6. HAFTA TBT181. Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı. KBUZEM Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "6. HAFTA TBT181. Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı. KBUZEM Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi"

Transkript

1 6. HAFTA TBT181 Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2 2 İçindekiler 12.1 Forumlar Tanım Üyelik Sistemi Mesaj zinciri Mesaj Gruplarında Arama Mesaj Okuma/Gönderme Elektronik Ticaret E-ticaret E-ticaret mantığı İnternetten ürün alma Reklam verme İnternet üzerinden kazanç sağlama yöntemleri (Bux siteleri) PTC ( Paid to Click Tıkla Kazan ) PTS ( Paid to Signup Üye ol Kazan ) PTR ( Paid to Read Oku ve kazan ) PTSu ( Paid yo Surf Sörf yap para kazan ) PTP ( Paid to Promote Tanıt ve kazan ) Kendi Web sitesine reklam ekleme... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

3 3 1.1 Forumlar Sözlük Tanımı 1. Bir çeşit internet sitesi. Kullanıcıların üye olarak mesaj gönderebildikleri genelde dijital bir mesaj tahtası şeklinde olan web sitelerinin tümü. 2. Eski romalılar zamanında, roma'da ve diğer kentlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan, agora. 3. Toplu tartışma. 4. Kamuoyuna açılma alanı Tanım Günümüzde insanların belli başlıklar açarak ya da açılmış başlıklara mesaj göndererek görüş alış-verişinde bulunduğu sanal sohbet ortamıdır. Mesajınızı bırakırsınız ve belli bir müddet sonra duruma göre sizin mesaj yazdığınız başlığa gelen tepkileri takip edersiniz. Artık eskide kalan sohbet odalarından farklı olarak mesajlarınıza anlık cevaplar gelmez. O kategori ve alan ile ilgilenen veya söyleyecek cümleleri olan kişilerin mesajınıza cevap yazması ile bir paylaşım gerçekleşir. Özetle Forum(lar) kişilerin bilgilerini paylaştıkları, bir-birleri ile çeşitli paylaşımlarda bulundukları Online bir ortamdır. Bu ortamda paylaşılan bilgiler, belgeler insanların faydalanabileceği ve çevreye zarar vermeyen nitelikte olmalıdır. Forum belli bir siyasi görüş taşımadığı müddetçe siyasi görüş belirtmek doğru olmayabilir, veyahut siyasi yorumlar yapıp kafa bulandırmak doğru olmayabilir. Bu yüzden bir Forum u her çeşit insanın (sinirli, deli, aklı başında, zeki, Türk, Arap, ) ziyaret edebileceğini düşünerek mesajlarımızı ona göre atmalıyız Üyelik Sistemi Forumları takip edebilmek için her forumun kendine özel bir üyelik sistemi olabilir. Genel olarak 3 tip üyelik vardır: a. ücretli üyelik b. referanslı üyelik c. herkese açık üyelik a. Ücretli Üyelik: Kişilerin foruma giriş ve mesaj yazabilmek için ücret ödedikleri üyelik tipidir.

4 4 b. Referanslı Üyelik: Üye olmak için o foruma üye olan bir kişinin referansının gerektiği üyelik tipidir. Genellikle belirli bir kitleye hitap eden forumlarda görülür. c. Herkese Açık Üyelik: En çok rastlanan forum üyeliğidir. Foruma üye olabilmek için herhangi bir ücret veya referans gerekmez. Forumları üyelikle kullanmak genel olarak 3 e ayrılır: 1. Üye olmadan forumu gezebilir fakat mesaj yazamazsınız. 2. Forumda gezinti yapmak ve mesaj yazmak için üyelik gerekmektedir. 3. Forumda genel olarak gezinti ve mesaj yapmak için üyelik yeterlidir, ancak bir kısmı için ücretli üyelik almanız gerekmektedir. Motosiklet.net sitesi içerisinde forumda barındıran Türkiye deki motosiklet ile alakalı en geniş kaynaktır. Forum tipi olarak 1 numaralı yani üye olmadan forumu gezebilir fakat mesaj yazamazsınız modelindedir. Üyelik tipi ise herkese açık üyeliktir. Üye olmak için sağ üst köşedeki üye ol linkine tıklıyoruz. Açılan pencerede ilgili alanları doldurduktan sonra gönder diyerek üyeliğimizi başlatıyoruz.

5 5 Bazı forumlar otomatik olarak üyeliği başlatırken; bazıları, spam ve botlardan kurtulmak için çeşitli onay yöntemlerine gitmektedirler. Bunlardan bazrları: Rastgele Soru: Herkesin bilebileceği fakat botların takılma ihtimali olan kısımlardır. Örnek olarak: Atatürk kaç yılında doğdu, Türkiye nin başkenti neresi vb. Captcha doğrulama: Carnegie Mellon School of Computer Science tarafından geliştirilen ve bilgisayar ile insan davranışları arasındaki ayrımı yapmayı sağlayan bir uygulamadır. Genellikle harf ve rakamlardan oluşan renkli ve farklı şekillerde olabilen bir güvenlik türüdür. E-posta doğrulama: Üyeliği gerçekleştirdikten sonra birinci şahıs olduğunuzu doğrulamak için e-postanıza gönderilen aktivasyon linkini tıklamanız gerekmektedir Mesaj zinciri Üye olduktan sonra karşımıza ana başlıklar ve alt başlıklardan oluşan bir forum çıkacaktır.

6 6 Bir başlığı seçtikten sonra karşımıza o başlığa ait konular gelir. İlgili konuyu tıklayarak o konu ile alakalı yazılmış mesajları görebiliriz Mesaj Gruplarında Arama Çok fazla gerekli ve gereksiz bilgi içeren forumlarda aradığımızı bulmak için iki yöntemimiz vardır. Bunlardan ilki forumun kendine ait arama modülünü kullanmaktır. Genellikle her forumda arama bölümü vardır. Yeri her forumda değişiklik göstersede kullanım açısından kolay bir yerdedir.

7 7 Genel bir arama yada daha detaylı bir arama yapabiliriz. Detaylı aramada hangi konuda arayacağımız, hangi üyenin iletilerinde arayacağımız gibi anahtarları forum özelliğine bağlı olarak elde edebiliriz. Basit arama Detaylı Arama

8 8 İkinci çözüm ise google üzerinden ilgili forumda arama yapmaktır. Arayacağımız kelimeyi google ın arama bölümüne yazdıktan sonra site:motosiklet.net yazdığımız zaman google aramayı forumumuzda yapacaktır Mesaj Okuma/Gönderme Mesaj yazmak istediğimiz konunun sonunda mesaj yaz veya hızlı cevap bölümleri bulunmaktadır. Hızlı cevap ile düşüncelerimizi foruma gönderebiliriz, gelişmiş cevap modülü teknik olarak mesajımızın özelliklerine müdahale edebilmemizi sağlamaktadır.

9 9 Forumları kullanırken dikkat edeceğimiz konular şunlardır: 1. Forumda yüksek sesle konuşulmamalıdır Forumda yüksek sesle konuşulmamalıdır, yoksa yanımızdaki üyeleri rahatsız ederiz, yüksek ses ten kastım; rahatsız edici, onur kırıcı ve başkalarının düşünce ve inançlarına saygı duymadan başlık açmak ve mesaj yazmaktır. Böyle yaparak hem karşıdaki insana zarar verir hem de forumu fraksiyonlara ayırtıp bir-birine düşürebilirsiniz. İnsan hassas çizgilerle yaşar ve öğrenir, Forumlar insanların araştırıp öğrenebileceği kaynaklar olup, paylaşmak istediği fikirleri seviyeli bir şekilde ortaya koyacağı yerler olmalıdır. Yüksek sesle konuşmanın bir diğer örneği de büyük harflerle yazmaktır. 2. Forumda saygılı davranılmalıdır Forumlarda her üyeye saygılı davranmalı ve ona göre açılan başlıklara (mesajlara) cevap verilmelidir, unutmamak gerekir ki bir kullanıcı ismi altında yazı yazan kişi sizin babanız yaşında olabilir. Yada çocuğunuz yaşında olabilir. Adab-ı muaşeret kuralları çerçevesinde hareket edilmelidir. 3. Forumda bilgi paylaşılmalıdır Forumda bilgi paylaşılmalıdır, Internet in kuruluş amacıda budur, Paylaşmak! Arama yapmadan yeni konu açılmamalıdır. Mevcut verileri tekrar paylaşmak paylaşımdan ziyade kirlilik oluşturur. 4. Forumda kavga edilmemelidir Kavga edilerek ne zaman iyi bir şey elde edilebilmiş? Azeri Türkçe sinde kavga savaş demek. Savaşarak hiçbir yere varılamayacağı gibi kötü söz kullanarak ta hiçbir yere varılamaz. İnsanoğlu tarih boyunca bir-biriyle kavga etmiş ama hiçbir zaman iki taraf kazanamamıştır. 5. Forumda Boş Konuşulmamalıdır! Gevezeliğin lüzumu yoktur. Konular geyiğe sarmamalıdır. İlginizi çeken veya işinize yarayan bir mesaj veya konuya hiç teşekkür etmeyin yada tebrik etmeyin yaklaşımıda yanlış olmakla birlikte, en azından teşekkür sebebinizi yazacak zahmeti ve nezaketi gösteriniz. Üyeler aralarındaki sorunları pm (kişisel mesaj) yada yoluyla halletmelidir. Forumun ortasında karşılıklı mirc yada Msn tarzı sohbetler yapılmamalıdır. Dini konularda herkes birbirine saygı göstermelidir 6. İmla Kuralları, Türkçe ye özen gösterilmelidir Türkçe yazım,imla kurallarına en iyi şekilde uyulmalıdır. Bir forumda yazılanlar genelde dışarıdan gelen birisi için bilgi niteliğindedir ve bozuk bir Türkçeye sahip mesajların bir değeri kalmayacaktır. 7. Forumda Açacağınız Konunun Yeri Forumda açacağınız konular başlıklar altında toplanmıştır(bir çok forumda öyledir).bu başlıklar Forumlarda istenilen bilgiye kolayca ulaşmak için oluşturulmuştur.. Konuyu uygun yerde açarsanız insanlar aradıkları bilgiye daha çabuk ulaşabiliceklerdir. Ve sizin paylaşımınızda daha fazla kişiye ulaşabilicektir.

10 10 Forum kişileri Yönetici (Admin) Forum yönetici forumlardaki en yüksek yetki seviyesine sahip kişidir. Default olarak bir forum yöneticisi forumlardaki herhangi bir iş için tüm yetkilere sahiptir. Bu işler; postaları moderating, üyeleri onaylamak, yeni forumlar oluşturmak vs... Forum yöneticileri Forum-Yönetici grubundadır. Moderatör Forum moderatörü forumlardaki en yüksek ikinci yetki seviyesine sahip kişidir. Default olarak bir moderatör bir forumdaki veya bir forum grubundaki bazı görevleri yerine getirebilir. Bu görevler; postaları onaylamak, postaları taşımak, postaları silmek, postaları düzenlemek veya kullanıcıları yasaklamayı içerir. Eğer bir forumda herhangi bir sorun yaşıyorsanız, bu sorun için en iyi başlangıç yeri bir moderatördür. Forum yöneticileri tarafından moderatörler çeşitli gruplara atanabilirler. Üye Forumda mesaj atan kişilerdir. Üye; forum kurallarını okuyup kabul eden kişilerdir Elektronik Ticaret E-ticaret E-ticaret mantığı E-Ticarete başlayacak firma ve kişilerin öncelikle bu sistemin nasıl işlediğine dair yeterli bir bilgiye sahip olması gerekmektedir. Öyle ki, sistemin nasıl işlediğine

11 11 dair aklında bir fikri olmayan bir çok girişimci daha işin başında büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Öncelikle E-Ticaret sitesi kurmak ve bu siteyi geliştirmek emek isteyen bir iştir. Nasıl ki, satış yaptığınız dükkanınızda, mağazanızda ürünlerinizi reyonlara dizmeden ticaret yapamayacağınız gibi E-Ticaret sitenize de özen göstermeden kazanç beklemeniz hayalperestlik olacaktır. E-Ticaret sitenizle nasıl ilgileneceğinizi öğrenmenizin yolu da, sistemin nasıl çalıştığını anlamanızdan geçer. 1.Tüketici: İnternet erişimi olan herkes potansiyel müşterinizdir. Kişisel bilgisayarlar, yeni nesil cep telefonları, internet erişimin sağlandığı her yer sizin vitrininizdir. Sokakta bir mağaza açıp, sadece o sokaktan geçen insanlara hizmet verme mantığını unutmanız gerekir. Sizin için tüketici, internet başında zaman geçiren hemen herkestir yılında sırf Türkiye'de 60 milyon etkin internet kullanıcısının olacağını hesap edecek olursanız, ne kadar büyük bir "cadde"ye mağaza açacağınızı görebilirsiniz. Sergileyeceğiniz ürünler, site tasarımınız, sunduğunuz ödeme seçenekleri, yayınladığınız içerikler... hemen herşey sizi temsil edecek ve tüketicinizin sizi tercih edip etmeyeceğini belirleyecektir. Sitenize tüketicininizin baktığı gibi bakabildiğiniz sürece başarılı olabilirsiniz. Unutmayın, sizi kazanca sürükleyecek sürecin tamamı tüketicinizle başlayamaktadır. Bu aşamada tüm stratejinizi tüketici üzerine kurmanız gerektiğini unutmamalısınız. Egolarınızı tatmin edecek tasarımlar, göz zevkinize hitap edecek ufak ayrıntılar size ilk etapta zaman kaybettirecektir. E-Ticarete adım attığınız ilk dönemde önceliğiniz, basit anlaşılır bir düzende tüketicinizi alışverişe yönlendirmek olmalıdır. Tüketiciyi cezbetme yöntemlerini bilmiyorsanız, E-Ticarette başarıyı yakalamanız imkansız olacaktır. Tüketici Cezbetme Yöntemleri: A)Ürün Fiyatları: Mağazanızda satış yaptığınız fiyatları bir kenara bırakın. Tüketici gibi düşünün, internette alışveriş yapan biri her zaman için daha ucuz olan ürünü arayacaktır. Piyasa fiyatıyla satılan bir ürünü internetten almaktansa sokağa çıkıp almak daha cazibelidir. Çünkü mağaza ve dükkanlarda ürünü fiziksel olarak görmek dokunmak mümkündür. Kargo teslimatı için beklemek de gerekmez. Tüketiciye öyle fiyatlar sunmalısınız ki, sokağa çıkıp almaktan aklını çelmelisiniz. Kargo için beklemeye ikna etmelisiniz. E- Ticaret yapacaksanız sürümden kazanma noktasına yaklaşmaya hazır olun. Bu sistem size çok kazandıracaktır, çünkü ürünlerinizi piyasanın altında fiyatlara sattığınız sürece tercih sebebi olacaksınız. Tercih edildikçe bilinirliğiniz artacak. Bilinilirlik sizin değerinizi arttıracak ve pazarın akışında söz sahibi olacaksınız.

12 12 B)Kampanyalar: Kredi kartları size taksitli kampanyalar yapma imkanı sunacaktır. Sanal POS'larınızı etkili bir silah olarak kullanmak sizin elinizde. Dönem dönem hediye çekleri oluşturup ilgi çekmelisiniz. Ürünlerinizi promosyonlu bir şekilde sunarak tüketicilerinize avantajlar sağlamalısınız. C)Ateş Eden Ürün: Ateş Eden Ürün, piyasada bulunması zor, elinizde koz olarak tuttuğunuz ürününüzdür. Herkesin sattığı ürünü satmak size ister istemez fiyat kırdıracaktır. Ancak tüketicinin rabet gösterdiği ancak piyasadan temin etmesi imkansız bir ürününüz var ise bu ürüne paha biçmek, kar oranınızı belirlemek sizin elinizde olacaktır. Tüketiciler, başka bir kaynak bulamadıkları için mecbur olarak sizden alışveriş yapacaklardır. D)Alternatif Yöntemler: Mailing bombardumanı, Özel Tasarım, Reklam gibi alternatif yöntemler birer cazibe enstrumanı olarak sizi destekleyecektir. Ancak unutmayın sunduğunuz ürün fiyatları tüketicinizi cezbetmediği sürece bu enstrumanlar işlevsiz kalacaktır. 2.Ürün Sahibi Ürün sahibi, yani siz. Tüketici size internet yoluyla kolay ulaşabilmelidir. Bunun için öncelikle net, anlaşılır, yaptığınız işe uygun bir domain adı almanızı tavsiye ederim. Akılda kalıcı domain adresleri her daim başarıya yakındır. Ezberlenmesi kolay kelimeler sitenizin bilinirliğine katkı sağlayacaktır. İkinci adım olarak sağlam bir SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışmasına ihtiyacınız var. SEO çalışması sizin bulunabilirliğinize en önemli katkıyı sağlayacaktır. Bugün İnternetle neredeyse eş anlama gelir olan Google arama motorunda, aranan bir kelimede çıkan sonuçlar için ilk sayfada bir yer kapabilmek arenada aslanlarla güreşmekten farksız durumdadır. Bu sebeple Ürün Sahibi olarak her zaman için, kolay bulunan, adı ezberlenebilen, bilinilirliği yüksek bir site yaratmak en önemli göreviniz olacaktır. 3.E-Ticaret Sitesi Sanal mağazanız yani E-Ticaret Siteniz, ürünlerinizi satacağınız, tüketiciyle buluşacağınız nokta olacaktır. E-Ticaret sitesi nasıl kurulur? Birikimi yüksek, deneyimli ve çalışkan bir yazılımcıysanız, kendinize özel bir sunucu kiralayacak bütçeniz varsa, sistem üzerinde kafa patlatacak bir ekibiniz varsa, oluşabilecek arıza ya da sıkıntıları çözecek bir trouble shooter elemanınız varsa siz de bir E-Ticaret sitesi kurup yayına sokabilirsiniz :) Elbette bunun daha kolay bir yolu var; Hazır Yazılım kullanmak. Türkiye ve Dünyada E-Ticaret sitelerinin hemen hemen hepsi hazır E-Ticaret

13 13 yazılımları kullanmaktadır. E-Ticaret yazılım firmaları size gerekli altyapıyı ve ihtiyacınız olabilecek bir çok hizmeti sunmakta. Bir E-Ticaret yazılımı pakedine ödeyeceğiniz lisans bedeli, sıfırdan bir E-Ticaret yazılımı geliştirmenin size getireceği maliyetin yanında çok komik kalacaktır. E-Ticaret yazılımınızı kendiniz yaratmaya çalışarak daha başlamadan zarar etmektense, hazır ve sık tercih edilen güvenilir bir yazılımı kullanmanız size hem zaman kazandıracak hem de edinilmiş tecrübelerle geliştirilmiş bir sistem üzerinde çalışma fırsatı yaratacaktır. Peki hazır yazılım seçerken ilk etapta nelere dikkat etmek gerekir? A)Güvenilirlik: Öncelikle çalışacağınız firmaya güvenmelisiniz. Sonuçta bir hizmet karşılığında para ödemesinde bulunacağınız için, paranızı kime verdiğinize dikkat edin. Merdiven altında, iki masa bir iskemle ile kurulmuş sözde şirketlerin(!) elinden çıkan yazılımlardan uzak durun. Sizinle iletişim kurarken kurumsal bir imzası bile bulunmayan maillerine şahit olduğunuz firmalara güvenmeyin. Sektörde ismi duyulmamış, sağlam referanslar sunamayan firmalara inanmayın. Çalışacağınız firma kurumsal, ikameti belli olan, sizi ofisinde ağırlayabilen, satış-destek-yazılım-tasarım departmanlarıyla hizmet verebilen tam teşekküllü bir şirket olmalıdır. B)Teknik Destek: Çalışacağınız firma kesinlikle size telefon ve yazılı iletişim sistemleriyle destek veren bir departmana sahip olmalıdır. Türkiye'de bir çok teknoloji hizmeti sunan firma telefonla destekten vermekten kaçınmaktadır. Ancak bu durum hizmeti alan kişiyi etkin bir yazı diliyle sıkıntılarını anlatmasına zorlayan bir durum yaratmaktadır. Teknik olarak bir çok açıdan hizmet alan firmalar donanımsız olabilmektedir. Yani eğer teknik açıdan yaşadığınız yaşayabileceğiniz bir çok sorunu yazı diliyle aktaramayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle Telefon Desteği, olan bir Teknik Destek Departmanına sahip bir firmayla çalışmalısınız. 4.Güvenli Ödeme Güvenli ödeme seçenekleri sunmanız tüketici tarafından tercih edilmenizi sağlar. Yani Tüketici E-Ticaret sitenizi buldu, ürüne ulaştı, satın almaya karar verdi ve ödeme yapacağı sayfaya geldi. İşte bu noktada güvenilir bir alışveriş noktası olduğunuzu müşterinize ıspatlamanız gerekir. Özellikle sitenizin en az 128 Bitlik bir SSL Sertifikası olmalıdır. SSL sertifikaları sitenizin güvenli bir ödeme noktası olmasını sağlar.

14 14 Peki SSL Nedir? SSL network üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. SSL gönderilen bilginin kesinlikle ve sadece doğru adreste deşifre edilebilmesini sağlar. Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece doğru alıcı tarafından deşifre edilebilir. Her iki tarafta da doğrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliliği ve bütünlüğü korunur. Sitenizin örneğinde olduğu gibi dizilimiyle açılabiliyor olması SSL sertifikasına sahip olduğunuzu müşterinize kanıtlar. SSL'in yanısıra sitenizin Kredi Kartı alışverişleri için 3D Secure güvenlik altyapısına da sahip olması gerekir. 3D Secure Nedir? Web siteleri üzerinden yapılan ödemelerde kart sahibinin kart güvenliğini sağlamak amacıyla bankaların firmalar ile yaptığı ortak çalışmadır. 3D Secure ile yapılan ödemelerde banka ve kullanıcı ekranında 3D işlem ekranı açılarak kart sahibi dışında kimsenin bilmediği, bilinmemesi gereken özel bilgiler istenilmektedir. Bu şekilde yapılan başarılı ödeme işlemlerinde banka tüm sorumluluğu üzerine almaktadır. Böylece çalıntı ya da kopyalanmış kartlarla yapılması muhtemel alışverişlerde Tüketiciye karşı sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz. 5.Hesap Tüketici E-Ticaret sitenizi buldu, sitenize giriş yaptı, ürün buldu, ürünü almaya karar verdi, ödemeyi yaptı sıra geldi size bunun hesabını tutmaya. Yapılan ödemeler size banka havalesi, paypal, kredi kartı gibi bir çok noktadan gelebilir. Tüm bu ödemelerin hesabını tutmanız, gelecek satışlarınızı bu hesaplamalar doğrultusunda geliştirebilmeniz sizin uzun vadeli ticari işleyişinize önemli etkisi olacaktır. Danışmanınız olarak size tavsiyem olabildiğince farklı ödeme biçmini müşterilerinize sunmanızdır. Ödeme biçimlerini sınırlandırmak size her halukarda müşteri kaybettirecektir. Sitenizde alışveriş yapmaya karar vermiş bir müşteriyi, onun istediği bir ödeme biçmini sunamadığınız için kaybetmek göze alamayacağınız bir kayıp olmalıdır. Bu sebeple yazılımınızın sunduğu imkanlar doğrultusunda hesabını tutacağınız alanları yani ödeme biçimlerini çeşitli tutmanız yararınızadır İnternetten ürün alma Günümüz teknolojisi ile internet birçok faydayı beraberinde getirmiştir. Bunlardan biriside bilgisayar başında alışveriş yapabilmektedir. Dükkan, çalışan gibi

15 15 fiziksel koşullar ortadan kalktığı için genelde internet üzerindeki ürünlerin fiyatları normalden daha ucuz olmaktadır. Türkiye nin en çok kullanılan online alışveriş sitelerinden hizlial.com üzerinde satın alma sürecini resimlerle görelim. İlk olarak anasayfada ilgili kategoriye tıklıyoruz. Satın almak istediğimiz ürüne tıklayarak ürün sayfasına giriyoruz. Ürün özellikleri ve var ise taksit seçeneklerini burada görebiliriz.

16 16 Ürünü sepete ekledikten sonra satın alma kısmına geçeceğiz. Bu adımdan önce genellikle üyelik isteyecektir siteler. Üyelik bilgilerinde adres, telefon gibi bilgileri verdikten sonra, ödeme kısmına geçeriz. Ödeme firmaların sağladıkları imkanlara göre çeşitlilik gösterebilir. Kapıda ödeme, havale ile ödeme, taksitle ödeme, kredi kartı ile peşin ödeme gibi seçeneklerinden bir kısmını yada tamamını barındırabilir. Ödeme işlemini ardından siparişimizin tamamlandığı bize iletilecektir. İnternetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler İnternetten alış veriş yapmadan önce 1-) Alışveriş yapacağınız sanal mağazanın telefonunu, adresini, elektronik posta adresini, ve adını tam olarak açık ve net bir şekilde veriyor mu?eğer o mağaza güvenilirse bu bilgileri çok açık ve net bir şekilde vermesi lazım.aksi takdirde bir problem halinde kimin ile irtibat kuracağınız çok önemlidir. 2-) Satın almak istediğiniz ürün hakkında, mağaza tarafından detaylı bir açıklama sunulmuş mu?aksi taktirde, size gelen ürün, eğer istediğiniz ürün değilse, bunun için bir ispata ihtiyacınız vardır ve o açıklamanı bir kopyasını sizde kendinize alırsanız, ispat etmeniz hiç de zor olmayacaktır. 3-) Mağaza tarafından satın alacağınız ürünün fiyatı ve ek ücretler, vergiler vb. şeyler ne kadar miktar tutmuş?net olarak bildirilmiş mi? Kesinlikle cevaplanması gerek sorular : Ürünün toplam fiyatı Teslimat şartları Ödeme Koşulları İptal ve iade halindeki durumlar 4-) Ürünü satın aldıktan sonra size kaç günde ulaşacağı belirtilmiş mi (en geç süreyi vermeleri lazım)

17 17 5-) Artık ürününüzü seçtiniz ve kredi kartı şifrenizi ve bilgilerinizi vereceksiniz.kredi kartı şifresini vereceğiniz sayfanın adres çubuğunda olması gerekir. 6-) Eğer yabancı bir firmadan alışveriş yapıyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir şey vardır ki, herhangi bir mağduriyet halinde, sizin ülkenizin kanunları geçerli olmayacaktır. Ayrıca oradaki mağazanın müşteri hizmetlerini aradığınızda yabancı bir görevliyle saatlerce konuşabilme ihtimalini de göz önüne alırsak, kesinlik tanınmış şirketlerden alışveriş yapmalıyız. 7-) Alışveriş yaptığınız mağazada gizlilik sözleşmesi diye bir bölüm olmalı! Aksi takdirde sizin tarafınızdan verilen bilgiler başka amaçlar içinde kullanılabilir. Elektronik Postanıza reklam amaçlı postalar gelebilir. 8-)Kredi kartı bilgilerinizi verirken güvenlik paketi ile korunmakta olup olmadığına dikkat ediniz (global sign gibi) İnternette alışveriş yapmak güvenli mi? Internette alışveriş yaparken,telefonla alışverişteki aynı sorunları yaşayabilirsiniz. Siparişimi alan kimse gerçekten yetkili bir kişi mi(dolandırıcı mı degil mi) Birileri ben siparişimi verirken telefon hattını dinleyerek benim kredi kartı numaramı çalabilir mi? Gerçek hayatta kredi kartınızı kasiyerlere,garsonlara (istemeyerek de olsa karınıza:) veya telefon üzerinden yetkili farzettgimiz kişilere rahatlıkla veriyorsunuz. Aslında Internette alışveriş yaparken kredi kartınızı kullanmanız gerçek hayattakinde daha tehlikeli değil. Hatta Internet üzerinden alışveriş gerçek hayattakinden daha güvenlidir denilebilir çünkü alışverişi gerçekleştiren firma sizin internet tarayıcınızı kullanarak yapmakta olduğunuz alışverişi şifrelerler. Böylelikle alışveriş bilgileri siz ve alışveriş yaptığınız firma dışında üçüncü bir şahıs ya da kurumun eline geçerse okunması mümkün olmayacaktır. Netscape ürünleri bu güvenlik tehtitlerini SSL denen bir teknolojiyle önlemeye çalışırlar. SSL internete bağlı olan bilgisayarlar tarafından uygulanan bir dizi kuraldır. Bu kurallar sizin verilerinizin bütünlüğünün korunmasını iletim sırasında verilerin değistirilmemesini ve başka birilerinin eline geçmemesini ve verilerin ulaşması gereken karşı tarafın gerçekten yetkili kişi olmasını sağlar. Bir sitenin güvenli olup olmadığını anlamak için tarayıcınız üzerinde yazdığınız sitenin adresine bakın. Http adresinin sonuna eklenen s harfi yani https bağlandığınız site SSL protokolunun çalıştığını gösterir. Netscape 3.0 ve daha aşağı sürümlerde ekranın

18 18 sol alt köşesinde kırık anahtar sembolü gözükür. Netscape 4.0 ve 4.5 te kırma kilit sembolü güvenli modda kaybolur. Internet Explorer da ise kapalı bir kırma kilit gözükür. Eğer SSL kullanmayan bir siteye bilgi göndermek üzereyseniz tarayıcınız sizi uyaracaktır. SSL, verilerinizin transferi sırasında güvenlik sağlamaktadır. Ancak siz kendinizi güvenilir sitelerden alışveriş yaparak koruyabilirsiniz.bu sitelerin de sizin kredi kartı bilgileriniz başkalarıyla paylaşmayacak bir site olmasına dikkat ediniz Reklam verme Geleneksel reklamcılık yöntemlerinin aksine, çevrimiçi reklamcılığın temel avantajlarından birinin, hedef kitlenin kesin bir şekilde seçilebilmesidir. Ilk etapta en çok kullanılan yöntem google ın adwords özelliğidir. Adwords Reklamları, en ilgili kullanıcılara göstererek, yatırım getirisini en üst düzeye çıkarır ve kullanıcıların alakalı bilgilere ulaşmasını kolaylaştırır. Kitlenizi sınırlandırmanın temel yollarından birisi Coğrafi Hedefleme aracıdır. Bu araç, doğru bir şekilde kullanıldığında kullanıcı tabanını kesin bir şekilde seçebilmemize olanak verirken, ayarı hatalı yaptığımız durumda olası tüm gösterimleri kesebilir, daha da kötüsü, reklamlarımızı hedef bölgemizin dışındaki yerlerde gösterebilir. Bu nedenle, çözüm gerektiren çok yaygın sorunlardan biri üzerinden (bir şehirdeki belirli bir ürün veya hizmet türünün, başka bir şehirdeki kullanıcılara reklamını yapmak) Coğrafi Hedeflemenin mantığını daha ayrıntılı olarak ele almaya karar verildi. Bu makale ile yalnızca bu özel sorunun çözümünü göstermeyi değil, uygulamada Coğrafi Hedefleme özelliğinin kullanımına ilişkin daha ayrıntılı bilgi vermeyi de amaçlıyoruz. Sonuçta, İstanbul'da bulunan kullanıcılara Antalya'daki otellerin reklamını yapmaya çalışan bir örnekle durumu ele alacağız. 1) En doğrudan yol Bu size çok kolay gelebilir. "Antalya'da otel" anahtar kelimesini oluşturup kampanyanın hedefi olarak İstanbul'u seçmenin yeterli olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında o kadar kolay değildir. Sistem kullanıcıların yerini yalnızca IP adreslerine göre belirlemez, yer belirlemek için arama sorgusunu da kullanır. Üstelik, arama sorgusuna öncelik verir. Bu örnekte neler olduğuna bakalım. İstanbul'daki bir kullanıcı "Antalya'daki oteller" aramasını yapar ve sistem, arama sorgusunun önceliği nedeniyle fiziksel yeri yok sayarak, arama sorgusunu kullanıp bu kullanıcının Antalya Reklamları ile ilgilendiğini saptar. Ancak, kampanyamızın hedefi, Antalya değil, İstanbul'dur! Sonuç olarak bir hedefleme uyumsuzluğuyla karşılaşırız, reklamımız yayınlanmaz ve aşağıdaki anahtar kelime teşhis mesajı verilir: Reklamlarınız yalnızca seçtiğiniz yerlerdeki kullanıcılara gösterilmek üzere ayarlanmış!

19 19 Not: Bazı nadir durumlarda, şehrin adı arama sorgusunun başında veya sonunda değil, "konaklama için Antalya otelleri" örneğinde olduğu gibi ortasındadır ve reklamınız yine de görüntülenebilir (bu örnekte sorgu ayrıştırma işe yaramaz). Ancak, önemli sayıda gösterim (ve potansiyel müşteri) kaybettiğiniz için bu durumu kabul etmemeniz yararınıza olacaktır. 2) Hatalarımızdan ders çıkarın ve yenilerini yapmaktan korkmayın İlk olarak hedef yerlerimiz arasına Antalya'yı ekleyip sorunu çözmeye çalışabiliriz. Tek çözüm buysa, artık reklamlarımızı bu yolla hem İstanbul'daki hem de Antalya'daki kullanıcılara göstermeye hazır hale geliriz. Bu, başlangıçta işe yarıyormuş gibi görünür. Reklamlarımızın İstanbul'da görünüp görünmediğini kontrol etiğimizde göründüğünü saptayıp mutlu oluruz. Peki sonrasında ne olur? İzmir'deki bir kullanıcı "Antalya'daki oteller" araması yapmış ve reklamımızı görmüştür! Bunun nedeni, sistemin, kullanıcının fiziksel olarak bulunduğu yeri yok sayıp yalnızca arama sorgusuna bakmasıdır. Aslında yaptığımız, hedef bölgeler arasına Antalya'yı ekleyerek reklamlarımızı artık Türkiye'deki herkese göstermektir. Bu, sistemin arama sorgusuna bakması, sorgunun Antalya ile alakalı olduğunu saptaması ve reklamı kullanıcının bulunduğu fiziksel yerden bağımsız olarak göstermesi nedeniyle böyle olur. Bu deneme başarısızdır çünkü, reklamlarımızı herkese göstermek istemiyoruz. Öyleyse başka çözümler aramaya koyulalım. 3) Hariç tutma işlevini kullanma Bu noktada, belirli yerleri ekleyerek bir çözüm elde edemediğimiz açıktır. Ancak belki, hariç tutma işlevini kullanabiliriz. Bu işlevin iyi tarafı, hesaptaki Gelişmiş Coğrafi Hedefleme ayarları sayesinde, artık kullanıcıları, arama sorgusuna göre değil yalnızca fiziksel olarak bulundukları yerlere göre hariç tutabiliyor olmamızdır. Bunun için izlememiz gereken adımlar aşağıda verilmiştir: a) Kampanyanın ayarlarında Ülke olarak Türkiye'nin tamamını seçeriz ve "Seçtiğiniz yerlerde bazı alanları hariç tutun"u tıklayarak, Türkiye'nin İstanbul dışındaki tüm bölgelerini hariç tutarız. b) Gelişmiş Coğrafi Hedefleme ayarımızda varsayılan değerlerin seçili olduğundan ve ayarların aşağıdaki gibi olduğundan emin olmamız gerekir: -Fiziksel yer bilgisi kullanarak hedefleme -Yalnızca fiziksel yere göre hariç tut

20 İnternet üzerinden kazanç sağlama yöntemleri (Bux siteleri) PTC ( Paid to Click Tıkla Kazan ) Şimdi Tıkla Kazan da size kendi sitesinde olan reklamları bir liste halinde gösterir, siz de bu reklamları tıklar saniye gibi süre beklersiniz, ondan sonra hesabınıza sitenin verdiği miktar kadar para geçer, genellikle 0.01 cent tir, kulağa az gelebilir fakat bu iş sadece tıklayarak olmayacak ayrıntıları göreceğiz. Bu sitelerde referar sistemi vardır muhakkak, diyelim ki siteye sizin referanslığınız ile birisi üye oldu, o üye olan kişi tıkladıkça hem kendi hesabına para geçiyor hem sizin hesabınıza parageçiyor, tabi kimseyi kolay kolay referans yapamıyorsunuz, bu yüzden siteler size referer satıyorlar bunların fiyatları siteden siteye değişir. Gelin ne kadar kazanırız bu sistemden Her gün 10 reklama tıklarsanız = 0.10$ 20 alt üyeniz her gün 10 reklama tıklarsa = 2.10$ Haftalık kazancınız = 14.70$ Aylık kazancınız = 63$ Sadece 20 referer ile bu benim tanıdıklarım gibi büyük yatırımlar yapıyorlar ve maaşlarından çok kazanıyorlar. Tabi bu yatırımlar her siteye yapılamaz scam site denilen siteler vardık (scam: dolandırıcı) bu yüzden dikkatli olunmalı, geçmişi güzel olan önce bir iki ödeme aldığımız siteleri seçmeliyiz. Örnek site: PTS ( Paid to Signup Üye ol Kazan ) Başlıktan da anlaşıldığı gibi bu tür bux sitelerinde üye olup kazanıyorsunuz. Sistem şöyle işliyor; Reklam veren sitesini bux sitesine veriyor bizde o sitelere üye oluyoruz ve e-postamıza bir e-posta geliyor üye olduktan sonra aktivasyon için, ondan sonra bu e-postayı bux sitesinin bize gösterdiği yere gönderiyoruz daha sonra üyeliğimizi onaylandıktan sonra hesabımıza sitenin verdiği ücret geliyor. Dikkat bazı sitelerde iki adet form olur, 1. kullanıcı adı, 2. aktivasyon e-postası bunun için gerekli yerleri doldurmaya özen gösteriniz. Aktivasyon e-postasında size şifrenizi gösterecektir bu tip gönderirken **** işareti kullanın.

21 21 Bu sistemin en gelişmişi, yani en yaygını sitesidir, kendileri uzun zamandır bu hizmeti vermektedirler. Bu sitelerin ücretleri de genelde şöyle oluyor 0.75$, 1$ veya 0.1$ gibi değişiyor. Tabi bu sitelerde referans sistemi de kullanıyorlar fakat belirli bir oran olmuyor genelde %80, %90,.%70 vs. değişiyor. Not: Bu sistemden kazanmak isterseniz eğer büyük sitelerin üyeliklerinizi onaylamaları çok uzun sürebilir, bazen iki günüde bulabilir PTR ( Paid to Read Oku ve kazan ) Bu sistemde ise okuyarak kazanıyorsunuz, yani size bir e-posta geliyor size okuyorsunuz para kazanıyorsunuz. Aslında kimse okumaz yani bir nevi ptc gibi düşünebilirsiniz burada sadece reklâmlar e-postanıza geliyor. - E-posta başına çok miktarda ödeme yapan sitelerden kaçının, bunlar 100$ 200$ vaat edebilir fakat hepsi yalan..e-postalar genelde spam kutusuna gelebilir dikkat. Üye olurken mutlaka international members kabul edip etmemelerine bakın çünkü bazıları kabul ediyor fakat ödeme yapmıyor. Bunun nedeni ise eğer size İngilizce bir e-posta geldiyse bunu siz okumasınız iyide saten reklâm vererinin amacı e-postasının okunması bu yüzden dikkat. - E-postaların sonundaki linklere dikkat edin, bastıktan sonra hesabınıza para geçti yazısını almadan kapatmayın PTSu ( Paid yo Surf Sörf yap para kazan ) Bu sistem garip gelebilir fakat ilgi çekiyor, sistemi açayım biraz şimdi bunlar çok farklı türde olabiliyior. Mesela; Arama yaparak Resim paylaşarak Video paylaşarak Vs vs, daha farklı türler de çıkıyor. Yani sörf denince aklınıza ne geliyorsa bu türde var. Genellikle arama yaparak kazandıran siteler çoğunlukta. Bu sitelerde ise size bir toolbar veriyor ve sizde bu toolbardan arıyorsunuz, ben genelde İngilizce şeyler arıyorum table, singer vs vs. arama başına 0.02$ verenler var. Yani günde 200 kelime ararsanız 5$ ediyor buda iyi bir rakam yatırıma gerek kalmadan sadece kendiniz günlük 5$ alabiliyorsunuz. Bu adamlarda aramalarda sadece reklâm verenlerin sitelerini koyuyorlar ve bu sayede reklâm verenler ziyaretçi çekmiş oluyorlar. örnek site vereyim.

22 22 Bundan başka birde resim, video paylaşarak olanlar var, bunlarda ise siz bir resim paylaşırsınız sistem o resme reklâm koyar ve resmi görüntüleyenler reklamı görür, kaç kişi görüntülemişse size o kadarda para verir. örnek site ki bu site çok yaygınlaşmıştır dünyada en çok girilen sitelerin arasın 130. olmuştur. Dikkat dünya da diyorum. Bu da bize 100% bir güvenilir olduğunu gösteriyor PTP ( Paid to Promote Tanıt ve kazan ) Bu sistem ne kadarda yaygın olmasa da diğerleri gibi amele işi değil ticarete benzer, hani derler ya oturduğun yerden kazan, ticari zekâsı olanlar için çok güzel bir sistemdir. Not:Resim için özür dilerim bir network resmi fakat ptp yi anlatıyor kısmen. Sistem şöyle ki siz siteye üye olursunuz ve orda size tanıtacağınız linkler veya bannerler vardır, size derler ki git bunu 1000 kişiye tıklat minimum 0.75$ max 1$ vereyim sana, reklâmlara göre değişiyor. Tabi şimdi size zor gelebilir ama şimdi ticarete bakın. Yazının başından buyana anlattığım sistemleri öğrendiniz hepsinde bir reklâm veren var işte bu sefer o sistemlerde reklâm veren biz olacağız bu ptp sitelerindeki reklâmları alıp önceki anlattığım sitelere reklâm olarak vereceğiz ve ücretini ödeyeceğiz. Ticaretine gelince Mesela intoffers.com advertising bölümüne girip 5000 clike 1,5$ ücret alıyor ptc sitesi. Siz ise 1000 tıka 1$ alacaksınız yani 5000 tık 5$ ise 1.5 düş 3.5$ size kalıyor. Bakın eliniz ayağınız yoruldu mu hayır, babam hep ticaret yap oğlum demişti şimdi daha iyi anlıyorum. Tabi sadece ptc değil kittensptr.com veyahut poohbearsprt.com gibi ptr sitelerine de reklâm verebilirsiniz. Dikkat: Approved sites denen bir şey var burada gelen tıklamaların kabul edildiği siteler vardır..mesela beavermails intofferstan gelen tıkların sayar. Beavermailsin hiç kabul etmediği bir siteye beavermailsten aldığınız ptp linkini reklâm verirseniz hiç bir tıkınız saymaz. Bu sistem tüm ptp sitelerde mevcut bu yüzden dikkatli olun. Örnek site: gösterim başı 0.5$ veriyor. İşte bux siteleri bu kadar bu yazıda okuduğunuz tüm sistemlerde yatırım yapmasanız elle tutulabilir bir kazanç elde edemezsiniz yatırım derken referans ve Premium üyelik almalısınız.(ptp hariç)

12. HAFTA TBT182. Temel Bilgisayar Bilimleri. Öğr. Gör. E. Ekmel SULAK. ekmelsulak@karabuk.edu.tr

12. HAFTA TBT182. Temel Bilgisayar Bilimleri. Öğr. Gör. E. Ekmel SULAK. ekmelsulak@karabuk.edu.tr 12. HAFTA TBT182 Öğr. Gör. E. Ekmel SULAK ekmelsulak@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İçindekiler 12.1 Forumlar... 3 12.1.1. Tanım... 3 12.1.2. Üyelik

Detaylı

6. HAFTA TBT181. Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı. Öğr. Gör. E. Ekmel SULAK. ekmelsulak@karabuk.edu.tr

6. HAFTA TBT181. Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı. Öğr. Gör. E. Ekmel SULAK. ekmelsulak@karabuk.edu.tr 6. HAFTA TBT181 Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Öğr. Gör. E. Ekmel SULAK ekmelsulak@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İçindekiler 12.1 Forumlar...

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4.

1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4. 1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4. Bankalar 1.1.5. Sigorta 1.1.6. Nakliye Elektronik posta, bir bilgisayardan

Detaylı

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Gerek birey gerekse kuruluşların, standartları belirli iletişim ağları üzerinden ses, video, yazılı metin vb verilerin iletişimi ile fiziksel değiş-tokuş işlemi yapmadan

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

Smart Commerce Proje Teklifi

Smart Commerce Proje Teklifi Proje Teklifi Code Brother Ship Trading Ltd. Lefkoşa 1. Giriş Smart Commerce, profesyonel bir alt yapı ile ürünlerini sergileyip isterlerse banka havalesi, kapıda ödeme sistemi ve kredi kartı ile de satış

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. ELEKTRİK VE ENERJİ I Türkçe Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders. Haftalık Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. ELEKTRİK VE ENERJİ I Türkçe Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders. Haftalık Ders Saati DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE LER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE

Detaylı

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Firmamız,çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne

Detaylı

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy GO GÜVENLİ ÖDE İLE İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy Troy adını Türkiye nin Ödeme Yöntemi

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU

SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU SAP portal üzerinde ders seçimi için dikkat edilecek konular aşağıda yer almaktadır: 1. SAP portal kullanırken Internet Explorer veya Google Chrome kullanmalısınız. Internet

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Elektronik Ticaret Yazılımı

Elektronik Ticaret Yazılımı Elektronik Ticaret Yazılımı www.dortgendizayn.com.tr A) GENEL ÖZELLİKLER (ÖZET) 1.Ürün Yönetimi Dilediğiniz sıklıkta ve sınırsız sayıda ürün girebilir, ve ürünleri güncelleyebilirsiniz. HTML kod desteği

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın

LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın Giriş Her web sitesi sahibi, Seo açısından anahtar kelimelerin önemi çok iyi bilir. Fakat içeriğinizi optimize etmek için kullandığınız ana

Detaylı

FİRMALAR KULLANIM KILAVUZU

FİRMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER FİRMALAR KULLANIM KILAVUZU --------------------------------------------------------------- 2 FİRMA ÜYE KAYDI ---------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ]

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] İlçemiz okul/kurumlarının hali hazırda kullandıkları kurumkodu@meb.k12.tr e-posta adreslerine gönderilen elektronik postaların,

Detaylı

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti Bu sayfaları okuduğunuza göre bir şekilde bilgisayarlar ve bilgisayar ağlarıyla ilişkiniz olduğunu biliyorum. Ancak yine de en başta niçin bilgisayar ağı kullanıyoruz sorusunun cevabını vermekle işe başlayabiliriz.

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi

E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi E-posta Yönetimi Elektronik Posta Sisteminin Genel Özellikleri o Kurum içi ve kurumlararası iletişim amacıyla yaygın olarak kullanılır. o Çok hızlı olması ve kolay kullanımı

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

Kullanım ve Yardım Kılavuzu

Kullanım ve Yardım Kılavuzu Kullanım ve Yardım Kılavuzu 2007 Genel Bakış TradeMaster International, uluslar arası piyasalardaki Hisse Senedi ve Futures işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır.

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

İNTERNETİN FIRSATLARI

İNTERNETİN FIRSATLARI 1 İNTERNETİN FIRSATLARI 2 TÜRKİYE DE İNTERNET KULLANIMI 25 20 Genişbant Abone Sayısı (milyon) 20,03 15 10 5 0 14,05 8,56 6,78 5,99 4,61 2,86 1,59 0,02 0,51 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. İşte E-posta yada diğer adıyla E-Mail bu haberleşme işlevini

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

Gizlilik Sözleşmesi. Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe

Gizlilik Sözleşmesi. Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe Gizlilik Sözleşmesi GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe /Muğla adresinde kayıtlı Mikron Bilişim Teknoloji Tur. İnş.

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ?

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? İnternette herhangi bir maile kullanıcısına bir foruma yada mail grubuna Amannnn.Beni nerden bulacaklar???? deyip kahrolsun falanca gibi tehlikeli şeyler yazdınız. Birkaç saat

Detaylı

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir.

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Google Scripts Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Yeni eklenen paremetrelere Neticaret Sistemi Yönetimi Paneli > Tanımlar bölümü altında

Detaylı

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Bu sunum dosyasını sadece www.mobrabus.com adresinden indirdiyseniz güncel ve doğru olarak kabul edin. Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Elbette Mo Brabus size hiçbir kesin gelir garantisi veremez,

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana sayfada, sağ

Detaylı

DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ. Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler;

DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ. Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler; DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler; Müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda web sitemizde yenilikler yaptık. Artık web sitemiz herkese açık değil, sadece

Detaylı

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ CLICO HAKKINDA Bilgisayarlarını sektöre heyecanla açan Clico, Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi

Detaylı

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır)

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet ve WWW İnternet Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı, (Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet teki web site sayısının yüksek bir hızla artması ve beraberinde

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler Merhabalar, Bu dökümandaavm/cadde mağazalarının sipariş oluşturup, ilgili bölge yöneticisinin onayından geçmesini ve ardından siparişin hazırlanarak sevk edilip,

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Bu sunum dosyasını sadece www.mobrabus.com adresinden indirdiyseniz güncel ve doğru olarak kabul edin. Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Elbette Mo Brabus size hiçbir kesin gelirgarantisi veremez,

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI GEREKSİNİMLER VE KURULUM YARDIMI GİRİŞ Facebook, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir,

Detaylı

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği Merhabalar. Bu makalemizde, Acunetix firması tarafından web uygulama güvenliği ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için hazırlanmış olan Web Site Defender ı

Detaylı

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: İletişim Araçları 5.Hafta-6.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul SORU Bildiğiniz en eski iletişim aracı nedir? Geçmişten günümüze doğru iletişim

Detaylı

BACK UP BİREYSEL ÜRÜNLER SATIŞ VE PAZARLAMA AŞ ŞİRKETİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

BACK UP BİREYSEL ÜRÜNLER SATIŞ VE PAZARLAMA AŞ ŞİRKETİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI BACK UP BİREYSEL ÜRÜNLER SATIŞ VE PAZARLAMA AŞ ŞİRKETİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI Gizlilik ve Çerez Politikası, bize sunduğunuz, bizim toplayabileceğimiz ya da size sağlanan hizmet işlemlerinde bulunan

Detaylı

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız;

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız; Değerli İş Ortağımız; Mahallem Nedir? Sipariş vermenin geleneksel ve en yalın halinden yola çıkarak, sizlere daha fazla müşteri ve ciroyu daha az riskle oluşturabileceğiniz, yaptığınız ticaretin gelişen

Detaylı

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone veya ipad üzerine yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese

Detaylı

1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ

1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ İÇİNDEKİLER 1.ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ........................ 3 2.ÜRÜNLER....................................................... 3 2.1. Ürün Kaydı Oluşturma........................................

Detaylı

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır.

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. A-2: Üniversitemiz sayfasında bulunan uzaktan eğitim merkezi linkine tıklanarak uzem.erzincan.edu.tr

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

E-Ticaret. Hafta 6. SBMYO 2016 Bahar Dönemi 1/18

E-Ticaret. Hafta 6. SBMYO 2016 Bahar Dönemi 1/18 E-Ticaret Hafta 6 SBMYO 2016 Bahar Dönemi 1/18 önemli noktalar I güvenlik I sistemler arası uyum I kullanım kolaylığı I işlem ücretleri I düzenlemeler ve prosedür 2/18 E-ödeme I online gerçekleştirilen

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

FRANCHİSİNG SİSTEMİ TANITIMI MURAT Dİ KIRAN PAZARLAMA VE SATI KOORDİNATÖRÜ

FRANCHİSİNG SİSTEMİ TANITIMI MURAT Dİ KIRAN PAZARLAMA VE SATI KOORDİNATÖRÜ FRANCHİSİNG SİSTEMİ TANITIMI MURAT Dİ KIRAN PAZARLAMA VE SATI KOORDİNATÖRÜ Franchise Nedir? Franchising Sisteminin Faydaları Nelerdir? TANIMLAR Franchisee, franchise sistemini satın alan demektir. Franchisor,

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş

Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öğrencilerin Canlı derslere katılması, * Sisteme giriş Öncelikle bilgisayarlarınızda bulunan internete girmenizi sağlayacak olan tarayıcıyı açmanız gerekmektedir. Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın,

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları İnternet tarayıcı programları Günümüz bilgisayar kullanıcılarının bilgisayar başında en çok vakit harcadıkları internet

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO (Search Engine Optimization) yani arama motorları için optimizasyon demektir. Adından da anlışılacağı üzere, E-ticaret sitenizin arama motorlarında yükselmesi ve

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

ProjeX (XNetwork) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Üye Oldum, Şimdi Ne Yapmalıyım?

ProjeX (XNetwork) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Üye Oldum, Şimdi Ne Yapmalıyım? ProjeX (XNetwork) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Üye Oldum, Şimdi Ne Yapmalıyım? ProjeX e Hoş geldiniz! Bu kılavuz; üyeliğinizi tamamladığınız andan itibaren, ProjeX te neler yapabileceğinizi adım adım göstermek

Detaylı

KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ

KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ Belli bir süre kullandığımız daha sonra kullanmaktan vazgeçtiğimiz hazır kart numaralarımız olur. Numaramızı değiştirmeyi düşünmemize karşın eski

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

Dile Gift ten ne dilersen!

Dile Gift ten ne dilersen! Dile Gift ten ne dilersen! Multinet in kurumsal firmaların çalışanlarına ve iş ortaklarına yapacakları teşvik ve yardım harcamalarına yönelik geliştirdiği ürünü Gift, firmanıza vergi avantajı ve karlılık

Detaylı

T E M E L B Ü Y Ü M E İ

T E M E L B Ü Y Ü M E İ T E M E L B Ü Y Ü M E İ ş S i m ü l a s y o n u O y u n u K U L L A N I M K I L A V U Z U İşleyiş ve Amaçlar Temel Büyüme (Yapay Zeka) İş Simülasyonu oyununun işleyişini ve başarılı olmak için dikkat etmemiz

Detaylı

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir.

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir. CEMEA PayPal İş Ortağı Programı, sizler gibi ticaret ortaklarının, mağazaların artan iş ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Program üyeliğinin faydaları ve şartları hakkında ayrıntılı bilgi almak

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

SATILIKTIR 2.000 TL Bilgi İçin: aajanshaber@yahoo.com

SATILIKTIR 2.000 TL Bilgi İçin: aajanshaber@yahoo.com KREDİ KARTINDAN TAMAMEN KURTULMAK İSTEYENLERE (KREDİ KARTI BORCUNU ÖDEYEMİYORUM DİYENLERE) + BEDAVA SMS SİTESİ YAZI SONUNDA (hemde istenilen isimden) Sevgili Arkadaşlarım, Eğer ki sizde benim gibi kredi

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

"Periyodik olarak, benim sevk hediye verecek (Neobux benim bağlantı kullanmak katılmak insanlar.) 1 $ Ödülü Ben Paypal hesabınıza transfer olacak"

Periyodik olarak, benim sevk hediye verecek (Neobux benim bağlantı kullanmak katılmak insanlar.) 1 $ Ödülü Ben Paypal hesabınıza transfer olacak "Periyodik olarak, benim sevk hediye verecek (Neobux benim bağlantı kullanmak katılmak insanlar.) 1 $ Ödülü Ben Paypal hesabınıza transfer olacak" Bu kez ödül kullanıcı adı verilecektir: Kullanıcı Adı:

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı