İLKOKULU 3. SINIFLAR SEVİYE BELİRLEME SINAVI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İLKOKULU 3. SINIFLAR SEVİYE BELİRLEME SINAVI"

Transkript

1 İLKOKULU 3. SINIFLAR SEVİYE BELİRLEME SINAVI Kitapçık Türü: Adı Soyadı : Numarası : Sınıfı / Şubesi : Okulu :.. Deneme Sınavı İle İlgili Açıklamalar İl / İlçe : 1.Bu kitapçıkta 15 Türkçe, 15 Matematik ve 15 Hayat Bilgisi olmak üzere 45 soru bulunmaktadır. 2.Testin.. Tüm cevaplama süresi 60 dakikadır. 3.Her sorunun üç seçeneği vardır. Sadece bir tanesi doğrudur. 4.İstediğiniz sorudan başlayınız.

2 TÜRKÇE Bu bölümde TÜRKÇE dersinden 15 soru sorulmuştur. Bu soruları formda Türkçe bölümüne işaretlemelisin. 2. Çiftçi çocuklarına hangi öğüdü verirmiş? a ) Birbirinizi sevin yardımlaşın. b ) Çok çalışın. c ) Bilginizi geliştirin. ÇİFTÇİ İLE OĞULLARI Bir çiftçinin birkaç oğlu varmış. Birbirleriyle geçinemez, kavga ederlermiş. Babaları Birbirinizi sevin, yardımlaşın dermiş. Ama çocuklar, bu güzel öğüdü tutmazlarmış. Çiftçi bir gün çocuklarını çağırmış: Bana, bir ağaçtan 10 çubuk kesip getirin, demiş. Çocuklar, çubukları getirmişler. Çiftçi, bunları birbirine bağlamış, oğullarına vermiş: Hadi, kırın bunları, demiş. Çocuklar, çubuk demetini kırmaya çalışmışlar. Ama kıramamışlar. Çiftçi demeti alıp çözmüş. Çubukları oğlanlara birer birer vermiş. Onlar da kolayca kırmışlar. Bu olay üzerine çiftçi çocuklarına şöyle demiş: Görüyorsunuz ya, birleşmek güç yaratıyor. Birbirinizle anlaşmaya çalışın. O zaman size kimsenin gücü yetmez. Sizde her şeyi başarabilirsiniz. 3. Çiftçi çocuklarından çubuk demetini kırmalarını niçin istiyor? a ) Birlik olup yardımlaşarak her şeyin başarılacağını göstermek için. Çocukların kuvvetini denemek için. Çubukların sağlam olup olmadığını denemek için. 4. Bu parçaya uygun atasözü ne olabilir? a ) Bir elin nesi var, iki elin sesi var. b ) Sakla samanı gelir zamanı. c ) Eden bulur. 5.Yukarıdaki örnekte olan anlam ilişkisi aşağıdakilerden hangisinde vardır? Anı- Hatıra Siyah-kara Uzun- Kısa 1, 2,3 ve 4. Soruları metne göre cevaplayınız. Aşağıdaki soruları parçaya göre cevaplayınız. 1. Çiftçinin oğullarının özelliği hangi seçenekte gösterilmiştir? Çok iyi anlaşan, uyumlu çocuklarmış. Tembel çocuklarmış Birbiriyle geçinemeyen kavgacı çocuklarmış. yaz, uzun, iri, kış, kısa, ufak, küçük 6. Yukarıdaki sözcükleri anlam ilişkisi bakımından eşleştirdiğimizde hangisi açıkta kalır? Yaz Küçük ufak

3 1. kaldı 2. Mehmet 3. geç 4. bugün 5. Okula 7. Yukarıdaki sözcüklerden anlamlı ve kurallı cümle oluşturulmak isteniyor. Hangi sıralama doğru olur? Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna diğerlerinden farklı bir noktalama işareti koyulmalıdır? Eyvah, okula geç kaldım. Okula geldi mi Yaşasın, sınavdan iyi not aldım 9.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? 10. Açıkta satılan yiyecekler sağlımız için zararlıdır. cümlesinde altı çizili sözcüğün zıt anlamlısı hangi cümlede kullanılmamıştır? Süt içmek çocuklar için çok yararlıdır. Bazı hayvanlar zararlıdır. Doğal yiyecekler faydalıdır. 11- Annem pazardan elma( ) armut ( ) portakal ve mandalina aldı ( ) Acaba muz aldı mı ( ) Yukarıda parantezlerin içene sıra ile hangi noktalama işaretleri gelmelidir? (, ) (, ) (? ) (! ) (, ) (, ) (! ) (?) (, ) (, ) (. ) (?) Babam yarın okula gelecek? Atatürk, 19 mayıs 1919 da Samsun a çıktı. 12. Esra nın söylediği cümlede hangi öğrencinin sorusunun cevabı yoktur? Ne zaman? Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 te ilan edildi. Nereye? Nasıl? Ahmet ler bu akşam bize gelecek.

4 13. -cı, -lı, -lık, -sız ekleri eklendikleri sözcüklerin anlamını değiştirirler. Bu eklere yapım ekleri denir. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapım eki almamıştır? Kitaplık Balık Dağlık 14. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde zıt anlamlı sözcükler bir arada kullanılmıştır? Fenerbahçe kulübünün renkleri sarı laciverttir. Beşiktaş kulübünün renkleri siyah beyazdır. Galatasaray kulübünün renkleri sarı kırmızıdır. MATEMATİK Bu bölümde MATEMATİK dersinden 15 soru sorulmuştur. Bu soruları formda MATEMATİK bölümüne işaretlemelisin. a 125>108>95>73>35 b 896<895<975<979<995 c 750>743>741>740>79 d 500<510<573<599<999 1.Yukarıdaki tabloda verilen sıralamalardan hangileri doğrudur? a, b, c ve d a, b ve c 15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yaz kelimesi diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır? a, c ve d. Yaz tatilinde denize gideceğiz. Bugün okulda çok yazı yazdık. Bu yaz havalar çok sıcak olacakmış 2. Yukarıda verilen rakamları birer kez kullanarak oluşturulacak en küçük üç basamaklı sayı ile en büyük üç basamaklı sayının toplamı kaçtır? a ) Türkçe soruları bitti. Cevaplarınız kontrol ediniz.

5 I= 1 III= 3 XI= 9 XVI=16 VV= 10 X=10 VII=7 IV=6 VIII=8 XIV=14 XX=20 IX=11 3. Yukarıdaki tabloda Romen rakamları ve karşılıkları verilmiştir. Buna göre kaç yanlış yazılanlar boyandığında aşağıdaki şekillerden hangisi oluşur? 27 TL 5. Yukarıdaki bebeği satın almak için satıcıya para ödedik. Aşağıdakilerden hangisi aldığımız para üstü olamaz? 4.Yukarıdaki sayıları kullanarak oluşturulacak üç basamaklı en büyük tek sayının en yakın onluğa yuvarlandığında hangi sayı bulunur?

6 6.Mert, 12 den başlayarak ileriye doğru altışar sayıyor. Misbah ise 60 tan başlayarak beşer geriye doğru sayıyor. (Başladığı sayıları 1.sayı kabul ediniz.) Mert in söylediği 5. sayı ile, Misbah ın söylediği 4. sayının toplamı kaçtır? kg +125 g 2500 g 2 kg +500 g 1025g 1kg +25g 3125g 9. Yukarıda verilen çevirmeler eşleştirildiğinde aşağıdaki şekillerden hangisi oluşur? Yukarıdaki tabloda çift sayılar yeşile tek sayılar ise kırmızıya boyanacaktır. Buna göre yeşile boyanacak kutuların sayısı ile kırmızıya boyanacak kutuların sayısının çarpımı kaçtır? Ahmet 10, annesi ise 34 yaşındadır. 3 yıl sonra Ahmet ile annesinin yaşları toplamı kaç olur? Halillerin oturduğu apartman 14 katlıdır. Her katta 6 daire bulunmaktadır. Her dairede ise 8 pencere olduğuna göre apartmanda toplam kaç pencere vardır? Benim boya kalemlerimin sayısı ablamın boya kalemlerinin 5 katından 7 eksiktir. Ablamın 12 boya kalemi olduğuna göre ikimizin toplam kaç boya kalemi olur?

7 Başkan Adayları Ali Elif Ezgi Ayşe ÇETELE TABLOSU Oy sayıları IIII I IIII III II IIII 3/A sınıfında tüm öğrencilerin katılımı ile yapılan başkanlık seçimini verilerine göre hazırlanan çetele tablosu çizilmiştir. Buna 12, 13,14 ve 15. Soruları çetele tablosuna göre cevaplayınız. 12. Çetele tablosuna göre oluşturulan sıklık tablosu hangi seçenekte doğru verilmiştir? Başkan Adayları Ali 7 Elif 8 Ezgi 3 Ayşe 5 Oy sayıları 14.3/A sınıfının başkanı aşağıdaki öğrencilerden hangisi seçilmiştir? Ali Ezgi Elif 15. Verilen çetele tablosuna bakılarak aşağıdaki bilgilerden hangisine ulaşmamız mümkün değildir? Sınıf başkan seçilen öğrenci 3/A sınıfı öğrenci sayısı 3/A sınıfındaki kız öğrenci sayısı Matematik soruları bitti. Cevaplarınız kontrol ediniz. Başkan Adayları Ali 6 Elif 8 Ezgi 2 Ayşe 5 Başkan Adayları Ali 6 Elif 8 Ezgi 2 Ayşe 4 Oy sayıları Oy sayıları HAYAT BİLGİSİ MATEMATİK Bu bölümde MATEMATİK dersinden 15 soru sorulmuştur. Bu soruları formda MATEMATİK bölümüne işaretlemelisin. 1. Karşıda karşıya geçme ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? Karşıdan karşıya koşarak geçmeliyiz /A sınıfının mevcudu kaçtır? 18 Trafik ışıklarının olduğu yerden geçmeliyiz. Önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakıp öyle geçmeliyiz

8 2. Aşağıdakilerden hangisi sınıfımızda kullandığımız bilgi teknolojisi araçlarından biridir? 5. Aşağıdakilerden hangisi Temiz Çevre Projesi konusu olabilir? Geri Dönüşüm Kutusu Hazırlama Reklam Afişi Hazırlama Dengeli Beslenme I. İnsanlar barınma ihtiyaçlarını yaşadıkları bölgenin özelliklerine uygun olarak yaptıkları evde karşılarlar. 3. Teknolojik araçların kullanımıyla ilgili verilenlerden doğru bir bilgidir? Bütün düğmelerine basarak aracın nasıl çalıştığını anlamalıyız. Kullanma kılavuzundaki yönergelere göre kullanmalıyız. Kimseden izin ve yardım almamıza gerek yoktur. II. Evlerin yapısı farklı olsa da benzer özellikleri vardır. III. İnsanlar barınma ihtiyaçlarını yaptıkları evlerde karşılarlar. 6. Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur? Yalnız III I ve III I, II ve III 7- Aşağıdaki eşleşmelerden hangisi yanlıştır? I-Tanımadığınız bir kişi size şeker vermek istiyor. II-Okul çıkışı arkadaşınız parkta oyun oynamak istiyor. A) III-Arkadaşınız annesine haber vererek size gelmek istiyor. 4. Yukarıdaki durumlardan kaç tanesine Hayır! demeniz gerekir? B) 1 2 C) 3

9 8-Parka giden Esra dönerken kaybolmuştur. Aşağıdakilerden hangisini bilmesi Esra ya yardımcı olmaz? 12-Aşağıdakilerden yön bulma araçlarından hangisi her zaman kullanılabilir? A) Ev telefonu B) Kaçıncı sınıfa gittiği C) Ev adresi 9 ve 10. Soruları yukarıaki krokiye göre cevaplayınız. 9. Marketin batısında aşağıdakilerden hangisi bulunmaktadır? Eczane Cami Kütüphane 10- Aşağıdakilerden hangisi doğru bir bilgidir? 13.Aşağıdakilerden hangisi bilinçli bir tüketicinin davranışıdır? Reklamı çok yapılan ürünü almak. TSE damgası olup olmadığına bakmak. Mağazadaki en pahalı ürünü almak. Parkın doğusunda eczane vardır. Marketin güneyinde cami vardır. Kütüphane sağlık ocağının güneyindedir 11- Geceleri yönümüzü bulmak için... ya bakarız. Cümledki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? Kutup Yıldızına Aya Bulutlara 14.Aşağıdakilerden hangisi milli bayramlarda yapılan etkinliklerden değildir? Marşlar söylemek. Halk oyunları oynamak. Büyüklerimizin ellerini öpmek. 15.Aşağıdaki verilen eşleşmelerden hangisi yanlıştır? Graham Bell Telefon Luis Pateur Kuduz Aşısı Edisson- Buharlı Gemi Hayat Bilgisi soruları bitti. Cevaplarınız kontrol ediniz.

İLKOKULU 3/A SINIFI SEVİYE BELİRLEME SINAVI

İLKOKULU 3/A SINIFI SEVİYE BELİRLEME SINAVI İLKOKULU 3/A SINIFI SEVİYE BELİRLEME SINAVI Kitapçık Türü: Adı Soyadı : Numarası : Sınıfı / Şubesi : Okulu :.. Deneme Sınavı İle İlgili Açıklamalar İl / İlçe : 1.Bu kitapçıkta 15 Türkçe, 15 Matematik ve

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir?

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir? 2. SINIF TEST- Deste - Düzine. Aşağıdakilerden hangisi bir deste oluşturur? A) 4. B) Yukarıdaki kalemlerin sayısı kaçtır? A) İki düzine 2. B) İki deste Bir düzine Yukarıdaki elmaların sayısı, hangi seneçekte

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Üç Basamaklı Doğal Sayılar Basamak Adı ve Basamak Değeri Doğal Sayıları Yuvarlama Doğal Sayıları Karşılaştırma Ritmik Saymalar

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C.

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C. MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. 5. 2 1 6 Yukarıda modellenen sayı aşağıdakilerden A. 232 B. 312 C. 322 Yukarıdaki rakamlarla oluşturulabilecek

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2 by Mehmet- omeruslu06 1 Göktürk Alfabemizde 8 tane ünlü harf vardır. 3. 1. Yukarıdaki tekerleme verilen gör_ sellerden hangisi için yazılmıştır? A. bal B. üzüm armut 2. Eğri büğrü dalı var, Şeker şerbet

Detaylı

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır.

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. .com Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı:... Yaşayabilmek için oksijene ihtiyaç vardır. Oksijen sayesinde karadaki

Detaylı

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 Konu Tarama Testi 1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı heceden oluşan sözcük vardır? A) Babam misafirlerimizi karşılamaya gitti. B) Kırtasiyeden aldığım

Detaylı

Üç Basamaklı Doğal Sayılar

Üç Basamaklı Doğal Sayılar . SINIF Üç Basamaklı Doğal Sayılar TEST-1 1. Yandaki onluk taban bloklarıyla modellenmiş sayı aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) 4 0 4 4 4 4 40. Yüzlük Onluk Birlik 1 yüzlük 0 onluk

Detaylı

MATEMATİK. Metre ve Santimetre. 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? A) Metre B) Santimetre C) Karış

MATEMATİK. Metre ve Santimetre. 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? A) Metre B) Santimetre C) Karış MATEMATİK OKULA YARDIMCI 3. SINIF VE SINAVLARA HAZIRLIK Metre ve Santimetre TEST-41 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? 4. A) Metre B) Santimetre C) Karış 2. I. metre II.

Detaylı

DERS YILI 4.SINIF SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI

DERS YILI 4.SINIF SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI Kitapçığı 2013-2014 DERS YILI 4.SINIF SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI Adı Soyadı:... Not:... Sınıf :... Tarih:07/05/2014 MATEMATİK SORULARI Soru 1. 236,469 sayısında 3 rakamının basamak değeri kaçtır?

Detaylı

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMLERİ PEKİŞTİRME KİTAPÇIĞI 1. SINIF TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ - 1 1 ) Mert in kalemi vardı. Babası ) Ali nin tane kitabı, Ayşe nin 4 tane kalem

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -3

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -3 by Mehmet- omeruslu06 1 2 karton - kabak- kapak 2. Yukarıdaki kelimeleri sözlük sırasına göre sıraladığımızda aşağıdakilerden hangisi doğru olur? A. karton - kabak - kapak 1 2 B. kabak - karton - kapak

Detaylı

ROTAMATEMATİK 4. SINIF

ROTAMATEMATİK 4. SINIF 1. Bu bölümde toplam 20 soru vardır. MM 4. SINIF 2. Cevaplarınızı cevap kağıdının Matematik için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1) Yandaki toplama işleminde her harf bir rakamın yerine kullanılmıştır.

Detaylı

23 NİSAN İLKOKULU 2/C SINIFI DENEME SINAVI

23 NİSAN İLKOKULU 2/C SINIFI DENEME SINAVI Adı-Soyadı : HAYAT BİLGİSİ 1) Okul için hazırlık yapan bir öğrenci, çantasına aşağıdakilerden hangisini mutlaka koymalıdır? 2) Aşağıdakilerden hangisi büyüklerden yardım alarak gerçekleştirebileceğimiz

Detaylı

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız Kesirler Zaman Ölçme Paralarımız Kesirler Tam, Yarım Saatler Çeyrek Saatler Takvim Zaman Ölçme Problemleri Paralarımız SınıfMatematik Matematik 2. 2.Sınıf Bütün - Yarım Kutularda yarım olarak verilen nesneleri

Detaylı

çölde ormanda 3.Sınıf Deneme Sınavı Bu bölümde TÜRKÇE dersinden 15 soru sorulmuştur. Bu soruları formda Türkçe bölümüne işaretlemelisin.

çölde ormanda 3.Sınıf Deneme Sınavı Bu bölümde TÜRKÇE dersinden 15 soru sorulmuştur. Bu soruları formda Türkçe bölümüne işaretlemelisin. Bu bölümde TÜRKÇE dersinden 15 soru sorulmuştur. Bu soruları formda Türkçe bölümüne işaretlemelisin. ANNE Genç bir kirpi, dünya gezisine çıkmıştı. Büyük bir çölde kaybolmuştu.gece olunca korkmaya başladı.

Detaylı

Elvan & Emrah PEKŞEN

Elvan & Emrah PEKŞEN Bu hafta için 5 güne 5 değerlendirme hazırlıyoruz. İlk üçünü paylaşıyoruz. 2 Tanesi de çarşamba sitemizde! Puanlama Aşağıda... 1. Sınav Test Soruları 5 puan 6x5=30 Harf,hece tablo 1 puan 45x1=45 Sayı okuma

Detaylı

6. Sınıf MATEMATİK TEST 1 ÜSLÜ SAYILAR. 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade

6. Sınıf MATEMATİK TEST 1 ÜSLÜ SAYILAR. 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade 6. Sınıf MATEMATİK ÜSLÜ SAYILAR TEST 1 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade aşağıdakilerden hangisidir? 5. A) 3. 3. 3 B) 4. 4. 4 C) 4. 4. 4. 4 D) 3. 3. 3. 3 Mert 100000000 2. 5. 5. 5 Yukarıda

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

4. Ünite - ÜTT. 6. Sınıf. k c 7 (t 10) 2 k k a + 6. (a 5) b. 2a + 3 2a + 6. a 7 a a. 100 x 2 + 2x. + 2x.

4. Ünite - ÜTT. 6. Sınıf. k c 7 (t 10) 2 k k a + 6. (a 5) b. 2a + 3 2a + 6. a 7 a a. 100 x 2 + 2x. + 2x. . Ünite - ÜTT. Ayşe kg domates için b TL vermiş ve TL para üstü almıştr. Buna göre, kg domatesin kilosu kaç TL dir?. Bir sınıftaki matematik notu olan öğrencilerin sayısının eksiği k boyundaki Ali nin

Detaylı

SİMETRİ 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. Akif ile annesi, köyün kıyısında ufacık bir evde yaşıyorlardı. Evleri bir bahçenin içindeydi. Akif'in annesi bahçeye mevsimine göre

Detaylı

3, 0, 7, Aşağıda okunuşları verilen doğal sayılardan hangisi, yukarıdaki tabloda yer almaz? A) En büyük tek sayı: 9703

3, 0, 7, Aşağıda okunuşları verilen doğal sayılardan hangisi, yukarıdaki tabloda yer almaz? A) En büyük tek sayı: 9703 1. 4. 1078504 70004051 3, 0, 7, 9 420716003 80100001 Aşağıda okunuşları verilen doğal sayılardan hangisi, yukarıdaki tabloda yer almaz? A) Bir milyon yetmiş sekiz bin elli dört B) Yetmiş milyon dört bin

Detaylı

2. Sınıf Çarpma işlemi Problem çözelim

2. Sınıf Çarpma işlemi Problem çözelim 6. 8 sayısının 5 katı kaçtır? 1. 4 sayısının 6 katı kaçtır? 2. 5 sayısının 7 katı kaçtır? 7. 5 sayısının 4 katının, 6 fazlası kaçtır? 3. 3 sayısının 6 katı kaçtır? 8. 9 sayısının 3 katının, 8 eksiği kaçtır?

Detaylı

4.SINIF MATEMATİK KISA YOLDAN ÇARPMALAR

4.SINIF MATEMATİK KISA YOLDAN ÇARPMALAR 4.SINIF MATEMATİK KISA YOLDAN ÇARPMALAR HATIRLATMA: Bir doğal sayıyı 10, 100, 1000 ile çarparken; önce sıfırlar yok gibi diğer sayılar çarpılır.sonra bu çarpımın sağ tarafına çarpanların sıfırları kadar

Detaylı

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir?

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok TÜRKÇE PAMUK DEDE Pamuk dede hiç durmadan çalışıyordu. Çünkü o çalışmayı çok seviyordu. Her

Detaylı

: Yetmiş yedi milyon altı yüz doksan beş bin dokuz yüz dört

: Yetmiş yedi milyon altı yüz doksan beş bin dokuz yüz dört Matematik Bir Bakışta Matematik Kazanım Defteri Özet bilgi alanları... Doğal Sayılar DOĞAL SAYILARI OKUMA ve YAZMA Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Türkiye

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ 3. ANKARA İLKÖĞRETİM MATEMATİK YARIŞMASI 30 MART 2013 4. SINIF B KİTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 120 dakikadır. Sınavla İlgili Uyarılar

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1 HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 0 alanına işaretleme yapmayınız. Okul Heyecanım 0. Ben mavi gözlü ve sarışınım. Tarık Mesut Zeki Yukarıdaki konuşma balonlarındaki sözü hangi öğrenci söylemiştir? A. Tarık B.

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların kutusuna D yanlış olanların kutucuğuna Y yazınız. ( ) Köpekbalığı köpek kulübesinde yaşar. ( ) Tavşan havuç, lahana yiyebilir. ( ) Koyun. kuzu, keçi, oğlak otla beslenen

Detaylı

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1 A KİTAPÇIK TÜRÜ İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 206 DENEME- Bu deneme de emeği geçen bütün İlkMatZum öğretmenlerine teşekkürü borç biliriz. WWW.OGRETMENFORUMU.COM Adı ve Soyadı Sınıfı Öğrenci Numarası.../.../206

Detaylı

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2...

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2... Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi MATEMATİK 6.Sınıf Test-01 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 3 5 = 3. 3. 3. 3. 3 B) 2 4 = 2. 2. 2. 2 C) 3 2 = 2. 2. 2 D) 5 5 = 5. 5. 5. 5. 5 5. 2. 2. 2...

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10 MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. Yapbozlarımla n sayısının modelini oluşturdum. 5. Konuşma balonundaki n yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Detaylı

1. ÜNİTE 2. ÜNİTE 3. ÜNİTE. Bölüm 1 : Üslü Sayılar... 8. Bölüm 2 : Doğal Sayılar... 18. Bölüm 3 : Doğal Sayı Problemleri... 30

1. ÜNİTE 2. ÜNİTE 3. ÜNİTE. Bölüm 1 : Üslü Sayılar... 8. Bölüm 2 : Doğal Sayılar... 18. Bölüm 3 : Doğal Sayı Problemleri... 30 İçindekiler 1. ÜNİTE Bölüm 1 : Üslü Sayılar... 8 Bölüm 2 : Doğal Sayılar... 18 Bölüm 3 : Doğal Sayı Problemleri... 30 Bölüm 4 :- Çarpanlar ve Katlar, Bölünebilme... 40 Bölüm 5 : Asal Sayılar, Ortak Bölenler,

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ B TEMASI: BENİM EŞSİZ YUVAM. 1. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin ifadesi yanlıştır?

HAYAT BİLGİSİ B TEMASI: BENİM EŞSİZ YUVAM. 1. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin ifadesi yanlıştır? 3. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK TEST-17 B TEMASI: BENİM EŞSİZ YUVAM 1. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin ifadesi yanlıştır? Hasan Efe 2. İnsanların yuvaları evlerdir. Kendimizi en fazla

Detaylı

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1

İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 2016 DENEME-1 KİTAPÇIK TÜRÜ İLKMATZUM 8. SINIF MATEMATİK 206 DENEME- u deneme de emeği geçen bütün İlkMatZum öğretmenlerine teşekkürü borç biliriz. WWW.OGRETMENFORUMU.COM Adı ve Soyadı Sınıfı Öğrenci Numarası.../.../206

Detaylı

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır?

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır? 5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) Öğle üstü bir cip gelip obanın çadırları önünde durdu. Çocuklar hemen çevresinde toplaştılar. Cipten önce veteriner, sonrada kaymakam indi. Obanın yaşlıları hemen

Detaylı

SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU

SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU Adım:.. Soyadım: MATEMATİK DERSİ SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU (EV ÖDEVİ)ETKİNLİĞİ SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU 1. ETKİNLİK 3/C sınıfı öğrencilerine en çok hangi oyunu seviyorsun diye sorulduğunda; 3 kişi saklambaç,

Detaylı

Adı Soyadı: Sınıfı: Numarası:

Adı Soyadı: Sınıfı: Numarası: ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL İLKOKULU 3. SINIFLAR ZÜMRESİ HAFTA SONU ÇALIŞMA YAPRAĞI Adı Soyadı: Sınıfı: Numarası: Sevgili Arkadaşım Aycan, Bir genç sahilde yürüyordu. Yaşlı bir adamın

Detaylı

2.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ

2.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ 2.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ TEMBEL SİNCAP Güzel bir ormanda, bir sincap ailesi yaşarmış. Bu ailenin iki yavrusu varmış. Küçük sincap tembelmiş. Ablası ödev yaparken o hep oynarmış. Zamanı boşa

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme-5

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme-5 İlkokuletkinlikleri.net Test 5 Alın oyuncağımı, Bozun salıncağımı, Dünyalara değişmem, Annemin kucağını. İlk iki soruyu, yukarıdaki şiire göre cevaplayınız. Alış veriş sonrasında fişinizi almayı sakın

Detaylı

3. Sınıf Noktalama İşaretleri

3. Sınıf Noktalama İşaretleri Gel ne olursan ol. Mevlana nın asıl adı Muhammed Celâleddin dir. Yine gel. Mevlana, bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinin Belh şehrinde bin iki yüz yedi tarihinde doğmuştur.

Detaylı

Nasrettin Hoca. kitap. bal balta-balık-balon. 3. Nasrettin Hoca yı kim görmüş? 1, 2 ve 3. Soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.

Nasrettin Hoca. kitap. bal balta-balık-balon. 3. Nasrettin Hoca yı kim görmüş? 1, 2 ve 3. Soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız. 1 1, 2 ve 3. Soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız. Nasrettin Hoca Bir gün Nasrettin Hoca eşeğini kaybetmiş. Allah a şükrederek eşeği arıyormuş. Onu gören komşusu ne yapıyorsun diye sormuş. Hoca:

Detaylı

Üslü Sayılar-1 6.SINIF Test:1

Üslü Sayılar-1 6.SINIF Test:1 Üslü Sayılar-1 6.SINIF Test:1 1-) 6-) 7-) 2-) 8-) 3-) 9-) 4-) 10-) 5-) 11-) 12-) 16-) 13-) 17-) 18-) 14-) 19-) 15-) 20-) Üslü Sayılar-2 6.SINIF Test:2 1-) 6-) 2-) 7-) 3-) 8-) 4-) 9-) 5-) 10-) 11-) 15-)

Detaylı

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ...

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ... ÇIKARMA İŞLEMİ A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. a) b) c) d) 4 1 3 a) eksilen çıkan fark 3 1 b) eksilen çıkan fark c) eksilen

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce ÖDEV- 3 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ Tırnaklar, el ve ayak parmaklarının ucunda bulunur. Tırnaklar sürekli uzar. Uzayan tırnakların arasına kir ve mikroplar girer. Bu yüzden belli aralıklarla tırnaklar

Detaylı

market.ilkokul1.com HEMEN TIKLA ALIŞVERİŞE BAŞLA

market.ilkokul1.com HEMEN TIKLA ALIŞVERİŞE BAŞLA market.ilkokul1.com HEMEN TIKLA ALIŞVERİŞE BAŞLA ÇIKARMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ -2-1 Bir pazarcı 943 kg patatesin 516 kilogramını satıyor. 25 kilogramını çürük olduğu için atıyor. Pazarcının kaç kg

Detaylı

2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS

2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE 2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS TÜRKÇE MATEMATİK İNG İNG TÜRKÇE B.E.O Dinlediklerinde /izlediklerinde geçen olayların

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 324 B C D

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 324 B C D MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. 2416 Yukarıdaki televizyonunun fiyatının okunuşu aşağıdakilerden A. İki dört bir altı B. İki bin dört on altı

Detaylı

A) Oyun zamanı B) Zamanında uyanmak C) Ödev zamanı

A) Oyun zamanı B) Zamanında uyanmak C) Ödev zamanı 1- Aşağıdakilerden hangisi öncelik sırasına göre yapılmış bir günlük planda en sonda kalır? A) Oyun zamanı B) Zamanında uyanmak C) Ödev zamanı Kantin sırasında en öne geçmeye çalışmak Toplu ulaşım araçlarında

Detaylı

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi Penguenler Güney Kutup Bölgesi'nde yaşayan penguenler çok soğuk ve dondurucu olan kutuplarda rahatlıkla yaşayabilirler. Bunu sağlayan, penguenlerin derisinin altında bulunan kalın yağ tabakasıdır. Bu tabaka,

Detaylı

4. Yedi yüz otuz altı. Çocukların elindeki pankartta okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden. Yukarıda sayı bloklarıyla gösterilen sayı kaçtır?

4. Yedi yüz otuz altı. Çocukların elindeki pankartta okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden. Yukarıda sayı bloklarıyla gösterilen sayı kaçtır? 1. 4. Yedi yüz otuz altı. Yukarıda sayı bloklarıyla gösterilen sayı kaçtır? A] 124 134 135 Çocukların elindeki pankartta okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir? A >. O L B > a *. K İ 700 H J 706

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ

MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ ÖRNEK: 18 sayısının pozitif çarpanları nelerdir? Çarpımları 18 olan sayılar arayalım. 18 = 1. 18 18 =. 9 18 =. 6 Her doğal sayı iki doğal sayının çarpımı şeklinde

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok benim kahraman dedem Kelimeleri zıt

Detaylı

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ 4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ Adı-Soyadı: No:. 1-) 456 sayısının 6 katının 3028 fazlası kaç eder? 2-) Bir inek günde 29 litre süt veriyorsa bir ayda kaç litre süt verir? 3-) Bir kümeste 786 tavuk,

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında bırakılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

ATATÜRK İLKOKULU 2.SINIF MATEMATİK DERSİ Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1

ATATÜRK İLKOKULU 2.SINIF MATEMATİK DERSİ Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1 Soyadı:.. Sınıfı ve No: Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1 27 sayısındaki 2 rakamı hangi basamaktadır? İleriye doğru ikişer ritmik sayarken 26 dan sonra hangi sayı gelmelidir? Bir çiftlikte 55

Detaylı

Bölme İşlemi. B. Aşağıdaki çiçekleri 3 erli. A. Aşağıdaki futbol toplarını 2 şerli gruplandıralım. İstenenleri cevapla_ layalım. yalım.

Bölme İşlemi. B. Aşağıdaki çiçekleri 3 erli. A. Aşağıdaki futbol toplarını 2 şerli gruplandıralım. İstenenleri cevapla_ layalım. yalım. İlkokuletkinliklerinet Bölme İşlemi A Aşağıdaki futbol toplarını 2 şerli gruplandıralım İstenenleri cevapla_ layalım B Aşağıdaki çiçekleri 3 erli gruplandıralım İstenenleri cevapla_ yalım a Kaç top var?

Detaylı

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta TEST 5 Doğal Sayılarla İşlemler 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? A) 176 300 B) 5000 C)70 D) 0 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta içi günlük 20 soru, hafta sonu günlük

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ 1- Bir gün Nasreddin Hoca şehre gelip bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ( ) Gece yarısı arkadaşı sormuş ( ) ( ) Hocam ( ) uyudunuz mu ( ) ( ) Buyurun bir şey mi var ( ) ( ) Biraz borç para isteyecektim

Detaylı

15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi. 2. Sınıf. Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:.

15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi. 2. Sınıf. Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:. 15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi 2. Sınıf Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:. www.ilkokulevim.com TÜRKÇE TESTİ Bu bölüm 15 Türkçe sorusundan oluşmaktadır. SERÇE KUŞU Bu sabah bahçede

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012 PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) ANKARA 2012 BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN ilkok Adı-Soyadı:... Yukarıdaki resmi inceleyelim. Sonrasında aşağıdaki yönergelere göre, çocukları numaralandıralım ve soruları cevaplayalım. Deniz

Detaylı

A) beş-beşik B) odun-odunluk C)kaş-kaşık. İlk üç soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

A) beş-beşik B) odun-odunluk C)kaş-kaşık. İlk üç soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız. DENEME SINAVI 1 TÜRKÇE TESTİ Turgut eve geldiği zaman tüm odaların lambaları yanıyordu. Dahası biraz önce çiçeklere bakmak için açılan balkon ışığı bile yanık bırakılmıştı. Salon çok sıcaktı. Sobaya sık

Detaylı

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI 1)Net kütlesi 300 gr olan bir paket fıstığın fiyatı 132 000 tldir.bunagöre,fıstığın bir kilogramı kaç bin tldir? A) 340 B) 380 C) 440 D) 460 8) saatte ortalama 20 sn.geri kalan bir saat,bir haftada kaç

Detaylı

Çarpma İşlemi Etkinlikleri ve Problemleri - 1

Çarpma İşlemi Etkinlikleri ve Problemleri - 1 Çarpma İşlemi Etkinlikleri ve Problemleri - 1 1.) Boş bırakılan yerlere uygun sayılar yazınız. 4+4+4+4+4+4 = 6 x. 5+5+5+5 = 4 x. 2+2+2+2+2+2+2 = 7 x. 1+1+1+1+1 = 5 x. 10+10+10 = 3 x. 3+3 = 2 x. 5+5+5+5+5+5+5+5

Detaylı

Faydalı Olması Dileklerimizle...

Faydalı Olması Dileklerimizle... 23 Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek tek

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 9. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır.

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 9. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. GROUP A M S O Fezalar Eğitim Kurumları Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı (3 ŞUBAT 03, CUMARTESİ) 0 3 9. SINIF AÇIKLAMALAR Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. Matematik bölümünün cevaplarını

Detaylı

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi ?? Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Basamak Adı ve Basamak Değeri Ritmik Saymalar Sayı Örüntüleri Doğal Sayıları Karşılaştırma Doğal

Detaylı

MATEMATİK TESTİ. 2. Uras, fiyatı 80 olan oyuncak arabanın parasını

MATEMATİK TESTİ. 2. Uras, fiyatı 80 olan oyuncak arabanın parasını 1. Bu testte toplam 0 soru vardır. MATEMATİK TESTİ. Cevaplarınızı cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan bölümüne işaretleyiniz. 1. Çilekli pasta 40 Çikolatalı pasta 3. Uras, fiyatı 80 olan oyuncak

Detaylı

Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi

Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Onluklar ve Birlikler Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Çarpma İşlemi Çarpanların Yerlerinin Değişimi Çarpım Tablosu Oluşturma 1 ve 0 ile Çarpma Çarpma Problemleri Bölme İşlemi

Detaylı

ÜNİTE: TAM SAYILAR KONU: Tam Sayılar Kümesinde Çıkarma İşlemi

ÜNİTE: TAM SAYILAR KONU: Tam Sayılar Kümesinde Çıkarma İşlemi ÜNE: AM AYIAR N: am ayılar ümesinde Çıkarma şlemi ÖRNE RAR VE ÇÖZÜMER 1. [(+17) (+25)] + [( 12) (+21)] işleminin sonucu A) 41 B) 25 C) 25 D) 41 Çıkarma işlemi yapılırken çıkanın işareti değişir ve eksilen

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLA İLGİLİ UYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI Kategori: Matematik 4 Soru Kitapçık

Detaylı

kural tanımayan cafer Adı-Soyadı:...

kural tanımayan cafer Adı-Soyadı:... ilkok Adı-Soyadı:... kural tanımayan cafer Cafer evden çıkmayı pek sevmeyen, gürültücü ve hareketli bir çocuktu. Annesini ve babasını sürekli üzüyordu. Kardeşi Elif ile durmadan kavga ediyorlardı. Elif'in

Detaylı

Veri Analizi. Isınma Hareketleri. Test İstatistikleri. b) En çok tekrar eden: 7 (mod) c) Açıklık = En büyük En küçük = 10 1 = 9. d)

Veri Analizi. Isınma Hareketleri. Test İstatistikleri. b) En çok tekrar eden: 7 (mod) c) Açıklık = En büyük En küçük = 10 1 = 9. d) Isınma Hareketleri 1 Aşağıda verilenleri inceleyiniz. Test İstatistikleri Merkezi Eğilim (Yığılma) Ölçüleri Aritmetik ortalama Tepe değer (mod) Ortanca (medyan) Merkezi Dağılım (Yayılma) Ölçüleri Açıklık

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme-4

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme-4 İlkokuletkinlikleri.net Test 4 Anne korkma hiç, Uzaklara gitmem ben. Bitince oyun zamanı, Gene evde yanınızda olurum. Ya resim yapar, Ya da kitap okurum. Bu uzun tatil günlerini Hep oyunla geçirecek değilim.

Detaylı

18 mart ORTAOKULU 5.SINIFLAR 1.GELENEKSEL MATEMATİK YARIŞMASI. 15 Aralık 2014 YARIŞMA ŞARTLARI. Bu test 20 soru içermektedir Süre 30 dakikadır

18 mart ORTAOKULU 5.SINIFLAR 1.GELENEKSEL MATEMATİK YARIŞMASI. 15 Aralık 2014 YARIŞMA ŞARTLARI. Bu test 20 soru içermektedir Süre 30 dakikadır 18 mart ORTAOKULU 5.SINIFLAR 1.GELENEKSEL MATEMATİK YARIŞMASI 15 Aralık 2014 YARIŞMA ŞARTLARI Bu test 20 soru içermektedir Süre 30 dakikadır 3 yanlış bir doğruyu götürmektedir ÖDÜL İÇİN 1) En az 15 soruyu

Detaylı

dün ankara dan tirenle geldik. 5) Ortadaki taralı ek,. kutudaki sözcüklerden. kaç tanesinin yanına. eklendiğinde yeni sözcük. oluşur?

dün ankara dan tirenle geldik. 5) Ortadaki taralı ek,. kutudaki sözcüklerden. kaç tanesinin yanına. eklendiğinde yeni sözcük. oluşur? DENEME SINAVI - 2 TÜRKÇE TESTİ Çalışmayı sevmeyen tembel arı, miskin miskin gezinirken bir ev görmüş. Eve yaklaşınca bir de ne görsün! Kavanoz kavanoz reçeller Kavanozların kapakları açık duruyormuş. İnsanlar

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 Öğrenci Adı Soyadı... Resim Köşesi Kontrol Edenin Adı... İmzası. Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ ŞİFRELİ ALFABE ÇALIŞMASI Aşağıda verilen her bir sayı alfabemizde

Detaylı

Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım)

Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım) Resim Köşesi Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım) Açıklama: Bu kitapçık 2 ve 3 sınıf öğrencilerinin verimli bir tatil geçirmeleri amacıyla hazırlanmıştır Bireysel kullanım için paylaşılmıştır Farklı

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN ilkok Adı-Soyadı:... Yukarıdaki resmi inceleyelim. Sonrasında aşağıdaki yönergelere göre, çocukları numaralandıralım ve soruları cevaplayalım. Deniz

Detaylı

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? 3. SINIF Soru 1 73 25 = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? A) :, + B) +, - C) -, + D) -, X : - E), Soru 2 Yandaki şekilde soru

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

2. Sınıflar Genel Deneme Sınavı

2. Sınıflar Genel Deneme Sınavı "özgün ve kaliteli" 2. Sınıflar Genel Deneme Sınavı ilkok 2. SINIFLAR 2. DÖNEM 1. DENEME SINAVI ADI-SOYADI:... HAYAT BİLGİSİ 1. İkinci sınıfa giden Nazenin, artık oyuncak bebekle oynamak yerine arkadaşları

Detaylı

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır.

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır. Zihinden toplayalım. 1. artı 8 eder.. 3 ten büyük olan sayı 5 tir. 3. 5 e eklersek olur. 4. 5.. 5 e 1 ilave edersek olur. 7 den sonra gelen sayı 5, 3 daha eder. olur. 7. yi 1 artırırsak olur. 8. 9. 9 ile

Detaylı

3. Sınıf Türemiş Kelimeler ( Sözcükler ) 1. Barış Manço,nerede doğmuştur?

3. Sınıf Türemiş Kelimeler ( Sözcükler ) 1. Barış Manço,nerede doğmuştur? 3. Sınıf Türemiş Kelimeler ( Sözcükler ) Barış Manço Barış Manço, İstanbul da dünyaya gelmiştir. Aileden gelen yeteneğiyle, özellikle ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlamıştır.

Detaylı

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR ATU MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ZENGİN İÇERİKLİ ÖZGÜN KONU ANLATIMI ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR BİLGİ KONTROLÜ ODAKLI KARMA SORULAR PEKİŞTİREN BÖLÜMLERİ AKILLI

Detaylı

5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10

5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR 1. 4. TEST 1 Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 2. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane

Detaylı

Cümle Bilgisi. Cümleler Duygu İstek Haber Düşünce. Yarın teyzemler gelecek. ( haber bildiriyor.) Arkadaşımı çok seviyorum.(duygu bildirir.

Cümle Bilgisi. Cümleler Duygu İstek Haber Düşünce. Yarın teyzemler gelecek. ( haber bildiriyor.) Arkadaşımı çok seviyorum.(duygu bildirir. .com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Cümle Bilgisi Duyguları, düşünceleri, haberleri, istekleri anlatan kelime veya kelime

Detaylı

5. ÜNİTE Uzunlukları Ölçme...49 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...55 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...57 Çevre...59 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...63 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...65 Alan Ölçme...67

Detaylı

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK Eskişehir, Balıkesir, Diyarbakır ve Adana, birbirinden güzel 4 ilimizdir. Eskişehir de hiç olmayan bir özellikten, Balıkesir de 1, Diyarbakır da 2, Adana da 3 tane

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ SAMANYOLU 10. ULUSAL MATEMATİK YARIŞMASI 22 MART 2014 A KİTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 120 dakikadır. Sınavla İlgili Uyarılar Cevap kağıdınıza,

Detaylı

AŞAĞIDA VERİLEN SAYILARI ÖRNEKTEKİ GİBİ BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE SIRALAYIN. 265 765 564 786 768 790 765 564 265 367 376 380 276 267 280 657 675 660 578 587 509 412 409 421 365 376 356 844 819 856 246 249 247 651

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 4) Bir kişi borcunun önce 2 7 sini sonra 3

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 4) Bir kişi borcunun önce 2 7 sini sonra 3 DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 1) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? ) Bir kişi borcunun önce 2 7 sini sonra 3 ini ödüyor.

Detaylı