Sürücü talimatları Dynafleet

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sürücü talimatları Dynafleet"

Transkript

1 Sürücü talimatları Dynafleet

2

3

4 İçindekiler Dynafleet... 1 Dynafleet... 1 Teknik açıklamalar... 2 Kontroller... 4 Ekran... 6 Menüler ve semboller... 7 Menüleri kullanma... 8 Sistemin başlatılması... 9 Sistemin kapatılması bekleme modu... 9 Verilerin aktarılması... 9 Genel Posta Posta menüsü Genel sürüş ve dinlenme süreleri Emirler Günlükler Sürücü yetiştirme Acil Durum ve Yardım Takometre indirme menüsü Ayarlar Sistem hataları ve uyarılar... 22

5 Dynafleet 1 Dynafleet Dynafleet, nakliye planlamasıyla birlikte araç planlaması, mesaj işleme, araç durumu ve sürücü araç kullanma sürelerinin otomatik raporlamasını sağlayan bir sistemdir. Sürücü ofisle sürekli olarak iletişim halindedir. Ofisteki trafik görevlisi aracı çeşitli görevlerle ilgili olarak çeşitli yerlere yönlendirebilir. Sürücü diğer sürücülere veya ofise mesaj gönderebilir yada kendi özel mesajlarını gönderebilir. Sürücü ile ofis arasında iletişim kurulması sayesinde siparişlerin yönetimi çok basitleştirilmiş olmakla birlikte taşımacılığın idaresi de çok daha etkin bir hale getirilmiştir. Merkez ofis ile iletişim, GSM mobil telefon şebekesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sistem takometreden ve motor kumanda ünitesinden bilgileri toplar. Dynafleet, araç ve sürüş etkinlikleriyle ilgili sürücüye bilgi sağlar. Bu şekilde nakliye yönetimi iyileştirilirken, araç masraflarının, sürücünün işe katkısının ve sürücünün aracı ne kadar ekonomik kullandığının takibi yapılabilmektedir. Tasarım ve fonksiyon isimli bölümde bütün sürücülerin bilmesi gereken en temel fonksiyonlar açıklanmaktadır. Sistem yönetimi bölümde ise sisteme genel bir bakışla birlikte sistemin nasıl başlatıldığına ilişkin açıklamalar bulunmaktadır. Diğer bölümlerde ise sistem fonksiyonları daha ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

6 2 Dynafleet Teknik açıklamalar J Dynafleet, Dynafleet Gateway ve Dynafleet Driver Tool olmak üzere iki üniteden oluşmaktadır. Dynafleet Gateway, alet panelinde bulunan bir yardım düğmesine sahiptir. Dynafleet Driver Tool, bir klavyeye ve isteğe bağlı olarak bir renkli ekrana sahiptir. Dynafleet ünitesi, aracın elektronik ağı üzerinden çeşitli elektronik kontrol ünitelerine ve takografa bağlıdır. Merkez ofis ile iletişim, GSM mobil telefon şebekesi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

7 Dynafleet 3 The Dynafleet Driver Tool, radyonun altında alet panelde yer almaktadır. Ekran panonun üzerinde bulunmaktadır. Dynafleet Gateway, elektrik dağıtım kutusunda bulunmaktadır. Sürücü verileri, dört farklı türde etkinlik için kaydedilir: sürüş zamanı, dinlenme zamanı, çalışma zamanı ve bekleme zamanı. Araç hareket halindeyken, faaliyet otomatik olarak sürüş zamanı olarak kaydedilmektedir. Park halindeyken, kayıtlı etkinlik, sürücü 1 için takografdaki ayarlar tarafından belirlenir. Bilgiler doğrudan takograftan alınır. Tüm veriler, daha fazla işlenmek ve takip edilmek için ofise transfer edilir. Araç verilerinin ofise aktarımı GSM şebekesi üzerinden gerçekleştirilir. Şebeke çekim kuvveti düşükse, bilgiler geçici olarak Dynafleet sisteminde saklanır. Temel veri raporları, merkezi ofis tarafından istendiğinde de aktarılır. GPS alıcısı sisteme doğru sistem zamanı ve konumunu sağlamaktadır. Sınırlı fonksiyonellik Sistem Volvo'nun FH ve FM araçları için geliştirilmiştir ancak bütün araçlara kurulabilir. Ancak burada, sistemin kendileri için geliştirildiği araçlara kıyasla diğer araçların farklı tür takometrenin ve farklı elektronik sistemlerinin vs. olmasından dolayı fonksiyonlarda bir takım kısıtlamaların olması mümkündür.

8 4 Dynafleet Kontroller J Esc duruma göre iki işleve sahiptir: Farklı değerler arasında seçim yapabileceğiniz formatta, Esc üzerine basarsanız, ayarı iptal etmiş olursunuz. Diğer durumlarda Esc üzerine basarsanız, menü ağacında bir seviye yukarı çıkarsınız. 2 Seç tuşunun duruma bağlı olarak üç işlevi vardır: Soru sorulması halinde Seç üzerine basarsanız soruyu Evet diye yanıtlamış olursunuz.

9 Dynafleet 5 Farklı değerler arasında seçim yapabileceğiniz formatta Seç üzerine basarsanız, mevcut ayarı onaylamış ve kabul etmiş olursunuz. Bir menüde Seç üzerine basarsanız, aktif seçeneğe, yani siyah zemin üzerinde beyaz metin bulunan vurgulanmış alt menüye geçersiniz. 3 IR (Kızılötesi) alıcısı tuş takımından sinyal almaktadır. 4 Sağ, sol, yukarı ve aşağı ok tuşları, imleci seçilen yöne götürür. 5 IR (kızılötesi) vericisi sinyalleri Dynafleet ünitesine gönderir. Klavye Mesaj yazmak için klavyeyi kullanın. Klavyeyi güneş ışığına, su, nem veya kire maruz bırakmayın. Yazı yazdığınız zamanlarda klavye üzerindeki IR vericisi Dynafleet üzerindeki IR alıcısına bakıyor olmalıdır. Klavyede QWERTY ve Kiril harfleri arasında geçiş yapmak için ALT ve SHIFT üzerine aynı anda basın, ya da CTRL ve SHIFT üzerine aynı anda basın. Dikkat! Tuş takımı yalnızca araç sabitken kullanılabilir. Seyahat sırasında tuş takımı radyo rafındaki torpido gözünde saklanmalıdır. Bu şekilde tuş takımı güneşten korunmuş olacaktır ve ani frenleme veya çarpışma durumunda sarsılmayacaktır. Dört yönlü kumanda Standart Dynafleet fonksiyonları panonun üzerinde direksiyon simidinin yanında bulunan joystick kullanılarak gerçekleştirilebilir. Plastik muhafaza IR vericisi/alıcısının bakımı Araç iç yüzeyini temizlemek için kullandığınız normal temizlik maddeleriyle temizleyin. Öncelikle görünmeyen küçük bir yüzeyde deneyerek yüzeyin hasar görmediğinden emin olun. Sistemin klavye mesajlarına yanıt vermemesi durumunda IR alıcısı ile IR vericisi üzerindeki lenslerin temiz olup olmadığını kontrol edin. Lensler yumuşak, temiz ve hafif nemli bir bezle temizlenmelidir.

10 6 Dynafleet Acil durum alarm düğmesi Gösterge panelinde ya da radyo rafının üzerinde acil durum alarm düğmesi vardır. Acil durum alarm mesajının gönderilebilmesi için düğme en az üç saniye basılı tutulmalıdır. Ofis ayarlarına bağlı olarak, talep ofise ve VAS (Volvo Action Service) ya da Security Services gönderilir. Araçta Dynafleet Driver aleti yüklüyse, mevcut talep durumuyla ilgili güncellemeleri ileti penceresi mesajlarıyla sürücüye bildirilir. Ek ekipmanlar: Acil durum düğmesini kullandıktan ya da bir yardım isteği yazdıktan sonra, her zaman Dynafleet online portalında belirtilen telefon numarasından bir operatör tarafından aranırsınız. Bu aramanın amacı, başlattığınız işlemi onaylamaktır. Eğer makul bir süre içinde bu tür bir arama almazsanız, sizin kontrolünüz dışındaki etkiler nedeniyle ilk isteğiniz başarısız olmuş olabilir. Bu durumda, daha geleneksel yöntemlerle hizmetlerimize ulaşmayı denemenizi öneriyoruz. Dikkat! J Acil durum yardım tuşu yalnızca sistem açık olduğunda ya da bekleme durumunda olduğunda çalışır. Bu özelliğin uygun düzeyde kullanılabilir olmasını sağlamak için bekleme süresini ayarlamanızı öneriyoruz. (Bekleme süresi, Dynafleet online portal'da yapılandırılabilir. Bu değişiklikleri yapmak için yöneticiyle görüşün). Ekran J

11 Dynafleet 7 Ekran gösterge panosunun üzerinde bulunmaktadır. Sistem çalıştırıldığında ya da durdurulduğunda ekran otomatik olarak çıkar ya da içeri girer. Ekran camını temizlemek için temiz, yumuşak ve hafif nemli bir bez kullanın. Diğer plastik bileşenler aracın iç yüzeylerini temizlemek için kullanılan normal temizlik maddeleri kullanılarak temizlenmelidir. Dikkat! Ekrana sıvı teması olmamasına dikkat edin. Menüler ve semboller Menülerin görünümü farklılık göstermektedir. İlgili semboller ve fonksiyonlar aşağıda açıklanmıştır. Standart menü 1 Sistemin hangi parçasına, Posta, Kütük ya da Ayarlar Menüsü, baktığınızı gösteren sembol. 2 Okunmamış mesajlar mesaj listesinde bir veya daha fazla mesaj olduğunu gösterir. 3 Aşağıdaki simge, GSM sinyali gücünü, yukarıdaki simge de GPRS sinyali gücünü gösterir. 4 Mevcut aktif alternatif, siyah bir zemin üzerinde beyaz metin olarak görüntülenir. 5 Birden fazla bilgi olup olmadığını gösteren kayar şerit. Bilgileri göstermek için aşağı ya basın.

12 8 Dynafleet J Menüleri kullanma Aşağıdaki örnek, Dynafleet menülerinin nasıl kullanıldığını açıklar. Örnek, SMS'in nasıl gönderileceğini göstermektedir. 1 Ok tuşlarını kullanarak imleci Posta üzerine getirin. 2 Posta menüsünü etkinleştirmek için Seç tuşuna basın. 3 Ok tuşlarını kullanarak imleci Yeni yaz üzerine getirin. 4 Devam etmek için Seç tuşuna basın. 5 İmleci, ok tuşlarını kullanarak SMS (standart karakterler) e getirin. 6 Yeni SMS yazmak için Seç tuşuna basın. 7 Telefon numarasını ve mesajı yazın. Ok tuşlarını kullanarak imleci farklı alanlar arasında hareket ettirin.

13 Dynafleet 9 8 Ok tuşlarını kullanarak imleci Gönder üzerine getirin. 9 Mesajı göndermek için Seç tuşuna basın. Sistemin başlatılması 1 Kontak anahtarını çevirin. Sistem anahtar radyo konumundayken otomatik olarak başlayacaktır. Renkli ekran açılır. 2 Sistem, dijital takometre içinde sürücü kartını okuyarak sürücüyü otomatik olarak tanıyacaktır. 3 Hoş geldiniz mesajının ardından, sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz. Sistemin kapatılması bekleme modu Kontak anahtarı 0'a çevrildiğinde, sistem bekleme moduna geçer. Ekran kapalı değilse kapanır ve aşağı iner. Bekleme modundayken sistem veri günlüğü tutmaya devam eder. Bekleme modunda 2 saat (veya ofis tarafından seçilen farklı bir süre) geçtikten sonra sistem uyku moduna girer ve veri günlüğü tutmayı durdurur. Dolayısıyla sıcaklık kaydı ya da konum kaydı sırasında sistem bir SMSile uyandırılabilir (sistem GSM iletişimi ile uyandırılır). Sistem yalnızca ana şalter kapalı iken tamamen kapalı haldedir. Bu durumda Dynafleet GSM iletişimlerini alamaz. Verilerin aktarılması Sistemde toplanan ve sisteme kaydedilen veriler filo ofisine derlenmek ve dokümante edilmek üzere aktarılır. Bilgiler GSM şebekesi üzerinden ofise aktarılır. Dikkat! Aracı durdurduktan sonra ana elektrik beslemesini kesmeden önce 3 dakika bekleyin, aksi takdirde veriler kaybolabilir. Ana elektrik beslemesinin nasıl kesileceği hakkında daha fazla bilgiyi Sürücü talimatları bölümünden okuyun.

14 10 Dynafleet Genel Ana menüde aşağıdaki menü seçenekleri bulunur: Posta Mesaj alma, gönderme ve yönetme. Sürüş/dinlenme zamanı Sürüş ve dinlenme sürelerini gösterir. Emirler Gelen emirleri alır ve yönetir. Kütük Araç kayıt kütüğünü gösterir. Acil Durum ve Yardım Yürütülmekte olan Acil durum yardımı çağrısının durumunu gösterir. Yardım çağrısı göndermenizi ve durumunu görmenizi sağlar. Tako. uzak. bilgi ind.. Sürücü kartı yükleme veya takograf yığın bellek uzaktan yüklemeyi başlatır ve veri aktarım durumlarını görüntüler. Ayarlar Dynafleet'deki ayarları yönetir. Kapat Dynafleet'i bekleme moduna alır Dynafleet Posta Sürüş/dinlenme zamanı Emirler Kütük Acil Durum ve Yardım Tako. uzak. bilgi ind. Ayarlar Kapat Posta Posta menüsünde sürücü mesajlar alabilir, gönderebilir ve yönetebilir. Dynafleet-ünitesi bir ya da daha fazla mesaj aldığında, ekranın sağ üst köşesinde yeni mesaj sembolü görülür ve hoparlör açıksa hoparlörden ses gelir. Araç ve ofis arasında basit yazılı mesajlar göndermek her zaman mümkündür. Ofis SMS, E-posta veya biçimlendirilmiş mesajları (önceden tanımlanmış, doldurulabilen formlar) etkinleştirmeye karar verebilir. J

15 Dynafleet 11 Posta menüsü Posta menüsünde aşağıdaki menü seçenekleri bulunur: Yeni yaz Yeni posta yazın. Ofis, SMS veya E-posta arasında seçim yapın. Gelen kutusu Gelen mesajları oku ve yönet. GPS koordinatörü posta menüsüne bağlıysa konum bilgisine gidin (Navigasyon bölümüne bakınız). Giden kutusu Giden mesajları oku ve yönet. Taslak Taslakları yönet Gönderilmiş Gönderilen mesajları yönet. Adres defteri Adres defterindeki bağlantıları yönet. Posta Yeni yaz Gelen kutusu Giden kutusu Taslak Gönderilmiş Adres defteri İki farklı SMS karakter tipi kullanılabilir Kullanılabilir iki tip metin mesajı vardır. Standart karakterler - Bazı dillerin destek vermediği standart GSM karakterlerini kullanır, ancak tüm cep telefonları için uyumludur. Genişletilmiş karakterler - Bütün dillerin desteklediği unicode kullanır. Mesaj daha kısadır, alıcının cep telefonunun bu tip SMS mesajları için uyumlu olup olmadığı konusu kullanıcı tarafından kontrol edilmelidir. Navigasyon cihazıyla hedefe gitme Dynafleet ünitesinin uyumlu bir navigasyon aletine bağlanması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için yerel bayiinizle irtibat kurun. Ofisten gelen bir mesajda konum bilgisi varsa, bu, birimden navigasyon sistemine gönderilebilir. Bu işlem

16 12 Dynafleet mesaj menüsünden yapılır (mesaja bakarken enter'a basınız): hedefi navigasyon cihazına göndermek için Şuraya git... komutu seçilebilir. Genel sürüş ve dinlenme süreleri Sürüş/dinlenme zamanı menüsü, sürüş zamanı kurallarına uyulmasını kolaylaştırmak için kullanılır. Bu işlev, AB'nin sürüş süresi yönetmeliklerine uygun olarak, takometre ile birlikte çalışacak şekilde ayarlanmıştır. Ayarlar ofisten değiştirilebilir ve farklı sürüş sürelerine izin verilebilir. Ana menü - Sürüş/Dinlenme zamanı Sürüş/Dinlenme zamanı menüsünde aşağıdaki menü seçenekleri bulunur: Sürücü etkinliklerini göster, sürücü etkinlikleri için tüm devam eden ve toplu süreleri gösterir. Ayrıntılı sürücü etkinliklerini girin, sürüş yapmıyorken ayrıntılı etkinlik belirlemek için sürücü tarafından kullanılır. Ekranın alt tarafında devam etmekte olan etkinlikler gösterilir: TCO: takograftaki mevcut etkinlik, toplam etkinlik süresi ve devam etmekte olan etkinlik süresi. DTJ: mevcut etkinlik, toplam etkinlik süresi ve devam etmekte olan etkinlik süresi.

17 Dynafleet 13 Ana menü - Sürücü etkinliklerini göster Herhangi bir düzenlemenin ihlal edilmesi durumu varsa, ekranda bir uyarı görüntülenir. Ofis ünitesi bir düzenlemenin ihlalinden ne kadar önce bir uyarı verilmesi gerektiğini belirleyebilir. Sürücü etkinliklerini göster Mola süresi 01:00 Sürekli sürüş 04:15 Sürekli dinlenme 00:30 Günlük sürüş 08:45 1 haftalık sürüş zamanı 20:0 2 haftalık sürüş zamanı 75:0 Günlük dinlenme 01:30 Mola süresi Mevcut molanın başladığından bu yana Dinlenme veya Bekleme etkinliğiyle geçen süredir. Sürüş veya Çalışma etkinliği belirlendiğinde yeni bir mola periyodu başlar. Sürekli sürüş Son mola süresinden bu yana Sürüş süresinin toplamıdır. 4 saat 30 dakikayı geçmeyecektir. 45 dakika veya dakika mola süresinin ardından sıfırlanır. Sürekli dinlenme Uygun mola süresi. Minimum mola sürelerini aşan süreleri (15, 30 veya 45 dakika) ekler. Günlük sürüş Mevcut sürüşün başladığından bu yana Sürüş süresi toplamıdır. Günlük dinlenme koşulunun yerine getirilmesinin ardından Sürüş etkinliğinin belirlendiği ilk seferde yeni bir günlük sürüş seansı başlar. 1 haftalık sürüş zamanı Mevcut haftanın toplam sürüş süresini gösterir. Haftalık dinlenmenin ardından başlar. Maksimum, bir hafta içinde 6 sürekli sürüş oturumu olabilir.

18 14 Dynafleet 2 haftalık sürüş zamanı İki hafta (geçen ve bu hafta) için toplam sürüş süresini gösterir. Bu süre 90 saati aşamaz. Günlük dinlenme İki sürüş seansı arasında toplam dinlenme süresi. En az 9 saat (kısa, günlük dinlenme) veya 11 saat olacaktır. Ayrıntılı sürücü etkinliği Ayrıntılı sürücü etkinliğinin kullanılabilmesi için öncelikle ofis tarafından etkinleştirilmesi gerekir. Takometre dinlenme/bekleme/çalışma etkinliklerine ek olarak sürücünün etkinlik belirleyebilmesine imkan tanır. Seçilen etkinlik, ofise rapor edilir. Sürücü etkinliği ayrıntılarını belirle menüsünde veya kontağı kapatırken açılan pencerede seçilebilir. Başka bir etkinlik seçildiğinde veya sürüş sırasında etkinlik sona erer. Sürüş sürelerinin hesaplanması, Feribot dışında bir detaylı sürücü etkinliğinin seçilmesinden etkilenmez. Feribot etkinliği, AB düzenlemelerine göre feribota veya trene geçmeden önce seçilmelidir. Ana menü - Sürücü etkinliklerini göster Birinin bir kuralı ihlal etmesi halinde ekranda uyarı görülür. Ofis ünitesi, bir kuralın ihlalinden ne kadar zaman önce uyarı verilmesi gerektiğini belirleyebilir. Sürücünün etkinliklerini göster Dinlenme zamanı 01:00 Sürüş vardiyası 04:15 Mola 00:30 24 saatlik sürüş zamanı 08:45 1 haftalık sürüş zamanı 20:0 2 haftalık sürüş zamanı 75:0 Günlük dinlenme 01:30

19 Dynafleet 15 Dinlenme zamanı Mevcut mola başladıktan sonra dinlenirken ya da beklerken geçen süredir. Sürüş veya Çalışma etkinliği belirlendiğinde yeni bir dinlenme periyodu başlar. Sürüş vardiyası En son uygun dinlenme süresinden sonra toplam sürüş süresi. 4 saat 30 dakikayı geçmemelidir. 45 dakikalık dinlenme süresi ya da dakikalık dinlenme süresinden sonra sıfırlanır. Mola Uygun dinlenmenin devam süresi. Süreler en kısa dinlenme sürelerinden (15, 30 ya da 45 dakika) daha uzunsa süreler eklenir. 24 saatlik sürüş zamanı Mevcut sürüş periyodu başladıktan sonra toplam sürüş süresi. Belirlenmiş olan günlük dinlenme süresi koşulu yerine getirildikten sonra, sürüş etkinliği ilk kez belirlendiği anda yeni günlük sürüş periyodu başlar. 1 haftalık sürüş zamanı Mevcut haftaya ait toplam sürüş zamanını gösterir. Bir haftalık dinlenmenin ardından başlar. Bir haftada maks. 6 kesintisiz sürüş dönemi. 2 haftalık sürüş zamanı İki haftalık (geçen ve bu hafta) için toplam sürüş süresini gösterir. Sürenin 90 saati aşmaması gerekir. Günlük dinlenme İki sürüş dönemi arasında toplam dinlenme süresi. En az 9 saat (kısa günlük dinlenme) ya da 11 saat olmalıdır.

20 16 Dynafleet Emirler Bir emir görev atama, konum, atama durumu, planlanan varış zamanı ve planlanan hareket zamanından ibarettir. Emir, sürücü tarafından kabul edilebilir veya reddedilebilir. Sürücü ayrıca emir durumu yardımıyla emrin hangi aşamada olduğu hakkında rapor verebilir. Bir emir alındığında, ekranın üst kısmında bir ikon görülür. Emirler görünümüne her ofis kendisi karar verir. J Navigasyon (aksesuar) Dynafleet ünitesinin uyumlu bir navigasyon ünitesine bağlanması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için yerel bayiinizle irtibat kurun. Ofisten gelen bir emirde konum bilgisi varsa, ünite bu bilgiyi navigasyon sistemine gönderilebilir. Bu işlem, emrin kabul edildiği menüden yapılır. Bu seçim ancak emir kabul edildiğinde kullanılabilir durumdadır. Seçim, hedef adresi vurgulandığında Seç e basılarak yapılır. Günlükler Jurnal sembolü olan fonksiyon tuşuna basarak veya ana menüden jurnal menüsüne girin. Jurnaldeki ana menüden sistemdeki mevcut erişilebilir bütün jurnallere ulaşabilirsiniz. Günlük Yolculuk günlüğü 1 Yolculuk günlüğü 2 Araç uzun süreli günlüğü Sıcaklık 1 Sıfırla: , 09:49 Araç günlüğü aktif 2 Sıfırla: , 15:02 Araç günlüğüne ara verildi

21 Dynafleet 17 Araç günlüğü 1 ve 2 Aktifken (duraklatılmamışken) son sıfırlamadan bu yana mutlak değer ve % mesafe değeri olarak kümülatif araç verilerini gösterir. Yolculuk günlüğü 1 Mesafe Yakıt 438,1 km 163,2 litre Ortalama yakıt tüketimi 37,2 l/100 km Rölanti 21% PTO 0% AdBlue 6,2 litre Ekonomi bölgesi 69% Aşırı hız bölgesi 1% Motor devre dışıyken tekerlekler yuvarlanıyor 9% Otomatik hız kontrolü 22% Hız sınırı aşıldı 2% En yüksek vites 42% Araç uzun süreli günlüğü Aracın uzun süreli günlüğü mesafe, yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi için kümülatif değerleri gösterir. Araç uzun süreli günlüğü Mesafe Tüketim ,2 km ,8 l Ortalama yakıt tüketimi 37,3 l/100 km

22 18 Dynafleet Sıcaklık Dynafleet ünitesine bağlı ek ekipman gerektirir. Daha fazla bilgi için yerel bayiinizle irtibat kurun. Römorktaki sıcaklığı gösterir. Kaç adet sensör bulunduğuna bağlı olarak dört sıcaklık görüntülenebilir. Sensörde bir alarm fonksiyonu bulunuyorsa, kamyonda hangi ekran bulunduğuna bağlı olarak kırmızı rakamlarla veya bir ünlem işaretiyle (!) görüntülenir. Sıcaklık Sıcaklık 1-18 ºC Sıcaklık 2-7 ºC Sıcaklık 3 +4 ºC Sıcaklık ºC! Römork kapıları Buz çözücü durumu Kapalı Açık Sıfırla: , 09:49 Son sıfırlama tarihini/saatini gösterir ve ilgili araç günlüğünü sıfırlama imkanını sürücüye tanır. Araç günlüğü aktif veya araç günlüğü duraklatılmış Duraklatılmış ya da aktif araç günlüğü arasında geçiş yapmak için sürücü tarafından kullanılır. Sürücü yetiştirme Sürücü yetiştirmenin önce ofis tarafından etkinleştirilmesi gerekmektedir. Sürücünün, aşağıdakiler gibi açılır pencerelerle farklı eylemler önererek yakıt tüketimini geliştirmesine yardımcı olur: Çok uzun zamandır rölantidesiniz. Lütfen kontağı kapatın. Daha fazla yakıt ekonomisi için vitesi büyütün Çok hızlı sürüyorsunuz. Lütfen yavaşlayın.

23 Dynafleet 19 Acil Durum ve Yardım Yardım isteği Yardım için bir istek gönderir. Serbest metin alanına gerekli bilgileri girin. Yardım durumu Gönderilen yardım isteğinin durumunu gösterir: talebin başlatıldığı zaman, ofis tarafından alındığı zaman, ilgilenildiği zaman ve talepte bulunan sürücü adı. Acil durum Gönderilen acil durum yardımı isteğinin durumunu gösterir: talebin başlatıldığı zaman, ofis tarafından alındığı zaman, ilgilenildiği zaman ve talepte bulunan sürücü adı. Acil yardım düğmesi hakkında daha fazla bilgi için bkz. Acil durum yardım düğmesi, sayfa. Durum bilgisi, talebin başlatılmasının ardından 7 gün sonra silinir. Ardından Yürütülmekte olan talep yok mesajı görüntülenir. Herhangi bir durum değişikliği olduğunda, bir açılır pencere sürücüye yeni durumu belirtir. Acil Durum ve Yardım Yardım isteği Yardım durumu Acil durum Takometre indirme menüsü Tako. uzak. bilgi ind. Ana menüden takometre uzaktan yükleme menülerine girin. Bu fonksiyon için uzaktan yükleme özelliğini destekleyen bir takometrenin araca takılı olması ve servisin etkileştirilmesi gereklidir. Daha fazla bilgi için yerel bayiinizle irtibat kurun. Fonksiyon kullanılabilir değilse bu menü görüntülenmez. Durum çubuğundaki bir simge kullanıcıya arka planda yürütülmekte olan bir uzaktan yükleme işleminin durumunu bildirir. İşlem başarısız olursa, bir simge görüntülenir ve ayrıntılar Şoför veya Takograf bilgi durumu menülerinden görüntülenebilir. Tacho. Remote dl. Şöför kartı bilgi ind. Başlat Şöför veri durumu Takograf hafızasını indirmeyi başlat Takograf bilgi durumu Bu simge kullanıcıya arka planda yürütülmekte olan bir uzaktan yükleme işlemi olduğunu bildirir.

24 20 Dynafleet Bu simge, indirme işleminin başarısız olduğunu gösterir. Ayrıntılar, Şoför ya da Takograf bilgi durumu menülerinde bulunur. Şöför kartı bilgi ind. Başlat Takograftan ofise şöför kartı verileri yükleme işlemini başlatır. Günlük en fazla bir aktarıma izin verilir. Başlatıldıktan sonra işlem arka planda yürütülür ve durum, açılır pencereler ve Şoför veri durumu menüsüyle bildirilir. Bu fonksiyon için şoförün, şoför kartı takografa (şoför yuvasına) takılı olarak Driver Tool a oturum açması gerekir. Gri menü öğesi bu fonksiyonun ofis tarafından devre dışı bırakıldığını belirtir. AB mevzuatı en az her 28 günde bir ya da ülkedeki mevzuata göre daha sık aktarım yapılmasını şart koşmaktadır. Şöför veri durumu Bu menü şoföre, şoför veri aktarımları hakkında bilgi verir: Yürütülen mevcut aktarım: hangi şoför aktarımı başlattı ve mevcut durum. Son başarılı aktarım tarihi. Ofiste verilerin bulunduğu son tarihten bu yana geçen gün. Son uyarı mesajı ve alındığı tarih. Takograf hafızasını indirmeyi başlat Takograftan ofise takograf yığın bellek yükleme işlemini başlatır. Günlük en fazla bir aktarıma izin verilir. Başlatıldıktan sonra işlem arka planda yürütülür ve durum, açılır pencereler ve Takograf bilgi durumu menüsüyle bildirilir.

25 Dynafleet 21 Gri menü öğesi bu fonksiyonun ofis tarafından devre dışı bırakıldığını belirtir. AB mevzuatı her 90 günde en az bir aktarımı şart koşmaktadır. Takograf bilgi durumu Bu menü sürücüye, takograf yığın bellek aktarımları hakkında bilgi verir: Yürütülen mevcut aktarım: hangi şoför aktarımı başlattı ve mevcut durum. Son başarılı aktarım tarihi. Ofiste verilerin bulunduğu son tarihten bu yana geçen gün. Son uyarı mesajı ve alındığı tarih. Ayarlar Ayarlar menüsü, tüm ayarlanabilir sistem parametrelerine ulaşılabilmesini sağlar. Bir ayarı değiştirmek için değiştirilecek ayarın üzerinde Seç e basın ve ok tuşlarını kullanarak gösterilen alternatifler arasında hareket edin. Vurgulanan ayarı kabul etmek için Seç düğmesine basın. Ayarlar menüsünde aşağıdaki alternatifleri seçilebilir: Ekran koruyucu, ekran korucunun devreye girmesinden ya da işlevi kapatmasından önce geçecek süreyi ayarlar. Dil, istenen dili seçer. Birimler, Avrupa, İngiltere veya Amerika ölçü birimlerinden birini seçmenizi sağlar. Ses Seviyesi, hoparlör ses seviyesini ayarlar. Parlaklık, ekran parlaklığını ayarlar. Arka aydınlatma, ekran arka aydınlatmasını ayarlar. Klavye, klavye düzenini seçer. Sistem bilgileri, donanım sürümünü, yazılım sürümünü, seri numarasını, takografla ilgili bilgileri, bağlı USB birimleriyle ilgili bilgileri ve bağlı navigasyon cihazlarıyla ilgili bilgileri gösterir. Ayarlar Ekran koruyucu Dil Birimler Ses Seviyesi Parlaklık Arka aydınlatma Klavye Sistem bilgileri

26 22 Dynafleet Sistem hataları ve uyarılar Bir arıza meydana geldiğinde, arıza mesajı ekranda görülür. Genellikle Esc tuşuna basarak bir arızayı, uyarıyı veya mesajı okuduğunuzu onaylarsınız. Problemin ortadan kalkmamasına ve mümkün olduğunca çabuk düzeltilmesi gerekmesine rağmen mesaj kaybolacaktır. Sürücü Süresi Uyarı açılır pencereleri İhlal edilmek üzere olan kuralı (kural adı ve kalan süre) veya zaten ihlal edilmiş olan kuralı (kural ve ardından ihlal edildi ve ihlal süresi) gösteren bir Sürücü Süresi Uyarısı açılır penceresi görülür. Desteklenen uyarılar şu şekildedir: Sürekli sürüş zamanı Günlük sürüş zamanı 1 haftalık sürüş zamanı 2 haftalık sürüş zamanı Günlük dinlenme Sürücü Süresi Bilgi açılır pencereleri Hafta içerisinde dinlenme zamanı ayırmalısınız. Normal günlük dinlenme 11 saattir. Bu süre, azaltılmış günlük dinlenme süresiydi. Sürücü Süresi Yönetimi açılır pencereleri Son dinlenme, haftalık dinlenme miydi? Normal haftalık dinlenme 45 saattir. Bu dinlenme süresi, haftalık dinlenme olarak kabul edilsin mi?

27 Dynafleet 23 Takograf yükleme uyarı açılır pencereleri Uzun süre sürücü verileri ofise başarılı bir şekilde aktarılmadığında (süre ofis tarafından ayarlanır) bir Şöför veri ikazı açılır penceresi görülür: XX günden sonra şöför verileri aktarılmamış. Şimdi yapılıyor? Uzun süre takograf verileri ofise başarılı bir şekilde aktarılmadığında (süre ofis tarafından ayarlanır) bir Takograf veri ikazı açılır penceresi görülür: XX günden sonra takograf verileri aktarılmamış. Şimdi yapılıyor? Takograf yükleme bilgisi açılır pencereleri Uzaktan bilgi indirme prosesi başlatıldı. Lütfen bekleyin... Bilgi aktarımı sadece günde birkez yapılabilir. Şimdi devam edin? Bilgi aktarımı devam ediyor, ilerki güncellemeler için durum menüsüne bakın. Takograf yükleme hatası açılır pencereleri Ofis ile bağlantı yok. Lütfen daha sonra tekrar deneyin! Hata: veri aktarımı için şöför kartı ile giriş gerekiyor. Hata: veri aktarımı bugün yapıldı.

28 24 İndeks A Acil durum alarm düğmesi... 6 Acil durum alarmı ve Yardım Acil Durum ve Yardım, Dynafleet Ana menü, Dynafleet Ayarlar menüsü, Dynafleet D Dynafleet, ana menü Dynafleet... 1 E Emirler, Dynafleet G Günlükler, Dynafleet, Dynafleet, günlükler K Kontroller, Dynafleet... 4 P Posta menüsü, Dynafleet S Sistemi kapatma, Dynafleet... 9 Sürücü yetiştirme, Dynafleet Sürüş/dinlenme zamanı, Dynafleet Sürüş/dinlenme zamanı... 12

29

30 Volvo Truck Corporation Göteborg, Sweden Turkish Printed in Sweden

1. SE5000 Dijital Takografta Kontak Kapandığında Otomatik Dinlenmeye Geçiş Ayarı

1. SE5000 Dijital Takografta Kontak Kapandığında Otomatik Dinlenmeye Geçiş Ayarı 1. SE5000 Dijital Takografta Kontak Kapandığında Otomatik Dinlenmeye Geçiş Ayarı Stoneridge SE5000 Exact Duo dijital takografta, kontak kapatıldığı zaman otomatik olarak dinlenme durumuna geçiş ayarlanabilir.

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar.

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. Kataloğu - SafeLine 2011, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. EN81-28 ve EN81-70 koşullarını yerine getirerek, asansörün en gelişmiş teknoloji olduğunu gösterirken ihtiyacınız olan tüm

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU VELİ KULLANIM KILAVUZU Sayın Velimiz, ServisCELL Okul Servisi Çağrı ve Bilgilendirme Sisteminin amacı, velilerimizin okul servisi ile yaşayabileceği tüm sorunları çözmek, çocuklarımızın güvenliğini sağlamak

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu, ayrıntılı Kullanma Kılavuzunun yerini almamaktadır. WaveLight FS200 Kullanıcı Kılavuzunu Adım 1 Ana Şalter Acil-Laser - Emisyonu-Durdurma - Şalteri Şalter Lazerin Çalıştırılması Ana ünitenin sağ tarafındaki

Detaylı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı İçindekiler Güç düğmesi...2 Power down (Kapat) düğmesi...2 Oturum açma ve profil seçme...2 Pil durumu...2 Profilin değiştirilmesi...2 Blood pressure

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

"Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı

Alarm Paneli Devrede Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı "Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı 2 Önce güvenlik Doğal olarak, ev veya küçük iş yeriniz için mümkün

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Mobil Takip Sistemleri

Mobil Takip Sistemleri Mobil Takip Sistemleri Trio Filo Yöne,m Sistemi Yazılım Fonksiyonları Üstün teknolojik altyapısı ile rakiplerinden ayrılan bir araç takip yazılımıdır. Tüm internet tarayıcılarında ek kurulum gerektirmeden

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

Görev Çubuğu Özellikleri

Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 17 Nisan 2017 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir.

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir. Bu diyalog kutusunda Windows XP de 5 diğer sürümlerinde 6 sekme bulunmaktadır. Temalar sekmesi pencerelerin görünümlerini ayarlamak amacıyla kullanılmaktadır. Tema Bölümünden kutusunun sol tarafındaki

Detaylı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı

Swansoft Fanuc OiM Kullanımı SWANSOFT Sol ve üst taraftaki araç çubukları aktif değildir. Acil stop butonuna basıldığında aktif olur. Görünüm çek menüsünden tezgaha bakış yönü değiştirilebilir. Göster menüsü, tezgahta görünmesi istenilen

Detaylı

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu Değerli müşterimiz FiloWay Filo Yönetim Sistemlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz, sistemi verimli kullanabilmek için lütfen bu kılavuzu dikkatle inceleyiniz her

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Müşteri Temsilcisi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 15 İçindekiler A. SİSTEME GİRİŞ... 2 1. Sisteme Giriş... 2 B. ÇAĞRI İŞLEMLERİ... 2 1.

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün: 1 2. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır.

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. ANASAYFA 1 2 3 4 5 6 7 Sayfa Geçiş Tuşları Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. Teknosem 1 Eksenleri Sıfırla Butonu: Sistemin ilk açılışında eksenleri sıfırla (homing)

Detaylı

VisionLink Unified Suite

VisionLink Unified Suite VisionLink Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Eğitimi Ekipman Yönetimi Departmanı 2017 Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Daha modern, daha verimli Sahada en çok ihtiyaç duyulan

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i5243 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM GENEL TANITIM EDA Tasarım Analiz Mühendislik İÇİNDEKİLER 1. FARE TUŞLARININ GÖSTERİMİ...2 2. CAEeda TM YAZILIMININ GÖRSEL ARAYÜZ YAPISI...3 3. CAEeda TM VARSAYILAN İKON PANELİ TANIMLAMALARI...4

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

Centronic EasyControl EC315

Centronic EasyControl EC315 Centronic EasyControl EC315 tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

(RELAY CONTROL) KRAMER KAPI KONTROL KARTI

(RELAY CONTROL) KRAMER KAPI KONTROL KARTI SNS-155T (RELAY CONTROL) KRAMER KAPI KONTROL KARTI ( Encoder Girişli ) KULLANIM KILAVUZU 8 BİT CORE DEVİCE SWİTCH MOD POWER 16 A. RELAY OUT 12 Khz. PWM 1 CHANNEL ENCODER FEEDBACK Üretici Firma: SENSE Elektrik

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

PERGO TAKİP VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ

PERGO TAKİP VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ EMSALSİZ ÖZELLİKLER 3 EKSENLİ HAREKET SENSÖRÜ SUNUCU ONAYLI KONUM GÖNDERİMİ SIMCHIP DESTEĞİ GELİŞMİŞ GSM MODÜL YÖNETİMİ GELİŞMİŞ MODÜL YÖNETİMİ ASIST- DESTEĞİ ALARM VE İHLAL YÖNETİMLE Rİ SMS İLE ANINDA

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Kişisel Bilgisayarın Parçaları

Kişisel Bilgisayarın Parçaları DONANIM Donanım Kişisel Bilgisayarın Parçaları Donanım yapısı ve büyüklüğü ne olursa olsun bir bilgisayar dört temel bileşenden oluşmaktadır: Giriş Birimleri Merkezi İşlem Birimi (CPU) Bellek Çıkış Birimleri

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

Her 2 teknolojide de, hem ankastre programlama hem de merkezi programlama kullanılır.

Her 2 teknolojide de, hem ankastre programlama hem de merkezi programlama kullanılır. Programlama Programlama nedir? Programlama; ısıtmanın otomatik, gözle görülür biçimde ve kullanıcının ortamda bulunduğu sürelere göre yönetilmesidir. Isıtma süreleri, 7 günlük veya 24 saatlik zaman dilimlerinde

Detaylı

Sayısal Takograf Sürücü ve Şirket Eğitimi

Sayısal Takograf Sürücü ve Şirket Eğitimi Sayısal Takograf Sürücü ve Şirket Eğitimi 06 TOBB 01 24/01/2019 1 Konular Tanıtım 1. Sayısal Takograf nedir? 2. Takograf kartları ve TOBB Veri Toplama ve Analiz Sistemi 3. Sayısal takograf ve kartlarının

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. monza Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz Değerli Piranha

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı