KALİTEYE YOLCULUK STANDARDLARLA BAŞLAR! Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KALİTEYE YOLCULUK STANDARDLARLA BAŞLAR! Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır?"

Transkript

1

2 KALİTEYE YOLCULUK STANDARDLARLA BAŞLAR! Kimya Sektöründe 14 ana ürün grubunda 66 kategoride yer alan ürünlerde kaliteyi Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve TSE Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK Markası) ile belgeliyoruz. Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır? Kimyasal Maddeler - Asitler - Bazlar - Tuzlar - Organik maddeler - İnorganik maddeler Temizlik Malzemeleri - Deterjanlar - Sabunlar (katı ve sıvı) - Genel yüzey temizlik maddeleri - Şampuanlar - Endüstriyel temizlik maddeleri - Ağartıcılar - Yağ çözücüler vb. Yakıtlar - Katı yakıtlar (linyit, taşkömürü, - Sıvı yakıtlar (fueloil, benzin, mangal kömürü vb. mazot, biyoyakıt, gemicilik yakıtları vb.) Madeni Yağlar - Otomotiv yağları - Kalıp ve kesme yağları - Tekstil yağları - Müstahzarlar - Gresler vb. Gübreler - Her türlü sentetik gübreler Boyalar ve Vernikler - Su bazlı boyalar - Organik çözücü esaslı boyalar - Astar boyalar - Yol çizgi boyaları - Epoksi boyalar - Sanayi boyaları - Tinerler - Vernikler - Tutkal ve yapıştırıcılar Plastik Ürünler - Borular ve ekleme parçaları - Plastik profil ve parçalar - Depo ve tanklar Oyuncaklar - Her türlü çocuk oyuncakları (oyun parkları hariç) Metal Malzemeler - Galvanizli ürünler - Alüminyum ve alüminyum alaşımları - Altın ziynet eşyaları - Kurşun ve kurşun alaşımları (lehimler) - Diğer metal malzemeler Kauçuk Ürünler - Oto iç ve dış lastikleri - Kauçuk hortumlar - Konveyör bantlar - Sızdırmazlık elemanları Sivil Amaçlı Patlayıcılar - Tüm sivil amaçlı patlayıcılar Tekstik ve Tekstil Ürünleri - Ev tekstil ürünleri - Deri ve deri ürünleri - Sünger yatakları - Yaylı yataklar - İplik - Sağlık tekstil ürünleri - Dokuma kumaşlar vb. Sağlık ve Mikrobiyolojik Ürünleri - Diş fırçaları - Diş macunları - Ameliyat eldivenleri - Kataterler - Akrilik dişler - Bistrüler - Kan alma setleri - Kan torbaları - Şırıngalar vb. Ambalaj Ürünleri - Gıda ambalajları - Kağıt kartonlar - Kağıt ürünleri (Temizlik kağıtları, - Plastik ve cam ambalajları (bidon, büro kağıtları vs.) cam şişe, kavanoz, kauçuk tıpalar vs.) - Dağıtım ambalajları (metal, - Tehlikeli madde taşımacılığında karton ambalajlar, çuvallar, - kullanılan ambalajlar torbalar vs.) - Diğer (duvar kaplama malzemeleri, sera örtüleri, vs.) Qualicoat ve Qualanod Belgeleri için yapılan başvuruları da İsviçre merkezli EURAS (Avrupa Yüzey İşlemleri Birliği) ın belirlediği metotlara göre inceliyoruz. Qualicoat: Alüminyum profil veya alüminyum malzemeler üzerine elektrostatik toz boya kaplaması işlemidir. Qualanod: Alüminyum profil veya alüminyum malzemeler üzerine eloksal banyolarında alüminyum oksit kaplanması işlemidir.

3 TSE ve TSEK Markalarının Ürünlerin Üzerine iliştirilmesi (Marka Kullanma Hakkı) Belgelendirilmesi talep edilen bir ürünü temsil eden numunelerin, TSE-ÜBM tarafından bu belgelendirme türü kapsamına alınan ilgili Türk Standardına/Standardlarına uygunluğunun doğrulanması amacıyla gerekli muayene ve deneyler TSE nin öngördüğü şartlarda gerçekleştirilip, ürünün üretimi için teknolojik yeterlilik ve asgari kalite kontrol yeteneği ile bunların devamlılığını garanti altına alan bir kalite yönetim sisteminin tesis edilip edilmediğinin yerinde tespiti için üretim yeri incelemesi yapılıp; deney sonuçları ve üretim yeri incelemesi sonucunun uygun bulunması durumunda düzenlenen, geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir. Başvuru sahibi, sözleşme yapılmasını takiben, düzenlenen belge ile ilişkilendirilen markayı kullanma hakkını kazanır. TSE ve TSEK Belgelerinin Sektör Üreticilerine Sağlayacağı Faydalar: Maliyette düşüş - ticarette artış, Pazara ulaşmada kolaylık, Pazarda hız, Tüketici nezdinde güven, CE işaretlemesinde kolaylık, G işareti kullanma izni Kamu ve özel sektör ihalelerinde avantaj, CE İŞARETİ Ürün Güvenliği ve Direktifler Ülkemizde ilgili Bakanlıklar ürün güvenliği için Avrupa Birliği nin ilgili direktiflerini mevzuat olarak uyumlaştırarak yürürlüğe koymuştur. Bu direktifler kapsamına giren ürünlere piyasaya sürülmeden önce CE İşareti iliştirilmesi gereklidir. CE İşareti CE: Temel Güvenlik Gereklerine Uygunluk CE İşareti, üzerine iliştirildiği ürünün kapsamlarına girdiği direktiflerin tüm temel güvenlik gereklerine uygun olduğunu gösteren bir işarettir. Enstitümüz, 1783 numarası ile Onaylanmış Kuruluş olarak üreticilerimize CE işareti ile ilgili Uygunluk Değerlendirme işlemlerinde, 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği belgelendirme ve laboratuvar tecrübesi ve yetiştirdiği uzman kadrosu ile hizmet vermektedir. CE İşareti Uygunluk Değerlendirme işlemleri konusunda 1783 onaylanmış kuruluş numarasıyla; Yapı Malzemeleri Direktifi, Asansör Direktifi Basınçlı Ekipmanlar Direktifi Gaz Yakan Cihazlar Direktifi Kişisel Koruyucular Direktifi Makine Emniyeti Direktifi Oyuncaklar Direktifi Yeni Sıcak Su Kazanları konularında yetkilendirilmiştir.

4 SİSTEM BELGELENDİRME İLE DAHA GÜVENLİ VE ÇEVRECİ ÜRETİM TSE, Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri konularında Sistem Belgelendirmesi ve Personel Belgelendirmesi, hizmetlerini belgelendirme alanının en yetkin kurumu olarak sürdürmektedir. Personel Belgelendirmede ise TÜRKAK dan akredite edilmiş olarak Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı belgelendirme hizmetimiz bulunmaktadır. Personel ve Sistem Belgelendirmesi ve Eğitimleri ile ilgili konulara adresinden ulaşabilirsiniz. Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. KİMYA SEKTÖRÜ LABORATUVAR HİZMETLERİ Kimya Sektörü ile ilgili çalışmakta olan geniş akreditasyon kapsamına sahip laboratuvarlarımız, güçlü alt yapısıyla sektöre ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri sunmaktadır. Enstitümüz Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği Direktifi ve Kişisel Koruyucu Donanımlar Direktifi kapsamlarında Avrupa Birliği tarafından Onaylanmış Kuruluş olarak atanmış olup laboratuvarlarımız da bu direktifler kapsamında CE belgelendirmesi faaliyetleri çerçevesinde gerekli muayene ve deneyler yapılmaktadır. Ankara Kimya Laboratuvarımız ayrıca, T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Kimyevi ve Organik Gübre Yönetmelikleri kapsamında gübrelerin ithalat ve ihracatında Yetkilendirilmiş Laboratuvar, piyasa kontrollerinde ise Referans Laboratuvar olarak hizmet vermektedir. Ankara Kimya Laboratuvarlarında; Kimyasal Maddeler, Kimyevi ve Organik Gübreler, İçme Suları, Temizlik Ürünleri, Bakır, Alüminyum, Çelik vb. Ürünler, Petrol, Akaryakıt ve Madeni Yağ Ürünleri, Oyuncak Güvenliği Deneyleri, Lastik, Plastik, Deri ve Kauçuk Ürünleri, Tıbbi Malzemeler ve Ürünler, Çocuk Bakım Gereçleri, Gebze Kimya Laboratuvarlarında; Lastik-Plastik ve Plastik Ürünleri Petrol, Akaryakıt ve Madeni Yağ Ürünleri, Isı Yalıtım ve Seramik Ürünleri, Boya ve Hazır Sıva Ürünleri, Temizlik Ürünleri, Genel Enstrümantal Analizler, Çakmak ve Dikenli Tel vb. ürünlerin deneyleri yapılmaktadır. Bu ürünlere ait deney metotlarının listesine (Deney adları, standard no ları, deney süreleri, deney ücretleri, akreditasyon durumları, numune miktarı vs. ilgili bilgiler), adresimizdeki Deney Laboratuvarları Merkezi Başkanlığı/Hizmet Profili linkinden ulaşabilirsiniz.

5 Laboratuvarlarımızın tamamı Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş olup, laboratuvar faaliyetlerimiz TS EN ISO/IEC standardının gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. KULLANILAN CİHAZLARIN DÜZENLİ KALİBRASYONU HATALI KARARLARI ÖNLER KİMYA SEKTÖRÜ KALİBRASYON HİZMETLERİMİZ Kimya sektörünü genel olarak değerlendirdiğimizde temel fiziksel parametrelerden oluşan ölçüm büyüklüklerinde laboratuvarlarımız TÜRKAK tan akredite olarak Sıcaklık, Kuvvet, Terazi, Uzunluk, Basınç, Hacim Yanında Kütle, Tork ve Fiziko-Kimyasal Ölçüm Büyüklüklerinde izlenebilir kalibrasyon hizmetleri vermektedir. DOĞRU KARARLARA ANCAK DOĞRU VERİLERLE ULAŞILABİLİR ÖLÇÜLEMEYEN HİÇBİR DEĞER KONTROL EDİLEMEZ Kalibrasyon hizmetimiz kapsamındaki cihazlar: Vicat Cihazı Etüvler, Derin Dondurucular, Buzdolapları, Nem Dolapları, İklimlendirme Kabinleri, Vakumlu Etüv, Su Banyoları, Hassas Teraziler, Kütle Setleri, Kantarlar, Nem Tayin Cihazı, Erime Akış İndeksi, Erime ve Donma Noktası Cihazları, Parlama Noktası Cihazı, Destilasyon Cihazları, Termohigrometreler (Sıcaklık ve Bağıl Nem Ölçüm Cihazları), Shore Sertlik Ölçerler, Kumpaslar, Mikrometre, Çelik Cetvel, Açı Ölçer, Mastar Setleri, Çubuk Mastar, Ölçme Saati, Deney Parmakları, Kronometreler, Sıvılı Cam Termometreler, Göstergeli Sıcaklık Ölçerler, Işıma Termometreleri, Sıcaklık Dönüştürücüleri, Sıcaklık Kalibratörleri, Charpy Darbe Cihazı, Kül Fırınları, Elekler, Sıcaklık ve Nem Kaydediciler, Pipetler, Mikropipetler, Balon Joje, Mezur, Büret, Piknometre, Balonlu Cam Pipetler, Dispenser, Erlen, İletkenlik Ölçme Cihazı, Eğme Basma Test Makinası, Çekme Test Makinası, Kuvvet Ölçer, Analog ve Sayısal Basınç Göstergeleri, Manometreler, Basınç Dönüştürücüler, Basınç Kalibratörleri, Basınç Sensörleri, Vakummetreler, Standard Plaka Boyut Ölçümleri, Barometreler, Kapalı Açık Parlama Cihazları, Korozyon Cihazları, Yıkama ve Kuru Temizlemeye Karşı Renk Haslığı Cihazı, Martindale Aşınma Cihazı, Çamaşır Makinası, Işık Haslığı Test Cihazları,

6 EĞİTİMLERİNİZİ TSE DEN ALINIZ! ÇÜNKÜ; EĞİTİM KONUSUNDA ALANINDA EN YETKİN KURULUŞ: TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri ve personel belgelendirme eğitim hizmetlerimiz mevcuttur. Elli yıllık laboratuvarcılık tecrübesine sahip olan Türk Standardları Enstitüsü, bünyesindeki uzman laboratuvar personelinin bilgi ve tecrübesinin Kimya sektörüne aktarıldığı, Uygulamalı Deney ve Laboratuvarcılık Eğitimleri (UDvLE) düzenlenmektedir. Bu eğitimler ile Kimya Sektöründeki laboratuvarcılık anlayışının geliştirilmesi ve sektörde laboratuvarcılık alanında standardizasyon sağlanması amaçlanmaktadır. Eğitimler, UDv- LE deney metodu standardlarına bağlı kalarak deneylerin birebir uygulamasının yapılması ve genel laboratuvar uygulamalarını içermektedir. Deneyde kullanılan cihaz, aparat, sarf malzemelerin tanıtılması, Deneyde kullanılan cihazlara ait kalibrasyon sertifikalarının yorumlanması, Deneylerin yapılışı, numune miktarı, numune özellikleri, numune alma aşamalarının anlatılması, uygulamada dikkat edilecek hususların vurgulanması, Kullanılan formlar, ham veri formları, hesaplama metotları, Deney sonuçlarının değerlendirilmesi ve raporlanması, Cihaz ara kontrolleri (Doğrulamalar), Laboratuvarda karşılaşılan sorunlar ve çözüm metotları, genel eğitim başlıklarıdır. Bu eğitimlere ilave olarak, TS EN ISO/IEC standardı (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar), TS EN ISO/IEC standardı (Uygunluk değerlendirmesi - Yeterlilik deneyi için genel kurallar), Kimyasal Analizlerde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği, Karşılaştırma Deneyleri ile İlgili İstatistiksel Metotlar konularında eğitimler düzenlenmektedir. Laboratuvarlarımızın tamamı Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş olup, laboratuvar faaliyetlerimiz TS EN ISO/IEC standardının gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Kimya Sektörüne yönelik verdiğimiz kalibrasyon eğitimleri ise şunlar: Genel Metroloji Eğitimi, Sıcaklık Kalibrasyon Eğitimi, Terazi Kalibrasyon Eğitimi, Mekanik Cihazlar Kalibrasyon Eğitimi, Hacimsel Kaplar Kalibrasyon Eğitimi, Kütle Kalibrasyon Eğitimi, Basınç Kalibrasyon Eğitimi, Uzunluk Kalibrasyon Eğitimi, Ölçüm Belirsizliği Eğitimi, Yukarıda bahsedilen tüm konularda Çalıştay Eğitimleri.

7 GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON KALİTEYE YOLCULUK ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! STANDARDLARLA BAŞLAR! Türk Standardları Enstitüsü ulusal standard hazırlama kuruluşu olarak, ülkemizde kullanıma sunulan yaklaşık standardın hazırlanması ve satışından sorumlu tek kuruluştur. SEKTÖRÜNÜZÜ SİZ YÖNLENDİRİN! Petrol ürünleri, gaz ve sıvı yakıtlar ve yağlar ve ilgili ürünler, boyalar, vernikler, bitümlü bağlayıcılar gibi temel başlıklar altında yer alan pek çok konuda sektör temsilcilerinden oluşan İhtisas Grupları ve Ayna Komitelerce hazırlanan standardlara sizlerde katkı sağlayabilir, görüşlerinizi elektronik olarak gönderebilirsiniz. AYNA KOMİTELERLE ÜLKE GÖRÜŞÜMÜZÜ OLUŞTURALIM... Ayna Komiteler ne kadar güçlü olursa uluslararası standardizasyon çalışmalarında da ülke olarak etkinliğimiz o kadar artar! Ayna Komite çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak ve üye olmak için aşağıda verilen adresi ziyaret etmeniz yeterli. ISO, IEC, ITU gibi uluslararası standardlar, CEN, CE- NELEC ve ETSI gibi bölgesel standardizasyon kuruluşları tarafından yayımlanan Avrupa Birliği Standardları (EN) ve Direktifleri gibi bölgesel standardlar, Almanya (DIN), Amerika Birleşik Devletleri (ASTM, IEEE, UL, ANSI, ASME, SAE vb.), Avustralya (AS), Avusturya (OE- NORM), Belçika (NBN), Çek Cumhuriyeti (CSN), Danimarka (DS), Fransa (NF), Güney Afrika Cumhuriyeti (SABS), Hollanda (NEN), İngiltere (BS), İspanya (UNE), İsviçre (SN), Japonya (JISC), Norveç (NSF), Polonya (PKN), Slovakya (STN) ve Türkiye de (TS) uygulamadaki bütün ulusal standardlar, standard tasarıları ve teknik regülasyonlar hakkındaki bibliyografik bilgileri abone olarak aylık temin edebilir ya da telif hakları yasası kapsamında değerlendirilen standardları internet üzerinden satın alabilirsiniz. STANDARDLAR ÇOK YAKININIZDA! WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİN! aspx?durum=tr adresinden üye olarak hem standardları elektronik ortamda satın alabilir, hem de standard tasarılarına görüş verebilirsiniz.

8

ISI SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. TSE ve TSEK Markalarının Ürünlerin Üzerine İliştirilmesi (Marka Kullanma Hakkı)

ISI SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. TSE ve TSEK Markalarının Ürünlerin Üzerine İliştirilmesi (Marka Kullanma Hakkı) ISI SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ Isı Sektörü belgelendirme faaliyetlerimizle 12 ana ürün grubunda yer alan yüzlerce ürünün kalitesini; Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) TSE Kritere

Detaylı

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. STANDARDLARA UYGUN KALİTELİ HİZMET Türk Standardları Enstitüsü Hizmet Belgelendirme faaliyetleri üç kısımdan oluşmaktadır. TSE Hizmet Belgelendirme Laboratuvar Belgelendirme Özel İncelemeler Kalite ve

Detaylı

CE İşareti taşıması mecburi olmayan yapı malzemeleri G İşareti taşımak zorundadır.

CE İşareti taşıması mecburi olmayan yapı malzemeleri G İşareti taşımak zorundadır. YAPI SEKTÖRÜNDE VERDİĞİMİZ ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİ Yapı Malzemeleri Sektöründe ürünlerin kalitesini, - Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve - TSE Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK Markası)

Detaylı

Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. AMBALAJ SEKTÖRÜNDE SİSTEMİNİZİ BELGELENDİREREK GÜÇLENİN Ambalaj Sektörüne Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri konularında Sistem Belgelendirmesi ve

Detaylı

BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. Belgelendirilen Ürün Grupları ORTAK KRİTERLER BELGESİ

BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ. Belgelendirilen Ürün Grupları ORTAK KRİTERLER BELGESİ BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ Bilgi Teknolojileri ve Güvenliği Belgelendirme faaliyetlerimizle 5 ana alan grubunda yer alan yüzlerce ürünün kalitesini; Ortak Kriterler Belgesi (TSE-OKBS) (TS

Detaylı

- Elektrik ve Medikal Gaz İçin Aydınlatma ve Medikal Gaz İçin

- Elektrik ve Medikal Gaz İçin Aydınlatma ve Medikal Gaz İçin MAKİNA SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRMESİ Makina Sektöründe 13 ana ürün grubunda 60 kategoride yer alan ürünlerin kalitesini; Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve TSE Kritere Uygunluk Belgesi

Detaylı

ELEKTROTEKNİK SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ

ELEKTROTEKNİK SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ ELEKTROTEKNİK SEKTÖRÜNDE ÜRÜN BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ Türk Standardları Enstitüsü altı ana ürün grubunda yer alan yüzlerce ürün üzerinde belgelendirme ve inceleme hizmeti vermektedir. Hangi Ürünlerde

Detaylı

KİMYA KAPSAMINDAKİ STANDARDLAR/KRİTERLER VE BELGELENDİRME YAPMAYA YETKİLİ BİRİMLER ÜRÜN KATEGORİLERİ STANDARD VEYA KRİTER İLGİLİ BİRİM

KİMYA KAPSAMINDAKİ STANDARDLAR/KRİTERLER VE BELGELENDİRME YAPMAYA YETKİLİ BİRİMLER ÜRÜN KATEGORİLERİ STANDARD VEYA KRİTER İLGİLİ BİRİM KİMYA KAPSAMINDAKİ STANDARDLAR/LER KATEGORİLERİ STANDARD YA İLGİLİ BİRİM GENEL KİMYA KİMYASAL MADDELER: -Asitler -Bazlar -Tuzlar -Organik maddeler -İnorganik maddeler -Yangın söndürücü maddeler -Çakmaklar

Detaylı

Muhtemel Belgelendirilen Ürünler

Muhtemel Belgelendirilen Ürünler ÜRÜN BELGELENDİRME İLE DAHA SAĞLAM TEKSTİL ÜRÜNLERİ Tekstil Sektöründe belgelendirme hizmetlerimizle 6 alt grupta yer alan ürünlerde kaliteyi; Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası), TSE Kritere

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) TEKNOLOJİK Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Dış Laboratuvarı Adresi : Osmaniye mah. Ümraniye Sok. No:11/B Bakırköy 34144 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 660 87

Detaylı

OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE HOMOLOGASYON

OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE HOMOLOGASYON OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE HOMOLOGASYON Motorlu araçlar ve römorklar, tarım ve orman traktörleri ile motosiklet ve mopet üreticilerinin ürünlerinin yasal mevzuata uygunluğunun tescili için yapılan işlemler homologasyon

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Laboratuvarı Adresi : Osmaniye mah. Ümraniye Sok. No:11/B Bakırköy 34144 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 660 87 81 Faks : 0 212 660 87 51 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Alınteri Bulvarı Gül 86 Toplu İşyerleri Sitesi No:1/51 Ostim ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0312 386 25 86 Faks : 0312 386 25 87 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Fevzi Çakmak Mah. 10564 Sok. No:44 42050 KONYA / TÜRKİYE Tel : 0 332 342 70 20 Faks : 0 332 342 70 23 E-Posta : ukm@ukm.com.tr

Detaylı

w w w. a s m k a l i b r a s y o n. c o m. t r ASM Kalibrasyon ve Ölçüm Laboratuvarı Kalibrasyon Hizmet Kapsamı

w w w. a s m k a l i b r a s y o n. c o m. t r ASM Kalibrasyon ve Ölçüm Laboratuvarı Kalibrasyon Hizmet Kapsamı BASINÇ KALİBRASYONU KALİBRASYON HİZMETİ Manometre / Vakummetre (Kl.1-4) Manometre / Vakummetre (Kl.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Osmaniye mah. Ümraniye Sok. No:11/B Bakırköy 34144 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 660 87 81 Faks : 0 212 660

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME İLE REKABETÇİ BİR GIDA SEKTÖRÜ. Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır?

ÜRÜN BELGELENDİRME İLE REKABETÇİ BİR GIDA SEKTÖRÜ. Hangi Ürünlerde Belgelendirme Yapılır? ÜRÜN BELGELENDİRME İLE REKABETÇİ BİR GIDA SEKTÖRÜ Gıda Sektöründe 18 ana ürün grubunda yer alan ürünlerin kalitesini, Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi (TSE Markası) ve TSE Kritere Uygunluk Belgesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Dicle Sk. Cengiz Ölmez Apt. 10/9 Yenişehir 21100 DİYARBAKIR / TÜRKİYE Tel : 0412 224 41 42 Faks : 0412 224 41 42 E-Posta : info@mnv.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Laboratuvarı Adresi : Sancak Mh. Taçmahal Cd. A Blok 33/B Selçuklu 42250 KONYA/TÜRKİYE Tel : 0332 233 55 42 Faks : 0332 233 77 42 E-Posta : info@miradakalibrasyon.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/14) UKL Uzmanlar Laboratuvarı Serv. Ve Dan. Hiz. Tic. Ltd. Laboratuvarı Adresi : Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yavuz Selim Mah. 9.Cadde 2/4 OSB Yönetim Binası Arsin

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Uzmanlar Merkezi Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Fevzi Çakmak Mah. 10564 Sok. No:44 42050 KONYA / TÜRKİYE Tel : 0 332 342 70 20 Faks : 0 332 342 70 23 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) MÜHENDİSLİK EĞİTİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Laboratuvarı Adresi : Kayabaşı Mah. 6364. Sok. No :43 KocaSinan KAYSERİ/TÜRKİYE Tel : 0352 2244490 Faks : 0352 2244499

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) UKL Uzmanlar Laboratuvarı Serv. Ve Dan. Hiz. Tic. Ltd. Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yavuz Selim Mah. 9.Cadde 2/4 OSB Yönetim

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Nilüfer Ticaret Merkezi 2.kısım 635 sokak Otomasyon plaza No:7 Nilüfer 16120 BURSA / TÜRKİYE Tel : 0 224 441 55 77 Faks : 0 224

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Uzmanlar Merkezi Laboratuvarı Adresi : Fevzi Çakmak Mah. 10564 Sok. No:44 42050 KONYA/TÜRKİYE Tel : 0 332 342 70 20 Faks : 0 332 342 70 23 E-Posta : ukm@ukm.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Laboratuvarı Adresi : SANCAK MAH. TAÇMAHAL CAD. A BLOK 33/B 42250 KONYA/TÜRKİYE Tel : 0532 446 93 08 Faks : E-Posta : ali@mirada.com Website : www.mirada.com Ölçüm

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Laboratuvarı Adresi : Sancak Mh. Taçmahal Cd. A Blok 33/B Selçuklu 42250 KONYA/TÜRKİYE Tel : 0332 233 55 42 Faks : 0332 233 77 42 E-Posta : info@mirada.com Website

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Ltd. Şti. Kalibrasyon Laboratuvarı Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Musalla bağları mah. Belh cad. No:35 Selçuklu 42060 KONYA/TÜRKİYE Tel : 0 332 235 53 54 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Alınteri Bulvarı Gül 86 Toplu İşyerleri Sitesi No:1/51 Ostim ANKARA/TÜRKİYE Tel : 0312 386 25 86 Faks : 0312 386 25 87 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Metroloji Ve Kalibrasyon Merkezi Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : BARBAROS MH. OYMAK CD. SÜMER HUKUK PLAZA B BLOK 10/14 KOCASİNAN / KAYSERİ 38100 KAYSERİ / TÜRKİYE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Alınteri Bulvarı Gül 86 Toplu İşyerleri Sitesi No:1/51 Ostim ANKARA/TÜRKİYE Tel : 0312 386 25 86 Faks : 0312 386 25 87 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) MKM Muayene Merkezi Arge Ve Laboratuvar Hizmetleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Laboratuvarı Adresi : Küçükkızılhisar Mahallesi Mahmut Teyfik Atay Bulvarı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Ltd. Şti. Kalibrasyon Laboratuarı Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Musalla bağları mah. Belh cad. No:35 Selçuklu 42060 KONYA / TÜRKİYE Tel : 0 332 235 53 54 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Laboratuvarı Laboratuvarı Adresi : Orta Mah. latife hanım Sokak No: 12/1 Pendik 34896 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 598 12 12 Faks : 0 216 598 12 14 E-Posta :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : ÇİLEK MAH. 63125 SOK. NO : 14 / A AKDENİZ / MERSİN 33020 MERSİN/TÜRKİYE Tel : 0324 361 07 05 Faks : 0324 361 07 65 E-Posta : info@kalmer.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Alınteri Bulvarı Gül 86 Toplu İşyerleri Sitesi No:1/51 Ostim ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0312 386 25 86 Faks : 0312

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA MAHALLESİ SARIGÖL SOKAK NO:6/8 ÇERKEZKÖY 59500 TEKİRDAĞ/TÜRKİYE Tel :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/19) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/19) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/19) TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Laboratuvarı Adresi : Orta Mah. Latife Hanım Sokak No: 12/1 Pendik 34896 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 598 12 12 Faks : 0 216 598 12 14

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/16) Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA MAHALLESİ SARIGÖL SOKAK NO:6/8 ÇERKEZKÖY 59500 TEKİRDAĞ/TÜRKİYE Tel :

Detaylı

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ 1 TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Arpaçeşme Mah. Şehit Oktay Kaya Cad. No: 91 / A Gebze 41400 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 643 06 44 Faks : 0262 643 06 44 E-Posta

Detaylı

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd.

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ - Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak. - Enstitü bünyesinde veya

Detaylı

Akreditasyon Talep Edilen Kapsamlar (Sayfa 1/6)

Akreditasyon Talep Edilen Kapsamlar (Sayfa 1/6) Akreditasyon Talep Edilen Kapsamlar (Sayfa 1/6) Aralığı Şartları Kalibrasyon ve Malzeme Test 1 cn F 500N Kütleler ile 0,16 % BS EN ISO Makineleri 7500-1 ASTM E4 Test Makineleri 100 N F 250 kn 0.5 Sınıfı

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : İkitelli OSB Esenler San.Sit. 24.Blok No:10 İkitelli-Başakşehir İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 549 24 72 Faks : 0 212 549 24

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Laboratuvarı Adresi : Güzelyalı Mah. Süleyman Demirel Bulvarı, 81215 Sok. Maşuk Apt. Asma Kat No: 43 Çukurova 01100 Tel : 0322 247 07 43 Faks : 0322 247 07 44 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) TRK-TÜRKKAL İç Ve Dış Ticaret Eğitim San. Ve Tic. Ltd. Laboratuvarı Adresi : Kemeraltı Mah. Çifteönü Cad. Somtaş Konağı Apt. No:10/ B Melikgazi 38040 KAYSERİ /

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Sırrıpaşa Mahallesi, Çavdar Caddesi, No: 10/B Derince 41900 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 02622233526 Faks : 02622233523

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Laboratuvarı Adresi :Kurtuluş Mah. 64015 sk. No:4/B Seyhan 01120 ADANA / TÜRKİYE Tel : 0322 454 70 77 Faks : 0322 454 70 63 E-Posta : info@anadolukalibrasyon.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Uluönder Mah.Baksan San. Sitesi Blok 114 No:3 ESKİŞEHİR/TÜRKİYE Tel : 0 222 340 25 99 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Tekstilkent Ticaret Merkezi A5 Blok No:51 Esenler 34235 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 438 19 22 Faks : 0 212

Detaylı

www.izmir.mmo.org.tr ASANSÖR KONTROL MERKEZİ MMO Asansör Kontrol Merkezi, CE işaretlemesi kapsamında yer alan 95/16/AT Asansör Yönetmeliğine uygun olarak Asansörlerin Uygunluk Değerlendirilmesine ilişkin

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Uluönder Mah.Baksan San. Sitesi Blok 114 No:3 ESKİŞEHİR/TÜRKİYE Tel : 0 222 340 25 99 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Arpaçeşme Mah. Şehit Oktay Kaya Cad. No: 91 / A Gebze 41400 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0262 643 06 44 Faks : 0262 643 06 44 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Laboratuvarı Adresi : 5748 SOK. NO:39/1-2-3 ÇAMDİBİ BORNOVA 35090 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0232 4310040 Faks : 0232 4310016 E-Posta : info@batimet.com.tr Website :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Adresi : Tavşancıl Köyü Eynarca Mevkii Marshall Boya Fabrika İçi Dilovası 41455 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 754 76 67 Faks : 0262 754 76 69 E-Posta : mcm@mcmkalibrasyon.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Fevzi Paşa Mh. Namık Kemal Bulvarı No : 171/A ÇERKEZKÖY 59500 TEKİRDAĞ/TÜRKİYE Tel : 0 282 725 24 61 Faks : 0 282 725 24 62 E-Posta

Detaylı

+90 312 4lg 32 00- www.turkak.otg."

+90 312 4lg 32 00- www.turkak.otg. +90 312 4lg 32 00- www.turkak.otg." Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Laboratuvarı Akreditasyon No: Adres: Fevzi Çakmak Mah. 10564 Sok. No:44 42050 KONYA / TÜRKİYE Tel : 0 332 342 70 20 Faks : 0

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yenidoğan mah. Abdi İpekçi Cad. Kızılay Sok. No:3/A Bayrampaşa 34030 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0212 5659150 Faks : 0212 5655129

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HİZMETLER LİSTESİ

ENDÜSTRİYEL HİZMETLER LİSTESİ SAYFA NO. : 1/5 Adı Metodu 1 1. -1.1 Titreşim Testi Uygulanabilir herhangi bir standart 2. -1.2 Mekanik Şok Testi Uygulanabilir herhangi bir standart 2 Düşük Sıcaklık / Yüksek Sıcaklık Testleri 3. -2.1

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yenidoğan mah. Abdi İpekçi Cad. Kızılay Sok. No:3/A Bayrampaşa 34030 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0212 5659150 Faks : 0212 5655129

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Laboratuvarı Adresi : 5748 SOK. NO:39/1-2-3 ÇAMDİBİ BORNOVA 35090 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0232 4310040 Faks : 0232 4310016 E-Posta : info@batimet.com.tr Website :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/18) MÜMESSİLLİK SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Dumlupınar Mahallesi Cemal Gürsel Cad. Altuncu İş Merkezi No: 51/7A

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi ÇİLEK MAH. 63125 SOK. NO 14 / A AKDENİZ / MERSİN 33020 MERSİN/TÜRKİYE Tel 0324 361 07 05 Faks 0324 361 07 65 E-Posta info@kalmer.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Laboratuvarı Laboratuvarı Adresi : Orta Mah. latife hanım Sokak No: 12/1 Pendik 34896 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 598 12 12 Faks : 0 216 598 12 14 E-Posta :

Detaylı

100 TL/adet ISO TL/adet Metalik Malzemelerde. Standard Specification. 200 TL/adet 99. Elyaf takviyeli plâstik.

100 TL/adet ISO TL/adet Metalik Malzemelerde. Standard Specification. 200 TL/adet 99. Elyaf takviyeli plâstik. Güncelleme: 06.07.2014 Deney Adı Metod / Standart Standart Adı Fiyatı Kapsam / Kapasite Eğme TS 205-1 EN ISO 7438 Eğme deneyi Metalik Malzemelerde 5173 2010 Kaynak Dikişleri A1 2011 Üzerinde Tahribatlı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/21) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/21) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/21) Kalibrasyon Adresi : Kartaltepe Mah. Y.Buhar Sokak No: 25 Bakırköy 34144 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0212 542 67 72 Faks : 0212 572 46 35 E-Posta : metav@metav.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/25) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/25) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/25) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Soğanlık Orta Mahallesi D-100 Kuzey Yanyol No:26 Daire A-19 Kartal/İSTANBUL 34846 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 457 69 27 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) MÜMESSİLLİK SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Dumlupınar Mahallesi Cemal Gürsel Cad. Altuncu İş Merkezi No: 51/7A Pendik İSTANBUL/TÜRKİYE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/25) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/25) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/25) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Tekstilkent Ticaret Merkezi A5 Blok No:51 Esenler 34235 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 438 19 22 Faks : 0 212 438 08 03 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : İkitelli OSB Esenler San.Sit. 24.Blok No:10 B.Şehir İkitelli İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0212 549 24 72 Faks : 0212 549 24 75 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Aydınevler Mah. Preveze Sokak No:21 Maltepe 34844 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0216 4894582 Faks : 0216 4894580 E-Posta : info@optomed.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi :251. sokak No: 33/1-2 Bayraklı 35030 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0232 348 40 50 Faks : 0232 348 63 98 E-Posta : kalmem@mmo.org.tr Website

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Tekstilkent Ticaret Merkezi A5 Blok No:51 Esenler 34235 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 438 19 22 Faks : 0 212 438 08 03 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Köşklüçeşme Mah. Bahariye Cad. 537/1 Sok. No:8/B 41400 Gebze 41400 KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0262 641 23 41 Faks : 0262 641 23 40

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇ ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Laboratuvarı Adresi : 23 Nisan Mah. 40 Nolu Sok. No:10 ŞAHİNBEY 27010 GAZİANTEP/TÜRKİYE Tel : 0342 360 80 91 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Laboratuvarı Adresi : Mehmet Akif Mah. Tavukçuyolu Cd. No:150/1 Ümraniye 34475 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 02164154949 Faks : 02164154950 E-Posta : info@protos.com.tr

Detaylı

KALİBRASYON MERKEZİ AKREDİTASYON SERTİFİKASI

KALİBRASYON MERKEZİ AKREDİTASYON SERTİFİKASI KALİBRASYON MERKEZİ AKREDİTASYON SERTİFİKASI Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kalibrasyon Merkezi; Sıcaklık, Nem, Basınç, Rüzgar Hız, Yağış Miktarı ve Şiddeti ve Global Radyasyon Ölçerlerin kalibrasyonlarını

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/15) Akreditasyon No: Adresi : Tavşancıl Köyü Eynarca Mevkii Marshall Boya Fabrika İçi Dilovası 41455 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 754 76 67 Faks : 0262 754 76 69 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/17) SİSTEM Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti Laboratuvarı Adresi : Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Demirtaş Osmangazi Caddesi No:107/1 Osmangazi 16245 BURSA/TÜRKİYE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : 5748 SOK. NO:39/1-2-3 ÇAMDİBİ BORNOVA 35090 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0232 4310040 Faks : 0232 4310016 E-Posta : info@batimet.com.tr

Detaylı

TSE ile ÇÖZÜM ORTAKLIĞI AMACIMIZ

TSE ile ÇÖZÜM ORTAKLIĞI AMACIMIZ TSE nin, ürün, sistem ve personel belgelendirme ve laboratuvar hizmetleri uluslararası akreditasyona sahiptir. TSE, ülkemizde bu alanlarda en geniş akreditasyon kapsamına sahip belgelendirme kuruluşudur.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yeni Cami Mah. Sakarya Cad. No: 30/301 54100 SAKARYA/TÜRKİYE Tel : 0 264 281 99 66 Faks : 0 264 281 99 66 E-Posta : info@testkal.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/13) Laboratuvarı Adresi : Mehmet Akif Mah. Tavukçuyolu Cd. No:150/1 Ümraniye 34475 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 02164154949 Faks : 02164154950 E-Posta : info@protos.com.tr

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010 Türk Standardları Enstitüsü 1 PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Personel ve Sistem Belgelendirme Merkezi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuarı Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Musalla bağları mah. Belh cad. No:35 Selçuklu 42060 KONYA / TÜRKİYE Tel : 0 332 235 53 54 Faks : 0 332

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/20) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/20) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/20) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi Kırmızı Cadde No: 6 16140 BURSA / TÜRKİYE Tel : 0224 243 80 00 Faks : 0224 243 83 21 E-Posta : bursakalibrasyon@tse.org.tr

Detaylı

Kalite Ölçümle Başlar. SMS ANKARA Kalibrasyon Akredite Kalibrasyon Laboratuvarı

Kalite Ölçümle Başlar. SMS ANKARA Kalibrasyon Akredite Kalibrasyon Laboratuvarı Kalite Ölçümle Başlar SMS ANKARA Kalibrasyon Akredite Kalibrasyon Laboratuvarı SMS ANKARA TANITIM SMS ANKARA KALİBRASYON 10 yılı aşkın kalibrasyon tecrübesi ile Ocak 2013 tarihinde konusunda uzman kişiler

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Ve Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret. A. Ş. Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi :İbrahimağa Mah. Zaviye Sok. No:12/3 Koşuyolu Kadıköy 34718 İSTANBUL / TÜRKİYE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/32) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/32) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/32) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Cevat Dündar Cad. No:19 METEM Binası Ostim 06370 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 385 50 78 Faks : 0 312 385 50 93 E-Posta : @umsankara.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) AS İç ve Dış Ticaret San. Paz. Ltd. Şti. Laboratuvarı Adresi : Güzelyalı Mah. Süleyman Demirel Bulvarı, 81215 Sok. Maşuk Apt. Asma Kat No: 43 Çukurova/ 01100 ADANA/TÜRKİYE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Laboratuvarı Adresi : Güzelyalı Mah. Süleyman Demirel Bulvarı, 81215 Sok. Maşuk Apt. Asma Kat No: 43 Çukurova 01100 ADANA / TÜRKİYE Tel : 0322 247 07 43 Faks :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Laboratuvarı Adresi : Eski Üsküdar Yolu Cad. G 38 Sok. No:1 İçerenköy 34752 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0216 573 67 32 Faks : 0216 574 55 14 E-Posta : calibration@sqmart.com

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Sanayi Ve Ticaret. A. Ş. Laboratuvarı Adresi : İbrahimağa Mah. Zaviye Sok. No:8/3 Koşuyolu 34718 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 545 88 18 Faks : 0 216 545 88 19 E-Posta

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : 7410 Sokak No:8 Pınarbaşı / Bornova 35060 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0232 479 38 39 Faks : 0232 479 33 02 E-Posta : b.tulu@metrosan.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : 251. sokak No: 33/1-2 Bayraklı 35030 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0232 348 40 50 Faks : 0232 348 63 98 E-Posta : kalmem@mmo.org.tr Website

Detaylı