Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)"
  • Can Bal
  • 7 yıl önce
  • İzleme sayısı:

Transkript

1

2 Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) 2872 Sayılı Çevre Kanunu; Madde-8 «Her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek şekilde, ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak, uzaklaştırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunmak yasaktır. Kirlenme ihtimalinin bulunduğu durumlarda ilgililer kirlenmeyi önlemekle; kirlenmenin meydana geldiği hallerde kirleten, kirlenmeyi durdurmak, kirlenmenin etkilerini gidermek veya azaltmak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdürler.» Madde-10 «Gerçekleştirmeyi plânladıkları faaliyetleri sonucu çevre sorunlarına yol açabilecek kurum, kuruluş ve işletmeler, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu veya proje tanıtım dosyası hazırlamakla yükümlüdürler.» hükümleri yer almaktadır. ÇED; Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalardır tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne tabi projeler için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez.

3 Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) ÇED bir izin, ruhsat, onay değildir ancak ÇED Kararı Olmadan; İnşaat ve yapı Ruhsatları, Yapı kullanma izin belgeleri İşyeri Açma ve Çalıştırma Yönetmeliği kapsamında İş yeri Açma ve Çalıştırma izni, Çevre İzin ve Lisansı, Maden Kanununa göre işletme izni, Orman Kanununa göre orman izinleri, EPDK Yönetmeliğine göre Lisans izni Kurumların aldığı teşvikler(tkdk,geka vb.) vb. izinler verilmemektedir. Çevrim içi Çevresel Etki Değerlendirmesi(E-ÇED) Ek I ve Ek II listelerinde yer alan faaliyetlerin ÇED sürecindeki iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir. Ek I, Ek II ve Muafiyet Başvuruları tarihinden itibaren Çevrimiçi ÇED (e-çed) sisteminden yürütülmektedir.

4 Şubemizde Yürütülen İş ve İşlemler ÇED Yönetmeliği kapsamında Projelerin değerlendirilmesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alım aşamasında kurum görüşü verilmesi, İmar aşamasında ÇED görüşlerinin verilmesi, Motorlu kara taşıtları egzoz emisyonlarının belirlenen standartlara uygunluğunun belgelenmesi ve izlenmesi, Ulusal Atık taşıma formlarının kontrol edilmesi, Atık taşıması yapan firmaların lisanslandırılması(motat), Çevre İzin ve lisans işlemleri, Çevre envanterini ve çevre durum raporlarını hazırlanması ve Avrupa Çevre Ajansı ile ilişkileri yürütülmesi, Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri(SEÖS)tebliği gereği iş ve işlemlerin yapılması, Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri(SAİS)tebliği gereği iş ve işlemlerin yürütülmesi, Çevre kirliliğini önleme ve çevre kalitesini iyileştirmeye yönelik her türlü faaliyet ve tesisi izlenmesi, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak

5 Şubemizde Yürütülen İş ve İşlemler

6 Şubemizde Yürütülen İş ve İşlemler Ek-1 listesine Tabi Projeler Aşamasında düzenlenen halkın katılım toplantıları ve ÇED süreci boyunca halkın bilgilendirilmesi için Kaymakamlık, Belediye vb. kurumlarda duyuru, ilan vb. yazışma işlemleri, Ek-1 Projelerinde ÇED sürecinde düzenlenen İDK toplantılarına katılım sağlanarak görüş bildirilmesi, ÇED Olumlu kararı alındıktan sonra kararın halka duyurulması için tüm duyuruların yapılması şubemizce yürütülmektedir.

7 Şubemizde Yürütülen İş ve İşlemler ÇED Yönetmeliği kapsamında e-çed sistemine düşen Proje Tanıtım Dosyaları(Ek-2 projeleri) Şube Müdürü tarafından teknik personele havale edilmektedir. Teknik personel; ÇED Yeterlilik firmaları ve proje sahiplerince söz konusu projenin yer görmesi yapılmakta, projenin yerinin durumuna göre ilgili kurumlardan kurum görüşleri alınmaktadır. Kurumlardan gelen görüşler doğrultusunda incelenen ve düzenlenen projelerin uygun bulunması halinde ÇED Gerekli Değildir kararı verilmektedir. ÇED Gerekli Değildir kararlarının halka duyurulması için duyuru ve ilanlar yapılmaktadır.

8 Şubemizde Yürütülen İş ve İşlemler

9 ÇED Yönetmeliği Kapsamında Yapılan Projeler ÇED OLUMLU KARARI SAYISI ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR SAYISI ÇED SÜRECİ DEVAM EDEN İŞLERİN SAYISI (8 adet projenin Ek- 1 süreci devam etmektedir.) 70 20

10 ÇED Kapsamı Dışı Olan Projelerin E-ÇED Sistemine kayıt edilmesi Başvuru Sahibi Başvuru sahibi; Başvuru formu Proje özeti ve projeye ilişkin bilgi belgeler (proje alanı koordinatları, ruhsat, kapasite raporu vb.) Taahhütname Vekalet ve imza sirküleri ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuruda bulunur. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından başvuru formunda yer alan bilgiler e-çed sistemine kaydedilerek, sistemde oluşturulan geçici referans kodu ve erişim numarası başvuru sahibine resmi yazı ile bildirilir. Başvuru Sahibi Resmi yazı ile bildirilen geçici referans kodu ve erişim numarası ile kullanılarak e-çed üzerinden Proje özeti ve proje ilişkin bilgi belgeler (proje alanı koordinatları, ruhsat, kapasite raporu vb.), Taahhütname, Vekalet ve imza sirküleri yüklenerek başvuru gerçekleştirilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Projeye ilişkin ÇED Yönetmeliği kapsamında değerlendirme e-çed sistemi üzerinden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilir ve değerlendirme sonucu resmi yazı ile başvuru sahibine bildirilir.

11 Çevre İzin ve Lisans İşlemleri Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik Yayımlandığı Tarih : Sayı: Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Yayımlandığı Tarih : Sayı: Olumsuz çevresel etkileri olan faaliyet ve firmalar için bütüncül yaklaşım çerçevesinde Çevresel kirliliğin; Önlenmesi Azaltılması Kontrolü amacıyla tek bir çevre izni verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlenmektir. Yönetmeliğin EK-1 kapsamında olan faaliyetler Bakanlık tarafından Ek-2 listesinde olan faaliyetler ise Müdürlüğümüz tarafından verilmektedir. İzin/Lisans Prosedüründe; Firmanın; havaya, suya ve toprağa salınımları, atık oluşumu, ham madde kullanımı, enerji kullanımı ve gürültü salınımı, kazaların önlenmesi, risk yönetimi gibi tüm çevresel performansları dikkate alınır.

12 Çevre İzin ve Lisans Konuları ÇEVRE İZİN KONULARI Hava Emisyonu Atıksu Deşarjı Gürültü Kontrolü Derin Deniz Deşarjı ÇEVRE LİSANS KONULARI Geri Kazanım Bertaraf İşleme Ara Depolama Arındırma Geri Kazanım Konuları Tehlikeli Atık, Tehlikesiz Atık, Atık Yağ, Bitkisel Atık Yağ, Atık Pil Akümülatör, Ömrünü Tamamlamış Lastik, Ambalaj Atığı İşleme Konuları Tıbbı Atık Sterilizasyon, Ömrünü Tamamlamış Araç, Ambalaj Atığı Toplama/Ayırma, Tanker Temizleme, Hurda Metal, Atık Kabul Tesisi Bertaraf Konuları Atık Yakma ve Birlikte Yakma, Düzenli Depolama (1. Sınıf, 2. Sınıf ve 3. Sınıf) Ara Depolama Konuları Tehlikeli Atık Arındırma Konuları PCB Arındırma

13 Çevre İzin ve Lisans İşlemleri Çevre İzni ile ilgili tüm işlemler elektronik başvuru olarak yürütülmektedir. İzin ve Lisans Başvuruları ; o İşletmede istihdam edilen çevre görevlisi o Çevre Yönetim Birimi o Çevre Danışmanlık Firmaları tarafından gerçekleştirilir. ÇEVRE İZİN/LİSANS SÜRECİ 3 AŞAMADIR; İl Müdürlüğü Uygunluk Belgesinin Alınması Geçici Faaliyet Belgesinin Alınması Çevre İzin/Lisansının Alınması Süreci İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı İlgili Yönetmelik Kapsamında; Ölçüm ve analiz sonuçları dışındaki, işletmede alınması gereken tedbirler ve fiziksel şartların sağlandığı takdirde İl Müdürlükleri tarafından verilen yazıdır. Bu belge GBF başvurusu yapabilmek için istenen belgelerden birisidir.

14 Geçici Faaliyet Belgesi Düzenlenmesi

15 Çevre İzin ve Lisans İşlemleri GFB alan tesisler için bu aşamada Müdürlüğümüzce; -Emisyon Ölçümleri, -Atıksu Numune Alım İşlemleri, -Valilik Tespit Raporu düzenlenmesi işlemleri yürütülmektedir. Su numunesi alınması Baca Gazı Emisyon Ölçümü

16 İzin Lisans Sürecinin Tamamlanması İşletmelerin, geçici faaliyet belgesi alınmasından itibaren yüz seksen (180 gün) takvim günü içerisinde EK-3C de belirtilen bilgi, belge ve raporlar ile birlikte çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru yapması zorunludur. Başvuru, yetkili merci tarafından altmış takvim günü (60 gün) içerisinde değerlendirilir.

17 Yapılan değerlendirme sonucunda, başvuruda herhangi bir bilgi, belge, ölçüm, analiz sonuçları veya raporlarda eksiklik bulunması halinde, bu eksiklikler başvuru sahibine bildirilir. Bildirim tarihinden itibaren eksikliklerin doksan takvim günü (90 gün) içinde tamamlanarak yetkili merciye sunulması zorunludur. Eksikliklerin tamamlanarak gönderilmemesi veya başvurunun uygun bulunmaması durumlarında geçici faaliyet belgesi iptal edilir.

18 Geçici faaliyet belgesi başvurusu reddedilen veya geçici faaliyet belgesi iptal edilen işletmeler; bir defaya mahsus olmak üzere, reddedilen veya iptal edilen başvuruya ait her bir çevre izni veya çevre izin ve lisans konusu için 19 uncu madde uyarınca belirlenen belge bedeli kadar ödeme yaparak tekrar müracaatta bulunur. Bu işletmeler için izin süreci yeniden başlatılır. Başlatılan süreç sonunda geçici faaliyet belgesi veya çevre izni/çevre izin ve lisans belgesini alamayan işletmeler altmış takvim günü süresince faaliyette bulunamaz ve geçici faaliyet belgesi başvurusu yapamaz.

19 Bahsedilen altmış takvim günü sonunda gerçekleştirilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin/çevre izin ve lisans belgesi başvurularında belge bedeli olarak 19 uncu madde uyarınca belirlenen bedellerin iki katı uygulanır. Bu başvuru süreci sonunda da geçici faaliyet belgesi veya çevre izni/çevre izin ve lisans belgesini alamayan işletmeler doksan takvim günü süresince faaliyette bulunamaz ve geçici faaliyet belgesi başvurusu yapamaz.

20 Geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır.

21 Başvuru yetkili merci tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bilgi ve belgelerle birlikte ölçüm, analiz sonuçları ve raporların uygun bulunması durumunda çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi düzenlenir.

22 Belgenin İptali /Yenilenmesi/Geçerliliği İşletmenin Faaliyet Konusunun Değişmesi İşletmenin yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması İşletmenin toplam üretim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi; durumlarında Çevre İzni ve Lisansı süreci yeniden başlatılır. Aksi durumda işletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İlimizde Müdürlüğümüz tarafından; Ek-1 kapsamında 23 tesise Çevre İzin ve Lisansı, Ek-2 kapsamında 164 tesise Çevre İzin ve Lisansı, 236 tesise de Geçici Faaliyet Belgesi, verilmiştir.

23 Çevre İzin ve Lisans İşlemleri GFB VERİLEN İŞLETME SAYISI ÇEVRE İZİN/ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ VERİLEN İŞLETME SAYISI GFB SÜRECİ DEVAM EDEN İŞLETME SAYISI ÇEVRE İZİN/ÇEVRE İZİN VE LİSANS SÜRECİ DEVAM EDEN İŞLETME SAYISI

24 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri İle İlgili Şube Müdürlüğümüzce Yapılan İş ve İşlemler (SEÖS Sistemleri)

25 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliğ ve Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği gereği ısıl kapasitesi 10 MW ve üzerinde olan yakma sistemlerinin emisyon değerleri yazıcılı bir baca gazı analiz cihazı ile ölçülmektedir ve ölçüm sonuçları her sektör için Bakanlığın belirlediği tarihlerde on-line veri aktarım sistemine bağlanmaktadır. Bacalarda Ölçülen CO NO NO2-NOx-SO2 TOZ-O2 CO2 NEM.SICAKLIK SICAKLIK BASINÇ DEBİ-HIZ Parametrelerinin verileri tesislerde bulunan kayıt sistemlerine kayıt edilerek, veriler Bakanlığımız Gölbaşı Referans Laboratuvarında bulunan veri kayıt sistemine online aktarılmaktadır.

26 2012 yılında İlimizde,1 Tesis 2 Bacada başlayan Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri; Aralık 2015 yılı itibariyle 11 Tesis 17 bacaya ulaşmıştır.

27 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemler (SEÖS) Ülkemiz konuyla ilgili olarak AB ülkelerinde de uygulanan TS EN 14181:2004 «Sabit Kaynak Emisyonları Otomatik Ölçüm Sistemleri Kalite Güvencesi» standardını esas almıştır. Bu standardın içerisinde 3 adet Kalite Güvence Sitemi (KGS) ve Yıllık Geçerlilik Testi (YGT) uygulamaları yer almaktadır.

28 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) KGS1 QAL1 Birinci Seviye Kalite Güvence Sistemi Sürekli Emisyon Ölçüm cihazlarının performans kriterleri ve test prosedürlerinin EN standardına, belirsizlik hesaplarının ise EN ISO standardına göre hesaplamasının sağlandığı prosedürdür. SEÖS kurulumu yapacak veya mevcut sistemini yenileyecek tesisler KGS1 sertifikalı cihaz seçmek zorundadırlar.

29 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

30 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) KGS 2 QAL 2 İkinci Seviye Kalite Güvence Sistemi SEÖS ün uygun kurulumu tamamlandıktan sonra sistemin işletmeye alınmasından önce, Standart Referans Metotlar ile (SRM) yapılan paralel ölçümler sonucu (15 ölçüm) kalibrasyon fonksiyonu oluşturma prosedürdür. Bu ölçümler Bakanlığımızca SEÖS konusunda yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından yapılmak zorundadır.

31 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) KGS 3 QAL 3 Üçüncü Seviye Kalite Güvence Sistemi SEÖS ün normal çalışma koşullarında yapılan fonksiyon kontrolleri (sıfır ve span) sonucu KGSl de belirlenen özelliklerle tutarlı olup olmadığının kontrol edilmesi prosedürdür. Tesis sorumluluğunda olup, ayda en az 1 defa KGS3 işlemi yapılmalıdır.

32 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) YGT AST Yıllık Geçerlilik Testi SEÖS ün yıllık olarak SRM lerle yapılan paralel ölçümler sonucu (5 ölçüm) KGS2 de oluşturulan kalibrasyon fonksiyonunun (halen daha) geçerli olduğunun doğrulanması prosedürdür. Bu ölçümlerde Bakanlığımızca SEÖS konusunda yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından yapılmak zorundadır.

33 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) YGT ; SEÖS ün yıılık olarak SRM ler ile yapılan paralel ölçümler sonucu KGS2 de oluşturulan kalibrasyon fonksiyonunun halen geçerli olduğunun tespiti yapmak için yapılan işlemdir. Bakıldığında, işlem sıralaması ve adımları açısından KGS2 ile aynı prosedürü içermektedir. Aradaki fark KGS2 yapılan 15 adet SRM ölçümü, YGT de 5 adet olarak yapılmaktadır.

34 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) SEÖS TEBLİĞİ İŞLEM SIRALAMASI 1-Tesis Fizibilite Raporunu hazırlayıp SEÖS konusunda yetkili laboratuvara onaylattıktan sonra raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunar. 2-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tebliğ hükümlerine göre raporu inceleyerek en geç 2 ay içerisinde tesise olumlu veya olumsuz cevap verir. 3-SEÖS kurulumunu yapacak olan firma, cihazları (TS EN KGS-1 prosedürüne uygun cihazlar) fizibilite raporunda belirlenen ölçüm düzlemi ve numune alma noktalarına tekniğine uygun şekilde kurulumunu tamamlar

35 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) 4-Tesis SEÖS konusunda yeterlilik almış laboratuvara SRM lerle yapılacak olan KGS2 Raporunu hazırlatarak, İşlevsellik testinin başlangıç tarihi baz alınarak raporu en geç 4 ay içerisinde Valiliğe sunar. 5-Raporlar Valiliğimizce incelendikten sonra parametreler için oluşan KGS2 (Y=Ax + B) fonksiyonları tesisteki veri kayıt sistemine girişleri yapılır. 6-Tesis her kirletici parametrenin zero-span noktasında ayda en az 1 kez olmak üzere KGS3 işlemini yapar/yaptırır. Sonuçlarının değerlendirilmesi ise shewart-cusum kontrol kartları yardımıyla yaparak sonuçlarını SEÖS dosyasında tutar.

36 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) 7- Tesis; KGS2 raporundaki son SRM ölçümü tarihini baz alarak 1 yıl sonra sitemin YGT ölçümlerini yetkili laboratuvara yaptırarak raporunu en geç 2 ay içerisinde Valiliğe sunar. 8- Tesis ; SEÖS den sorumlu 4 yıllık eğitim almış bir personel bulundurmak zorundadır. 9- Dışarıdan hizmet alımı yoluyla veya kendi personeliyle yapmış olduğu tüm işlemlerde bakanlığa karşı sorumludur.

37 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Örnek SEÖS Fotografları

38 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri

39 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

40 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

41 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

42 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

43 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) SEÖS Takılı bacalarda ölçüm ve kontrollerin güvenli olarak yapılabilmesi için ölçüm noktaların bulunduğu yere çalışma platformu yapılmaktadır.

44 SEÖS Çalışma Platformu Tesislerde yapılacak çalışma platformunun uygunluğu tarafımızca kontrol edilmektedir.

45 SEÖS Çalışma Platformu Örnek Fotograf

46 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) SEÖS Tebliği; Madde 40 : 1- Bu tebliğin yayımlanmasından önce kurulmuş olan SEÖS ler, bu tebliğin 13 üncü madde belirtilen KGS1 özelliklerini sağlamıyor olsa dahi, fizibilite raporunun Valilik tarafından onaylanmasından sonra, sistemin KGS2 ve KGS3 deki yeterlilikleri sağlaması halinde kullanılabilir. 2- SEÖS, KGS2 ve KGS3 deki yeterlilikleri sağlamıyor ve gerekli değişikliklerin yapılmasına da uygun değilse sistem iptal edilerek, sistemin, bu şartlara uygun olarak bir yıl içerisinde yeniden kurulması gerekir.

47 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) SEÖS Fizibilite Raporları Tebliğde belirtilen şu formata göre hazırlanır:

48 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri(SEÖS)

49 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

50 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) 2-Tesisimiz Çevre Kanunca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek nolu «.» üretim yapan işletmeler arasında yer almaktadır. 3-SEÖS kurulacak olan bacada Emisyon parametrelerinin konsantrasyon ve kütlesel debi için SKHKKY Ek-5 A-1 maddesinde yer almaktadır. Yakıt Isıl Gücü: 55,45 MW. O2 Düzeltmesi: %6 SKHKKY Ek-5 - A TOZ: 100 mg/nm3 A.1.2 CO: 200 mg/nm3 A NOx: 800 mg/nm3 A SO2: 2000 mg/nm3 (NOT: kademeli azaltma varsa belirtilmelidir)

51 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

52 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Sürekli Emisyon Ölçüm Hattı Örneği:

53 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) 1) Numune alma hattı 2) Numune alma düzlemi 3) Giriş delikleri 4) Akış yönü

54 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Ölçüm Düzlemi ve Numune Alma Noktası Seçimi 1) Referans Metot 2) Ekstraktif olmayan ölçüm cihazı 3) Ekstraktive ölçüm cihazı 4) Hacimsel debi ölçümü

55 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Ölçüm Düzlemi ve Numune Alma Noktası Seçimi

56 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Sürekli Emisyon Ölçüm sistemleri takılı firmaların raporlarının incelenmesi, KGS 2 ve YGT ölçülmesi aşamasında Müdürlüğümüz teknik personellerince yer incelemesi yapılarak, uygunlukları kontrol edilmektedir.

57 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Hazırlanan KGS2 ve YGT raporları Müdürlüğümüze sunulur, tarafımızca incelenir ve bir nüshası Bakanlığa gönderilir. İlimizde 11 adet tesis ve 17 adet bacada sürekli emisyon ölçüm sistemleri takılı bulunmaktadır.

58 İlimizde Sürekli Emisyon Ölçüm Sitemleri Takılı Olan Tesisler 1- Acarsoy Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. 2- AGE Denizli Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş. 3- Aynes Gıda San. ve Tic. A.Ş. 4- Denizli Çimento Sanayi T.A.Ş. 5- Gamateks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 6- GAT Enerji Elektrik Üretim San. Ve Tic. Ltd. Şti. 7- Gökhan Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 8- Güçsan Makina-Doğalgaz San. Ve Tic. Ltd. Şti. 9- Küçüker Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 10- Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 11- RWE & TURCAS Güney Elektrik Üretim A.Ş.

59 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) SEÖS takılı bacaların örnek fotografları

60 Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)

61 ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMLARIN KONTROLÜ Tehlikeli atık üreticileri; Müdürlüğümüzden almış olduğu ulusal atık taşıma formları ile atıklarını lisanslı araçlarla lisanslı geri kazanım / bertaraf tesislerine gönderir. Taşımadan sonra formlardan yeşil nüshasının aslı ile pembe nüshasının fotokopisini İl Müdürlüğümüze sunarlar. Müdürlüğümüzce ulusal atık formların kontrolünde; Atık taşıyan firmalar lisansı İnternet ortamında Mobil Tehlikeli Atık Takip Sisteminden (MOTAT) kontrol edilir. Atığı geri kazanan/bertaraf eden tesislerin lisanslı olup olmadığını izin-lisans web sayfasından kontrolü yapılır.

62 ATIK TAŞIMA YAPAN FİRMALARIN LİSANSLANDIRILMASI Atık taşıma firmaları ve bu firmalara bağlı araçların lisans işlemleri; Atık taşıma lisansı almak üzere başvuran firma ve araçları İnternet üzerinden Mobil Tehlikeli Atık Takip Sisteminden (MOTAT) lisanslandırma işlemleri yapılır. İlimizde 13 firmaya ve 43 araca lisans belgesi düzenlenmiştir. tehlikeli atık tıbbi atık

63 GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ EPDK tarafından 1 MW kurulu gücün altındaki Güneş Enerjisi Santralleri projelerine lisanssız izinler verilmeye başlanması ile İlimizin, Yenilenebilir Enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisi potansiyelinin yoğun olduğu belirlenmiş ve bir çok projeye Müdürlüğümüzce ÇED görüşleri verilmiştir. GES projelerinin kurulumları başlamıştır Yılı : 20 adet 2014 İlk 6 Ay : 24 adet 2014 Son 6 Ay : 104 adet 2015 : 223 adet Toplam : 371 adet

64 Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonları Yetkilendirme Egzoz Gazı Emisyonu Ölçüm İşlemleri; tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü İle Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Bu Yönetmeliğin Amacı: Trafikte seyreden motorlu kara taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda; Müdürlüğümüzce İstasyonların yerinde incelemeleri yapılarak, gerekli şartları sağlayan firmalara Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Yetki Belgesi düzenlenir, Yetkilendirilmiş İstasyonların aylık raporlamaları, tutanakları, izleme çizelgeleri Müdürlüğümüzce takip edilir.

65 EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜM YETKİ BELGESİ VERİLEN İSTASYON LİSTESİ NO: 1 2 İSTASYON ADI: AKÇA MAKİNA OTOMOTİV İLETİŞİM SAN. VE TİC. A.Ş. SADIKOĞLU PETROL PAZ. OTOMOTİV TUR VE MARKET İŞL. SAN VE TİC. LTD. ŞTİ TURKUAZ MOTORLU ARAÇLAR TİC. VE SAN. A.Ş. (1) TURKUAZ MOTORLU ARAÇLAR TİC. VE SAN. A.Ş. (2) NEJDET YAVUZ YAVUZLAR MOTORLU ARAÇLAR TİCARETİ ÇEŞMELİLER KOLL. ŞTİ. HALİL İBRAHİM DENİZ VE ORT. ŞAHİNLER MOTORLU ARAÇLAR OTO. HAYV. SAN. TİC. A.Ş. ÖZŞEN OTOMOTİV MEHMET TOKAT

66 EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜM YETKİ BELGESİ VERİLEN İSTASYON LİSTESİ NO: 9 10 İSTASYON ADI: AKTUR ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. DENİZLİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU (SABİT İSTASYON) TÜVTÜRK DENİZLİ AKTUR ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. ACIPAYAM ARAÇ MUAYENE İSTASYONU (SABİT İSTASYON) TÜVTÜRK DENİZLİ 11 AKTUR ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. ÇİVRİL ARAÇ MUAYENE İSTASYONU (SABİT İSTASYON) TÜVTÜRK DENİZLİ 12 AKTUR ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. DENİZLİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU (MOBİL İSTASYON) TÜVTÜRK DENİZLİ ŞEN MÜHENDİSLİK (ACIPAYAM) ŞEN MÜHENDİSLİK (TAVAS) 15 ABMŞ-MUTLU-ŞİBİR OTO GAZ YEDEK PARÇA TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ. 16 CAN KARDEŞLER OTO. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

67 2015 YILI İNCELEME TUTANAĞI SAYISI Ocak 19 Şubat 16 Mart 18 Nisan 15 Mayıs 14 Haziran 9 Temmuz 5 Ağustos 22 Eylül 13 Ekim 16 Kasım 110 Aralık 43 Toplam 300

68 Teknik İnceleme Fotografları

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78 Doküman Yönetim Sistemi(DYS) 2015 Yılı DYS sistemi üzerinden; Müdürlüğümüze gelen evrak sayısı;16431 ÇED ve Çevre İzinleri Şubesine gelen evrak sayısı; yılında şubemizde ortalama 5 kişi çalıştığımız belirlenmiş olup kişi başı 674 evrak düşmüştür. Örnek; Ayşe AYDIN 680 evrak

79

ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI

ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI ASLI SEZER Çevre ve Şehircilik Uzmanı Tarih Sayı Yayımlandığı : 29.04.2009 27214 Yürürlüğe giriş: 01.04.2010 Olumsuz çevresel etkileri

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ ÇED VE ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 21.01.2015 1 Çevre İzin ve Lisansları Yasal Dayanak 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ & ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI UYGULAMALARI 1 Çevre İzinleri ve Lisansları? 2872

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLAMA SÜRECİ (EN GEÇ) 1 İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı 1-Başvuru Dilekçesi 30 GÜN 2-

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN ve LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ & ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI UYGULAMALARI 1 Çevre İzinleri ve Lisansları? 2872

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR L HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZNİ

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 29.04.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27214 ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1

Detaylı

ÇEVRE İZİN KONULARI. Çevre İzinleri ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında beş ana başlık halinde bir araya toplanmıştır. İzin Konusu.

ÇEVRE İZİN KONULARI. Çevre İzinleri ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında beş ana başlık halinde bir araya toplanmıştır. İzin Konusu. ÇEVRE İZİN KONULARI ÇEVRE İZİN BELGESİ alınması aşamasında ilk adım Geçici Faaliyet Belgesi nin alınmasıdır. GFB aşamasını tamamlayan işletmeler için 1 yıl geçerliliği olan GFB belgesi verilir. GFB alan

Detaylı

GFB Başvurularında Altın Kurallar

GFB Başvurularında Altın Kurallar 29.04.2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliğe göre mevcut çevre izinleri için son geçerlilik tarihi

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE. ları. Uygunluk Yazılar ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

KANLIĞI ÇEVRE. ları. Uygunluk Yazılar ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ İl l MüdürlM rlüğü Uygunluk Yazılar ları ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE İZNİ

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ ÇED VE ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 26.03.2015 1 Çevre İzin ve Lisansları Yasal Dayanak 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18.02.2013 1 NEDEN İZİN VE LİSANS?

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE SÜRECİNİN N TAMAMLANMASI

KANLIĞI ÇEVRE SÜRECİNİN N TAMAMLANMASI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ÇEVRE İZİN N VEYA ÇEVRE İZİN N VE LİSANS L SÜRECİNİN N TAMAMLANMASI ÇEVRE İZNİ /

Detaylı

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi olmayan işletmeler

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi olmayan işletmeler İZİN VE LİSANS İŞLEMLERİ Çevre izni Çevre İzni: Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izindir.

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ Hasan SEÇGİN Çevre Mühendisi 10 Şubat 2016 / İSTANBUL Çevre İzin ve Lisansları

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ Şaziye SAVAŞ Kimya Y. Mühendisi Çevre İzin ve Lisansları Yasal Dayanak 2872

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ FİYAT LİSTESİ SR. NO. GELİR KOD NO. HİZMETİN ADI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED RAPORU FORMAT BEDELİ

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği 1 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

Çorlu Deri O.S.B. Çevre İzinleri Uygulamaları

Çorlu Deri O.S.B. Çevre İzinleri Uygulamaları T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çorlu Deri O.S.B. Çevre İzinleri Uygulamaları 24 Nisan 2012 TEKİRDAĞ Çevre izni: Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI ŞUBESİ ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI ŞUBESİ ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI ŞUBESİ ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI Yalçın KARACA Şube Müdürü Ege Bölgesi Sanayi Odası-ÇMO İZMİR 17/12/2010 01/04/2010

Detaylı

ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI Yalçın n KARACA Şube MüdürüM V. ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE

Detaylı

olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur.

olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur. Ülkemizde çevre ile ilgili yasal düzenlemeleri içeren temel kanun 2872 Sayılı Çevre Kanunu olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur. Bu Kanunun amacı,

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK & TIBBİ ATIK STERİLİZASYON İZİN VE

Detaylı

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153 1) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince anons, askıda ilan, internet gibi yöntemlerle ÇED süreci ve teklif faaliyetle ilgili olarak vatandaşlara duyuru yapmak, ÇED Yönetmeliği gereğince

Detaylı

ÇED ve ÇEVRE İZİNLERİ. Sami AKÇA Y. Biyolog 07 Ocak 2015 - Manisa

ÇED ve ÇEVRE İZİNLERİ. Sami AKÇA Y. Biyolog 07 Ocak 2015 - Manisa ÇED ve ÇEVRE İZİNLERİ Sami AKÇA Y. Biyolog 07 Ocak 2015 - Manisa SUNUM PLANI İzin / Ruhsat Veren Yetkili Kurum Olarak Belediyeler Büyükşehir Belediyesi Kanunu başta olmak üzere mevzuat kapsamında; yapı

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS)

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) ATIK YÖNETİMİNDE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ veri.degerlendirme@csb.gov.tr İçerik Atık Veri Döngüsüne İlişkin Sistemler Atık Beyan Sistemi

Detaylı

HAKKIMIZDA yılında Ankara da kurulmuştur. 15 kişi çalışmaktadır.

HAKKIMIZDA yılında Ankara da kurulmuştur. 15 kişi çalışmaktadır. HAKKIMIZDA 2004 yılında Ankara da kurulmuştur. 15 kişi çalışmaktadır. Çevre danışmanlık hizmeti konusunda uzmanlaşmış ve Bakanlıkça yetkilendirilmiştir. Çevre izin ve lisans başvuruları işlemleri, çevre

Detaylı

EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU. Tel : Faks : Web : Parsel :

EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU. Tel : Faks : Web : Parsel : EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU 1. Tesisin/Faaliyetin Adı 2. Tesisin/Faaliyetin Adresi Tel Faks Web e-posta 3. İli 4. İlçesi 5. Ada, Parsel Ve Pafta Numarası Ada Parsel Pafta (Kadastro Paftası)

Detaylı

YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29115 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK Lisans başvurusu Düzenli depolama tesisleri için tesisin bulunduğu belediyeden usulüne göre alınmış izin veya ruhsat üzerine Bakanlıktan lisans alınması

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29115 YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : 29115 YÖNETMELİK 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Resmî Gazete Sayı : 29115 YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Başvuru Sürecinin S Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE

Detaylı

idoçevre ADR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVRE ĠZĠN VE LĠSANS YÖNETMELĠĞĠ SUNUMU

idoçevre ADR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVRE ĠZĠN VE LĠSANS YÖNETMELĠĞĠ SUNUMU idoçevre ADR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVRE ĠZĠN VE LĠSANS YÖNETMELĠĞĠ SUNUMU 1 ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ 10.09.2014 TARİHLİ VE 29115 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANMIŞ OLUP; 01.11.2014

Detaylı

Geçici Faaliyet Belgesi İşlemleri İstenilen Belgeler

Geçici Faaliyet Belgesi İşlemleri İstenilen Belgeler ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Geçici Faaliyet Belgesi İşlemleri İstenilen Belgeler Yalçın n KARACA Şube MüdürüM

Detaylı

T.C. ERZURUM VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ERZURUM VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ERZURUM VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 ÇEVRİMİÇİ ÇEVRE İZİNLERİ PROJESİ Çevrimiçi Çevre İzinleri Projesinin amacı, işletmelerin kuruluş aşamasından itibaren

Detaylı

ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI

ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI ÇEVRE MEVZUATINDA SON GELİŞMELER 12 Ekim 2012 ANKARA Kapsam Fabrikaların izin durumları Atık yakan tesislerde NO2 sınır değeri Bakanlıkta devam eden

Detaylı

www.saydamcevre.com.tr 2 www.saydamcevre.com.tr Hakkımızda Saydam Çevre olarak; 2014 yılında çevre sektöründe farklı mühendislik gruplarından deneyimli çevre, maden ve kimya mühendisleri ile çevre danışmanlık

Detaylı

BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞĠ VE ÇEVRĠMĠÇĠ ĠZLEME

BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞĠ VE ÇEVRĠMĠÇĠ ĠZLEME BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞĠ VE ÇEVRĠMĠÇĠ ĠZLEME ÇED,Ġzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Volkan POLAT Çevre ve ġehircilik Uzmanı 20.04.2012 Antalya 1 BACAGAZI SÜREKLİ EMİSYON SİSTEMLERİ

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIR A NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ÇED Yönetmeliği Kapsamında Başvuru Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 03/10/2013 tarihli 28784 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik Çevre ve Orman Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 29/04/2009

Detaylı

AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ¹ ²

AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ¹ ² Çevre Danışmanlık Firmasının İsmi ve Logosu AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ¹ ² Tetkik Tarihi : Tetkik Saati : A - İŞLETME BİLGİLERİ Adı Adresi Faaliyet Konusu ÇKAGİLHY Kapsamındaki Yeri ÇED Mevzuatına Göre

Detaylı

ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARINDA YENİ DÖNEM

ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARINDA YENİ DÖNEM ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARINDA YENİ DÖNEM 21.11.2008 tarih, 27061 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Çevre Denetimi Yönetmeliği ve 29.4.2009 tarih, 27214 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan "Çevre Kanununca

Detaylı

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ 1. Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 2. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 1- GEMİLERDEN ATIK

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 2 ÇED Muafiyet (ÇED) Yönetmeliği Ek-I Uygulanacak Projeler Listesi ve Ek-2 Seçme Eleme Kriterleri

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 29.04.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27214 ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yalçın KARACA Şube Müdürü 1 İzin/Lisansa Tabi İşletme ve Faaliyetler Tesisler ve faaliyetler, Kirletici Vasıfları

Detaylı

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Taslağı na yönelik TÜSİAD Görüşü. Taslağın Geneline ilişkin Görüş ve Değerlendirme

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Taslağı na yönelik TÜSİAD Görüşü. Taslağın Geneline ilişkin Görüş ve Değerlendirme Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Taslağı na yönelik TÜSİAD Görüşü Taslağın Geneline ilişkin Görüş ve Değerlendirme TÜSİAD olarak bu yönetmelik taslağı vasıtası ile çevre izin ve lisans süreçlerinin iyileştirilmesi

Detaylı

BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞ TASLAĞI

BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞ TASLAĞI BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞ TASLAĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Ölçüm ve izin Dairesi BaĢkanlığı Dinçer KARADAVUT Kimya Mühendisi MEVCUT DURUM-1 03 Temmuz 2009 tarih ve 27277 sayılı

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) özel formatı; kapsam belirleme ve inceleme değerlendirme komisyonu tarafından oluşturulan ve projenin önemli

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) özel formatı; kapsam belirleme ve inceleme değerlendirme komisyonu tarafından oluşturulan ve projenin önemli ÇED HİZMETLERİ Yönetmeliğin EK-I ve EK-II listelerinde yer alan faaliyetler için yürütülen ÇED süreci her ek listesi için farklı sürdürülmektedir. EK-1 listesinde yer alan faaliyetler için Çevresel Etki

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 29 Nisan 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27214 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 22/07/2006 Tarih 26236 Sayılı Resmi Gazete Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sanayi ve enerji üretim tesislerinin faaliyeti

Detaylı

ENTEGRE ÇEVRE ĠZNĠ YÖNETMELĠK TASLAĞINA ĠLĠġKĠN GÖRÜġ BĠLDĠRĠM FORMU

ENTEGRE ÇEVRE ĠZNĠ YÖNETMELĠK TASLAĞINA ĠLĠġKĠN GÖRÜġ BĠLDĠRĠM FORMU ENTEGRE ÇEVRE ĠZNĠ YÖNETMELĠK TASLAĞINA ĠLĠġKĠN GÖRÜġ BĠLDĠRĠM FORMU Kurum/KuruluĢ Adı : TÜSİAD ĠletiĢim Bilgileri : Meşrutiyet Cad. No 46, 34420, Tepebaşı, İstanbul Tel : (0212) 249 19 29 Faks : (0212)

Detaylı

MADENCİLİK VE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ (ÇED) M.OĞUZ GÜNER Maden Mühendisi

MADENCİLİK VE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ (ÇED) M.OĞUZ GÜNER Maden Mühendisi MADENCİLİK VE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ (ÇED) M.OĞUZ GÜNER Maden Mühendisi KAMUOYUNDA MADENCİLİK FAALİYETLERİNİN HERHANGİ BİR KISITLAMA OLMADAN YAPILDIĞI YÖNÜNDE KANAAT SÖZ KONUSUDUR. ÜLKEMİZ MEVZUATININ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150/5792 26.02.2016 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi MGD MARMARA GERİ DÖNÜŞÜM END. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. PELİTLİ MAH. 4418. SOK. NO:4 GEBZE/KOCAELİ GEBZE / KOCAELİ İlgi:

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI. Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI. Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü ATIK YÖNETİM UYGULAMASI Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü 24.01.2018 ATIK YÖNETİM UYGULAMASI Atık Beyan Sistemi TABS Atık üreticilerinin

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Nedir?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Nedir? Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Nedir? Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki

Detaylı

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI NETĐMĐ ATIK YÖNETĐMĐNDE ÇEVRE ĐZNĐ VE LĐSANSI SÜRECĐ

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI NETĐMĐ ATIK YÖNETĐMĐNDE ÇEVRE ĐZNĐ VE LĐSANSI SÜRECĐ T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETY NETĐMĐ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ ATIK YÖNETY NETĐMĐNDENDE YENĐ UYGULAMALAR PANELĐ ATIK YÖNETĐMĐNDE ÇEVRE ĐZNĐ VE LĐSANSI SÜRECĐ FUAR VE KONGRE MERKEZĐ 08.06.2011 ĐÇERĐK

Detaylı

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır.

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır. Kariyer Mühendislik 2011 yılında gelişen çevre ve iş güvenliği mevzuatlarının Türkiye de uygulanmasını hedef alarak kurulmuştur. Şirket çalışanlarının ve kurucusunun yıllar içerisinde elde etmiş olduğu

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE

Detaylı

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; Rüzgâr ve Güneş enerjisine

Detaylı

TEBLİĞ. b) 31/12/2004 tarihli ve 25687 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinin 4 ve 38 inci maddeleri,

TEBLİĞ. b) 31/12/2004 tarihli ve 25687 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinin 4 ve 38 inci maddeleri, 14 Aralık 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28142 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK ÖNLEME VE KONTROL TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇED Olumlu Kararı 14. Süreci Devam Eden Projeler 3. ÇED Kapsam Dışı Projeler 36. Toplam 53

ÇED Olumlu Kararı 14. Süreci Devam Eden Projeler 3. ÇED Kapsam Dışı Projeler 36. Toplam 53 ÇED Olumlu Kararı 14 Süreci Devam Eden Projeler 3 ÇED Kapsam Dışı Projeler 36 Toplam 53 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN ÇED YÖNETMELİĞİNE TABİ OLAN PROJELER HAKKINDA VERİLEN KARARLAR Yıllar İtibariyle Seçme Eleme

Detaylı

ÇEVRE REFERANS LABORATUVARI. Haymana Yolu 5.Km Gölbaşı/ANKARA WEB: www.lab-cevreorman.gov.tr Tel: 0.312.498 21 50-65 Faks: 0.312.

ÇEVRE REFERANS LABORATUVARI. Haymana Yolu 5.Km Gölbaşı/ANKARA WEB: www.lab-cevreorman.gov.tr Tel: 0.312.498 21 50-65 Faks: 0.312. ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEVZUAT VE UYGULAMALARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI A.Birim UĞUR Şube Müdürü V. Ölçüm ve Denetim Dairesi Başkanlığı Çevre Referans Laboratuvarı Tel:0.312.498

Detaylı

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA Doküman No: FR-34 Yayın Tarihi: 20.02.2010 Revizyon No: 3 Revizyon Tarihi: 26.12.2011 Hazırlayan: Yönetim Temsilcisi 1. Sınıf gayri sıhhi müessese Çalışma Ruhsatı Faaliyet

Detaylı

ÇED VE ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇED VE ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DİYARBAKIR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED VE ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sedat KARAHANLI Çevre Mevzuatı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Uygulaması Kapsamında Toplantı 1 ÇEVRE KANUNU Bu Kanunun amacı,

Detaylı

Atık Yakma ve Beraber Yakma Tesislerinin İzin Lisans Süreci

Atık Yakma ve Beraber Yakma Tesislerinin İzin Lisans Süreci ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Yakma ve Beraber Yakma Tesislerinin İzin Lisans Süreci Ayşegül KILINÇ MENEKŞE Zonguldak 2014 06.10.2010 tarih ve 27721 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Ek-3B GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU EKLERİ

Ek-3B GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU EKLERİ Ek-3B GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU EKLERİ ÇEVRE İZİN/LİSANS KONUSU GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ İÇİN İSTENİLEN BAŞVURU BELGELERİ ÖZEL BELGELER ORTAK BELGELER 1-ÇED Olumlu ya da Gerekli Değildir Kararı

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE 07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI. Uzman

KANLIĞI ÇEVRE 07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI. Uzman ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ İş Akım Şeması ve Proses Özeti MURAT ŞAHİN Uzman ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/196 21/01/2015 Konu: Çevre İzin Belgesi OTO TRİM OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DENİZLİ KÖYÜ ATATÜRK CAD. NO:172 GEBZE/KOCAELİ GEBZE / KOCAELİ İlgi: (a) 16/01/2014 tarihli

Detaylı

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE DAN. A.Ş ABECE GRUP; Çevre ve iş güvenliği sektörlerinde gelişmeleri takip eden, teknolojik gelişmeler ile birlikte

Detaylı

KASTAMONU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

KASTAMONU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KASTAMONU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HAFRİYAT ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BELEDİYELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Hukuki Dayanak 18 Mart 2004 tarih ve 25406 sayılı

Detaylı

ÇEVRE LİSANSI Atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterliliği ifade

ÇEVRE LİSANSI Atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterliliği ifade ÇEVRE DANIŞMANLIK ÇEVRE DANIŞMANLIK Firmamız T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki verilen ve bu kapsamda Çevre Yönetim Hizmeti sunan bir kuruluştur. ÇEVRE GÖREVLİSİ DANIŞMANLIK HİZMETİ Çevre

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAVA KİRLİLİĞİ İlimizde, 2 adet sabit tip hava kalitesi izleme istasyonu mevcuttur. Denizli-1 hava izleme istasyonu Sevil Kaynak İlköğretim Okulu Bahçesinde, Denizli-2

Detaylı

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT 1 GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT Prof.Dr. Fatih M. Botsalı 2 GLOBALLEŞME ülkeler arasında mal, hizmet, sermaye ve teknoloji akışının hızlı bir şekilde artması

Detaylı

ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI

ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI Hasan SEÇGİN Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 29 Nisan 2009 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/443 24/04/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GÜNEY EKSPORT NAKLİYAT.PETROL.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. D-400 KARAYOLU ÜZERİ T.CEMAL BERİKER BULVARI NO:670 SEYHAN / ADANA İlgi: (a) 02/06/2014

Detaylı

KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ.

KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVREYE DAİR TÜM SORUNLARI ORTAYA KOYARAK, KALİTELİ HİZMET VERMEK AMACIMIZDIR. KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇALIŞMA GRUBUMUZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

Enerji Yatırımları Fizibilite Raporu Hazırlanması Semineri Enerji Yatırımlarının Çevresel ve Sosyal Etkilerinin Değerlendirilmesi 29 Mart 2012

Enerji Yatırımları Fizibilite Raporu Hazırlanması Semineri Enerji Yatırımlarının Çevresel ve Sosyal Etkilerinin Değerlendirilmesi 29 Mart 2012 Enerji Yatırımları Fizibilite Raporu Hazırlanması Semineri Enerji Yatırımlarının Çevresel ve Sosyal Etkilerinin Değerlendirilmesi 29 Mart 2012 H.Bülent KADIOĞLU Çevre Mühendisi Golder Associates Sunum

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Belediyenin Atık Toplama Protokolü Süreci Protokol Çalışmasının Yapılması Mevcut Firmalarla Devam Edilecek mi? E Protokolün Yenilenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA

Detaylı

ĠġYERĠ AÇMA VE ÇALIġMA RUHSATI ALINMASI ĠÇĠN ĠZLENĠLECEK PROSEDÜR

ĠġYERĠ AÇMA VE ÇALIġMA RUHSATI ALINMASI ĠÇĠN ĠZLENĠLECEK PROSEDÜR ĠġYERĠ AÇMA VE ÇALIġMA RUHSATI ALINMASI ĠÇĠN ĠZLENĠLECEK PROSEDÜR BĠRĠNCĠ AġAMA: ÇED KARARI İnşaata başlamadan, yapı ruhsatı alınmadan önce hazırlanan bir rapordur Yatırımı planlanan faaliyet için, Bakanlık

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ 1) Çevre kirliliğinin önlenmesi ve kontrolü ile ilgili mevzuat çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirmek, koordinasyon sağlamak, Bakanlıkça

Detaylı

TEHLİKESİZ ATIKLARIN YÖNETİMİ

TEHLİKESİZ ATIKLARIN YÖNETİMİ ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Maden Atıkları ve Tehlikesiz Atıkların Yönetimi Şube Müdürlüğü TEHLİKESİZ ATIKLARIN YÖNETİMİ Suat HACIHASANOĞLU

Detaylı

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜM İSTASYONLARI YÜKÜMLÜLÜKLERİ

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜM İSTASYONLARI YÜKÜMLÜLÜKLERİ EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜM İSTASYONLARI YÜKÜMLÜLÜKLERİ EGZOZ GAZI EMİSYONU KONTROLÜ İLE BENZİN VE MOTORİN KALİTESİ YÖNETMELİĞİ Egzoz Gazı Emisyonu Ölçüm İşlemleri; 30.11.2013 tarih ve 28837 sayılı Resmi

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ VE DENETİM İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ VE DENETİM İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE YÖNETİMİ VE İZİN İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ VE DENETİM İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLİMİZİN BAŞLICA SORUNLARI -Hava Kirliliği -Katı Atıkların Toplanması ve Depolanması -Su ve Toprak

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

TEBLİĞ DENİZ ÇEVRESİNİN PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERLE KİRLENMESİNE İLİŞKİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE ACİL MÜDAHALE

TEBLİĞ DENİZ ÇEVRESİNİN PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERLE KİRLENMESİNE İLİŞKİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE ACİL MÜDAHALE 12 Aralık 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29203 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ DENİZ ÇEVRESİNİN PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERLE KİRLENMESİNE İLİŞKİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE ACİL MÜDAHALE PLANLARINI

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYETLERİ : T.C. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuruları (30.06.2013) İlimizde faaliyet gösteren işletmeler kuruluş aşamasında Müdürlüğümüze ÇED Yönetmeliği kapsamında başvuru yapmaktadır.

Detaylı

İÇ TETKİK RAPORU ¹ ² ³ 4

İÇ TETKİK RAPORU ¹ ² ³ 4 Çevre danışmanlık firması veya İşletme logosu (varsa) SANAYİİ A.Ş. /İSTANBUL Tesis genel fotoğrafı İÇ TETKİK RAPORU ¹ ² ³ 4../../2014. Çevre Görevlisi. Çevre Görevlisi Çevre Danışmanlık Firmasının veya

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ RUHSATLANDIRMA İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı Bu çalışmanın

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/181 19/01/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Gurup Plastik İnş. Taah. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Hurdacılar Sitesi Atatürk Cad. No:585 YENİMAHALLE / ANKARA İlgi: (a) 04/04/2014

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI 1) ATIK ÜRETİCİSİNİN İLETİŞİM BİLGİLERİ: Adı Soyadı : Adres : Telefon : Faks : Vergi Sicil Numarası : İşletme Sahibi (Yetkili Kişi) : 2) FİRMADA ATIK YÖNETİMİNDEN SORUMLU KİŞİYE AİT BİLGİLER (İletişim

Detaylı

Tehlikeli Atıkların Yönetimi. Betül DOĞRU Şube Müdürü

Tehlikeli Atıkların Yönetimi. Betül DOĞRU Şube Müdürü Tehlikeli Atıkların Yönetimi Betül DOĞRU Şube Müdürü Tehlikeli Atık Nedir Genel tanımı: İnsan sağlığına ve çevreye zarar verebilecek, tutuşabilen ve enfeksiyon yapıcı gibi özelliklerle, tahriş edici, zararlı,

Detaylı

TEBLİĞ RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TEBLİĞ RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Şubat 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28212 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı