VARLIKLAR Canlı varlıklar, ġirket in faaliyet konusu kapsamı dıģındadır. NOT 12 STOKLAR Ġlk madde ve malzeme Yarı mamul Mamul Ticari mal Diğer stoklar Verilen sipariģ avansları Stok değer düģüklüğü karģılığı (-) ( ) ( ) Aralık 2006 tarihi itibariyle stoklar YTL ( : YTL) tutarında sigortalanmıģtır. NOT 13 DEVAM EDEN ĠNġAAT SÖZLEġMELERĠ ALACAKLARI VE HAKEDĠġ BEDELLERĠ ġirket in devam eden inģaat sözleģmeleri alacakları ve hakediģ bedelleri bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır).

26 22 NOT 14 ERTELENEN VERGĠ VARLIKLARI VE YÜKÜMLÜLÜKLERĠ ġirket, ertelenen gelir vergisi varlık ve yükümlülüklerini, bilanço kalemlerinin SPK Seri XI, No: 25 sayılı Tebliğ ve yasal mali tabloları arasındaki farklı değerlendirilmelerin sonucunda ortaya çıkan geçici farkların etkilerini dikkate alarak hesaplamaktadır. Söz konusu geçici farklar genellikle gelir ve giderlerin, tebliğ ve vergi kanunlarına göre değiģik raporlama dönemlerinde muhasebeleģmesinden kaynaklanmaktadır. Geçici farklar üzerinden yükümlülük metoduna göre hesaplanan ertelenen vergi alacağı ve yükümlülüğü için uygulanacak oran %30 dur ( :%30). Bilanço tarihleri itibariyle birikmiģ geçici farklar ve ertelenen vergi varlık ve yükümlülüklerinin yürürlükteki vergi oranları kullanılarak hazırlanan dökümü aģağıdaki gibidir: Kümülatif geçici farklar ErtelenmiĢ vergi Ertelenen vergi varlıkları Kıdem tazminatı karģılığı Finansal kiralama borçları Kullanılabilecek yatırım indirimi Garanti gider karģılığı Stokların kayıtlı değerleri ile vergi matrahları arasındaki net fark Diğer Ertelenen vergi yükümlülükleri Maddi ve maddi olmayan duran varlıkların kayıtlı değerleri ile vergi matrahları arasındaki net fark ErtelenmiĢ finansman karģılığı Diğer Ertelenen vergi varlıkları Bir yıldan kısa sürede yararlanılacak Bir yıldan uzun sürede yararlanılacak Ertelenen vergi yükümlülükleri Bir yıldan kısa sürede yararlanılacak Bir yıldan uzun sürede yararlanılacak

27 23 NOT 15 DĠĞER CARĠ/CARĠ OLMAYAN VARLIKLAR VE KISA/UZUN VADELĠ YÜKÜMLÜLÜKLER Diğer cari/dönen varlıklar PeĢin ödenen giderler Verilen iģ avansları Personele verilen avanslar Diğer NOT 16 FĠNANSAL VARLIKLAR ġirket in finansal varlıkları bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır). NOT 17 POZĠTĠF/NEGATĠF ġerefġye ġirket in pozitif / negatif Ģerefiyesi bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır). NOT 18 YATIRIM AMAÇLI GAYRĠMENKULLER ġirket in yatırım amaçlı gayrimenkulleri bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır).

28 24 NOT 19 MADDĠ VARLIKLAR Ġlaveler ÇıkıĢlar Transferler Maliyet Arazi ve arsalar Yeraltı ve yerüstü düzenleri Binalar Özel maliyetler Makine, tesis ve cihazlar ( ) TaĢıt araçları DöĢeme ve demirbaģlar (1.169) Yapılmakta olan yatırımlar ve verilen avanslar ( ) ( ) (35.007) BirikmiĢ amortisman Yeraltı ve yerüstü düzenleri Binalar Özel maliyetler Makine, tesis ve cihazlar ( ) TaĢıt araçları DöĢeme ve demirbaģlar (73) ( ) Net kayıtlı değer ġirket duran varlıklara yapılan önemli ilaveleri yapılmakta olan yatırımlar hesabında toplamakta ve yatırımın tamamlanması ile ilgili duran varlık hesabına transfer etmektedir. Devam eden yatırımlar ağırlıklı olarak ikinci buzdolabı fabrikası, piģirici cihazlar ve çamaģır makinesi fabrikalarını kapsamaktadır. Finansal kiralama yoluyla elde edilen makine ve teçhizatın birikmiģ amortisman düģüldükten sonraki net kayıtlı değeri YTL ( : YTL) dir. 31 Aralık 2006 itibariyle maddi duran varlıklar YTL ( : YTL) tutarında sigortalanmıģtır.

29 25 NOT 20 MADDĠ OLMAYAN VARLIKLAR Ġlaveler Transferler Maliyet Haklar AraĢtırma ve geliģtirme giderleri Diğer maddi olmayan duran varlıklar BirikmiĢ itfa payı Haklar AraĢtırma ve geliģtirme giderleri Diğer maddi olmayan duran varlıklar Net kayıtlı değeri AraĢtırma ve geliģtirme giderleri, araģtırma ve geliģtirme konularında ġirket dahilinde yapılan giderlerin aktifleģtirilmesi sonucu oluģmuģ olup, makul olarak ileri dönemlerdeki kazançlardan itfa edilmesi beklenen buzdolabı ve split klima projelerine iliģkindir. NOT 21 ALINAN AVANSLAR ġirket in alınan avansları bulunmamaktadır ( : Bulunmamaktadır). NOT 22 EMEKLĠLĠK PLANLARI ġirket in bilançolarında emeklilik planlarını kapsayan herhangi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

30 26 NOT 23 BORÇ KARġILIKLARI Kısa vadeli borç karģılıkları Kurumlar vergisi karģılığı Garanti gider karģılığı Diğer gider karģılıkları Uzun vadeli borç karģılıkları Kıdem tazminatı karģılığı Yürürlükteki ĠĢ Kanunu hükümleri uyarınca, çalıģanlardan kıdem tazminatına hak kazanacak Ģekilde iģ sözleģmesi sona erenlere, hak kazandıkları yasal kıdem tazminatlarının ödenmesi yükümlülüğü vardır. Ayrıca, halen yürürlükte bulunan 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun tarih, 2422 sayılı ve tarih, 4447 sayılı yasalar ile değiģik 60 ıncı maddesi hükmü gereğince kıdem tazminatını alarak iģten ayrılma hakkı kazananlara da yasal kıdem tazminatlarını ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. Kıdem tazminatı ödemeleri, her hizmet yılı için 30 günlük brüt maaģ üzerinden hesaplanmaktadır. Ġlgili bilanço tarihi itibariyle ödenecek kıdem tazminatı, tarihi itibariyle 1.857,44 YTL/yıl tavanına tabidir ( : 1.727,15 YTL/yıl). Kıdem tazminatı yükümlülüğü yasal olarak herhangi bir fonlamaya tabi değildir. Kıdem tazminatı yükümlülüğü, ġirketin çalıģanların emekli olmasından doğan gelecekteki olası yükümlülüğün bugünkü değerinin tahminine göre hesaplanır. Seri XI No:25 sayılı Tebliğ, Kısım 29 ( ÇalıĢanlara Sağlanan Faydalar ), Ģirketin yükümlülüklerini tanımlanmıģ fayda planları kapsamında aktüeryal değerleme yöntemleri kullanılarak geliģtirilmesini öngörür. Buna uygun olarak, toplam yükümlülüklerin hesaplanmasında kullanılan aktüeryal varsayımlar aģağıda belirtilmiģtir: Esas varsayım, her hizmet yılı için olan azami yükümlülüğün enflasyona paralel olarak artmasıdır. Dolayısıyla, uygulanan iskonto oranı, gelecek enflasyon etkilerinin düzeltilmesinden sonraki beklenen reel oranı ifade eder tarihi itibariyle, ekli mali tablolarda karģılıklar, çalıģanların emekliliğinden kaynaklanan geleceğe ait olası yükümlülüğünün bugünkü değeri tahmin edilerek hesaplanır tarihi itibariyle karģılıklar yıllık %5 enflasyon oranı ve %11 iskonto oranı varsayımına göre, %5,7 reel iskonto oranı ile hesaplanmıģtır ( : %5,5 reel iskonto oranı). Kıdem tazminatı tavanı altı ayda bir revize olup, tarihinden itibaren geçerli olan tavan tutarı 1.960,69 YTL dir. Dönem içerisindeki kıdem tazminatı yükümlülüğünün hareket tablosu aģağıdaki gibidir: Dönem baģı Ġlaveler Dönem içinde yapılan ödemeler ( ) ( ) Dönem sonu itibariyle karģılık

Sayfa 1 / 5 Ana Sayfa KAP Hakk nda Bildirim Sorgular irketler Yard m lgili Linkler Görü Öneri Tümünü mzal Görüntüle English Format Ba ms z Denetim Görü ü Ba ms z Denetim Kurulu u Denetim Türü Görü Türü

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim tablosu 3 Nakit akım tablosu

Detaylı

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 165.631.605 121.912.642 1- Kasa 2.12, 14 1.086 370 2-

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar Varlıklar geçmiş Dipnot 30 Eylül 2012 31 Aralık 2011

Detaylı

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not

AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi -Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) Bağımsız denetimden geçmemiş VARLIKLAR Dip Cari Not Dönem I Cari Varlıklar (30/09/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE)

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmemiş Geçmemiş Dipnot Referansları 30.09.2009 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 27,180,536 28,730,807

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot Bağımsız (31/03/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 793.766.217 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 617.053.844 623.405.482

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir)

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR Dipnot 31 Aralık 2011 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 367.180.985 389.133.254 1- Kasa

Detaylı

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. NİN 01.01. ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI

Detaylı

www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.

www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12. www.aktifonline.net 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) SORU - 1 : PARS Ticaret Aġ nin 31.12.2013 tarihli geçici

Detaylı

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal durum tablosu, gelir tablosu ve seçilmiş notlar tarihli ara dönem finansal durum tablosu Varlıklar Dipnot

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010

VARLIKLAR 01 Ocak 2010 01 Ocak 2009 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.2010-30.09.2010 DÖNEMİ BİLANÇOSU 30 Eylül 2010 30 Eylül 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 18.743.519,30 8.951.613,03 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş)

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu(denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 3 aylık dönem Sona eren 6 aylık dönem m. 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 Faiz ve

Detaylı

S.S. DOĞA SĠGORTA KOOPERATĠFĠ AYRINTILI BĠLANÇO 2014 VARLIKLAR. I. CARĠ VARLIKLAR Cari Dönem Aralık 2014

S.S. DOĞA SĠGORTA KOOPERATĠFĠ AYRINTILI BĠLANÇO 2014 VARLIKLAR. I. CARĠ VARLIKLAR Cari Dönem Aralık 2014 VARLIKLAR I. CARĠ VARLIKLAR A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 19.967.499 1 Kasa 5.875 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 4.202.136 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Banka Garantili ve Üç Aydan Kısa Vadeli

Detaylı

PINAR SU SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. 1 OCAK 31 MART 2007 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR

PINAR SU SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. 1 OCAK 31 MART 2007 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR 1 OCAK 31 MART 2007 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR 1 OCAK- 31 MART 2007 HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA BĠLANÇOLAR... 1-2 GELĠR TABLOLARI... 3 ÖZSERMAYE DEĞĠġĠM TABLOLARI... 4-5 NAKĠT

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR 1 OCAK 2006 30 HAZİRAN 2006 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU 1. Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun

Detaylı

DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.)

DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.) DEMĐR HAYAT SĐGORTA A.Ş. 31 MART 2009 TARĐHLĐ BĐLANÇOSU (YTL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 32,708,356.67 1- Kasa 1,512.29 2- Alınan Çekler

Detaylı

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 31.12.2010 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 31.12.2010 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01. 31.12.2010 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. NİN 01.01. 31.12.2010 HESAP

Detaylı

TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ 2011 FAAL YET RAPORU 45 TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ F NANSAL TABLOLAR VE DENET M RAPORLARI

TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ 2011 FAAL YET RAPORU 45 TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ F NANSAL TABLOLAR VE DENET M RAPORLARI TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ 2011 FAAL YET RAPORU 45 TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ F NANSAL TABLOLAR VE DENET M RAPORLARI 46 TÜRK YE Ç DENET M ENST TÜSÜ 2011 FAAL YET RAPORU BA IMSIZ DENET M RAPORU Türkiye

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 110,848,280 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 46,043,483 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri - 5- Diğer

Detaylı

ALCATEL TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ALCATEL TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ALCATEL TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON ENDÜSTRİ TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN MALİ TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇOLAR... 1-2 GELİR TABLOLARI...

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 30.09.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 30.09.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 427.534.646,00 1- Kasa 30.723,61 2- Alınan Çekler 0,00 3- Bankalar 427.503.922,39 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit Ve Nakit

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.666.644 32.725.361 1- Kasa 2.12, 14 2.003 601 2- Alınan Çekler

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.666.644 32.725.361 1- Kasa 2.12, 14 2.003 601 2- Alınan Çekler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.666.644 32.725.361 1- Kasa 2.12, 14 2.003 601 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 35.677.090 22.522.840 4- Verilen

Detaylı

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço Bilanço Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR Nakit ve Benzerleri Finansal Yatırımlar

Detaylı

TAT KONSERVE SANAYĠĠ A.ġ. 1 OCAK - 31 MART 2007 ARA HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR

TAT KONSERVE SANAYĠĠ A.ġ. 1 OCAK - 31 MART 2007 ARA HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR 1 OCAK - 31 MART 2007 ARA HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR 31 MART 2007 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE MALĠ TABLOLAR ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA BĠLANÇOLAR... 1-2 GELĠR TABLOLARI... 3 NAKĠT AKIM TABLOLARI... 4 ÖZSERMAYE DEĞĠġĠM

Detaylı

TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A..

TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A.. TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A.. 1 OCAK - 30 HAZ RAN 2005 ARA HESAP DÖNEM NE A T MAL TABLOLAR VE BA IMSIZ DENETÇ SINIRLI NCELEME RAPORU Ba aran Nas Serbest Muhasebeci Mali Mü avirlik

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 99.937.658 105.734.096 1- Kasa 2.12, 14 1.631 853 2- Alınan Çekler

Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 99.937.658 105.734.096 1- Kasa 2.12, 14 1.631 853 2- Alınan Çekler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 99.937.658 105.734.096 1- Kasa 2.12, 14 1.631 853 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 68.638.252 69.923.079 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

EDĐP ĐPLĐK SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. 01 OCAK-31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT KONSOLĐDE FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU

EDĐP ĐPLĐK SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. 01 OCAK-31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT KONSOLĐDE FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 01 OCAK-31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT KONSOLĐDE FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE ĐLĐŞKĐN FĐNANSAL TABLOLAR HAKKINDA BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU Edip Đplik

Detaylı

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318 Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ödenmiş Sermaye Dipnot:27 Sermaye Düzeltmesi Farkları Dipnot:27 Hisse Senedi İhraç Primi Dipnot:27

Detaylı

AK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU

AK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 30 HAZİRAN 2005 TARİHİ İTİBARİYLE ARA DÖNEM MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU nin 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2005 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 1. Ak

Detaylı

TAT KONSERVE SANAYĠĠ A.ġ. 1 OCAK 31 MART 2006 ARA HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR

TAT KONSERVE SANAYĠĠ A.ġ. 1 OCAK 31 MART 2006 ARA HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR 1 OCAK 31 MART 2006 ARA HESAP DÖNEMĠNE AĠT MALĠ TABLOLAR 31 MART 2006 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE MALĠ TABLOLAR ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA BĠLANÇOLAR 1-2 GELĠR TABLOLARI 3 ÖZSERMAYE DEĞĠġĠM TABLOLARI 4 MALĠ TABLOLARA AĠT

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30 Haziran

Detaylı

ASHOKA VAKFI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ASHOKA VAKFI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO Aktifler 31 Aralık 2014 Dönen varlıklar Hazır değerler 740.363 Bankalar

Detaylı

UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT MALİ TABLO VE DİPNOTLARI

UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT MALİ TABLO VE DİPNOTLARI UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT MALİ TABLO VE DİPNOTLARI UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 31.12.2007 TARİHİNDE SONA EREN DÖNEME AİT BİLANÇO (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Yeni

Detaylı

2. Alacak Senetleri 0 0. 3. Verilen Depozito ve Teminatlar 0 0. 4. Diğer Uzun Vadeli Ticari Alacaklar 0 0

2. Alacak Senetleri 0 0. 3. Verilen Depozito ve Teminatlar 0 0. 4. Diğer Uzun Vadeli Ticari Alacaklar 0 0 ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Bağımsız Denetim'den GENEL KURUL'A SUNULACAK Geçmiş Geçmiş AYRINTILI BİLANÇO (Milyon TL) 31.12.2002 31.12.2001 I. DÖNEN VARLIKLAR 1,707,665 2,632,169 A. Hazır Değerler 70 6,683

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI E.Y. FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19

Detaylı

TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A..

TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A.. TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A.. 1 MART - 31 A USTOS 2006 VE 2005 ÖZEL ARA HESAP DÖNEMLER NE A T MAL TABLOLAR VE BA IMSIZ DENETÇ SINIRLI NCELEME RAPORU tast TESCO K PA K TLE PAZARLAMA

Detaylı

Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar

Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar İçindekiler Finansal durum tablosu (Bilanço) Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu Özkaynaklar

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. TİCARET A.Ş. Bağımsız Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş BİLANÇO () Referansları 30.06. 31.12. VARLIKLAR Cari / Dönen Varlıklar 724.868.723 802.295.332 Hazır Değerler 4 222.751.052 275.887.452 Menkul Kıymetler

Detaylı

ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ. 31 Aralık 2007 Tarihli Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu

ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ. 31 Aralık 2007 Tarihli Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 Aralık 2007 Tarihli Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu ACAR YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2007 TARİHLİ ( Seri : XI, No : 25 ) MALİ

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM

Detaylı

DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu na DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1. Doğal Afet Sigortaları Kurumu nun ("Kurum") Yeni

Detaylı

KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU

KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 HAZİRAN 2012 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız İnceleme'den Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 30.06.2012 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 47,694,745 54,518,989 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

STRATEJİ FACTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

STRATEJİ FACTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR STRATEJİ FACTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31 ARALIK 2005 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Strateji Factoring Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kuruluna, BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1. Strateji Factoring Hizmetleri A.Ş. nin

Detaylı

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 18 Mart 2016 Bu rapor, 2 sayfa bağımsız denetçi raporu ve 35 sayfa finansal

Detaylı

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 28 Nisan 2016 Bu rapor 92 sayfa konsolide olmayan finansal tablo ve dipnotlarından oluşmaktadır.

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

Dipnot Referansları 30.09.2010 31.12.2009

Dipnot Referansları 30.09.2010 31.12.2009 BĠLANÇO (TL) İncelemeden GeçmemiĢ Bağımsız Denetim'den GeçmiĢ Dipnot Referansları 31.12.29 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 129.576.238 66.38.879 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 63.42.113 1.576.488 Finansal Yatırımlar

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE DÜZENLENEN FİNANSAL TABLOLARIMIZA İLİŞKİN BEYANIMIZ İlişikte sunulan

Detaylı

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. B TİPİ NAKİT YÖNETİMİ KISA VADELİ TAHVİL VE BONO FONU (eski adıyla Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Likit Fonu )

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. B TİPİ NAKİT YÖNETİMİ KISA VADELİ TAHVİL VE BONO FONU (eski adıyla Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Likit Fonu ) B TİPİ NAKİT YÖNETİMİ KISA VADELİ TAHVİL VE BONO FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2012 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Nakit

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR 31 MART 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARİHLERİ İTİBARİYLE KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Tutarlar aksi belirtilmedikçe

Detaylı

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

Detaylı

COSMOS YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE

COSMOS YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE COSMOS YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA Bağımsız Denetçi Raporu 1-2 Konsolide

Detaylı

ERSU MEYVE VE GIDA SANAYĐ ANONĐM ŞĐRKETĐ 30 HAZĐRAN 2010 TARĐHĐ ĐTĐBARĐYLE FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ ĐNCELEME RAPORU

ERSU MEYVE VE GIDA SANAYĐ ANONĐM ŞĐRKETĐ 30 HAZĐRAN 2010 TARĐHĐ ĐTĐBARĐYLE FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ ĐNCELEME RAPORU ERSU MEYVE VE GIDA SANAYĐ ANONĐM ŞĐRKETĐ 30 HAZĐRAN 2010 TARĐHĐ ĐTĐBARĐYLE FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ ĐNCELEME RAPORU Ersu Meyve ve Gıda Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na, Giriş Ersu Meyve ve

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. 31 ARALIK 2003 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. 31 ARALIK 2003 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2003 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. nin 1 OCAK - 31 ARALIK 2003 HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Çelik Halat ve

Detaylı

YATAġ YATAK VE YORGAN SANAYĠ VE TĠCARET Aġ Sayfa No: 1. SERĠ:XI No:25 SAYILI TEBLĠĞE GÖRE HAZIRLANMIġ KONSOLĠDE OLMAYAN MALĠ TABLOLARA AĠT DĠPNOTLAR

YATAġ YATAK VE YORGAN SANAYĠ VE TĠCARET Aġ Sayfa No: 1. SERĠ:XI No:25 SAYILI TEBLĠĞE GÖRE HAZIRLANMIġ KONSOLĠDE OLMAYAN MALĠ TABLOLARA AĠT DĠPNOTLAR Sayfa No: 1 NOT 1 ġġrket ĠN ORGANĠZASYONU VE FAALĠYET KONUSU YataĢ Yatak ve Yorgan San. Tic. A.ġ. ( ġirket ) 1987 yılında kurulmuģtur. ġirket in fiili faaliyet konusu Yatak, Modüler Mobilya, Yorgan, Koltuk,

Detaylı

MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015 31.03.2015 Hesap Dönemine ait Faaliyet Raporu

MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015 31.03.2015 Hesap Dönemine ait Faaliyet Raporu MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015 31.03.2015 Hesap Dönemine ait Faaliyet Raporu 1-GENEL BİLGİLER: a) Hesap Dönemi :01.01.2015-31.03.2015 b) Şirketin Ticaret Unvanı :MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ

Detaylı

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 EYLÜL 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 EYLÜL 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT . GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU 1 OCAK 30 EYLÜL 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BĐLGĐLERE ĐLĐŞKĐN

Detaylı

Denetimden Geçmiş 31.12.2007

Denetimden Geçmiş 31.12.2007 31 ARALIK 2007 VE 2006 TARİHLERİ İTİBARİYLE BİLANÇOLARI (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Yeni Türk Lirası ("YTL") olarak ifade edilmiştir.) Bağımsız Denetimden Geçmiş 31.12.2007 Bağımsız Denetimden Geçmiş

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Oyak Emeklilik A.ġ. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun ( Fon ) 1 Ocak 31 Aralık 2008 dönemine ait ekteki

Detaylı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL

Detaylı

Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. 31 Mart 2004 Tarihli Ara Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu

Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. 31 Mart 2004 Tarihli Ara Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 31 Mart 2004 Tarihli Ara Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İÇİNDEKİLER

Detaylı

MEPET METRO PETROL VE TESĠSLERĠ SANAYĠ TĠCARET A.ġ.

MEPET METRO PETROL VE TESĠSLERĠ SANAYĠ TĠCARET A.ġ. MEPET METRO PETROL VE TESĠSLERĠ SANAYĠ TĠCARET A.ġ. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2010, 1 OCAK - 31 ARALIK 2009, 2008 VE 2007 HESAP DÖNEMLERĠNE AĠT FĠNANSAL TABLOLAR VE ÖZEL AMAÇLI BAĞIMSIZ DENETĠM RAPORU Ġçindekiler

Detaylı

2011/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 4 Aralık 2011-Pazar 09:00-12:00 SORULAR

2011/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 4 Aralık 2011-Pazar 09:00-12:00 SORULAR 2011/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 4 Aralık 2011-Pazar 09:00-12:00 SORULAR SORU 1: Mali Tablolardan Bilanço yu tanımlayınız. SORU 2: Mali Tablolardan Gelir Tablosu

Detaylı

Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Ortak Girişimleri 31 Aralık 2004 Hesap Dönemine Ait Konsolide Mali Tabloları Tamamlayıcı Notlar

Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Ortak Girişimleri 31 Aralık 2004 Hesap Dönemine Ait Konsolide Mali Tabloları Tamamlayıcı Notlar Yeni Türk Lirası nın 31 Aralık 2004 tarihindeki satınalma gücü cinsinden ifade edilmiştir) Faaliyetler Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Şirket) in faaliyet konusu gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı

Detaylı

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 30 EYLÜL 2006 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 30 EYLÜL 2006 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR KONSOLİDE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL 2006 VE 31 ARALIK 2005 TARİHLERİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE BİLANÇOLAR... 1-2 KONSOLİDE ARA DÖNEM GELİR TABLOLARI... 3 KONSOLİDE ARA

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Makina Takım Endüstrisi A.Ş.

Detaylı

GENERALĐ SĐGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU

GENERALĐ SĐGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU Generali Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu na, GENERALĐ SĐGORTA A.Ş. nin 1 OCAK 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMĐNE AĐT BAĞIMSIZ

Detaylı

2007 yılı faaliyetlerimizin görüşüleceği Olağan Genel Kurul toplantımıza hoş geldiniz.

2007 yılı faaliyetlerimizin görüşüleceği Olağan Genel Kurul toplantımıza hoş geldiniz. Saygıdeğer Ortaklarımız, 2007 yılı faaliyetlerimizin görüşüleceği Olağan Genel Kurul toplantımıza hoş geldiniz. Alkim Kağıt Şirketimizin 2007 yılı faaliyetleri biraz sonraki görüşmelerde detaylı bir biçimde

Detaylı

J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. BAĞIMSIZ DENETĐMDEN GEÇMEMĐŞ FĐNANSAL TABLOLAR VE DĐPNOTLAR

J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. BAĞIMSIZ DENETĐMDEN GEÇMEMĐŞ FĐNANSAL TABLOLAR VE DĐPNOTLAR 31 MART 2012 TARĐHĐ ĐTĐBARIYLA BAĞIMSIZ DENETĐMDEN GEÇMEMĐŞ FĐNANSAL TABLOLAR VE DĐPNOTLAR ĐÇĐNDEKĐLER SAYFA BĐLANÇO... 1 KAPSAMLI GELĐR TABLOSU... 2 ÖZSERMAYE DEĞĐŞĐM TABLOSU... 3 NAKĐT AKIM TABLOSU...

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmi )

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmi ) Konsolide Gelir Tablosu Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmi ) m. 2010 2009 2008 Faiz ve benzeri gelirler 28,779 26,953 54,549 Faiz giderleri 13,196 14,494 42,096 Net faiz geliri 15,583 12,459 12,453 Kredi

Detaylı

HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş.

HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş. HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL) Dipnot Referansları 31.12.2004 VARLIKLAR Cari / Dönen Varlıklar 16,661,428 11,298,038 Hazır Değerler 4 247,994 126,495 Menkul

Detaylı

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İstanbul, Nisan 2016 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

Detaylı

31 ARALIK 2007 VE 2006 TAR HLER VE BA IMSIZ DENET M RAPORU

31 ARALIK 2007 VE 2006 TAR HLER VE BA IMSIZ DENET M RAPORU HEPKON F NANS FACTOR NG ZMETLER ANON M RKET 31 ARALIK 2007 VE 2006 TAR HLER BAR YLE MAL TABLOLAR VE BA IMSIZ DENET M RAPORU BA IMSIZ DENET M RAPORU Hepkon Finans Factoring Hizmetleri A.. Yönetim Kuruluna:

Detaylı

DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU 31 ARALIK 2003 VE 2002 TARİHLERİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU 31 ARALIK 2003 VE 2002 TARİHLERİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 31 ARALIK VE TARİHLERİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu na DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1. Doğal Afet Sigortaları Kurumu nun ("Kurum") Türk

Detaylı

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar

Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotlar 30 Nisan 2012 Bu rapor 88 sayfa konsolide olmayan finansal tablo ve dipnotlardan oluşmaktadır. ANADOLU

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. NİN 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. NİN 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. NİN 01.01. 30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU NİN 01.01.-30.06.2008 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU Zorlu Enerji

Detaylı

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9))

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9)) Sirküler 2016 / 019 Referansımız: 0259 / 2016/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 29157 10 Fax: +90 (212) 24146 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 08.03.2016 Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar

Detaylı

ECZACIBAŞI YATIRIM HOLDİNG ORTAKLIĞI A.Ş.

ECZACIBAŞI YATIRIM HOLDİNG ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2005 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI İNCELEME RAPORU 30 EYLÜL 2005 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE BİLANÇOLAR

Detaylı

YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 2016 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 2016 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 2016 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM

Detaylı

VAKIF MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. )

VAKIF MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ) (ESKİ UNVANI İLE VAKIF B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı

AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. )

AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ) AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ) 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.09.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

VESTEL BEYAZ E YA SANAY ARA HESAP DÖNEM NE A T MAL TABLOLAR VE D PNOTLARI

VESTEL BEYAZ E YA SANAY ARA HESAP DÖNEM NE A T MAL TABLOLAR VE D PNOTLARI VESTEL BEYAZ E YA SANAY VE T CARET ANON M RKET 01.01. 31.03.2007 ARA HESAP DÖNEM NE A T MAL TABLOLAR VE D PNOTLARI 31.03.2007 ARA HESAP DÖNEM NE A T MAL TABLOLAR VE D PNOTLARI NDEK LER LANÇOLAR GEL R TABLOLARI

Detaylı

TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A..

TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A.. TESCO K PA K TLE PAZARLAMA T CARET VE GIDA SANAY A.. 1 MART - 30 KASIM 2006 VE 2005 ÖZEL ARA HESAP DÖNEMLER NE A T MAL TABLOLAR VE BA IMSIZ DENETÇ SINIRLI NCELEME RAPORU tastt Ba aran Nas Ba ms z Denetim

Detaylı

YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FİNANSAL TABLOLAR ve DİPNOTLARI

YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FİNANSAL TABLOLAR ve DİPNOTLARI YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FİNANSAL TABLOLAR ve DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU 2-3 30.06.2013 TARİHLİ BİLANÇO 4-6

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

MARMARĐS ALTINYUNUS TURĐSTĐK TESĐSLER A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU

MARMARĐS ALTINYUNUS TURĐSTĐK TESĐSLER A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2009 HESAP DÖNEMĐNE AĐT FĐNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. Yönetim Kurulu na BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU 1. Marmaris Altınyunus Turistik

Detaylı

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİSANAYİVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2006 HESAP DÖNEMİNE AİT MALİTABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİSANAYİVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2006 HESAP DÖNEMİNE AİT MALİTABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU MALİTABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. a member of PricewaterhouseCoopers BJK Plaza, Süleyman Seba Caddesi No:48 B Blok Kat 9 Akaretler

Detaylı

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FINANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR TABLOSU... 3 DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM TABLOSU...

Detaylı

HDI SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

HDI SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA AYRINTILI BİLANÇOLAR... 15 AYRINTILI

Detaylı

Euler Hermes Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar

Euler Hermes Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar 31 Mart 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar 11 Mayıs 2012 Bu rapor50 sayfa finansal tablo ve dipnotlarından oluşmaktadır. 31 Mart 2011 Tarihi İtibarıyla Konsolide

Detaylı

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015 Öğr.Gör.Mehmet KÖRPİ İŞLETMENİN TANIMI Sonsuz olarak ifade edilen insan ihtiyaçlarını karşılayacak malları ve hizmetleri üretmek üzere faaliyette bulunan iktisadi birimler işletme olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

MİRA MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01. 30.09.2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI

MİRA MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01. 30.09.2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI MİRA MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01. 30.09.2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER Sayfa No BİLANÇOLAR... 1-2 GELİR TABLOLARI... 3 ÖZ SERMAYE DEĞİŞİM TABLOSU...

Detaylı

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Resmi Gazete Tarihi: 25.12.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28862 ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye Cumhuriyet

Detaylı