YARIŞMA EL KİTABI EL KİTABI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YARIŞMA EL KİTABI EL KİTABI"

Transkript

1 YARIŞMA EL KİTABI Bu el kitabı Modelevi organizasyonları ve yarışmaları için bir kaynak oluşturması amacıyla dünyanın önde gelen modelcilik oluşumlarının (IPMS, NNL vb.) konuyla ilgili dökümanları ve Modelevi yöneticilerinin tecrübeleri harmanlanarak hazırlanmıştır. Modelevi gerek duyduğu takdirde el kitabının içeriğini, yarışma tarih / yer / kurallarını değiştirme hakkını saklı tutar. Modelevi tarihleri öncesinde internet sitesinden, medyadan, sektörel mağazalardan ve diğer çeşitli kaynaklardan bildirilen amatör plastik model yarışmaları ve sergileri düzenler. Yarışma ve serginin kapsamı, kuralları, kategorileri ve puanlama sistemi Modelevi admin ve moderatörlerinden oluşan yarışma komitesinin sorumluluğundadır. Komite gerek duyduğunda kategorilere komiser atayabilir, ya da danışmanlık alabilir. Komitenin bir üyesi aynı zamanda komite başkanıdır. EL KİTABI Bu el kitabı yarışmacı olsun olmasın tüm modelciler için bir kaynak oluşturması amacıyla hazırlanmıştır. Yarışmacılar için Modelevi yarışmalarının başlıca prensiplerini belirlerken; tüm modelcilere de, modellere objektif bir şekilde bakmanın, iyi bir modelde aranan koşulların, kişisel model yapım becerilerini sınamak ya da ileri götürmenin yollarını gösterir. Modelevi asıl amacı ölçekli plastik modelciliği yaygınlaştırmak ve modelcilere sanal bir bilgi deposu oluşturmaktır. Yönetimi de modelcilerden oluşur ve amaçları yaptıkları modelleri doğru şekilde değerlendirebilecek ve bilgi paylaşımında bulunacak diğer modelcilerle bir araya gelmektir. Zaman içinde zaten çeşitli toplantı ve organizasyonlarda modelciler olarak biraraya gelinmektedir. Ancak belirli aralıklarla daha büyük kitlelere ulaşmak, sanal olarak sohbet ettiğimiz diğer modelcileri bizzat tanımak ve üyelerin çalışmalarını birarada canlı olarak görmek için yarışma/sergi organizasyonları düzenlemekteyiz. Her modelciden modelini yarışmaya sokmasını beklemek çok optimist bir yaklaşım olur ve yarışma katılımı ya da alınan derece, site üyeliği statüsüne pozitif yada negatif herhangi bir katkı sağlamaz. Ancak komitenin amacı yarışma duygusunu tatmak isteyenlere eldeki şartlarla olabilecek en iyi yarışma ortamını sağlamaktır. Modelevi olarak biz tüm modelcilerin yarışmalara katılımını destekliyoruz. Çünkü, doğru şekilde değerlendirildiğinde yarışmalar tüm katılanların yeteneklerini zorlayacak ve ilerlemesine vesile olacaktır. Hele ki adil bir şekilde oy kullanabilmek için modelleri detaylı şekilde incelemek ve hataları görmek, modelciyi daha yüksek standartlarda model yapmaya götürecek en kısa yoldur. Yarışmaya katılın ya da katılmayın, bu el kitabı modeller ve modelcilik hakkında bazı temel prensipleri fark etmeniz yada irdelemenize yardımcı bir kaynak olacaktır. Bu el kitabı da Modelevi gibi interaktif bir yayın olup, gerektiğinde güncellenecektir, dolayısıyla ilgili yorumlarınızı lütfen bizlere iletiniz.

2 YARIŞMA Modelevi sitesi ve yarışması, hangi aşamada olursa olsun her modelcinin emeğine bir eser olarak yaklaşılması prensibiyle yola çıkar. Plastik parçalar ( son yıllarda giderek artan başka materyallerle beraber ) birleştirilir, tesfiye edilir, boyanır ve her modelcinin gurur duyacağı bir esere dönüşür. Bu eserleri değerlendirmek bir kısmını yüceltip, bir kısmını küçümsemek anlamına gelmez, sadece o gün, o anda masa üzerinde görülen modelin kendisini puanlayan modelcilerde yarattığı etkinin ölçüsüdür. Bu yüzden model değerlendirmenin net bir standardı, skalası yoktur. Bir kategori yada yarışmanın birincisi sadece ve sadece o yarışma ve/veya kategorinin birincisidir ne eksik, ne de fazla. Evinizde sakladığınız daha iyi modelleriniz olabilir, başka bir yerde çok daha iyi olduğunu düşündüğünüz modeller görmüş olabilirsiniz ancak bunların hiçbir önemi yoktur. Yarışmada o gün orada bulunan model değerlendirilir ve sonuç sadece bu belirtilmiş gün ve kategoride yarışan modeller içinde birinin diğerinden daha başarılı göründüğünü belirtir. BAŞARIYLA KASTEDİLEN NEDİR? Karşılaştırılan modeller birer sanat eseri ve modelcinin yıllar içinde geliştirdiği yeteneklerinin yansımasıdır dolayısıyla unutulmaması gereken ilk nokta karşılaştırmanın subjektif olduğudur. Dünyada hiçbir rakam yoktur ki, size hatalı yapılmış bir macun uygulamasını x, parlayan bir çıkartmayı y puanıyla değerlendirme olanağı versin. Her yarışma bir diğerinden tamamiyle bağımsızdır çünkü değerlendirilen modeller farklıdır. Eğer ki bu işin net bir standardı olabilse, uygun cetveller oluşturulur ve modeller bunlarla ölçülürdü. Yarışmada değerlendirilen modelin tümüdür ve modelcinin bu spesifik eseri ne kadar başarılı bir şekilde bitirip sunabildiğidir. MODEL DEĞERLENDİRMEDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Değerlendirme tamamen tarafsızdır. Yarışma salonunda değerlendirme yapan modelcinin arkadaşı yada düşmanı yoktur. Modeli yapan kişinin kimliği belirtilmez, bilinse dahi bu değerlendirmeyi kesinlikle etkilemez. Değerlendirme yapan modelci kendi modelini kesinlikle oylayamaz ve diğer modelcileri etki altında bırakacak eylemlerde bulunamaz. Tüm modeller aynı kriterler gözönünde bulundurularak değerlendirme yapılır. Değerlendirmenin başlangıcından bittiği ana kadar, değerlendirme yapan modelci kendi başınadır ve dışarıdan gelen her tür yorum yada etkiye kapalıdır. Değerlendirme yapılırken hiçbir model yada modelci küçük düşürücü, aşağılayıcı söz veya yorumla anılamaz. Değerlendirme esnasında olsa dahi, jüri haricinde hiçbir modelci başkasının modeline ve masalara dokunamaz, yaslanamaz. Değerlendirme yapan modelci hiçbir şekilde sesli yorum yapmaz, çevresindekileri etkileyecek davranışlarda bulunamaz. Yukarıda yazılı hususlara birçok ekleme yapılabilir, burada sadece temel konulara değinilmiştir. Değerlendirme esnasında unutulmaması gereken altın kural, modele kendi modelinizin değerlendirilmesini istediğiniz şekilde yaklaşılmasıdır.

3 Değerlendirme yapılırken, ilk ve en önemli nokta temel modelcilik teknikleridir. İlk olarak kapanmamış boşluklar, simetrik olmayan parçalar, yapıştırıcı lekeleri yada pürüzsüz olmayan boya gibi temel kriterler değerlendirilir. Bu temel kriterler, modelcinin önündeki seçenekleri büyük ölçüde azaltılmasını sağlar. Ancak bu kriterlerle belli bir değerlendirme yapılamadığında detaylara inilir. (Sonraki bölümlerde her temel kategori için gözönünde bulundurulacak kriterler belirtilmiştir.) Temel kriterler aşıldığında, bir diğer çok önemli husus da devamlılık tır. Bir model tümüyle aynı standardı yansıtmalıdır. Örnek olarak motoru aşırı derecede detaylandırılmış bir modelin emniyet kemerleri dekal olmamalıdır. Modeller üç boyutlu objelerin ölçeklendirilmiş reprodüksiyonları oldukları için üç boyutlu değerlendirilmelidirler. Tek bir açıdan, yada fotoğrafına bakarak model hakkında önbilgi sahibi olunur, değerlendirme yapılamaz. Eskitme, son yıllarda giderek popürlerliği artan bir efekt olsa da modele artı yada eksi yönde puan getirmez. Eskitilmiş bir model ile, fabrikadan yeni çıkmış gibi yapılmış bir model karşılaştırılırken, ulaşılmak istenen görselliğe hangi modelde daha çok yaklaşıldığına bakılır. Hiçbir zaman unutulmaması gereken bir husus da yapılan her kirletme işleminin eskitme olmadığı, bu tür uygulamalar için yoğun emek, tecrübe ve referans gerektiğidir. Eskitme uygulanmış bir modelde birçok hata gizlenebilecekken, pırıl pırıl yapılmış bir modelde en ufak bir hatanın bile göze batacağı da unutulmamalıdır.

4 MODEL DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ SİVİL ARAÇLAR Temel Montaj 1. Kalıp birleşim, maça, itici izleri gibi üretim kaynaklı problemlerin düzeltilmesi 2. Gerçek araçta olmayan boşlukların ve birleşim yerlerinin doldurulması 3. Form-şekil hatalarının düzeltilmesi 4. Kaporta şasi birleşimlerinin düzgün olması 5. Tesfiye-düzeltme işlemleri sırasında kaybolan detayların geri kazanılması 6. Simetri Tüm iç ve dış aksesuarlar (kapı kolu, dikiz aynası, egzoz vb.) simetrik olmalıdır Lastiklerin tümü yere basmalı ve açıları simetrik olmalıdır Dönmüş duran lastikler aynı açıyı korumalı, direksiyon da buna göre ayarlanmalıdır 7. Camlar ve diğer şeffaf parçalar Tamamen şeffaf, yapıştırıcı ve boya bulaşmamış olmalı Camlar ya da şeffaf parçalar ile gövde arasında boşluk bulunmamalı Tüm şeffaf parçalar çiziksiz, pürüzsüz ve temiz olmalı Detaylandırma 1. Tüm gözüken parçalar ölçekli olmalıdır. Gereğinden fazla kalın, ölçek dışı yada dokulu parçalar inceltilmeli, ufaltılmalı, düzeltilmeli yada değiştirilmelidir. 2. Egzoz, manifold, havalandırma ızgarası vb. gibi gerçekte delik olan kısımlar delinmelidir. 3. Modele sonradan eklenen tüm detaylar da ölçekli olmalıdır. Lastik sibopları, antenler, kumaş/halı reprodüksiyonları ve tüm benzeri aksesuarlar modelle uyum içinde ve ölçekli olmalıdır. 4. Motor ve şasi detaylandırması da modelin diğer kısımlarıyla aynı seviyede yapılmalıdır. 5. Çalışan parçalar (açılan kaput yada kapılar, yanan farlar) modelin genel işçilik ve detay seviyesine uygun olmalıdır. Örnek olarak açılan kapının hareketi gerçeğine uygun ve görünüyorsa menteşe ölçekli olmalıdır. Mekanizmanın çalışmasını sağlayan pil, kablo, vida gibi gerçekliği bozacak her tür yardımcı malzeme görülmeyecek şekilde gizlenmiş olmalıdır. Boyama ve estetik 1. Modelin yüzeyi boyandıktan sonra üretim aşamalarından hiçbir iz (yapıştırıcı, zımpara, parmak izi, macun vb.) taşımamalıdır. 2. Yüzey pürüzsüz ve boya homojen olmalıdır. Ancak modellenen aracın gerçeğinde hatalar bulunuyorsa, bu hatalar dökümanla birlikte gösterilebilir. Boya üzerinde fırça izi, fırça kılı, tüy, kurumuş cila artığı vb. olmamalı Geniş yüzeylerde portakal kabuğu efekti, çukur ve dar yerlerde pudra efekti adı verilen pütürlenme hataları olmamalı Boya tonu ve parlaklığı tüm modelde homojen olmalı. 3. Keskin olması gereken boya köşeleri keskin, yumuşak geçişli olması gereken boya köşeleri yumuşak geçişli olmalıdır. Maskeleme hatalarından ötürü oluşmuş boya taşmaları, sıçramalar olmamalıdır. 4. Krom parçalar da kaporta gibi pürüzsüz ve temiz, üretim ve yapım aşamalarının izlerinden arındırılmış olmalıdır.

5 Eskitme Bu efekt özellikle kamyonlar ve ralli araçlarında giderek popüler olsa da, standart bir uygulama değildir. Birçok modelci halen temiz, fabrikadan çıktığı gibi model yapmayı tercih etmektedir, dolayısıyla eskitme bir kural değil, istisnadır. Uygulandığı takdirde, mantığa ve ölçeğe uygun, modelin heryerinde gerçekçi şekilde olmalıdır. Dökümanla desteklenirse çok daha gerçekçi ve inandırıcı olacaktır. Dekal Uygulamaları Dekaller simetrik ve hizalı olmalı, gerçek araçtaki yerlerine tam olarak uygulanmalıdır. Özellikle yarış araçlarında bu hususa çok dikkat edilmelidir. Dekallerin kenardında fazlalık film olmamalı, ışık altında boyadan farklı parlamamalı ve kabarcık barındırmamalıdır. Dekallerin üzerine koruma ve seviye eşitleme amacıyla vernik atılmalıdır. Bitmiş modelde dekal boya üzerinde yükseklik yapmamalı, aynı seviyede görünmelidir. Gerçeğe Uygunluk Yukarıda belirtilen tüm kriterlerin özünde ve üstünde gerçeğe uygunluk kriteri vardır. Yapılan model, uygulanan teknik her ne olursa olsun asıl hedef gerçeğe uygunluktur. Yukarıdaki kriterlere uymayan bir model döküman ile desteklenir, yani gerçeğe uygunluğu belgelenirse tüm kriterlere uyan bir modelle aynı hatta daha yüksek seviyede puan alabilir. Örnek: BMW M1 Art Car Andy Warhol - Sanatçı bu aracı tamamen fırçalarla boyamış, çıplak elleriyle üzerine desenler yapmıştır. Bu aracın modeli de özensiz gibi görünen bir boyama işçiliğine sahip olmalıdır. Ancak bu detayı modeli değerlendirecek şahısların tümü bilemeyebilir, bu sebepten ötürü dökümanlarla bu detay belgelendirilmelidir. Aynı şekilde tüm kriteleri çok iyi bir şekilde yerine getiren ancak gerçeğe uygunluk faktörüne ters düşen bir model olması gerekenin çok altında puan alacaktır. Örnek: Pas, çürüme eskitme teknikleri uygulanmış Corvette Üretilen tüm Corvette lerin kaportaları kompozit malzemelerden üretilmiştir ve paslanmaz. Yapılan Corvette modeli yarışmanın en detaylı, en güzel toplanmış, en iyi pas efekti olan modeli olsa dahi gerçeğe uygun olmadığı için önemli seviyede puan kaybedecektir.

6 HAVACILIK Temel Montaj 1. Kalıp birleşim, maça, itici izleri gibi üretim kaynaklı problemlerin düzeltilmesi 2. Gerçek araçta olmayan boşlukların ve birleşim yerlerinin doldurulması 3. Form-şekil hatalarının düzeltilmesi 4. Gövde parçaları ve kanatların birleşim yerlerinin muntazam birleştirilmesi 5. Tesfiye-düzeltme işlemleri sırasında kaybolan detayların geri kazanılması 6. Simetri Kanatlar : Her iki tarafta da hücum açıları eşit olmalıdır Kuşbakışı Görünüm : Kanatlar ve stabilizerler birbirleriyle ve merkez çizgiyle hizalı olmalıdır Çift Kanat / Rudder : Ön görünümde açıları, gövdeyle birleşimleri gerçeğe uygun ve birbirleriyle eşit olmalıdır. İniş Takımları : Ön, yan ve kuşbakışı görünümlerde birbirleriyle ve gövdeyle hizada olmalıdır Silah yüklemesi : Silahlar (bombalar, roketler, pilonlar vb.) uçakla ve birbirleriyle hizada olmalıdır 7. Kanopiler ve diğer şeffaf parçalar Tamamen şeffaf, yapıştırıcı ve boya bulaşmamış olmalı Kanopi ya da şeffaf parçalar ile birleştirildikleri parçalar arasında boşluk bulunmamalı Tüm şeffaf parçalar çiziksiz, pürüzsüz ve temiz olmalı Detaylandırma 1. Tüm gözüken parçalar ölçekli olmalıdır. Gereğinden fazla kalın, ölçek dışı yada dokulu parçalar (kanat uçları, pilonlar, iniş takımı kapakları vb.) inceltilmeli, ufaltılmalı, düzeltilmeli yada değiştirilmelidir. 2. İniş takımı yuvaları, hava alıkları, egzoz çıkışları vb. nin birleşimleri içeriyi göstermeyecek şekilde kapatılmalıdır. 3. Silah namluları, egzoz çıkışları, hava alıkları vb. gerçeğe uygun şekilde açılmalıdır. 4. Çalışan parçalar (açılan hava frenleri, servis kapakları, yanan seyrüsefer ışıkları vb.) modelin genel işçilik ve detay seviyesine uygun olmalıdır. Mekanizmanın çalışmasını sağlayan pil, kablo, vida gibi gerçekliği bozacak her tür yardımcı malzeme görülmeyecek şekilde gizlenmiş olmalıdır. 5. Modele sonradan eklenen tüm detaylar ölçekli ve gerçeğe uygun olmalıdır. Silah yüklemesi ve aksesuar yerleşimi gerçek uçakta uygulanan kombinasyonlara göre düzenlenmelidir. Boyama ve estetik 1. Modelin yüzeyi boyandıktan sonra üretim aşamalarından hiçbir iz (yapıştırıcı, zımpara, parmak izi, macun vb.) taşımamalıdır. 2. Yüzey pürüzsüz ve boya homojen olmalıdır. Ancak modellenen aracın gerçeğinde hatalar bulunuyorsa, bu hatalar dökümanla birlikte gösterilebilir. Boya üzerinde fırça izi, fırça kılı, tüy, kurumuş cila artığı vb. olmamalı Geniş yüzeylerde portakal kabuğu efekti, çukur ve dar yerlerde pudra efekti adı verilen pütürlenme hataları olmamalı Boya tonu ve parlaklığı tüm modelde homojen olmalı.

7 3. Keskin olması gereken boya köşeleri keskin, yumuşak geçişli olması gereken boya köşeleri yumuşak geçişli olmalıdır. Maskeleme hatalarından ötürü oluşmuş boya taşmaları, sıçramalar olmamalıdır. 4. Kanopi çerçeveleri keskin ve düz boyanmış olmalıdır. 5. Eskitme, eğer mevcutsa ölçeğe (ör:boya dökülmeleri), gerçek uçağın kullanıldığı koşullara uygun ve tüm modelde homojen olmalıdır (ör:çölde savaşmış bir apache modelinde tertemiz bir kokpit gerçekçi durmayacaktır). Eskitme Bu efekt özellikle son yıllarda popüler olsa da, standart bir uygulama değildir. Birçok modelci halen temiz, fabrikadan çıktığı gibi model yapmayı tercih etmektedir, dolayısıyla eskitme bir kural değil, istisnadır. Uygulandığı takdirde, mantığa ve ölçeğe uygun, modelin heryerinde gerçekçi şekilde olmalıdır. Dökümanla desteklenirse çok daha gerçekçi ve inandırıcı olacaktır. Dekal Uygulamaları Dekaller simetrik ve hizalı olmalı, gerçek araçtaki yerlerine tam olarak uygulanmalıdır. Dekallerin kenardında fazlalık film olmamalı, ışık altında boyadan farklı parlamamalı ve kabarcık barındırmamalıdır. Dekallerin üzerine koruma ve seviye eşitleme amacıyla vernik atılmalıdır. Bitmiş modelde dekal boya üzerinde yükseklik yapmamalı, aynı seviyede görünmelidir. Gerçek araçta boya ile yapılmış işaretlendirme, dekalle uygulanırken boyanmış gibi görünmelidir. Dekal derzlere tam olarak oturmalı, kabarıklık oluşturmamalıdır. Renkler Boya tonları, aynı üretici tarafından üretilen ve oranlı yapılan karışımlarda bile farklılık gösterebilir. Farklı kullanım koşulları renklerin tonlarını etkileyebilir. Özellikle hava şartları ve en önemlisi güneş ışınları renkleri soldurur. Sadece objeye olan uzaklık bile renkleri farklı algılamaya sebep verebilir. Dolayısıyla çok büyük hatalar (griye boyanmış Türk Yıldızları uçağı gibi) renk tonları modelin değerlendirilmesinde göz önünde bulundurulmamalıdır. Olağandışı renklerde boyanmış yada kamuflaj yapılmış modeller dökümanla desteklenebilir. Gerçeğe Uygunluk Yukarıda belirtilen tüm kriterlerin özünde ve üstünde gerçeğe uygunluk kriteri vardır. Yapılan model, uygulanan teknik her ne olursa olsun asıl hedef gerçeğe uygunluktur. Yukarıdaki kriterlere uymayan bir model döküman ile desteklenir, yani gerçeğe uygunluğu belgelenirse tüm kriterlere uyan bir modelle aynı hatta daha yüksek seviyede puan alabilir.

HAVA HARP OKULU KOMUTANLIĞI 27 NCİ PLASTİK MODEL UÇAK YARIŞMASI (ULUSLARARASI) YEŞİLKÖY / İSTANBUL YARIŞMA KATILIM ŞARTNAMESİ

HAVA HARP OKULU KOMUTANLIĞI 27 NCİ PLASTİK MODEL UÇAK YARIŞMASI (ULUSLARARASI) YEŞİLKÖY / İSTANBUL YARIŞMA KATILIM ŞARTNAMESİ HAVA HARP OKULU KOMUTANLIĞI 27 NCİ PLASTİK MODEL UÇAK YARIŞMASI (ULUSLARARASI) YEŞİLKÖY / İSTANBUL YARIŞMA KATILIM ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMA GRUPLARI Yarışmaya katılacak modellerin gurupları aşağıda belirtilmiştir.

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ3968 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 ZFA25000002403350 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4988 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 VF7AAFHZ0D8389971 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 61-FL123 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 11 L37624S5AL000246 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF7AAFHZ0D8390076 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Ölçekli Dünyalar Model Yarışması - 2 Şartnamesi

Ölçekli Dünyalar Model Yarışması - 2 Şartnamesi Ölçekli Dünyalar Model Yarışması - 2 Şartnamesi Version (Sürüm) 04 A. AMAÇ VE KAPSAM Bu şartname Rahmi M. Koç Müzesi ve Modelcilik Kulübü Derneği işbirliği ile 16 17 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenecek

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RYE07 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WVWZZZ6RZEY105215 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-DB907 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF1LZBS0549858428 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC1886 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VSSZZZ5FZFR121627 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

Ölçekli Dünyalar Model Yarışması - 1 Değerlendirme Kriterleri

Ölçekli Dünyalar Model Yarışması - 1 Değerlendirme Kriterleri Ölçekli Dünyalar Model Yarışması - 1 Değerlendirme Kriterleri Version (Sürüm) 01 1. DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ 1.1. Hava Araçları 1.1.1. Temel Yapım: 1.1.1.1. Çapak, kalıp izi, kalıptan kaynaklanan dolgu

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-012772 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-TH9611 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-012772 Sayfa: 2 / 10 NM422300007180891 Araç Bilgileri

Detaylı

Ölçekli Dünyalar 3. Model Yarışması Şartnamesi

Ölçekli Dünyalar 3. Model Yarışması Şartnamesi Ölçekli Dünyalar 3. Model Yarışması Şartnamesi A. AMAÇ VE KAPSAM Bu şartname Rahmi M. Koç Müzesi ve Modelcilik Kulübü Derneği işbirliği ile 7 8 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Ölçekli Dünyalar,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HF5638 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 10 VF7NC9HR8CY625302 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4944 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF7AAFHZ0D8388788 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ6740 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 KNADN514AD6861018 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-012908 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HC3857 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-012908 Sayfa: 2 / 8 WVWZZZ3CZEE142082 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-012759 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC9131 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-012759 Sayfa: 2 / 8 NM432300006A61654 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC2574 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 NM432300006A24373 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI Formula SAE Formula SAE, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği (Society of Automotive Engineers) tarafından

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-040343 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ6300 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-040343 Sayfa: 2 / 10 WBA3D5101FJ459454 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4913 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 VF7AAFHZ0D8388084 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-052100 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 06-DG0995 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-052100 Sayfa: 2 / 10 VF1LBNMS545145326 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JR8781 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 UU1KSDE4548334192 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No:

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No: 0 1 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 1 7 332421105 AHŞAP LEVHA KAPLAMALI YÖNETİCİ AHŞAP MASA TAKIMLARI PELLE AHŞAP MASA İÇİN Üründe kullanılan malzemeler 220X100 X75h ölçüler cm dir Masa tablası 30 mm yonga

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-035099 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC6846 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-035099 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ16ZEM044705 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4976 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF7AAFHZ0D8389041 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-GB2807 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 WVWZZZ6RZCY254946 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-035578 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG2726 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-035578 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZAUZGW019930 Araç ilgileri

Detaylı

Ölçekli Dünyalar, 4. Model Yarışması Mayıs 2017 tarihlerinde Deniz Müze Komutanlığı Sergi ve Konferans Salonu nda yapılacaktır.

Ölçekli Dünyalar, 4. Model Yarışması Mayıs 2017 tarihlerinde Deniz Müze Komutanlığı Sergi ve Konferans Salonu nda yapılacaktır. 4.Ölçekli Dünyalar Model Yarışması Şartnamesi V.3 2017 A. AMAÇ VE KAPSAM Bu şartname Modelcilik Kulübü Derneği tarafından 27 28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Ölçekli Dünyalar, 4. Model Yarışması

Detaylı

Ölçekli Dünyalar 5. Model Yarışması, Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi nde yapılacaktır.

Ölçekli Dünyalar 5. Model Yarışması, Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi nde yapılacaktır. 5.Ölçekli Dünyalar Model Yarışması Şartnamesi V.01 2018 A. AMAÇ VE KAPSAM Bu şartname Modelcilik Kulübü Derneği tarafından 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan Ölçekli Dünyalar, 5. Model Yarışması

Detaylı

10 UNCU FNSS PLASTIC BATTLE ASKERİ KARA ARAÇLARI MODEL YARIŞMASI

10 UNCU FNSS PLASTIC BATTLE ASKERİ KARA ARAÇLARI MODEL YARIŞMASI 10 UNCU FNSS PLASTIC BATTLE ASKERİ KARA ARAÇLARI MODEL YARIŞMASI 16-17 EYLÜL 2017 1. KATEGORİ 1914-1945 arası Dünya Savaşları Paletli Askeri Kara Araçları (Kod: 1K) - 1914-1945 arasında dünyanın herhangi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ6145 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 U5YHN816BDL049552 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JJ8850 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 ZFA19900000897992 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RVY68 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF14SRA4449809899 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JE9197 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 WVWZZZ6RZCY249071 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC8499 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VSSZZZNHZF1023919 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-060983 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 16-NME96 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-060983 Sayfa: 2 / 11 W0L0XEP68F4166319 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-FT6598 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 W0L0SDL68D4043310 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-035512 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE3266 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-035512 Sayfa: 2 / 11 VF7DD9HP0GJ692214 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024937 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JK0165 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024937 Sayfa: 2 / 9 WF0JXXWPJJCK87366 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-112679 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT3829 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-112679 Sayfa: 2 / 8 NM432300006A87819 Araç Bilgileri

Detaylı

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır.

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır. ŞİŞECAM BOYALI CAM UYGULAMA VE İŞLEME KILAVUZU 0 İÇERİK 1. Giriş 2. Ürün Tanımı 3. Paketleme 4. Stoklama 5. Kesme 6. Şekillendirme 7. Yıkama 8. Uygulama 9. Nihai ürün paketlemesi 10. Isıcam ve Çift Camlama

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-074918 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-SL3714 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-074918 Sayfa: 2 / 12 VF14SRCL456895266 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VR4526 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 WVWZZZ6RZEY139624 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-056116 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR1735 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-056116 Sayfa: 2 / 11 VF14SRCL454767700 Araç Bilgileri

Detaylı

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL AHŞAP KAPILAR Öğr. Grv. Mustafa KAVAL KAPI KASASI Kapı Kasa Doğrama Elemanlarını Birleştirme Kapı elemanlarının duvara bağlantısını sağlayan, duvardaki boşluk içinde çerçeve şeklinde yapılan kısma kapı

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 06-EA4394 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WBAFH010XBL851481 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025677 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ5031 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025677 Sayfa: 2 / 11 VF17R040H51902243 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-065467 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR8262 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-065467 Sayfa: 2 / 10 WBA5A1109GG375374 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG4392 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 KNADN512BG6636269 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124880 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KY0845 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124880 Sayfa: 2 / 9 NM426300006121699 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN6026 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 U5YHN516AEL112402 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-030950 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HT5280 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-030950 Sayfa: 2 / 11 NM422500006822267 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KA1959 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WVWZZZ6RZDY227493 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 HP Highline

Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 HP Highline İlan no: 291287 Volkswagen Jetta 1.6 TDI 105 HP Highline Sahibinden Volkswagen Jetta 1.6 TDI Highline 2015 model 25217 km de. 96.500 TL İlan tarihi: 28 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-G7012 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ6RZDY035085 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-030033 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KC0909 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-030033 Sayfa: 2 / 13 W0L0SDL68D4186144 Araç ilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HE8933 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 NM432300006654536 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-064214 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-BED322 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-064214 Sayfa: 2 / 8 VF15RBJ0D60472955 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LB1019 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WDD2462121N091309 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HT3529 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WVWZZZAUZEW115783 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ8692 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 10 VF15R040H49015124 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HN8706 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WDD2040451A607723 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-059527 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-ABP978 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-059527 Sayfa: 2 / 9 NM435600006H21142 Araç Bilgileri

Detaylı

Volkswagen Passat 1.6 TDI 105 HP BlueMotion Comfortline

Volkswagen Passat 1.6 TDI 105 HP BlueMotion Comfortline İlan no: 257816 Volkswagen Passat 1.6 TDI 105 HP BlueMotion Comfortline Sahibinden Volkswagen Passat 1.6 TDI BMT COMFORTLINE 2015 model 13672 118.500 TL İlan tarihi: 3 Şubat 2016 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-067396 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-BCD404 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-067396 Sayfa: 2 / 9 VF3LBBHZWJS055070 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC0884 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 U5YHN516BEL088853 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124200 Sayfa: 1 / 13 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KD1721 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124200 Sayfa: 2 / 13 VF7DD9HP0DJ761881 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR06000001-220494 Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 55-ANV79 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR06000001-220494 Sayfa: 2 / 6 W0LPD5E38GG059168 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-065863 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RY7529 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-065863 Sayfa: 2 / 9 UU1HSDADF57847977 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025748 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 35-JD947 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025748 Sayfa: 2 / 8 VF14SRCL454768268 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-068634 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 35-GD8848 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-068634 Sayfa: 2 / 11 VF14SRCL456896929 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-025049 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN3473 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-025049 Sayfa: 2 / 12 VF14SRA4449434305 Araç ilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ1393 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 UU17SDA4451605581 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-123065 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-HC2758 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-123065 Sayfa: 2 / 10 WVWZZZ16ZDM082346 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-036256 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG2149 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-036256 Sayfa: 2 / 9 NM432300006B13713 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-060551 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-SF3503 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-060551 Sayfa: 2 / 9 KMHCT41UGGU216544 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC1577 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WF04XXGCC4EA51634 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024802 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG5079 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024802 Sayfa: 2 / 12 NM432300006B18061 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-032167 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC7662 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-032167 Sayfa: 2 / 12 WVWZZZ16ZFM039017 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-033439 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR6750 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-033439 Sayfa: 2 / 8 VF15RTL0E55187440 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-028862 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PG4661 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-028862 Sayfa: 2 / 10 WF04XXGCC4FU35587 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-040835 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ6619 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-040835 Sayfa: 2 / 9 WBA3J9105FP834937 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi üyükdere Caddesi, No. 103/A Şarlı İş Merkezi A-lok Kat:5 Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-U3204 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri üyükdere Caddesi, No. 103/A Şarlı İş Merkezi A-lok

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1023 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 VF7DD9HP0DJ667386 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-134827 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RE2146 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-134827 Sayfa: 2 / 10 WDD1173121N385208 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-123895 Sayfa: 1 / 11 İkinci El Araç Ekspertizi 41-VJ166 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-123895 Sayfa: 2 / 11 WVWZZZ16ZEM011521 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-121871 Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-GB6068 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-121871 Sayfa: 2 / 8 WF0MXXGCBMEU15487 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-G4802 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 WVWZZZ6RZCY255355 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-124959 Sayfa: 1 / 12 İkinci El Araç Ekspertizi 34-VT9146 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-124959 Sayfa: 2 / 12 VF14SRA4449803321 Araç Bilgileri

Detaylı

SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır.

SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır. SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır. Serbest uçuş modelleri, herhangi bir kumanda olmadan sadece

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-037859 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC7446 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-037859 Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ16ZEM056123 Araç ilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024978 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC8177 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024978 Sayfa: 2 / 10 VF1LZBS0553112867 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT3801 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 NM432300006A87861 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-024372 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KZ7998 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-024372 Sayfa: 2 / 10 VF1LZBS0552225014 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-039940 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 35-JH344 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-039940 Sayfa: 2 / 9 WAUZZZ8V9G1094611 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ0551 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF15R040H48592978 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-119803 Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1555 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-119803 Sayfa: 2 / 9 W0L0SDL68D4251326 Araç Bilgileri

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RPV19 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WF0RXXGCDRCR73129 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-GB7006 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 WVWZZZ3CZDP016182 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı